A+ A A-

Köménymagos tojásleves és halas, ragus tészta 20 perc alatt

  • Közzétéve itt: Vegetáriánus és halas ételek


Szeretem hamar letudni a főzést, persze ez nem jelenti azt, hogy valaha is kapkodtam volna. A gyorsaság annak köszönhető, hogy mielőtt hozzákezdenék, már tudom, mit fogok főzni, előre eltervezem, hogy a megkívánt ételeket, miként készítem el, milyen sorrendben fogom megcsinálni. Ezért tudok villámgyorsan - 15-20 perc alatt - különféle fogásokat az asztalra varázsolni. Ehhez viszont az kell, hogy minden hozzávalóm kéznél legyen, s csak oda kelljen nyúlnom, ahol a keresett zöldség, tészta, tojás, hal, fűszer található. Persze a gyorsaságba gyakorta az is besegít, hogy a mélyhűtőmben, műanyag dobozkákban elrendezve, katonásan sorban állnak a korábban elkészített és lefagyasztott különféle hozzávalók.

Köménymagos tojáslevesEzeket csak időben ki kell vennem és hagyni, hogy kiengedjenek. Kedvenceim a különböző raguk, a párolt gomba és pirított káposzta, de szívesen tárolok olyan segédanyagokat is, mint például a reszelt sajt és sárgarépa, legyalult cukkini vagy tök, kockára vágott karalábé, rózsákra szedett karfiol, brokkoli.


Köménymagos tojásleves

Készítek vékony rántást, kevés piros paprikával, hogy szép színe legyen a levesnek. Megszórom őrölt köménnyel és sóval, majd felengedem hideg vízzel. Amikor forr a leves (személyenként két tojást számítva), a tojásokat kissé felverve, belecsurgatom a levesbe. Pár pillanat alatt megfő, és már tálalhatjuk is. Én a köménymagon kívül teszek bele néhány szerecsenvirágot, amitől nagyon finom íze lesz a levesnek. Mivel az elterjedt ételízesítőket nem használom, néha egy-két csepp Worchester szószt csepegtetek a tojáslevesbe.


Halas-ragus tésztaHalas, ragus tészta

A tésztát forró vízbe teszem, és megfőzőm. A tonhal olaját a tésztához használom el. A tésztafőzés előtt kiveszem a hűtőszekrényből azt a ragut, melyet megkívántunk. A kifőtt tésztát összekeverem a dobozos tonhal filével és a ragus zöldségekkel.

Mivel számos írásomban szerepelnek raguk, javaslom, hogy az „Étvágygerjesztő raguk – uborkás, cukkinis és gombás”, „Sült tőkehalfilé, hagymás, paradicsomos, olívabogyós raguval” és „Hajnali spagettik” címen közzétett receptjeimet is olvassák el, mindegyikük finom, nyugodtan kipróbálhatják.

További olvasnivaló

Liszt Ferenc keze

Liszt Ferenc (1811-1886) magyar zongoraművész és zeneszerző, ahogy a korabeliek jellemezték virtuóz, mágus és próféta. Zenei tehetségéhez társult előnyös külseje, személyes varázsa, ami szinte megbabonázta az embereket. A zongorajátékban...

Folytatás...

Mítoszok, hiedelmek a dadogás okairól és…

A gyakori megakadásokkal, szünetekkel, hang- és szótagismétlésekkel járó, nyelvünkben meglepően sok - köztük jó néhány hangulatfestő - {tip dadog, akadozik, hebeg, habog, makog, mekeg, nyekereg, motyog, gyagyog, pettyeg, vatyog, vityeg-vatyog...

Folytatás...

A 2:4 ujjarány, mint a termékenység, a v…

Vessen egy pillantást a jobb kezére. Melyik ujja a hosszabb, a gyűrűs- vagy a mutató ujja? Talán meglepő, de egy idegen is - aki olvasta John Manning Digit Ratio: A...

Folytatás...

Az orcák

Az arccal, vagyis az ember fejének előrészével, melyen a szemek, az orr, száj van (Magyar Értelmező Kéziszótár), már többféle megközelítésben is foglalkoztunk, most viszont - elsősorban a kínai mesterek tanításaira...

Folytatás...

Szerencsejövendölés kártyákkal

A kártyajóslásra a legkülönfélébb kártyákat használják. Az ismert játékkártyák mellett különleges, kifejezetten a jósláshoz készített kártyák is léteznek. Az itt ismertetett módszerek az 52 lapos francia kártya segítségével próbálnak...

Folytatás...

Miként hozhatjuk helyre vagy menthetjük …

  A férjem javasolta, hogy írjak erről a témáról, ötletén napokig gondolkodtam, azon törve a fejem, mit is javasolhatnék. De mindhiába erőlködtem, csak néhány praktika jutott eszembe: például az, hogy ha...

Folytatás...

Habrolók Euthymiának

Jó néhány levelet őrzök könyveim olvasóitól, s most már a honlapomra valamint az e-postaládámba is jócskán érkezik E-mail. Sokféle kérdést kapok, hisz többféle témában írok, de soha egyetlenegyet sem...

Folytatás...

Ódelhi

Szinte észrevétlenül érünk az egykoron Sáhdzsahánábádnak nevezett régi városrészbe, Ódelhibe. Fogalmunk sincs, hol húzódhat a határ Újdelhi és az Óváros között, hiszen már csaknem teljesen egybeolvadt, összemosódott egymással a...

Folytatás...

Ha maradt a spájzban aszalt gyümölcsünk…

A télről - ha nem használtuk fel gyümölcskenyérbe, mártásnak, tölteléknek vagy levesnek - gyakorta megmarad spájzunkban több-kevesebb aszalt vagy szárított gyümölcsünk, például aszalt szilva, sárgabarack, eper, áfonya, füge, datolya, kivi...

Folytatás...

Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. Az oldal böngészésével elfogadja ezt.
Elfogadom

×
Ezeket olvasta már?