A+ A A-

Egyiptomi karamelles dió, vagy pattogatott kukorica hasonló módon

  • Közzétéve itt: Édességek, sütemények

Karamellás ropogtatni valókKorábban már több alkalommal is írtam arról, milyen finomságokkal készüljünk húsvétra, ajánlottam például a zserbót, két cikkemben (itt és emitt) adtam tippeket, hogy mi kerüljön a húsvéti asztalra. Ennek ellenére most sem tudom megállni, hogy ne rukkoljak elő valamilyen újabb ötlettel húsvétra. (Már csak azért sem, mert az előző írásomban megígértem.) Mivel nagyon szeretem, arra gondoltam most karamelles ropogtatni valókat ajánlok. Sőt idejében elkészítettem őket, hogy fényképen is bemutathassam kedves olvasóimnak. Ha van idejük, a karamelles édességeket nem árt pár nappal az ünnep előtt megcsinálni, aztán lezárható dobozba, vagy üvegbe tenni, mert a karamelles dió, pattogatott kukorica és kukoricapehely sokkal élvezetesebb, ha pár napot állni hagyjuk őket. De ügyeljünk arra, hogy családunk ne fedezze fel idő előtt a ropogtatni valókat.

Teljesen egyszerű és azonos technológiájú a három édes ropogós elkészítése. A cukor mennyisége attól függ, mennyi diónk (pattogatott kukoricánk, kukoricapelyhünk) van.  Jelen esetben én 30 dkg dióra 60 dkg kristálycukrot számítottam.


Egyiptomi karamelles dió

30 dkg tisztított dióbél (véletlenül se maradjon benne apró dióhéj!), 60 dkg kristálycukor, 1 teáskanál olaj
 
Állandó kevergetés mellett olvasszuk meg és pirítsuk világosbarnára a kristálycukrot, majd forgassuk a meleg karamellbe a diót, és pirítsuk még 2-3 percig. Kenjünk ki olajjal egy tepsit, és öntsük bele a karamelles diót. Ha kihűlt, tördeljük apró darabokra (és tegyük lezárható üvegbe vagy dobozba).


Karamelles pattogatott kukorica és kukoricapehely

Ugyanúgy készülnek, mint a karamelles dió.

További olvasnivaló

Álmomban kígyót ettem, korábban többször…

A múltkoriban privát levélben a címben jelzett kérdéssel keresett meg A. keresztnevű olvasóm. Mivel az ilyen álmok nem ritkák, az értelmezés másokat is érdekelhet, ezért a választ mindenki számára közzéteszem.Álomban...

Folytatás...

A bokák

Megütötte a bokáját, mondja az ismert szólás arra a személyre, aki valamilyen szabálytalanság, vagy kihágás miatt pórul járt. Az viszont már kevésbé köztudott, hogy a sípcsont és a szárkapocs -...

Folytatás...

Fekete ló kézelemzése

A széles, négyszögletes - vagyis közelítőleg négyzet alakú - tenyérrel és arányos méretű ujjakkal jellemezhető kéz, a modern kézelemzők besorolása alapján - bár nem mindenben hordozza a típus sajátosságait (pl.:...

Folytatás...

A tenyér jellemzői

A tenyér alapos szemrevételezése nemcsak azért fontos, mert tele van idegvégződésekkel, benne koncentrálódnak a Jing és a Luo meridián hálózatok és az ún. akupunktúra-pontok, hanem a külső jellemzői miatt is...

Folytatás...

Krémek és fagylalt készítésére csak a zs…

Állítólag kétféle tejpor létezik: sovány és zsíros. Már jó ideje, hogy tejport vettem, de nem néztem meg, hogy a kettő közül melyiket választottam, sőt azt sem, hogy mikor jár le...

Folytatás...

Halva, halvá, halava

A halva (helyes kiejtéssel halvá) az édes vagy édesség jelentésű arab szóból származik. Közép-keleten annyira népszerű desszert, hogy szinte minden banketten, ünnepi eseményen felszolgálják. Ez a mézből, vajból, lisztből és...

Folytatás...

Szörbet, sörbet, szorbet, sorbetto, serb…

Bármennyire is furcsa, de a szörbeteket a fagylaltokhoz sorolják, pedig ezt a többnyire édes, jégbehűtött hűsítőt nem enni, hanem inni kell. De ez a meghatározás sem pontos, mert például...

Folytatás...

Redi kézelemzése

Ha a kéz, mind a csuklónál, mind az ujjak tövénél széles, a tenyér pedig olyan mintha egy szabályos négyszöget alkotna, négyszögletes kéztípusról beszélünk. A képeken látható kéz megfelel ennek...

Folytatás...

Szotyi kézelemzése

  A képek alapján a kezeket szögletes, erős tenyér, átlagos méretű, vagy annál kissé rövidebb ujjak jellemzik. A kéz csontozata ugyancsak erősnek látszik, a tenyér és az ujjak egyaránt húsosak. A...

Folytatás...

Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. Az oldal böngészésével elfogadja ezt.
Elfogadom

×
Ezeket olvasta már?