A+ A A-

Egyiptomi karamelles dió, vagy pattogatott kukorica hasonló módon

  • Közzétéve itt: Édességek, sütemények

Karamellás ropogtatni valókKorábban már több alkalommal is írtam arról, milyen finomságokkal készüljünk húsvétra, ajánlottam például a zserbót, két cikkemben (itt és emitt) adtam tippeket, hogy mi kerüljön a húsvéti asztalra. Ennek ellenére most sem tudom megállni, hogy ne rukkoljak elő valamilyen újabb ötlettel húsvétra. (Már csak azért sem, mert az előző írásomban megígértem.) Mivel nagyon szeretem, arra gondoltam most karamelles ropogtatni valókat ajánlok. Sőt idejében elkészítettem őket, hogy fényképen is bemutathassam kedves olvasóimnak. Ha van idejük, a karamelles édességeket nem árt pár nappal az ünnep előtt megcsinálni, aztán lezárható dobozba, vagy üvegbe tenni, mert a karamelles dió, pattogatott kukorica és kukoricapehely sokkal élvezetesebb, ha pár napot állni hagyjuk őket. De ügyeljünk arra, hogy családunk ne fedezze fel idő előtt a ropogtatni valókat.

Teljesen egyszerű és azonos technológiájú a három édes ropogós elkészítése. A cukor mennyisége attól függ, mennyi diónk (pattogatott kukoricánk, kukoricapelyhünk) van.  Jelen esetben én 30 dkg dióra 60 dkg kristálycukrot számítottam.


Egyiptomi karamelles dió

30 dkg tisztított dióbél (véletlenül se maradjon benne apró dióhéj!), 60 dkg kristálycukor, 1 teáskanál olaj
 
Állandó kevergetés mellett olvasszuk meg és pirítsuk világosbarnára a kristálycukrot, majd forgassuk a meleg karamellbe a diót, és pirítsuk még 2-3 percig. Kenjünk ki olajjal egy tepsit, és öntsük bele a karamelles diót. Ha kihűlt, tördeljük apró darabokra (és tegyük lezárható üvegbe vagy dobozba).


Karamelles pattogatott kukorica és kukoricapehely

Ugyanúgy készülnek, mint a karamelles dió.

További olvasnivaló

A sorsszámok értelmezése - Hat

A hatos szám a Vénusz-bolygóval harmonizál, a kézen pedig az életvonal és a hüvelykujj közötti terület, a Vénusz-domb felel meg neki. A hindu bölcsek szerint a Vénusz az asurák...

Folytatás...

Francia és a spanyol babapiskótás torták…

Amikor egyre drágább az energia, és nemcsak az áram, hanem a gáz is, bizony az ember kétszer is meggondolja, mikor süssön süteményt. Feltehetően ez is közrejátszik abban, hogy oly kedveltek...

Folytatás...

Az átlagember egy kicsit materialista, d…

Törőcsik Mari színművész Igazi jóshoz még nem fordultam soha, és valószínűleg nem is fogok. Ugyanis félek a jóslatoktól. Miért kellene tudnom például, hogy az életvonalam alapján milyen rövid vagy hosszú...

Folytatás...

Stotyi kézelemzése

Ránézésre feltűnőek kezének görbe ujjai, ezeket nem szabad összetéveszteni a hajlékony ujjakkal, mert más-más a jelentésük. A normálisnak tartott egyenes ujjakkal szemben minden eltérés gyengíti az illető ujja vonatkozó „pozitív”...

Folytatás...

Ízesít, gyógyít és megtisztít a jótékony…

Bár nálunk csak a középkorban (a 15. század táján) jelent meg a nemesi konyhákban, tőlünk délebbre – a Földközi tenger térségében – már évezredek óta jól ismert ez a Délkelet-Ázsiában...

Folytatás...

Orleans szelet, Bécsi kocka, Resztelt és…

A Katalin napi Borzas Kata című írásomban már részletesen írtam az omlós tésztákról, vagyis a linzerekről. Röviden összefoglalva most csak néhány információt adok e tészták elkészítéséhez. A linzer tészták...

Folytatás...

A csodatevő tojás és egyéb potencianövel…

Ezúttal - a Káma-Szútra és az Anangaranga című híres szerelmi tankönyvek szerzői - Vásztjájana és Kaljánamalla, valamint - a hasonló témájú Illatos kert tuniszi arab írója - Muhhamad-an-Nefzawi tanácsaiból...

Folytatás...

Szász Endre születésnapjára

Miközben a cikkem bevezetőjét írom, szemem előtt sok kép villan elő, emlékek sokasága kavarog bennem, szituációk elevenednek meg előttem. Szász Endréről (nekem csak Bandiról) sok sztori van tarsolyomban. Hisz volt...

Folytatás...

A karmikus tartozás

A születéskor kapott, vagyis az anyakönyvi kivontban olvasható névből - pontosabban a betűi numerikus megfelelői közül - hiányzó számokat karmikus tartozásnak vagy hiánynak nevezik. E számok távolléte a lélekvándorlásban hívők...

Folytatás...

Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. Az oldal böngészésével elfogadja ezt.
Elfogadom

Ezeket olvasta már?