A+ A A-

Csokoládémártásos kalács tejszínhabbal

  • Közzétéve itt: Édességek, sütemények

 

Hozzávalók a csokoládémártásos desszerthezAnyák napja előtt kísérletként készítettem csokoládémártásos kalács desszertet, de nevezhetném nyalánkságnak is. Nem is gondoltam, hogy ilyen finomra fog sikerülni, ezért nemcsak Anyák napjára ajánlom, hanem más alkalmakra is.

 

A hozzávalók nagyjából minden háztartásban megtalálhatók. Kell egy téglalap alakú kalács vagy fehér tószt kenyér, kevés tej, keserű kakaópor és neszkakaó, rum vagy rumaroma, végül tejszínhab. Ez a desszert elkészíthető szikkadt fehér kenyérből is, ennek azonban a héját le kell vágni. A csokoládémártáshoz a neszkakaó helyett cukrot is adhatunk, a rum helyett pedig a rum aroma, vagy a vaníliás cukor is megteszi. A dobozos tejszínhab helyett jobb, ha felvert tejszínt használunk, mert ez a hab több ideig marad keményen.

 

Csokoládémártásos kalács tejszínhabbalA kalácsot szeletekre, majd félbe vágtam. Személyenként egy szelet, vagyis két fél szelet kalács szükséges. Úgy másfél deci tejbe több kanál keserű kakaóport és édesítőként ugyanannyi neszkakaót tettem. Jól összekevertem, hogy ne legyen csomós, majd felforraltam, és közben öntöttem bele egy pár kortynyi fehér rumot. Amikor kész lett a csokoládémártás, kissé lehűtöttem, és a fél szelet kalácsokat alaposan megforgattam benne, úgy, hogy mindenhol befedje őket a mártás. Fagylaltos kehely aljára egy szelet csokoládés kalácsot tettem, és megspricceltem tejszínhabbal, majd erre egy újabb csokoládés kalács került, amit ugyancsak befedtem tejszínhabbal. Végül a desszert tetejét - hogy színesebb legyen -, egy szem apró eperrel díszítettem.

 

További olvasnivaló

Egy elfeledett meteorológiai műszer, a p…

  A közönséges orvosi piócát már régóta időjós élőlénynek tekintik. Egy régi spanyol rajz - melyre a népi megfigyeléseket, regulákat, időjárási babonákat összegyűjtő Richard Inwards Sevillában járva akadt - kilenc pióca-pozíciót...

Folytatás...

Mit jelent a rablás, a veszély és félele…

Kedves Rosta Erzsébet!Nagyon ritkán álmodom, vagyis emlékszem rá. Az utóbbi időben egymás után 3 álmom is volt, ami nekem már kicsit zavaros, és kérném a segítségét.1. A barátommal elutaztunk egy...

Folytatás...

A hajszín

Noha az emberek - különösen a nők - akkor és annyiszor változtatják meg hajszínüket, ahányszor csak akarják - legyen szó eredeti vagy festett változatról - a karakterológusok az embereket hajuk...

Folytatás...

Kínos malőr a Palika Bazárban

Delhiben előző utunk óta szinte megállt az idő, úgy tűnik, mintha minden rendíthetetlenül ugyanaz volna. Változatlan Melinda őszinte vendégszeretete, a Nirula’s fagylaltjainak íze, nem változtatott kuporgó lótuszülésén a sarki suszter...

Folytatás...

Csillagvirág kézelemzése

Valószínűleg torzít a kép, rossz szögből fotózták le a passzív kezét, mert ezen a kézen az ujjak és a tenyér mérete (hossza) között meglehetősen nagy a különbség. Vagyis a...

Folytatás...

Jégkrémek, barfik, kulfik

Az indiai fagylaltok, jégkrémek fenségesek. A gyerekek kedvenc csemegéje a kulfi. A barfik sűrített tejből készített édességek. Kulfi faludhával 4 csésze tej, 3 teáskanál kukoricaliszt, 1 csésze sűrített...

Folytatás...

A szájpadlás

A szájüreg felső része a szájpadlás két részre osztható, kemény- és lágy szájpadra. Az elülső rész a csontos, kemény szájpad, a hátsó pedig a lágy szájpad, mely puha, sima felületű...

Folytatás...

Hatos, a teremtés és a misztikus végzet …

Noha e számot Püthagorasz Aphrodité képzetével társította, aki a görög mitológiában a szépség, a szerelem, a házasság és a szülés istennője volt, a hatost mégsem volt kedvelt a régiek...

Folytatás...

Ljudka kézelemzése

  Lehet, hogy csak az erős fénytől látszik fehér színűnek a keze, ám ha a valóságban is ilyen sápadt, a természetes fehér szín vérszegénységre, de elsősorban lágy természetre utalhat. A fehér...

Folytatás...

Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. Az oldal böngészésével elfogadja ezt.
Elfogadom

×
Ezeket olvasta már?