A+ A A-

Csőben sült halas, kapros metélt

  • Közzétéve itt: Vegetáriánus és halas ételek

 

Hal, kapor, metélt tésztaNem tagadom, kedvelem a halas és a kapros ételeket, tésztát is szívesen eszem. Így együttesen, a tésztát hallal és kaporral kombinálva, ráadásul tejföllel megbolondítva, különösen fogamra való éteknek tartom. Most mégis bajban vagyok, mert a három alapanyagról már többször írtam részletesen, dicsérve külön-külön mindhármat, jó néhány ötletet felsorakoztattam. A másik problémám, hogy ma ebédre egészen más ételt készítettem, ezért most nem a készétel fotójával, hanem csak a hozzávaló nyersanyagokról készült képpel tudom illusztrálni ezúttal ajánlott receptemet. Ettől függetlenül bízom abban, hogy sokan kipróbálják ezt a finom egytálételt.


Csőben sült, halas, kapros metélt

Egy doboz olajos tonhalról öntsük le az olaj felét, az olajjal kenjünk ki egy tűzálló tálat, majd a tonhal felét terítsük szét a tál alján. Főzzünk meg kb. 25 dkg metélt tésztát sós vízben, szűrjük és csöpögtessük le. Amíg a tészta fő, a maradék olajos tonhalat keverjük el 2 dl tejföllel, 1 evőkanál apróra vágott friss kaporral valamint 3 db felvert egész tojással. Tegyük a kifőtt tésztát a tűzálló tálba, majd öntsük rá a mártást és a tálat addig rázogassuk, amíg a tészta a mártással összekeveredik. Persze kényelmesebb a rázogatás helyett, még a tészta hozzáadása előtt keverjük össze a mártással. A tetejére tehetünk apró vajdarabkákat, de ha megszórjuk reszelt sajttal még finomabb lesz. Előmelegített sütőben addig (kb. 15 percig) süssük, amíg a teteje szép aranyszínűre változik.

További olvasnivaló

Etelka kézelemzése

A képeken látható kezek a spatulás (más néven praktikus) kéztípusba sorolhatók, ugyanis a tenyér az ujjakkal szabályos négyszöget alkot. Az ujjvégződések ásószerűek, spatula formájúak. A hüvelykujj feltűnően nagy. A...

Folytatás...

Nának guru és a szikhek

A szikhek vallásalapítója, Nának Csand Lahore közelében született 1469-ben, a pakisztáni Pandzsáb területén. Tanítói hindu és muszlim papok: panditok, mullahok voltak. Gondolkodását kezdettől fogva az egyenlőség eszméje hatotta át...

Folytatás...

Zsibbadás

A zsibbadás egyike azoknak az érzékelési rendellenességeknek, melyek nem külső okból támadó érzésekben nyilvánulnak meg. A gémberedés, illetve elmacskásodás szavakkal is leírt zsibbadás a leggyakrabban a végtagokban jelentkezik, és általában...

Folytatás...

Szexuális perverziók, nemi eltévelyedése…

Nemcsak korunkra jellemzőek a nemi perverziók, amióta ember az ember, azóta léteznek szexuális elhajlások, tévelygések. A híres ókori görög filozófus, Platón Lakomájának szereplői teljesen normálisnak tartották, a szerelem egyik válfaját...

Folytatás...

Selene kézelemzése

Anélkül, hogy a kéztípus meghatározásával megpróbálkoznék (ami egyébként a fényképek torzító hatása miatt gyakran igen nehéz), fontosnak tartom megjegyezni, hogy az ilyen, finom vonalakkal átszőtt, szögletes tenyér, viszonylag hosszú ujjakkal...

Folytatás...

Hogyan és mennyit alszanak - érdekessége…

Az embernek körülbelül 8 órányi alvásra van szüksége, hogy kipihenje magát és elégséges erőt gyűjtsön a következő napra. A túl sok vagy a nagyon kevés alvás előbb-utóbb egyaránt egészségi problémákhoz...

Folytatás...

Szomorú, hogy a fiatalokból hiányzik a h…

Szikora Róbert és Környei AttilaRGO együttes   Sz. R. Ha valaki hisz a tenyérjóslásban vagy az asztrológiában, azt hiszem, hogy az egy és ugyanaz, mert a tenyérben is az égi jelek dominálnak...

Folytatás...

Tizenhét, a győzelem és az emberi lélek …

Mivel a tizenhét két hibátlan szám - egy négyzetszám és egy téglalapszám (más megközelítésben egy négyzetszám kétszerese: 2*9=18) - között áll, a püthagoreusok igen rossz véleménnyel voltak róla. E negatív...

Folytatás...

Újabb konyhai fortélyok

A zöldségleveshez felhasználhatjuk zöldség, borsó, szemes vagy zöldbab főzővizét. A megmaradt zöldséglevest lefagyaszthatjuk, ha van elég hely a mélyhűtőnkben. Az ízetlen levest feljavíthatjuk kevés tejszínnel, tejföllel, joghurttal vagy, krémsajttal. A...

Folytatás...

Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. Az oldal böngészésével elfogadja ezt.
Elfogadom

×
Ezeket olvasta már?