A+ A A-

Olvasóink kérdezték


Jó ideje játszom a gondolattal, hogy olvasóim kérdéseit, és a rájuk adott válaszokat - szerkesztett formában – közreadjam. Mert bizony gyakorta érdeklődtek és kérdeznek tőlünk (!) - az utóbbi szóhasználat nem elütés, ugyanis a honlap fejlesztésében és egyes válaszok megfogalmazásában férjem is segít - sokunkat érdeklő dolgokat. A kérdések többségére azonnal ismertük a választ, de akadtak olyanok is, melyek alapos fejtörést okoztak számunkra, jól megdolgoztatták az agyunkat. Ugyanis mindkettőnket kutakodásra késztetett, keresgélésre ösztönzött, ha valamire nem tudtuk kapásból, vagy csak sejtettük a feleletet. Ez sohasem jelentett terhet számunkra, mindig izgalmas és érdekfeszítő feladatnak tartottuk, hisz - amellett, hogy a kérdések némelyike jelezte, mely területek kívánnak részletesebb kifejtést - a válaszok megkeresése, a magyarázatok kibővítése közben mi is tanultunk.

Természetesen a válaszok közreadása során a magánszférát érintő dolgokat tabuként kezelem, ügyelve arra, hogy a személyes adatok titokban maradjanak. Ezért a neveket, helyszíneket és az egyéb azonosításra alkalmas információkat - a kérdező anonimitásának megőrzése érdekében - megváltoztatva vagy a kezdőbetűjükkel rövidítve közlöm. Képi információt - bármilyen is legyen az - csak a kérdező írásos engedélyével teszek fel a honlapomra.

Semmiképpen nem teszem közzé a személyes hangú megkereséseket, azokat a leveleket, amelyekben a levélírók magukról számolnak be, bensőséges problémáikba beavatva, a környezetükről vallanak, és segítségért fordultak hozzám, mert nem találják a kiutat. E közlések megtisztelő írások, melyek kizárólag nekem szólnak, ezért számomra ezek a vallomások „szentek”. A titoktartás kötelez, a bajban hozzám fordulók mindenki számára ismeretlenek maradnak.

Új sorozatunkat honlapunk színesítésére és még élőbbé tételére szánjuk. Ettől függetlenül - hogy kedvezzünk látogatóinknak - más érdekességeken is törjük a fejünket. S miközben várjuk a további kérdéseiket, az eddigi témákat sem hanyagoljuk el.

Hozzászólások  

0 #75 Rosta Erzsébet 2016-10-04 10:51
Kedves Judit! – Re: #74
Bár semmit sem árult el önmagáról, számomra az álma egyáltalán nem nevetséges, és – ha nem nyilvánosan (mások szeme láttára) végzi a bilin a szükségét – még csak furcsának sem tekinthető. A helyszín – fodrászüzlet – azt sejteti, hogy szeretne változtatni a viselkedésén, és készen áll arra, hogy irányba mozduljon el. Emellett persze arra is utal, hogy egyúttal döntést hozott, vagyis szeretné mások érdeklődését felkelteni maga iránt, jó benyomást kelteni valakiben. Ebben a kontextusban – bármennyire furcsának is tűnik – a kakálás pozitív cselekvésnek számít, ugyanis szimbolikusan azt jelzi, hogy szeretne megszabadulni minden rossz, nemkívánatos és piszkos dologtól, amivel eddig találkozott az életében. Hátrahagyva a múltját, elfeledve a rossz emlékeket, megszabadulva a negatív gondolatoktól, a problémáktól, felülkerekedve a káros szokásain, készen áll új fejezetet nyitni az életében.
Üdvözlettel,
Erzsébet
Idézet
0 #74 Judit 2016-09-24 07:51
Nevetséges, de azt álmodtam, hogy ülök a" bilin", kakálok és közben szólit a fodrász , hogy én következem. Alig tudtam végezni, eltakaritani,
Idézet
0 #73 Rosta Erzsébet 2016-09-02 14:25
Kedves Vivien! – Re: #69
Szívesen segítenék az álma lehetséges jelentésének a megfejtésében, ehhez azonban a leírtak pontosítására és némi kiegészítésre lenne szükségem. Mivel - mint írja - fontos döntés előtt áll, kérem, jelezze, hogy az álma értelmezése érdekében hajlandó-e további információkat is megadni. Ha igen választ kapok, a kérdéseimmel privát levélben keresem meg.
Üdvözlettel,
Erzsébet
Idézet
0 #72 Rosta Erzsébet 2016-09-01 14:29
Kedves Márta!
Az extra interphalangeál is redők (jól árkolt horizontális vonalak az ujjpercek hajlító redői között) előfordulása az ujjakon meglehetősen ritka (1% alatti), és elsősorban az ázsiai és afrikai kezeken találkozhatunk velük. A modern kézelemzés a nem tulajdonít nekik különösebb jelentőséget neki, a klasszikus palmisztriában viszont egyesek a jó kommunikációs képesség jeleként vagy az adott ujj által jelzett kvalitások megerősítését látják e vonalakban. Azt mondják, hogy ezek örökletesek lehetnek, vagyis akinek ilyen vonalai vannak, valamelyik felmenője is rendelkezhetett extra horizontális ujjredővel. Egyes genetika eredetű rendellenességn él (Alagille szindróma: horizontális extra redő a középső ujjpercen, egy vagy több ujjon; Pit-Rogers-Dank szindróma: horizontális extra redő a hüvelykujjon; sarlósejtes anémia: extra redő a körömpercen a hajlító redő fölött) a statisztikai átlagnál gyakrabban fordulnak elő ilyen vonalak, de ez diagnosztikai célra nem használható, vagyis nem jelenti azt, hogy a jelenlétük genetikai problémát jelezne.
Üdvözlettel,
Erzsébet
Idézet
0 #71 Rosta Erzsébet 2016-09-01 13:18
Kedves Orsi! – Re: #68
Nem szívesen értelmezem a párja álmát, mert a kérdést nem tőle (az álomgazdától) kaptam, és egyáltalán nem vagyok benne biztos, hogy nem zavarná, ha olyasmi derülne ki belőle, amit nem szeretne, ha más is megtudna. Márpedig az olyan álom, melyben a volt feleség az egyik főszereplő, hordozhat ilyen üzenetet. Ezért most az álmának csupán az egyik lehetséges - melynek publicitása az álomgazda számára is elfogadható - olvasatát említem meg. E szerint a röviden leírt álom párjának a gyermekei biztonsága miatti aggodalmát, illetőleg tehetetlenség érzését fejezi ki. Az pedig meglehetősen elgondolkodtató , hogy a párja – noha az álmában mindkét alkalommal az exének is a segítségére siet – miért érzi az tudata alatt, hogy mások előtt az ártatlanságát kell bizonygatnia.
Üdvözlettel,
Erzsébet
Idézet
0 #70 Marta 2016-08-30 13:01
Kedves Erzsebet,
A jobb kezem osszes ujjan nem csak az utolso ujjpercnel es kozepen van vonal, hanem kozottuk is fut egy eles vonal. Akiknek megmutattam eddig, viccesen mindig azt kerdeztek, hogy ott is hajlik-e az ujjam. Van jelentosege ezeknek a vonalaknak? Koszonom a valaszat
Idézet
-1 #69 Vivien 2016-08-29 14:17
Kedves Erzsébet!
A tegnap este azt álmodtam hogy bentvagyunk az exem hazában a férjemmel meg a 3 gyermekemmel a fiamat leszeretném küldeni a hátsó udvarba valamiért és a férjem figyelmeztet hogy lassan küldjem a gyereket mert különben baj lesz abban a pillanatban repülőgépet mennek el a ház fölött lenézek a városra mintha álmomban dombtetőn lenne a házunk látom mindenhol lőnek (csak a lővések fényét látom)
Következő pillanatban az udvaron vagyok a férjemmel ugyan csak az exem házában az udvaron belecsap a villam a tetőtéri ablakba és ott tűz lesz befutok az exem házába szaladok fel a padlasra vízért lavorral a kezemben a mosdónál a csap nincs a helyén belépek egy zuhanyzóba ahol a zuhanytárca tele vízzel a zuhanyból csordogál a víz és éreztem hogy van ott valaki
A következő pillanatba megint az udvaron állok a férjemmel az exem házába közös baba a kezébe nyujtja a telefonját felém én nem értem mit akar ő bunkón mondja nekem hogy köszi hogy felhangosította d és hívja a tűzoltókat.
A következő álomrészben a házban vagyunk barátnőm aki velünk lakik kimegy a teraszra rágyujtani pont ugy hogy takarásban van a napaliban a kicsi a hintában egyszercsak ketto vilamcsapas egymas utan a baratnom iranyaba kiabolok neki egyszer csak elsotetul minden ketto darab fénycsikot látok mintha áram menne a sötétségben hatalmas nagy robbanás után vakito fehérség nem látok semmit szólitom a gyerekeket nem szólnak a kicsit kiveszem a hintábol de ernyedt a teste .
álmom végén pedig aluljároban kamaszlányom nyelvét akarom agresszivan kiszakítani.
Köszönöm szépen előre is a válaszát fontos lenne mert nagy döntés elött álok
Idézet
0 #68 Orsi 2016-08-22 12:59
Kedves Erzsébet! Egy álom lehetséges jelentéséről szeretnék kérdezni: párom a volt feleségével álmodott: azt álmodta, hogy őt és a kisebbik lányukat elrabolták autóval, és ő ezt látta. Segítséget kért, utánuk ered, végül meglettek mindketten. Később az exfelesége ismét megjelent ebben az álomban, odajött hozzá, a házunk elé beszélni, gyereksírás hallatszott, majd jött egy disznó, aki majdnem fellökte a páromat, végül az exfeleséget lökte fel. Elesett, nem mozdult, ezért ismét segítséget hívott a párom, és bizonygatnia kellett, hogy nem ő lökte fel, nem ő bántotta. Mit jelenthet ez?
Előre is köszönöm a válaszát, nagyon érdekelne...

Orsi
Idézet
0 #67 Rosta Erzsébet 2016-06-15 10:27
Kedves Reni!
Meglehetősen furcsa álmai annyira ellentmondanak a leírása által sugallt „valóságnak”, hogy jelentősebb kiegészítő információ nélkül nehéz ésszerű magyarázatot találni rájuk. Az ugyanis igen csak különös, hogy a szerető nagyapja - nem gondolva a családjára - az élete munkáját (a házát és a kocsiját) a lángok martalékává teszi. A második álmával kapcsolatban - melyben értetlenkedik édesanyja viselkedésén - pedig az a problémám, hogy ha valóban nem adekvát a mamája viselkedése, miért álmodott ilyet.
Üdvözlettel,
Erzsébet
Idézet
0 #66 Reni 2016-06-11 09:38
Kedves Erzsébet!
Én az este a szerető nagyszüleimmel álmodtam. Papám elsőnek felgyújtotta a családi házukat mert elege lett mindenből... Aztán elmentünk egy fatelepre míg elmentem megkeresni mamámat addig papa a kocsiját is felgyújtotta. Nem maradt semmijük. Utana felébredtem. Vissza aludtam. A következő álmom pedig arról szólt, hogy mamám aki egy tündéri, mindig nyugodt természetű imád engem de valamiért bezáratott engem egy szobába... Azt mondta hogy innen nem menekülök.. Azt kellett tennem amit ő mond. Féltem tőle. De nem értettem hogy miért tette ezt velem. Álmomba teljesen más volt..parancsol gatott,máshogy öltözött.
Idézet
0 #65 Edit 2016-05-09 18:54
Kedves Erzsébet!
Részletes elemzését hálásan köszönöm. Amikor 5 nappal ezelőtt felébredtem ebből a szörnyű álomból, bizony nagyon el voltam keseredve. Annyira rossz volt, annyira lebénított és felzaklatott, hogy bizony sírva fakadtam az ágyban fekve. Ebből a letargiából aztán csak az a gondolat húzott ki, hogy ¹írok Önnek, ²DOBOG a szívem. Nem kívánom azt az érzést senkinek, amit akkor éreztem álmomban, amikor csend volt "benn". Azóta többször odateszem a kezem, és tudok nagyon, de nagyon örülni annak, hogy hallom a kalapálást.
Azt hiszem megértettem, milyen üzenetet kaptam az álommal. Nagyon találó.
Köszönöm Önnek még egyszer.
Üdvözlettel: Edit
Idézet
+1 #64 Rosta Erzsébet 2016-05-09 11:26
Kedves Edit! – Re: #62
Bár a saját halálunkról, haldoklásunkról szóló álmok az életünk pozitív és negatív eseményeit egyaránt reprezentálhatj ák, a leggyakrabban azt a vágyunkat jelzik, hogy szeretnénk valaminek a végére jutni, vagy megszabadulni a jelenlegi szituációból, hogy vége legyen a folyamatos stressznek. Az álmához fűzött személyes jellegű (ezért nem nyilvános) kiegészítés alapján az ön esetében is ez utóbbiról van szó, vagyis nem az egészségi állapotával kapcsolatos. A halál, mely egy igen erőteljes szimbólum, általában a legbensőbb érzéseinkkel kapcsolatos. A halál várása, a haldoklás a belső fejlődésünket, vagy a változás, illetőleg a horizontunk kitágítása iránti vágyunkat szimbolizálja. Sokan azonban – akárcsak a halálra – az ismeretlen, bizonytalan jövőre is bizonyos félelemmel gondolnak, ezért a tudattalanunk az álmunk révén próbál útmutatást adni, hogy miképpen birkózzunk meg a szorongásainkkal.
Ha csak nincs valamilyen racionális oka (például gyógyíthatatlan betegség, öregkori végelgyengülés) olyankor halunk meg álmunkban, amikor valaminek – egy karriernek, házasságnak, vagy kapcsolatnak – a befejeztével, vagy egyéb, az életünkre kiható jelentős változással kell szembenéznünk. Vagyis az álmunk jelezheti azt, hogy valami „a halálán van” bennünk, de szimbolizálhat egy új kezdetet vagy fejezetet is az életünkben. Ezzel azt is sugallhatja, hogy felejtsük el a gondjainkat, szabaduljunk meg tőlük, és kezdjünk valami újba. Olykor az ilyen álom arra hívhatja fel a figyelmünket, hogy alaposan vizsgáljuk meg önmagunkat, az életünket, vegyük számba a szokásainkat, és nézzük meg, miként hatnak a fizikai és lelki egészségünkre. Bár maga a halál érzelmileg eléggé felkavaró lehet, valójában – miként most is – a legtöbbször a változásról szól. Hogy megszűnjön a régi énünk, vagyis ahhoz, hogy „meghalhassunk” , fel kell adnunk a régi érzéseinket, változtatnunk kell az idejétmúlt értékrendünkön, mert egy új élet látható a horizonton. A halál valójában a régi gondolkodásmód, vagy viselkedési minta megszűnését jeleníti meg; vagy arra mutat rá, hogy a személyiségünk egy oldalának meg kell halnia, hogy továbbléphessün k. Ne a jövő miatt aggódjon, hanem inkább arra gondoljon, mit hagy maga mögött, mitől szabadulhat meg.
Üdvözlettel,
Erzsébet
Idézet
0 #63 Rosta Erzsébet 2016-05-08 15:02
Kedves Ildikó! – Re: #63
A röviden leírt álma több kérdést is felvet bennem. Eléggé függetlennek érzi magát? Sikerre vágyik? Szeretné valami miatt elhagyni az otthonát vagy a barátait? Ha mindezekre nemleges a válasza, még mindig kérdéses, hogyan kerül a képbe a volt barátja. Miért éppen vele indul, tőle vár segítséget? Az is egy érdekes körülmény, hogy sokan igyekeznek a repülőtérre, azonban gyalog szeretnének eljutni oda. Ez valamilyen rendkívüli helyzetre utal, olyan szituációra, melyben az emberek egyedül a saját fizikai erejükre támaszkodhatnak . Ugyanakkor az előbbiekkel nem egyeztethető össze az exbarátja „online jegyvásárlásra” tett javaslata. Mindenestre az eléggé egyértelműnek tűnik, hogy a repülésük nem egy tervezett utazás, hanem feltehetően egyfajta menekülés. Szimbolikus értelmezve, valamit szeretnének maguk mögött hagyni. Vajon mi lehet ez? A múlt, a szülőhely, a család, a szokások? És a legvégén megválaszolatla n marad az is, hogy ez egyáltalán sikerülhet?
Üdvözlettel,
Erzsébet
Idézet
0 #62 Ildikó 2016-05-05 20:53
Kedves Erzsébet!
Azt álmodtam hogy volt barátommal egy repülőtérre mentünk gyalog ,rajtunk kívül még sokan mentek oda,volt aki a sietségben sárba esett, aztán amikor már majdnem jegyet vettünk akkor a volt barátom azt mondta hogy inkább online vegyünk jegyet úgy olcsóbb.Amikor megkérdeztem tőle hogy meg tudja e oldani vagy nem e késő nem válaszolt amikor ránéztem pirossá vált a szeme és nem mozdult az arca nem válaszolt.Mit jelenthet ez?
Idézet
+1 #61 Edit 2016-05-04 03:43
Kedves Erzsébet!
Különös álmom volt most éjszaka: gyanítom, hogy valamilyen betegség miatt leállították a szívemet. Nem dobogott tovább. Egy házban voltam ismerős és ismeretlen emberekkel, ketten közűlük már nincsenek az élők között: egyikük huszon éve meghalt első barátom anyukája volt, a másik pedig nemrég eltávozott kollégám. Éltem még és tevékenykedtem, de tudtam, hogy pár órán belül meg fogok halni. Ez félelemmel és a vele járó izgalommal töltött el. Kérdeztem már halott kollégámat: Te már túl vagy rajta, milyen volt meghalni? Azt válaszolta, hogy semmi különönös.. Időről időre a szívemre tettem a házban járkálva a kezem, mely már nem dobogott és vártam a halál érkezését. Csináltam a dolgom, nem feküdtem ágyban. Úgy éreztem, 4-5 órám van hátra az életből. (Valamiféle vendégség volt egyébként talán a házban, mert főzéshez előkészület történt, vendégek ültek a kanapén.) Rossz volt tudni, hogy meg fogok halni, élni akartam még, de tudtam, hogy nincs sok időm.

Segítségét az álom értelmezésében előre is köszönöm.
Üdvözlettel: Edit
Idézet
+1 #60 Rosta Erzsébet 2016-04-01 12:39
Kedves Judit!
Látatlanban felelőtlenség lenne bármit is válaszolnom a kérdésére, és nemcsak azért, mert nem mindegy, hogy mennyire mély, jól árkolt, markáns és ívelt az életvonal, és persze az sem elhanyagolható, hogy szimmetriát vagy aszimmetriát mutat a két keze, hanem az értékelésnél arra is tekintettel kell lenni, hogy milyenek a kéz egyéb jellemzői. Másrészről, mivel az ön által leírt bifurkáció meglehetősen ritka az életvonalon, én abban sem vagyok biztos, hogy valóban az életvonala ágazik mindkét kezén kétfelé, és nem arról van szó, hogy a fej- és az életvonalai futnak kezdetben együtt kb. a középső ujj tengelyéig.
Üdvözlettel,
Erzsébet
Idézet
+1 #59 Judit 2016-03-29 17:01
Kedves Erzsébet!
Szeretném kérdezni, mit jelent a kettős életvonal. Kb. másfél centi egy, aztán kettéválik mind a két tenyeremen.
Előre is köszönöm
Judit
Idézet
+2 #58 Rosta Erzsébet 2016-03-19 14:17
Kedves Gréta! – Re: #58
Mivel semmit sem írt önmagáról, vagy a jelenlegi élethelyzetéről , ami támpontot nyújthatna álma személyes értelmezéséhez, jelen esetben az álmával kapcsolatban csak általánosságoka t tudok írni. Általában olyankor álmodunk kígyókkal, amikor nehéz időszakot élünk át, vagy valami megzavarta az érzelmi egyensúlyunkat. A kígyó fekete színe arra utalhat, hogy a szituációt, melybe került, fenyegetésként éli meg. Ez nagy erőpróbát jelenthet, ezért szeretné elkerülni. Ám erre nincs szükség, mert az egyik kígyót a kutyája fojtja meg, a másiknak pedig az édesanyja párja vágja le a fejét. Vagyis a környezete segítségével sikerül túltennie magát az aggodalmain.
Üdvözlettel,
Erzsébet
Idézet
0 #57 Rosta Erzsébet 2016-02-29 14:34
Kedves Anita!
Az ember kezei természetesen sok mindenben tükörképei egymásnak, azonban nem ritka közöttük az eltérés. Rendkívülinek csak az tekinthető, ha semmiben sem hasonlítanak egymásra. Az aktív és a passzív kéz különbségeivel egyébként egy korábbi írásomban (Eltérések a kezek között, aszimmetrikus kezek) is foglalkoztam, melyet - lévén érintett - elolvasásra ajánlok. A képeket szemlélve úgy látom, hogy az aktív (jobb) kezének a vonalai a markánsabbak, jobban rajzoltak, ami pozitívan értékelendő, mert nem herdálta el öröklött képességeit, élt az adottságaival. A kettős fejvonal, mely a jobb kezén figyelhető meg, egy elég ritka formáció, a képzelőerő és a tiszta észjárás jele. Egyúttal azonban kettős természetről is árulkodik. Olykor érzékeny és gyengéd, máskor viszont magabiztos, hideg és részvét nélküli. Az ilyen kéz gazdájának sokoldalúság, jó nyelvtudás, játékosság, és általában akaraterő és eltökéltség a fő jellemzői. Az élet- és a fejvonalak kombinációjából pedig nagyfokú önállóságot, kockázatvállalá si hajlamot látok.
Üdvözlettel,
Erzsébet
Idézet
0 #56 Pém-Urbán Anita 2016-02-21 12:11
Kedves Erzsébet!

Én tenyérelemzésse l kapcsolatosan szeretnék kérdezni. A jobb és a bal tenyerem szinte teljesen eltér egymástól, ami nagyon érdekes számomra, mert az általam ismert embereknek szinte teljesen egyforma. A legnagyobb különbség a fejvonalban látható. A bal kezemen egy darab van erős rajzolatú, hosszú, az életbonal felett indul picivel. A jobb tenyeremen viszont kettő van belőle. Az egyik az életbonalból indul, a másik felette picivel. Sok helyen keresgéltem már, de egymásnak ellentmondó dolgokat találtam csak. Kérdésem az lenne, hogy ez mit jelenthet? Van-e bármilyen jelentőége? Válaszát előre is köszönöm!
Idézet
0 #55 Rosta Erzsébet 2016-02-21 07:47
Kedves Letti!
Pusztán a leírtak alapján sajnos nem sokat kezdhetek az álmával. És nemcsak azért, mert semmit sem árult önmagáról, s így nem tudom, hogy lehet-e álmának bármilyen köze a való életéhez, de amiatt is, hogy az egyes álomképek (barátja nyilvánosan szexel, két nőgyógyász bennfelejtett péniszt húz ki a nemi szervéből, majd megnyugtatja a nagyapját és megment egy cirmos macskát) között igen nehéz összefüggést találni. Érdekelne például, hogy létezik-e az álmában látott baráti társaság, mennyire ismeri a szexelő barátját? Képes nyíltan vállalni és kifejezni a szexualitását? A nyitott kapcsolat híve? Volt már olyan társaságban (swinger klubban), ahol nyilvános szeretkeztek? Határozott és önmaga által megkérdőjelezhe tetlen véleménye van a szexről, házasságról és nemi szerepekről? És ami a leginkább talányos a számomra: miért jeleníti meg önt a tudattalanja a férfiak számára a kasztrációs félelmet szimbolizáló agresszív női nemiség szimbólumaként?
Üdvözlettel,
Erzsébet
Idézet
0 #54 Szabó Aletta Kitti 2016-02-14 13:00
Kedves Erzsébet!
Nagyon furcsa álmom volt,egy házban voltam egy baráti tarsasagal ahol egy barátom nyilvános szexelt de nem láttam csak tudtam róla és máshol ültem egy férfival akivel beszélgettem, ezután feküdtem egy fa asztalon mert fájdalmat éreztem a nemi szervemnél volt két nő akik nőgyógyászok voltak meg akartak műteni de végül nem kellett viszont kihuztak belőlem egy bennem felejtett péniszt ezután kisebb vérfoltokat lattam. Ezután elsétáltam a fürdőszoba de útközben találkoztam egy cirmos macskával akit az ölembe vettem, amint beértem a helységbe találkoztam a nagyapámal aki nagyon aggódott de egy szép színes könyvvel megnyugtatam és megnevetetem végül megint találkoztam a macskával akit megmentetem.Meg probáltam jól leírni de elég zavaros volt.Köszönöm előre! Szép napot, és sok szerencsét kivánok! Letti
Idézet
0 #53 Rosta Erzsébet 2016-02-07 16:34
Kedves Bernadett! – Re: #52
Mindenekelőtt szeretném megnyugtatni, ugyanis - a látszat ellenére - az álma nem prekognitív (előrejelző álom, hanem) pozitív jelentésű. Bár valószínűleg megfordulhatott a fejében, hogy esetleg veszélyben lehet az egészsége, ez azonban irracionális félelem, hiszen az álmában tudja, hogy álmodik, amikor a szívinfarktusba n elhunyt keresztapja próbálja magával vinni. Ez már közel áll a tudatos álmodáshoz, ugyanis mert mielőtt még bármi rossz történhetne - tudva azt, hogy ez egy álom - felébresztve magát a rémálmából, feljebb lép egy szinttel, és visszatér a problémamentes álmába.
Üdvözlettel,
Erzsébet
Idézet
0 #52 Horváth bernadett 2016-02-06 07:56
Kedves Erzsébet!

Nagyon kellemetlenül ébredtem, furcsa álmom volt, elmondaná Ön szerint mit jelent? Álom az álomban volt, eljött hozzam a szívinfarktusba n elhunyt keresztapám, és mondta hogy vele kell mennem eljött az idő! (Szivritmus zavarom van, pár nap múlva megyek orvoshoz... Napközben többször érzem az extra üléseket , sokszor gondolok rá hogy nem dobban többet! )
Aztán sírtam nagyon hogy gyerekeim vannak,fiatal vagyok,nem akarok meghalni. Másra nem emlékszem,mert felébredtek álmomban, majd tudatosult bennem hogy álmodtam álmomban, és rendesen is felébredtem! Az alom reggel történt, mar nem aludtam vissza!
Nagyon köszönöm előre is!!!!
Jó egészséget kívánok!
Bernadett
Idézet
0 #51 Rosta Erzsébet 2016-01-22 15:57
Kedves Erzsike!
Álma alapján arra gondolok, hogy – noha már 5 hónapja szakítottak – nem varrtak el minden szálat, valamelyikük mulasztása miatt, nem zárták le véglegesen a kapcsolatukat. Ez önnek hiányozhatott, ezért az álma – azzal, hogy melegnek mutatta – drasztikusan és végérvényesen megtette ezt.
Üdvözlettel,
Erzsébet
Idézet

További olvasnivaló

Újévi hiedelmek, szokások

Az óév végét és az újesztendő kezdetét ősidők óta a világon mindenütt megünneplik. A Föld nagy részén ezt az ünnepet ma már nem kötik túl szigorú vallási szabályok, időpontjának...

Folytatás...

Karácsony

A karácsony Jézus Krisztus születésének, a családnak a napja, a keresztények egyik legszentebb ünnepe. Erre az alkalomra, a katolikusok otthonukat örökzöld növényekkel díszítik fel, ünnepi díszbe öltöztetik a fenyőfát, gyertyákat...

Folytatás...

A kurkuma kiváló fűszer és gyógyszer, a …

A gyömbérfélék családjába tartozó sárgagyökér, vagyis a kurkuma (latin nevén curcuma longa) már az ókorban használatos volt fűszerként, keményítő, festékek, színezők készítésére. A gyógyászatban, mint serkentőszert, aromás illóolajait pedig illatszerként...

Folytatás...

India - Tehénlepényen fő a vacsora

  Nagyobb térképre váltás   Uttár Pradés határán rövid meditálásra megállunk Kushinagarban. E csendes, ligetes helyen szenderült örök álomra Buddha, a nagy vallásalapító. Nyolcvan évesen, súlyos betegen, elgyengülve érkezett ide, két szálfa között...

Folytatás...

Újabb konyhai fortélyok

A zöldségleveshez felhasználhatjuk zöldség, borsó, szemes vagy zöldbab főzővizét. A megmaradt zöldséglevest lefagyaszthatjuk, ha van elég hely a mélyhűtőnkben. Az ízetlen levest feljavíthatjuk kevés tejszínnel, tejföllel, joghurttal vagy, krémsajttal. A...

Folytatás...

A sorsszámok értelmezése - Egy

Az egyes, mely az első a - „pénzcsinálónak” is nevezett - materiális trió számai (1, 4 és 7) sorában, a Napot, illetőleg Szavitárt, a hinduk - földünknek életet adó -...

Folytatás...

Vagyok, aki vagyok kézelemzése

Ha a két kézfejéről és a két tenyeréről készült képekre vetünk egy pillantást, feltűnő különbség látható köztük, hisz amíg kézfejeit ábrázoló felvételek feltehetően élethűen ábrázolják a kezét, a tenyeréről...

Folytatás...

India - 'fekete lingamot simogat'

A Diplomata negyed széles útjain lényegesen könnyebb a vezetés. A Tughlak road-ról hamarosan a Sri Aurobindo margra fordulunk. Jobbkéz felől Szafdarzsang mogul nagyvezír síremléke, valamint a róla elnevezett repülőtér, ahol...

Folytatás...

A csikló kimetszése

A női genitália megcsonkításának története a régmúltba nyúlik vissza, elsőként a Cnidus városából származó görög geográfus, történetíró Agatharchidesz tett róla említést, aki az i.e. 2. században leírta, hogy a...

Folytatás...

Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. Az oldal böngészésével elfogadja ezt.
Elfogadom