A+ A A-

One Love kézelemzése

  • Közzétéve itt: Anonim személyek kézelemzése


One love - bal kézfejFeltehetően rossz szögből fotózták le két tenyerét, vagyis a fényképezőgép lencséje nem derékszöget zárt be e kezeivel, mert a képeken a kézfejhez viszonyítva, meglehetősen nagynak tűnik tenyere. Ha az ujjaihoz képest a valóságban is ilyen telt (domináns) a tenyere (és a kézfeje), akkor a szobai bezártság helyett inkább a szabadban, a levegőn érzi jól magát.

A tenyeréhez viszonyítva ujjai viszonylag rövideknek látszanak, természetesen itt is figyelembe kell venni, hogy a gép beállítása miatt torzulhatott a kézkép. Amennyiben az életben is ilyenek az ujjai, szeretetre méltó, barátságos egyén, ugyanakkor impulzív és szókimondó, bár alapvetően vidám ember, akitől azonban nem áll távol a szomorúság sem.

Tenyerének az alsó fele - a Vénusz- és a Hold-dombok csúcsait összekötő vonaltól a csuklóig terjedő területe - a fejlettebb, ez azt szimbolizálja, hogy hajlamos ösztöneire hallgatni.

A lekerekített ujjak szerint óvatos, elővigyázatos ember, ezt a megállapítást igazolja vissza a közös tőből induló élet- és fejvonal is. A sima ujjak ugyancsak ösztönösségről árulkodnak, általában inspiratív módon, vagy első látásra, benyomásra ítélkezik. Az ujjak elvékonyodása felerősíti az ujjak által jelzett tulajdonságokat. Mivel az ujjak nem simulnak teljesen egymáshoz (az ujjközökön majdnem át lehet látni), kíváncsi természetű lehet, de ugyanez jelezhet pazarlást is. Az alsó ujjpercek tömzsik, ami bizonyos kényelemszeretetre, a fizikai élvezetek kedvelésére utaló jel. Evésben-ivásban ínyenc, szereti a pompát, luxusra vágyik. A mutatóujjánál jóval hosszabb gyűrűsujja kifinomult szépérzékről tudósít.

One love - jobb kézfejAz ujjak közötti távolságokat nem tudom megítélni, mert nem nyitotta teljesen szét ujjait. Ez vonatkozik a hüvelykujjára is, ez utóbbinál csak valószínűsíthetem, hogy körülbelül 60 fokos szöget zárhat be hüvelykje a tenyér élével. Ez esetben nyitott, toleráns, szeretetreméltó embert ábrázol. A hüvelykujja - bár átlagosnál mélyebben ül – eléggé rövidnek látszik, éppen csak eléri a mutatóujj tőpercének alját. Ennek alapján ábrándozó, érzelgős, nem túlzottan energikus, de segítőkész és függ másoktól. A kissé hajlékony körömperc és a merev második perc, a személyiségében jelez bizonyos ellentmondásosságot, kettősséget. A felső perce valamivel rövidebb, a másodiknál, ami a mérsékelt energia jele, ha nem ösztönzik, akkor eléggé ráérős, és hasonlóan az előbb leírtakhoz, környezete befolyásolja. A hüvelykujj közép tájt elvékonyodik, ami ugyancsak befolyásolhatóságot reprezentál.

A keskeny és hosszú körmei (a felső perc több mint a felét fedik el) szerint akaratára, állásfoglalásaira, érzelmeire könnyen lehet hatni. Egészségi szempontból a hosszú körmök nem jelentenek olyan testi erőt, mint a rövid, széles körmök. Habár az ilyen körműek nem rendelkeznek nagy fizikai adottsággal, de annál nagyobb pszichikai energiával bírnak. Ami pedig az egészségi állapotot illeti, ez a fajta köröm légúti megbetegedésre való hajlamot valószínűsít.

Keze leginkább a kónikus kéztípusba sorolható, azonban mégsem tipikusan kónikus kézről van szó. A tenyér enyhén elkeskenyedő, az ujjak a tövüknél teltek, az ujjvégek lekerekítettek, a körmök, hosszúkásan mandula formájúak. Ez a fajta kéztípus is impulzív természetről árulkodik, bár ügyes, gyors eszű, nem mindig kitartó, hamar elfárad. Nehezen kezd bármiféle tevékenységbe, de ha végre belefog, akkor szép eredményeket érhet el. Elsősorban közösségben érzi jól magát. Mint más jeleknél, információként itt is markánsan megjelenik az összecsengő jellemzés: a hirtelen harag, a gyors megbékélés és az erős hatás környezetéből.

One love - bal tenyérFüggetlenül attól, hogy tenyere dimbes-dombos, mégis jól kivehetően látszódik rajta a mutatóujj alatti Jupiter-domb, amely láthatóan erős, jelezve, hogy ambíciói az érzelmi motivációi mellett szellemi indíttatásúak is. Jó szellemi kvalitással bír, ennek révén gyorsan elsajátítja a különböző ismereteket, megérti a dolgok közötti különbségeket és összefüggéseket.

Rendkívüli érzékenységet jelképez a fejlett Jupiter-domb a markáns Hold-dombbal, mely szerint álmodozó, misztikumra hajló, környezetével, barátaival, kedvesével kapcsolatban ragaszkodó, hűséges, megbocsátó ember. Határozottan feltűnő a Nap-dombja, ez a fejlett Jupiter-dombbal nagy életkedvet jelent, az élettől anyagi sikert, elismerést vár. A Jupiter-domb markáns Merkúr-dombbal olyan egyenes ember sajátja, aki könnyen ingerelhető. A tenyérél telt Hold-dombja a telt Neptun-dombnál végződik, ez nyugtalanságot reprezentál, bizonytalanságérzetet, furcsa érzelemvilágot és érzékiséget kölcsönöz viselőjének.

Tenyerét - ha jól látom - nem hálózza be sok apró vonalka, ebben az esetben kerüli a bonyolult témákat, a konfliktusokat. Fovonalai meglehetosen vékonyak és halványak, ívük eltér a megszokottól. Az életvonal az aktív kezében a tenyérszéltol ered, ép vonalként halad egészen a vonal háromnegyedéig, aztán elvékonyodva a Vénusz-domb közepének magasságában elhalványultan véget ér, viszont ezután mintha elágazna belole egy vékony, hídként összeköto vonalka, ami belefut egy erosebb egyenes vonalba, mintegy biztosítva a fovonal továbbhaladását. Ha nemcsak a képen, hanem ténylegesen is így van, akkor ez a szimbolika a fovonal folytatását jelképezi, ebben az esetben a jelentése feltehetoen valamilyen krónikus betegségbol való sikeres gyógyulás, kilábalás, vagy valamilyen veszélyes helyzetbol való megmenekülés. Ez az alakzat arra is figyelmeztet, hogy többet kellene tennie az egészségéért. Ez egyaránt vonatkozhat a testedzésre és a táplálkozására. A passzív tenyerének életvonala hasonlít az aktív kéz életvonalához, de ott még egy sziget szimbolika is található rajta, ami valamilyen öröklött bajt jelenthet.

One love - jobb tenyérAz életvonal a fejvonallal közösen ered, ez elovigyázatosságot jelez, hezitálása következtében lemarad néhány elonyös dologról. Ez a formáció elsosorban a noi kezekre érvényes. A fejvonalának mindkét kezén szabálytalan a futása.  Kezdetben - akárcsak az életvonala - szép ívben indul el, majd átmenetileg a szívvonalhoz közelít, aztán a mutatóujj tengelyvonalát elérve még a tenyér közepe elott elágazik, olyan mintha utat tévesztett volna, lefelé hajlik, de mielott elhalványulna, a fovonal enyhén lejtve folytatódik a Hold-domb felé. Ez a fajta fejvonal felnottkori szentimentálissá válást jelképez, de úgy is értelmezheto, hogy a józan esze helyett az érzelmei veszik át az irányítást a cselekedetei fölött.  Ám a lefelé - a Hold-domb irányába - futó ág jóval rövidebb a másiknál, ezért a Hold által kölcsönzött képzeloero és fantázia a karakterében kevésbé domináns.

A szívvonal hosszú, öblösen fut fel a középso ujj alatti Szaturnusz-dombra, ez azt jelzi, hogy anyagias gondolkodású, a szerelemnek elsosorban az érzékileg motivált része érdekli.

A sorsvonal a kézgyök fölötti részrol indul, és egyenes vonalként fut a Szaturnusz-domb felé, ez vállalkozásban jelenthet szerencsét.

 

Mint az eddigiekbol is olvasható, meglehetos kettosséget mutat keze, ez például utalhat változékony lelkiállapotára, érzékenységére, sérülékenységre való hajlamára, befolyásolhatóságára, nem kello akaratára, önbizalmára. Mindezek miatt keze rém nehezen volt elemezheto, sok fejtörést okozott nekem.

 

További olvasnivaló

Blonda kézelemzése

  A kezeit szemlélve, az első dolog, ami azonnal szembetűnik, hogy nemcsak a kézfején, ahol ez megszokottabb, hanem a tenyerein is több kékes színű ér látható. A kínai kézdiagnosztika művelői szerint...

Folytatás...

Fiziognómiai különbségek a férfi és a nő…

  „A férfi Istené, a nőnek ő az Istene;”   Amikor a fiziognómia alapelveit a karakterek megkülönböztetésére használjuk, a megfigyelt személy nemétől függően jelentős korrekciók adódnak, melyeket a következtetések levonásakor...

Folytatás...

A kulcsszámok értékelése – Példa a numer…

Az alábbiakban bemutatott elemzés szereplője nem valóságos személy, a példa a modern numerológia négy kulcsszáma meghatározásának és értékelésének főbb lépéseit illusztrálja. A részletes numerológiai értékelés ennél lényegesen összetettebb, ennek főbb...

Folytatás...

Az agy

Az ősi egyiptomiak számára az agy nem sokat jelentett, a koponya egyfajta „töltőanyagának” tekintették, az intelligencia lakhelyének a szívet tartották, ezért a mumifikálás során - más fontos szervekkel ellentétben -...

Folytatás...

Fokhagyma, a sokoldalú gyógyír és varázs…

Bár az eredetét, a fokhagyma keletkezését leíró legendák szerint a gonosszal, a sátánnal kellene társítani (a szagát - némi túlzással - valóban sokan pokolinak tarják), az emberiség mégis már a...

Folytatás...

Májusfa

A májusfaállítás elsősorban európai – főleg germán eredet – hagyomány, és szélesebb körben csak a középkortól kezdődően terjedt el, azonban a hozzákapcsolódó ünnepségek, vigasságok valószínűleg az ősi indiai és...

Folytatás...

A szexualitás és a termékenység morfológ…

Korábban - az Okkult Tudományok Enciklopédiájának (The Encyclopedia of Occult Sciences, Robert M. McBride and Company, New York, 1939) vonatkozó részét ismertetve - már írtam arról, hogy miért hasznos a...

Folytatás...

Egres és josta

Az egrest sokféle néven ismerik, elterjedt mint pöszméte, köszméte, fodorszőlő, biszke, büszke, piszke, tüskeszőlő, persze  lehet még több neve is. Noha a szüleim kertjében jártamban-keltemben be-bekaptam egy-egy zöldes színű...

Folytatás...

A mellek I. – Jövendölés és karakterolva…

  A női melleknek három fontos funkciójuk van: gyakran erotikus élvezetet nyújtanak, fontos szerepet játszanak a hölgyek énképének a kialakításában, és a kismamák szoptatni tudják a csecsemőiket velük. Érzéki örömöket -...

Folytatás...

Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. Az oldal böngészésével elfogadja ezt.
Elfogadom

×
Ezeket olvasta már?