A+ A A-

Latrien kézelemzése

  • Közzétéve itt: Anonim személyek kézelemzése


Latrien - bal kézfejMielőtt a kezeinek értékelésébe kezdtem volna, alaposabban végignéztem a képeket, és meglepetéssel tapasztaltam, hogy az elküldött másfél tucat felvételből - számomra érthetetlen módon - tizenegy a passzív (bal) kezéről készült. Ez önmagában még nem lett volna baj, csakhogy a jobb minőségűek is ezek között voltak, és - ami a legjobban hiányzott - a tenyerekről nem találtam olyan összezárt ujjú képeket, melyeken az ujjakat és tenyereket teljes egészükben tartalmazta volna. Az is zavaró volt, hogy egyes felvételeken az ujjak nem egy síkban helyezkedtek el, illetve a fényképezőgép lencséje nem derékszöget zárt be a kezekkel, ami olykor a méretek súlyos torzítását okozta. Emailben többször is megkíséreltem beszerezni a hiányzó kézfotókat - sikertelenül. Emiatt a kézelemzés nem lehet teljes, és szükségszerűen eltér a szokásostól.

A kéz méretéhez képest széles tenyér energikus, mozgékony, tevékeny ember sajátja, olyané, aki kedveli a természetet, és általában nehezen viseli el a levegőtlenséget, s a bezártságot. Amennyire a képek alapján valószínűsíthető, az ujjak hossza harmonizál a tenyérrel, s az ujjpercek is nagyjából azonos hosszúságúaknak látszanak. Eszerint a szellemi, érzelmi és ösztönvilága egyensúlyban van, a fantáziája, racionalitása és gyakorlatiassága harmonizálnak egymással.

Latrien - jobb kézfejA széttárt ujjú kézfej-képeken a hüvelykujj körme csaknem teljes egészében látszik. Ezzel kapcsolatban a kirológia nagyasszonya, Beryl Hutchinson arra hívja fel a figyelmet, hogy a hüvelykujj által szimbolizált akaraterő, hajtóerő a többi ujj és a kéz egyéb jegyei által jelzett célok megvalósítását szolgálja, amit a kéz gazdája nagy lelkesedéssel tesz.

Az ujjak hosszát vizsgálva, szembetűnő a hosszú hüvelykujj és kisujj, továbbá - a már említett torzítások ellenére - az is valószínűsíthető, hogy a gyűrűsujj hosszabb a mutatóujjnál. A hosszú hüvelykujj eltökéltséget és kitartást, míg a nyúlánk gyűrűsujj enyhe „fiús” beütést jelezhet.

A hosszú - a szomszédos ujj körömpercének töve fölé nyúló - kisujj jó kommunikációs képességet jelez, de a találékonyság, szellemesség, gyors gondolkodás ismérve is lehet. Az pedig, hogy a körömperce a gyűrűsujj felé hajlik, arra utal, hogy a közeli hozzátartozóival, barátaival kapcsolatos dolgokat bizalmasan kezeli.

Latrien bal kéz - körmökMás aspektusból nézve - a kínai kézdiagnosztika szerint - a kisujj az emésztőrendszerről és a szaporító szervek működéséről tájékoztat. Ha gyenge és vékony, az a nem megfelelő emésztés, rossz felszívódás, diaré vagy a belek rendellenes működésének a jele lehet. Mivel a kisujj enyhén görbült, a vitálkapacitással is probléma lehet. Az emésztési problémát megerősíti, ha a görbült kisujj belső (tenyér felöli) oldala nagyon száraz.

A balkéz mutató- és gyűrűsujjának körmein látható fehér pöttyök általában a kalcium, cink hiányára, vagy valamilyen parazita által okozott betegségre utalnak, de nem ritka ez a jelenség az ideges, kimerült vagy krónikus székrekedéssel kínlódó személyek körmein sem. Megjelenésüket gyógyszermérgezés, nikotin is okozhatja.

Az orvosi palmisztria szakértője, dr. Eugene Scheimann pedig arra hívja fel a figyelmet, hogy a vékony, törékeny „holdnélküli” körmök a pajzsmirigy, a hipofízis és a petefészek alulműködésére figyelmeztethetnek. Ezt támaszthatja alá a sovány kéz is, azonban a hosszú kisujj némiképp ellentmond ennek.

Latrien - bal tenyér (közelről)A képek alapján, a kezeken egyetlen igazán markáns domb sem figyelhető meg (nem kizárt, hogy ennek az összezárt ujjú tenyérképek hiánya az oka), különösen feltűnő a Vénusz-domb fejletlensége. A hagyományos kínai kézdiagnózis értelmében a Vénusz-domb a lép és a gyomor állapotát jellemzi. Abból, hogy e dombon - amellett, hogy meglehetősen lapos - számos hajszálvékony vonal figyelhető meg, idegességre és a vitalitás gyengülésére következtetnek. A problémát valószínűleg a kiegyensúlyozatlan életmód okozhatja.

Mivel a kis Mars-domb és a Vénusz-domb egyaránt lapos, a kéz gazdájának mind a vitalitása, mind pedig a libidója mérsékelt.

A szívvonal mindkét kézen közel egyenesen fut, körülbelül a középső- és a mutatóujjat elválasztó ujjköz tengelyéig. A passzív kézen a vonal vége alatt egy anyajegy is megfigyelhető, ez utóbbi értékelése azonban a hiedelmek körébe tartozik.

Latrien - bal tenyérAz egyenes szívvonal nem a szentimentális, érzelmes emberek sajátja. Szeretik a függetlenséget, érzéseikben elsősorban az eszükre hallgatnak. Szeretetüket nem érzelmekkel, hanem gyakorlati tettekkel fejezik ki. Ha látják, hogy szükség van rájuk, szó nélkül segítenek. Sokszor azonban az egyedüllét sem zavarja őket.

A fejvonal átlagos hosszúságú, enyhén ívelten fut lefelé, és a gyűrűsujj tengelyénél végződik. Ez a fajta formáció a racionalitás és a képzelőerő egyensúlyáról árulkodik.

Az élet- és a fejvonalak kezdetben összeérnek, egy rövid szakaszon együtt futnak, jelezve, hogy a kéz gazdája kellő óvatossággal és körültekintéssel közelíti meg a valós élet problémáit, nem kockáztat fölöslegesen. Gyenge hüvelykujj és/vagy rövid mutatóujjak esetén (itt azonban nem ez a helyzet) ez tétovaságot, önállótlanságot is jelezhet.

Latrien bal tenyér - zárt ujjakAz életvonal viszonylag rövid, a Vénusz-domb közepének magasságában - kb. 1,5- 2 cm-re a csuklóvonaltól - véget ér. A rövid életvonal azonban nem jelent rövid életet! Nincs meggyőző korrelációs kapcsolat e vonal hossza és a várható élettartam között. A rövid életvonal azt jelzi, hogy tulajdonosa nem bővelkedik az életerőben. Erejét teljesen kimeríti, hogy önmagát, és a gondoskodására szorulókat ellássa.

Érdekes viszont, hogy a kezek egyikén sem található sorsvonal. Ez a kézértékelők többsége szerint sokkal jobb, mint a rossz sorsvonal, ugyanis csupán arra utal, hogy az illető nem számíthat szerencsére, váratlan külső segítségre, mindenért magának kell megküzdenie. A sorvonal nélküli tenyér tulajdonosa a szerencséjének maga a kovácsa, vagyis kellő szorgalom esetén a siker egyáltalán nem kizárt.

A jobb kéz egyik - nagyobb felbontású - felvételén méregvonalat vélek felfedezni. Ezzel kapcsolatban javasolom, az erről szóló írásom elolvasását.

Latrien jobb tenyér (közelről)Feltűnő még a kezeken a befejezetlen, szakadt, egyes részein láncolatos csuklóredő (raszketta). Ez a kínaiak szerint húgyúti-, veseproblémákra vagy a szaporítószervek működési rendellenességeire utalhat. A klasszikus kézelemzők olvasatában ugyanez a nyugtalan természet, gondterhes életet jele.

Mivel a kézfotók elküldése során azt is megírta, hogy az ujjain örvényrajzolatok találhatók, a kisujjain pedig a belső oldalról induló hurkok láthatók, röviden ennek jelentésére is kitérek. Bár az ujjlenyomatoknak körülbelül 70%-a a hurok- és 25%-a az örvényrajzolat, a 8 örvénymintázat - bár elég ritka - nem rendkívüli. Az viszont, hogy kisujjakon radiális hurkok (a nyílásuk a hüvelykujj felé mutat) lennének elég hihetetlennek tűnik, ugyanis ez az 5. ujjra egyáltalán nem jellemző. Megjegyzem továbbá, hogy az örvényekkel is óvatosan kell bánni, mert olykor összetéveszthetők a kettős hurokkal vagy az összetett rajzolattal.

A kínai kézdiagnoszták szerint, ha túl sok - legalább 8 - örvényrajzolat található az ujjbegyeken, és emellett a kéz gazdája alacsony, sovány testalkatú, továbbá menstruációs zavarral küszködik, az a petefészek-elégtelenség vagy a Turner-szindróma jele lehet.

Ronelle Coburn  viszont azt mondja, hogy ha az örvényrajzolatok száma meghaladja a hatot, az illetőre a mások segítése, a „Szolgálat” a jellemző. A legnagyobb kihívást az jelenti ilyen ember számára, hogy nem vállalja a konfliktust, képtelen bármire is nemet mondani, és a családját fontosabbnak tarja önmagánál.

Hozzászólások  

-1 #1 Latrien 2014-01-10 09:11
Köszönöm az elemzést !

Sajnálom, hogy elrontottam a képek küldését, a Vénusz dombom tényleg lapos és a többi domb sem látható. Én szerintem az elemzés elég hiteles lett, az örvény mintázatokat azért mertem így kijelenteni, mert sok embernek megnéztem a bőrléc mintázatát, és minden típust találtam, így meg tudom különböztetni, és elolvastam az ezzel kapcsolatos írásait. A kisujjon rosszul írtam, pávaszem rajzolat van, de ez most lényegtelen. Köszönöm, hogy elkészítette az elemzésemet. :-)
Idézet

További olvasnivaló

India és Peru kedvelt fűszere - a kesern…

E sokak által nagy becsben tartott fűszernövény a Földközi-tenger mellékén valamint a Közel-Keleten őshonos. A feltárt régészeti leletek alapján évezredek óta használják, találtak „lázcsillapító” koriandert a fáraók sírjában, de említést...

Folytatás...

A csodatevő tojás és egyéb potencianövel…

Ezúttal - a Káma-Szútra és az Anangaranga című híres szerelmi tankönyvek szerzői - Vásztjájana és Kaljánamalla, valamint - a hasonló témájú Illatos kert tuniszi arab írója - Muhhamad-an-Nefzawi tanácsaiból...

Folytatás...

Képviselőfánk és profitelor

Remek sütemény a képviselőfánk, de talán még nála is finomabb az általam nemrég felfedezett profitelor. Néhány napja férjem háromféle profitelorral: egy fehér-, egy fekete-, és egy tejcsokoládéssal lepett meg...

Folytatás...

Genetikai rendellenességek nyomai a keze…

Az orvosok körében már régóta ismert, hogy bizonyos betegségek jelei megfigyelhetőek a kézen, a körmökön és az ujjakon. Például dobverő ujjak a veleszületett szívproblémák vagy tüdőbaj, hippokratészi (duzzadt) körmök...

Folytatás...

Mennyi ideig marad gyomrunkban az étel?

Teljesen mindegy, hogy mit eszünk, legyen az karfiol, szalonna, őszibarack, palacsinta vagy torta, mindegyikre ugyanaz a sors vár. Az ételek útvonala azonos pályán halad előre, egy része pedig kifelé...

Folytatás...

Huszonegy zsinat, aminosav és ágyúlövés

A huszonegyes az önmagára és kitűzött céljaira összpontosító személy jelképe. Mivel a három és a hét szorzata, a tökéletes alkotás, a befejezettség száma. A bibliában szent szám és az isteni...

Folytatás...

Trivandrum és a Kovalam part között ingá…

Megérkezésünk másnapján első utunk Mary nővérhez vezet. A kölcsönös üdvözlés, ajándékátadás után még alig melegszünk bele a kölcsönös érdeklődésbe, az elmúlt időszak történéseinek mesélésébe, amikor a főnővér azt javasolja, látogassunk...

Folytatás...

Megbolondult a természet, vagy a vénassz…

Október vége felé járunk, az évszaknak megfelelően reggelenként későn pirkad, este pedig gyorsan sötétedik. A fákon már több a színjátszó, sárga, vörös, barnára színezett levél, mint a zöld. Arborétumszerű kertünkben...

Folytatás...

Gyerek-kezek

A gyermek kezének értékelése, típusának meghatározása elsősorban azért fontos, mert - nem megfelelő döntések esetén - különböző problémák adódhatnak abból, ha a gyerek keze eltérést mutat a szüleitől. Ha...

Folytatás...

Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. Az oldal böngészésével elfogadja ezt.
Elfogadom

×
Ezeket olvasta már?