A+ A A-

Csoki kézelemzése

  • Közzétéve itt: Anonim személyek kézelemzése

 


Bár - a jelentkezést követő levelezés során - elég sok fotót kaptam, sajnos a képek minősége nem ütötte meg a kívánatos szintet, a tenyerek bőrrajzolatait, fővonalait még kinagyítva is csak nehezen lehetett értékelni. Emiatt az elemzésem elsősorban a kezek - fényképeken is azonosítható - morfológiai jellemzői alapján készült.

Csoki - kézfejekNoha a kéztípust a felvételek torzítása miatt (az objektív nem derékszöget zárt be a kezekkel) nem tudtam beazonosítani, annyi azért megállapítható, hogy a kezek radiális (hüvelykujj felőli) oldala az erősebb, a fejlettebb, vagyis a tulajdonosuk nem spirituálisan, hanem a praktikus szempontok, a realitások figyelembevételével, materiálisan közelíti meg a mindennapi élet problémáit.

Akár a tenyérről, a kézfejekről készült fotókat nézzük, a hüvelykujjak mindegyiken merevnek látszanak, ami a megszokotthoz való ragaszkodásról, a változásokhoz, az újhoz való alkalmazkodás nehézségeiről árulkodik. A két kéz hüvelykujja között észrevehető különbség, hogy a felvételeken jobb hüvelykujj körméből nagyobb rész látszik, hogy öröklött képességeit felhasználta, illetőleg fejlesztette a kéz gazdája.

A mutató- és a gyűrűsujjak átlagos hosszúságúaknak tűnnek, egymáshoz viszonyított arányuk normális. Megfigyelhető viszont, hogy a körömpercük enyhén a középső ujj felé görbül. A Jupiter-ujj e tulajdonsága azt jelzi, hogy a munkájában, a családjában leli meg örömét, kész integrálódni a közösségbe, vagy egy nagyobb szervezetbe, ami jelentős sikert is hozhat a számára. A gyűrűsujj vonatkozásában viszont kevésbé pozitív a kép, ugyanis ez a fajta formáció arra utal, hogy az erős kötelességtudat, a munka és a család a kreatív képességek kifejezésének és a boldogságnak korlátja lehet. Ezt a veszélyt némiképp mérsékli, hogy a körömperc elhajlása viszonylag csekély.

Csoki - tenyerekA klasszikus kézelemzők szerint kevésbé pozitív jelentésű az, hogy mindkét kisujj felső íze a gyűrűsujj felé görbül. Ez szerintük a hazudozó emberek ismertetőjele. A valóság azonban ennél sokkal komplexebb és árnyaltabb. A befelé hajló körömperc inkább a tapintatosság, a diplomáciai érzék jele, azt mutatja, hogy az ilyen kisujjak birtokosa. A probléma inkább az lehet, hogy olykor túlzásba viszi ezt, és azt mondja, amit hallani szeretne a környezete.

A kisujjak esetében azonban nem ez a legfontosabb jellemző, hanem az, hogy mindkét kézen feltűnően rövidek, alig nyúlnak magasabbra a második ujjperc közepénél. Az ilyen kisujjak jellemző tulajdonságaival Andrew Fitzherbert foglalkozott részletesen a Hand Psychology (Kéz pszichológia) című könyvében. Szerinte az ilyen rövid kisujjú személyek - ahelyett, hogy érett felnőttként viselkednének - úgy állnak a dolgokhoz, mint az éretlen tinédzserek, ami számos problémát okoz a számukra. Ez a fajta „éretlenség” különféle módokon nyilvánulhat meg, azonban ezek mindegyike kisebb-nagyobb bajjal jár. Az egyik típust az jellemzi, hogy gyakran kerül olyan romantikus szituációkba, melyek nem bizonyulnak stabilnak. Például a kapcsolatai, barátságai rövid életűek, és nem szükségszerűen boldogok. Egy másik - ugyancsak a rövid kisujjakra jellemző - probléma a gyakori konfliktus a szülők és a gyerekek között. Ennek elsősorban az a fő oka, hogy a rövid kisujjú szülők kevésbé türelmesek, gyakorta túlreagálják az apróbb csínytevéseket. Nem árt, ha ennek tudatában vagyunk.

Csoki - bal tenyérUgyanakkor az ilyen kisujjak birtokosai fiatalabbaknak tűnnek másoknál. A rövid kisujjal jelzett éretlenség részben fizikai, részben mentális jellegű. Az ilyen személyekre a fiatalos megjelenés mellett, gyakran az ifjonti lelkesedés is jellemző. Vidámabb, változatosabb és érdekesebb az életük, mint érett kortársaiké. Sohasem restek, vidámak, gyors észjárásúak, fiatalos megjelenésűek. És ami a legjobb, sokkal lassabban öregszenek, mint mások, viselkedésüket, mentalitásukat tekintve, aggkorban is ifjak maradnak.

Az előbbitől eltérő, jóval markánsabb véleményt fogalmaz meg a pszichodiagnosztikai kézolvasás (Psychodiagnostic Chirology) rendszerének megalapítója, Arnold Holtzman a rövid kisujjakkal kapcsolatban.  Szerinte ez a visszamaradt érzelmi fejlődés jele, ami valamilyen gyermekkori traumás élménynek a következménye.

A körmökkel kapcsolatban annyit érdemes megjegyezni, hogy a színűk és az állaguk jó, a holdjaik arányosak, ami egészséges keringésről árulkodik.

Mint ahogyan azt már a bevezetőben is jeleztem, a tenyér vonalainak értékelésével - a felvételek nem megfelelő mivolta következtében - elég sok gondom volt, ezért a következőkben leírt megállapítások sok bizonytalanságot hordoznak.

A szívvonal a passzív kézen körülbelül a középső ujj tengelyéig viszonylag jól árkolt és szépen ívelt, innentől kezdve viszont elhalványodik, és - ha jól látom - erős görbülettel felfelé veszi irányt a középső- és a mutatóujjak közti terület felé. Erről a vonalformációról azt mondják, hogy az érzelmi idealizmus megkülönböztető jele. Az ilyen szívvonal birtokosai barátságban, szerelemben egyaránt mély és tartós kapcsolatra törekszenek. Ez némiképp ellentmond a rövid kisujjak által jelzett érzelmi éretlenségnek, ám ha ez utóbbi megfelelően „kezelik”, meglelhetik a boldogságukat. Alapvetően nem kalandvágyóak, a szeretetüket tettekkel fejezik ki. A társadalmi kötelezettségeiket igen fontosnak tartják, igyekeznek teljesíteni azokat.

Csoki - jobb tenyérSajnos az aktív kéz szívvonaláról nem tudtam véleményt formálni, volt olyan felvétel, melyen egyenesnek tűnt, és olyan is akadt, mely alapján arra gondoltam, hogy - egyesülve a fejvonallal - ún. Simian-vonalat (majomredőt) formázott.

A fejvonalról megint csak a passzív kézről készült képek alapján tudok beszélni. Eszerint kezdetben együtt fut az életvonallal, majd - miután elváltak egymástól - egyenesen haladva a tenyér közepén, a gyűrűsujj tengelyénél végződik. A kiinduló pozíciójukban összekapcsolódó fej-és életvonalak általában pszichológiai függőséget és önbizalomhiányt jeleznek.

A viszonylag rövid fejvonal - ellentétben egyes klasszikus kézelemző véleményével - nem jelent szellemi problémát, hanem inkább arra utal, hogy a vonal birtokosa nem tekint messzire előre, elsősorban a közeli jövő problémáira, illetőleg a már látható és jól megfogalmazható feladatokra fókuszál. Gondja csak akkor van, ha hosszú távú hatással járó döntést kell hoznia, ilyenkor nem árt, ha hallgat szerettei tanácsára.  


Az életvonal egyik képen sem látszik rendesen, csak annyi valószínűsíthető, hogy nem öleli körbe a Vénusz-dombot, hanem valahol a csuklóvonal és az ujjak tőperceit összekötő képzeletbeli vonal alsó harmadában végződik. Ha a valóságban is ilyen rövid és gyenge az életvonal, akkor a formáció a táplálék rossz hasznosításáról, érzékenységről, labilis egészségi állapotról tanúskodik. Ez esetben kerülnie kell a stresszes élethelyzeteket, az egészségre káros drogokat, beleértve a dohányzást is, és - hogy biztonságban érezhesse magát - stabil partnerre, biztos munkahelyre és megfelelő anyagi háttérre lehet szüksége.

 

Hozzászólások  

0 #3 Rosta Erzsébet 2015-09-26 10:37
Kedves Csoki!
Mindenekelőtt megjegyzem, hogy sokszor még a személyes találkozás sem elegendő a kéz vonalainak a kiértékeléséhez , megfelelő megvilágításra van szükség, és olykor bizony a nagyítót is elő kell venni. De vannak olyan kézelemzők is, akik még ezzel sem elégednek meg, hanem tenyérlenyomato kat készítenek, és ezek tanulmányozásáv al vonják le a következtetései ket. A 2008 ősze óta elvégzett elemzések tanulságai alapján én is arra a következtetésre jutottam, hogy a jövőben (leghamarabb 2016 második felétől és csak korlátozott számban) kizárólag tenyér- és ujjlenyomatok és a kézfejekről készített fényképek továbbá kézírásminta alapján végzek értékeléseket. Amikor készen állok erre, az oldalamon újra látható lesz a „Küldje el a kezét!” feliratú ikon, és a feltételeket, valamint szükséges instrukciókat összefoglaló írások is készen lesznek. Addig azt javasolom, hogy tanulmányozza az oldalamon megjelent írásaimat, illetőleg a két honlapomról letölthető könyveimet.
Ami pedig a második kérdését illeti, a képeket nézve valószínűleg igaza van.
Idézet
0 #2 Csoki 2015-09-25 13:56
Ja igen, és az ujjak formáit milyennek látja? Én kúposnak látom őket, viszont a gyűrűsujj már lehet, hogy lekerekített.?
Idézet
0 #1 Csoki 2015-09-25 13:53
Köszönöm az elemzést!

Az aktív kézen valóban én sem tudtam megállapítani a vonalakat, főleg a szívvonalat. Aggódom, mert elég rossznak bizonyul (szerelmi kapcsolatokban sok csalódás ért). Egészség vonalat is látok az aktív kezemen, viszont az se szép egyenes, hanem szaggatott. A vénusz övem sem szépen ívelt, hanem vékony, töredezett. Van olyan övem is, amely az apolló dombról indul töredezve és a jupiter dombon köt ki, de az már nem töredezett. A sorsvonal nagyon vékony, és úgy látom, hogy vagy az élet -vagy a fejvonaltól indul és a középső ujj alatt végződik. Nap-vonalat is látok, de az is halvány.
Van egy olyan vonal, amiről fogalmam sincs, hogy milyen vonal lehet: az életvonalon belül indul, mely az életvonalon keresztül felfelé ível, átszeli a fejvonalat és a gyűrűsujj alatt végződik, de a szívvonal alatt, és két ága van. Önnek mi a véleménye erről?
Idézet

További olvasnivaló

Mohamed próféta módfelett szerette a nők…

A muszlimok vallása, a disznóhúsevéshez hasonlóan tiltja az alkoholt, különösen a bor fogyasztását, de tilos számukra bármilyen szerencsejáték és a bálványimádás, s négynél több feleség vagy szerető tartása sem megengedett...

Folytatás...

Latrien kézelemzése

Mielőtt a kezeinek értékelésébe kezdtem volna, alaposabban végignéztem a képeket, és meglepetéssel tapasztaltam, hogy az elküldött másfél tucat felvételből - számomra érthetetlen módon - tizenegy a passzív (bal) kezéről készült...

Folytatás...

Hőségben remek ital a jeges, fűszeres pa…

Idén* - bár későn jött, sőt sokak szerint elmaradt a tavasz - a meleg nyár és a sok napsütés hatására finom ízű sárgadinnyéket vettünk és ettünk, s bár mi nem...

Folytatás...

Könnyen elkészíthető édesség, citromos v…

Közismert a C-vitamin áldásos hatása, különösen hatékony megfázás és nátha ellen, mert csökkenti a tünetek súlyosságát, például az orrfolyást, a könnyezést. A C-vitamin, vagyis az aszkorbinsav legismertebb természetes forrásai a...

Folytatás...

A kéz és az agy közötti kapcsolat

Az ember kezei nemcsak a munkavégzés szervei, hanem hasznos eszközök az érzelmek, érzések kifejezésére is. Az összes földi élőlény közül csak az embernek és a majomnak van ujjlenyomata és csak...

Folytatás...

Huszonöt trónus, próféta és botütés

Bár a cím nem egészen ezt sugallja, a huszonötös szám elsősorban a vallásokban, főként a zsidó-keresztény kultúrában játszik jelentős szerepet. A bibliában igen gyakran találkozhatunk vele.Az Úr Mózesnek adott utasításai...

Folytatás...

Az orrlyukak

Az orrnyílások megfigyelése elég nehézkes, de a fiziognómusok szerint az arcolvasásnak ez az egyik legkényelmesebb módja. Elég csak egy pillantással szemrevételezni bárki orrlyukait, máris összeáll az emberben egy hozzávetőleges kép...

Folytatás...

Például nekem a körmök a szexualitásról …

Garas Dezső színművész Nem tagadom, némi kíváncsiság mindig volt bennem az ilyen dolgok iránt, de eddig még nem jósoltattam. Talán ezért nem, mert valójában sohasem akartam megtudni a jövőmet. Azt...

Folytatás...

Mindig az az érzésem, hogy a tenyérjósok…

Bilkei Pál pszichológus Jósoltatni jósoltattam már. Egy csodálatos öregasszonnyal, aki valamikor ünnepelt opera-énekesnő volt Kolozsvárott. Amikor megismertem, elmúlt már 85 éves. Feljárt hozzánk. Részben kávézaccból, részben babszemekből mondott múltat és...

Folytatás...

Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. Az oldal böngészésével elfogadja ezt.
Elfogadom

Ezeket olvasta már?