A+ A A-

Anyajegyek az ujjakon és a tenyéren

  • Közzétéve itt: Az emberi test


A palmisztria általában a tenyér vonalait, a rajta található dombokat és egyéb kiemelkedéseket, valamint a kéz és az ujjak alakját vizsgálja. A kézelemzők számára a körmök alakja, bordázata és színe ugyancsak fontos, azonban az anyajegyeknek, foltoknak vagy a pigmentációnak kisebb jelentőséget tulajdonítanak.

Noha létezik egy eléggé általános hiedelem, mely szerint az anyajegy - teljesen mindegy, hogy milyen és lényegtelen, hogy hol található - a kézen boldogságot, önbizalmat és bő gyermekáldást jelez, az anyajegyeket, a kezeken megjelenő foltokat alaposabban tanulmányozó régi mesterek ezzel nem értenek egyet. Nemcsak az a fontos számukra, hogy azok melyik kézen, és annak melyik - jobb vagy a bal - oldalán fellelhetők, hanem a színük, az alakjuk, a megjelenésük helye, valamint a kéz vonalaihoz és dombjaihoz viszonyított helyzetük is lényeges információt hordoz. Bár a modern kézelemzőket az anyajegyek nem különösebben foglalkoztatják, vagyis az alábbiakban ismertetett megállapításokat többnyire a jóslás és a hiedelmek körébe sorolják, ennek ellenére - a palmisztria fejlődésében játszott szerepük miatt - a régiek észrevételei megérdemelnek rövid áttekintést.

Az anyajegyek és a foltok jelentésének értelmezéséhez vertikálisan osszuk két részre a tenyeret, vagyis húzzunk egy függőleges vonalat a középső ujj hegyének közepétől a csukló karperecéig. Ez jobb és baloldalra osztja a tenyeret.

A tenyér közepén - de annak jobb oldalán - található anyajegyet pozitívan értékelik, ezeket általában sok jóval kecsegtetőnek tartják. Azt mondják, hogy egy ilyen folt a kézen nagyon boldog házaséletet ígér, gazdagságot és segítőkész rokonságot adományoz. Sok esetben a kézfej közepén megtalálható ennek az anyajegynek az ikerpárja. A védikus bölcsek szerint ez utóbbi nagy gazdagságot és boldog életet jelez.

Az életvonal belső részén található folt életveszélyre hívja fel a figyelmet. Rendszerint valamilyen hirtelen, előre nem látható betegséget, vagy a legyengült szervezet gyors leromlását jelzi. Számos esetben azonban az érintett személy túléli az incidenst. A fekete vagy sötét folt, illetőleg anyajegy az életvonalon, balesetekre és fejsérülésre utal. Ha viszont ugyanez a folt fehér színű és kerek, akkor látási problémát, szembetegséget jelez. Az illetőnek idős korban szemápolásra lehet szüksége. Az életvonal végén, a karperec (csuklóvonalak) közelében lévő fekete anyajegy vagy folt szintén nem jó jel, zavaros, szomorú, hányattatott családi életet prognosztizál.

Az előbbinél kissé magasabban - a sors és az életvonalak között - de még a tenyér alsó felében megjelenő anyajegy ugyancsak rossz ómen, mert véget vet a korábbi jólétnek.

Ha viszont ugyanez a folt kissé eltolódott a tenyér baloldalára, arra utal, hogy viselője távol kerül a szülői háztól, és élete egy hullámvasúton történő utazáshoz lesz hasonló.

A jobb kéz hüvelykujjának körömpercén látható anyajegy keményen dolgozó, de anyagilag sikeres embert jelez, míg ugyanez a bal kezén vagyonvesztésre utal.

A jobb kéz mutatóujjának felső percén megjelenő anyajegy igazságszeretetről és sikeres életről árulkodik. A passzív kézen viszont szomorúságot, küzdelmes életet és váratlan veszteségeket jelez. Függetlenül attól, hogy melyik kézről van szó, a mutatóujj középső percén lévő anyajegy nyughatatlan személyről árulkodik, míg a tőpercen található folt azt jelzi, hogy az illetőt valamelyik családtagja fogja becsapni.

A jobb kéz középső ujjának hegyén látható anyajegy kiegyensúlyozott, boldog életet jövendöl. Ám, ha a balén található, a cél eléréséhez a kéz gazdájának nehéz akadályokon kell átvergődnie és súlyos betegségekre számíthat. A középső percen lévő anyajegy birtokosának - akár jobb, akár balkezes az illető - pedig a fegyverektől kell óvakodnia.

A jobb kéz gyűrűsujjának hegyén látható sötét folt szomorúságot jelent, de olykor szívproblémákat is jelezhet. Ha viszont a folt vöröses színű, egy tudóssal állunk szemben. A bal kéz gyűrűsujjának hegyén található sötét folt megelégedettséget és sikert mutat. A jobb kéz kisujjának begyén pedig a szeretett dolgok elvesztését jelzi. Ha viszont halvány vörös színű, akkor pozitív a jelentése, arra utal, hogy átmeneti krízis után az ember ismét összeszedi magát, és újra gazdaggá válik. Ugyanez a jel a bal kézen az illető gyermekeinek szerencséjéről árulkodik. (Ha ezek a foltok az ujjak bal oldalán találhatók, a hatásuk feleakkora.)

A Vénusz-dombon, a hüvelykujj tövének közelében lévő anyajegy életszínvonal emelkedést jelez a gyermekek születése után. Ha viszont a hüvelykujj tőpercén az anyajegy láng alakú, és a szívvonalon sziget található, a jelkombináció elektromos áramütés veszélyére utal. Más értelmezés szerint az anyajegy a Vénusz-dombon, ha a hüvelykujj tövének a közelében található, életszínvonal emelkedést jelez, de csak a gyermekek megszületése után. Ha a Vénusz-dombon látható anyajegy sötét vagy fekete színű, az általában a korai házasság jele, de azt is mutathatja, hogy az illető nagyon korán kezdi (vagy kezdte) el a szexuális életet. Ha pedig az anyajegyen kívül a Vénusz-dombon kékes színű hajszálerek is látszanak, az a domb gyengeségére utal, és szexuális betegségekre való hajlamot jelez.

A fekete vagy sötét színű anyajegy a Nap-dombon látásproblémákról és viszontagságos családi életről árulkodik. A Jupiter-domb anyajegye ugyancsak sok nehézségeket jelez a házasságban, amit aligha ellensúlyoznak a vallásgyakorlás során elért csekély sikerek. A Szaturnusz-dombon található anyajegy szintén nem tesz jót a házaséletnek, az illetőre ugyanis futó kalandok, rossz hírű szerelmi kapcsolatok a jellemzőek. A Merkúr-dombon megjelenő anyajegy pedig az üzleti hírnevet ássa alá. Ha a színe fekete vagy barnás, az illető házassága is kudarcra van ítélve. A Hold-domb foltjai késői házasságról tanúskodnak. Az illetőnek nem árt óvatosnak lennie a vízi utakon, mert e jel a vízbefúlás veszélyére is figyelmeztet.

A fekete anyajegy a szív- és a fejvonalak között, a tenyér jobb oldalán hírnevet és elismerést jelez a munkatársak között. Ha viszont ugyanez az anyajegy a kéz bal felén található, óriási anyagi veszteségeket jelez előre. Más értelmezésben ugyanez a formáció mentális aberrációt (lelki eltévelyedést) jelez az elmúlt három évre. Különösen így van, ha a jegy magán a fejvonalon található.

Egy vörös folt a fejvonalon fejsérülésről árulkodik. Ha viszont ugyanez a fejvonal Nap-domb alatti szakaszán található és halvány vörös színű, valamilyen hallási problémát jelez.

A szívvonalon látható barnás színű anyajegy reményteljes és romantikus flörtöket jövendöl, azonban a siker nem lesz tartós, s a szerencse kisiklik az illető kezéből. Ha az előbbi anyajegy vöröses színárnyalatú, az szívproblémákra utal.

A kék vagy lilás folt a kéz négyszögén, a szívvonal közelében valamilyen vérrel kapcsolatos, vagy keringési problémát jelez. Ha a jobb kézen található ez a jövőben várható, ha a balon, már túl van rajta az illető.

Fekete anyajegy a napvonalon gazdasági veszteségeket jelez, a sorsvonalon pedig hátráltatja, késlelteti a professzionális sikert. Ha ez utóbbi esetében a sorsvonalon sziget található, az illető apjára veszély leselkedik. Az egészségvonalon lévő anyajegy alkati gyengeség jele. A házasságvonalon megjelenő fekete vagy sötét folt pokollá teszi a házaséletet, a Mars-vonalon fellelhető folt pedig félénk, ideges természetet kölcsönöz.

Az anyajegyek sorozata vagy láncolata a karperec közelében a jobb kéz tenyerén óriási sikert jelez az életben.

A régi mesterek szerint, ha az anyajegy az ökölbe zárt kéz belsejébe kerül, általában szerencsésnek tekinthető. Takarékos, jól kereső embert jelez, ha viszont az anyajegy kívülre esik, ennek a fordítottja igaz.

Hozzászólások  

0 #7 Gabriella 2015-12-04 22:59
Kedves Erzsébet!
Engem már kiskorom óta foglalkoztat az anyajegyem jelentése.
A jobb kezemen van egy félhold alakú anyajegy a Hold dombon világosbarna színű a két vége a tenyerem közepe felé néz. Azt tudom hogy szimbólumként védelmet jelent. Várom a válaszod! :-)
Idézet
0 #6 Rosta Erzsébet 2015-06-29 14:10
Kedves Andi!
Különösebben nem kell aggódnia kisfia anyajegyei miatt, ugyanis a legtöbbjük jóindulatú. A szokatlan formájú, megjelenésű, ún. atipusos anyajegyekre viszont fontos odafigyelni, és ha időben változást mutatna, feltétlenül meg kell mutatni egy bőrgyógyásznak.
A fia tenyerén megjelent anyajegy valószínűleg egy ártalmatlan, vascularis anyajegy lehet. Ha az anyajegyekkel kapcsolatos hiedelmekre, babonákra kíváncsi, javasolom, hogy olvassa el az Anyajegyek – tények és hiedelmek c. írásomat.
Üdvözlettel,
Erzsébet
Idézet
0 #5 Andi 2015-06-28 09:25
:oops: Köszönöm szépen a válaszát. Az egy éves kisfiamról van szó, hát elég akaratos az már biztos. Viszont van e azzal kapcsolatban tapasztalata hogy a tenyerén lévő nem volt ott biztosan állítom a születésekor és egy idő után jött ki, babonás oldalról érdekel a dolog csak. Létezik hogy olyan trauma érte amitől annyira bizalmatlanná válhat hogy ezt így jelezte a szervezet? vagy ezek az életünk során jönnek mennek? egyenlőre azon kívül hogy akaratos, mindenkivel nagyon barátságos sose félt senkitől még. tudom nem ezen múlik csak boncolgatom ezt az érdekességet (legalább is számomra ) :roll: Köszönöm még egyszer
Idézet
0 #4 Rosta Erzsébet 2015-06-24 14:49
Kedves Andi!
Mindenkin találhatók anyajegyek, a számuk általában 15 és 40 között változik. Az is tény, hogy gyakorlatilag bárhol megjelenhetnek. Figyelmet elsősorban olyankor érdemelnek, amikor szabálytalan az alakjuk, a széleik nem nagyon látszanak, nagy a méretük és nem egyszínűek. Akkor kell orvosnak (bőrgyógyásznak ) megmutatni az anyajegyeket, ha változik a színűk, a méretük, szokatlan, aszimmetrikus az alakjuk, az átmérőjük meghaladja a fél centimétert. Egészségi veszélyt elsősorban azok jelentenek közülük, melyek közvetlenül ki vannak téve a napsugárzásnak.
Ha viszont nem ezért írt, hanem az anyajegyek babonás jelentésére (értelmezésére) volt kíváncsi, megjegyzem, hogy elsősorban a keleti népek (főként az indiaiak) foglalkoztak ezzel a témával. A tarkón (a nyak hátulján) található anyajegyről azt mondják, hogy könnyen dühbeguruló, agresszív személyt jeleznek, akikre az antiszociális viselkedés a jellemző. Ha a női nem képviselője az illető, az élete során sok problémának, bajnak néz elébe. Ha viszont az anyajegy kiemelkedik a bőr felszínéből, több szerencsére számíthat, ám a szülése nem lesz könnyű.
A Plútó-dombon fellelhető anyajegyről pedig azt mondják, hogy bizalmatlanná, gyanakvóvá teszi a kéz gazdáját. Az esetleges viták megelőzése érdekében, ezt ajánlatos figyelembe vennie a partnerének. Azt is megemlítik, hogy az ilyen anyajegy birtokosai akadályokra számíthatnak az utazásaik során, különösen a külföldi útjaikon.
Üdvözlettel,
Erzsébet
Idézet
0 #3 Andi 2015-06-21 13:36
Kedves Erzsébet,

A kisbabám anyajeggyel a született a tarkóján a középvonaltól a balra a fül és a nyakközéptől félúton ha jól írom. elég nagyocska, ez mit jelent? de ami még furcsább a tenyerén nem volt és mostanában vettük észre hogy a neki jobb tenyerén a plútó dombon van egy barna anyajegy erről nem találtam semmit. Tudna segíteni. Köszönöm és hogy miért most? Üdv Andi
Idézet
0 #2 Rosta Erzsébet 2013-06-30 08:16
Kedves Anna!
Kérdésére válaszolva, az írásomban foglaltakat - melyek zöme (véleményem szerint) a hiedelmek, babonák körébe tartozik - az indiai Dr. L. R. Chawdhri Secrets of Occult Sciences (Az okkult tudományok rejtélyei) c. műve alapján a következőkkel egészítem ki:
A tenyér anyajegyei a termékenység, a karrier és az anyagi helyzet szempontjából egyaránt jó jelentésűek, azzal a megszorítással, hogy az a férfi vagy nő, akinek a bal tenyerén is található anyajegy, a 25. életévének betöltése után költekezővé (pazarlóvá) válik. A kézfejen lévő anyajegy pedig sikert, boldogságot és művészi képességeket jelez. Ha az anyajegy közel van a csuklóhoz, kreativitásról, valamint az ékszerek, szép ruhák szeretetéről árulkodik.
Ez utóbbi esetében - és ez már nem babona! - viszont érdemes odafigyelni arra, hogy nem változik-e az alakja, a színe, a mérete, ekkor ugyanis - mivel ez a melanoma jele lehet - célszerű bőrgyógyásszal konzultálni. (Megjegyzem, kis valószínűséggel a tenyereken is kialakulhat rosszindulatú sejtburjánzás, ám ez inkább csak az ázsiai és afrikai népekre jellemző.)
Üdvözlettel,
Rosta Erzsébet
Idézet
0 #1 Kovács Anna 2013-06-29 21:00
Üdv.
Nagyon érdekes cikk.Viszont mit jelent; nekem mindkét tenyeremen van és a jobb kezemen megvan az ikerpárja is a kézfejen?
Válaszát előre is köszönöm!
Idézet

További olvasnivaló

Ébredés utáni gyakorlatok

A fekvéstől megmerevedett nyakunk lazítására és tarkónk erősítésére szolgáló gyakorlatot hanyatt és hason fekve is elvégezhetjük. Az ágyban hanyatt fekve, karunkat lazán helyezzük a testünk mellé, fejünket teljes erőből...

Folytatás...

Szex babonák II. – Zsidó-keresztény szok…

Bár a keresztény filozófusok, vallásoktatók a szexet elsősorban morális oldalról közelítik meg, a korai zsidó-keresztény tradíció számos elemet átvett az ősi primitív népek, közösségek fallikus kultuszából. Innen eredeztethető például az...

Folytatás...

India - Tehénlepényen fő a vacsora

  Nagyobb térképre váltás   Uttár Pradés határán rövid meditálásra megállunk Kushinagarban. E csendes, ligetes helyen szenderült örök álomra Buddha, a nagy vallásalapító. Nyolcvan évesen, súlyos betegen, elgyengülve érkezett ide, két szálfa között...

Folytatás...

India - Huszonegyféle fagylaltból válasz…

A Csánakja kétszintes üzletháza főleg a külszolgálatosok igényére szakosodott. E városrészt a Maurja dinasztiát megalapító Csandragupta főminiszteréről, az Arthasásza című híres közgazdasági mű szerzőjéről, a sokak által Visnugupta vagy Kautilja...

Folytatás...

A bőrrajzolatok statisztikai jellemzői

Galton kutatásai révén megállapította, hogy az azonos etnikumú emberek ujjmintázata jobban hasonlít egymáshoz, mint a más népcsoportokban élőké. Vizsgálatait összegezve azt tapasztalta, hogy az emberfajták közül a mongoloidoknál az...

Folytatás...

Ív-rajzolatok az ujjbegyeken

A különféle íves rajzolatok általános értelmezése után az ujjak körömpercein, az ujjbegyeken megjelenő ívekre jellemző személyiségjegyeket, pontosabban néhány ismert kézelemző ezzel kapcsolatos megállapításait foglaljuk össze. Ív a hüvelykujj...

Folytatás...

A karmikus tartozás

A születéskor kapott, vagyis az anyakönyvi kivontban olvasható névből - pontosabban a betűi numerikus megfelelői közül - hiányzó számokat karmikus tartozásnak vagy hiánynak nevezik. E számok távolléte a lélekvándorlásban hívők...

Folytatás...

Rejtélyes összefüggések a számok között

Bizonyos számoknak már ősidők óta különös jelentőséget tulajdonítottak az emberek, a hetes a szellemnek, a kilences az anyagnak a száma, az egyes a teremtőt, a nulla pedig az örökkévalóságot reprezentálja...

Folytatás...

Marcipán és percipán

Gyerekkorom nagy részét cukrászműhelyben töltöttem el. Míg édesapám keze alól a márványlapú asztalon mesterművek születtek, addig én az asztal másik végén a házi feladatokat írtam. Sülő krémeslapok vajastészta illata elegyült...

Folytatás...

Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. Az oldal böngészésével elfogadja ezt.
Elfogadom

×
Ezeket olvasta már?