A+ A A-

Álomfejtés A-tól Z-ig

  • Közzétéve itt: Álmok

„Az álmok nem szándékos és önkényes kitalálások, hanem természetes jelenségek, és semmi mások, mint amit éppen ábrázolnak. Nem csalnak, nem hazudnak, nem csűrnek-csavarnak és nem kendőznek el semmit, hanem naiv módon azt adják tudtul, ami, és amit gondolnak. Csakis azért bosszantók és megtévesztők, mert nem értjük őket. Nem alkalmaznak semmiféle bűvészkedést, hogy elrejtsenek valamit, hanem kimondják, ami a lényegi tartalmuk, a maguk módján a lehető legvilágosabban. Azt is képesek vagyunk felismerni, miért olyan sajátosak és bonyolultak: a tapasztalat ugyanis azt mutatja, hogy olyasmit iparkodnak kifejezni, amit az én nem tud és nem ért meg.”

 

Carl Gustav Jung (1875-1961),
svájci pszichiáter, pszichológus, analitikus

(Álomfejtésről oldalamon az álmok szóval - fentebb is - jelzett linken kívül még itt olvashatnak.)

 

 A, Á

 B

 C

 CS

 D

 E, É

 F

 G

 GY

 H

 I, Í

 J

 K

 L

 M

 N

 NY

 O, Ó

 Ö, Ő

 P

 R

 S

 SZ

 T

 TY

 U, Ú

 Ü, Ű

 V

 Z

 ZS

Megfejtett álmok 


A, Á

Ablak
Az ablakkal álmodót - ha büntető eljárás alatt áll - felmentik a vád alól. Ha az álmot látónak az ablakzár látványa marad meg az álmából, pletykázása miatt alapos megdorgálásra számíthat. Az észak-afrikai arabok szerint, ha az ember álmában egy ablakon át távozik, az ügyeinek szerencsés fordulatát jelzi; ám ha az ablak szűk, és nehéz kijutni rajta, ez arra inti, hogy nagy nehézségekkel kell megbirkóznia. Muhammad An-Nefzawi 15. században írt művében, a középkori arab világ szerelmi kultúráját bemutató Illatos kertben az ablak átvitt értelemben a nőre emlékeztet, ezért aki álmában magát új, jó állapotban lévő ablakon látja bepillantani, biztos lehet benne, hogy fiatalasszonyt, vagy szüzet kerít hatalmába. Ha viszont az ablak lestrapált, kopott, az asszony öreg lesz.

Adó
Ha álmában valaki adót fizet, csinos nyereségre számíthat, ha viszont adót vetnek ki rá, nehéz munka előtt áll.

Agglegény
Agglegénnyel álmodni szerény szerencsét jelent.

Aggodalom
Aki álmában aggodalmaskodik, ha beteg, javul az állapota, ha egészséges, örömben lesz része.

Angyal
Angyallal álmodni kiváló jel, sikert, boldogságot, hasznos barátságot, szerencsés szerelmet prognosztizál. Angyallal beszélni, utálatos és gonosz dolgok történnek az álmodóval. Azt álmodni, hogy angyallal együtt lebegünk, boldog öregséget jelez.

Antilop
Az álomképként megjelenő antilop ambiciózus célokról árulkodik, melyet nagy erőfeszítések árán ér el az álomlátó. Emellett az anyagi helyzete gyors javulását is jelzi. Ha viszont az antilop elpusztul, önhibájából a szerelmi kapcsolata hamarosan megszakad.

Apáca
Apácával álmodni szerénységet, türelmet jelez, de jelenthet titkos bánatot is. Apácává válni, hűtlenség a szerelemben. Apácafőnöknőt látni, nagyravágyásra utal.

Asztal
Asztalt látni öröm; teríteni jólét; leszedni, elkerüli az álmodót a szerencse. Asztalhoz ülni, családi boldogság; asztalon ülni, váratlan öröm.

Autó
Az álomfejtők szerint autót vezetni álomban, arra figyelmezteti az embert, hogy óvatosan bánjon a pénzével, a következő két hétben ne kockáztasson, és fogadásokat se kössön. Ha álmában valaki régóta vezet kocsit, azt jelenti, hogy pénz áll a házhoz.


B

Babér
Álomban babért látni összeveszést jelez előre. A babérlevél a férfi számára azt üzeni, hogy hamarosan egy csinos nővel ismerkedik meg. A babérkoszorú ünnepélyre utal.

Babonaság
Ha az álom valamilyen babonás hiedelemről szól, udvariatlan, neveletlen emberekkel lesz dolga az álmodónak.

Bagoly
Bagollyal álmodni, gyógyíthatatlan betegséget vagy halált jelent. De utalhat haragra is. Bagolyhuhogást hallani álomban dögvészt jelez.

Bambusz
Bambusszal álmodni a veszedelem jele.

Banda
Aki arról álmodik, hogy megtámadja, vagy megfenyegeti egy banda, életkörülményei rosszabbodására kap figyelmeztetést.

Banya
Álomban banyát látni bosszúságot jelez.

Bárány
A törökök szerint fehér báránnyal álmodni, a téli hideggel, hóval kapcsolatos eseményre utal. A magyaroknál a fehér bárány boldogságot jelent a házasságban.
Bárányt leölni, kegyetlenségre és ijedtségre utal.

Bicikli
Álomban biciklivel felfelé pedálozni a hegyre, jó kilátásokat jelent, ha viszont az álmodó lefelé gurul a lejtőn, az arra figyelmezteti, hogy balszerencséje közeleg.

Bicska
Bicskával álmodni, pletykát jelent.

Bohóc
Bohóccal álmodni: könnyeket és bánatot prognosztizál.

Bors
Borsos étel rossz fogadtatásban lesz része az álmodónak. Borstartó, elővigyázatra hívja fel a figyelmet. A bors szerencsét jelent a szerelemben.

Börtön
Börtönnel álmodni az egészségi állapotban hanyatlást jelez, de jelenthet szerencsét is. Börtönben ülni és bánkódni: a szomorúságnak vége lesz. Ha álmában az ember kedvesét börtönbe zárják, azt jelenti, hogy a szerelme megbízhatatlan; ha önmagát látja börtönben, az az érzelmei korlátozását, elfojtását jelzi.

Bukfenc
Álomban bukfencezni, jó aratásra van kilátás.


C

Cápa
Cápával álmodni utazást jelent.

Cékla
Arról álmodni, hogy társaságban céklát eszünk, ájulást, majd lázas betegséget jelez.

Cinke
Cinkét látni álomban öregembernek őszi halált, fiatalnak víg farsangot jelent.

Comb
Ha asszony combjáról álmodik valaki szerencsés lesz a szerelemben, a sovány comb látványa házasságtörés jele.


CS

Csákány
Csákányozni álomban öröm; csákánnyal ajtót kifeszíteni meglepetés; csákánnyal falat bontani, jó időjárás várható.

Csat
Csatot látni álomban olyan ismeretséget jelez előre, amely az egész életre szól.

Csecsemő
Aki csecsemővel álmodik: ha szegény ember, gondoskodnak róla; ha iparos, a vállalkozása tönkremegy; ha gazdag ember, kicsúszik kezéből a hatalom; ha utazni akar, inkább mondjon le róla, maradjon otthon, mert a csecsemő sem tud megbirkózni az akadályokkal. Álomban csecsemősírást hallani, örömet jelent.

Csepegés
Álomban ereszről csepegést hallani: betegnek jó hír, egészségesnek váratlanul jó hír. Ha vízcsap csepeg: pénzkiadás jelent.

Csoda
Álomban, ha valakit csoda ér, bátorságra utal, de jelentése lehet záporeső, és anyagi kár is.

Csukló
Csuklóról álmodni kellemetlenség éri az illetőt, asszonycsuklón karperecet látni, börtön vár az álmodóra.


D

Dada
Dadával álmodni változás jele, de utalhat kisebb betegségre és kiadásra is.

Datolya
Datolyát enni álomban férfinak sikert jelent a nők körében. Datolyapálmával álmodni – a kínaiak értelmezése szerint - a korai halál jele.

Délibáb
Álomban délibábot látni, hamisságot mutat.

Disznó
Disznóval álmodni hazugságot, betegséget jelent. Disznót lelőni, szerencse a játékban. Disznóhúst enni, vagy disznózsírt kenni, gondtalan életre utal.

Doboz
Dobozzal álmodni, titkot jelent, de jelezhet titkolódzást; ha viszont eltörik a doboz, csúf veszekedést.

Dunyha
Álomban a dunyha látványa a szenvedés jele; dunyhát ajándékba kapni, rossz sors;

Dűlőút
Dűlőúton járni álomban andalgásra, új feleségre és új életre utal.


E, É

Egér
Az álomfejtők szerint egérről álmodni családi gondokat jelez, vagy azt, hogy az anyagi ügyek kedvezőtlen fordulatot vesznek. Ha egy olyan egérről szól az álom, amelyik valakire ráugrik, vagy a ruháján mászik, akkor egy barátjával botrányba keveredik az álmodó. Egér ágyban váratlan szerelembe esés jele. Egeret lenyelni, nehéz nyereményhez jutni.  Egereket, vagy patkányokat látni kamrában szűk esztendő következik.

Ékszer
Az álomfejtők szerint, álomban ékszert venni, boldogság, eladni nagy kár. Ékszert látni álmunkban, szívfájdalom, piros köves ékszert látni, betegség jele.

Elveszett tárgy
Álomban egy elveszett, vagy elfelejtett értékes tárgyat szerencsésen megtalálni, sikert jelez.

Erdő
Az álomfejtők szerint, aki álmában erdőn vág keresztül, vagy fák között sétál, átmeneti időszakot él meg. Lehet, hogy az ösztöneinek engedelmeskedik. Ha viszont az álmodó eltéved az erdőben, az annak a jele, hogy tudata alatt önmaga jobb megértésére törekszik, de jelentheti azt is, hogy egy új időszak kezdődik az életében. A sűrű, zöld erdő megcsalás jele, erdőt messziről látni, félelmet jelent.

Ernyő
Álomban lyukas esernyőt látni veszekedést jelent; esőben csukott esernyőt hordani: balszerencse az üzleti életben; nyitott esernyőt vinni esőben: nagy szerencse vár az álmodóra, minden erőfeszítése sikeres lesz. Álomban a napernyő látványa, azt jelenti, hogy mások veszik fel az illető fizetését.

Eső
Álomban megázni, megszabadulást jelez a problémáktól és nehézségektől, de termékenységet és megújulást is szimbolizálhat. Látni, amint esik az eső, és közben hallani az esőcseppek koppanását, megbocsátást és jóindulatot jelent. Ablakon át nézni az esőt, a spirituális gondolatok és megérzések tudatosulását mutatja, olykor szerencsét és szerelmet is jelképez.

Étel
Ételről álmodni, fizikai és érzelmi táplálékot és energiát jelez. A különböző ételek a gondolatok széles körét szimbolizálhatják. A gyümölcs általában az érzékiséget jelképezi, a fagyasztott ételek az álmodó hideg érzelmeiről, kimért modoráról árulkodik. Bizonyos ételek fogyasztása olyan a tulajdonságokra utalhat, amelyek hiányoznak az emberből. Aki álmában élelmet halmoz fel, valószínűleg fél az ínségtől, a nélkülözéstől. Azt is jelentheti, hogy meg van elégedve azzal, amit elért. Álomban lekvárt enni, az álmodó pénzzavarba kerül, melyet egy asszony okoz; mézet enni, vagyonhoz és szeretethez jut az álmodó; sonkát enni, az illető elveszti azt, ami sokat jelentett az életében.

Étkezés, evés
Álomban enni, egészséget jelent; azt látni, hogy valaki eszik, látogató érkezik, vagy jó jövedelemhez jut az illető. Ha az evést követően az álmodó éhes marad, az a kielégítetlen szellemi szükségleteiről, és vágyairól árulkodik. Az élelem szeretetre, barátságra, ambícióra, szexre vagy élvezetre utalhat. Aki azt álmodja, hogy elveszik előle az ételt, mielőtt befejezte volna az evést, vitákra számíthat a beosztottjaival, illetve azokkal, akik tőle függenek.


F

Fa
Kidőlő fának a látványa az álmodót arra figyelmezteti, hogy elvesztette a lába alól a talajt, és rossz irányba halad.

Fagyöngy
Fagyönggyel álmodni örömteli eseményeket és sok boldogságot jelez, de arra is utalhat, hogy az álmodót valaki a környezetében vonzónak találja.

Farkas
Farkassal álmodni némaságot okoz. Farkasfog, gyermeknek jót jelent, asszonynak gyermekáldást, öregembernek rossz ómen. Álomban farkasüvöltést hallani, nagy veszedelem.

Fém
Fémről álmodni erőt és szilárd jellemet jelez, de szimbolizálhatja a társadalom embertelen oldalát is.

Fésű
Az álomfejtők szerint bosszúság fogja érni azt, aki álmában fésűt lát, ugyanezt jelenti az is, ha leesik a fésű.

Fodrász
Ha egy asszony azt álmodja, hogy fodrászhoz ment, az annak a jele, hogy hamarosan egy családtagjának erkölcsét sértő családi botrányba keveredik. Be kell festetni a haját, hogy nagy nehezen megússza a börtönbüntetést. Ha egy férfi álmodik fodrászról, az sok pletykát jelent, vagy azt, hogy uralkodni szeretne egy gyönyörű nő fölött.

Fokhagyma
Álomban a fokhagyma látványa, ha szegény az álmodó, akkor jó jelentésű, ha gazdag, akkor valakitől gonoszságra számíthat. A fokhagymaszag levertséget jelez.

Fonál
Az álomfejtők szerint: ha egy facér nő fonállal álmodik, hamarosan egy jómódú férfi felesége lesz.

Főzés
Főzésről álmodni, az jelenti, hogy az álmodó alárendeltjévé kívánja tenni, és maga képére szeretné formázni a környezetét. Másik jelentésében viszont az ember gondoskodó oldalát jelképezi, s az illető szeretetvágyára utal. Egy másféle magyarázat szerint, az álmodó életbevágóan fontos ünnep előtt áll.

Futás
Álomban a futás nagy változásra hívja fel a figyelmet. Futni bizonyos cél felé, öröm; futás közben elfáradni, egészséges embernek jót jelent. Futás közben megállni bánatot jelez.

Füstölő
Füstölő égetésének álma az álomlátó spirituális fejlődését jelzi. Nagymértékű tudatosságot, elkötelezettséget reprezentál.


G

Gólya
Álomban gólyát látni gyermekáldást jelent, de jelenthet jó barátot is. Ha gólya kelepel az álmodó házán az illetőt szégyen éri; ha fészket rak a kéményén, akkor szerencséje lesz. Több gólya látványa boldog házasságot prognosztizál.

Gránátalma
Álomban gránátalmákat látni, termékenységet, jó egészséget és hosszú életkort prognosztizál, de szexre való csábítást, felhívást is jelezhet. Alternatív módon a vért reprezentálja.


GY

Gyapot
Gyapotföldről álmodni különös vágyat ébreszt a gyapotszedésre.

Gyémánt
Az álomfejtők szerint gyémántok birtoklásáról álmodni nagyon ígéretes álom, ugyanis magas körökből származó tiszteletet és elismerést jelent. Az viszont, ha a Szűz Mária koronájából való gyémántot lát, és visel álmában, közeli halálesetet jelez.

Gyerek
Aki kisfiút lát álmában, örömteli híreket kap, aki viszont leánygyermekről álmodik, rossz híreket hall, a török álomfejtők szerint. Általában gyermekkel álmodni, minden esetben valamilyen szerencsét jelent. Ugyanakkor a gyerekcipő: rossz hír; a gyerekruha: betegség; gyereket örökbe fogadni: viszályra figyelmeztet.

Gyertya
Az álomfejtők azt mondják, hogy a család jól megalapozott szerencséjét jelenti, ha az álomban látott gyertya tiszta, nem imbolygó lánggal ég.

Gyík
Gyíkkal álmodni egy ismeretlen ellenségre utal, vagy üzleti vállalkozásra.

Gyöngy
Gyönggyel álmodni, megfontoltságot jelez az új vállalkozásokban, tervekben. Az emberi lelket is jelképezi. Egy másik felfogás szerint a gyöngy álomban mindig könnyeket jelent.


H

Haj
Hajról álmodni azt jelenti, hogy az illető nem jár el kellő gondossággal személyes ügyeiben, és nem fog előrejutni, mert nem használja az eszét. Barna haj álomban szerencsés szerelem. Másnak haját levágni, nyereséget jelent.

Hal
Hallal álmodni egy jó ismerős teherbeesését jelenti. Halat fogni: az erő jele, tengeri halat látni álomban: rémület; a halikra: sok pénz; halat megölni: nagy bevétel; ajándékba halat kapni: gazdagság.

Halál
Álomban meghalni nyomorúság. Halálra vágyakozni, egészséget jelent. Meghalni majd újraéledni, azt jelzi, hogy nagy tisztesség éri az álmodót. A pandzsábiak szerint, ha valaki halállal álmodik, az a hosszú élet jele.

Halott
Az álomfejtők szerint, ha az álomban látott halott mond valamit, jól oda kell figyelni, mert ez nagyon fontos lehet az álmodó számára. Halott személlyel álmodni, egy figyelmeztető álom, azt jelzi, hogy a jelenlegi körülmények nem sok jóval kecsegtetnek, ezért nem szabad semmiféle egyezségbe belemenni, és semmilyen szerződést aláírni.

Hamu
Álomban: hamun járkálni, bénulást okozhat.

Háromszög
Háromszöggel álmodni szerelmi légyottot ígér, de azt is jelentheti, hogy titkos találkozóra megy az álmodó.

Házasságkötés
Házasságkötésről álmodni egy családtag halálát jelenti. Ha a házasságot idegenek kötik, akkor a halott egy távoli ismerős vagy barát lesz. Házassági ajánlat álomban, bizonyos körülmények rosszabbra fordulását jelzi. Ha álmában az előző párjával készül házasságot kötni az ember, azt jelzi, hogy elfogadta a kapcsolatából adódó kötelezettségeket, és tanult a múltbéli hibáiból. A pandzsábiak szerint házasságról álmodni szerencsétlenséget jelent.

Holdfogyatkozás
A holdfogyatkozás álma azt jelzi, hogy az illető valamilyen eddig elrejtett tulajdonságára, titkolt hibájára hamarosan fény derül.


I, Í

Iga
Nőtlennek: házasság; nősnek: nyugodalom.

Indiai jó álmok és rossz álmok
Az indiaiak nagyon hisznek az álmok erejében, melyeket isteni figyelmeztetésnek tekintenek. Szerintük istenekről, démonokról, szerencsésnek tartott állatokról vagy szerencsésnek tekintett dolgokról álmodni jó jel. Viszont aranyról, vasról, hulló csillagról vagy földrengésről álmodni rosszat jelent.  A pandzsábiak szerint a hajnali álmok általában valóra válnak. Nem jó tűzzel álmodni, vizet látni viszont szerencsét hoz. Váratlan szerencsét jelent, ha az ember álmában valamelyik ősétől ajándékot kap, ha viszont a felmenője elvisz valamit tőle, az a közelgő halál jele.

Ing
Ha fehér: nyereség; ha koszos: betegség.

Írás
Ismeretlen kézírást látni: valami hasznosat üzen az álmodónak; olyan írás, amit nem tudunk elolvasni: titkot jelent, amelyet megtudhatunk.

Ivás
Pohárból: jó társaság, amely hasznodra van.


J

Jajgatás
Álomban jajgatni, nagy bajra utal, jelenthet rossz évet, szárazságot, halálesetet.

Jég
Jéggel álmodni gond és betegség. Ha beszakad alattunk a jég, feleslegesen fogunk félni valamitől. Jégen elcsúszni szerelmi csalódás, vagy reményvesztettség. Jégen ülni, kedvezőtlen esemény bekövetkeztét jelzi. Olvadó jégen járni, füstbe ment törekvések. Jégkrémet enni, készíteni, eladni vagy felszolgálni, azt jelenti, hogy az illető elégedett az életkörülményeivel.

Jérce
Jércét látni álomban, nemsokára szerencse éri az illetőt.

Juh
Akolba zárt juhok, hosszú télre figyelmeztetnek. Juhot nyírni, veszedelmes időszak következik. Juhnyáj: az álmodó elégedett az életével. Juhokat őrizni, nyereség áll a házhoz. Juhászt látni álomban esőzéssel kapcsolatos kárt jelöl.


K

Kakas
Kakassal álmodni tűzvészre figyelmeztet, de jelenthet örömet szerző hírt, nőknél szerencsét. Kakas a tyúk hátán: szerencse a szerelemben. Kakas látványa egy torony tetején ünnepnapot jelent.

Katona
Katonával álmodni: bátorságot, olykor dühöt és gyűlöletet is jelent. A legtöbbször azonban rossz változásra van kilátás. Öreg katona látványa: hazudni fognak az álmodónak.

Kenguru
Kengurut látni, váratlan és izgalmas utazás ígéretét jelenti.

Kereszt
A keresztről és a keresztre feszítésről szóló álom szerencsét jósol az álmodónak: aki saját magát látja keresztre feszítve, nyugodt, eseménytelen házasságot remélhet; a tengerészek számára jó hajózást jelent. A politikusnak a keresztre feszítés a hivatali ranglétrán való emelkedését ígéri.

Kert
Kertet látni álomban többnyire gyerekáldást jelent. Virágos kerttel álmodni békét, kényelmet, igaz szerelmet és boldog otthont ígér. Gondozatlan, gazos kertet látni álomban, azt jelenti, hogy az illető elhanyagolta lelki szükségleteit. Az álombéli zöldséges kert, szorgalommal és gondossággal elért jólétet jelent, stabilitásra és belső erőre utal. Kert magas kerítéssel körülvéve azt jelzi, hogy adósságunkat kiegyenlítjük. Kert ősszel: gyász jele; kert télen: halott gondolatok.

Kesztyű
A kesztyű álomban, meghívásra lehet számítani. A kesztyűről álmodó embernek többnyire peres ügyei vagy üzleti gondjai lesznek, azonban megfelelő módon képes velük megbirkózni. Fekete kesztyű a gyász jele. Páratlan kesztyű: elválás olyantól, akit szeretünk.

Kígyó
Az álomfejtők szerint álomban magányos kígyót látni, és fenyegetést érezni, azt jelenti, az illetőnek egy olyan gonosz ellensége van, aki nemcsak ármánykodik ellene, hanem a testi épségére is tör. Sok kígyót látni egy gödörben balszerencse sorozatát jelzi előre a szerelemben és az üzleti életben. Ha sikerül az illetőnek legyőzni és meggyilkolni az álmában fenyegető kígyókat, azt jelzi, hogy felülkerekedik a nehézségein és diadalmaskodni fog. Kínában szerencsés előjel, ha álmunkban kígyó üldöz. Álomban fekete kígyót látni, leánygyermek születésének előjele, a szürkésfehér kígyó viszont fiúgyermek születését jövendöli. Az üzbégek szerint, aki fehér kígyóról álmodik, az meggazdagodik.

Koporsó
Az álomban látott koporsó az anyaméhet szimbolizálja. Ha üres, az álmodónak néhány területen kibékíthetetlen véleményeltérése van környezetével. A koporsóban látható holttest, depressziós időszakot jelez előre, melyet valószínűleg a személyi szabadság korlátozása okoz. Értelmetlen vagy rosszabbodó viszonyra, ügyre figyelmeztet. Itt az ideje a helyzet megszüntetésének vagy a kapcsolat felszámolásának.

Korsó
Az álomban látott korsó mindenféle rossznak a jele, kivéve, ha kútba vagy patakba esik, és darabokra törik, mert így a benne lévő bajok szétszéledhetnek. Teli korsóval álmodni, egészséget jelent; ha üres a korsó, az a szegénység jele.

Kulcs
Kulcsokat látni álomban, nem várt változást jelent, de utalhat valamilyen titokra, különösen akkor, ha a kulcs rozsdás. Kulcsot elveszíteni, haragot jelez a legjobb baráttal. Kulcsot találni: kiszabadulás szorongatott helyzetből. Kulcscsomó a kézben azt jelzi, hogy kezedben tartod a szerencsédet.

Kutya
Kutyával álmodni: az embernek alattomos ellensége van. Egy másik változatban, kutyáról álmodni nagy sikert, gyönyörűséget és állhatatos barátokat jelez. Ugató kutya felől álmodni, rosszabbodó életkörülmények várhatók, nagy valószínűséggel nehézségek fognak következni. Fogaival vicsorgó kutya látványa álomban gyűlölködést jelez előre.


L

Léggömb
Léggömböket látni álomban, szertefoszlanak a vágyak, különösen az üzleti életben és a szerelemben, de jelenthet veszteségeket is, és visszaesést, jövedelemcsökkenést a vállalkozásban, sőt válást is.

Levél
Az angol álomfejtők szerint annak a nőnek, aki szeretné megtudni, hogy szeretője őszinte-e hozzá, ki kell választania a szerelme levelei közül egyet, lehetőleg azt, amelyik a legszenvedélyesebb szövegű. Ezután a levelet az asztalra téve, össze kell hajtani kilencrétűre. Az így összehajtott levelet egy tűvel át kell szúrni, és a párna alá tenni. Ha éjjel a szerelmes nő ezüstről, drágakövekről, üvegről, kastélyról vagy tiszta vízről álmodik, biztos lehet benne, hogy szeretője őszinte, ígéretei becsületesek; ha azonban lepedőről, pókról, tűzről, fáról, virágokról vagy arról álmodik, hogy köszönti őt, akkor érzései hazugok, és el fogja hagyni. Ugyancsak álommal kapcsolatos hiedelem, ha valaki arról álmodik, hogy levele érkezett egy barátjától, annak az a jelentése, hogy a barátja hamarosan megérkezik, vagy nemsokára újabb hírt fog adni magáról.

Liba
Libát látni álomban hír jöttét jelzi, de jelenthet pletykálkodást. Ha gúnár támadja meg az álmodót, az csalárdságot jelent. Repülő liba messzi utazást prognosztizál; a libatoll pedig kigúnyolást.


Bármely lóval kapcsolatos álom nagyon szerencsés; még a halottas kocsit húzó tolldíszes lovakról való álmodás is jó jel, ugyanis esküvőt jelez előre. Az álomban látott tarka ló ugyancsak nagy szerencsét jövendöl. Hasonlóképpen vélekednek az arabok is. Aki lovakkal, öszvérekkel vagy szamarakkal álmodik, jót remélhet, mert a Próféta azt mondta: "A férfiak szerencséje a lovaik üstökéhez van kötve az utolsó ítélet napjáig." A Koránban pedig meg van írva, hogy Allah akarta úgy, hogy "meglovagolják őket és pompázzanak velük."A török álomfejtők szerint, aki fehér lóról álmodik, annak teljesülni fognak kívánságai.


M

Macska
Macskával álmodni általában kedvezőtlen előjel, jelezhet hűtlenséget, árulást vagy valamilyen szerencsétlenséget. Az álomban látott fehér macska jót jelent az angolszászoknál; a cirmos macska úgyszintén, mert szerencsés szerelmet jelez. Az álomban látott vörösessárga macska pénzt és sikeres üzletet ígér; a fekete-fehér macska az álomlátó gyerekeinek a szerencséjét jövendöli; a foltos macska, annak a jele, hogy a barátjaival lesz szerencsés az illető. Az álomban támadó macskák, ellenséget jeleznek; de ha eredményesen megküzd velük az ember, akkor nagy nehézségeken sikerül keresztülvergődnie, és hírnévre tehet szert. Ha valakit álmában csúnyán összekarmol egy macska, az betegséget és bajt jelez előre az álmodónak.

Madár
Az álomfejtők szerint madárral álmodni férjhez menést, álomban repülő madarakat látni, sikeres életet jelent. Madarat fogni: szerencse idegen vendéggel kapcsolatban. Madarat fészkén ülve látni álomban, házasságra van kilátás.

Mágia
Az álomfejtők szerint, az álomban átélt, vagy látott mágia bármilyen formája váratlan változásokat jelez. Ha azt álmodja valaki, hogy becsapta, vagy megtévesztette egy mágus, az annak a jele, hogy ismét találkozik egy rég nem látott, elveszettnek hitt barátjával, vagy felújít egy kihűlt szerelmi kapcsolatot.

Majom
Majommal álmodni azt jelenti, hogy az ember barátai álnokok, akik csak hízelegnek neki, miközben csak a saját érdeküket nézik. Táncoló majom látványa álomban közeli szórakozásra kilátás; fára mászó majom: ellenségeskedés; ordító majom: ha leány álmodja, akkor egy teszetosza fiú fog neki udvarolni.

Makk
Az álomfejtők azt mondják, makkal álmodni jó dolgokat jelez előre, jelentős vagyongyarapodást ígér. Asszonynak makkevésről álmodni azt jelenti, hogy jómódú lesz, és örömteli pozícióba emelkedik. Aki arról álmodik, hogy lerázta a makkot a fáról, annak vágyai hamarosan teljesülni fognak az üzleti életben vagy a szerelemben.

Mandula
Mandulával álmodni, átmeneti bánatot jelez. Élvezettel evett manduláról álmodni szerencsét jelent, ha keserű az íze, az eltervezett változtatásokat el kell halasztani, de utalhat betegségre is.

Medve
Az álomfejtők szerint egy medve megöléséről álmodni azt jelenti, hogy szorult helyzetből sikerül kiszabadulnia az álmodónak. A kínaiaknál az álomban látott medve fiúgyermek születésére utal.

Méh
Méhekkel álmodni sikeres üzletet jelez. A méhraj tűzvészre figyelmeztet. Álomban a méhszúrás szerencsétlenségre utal.

Méz
Álomban mézet enni szomorúság éri az embert.

Mosómedve
Mosómedvéről álmodni arra figyelmeztet, hogy fel kell készülni az önvédelemre. Egy másik változat szerint álomban mosómedvét látni, azt jelenti, hogy az emberek hamis arcukat mutatják az életben. Ha az álomban egy mosómedve kergeti az embert, annak az álmodó számára az a jelentése, hogy, akit eddig barátjának vélt, ellensége lesz, és a háta mögött a bukásán mesterkedik.


N

Nád
Álomban nádba fújni jó kilátás jele. Nádasban ülni, az álmodó a fájdalmát kívánja feledni, de jelenthet szerencsét is. Téli nádas látványa, hosszú télre lehet számítani.

Napfogyatkozás
Az álomfejtők szerint, napfogyatkozásról álmodni, az élvezetek túlzásba vitelére figyelmeztet. A túl sok esti összejövetel, az ivászat egészségi problémákhoz vezethet. Az álmodó átmeneti sikertelenségre számíthat a vállalkozásában.

Narancs
Keserű naranccsal álmodni azt jelzi, hogy rágalmak érik az embert, mégpedig arról a helyről, ahol a narancsokat látta.

Nátha
Náthásnak lenni, azt jelenti, hogy jó egészségnek örvend az álmodó.

Név
Ha valaki álmában a nevét hallja, arra utal, hogy jó üzenetet kap az álmodó.


NY

Nyak
Ha egy nyakról szól az álom, az a közelgő pénz jöttét jelzi, kivéve, ha egy törött nyakkal kapcsolatos, ebben az esetben arra figyelmeztet, hogy a vállalkozását, üzleti ügyeit rosszul menedzseli az álmodó. A vastag nyak kedvező jel.

Nyaklánc
A nyaklánc elvesztéséről álmodni, szenvedést jelent a szeretett lény elvesztése miatt. Ha az álmodó a szerelme vagy önmaga nyaka köré tesz egy nyakláncot, az házasságot és boldog családi életet jelez. Nyaklánc asszonyon: ajándékot fog kapni az álmodó.

Nyúl
Nyúllal álmodni szerencsétlenséget, rendszerint félelmet is jelent. Országúton ülő nyúl: titkos helyre való hívogatás. Nyúlganéj: kisebb szerencse éri az embert.


O, Ó

Olajbogyó
Olajbogyó álomban kereskedőnek szerencse, másnak pedig fájdalom.

Olajfa
Olajfát látni hegyen, szenvedésre számíthat az álmodó.

Olajos hal
Álomban olajos halat látni utazást jelez.

Olló
Az olló álomban is gyakran a veszekedés és harag jele. Ollót ajándékba kapni, kis szerencse. A nagy olló kövér asszonyra utal, a szabóolló pedig hideg időjárásra.

Orgyilkos
Álomban orgyilkost látni, gonosz gond fog hatalmába keríteni.

Orsó
Orsót látni álomban eljegyzést jelez a családban, nagy ünnepléssel.


Ö, Ő

Öblítés
Gonosz indulatok lecsengését, segítség érkezését vetíti előre.

Ölelés
Valakit ölelni álomban a csalfaság jele. Öregasszonyt ölelni, megszorítás, ifjú lányt ölelni, aggodalomra lesz ok.

Ölyv
Álomban ölyvet látni nagy veszedelem.

Öreg emberek
Öregurakkal álmodni jó egészség jele. Öregasszonyt látni álomban haragot jelent. Mezon kószáló öregember látványa, meglopják az álmodót. Táncoló öregember hosszú téli utazás, bánat várható.


P

Papagáj
Papagájjal álmodni azt jelenti, hogy valamilyen tréfás dolog történik az illetővel. Ha a papagáj megcsípi az álmodót, az barátnője irigységéről árulkodik. Az álomban látott és hallott beszélő papagáj azt jelenti, hogy gonosz gúnyt űznek az álmodóval.

Patkány
Álomban egy kamrában látott patkányok ínséges idők eljövetelét jelentik. A patkány látványa ellenségre hívja fel a figyelmet. Ha a patkány megharapja az álmodót, szerelmi féltékenység jele.

Páva
Álomban, ha a páva: kiált, szerencsétlenséget jelent; repül, kis öröm, amelyért nagy árat kell fizetni; alszik, a csábítás jele; a napon sütkérezik, egy asszony hiúsága miatti veszedelemre utal; döglött, öregasszony szerelmére figyelmeztet. Az álomfejtők szerint: álomban páván lovagolni, megszégyenülés jelent egy szerelemben; pávát enni böjtölés idején, gonosz áll a házhoz. Pávatollal álmodni, börtönt, pávatollal játszani, ingerlékenységet jelent.

Pénisz
Ha egy asszony péniszről álmodik, egy rokona fog meghalni, mondják a törökök.

Pénz
Pénz elvesztéséről álmodni, átmeneti zavarokat, boldogtalanságot jelent a családi életben, és visszaesést a vállalkozásban. Gyengének, sérülékenynek és talajt vesztettnek érezheti magát az álomlátó. Emellett a becsvágy, energia és a kellő önbecsülés is hiányzik belőle. Pénz ajándékozása álomban, a szeretet adásával azonos módon értékelendő. Az álmodó keresi a szeretetet. Ha mások ajándékoznak pénzt, elhanyagoltnak, mellőzöttnek érzi magát. Valószínűleg nem tanúsítanak kellő figyelmet a problémáira, és nem mutatnak együttérzést az illető iránt. Pénzt lopni, veszélyre figyelmeztet, és óvatosságra int. Pozitív értelmezésében viszont arra utal, hogy az illető – erőfeszítéseinek köszönhetően – végül képes lesz szert tenni az általa értékesnek tartott tulajdonságokra. Az indiai szikh álomfejtők szerint az alvó személy családjában betegség várható, ha az illető álmában valakitől pénzt vesz el.

Pénztelenség
Pénz hiányáról álmodni a társadalmi státusz elvesztésétől való félelmet jelzi. Az álmodó híján van azon képességeknek, melyek céljai eléréséhez szükségesek. Azt is jelezheti, hogy túlságosan sokat foglalkoznak vele, vagy ellenkezőleg, teljesen elhanyagolják az illetőt.

Pillangó
Az álomfejtők szerint körös-körül röpködő pillangókat látni álomban azt jelzi, hogy távoli barátunk felől kapunk hírt, levélben, vagy valakitől, aki találkozott vele. Pillangóról álmodni általában, a megnyugvás iránti vágyat jelzi. Emellett a pillangók kreativitást, romantikát, élvezetet és szellemiséget is kifejezhetnek. Az is lehet, hogy az álmodó gondolkodásmódja átalakulás előtt áll. Ha az alvó személy egy gyönyörű, színes pillangót lát álmában, az illetőt pozitívan értékelik egy közeli társasági összejövetelen.

Pók
A magyaroknál álomban a tarantella pók kivételével az összes pók látványa, jó szerencsét jelent. Minél nagyobb pókot lát az ember, annál nagyobb szerencséje lesz. Ha falon mászó pókot látunk álmunkban, a legkedvesebb kívánságunk fog teljesülni. Hálóját szövő pókot látni álomban, kemény munka révén növekedő vagyont jelképez.


R

Rémisztő álmok
Szerencsét jeleznek, például tűzben megégni mindenki számára szerencsét jelent, mert ha beteg álmodja, meggyógyul; ha fiatal álmodja, szerelmi szenvedély keríti hatalmába.

Repce
Repcével álmodni intő jel, civakodásra vagy egy esetleges megerőszakolásra figyelmeztet, amelynek elkerülésére fel kell készülni érzelmileg és fizikailag.

Repülőtér
Forgalmas repülőtérről álmodni az illető szabadság utáni, vagy utazási vágyát jelzi. Ha az álomban a repülőtér üres, vagy elhagyott, az útiterv megváltozik, vagy az utazás elhalasztódik.

Rossz álmok jó jelentése
Halállal álmodni, születést jelent, születésről álmodni halált. Álomban betegeskedni, jó egészség; bánkódni, jó hír felől hallani. Álomban a baleset, a sors jobbrafordulását jelenti; a büntetés, jutalmazást jelöl; a büszkeség, megszégyenítésre utal. Ha egy szegény férfi álmodja azt, hogy nővé fog változni, jó ómen, mert valaki gondoskodni fog róla, ha gazdag ember álmodja ugyanezt, akkor ez rossz ómennek minősül, mert arra utal, hogy hatalmának vége szakad.

Rózsa
Az álomban kapott virágzó rózsa a szerelmeseknek jót jelent; másnak kellemes találkozást. Fehér rózsával álmodni ártatlan lány szerelmét jelzi; a hervadt rózsa jelentése, hogy elfelejtik az illetőt. Az arabok hiedelem világában a friss rózsa a szívet megremegtető örömök eljöveteléről ad hírt, míg a hervadt rózsa csalóka híreket jelent. Rózsatövis felől álmodni, azt jelenti, hogy olyannak okozunk fájdalmat, akit szeretünk. Rózsát kötni, vigasztalódást jelez. Rózsafán jönni a világra, gazdag asszonyt jelent. Ha valaki álmában: rózsát kap és azt a hajába tűzi, akkor becsapja valaki, akiről azt hitte, hogy jó barát; tavasszal egy csokor rózsát kap, igaz szerelemre talál; ha viszont télen kapja a csokrot, a keresés hiábavalónak bizonyul. Álomban egy teljes díszben pompázó, virágba borult rózsabokrot látni, esküvőt jelez a családban. Ha valakit álmában rózsavízzel locsolnak meg, azt jelenti, hogy a kedvese másra gondol.


S

Sáfrány
Sáfrányos ételt enni álomban betegség jele.

Sánta
Sánta férfival álmodni félelmetes érzés; sánta asszonnyal: pletykáznak az illetőről; sánta gyerek: eltitkolt szerelem; sánta kutya: rossz hír.

Sebesülés
Ha egy öregember azt álmodja, hogy megsebesült a mellkasán, rossz hírt fog hallani, ha egy lány ugyanerről álmodik, akkor szerelmes szeretőre fog lelni.

Seprés
Asszonynak boldog házasság, férfinak nehéz munka.

Sóhaj
Sóhajtást hallani álomban szerencsés hír.

Sorompó
Sorompót látni álomban szép idő várható.


Sóról álmodni, új ízek és ragyogó élmények megjelenését jelzi. Az álmodó egyéni értékeinek jobb elismerését, hangulatának javulását, életerejének növekedését mutatja. Az erőfeszítések eredményre vezetnek. Hús sózásáról álmodni, az adósság felhalmozódását jelzi, melynek eredményeként folyamatosan zaklatják a pénzbeszedők.

Sör
Álomban sört látni vagy inni, boldogságot, homályt vagy ihletet jelez, de arra is utalhat, hogy az álmodó erős társadalmi életet él.

Strucc
Struccokkal álmodni rossz előjel, mert halálhírt, vagyis pusztulást jelent.


SZ

Szakáll
Szakállas emberrel álmodni, szeszélyes asszony miatti bizonytalanság. Földig érő szakáll. gazdagságot reprezentál. Lány állán növő szakáll, az álmodó elveszíti a szeretőjét.

Szamár
Aki álmában szamara hátán üget célja felé és azt el is éri, szerencsés és boldog lesz minden dolgában, de aki útközben leesik róla, azt szerencsétlenség és bánat éri.

Szamóca
Szamócát enni asszonynak titkolt szerelem, férfinak betegség, a szamóca látványa, jó házasság.

Színek
Álomban a színek közül a fehér: becsületességet jelent; a fekete: gyászt; a kék: kiegyensúlyozottságot; a vörös: elválást; a piros: erőszakot.

Szomjúság
Álomban megszomjazni, nyugtalanságot jelent, de vonatkozhat szomorúságra vagy fáradtságra is.

Születésnap
Álomban születésnapot ünnepelni, hosszú életkort jelent.


T

Takarítás
Álomban szobát takarítani irigység jele; istállót takarítani hideg idő várható.

Tanítás
Tanításról álmodni öregedés, tanítványra lelni boldogság.

Tea
Ha valaki azt álmodja, hogy teára szomjazik, akkor hívatlan vendégek fogják meglepni.

Tenger
Álomban tengerparton állni, és figyelni a hullámokat, ahogyan a habjai a fövenyen összetörnek, azt jelzi, hogy az illetőnek kis híján baleseti sérülése lesz.

Teve
Ha az ember tevével álmodik, nagyobb óvatosságra van szüksége, mert feltehetően túl sok terhet cipel a vállain. Az ilyen személy – ahelyett, hogy szabadjára engedné, hajlamos magába fojtani az érzelmeit. Meg kell tanulnia felejteni és megbocsátani. Ugyanez az álom más értelmezésben nagy problémák megoldására, akadályok leküzdésére való képességet jelez. Aki fehér tevéről álmodik, gazdaggá válik, mondják az üzbégek.

Tojás
Tojást enni álomban harag; tojáshéj: gyász; sok tojás: nyeremény; záptojás: betegség. A törököknél tojásokról álmodni hírbe hozást, pletykát jelent.

Tömjén
Tömjénnel álmodni lánynak fejfájás; másnak megkönnyebbülés; asszonynak lelkiismeret furdalás.


Az álomfejtők szerint, aki álmában tűt talál, olyan barátokra számíthat, akik nagyra értékelik őt. Tűt keresni álomban, fölösleges aggodalmakat jelez. Tűvel álmodni, egy barátság végét jelzi.

Tükör

Az álomban látott tükör az egészséges ember számára örömet jelent, ha viszont beteg az illető, egészségromlásra utal. A fényes tükör ájulást, a törött tükör pedig árulást jelez.

Tűzhely
Nőtlennek házasságot, másnak betegséget vagy helyváltoztatást jelent.


TY

Tyúk
Új taggal bővül a család.


U, Ú

Újszülött
Csecsemővel álmodni ártatlanságot, tisztalelkűséget, melegséget, új szerelem vagy új barátság kezdetét jelzi. Viszont szoptató asszonyt látni álomban, rosszat jelent, az fogja becsapni az illetőt, akiben a legjobban megbízott.

Utazás
Utazásról álmodni, az életcélok elérésére irányuló törekvést, általánosságban az életutat jelzi, melyet az álmodó örömtelinek és sikeresnek talál. Ha az álmodó ismeretlen területen utazik keresztül, az a versenytársak részéről reá leselkedő veszélyre utal. Aki álmában emberekkel teli autóban utazik, új és érdekes barátok, izgalmas kalandok elé néz. Ha viszont egyedül van az autóban, nehéz idők várnak rá.


Ü, Ű

Ürülék Aki emberi ürüléket lát álmában, az pénzhez jut, vélik a törökök.

Üstökös
Üstökösről álmodni, azt „üzeni” az álomlátónak, hogy sürgősen meg kell szabadulnia a fizikai és lelki akadályoktól, és tovább kell haladnia a céljai felé.


V

Varjú
Az álomfejtők úgy vélik, hogy varjúval álmodni, csalódást jelent mindenben, bánatra, balszerencsére figyelmeztet, sot halált is jelezhet.

Vér
Álomban vért inni, az álmodó kirobbanó életerejéről és energiájáról árulkodik.

Vipera
Viperáról álmodni balszerencsét jelent. Megölni egy viperát, általában jó ómen. Egy élő vipera a küszöbön, halálesetet jelez a házban.

Víz
Vízzel kapcsolatos álmok jelentése: a vízesés váratlan, kellemes dolog; a folyó, ha tiszta, akkor nyugodt sikeres életet; ha zavaros, fenyegető veszélyt jelent;
az óceán: az illető békéjét; a kút belső nyugalmát jelzi; a mocsár pedig valamilyen veszélyre figyelmeztet. A magyar álomfejtők szerint: tiszta vízzel álmodni jószerencse, vagyonosodás jele; zavaros víz szomorúságot jelez, vagy az álmodó sajnálkozását egy általa jól ismert személy betegsége vagy halála miatt. Álomban a koszos víz látványa, egy gátlástalan személyre figyelmeztet, aki tönkre akarja tenni az álmodót.


Z

Zafír
Zafírral álmodni kellemetlen látogatóra utal.

Zászló
Zászlóval álmodni, ha az álmodó viszi, tekintélyt jelez; ha messziről látszódik, zavaros időt jelent.

Zuhanás
Zuhanásról álmodni a lelki egyensúly, az önkontroll elvesztését jelenti. Reprezentálhatja a veszélyeztetettség érzését, az önbizalom hiányát, a kudarctól való félelmet vagy képtelenséget a helyzettel való megbirkózásra. Ha valaki magasról zuhan ki álmában, és megsérül, készüljön fel arra, hogy nehéz napok várnak rá; ha a zuhanás nyomán nem sérül meg, a probléma kisebb és átmeneti jellegű lesz.


ZS

Zsiráf
Az összképre kell figyelnünk, átfogóbb szemléletmódra van szükségünk.


Hozzászólások  

0 #1523 Pálffy Viola 2016-10-26 12:45
Kedves Rosta Erzsébet!

Nem tudom mire vélni az álmomat.
Ott hon voltam azt hiszem és fekete döglött macskákat láttam. Megfagyva, először csak öreg macskákat, majd két kisebbet. A szájukból valami fehér folyt ki. Le voltak fagyva a betonra. Próbáltam lábbal fel szedni, de nem tudtam. Ennyi volt röviden. Meglepetten láttam
kissé sajnálkozva, hogy elpusztultak. Arra gyanítottam megmérgezték őket.

Üdvözlettel Viola
Idézet
0 #1522 Réka 2016-10-21 14:45
Kedves Erzsébet! Nem tudom mire vélni az álmomat.
Szóval, nem emlékszem az álom előzményire. Arra emlékszem, hogy egy osztályteremben voltam az egyik fiúval, akivel az életben egy edzésre járok. Az életben undorodik tőlem, mert én egy nyomibb lány vagyok, ő meg a nagymenőket preferálja, és ő se tetszik nekem. De ez az álomban nem így volt. Ott ült az egyik széken, szétterpeszkedv e. Kába volt, ahogy énis-valszeg részegek voltunk. Odasétáltam hozzá, áthajoltam a padon, hogy közel legyek hozzá. Kis ideig nèztük egymást.
"Akarod?" - nyögtem.
"Akarod?" - kérdezte vissza.
"Én igen." - válaszoltam.
"Én is.".
Rámásztam a srácra, és megcsókoltam. Nem emlékszem, milyen volt megcsókolni, csak arra, hogy egyszerre volt kellemes és szokatlan.
A következő kép már a következő napon volt, ő mèg mimdig a széken terpeszkedett, én pedig fél méteres távolságra voltam tőle.
"Te tényleg lefeküdtél velem?" - kérdezgettem, de ő nem válaszolt, csak meredt maga elé. Nem tudtam biztosan, de sejtettem, hogy tényleg megtörtént. Hihetetlen volt, hogy tényleg elvette a szüzességemet és az első csókomat.
"Ugye használtál óvszert?" - ez volt a második dolog, ami az eszembejutott, hogy nem elég, hogy elvette a szüzességemet, de még sapkát se húzott a kígyóra. Arra már nem emlékszem, hogy erre mit reagált, talán kicsit elcsodálkozott. Egyfolytában azon pánikoltam, hogy már egy nap eltelt az esemény óta, és kell nekem egy esemény utáni tabletta.

Ma ahányszor az àlomra gondoltam, egyszerre töltött el melegség és idegesség és rejtélyes negatív energia áradt szét a testemben. Valójában tetszem a fiúnak, csak ciki lenne elmondani? Azt meg kell jegyezni, hogy nem vagyok szép, sőt, egyedül az tetszhetne neki bennem, hogy míg a nagymenő lányok nyalják-falják, én kifejezetten tartózkodó vagyok, ezért egyfajta kihívásnak vehet? Vagy az álom jelképes, és azt jelenti, hogy életemben először rámtalál a szerelem, de csalódás lesz a végy? 16 éves vagyok.
Idézet
0 #1521 Csenge Suta 2016-10-15 19:13
Kedves Erzsébet!
Van egy rövidke álmom, amit fontosnak érzek, tudom, hogy van valami vele, valami jelentőség, de nem tudom mi. Ehhez kérném most segítségét.
Álmom elején látom magamat, azaz akkor még nem tudtam, hogy magamat. Vörös volt a hajam, vörös volt minden ruhadarabom, a szemem, minden, még a bőröm is. Igazából olyan volt, mint amikor egy képszerkesztő red-filtert rak valamire. Láttam magam mellett egy lányt,tudatosul t bennem, hogy ikrek vagyunk. Aztán 'betértem' a testbe. Ekkor el kellett indulnom keresni az 'ikremet.' A keresésről annyit, hogy emlékszem arra, hogy hosszú ideig tartott, jól éreztem magam, találkoztam pár emberrel, meg volt valami vöröses-lilás-f eketés kastély, és ott valami góréval mulattunk, aztán arra már nem emlékszem, hogy az ikremet megtaláltam, csak arra, hogy örültünk egymásnak, meg otthon is minden happy volt.
Otthon egy nagy házban voltunk, amiben volt egy csomó folyosó, minden szoba vagy 2re nyílt, én egyedül ültem a sajátomban, ami berendezetlen volt. Jött valami ellenséges csapat, arra kértek, hogy énekeljek, meg barátkozzunk össze. Apám (aki amúgy valóságbn nem az) ellenezte, de én rávettem, és énekeltem nekik, volt rendesen mikrofon, meg minden, közben mosolyogva néztek, én meg jól éreztem magam. Aztán, miután befejeztem, megtámadtak, és szétverték a családom.
Hozzáteszem, nem csak az elején láttam mindent vörösben. Egyébként, minden olyan kopár, sivár volt, a víz vérvörös volt, és vörösön kívül lilát, és feketét érzékeltem, de lilát is alig.

Válaszodat előre köszönöm.
Idézet
0 #1520 Rosta Erzsébet 2016-10-04 11:41
Kedves Ildikó! – Re: #1518
Mivel az álmai leírásán kívül semmilyen támpontot nem kaptam Öntől, az első gondolatom természetszerűe n az, hogy a funkciójának ellátására képtelen máj valamilyen fizika problémára, egészségi rendellenességr e figyelmeztet. Talán arra utalhat, hogy kevesebb alkoholt kellene fogyasztaniuk, illetve át kellene értékelniük az életvitelüket, és az sem kizárt, hogy ennek tükrében orvoshoz kellene fordulniuk. Kevésbé direkt megközelítésben (szimbolikusan) a kicserélésre szoruló mája azt a tudat alatt érzett félelmét jelezheti, hogy a mindennapjai során olyan problémás helyzetbe került, amiből egyelőre nem látja a kiutat, vagyis attól tart, képtelen visszatérni a „normális kerékvágásba.” A második álma, melyben a párja szorul májátültetésre, metaforikusan értelmezve azt sugallhatja, hogy az élettársa „rosszmájú”, azaz egy zsörtölődő, szőrszálhasogat ó, önnek sok kellemetlen percet okozó személy.
Üdvözlettel,
Erzsébet
Idézet
0 #1519 Judit 2016-09-25 13:22
Kedves Erzsébet!

Csak rövidke álmom szeretném leírni. most nagymamámmal voltam egyszer egy olyan házban ami egy munkahely történt ugyan is álmomban hogy kaptam egy munkát pontosan nem tudom mit kellett csinálni de valamit szét válogatni vagy ilyesmi én bementem és azt mondta a főnök asszony hogy menjek oda ahhoz a hölgyhöz és mondjam meg neki vele fogok dolgozni én oda is mentem de nagyon megdöbbentem ahogy odaérek a nagymamám arcá láttam a fehér haja a szemüvege és csak nézett rám én meg majdnem elkezdtem sírni nem tudtam mit tegyek egy kicsit ott hagytam de mikor vissza mentem már a hölgynek a saját arca volt nem a nagymamámé.

A másik álmom meg az volt színtén a nagyimmal voltam és egy utcán voltunk tisztára úgy láttam őt mintha még élne ekkor észrevettem hogy a nagyim nagyon nehezen megy sántít és szét tett lábbal lépked én mondtam neki jöjjön és meg reikizem megakartam őt gyógyítani de azt mondta hagyjam békén ő a reikiben nem hisz csak az orvosokban nekem ez nagyon rosszul esett mert nagyon szerettem volna segíteni de nem hagyta.

Aztán a buszon voltam párommal egyszer csak megláttam apámat háttal állt nekem és hallottam dühös volt és keresett engem de nem látott meg a buszban én meg féltem mert a busz nem akart elindulni pedig emberekkel tele volt és ott imádkoztam induljon már el a busz aztán nagy nehezen el is indult..ekkor felkeltem..
Azt tudni kell apámmalnem tartom a kapcsolatot nem tudok róla semmit és gyerekkorom óta nem láttam.

Mit jelenthetnek ezek az álmok? azt tudni kell sajnos akkor kezdtem el a reiki tanfolyamot mikor már a nagyi nem élt...köszönöm szépen a segítséget.
Idézet
0 #1518 Ildikó 2016-09-22 07:37
Kedved Erzsébet ! A héten kétszer is álmodtam májjal.Nem hagy nyugodni a dolog. Kérem , segítsen megfejtésében !Az első álmomban felnyitották a hasamat és kipakoltak belőlem mindent . Ezt követően felálltam és tartottam a kipakolt részt és vizsgáltam magamon, hogy még miért élek. ( rájöttem, hogy a szívem még megvan és dobog) Miközben egy fém asztalra csapták a májam és közölték, hogy használhatatlan , ki kell cserélni. A második álmomban ugyancsak nagy májat, egy emberinél nagyobbat dobtak egy medencébe és azt be akarták ültetni a páromba, gyanakvóan kérdeztem, hogy nem fertőződik ott el ? Köszönettel
Idézet
0 #1517 Judit 2016-09-21 06:10
Kedves Erzsébet!

Ma azt álmodtam hogy azt tudni kell hogy mi bérházban lakunk és minden vágyunk egy kertes ház szóval azt álmodtam hogy álmomban párom hívott hogy menjek le vidékre mert mutatni akar valamit én elmentem ott volt nagy bátyám is ekkor párom mondta hogy ezt a házat vette 80 millióért én bementem a házba de egyáltalán nem örültem neki sőt féltem ott benn ekkor leültem a teraszon és az asztalon ennek a háznak a faragott mása volt én csak nézegettem majd feláltam és bementem a házba kiderült hogy a házban olyan öreg jósnő lakott aki szeánszokat is tartott ott és éreztem vannak halott lelkek is a házban a bútorok régiesek voltak és doh szag járta át én szétnéztem és az emeletre úgy lehetett felmenni hogy nem lépcső volt hanem egy összetákolt létrát kellett oda tenni és azon felmenni én fel is mentem de nagyon féltem lefelé mert nem akartam leesni ekkor én párom és nagybátyám elkezdtünk a fiókokban kutatni és minden féle iratot találtunk de amikor megtaláltam egy hiányos jós kártyát akkor azt mondtam én ide nem jövök szó se lehet róla és tudtam a gyerekek sem laknának szellem házban viszont nagyon mérges és dühös voltam páromra hogy 80 millióért vett egy házat és a tudtom nélkül akkor tudtam nincs vissza út eladni sem fogjuk tudni a házat.
Mit jelenthet ez az álom? Köszönöm előre is.
Idézet
0 #1516 Rosta Erzsébet 2016-09-17 12:45
Kedves Judit! – Re: #1512 – 1. álom
Mivel – ha jól emlékszem a korábbi álmaiból – a nagymamája nevelte fel, vagyis álmában az ő házának az udvarán tartózkodik, ami azt sugallhatja, hogy bölcsebben és tapasztaltabban szemléli a világot. Ennek figyelembevétel ével a felhőben megjelenő csodaszép angyalok látványa, mely csodálatos módon a különösebb rajztehetséggel nem rendelkező párját is „művészi” alkotásra ihlette, arra utalhat, hogy közel jár a spirituális megvilágosodásh oz, hogy szellemi útmutatást kapjon, ezért fokozottan figyeljen a „belső hangra”, ösztönös megérzéseire.
Üdvözlettel,
Erzsébet
Idézet
0 #1515 Rosta Erzsébet 2016-09-17 12:10
Kedves Judit! – Re: #1512 – 2. álom
Az álma, melynek során – noha korábban sohasem horgászott – egy nagy halat fog ki, többfélét is jelenthet. A régi álmoskönyvek szerint a horogra akadó hal személyes sikert jelez előre, minél nagyobb a hal, annál nagyobbat. De arra is utalhat az álombéli horgászása, hogy kész szembenézni elfojtott érzéseivel, és lemenni a tudattalanjába, hogy felszínre hozza azokat. Az pedig, hogy elkezdi a hal megtisztítását, azon szándékét jelezheti, hogy változtatni próbál önmagán, mások számára elfogadhatóbban (diplomatikusab ban) szeretné kifejezni az érzelmeit. És végezetül – mivel a horgászás általában nyugalommal és kikapcsolódássa l jár – az álma azt is jelentheti, hogy pihenésre, lazításra lenne szüksége.
Üdvözlettel,
Erzsébet
Idézet
0 #1514 Rosta Erzsébet 2016-09-17 11:45
Kedves Krisztina! – Re: #1511
A válaszhoz többet kellene tudnom magáról, ugyanis az ehhez hasonló rémálmok – ha csak lefekvés előtt nem evett túl sokat vagy valamilyen nehéz ételt, vagy olvasott valamilyen horror történetet – általában nem véletlenek. További fejtörést okozott, hogy vannak az álmában meseszerű elemek (a halott – de az álmában eleven – nagymamája megfiatalodik, de közben öreg marad; a barátnője nagymamája pedig „átsétál a túlvilágba”), továbbá két ellentmondást (az első mondatában hatan, a lefekvéskor viszont már csak öten vannak; a barátnője mamája a medvetámadást követően a nagymamájává lesz) is észrevettem. Ezért komplex értékelésre nem vállalkozom, csupán két mozzanatot, a medvetámadást és a kígyók fenyegetését emelem ki. Az előbbi arra utalhat, hogy haragot táplál vagy indulatosan viselkedik önmagával szemben vagy a környezete iránt. De az is lehet, hogy ez álomkép a múltbeli félelmeinek – melyeket még ma is magában hordoz – a visszatükröződé se. A testi épségét, az életét veszélyeztető kígyók jelentése ugyancsak kedvezőtlennek tűnik. Azt sugalmazza, hogy valamilyen probléma lehet a társkapcsolatáb an. Ám mivel önt nem marják meg a kígyók, nem lehet nagy a baj.
Üdvözlettel,
Erzsébet
Idézet
0 #1513 Rosta Erzsébet 2016-09-16 14:59
Kedves Judit! – Re: #1510
Álmában az történik, ami ébrenlétben is a legjobban izgatja, szeretné megismerni, megjósolni a jövőt. Ennek érdekében mindent megtesz. Elindult egy úton, de nem biztos benne, hogy helyes irányba halad. Útmutatásra, illetve vezetőre, segítőre van szüksége. Mint már korábban is oly sokszor, most is az elhunyt nagymamája siet a segítségére. Érdemes hallgatnia rá, és a múlt helyett a jövőbe tekintenie, ugyanis a holt lelkek – ha akarnak valamit kérdezni öntől vagy tanáccsal szolgálni – megtalálják az álmaiban. Talán a tudata alatt meg is érthette ezt, ugyanis a konyhát beragyogó fehér fény a küszöbön álló megvilágosodásá t szimbolizálhatj a, vagyis azt jelzi, hogy a lelke mélyén már megtapasztalt „felébredés” előbb vagy utóbb az éber életét is megvilágítja.
Üdvözlettel,
Erzsébet
Idézet
0 #1512 Judit 2016-09-11 18:58
Kedves Erzsébet!

Most azt álmodtam hogy otthon voltam ahol fel nőttem és az udvaron voltam ott volt párom is és én csak úgy néztem a távolba ahogy nézem az eget egyszer csak a felhőből 2 angyal alak rajzolódott ki csoda szép volt ekkor párom kezébe vett egy nagy fehér rajzlapot és elkezdett rajzolni a lapra az angyal fejét rajzolta le csak hátulról gyönyörű szépen rajzolta le az angyal haját majdnem derékig rajzolta és gumiba volt fogva a haj és világos barna volt leírni igazából nem tudom mert annyira csodás volt a kép azt tudni kell párom nem egy rajz zseni és nem szokott rajzolni ez az álom ennyi volt.

A következő álmom meg horgászni voltam de igazából nem tudok horgászni de álmomban tudtam egy csodás szép nagy halat fogtam ki aminek a hasát én vágtam fel viszont nem én szedtem ki a belsőséget ekkor fel is keltem mit jelenthet ez a 2 álom?
Köszönöm szépen a segítséget.:))
Idézet
+1 #1511 Krisztina 2016-09-09 10:41
Kedves Erzsébet!

Nagyon furcsa álmom volt, nem hagy nyugodni. A segítségét kérném, hogy megértsem.
Egy kígyókkal teli hegyvidéki erdőben kellett aludnom nagymamámmal(ak i már nem él), három barátnőmmel, és az egyik barátnőm mamájával. Nagyon rossz érzésem volt, nem szerettem volna ott aludni. Találtunk egy kórókból font ágyat, mind az öten elfértünk benne. Éjjel egy medve megtámadott minket, rálépett az arcomra, a többieket is megsebesítette, majd jött egy csillogó szőrű ló, amely elkergette a medvét. Ezután a barátnőm nagymamája felállt, és mosolyogva átsétált a túlvilágra. Két barátnőmet megmarta egy kígyó, erre már kivilágosodott, és elindultunk a falu felé. Útközben nagymamám megfiatalodott, de mégis öreg maradt (nagyon furcsa volt). Autóval értünk jöttek a rokonaink, ünnepséget is szerveztek. Közben mindenki kérdezgette, hogy mi történt, de mégsem akarták elhinni. Kitalálták, hogy menjünk vissza a hegyre, az erdőbe. Nagyon nem akartam visszamenni, mégis ott kötöttem ki. Miközben ettünk, egy kígyó rám mászott, annyira féltem tőle, hogy mozdulni sem mertem, mégis láttam, ahogy az erdőben egy óriás kígyó tekergőzik a fák között. Ezután felébredtem.
Nagyon nyomasztó érzésem van azóta. Jelent valami komolyat ez az álom?
Köszönöm a segítségét, Krisztina
Idézet
+1 #1510 Judit 2016-09-06 13:01
Kedves Erzsébet!

A mai álmom a következő volt mivel én egyre jobban bele megyek a spirituális dolgokba reikizek angyal kommunikálok kártyából jósolok és még mindig megyek tovább a tanulásban hogy profi legyek így ma azt álmodtam hogy egy szobában voltam és az egyik ágyon volt 2 pakli kártya az egyik engem nagyon megfogott mert éreztem hogy azt is megszeretném tanulni értelmezni hogy tudjak jósolni ekkor megjelent a nagyikám és azt mondta azt nem kell nekem megtanulni mert azzal a lelkekkel lehet kommunikálni de engem mégis megfogott az a kártya és így tudom hogy ilyen kártya a való életben nincs ekkor kimentem a konyhába és ott félhomály volt és ahogy nézek bármerre néztem hófehér fényeket láttam mindenhol olyan köralakban de nem volt tömött kör és mostanában észrevettem hogy sokat álmodok halott lelkekkel is.
Mit jelenthet ez az álom? vagy ez is a spirituális ébredés része? :) nagyon szépen köszönöm előre is a választ.
Idézet
0 #1509 Rosta Erzsébet 2016-09-05 13:34
Kedves Judit! – Re: #1508
Nem véletlenül találta kellemesnek az álmát, mert a tudata alatt érezte, hogy a világos színű lovak pozitív jelentést hordoznak. Míg a barna szín a gyakorlatiasság ra, realitásérzékre utal, az aranysárga vagy cser színű ló lelkesedést, szerelmet jelez. A fehér ló a tisztaság és a spirituális megvilágosodás mellett, azt is szimbolizálhatj a, hogy mostanában kevésbé pesszimista, pozitívabbá vált a gondolkodása. (A régi álmos könyvek a fehér lovat az anyagi fellendülés és a szerencse jeleként is értelmezték.) A kiscsikó pedig azt szimbolizálja, hogy szüksége van valakire, aki nemcsak szereti, hanem kalauzként megmutatja önnek a helyes irányt.
Üdvözlettel,
Erzsébet
Idézet
0 #1508 Judit 2016-09-02 07:51
Kedves Erzsébet!

Nagyon kellemes álmom volt :-) azt álmodtam hogy kinn voltam az utcán csak álldogáltam kicsit jobbra nézek megláttam egy egy kocsit olyan kocsi volt amiben a lovakat szokták szállítani egyszer csak egy kis csikó kiugrott a kocsiból csodaszép világos barna színű de nem ment sehová mert abban a pillanatban vissza is ugrott a kocsiba ekkor egy gyönyörű fehér ló is kiugrott a kocsiból de ő se ment semerre majd még egy nagyobbacska világos barna ló is kiugrott a kocsiból de engem nem bántottak nem nyerítettek igazából semmit nem csináltak csak ott álltak a kocsi előtt én meg csak néztem őket mert annyira szépek voltak de abban a kocsiban több ló is volt és 1 kis csikó is aztán felkeltem...
Mit jelenthet ez az álom? és valóban igaz e az hogy lóval álmodni jót jelent? nem bánnám ha már jönne egy kicsi jó az életünkben.:) köszönöm szépen előre is a választ.
Idézet
0 #1507 Rosta Erzsébet 2016-09-01 14:48
Kedves Evelin! – Re: #1505
Bár nem írta, hogy a volt barátjával mikor szakítottak, az álma alapján az az érzésem, hogy maradtak elvarratlan szálak a történetükben, még nem sikerült feldolgoznia az eseményt. Nem tudom, hogy melyikük a felelős az elválásukért, de valószínűleg az álmát kreáló tudattalanjának lehet igaza, vagyis lassanként el kell fogadnia a helyzetet. Ugyanis nem véletlen látja álmában másnak az arcát, kövérebbnek a barátját, és az is elgondolkoztath atná, hogy minden igyekezete - takarítás, párnahuzat cseréje - ellenére morcosan fogadta a jelenlétét.
Üdvözlettel,
Erzsébet
Idézet
+1 #1506 Rosta Erzsébet 2016-09-01 12:02
Kedves Andrea! – Re: #1504
Noha a főnöke „éjszakai látogatása” többféleképpen is értelmezhető, szerencsére ezek egyike sem érinti közvetlenül a jelenlegi párkapcsolatát, vagyis emiatt nem kell különösebben aggódnia. A legkézenfekvőbb nek az tűnik, hogy a munkahelyén jól kijön vele, az együttműködésük eredményes, amiért megbecsülésben és elismerésben részesül. Persze az is lehet, hogy túl sokat foglalkoztatja a munkahelye, az ottani feladatok, problémák a kelleténél többet és jobban foglalkoztatják . Ezért lehet az, hogy teljesen természetesnek veszi a főnöke éjszakai látogatását. Ha ez a helyzet, akkor nagyobb figyelmet kellene a magánéletére fordítania, és több kikapcsolódásra lenne szüksége. És elképzelhető egy harmadik magyarázat is, mely azt jelezheti, hogy komplexusai vannak, nem bízik eléggé önmagában, vagy – mivel rosszul menedzseli magát – a munkahelyén nem veszik észre az érdemeit. Ez esetben az álma mintegy kompenzálja a hiányérzetét.
A következő – veszekedős, verekedős – álomképeknek pedig akár pozitív jelentésük is lehet. Különösen akkor, ha az idegenek valami olyasmit – egy problémát, rossz szokást, negatív személyiségjegy et vagy olyan valamit, ami hátráltatta az előrehaladásába n – reprezentálnak, ami fölött sikerült győzedelmeskedn ie, vagy amitől sikerült megszabadulnia. Álma ekkor arra utalhat, hogy jó döntést hozott. Az idegenekkel folytatott - verekedésbe átcsapó - veszekedés viszont arra is utalhat, hogy valamiért dühös lehet önmagára. Talán bűntudata van valamilyen tette miatt, és úgy érzi meg kell büntetnie magát. Ebben a kontextusban a személy, akivel összetűzésbe kerül, és megverekszik, az énjének azt az oldalát jeleníti meg, melyet nem akar elfogadni.
Üdvözlettel,
Erzsébet
Idézet
0 #1505 Sárközi Evelin 2016-08-28 13:50
Kedves Erzsèbet! Tudna segíteni, hogy mit jelent ez az álom: az ex barátom lakásán voltam, a szobájába vártam őt. A szülei kint ettek a konyhában és örültek hogy ki fogunk bekulni. Közben az én rokonaim jöttek látogatni engem. Csak be néztek és mentek.amikor a volt barátom haza ért nem a megszokott külseje volt hanem koverebbnek láttam és az arca sem ugyan olyan volt . Közömbös volt velem én pedig probaltam a kedvében járni. Aztán soportem meg párna huzatot cseréltem, ő pedig csúnyán nézett rám.
Idézet
0 #1504 Andrea 2016-08-19 07:09
Kedves Erzsébet !
Szeretném a segítségét kérni az álmom megfejtésében , ami nagyon fusztrál ..
azt álmodtam hogy aludtam , álmomban felkeltem hogy a főnököm kopogtat.. majd beengedem mintha normális lenne , ő leül mellém az ágyhoz , visszafekszem aludni , és a hajam simogatja , mintha együtt lennénk , de van párom akit szeretek , és az nem a főnököm . Majd egy idegen nő , beköltözik a lakásomba , akivel összekapunk és verekedésig fajul .. ennek hatására , elindultam egy barátnőmmel a buszmegállóba, ott egy idegen kissé idősebb ember belém köt és megüt , én vissza , amitől kiesik az úttestre és átmegy rajta egy kocsi .. itt keltem fel .. nagyon rossz álom volt , mert nem vagyok ennyire erőszakos , és konkrétan megöltem egy embert az álmomban . A főnökös rész is fusztrál mert tényleg szeretem a páromat .. így nem értem az egészet .. a válaszát előre is köszönöm .
Idézet
0 #1503 Rosta Erzsébet 2016-08-18 13:55
Kedves Judit! - Re: #1493 (1. álom)
Sétálni olyankor megy egyedül az ember, amikor szeretné „kiszellőztetni a fejét”, lazításra van szüksége a mindennapi stressz miatt, vagy egy kicsit lassítani szeretne az életritmusán. Ön viszont a lefekvés előtt felvett hálóingében indult el, ami egyúttal azt is jelezheti, hogy most már méltányolja, és szeretné kifejezésre juttatni a személyiségének eddig nyugtalanítónak tartott oldalát. Az eltévedéshez vezető sétája, illetőleg az, hogy – noha nagyon szeretne hazatérni – csak nehezen találja meg a visszafelé vezető utat az otthonához, azt sugallja, hogy stabilitásra törekszik, ám ennek megteremtése néha nehezen sikerül. (A kötélre kötött s az akarata ellenére hintáztatott kislány – az általam ismert információk alapján – nehezen illeszthető a történetbe, de van egy olyan gyanúm, hogy a szituációnak valamilyen köze lehet az ön múltjához.)
Üdvözlettel,
Erzsébet
Idézet
+1 #1502 Rosta Erzsébet 2016-08-17 11:54
Kedves Judit! – Re: #1499
A leírásából nem derül ki, hogy miért kötöttek csengőt a szekrényük kinyitott ajtajai közé, és azt sem tudom, hogy az ön számára általában mit szimbolizál, illetve jelent a csengőszó. Az viszont fontos lehet, hogy az álmában önmagától szólal meg a csengő, és egyre erőteljesebbé, idegesítővé válik a hangja, vagyis a csengő üzenete (figyelmeztetés e) nem kellemes az ön számára. Noha a szekrényben - keresve a csengőhang kiváltóját - nem lát semmit, a lelke mélyén érezheti, hogy „spirituális ébresztő” lehet az üzenet, mivel a párja - akinek az álombéli megnyilvánulása i szintén az álmát létrehozó tudattalanjának a „termékei” - egy pap szemeit vizionálja maga előtt a kitárt szekrényajtókra pillantva. A korábbi álmai tükrében, az nem fér sehogy sem a fejembe, hogy - a megoldás keresése helyett ébredésbe menekülve - miért mástól (a reikis tanárnőjétől) vár segítséget.
Pedig az is lehetséges (amit a modern álomértelmezés állít), hogy az álma egyszerűen csak arra utal, hogy jobban kellene kommunikálnia másokkal.
Üdvözlettel,
Erzsébet
Idézet
-1 #1501 Rosta Erzsébet 2016-08-17 07:29
Kedves Judit! - Re: #1493 (2. álom)
Az álma, melyben halottakkal beszélgetett, többféle módon is értelmezhető. Ha az adott személyhez - mint Klári néni esetében, aki ráadásul a közelmúltban távozott az élők sorából - a „köszönő- és beszélő viszonynál” szorosabb kapcsolat fűzte, valószínű, hogy a halott hiányzik önnek, szívesen látná élve s osztaná meg vele az el nem mondott gondolatait. Ebben a kontextusban az álmával a vágyát tejesíti a tudattalanja. Az is lehet, hogy olykor foglalkoztatja a kérdés, mi lehet a halál után, és az elhunytaktól próbál valamilyen választ találni erre. Más megközelítésben , talán segítséget vagy tanácsot remél a holtaktól. Erre példa a halott színész, aki a bevásárlóközpon tban állást ajánl az ön számára. Ez esetben viszont felmerülhet a kérdés, hogy a való életében van-e állása, ha nincs, keres-e munkahelyet, vagy csak titkon reméli, hogy valaki kérés nélkül a segítségére siet. De talán a válasznál is fontosabb, hogy még az álmában sem bízik eléggé a jövőjében.
Üdvözlettel,
Erzsébet
Idézet
0 #1500 Rosta Erzsébet 2016-08-16 16:12
Kedves Levente! – Re: #1489
Mivel sajátmagáról, az álmát megelőző időszak fontosabb eseményeiről, esetleges gondjairól, az önt foglalkoztató kérdésekről semmit sem árult el, vagyis sokkal kevesebbet tudok, mint ön, az értelmezés feladata önre marad, én csupán az egyes álomképek lehetséges jelentésének ismertetésével tudok a segítségére lenni. Kezdem azzal, hogy ördögi lénnyel álmodni általában nem jó jelentésű. Azt sugallja, hogy az álmodónak mostanában negatív gondolatai lehetnek az életről, melyek káros hatással lehetnek a lelki egészségére, és rosszkedvet okozhatnak. Másrészről a gonosz megjelenése arra is utalhat, hogy valami miatt bűntudata van, amit a büntetéstől való félelmében megpróbál elfojtani, és ezt a titkot rejtegeti a tudattalanja. És az is elképzelhető, hogy morális problémákkal küszködik. Az sem jelent jót, hogy az autó, melybe beül, hátrafelé halad. Ha ön vezetné a kocsit, erről nekem az jutna az eszembe, hogy a jelenlegi feladatait túlságosan nehéznek találja, vagyis az, amit az élettől vár (a célja) látszólag távolodik öntől. Az viszont, hogy az autó magától megy, a mozgásának irányára, haladására nincs semmilyen befolyása, és nem is próbálkozik átvenni fölötte az irányítást, azt jelzi, hogy - bár engedi, hogy az érzelmei irányítsák - nincs szándékában felelősséget vállalni a tetteiért. Bár az is lehetséges, hogy nem kap elég tanácsot, útmutatást az életében. Az álma végén azután megtörténik a baj, elüti édesapját, ám - mintegy felmentve magát a felelősség alól - az ördögfajzatot véli felfedezni elütött édesapja mosolyában.
Üdvözlettel,
Erzsébet
Idézet
0 #1499 Judit 2016-08-12 07:45
Kedves Erzsébet!

Ma azt álmodtam hogy otthon voltunk és a szobában a szekrény ajtót ki nyitva a 2 ajtó közé kötöttünk egy csengő olyan kicsit ami a karácsonyfán is szokott lenni nos mi oda kötöttük és ennyi volt én egy könyvet hajtogattam amikor meg szólalt a csengő és csak csengett magától én ekkor kirohantam a konyhába mert már egyre durvábban csengett már majdhogy nem leszakadt ekkor a konyhából bekiáltottam a szobába hogy kuss legyen ekkor abba maradt a csengés majd kicsivel később megint kezdte ekkor oda ment párom leült az ágy szélére és azt mondta egy pap 2 szemét látja én semmit nem láttam de mondtam neki menjünk ki a házból és hívjuk el a reikis tanárnénim mert ő papnő és majd felszenteli a házat ekkor kimentünk én meg fel keltem mert nagyon idegesitett a csengő hangja.
Mi lehetett ez az álom? Köszönöm szépen előre is.
Idézet
0 #1498 Rosta Erzsébet 2016-08-11 14:38
Kedves Andrea! – Re: #1495
Mivel semmit sem írt magáról, és az álmában nem a látott madarak (a papagájok) természetén van a hangsúly, nem szeretnék találgatásokba bocsátkozni, hogy vajon mit szimbolizálhatn ak a kék papagájok. Számomra inkább az a fontos, hogy bizony fejlődés figyelhető meg a két álma között. Az elsőben még csak tudomásul veszi, hogy meghaltak a madárkák, a második viszont már lehajol hozzájuk, és arrébb teszi őket, mire mindkét madár feltámad és elrepül. Harmadszor már nem álmodik róluk, vagyis úgy tűnik, a tudattalanja által jelzett probléma - azzal, hogy másodszor már több együttérzést tanúsított a papagájok iránt - megoldásra lelt. (Ha nem így lenne, és fontos dologról van szó, az álma folytatódott volna.) Ezért én nem tartom ijesztőnek az álmát, inkább arra gondolok, hogy valószínűleg a való életében is megoldhatott valamit, vagy valamilyen kérdésére megnyugtató választ kaphatott.
Üdvözlettel,
Erzsébet
Idézet
0 #1497 Rosta Erzsébet 2016-08-11 13:57
Kedves Eszter! – Re: #1496
Bár biztos vagyok benne, hogy az álmát még véletlenül sem kell szó szerint érteni, az azonban mégis elgondolkoztat, hogy miért látja álmában zsarnok elnyomónak az édesapját. Jelen esetben ugyanis arra kell gondolnom, hogy az édesapja az ön személyiségének egy olyan oldalát jeleníti meg, melyet szeretne „megölni”, melytől szívesen megszabadítaná magát. Nem szeretne az édesapjára hasonlítani? Lehet, hogy az elvárásokkal, a megfelelési kényszerrel áll konfliktusban, vagy olyan viselkedést, személyiséget kényszerítenek önre, mely nem engedi megélni az adekvát érzéseit? Esetleg a túlzott - szinte már bénító - szülői féltés ellen tiltakozik ily módon? És persze az sem zárható ki, hogy álma egyszerűen azt jelzi, elutasít minden szabályt, utasítást.
Üdvözlettel,
Erzsébet
Idézet
0 #1496 Eszter 2016-08-09 10:59
Kedves Erzsébet!
Álmomban egy erdőben voltam apámmal, aki a vezetőnk volt. Elnyomása miatt eldöntöttem, hogy megölöm. Egy próbababán vagy egy másik lényegtelen emberen próbáltam ki, hogy hová kell döfni a bordák között a szívet, amikor viszont eljött az idő én nem a szívébe döftem, hanem a jobboldali mellkasába, de alig. Ránéztem és éppen bort ivott, miközben rám nézett és úgy állt ott, mint aki tudja, hogy miért kapja és várja, hogy túl legyen rajta. Tudtam, hogy gyorsnak kell lennem, mert bőven erőfölényben van és ha nem ölöm meg, ő fog vagy az emberei. Még egyszer felemeltem a kést, de nem volt erőm irányítani a szúrást és elvétettem. Eltörtem a bordáját. Ő pedig haldokolva szenvedett. Ezután felébredtem. Borzasztó élmény! Tudna segíteni megérteni?
Idézet
0 #1495 Andrea 2016-08-07 20:31
Kedves Erzsébet!
Nagyon érdekeset álmodtam a napokban. Mondhatom visszatérőnek hiszen első éjjel kettő gyönyörű kék madárral(papagá jjal)álmodtam akik a fán ültek. Kis idő múlva holtan találtam őket a fa alatt. De nem mentem oda csak láttam. A következő nap szintén ezzel a két madárral álmodtam akik ugyan úgy a fán ültek majd meghaltak és megint a fa alatt feküdtek. D ekkor már odamentem hozzájuk felvettem őket és ahogy odébb tettem és leraktam mindkét madár feltámadt és elrepült. Mit jelent ez vajon? Érdekes és ijesztő volt pláne,hogy folytatás is következett. Köszönöm. Andrea
Idézet
0 #1494 Rosta Erzsébet 2016-08-06 14:24
Kedves Marcsi! – Re: #1487
Így ismeretlenül, csupán a leírtak alapján nem könnyű ésszerű magyarázatot találni az álmára. Miután - mint írja - az idén egy kislánynak adott életet, nem valószínű, hogy ismét várandós lenne, vagyis az álmát - melyben kétpetéjű ikreket szült - szimbolikusan kell értelmezni. Bár konkrétan nem említi, a beszámolója alapján úgy tűnik, hogy kiegyensúlyozot t, harmonikus párkapcsolatban él, és már az édesanyja elvesztését is feldolgozta. Emiatt megmagyarázhata tlan számomra, hogy miért ébredt izzadtságban fürödve az álmából. Bár a szülés - ha nem terhességgel kapcsolatos - általában valami újat, új terveket, lehetőségeket, küszöbön álló változást jelezhet az életében, ez önmagában nem indokolhat a vegetatív funkciókban (heves szívdobogás, izzadás) is megnyilvánuló izgalmat, már csak azért sem, mert a kislánya megszületésével a „változás” talán már el is kezdődött. Ráadásul a vizionált „szülése” könnyű, komplikációtól mentes volt, ami a kreativitásáról , alkotó szelleméről és gyakorlatiasság áról árulkodik. Az viszont, hogy kétpetéjű ikrekről van szó, és édesanyja csak a kislány iránt mutat érdeklődést, elgondolkoztató . A kétpetéjű ikrek szülése ugyanis metaforikusan azt jelezheti, hogy a kreatív gondolkodása konfliktusba kerülhet az értékrendjével, a személyes meggyőződésével . Valami vagy valaki az ellenkező irányba szeretné önt elmozdítani.
Üdvözlettel,
Erzsébet
Idézet
0 #1493 Judit 2016-08-06 14:00
Kedves Erzsébet!

Olyan furát álmodtam hogy le kell írnom. :-?
Álmomban abban a hálóingben indultam útnak amiben lefeküdtem én itthonról a bérházból elindultam csak sétálni akartam és egy hosszúkás párnát vittem magammal majd észrevettem hogy nem nem találok haza már épp vissza fordultam de nagyon messze kerültem a házunktól és a mostani párom is várt már haza és tudtam hogy a gyerekeknek iskolába kell menni de nem találtam haza elindultam egy úton de csak mentem és mentem még nem besötétedett ekkor egy másik bérház elé értem és ott egy apuka a nagyobbik lányát artistának használta egy kötél volt felkötve a fára és a lány hozzá volt kötve a kötélhez és az apja úgy hintáztatta mintha hintába ült volna a lány de a lány egyáltalán nem élvezte ezt sőt nagyon félt én egy kicsit néztem de aztán mentem tovább már világos volt amikor megtaláltam az utat de még mindig messze voltam a házhoz...

a másik álmom mert kettőt álmodtam álmomban halottakkal voltam voltak ott élők is de halott emberek is akik olyanok voltak mintha éltek volna a nagymamámnak volt egy barátnője aki 4 hete halt meg és ővele is álmodtam álmomban örültem neki Klári néninek és megkérdeztem hogy hogy hogy itt van? és hol volt erre ő azt mondta hogy furcsa helyre került először de aztán vissza jött fekete ruhában volt és szomorkás volt az arca lefeküdt mellém az ágyba álmomban aztán ő eltűnt én meg egy bevásárló központban találtam magam ahol egy színész aki már nem él és tolókocsiban ült munkát ajánlott nekem és kérte hogy döntsem el admin szeretnék e lenni vagy vagy csak simán dolgozó? de én nem tudtam dönteni sehogy és akkor azt mondta holnapig döntsem el én nagyon örültem hogy kaptam munkát de aggódtam is volt bennem félelem hogy mi lesz ha nem sikerül a munka ekkor elmentem és vásároltam a boltban.....
Mi lehetett ez a 2 álom? köszönöm szépen előre is.
Idézet

További olvasnivaló

A tenyér deltáinak értelmezése I. - A mu…

Hutchinson részletes megfigyeléseket végzett a dombok elhelyezkedésének pszichológiai jelentőségéről. Úgy vélte, hogy a mutatóujj alatti delta, ismertebb nevén a Jupiter-domb helyzete a karakter és a várható viselkedés egyik legfontosabb...

Folytatás...

Advent hetei

Az advent elnevezés az érkezés, bekövetkezés jelentésű latin adventus szóból származik. Az „Adventus Domini” pedig az Úr eljövetelét jelenti. Az advent tulajdonképpen a karácsony várásának, az ünnep előkészületeinek az...

Folytatás...

A szakáll

"A természet feldíszítette a férfit a szakállal, valamint a fát lombokkal, a madarat tollakkal, a paripát sörénnyel, a birkát gyapjúval. A beretvált férfi olyan, mint a lombtalan fa, a koppadt...

Folytatás...

A káposzta fájdaloműző, bódító ’unokates…

Noha e növény (Papaver somniferum) őshazája a régészeti kutatások szerint valószínűleg KisÁzsia, pontosabban a mai Törökország területe lehet, az eredetét, a teremtését illetően – rendkívül kifejező és tanulságos volta miatt...

Folytatás...

A fülporc

Szorítsuk meg kívülről - a lebeny kivételével - bárhol a fülünket. Ujjaink segítségével azonnal megítélhető, hogy erősnek és tömörnek vagy gyengének, puhának tekinthetjük-e őket. Minél tömörebbek és erősebbek a porcogók...

Folytatás...

Gyűrűk az ujjakon

Az emberek általában az anyagi helyzetük kifejezésére, ujjuk dekorációjaként vagy valaminek a szimbolizálása érdekében hordanak gyűrűt. Azzal a választásukkal azonban, hogy melyik ujjukra húzzák, jóval többet árulnak el magukról, belső...

Folytatás...

Hajhullás, kopaszság

Nem tartom magam kopasznak, csak magasabb vagyok, mint a hajam. (Seneca)Isten csak bizonyos számú tökéletes fejet készített; a többit hajjal fedte be. (Anonymus)Még a kopasz ember is ura a házának...

Folytatás...

Ádámcsutka

Az orvosi szakirodalom által prominencia laryngea, más nyelvekben Ádám almája (Adam’s apple, Adamsapfel, pomme d’Adam stb.) néven ismert ádámcsutka a gége legterjedelmesebb porcának, a pajzsporcnak csutkához hasonló kiemelkedése a nyakon...

Folytatás...

Krinagy kézelemzése

Bár a képek úgy készültek el, ahogy kértem, tehát a kézfejről széttárt ujjakkal, a tenyér felől pedig összezártakkal, azonban most is gondot okoz az elemzés során, hogy a kézfej...

Folytatás...

Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. Az oldal böngészésével elfogadja ezt.
Elfogadom

×
Ezeket olvasta már?