A+ A A-

Álomfejtés A-tól Z-ig

  • Közzétéve itt: Álmok

„Az álmok nem szándékos és önkényes kitalálások, hanem természetes jelenségek, és semmi mások, mint amit éppen ábrázolnak. Nem csalnak, nem hazudnak, nem csűrnek-csavarnak és nem kendőznek el semmit, hanem naiv módon azt adják tudtul, ami, és amit gondolnak. Csakis azért bosszantók és megtévesztők, mert nem értjük őket. Nem alkalmaznak semmiféle bűvészkedést, hogy elrejtsenek valamit, hanem kimondják, ami a lényegi tartalmuk, a maguk módján a lehető legvilágosabban. Azt is képesek vagyunk felismerni, miért olyan sajátosak és bonyolultak: a tapasztalat ugyanis azt mutatja, hogy olyasmit iparkodnak kifejezni, amit az én nem tud és nem ért meg.”

 

Carl Gustav Jung (1875-1961),
svájci pszichiáter, pszichológus, analitikus

(Álomfejtésről oldalamon az álmok szóval - fentebb is - jelzett linken kívül még itt olvashatnak.)

 

 A, Á

 B

 C

 CS

 D

 E, É

 F

 G

 GY

 H

 I, Í

 J

 K

 L

 M

 N

 NY

 O, Ó

 Ö, Ő

 P

 R

 S

 SZ

 T

 TY

 U, Ú

 Ü, Ű

 V

 Z

 ZS

Megfejtett álmok 


A, Á

Ablak
Az ablakkal álmodót - ha büntető eljárás alatt áll - felmentik a vád alól. Ha az álmot látónak az ablakzár látványa marad meg az álmából, pletykázása miatt alapos megdorgálásra számíthat. Az észak-afrikai arabok szerint, ha az ember álmában egy ablakon át távozik, az ügyeinek szerencsés fordulatát jelzi; ám ha az ablak szűk, és nehéz kijutni rajta, ez arra inti, hogy nagy nehézségekkel kell megbirkóznia. Muhammad An-Nefzawi 15. században írt művében, a középkori arab világ szerelmi kultúráját bemutató Illatos kertben az ablak átvitt értelemben a nőre emlékeztet, ezért aki álmában magát új, jó állapotban lévő ablakon látja bepillantani, biztos lehet benne, hogy fiatalasszonyt, vagy szüzet kerít hatalmába. Ha viszont az ablak lestrapált, kopott, az asszony öreg lesz.

Adó
Ha álmában valaki adót fizet, csinos nyereségre számíthat, ha viszont adót vetnek ki rá, nehéz munka előtt áll.

Agglegény
Agglegénnyel álmodni szerény szerencsét jelent.

Aggodalom
Aki álmában aggodalmaskodik, ha beteg, javul az állapota, ha egészséges, örömben lesz része.

Angyal
Angyallal álmodni kiváló jel, sikert, boldogságot, hasznos barátságot, szerencsés szerelmet prognosztizál. Angyallal beszélni, utálatos és gonosz dolgok történnek az álmodóval. Azt álmodni, hogy angyallal együtt lebegünk, boldog öregséget jelez.

Antilop
Az álomképként megjelenő antilop ambiciózus célokról árulkodik, melyet nagy erőfeszítések árán ér el az álomlátó. Emellett az anyagi helyzete gyors javulását is jelzi. Ha viszont az antilop elpusztul, önhibájából a szerelmi kapcsolata hamarosan megszakad.

Apáca
Apácával álmodni szerénységet, türelmet jelez, de jelenthet titkos bánatot is. Apácává válni, hűtlenség a szerelemben. Apácafőnöknőt látni, nagyravágyásra utal.

Asztal
Asztalt látni öröm; teríteni jólét; leszedni, elkerüli az álmodót a szerencse. Asztalhoz ülni, családi boldogság; asztalon ülni, váratlan öröm.

Autó
Az álomfejtők szerint autót vezetni álomban, arra figyelmezteti az embert, hogy óvatosan bánjon a pénzével, a következő két hétben ne kockáztasson, és fogadásokat se kössön. Ha álmában valaki régóta vezet kocsit, azt jelenti, hogy pénz áll a házhoz.


B

Babér
Álomban babért látni összeveszést jelez előre. A babérlevél a férfi számára azt üzeni, hogy hamarosan egy csinos nővel ismerkedik meg. A babérkoszorú ünnepélyre utal.

Babonaság
Ha az álom valamilyen babonás hiedelemről szól, udvariatlan, neveletlen emberekkel lesz dolga az álmodónak.

Bagoly
Bagollyal álmodni, gyógyíthatatlan betegséget vagy halált jelent. De utalhat haragra is. Bagolyhuhogást hallani álomban dögvészt jelez.

Bambusz
Bambusszal álmodni a veszedelem jele.

Banda
Aki arról álmodik, hogy megtámadja, vagy megfenyegeti egy banda, életkörülményei rosszabbodására kap figyelmeztetést.

Banya
Álomban banyát látni bosszúságot jelez.

Bárány
A törökök szerint fehér báránnyal álmodni, a téli hideggel, hóval kapcsolatos eseményre utal. A magyaroknál a fehér bárány boldogságot jelent a házasságban.
Bárányt leölni, kegyetlenségre és ijedtségre utal.

Bicikli
Álomban biciklivel felfelé pedálozni a hegyre, jó kilátásokat jelent, ha viszont az álmodó lefelé gurul a lejtőn, az arra figyelmezteti, hogy balszerencséje közeleg.

Bicska
Bicskával álmodni, pletykát jelent.

Bohóc
Bohóccal álmodni: könnyeket és bánatot prognosztizál.

Bors
Borsos étel rossz fogadtatásban lesz része az álmodónak. Borstartó, elővigyázatra hívja fel a figyelmet. A bors szerencsét jelent a szerelemben.

Börtön
Börtönnel álmodni az egészségi állapotban hanyatlást jelez, de jelenthet szerencsét is. Börtönben ülni és bánkódni: a szomorúságnak vége lesz. Ha álmában az ember kedvesét börtönbe zárják, azt jelenti, hogy a szerelme megbízhatatlan; ha önmagát látja börtönben, az az érzelmei korlátozását, elfojtását jelzi.

Bukfenc
Álomban bukfencezni, jó aratásra van kilátás.


C

Cápa
Cápával álmodni utazást jelent.

Cékla
Arról álmodni, hogy társaságban céklát eszünk, ájulást, majd lázas betegséget jelez.

Cinke
Cinkét látni álomban öregembernek őszi halált, fiatalnak víg farsangot jelent.

Comb
Ha asszony combjáról álmodik valaki szerencsés lesz a szerelemben, a sovány comb látványa házasságtörés jele.


CS

Csákány
Csákányozni álomban öröm; csákánnyal ajtót kifeszíteni meglepetés; csákánnyal falat bontani, jó időjárás várható.

Csat
Csatot látni álomban olyan ismeretséget jelez előre, amely az egész életre szól.

Csecsemő
Aki csecsemővel álmodik: ha szegény ember, gondoskodnak róla; ha iparos, a vállalkozása tönkremegy; ha gazdag ember, kicsúszik kezéből a hatalom; ha utazni akar, inkább mondjon le róla, maradjon otthon, mert a csecsemő sem tud megbirkózni az akadályokkal. Álomban csecsemősírást hallani, örömet jelent.

Csepegés
Álomban ereszről csepegést hallani: betegnek jó hír, egészségesnek váratlanul jó hír. Ha vízcsap csepeg: pénzkiadás jelent.

Csoda
Álomban, ha valakit csoda ér, bátorságra utal, de jelentése lehet záporeső, és anyagi kár is.

Csukló
Csuklóról álmodni kellemetlenség éri az illetőt, asszonycsuklón karperecet látni, börtön vár az álmodóra.


D

Dada
Dadával álmodni változás jele, de utalhat kisebb betegségre és kiadásra is.

Datolya
Datolyát enni álomban férfinak sikert jelent a nők körében. Datolyapálmával álmodni – a kínaiak értelmezése szerint - a korai halál jele.

Délibáb
Álomban délibábot látni, hamisságot mutat.

Disznó
Disznóval álmodni hazugságot, betegséget jelent. Disznót lelőni, szerencse a játékban. Disznóhúst enni, vagy disznózsírt kenni, gondtalan életre utal.

Doboz
Dobozzal álmodni, titkot jelent, de jelezhet titkolódzást; ha viszont eltörik a doboz, csúf veszekedést.

Dunyha
Álomban a dunyha látványa a szenvedés jele; dunyhát ajándékba kapni, rossz sors;

Dűlőút
Dűlőúton járni álomban andalgásra, új feleségre és új életre utal.


E, É

Egér
Az álomfejtők szerint egérről álmodni családi gondokat jelez, vagy azt, hogy az anyagi ügyek kedvezőtlen fordulatot vesznek. Ha egy olyan egérről szól az álom, amelyik valakire ráugrik, vagy a ruháján mászik, akkor egy barátjával botrányba keveredik az álmodó. Egér ágyban váratlan szerelembe esés jele. Egeret lenyelni, nehéz nyereményhez jutni.  Egereket, vagy patkányokat látni kamrában szűk esztendő következik.

Ékszer
Az álomfejtők szerint, álomban ékszert venni, boldogság, eladni nagy kár. Ékszert látni álmunkban, szívfájdalom, piros köves ékszert látni, betegség jele.

Elveszett tárgy
Álomban egy elveszett, vagy elfelejtett értékes tárgyat szerencsésen megtalálni, sikert jelez.

Erdő
Az álomfejtők szerint, aki álmában erdőn vág keresztül, vagy fák között sétál, átmeneti időszakot él meg. Lehet, hogy az ösztöneinek engedelmeskedik. Ha viszont az álmodó eltéved az erdőben, az annak a jele, hogy tudata alatt önmaga jobb megértésére törekszik, de jelentheti azt is, hogy egy új időszak kezdődik az életében. A sűrű, zöld erdő megcsalás jele, erdőt messziről látni, félelmet jelent.

Ernyő
Álomban lyukas esernyőt látni veszekedést jelent; esőben csukott esernyőt hordani: balszerencse az üzleti életben; nyitott esernyőt vinni esőben: nagy szerencse vár az álmodóra, minden erőfeszítése sikeres lesz. Álomban a napernyő látványa, azt jelenti, hogy mások veszik fel az illető fizetését.

Eső
Álomban megázni, megszabadulást jelez a problémáktól és nehézségektől, de termékenységet és megújulást is szimbolizálhat. Látni, amint esik az eső, és közben hallani az esőcseppek koppanását, megbocsátást és jóindulatot jelent. Ablakon át nézni az esőt, a spirituális gondolatok és megérzések tudatosulását mutatja, olykor szerencsét és szerelmet is jelképez.

Étel
Ételről álmodni, fizikai és érzelmi táplálékot és energiát jelez. A különböző ételek a gondolatok széles körét szimbolizálhatják. A gyümölcs általában az érzékiséget jelképezi, a fagyasztott ételek az álmodó hideg érzelmeiről, kimért modoráról árulkodik. Bizonyos ételek fogyasztása olyan a tulajdonságokra utalhat, amelyek hiányoznak az emberből. Aki álmában élelmet halmoz fel, valószínűleg fél az ínségtől, a nélkülözéstől. Azt is jelentheti, hogy meg van elégedve azzal, amit elért. Álomban lekvárt enni, az álmodó pénzzavarba kerül, melyet egy asszony okoz; mézet enni, vagyonhoz és szeretethez jut az álmodó; sonkát enni, az illető elveszti azt, ami sokat jelentett az életében.

Étkezés, evés
Álomban enni, egészséget jelent; azt látni, hogy valaki eszik, látogató érkezik, vagy jó jövedelemhez jut az illető. Ha az evést követően az álmodó éhes marad, az a kielégítetlen szellemi szükségleteiről, és vágyairól árulkodik. Az élelem szeretetre, barátságra, ambícióra, szexre vagy élvezetre utalhat. Aki azt álmodja, hogy elveszik előle az ételt, mielőtt befejezte volna az evést, vitákra számíthat a beosztottjaival, illetve azokkal, akik tőle függenek.


F

Fa
Kidőlő fának a látványa az álmodót arra figyelmezteti, hogy elvesztette a lába alól a talajt, és rossz irányba halad.

Fagyöngy
Fagyönggyel álmodni örömteli eseményeket és sok boldogságot jelez, de arra is utalhat, hogy az álmodót valaki a környezetében vonzónak találja.

Farkas
Farkassal álmodni némaságot okoz. Farkasfog, gyermeknek jót jelent, asszonynak gyermekáldást, öregembernek rossz ómen. Álomban farkasüvöltést hallani, nagy veszedelem.

Fém
Fémről álmodni erőt és szilárd jellemet jelez, de szimbolizálhatja a társadalom embertelen oldalát is.

Fésű
Az álomfejtők szerint bosszúság fogja érni azt, aki álmában fésűt lát, ugyanezt jelenti az is, ha leesik a fésű.

Fodrász
Ha egy asszony azt álmodja, hogy fodrászhoz ment, az annak a jele, hogy hamarosan egy családtagjának erkölcsét sértő családi botrányba keveredik. Be kell festetni a haját, hogy nagy nehezen megússza a börtönbüntetést. Ha egy férfi álmodik fodrászról, az sok pletykát jelent, vagy azt, hogy uralkodni szeretne egy gyönyörű nő fölött.

Fokhagyma
Álomban a fokhagyma látványa, ha szegény az álmodó, akkor jó jelentésű, ha gazdag, akkor valakitől gonoszságra számíthat. A fokhagymaszag levertséget jelez.

Fonál
Az álomfejtők szerint: ha egy facér nő fonállal álmodik, hamarosan egy jómódú férfi felesége lesz.

Főzés
Főzésről álmodni, az jelenti, hogy az álmodó alárendeltjévé kívánja tenni, és maga képére szeretné formázni a környezetét. Másik jelentésében viszont az ember gondoskodó oldalát jelképezi, s az illető szeretetvágyára utal. Egy másféle magyarázat szerint, az álmodó életbevágóan fontos ünnep előtt áll.

Futás
Álomban a futás nagy változásra hívja fel a figyelmet. Futni bizonyos cél felé, öröm; futás közben elfáradni, egészséges embernek jót jelent. Futás közben megállni bánatot jelez.

Füstölő
Füstölő égetésének álma az álomlátó spirituális fejlődését jelzi. Nagymértékű tudatosságot, elkötelezettséget reprezentál.


G

Gólya
Álomban gólyát látni gyermekáldást jelent, de jelenthet jó barátot is. Ha gólya kelepel az álmodó házán az illetőt szégyen éri; ha fészket rak a kéményén, akkor szerencséje lesz. Több gólya látványa boldog házasságot prognosztizál.

Gránátalma
Álomban gránátalmákat látni, termékenységet, jó egészséget és hosszú életkort prognosztizál, de szexre való csábítást, felhívást is jelezhet. Alternatív módon a vért reprezentálja.


GY

Gyapot
Gyapotföldről álmodni különös vágyat ébreszt a gyapotszedésre.

Gyémánt
Az álomfejtők szerint gyémántok birtoklásáról álmodni nagyon ígéretes álom, ugyanis magas körökből származó tiszteletet és elismerést jelent. Az viszont, ha a Szűz Mária koronájából való gyémántot lát, és visel álmában, közeli halálesetet jelez.

Gyerek
Aki kisfiút lát álmában, örömteli híreket kap, aki viszont leánygyermekről álmodik, rossz híreket hall, a török álomfejtők szerint. Általában gyermekkel álmodni, minden esetben valamilyen szerencsét jelent. Ugyanakkor a gyerekcipő: rossz hír; a gyerekruha: betegség; gyereket örökbe fogadni: viszályra figyelmeztet.

Gyertya
Az álomfejtők azt mondják, hogy a család jól megalapozott szerencséjét jelenti, ha az álomban látott gyertya tiszta, nem imbolygó lánggal ég.

Gyík
Gyíkkal álmodni egy ismeretlen ellenségre utal, vagy üzleti vállalkozásra.

Gyöngy
Gyönggyel álmodni, megfontoltságot jelez az új vállalkozásokban, tervekben. Az emberi lelket is jelképezi. Egy másik felfogás szerint a gyöngy álomban mindig könnyeket jelent.


H

Haj
Hajról álmodni azt jelenti, hogy az illető nem jár el kellő gondossággal személyes ügyeiben, és nem fog előrejutni, mert nem használja az eszét. Barna haj álomban szerencsés szerelem. Másnak haját levágni, nyereséget jelent.

Hal
Hallal álmodni egy jó ismerős teherbeesését jelenti. Halat fogni: az erő jele, tengeri halat látni álomban: rémület; a halikra: sok pénz; halat megölni: nagy bevétel; ajándékba halat kapni: gazdagság.

Halál
Álomban meghalni nyomorúság. Halálra vágyakozni, egészséget jelent. Meghalni majd újraéledni, azt jelzi, hogy nagy tisztesség éri az álmodót. A pandzsábiak szerint, ha valaki halállal álmodik, az a hosszú élet jele.

Halott
Az álomfejtők szerint, ha az álomban látott halott mond valamit, jól oda kell figyelni, mert ez nagyon fontos lehet az álmodó számára. Halott személlyel álmodni, egy figyelmeztető álom, azt jelzi, hogy a jelenlegi körülmények nem sok jóval kecsegtetnek, ezért nem szabad semmiféle egyezségbe belemenni, és semmilyen szerződést aláírni.

Hamu
Álomban: hamun járkálni, bénulást okozhat.

Háromszög
Háromszöggel álmodni szerelmi légyottot ígér, de azt is jelentheti, hogy titkos találkozóra megy az álmodó.

Házasságkötés
Házasságkötésről álmodni egy családtag halálát jelenti. Ha a házasságot idegenek kötik, akkor a halott egy távoli ismerős vagy barát lesz. Házassági ajánlat álomban, bizonyos körülmények rosszabbra fordulását jelzi. Ha álmában az előző párjával készül házasságot kötni az ember, azt jelzi, hogy elfogadta a kapcsolatából adódó kötelezettségeket, és tanult a múltbéli hibáiból. A pandzsábiak szerint házasságról álmodni szerencsétlenséget jelent.

Holdfogyatkozás
A holdfogyatkozás álma azt jelzi, hogy az illető valamilyen eddig elrejtett tulajdonságára, titkolt hibájára hamarosan fény derül.


I, Í

Iga
Nőtlennek: házasság; nősnek: nyugodalom.

Indiai jó álmok és rossz álmok
Az indiaiak nagyon hisznek az álmok erejében, melyeket isteni figyelmeztetésnek tekintenek. Szerintük istenekről, démonokról, szerencsésnek tartott állatokról vagy szerencsésnek tekintett dolgokról álmodni jó jel. Viszont aranyról, vasról, hulló csillagról vagy földrengésről álmodni rosszat jelent.  A pandzsábiak szerint a hajnali álmok általában valóra válnak. Nem jó tűzzel álmodni, vizet látni viszont szerencsét hoz. Váratlan szerencsét jelent, ha az ember álmában valamelyik ősétől ajándékot kap, ha viszont a felmenője elvisz valamit tőle, az a közelgő halál jele.

Ing
Ha fehér: nyereség; ha koszos: betegség.

Írás
Ismeretlen kézírást látni: valami hasznosat üzen az álmodónak; olyan írás, amit nem tudunk elolvasni: titkot jelent, amelyet megtudhatunk.

Ivás
Pohárból: jó társaság, amely hasznodra van.


J

Jajgatás
Álomban jajgatni, nagy bajra utal, jelenthet rossz évet, szárazságot, halálesetet.

Jég
Jéggel álmodni gond és betegség. Ha beszakad alattunk a jég, feleslegesen fogunk félni valamitől. Jégen elcsúszni szerelmi csalódás, vagy reményvesztettség. Jégen ülni, kedvezőtlen esemény bekövetkeztét jelzi. Olvadó jégen járni, füstbe ment törekvések. Jégkrémet enni, készíteni, eladni vagy felszolgálni, azt jelenti, hogy az illető elégedett az életkörülményeivel.

Jérce
Jércét látni álomban, nemsokára szerencse éri az illetőt.

Juh
Akolba zárt juhok, hosszú télre figyelmeztetnek. Juhot nyírni, veszedelmes időszak következik. Juhnyáj: az álmodó elégedett az életével. Juhokat őrizni, nyereség áll a házhoz. Juhászt látni álomban esőzéssel kapcsolatos kárt jelöl.


K

Kakas
Kakassal álmodni tűzvészre figyelmeztet, de jelenthet örömet szerző hírt, nőknél szerencsét. Kakas a tyúk hátán: szerencse a szerelemben. Kakas látványa egy torony tetején ünnepnapot jelent.

Katona
Katonával álmodni: bátorságot, olykor dühöt és gyűlöletet is jelent. A legtöbbször azonban rossz változásra van kilátás. Öreg katona látványa: hazudni fognak az álmodónak.

Kenguru
Kengurut látni, váratlan és izgalmas utazás ígéretét jelenti.

Kereszt
A keresztről és a keresztre feszítésről szóló álom szerencsét jósol az álmodónak: aki saját magát látja keresztre feszítve, nyugodt, eseménytelen házasságot remélhet; a tengerészek számára jó hajózást jelent. A politikusnak a keresztre feszítés a hivatali ranglétrán való emelkedését ígéri.

Kert
Kertet látni álomban többnyire gyerekáldást jelent. Virágos kerttel álmodni békét, kényelmet, igaz szerelmet és boldog otthont ígér. Gondozatlan, gazos kertet látni álomban, azt jelenti, hogy az illető elhanyagolta lelki szükségleteit. Az álombéli zöldséges kert, szorgalommal és gondossággal elért jólétet jelent, stabilitásra és belső erőre utal. Kert magas kerítéssel körülvéve azt jelzi, hogy adósságunkat kiegyenlítjük. Kert ősszel: gyász jele; kert télen: halott gondolatok.

Kesztyű
A kesztyű álomban, meghívásra lehet számítani. A kesztyűről álmodó embernek többnyire peres ügyei vagy üzleti gondjai lesznek, azonban megfelelő módon képes velük megbirkózni. Fekete kesztyű a gyász jele. Páratlan kesztyű: elválás olyantól, akit szeretünk.

Kígyó
Az álomfejtők szerint álomban magányos kígyót látni, és fenyegetést érezni, azt jelenti, az illetőnek egy olyan gonosz ellensége van, aki nemcsak ármánykodik ellene, hanem a testi épségére is tör. Sok kígyót látni egy gödörben balszerencse sorozatát jelzi előre a szerelemben és az üzleti életben. Ha sikerül az illetőnek legyőzni és meggyilkolni az álmában fenyegető kígyókat, azt jelzi, hogy felülkerekedik a nehézségein és diadalmaskodni fog. Kínában szerencsés előjel, ha álmunkban kígyó üldöz. Álomban fekete kígyót látni, leánygyermek születésének előjele, a szürkésfehér kígyó viszont fiúgyermek születését jövendöli. Az üzbégek szerint, aki fehér kígyóról álmodik, az meggazdagodik.

Koporsó
Az álomban látott koporsó az anyaméhet szimbolizálja. Ha üres, az álmodónak néhány területen kibékíthetetlen véleményeltérése van környezetével. A koporsóban látható holttest, depressziós időszakot jelez előre, melyet valószínűleg a személyi szabadság korlátozása okoz. Értelmetlen vagy rosszabbodó viszonyra, ügyre figyelmeztet. Itt az ideje a helyzet megszüntetésének vagy a kapcsolat felszámolásának.

Korsó
Az álomban látott korsó mindenféle rossznak a jele, kivéve, ha kútba vagy patakba esik, és darabokra törik, mert így a benne lévő bajok szétszéledhetnek. Teli korsóval álmodni, egészséget jelent; ha üres a korsó, az a szegénység jele.

Kulcs
Kulcsokat látni álomban, nem várt változást jelent, de utalhat valamilyen titokra, különösen akkor, ha a kulcs rozsdás. Kulcsot elveszíteni, haragot jelez a legjobb baráttal. Kulcsot találni: kiszabadulás szorongatott helyzetből. Kulcscsomó a kézben azt jelzi, hogy kezedben tartod a szerencsédet.

Kutya
Kutyával álmodni: az embernek alattomos ellensége van. Egy másik változatban, kutyáról álmodni nagy sikert, gyönyörűséget és állhatatos barátokat jelez. Ugató kutya felől álmodni, rosszabbodó életkörülmények várhatók, nagy valószínűséggel nehézségek fognak következni. Fogaival vicsorgó kutya látványa álomban gyűlölködést jelez előre.


L

Léggömb
Léggömböket látni álomban, szertefoszlanak a vágyak, különösen az üzleti életben és a szerelemben, de jelenthet veszteségeket is, és visszaesést, jövedelemcsökkenést a vállalkozásban, sőt válást is.

Levél
Az angol álomfejtők szerint annak a nőnek, aki szeretné megtudni, hogy szeretője őszinte-e hozzá, ki kell választania a szerelme levelei közül egyet, lehetőleg azt, amelyik a legszenvedélyesebb szövegű. Ezután a levelet az asztalra téve, össze kell hajtani kilencrétűre. Az így összehajtott levelet egy tűvel át kell szúrni, és a párna alá tenni. Ha éjjel a szerelmes nő ezüstről, drágakövekről, üvegről, kastélyról vagy tiszta vízről álmodik, biztos lehet benne, hogy szeretője őszinte, ígéretei becsületesek; ha azonban lepedőről, pókról, tűzről, fáról, virágokról vagy arról álmodik, hogy köszönti őt, akkor érzései hazugok, és el fogja hagyni. Ugyancsak álommal kapcsolatos hiedelem, ha valaki arról álmodik, hogy levele érkezett egy barátjától, annak az a jelentése, hogy a barátja hamarosan megérkezik, vagy nemsokára újabb hírt fog adni magáról.

Liba
Libát látni álomban hír jöttét jelzi, de jelenthet pletykálkodást. Ha gúnár támadja meg az álmodót, az csalárdságot jelent. Repülő liba messzi utazást prognosztizál; a libatoll pedig kigúnyolást.


Bármely lóval kapcsolatos álom nagyon szerencsés; még a halottas kocsit húzó tolldíszes lovakról való álmodás is jó jel, ugyanis esküvőt jelez előre. Az álomban látott tarka ló ugyancsak nagy szerencsét jövendöl. Hasonlóképpen vélekednek az arabok is. Aki lovakkal, öszvérekkel vagy szamarakkal álmodik, jót remélhet, mert a Próféta azt mondta: "A férfiak szerencséje a lovaik üstökéhez van kötve az utolsó ítélet napjáig." A Koránban pedig meg van írva, hogy Allah akarta úgy, hogy "meglovagolják őket és pompázzanak velük."A török álomfejtők szerint, aki fehér lóról álmodik, annak teljesülni fognak kívánságai.


M

Macska
Macskával álmodni általában kedvezőtlen előjel, jelezhet hűtlenséget, árulást vagy valamilyen szerencsétlenséget. Az álomban látott fehér macska jót jelent az angolszászoknál; a cirmos macska úgyszintén, mert szerencsés szerelmet jelez. Az álomban látott vörösessárga macska pénzt és sikeres üzletet ígér; a fekete-fehér macska az álomlátó gyerekeinek a szerencséjét jövendöli; a foltos macska, annak a jele, hogy a barátjaival lesz szerencsés az illető. Az álomban támadó macskák, ellenséget jeleznek; de ha eredményesen megküzd velük az ember, akkor nagy nehézségeken sikerül keresztülvergődnie, és hírnévre tehet szert. Ha valakit álmában csúnyán összekarmol egy macska, az betegséget és bajt jelez előre az álmodónak.

Madár
Az álomfejtők szerint madárral álmodni férjhez menést, álomban repülő madarakat látni, sikeres életet jelent. Madarat fogni: szerencse idegen vendéggel kapcsolatban. Madarat fészkén ülve látni álomban, házasságra van kilátás.

Mágia
Az álomfejtők szerint, az álomban átélt, vagy látott mágia bármilyen formája váratlan változásokat jelez. Ha azt álmodja valaki, hogy becsapta, vagy megtévesztette egy mágus, az annak a jele, hogy ismét találkozik egy rég nem látott, elveszettnek hitt barátjával, vagy felújít egy kihűlt szerelmi kapcsolatot.

Majom
Majommal álmodni azt jelenti, hogy az ember barátai álnokok, akik csak hízelegnek neki, miközben csak a saját érdeküket nézik. Táncoló majom látványa álomban közeli szórakozásra kilátás; fára mászó majom: ellenségeskedés; ordító majom: ha leány álmodja, akkor egy teszetosza fiú fog neki udvarolni.

Makk
Az álomfejtők azt mondják, makkal álmodni jó dolgokat jelez előre, jelentős vagyongyarapodást ígér. Asszonynak makkevésről álmodni azt jelenti, hogy jómódú lesz, és örömteli pozícióba emelkedik. Aki arról álmodik, hogy lerázta a makkot a fáról, annak vágyai hamarosan teljesülni fognak az üzleti életben vagy a szerelemben.

Mandula
Mandulával álmodni, átmeneti bánatot jelez. Élvezettel evett manduláról álmodni szerencsét jelent, ha keserű az íze, az eltervezett változtatásokat el kell halasztani, de utalhat betegségre is.

Medve
Az álomfejtők szerint egy medve megöléséről álmodni azt jelenti, hogy szorult helyzetből sikerül kiszabadulnia az álmodónak. A kínaiaknál az álomban látott medve fiúgyermek születésére utal.

Méh
Méhekkel álmodni sikeres üzletet jelez. A méhraj tűzvészre figyelmeztet. Álomban a méhszúrás szerencsétlenségre utal.

Méz
Álomban mézet enni szomorúság éri az embert.

Mosómedve
Mosómedvéről álmodni arra figyelmeztet, hogy fel kell készülni az önvédelemre. Egy másik változat szerint álomban mosómedvét látni, azt jelenti, hogy az emberek hamis arcukat mutatják az életben. Ha az álomban egy mosómedve kergeti az embert, annak az álmodó számára az a jelentése, hogy, akit eddig barátjának vélt, ellensége lesz, és a háta mögött a bukásán mesterkedik.


N

Nád
Álomban nádba fújni jó kilátás jele. Nádasban ülni, az álmodó a fájdalmát kívánja feledni, de jelenthet szerencsét is. Téli nádas látványa, hosszú télre lehet számítani.

Napfogyatkozás
Az álomfejtők szerint, napfogyatkozásról álmodni, az élvezetek túlzásba vitelére figyelmeztet. A túl sok esti összejövetel, az ivászat egészségi problémákhoz vezethet. Az álmodó átmeneti sikertelenségre számíthat a vállalkozásában.

Narancs
Keserű naranccsal álmodni azt jelzi, hogy rágalmak érik az embert, mégpedig arról a helyről, ahol a narancsokat látta.

Nátha
Náthásnak lenni, azt jelenti, hogy jó egészségnek örvend az álmodó.

Név
Ha valaki álmában a nevét hallja, arra utal, hogy jó üzenetet kap az álmodó.


NY

Nyak
Ha egy nyakról szól az álom, az a közelgő pénz jöttét jelzi, kivéve, ha egy törött nyakkal kapcsolatos, ebben az esetben arra figyelmeztet, hogy a vállalkozását, üzleti ügyeit rosszul menedzseli az álmodó. A vastag nyak kedvező jel.

Nyaklánc
A nyaklánc elvesztéséről álmodni, szenvedést jelent a szeretett lény elvesztése miatt. Ha az álmodó a szerelme vagy önmaga nyaka köré tesz egy nyakláncot, az házasságot és boldog családi életet jelez. Nyaklánc asszonyon: ajándékot fog kapni az álmodó.

Nyúl
Nyúllal álmodni szerencsétlenséget, rendszerint félelmet is jelent. Országúton ülő nyúl: titkos helyre való hívogatás. Nyúlganéj: kisebb szerencse éri az embert.


O, Ó

Olajbogyó
Olajbogyó álomban kereskedőnek szerencse, másnak pedig fájdalom.

Olajfa
Olajfát látni hegyen, szenvedésre számíthat az álmodó.

Olajos hal
Álomban olajos halat látni utazást jelez.

Olló
Az olló álomban is gyakran a veszekedés és harag jele. Ollót ajándékba kapni, kis szerencse. A nagy olló kövér asszonyra utal, a szabóolló pedig hideg időjárásra.

Orgyilkos
Álomban orgyilkost látni, gonosz gond fog hatalmába keríteni.

Orsó
Orsót látni álomban eljegyzést jelez a családban, nagy ünnepléssel.


Ö, Ő

Öblítés
Gonosz indulatok lecsengését, segítség érkezését vetíti előre.

Ölelés
Valakit ölelni álomban a csalfaság jele. Öregasszonyt ölelni, megszorítás, ifjú lányt ölelni, aggodalomra lesz ok.

Ölyv
Álomban ölyvet látni nagy veszedelem.

Öreg emberek
Öregurakkal álmodni jó egészség jele. Öregasszonyt látni álomban haragot jelent. Mezon kószáló öregember látványa, meglopják az álmodót. Táncoló öregember hosszú téli utazás, bánat várható.


P

Papagáj
Papagájjal álmodni azt jelenti, hogy valamilyen tréfás dolog történik az illetővel. Ha a papagáj megcsípi az álmodót, az barátnője irigységéről árulkodik. Az álomban látott és hallott beszélő papagáj azt jelenti, hogy gonosz gúnyt űznek az álmodóval.

Patkány
Álomban egy kamrában látott patkányok ínséges idők eljövetelét jelentik. A patkány látványa ellenségre hívja fel a figyelmet. Ha a patkány megharapja az álmodót, szerelmi féltékenység jele.

Páva
Álomban, ha a páva: kiált, szerencsétlenséget jelent; repül, kis öröm, amelyért nagy árat kell fizetni; alszik, a csábítás jele; a napon sütkérezik, egy asszony hiúsága miatti veszedelemre utal; döglött, öregasszony szerelmére figyelmeztet. Az álomfejtők szerint: álomban páván lovagolni, megszégyenülés jelent egy szerelemben; pávát enni böjtölés idején, gonosz áll a házhoz. Pávatollal álmodni, börtönt, pávatollal játszani, ingerlékenységet jelent.

Pénisz
Ha egy asszony péniszről álmodik, egy rokona fog meghalni, mondják a törökök.

Pénz
Pénz elvesztéséről álmodni, átmeneti zavarokat, boldogtalanságot jelent a családi életben, és visszaesést a vállalkozásban. Gyengének, sérülékenynek és talajt vesztettnek érezheti magát az álomlátó. Emellett a becsvágy, energia és a kellő önbecsülés is hiányzik belőle. Pénz ajándékozása álomban, a szeretet adásával azonos módon értékelendő. Az álmodó keresi a szeretetet. Ha mások ajándékoznak pénzt, elhanyagoltnak, mellőzöttnek érzi magát. Valószínűleg nem tanúsítanak kellő figyelmet a problémáira, és nem mutatnak együttérzést az illető iránt. Pénzt lopni, veszélyre figyelmeztet, és óvatosságra int. Pozitív értelmezésében viszont arra utal, hogy az illető – erőfeszítéseinek köszönhetően – végül képes lesz szert tenni az általa értékesnek tartott tulajdonságokra. Az indiai szikh álomfejtők szerint az alvó személy családjában betegség várható, ha az illető álmában valakitől pénzt vesz el.

Pénztelenség
Pénz hiányáról álmodni a társadalmi státusz elvesztésétől való félelmet jelzi. Az álmodó híján van azon képességeknek, melyek céljai eléréséhez szükségesek. Azt is jelezheti, hogy túlságosan sokat foglalkoznak vele, vagy ellenkezőleg, teljesen elhanyagolják az illetőt.

Pillangó
Az álomfejtők szerint körös-körül röpködő pillangókat látni álomban azt jelzi, hogy távoli barátunk felől kapunk hírt, levélben, vagy valakitől, aki találkozott vele. Pillangóról álmodni általában, a megnyugvás iránti vágyat jelzi. Emellett a pillangók kreativitást, romantikát, élvezetet és szellemiséget is kifejezhetnek. Az is lehet, hogy az álmodó gondolkodásmódja átalakulás előtt áll. Ha az alvó személy egy gyönyörű, színes pillangót lát álmában, az illetőt pozitívan értékelik egy közeli társasági összejövetelen.

Pók
A magyaroknál álomban a tarantella pók kivételével az összes pók látványa, jó szerencsét jelent. Minél nagyobb pókot lát az ember, annál nagyobb szerencséje lesz. Ha falon mászó pókot látunk álmunkban, a legkedvesebb kívánságunk fog teljesülni. Hálóját szövő pókot látni álomban, kemény munka révén növekedő vagyont jelképez.


R

Rémisztő álmok
Szerencsét jeleznek, például tűzben megégni mindenki számára szerencsét jelent, mert ha beteg álmodja, meggyógyul; ha fiatal álmodja, szerelmi szenvedély keríti hatalmába.

Repce
Repcével álmodni intő jel, civakodásra vagy egy esetleges megerőszakolásra figyelmeztet, amelynek elkerülésére fel kell készülni érzelmileg és fizikailag.

Repülőtér
Forgalmas repülőtérről álmodni az illető szabadság utáni, vagy utazási vágyát jelzi. Ha az álomban a repülőtér üres, vagy elhagyott, az útiterv megváltozik, vagy az utazás elhalasztódik.

Rossz álmok jó jelentése
Halállal álmodni, születést jelent, születésről álmodni halált. Álomban betegeskedni, jó egészség; bánkódni, jó hír felől hallani. Álomban a baleset, a sors jobbrafordulását jelenti; a büntetés, jutalmazást jelöl; a büszkeség, megszégyenítésre utal. Ha egy szegény férfi álmodja azt, hogy nővé fog változni, jó ómen, mert valaki gondoskodni fog róla, ha gazdag ember álmodja ugyanezt, akkor ez rossz ómennek minősül, mert arra utal, hogy hatalmának vége szakad.

Rózsa
Az álomban kapott virágzó rózsa a szerelmeseknek jót jelent; másnak kellemes találkozást. Fehér rózsával álmodni ártatlan lány szerelmét jelzi; a hervadt rózsa jelentése, hogy elfelejtik az illetőt. Az arabok hiedelem világában a friss rózsa a szívet megremegtető örömök eljöveteléről ad hírt, míg a hervadt rózsa csalóka híreket jelent. Rózsatövis felől álmodni, azt jelenti, hogy olyannak okozunk fájdalmat, akit szeretünk. Rózsát kötni, vigasztalódást jelez. Rózsafán jönni a világra, gazdag asszonyt jelent. Ha valaki álmában: rózsát kap és azt a hajába tűzi, akkor becsapja valaki, akiről azt hitte, hogy jó barát; tavasszal egy csokor rózsát kap, igaz szerelemre talál; ha viszont télen kapja a csokrot, a keresés hiábavalónak bizonyul. Álomban egy teljes díszben pompázó, virágba borult rózsabokrot látni, esküvőt jelez a családban. Ha valakit álmában rózsavízzel locsolnak meg, azt jelenti, hogy a kedvese másra gondol.


S

Sáfrány
Sáfrányos ételt enni álomban betegség jele.

Sánta
Sánta férfival álmodni félelmetes érzés; sánta asszonnyal: pletykáznak az illetőről; sánta gyerek: eltitkolt szerelem; sánta kutya: rossz hír.

Sebesülés
Ha egy öregember azt álmodja, hogy megsebesült a mellkasán, rossz hírt fog hallani, ha egy lány ugyanerről álmodik, akkor szerelmes szeretőre fog lelni.

Seprés
Asszonynak boldog házasság, férfinak nehéz munka.

Sóhaj
Sóhajtást hallani álomban szerencsés hír.

Sorompó
Sorompót látni álomban szép idő várható.


Sóról álmodni, új ízek és ragyogó élmények megjelenését jelzi. Az álmodó egyéni értékeinek jobb elismerését, hangulatának javulását, életerejének növekedését mutatja. Az erőfeszítések eredményre vezetnek. Hús sózásáról álmodni, az adósság felhalmozódását jelzi, melynek eredményeként folyamatosan zaklatják a pénzbeszedők.

Sör
Álomban sört látni vagy inni, boldogságot, homályt vagy ihletet jelez, de arra is utalhat, hogy az álmodó erős társadalmi életet él.

Strucc
Struccokkal álmodni rossz előjel, mert halálhírt, vagyis pusztulást jelent.


SZ

Szakáll
Szakállas emberrel álmodni, szeszélyes asszony miatti bizonytalanság. Földig érő szakáll. gazdagságot reprezentál. Lány állán növő szakáll, az álmodó elveszíti a szeretőjét.

Szamár
Aki álmában szamara hátán üget célja felé és azt el is éri, szerencsés és boldog lesz minden dolgában, de aki útközben leesik róla, azt szerencsétlenség és bánat éri.

Szamóca
Szamócát enni asszonynak titkolt szerelem, férfinak betegség, a szamóca látványa, jó házasság.

Színek
Álomban a színek közül a fehér: becsületességet jelent; a fekete: gyászt; a kék: kiegyensúlyozottságot; a vörös: elválást; a piros: erőszakot.

Szomjúság
Álomban megszomjazni, nyugtalanságot jelent, de vonatkozhat szomorúságra vagy fáradtságra is.

Születésnap
Álomban születésnapot ünnepelni, hosszú életkort jelent.


T

Takarítás
Álomban szobát takarítani irigység jele; istállót takarítani hideg idő várható.

Tanítás
Tanításról álmodni öregedés, tanítványra lelni boldogság.

Tea
Ha valaki azt álmodja, hogy teára szomjazik, akkor hívatlan vendégek fogják meglepni.

Tenger
Álomban tengerparton állni, és figyelni a hullámokat, ahogyan a habjai a fövenyen összetörnek, azt jelzi, hogy az illetőnek kis híján baleseti sérülése lesz.

Teve
Ha az ember tevével álmodik, nagyobb óvatosságra van szüksége, mert feltehetően túl sok terhet cipel a vállain. Az ilyen személy – ahelyett, hogy szabadjára engedné, hajlamos magába fojtani az érzelmeit. Meg kell tanulnia felejteni és megbocsátani. Ugyanez az álom más értelmezésben nagy problémák megoldására, akadályok leküzdésére való képességet jelez. Aki fehér tevéről álmodik, gazdaggá válik, mondják az üzbégek.

Tojás
Tojást enni álomban harag; tojáshéj: gyász; sok tojás: nyeremény; záptojás: betegség. A törököknél tojásokról álmodni hírbe hozást, pletykát jelent.

Tömjén
Tömjénnel álmodni lánynak fejfájás; másnak megkönnyebbülés; asszonynak lelkiismeret furdalás.


Az álomfejtők szerint, aki álmában tűt talál, olyan barátokra számíthat, akik nagyra értékelik őt. Tűt keresni álomban, fölösleges aggodalmakat jelez. Tűvel álmodni, egy barátság végét jelzi.

Tükör

Az álomban látott tükör az egészséges ember számára örömet jelent, ha viszont beteg az illető, egészségromlásra utal. A fényes tükör ájulást, a törött tükör pedig árulást jelez.

Tűzhely
Nőtlennek házasságot, másnak betegséget vagy helyváltoztatást jelent.


TY

Tyúk
Új taggal bővül a család.


U, Ú

Újszülött
Csecsemővel álmodni ártatlanságot, tisztalelkűséget, melegséget, új szerelem vagy új barátság kezdetét jelzi. Viszont szoptató asszonyt látni álomban, rosszat jelent, az fogja becsapni az illetőt, akiben a legjobban megbízott.

Utazás
Utazásról álmodni, az életcélok elérésére irányuló törekvést, általánosságban az életutat jelzi, melyet az álmodó örömtelinek és sikeresnek talál. Ha az álmodó ismeretlen területen utazik keresztül, az a versenytársak részéről reá leselkedő veszélyre utal. Aki álmában emberekkel teli autóban utazik, új és érdekes barátok, izgalmas kalandok elé néz. Ha viszont egyedül van az autóban, nehéz idők várnak rá.


Ü, Ű

Ürülék Aki emberi ürüléket lát álmában, az pénzhez jut, vélik a törökök.

Üstökös
Üstökösről álmodni, azt „üzeni” az álomlátónak, hogy sürgősen meg kell szabadulnia a fizikai és lelki akadályoktól, és tovább kell haladnia a céljai felé.


V

Varjú
Az álomfejtők úgy vélik, hogy varjúval álmodni, csalódást jelent mindenben, bánatra, balszerencsére figyelmeztet, sot halált is jelezhet.

Vér
Álomban vért inni, az álmodó kirobbanó életerejéről és energiájáról árulkodik.

Vipera
Viperáról álmodni balszerencsét jelent. Megölni egy viperát, általában jó ómen. Egy élő vipera a küszöbön, halálesetet jelez a házban.

Víz
Vízzel kapcsolatos álmok jelentése: a vízesés váratlan, kellemes dolog; a folyó, ha tiszta, akkor nyugodt sikeres életet; ha zavaros, fenyegető veszélyt jelent;
az óceán: az illető békéjét; a kút belső nyugalmát jelzi; a mocsár pedig valamilyen veszélyre figyelmeztet. A magyar álomfejtők szerint: tiszta vízzel álmodni jószerencse, vagyonosodás jele; zavaros víz szomorúságot jelez, vagy az álmodó sajnálkozását egy általa jól ismert személy betegsége vagy halála miatt. Álomban a koszos víz látványa, egy gátlástalan személyre figyelmeztet, aki tönkre akarja tenni az álmodót.


Z

Zafír
Zafírral álmodni kellemetlen látogatóra utal.

Zászló
Zászlóval álmodni, ha az álmodó viszi, tekintélyt jelez; ha messziről látszódik, zavaros időt jelent.

Zuhanás
Zuhanásról álmodni a lelki egyensúly, az önkontroll elvesztését jelenti. Reprezentálhatja a veszélyeztetettség érzését, az önbizalom hiányát, a kudarctól való félelmet vagy képtelenséget a helyzettel való megbirkózásra. Ha valaki magasról zuhan ki álmában, és megsérül, készüljön fel arra, hogy nehéz napok várnak rá; ha a zuhanás nyomán nem sérül meg, a probléma kisebb és átmeneti jellegű lesz.


ZS

Zsiráf
Az összképre kell figyelnünk, átfogóbb szemléletmódra van szükségünk.


Hozzászólások  

0 #1486 Rosta Erzsébet 2016-07-22 15:28
Kedves Gyöngyi! – Re: #1480
A nagyon jó kapcsolatuk ellenére valami hiányozhat a párjából, ami a „srácban” megvan, különben nem álmodott volna már többször is róla, és valószínűleg nem kerül sor a szakításukra, s a „vigasztalásra” sem. Álma kontextusában a kutyja halála - még ha egyelőre ez csak a gondolataiban (a tudata alatt) jelent ez meg - a felelőtlenségér e próbálja felhívni a figyelmét. Arról ugyan nem írt, hogy az álmai milyen érzelmeket váltottak ki önből, ennek ellenére megjegyzem, hogyha zavarják, vagy nyugtalanságot keltenek önben, nem ártana beszélnie róluk a párjával.
Üdvözlettel,
Erzsébet
Idézet
0 #1485 Rosta Erzsébet 2016-07-22 12:38
Kedves Vivi! – Re: #1476
Mivel a vonatok kötött pályán haladnak, álmaid valamilyen módon ezzel állhatnak kapcsolatban. A gyakori utazásaid vonaton azt jelezhetik, hogy tudat alatt úgy érzed, rutinszerű gyakorlatra kényszerít (késztet?) valaki (vagy valami). Azonban nem ott szállsz le, ahol kell, lekésed a vonatot, nem találod a vágányt, azaz álmaid változást, a megszokottól való eltérést jeleznek, vagyis a való életedben valószínűleg frusztrálhat a kreativitást nem igénylő, unalmas „kiszámíthatósá g”. Álmoddal a tudattalanod a „kötöttségek” értelmetlenségé re igyekszik rámutatni, amit meg is érthettél, mert szabaddá tetted magadat.
Üdvözlettel,
Erzsébet
Idézet
0 #1484 Rosta Erzsébet 2016-07-22 11:19
Kedves Judit! – Re: #1473
Álma, melynek középpontjában egy ismeretlen (arctalan) halott férfi feltámadása áll, a klasszikus álmoskönyvek szerint annak az előjele, hogy a közeli jövőben gondokkal, problémákkal kell szembenéznie. Aggodalommal és szorongással teli időszak következik az életében, azonban a nehéz időkben ott lesznek ön mellett a barátai és mindenben segítenek. Nekik köszönhetően megbirkózik a gondokkal, leküzdi az akadályokat, és újra optimistán tekint a jövőbe.
Üdvözlettel,
Erzsébet
Idézet
0 #1483 Rosta Erzsébet 2016-07-22 10:48
Kedves Judit! – Re: #1475
Álmát – a jelenlegi élethelyzetétől , az önt foglalkoztató gondolatoktól, érzésektől függően – többféleképpen is lehet értelmezni. A történetéből fontos momentum, hogy a gyerekkori házában kezdődik, ahol jelen vannak a nagyszülei is. Ez számomra azt sugallja, hogy tanácsra, útmutatásra lehet szüksége. A hétéves lánykájának eltűnése egyszerűen azt is jelezheti, hogy – figyelemmel a közelmúlt eseményeire, a médiában bemutatott erőszakra – aggódik a kislány miatt. Ez egyébként teljesen természetes lehet.
Szimbolikusan arra is utalhat az álma, hogy elvesztette régóta dédelgetett reményét, vagyis nem úgy alakultak a dolgok, ahogyan azt eltervezte, vagy szerette volna.
És az is lehet, hogy önt jelképezi az elveszett hétéves kislánya, és álmában „magát látja elveszettnek.” Ez metaforikusan az ifjúságának az elvesztése lehet. Álma ez esetben azt a vágyát próbálja kifejezni, hogy szeretné, ha kevesebb stressz érné, kötelezettség és felelősség hárulna önre. Keresi magában a belső „gyermeket”, aki szerint ideje lenne kicsit lazítania, és emlékeznie arra, hogy nem minden a munka, játékra is szükség van.
Üdvözlettel,
Erzsébet
Idézet
0 #1482 Rosta Erzsébet 2016-07-22 10:05
Kedves Sütike! – Re: #1474
A kiegészítő leírása - de főképp az álma - alapján olyan érzésem van, hogy valójában nem képes (de talán - esetleg az anyagi biztonsága miatt - nem is akar) szakítani idős élettársával. A régi (tinédzserkori) szerelme úgy tűnik, valóban megunta a hitegetést, a halogatást, és ezt a tudata alatt már ön is érzi (illetve elfogadja). Talán ezért helyezi az álma a távoli messzeségbe (Angliába) a fiatalkori exét, és jelzi, hogy kapcsolatuk helyreállításán ak nincs realitása.
Üdvözlettel,
Erzsébet
Idézet
0 #1481 Rosta Erzsébet 2016-07-22 08:44
Kedves Virág! – Re: #1479
Mivel semmit sem írt önmagáról, kíváncsivá tesz, miért nem biztos önmagában, s érzi azt, hogy „nem úgy mennek a dolgok”, mint általában. A hirtelen keletkező köd ugyanis arra utalhat, hogy nem tiszták a gondolatai, valamit nem olyannak lát, mint amilyen az a valóságban, vagy esetleg elveszítette a tájékozódási képességét. Ennek lehet a következménye, hogy a földre esik, az viszont elgondolkodtató , hogy a kérése ellenére sem kap segítséget. Ha ez bármilyen módon kapcsolatba hozható a való életével, a tudattalanja álmával arra figyelmezteti, hogy ne vágjon bele semmilyen bizonytalan vagy kockázatos projektbe, vállalkozásba.
Üdvözlettel,
Erzsébet
Idézet
0 #1480 Gyöngyi 2016-07-22 06:56
Kedves Erzsébet!

Van egy lassan 7 éves kapcsolatom, nagyon jól meg vagyunk , de mellette be jön egy srác, aki nem néz rám, de úgy érzem a párom miatt.( nem biztos )
Többször álmodtam már vele.
Viszont most azt álmodtam hogy már nem voltam együtt a mostani párommal, hanem ő ' vigasztalt'.. viszont közben édesanyám jött és mondja hogy meghalt a kutyám.
Vajon mit jelenthet az álom? :sad:
Előre is köszönöm.
Idézet
0 #1479 Kiss Virág 2016-07-21 11:23
Kedves Erzsébet!
Ma délben kicsit ledőltem pihenni, és nagyon nyugtalanul aludtam. Álmomban egy ismerősömmel álltunk egy réten. Hirtelen köd keletkezett, elkezdett mindent bevonni. Én a földre estem és nem tudtam felkelni, az ismerősöm pedig elkezdett szaladni. A nevét kiabáltam. Kiabáltam hogy segítsen. Vissza nézett, majd tovább futott és otthagyott. Nagyon féltem. Utána különböző ismeretlen emberek mentek el mellettem és megvetéssel néztek le rám és senki nem segített felkelni.
Segítségét előre is köszönöm!
Idézet
0 #1478 Rosta Erzsébet 2016-07-15 14:39
Kedves Anita! – Re: #1471
Bár sokféle - egymással nehezen összeegyeztethe tő - álomkép (pl. aranyszínű bárány, piros bicikli, dohány) megjelenik a leírásodban, de a számomra mégis az a legfontosabb, hogy nem aktív szereplője, hanem többnyire csak szemlélője vagy az előtted lepergő „filmnek”. A bejegyzésedből két igazán jelentős momentumot emelnék ki. Az egyik a hurrikán miatt háborgó tenger, a másik pedig a felébredést követő víziód a szivárványról és a német juhászkutyáról. Az előbbi, vagyis a hullámokat felkorbácsoló vihar, kedvező és kedvezőtlen jelként egyaránt értelmezhető. Lehet pusztító (romboló) hatású, mely súlyos változásokat, kedvezőtlen eseményeket, fordulatokat hoz az életedben, de szimbolikus jelentése alapján el is söpörheti az előtted álló akadályokat, megnyitva ezzel a lehetőséget valami új, számodra kedvező fordulat előtt. A magyarországi ismerősöddel, aki próbál megnyugtatni, ez utóbbira célozhat a tudattalanod. Az pedig, hogy - már felébredve - a nappaliban (éberen álmodva) a szivárvány és a kutya villan fel előtted a falon, azt jelezheti, hogy az álomképeid közül ez utóbbiak jelentésére érdemes összpontosítano d. A szivárvány a reményt és a jó szerencsét jeleníti meg, a német juhászkutya pedig - a védelmező, gondoskodó ösztönödet szimbolizálva - arra biztat, hogy hallgass az intuícióidra.
Üdvözlettel,
Erzsébet
Idézet
0 #1477 Rosta Erzsébet 2016-07-15 13:45
Kedves Terminátor! – Re: #1472
A leírásából nem derül ki, hogy miként és miért veszítette el a karjait, de talán ez esetben ez nem is annyira fontos, mert az álma végén az édesanyja visszavarrta őket. Valószínűleg túl sok feladat, vagy felelősség nehezedik (nehezedett) önre mostanában, és emiatt érezhette a szabadsága korlátozását, illetve azt, hogy nem tud segíteni azoknak, akik a gondjaira vannak bízva. Ezt jelezhette álma, melyben a karjai nélkül látta önmagát. Az álma arra is utalhat, hogy olykor gyámoltalannak érzi magát, még arra sincs lehetősége, hogy kinyújtsa segélyt kérő kezeit mások felé. Az álma befejezése azonban - ezzel ellentétben - azt sugallja, hogy ennek valójában nincs reális alapja.
Üdvözlettel,
Erzsébet
Idézet
+1 #1476 Vivi 2016-07-13 21:32
Kedves Erzsèbet! Egy visszatérő álmom megfejtésében kérnék segítséget. Mostanában azt álmodom, hogy utazom egy vonaton, de elfelejtek leszállni, ahol kell, és a következő megálló egy nagyon távoli megálló. Az egyik ilyen álmomban pl. külföldön szálltam le, ahol egy szupermarketben kötöttem ki, ami teljesen más volt mint itthon, hatalmas és sötét, fura emberekkel. A peront pedig rendőrök őrizték éjjel a kutyáikkal.
Egyébként más vonatos álmaim is szoktak lenni, pl. Futok a vonathoz, mert mindjárt indul, de nem találom a vágányt, vagy lekésem egy elhagyatott megállóban, megyek jegyet venni a pénztárhoz, de csak 1 óra múlva jön a következő... ráadásul csak ritkán vonatozom a valóságban.
Magamról annyit, hogy 21 éves vagyok, nemrég óta egyedülálló (de már előtte is álmodtam erről), most próbálom élvezni a szabadságot, munka is összejött, igazából nem értem, hogy miért vannak ezek az álmok... ha tudsz segíteni, válaszod előre is köszönöm.
Idézet
0 #1475 Judit 2016-07-13 08:39
Kedves Erzsébet!

Megint volt egy fura álmom :-? nos álmomban otthon voltam ahol felnőttem ott volt a nagyi nagyapa és én érdekes módon csak 2 gyerekem volt álmomban a nagy fiam és a lányom és nem volt párom sem nos én otthon sütöttem nagyon finom szilvás táskát töltöm a sütit egyszer csak eszembe jutott hogy nincs meg a lánykám és elég sötét volt már olyan este 9 körül lehetett én nagyon kétségbe estem és mondtam a a nagyinak folytassa a sütik csinálását tudtam hogy a nagy fiam iskolában van és bármikor hazajöhet de a 7 éves lánykám viszont nem találtam ekkor elmentem őt keresni elmentem az iskolába de ott nem volt már majdnem sírtam mikor oda jött egy lány belenyomott olyan kupon félét a kezembe és elhívott kávézni nagyon szomorú voltam és ezt mondtam neki is ő meg azt mondta ne aggódjak majd meg lesz nekem meg az járt a fejemben hogy mi van ha pedofilnál van a lánykám? vagy elrabolták? ott ülök az asztalnál és hozta egy felszolgáló a kávét de ekkor felálltam és fel szálltam egy buszra kerestem a lánykámat de nem találtam és a rendőrséget sem akartam hívni mert tudtam 24 óra amíg nem telik le nem keresik én haza mentem és fogtam a telefonom mikor egyszer csak bemondták a rádióba hogy egy halott kislányt találtak azt már nem tudom hol de mielőtt még odaértem volna a helyszínre hogy megnézzem felkeltem...Mi lehetett ez? köszönöm szépen előre is.
Idézet
0 #1474 sütike 2016-07-12 14:16
Kedves Erzsébet!

1,5 éve élek egy amokfutó életet. Nem tudok dönteni 2 férfi között. 8 éve élek 21 évvel idősebb pérommal és gyermekeivel. Tinidzser koromban jártam egy korombeli fiúval, aki a legnagyobb szerelem Volt számomra. A fiú elhagyott amikor 19 éves voltam. Sosem tudtam elfelejteni és sok sok év múltán is eszembe jutott, hogy milyen szép Volt vele. 1,5 éve újra kapcsolatba kerültünk és kiderült ő is így érez irántam. Nagyon örültem a dolognak. Ott akartam hagyni a 8 éves kapcsolatom, de vhogy nem tudtam. Húztam, halasztottam a szakítást, közben bíztattam a másik oldalt hogy nemsokára megint újra együtt. De nem tudtam megtenni a lépést. 1,5 év után a másik oldalnak elege lett és lezárt velem. Nem szeret és nem vár. Ezek hangzottak el tőle. Nagy a fájdalmam és nehezen dolgozom ezt fel. Nemrégiben Volt egy furcsa álmom. Ez a régen is vágyott férfi elköltözött Angliába. Nekem egy szót Sem szólt erről. Álmomban menekültem egy nagy bérház lakásába egy számomra idegen férfi elől, aki a párom Volt ebben a szituban. A lakásba érve sírva néztem át a másik házra (tudtam hogy Ő ott van bennt). Ez a másik ház kicsi Volt, inkább hosszúkás, szürke. Életemben nem láttam még ezt a házat. Nagyon sírtam, hogy elmegy. Vhogy találkoztam vele ebben a szürke kis házban, egy nagyon pici szobában. Alig fértünk el, annyira pici Volt. Zokogva álltam előtte és kértem, hogy mondjon vmit. Legalább hogy miért megy el vagy hogy mit érez irántam? Nem válaszolt. Csak nézett és elfordult és elment. Azután már csak messziről láttam egy baráti társasággal sörözni, akik a költöztetésben jöttek segíteni. Ennyi Volt az álmom...mit jelent ez?
Idézet
0 #1473 Judit 2016-07-12 12:25
Kedves Erzsébet!

Én most azt álmodtam hogy álmomban olyan emberekkel voltam akik engem ismertek de én őket nem nagyon szóval elmentünk egy nagy bevásárló központ elé ott akartunk szórakozni még nappal volt de nem sütött a nap ott teszünk veszünk beszélgetünk amikor egyszer csak a bokorban megláttam egy férfi hulláját én szóltam az egyik fiúnak hogy hívja a rendőrséget ő hívta is de a rendőrök nem nagyon akartak hinni neki az volt az egészben az érdekes hogy annak a férfinek nem láttam az arcát láttam milyen ruhában van de valahogy az arcát nem láthattam mi elkezdtünk türelmesen várni a rendőrökre de egy darabig nem jöttek majd kezdett sötétedni ekkor észrevettem hogy a férfi hulláján fekete zsák van le van takarva és össze is van kötve majd a másik pillanatban elkezdett lélegezni a férfi ezt lehetett látni a zsákon is ekkor szóltam annak aki mellettem állt fiú hogy felkelt a halott nagyon meg voltam lepődve mire kijöttek a rendőrök már csak a fekete zsák volt a földön...
Mi lehetett ez az álom? köszönöm előre is.
Idézet
0 #1472 terminátor 2016-07-12 06:03
üdvözlöm kedves erzséb nekem egy olyan álmom volt ,hogy levolt vágva mind kettő karom de még igyis segitséget akart kérni valaki álmomban ugy hogy szüksége volt a levágot karjaimra de az álom végén édes anyám vissza varta öket mit akarhat ez jelenteni ? elöre is köszönöm válaszát kedves erzsébet .
Idézet
0 #1471 Anita 2016-07-10 06:02
Szia erzsebett , ne haragudj ha a valamit felre irok egy kicsit torom a magyart , kanadaban elek 6 eve es 15 eves leszek oktober 19 ediken , almomban egy jo par honapja egy arany szinu baryannal almodtam , piros biciklivel egy kozepes meretu nemet juhaszal , szivarvannyal , dohannyal , es egy tengerrel ahol egy ismerosom mondta nekem aki magyaro orszagon lakik hogy minden rendben lesz , abban a pillanatban a tenger nagyon ijeszto volt , tavaros volt nagyon nagy hullamokkal es tornadoval a kozepen , ez mind 1 alom volt , es olyan hoszunak tunt , de viszont nagyon sokaig aludtam . Amikor fel keltem es ki mentem a nappaliba epp reggelizni fel villant egy szivarvany a nemet juhsz kutyussal hirtelen a nagy falon amint egy szökő noveny volt amit anyukam vett egy ismerosetol , a noveny valoban ot volt de a szivarvan es a kutyus nem volt ott , de fel villant , kerem szepen segitsen nekem meg mondani ez mit jelenthet nagyon szepen koszonom is :) szep napot
Idézet
0 #1470 Rosta Erzsébet 2016-07-05 14:53
Kedves Szia! – Re: #1463
Mivel semmit sem írt önmagáról, az élethelyzetéről , az álmát megelőző napok eseményeiről, továbbá arról sem, hogy mostanában milyen problémák, kérdések, gondolatok foglalkoztatják , felelőtlenség lenne bármiféle kapcsolatot keresnem az álma és az általam ismeretlen valóság között. Pedig valószínűleg kell, legyen valamilyen magyarázat, mert számomra - a minden átmenet nélkül változó helyszínek és a furcsa, logikailag nehezen magyarázható történések ellenére is - úgy tűnik, hogy valóságos szereplők jelennek meg az álmában, és a nyári tábornak - ahová az osztálytársaiva l készül - szintén lehet realitása. Az is egyértelműnek látszik, hogy szeretné elérni a célját, azonban valamit rosszul csinálhat, mert leszakad az osztálytársaitó l, és eltéved az ismeretlen épületben. Az eltévedés, a kiút (kijárat) nem találása, életkortól függetlenül valamilyen - a való életből fakadó - bizonytalanságo t, frusztráltságot jelez. Az ilyen álom arra utalhat, hogy attól fél, nem lesz képes elérni a célját, de a kétségbeesése úgy is értelmezhető, hogy olykor egyedül érzi magát, és attól tart, nem kap elég támogatást. Pedig ez nem így van, mert az óvónő ismeretlenül is segít, és az osztály is megvárja az iskolaudvaron.
Üdvözlettel,
Erzsébet
Idézet
0 #1469 Rosta Erzsébet 2016-06-30 13:04
Kedves Valaki! – Re: #1465
Bár nem jelezte, hogy mire kíváncsi, a rövid leírása alapján ne számítson arra, hogy az álma jelentését bárki is megfejti. Annak alapján viszont, hogy az álmában tétlen szemtanúja egy gyermek bántalmazásának (a befejező mondatára is figyelemmel) az a gyanúm, hogy bűntudata lehet valami miatt.
Üdvözlettel,
Erzsébet
Idézet
+1 #1468 Rosta Erzsébet 2016-06-30 12:52
Kedves Virginia! – Re: #1464
Sajnos keveset tudok ahhoz, hogy igazán segíthessek önnek. Az álmában látott - gyilkosságra utaló - véres szobával lehet, hogy csak valamelyik közelmúltban átélt (olvasott, látott) „élményére” reagált a tudattalanja. Hogy volt-e ilyen jellegű előzménye az álmának, arra viszont csak ön tudhatja a választ. A nők esetében a „véres álmok” gyakran a menzesz közeledtére, kezdetére utalhatnak. Szimbolikus jelentése is lehet az álmának, a mindent elborító vér fizikai, érzelmi okok vagy anyagi nehézségek által kiváltott kimerültséget jelezhet. Az álomban látott vérrel szennyezett padló (szőnyeg), bútorok, vérfoltos falak olykor valamilyen veszteség vagy kudarc miatti tartós frusztrációt reprezentálnak. Az is lehet az ilyen álom oka, hogy egy korábbi (a közelmúltban átélt) traumás élményétől képtelen „megszabadulni” az álmodó.
Üdvözlettel,
Erzsébet
Idézet
0 #1467 Rosta Erzsébet 2016-06-29 15:07
Kedves Boglárka! – Re: #1462
Noha a fogai egészségéről nem árult el semmit sem, ennek ellenére valószínűnek tartom, hogy az álmát nem szó szerint, hanem szimbolikusan kell értelmezni, vagyis feltehetően nem arról van szó, hogy azonnal vagy egy későbbi időpontban kell-e fogorvoshoz mennie. A fogakra azonban a testünk szilárd struktúráját alkotó csontváz részeként is tekinthetünk, és ez utóbbi álomban az életről, a világról alkotott stabil nézetünket szimbolizálhatj a. Ebben a megközelítésben egy fog elvesztése (kihullása) rést üt a világnézetünkbe , vagyis megkérdőjelezi az eddigi világképünk helyességét. Amikor az életünkben ilyen változást élünk át, azaz az általunk konstruált „szerkezetben meglazul és kiesik belőle egy csavar”, a bizonytalanságu nkat álmunkban fogunk elvesztésként jeleníthetjük meg.
Üdvözlettel,
Erzsébet
Idézet
0 #1466 Rosta Erzsébet 2016-06-29 13:13
Kedves Alexandra! – Re: #1458
Álmában önvédelemből megöli a fegyveres támadóját, azonban nem megkönnyebbülés t, hanem szégyent és megvetést érez a tette okán. Ez arra utalhat, hogy a való életében - talán a környezete vagy a neveltetése miatt - elfojtva az érzelmeit, eltűri (vagy tűrni kényszerül) a személyét érintő támadásokat, kritikákat. Nem biztos, hogy a hóviharnak - melyben elmenekül a helyszínről - van-e bármilyen jelentősége, de lehetséges, hogy azt az érzelmi hidegséget, közömbösséget jelzi, mellyel az érzéseire reagál a környezete. A következő álmaiban viszont (első álmán felbátorodva) valóságos késztetést érez arra, hogy elmesélje tettét az ismerőseinek, mintegy jelezve, nem olyan gyámoltalan, sérülékeny, mint amilyennek látja a világ.
Üdvözlettel,
Erzsébet
Idézet
0 #1465 valaki 2016-06-28 16:43
kedves Erzsébet.
én azt álmodtam hogy egy férfi megver egy gyereket.Elvisz i és később jönnek a zsaruk.Elviszik a férfit és lecsukját.
Idézet
-1 #1464 virginia 2016-06-27 07:57
Kedves Erzsébet.
Azért fordultam önhöz mert nagyon különöset álmodtam amit sehogyan sem tudok megfejteni.Álmo mban egy szobát láttam ami csupa vér volt mintha valakiket megöltek volna de csak a vért láttam eléggé ilyesztő volt .MIt jelenthet? előre is köszönöm a választ :sad:
Idézet
0 #1463 Szia 2016-06-26 10:59
Kedves Erzsébet!
Az este elég különös álmom volt. A suliba indultam és nemsokára láttam pár ismerőst. Mielőtt bementünk volna a barátaimmal az osztályba, felmentünk egy sárga csúszdára (esőkabátban)le kellet zuhanyozni. Ezután mindenki ott volt az udvaron, mert ott kellett találkozni. Ekkor rájöttem, hogy ma megyünk táborba. Mindenki elment csak az maradt az udvaron aki jelentkezett. Ezután egy épületben találtuk magunkat nem volt bejárat, de megkellett találni a kijáratot (ezt csak később tudtam meg).Együtt kerestük a kijáratot, de valahogy lemaradtak/elsz akadtam a többiektől. Kétségbeesetten kerestem a kijáratot de valahogy nem találtam. Ezután átkerültem az óvodámban (ami a suli mellett volt),és láttam egy óvonőt, elkezdtem sírni tud -e segíteni, hogy megtaláljam a kijáratot. Erre elővett egy könyvet, ami ilyen madzaggal voltak összekötve.Muta tott egy teknőst aminek a jobb alsó lába/úszója lila színű volt. Azt is mondta a 3.-4.emeleten van ez a kijárat. Egyszer csak otthon voltam és gondolkoztam, hogy megkell tennem, hogy kijutok az épületből. Kiléptem az ajtónkon és hívni akartam a liftet, de ekkor a liftből ijesztő hangok jöttek és féltem. Így inkább a lépcsőn egy sárga takaróval lecsúsztam. Megint az épületben voltam, de már tudtam merre kellett mennem és megtaláltam a szobát. A hatalmas ajtón láttam a volt tanítóimat. A kijárat nem más volt mint egy nyitott ablak. (Ami mellett már elmentem1x az fix).Mikor kimásztam az ablakon ott vártak a többiek az udvaron és még nem mentek el. (Én meg végig azt hittem, hogy lekéstem a buszt.)
Köszönöm előre is a válaszát. Nagyon kíváncsi vagyok az álom jelentésére.
Idézet
+1 #1462 Boglárka 2016-06-26 08:59
Kedves Erzsébet!
Az elmúlt két éjszakai álmaim nagyon kíváncsivá tettek.
Az első éjjel azt álmodtam, hogy éppen telefonon beszéltem egy barátnőmmel, amikor éreztem, hogy mozog az egyik fogam. Kisiettem a fürdőbe, akkor láttam hogy a felső, középső, jobb oldali fogam kiesett. Édesanyámhoz rohantam, aki azonnal mondta, hogy siessünk fogorvoshoz. Itt felriadtam.
A második éjjel szintén azt álmodtam, hogy kiesett a fogam, de ekkor az alsó, középső, jobb oldali. Ekkor édesapám volt velem, aki azt mondta ráérünk fogorvoshoz menni.
Mindkét álom során kézbe vettem a kiesett fogam, és nem tudtam becsukni rendesen a számat.
Mit jelenthet?
Köszönöm a segítségét előre is.
Tisztelettel,
Boglárka
Idézet
+1 #1461 Rosta Erzsébet 2016-06-23 14:11
Kedves Viktória! – Re: #1456
Bár semmit sem írt magáról, az életkörülményei ről, az álma kontextusa alapján az a gyanúm, hogy mostanában túlterhelte magát, vagy esetleg úgy érzi, elveszítette a kontrollt a környezetében zajló események fölött, aminek az álmában természetes folyománya a balesete. A fulladása önbizalomhiányt jelezhet, ezért érdemes önmagába néznie, és megtudakolnia magától, személyiségének melyik oldala igényel több teret, hogy levegőhöz juthasson. A konfliktust mely a belső világa és a környezet között zajlik, önmagának kell feloldania. Más értelmezésben a fulladás az adott pillanatban végbemenő küzdelemre is utalhat, melynek során valamilyen változásra (változtatásra) törekszik, de még nem igazán tudja, hogyan kezdjen hozzá.
Üdvözlettel,
Erzsébet
Idézet
0 #1460 Rosta Erzsébet 2016-06-23 13:19
Kedves Csilla! – Re: #1457
A négyet szimbolizáló négyzet vagy kocka a stabilitást, a megvalósulást, a fizikai természet erejét, az állandóságot jeleníti meg. A négy égtáj (észak, kelet, dél, nyugat); a négy elem (föld, levegő, tűz és víz); a négy funkció (érzékelés, érzés, gondolkodás, intuíció) szimbóluma. A négy - különösen a négyzet formájában - gyakran egyfajta fizikai harmóniát, teljességet ír le. Ebből kiindulva az ikerszülése, amit - annak alapján, hogy már két felnőtt lány van - feltehetően szimbolikusan kell értelmezni, pozitív jelentést nyer, ugyanis álmának nem az ikrek által szimbolizált dualitás, hanem a négyesben rejlő egyensúly az igazi üzenete.
Üdvözlettel,
Erzsébet
Idézet
0 #1459 Rosta Erzsébet 2016-06-23 13:16
Kedves Baboka! – Re: #1455
Sajnos az álmai leírásából sok minden hiányzik. Egyikből sem derül ki, hogy a jelenben vagy a múltban játszódik-e; nem tudható, hogy a leírtaknak van-e valamilyen kapcsolatuk a valósággal, továbbá arra sem tudom a választ, hogy ébren miként viszonyul álmai főszereplőihez: a „régi ismerőséhez” és az egykori „szerelméhez.” Mivel ezen felül az álmai - a saját szavai szerint - semmilyen érzelmet sem váltottak ki önben, továbbá mindkét álmában passzív megfigyelője a történéseknek, nincs igazi támpontom az álmai esetleges üzenetének megfejtéséhez. Talán az is segíthetne, ha az említetteken túl, önmagáról is írna valamit.
Üdvözlettel,
Erzsébet
Idézet
0 #1458 Rosta Erzsébet 2016-06-23 11:20
Kedves Cecília! – Re: #1368, #1455
Mivel az élete eseményei látszólag nem indokolják az álmát, s a bevezető sorai alapján féltékenységről sem lehet szó, egyéb információ hiányában egyedül csak arra tudok gondolni, hogy olykor önbizalomhiánya lehet, vagy alul értékeli önmagát. Bár a két álmának a leírása szóról szóra azonos, nehezen hihető számomra, hogy minden apró részletükben megegyeznének. Lehet, hogy éppen a nüánsznyi eltérések hordoznak fontos információt. Esetleg az is fontos lehet, hogy mi történt az álmait (április 7-ét és június 16-át) megelőző napokban. Ez utóbbiakra azonban csak ön tudja a választ.
Üdvözlettel,
Erzsébet
Idézet
0 #1457 Alexandra 2016-06-23 06:55
Kedves Erzsébet!!
3 napja álmodom tovább az álmomat!
2 fegyveres ember megtámadott minket,gondolom egy iskolában. Le kellett ülnünk,ekkor a mellettem ülőhöz lépett az egyik és hadonászva fenyegette,hogy meghalsz! Aztán hozzám fordult ugyan ezekkel a szavakkal eltudtam venni tőle a fegyvert és elsőre a lábaba lőttem másodszor a homlokába!
Aztán szégyent megvetést éreztem es a hóviharban elmenekültem!
Következő nap,továbbálmod tam!
Egy szabadtéri rendezvényen voltunk találkoztunk ismerősökkel és az egyikhez odentem akit valojában is ismerek csak ugy döltek belőlem a szavak, és elmondtam neki,hogy mit tettem.
Aztán ma megint!
Miután elmondtam az ismerősömnek,ki nyílt egy folyoson egy ajtó,kórház szerűnek tűnt,
Bementem az ajtón és egy olyan ember volt bent aki ott volt a lövöldözésen! Megint kibuktak belőlem a szavak és elmeséltem mindent..... De a válaszát már nem tudom mert felébredtem
Nagyon Megkölszönném ha magyarázatot találna rá!
Azon kapom magam h napkölzben is erre gondolok h mit jelenthet!
Üdvözlettel Alexandra!
Idézet

További olvasnivaló

Hajápolás – babonás hiedelmek a hajmosás…

Az emberek többsége fontosnak tekinti haja állapotát, sokan vannak, akik nem sajnálják a pénzt, az időt, és minden erőfeszítést megtesznek a hajkoronájuk szépsége és egészsége érdekében. A tehetősebbek hajszobrászokhoz, fodrász-...

Folytatás...

Marka kézelemzése

  A szögletes- és a többségben levő lekerekített ujjvégződések szerint keze legjobban a vegyes vagy kevert típusú kézhez hasonlít. A keze elég szabályosnak tűnik, ujjai harmóniában vannak a tenyerével. A lekerekített...

Folytatás...

Álmomban meglopott az anyósom. Mit jelen…

A címben idézett mondat a lényege N nevű olvasóm privát levelének, melyben - az alábbiakban idézett - álma értelmezését kérte.„Kedves Erzsébet! Azért írok önnek, mert az előző elemzése nagy segítség...

Folytatás...

Dharma9 kézelemzése

A kezére nézve, biztos vagyok benne, hogy kézfogása határozott és rövid, ezt nevezik ideális, normálisnak mondható kézfogásnak. A keze színéről azonban már nem tudok ilyen egyértelműen nyilatkozni, mert a fényképek...

Folytatás...

Ewaa kézelemzése

Rendhagyó módon, most nem a megszokott felépítés szerint foglalom össze kézelemzésemet, mert tenyerére nézve szembetűnő bőrének fényes, vöröses színe, a kézfején bőrének finomsága, tapintása valószínűleg selymes érzetű lehet, legalább is...

Folytatás...

Mindkettőjük születésszáma 29, mit tegye…

Kedves Erzsébet! Mindkét gyermekemnél, ha összeadom a születési dátumuk számait, a 29 jön ki (1993 - 06 - 01, 1995 - 01- 22). Nagyon aggódom, hogy mi vár rájuk...

Folytatás...

A hajviselet

A nők és a férfiak mindig nagy gondot fordítottak hajuk ápolására, ékesítésére. Számos kultúrában tiltották a haj levágását, ugyanis úgy vélték, hogy a haj elvesztésével viselőjének ereje is elszáll, gondoljunk...

Folytatás...

Egy elfeledett fokhagyma elixír és egyéb…

Bár erről, a liliomfélék családjába tartozó, gerezdekből álló, univerzális fűszer- és gyógynövényről - elsősorban a történetét, valamint varázslatos és babonás hatásait kiemelve - már részletesen írtam, és - miként az...

Folytatás...

A tél közepéig se hó, se hideg - Máskor …

A média úgy ír és számol be a mostani - a 2013-14-es - évforduló enyhe, szinte tavaszias időjárásáról, mintha egyedülálló jelenség lenne. Valóságos csodaként írják le, hogy többfelé havazott az...

Folytatás...

Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. Az oldal böngészésével elfogadja ezt.
Elfogadom

×
Ezeket olvasta már?