A+ A A-

Álomfejtés A-tól Z-ig

  • Közzétéve itt: Álmok

„Az álmok nem szándékos és önkényes kitalálások, hanem természetes jelenségek, és semmi mások, mint amit éppen ábrázolnak. Nem csalnak, nem hazudnak, nem csűrnek-csavarnak és nem kendőznek el semmit, hanem naiv módon azt adják tudtul, ami, és amit gondolnak. Csakis azért bosszantók és megtévesztők, mert nem értjük őket. Nem alkalmaznak semmiféle bűvészkedést, hogy elrejtsenek valamit, hanem kimondják, ami a lényegi tartalmuk, a maguk módján a lehető legvilágosabban. Azt is képesek vagyunk felismerni, miért olyan sajátosak és bonyolultak: a tapasztalat ugyanis azt mutatja, hogy olyasmit iparkodnak kifejezni, amit az én nem tud és nem ért meg.”

 

Carl Gustav Jung (1875-1961),
svájci pszichiáter, pszichológus, analitikus

(Álomfejtésről oldalamon az álmok szóval - fentebb is - jelzett linken kívül még itt olvashatnak.)

 

 A, Á

 B

 C

 CS

 D

 E, É

 F

 G

 GY

 H

 I, Í

 J

 K

 L

 M

 N

 NY

 O, Ó

 Ö, Ő

 P

 R

 S

 SZ

 T

 TY

 U, Ú

 Ü, Ű

 V

 Z

 ZS

Megfejtett álmok 


A, Á

Ablak
Az ablakkal álmodót - ha büntető eljárás alatt áll - felmentik a vád alól. Ha az álmot látónak az ablakzár látványa marad meg az álmából, pletykázása miatt alapos megdorgálásra számíthat. Az észak-afrikai arabok szerint, ha az ember álmában egy ablakon át távozik, az ügyeinek szerencsés fordulatát jelzi; ám ha az ablak szűk, és nehéz kijutni rajta, ez arra inti, hogy nagy nehézségekkel kell megbirkóznia. Muhammad An-Nefzawi 15. században írt művében, a középkori arab világ szerelmi kultúráját bemutató Illatos kertben az ablak átvitt értelemben a nőre emlékeztet, ezért aki álmában magát új, jó állapotban lévő ablakon látja bepillantani, biztos lehet benne, hogy fiatalasszonyt, vagy szüzet kerít hatalmába. Ha viszont az ablak lestrapált, kopott, az asszony öreg lesz.

Adó
Ha álmában valaki adót fizet, csinos nyereségre számíthat, ha viszont adót vetnek ki rá, nehéz munka előtt áll.

Agglegény
Agglegénnyel álmodni szerény szerencsét jelent.

Aggodalom
Aki álmában aggodalmaskodik, ha beteg, javul az állapota, ha egészséges, örömben lesz része.

Angyal
Angyallal álmodni kiváló jel, sikert, boldogságot, hasznos barátságot, szerencsés szerelmet prognosztizál. Angyallal beszélni, utálatos és gonosz dolgok történnek az álmodóval. Azt álmodni, hogy angyallal együtt lebegünk, boldog öregséget jelez.

Antilop
Az álomképként megjelenő antilop ambiciózus célokról árulkodik, melyet nagy erőfeszítések árán ér el az álomlátó. Emellett az anyagi helyzete gyors javulását is jelzi. Ha viszont az antilop elpusztul, önhibájából a szerelmi kapcsolata hamarosan megszakad.

Apáca
Apácával álmodni szerénységet, türelmet jelez, de jelenthet titkos bánatot is. Apácává válni, hűtlenség a szerelemben. Apácafőnöknőt látni, nagyravágyásra utal.

Asztal
Asztalt látni öröm; teríteni jólét; leszedni, elkerüli az álmodót a szerencse. Asztalhoz ülni, családi boldogság; asztalon ülni, váratlan öröm.

Autó
Az álomfejtők szerint autót vezetni álomban, arra figyelmezteti az embert, hogy óvatosan bánjon a pénzével, a következő két hétben ne kockáztasson, és fogadásokat se kössön. Ha álmában valaki régóta vezet kocsit, azt jelenti, hogy pénz áll a házhoz.


B

Babér
Álomban babért látni összeveszést jelez előre. A babérlevél a férfi számára azt üzeni, hogy hamarosan egy csinos nővel ismerkedik meg. A babérkoszorú ünnepélyre utal.

Babonaság
Ha az álom valamilyen babonás hiedelemről szól, udvariatlan, neveletlen emberekkel lesz dolga az álmodónak.

Bagoly
Bagollyal álmodni, gyógyíthatatlan betegséget vagy halált jelent. De utalhat haragra is. Bagolyhuhogást hallani álomban dögvészt jelez.

Bambusz
Bambusszal álmodni a veszedelem jele.

Banda
Aki arról álmodik, hogy megtámadja, vagy megfenyegeti egy banda, életkörülményei rosszabbodására kap figyelmeztetést.

Banya
Álomban banyát látni bosszúságot jelez.

Bárány
A törökök szerint fehér báránnyal álmodni, a téli hideggel, hóval kapcsolatos eseményre utal. A magyaroknál a fehér bárány boldogságot jelent a házasságban.
Bárányt leölni, kegyetlenségre és ijedtségre utal.

Bicikli
Álomban biciklivel felfelé pedálozni a hegyre, jó kilátásokat jelent, ha viszont az álmodó lefelé gurul a lejtőn, az arra figyelmezteti, hogy balszerencséje közeleg.

Bicska
Bicskával álmodni, pletykát jelent.

Bohóc
Bohóccal álmodni: könnyeket és bánatot prognosztizál.

Bors
Borsos étel rossz fogadtatásban lesz része az álmodónak. Borstartó, elővigyázatra hívja fel a figyelmet. A bors szerencsét jelent a szerelemben.

Börtön
Börtönnel álmodni az egészségi állapotban hanyatlást jelez, de jelenthet szerencsét is. Börtönben ülni és bánkódni: a szomorúságnak vége lesz. Ha álmában az ember kedvesét börtönbe zárják, azt jelenti, hogy a szerelme megbízhatatlan; ha önmagát látja börtönben, az az érzelmei korlátozását, elfojtását jelzi.

Bukfenc
Álomban bukfencezni, jó aratásra van kilátás.


C

Cápa
Cápával álmodni utazást jelent.

Cékla
Arról álmodni, hogy társaságban céklát eszünk, ájulást, majd lázas betegséget jelez.

Cinke
Cinkét látni álomban öregembernek őszi halált, fiatalnak víg farsangot jelent.

Comb
Ha asszony combjáról álmodik valaki szerencsés lesz a szerelemben, a sovány comb látványa házasságtörés jele.


CS

Csákány
Csákányozni álomban öröm; csákánnyal ajtót kifeszíteni meglepetés; csákánnyal falat bontani, jó időjárás várható.

Csat
Csatot látni álomban olyan ismeretséget jelez előre, amely az egész életre szól.

Csecsemő
Aki csecsemővel álmodik: ha szegény ember, gondoskodnak róla; ha iparos, a vállalkozása tönkremegy; ha gazdag ember, kicsúszik kezéből a hatalom; ha utazni akar, inkább mondjon le róla, maradjon otthon, mert a csecsemő sem tud megbirkózni az akadályokkal. Álomban csecsemősírást hallani, örömet jelent.

Csepegés
Álomban ereszről csepegést hallani: betegnek jó hír, egészségesnek váratlanul jó hír. Ha vízcsap csepeg: pénzkiadás jelent.

Csoda
Álomban, ha valakit csoda ér, bátorságra utal, de jelentése lehet záporeső, és anyagi kár is.

Csukló
Csuklóról álmodni kellemetlenség éri az illetőt, asszonycsuklón karperecet látni, börtön vár az álmodóra.


D

Dada
Dadával álmodni változás jele, de utalhat kisebb betegségre és kiadásra is.

Datolya
Datolyát enni álomban férfinak sikert jelent a nők körében. Datolyapálmával álmodni – a kínaiak értelmezése szerint - a korai halál jele.

Délibáb
Álomban délibábot látni, hamisságot mutat.

Disznó
Disznóval álmodni hazugságot, betegséget jelent. Disznót lelőni, szerencse a játékban. Disznóhúst enni, vagy disznózsírt kenni, gondtalan életre utal.

Doboz
Dobozzal álmodni, titkot jelent, de jelezhet titkolódzást; ha viszont eltörik a doboz, csúf veszekedést.

Dunyha
Álomban a dunyha látványa a szenvedés jele; dunyhát ajándékba kapni, rossz sors;

Dűlőút
Dűlőúton járni álomban andalgásra, új feleségre és új életre utal.


E, É

Egér
Az álomfejtők szerint egérről álmodni családi gondokat jelez, vagy azt, hogy az anyagi ügyek kedvezőtlen fordulatot vesznek. Ha egy olyan egérről szól az álom, amelyik valakire ráugrik, vagy a ruháján mászik, akkor egy barátjával botrányba keveredik az álmodó. Egér ágyban váratlan szerelembe esés jele. Egeret lenyelni, nehéz nyereményhez jutni.  Egereket, vagy patkányokat látni kamrában szűk esztendő következik.

Ékszer
Az álomfejtők szerint, álomban ékszert venni, boldogság, eladni nagy kár. Ékszert látni álmunkban, szívfájdalom, piros köves ékszert látni, betegség jele.

Elveszett tárgy
Álomban egy elveszett, vagy elfelejtett értékes tárgyat szerencsésen megtalálni, sikert jelez.

Erdő
Az álomfejtők szerint, aki álmában erdőn vág keresztül, vagy fák között sétál, átmeneti időszakot él meg. Lehet, hogy az ösztöneinek engedelmeskedik. Ha viszont az álmodó eltéved az erdőben, az annak a jele, hogy tudata alatt önmaga jobb megértésére törekszik, de jelentheti azt is, hogy egy új időszak kezdődik az életében. A sűrű, zöld erdő megcsalás jele, erdőt messziről látni, félelmet jelent.

Ernyő
Álomban lyukas esernyőt látni veszekedést jelent; esőben csukott esernyőt hordani: balszerencse az üzleti életben; nyitott esernyőt vinni esőben: nagy szerencse vár az álmodóra, minden erőfeszítése sikeres lesz. Álomban a napernyő látványa, azt jelenti, hogy mások veszik fel az illető fizetését.

Eső
Álomban megázni, megszabadulást jelez a problémáktól és nehézségektől, de termékenységet és megújulást is szimbolizálhat. Látni, amint esik az eső, és közben hallani az esőcseppek koppanását, megbocsátást és jóindulatot jelent. Ablakon át nézni az esőt, a spirituális gondolatok és megérzések tudatosulását mutatja, olykor szerencsét és szerelmet is jelképez.

Étel
Ételről álmodni, fizikai és érzelmi táplálékot és energiát jelez. A különböző ételek a gondolatok széles körét szimbolizálhatják. A gyümölcs általában az érzékiséget jelképezi, a fagyasztott ételek az álmodó hideg érzelmeiről, kimért modoráról árulkodik. Bizonyos ételek fogyasztása olyan a tulajdonságokra utalhat, amelyek hiányoznak az emberből. Aki álmában élelmet halmoz fel, valószínűleg fél az ínségtől, a nélkülözéstől. Azt is jelentheti, hogy meg van elégedve azzal, amit elért. Álomban lekvárt enni, az álmodó pénzzavarba kerül, melyet egy asszony okoz; mézet enni, vagyonhoz és szeretethez jut az álmodó; sonkát enni, az illető elveszti azt, ami sokat jelentett az életében.

Étkezés, evés
Álomban enni, egészséget jelent; azt látni, hogy valaki eszik, látogató érkezik, vagy jó jövedelemhez jut az illető. Ha az evést követően az álmodó éhes marad, az a kielégítetlen szellemi szükségleteiről, és vágyairól árulkodik. Az élelem szeretetre, barátságra, ambícióra, szexre vagy élvezetre utalhat. Aki azt álmodja, hogy elveszik előle az ételt, mielőtt befejezte volna az evést, vitákra számíthat a beosztottjaival, illetve azokkal, akik tőle függenek.


F

Fa
Kidőlő fának a látványa az álmodót arra figyelmezteti, hogy elvesztette a lába alól a talajt, és rossz irányba halad.

Fagyöngy
Fagyönggyel álmodni örömteli eseményeket és sok boldogságot jelez, de arra is utalhat, hogy az álmodót valaki a környezetében vonzónak találja.

Farkas
Farkassal álmodni némaságot okoz. Farkasfog, gyermeknek jót jelent, asszonynak gyermekáldást, öregembernek rossz ómen. Álomban farkasüvöltést hallani, nagy veszedelem.

Fém
Fémről álmodni erőt és szilárd jellemet jelez, de szimbolizálhatja a társadalom embertelen oldalát is.

Fésű
Az álomfejtők szerint bosszúság fogja érni azt, aki álmában fésűt lát, ugyanezt jelenti az is, ha leesik a fésű.

Fodrász
Ha egy asszony azt álmodja, hogy fodrászhoz ment, az annak a jele, hogy hamarosan egy családtagjának erkölcsét sértő családi botrányba keveredik. Be kell festetni a haját, hogy nagy nehezen megússza a börtönbüntetést. Ha egy férfi álmodik fodrászról, az sok pletykát jelent, vagy azt, hogy uralkodni szeretne egy gyönyörű nő fölött.

Fokhagyma
Álomban a fokhagyma látványa, ha szegény az álmodó, akkor jó jelentésű, ha gazdag, akkor valakitől gonoszságra számíthat. A fokhagymaszag levertséget jelez.

Fonál
Az álomfejtők szerint: ha egy facér nő fonállal álmodik, hamarosan egy jómódú férfi felesége lesz.

Főzés
Főzésről álmodni, az jelenti, hogy az álmodó alárendeltjévé kívánja tenni, és maga képére szeretné formázni a környezetét. Másik jelentésében viszont az ember gondoskodó oldalát jelképezi, s az illető szeretetvágyára utal. Egy másféle magyarázat szerint, az álmodó életbevágóan fontos ünnep előtt áll.

Futás
Álomban a futás nagy változásra hívja fel a figyelmet. Futni bizonyos cél felé, öröm; futás közben elfáradni, egészséges embernek jót jelent. Futás közben megállni bánatot jelez.

Füstölő
Füstölő égetésének álma az álomlátó spirituális fejlődését jelzi. Nagymértékű tudatosságot, elkötelezettséget reprezentál.


G

Gólya
Álomban gólyát látni gyermekáldást jelent, de jelenthet jó barátot is. Ha gólya kelepel az álmodó házán az illetőt szégyen éri; ha fészket rak a kéményén, akkor szerencséje lesz. Több gólya látványa boldog házasságot prognosztizál.

Gránátalma
Álomban gránátalmákat látni, termékenységet, jó egészséget és hosszú életkort prognosztizál, de szexre való csábítást, felhívást is jelezhet. Alternatív módon a vért reprezentálja.


GY

Gyapot
Gyapotföldről álmodni különös vágyat ébreszt a gyapotszedésre.

Gyémánt
Az álomfejtők szerint gyémántok birtoklásáról álmodni nagyon ígéretes álom, ugyanis magas körökből származó tiszteletet és elismerést jelent. Az viszont, ha a Szűz Mária koronájából való gyémántot lát, és visel álmában, közeli halálesetet jelez.

Gyerek
Aki kisfiút lát álmában, örömteli híreket kap, aki viszont leánygyermekről álmodik, rossz híreket hall, a török álomfejtők szerint. Általában gyermekkel álmodni, minden esetben valamilyen szerencsét jelent. Ugyanakkor a gyerekcipő: rossz hír; a gyerekruha: betegség; gyereket örökbe fogadni: viszályra figyelmeztet.

Gyertya
Az álomfejtők azt mondják, hogy a család jól megalapozott szerencséjét jelenti, ha az álomban látott gyertya tiszta, nem imbolygó lánggal ég.

Gyík
Gyíkkal álmodni egy ismeretlen ellenségre utal, vagy üzleti vállalkozásra.

Gyöngy
Gyönggyel álmodni, megfontoltságot jelez az új vállalkozásokban, tervekben. Az emberi lelket is jelképezi. Egy másik felfogás szerint a gyöngy álomban mindig könnyeket jelent.


H

Haj
Hajról álmodni azt jelenti, hogy az illető nem jár el kellő gondossággal személyes ügyeiben, és nem fog előrejutni, mert nem használja az eszét. Barna haj álomban szerencsés szerelem. Másnak haját levágni, nyereséget jelent.

Hal
Hallal álmodni egy jó ismerős teherbeesését jelenti. Halat fogni: az erő jele, tengeri halat látni álomban: rémület; a halikra: sok pénz; halat megölni: nagy bevétel; ajándékba halat kapni: gazdagság.

Halál
Álomban meghalni nyomorúság. Halálra vágyakozni, egészséget jelent. Meghalni majd újraéledni, azt jelzi, hogy nagy tisztesség éri az álmodót. A pandzsábiak szerint, ha valaki halállal álmodik, az a hosszú élet jele.

Halott
Az álomfejtők szerint, ha az álomban látott halott mond valamit, jól oda kell figyelni, mert ez nagyon fontos lehet az álmodó számára. Halott személlyel álmodni, egy figyelmeztető álom, azt jelzi, hogy a jelenlegi körülmények nem sok jóval kecsegtetnek, ezért nem szabad semmiféle egyezségbe belemenni, és semmilyen szerződést aláírni.

Hamu
Álomban: hamun járkálni, bénulást okozhat.

Háromszög
Háromszöggel álmodni szerelmi légyottot ígér, de azt is jelentheti, hogy titkos találkozóra megy az álmodó.

Házasságkötés
Házasságkötésről álmodni egy családtag halálát jelenti. Ha a házasságot idegenek kötik, akkor a halott egy távoli ismerős vagy barát lesz. Házassági ajánlat álomban, bizonyos körülmények rosszabbra fordulását jelzi. Ha álmában az előző párjával készül házasságot kötni az ember, azt jelzi, hogy elfogadta a kapcsolatából adódó kötelezettségeket, és tanult a múltbéli hibáiból. A pandzsábiak szerint házasságról álmodni szerencsétlenséget jelent.

Holdfogyatkozás
A holdfogyatkozás álma azt jelzi, hogy az illető valamilyen eddig elrejtett tulajdonságára, titkolt hibájára hamarosan fény derül.


I, Í

Iga
Nőtlennek: házasság; nősnek: nyugodalom.

Indiai jó álmok és rossz álmok
Az indiaiak nagyon hisznek az álmok erejében, melyeket isteni figyelmeztetésnek tekintenek. Szerintük istenekről, démonokról, szerencsésnek tartott állatokról vagy szerencsésnek tekintett dolgokról álmodni jó jel. Viszont aranyról, vasról, hulló csillagról vagy földrengésről álmodni rosszat jelent.  A pandzsábiak szerint a hajnali álmok általában valóra válnak. Nem jó tűzzel álmodni, vizet látni viszont szerencsét hoz. Váratlan szerencsét jelent, ha az ember álmában valamelyik ősétől ajándékot kap, ha viszont a felmenője elvisz valamit tőle, az a közelgő halál jele.

Ing
Ha fehér: nyereség; ha koszos: betegség.

Írás
Ismeretlen kézírást látni: valami hasznosat üzen az álmodónak; olyan írás, amit nem tudunk elolvasni: titkot jelent, amelyet megtudhatunk.

Ivás
Pohárból: jó társaság, amely hasznodra van.


J

Jajgatás
Álomban jajgatni, nagy bajra utal, jelenthet rossz évet, szárazságot, halálesetet.

Jég
Jéggel álmodni gond és betegség. Ha beszakad alattunk a jég, feleslegesen fogunk félni valamitől. Jégen elcsúszni szerelmi csalódás, vagy reményvesztettség. Jégen ülni, kedvezőtlen esemény bekövetkeztét jelzi. Olvadó jégen járni, füstbe ment törekvések. Jégkrémet enni, készíteni, eladni vagy felszolgálni, azt jelenti, hogy az illető elégedett az életkörülményeivel.

Jérce
Jércét látni álomban, nemsokára szerencse éri az illetőt.

Juh
Akolba zárt juhok, hosszú télre figyelmeztetnek. Juhot nyírni, veszedelmes időszak következik. Juhnyáj: az álmodó elégedett az életével. Juhokat őrizni, nyereség áll a házhoz. Juhászt látni álomban esőzéssel kapcsolatos kárt jelöl.


K

Kakas
Kakassal álmodni tűzvészre figyelmeztet, de jelenthet örömet szerző hírt, nőknél szerencsét. Kakas a tyúk hátán: szerencse a szerelemben. Kakas látványa egy torony tetején ünnepnapot jelent.

Katona
Katonával álmodni: bátorságot, olykor dühöt és gyűlöletet is jelent. A legtöbbször azonban rossz változásra van kilátás. Öreg katona látványa: hazudni fognak az álmodónak.

Kenguru
Kengurut látni, váratlan és izgalmas utazás ígéretét jelenti.

Kereszt
A keresztről és a keresztre feszítésről szóló álom szerencsét jósol az álmodónak: aki saját magát látja keresztre feszítve, nyugodt, eseménytelen házasságot remélhet; a tengerészek számára jó hajózást jelent. A politikusnak a keresztre feszítés a hivatali ranglétrán való emelkedését ígéri.

Kert
Kertet látni álomban többnyire gyerekáldást jelent. Virágos kerttel álmodni békét, kényelmet, igaz szerelmet és boldog otthont ígér. Gondozatlan, gazos kertet látni álomban, azt jelenti, hogy az illető elhanyagolta lelki szükségleteit. Az álombéli zöldséges kert, szorgalommal és gondossággal elért jólétet jelent, stabilitásra és belső erőre utal. Kert magas kerítéssel körülvéve azt jelzi, hogy adósságunkat kiegyenlítjük. Kert ősszel: gyász jele; kert télen: halott gondolatok.

Kesztyű
A kesztyű álomban, meghívásra lehet számítani. A kesztyűről álmodó embernek többnyire peres ügyei vagy üzleti gondjai lesznek, azonban megfelelő módon képes velük megbirkózni. Fekete kesztyű a gyász jele. Páratlan kesztyű: elválás olyantól, akit szeretünk.

Kígyó
Az álomfejtők szerint álomban magányos kígyót látni, és fenyegetést érezni, azt jelenti, az illetőnek egy olyan gonosz ellensége van, aki nemcsak ármánykodik ellene, hanem a testi épségére is tör. Sok kígyót látni egy gödörben balszerencse sorozatát jelzi előre a szerelemben és az üzleti életben. Ha sikerül az illetőnek legyőzni és meggyilkolni az álmában fenyegető kígyókat, azt jelzi, hogy felülkerekedik a nehézségein és diadalmaskodni fog. Kínában szerencsés előjel, ha álmunkban kígyó üldöz. Álomban fekete kígyót látni, leánygyermek születésének előjele, a szürkésfehér kígyó viszont fiúgyermek születését jövendöli. Az üzbégek szerint, aki fehér kígyóról álmodik, az meggazdagodik.

Koporsó
Az álomban látott koporsó az anyaméhet szimbolizálja. Ha üres, az álmodónak néhány területen kibékíthetetlen véleményeltérése van környezetével. A koporsóban látható holttest, depressziós időszakot jelez előre, melyet valószínűleg a személyi szabadság korlátozása okoz. Értelmetlen vagy rosszabbodó viszonyra, ügyre figyelmeztet. Itt az ideje a helyzet megszüntetésének vagy a kapcsolat felszámolásának.

Korsó
Az álomban látott korsó mindenféle rossznak a jele, kivéve, ha kútba vagy patakba esik, és darabokra törik, mert így a benne lévő bajok szétszéledhetnek. Teli korsóval álmodni, egészséget jelent; ha üres a korsó, az a szegénység jele.

Kulcs
Kulcsokat látni álomban, nem várt változást jelent, de utalhat valamilyen titokra, különösen akkor, ha a kulcs rozsdás. Kulcsot elveszíteni, haragot jelez a legjobb baráttal. Kulcsot találni: kiszabadulás szorongatott helyzetből. Kulcscsomó a kézben azt jelzi, hogy kezedben tartod a szerencsédet.

Kutya
Kutyával álmodni: az embernek alattomos ellensége van. Egy másik változatban, kutyáról álmodni nagy sikert, gyönyörűséget és állhatatos barátokat jelez. Ugató kutya felől álmodni, rosszabbodó életkörülmények várhatók, nagy valószínűséggel nehézségek fognak következni. Fogaival vicsorgó kutya látványa álomban gyűlölködést jelez előre.


L

Léggömb
Léggömböket látni álomban, szertefoszlanak a vágyak, különösen az üzleti életben és a szerelemben, de jelenthet veszteségeket is, és visszaesést, jövedelemcsökkenést a vállalkozásban, sőt válást is.

Levél
Az angol álomfejtők szerint annak a nőnek, aki szeretné megtudni, hogy szeretője őszinte-e hozzá, ki kell választania a szerelme levelei közül egyet, lehetőleg azt, amelyik a legszenvedélyesebb szövegű. Ezután a levelet az asztalra téve, össze kell hajtani kilencrétűre. Az így összehajtott levelet egy tűvel át kell szúrni, és a párna alá tenni. Ha éjjel a szerelmes nő ezüstről, drágakövekről, üvegről, kastélyról vagy tiszta vízről álmodik, biztos lehet benne, hogy szeretője őszinte, ígéretei becsületesek; ha azonban lepedőről, pókról, tűzről, fáról, virágokról vagy arról álmodik, hogy köszönti őt, akkor érzései hazugok, és el fogja hagyni. Ugyancsak álommal kapcsolatos hiedelem, ha valaki arról álmodik, hogy levele érkezett egy barátjától, annak az a jelentése, hogy a barátja hamarosan megérkezik, vagy nemsokára újabb hírt fog adni magáról.

Liba
Libát látni álomban hír jöttét jelzi, de jelenthet pletykálkodást. Ha gúnár támadja meg az álmodót, az csalárdságot jelent. Repülő liba messzi utazást prognosztizál; a libatoll pedig kigúnyolást.


Bármely lóval kapcsolatos álom nagyon szerencsés; még a halottas kocsit húzó tolldíszes lovakról való álmodás is jó jel, ugyanis esküvőt jelez előre. Az álomban látott tarka ló ugyancsak nagy szerencsét jövendöl. Hasonlóképpen vélekednek az arabok is. Aki lovakkal, öszvérekkel vagy szamarakkal álmodik, jót remélhet, mert a Próféta azt mondta: "A férfiak szerencséje a lovaik üstökéhez van kötve az utolsó ítélet napjáig." A Koránban pedig meg van írva, hogy Allah akarta úgy, hogy "meglovagolják őket és pompázzanak velük."A török álomfejtők szerint, aki fehér lóról álmodik, annak teljesülni fognak kívánságai.


M

Macska
Macskával álmodni általában kedvezőtlen előjel, jelezhet hűtlenséget, árulást vagy valamilyen szerencsétlenséget. Az álomban látott fehér macska jót jelent az angolszászoknál; a cirmos macska úgyszintén, mert szerencsés szerelmet jelez. Az álomban látott vörösessárga macska pénzt és sikeres üzletet ígér; a fekete-fehér macska az álomlátó gyerekeinek a szerencséjét jövendöli; a foltos macska, annak a jele, hogy a barátjaival lesz szerencsés az illető. Az álomban támadó macskák, ellenséget jeleznek; de ha eredményesen megküzd velük az ember, akkor nagy nehézségeken sikerül keresztülvergődnie, és hírnévre tehet szert. Ha valakit álmában csúnyán összekarmol egy macska, az betegséget és bajt jelez előre az álmodónak.

Madár
Az álomfejtők szerint madárral álmodni férjhez menést, álomban repülő madarakat látni, sikeres életet jelent. Madarat fogni: szerencse idegen vendéggel kapcsolatban. Madarat fészkén ülve látni álomban, házasságra van kilátás.

Mágia
Az álomfejtők szerint, az álomban átélt, vagy látott mágia bármilyen formája váratlan változásokat jelez. Ha azt álmodja valaki, hogy becsapta, vagy megtévesztette egy mágus, az annak a jele, hogy ismét találkozik egy rég nem látott, elveszettnek hitt barátjával, vagy felújít egy kihűlt szerelmi kapcsolatot.

Majom
Majommal álmodni azt jelenti, hogy az ember barátai álnokok, akik csak hízelegnek neki, miközben csak a saját érdeküket nézik. Táncoló majom látványa álomban közeli szórakozásra kilátás; fára mászó majom: ellenségeskedés; ordító majom: ha leány álmodja, akkor egy teszetosza fiú fog neki udvarolni.

Makk
Az álomfejtők azt mondják, makkal álmodni jó dolgokat jelez előre, jelentős vagyongyarapodást ígér. Asszonynak makkevésről álmodni azt jelenti, hogy jómódú lesz, és örömteli pozícióba emelkedik. Aki arról álmodik, hogy lerázta a makkot a fáról, annak vágyai hamarosan teljesülni fognak az üzleti életben vagy a szerelemben.

Mandula
Mandulával álmodni, átmeneti bánatot jelez. Élvezettel evett manduláról álmodni szerencsét jelent, ha keserű az íze, az eltervezett változtatásokat el kell halasztani, de utalhat betegségre is.

Medve
Az álomfejtők szerint egy medve megöléséről álmodni azt jelenti, hogy szorult helyzetből sikerül kiszabadulnia az álmodónak. A kínaiaknál az álomban látott medve fiúgyermek születésére utal.

Méh
Méhekkel álmodni sikeres üzletet jelez. A méhraj tűzvészre figyelmeztet. Álomban a méhszúrás szerencsétlenségre utal.

Méz
Álomban mézet enni szomorúság éri az embert.

Mosómedve
Mosómedvéről álmodni arra figyelmeztet, hogy fel kell készülni az önvédelemre. Egy másik változat szerint álomban mosómedvét látni, azt jelenti, hogy az emberek hamis arcukat mutatják az életben. Ha az álomban egy mosómedve kergeti az embert, annak az álmodó számára az a jelentése, hogy, akit eddig barátjának vélt, ellensége lesz, és a háta mögött a bukásán mesterkedik.


N

Nád
Álomban nádba fújni jó kilátás jele. Nádasban ülni, az álmodó a fájdalmát kívánja feledni, de jelenthet szerencsét is. Téli nádas látványa, hosszú télre lehet számítani.

Napfogyatkozás
Az álomfejtők szerint, napfogyatkozásról álmodni, az élvezetek túlzásba vitelére figyelmeztet. A túl sok esti összejövetel, az ivászat egészségi problémákhoz vezethet. Az álmodó átmeneti sikertelenségre számíthat a vállalkozásában.

Narancs
Keserű naranccsal álmodni azt jelzi, hogy rágalmak érik az embert, mégpedig arról a helyről, ahol a narancsokat látta.

Nátha
Náthásnak lenni, azt jelenti, hogy jó egészségnek örvend az álmodó.

Név
Ha valaki álmában a nevét hallja, arra utal, hogy jó üzenetet kap az álmodó.


NY

Nyak
Ha egy nyakról szól az álom, az a közelgő pénz jöttét jelzi, kivéve, ha egy törött nyakkal kapcsolatos, ebben az esetben arra figyelmeztet, hogy a vállalkozását, üzleti ügyeit rosszul menedzseli az álmodó. A vastag nyak kedvező jel.

Nyaklánc
A nyaklánc elvesztéséről álmodni, szenvedést jelent a szeretett lény elvesztése miatt. Ha az álmodó a szerelme vagy önmaga nyaka köré tesz egy nyakláncot, az házasságot és boldog családi életet jelez. Nyaklánc asszonyon: ajándékot fog kapni az álmodó.

Nyúl
Nyúllal álmodni szerencsétlenséget, rendszerint félelmet is jelent. Országúton ülő nyúl: titkos helyre való hívogatás. Nyúlganéj: kisebb szerencse éri az embert.


O, Ó

Olajbogyó
Olajbogyó álomban kereskedőnek szerencse, másnak pedig fájdalom.

Olajfa
Olajfát látni hegyen, szenvedésre számíthat az álmodó.

Olajos hal
Álomban olajos halat látni utazást jelez.

Olló
Az olló álomban is gyakran a veszekedés és harag jele. Ollót ajándékba kapni, kis szerencse. A nagy olló kövér asszonyra utal, a szabóolló pedig hideg időjárásra.

Orgyilkos
Álomban orgyilkost látni, gonosz gond fog hatalmába keríteni.

Orsó
Orsót látni álomban eljegyzést jelez a családban, nagy ünnepléssel.


Ö, Ő

Öblítés
Gonosz indulatok lecsengését, segítség érkezését vetíti előre.

Ölelés
Valakit ölelni álomban a csalfaság jele. Öregasszonyt ölelni, megszorítás, ifjú lányt ölelni, aggodalomra lesz ok.

Ölyv
Álomban ölyvet látni nagy veszedelem.

Öreg emberek
Öregurakkal álmodni jó egészség jele. Öregasszonyt látni álomban haragot jelent. Mezon kószáló öregember látványa, meglopják az álmodót. Táncoló öregember hosszú téli utazás, bánat várható.


P

Papagáj
Papagájjal álmodni azt jelenti, hogy valamilyen tréfás dolog történik az illetővel. Ha a papagáj megcsípi az álmodót, az barátnője irigységéről árulkodik. Az álomban látott és hallott beszélő papagáj azt jelenti, hogy gonosz gúnyt űznek az álmodóval.

Patkány
Álomban egy kamrában látott patkányok ínséges idők eljövetelét jelentik. A patkány látványa ellenségre hívja fel a figyelmet. Ha a patkány megharapja az álmodót, szerelmi féltékenység jele.

Páva
Álomban, ha a páva: kiált, szerencsétlenséget jelent; repül, kis öröm, amelyért nagy árat kell fizetni; alszik, a csábítás jele; a napon sütkérezik, egy asszony hiúsága miatti veszedelemre utal; döglött, öregasszony szerelmére figyelmeztet. Az álomfejtők szerint: álomban páván lovagolni, megszégyenülés jelent egy szerelemben; pávát enni böjtölés idején, gonosz áll a házhoz. Pávatollal álmodni, börtönt, pávatollal játszani, ingerlékenységet jelent.

Pénisz
Ha egy asszony péniszről álmodik, egy rokona fog meghalni, mondják a törökök.

Pénz
Pénz elvesztéséről álmodni, átmeneti zavarokat, boldogtalanságot jelent a családi életben, és visszaesést a vállalkozásban. Gyengének, sérülékenynek és talajt vesztettnek érezheti magát az álomlátó. Emellett a becsvágy, energia és a kellő önbecsülés is hiányzik belőle. Pénz ajándékozása álomban, a szeretet adásával azonos módon értékelendő. Az álmodó keresi a szeretetet. Ha mások ajándékoznak pénzt, elhanyagoltnak, mellőzöttnek érzi magát. Valószínűleg nem tanúsítanak kellő figyelmet a problémáira, és nem mutatnak együttérzést az illető iránt. Pénzt lopni, veszélyre figyelmeztet, és óvatosságra int. Pozitív értelmezésében viszont arra utal, hogy az illető – erőfeszítéseinek köszönhetően – végül képes lesz szert tenni az általa értékesnek tartott tulajdonságokra. Az indiai szikh álomfejtők szerint az alvó személy családjában betegség várható, ha az illető álmában valakitől pénzt vesz el.

Pénztelenség
Pénz hiányáról álmodni a társadalmi státusz elvesztésétől való félelmet jelzi. Az álmodó híján van azon képességeknek, melyek céljai eléréséhez szükségesek. Azt is jelezheti, hogy túlságosan sokat foglalkoznak vele, vagy ellenkezőleg, teljesen elhanyagolják az illetőt.

Pillangó
Az álomfejtők szerint körös-körül röpködő pillangókat látni álomban azt jelzi, hogy távoli barátunk felől kapunk hírt, levélben, vagy valakitől, aki találkozott vele. Pillangóról álmodni általában, a megnyugvás iránti vágyat jelzi. Emellett a pillangók kreativitást, romantikát, élvezetet és szellemiséget is kifejezhetnek. Az is lehet, hogy az álmodó gondolkodásmódja átalakulás előtt áll. Ha az alvó személy egy gyönyörű, színes pillangót lát álmában, az illetőt pozitívan értékelik egy közeli társasági összejövetelen.

Pók
A magyaroknál álomban a tarantella pók kivételével az összes pók látványa, jó szerencsét jelent. Minél nagyobb pókot lát az ember, annál nagyobb szerencséje lesz. Ha falon mászó pókot látunk álmunkban, a legkedvesebb kívánságunk fog teljesülni. Hálóját szövő pókot látni álomban, kemény munka révén növekedő vagyont jelképez.


R

Rémisztő álmok
Szerencsét jeleznek, például tűzben megégni mindenki számára szerencsét jelent, mert ha beteg álmodja, meggyógyul; ha fiatal álmodja, szerelmi szenvedély keríti hatalmába.

Repce
Repcével álmodni intő jel, civakodásra vagy egy esetleges megerőszakolásra figyelmeztet, amelynek elkerülésére fel kell készülni érzelmileg és fizikailag.

Repülőtér
Forgalmas repülőtérről álmodni az illető szabadság utáni, vagy utazási vágyát jelzi. Ha az álomban a repülőtér üres, vagy elhagyott, az útiterv megváltozik, vagy az utazás elhalasztódik.

Rossz álmok jó jelentése
Halállal álmodni, születést jelent, születésről álmodni halált. Álomban betegeskedni, jó egészség; bánkódni, jó hír felől hallani. Álomban a baleset, a sors jobbrafordulását jelenti; a büntetés, jutalmazást jelöl; a büszkeség, megszégyenítésre utal. Ha egy szegény férfi álmodja azt, hogy nővé fog változni, jó ómen, mert valaki gondoskodni fog róla, ha gazdag ember álmodja ugyanezt, akkor ez rossz ómennek minősül, mert arra utal, hogy hatalmának vége szakad.

Rózsa
Az álomban kapott virágzó rózsa a szerelmeseknek jót jelent; másnak kellemes találkozást. Fehér rózsával álmodni ártatlan lány szerelmét jelzi; a hervadt rózsa jelentése, hogy elfelejtik az illetőt. Az arabok hiedelem világában a friss rózsa a szívet megremegtető örömök eljöveteléről ad hírt, míg a hervadt rózsa csalóka híreket jelent. Rózsatövis felől álmodni, azt jelenti, hogy olyannak okozunk fájdalmat, akit szeretünk. Rózsát kötni, vigasztalódást jelez. Rózsafán jönni a világra, gazdag asszonyt jelent. Ha valaki álmában: rózsát kap és azt a hajába tűzi, akkor becsapja valaki, akiről azt hitte, hogy jó barát; tavasszal egy csokor rózsát kap, igaz szerelemre talál; ha viszont télen kapja a csokrot, a keresés hiábavalónak bizonyul. Álomban egy teljes díszben pompázó, virágba borult rózsabokrot látni, esküvőt jelez a családban. Ha valakit álmában rózsavízzel locsolnak meg, azt jelenti, hogy a kedvese másra gondol.


S

Sáfrány
Sáfrányos ételt enni álomban betegség jele.

Sánta
Sánta férfival álmodni félelmetes érzés; sánta asszonnyal: pletykáznak az illetőről; sánta gyerek: eltitkolt szerelem; sánta kutya: rossz hír.

Sebesülés
Ha egy öregember azt álmodja, hogy megsebesült a mellkasán, rossz hírt fog hallani, ha egy lány ugyanerről álmodik, akkor szerelmes szeretőre fog lelni.

Seprés
Asszonynak boldog házasság, férfinak nehéz munka.

Sóhaj
Sóhajtást hallani álomban szerencsés hír.

Sorompó
Sorompót látni álomban szép idő várható.


Sóról álmodni, új ízek és ragyogó élmények megjelenését jelzi. Az álmodó egyéni értékeinek jobb elismerését, hangulatának javulását, életerejének növekedését mutatja. Az erőfeszítések eredményre vezetnek. Hús sózásáról álmodni, az adósság felhalmozódását jelzi, melynek eredményeként folyamatosan zaklatják a pénzbeszedők.

Sör
Álomban sört látni vagy inni, boldogságot, homályt vagy ihletet jelez, de arra is utalhat, hogy az álmodó erős társadalmi életet él.

Strucc
Struccokkal álmodni rossz előjel, mert halálhírt, vagyis pusztulást jelent.


SZ

Szakáll
Szakállas emberrel álmodni, szeszélyes asszony miatti bizonytalanság. Földig érő szakáll. gazdagságot reprezentál. Lány állán növő szakáll, az álmodó elveszíti a szeretőjét.

Szamár
Aki álmában szamara hátán üget célja felé és azt el is éri, szerencsés és boldog lesz minden dolgában, de aki útközben leesik róla, azt szerencsétlenség és bánat éri.

Szamóca
Szamócát enni asszonynak titkolt szerelem, férfinak betegség, a szamóca látványa, jó házasság.

Színek
Álomban a színek közül a fehér: becsületességet jelent; a fekete: gyászt; a kék: kiegyensúlyozottságot; a vörös: elválást; a piros: erőszakot.

Szomjúság
Álomban megszomjazni, nyugtalanságot jelent, de vonatkozhat szomorúságra vagy fáradtságra is.

Születésnap
Álomban születésnapot ünnepelni, hosszú életkort jelent.


T

Takarítás
Álomban szobát takarítani irigység jele; istállót takarítani hideg idő várható.

Tanítás
Tanításról álmodni öregedés, tanítványra lelni boldogság.

Tea
Ha valaki azt álmodja, hogy teára szomjazik, akkor hívatlan vendégek fogják meglepni.

Tenger
Álomban tengerparton állni, és figyelni a hullámokat, ahogyan a habjai a fövenyen összetörnek, azt jelzi, hogy az illetőnek kis híján baleseti sérülése lesz.

Teve
Ha az ember tevével álmodik, nagyobb óvatosságra van szüksége, mert feltehetően túl sok terhet cipel a vállain. Az ilyen személy – ahelyett, hogy szabadjára engedné, hajlamos magába fojtani az érzelmeit. Meg kell tanulnia felejteni és megbocsátani. Ugyanez az álom más értelmezésben nagy problémák megoldására, akadályok leküzdésére való képességet jelez. Aki fehér tevéről álmodik, gazdaggá válik, mondják az üzbégek.

Tojás
Tojást enni álomban harag; tojáshéj: gyász; sok tojás: nyeremény; záptojás: betegség. A törököknél tojásokról álmodni hírbe hozást, pletykát jelent.

Tömjén
Tömjénnel álmodni lánynak fejfájás; másnak megkönnyebbülés; asszonynak lelkiismeret furdalás.


Az álomfejtők szerint, aki álmában tűt talál, olyan barátokra számíthat, akik nagyra értékelik őt. Tűt keresni álomban, fölösleges aggodalmakat jelez. Tűvel álmodni, egy barátság végét jelzi.

Tükör

Az álomban látott tükör az egészséges ember számára örömet jelent, ha viszont beteg az illető, egészségromlásra utal. A fényes tükör ájulást, a törött tükör pedig árulást jelez.

Tűzhely
Nőtlennek házasságot, másnak betegséget vagy helyváltoztatást jelent.


TY

Tyúk
Új taggal bővül a család.


U, Ú

Újszülött
Csecsemővel álmodni ártatlanságot, tisztalelkűséget, melegséget, új szerelem vagy új barátság kezdetét jelzi. Viszont szoptató asszonyt látni álomban, rosszat jelent, az fogja becsapni az illetőt, akiben a legjobban megbízott.

Utazás
Utazásról álmodni, az életcélok elérésére irányuló törekvést, általánosságban az életutat jelzi, melyet az álmodó örömtelinek és sikeresnek talál. Ha az álmodó ismeretlen területen utazik keresztül, az a versenytársak részéről reá leselkedő veszélyre utal. Aki álmában emberekkel teli autóban utazik, új és érdekes barátok, izgalmas kalandok elé néz. Ha viszont egyedül van az autóban, nehéz idők várnak rá.


Ü, Ű

Ürülék Aki emberi ürüléket lát álmában, az pénzhez jut, vélik a törökök.

Üstökös
Üstökösről álmodni, azt „üzeni” az álomlátónak, hogy sürgősen meg kell szabadulnia a fizikai és lelki akadályoktól, és tovább kell haladnia a céljai felé.


V

Varjú
Az álomfejtők úgy vélik, hogy varjúval álmodni, csalódást jelent mindenben, bánatra, balszerencsére figyelmeztet, sot halált is jelezhet.

Vér
Álomban vért inni, az álmodó kirobbanó életerejéről és energiájáról árulkodik.

Vipera
Viperáról álmodni balszerencsét jelent. Megölni egy viperát, általában jó ómen. Egy élő vipera a küszöbön, halálesetet jelez a házban.

Víz
Vízzel kapcsolatos álmok jelentése: a vízesés váratlan, kellemes dolog; a folyó, ha tiszta, akkor nyugodt sikeres életet; ha zavaros, fenyegető veszélyt jelent;
az óceán: az illető békéjét; a kút belső nyugalmát jelzi; a mocsár pedig valamilyen veszélyre figyelmeztet. A magyar álomfejtők szerint: tiszta vízzel álmodni jószerencse, vagyonosodás jele; zavaros víz szomorúságot jelez, vagy az álmodó sajnálkozását egy általa jól ismert személy betegsége vagy halála miatt. Álomban a koszos víz látványa, egy gátlástalan személyre figyelmeztet, aki tönkre akarja tenni az álmodót.


Z

Zafír
Zafírral álmodni kellemetlen látogatóra utal.

Zászló
Zászlóval álmodni, ha az álmodó viszi, tekintélyt jelez; ha messziről látszódik, zavaros időt jelent.

Zuhanás
Zuhanásról álmodni a lelki egyensúly, az önkontroll elvesztését jelenti. Reprezentálhatja a veszélyeztetettség érzését, az önbizalom hiányát, a kudarctól való félelmet vagy képtelenséget a helyzettel való megbirkózásra. Ha valaki magasról zuhan ki álmában, és megsérül, készüljön fel arra, hogy nehéz napok várnak rá; ha a zuhanás nyomán nem sérül meg, a probléma kisebb és átmeneti jellegű lesz.


ZS

Zsiráf
Az összképre kell figyelnünk, átfogóbb szemléletmódra van szükségünk.


Hozzászólások  

0 #1546 Orsolya 2016-11-30 08:35
Kedves Erzsébet!
Az éjjel András estén ugy olvastam ,hogy ha egy lány egy férfi nadrágot tesz párnája alá megálmodja ki lessz a férje.Gondoltam kipróbálom mi torténhet de nemrég ért veget egy 5 éves kapcsolatom a fiu külföldre költözött tartottuk a kapcsolatot de mgacsalt,megis bocsájtottam volna ha hazajon de o azt az életet választotta azt mondta adjak neki időt de én igy már nem tudtam megbizni benne.de azt mondta,hogy szeret es egyszer hazajon és szeretne visszakapni.En nem szeretnék több esélyt adni neki de nagyon szeretem még igyis amit tett sajnos ,nehezen tudom kiverni a fejembol,szivem ből. De vágyok arra hogy legyen egy társam aki hüséges és szeret reménykedtem h megálmodom éjjel de sajnos az exemmel álmodtam .Álmomban nála voltam külföldön és azt mondta h szeretné ha megimsernék valakit egy kávézóba mentunk és vittünk neki ajándékot.Egy lánnyal találkoztunk aki először az arcat csókolta meg aztan a szájat mint aki elfelejtkezett róla h énis ottvagyok .Rámneztek én felkiáltottam h már megént ezt teszed velem és kiszaladtam és arra gondoltam h lehető leghamarabb szeretnék hazajönni. Kedves Erzsébet szeretném ha segitene értelmezni,hogy mit jelenthet ez. Többször álmodtam már az exemmel és ez feltehetően azért is mert még mindig túl sokat gondolok rá és fájnak amik történtek de a ma éjjeli,hogy pont most és pont ezt.Mit jelenthet.Válas zát előre is nagyon szépen köszönöm ! Üdvözlettel : Orsolya
Idézet
0 #1545 Ágnes 2016-11-23 20:14
Kedves Erzsébet!

Álmomban a párommal egy erdős részen álltunk kocsival, arra jött egy idős hölgy és meghúzta a kis húzós kocsijával az autót, erre ledörmögte őt a párom, melyből kisebb vita alakult. Később 3 ember (ismerem őket) menekült le egy domboldalon és szóltak nekem, hogy azt a férfit, aki velem volt megtámadták, esetleg menjek segíteni neki.
A következő álomkép, állok egy úton, jön több ember meg akartak támadni, ráadásul ijesztő fejük volt, gyorsan bemenekültem a mellettem álló folyóba, de velem volt a gyermek, én háttal úsztam, vagy kapálóztam, persze elkaptak, rettegtem, de nem bántottak. Nagyobb volt inkább az ijedtség. Utána beszélgetés a társasággal, száraz helyen egy szobában, addigra a párom is előkerült, közben pedig a kisbaba altatása is volt. Többre nem emlékszem. Köszönöm válaszát!

Üdvözlettel:
Idézet
0 #1544 Rosta Erzsébet 2016-11-23 15:37
Kedves Judit! – Re: #1521
Álomképei azt sugallják, hogy a gondolatai gyakran foglalkoznak a múltjával. Talán a nagymamája lehetett a legfontosabb személy az életében, azonban nem mindig hallgathatott rá, ezért a hálája kifejezésének szándéka mellett - olykor lelkiismeret furdalást érezve - az álmaiban gyakran tanácsért is fordul hozzá. Meglehet, hiányzik az ő racionalitása. Az viszont, hogy álmában félelmet érez, amikor észreveszi a gyermekkora óta nem látott apját, azt sejteti, hogy vele kapcsolatban valamilyen feldolgozatlan rossz emléke lehet a tudattalanjában.
Üdvözlettel,
Erzsébet
Idézet
0 #1543 Rosta Erzsébet 2016-11-23 15:37
Kedves Judit! – Re: #1519
Bár kísértet járta, szellemekkel lakott házzal álmodni nem egy gyakori álom, az meg különösen nem, hogy az álmodónak ilyenbe kell költöznie a korábbi otthonából. Ha nem visszatérő jellegű az álma, lehet, hogy nem kell különösebb jelentőséget tulajdonítania neki, de azért annyit röviden megjegyzek, hogy az álma arra utalhat, hogy az életének egy darabja elakadt egy korábbi megoldatlan (feldolgozatlan ) probléma, esemény (homályos emlék) miatt. Az ilyen jellegű álmok közös jellemzője, hogy - ha ismétlődnek – „felnyissák az álomlátó szemét.” Az üzenetük az, hogy újra kell értékelnünk egy múltbéli eseményt vagy szituációt, és fel kell oldanunk a konfliktust vagy az ellentmondást. Gondolja végig, mi lehet az, ami időnként nem hagyja nyugton, mi foglalkoztatja olykor a gondolatait, mi miatt érez magában bűntudatot, vagy min kellene változtatnia, hogy lelkileg teljesen egyensúlyba jusson. Ne engedje, hogy rossz emlékei visszahúzzák, hátráltassák az útján. Azt pedig csak önmaga tudhatja, hogy miért a párja közreműködéséve l próbál üzenni önnek a tudattalanja.
Üdvözlettel,
Erzsébet
Idézet
0 #1542 Rosta Erzsébet 2016-11-23 13:36
Kedves Anonymus! – Re: #1532
Ezúttal – rendhagyó módon – a végén kezdve érdemes hozzáfogni a leírt álom „kibogozásához. ” Mivel az éjjeli szekrénye fiókjában talált papírra írt szövegnek („ferroro terorano”) látszólag nincs semmi értelme, az a gyanúm, hogy ezzel tudattalanja azt szeretné jelezni önnek, hogy mindaz, ami megelőzőleg az álmában történt, nem más, mint egy „kódolt üzenet”, vagyis a „látottakat”, a történteket szimbolikusan kell értelmezni. Az álom értelméhez e szimbólumokon keresztül lehet eljutni.
Az álma kezdetén látott, kocsiúton sétáló „több méter magas” jávorszarvas pszichológiai értelemben a szabadságot és a kikapcsolódást jelenti. Ez a hatalmas állat, mely a földünkön élő szarvasok legnagyobbika, a szabadság és a határtalan tér erőteljes szimbóluma, a szerény, de szabad (kötöttségektől mentes) természet közeli életre is utal. Álombéli megjelenése ezért gyakran a pihenés és a relaxálás szükségességét jelzi. Összefoglalva, a rénszarvasról elsősorban a szabadság, a függetlenség, a kötöttségektől és korlátoktól mentes természet közeli élet, a pihenés és a kikapcsolódás igénye juthat az eszünkbe. Ennek eléréshez azonban nem mindig elég a kutya által jelképezett hűség, lojalitás, engedelmesség és együttműködés, de kevésnek bizonyulhat a majom zabolátlansága, játékossága, fürgesége, utánzó képessége, intelligenciája is. A kutyát megmérgező majmot elpusztító borz története arra figyelmeztet, hogy - a képességeink, ismereteink és tudásunk mellett - olykor az erőnket, a befolyásunkat is használnunk kell. Vannak olyan szituációk, amikor csak az erőszakos, agresszív viselkedés segít, vagyis - az intuícióinkat követve - az ösztöneinknek kell engedelmeskednünk.
Üdvözlettel,
Erzsébet
Idézet
0 #1541 Rosta Erzsébet 2016-11-22 15:57
Kedves Ametiszt! – Re: #1534
Mivel az emlékezetében megmaradt álomképek felsorolásán kívül semmilyen egyéb információt nem osztott meg velem, csak annyiban tudok segíteni, hogy röviden összefoglalom ezek szimbolikus jelentését. Álmából a kétféle madár mellett az esemény helyszíne (rendőrségi épület előtti terület), az átöltözés, valamint az, hogy november közepén a nyárról álmodott, érdemel figyelmet.
A nyár sok mindent szimbolizálhat: utalhat az emberi életkor derekára, a relaxálásra, pihenésre, új ismeretségek, kapcsolatok kialakulására, a korábbi évszakok munkájának beérésére, és még folytathatnám sort. Ami ugyancsak fontos lehet, pszichológiai szempontból azt jelezheti, hogy a borús, ködös őszi napok ellenére is él még bennünk a remény.
Bár nem írta, hogy került a rendőrségi épület elé, álmában ez esetleg arra utalhat, hogy gyanakszik valamire, és szeretné eloszlatni a gyanúját.
Az átöltözése számomra azt sugallja, hogy valamilyen szükségszerű változás zajlik az életében, másképp látja magát, illetve a lehetőségeit, a helyzetét, és szeretne (igyekszik) alkalmazkodni ehhez.
A kék madár optimizmust, boldogságot, megelégedettség et szimbolizál. Álma alapján vagy bőséggel rendelkezik ezekkel, vagy éppen hiányt szenved belőlük. De az is lehet, hogy a kék madár egy személyre vagy szituációra utal, mellyel összekapcsolódn ak ezek a tulajdonságok.
Végezetül a kétfejű, kacsaszerű fekete-fehér tollú madarak megjelenése azt jelezheti, hogy megalapozottabb nak kellene lennie. Mielőtt döntést hozna valamilyen érzelmi problémában, alaposan végig kellene gondolnia mindent.
Bár látszik némi kapcsolat az álomszimbólumok között, egyéb információ híján az összegzés, a végső értelmezés önre marad.
Üdvözlettel,
Erzsébet
Idézet
0 #1540 Rosta Erzsébet 2016-11-22 14:51
Kedves Moncsi! – Re: #1536
A haj, a testszőrzet álomban általában azt mutatja meg számunkra, hogy milyennek látjuk önmagunkat. Mivel szeméremszőrzet et igen kevesen láthatják, az öltözék még a sportpályán, a strandon, az uszodában is elrejti az idegenek szeme elől, az álombéli megjelenése arra utalhat, hogy belül, a lelkünk mélyén milyennek tartjuk magunkat. Ez nem mindig egyezik meg azzal, mint amit a külvilág felé mutatunk. Gyakran belső konfliktus származhat abból, hogy másnak szeretnénk mutatni magunkat, mint amilyennek látnak bennünket. Bár a hosszú, lófarokba köthető buja fanszőrzet negatív értelmezésben azt is szimbolizálhatj a, hogy valamit eltitkol, kapcsolatában bizalmatlan, partnerével nem teljesen őszinte, ami hamarosan kiderül; jelen kontextusban (jó kedvre derítette és a barátnőjének is megmutatta) azonban inkább azt sejtetheti, hogy a lelke mélyén úgy érzi, nincs semmi takargatni valója, nincs önben álszemérem, felfedezte és elfogadta szexuális vágyait.
Üdvözlettel,
Erzsébet
Idézet
0 #1539 Rosta Erzsébet 2016-11-21 14:07
Kedves Sanci! – Re: #1531
Feltételezem, hogyha realitása lenne barátnője terhességének, nem kérdezte volna meg az álma jelentését, ezért nagy valószínűséggel szimbolikusan kell az álmát értelmezni. Ebben a megközelítésben az „önhöz közel álló nő” az álmában az ön személyiségének egyik oldalát jeleníti meg, a terhesség pedig metaforikusan arra utalhat, hogy valami új képesség vagy tulajdonság van önben kialakulóban. A kulcskérdés az, hogy miért fél ettől? Más – szintén nem szó szerinti – értelmezésben az álma azt is jelezheti, hogy mostanában szorosabb kapcsolatot érez e személy iránt.
Üdvözlettel,
Erzsébet
Idézet
0 #1538 Rosta Erzsébet 2016-11-21 13:47
Kedves Rozál! – Re: #1535
Ha csak ennyi volt az álma, vagyis azon kívül, hogy látta a megvásárolni kívánt ház volt tulajdonosát, semmi más nem történt, az álma mindössze arra utalhat, hogy a mindennapjaiban erősen foglalkoztatja a lakatlan ingatlan megvásárlásának a gondolata, és a tudattalanja ebben próbál – a maga módján – Önnek segíteni. Ha viszont a valóságban nem létezik ez a ház, vagyis az ismerőse sem ajánlhatta, akkor arra kell gondolnom, hogy viszonylag olcsón lakáshoz vagy házhoz szeretne jutni.
Üdvözlettel,
Erzsébet
Idézet
0 #1537 Rosta Erzsébet 2016-11-21 13:46
Kedves Cecília! - Re: #1533
Bár egyáltalán nem biztos, hogy az álmát szó szerint kell érteni, de mivel visszatérő jellegű, nem mehet el szó nélkül mellette. Mindenekelőtt arra kellene őszintén válaszolnia, hogy észrevett-e mostanában valamilyen figyelemre méltó változást a párja viselkedésében. Például olyanokra gondolok, hogy kevesebbet törődik, kevésbé figyelmes Önnel, többet van távol otthonról, mint korábban, új hobbija lett, változtatott öltözködésén stb. Persze azt is jó lenne tudni, hogy mikor szakított az exével, találkozik-e, tartja-e a kapcsolatot vele. Megcsalástól csak akkor kell igazán tartania, ha a szakítás még friss, illetve ha az előző kérdések zömére igen a válasz. Ha viszont semmi konkrétumot nem talált, attól tartok, hogy a visszatérő álma az önbizalomhiányá ra, önértékelési zavarára utal, valami olyasmi történhetett mostanában, ami miatt kevesebbnek, kevésbé vonzónak, értékesnek érzi önmagát. Mielőtt bármit is tenne, azt javasolnám, hogy őszintén mondja el álmát a párjának, tisztázza vele a kételyeit, aggodalmait, melyekre talán nincs is semmi oka.
Üdvözlettel,
Erzsébet
Idézet
0 #1536 Moncsi0605 2016-11-21 12:59
Kedves Erzsébet!Az álmom nem mindennapi volt,ezért kérném a segitségét a megfejtésében.A fanszőrzetem olyan hosszú volt hogy gumival összefogva láttam és mutattam is baràtnömnek nevetve mert jò kdvre deritett álmomban még engem is.Válaszát előre is köszönöm.
Idézet
+1 #1535 Halasz Arpad 2016-11-18 19:26
Halász Rozal vagyok es az elmult éjszaka olyan emberrel álmodtam akinek az árverés alatt lévő házat szeretnem megvenni. Mivelmar 3 eve nem el benne senki. Egy ismerős ajánlotta. Mit jelent.
Idézet
0 #1534 Ametiszt 2016-11-15 18:16
Kedves Erzsébet!

A segítségét kérném az alábbi álom megfejtésében, értelmezésében. .
Nyár van, egy rendőrségi épület előtt állok, közben átöltözök. Ott látok egy csodaszép, furcsa kék színű madarat, kék csillogó tollakkal.. tollak hevernek mellette földön.. és két fejű fekete fehér tollú madarakat.. azok ilyen kacsa szerű madarak..

mit jelenthetnek az álmok?
Köszönettel
Idézet
0 #1533 Cecília 2016-11-14 05:30
Kedves Erzsébet!
Álmom mostanában egyre sűrűbben visszatérő más más helyszínen és formában. Párom exbarátnője rendszeresen megjelenik álmomban és a párom megcsal vele mindig. 12 évig voltak ők együtt.
Nagy félelmem ,hogy a valóságban is előfordulhat és aggaszt,hogy mit jelenthet az álmom.
Egy figyelmeztetés talán ?
Válaszát előre is köszönöm.
Idézet
0 #1532 Anonymus 2016-11-13 19:08
Kedves Erzsébet!

A következőket álmodtam több mint négy éve, mai napig nem értem, mit jelent. Hálás lennék, ha segítene:

"Egy hatalmas, több méter magas jávorszarvas lépked a kocsiúton, messziről hallani, ahogy a patái nekicsapódnak az aszfaltnak.
Kocsik állnak az út melletti füvön, egy rendőrautó járőrözik. Bent vagyok a nappaliban. Mutatom édesanyámnak a szarvast, nézze, hogy milyen hatalmas, de ő nem hisz nekem. Kinézek az ablakon, a függönyön át, s látom, hogy a kutyám (- a valóságban nincs kutyám -) elszalad, majd nem sokkal később visszafut. Ekkor egy majom hirtelen megmérgezi és meghal. Egy borz jön rikoltozva és mint egy vámpír elkapja a majom nyakát és megeszi. Elhúzom a függönyt.
Felszaladok a szobámba, kinyitom az éjjeli szekrényem egyik fiókját, amiben egy olyan papírt találok, melyre a következő van felírva: 'ferroro terorano' ".

Nagyon köszönöm!
Idézet
0 #1531 Sanci 2016-11-08 22:57
Kedves Erzsébet!
A segítségék kérném álomfejtésben. Mit jelenthet az, ha azt álmodtam, hogy egy hozzám közel álló nő, (aki már mással van) terhességét álmodtam meg.. két hónapos terhes csak ennyit álmodtam vele kapcsolatban.. illetve menekültem tőle, az ajtót is kétszer kulcsoltam be, ő mégis be tudod jönni.
segítségét előre is köszönöm
Idézet
0 #1530 Rosta Erzsébet 2016-11-05 10:08
Kedves Viktória! – Re: #1526
Álmaiban nincs semmi különös, ugyanis – noha a barátjával már lassan egy éves a kapcsolatuk – még mindig külön élnek. Ennek tükrében az is természetes, hogy amikor találkoznak – függetlenül a helyszíntől –, szexelni kezdenek. Ismétlődő álmai azt jelzik, hogy a gondolatai a barátja körül forognak, és elalvás után is hiányolja a fizikai jelenlétét. Ha összeköltöznek, valószínűleg sokkal ritkábban fog vele álmodni.
Üdvözlettel,
Erzsébet
Idézet
0 #1529 Rosta Erzsébet 2016-11-05 09:48
Kedves Viola! – Re: #1525
Többféle jelentést is hordozhat döglött macskákkal álmodni, és természetesen az sem mindegy, hogy az álmodó általában miként viszonyul a macskákhoz, milyen érzéseket táplál irántuk. Mivel az álmában sajnálkozva látja, hogy elpusztultak, feltételezhetőe n szereti (de legalábbis nem utálja) a macskákat. Az ilyen álom a legtöbb esetben arra utal, hogy az álomgazda valamiért megbántottnak, lebecsültnek, vagy csökkent értékűnek érzi magát. Ez azért lehet problémás, mert elveszítheti a bátorságát. Más megközelítésben az elhullt macskák azt jelezhetik, hogy az élete valamely területén, vagy egy bizonyos szituációban csökkent a függetlensége, szabadsága. És olykor azt is sugallhatja, hogy az álmodó vonakodik felismerni a nőiességében rejlő erőt.
Fontos lehet viszont az is, hogy az elpusztult (megmérgezett?) macskák fekete színűek. Ez esetben – mivel a mi kultúránkban a balszerencse szimbólumai – a döglött fekete macskák metaforikusan egy balszerencsés időszak végét, a sorozatos negatív események befejeztét jelezhetik.
Üdvözlettel,
Erzsébet
Idézet
0 #1528 Rosta Erzsébet 2016-11-05 08:51
Kedves Réka! – Re: #1524
Figyelemmel az életkorára, nincs semmi különös az álmában, az egészséges emberek számára teljesen természetes, hogy az álmukban időnként a szexualitás is megjelenik. Gondot csak az jelenthet, ha lelkiismeret furdalása támad az álmától, vagy negatív gondolatokat, bűntudatot táplál a lelkében az álma hatására. Mivel – mint írja – sportol (edzésre jár) ettől én nem tartok. Ami a kérdéseit illeti, fontosnak tartom megjegyezni, hogy az álma nem a fiúról, nem is kettejükről, hanem önnön magáról, a szexualitás iránti érdeklődésének a kibontakozásáró l szól. Az álmát végigolvasva, igen erős önkontrollja lehet, mert még álmában is „részegnek kell lennie” ahhoz, hogy odaadja magát a fiúnak, és az eset megtörténte és a „kijózanodása” után azonnal aggodalom tölti el a történtek, illetve a lehetséges következmények miatt. Semmi oka sincs a szorongásra, önismerete és felelősségtelje s gondolkodása alapján kishitűnek sem szabad lennie, a csalódástól pedig egyáltalán nem kell tartania, mert az álmának semmi a köze a szerelemhez. Ez utóbbit viszont nem célszerű siettetnie, jönni fog az magától.
Üdvözlettel,
Erzsébet
Idézet
0 #1527 Rosta Erzsébet 2016-11-05 08:01
Kedves Suta! – Re: #1523
Nem könnyű az álmodat „kibogozni”, mert látszólag nem sok köze van a valósághoz, egyes mozzanatai azonban mégis arra utalnak, hogy kapcsolatban állhat a mindennapjaidda l. Az például, hogy egy folyosókkal és sok-sok szobával a teli az álombéli otthonod, és mégis egyedül üldögélsz a saját, bútorozatlan szobádban, továbbá, hogy összességében mindent kopárnak, sivárnak láttál, arra utalhat, hogy az álmodat megelőző időszak valamiért negatívan érinthetett. Másképpen nehezen magyarázható, hogy ingerszegénynek látod a környezeted, és magányosnak (kirekesztettne k) érzed magad. Valószínűleg vágyhatsz a társaságra, szeretnél az érdeklődés középpontjába kerülni, még akkor is, ha ez nem biztos, hogy az adott szituációban az előnyödre szolgál. Talán az lehet a baj, hogy e vágyadat időnként túlságosan impulzívan fejezed ki, s ezért ellenzi éneklésed a fantáziád által kreált álombéli apád.
Az, hogy mindent – beleértve magadat is – vörös színben látsz, többféle jelentést hordozhat, azonban a leírt álomképek kontextusában kolerikus, temperamentumos természetet jelezhet. Ez az éned keresi szenvedélyesen a személyiséged ikertestvéredde l szimbolizált másik oldalát, hogy egyesülve vele, megtaláld a lelki egyensúlyodat. Bár azt nem tudod meg álmodból, hogyan sikerül „összetalálkozn otok”, az együttlét örömteli és otthon is mindent „happy”-nek találsz. Ha van valami üzenete az álmodnak, az valószínűleg a benned lévő kettősség, a személyiséged két oldala között gyakori diszharmónia megszűntetéséne k ajánlása lehet.
Üdvözlettel,
Erzsébet
Idézet
0 #1526 Csercsa viktoria 2016-10-28 11:13
Ha boldog vagyok, ha szomoru mindegy az hogy milyen kedvem van akkor is álmodok a barátomal mán nem is egyszer álmodtam vele pl.amikor összevesztünk és az nap aszt álmodtam hogy kimentem az utcára és a barátom fél pucéron a testvérével mikor meg fordultam jött velem szembe aztán el kezdtünk szexelni de ezeket miért álmodom? és miért álmodok a barátommal? mán lassan 1 éve együtt vagyunk de még nem lakunk együtt igaz sokszor veszekedtünk összevesztünk megbántottuk egymást de mindig kibékülünk
Idézet
0 #1525 Pálffy Viola 2016-10-26 12:45
Kedves Rosta Erzsébet!

Nem tudom mire vélni az álmomat.
Ott hon voltam azt hiszem és fekete döglött macskákat láttam. Megfagyva, először csak öreg macskákat, majd két kisebbet. A szájukból valami fehér folyt ki. Le voltak fagyva a betonra. Próbáltam lábbal fel szedni, de nem tudtam. Ennyi volt röviden. Meglepetten láttam
kissé sajnálkozva, hogy elpusztultak. Arra gyanítottam megmérgezték őket.

Üdvözlettel Viola
Idézet
0 #1524 Réka 2016-10-21 14:45
Kedves Erzsébet! Nem tudom mire vélni az álmomat.
Szóval, nem emlékszem az álom előzményire. Arra emlékszem, hogy egy osztályteremben voltam az egyik fiúval, akivel az életben egy edzésre járok. Az életben undorodik tőlem, mert én egy nyomibb lány vagyok, ő meg a nagymenőket preferálja, és ő se tetszik nekem. De ez az álomban nem így volt. Ott ült az egyik széken, szétterpeszkedv e. Kába volt, ahogy énis-valszeg részegek voltunk. Odasétáltam hozzá, áthajoltam a padon, hogy közel legyek hozzá. Kis ideig nèztük egymást.
"Akarod?" - nyögtem.
"Akarod?" - kérdezte vissza.
"Én igen." - válaszoltam.
"Én is.".
Rámásztam a srácra, és megcsókoltam. Nem emlékszem, milyen volt megcsókolni, csak arra, hogy egyszerre volt kellemes és szokatlan.
A következő kép már a következő napon volt, ő mèg mimdig a széken terpeszkedett, én pedig fél méteres távolságra voltam tőle.
"Te tényleg lefeküdtél velem?" - kérdezgettem, de ő nem válaszolt, csak meredt maga elé. Nem tudtam biztosan, de sejtettem, hogy tényleg megtörtént. Hihetetlen volt, hogy tényleg elvette a szüzességemet és az első csókomat.
"Ugye használtál óvszert?" - ez volt a második dolog, ami az eszembejutott, hogy nem elég, hogy elvette a szüzességemet, de még sapkát se húzott a kígyóra. Arra már nem emlékszem, hogy erre mit reagált, talán kicsit elcsodálkozott. Egyfolytában azon pánikoltam, hogy már egy nap eltelt az esemény óta, és kell nekem egy esemény utáni tabletta.

Ma ahányszor az àlomra gondoltam, egyszerre töltött el melegség és idegesség és rejtélyes negatív energia áradt szét a testemben. Valójában tetszem a fiúnak, csak ciki lenne elmondani? Azt meg kell jegyezni, hogy nem vagyok szép, sőt, egyedül az tetszhetne neki bennem, hogy míg a nagymenő lányok nyalják-falják, én kifejezetten tartózkodó vagyok, ezért egyfajta kihívásnak vehet? Vagy az álom jelképes, és azt jelenti, hogy életemben először rámtalál a szerelem, de csalódás lesz a végy? 16 éves vagyok.
Idézet
0 #1523 Csenge Suta 2016-10-15 19:13
Kedves Erzsébet!
Van egy rövidke álmom, amit fontosnak érzek, tudom, hogy van valami vele, valami jelentőség, de nem tudom mi. Ehhez kérném most segítségét.
Álmom elején látom magamat, azaz akkor még nem tudtam, hogy magamat. Vörös volt a hajam, vörös volt minden ruhadarabom, a szemem, minden, még a bőröm is. Igazából olyan volt, mint amikor egy képszerkesztő red-filtert rak valamire. Láttam magam mellett egy lányt,tudatosul t bennem, hogy ikrek vagyunk. Aztán 'betértem' a testbe. Ekkor el kellett indulnom keresni az 'ikremet.' A keresésről annyit, hogy emlékszem arra, hogy hosszú ideig tartott, jól éreztem magam, találkoztam pár emberrel, meg volt valami vöröses-lilás-f eketés kastély, és ott valami góréval mulattunk, aztán arra már nem emlékszem, hogy az ikremet megtaláltam, csak arra, hogy örültünk egymásnak, meg otthon is minden happy volt.
Otthon egy nagy házban voltunk, amiben volt egy csomó folyosó, minden szoba vagy 2re nyílt, én egyedül ültem a sajátomban, ami berendezetlen volt. Jött valami ellenséges csapat, arra kértek, hogy énekeljek, meg barátkozzunk össze. Apám (aki amúgy valóságbn nem az) ellenezte, de én rávettem, és énekeltem nekik, volt rendesen mikrofon, meg minden, közben mosolyogva néztek, én meg jól éreztem magam. Aztán, miután befejeztem, megtámadtak, és szétverték a családom.
Hozzáteszem, nem csak az elején láttam mindent vörösben. Egyébként, minden olyan kopár, sivár volt, a víz vérvörös volt, és vörösön kívül lilát, és feketét érzékeltem, de lilát is alig.

Válaszodat előre köszönöm.
Idézet
0 #1522 Rosta Erzsébet 2016-10-04 11:41
Kedves Ildikó! – Re: #1520
Mivel az álmai leírásán kívül semmilyen támpontot nem kaptam Öntől, az első gondolatom természetszerűe n az, hogy a funkciójának ellátására képtelen máj valamilyen fizika problémára, egészségi rendellenességr e figyelmeztet. Talán arra utalhat, hogy kevesebb alkoholt kellene fogyasztaniuk, illetve át kellene értékelniük az életvitelüket, és az sem kizárt, hogy ennek tükrében orvoshoz kellene fordulniuk. Kevésbé direkt megközelítésben (szimbolikusan) a kicserélésre szoruló mája azt a tudat alatt érzett félelmét jelezheti, hogy a mindennapjai során olyan problémás helyzetbe került, amiből egyelőre nem látja a kiutat, vagyis attól tart, képtelen visszatérni a „normális kerékvágásba.” A második álma, melyben a párja szorul májátültetésre, metaforikusan értelmezve azt sugallhatja, hogy az élettársa „rosszmájú”, azaz egy zsörtölődő, szőrszálhasogat ó, önnek sok kellemetlen percet okozó személy.
Üdvözlettel,
Erzsébet
Idézet
0 #1521 Judit 2016-09-25 13:22
Kedves Erzsébet!

Csak rövidke álmom szeretném leírni. most nagymamámmal voltam egyszer egy olyan házban ami egy munkahely történt ugyan is álmomban hogy kaptam egy munkát pontosan nem tudom mit kellett csinálni de valamit szét válogatni vagy ilyesmi én bementem és azt mondta a főnök asszony hogy menjek oda ahhoz a hölgyhöz és mondjam meg neki vele fogok dolgozni én oda is mentem de nagyon megdöbbentem ahogy odaérek a nagymamám arcá láttam a fehér haja a szemüvege és csak nézett rám én meg majdnem elkezdtem sírni nem tudtam mit tegyek egy kicsit ott hagytam de mikor vissza mentem már a hölgynek a saját arca volt nem a nagymamámé.

A másik álmom meg az volt színtén a nagyimmal voltam és egy utcán voltunk tisztára úgy láttam őt mintha még élne ekkor észrevettem hogy a nagyim nagyon nehezen megy sántít és szét tett lábbal lépked én mondtam neki jöjjön és meg reikizem megakartam őt gyógyítani de azt mondta hagyjam békén ő a reikiben nem hisz csak az orvosokban nekem ez nagyon rosszul esett mert nagyon szerettem volna segíteni de nem hagyta.

Aztán a buszon voltam párommal egyszer csak megláttam apámat háttal állt nekem és hallottam dühös volt és keresett engem de nem látott meg a buszban én meg féltem mert a busz nem akart elindulni pedig emberekkel tele volt és ott imádkoztam induljon már el a busz aztán nagy nehezen el is indult..ekkor felkeltem..
Azt tudni kell apámmalnem tartom a kapcsolatot nem tudok róla semmit és gyerekkorom óta nem láttam.

Mit jelenthetnek ezek az álmok? azt tudni kell sajnos akkor kezdtem el a reiki tanfolyamot mikor már a nagyi nem élt...köszönöm szépen a segítséget.
Idézet
0 #1520 Ildikó 2016-09-22 07:37
Kedved Erzsébet ! A héten kétszer is álmodtam májjal.Nem hagy nyugodni a dolog. Kérem , segítsen megfejtésében !Az első álmomban felnyitották a hasamat és kipakoltak belőlem mindent . Ezt követően felálltam és tartottam a kipakolt részt és vizsgáltam magamon, hogy még miért élek. ( rájöttem, hogy a szívem még megvan és dobog) Miközben egy fém asztalra csapták a májam és közölték, hogy használhatatlan , ki kell cserélni. A második álmomban ugyancsak nagy májat, egy emberinél nagyobbat dobtak egy medencébe és azt be akarták ültetni a páromba, gyanakvóan kérdeztem, hogy nem fertőződik ott el ? Köszönettel
Idézet
0 #1519 Judit 2016-09-21 06:10
Kedves Erzsébet!

Ma azt álmodtam hogy azt tudni kell hogy mi bérházban lakunk és minden vágyunk egy kertes ház szóval azt álmodtam hogy álmomban párom hívott hogy menjek le vidékre mert mutatni akar valamit én elmentem ott volt nagy bátyám is ekkor párom mondta hogy ezt a házat vette 80 millióért én bementem a házba de egyáltalán nem örültem neki sőt féltem ott benn ekkor leültem a teraszon és az asztalon ennek a háznak a faragott mása volt én csak nézegettem majd feláltam és bementem a házba kiderült hogy a házban olyan öreg jósnő lakott aki szeánszokat is tartott ott és éreztem vannak halott lelkek is a házban a bútorok régiesek voltak és doh szag járta át én szétnéztem és az emeletre úgy lehetett felmenni hogy nem lépcső volt hanem egy összetákolt létrát kellett oda tenni és azon felmenni én fel is mentem de nagyon féltem lefelé mert nem akartam leesni ekkor én párom és nagybátyám elkezdtünk a fiókokban kutatni és minden féle iratot találtunk de amikor megtaláltam egy hiányos jós kártyát akkor azt mondtam én ide nem jövök szó se lehet róla és tudtam a gyerekek sem laknának szellem házban viszont nagyon mérges és dühös voltam páromra hogy 80 millióért vett egy házat és a tudtom nélkül akkor tudtam nincs vissza út eladni sem fogjuk tudni a házat.
Mit jelenthet ez az álom? Köszönöm előre is.
Idézet
0 #1518 Rosta Erzsébet 2016-09-17 12:45
Kedves Judit! – Re: #1514 – 1. álom
Mivel – ha jól emlékszem a korábbi álmaiból – a nagymamája nevelte fel, vagyis álmában az ő házának az udvarán tartózkodik, ami azt sugallhatja, hogy bölcsebben és tapasztaltabban szemléli a világot. Ennek figyelembevétel ével a felhőben megjelenő csodaszép angyalok látványa, mely csodálatos módon a különösebb rajztehetséggel nem rendelkező párját is „művészi” alkotásra ihlette, arra utalhat, hogy közel jár a spirituális megvilágosodásh oz, hogy szellemi útmutatást kapjon, ezért fokozottan figyeljen a „belső hangra”, ösztönös megérzéseire.
Üdvözlettel,
Erzsébet
Idézet
0 #1517 Rosta Erzsébet 2016-09-17 12:10
Kedves Judit! – Re: #1514 – 2. álom
Az álma, melynek során – noha korábban sohasem horgászott – egy nagy halat fog ki, többfélét is jelenthet. A régi álmoskönyvek szerint a horogra akadó hal személyes sikert jelez előre, minél nagyobb a hal, annál nagyobbat. De arra is utalhat az álombéli horgászása, hogy kész szembenézni elfojtott érzéseivel, és lemenni a tudattalanjába, hogy felszínre hozza azokat. Az pedig, hogy elkezdi a hal megtisztítását, azon szándékét jelezheti, hogy változtatni próbál önmagán, mások számára elfogadhatóbban (diplomatikusab ban) szeretné kifejezni az érzelmeit. És végezetül – mivel a horgászás általában nyugalommal és kikapcsolódássa l jár – az álma azt is jelentheti, hogy pihenésre, lazításra lenne szüksége.
Üdvözlettel,
Erzsébet
Idézet
0 #1516 Rosta Erzsébet 2016-09-17 11:45
Kedves Krisztina! – Re: #1513
A válaszhoz többet kellene tudnom magáról, ugyanis az ehhez hasonló rémálmok – ha csak lefekvés előtt nem evett túl sokat vagy valamilyen nehéz ételt, vagy olvasott valamilyen horror történetet – általában nem véletlenek. További fejtörést okozott, hogy vannak az álmában meseszerű elemek (a halott – de az álmában eleven – nagymamája megfiatalodik, de közben öreg marad; a barátnője nagymamája pedig „átsétál a túlvilágba”), továbbá két ellentmondást (az első mondatában hatan, a lefekvéskor viszont már csak öten vannak; a barátnője mamája a medvetámadást követően a nagymamájává lesz) is észrevettem. Ezért komplex értékelésre nem vállalkozom, csupán két mozzanatot, a medvetámadást és a kígyók fenyegetését emelem ki. Az előbbi arra utalhat, hogy haragot táplál vagy indulatosan viselkedik önmagával szemben vagy a környezete iránt. De az is lehet, hogy ez álomkép a múltbeli félelmeinek – melyeket még ma is magában hordoz – a visszatükröződé se. A testi épségét, az életét veszélyeztető kígyók jelentése ugyancsak kedvezőtlennek tűnik. Azt sugalmazza, hogy valamilyen probléma lehet a társkapcsolatáb an. Ám mivel önt nem marják meg a kígyók, nem lehet nagy a baj.
Üdvözlettel,
Erzsébet
Idézet

További olvasnivaló

Mi lehet a köröm törékenységének, berepe…

Kedves Rosta Erzsébet! Olvastam a honlapon található kézdiagnosztika könyvéből. Érdekel, hogy tudna-e választ adni a problémámra, esetleg a könyvben találnék-e rá megoldást. Mindkét kezemen a hüvelykujj körme, hónapok óta...

Folytatás...

Karácsony

A karácsony Jézus Krisztus születésének, a családnak a napja, a keresztények egyik legszentebb ünnepe. Erre az alkalomra, a katolikusok otthonukat örökzöld növényekkel díszítik fel, ünnepi díszbe öltöztetik a fenyőfát, gyertyákat...

Folytatás...

Szomorú, hogy a fiatalokból hiányzik a h…

Szikora Róbert és Környei AttilaRGO együttes   Sz. R. Ha valaki hisz a tenyérjóslásban vagy az asztrológiában, azt hiszem, hogy az egy és ugyanaz, mert a tenyérben is az égi jelek dominálnak...

Folytatás...

Álmomban orális szexre akartak kényszerí…

A címben megfogalmazott esemény a legfontosabb eleme anonimitását kérő olvasóm rémálmának, melyet részletesen az alábbiakban fogalmazott meg:„Kedves Erzsébet! A ma éjjel egy szörnyű álmom volt, melyről szeretném tudni, hogy mit...

Folytatás...

Az L-karnitin energizál, s mint zsíréget…

A spájzunkban jó ideig árválkodott egy doboz L-karnitin, a pezsgőtablettáknak talán a fele hiányzott. Megkérdeztem róla futást kedvelő, a megszállottan kilométereket rovó férjemet, ez mire jó? Az L-karnitin abban segíti...

Folytatás...

Nefelejcs kézelemzése

  A viszonylag keskeny tenyerek, a hosszú és karcsú ujjak, a sima és finom kézbőr alapján, a képeken látható kezek - melyek nem kifejezetten erősek, és nem is energikusak - leginkább...

Folytatás...

Szimbolikák a hagyományos kínai orvoslás…

A kínaiak a kézen megjelenő szimbolikáknak elsősorban az egészségre utaló információit ismerték fel és hasznosították a gyógyításban. Régóta tudják, hogy a kézen számos mentális és fizikai betegség nyoma fellelhető...

Folytatás...

Kasmír vízi tündérei

Sikaránk mellett vízililiom-paplanok sora mellett siklik el. Áhítozva nézem a gyönyörű virágokat, szívesen kérnék a sikarás fiútól egyet, ám mielőtt megszólalnék, Attila észreveszi sunyi szándékom, és tanáros komolysággal, megrovóan...

Folytatás...

Begyulladt a burzám

Valamelyik téli napon történt, hogy egy beteg társaságában, lifttel tartottam a reuma-rendelésre. Az ismeretlen nő látva, hogy milyen nehezemre esik a járás, afelől érdeklődött, mi a bajom. Válaszom a legkomolyabban...

Folytatás...

Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. Az oldal böngészésével elfogadja ezt.
Elfogadom

×
Ezeket olvasta már?