Kézelemzés, Vegetáriánus konyha, Babonák, Hiedelmek, Számmisztika, Arcolvasás, India

Eheti ajánlatunk
Fõmenü
Az elmúlt negyedév legolvasottabb írásai
Vendégkönyv - Utolsó beírás
Nagyon szép tartalmas honlap.Örülök,hogy ráta...
Az utolsó két hozzászólás

Viszketés

A viszketést okozhatja rovarcsípés, vagy bőrbetegség, de kiválthatja valamilyen belső probléma, például anyagcserezavar, vese-, és májbaj, vérképzéssel kapcsolatos rendellenesség, daganatos megbetegedés, valamint gyógyszerallergia is. Előjöhet terhesség idején vagy idős korban, a bőr kiszáradása ugyancsak viszketéshez vezethet.

A viszketés kellemetlen érzés, ráadásul vakarózásra ingerel, és mivel gyakran váratlanul jelentkezik, feltehetően ezért alakulhatott ki jó néhány hiedelem vele kapcsolatban, amelyekből a babonás emberek messzemenő következtetéseket vonnak le.

A fejtető viszketése az életben való előremenetel jele, ha pedig ez a szokásosnál gyakoribb, jó szerencsét ígér. Ha viszont a vakarózásra késztető bizsergő érzés egy asszony fején jelentkezik, az illető hölgyet valamilyen csapás vagy szerencsétlenség fogja érni.

A jobb fül viszketése, jó hírt, a balé rosszat jelent. Más megközelítésben a viszkető jobb oldali fül és orca, a távollétünkben rólunk becsmérlő megjegyzéseket, a bal fül és arc pedig hízelgő szavakat jelez.

Egyesek szerint, ha valamelyik szemünk viszket, bosszúságra számíthatunk, ha mindkettő, ismeretlen helyeken különös dolgok tárulnak majd elénk. De azt is mondják, hogy a jobb szem viszketése esetén kellemeset, a balén pedig valami szomorút fogunk látni. A skótok viszont másképp vélekednek erről, számukra a szem viszketése balszerencsét jelent.

A szemhéj viszketése azt jelzi, hogy egy idegen fog aludni a házunkban; a bal szemöldöké általában egy kellemetlen hír - rokon vagy barát halálának - jele, de arra is utalhat, hogy a hátunk mögött ármánykodnak ellenünk. A jobb szemöldök viszketése viszont barátaink dicsérő, elismerő szavairól árulkodik.

A bizsergő ajkak azt jelzik, hogy hamarosan megcsókol egy idegen bennünket; ha a felső ajkunk viszket, egy magasabb, ha pedig az alsó, egy nálunk alacsonyabb személytől kapjuk a csókot. Ha egy férfiembernek a bajsza viszket, az annak a jele, hogy a lányok róla beszélnek.

A száj viszketése sértésre, bántalmazásra utal. A szájpadlás viszketése meghűlést, náthát jelez előre, a nyelvé pedig egy tudat alatt (önkéntelenül) elkövetett hazugságot prognosztizál. Ugyanez beteg ember esetén a felépülés, meggyógyulás előjele. Ha viszont az állunkat kell megvakarnunk, pénz áll a házhoz.

A nyak viszketése betegség, kimerültség jele. Heves viszketés a nyak hátulján: valamelyik barátunk vagy rokonunk nemsokára erőszakos halált hal. Ha egy hölgy nyaka vagy a torka viszket: a családban esküvő vagy keresztelő várható. Gerincoszlop viszketése: hamarosan súlyos lelki terhet, stresszt kell elviselnünk. Bizsergő, vagy viszkető érzés a szív körül, mely nem enyhíthető vakarással, a szerelem jele.

Ha viszket: a jobb láb, talált pénzt jelent, ez lehet például jövedelmező utazással kapcsolatos, olyan feladatot kap, amelyet sikerrel teljesít, vagy olyan helyre utazik az illető, ahol szívesen fogadják; a bal láb, az előbbi ellenkezője, az utazás alatt elveszik a pénze. Ezen kívül a lábfejek viszketése útra kelést, vagy egy jó táncolást is jelezhet, sőt azt is megmondja, hogy járművel (jobb lábfej viszket), vagy gyalogosan (bal lábfej viszket) indulunk-e útnak. A talp viszketése pedig azt jelzi, hogy egy eddig ismeretlen, idegen hely az úti cél. Ha viszont nem akarjuk, hogy éjszaka is viszkessen, lefekvés előtt vessünk egy keresztet a lábunkra. Ettől a kellemetlen bizsergés azonnal elmúlik.

Ha a lábszárak elülső része viszket, kellemetlen meglepetést vagy hosszú szenvedést jelez; a jobb térd viszketése esetén, jó hírek érkeznek; ám ha bal térde viszket, kibeszélik az illetőt; a combon érzett viszketés pedig költözködésre vagy új hálószobára utal. Más értelmezés szerint a jobb térd viszketése új hálótársat, vagy jelentős változást prognosztizál, a viszkető személy valószínűleg egy új vallással fog megismerkedni. A bal térd bizsergése viszont meggondolatlan, illetlen, később megbánt vagy szégyellt tettekre figyelmeztet. A térdízület viszketése küszöbön álló frigyet jelez a kiválasztottal, házas ember számára pedig az otthon komfortjának jelentős javulását prognosztizálja.

Ha a has viszket, egy ünnepségre, vagy egy partira szóló meghívásra számíthat a vakarózó, ám ha történetesen egy terhes asszony az illető, leendő gyermeke dús hajzatát jelzi hasának bizsergése. A hát viszketése csalódásra, kikosarazásra utal, a comboké utazást, az ágyék vagy a nemi szervek bizsergése pedig küszöbön álló szeretkezést jelez.

Ha a jobb tenyér és a jobb boka viszket, azt jelenti, hogy hamarosan pénz áll a házhoz. Ha a bal tenyér és a bal boka viszket, pénzkiadás, pocsékolás, adósságba keveredés várható. A kreolok szerint viszont a tenyér viszketése valamilyen közelgő veszteség jele, és a kínaiak is rossz ómennek tekintik ezt. Más értelmezésben mindegy, hogy melyik tenyér viszket, az eredmény minden esetben meggazdagodás, anyagi gyarapodás. Néhol azonban a pénzszerzéshez bizonyos praktikákat is el kell végezni, például meg kell vakarnunk a tenyerünket és a zsebünkbe helyezni; a tenyerünkbe kell köpni, majd a csípőnkhöz dörzsölni; vagy a viszkető tenyerünket - ügyelve rá, hogy minél több hajszálat érintsen - a fejünkre kell tennünk.

Koránt sem ilyen kedvező a kézfej viszketésének a jelentése, ez esetben ugyanis egy eddig nem ismert adósságot kell kifizetnünk. A mutatóujj viszketése pedig, ha megvakarjuk, csalódottságot okoz. És ha történetesen a hüvelykujjunk viszket, hamarosan egy rossz emberrel fogunk találkozni. „Viszket már a bal hüvelykem: Bűnfia kell, hogy közelgjen” – mondja a boszorkány Shakespeare, Machbet című drámájának IV. felvonásában. (Szász Károly fordítása)

A könyök viszketése általában a körülmények, a környezet bizonyos változását jelenti. A jobbé jó hírekről, kedvező kapcsolatokról tájékoztat, míg a balé rossz hírekről, ellenségeskedésekről tudósít, mindkét könyök viszketése pedig egy új hálótársat jelez.

A viszkető jobb váll, boldogulást és boldogságot jelez. Akinek viszont a bal válla viszket, boldogtalanságra, kellemetlen kötelezettségre számíthat.

A belül viszkető orr szomorúságra figyelmeztet. Az, akinek az orra kívül viszket, hamarosan „csókot kap egy bolondtól”, ami átvitt értelemben azt jelenti, hogy rászedik az illetőt, bolondját fogják járatni vele. "Ha viszket az orrod, veszélyben a szád, egy bolond csókja, s egy idegen vár rád. Viszkető orroddal dörzsölj meg egy fát, és máris elfelejtesz minden problémát!” - szól a mondóka.


Hozzászólások   

0#20Rosta Erzsébet2013-01-06 09:12
Kedves Bianka!
Az ujjbegyek viszketésének többféle oka lehet. Kiválthatja egyszerű allergia, de az sem kizárt, hogy a bőr, a körmök szárazsága, valamilyen gombás fertőzés, ekcéma, esetleg cukorbetegség állhat a háttérben. Ha nem sikerülne az okát kideríteni, illetőleg a viszketés tartóssá válna és továbbterjedne, érdemes bőrgyógyászhoz fordulni vele.
Üdvözlettel,
Rosta Erzsébet
+1#19dsupin bianka2013-01-05 22:35
Mi van akkor, ha az ujjunk hegye viszket? :-?:-?:-?;-);-):lol::P
0#18Rosta Erzsébet2012-11-22 12:21
Kedves Ágnes!
A macskával kapcsolatos hiedelmekről bővebben a másik oldalamon (http://rostae-books.com/macska.html) olvashat.
Üdvözlettel,
Erzsébet
-1#17Jakab Ágnes2012-11-22 09:53
Kedves Erzsébet!
Azt szeretném Kérdezni, hogy mit jelent az, ha a fekete macska átmegy előttem, oda és vissza is?
Köszönettel: Ágnes
0#16Rosta Erzsébet2012-07-02 09:45
Kedves Matild!
Írásomban nem részleteztem, ám a viszkető orr egyéb babonás jelentésekkel is bír. Ha kívül viszket, a legtöbben bosszúságra vagy küszöbön álló veszekedésre gondolnak, de az angolszászok körében azt is jelezheti, hogy látogatója lesz az embernek. Azt mondják, hogy a jobb orrlyuk (vagy az orr jobb szélének) viszketése esetén hölgy, ha pedig a bal orrlyuk vagy orrcimpa viszket, férfi lesz az illető.
Az Egyesült Államokban az orr viszketésének egyéb értelmezésével is találkozhatunk; a Sziklás-hegységben például pénzt jelent, Kentucky államban pedig - ha az orr hegye viszket - egy néger vendég érkezésére figyelmeztet.
Üdvözlettel,
Rosta Erzsébet
+1#15nagy matild2012-07-02 08:23
Szeretném megkérdezni, hogy az orr jobb és a bal oldalának viszketése mit jelent :eek::lol:;-):-*:-x:sigh::zzz:eek::cry::oops::-):lol::lol::D:lol:8):sigh::o
+1#14oszama2011-12-14 15:01
Nekem a jobb szemem viszketett és láss csodát gabonám lett..akarom mondani árpám :D
+1#13melike2011-10-30 13:34
loool, én bizonytalan vagyok a babonákban, de azért jó tudni, hogy ilyenek is vannak!!:D De szokott viszketni az orrom és mindig ideges lettem. Meg a szemem is; egyikre sírok, a másikra nevetek...:D
+2#12Rosta Erzsébet2011-06-20 14:06
A jobb fül viszketése, jó hírt, a balé pedig rosszat jelent. Mások szerint a viszkető jobb oldali fül és orca azt jelzi, hogy a távollétünkben becsmérelnek minket, a bal fül és arc viszketése pedig dicsérő szavakat jelez.
+2#11réka tóth2011-06-19 08:25
És az mit jelent, ha a bal fülem viszket vagy a jobb?
0#10réka tóth2011-06-19 08:24
:D:lol::-);-)8):-|:-*:oops::cry::o:-x:eek::eek::P:roll::sigh: Ha vkinek viszket a jobb talpa, táncolni akar.
+1#9Rosta Erzsébet2011-04-17 17:10
Kedves Tamás!
Nem véletlen, hogy nem írtam a szemekről, mert csak a bal szem viszketése esetében egyöntetű válasz: ez szomorúságot, vagy csalódást jelez valamiben vagy valakiben. Ebben a nyugati és a keleti néphagyomány is egyetért.
A jobb szem viszketése többnyire valamilyen közelgő örömre, vagy vidámságra, illetőleg a szerelmünkkel, vagy egy régi barátunkkal való találkozásunkra utal. Az utóbbit jelenti az indiai Védák szerint is, ők viszont nem állítják, hogy ez a találkozás örömteli vagy rossz lesz-e. De Shakespeare sem volt biztos efelől, mert Othello, a velencei mór című drámájában Desdemeona szájába az „Úgy viszket a szemem; Sírást jelent ez?” - szavakat adja.
Erzsébet
+1#8Tamás2011-04-17 15:27
Azt szeretném kérdezni hogy a jobb szem viszketése mit jelent? Olvastam azt is, hogy szomorúságot,de olvastam azt is, hogy örömöt.melyik az igaz?
0#7Rosta Erzsébet2011-03-24 08:23
Kedves Erika!
A tenyér viszketésének nem kell együtt járnia a boka viszketésével. Inkább arról van szó, hogy a népi hiedelemvilágban a tenyér és a boka viszketésének hasonló a jelentése. A bal és a jobb tenyér viszketése (pénz elvesztése, pénzhez jutás) ellentétes jelentésű, azonban egyesek szerint a tenyér viszketése - függetlenül attól, hogy melyik viszket - minden esetben haszonnal jár, veszteségre a kézfej viszketése esetén kell számítani. Másrészt - például a viszkető tenyér megvakarásával - „be is avatkozhatunk” sorsunk alakulásába. És végül, hogy tovább bonyolítsam a dolgot, a viszkető tenyér pénz utáni vágyat, sóvárgást is jelezhet, a cigány hagyományban a jobb és a bal kéz viszketésének pont a fordított a jelentése, sőt vannak, akik a jobb és a bal tenyér helyett az aktív és a passzív kéz tenyerére hivatkoznak.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0#6Kovács Erika2011-03-23 13:14
Én csak azt szeretném kérdezni, hogy ha mindkét tenyerem egyszerre viszket, az jelent valamit? A tenyér viszketésének együtt kell járnia a boka viszketésével? :oops::sad:
0#5Rosta Erzsébet2011-03-01 18:01
Röviden már a cikkben is utaltam rá, hogy a talp viszketése utazással, egy ismeretlen úti céllal kapcsolatos. Ha a jobb viszketett, az utazás nyereséges, ellenkező esetben pedig veszteséges lesz. De bánatot is előre jelezhet, vagy azt, hogy új cipőt kap az illető.
+1#4Réka2011-03-01 17:06
és mi van akkor,ha nekem a talpam viszket? :lol:;-):-):D:-*:-|:oops::sad::cry::o:eek::P:roll::sigh:
+2#3Rosta Erzsébet2011-02-22 20:56
A hiedelem szerint, ha az ember jobb tenyere viszket, azt jelenti, hogy pénzt kap, ha pedig a bal, akkor pénz költ. Tehát a tenyér viszketése nem utal testi vágyra. Viszont, ha egy fiú a lány tenyerének közepét nyomogatja, vagy masszírozza valamelyik ujjával, ez egyértelmű felhívást jelent a nemi együttlétre.
0#2Györgyi2011-02-22 17:32
Engem egyszer azzal szekált valaki, hogy a viszkető tenyér szexuális vágyat jelent.
Ez igaz? Mármint tudom, hogy biztos babona, de közhiedelemben lévő babona? (Csak hogy tudjam, hogy mennyire merjem mondani egy fiú előtt, hogy "Te, vigyázz, mert viszket ám a tenyerem!" :-) )
0#1Szegfû Ildikó2009-06-11 17:33
Bőrviszketés könnyítésére citromos vízzel kell megmosni az illető testrészt és várni, hogy rendeződjön a kellemetlen érzés.
Bármit jelent a dolog, nem túl kellemes, ha vakargatni szükséges.

Creative Commons Licenc
Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Így add tovább! 3.0 Unported Licenc feltételeinek megfelelően szabadon felhasználható.
• • • • •
Rosta ebooks - Kalandozás a misztika, a folklór és a rejtett jelenségek világában

Ezeket olvasta már?