Kedves Olvasóim!

Az egyik kedves látogatóm bejegyzése ébresztett rá, hogy - valószínűleg a másolásvédelem miatt - oldalamon nem működik a képernyőolvasó. Mivel senkit sem szeretnék korlátozni írásaim olvasásában, visszatérő látogatóimnak szeretném jelezni, hogy a védelmet feloldottam. Amennyiben a honlapom jobbításához bármilyen további javaslatuk lenne, minden észrevételüket örömmel veszem.

Rosta Erzsébet

SlideBar

„Az álmok nem szándékos és önkényes kitalálások, hanem természetes jelenségek, és semmi mások, mint amit éppen ábrázolnak. Nem csalnak, nem hazudnak, nem csűrnek-csavarnak és nem kendőznek el semmit, hanem naiv módon azt adják tudtul, ami, és amit gondolnak. Csakis azért bosszantók és megtévesztők, mert nem értjük őket. Nem alkalmaznak semmiféle bűvészkedést, hogy elrejtsenek valamit, hanem kimondják, ami a lényegi tartalmuk, a maguk módján a lehető legvilágosabban. Azt is képesek vagyunk felismerni, miért olyan sajátosak és bonyolultak: a tapasztalat ugyanis azt mutatja, hogy olyasmit iparkodnak kifejezni, amit az én nem tud és nem ért meg.”

 

Carl Gustav Jung (1875-1961),
svájci pszichiáter, pszichológus, analitikus

(Álomfejtésről oldalamon az álmok szóval - fentebb is - jelzett linken kívül még itt olvashatnak.)

 

 A, Á

 B

 C

 CS

 D

 E, É

 F

 G

 GY

 H

 I, Í

 J

 K

 L

 M

 N

 NY

 O, Ó

 Ö, Ő

 P

 R

 S

 SZ

 T

 TY

 U, Ú

 Ü, Ű

 V

 Z

 ZS

Megfejtett álmok 


A, Á

Ablak
Az ablakkal álmodót - ha büntető eljárás alatt áll - felmentik a vád alól. Ha az álmot látónak az ablakzár látványa marad meg az álmából, pletykázása miatt alapos megdorgálásra számíthat. Az észak-afrikai arabok szerint, ha az ember álmában egy ablakon át távozik, az ügyeinek szerencsés fordulatát jelzi; ám ha az ablak szűk, és nehéz kijutni rajta, ez arra inti, hogy nagy nehézségekkel kell megbirkóznia. Muhammad An-Nefzawi 15. században írt művében, a középkori arab világ szerelmi kultúráját bemutató Illatos kertben az ablak átvitt értelemben a nőre emlékeztet, ezért aki álmában magát új, jó állapotban lévő ablakon látja bepillantani, biztos lehet benne, hogy fiatalasszonyt, vagy szüzet kerít hatalmába. Ha viszont az ablak lestrapált, kopott, az asszony öreg lesz.

Adó
Ha álmában valaki adót fizet, csinos nyereségre számíthat, ha viszont adót vetnek ki rá, nehéz munka előtt áll.

Agglegény
Agglegénnyel álmodni szerény szerencsét jelent.

Aggodalom
Aki álmában aggodalmaskodik, ha beteg, javul az állapota, ha egészséges, örömben lesz része.

Angyal
Angyallal álmodni kiváló jel, sikert, boldogságot, hasznos barátságot, szerencsés szerelmet prognosztizál. Angyallal beszélni, utálatos és gonosz dolgok történnek az álmodóval. Azt álmodni, hogy angyallal együtt lebegünk, boldog öregséget jelez.

Antilop
Az álomképként megjelenő antilop ambiciózus célokról árulkodik, melyet nagy erőfeszítések árán ér el az álomlátó. Emellett az anyagi helyzete gyors javulását is jelzi. Ha viszont az antilop elpusztul, önhibájából a szerelmi kapcsolata hamarosan megszakad.

Apáca
Apácával álmodni szerénységet, türelmet jelez, de jelenthet titkos bánatot is. Apácává válni, hűtlenség a szerelemben. Apácafőnöknőt látni, nagyravágyásra utal.

Asztal
Asztalt látni öröm; teríteni jólét; leszedni, elkerüli az álmodót a szerencse. Asztalhoz ülni, családi boldogság; asztalon ülni, váratlan öröm.

Autó
Az álomfejtők szerint autót vezetni álomban, arra figyelmezteti az embert, hogy óvatosan bánjon a pénzével, a következő két hétben ne kockáztasson, és fogadásokat se kössön. Ha álmában valaki régóta vezet kocsit, azt jelenti, hogy pénz áll a házhoz.


B

Babér
Álomban babért látni összeveszést jelez előre. A babérlevél a férfi számára azt üzeni, hogy hamarosan egy csinos nővel ismerkedik meg. A babérkoszorú ünnepélyre utal.

Babonaság
Ha az álom valamilyen babonás hiedelemről szól, udvariatlan, neveletlen emberekkel lesz dolga az álmodónak.

Bagoly
Bagollyal álmodni, gyógyíthatatlan betegséget vagy halált jelent. De utalhat haragra is. Bagolyhuhogást hallani álomban dögvészt jelez.

Bambusz
Bambusszal álmodni a veszedelem jele.

Banda
Aki arról álmodik, hogy megtámadja, vagy megfenyegeti egy banda, életkörülményei rosszabbodására kap figyelmeztetést.

Banya
Álomban banyát látni bosszúságot jelez.

Bárány
A törökök szerint fehér báránnyal álmodni, a téli hideggel, hóval kapcsolatos eseményre utal. A magyaroknál a fehér bárány boldogságot jelent a házasságban.
Bárányt leölni, kegyetlenségre és ijedtségre utal.

Bicikli
Álomban biciklivel felfelé pedálozni a hegyre, jó kilátásokat jelent, ha viszont az álmodó lefelé gurul a lejtőn, az arra figyelmezteti, hogy balszerencséje közeleg.

Bicska
Bicskával álmodni, pletykát jelent.

Bohóc
Bohóccal álmodni: könnyeket és bánatot prognosztizál.

Bors
Borsos étel rossz fogadtatásban lesz része az álmodónak. Borstartó, elővigyázatra hívja fel a figyelmet. A bors szerencsét jelent a szerelemben.

Börtön
Börtönnel álmodni az egészségi állapotban hanyatlást jelez, de jelenthet szerencsét is. Börtönben ülni és bánkódni: a szomorúságnak vége lesz. Ha álmában az ember kedvesét börtönbe zárják, azt jelenti, hogy a szerelme megbízhatatlan; ha önmagát látja börtönben, az az érzelmei korlátozását, elfojtását jelzi.

Bukfenc
Álomban bukfencezni, jó aratásra van kilátás.


C

Cápa
Cápával álmodni utazást jelent.

Cékla
Arról álmodni, hogy társaságban céklát eszünk, ájulást, majd lázas betegséget jelez.

Cinke
Cinkét látni álomban öregembernek őszi halált, fiatalnak víg farsangot jelent.

Comb
Ha asszony combjáról álmodik valaki szerencsés lesz a szerelemben, a sovány comb látványa házasságtörés jele.


CS

Csákány
Csákányozni álomban öröm; csákánnyal ajtót kifeszíteni meglepetés; csákánnyal falat bontani, jó időjárás várható.

Csat
Csatot látni álomban olyan ismeretséget jelez előre, amely az egész életre szól.

Csecsemő
Aki csecsemővel álmodik: ha szegény ember, gondoskodnak róla; ha iparos, a vállalkozása tönkremegy; ha gazdag ember, kicsúszik kezéből a hatalom; ha utazni akar, inkább mondjon le róla, maradjon otthon, mert a csecsemő sem tud megbirkózni az akadályokkal. Álomban csecsemősírást hallani, örömet jelent.

Csepegés
Álomban ereszről csepegést hallani: betegnek jó hír, egészségesnek váratlanul jó hír. Ha vízcsap csepeg: pénzkiadás jelent.

Csoda
Álomban, ha valakit csoda ér, bátorságra utal, de jelentése lehet záporeső, és anyagi kár is.

Csukló
Csuklóról álmodni kellemetlenség éri az illetőt, asszonycsuklón karperecet látni, börtön vár az álmodóra.


D

Dada
Dadával álmodni változás jele, de utalhat kisebb betegségre és kiadásra is.

Datolya
Datolyát enni álomban férfinak sikert jelent a nők körében. Datolyapálmával álmodni – a kínaiak értelmezése szerint - a korai halál jele.

Délibáb
Álomban délibábot látni, hamisságot mutat.

Disznó
Disznóval álmodni hazugságot, betegséget jelent. Disznót lelőni, szerencse a játékban. Disznóhúst enni, vagy disznózsírt kenni, gondtalan életre utal.

Doboz
Dobozzal álmodni, titkot jelent, de jelezhet titkolódzást; ha viszont eltörik a doboz, csúf veszekedést.

Dunyha
Álomban a dunyha látványa a szenvedés jele; dunyhát ajándékba kapni, rossz sors;

Dűlőút
Dűlőúton járni álomban andalgásra, új feleségre és új életre utal.


E, É

Egér
Az álomfejtők szerint egérről álmodni családi gondokat jelez, vagy azt, hogy az anyagi ügyek kedvezőtlen fordulatot vesznek. Ha egy olyan egérről szól az álom, amelyik valakire ráugrik, vagy a ruháján mászik, akkor egy barátjával botrányba keveredik az álmodó. Egér ágyban váratlan szerelembe esés jele. Egeret lenyelni, nehéz nyereményhez jutni.  Egereket, vagy patkányokat látni kamrában szűk esztendő következik.

Ékszer
Az álomfejtők szerint, álomban ékszert venni, boldogság, eladni nagy kár. Ékszert látni álmunkban, szívfájdalom, piros köves ékszert látni, betegség jele.

Elveszett tárgy
Álomban egy elveszett, vagy elfelejtett értékes tárgyat szerencsésen megtalálni, sikert jelez.

Erdő
Az álomfejtők szerint, aki álmában erdőn vág keresztül, vagy fák között sétál, átmeneti időszakot él meg. Lehet, hogy az ösztöneinek engedelmeskedik. Ha viszont az álmodó eltéved az erdőben, az annak a jele, hogy tudata alatt önmaga jobb megértésére törekszik, de jelentheti azt is, hogy egy új időszak kezdődik az életében. A sűrű, zöld erdő megcsalás jele, erdőt messziről látni, félelmet jelent.

Ernyő
Álomban lyukas esernyőt látni veszekedést jelent; esőben csukott esernyőt hordani: balszerencse az üzleti életben; nyitott esernyőt vinni esőben: nagy szerencse vár az álmodóra, minden erőfeszítése sikeres lesz. Álomban a napernyő látványa, azt jelenti, hogy mások veszik fel az illető fizetését.

Eső
Álomban megázni, megszabadulást jelez a problémáktól és nehézségektől, de termékenységet és megújulást is szimbolizálhat. Látni, amint esik az eső, és közben hallani az esőcseppek koppanását, megbocsátást és jóindulatot jelent. Ablakon át nézni az esőt, a spirituális gondolatok és megérzések tudatosulását mutatja, olykor szerencsét és szerelmet is jelképez.

Étel
Ételről álmodni, fizikai és érzelmi táplálékot és energiát jelez. A különböző ételek a gondolatok széles körét szimbolizálhatják. A gyümölcs általában az érzékiséget jelképezi, a fagyasztott ételek az álmodó hideg érzelmeiről, kimért modoráról árulkodik. Bizonyos ételek fogyasztása olyan a tulajdonságokra utalhat, amelyek hiányoznak az emberből. Aki álmában élelmet halmoz fel, valószínűleg fél az ínségtől, a nélkülözéstől. Azt is jelentheti, hogy meg van elégedve azzal, amit elért. Álomban lekvárt enni, az álmodó pénzzavarba kerül, melyet egy asszony okoz; mézet enni, vagyonhoz és szeretethez jut az álmodó; sonkát enni, az illető elveszti azt, ami sokat jelentett az életében.

Étkezés, evés
Álomban enni, egészséget jelent; azt látni, hogy valaki eszik, látogató érkezik, vagy jó jövedelemhez jut az illető. Ha az evést követően az álmodó éhes marad, az a kielégítetlen szellemi szükségleteiről, és vágyairól árulkodik. Az élelem szeretetre, barátságra, ambícióra, szexre vagy élvezetre utalhat. Aki azt álmodja, hogy elveszik előle az ételt, mielőtt befejezte volna az evést, vitákra számíthat a beosztottjaival, illetve azokkal, akik tőle függenek.


F

Fa
Kidőlő fának a látványa az álmodót arra figyelmezteti, hogy elvesztette a lába alól a talajt, és rossz irányba halad.

Fagyöngy
Fagyönggyel álmodni örömteli eseményeket és sok boldogságot jelez, de arra is utalhat, hogy az álmodót valaki a környezetében vonzónak találja.

Farkas
Farkassal álmodni némaságot okoz. Farkasfog, gyermeknek jót jelent, asszonynak gyermekáldást, öregembernek rossz ómen. Álomban farkasüvöltést hallani, nagy veszedelem.

Fém
Fémről álmodni erőt és szilárd jellemet jelez, de szimbolizálhatja a társadalom embertelen oldalát is.

Fésű
Az álomfejtők szerint bosszúság fogja érni azt, aki álmában fésűt lát, ugyanezt jelenti az is, ha leesik a fésű.

Fodrász
Ha egy asszony azt álmodja, hogy fodrászhoz ment, az annak a jele, hogy hamarosan egy családtagjának erkölcsét sértő családi botrányba keveredik. Be kell festetni a haját, hogy nagy nehezen megússza a börtönbüntetést. Ha egy férfi álmodik fodrászról, az sok pletykát jelent, vagy azt, hogy uralkodni szeretne egy gyönyörű nő fölött.

Fokhagyma
Álomban a fokhagyma látványa, ha szegény az álmodó, akkor jó jelentésű, ha gazdag, akkor valakitől gonoszságra számíthat. A fokhagymaszag levertséget jelez.

Fonál
Az álomfejtők szerint: ha egy facér nő fonállal álmodik, hamarosan egy jómódú férfi felesége lesz.

Főzés
Főzésről álmodni, az jelenti, hogy az álmodó alárendeltjévé kívánja tenni, és maga képére szeretné formázni a környezetét. Másik jelentésében viszont az ember gondoskodó oldalát jelképezi, s az illető szeretetvágyára utal. Egy másféle magyarázat szerint, az álmodó életbevágóan fontos ünnep előtt áll.

Futás
Álomban a futás nagy változásra hívja fel a figyelmet. Futni bizonyos cél felé, öröm; futás közben elfáradni, egészséges embernek jót jelent. Futás közben megállni bánatot jelez.

Füstölő
Füstölő égetésének álma az álomlátó spirituális fejlődését jelzi. Nagymértékű tudatosságot, elkötelezettséget reprezentál.


G

Gólya
Álomban gólyát látni gyermekáldást jelent, de jelenthet jó barátot is. Ha gólya kelepel az álmodó házán az illetőt szégyen éri; ha fészket rak a kéményén, akkor szerencséje lesz. Több gólya látványa boldog házasságot prognosztizál.

Gránátalma
Álomban gránátalmákat látni, termékenységet, jó egészséget és hosszú életkort prognosztizál, de szexre való csábítást, felhívást is jelezhet. Alternatív módon a vért reprezentálja.


GY

Gyapot
Gyapotföldről álmodni különös vágyat ébreszt a gyapotszedésre.

Gyémánt
Az álomfejtők szerint gyémántok birtoklásáról álmodni nagyon ígéretes álom, ugyanis magas körökből származó tiszteletet és elismerést jelent. Az viszont, ha a Szűz Mária koronájából való gyémántot lát, és visel álmában, közeli halálesetet jelez.

Gyerek
Aki kisfiút lát álmában, örömteli híreket kap, aki viszont leánygyermekről álmodik, rossz híreket hall, a török álomfejtők szerint. Általában gyermekkel álmodni, minden esetben valamilyen szerencsét jelent. Ugyanakkor a gyerekcipő: rossz hír; a gyerekruha: betegség; gyereket örökbe fogadni: viszályra figyelmeztet.

Gyertya
Az álomfejtők azt mondják, hogy a család jól megalapozott szerencséjét jelenti, ha az álomban látott gyertya tiszta, nem imbolygó lánggal ég.

Gyík
Gyíkkal álmodni egy ismeretlen ellenségre utal, vagy üzleti vállalkozásra.

Gyöngy
Gyönggyel álmodni, megfontoltságot jelez az új vállalkozásokban, tervekben. Az emberi lelket is jelképezi. Egy másik felfogás szerint a gyöngy álomban mindig könnyeket jelent.


H

Haj
Hajról álmodni azt jelenti, hogy az illető nem jár el kellő gondossággal személyes ügyeiben, és nem fog előrejutni, mert nem használja az eszét. Barna haj álomban szerencsés szerelem. Másnak haját levágni, nyereséget jelent.

Hal
Hallal álmodni egy jó ismerős teherbeesését jelenti. Halat fogni: az erő jele, tengeri halat látni álomban: rémület; a halikra: sok pénz; halat megölni: nagy bevétel; ajándékba halat kapni: gazdagság.

Halál
Álomban meghalni nyomorúság. Halálra vágyakozni, egészséget jelent. Meghalni majd újraéledni, azt jelzi, hogy nagy tisztesség éri az álmodót. A pandzsábiak szerint, ha valaki halállal álmodik, az a hosszú élet jele.

Halott
Az álomfejtők szerint, ha az álomban látott halott mond valamit, jól oda kell figyelni, mert ez nagyon fontos lehet az álmodó számára. Halott személlyel álmodni, egy figyelmeztető álom, azt jelzi, hogy a jelenlegi körülmények nem sok jóval kecsegtetnek, ezért nem szabad semmiféle egyezségbe belemenni, és semmilyen szerződést aláírni.

Hamu
Álomban: hamun járkálni, bénulást okozhat.

Háromszög
Háromszöggel álmodni szerelmi légyottot ígér, de azt is jelentheti, hogy titkos találkozóra megy az álmodó.

Házasságkötés
Házasságkötésről álmodni egy családtag halálát jelenti. Ha a házasságot idegenek kötik, akkor a halott egy távoli ismerős vagy barát lesz. Házassági ajánlat álomban, bizonyos körülmények rosszabbra fordulását jelzi. Ha álmában az előző párjával készül házasságot kötni az ember, azt jelzi, hogy elfogadta a kapcsolatából adódó kötelezettségeket, és tanult a múltbéli hibáiból. A pandzsábiak szerint házasságról álmodni szerencsétlenséget jelent.

Holdfogyatkozás
A holdfogyatkozás álma azt jelzi, hogy az illető valamilyen eddig elrejtett tulajdonságára, titkolt hibájára hamarosan fény derül.


I, Í

Iga
Nőtlennek: házasság; nősnek: nyugodalom.

Indiai jó álmok és rossz álmok
Az indiaiak nagyon hisznek az álmok erejében, melyeket isteni figyelmeztetésnek tekintenek. Szerintük istenekről, démonokról, szerencsésnek tartott állatokról vagy szerencsésnek tekintett dolgokról álmodni jó jel. Viszont aranyról, vasról, hulló csillagról vagy földrengésről álmodni rosszat jelent.  A pandzsábiak szerint a hajnali álmok általában valóra válnak. Nem jó tűzzel álmodni, vizet látni viszont szerencsét hoz. Váratlan szerencsét jelent, ha az ember álmában valamelyik ősétől ajándékot kap, ha viszont a felmenője elvisz valamit tőle, az a közelgő halál jele.

Ing
Ha fehér: nyereség; ha koszos: betegség.

Írás
Ismeretlen kézírást látni: valami hasznosat üzen az álmodónak; olyan írás, amit nem tudunk elolvasni: titkot jelent, amelyet megtudhatunk.

Ivás
Pohárból: jó társaság, amely hasznodra van.


J

Jajgatás
Álomban jajgatni, nagy bajra utal, jelenthet rossz évet, szárazságot, halálesetet.

Jég
Jéggel álmodni gond és betegség. Ha beszakad alattunk a jég, feleslegesen fogunk félni valamitől. Jégen elcsúszni szerelmi csalódás, vagy reményvesztettség. Jégen ülni, kedvezőtlen esemény bekövetkeztét jelzi. Olvadó jégen járni, füstbe ment törekvések. Jégkrémet enni, készíteni, eladni vagy felszolgálni, azt jelenti, hogy az illető elégedett az életkörülményeivel.

Jérce
Jércét látni álomban, nemsokára szerencse éri az illetőt.

Juh
Akolba zárt juhok, hosszú télre figyelmeztetnek. Juhot nyírni, veszedelmes időszak következik. Juhnyáj: az álmodó elégedett az életével. Juhokat őrizni, nyereség áll a házhoz. Juhászt látni álomban esőzéssel kapcsolatos kárt jelöl.


K

Kakas
Kakassal álmodni tűzvészre figyelmeztet, de jelenthet örömet szerző hírt, nőknél szerencsét. Kakas a tyúk hátán: szerencse a szerelemben. Kakas látványa egy torony tetején ünnepnapot jelent.

Katona
Katonával álmodni: bátorságot, olykor dühöt és gyűlöletet is jelent. A legtöbbször azonban rossz változásra van kilátás. Öreg katona látványa: hazudni fognak az álmodónak.

Kenguru
Kengurut látni, váratlan és izgalmas utazás ígéretét jelenti.

Kereszt
A keresztről és a keresztre feszítésről szóló álom szerencsét jósol az álmodónak: aki saját magát látja keresztre feszítve, nyugodt, eseménytelen házasságot remélhet; a tengerészek számára jó hajózást jelent. A politikusnak a keresztre feszítés a hivatali ranglétrán való emelkedését ígéri.

Kert
Kertet látni álomban többnyire gyerekáldást jelent. Virágos kerttel álmodni békét, kényelmet, igaz szerelmet és boldog otthont ígér. Gondozatlan, gazos kertet látni álomban, azt jelenti, hogy az illető elhanyagolta lelki szükségleteit. Az álombéli zöldséges kert, szorgalommal és gondossággal elért jólétet jelent, stabilitásra és belső erőre utal. Kert magas kerítéssel körülvéve azt jelzi, hogy adósságunkat kiegyenlítjük. Kert ősszel: gyász jele; kert télen: halott gondolatok.

Kesztyű
A kesztyű álomban, meghívásra lehet számítani. A kesztyűről álmodó embernek többnyire peres ügyei vagy üzleti gondjai lesznek, azonban megfelelő módon képes velük megbirkózni. Fekete kesztyű a gyász jele. Páratlan kesztyű: elválás olyantól, akit szeretünk.

Kígyó
Az álomfejtők szerint álomban magányos kígyót látni, és fenyegetést érezni, azt jelenti, az illetőnek egy olyan gonosz ellensége van, aki nemcsak ármánykodik ellene, hanem a testi épségére is tör. Sok kígyót látni egy gödörben balszerencse sorozatát jelzi előre a szerelemben és az üzleti életben. Ha sikerül az illetőnek legyőzni és meggyilkolni az álmában fenyegető kígyókat, azt jelzi, hogy felülkerekedik a nehézségein és diadalmaskodni fog. Kínában szerencsés előjel, ha álmunkban kígyó üldöz. Álomban fekete kígyót látni, leánygyermek születésének előjele, a szürkésfehér kígyó viszont fiúgyermek születését jövendöli. Az üzbégek szerint, aki fehér kígyóról álmodik, az meggazdagodik.

Koporsó
Az álomban látott koporsó az anyaméhet szimbolizálja. Ha üres, az álmodónak néhány területen kibékíthetetlen véleményeltérése van környezetével. A koporsóban látható holttest, depressziós időszakot jelez előre, melyet valószínűleg a személyi szabadság korlátozása okoz. Értelmetlen vagy rosszabbodó viszonyra, ügyre figyelmeztet. Itt az ideje a helyzet megszüntetésének vagy a kapcsolat felszámolásának.

Korsó
Az álomban látott korsó mindenféle rossznak a jele, kivéve, ha kútba vagy patakba esik, és darabokra törik, mert így a benne lévő bajok szétszéledhetnek. Teli korsóval álmodni, egészséget jelent; ha üres a korsó, az a szegénység jele.

Kulcs
Kulcsokat látni álomban, nem várt változást jelent, de utalhat valamilyen titokra, különösen akkor, ha a kulcs rozsdás. Kulcsot elveszíteni, haragot jelez a legjobb baráttal. Kulcsot találni: kiszabadulás szorongatott helyzetből. Kulcscsomó a kézben azt jelzi, hogy kezedben tartod a szerencsédet.

Kutya
Kutyával álmodni: az embernek alattomos ellensége van. Egy másik változatban, kutyáról álmodni nagy sikert, gyönyörűséget és állhatatos barátokat jelez. Ugató kutya felől álmodni, rosszabbodó életkörülmények várhatók, nagy valószínűséggel nehézségek fognak következni. Fogaival vicsorgó kutya látványa álomban gyűlölködést jelez előre.


L

Léggömb
Léggömböket látni álomban, szertefoszlanak a vágyak, különösen az üzleti életben és a szerelemben, de jelenthet veszteségeket is, és visszaesést, jövedelemcsökkenést a vállalkozásban, sőt válást is.

Levél
Az angol álomfejtők szerint annak a nőnek, aki szeretné megtudni, hogy szeretője őszinte-e hozzá, ki kell választania a szerelme levelei közül egyet, lehetőleg azt, amelyik a legszenvedélyesebb szövegű. Ezután a levelet az asztalra téve, össze kell hajtani kilencrétűre. Az így összehajtott levelet egy tűvel át kell szúrni, és a párna alá tenni. Ha éjjel a szerelmes nő ezüstről, drágakövekről, üvegről, kastélyról vagy tiszta vízről álmodik, biztos lehet benne, hogy szeretője őszinte, ígéretei becsületesek; ha azonban lepedőről, pókról, tűzről, fáról, virágokról vagy arról álmodik, hogy köszönti őt, akkor érzései hazugok, és el fogja hagyni. Ugyancsak álommal kapcsolatos hiedelem, ha valaki arról álmodik, hogy levele érkezett egy barátjától, annak az a jelentése, hogy a barátja hamarosan megérkezik, vagy nemsokára újabb hírt fog adni magáról.

Liba
Libát látni álomban hír jöttét jelzi, de jelenthet pletykálkodást. Ha gúnár támadja meg az álmodót, az csalárdságot jelent. Repülő liba messzi utazást prognosztizál; a libatoll pedig kigúnyolást.


Bármely lóval kapcsolatos álom nagyon szerencsés; még a halottas kocsit húzó tolldíszes lovakról való álmodás is jó jel, ugyanis esküvőt jelez előre. Az álomban látott tarka ló ugyancsak nagy szerencsét jövendöl. Hasonlóképpen vélekednek az arabok is. Aki lovakkal, öszvérekkel vagy szamarakkal álmodik, jót remélhet, mert a Próféta azt mondta: "A férfiak szerencséje a lovaik üstökéhez van kötve az utolsó ítélet napjáig." A Koránban pedig meg van írva, hogy Allah akarta úgy, hogy "meglovagolják őket és pompázzanak velük."A török álomfejtők szerint, aki fehér lóról álmodik, annak teljesülni fognak kívánságai.


M

Macska
Macskával álmodni általában kedvezőtlen előjel, jelezhet hűtlenséget, árulást vagy valamilyen szerencsétlenséget. Az álomban látott fehér macska jót jelent az angolszászoknál; a cirmos macska úgyszintén, mert szerencsés szerelmet jelez. Az álomban látott vörösessárga macska pénzt és sikeres üzletet ígér; a fekete-fehér macska az álomlátó gyerekeinek a szerencséjét jövendöli; a foltos macska, annak a jele, hogy a barátjaival lesz szerencsés az illető. Az álomban támadó macskák, ellenséget jeleznek; de ha eredményesen megküzd velük az ember, akkor nagy nehézségeken sikerül keresztülvergődnie, és hírnévre tehet szert. Ha valakit álmában csúnyán összekarmol egy macska, az betegséget és bajt jelez előre az álmodónak.

Madár
Az álomfejtők szerint madárral álmodni férjhez menést, álomban repülő madarakat látni, sikeres életet jelent. Madarat fogni: szerencse idegen vendéggel kapcsolatban. Madarat fészkén ülve látni álomban, házasságra van kilátás.

Mágia
Az álomfejtők szerint, az álomban átélt, vagy látott mágia bármilyen formája váratlan változásokat jelez. Ha azt álmodja valaki, hogy becsapta, vagy megtévesztette egy mágus, az annak a jele, hogy ismét találkozik egy rég nem látott, elveszettnek hitt barátjával, vagy felújít egy kihűlt szerelmi kapcsolatot.

Majom
Majommal álmodni azt jelenti, hogy az ember barátai álnokok, akik csak hízelegnek neki, miközben csak a saját érdeküket nézik. Táncoló majom látványa álomban közeli szórakozásra kilátás; fára mászó majom: ellenségeskedés; ordító majom: ha leány álmodja, akkor egy teszetosza fiú fog neki udvarolni.

Makk
Az álomfejtők azt mondják, makkal álmodni jó dolgokat jelez előre, jelentős vagyongyarapodást ígér. Asszonynak makkevésről álmodni azt jelenti, hogy jómódú lesz, és örömteli pozícióba emelkedik. Aki arról álmodik, hogy lerázta a makkot a fáról, annak vágyai hamarosan teljesülni fognak az üzleti életben vagy a szerelemben.

Mandula
Mandulával álmodni, átmeneti bánatot jelez. Élvezettel evett manduláról álmodni szerencsét jelent, ha keserű az íze, az eltervezett változtatásokat el kell halasztani, de utalhat betegségre is.

Medve
Az álomfejtők szerint egy medve megöléséről álmodni azt jelenti, hogy szorult helyzetből sikerül kiszabadulnia az álmodónak. A kínaiaknál az álomban látott medve fiúgyermek születésére utal.

Méh
Méhekkel álmodni sikeres üzletet jelez. A méhraj tűzvészre figyelmeztet. Álomban a méhszúrás szerencsétlenségre utal.

Méz
Álomban mézet enni szomorúság éri az embert.

Mosómedve
Mosómedvéről álmodni arra figyelmeztet, hogy fel kell készülni az önvédelemre. Egy másik változat szerint álomban mosómedvét látni, azt jelenti, hogy az emberek hamis arcukat mutatják az életben. Ha az álomban egy mosómedve kergeti az embert, annak az álmodó számára az a jelentése, hogy, akit eddig barátjának vélt, ellensége lesz, és a háta mögött a bukásán mesterkedik.


N

Nád
Álomban nádba fújni jó kilátás jele. Nádasban ülni, az álmodó a fájdalmát kívánja feledni, de jelenthet szerencsét is. Téli nádas látványa, hosszú télre lehet számítani.

Napfogyatkozás
Az álomfejtők szerint, napfogyatkozásról álmodni, az élvezetek túlzásba vitelére figyelmeztet. A túl sok esti összejövetel, az ivászat egészségi problémákhoz vezethet. Az álmodó átmeneti sikertelenségre számíthat a vállalkozásában.

Narancs
Keserű naranccsal álmodni azt jelzi, hogy rágalmak érik az embert, mégpedig arról a helyről, ahol a narancsokat látta.

Nátha
Náthásnak lenni, azt jelenti, hogy jó egészségnek örvend az álmodó.

Név
Ha valaki álmában a nevét hallja, arra utal, hogy jó üzenetet kap az álmodó.


NY

Nyak
Ha egy nyakról szól az álom, az a közelgő pénz jöttét jelzi, kivéve, ha egy törött nyakkal kapcsolatos, ebben az esetben arra figyelmeztet, hogy a vállalkozását, üzleti ügyeit rosszul menedzseli az álmodó. A vastag nyak kedvező jel.

Nyaklánc
A nyaklánc elvesztéséről álmodni, szenvedést jelent a szeretett lény elvesztése miatt. Ha az álmodó a szerelme vagy önmaga nyaka köré tesz egy nyakláncot, az házasságot és boldog családi életet jelez. Nyaklánc asszonyon: ajándékot fog kapni az álmodó.

Nyúl
Nyúllal álmodni szerencsétlenséget, rendszerint félelmet is jelent. Országúton ülő nyúl: titkos helyre való hívogatás. Nyúlganéj: kisebb szerencse éri az embert.


O, Ó

Olajbogyó
Olajbogyó álomban kereskedőnek szerencse, másnak pedig fájdalom.

Olajfa
Olajfát látni hegyen, szenvedésre számíthat az álmodó.

Olajos hal
Álomban olajos halat látni utazást jelez.

Olló
Az olló álomban is gyakran a veszekedés és harag jele. Ollót ajándékba kapni, kis szerencse. A nagy olló kövér asszonyra utal, a szabóolló pedig hideg időjárásra.

Orgyilkos
Álomban orgyilkost látni, gonosz gond fog hatalmába keríteni.

Orsó
Orsót látni álomban eljegyzést jelez a családban, nagy ünnepléssel.


Ö, Ő

Öblítés
Gonosz indulatok lecsengését, segítség érkezését vetíti előre.

Ölelés
Valakit ölelni álomban a csalfaság jele. Öregasszonyt ölelni, megszorítás, ifjú lányt ölelni, aggodalomra lesz ok.

Ölyv
Álomban ölyvet látni nagy veszedelem.

Öreg emberek
Öregurakkal álmodni jó egészség jele. Öregasszonyt látni álomban haragot jelent. Mezon kószáló öregember látványa, meglopják az álmodót. Táncoló öregember hosszú téli utazás, bánat várható.


P

Papagáj
Papagájjal álmodni azt jelenti, hogy valamilyen tréfás dolog történik az illetővel. Ha a papagáj megcsípi az álmodót, az barátnője irigységéről árulkodik. Az álomban látott és hallott beszélő papagáj azt jelenti, hogy gonosz gúnyt űznek az álmodóval.

Patkány
Álomban egy kamrában látott patkányok ínséges idők eljövetelét jelentik. A patkány látványa ellenségre hívja fel a figyelmet. Ha a patkány megharapja az álmodót, szerelmi féltékenység jele.

Páva
Álomban, ha a páva: kiált, szerencsétlenséget jelent; repül, kis öröm, amelyért nagy árat kell fizetni; alszik, a csábítás jele; a napon sütkérezik, egy asszony hiúsága miatti veszedelemre utal; döglött, öregasszony szerelmére figyelmeztet. Az álomfejtők szerint: álomban páván lovagolni, megszégyenülés jelent egy szerelemben; pávát enni böjtölés idején, gonosz áll a házhoz. Pávatollal álmodni, börtönt, pávatollal játszani, ingerlékenységet jelent.

Pénisz
Ha egy asszony péniszről álmodik, egy rokona fog meghalni, mondják a törökök.

Pénz
Pénz elvesztéséről álmodni, átmeneti zavarokat, boldogtalanságot jelent a családi életben, és visszaesést a vállalkozásban. Gyengének, sérülékenynek és talajt vesztettnek érezheti magát az álomlátó. Emellett a becsvágy, energia és a kellő önbecsülés is hiányzik belőle. Pénz ajándékozása álomban, a szeretet adásával azonos módon értékelendő. Az álmodó keresi a szeretetet. Ha mások ajándékoznak pénzt, elhanyagoltnak, mellőzöttnek érzi magát. Valószínűleg nem tanúsítanak kellő figyelmet a problémáira, és nem mutatnak együttérzést az illető iránt. Pénzt lopni, veszélyre figyelmeztet, és óvatosságra int. Pozitív értelmezésében viszont arra utal, hogy az illető – erőfeszítéseinek köszönhetően – végül képes lesz szert tenni az általa értékesnek tartott tulajdonságokra. Az indiai szikh álomfejtők szerint az alvó személy családjában betegség várható, ha az illető álmában valakitől pénzt vesz el.

Pénztelenség
Pénz hiányáról álmodni a társadalmi státusz elvesztésétől való félelmet jelzi. Az álmodó híján van azon képességeknek, melyek céljai eléréséhez szükségesek. Azt is jelezheti, hogy túlságosan sokat foglalkoznak vele, vagy ellenkezőleg, teljesen elhanyagolják az illetőt.

Pillangó
Az álomfejtők szerint körös-körül röpködő pillangókat látni álomban azt jelzi, hogy távoli barátunk felől kapunk hírt, levélben, vagy valakitől, aki találkozott vele. Pillangóról álmodni általában, a megnyugvás iránti vágyat jelzi. Emellett a pillangók kreativitást, romantikát, élvezetet és szellemiséget is kifejezhetnek. Az is lehet, hogy az álmodó gondolkodásmódja átalakulás előtt áll. Ha az alvó személy egy gyönyörű, színes pillangót lát álmában, az illetőt pozitívan értékelik egy közeli társasági összejövetelen.

Pók
A magyaroknál álomban a tarantella pók kivételével az összes pók látványa, jó szerencsét jelent. Minél nagyobb pókot lát az ember, annál nagyobb szerencséje lesz. Ha falon mászó pókot látunk álmunkban, a legkedvesebb kívánságunk fog teljesülni. Hálóját szövő pókot látni álomban, kemény munka révén növekedő vagyont jelképez.


R

Rémisztő álmok
Szerencsét jeleznek, például tűzben megégni mindenki számára szerencsét jelent, mert ha beteg álmodja, meggyógyul; ha fiatal álmodja, szerelmi szenvedély keríti hatalmába.

Repce
Repcével álmodni intő jel, civakodásra vagy egy esetleges megerőszakolásra figyelmeztet, amelynek elkerülésére fel kell készülni érzelmileg és fizikailag.

Repülőtér
Forgalmas repülőtérről álmodni az illető szabadság utáni, vagy utazási vágyát jelzi. Ha az álomban a repülőtér üres, vagy elhagyott, az útiterv megváltozik, vagy az utazás elhalasztódik.

Rossz álmok jó jelentése
Halállal álmodni, születést jelent, születésről álmodni halált. Álomban betegeskedni, jó egészség; bánkódni, jó hír felől hallani. Álomban a baleset, a sors jobbrafordulását jelenti; a büntetés, jutalmazást jelöl; a büszkeség, megszégyenítésre utal. Ha egy szegény férfi álmodja azt, hogy nővé fog változni, jó ómen, mert valaki gondoskodni fog róla, ha gazdag ember álmodja ugyanezt, akkor ez rossz ómennek minősül, mert arra utal, hogy hatalmának vége szakad.

Rózsa
Az álomban kapott virágzó rózsa a szerelmeseknek jót jelent; másnak kellemes találkozást. Fehér rózsával álmodni ártatlan lány szerelmét jelzi; a hervadt rózsa jelentése, hogy elfelejtik az illetőt. Az arabok hiedelem világában a friss rózsa a szívet megremegtető örömök eljöveteléről ad hírt, míg a hervadt rózsa csalóka híreket jelent. Rózsatövis felől álmodni, azt jelenti, hogy olyannak okozunk fájdalmat, akit szeretünk. Rózsát kötni, vigasztalódást jelez. Rózsafán jönni a világra, gazdag asszonyt jelent. Ha valaki álmában: rózsát kap és azt a hajába tűzi, akkor becsapja valaki, akiről azt hitte, hogy jó barát; tavasszal egy csokor rózsát kap, igaz szerelemre talál; ha viszont télen kapja a csokrot, a keresés hiábavalónak bizonyul. Álomban egy teljes díszben pompázó, virágba borult rózsabokrot látni, esküvőt jelez a családban. Ha valakit álmában rózsavízzel locsolnak meg, azt jelenti, hogy a kedvese másra gondol.


S

Sáfrány
Sáfrányos ételt enni álomban betegség jele.

Sánta
Sánta férfival álmodni félelmetes érzés; sánta asszonnyal: pletykáznak az illetőről; sánta gyerek: eltitkolt szerelem; sánta kutya: rossz hír.

Sebesülés
Ha egy öregember azt álmodja, hogy megsebesült a mellkasán, rossz hírt fog hallani, ha egy lány ugyanerről álmodik, akkor szerelmes szeretőre fog lelni.

Seprés
Asszonynak boldog házasság, férfinak nehéz munka.

Sóhaj
Sóhajtást hallani álomban szerencsés hír.

Sorompó
Sorompót látni álomban szép idő várható.


Sóról álmodni, új ízek és ragyogó élmények megjelenését jelzi. Az álmodó egyéni értékeinek jobb elismerését, hangulatának javulását, életerejének növekedését mutatja. Az erőfeszítések eredményre vezetnek. Hús sózásáról álmodni, az adósság felhalmozódását jelzi, melynek eredményeként folyamatosan zaklatják a pénzbeszedők.

Sör
Álomban sört látni vagy inni, boldogságot, homályt vagy ihletet jelez, de arra is utalhat, hogy az álmodó erős társadalmi életet él.

Strucc
Struccokkal álmodni rossz előjel, mert halálhírt, vagyis pusztulást jelent.


SZ

Szakáll
Szakállas emberrel álmodni, szeszélyes asszony miatti bizonytalanság. Földig érő szakáll. gazdagságot reprezentál. Lány állán növő szakáll, az álmodó elveszíti a szeretőjét.

Szamár
Aki álmában szamara hátán üget célja felé és azt el is éri, szerencsés és boldog lesz minden dolgában, de aki útközben leesik róla, azt szerencsétlenség és bánat éri.

Szamóca
Szamócát enni asszonynak titkolt szerelem, férfinak betegség, a szamóca látványa, jó házasság.

Színek
Álomban a színek közül a fehér: becsületességet jelent; a fekete: gyászt; a kék: kiegyensúlyozottságot; a vörös: elválást; a piros: erőszakot.

Szomjúság
Álomban megszomjazni, nyugtalanságot jelent, de vonatkozhat szomorúságra vagy fáradtságra is.

Születésnap
Álomban születésnapot ünnepelni, hosszú életkort jelent.


T

Takarítás
Álomban szobát takarítani irigység jele; istállót takarítani hideg idő várható.

Tanítás
Tanításról álmodni öregedés, tanítványra lelni boldogság.

Tea
Ha valaki azt álmodja, hogy teára szomjazik, akkor hívatlan vendégek fogják meglepni.

Tenger
Álomban tengerparton állni, és figyelni a hullámokat, ahogyan a habjai a fövenyen összetörnek, azt jelzi, hogy az illetőnek kis híján baleseti sérülése lesz.

Teve
Ha az ember tevével álmodik, nagyobb óvatosságra van szüksége, mert feltehetően túl sok terhet cipel a vállain. Az ilyen személy – ahelyett, hogy szabadjára engedné, hajlamos magába fojtani az érzelmeit. Meg kell tanulnia felejteni és megbocsátani. Ugyanez az álom más értelmezésben nagy problémák megoldására, akadályok leküzdésére való képességet jelez. Aki fehér tevéről álmodik, gazdaggá válik, mondják az üzbégek.

Tojás
Tojást enni álomban harag; tojáshéj: gyász; sok tojás: nyeremény; záptojás: betegség. A törököknél tojásokról álmodni hírbe hozást, pletykát jelent.

Tömjén
Tömjénnel álmodni lánynak fejfájás; másnak megkönnyebbülés; asszonynak lelkiismeret furdalás.


Az álomfejtők szerint, aki álmában tűt talál, olyan barátokra számíthat, akik nagyra értékelik őt. Tűt keresni álomban, fölösleges aggodalmakat jelez. Tűvel álmodni, egy barátság végét jelzi.

Tükör

Az álomban látott tükör az egészséges ember számára örömet jelent, ha viszont beteg az illető, egészségromlásra utal. A fényes tükör ájulást, a törött tükör pedig árulást jelez.

Tűzhely
Nőtlennek házasságot, másnak betegséget vagy helyváltoztatást jelent.


TY

Tyúk
Új taggal bővül a család.


U, Ú

Újszülött
Csecsemővel álmodni ártatlanságot, tisztalelkűséget, melegséget, új szerelem vagy új barátság kezdetét jelzi. Viszont szoptató asszonyt látni álomban, rosszat jelent, az fogja becsapni az illetőt, akiben a legjobban megbízott.

Utazás
Utazásról álmodni, az életcélok elérésére irányuló törekvést, általánosságban az életutat jelzi, melyet az álmodó örömtelinek és sikeresnek talál. Ha az álmodó ismeretlen területen utazik keresztül, az a versenytársak részéről reá leselkedő veszélyre utal. Aki álmában emberekkel teli autóban utazik, új és érdekes barátok, izgalmas kalandok elé néz. Ha viszont egyedül van az autóban, nehéz idők várnak rá.


Ü, Ű

Ürülék Aki emberi ürüléket lát álmában, az pénzhez jut, vélik a törökök.

Üstökös
Üstökösről álmodni, azt „üzeni” az álomlátónak, hogy sürgősen meg kell szabadulnia a fizikai és lelki akadályoktól, és tovább kell haladnia a céljai felé.


V

Varjú
Az álomfejtők úgy vélik, hogy varjúval álmodni, csalódást jelent mindenben, bánatra, balszerencsére figyelmeztet, sot halált is jelezhet.

Vér
Álomban vért inni, az álmodó kirobbanó életerejéről és energiájáról árulkodik.

Vipera
Viperáról álmodni balszerencsét jelent. Megölni egy viperát, általában jó ómen. Egy élő vipera a küszöbön, halálesetet jelez a házban.

Víz
Vízzel kapcsolatos álmok jelentése: a vízesés váratlan, kellemes dolog; a folyó, ha tiszta, akkor nyugodt sikeres életet; ha zavaros, fenyegető veszélyt jelent;
az óceán: az illető békéjét; a kút belső nyugalmát jelzi; a mocsár pedig valamilyen veszélyre figyelmeztet. A magyar álomfejtők szerint: tiszta vízzel álmodni jószerencse, vagyonosodás jele; zavaros víz szomorúságot jelez, vagy az álmodó sajnálkozását egy általa jól ismert személy betegsége vagy halála miatt. Álomban a koszos víz látványa, egy gátlástalan személyre figyelmeztet, aki tönkre akarja tenni az álmodót.


Z

Zafír
Zafírral álmodni kellemetlen látogatóra utal.

Zászló
Zászlóval álmodni, ha az álmodó viszi, tekintélyt jelez; ha messziről látszódik, zavaros időt jelent.

Zuhanás
Zuhanásról álmodni a lelki egyensúly, az önkontroll elvesztését jelenti. Reprezentálhatja a veszélyeztetettség érzését, az önbizalom hiányát, a kudarctól való félelmet vagy képtelenséget a helyzettel való megbirkózásra. Ha valaki magasról zuhan ki álmában, és megsérül, készüljön fel arra, hogy nehéz napok várnak rá; ha a zuhanás nyomán nem sérül meg, a probléma kisebb és átmeneti jellegű lesz.


ZS

Zsiráf
Az összképre kell figyelnünk, átfogóbb szemléletmódra van szükségünk.

 

Hozzászólások  

0 #749 Ibolya 2014-12-20 13:45
Kedves Rosta Erzsébet
Ma nagyon furcsa álmom volt. Álmomban álmodtam. Azt álmodtam álmomban hogy az eggyik osztálytársam akibe valójába már 1 éve szerelmes vagyok ő is járt táncórára a suliban. Emlékszem hogy valamilyen táncot meg akart tanulni és hát mivel társastáncról van szó így kellet neki egy lány is aki segít. És úgy alakult hogy elkezdtem mutatni neki a keringőt és azt mondta tanárnő hogy a keringőt táncoljuk eggyütt és gyakoroljuk be. És én nem akartam vele táncolni de muszáj volt.. csak azért nem akartam vele táncolni mert tobbet éreztem még álmomban is iránta és ezért kerülni szerettem volna mert féltem hogy kiderül. És aztán megszólalt egy nagyon szép szám és eleinte egymás lábára lépkedtünk és elkezdtünk táncolni, aztán emlékszem hogy a tánc végén adott az arcomra 2 puszit. :) aztán álmomban felébredtem és valakinek talán az eggyik barátnőmnek elmondtam hogy mit álmodtam. Aztán újra jott egy álombeli álom. Azt álmodtam hogy aza a suli ahová járok az Sopronba van. Sopronról azt kell tudni hogy nyáron ott nyaraltam. Álmomban a soproni suliban találkoztam 2 fiuval akiket a volt suliból ismerek és elkezdtünk beszélgetni.. és sétáltunk a városban.és még arra is emlékszem hogy elkeztem tőlük kérdezni hogy hogy tetszik nekik a uli meg ilyenek és emlékszem hogy az eggyik fiunak hosszú haja volt és kozbe valahogy a tornaterembe kerültünk ahol ott volt az a fiu is akiről előszor megséltem ( akibe szerelmes vagyok) emlékszem hogy valami labdajátékot játszott az osztály és én a padon ültem és bemuattam a 2 fiut annak a fiunak akibe szerelmes vagyok.. aztán álmomban felébredtem és elkezdtem gondolkodni szerintem a fiun akibe szerelmes vagyok és az álombeli álmon. még emlékszem halványan egy cukrászdára is. aztán felébredtem.. ezt mind egy éjszaka alatt álmodtam.. nem tudom hogy mit jelenthet ez. kérem segítsen megfejteni ezt az álmot.:) ha álmunkban álmodunk annak van koze a valósághoz? teljesülhet az álom ? vagy valahogy esetleg kozelebb fogok kerülni a fiuhoz akit szeretek? vagy mit jelent ez az álom? és elnézést a hosszú szovegért és a nyelvtani hibákért :) a válaszát türelmesen várom :)
-1 #748 Rosta Erzsébet 2014-12-13 14:06
Kedves Ametiszt0216! - Re: #745
Mindenekelőtt köszönöm a privát mailben küldött elismerő szavait. Ami pedig a röviden leírt álmát illeti (noha az álmos könyvek szerint az ajándékba kapott tojás általában pozitív jelentésű), álmának a nyers tojás elfogyasztása a legfontosabb momentuma. Ez, ha csak - egyes testépítőkhöz hasonlóan - nem szokása proteinként nyers tojások felhörpintése, szimbolikusan arra utalhat, hogy a tudata alatt úgy érzi, valami olyasmire kényszerült, amit nem tart helyénvalónak. E tekintetben a tojás jelenthet egy folyamatban lévő projektet, melyet idő előtt (mielőtt még teljesen megvalósult volna) be kellett fejezni, de arra is utalhat, hogy valami olyat kellett elfogadnia („lenyelnie”), amihez nem fűlt a foga, ami nem volt összeegyeztethe tő az értékrendjével.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #747 Rosta Erzsébet 2014-12-13 11:11
Kedves Gábor! - Re: #744
Privát (nem publikus) álomfejtésre nincs lehetőség. Ha Önnel kivételt tennék, a többi olvasóm is jogosan kérhetné ugyanezt. Másrészről azt sem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy az oldalam gondozásában, fejlesztésében egyedül a párom segít, ezért az erőforrásaim meglehetősen korlátozottak. Ha szeretné álmai értelmezését, publikusan írja meg őket. Anonimitását megfelelő jelige használatával őrizheti meg. Egyedül az a kérésem, hogy - mivel az egyes álmain kapcsolódhatnak egymáshoz - ismételt álomleírás küldése esetén a jeligéjét ne változtassa meg. Remélem, szavaim megértésére találnak!
Üdvözlettel,
Rosta Erzsébet
0 #746 Babóka 2014-12-12 06:10
Kedves Erzsébet!
Nagyon szépen kérem, segítsen álmaim megfejtésében. Az éjszaka 3 álmom volt: Első: Gyerekkorom helyszínén voltam a kertben, sokan voltunk, és Édesanyám mindenkinek mondta mit kell csinálni. Nekem a babot kellett felszedni, de mire odaértem, ahol a bab volt, már valaki felszedte, helyette ott volt valami nagyon szép zöld növény. Édesanyám mondta, hogy a bab az udvaron a pajta előtt van, és fejtsem ki. Ekkor szólt az Öcsém, hogy ásás közben talált egy kis szótárfüzetet, és mutatta, Édesapánk írásával volt beleírva, volt bevételi oldal és kiadási oldal is. De nem volt annyi nyugdíja mint ami szám ott szerepelt.
Második álmom: Egy hétvégi házba voltunk , pár ismerőssel,( akik az életembe kb 5 éve voltak szereplők ) Ültünk egy pincébe, és vártuk a házigazda nagylányát, mert hogy éppen 16 éves lesz. Én ott nagyon megijedtem, mert nem vittem semmi ajándékot a lánynak, nem tudtam rőla vagy megfeletkeztem. Mindenkit próbáltam kérdezgetni, hogy hozzott-e ajándékot, de akkor láttam, hogy mindenki mintha fehér porcukros mázzal le lett volna öntve, tetőttől - talpig, és csak olyan bábú szerű mosoly volt mindenkin. Amit megbeszéltünk, hogy viszünk azt vittem, csak plusz ajándékot nem, és ez ott nagyon zavart. Körbenéztem és mindneki fehér volt, csak magamat láttam olyannak amilyen vagyok.
Harmadik álmom : Nagyon rövid álom volt. Mentem egy úton, jobb oldalon, az út mintha el lett volna felezve és a bal felén, kb 5-10 méterre, ment egy régi ismerősöm,( évek óta nem beszéltem vele., 4 éve a barátom volt!!)és ahol Ő ment ott kigyók voltak az úton, színes, barnás, zöldes kígyók. És Ő a kigyókon ment szépen lassan egyedül. ( irtozom a kigyóktól,) De itt álmomban szépen lassan, nyugodtam mentem én is és előttem ő is.Az én útam előtt rendes aszfalt volt, sima szürke egyenes aszfalt.

Előre is köszönöm, az álomfejtés4
Eddigi megfejtései mindig nagyon célba találtak.
Köszönettel: Babóka
0 #745 Nagy Sándor 2014-12-11 15:19
Kedves Rosta Erzsébet.

A segítségét kérném, álomfejtés kapcsán,
álmomban egy fehér nyers tojást kaptam valakitől,
a tojást a jobb tenyerembe vettem, és megettem, lenyeltem. Akitől kaptam, talán egy férfi, fehér ruhában volt. Tudna ebben segíteni, hogy mit jelenthet?
Hálás köszönettel,
Ametiszt0216
0 #744 Kismárton Gábor 2014-12-08 00:48
teljesen be folyásolja már az életem nem tudom öket el kerülni mert nem tudom mikkor történik velem meg kérem segitsen
0 #743 Kismárton Gábor 2014-12-08 00:46
kérem irjon nekem nekem ere az email cimre
0 #742 Kismárton Gábor 2014-12-08 00:43
Jonapot kivánok Erzsébet nekem olyan álmaim vanak amiket át is élek meg is történik velem amit álmodom
0 #741 Rosta Erzsébet 2014-12-07 15:33
Kedves István!
Nem könnyű egy álmot úgy értelmezni, hogy semmit sem tudunk az álomgazda életéről, az álmát megelőző időszak fontosabb eseményeiről, a közelmúltban átélt élethelyzeteirő l, problémáiról. És természetesen az sem mindegy, hogy a való életben általában hogyan viszonyul a kutyákhoz. Ezen információk hiányában kicsit sötétben tapogatózok. A fekete kutya álomban - hacsak nem az álmodó védelmét szolgálja - nem egy pozitív szimbólum, ugyanis a legtöbbször egy a környezetünkben található személy (nem kellően ismert „haver”, munkatárs stb.) árnyoldalát jelképezi, vagyis arra figyelmeztethet , hogy ez a valaki potenciális veszélyt jelenthet. Álmában meg is harapja a kutya, ám a harapása nem okoz fájdalmat, ami arra utalhat, hogy a tudattalanjában már megjelent aggodalmát, valószínűleg nem kell komolyan vennie. Ezt erősíti meg az is, hogy a kutya (valószínűsíthe tő) gazdájának dühösen üvöltve elmondott „üzenete” nem jutott el a tudatáig.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #740 István 2014-12-02 10:12
Kedves Erzsébet!
Álmomban egy étteremben/bárb an voltam és amikor indultam volna ki onnan az előtérben hátulról egy nagy fekete kutya beleharapott a jobb karomba és lerántott a földre. Ahogy a földön feküdtem a harapás nem fájt, nem éreztem semmit, de ekkor a kutya gazdája( valószínűleg) fölém hajolt és haraggal üvöltve mondott nekem valamit folyamatosan, de arra nem emlékszem, hogy mit.
Kérem ha ideje engedi legyen szíves megfejteni, hogy mit jelenthet ez az álom.
Köszönettel: István
0 #739 Rosta Erzsébet 2014-12-01 09:48
Kedves Benő! – Re: #734
Valóban lehet az álmainak egy olyan lehetséges magyarázata, melyre gondolt. Az önéhez hasonló álmokat - melyeknek nincs igazi realitásuk, viszont találkoznak az álomgazda vágyaival - Sigmund Freud után vágyteljesítő álmoknak nevezi a szakirodalom. Egyesek vitatják ezt a fajta megközelítést, mások szerint elsősorban a gyermekek körében gyakoriak az ilyen pozitív, a mindennapok frusztráltságát kompenzáló álmok, míg vannak olyan nézetek is, melyek a tudatos álmodás egyik típusának tekintik ezeket az álmokat. Ez utóbbi értelmezésben - bátorító, buzdító mivoltukból fakadóan - „lélekgyógyító” hatásuk is lehet az ilyen álmoknak.
Ugyanakkor az utóbbi álmaiban domináló újjáépítés szimbolikusan is értelmezhető. Pszichológiai vagy érzelmi értelemben elsősorban arra utalhat, hogy még erősen kötődik a múltjához, és szeretné azt valamilyen formában újjáteremteni. Anyagi szemszögből viszont - noha a múltat folytatja - azt jelzi, hogy az újjáteremtéssel a jövőnek szeretne valami maradandót alkotni.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #738 Rosta Erzsébet 2014-11-30 16:30
Kedves Ildi!
Álomban a halált általában nem szabad szó szerint venni, a legtöbbször valamilyen változást, valaminek a végét, szimbolikus „halálát” jelzi. Az se tévessze meg, hogy az édesapja halálát megálmodta, mert ennek többféle oka is lehetett. Esetleg apróbb jelekből láthatta, miként gyengül apukája vitalitása, s az ismétlődő álma a tudatalatti aggodalmát fejezte ki. De azt is jelezhették az álmai, hogy az édesapja mennyire fontos volt, milyen sokat jelentett az Ön számára. Sokan attól a pillanatttól szűnünk meg gyermeknek lenni, akkor válunk igazán felnőtté, amikor valamelyik szülőnk meghal. Ebben a kontextusban gyermeke álombéli halála a személyisége gyermeki oldalának a végét, megszűnését jelezheti. De az is elképzelhető, hogy - mivel érzelmileg még nem dolgozta fel a veszteséget - édesapja halála után az aggodalmát, félelmeit az élő szerettei valamelyikére vetíti ki.
Mivel álma leírásából nem derül ki gyermeke életkora, az a lehetőség sem hagyható ki, hogy az álma a gyermekétől való fizikai elszakadás (pl. tanulmányait más városban folytatja, családot készül alapítani, külföldre megy dolgozni stb.), vagy az érzelmi kapcsolat lazulása (pl. kamaszkorba lépett) miatt érzett szorongását fejezi ki.
Üdvözlettel,
Erszébet
0 #737 Ildi 2014-11-27 03:03
Kedves Erzsébet,
a saját gyermekem halálát álmodtam meg.Mit jelent? Nagyon aggódom, mert 1 éve az apukám halálát is megálmodtam; azaz többször azt álmodtam, hogy anyukám felhív azzal hogy apa meghalt. Sajnos így történt fél éve.
Köszönöm, Ildi
0 #736 Rosta Erzsébet 2014-11-26 16:46
Kedves Tünde! – Re: #730
Bár a bejegyzését azzal kezdi, hogy már másfél éve boldog párkapcsolatban él, az álma - különösen az, ahogyan megélte azt - és a második mondatában tett megjegyzése alapján az a gyanúm, hogy valami fontosat nem kap meg a párjától, ezért az hiányzik a jelenlegi kapcsolatából, életéből. Csak ezzel magyarázható, hogy az elmúlt hónapokban felerősödtek az érzései a kollégája iránt. Valószínűleg szívesen flörtölne vele, azonban idáig még nem jutott el, sőt az álmának első felében is csupán egy teával kedveskedik neki. A második szín történései azonban már egyértelműnek látszó választ adnak a kérdésre. Az, hogy a kutyákkal szemben - akiktől egyébként az életben is fél - biztonságot nyújt férfikollégája ölelése, és mindeközben úgy érzi, hogy szeretet sugárzik belőle ön felé, azt jelzi, hogy a biztonságérzet és a gyengédség az, ami hiányozhat - az egyébként boldog – párkapcsolatábó l. Mivel megköszönve a segítségét, rögtön el akar menni, álma azt sejteti, hogy még a tudata alatt sem szeretné megcsalni a párját. Talán emiatt is, érdemes lenne a párjának is elmesélnie az álmát.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #735 Rosta Erzsébet 2014-11-26 13:34
Kedves Kaga! – Re: #728
A telket borító sár és a pocsolyák alapján jól gondolja, hogy kapcsolatnak kell lennie a kert alján folyó koszos patak és a felszínre került emberi csontok között, és az álma értelmezésének a nyitja is talán ez lehet. A sár, a pocsolyák szimbolikusan arra utalhatnak, hogy egy bizonyos szituációban bizonytalannak, összezavarodott nak érezheti magát. Valamilyen csalódás érhette, és nem tudja, hogy mi lenne a helyes döntés. Miközben nem látja a megoldást, az utóbbi időben negatív gondolatok vagy érzések is gyötörhetik. Az álma alapján nem zárható ki, hogy nehéz időknek néz elébe.
Az emberi csontmaradványo k felszínre kerülése meteforikusan azt sugallja, hogy ismét előjött valamilyen súlyos problémája, vagy valamilyen emléke a múltjából. És ebben a bizonytalanságá nak, döntésképtelens égének (vagy csalódottságána k, negatív gondolatainak) nagy szerepe lehetett.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #734 Síró Benő 2014-11-25 08:47
Remek napot kívánok Kedves Erzsébet!
Megőrjítenek az álmaim... A leglehetetleneb b élethelyzetben vagyok- és minden álmom az újjáépítésről szól, közben vadonatúj utakon közlekedhetek. // > Ma éjszaka azt álmodtam, hogy a régi telephelyemen - amely ma már egy romhalmaz - az első műhelyemet építem át. Nagyobb lett, magasabb lett és rendezvény helyszínéül képzeltem tovább működtetni. Nagyon reprezentatív volt már de még építettem tovább. A jelenlegi házunkban - ahol lakunk - megmaradt függönyökkel, drapéria anyagokkal dekoráltam. Rengeteg lámpa világított, közöttük sok színes is gondoskodott a látvány fokozásáról. De igen lényeges az, hogy ki van kapcsolva a villamos áram is, se víz, se fűtés, lényegében semmi sincs ott- ahol régen igen nagy élet volt!!! Ami még eéképesztő volt, hogy Apám: aki több mint 25 éve halott, ott volt és nagyon tetszett neki az elképzelésem. Több barátját is elhívott, nézzék meg a munkámat. Teljesen átalakítottam az udvarrészt is. Elbontottam mind azokat az épületeket amelyekre nem volt szükségem az új elképzelésem működtetéséhez...

/// >> Egy hónapja álmodtam azt, hogy minden utat átépítettek arra amerre lakom. Szélesebb, parkolási lehetőséggel gazdagabb, gyönyörű sima felületű út lett a keskeny, kátyúkkal bővelkedő, parkoló lehetőséggel egyáltalában nem rendelkező útból!!!

/// >>> Néhány nappal ez után azt álmodtam, hogy sikerült befejezni a házunkat, amit már több mint 40 éve építek- és jelenleg esélyem sincs befejezni. Látványos, gyönyörű volt mindazt látni amit több mint 40 éve szerettem volna megélni, befejezni...

/// >>> Kérem fejtse meg, hogy mit jelentenek ezek az álmok. A realitáshoz semmi közük sincs. Talán azt álmodom amit szerettem volna elérni..?! Maradok tisztelettel: Síró Benő
0 #733 Rosta Erzsébet 2014-11-24 15:43
Kedves Judit!
Korábban már több olvasóm is hasonló álommal keresett meg, ezért úgy döntöttem, külön írásban is foglalkozom a kérdéssel. Ha az oldalam jobb felső sarkában található keresőbe beüti a "hajhullás" vagy a "kopaszodás" szavakat, a reklámok alatt első találatként megjelenik az álmáról szóló - Mit jelent a hajhullás, kopaszodás álma? című - írásom. Ebben választ kap a kérdésére.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #732 Kovács Judit 2014-11-24 10:26
Kedves Erzsébet!
Mindig szorongó,aggoda lmaskodó alkat voltam,édesanyá mtól is sok babonát hallottam gyermekkoromban .A múlt éjjel azt álmodtam,hogy egyébként nagyon dús hajam annyira megritkult,hogy sok helyen látszott a fejbőr.Ha hozzányúltam,ha jszálak maradtak a kezemben,és álmomban is nagyon aggódtam emiatt.Megnézeg ettem az álom jelentését és a legtöbb írás szerint ez nagyon-nagyon rosszat jelent.Azóta kész rettegésben vagyok:((((Ön szerint is feltétlenül rosszat jelent ez az álom????Köszönö m válaszát!!! :sad:
0 #731 Szerén 2014-11-23 20:22
Kedves Erzsébet!
Szerencsére álmomban sem csaltam meg senkit. Az érzés miatt csodálkoztam, hogy miért van rám ekkora hatással az a férfi, miért olyan jó a közelsége, mikor nekem párom van.
Az stimmel is, hogy voltak olyan élethelyzetek, mikor szamomra fontos emberek (nem a parom) próbáltak eltéríteni az elveimtől, de az álomfejtést kövtően ez udatosult bennem és a sarkamra tudtam állni. Ennek nagyon örülök és szívből köszönöm, hogy ehhez hozzásegített.
Szerénke
-1 #730 Tünde 2014-11-23 16:40
Kedves Erzsébet!
Boldog párkapcsolatban élek már másfél éve, ennek ellenére tegnap mégis egy olyan férfival álmodtam, akivel a munkám miatt kapcsolatban állok.Az elmúlt hónapokban felerősödtek az iránta érzett érzelmeim,de erről csak a legjobb barátnőm tud és ezt tükrözte az álmom. A munkája közben kérte hogy hozzak neki egy pohár vizet, de nekem is dolgom volt és később egy pohár teát vittem neki kedvességből, amiért nem egyből kapta meg a vizet, ennek nagyon örült. Majd egy másik helyszínre kutyák miatt nem mertem belépni (udvar), mert félek tőlük (ami az életben is így van) és ő a hátulról átölelt és mondta ne féljek és együtt bementünk.Ahogy átölelt éreztem hogy biztonságban vagyok és a szeretetet ami sugárzott belőle. Majd miután megköszöntem a támogatását elakartam menni, és megkérdezte miért megyek el, miért vagyok távolságtartó, mert tudja mit érzek iránta és számára se vagyok közömbös.
Ennyire emlékszem az álmomból. Kérem segítsen mit jelenthet ez. :-? :-? :-?
Előre is köszönöm!
0 #729 Rosta Erzsébet 2014-11-23 12:08
Kedves Simone! - Re: #719, #720
A rémálmoknak különféle okai lehetnek, az Ön esetében azonban valószínűsíthet ő, hogy (közvetlen vagy közvetett módon) - az egyébként igen részletesen leírt, meglehetősen valósághű - álma összefüggésben lehet a korábbi bejegyzésében említett epilepsziájával . Sőt, az sem zárható ki, hogy álmában epileptikus rohamot élt át. Erre utalhat, hogy könnyekben, teljesen leizzadva ébredt fel, a nyakán „érezte” a fojtogatás nyomait, és az is, hogy - noha nem biztos, hogy ténylegesen az öntudatánál volt - alvás közben úgy „vélte”, tudja, hogy álmodik, és több alkalommal is ébredésben próbált menedéket keresni. Minthogy azt is írta, hogy ezúttal meglehetősen fáradtan, és csak hajnali háromkor került ágyba - az epilepszia, vagy a kezelésére felírt gyógyszer(ek) mellett - a hosszantartó ébrenléttel járó stressz is hozzájárulhatot t rémálmához. Mivel a betegségéről semmit sem tudok (ráadásul orvos sem vagyok), amíg nem zárható ki száz százalék biztonsággal, hogy az álma nem az epilepsziájával van összefüggésben, nem tartanám helyesnek, hogy a szimbolikus értelmezésével próbálkozzam. Annyit azért megjegyzek, hogyha a pihenését, tanulását, a mindennapi életvitelét nem zavarják (az egészségére nincsenek káros hatással) az álmai, nem kell különösebben aggódnia miattuk, ha viszont nem ez a helyzet, célszerű lenne konzultálnia az orvosával.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #728 kaga 2014-11-23 09:30
Kedves Erzsébet!
Ritkán álmodom, de most volt egy nagyon eleven álmom, amit nem értek. A szüleim háza mögötti telken szeretne a fiam a jövőben építkezni, a kert alján koszos patak folyik. Álmomban pocsolyák borították a telket, a földből szétomlott emberi csontmaradványo k bukkantak elő. Álmomban ott járkáltam a telken kerülgetve a sarat, pocsolyákat.. és próbáltam megérteni, hogy is kerülhettek hirtelen elő a csontok a szántás után, hiszen eddig soha ilyesmi nem fordult elö..és álmomban egy magyarázat állt be: felszínre hozta őket a megáradt víz...Kérem segítsen megfejteni, mit is jelent ez az álom..most is a hatása alatt vagyok. Elöre is hálás köszönet.
0 #727 Rosta Erzsébet 2014-11-23 09:27
Kedves Csabi! – Re: #721
Az álmában először sérültnek vélt galamb valójában azért nem tud repülni, mert valaki megkötözte, megláncolta. Mivel a madár - annak köszönhetően, hogy repülésre képes - a szabadság szimbóluma, vele álmodni általában jó jel. Jelen esetben azonban a békét, nyugalmat és gyengédséget is jelképező galamb - mellyel a parkban találkozik - korlátozva van a mozgásában, vagyis az álmát kreáló tudattalanja szerint valakik, vagy valamilyen erők a szabadság és a béke ellen dolgoznak. Ön viszont nem marad tétlen, szembeszállva a negatív erőkkel, elkezdi lefejteni a köteléket a rabbá tett madárról. Ezzel egyértelműen a szolidaritását, önzetlenségét demonstrálja. Valószínűleg a való életben is ilyen lehet, amiért - ha esetleg eddig még nem is került rá sor - előbb vagy utóbb elismerésre számíthat.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #726 Rosta Erzsébet 2014-11-22 12:16
Kedves Judit! – Re: #723
A domb vagy a hegy általában valamilyen előttünk lévő akadályt szimbolizál, egyúttal arra is utalva, hogy milyen nehézségekkel kell megbírkóznunk a célunk elérése, tervünk megvalósítása érdekében.
Ön azonban az álmában a domb lábánál áll, ami valaminek a kezdetét jelzi, mutatván, hogy erőfeszítést kell tennie, ha valamit el akar érni az életében. A kiabálását - mivel nem emlékszik az okára és a tartalmára - nem tudom beilleszteni a képbe, az viszont, hogy odafenn sok ember van, azt jelzi, hogy a célja elérhető, azaz akár bátorításnak tekinthető.
Üdvözlettel,
Erzsébet
+1 #725 Rosta Erzsébet 2014-11-21 17:02
Kedves Kira!- Re: #722
Mivel önmagáról, jelenlegi élethelyzetéről , álmában megélt érzéseiről semmit sem osztott meg velem, álmával kapcsolatban csak személytelen általánosságoka t tudok elmondani. A végítélet napja alapvetően a bizonytalanság érzete következtében jelenik meg az álmainkat generáló tudattalanunkba n. Más szavakkal ezt az álmot a valóságban átélt élményei válthatják ki. Gyakran, amit az újságokban olvas, az adott világpolitikai helyzettel (gazdasági válság, háborúk, katasztrófák) kapcsolatban érez, okozhatnak ilyen álmokat. Az viszont, hogy a világvégének ön az egyetlen áldozata, az elvesztett kontroll, a bizonytalanság jele lehet.
Üdvözlettel,
Erzsébet
+1 #724 Rosta Erzsébet 2014-11-21 15:31
Kedves Szerén! – Re: #718
Ha jól értelmeztem a leírását, álmában csak fizikai értelemben „csalta meg” a barátját. Előzménye viszont kellett, hogy legyen, mert - mint írja - vonzónak tartja az említett házas férfit, és azt gyanítja, hogy ez a vonzalom kölcsönös. Ez egymás felé küldött metakommunikáci ós jeleket (flörtölést) feltételez. Valószínűleg megfordulhatott a fejében a „hűtlenség” gondolata, azonban ezt éberen sikeresen elfojtotta. Erős lehet önben a racionalitás, mert álmában is - amikor kevésbé erősek a korlátok, a kötöttségek - bűntudatot érez amiatt, amit tenni készül, majd végül megtesz, és a „hibáját korrigálja”.
Az utolsó mondata viszont, melyben értetlenségének ad hangot azzal kapcsolatban, hogy ez a férfi megjelent az álmában, elbizonytalanít , és azt az eshetőséget veti fel előttem, hogy az álmát metaforikusan kell értelmezni, vagyis nem a kapcsolatáról szól. Ez esetben a tudatalatti bűntudata abból adódhat, hogy a körülmények (vagy valakik) egy - az értékrendjével össze nem egyeztethető, a szerettei vagy barátai számára csalódást okozó - dolog megtételére próbálják rávenni. Az álma alapján úgy néz ki, eredménytelenül .
És persze az sem zárható ki, hogy álmát alanyi álomként kell értelmezni. Ebben az esetben álmának szereplői énjének (személyiségéne k) különböző - a házas férfi a kevésbé felelős, a kaland iránt nyitottabb, ön a pedig a felelősségtelje sebb, racionális - oldalait jelenítik meg.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #723 Tóth Judit 2014-11-21 08:58
Tisztelt Erzsébet!

Egy hegy, vagy nagyobb domb lábánál álltam, amelyen sok ember volt, én pedig csak néztem fel rájuk. Kiabáltam is valamit, de arra konkrétan nem emlékszem.
Köszönöm válaszát.
Tisztelettel:
Judit
0 #722 Kira 2014-11-20 20:39
Kedves Erzsébet!
Én valamiért mindeig világvégét álmodom, és csak én halok meg. Ez most mit jelenthet? Köszönöm a válaszát! :roll:
0 #721 Csabi 2014-11-19 06:45
Kedves Erzsébet!
Egy érdekes álmom volt, egy helyi parkban voltam ahol a volt barátnőmet vártam, telefonon hívtam és vártam rá.Ekkor egy sérült galamb jelent meg, csapdosott, nem bírt elrepülni, volt mellette egy másik galamb is, aki nem hagyta őt magára.Én megfogtam a sérült galambot, és akkor vettem észre, hogy valaki megkötözte, megláncolta, és emiatt nem tud repülni, szabad lenni, ekkor elkezdtem kiszabadítani lefejteni róla.
Köszönöm a segítséget előre is Csabi
0 #720 Simone 2014-11-18 15:48
(az előző hozzászólásom folytatása) Egyszerűen már annyira rettegtem, hogy megpróbáltam felébreszteni magamat, mert tudtam, hogy álmodok. Próbáltam felkelni, hirtelen felébredtem megint és felültem az ágyban, sikítva, vagyis csak próbáltam sikítani, mert nem jött ki hang a torkomon. De itt jött még egy furcsaság. Hiába voltam ébren akkor már, éreztem, hogy alig kapok levegőt, mintha az imént valaki valóban megpróbált volna megfojtani, éreztem a kezek helyét a nyakamon. Megint csak visszaaludtam, a kezek ugyanúgy szorítottak és álmomban abban reménykedtem, hogy talán mégis csak sikerült sikítanom és anya mindjárt jön és segít felébredni. Álmomban hallottam, ahogyan anyáék szobaajtaja nyílik, és erre fel is ébredtem, komolyan azt hittem, hogy anya mindjárt jön. Újra visszaaludtam, és csak néztem az ajtómat és vártam, hogy anya mikor lép be rajta, de nem jött. Úgy lett vége ennek az egésznek, hogy sikerült átfordulnom valahogyan a másik oldalamra és beütöttem a fejemet a falba. Erre ébredtem fel, hogy bevágtam a fejemet, de ez szerencsére véget vetett ennek az egésznek, ugyanis annyira fájt, hogy nem tudtam visszaaludni rögtön, és sikerült ébren maradnom, kicsit kiheverni ezt a borzalmat. Közben letöröltem a könnyeimet, teljesen leizzadtam, ahogyan álmomban végig küzdöttem, viszont a fejem sajgása nem engedte, hogy visszaaludjak és ennek örültem. Mikor sikerült kb negyed óra múlva visszaaludnom, akkor már szerencsére nem álmodtam semmit.
Ma miután elmeséltem az álmomat a szüleimnek megkérdeztem, hogy nem hallották-e éjszaka hogy sikítottam, de azt mondták, hogy nem. Nagyon furcsa, borzalmas és valósághű volt ez az álom, ehhez hasonló még tényleg soha nem volt velem. A legrémisztőbb, hogy mikor fojtogatás után sikítva felébredtem, csak némán üvöltöttem, mert nem kaptam levegőt, éreztem a fojtogató kéz helyét a nyakamon. Kérem, segítsen ezzel kapcsolatban. Mit jelenthet ez az egész?
Előre is köszönöm válaszát: Simone
0 #719 Simone 2014-11-18 15:47
Kedves Erzsébet!
A minap hajnalban nagyon furcsa álmom volt, ehhez hasonlót még soha nem éltem át. Nagyjából már hajnali 3 volt, mikor sikerült ágyba kerülnöm, ezért nagyon gyorsan elaludtam. Elkezdődött valamilyen rémálom, amiből egyfolytában felébredtem. Ezt úgy kell érteni, hogy az álom kezdetétől a végéig nagyjából 10 másodpercenként felriadtam, és ahogy felriadtam, azonnal vissza is zuhantam az álmomba, majd az álmot ugyanott folytattam, ahol abbahagytam. Ezek a felriadások az álom alatt nagyjából 20 alkalommal ismétlődtek meg. Álmomban az ágyamban feküdtem, de teljesen ugyanabban a testhelyzetben, amiben éppen voltam a valóságban is. Kezek fogtak le, ráncigáltak, néha belém ütöttek vagy meglöktek, de azt biztosra tudom mondani, hogy nem emberi kezek voltak, sokkal inkább hasonlítottak démoni lények karjaihoz. Később ezek a lények, már fölém hajoltak, éreztem a hideget az arcomon, és az egész helyzet ott vált reménytelenné, mikor ezek a démonok elkapták a nyakamat. Éreztem, hogy fáj, megpróbáltak megfojtani, eközben többször is felébredtem, de miután kinyitottam a szememet szinte azon nyomban vissza is aludtam, nem tudtam ébren tartani magamat. Annyira valóságosnak éreztem az álmot, hogy elkezdtem sírni. Mikor fel-fel ébredtem akkor tudtam magamról, hogy sírok, de szinte alig volt rá egy-két másodpercem, hogy felfogjam mi is történik, mert újra álomba zuhantam. Mikor próbáltam felülni az ágyban, hogy szabaduljak a kezek szorításától, már olyan erősen szorították a nyakamat, hogy fulladozni kezdtem tőle. Hirtelen sikítani akartam, mert tudtam, hogy anyáék a házban vannak, és ha meghallják, akkor segíthetnek, de olyan erősen fulladoztam, hogy nem jött ki hang a torkomon, pedig torkom szakadtából próbáltam üvölteni. (a folytatást elküldöm a következőben)
0 #718 Szerén 2014-11-18 14:38
Kedves Erzsébet!
Almomban egy hazas ferfi mellett fekszem, akit a mindennapi eletben is vonzónak tartok és gyanítom, hogy ő is engem.Nagyon jó erzes mellette lenni. Hozzásimulok a karjahoz, de tartom a tavolsagot. Figyelmeztetem hogy neki felesege van, nekem barátom. Ő merges a helyzet miatt, beszel a felesegevel, időt kér tőle, majd vissza jön hozzam. Megölel úgy igazán, minden kerek. Én mégis utasítom hogy ki-ki térjen vissza a saját életéhez. :-|
Sajnos nem értem, hogy mit keres ő az álmomban... :sigh:
0 #717 Rosta Erzsébet 2014-11-16 13:33
Kedves Tamás!
És - mivel az álombéli üldözés, fenyegetés paranormális - talán nem is kellene félned és elmenekülnöd.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #716 Tamás 2014-11-15 10:33
Köszönöm Erzsébet már tudom is, hogy mi is az a félelem :-| De köszönöm! Majd még írok hogyha valami érdekeset álmodok és remélem azokat is majd megfejtet. És tényleg sokat segitett köszönöm :lol:
0 #715 Rosta Erzsébet 2014-11-15 08:21
Kedves Janka! – Re: #713
Mivel - mint írja - nem ugyanazt álmodják, valószínűleg nem a Carl Gustav Jung által megfogalmazott szinkronicitásr ól van szó, hanem a dolognak sokkal „prózaibb” okai lehetnek. Én arra gondolok, hogy - lévén barátok - számos közös élményük, elképzelésük, tevékenységük lehet, melyek némelyike mélyebb nyomot hagyhatott a tudattalanjukba n. Az ébrenlét eseményei - a mindennapi benyomások, tapasztalatok hatására esetleg új kontextusba helyezve - gyakran álmunkban is megismétlődnek, folytatódnak, esetleg új közös „élményeket” generálnak. Szoros barátság esetén ezek az álmok nemcsak a szereplőiket tekintve egyeznek meg, hanem akár időben is egybe eshetnek.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #714 Rosta Erzsébet 2014-11-15 08:20
Kedves Tamás! – Re: #712
Most, hogy részletesebben leírtad, egyértelművé tetted számomra, hogy az álmodat rémálomnak kell tekinteni. Ebben egy paranormális kreatúra (beszélni képes, mérgező fehér kő) üldöz (illetve szeretne megölni) Téged, rokonaidat és barátaidat. Az ilyen típusú álmok általában arra utalnak, hogy az álomgazda ébrenlétben (tehát a valódi életében) fél szembenézni valamivel, vagy összeütközésbe kerülni valakivel. Hogy ki (egy rád pikkelő tanár, egy agresszív felnőtt, vagy veled gúnyolódó idősebb rokon stb.) vagy mi (egy nehéz feladat, kellemetlen szituáció) váltja váltotta ki ezt Benned, arra magadnak kell megadnod a választ. A menekülés mindenesetre azt jelzi, hogy félsz a szembenézéstől, a konfrontációtól . Lehet, hogy magaddal rövidtávon „jót teszel”, de a környezetednek egész biztosan ártasz (és ez hosszabb távon visszaüt), ha elmenekülsz a problémák, a felelősség elől. Talán ezért is próbál az álmod bűntudatot kelteni Benned.
A barátaid álmaival – mivel azt az álmodat megismerve mesélték el (tehát az igazságtartalmu k megkérdőjelezhe tő), ráadásul nem is az álomgazdák írták meg – nem kívánok foglalkozni.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #713 Janka 2014-11-14 20:07
Kedves Rosta Erzsebet!
Azt szeretném megkérdezni ,hogy mit jelent ha én meg 2 barátom szerepeltünk mindegyikunk álmában?
Persze nem ugyanazt álmodtuk, de benne voltunk mind.
0 #712 Tamás 2014-11-14 19:52
Rosta erzsébet-Re:#709

Tehát elmondom akkor az egészet: Azzal kezdödött, hogy 1 kastélyban Voltam,és bent voltak a testvéreim és a barátaim.Elkezd tünk menekülni mert láttam 1 fehér követ ameilyk érdekes módon az álmomban olyan volt, hogy Mérgezö tehát aki hozzá ér meghal.És ez a kö elkezdett minket üldözni, és a nagyobbik tesómat el is elkapta,de engem nem tudott elkapni.Aztán a fehér kö megint hozzám beszélt: Áhh nemtudlak Elkapni inkább megyek és megmérgezem a nagymamád! És hirtelen a Mamám házánál teremtem... .Aztán megint hozzám szolt: Tudod mit? Nem is fogom a mamád megmérgezni hanem 1 lányt és azonnal a elém jött 1 lány aki betegségben szenved,( a TV-ben láttam mutatta a híradóba,hogy halálos betegsége van.)Tehát oda jött elém a lány és mondta: Minek tetted ezt velem? Te miattad fogok meghalni.És ahogy kimondta feketeség lett az álmomban, és azzal felkeltem.És Reggel az Iskolában elmeséltem a Barátaimat,hogy mit álmodtam.Tehát álmon kivül kérdeztem és ahogy mondtam ök is fehér kövel álmodtak egyik szorongatta a kezében, a másik pedig le térdepelt egy csomó fehér köre.De mondtam a barátaimnak hogy írtam neked és azt mondta az a barátom ameilyk kövekre térdepelt hogy azt ki hagytam,hogy temetö mellett térdepelt le fehér kövekre. Tehát ez az egész dolog amikor a barátaimmal beszélek az álmomról az álmon kívül van. Kérlek fejtsd meg mert nagyon de nagyon kíváncsi vagyok.Köszönöm Erzsébet, hogy megfejted :roll: (A Billenytyüzetem en nincs hosszú ü és ö próbálgattam ki másolni és be illeszteni de most lusta voltam hozzá :-* de remélem ez nem fog zavarni az álomfejtésben) Várom a válaszod!
+1 #711 Rosta Erzsébet 2014-11-14 16:17
Kedves Dávid! – Re: #708
Az álomban megjelenő ház a legtöbbször az álomgazda lelkére utal, azt mutathatja, hogy miként „építi” fel az életét, vagy, hogy milyen a belső közérzete. Jelen esetben azonban a ház ismeretlen az Ön számára, és - ami még ennél is fontosabb - egy leánnyal, egy volt általános iskolai osztálytársával találkozik ebben az ismeretlen házban. Vagyis jól látja, elsősorban azt lenne fontos megtudnia, miért álmodott éppen ezzel a rég nem látott gyermekkori diáktársával.
Általában olyankor álmodunk gyermekkori barátainkkal, ha a tudatunk mélyén már egy jó ideje a múltba kívánkozunk, abba az időbe vágyunk vissza, amikor még kevesebb teher és felelősség volt a vállainkon. Ugyanakkor az ilyen álom azt a stresszt vagy nyomást is szimbolizálhatj a, amit éppen gyermekkorunkba n éltünk át. Lehet, hogy - indirekt módon - éppen a rég nem látott osztálytárs okozott akkoriban nehézségeket nekünk. Ez esetben azért álmodunk vele, mert mostanában a valódi életünkben hasonló „élményben” van részünk. Másrészről a múltunkból felbukkanó személyek viselkedésükkel , kinézetükkel, vagy tetteikkel lehet, hogy a jelenünkből emlékeztetnek valakire.
Esetleg mostanában bukkant fel valaki az életünkben, aki hasonló érzéseket váltott ki bennünk. Vagy az álombéli személlyel reprezentált őszinteség, barátság hiányzik az életünkből. Az álom befejezése talán inkább ez utóbbira utal.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #710 Rosta Erzsébet 2014-11-14 14:32
Kedves Béla24! Re: #707
Bár a közelmúltban elhunyt nagyapádról, az egymáshoz fűződő kapcsolatotok milyenségéről, mélységéről semmit sem írtál, figyelemmel arra, hogy nagyon hiányzik Neked, valami fontos oka lehet annak, hogy ilyen kontextusban jelent meg az álmodban. A konfliktust köztetek, illetőleg a felé irányuló hirtelen haragodat az váltotta ki benned, hogy az ételből, amit a tálcán behozott elétek, inkább a nevelőapádat kínálta volna meg. Ez azt sugallhatja, hogy a tudat alatt úgy érzed, a halálával a feléd irányuló szeretetből elvesztettél valamit, s ezért féltékeny vagy mindenkire, akivel osztoznod kell a maradékon. A méltatlanul megbántott nagyapa csendes bocsánatkérése viszont egyértelműen jelzi, hogy ez nem helyes. Ezt legbelül Te is érezheted, mert az álmod nyugtalansággal töltött el.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #709 Rosta Erzsébet 2014-11-14 12:59
Kedves Tamás! – Re: #706
Mielőtt hozzáfognék álmod esetleges jelentésének a megfejtéséhez, jó lenne, ha az első mondatot – „(…) egy fehér kő meg akart engem ölni.” – értelmeznéd. Szeretném tudni, minek alapján gondoltad, hogy egy élettelen tárgy az életedre tör. Továbbá azt sem ártana, ha jeleznéd, hogy meddig tart, illetőleg mivel végződik az álmod. A barátaidtól való tanácskérést is álmodtad? Nemleges válasz esetén az a kérdésem, ők mikor álmodtak fehér kövekkel.
Üdvözlettel,
Rosta Erzsébet
0 #708 Dávid 2014-11-11 11:31
Kedves Erzsébet!
Mostanában nagyon keveset alszom, így nem is emlékszem álmaimra, de a mai napon,h kicsit tovább tudtam aludni mint szoktam elég érdekes álomból ébredtem, amin azóta is gondolkodom, hogy vajon miért is volt és miért maradt ennyire tiszta az egész álom, miért emlékszem rá ennyire és miért is jár ezen az agyam rajta.

Az álmom:
egy teljesen ismeretlen házban voltam, nem volt ott senki az elején így csak napi úgymond reggeli rutin tevékenységek voltak, főztem egy kávét, kimentem elszívtam egy cigit, megittam a kávét, bejöttem elmostam a bögrém és elraktam. mivel ismeretlen volt a ház, így körülnéztem, a ház modern volt, ami nagyon megragadott az a lépcső fordulóban lévő hatalmas lila kézmosó volt amit nem értettem, hogy mit keres pont a lépcső fordulóban, miután lementem vissza a konyhába rengeteg ember érkezett de engem csak egy ember foglalkoztatott , egy lány aki általános iskolában volt osztály társam (kb már 12 éve nem láttam őt és nem is tudom h mi van vele) kimentünk cigizni és beszélgettünk, de z nem rémlik h miről csak az, hogy ő felment az emeletre én pedig lent maradtam, mikor már teljesen untam magam, mert senkivel nem tudtam beszélni és csak ültem lent, felmentem az emeletre én is, a lány az ágyban feküdt befeküdtem mellé hozzám bújt fejét a mellkasomra tette és tv-t néztünk, egy örökké valóságnak tűnt de a csukott üveges ajtónál kívülről egy létra árnyéka jelent meg és hatalmas csörgés amivel először nem törődtem, de később a szobába rengetegen jöttek be. ismeretlen felnőttek, kis cserkész ruhában lévő gyerekek és hatalmas nyüzsgés lett a szobában úgyhogy úgy döntöttünk h lemegyünk inkább cigizni de mire kikeltem az ágyból felriadtam.

kíváncsi lennék, hogy miért álmodtam egy olyan lányról akit mint mondtam már rég nem láttam rég nem beszéltem vele azt sem tudom, h kb él e még,... miért álmodtam pont vele és az egésznek mi lehet a jelentése.

válaszát köszönöm.
0 #707 Béla24 2014-11-10 19:11
Kedves Erzsébet!
Pár perce keltem fel egy nagyon nyugtalanító álomból.
A nagyapámmal álmodtam aki nemrég hunyt el,és nagyon hiányzik.Egy kanapén ültem a nevelő apámmal,mikor elsétált előttünk.Egy tálca volt a kezében amin hús,erőspaprika , és kenyér volt.Én elkértem tőle de csak a második kérés után adta oda, mintha elsőre nem hallotta volna.Miután odaadta csináltam magamnak egy katonát,miközbe n ettem valami olyasmit szeretett volna hogy a nevelőapám egyen belőle ne pedig én.Mire én olyan mérges lettem hogy teleszájjal ordibálni kezdtem vele,pedig soha nem beszeltem vele csúnyán.Ezután csak annyit mondott "remélem megtudsz nekem bocsájtani" ezt elmondta 2-3 alkalommal miután lenyeltem a falatot és felébredtem.Hát ennyi lenne ez a különös álom remélem kitudod bogozni!Előre is köszönöm
0 #706 Tamás 2014-11-10 18:47
:-* Én azt álmodtam,hogy 1 fehér kô megakart engem
ölni.Nem tudtam mit jelent,hát tanácsot kértem a a barátaimtól.Ôk is azt mondták,hogy fehér kôvel álmodtak.Egyik barátom azt álmodta hogy fehér kövekre térdepelt.A másik barátom azt mesélte hogy ô a kezében szorongatta.Drá ga Rosta Erzsébet,megtud nád nekem fejteni? :oops: nagyon kíváncsi vagyok.Hogy mit is jelent kérlek válaszolj! Elöre is köszönöm!
0 #705 Rosta Erzsébet 2014-11-09 14:55
Kedves Dávid! – Re: #703
Bár a nevelőapja iránti érzéseiről, a kapcsolatukról semmit sem írt, többnyire olyankor veszekszünk valakivel az álmunkban, ha az illető iránt eltitkolt vagy elfojtott negatív érzéseket táplálunk. Az álom célja ilyenkor, hogy – kinyitva a szelepeket – feloldja a belső konfliktust. Ugyanakkor, mivel a veszekedés után a viselkedéséért azonnal bocsánatot kér, az álma azt is jelzi, hogy harmóniára és békére vágyik. Esetleg - bűntudatot érezve - magát is felelősnek tartja az álombéli veszekedésért.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #704 Rosta Erzsébet 2014-11-09 14:34
Kedves Simone! – Re: #699
Figyelmesen elolvasva a bejegyzését azt látom, hogy a leírásában több álmából ragadott ki visszatérő álomképeket, és ezeknek a jelentésére lenne kíváncsi. A válasz azonban nem egyszerű, mert a lépcső, az úszás vagy a futás különböző álmokban és más-más kontextusban tér vissza. Márpedig egy álomkép értelmezése nem választható el az álom többi részétől, és esetleg az is lényeges lehet, hogy megfigyelhető-e valamilyen trend vagy fejlődési folyamat az egymást követő, hasonló tartalmú álmok között. Mindezt azért jeleztem, mert mást jelent felfelé vagy lefelé menni, illetve nézelődni, kutyával sétálni a lépcsőn, és egészen másként értelmezendő, ha lépcsőn menekül az álmában, elesik rajta, vagy a korlátját átugorva a mélybe zuhan. És természetesen lényeges lehet az is, hogy ezek az álmok milyen sorrendben követik egymást. Hasonlóképpen különböző a válasz az úszással vagy a futással kapcsolatos álomképeire is. Nem mindegy, hogy sekély vízben – magát biztonságban érezve – tempózik, vagy mély vízben az életéért küzdve rúgkapál, és persze az sem, hogy ezeket az álmait miként, milyen érzésekkel éli meg. A futásnál is külön kell választani azokat az álmokat, melyekben - valamilyen cél felé sietve, vagy valaki elől menekülve, illetve az egészsége megőrzése érdekében - indokoltan „szedi a lábait”, azoktól, melyek esetében a futásra nincs logikus magyarázat. Ez utóbbiaknál – esetleg az előzményeket, illetve az életvitelét végiggondolva – érdemes lehetne elgondolkodnia, hogy vajon miért adhat ilyen jelzést álmaiban a tudattalanja.
Egyedül a menstruációval kapcsolatos álmai tűnnek változatlannak, bár ezeknél is lényeges lehet, hogy a szituációt álmában milyen érzésekkel éli meg, illetőleg hogy az álmai mennyire vannak összhangban a menzesz ciklusával. Figyelemmel az életkorára, és a leírásában adott kiegészítő információra, arra gondolok, hogy talán még nincs igazán felkészülve arra, hogy elfogadja személyiségének a női oldalát.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #703 Dávid 2014-11-07 05:11
Kedves Erzsébet!
Azt álmodtam , hogy az apámmal ( nevelőapámmal ) össze vesztem és azt vágtam a fejéhez , hogy én veled sose fogok kibékülni. Bementem a házba és láttam , hogy elkezd sírni . Ott akartam hagyni de valahogy mégse ment emlékeim szerint most vagy bejött a házba és akkor kértem bocsánatot és átöleltem vagy én mentem vissza most nem tudom pontosan melyik verzió de azt tudom , hogy bocsánatot kértem tőle és átöleltem.
0 #702 Violet77 2014-11-04 19:32
Koszonom a válaszát :) :-)
0 #701 Rosta Erzsébet 2014-11-03 16:13
Kedves Dávid! – Re: #698
Azzal, hogy újabb természetfölött i képességgel ajándékozta meg az álma, nem változott a véleményem, sőt most kevésbé körülírtan ki kell mondanom, az az érzésem, hogy valamint nagyon kompenzálni akarnak az álmai. Ebben a kontextusban az előző iskolájából ismert két lány feltűnését sem tudom másképp értékelni.
Ami az előző álmának értelmezésével kapcsolatos kérdéseit illeti, az ugye az álma alapján egyértelműnek tűnik, hogy szeretne kitűnni a környezetéből, azt viszont nem látom, hogy egyszerűen csak fantáziál, álomvilágot épít fel magának, vagy tesz is ennek érdekében valamit. Az összhang számomra ez utóbbit jelenti.
Hasonló értelmű az energiapotenciá ljának (vagyis az önben rejlő energiának) és szellemi adottságságai kiaknázásának a szükségessége. Ha ezek nem a céljait, ideáit szolgálják, a tudattalanjában meglévő, a kitűnésre, elismertségre, mások csodálatának kiváltására irányuló vágyai, továbbra is csak az álmaiban teljesülnek. Lehet, hogy a valóság kompenzálása önmagában is jó érzés, de álmait nem követik tettek, nem jelent a problémájára - vagyis a vágyott énképe (amilyennek szeretné, ha látnák) és a valóságos énje közötti szakadék áthidalására - megoldást. Gondolom, azt ön sem hiszi, hogy paranormális képességekkel rendelkezik.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #700 Rosta Erzsébet 2014-11-03 15:21
Kedves Violet77! – Re: #697
Mindenekelőtt szeretném megnyugtatni, első álmának nincs semmi köze a valósághoz. A közelgő haláláról kapott hír szimbolikusan értelmezendő, arra utalhat, hogy külső vagy belső késztetés (nyomás) hatására a tudata alatt úgy érzi, hogy sürgősen egy fontos döntést kellene meghoznia, vagy jelentős változtatásra lenne szükség a viselkedésében, az életvitelében. Ugyanakkor - bár tudja, hogy csak órái vannak hátra - beáll büfénél várakozó hosszú sor végére. Arra ugyan nem emlékszik, hogy mit akart vásárolni, de egy jó darabig sorban áll, ami viszont a türelem fontosságát hangsúlyozhatja . Végülis nem hal meg, ami viszont - a leírt szituációban - egyáltalán nem meglepő. Álma kapcsán azon lenne érdemes elgondolkodnia, hogy honnan eredhet, és mennyire indokolt a tudattalanja által megjelenített szimbolikus késztetés.
A második álma, melyben a „reménytelenül szeretett” fiú chatelést kezdeményezett Önnel, lehet egyfajta vágyteljesítés, de utalhat az előbbi álomban említett türelem fontosságára, vagy azt is üzenheti, hogy le kellene „faragnia” a visszafogottság ából és jobban észrevétethetné magát.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #699 Simone 2014-11-02 12:21
Kedves Erzsébet!
Nagyon sűrűn szoktam álmodni, általában egy este alatt több egymástól független, rövid álmom is van. Ezeket általában sikerül eredményesen értelmeznem, de mégis van pár részlet, amik szinte a legtöbb álmomban visszatérnek, és nem értem miért. Ilyen például a lépcső, amin néha leszaladok, néha reménytelenül kapaszkodok fel rajta, valamikor átugrom a korlátját és lezuhanok onnan, valamikor pedig játszok rajta mondjuk a kutyámmal, olykor pedig csak álldogálok ott és nézem a lépcsőfokokat. A lépcső az álmomban mindig különböző szituációban kerül elő, néha menekülök valaki elől és félek, valamikor pedig teljesen nyugodt vagyok, vagy esetleg vidám, de mindig ugyanaz a lépcső! Az első pár fok az szürke betonozott és repedéses, a többi pedig barna színű, széles és egész újnak tűnik. Nagyon hosszú a lépcső, néha nem is látom a végét, de valamelyik álmomban már láttam a fordulóját is. Széles korlátja van és fából készült. A lakásunkban nincs lépcső, sőt ilyen lépcsőt a való életben nem láttam még soha, tehát a helyszín számomra teljesen ismeretlen.
Egy másik, sűrűn előkerülő pillanat az álmaimban pedig az, hogy ülök a wc-n, pisilés után pedig észreveszem hogy megjött, mert a wc papír véres. Nem tudom, hogy miért álmodom ennyiszer azt hogy menstruálok, az álmoskönyv szerint a menstruációs vér az terhességet jelenthet, de ez teljesen kizárt, mivel még szűz vagyok (16 éves).
Szintén visszatérő dolog az, hogy úszok egy medencében. Néha röpizünk a többiekkel -iskolatársak vagy idegenek- és jól érezzük magunkat, bár már párszor előfordult, hogy hirtelen mély vízben találtam magamat és másokba kapaszkodva próbáltam nem megfulladni (ugyanis nem tudok úszni, de még ha tudnék is, nem szabad, mert epilepsziás vagyok). Volt, hogy egyedül voltam egy hatalmas tiszta medencében, aminek sötétkék színe volt, és nagyon jól éreztem magamat, mert csak járkáltam a medence sekély vizű részén, vagy mamámmal mentem strandra és egy kisebb medencében úsztunk.
Ezen kívül még sok álmomban futok. Nem tudom, hogy miért, de mikor megyek valahova az álmomban akkor mindig szaladok, még ha nem is sürgős a dolog. A park felé is futva megyek, anyámmal ha sétálni indulunk akkor is rohanunk, vagy ha üldöz valaki ugyanígy futva menekülünk. Két helyszín között mindig futok, de fogalmam sincs, hogy miért, ugyanis az esetek több mint felében tényleg nincs rá semmi szükség.
Ha ezekkel kapcsolatban, tud nekem segíteni, akkor nagyon szépen megköszönném, ugyanis már egyre kíváncsibb vagyok, hogy az álmaimban miért szerepelnek egyfolytában ezek a dolgok.
Előre is köszönöm segítségét: Simone
-1 #698 Dávid 2014-10-30 07:03
Tisztelt Kedves Erzsébet !
Ismét én vagyok Dávid , megint azt álmodtam , hogy tárgyakat emeltem , dobáltam a kezemmel de ebbe a álomba most más is közre játszott olyat tudtam csinálni még emellett a telekinézis mellett, hogy áramot lőttem a kezemből. De ez az áram közvetítés úgy történt , hogy csak megadott ideig tudom csinálni felkellet magamat tölteni és ismét áramot lőttem a kezemből , ujjaimból , mint a star wars-ba a Sithek . Volt mikor csak szimplán tárgyra vetettem ezt az áramot volt mikor emberre. És még emlékszem olyanra is , hogyha hiába töltöttem fel magamat már csak egy kicsit tudtam használni ezt az erőt és hát megszűnt azt hiszem akkor keltem fel (?) . Amúgy meg ezeket az álmokat élvezem és tetszenek csak nem tudom , hogy miért álmodom ilyet . Amúgy meg még az álmomban találkoztam azzal a kettő lánnyal , akikkel még az előző iskolámban jóba voltam. Az egyikkel lassú táncot jártam , majd mind kettővel elkezdtem csókolózni egyszerre. És elnézést , hogy ilyenekkel fárasztom , de azt meg nem értettem az előző válaszában , hogy mennyire vagyok összhangba az igyekezetemmel. Ezt nem értem meg azt se , hogy az energiapotenciá lomat és a mentális képességemet állítsam a gondolataim szolgálatába . Ezt legyen szíves nekem részletesebben elmagyarázni. Köszönöm szépen előre is és köszönöm a válaszát az előző álmom magyarázatához.
0 #697 Violet77 2014-10-29 17:25
Kedves Erzsébet.
Nemrég kb.3 napja elég érdekes álmom volt. Álmomban valahogy megtudtam hogy már csak 1 napom van hátra az életemből. Én erre egy kicsit kiakadtam de úgy tettem azon a napon is mint ahogy máskor. Elmentem a suliba (amugy 16 éves vagyok) és bár egy kicsit csendesebb voltam de amugy sem vagyok egy nagy szájú. A lényeg hogy azon a napon volt este valami bál a suliba és hát emiatt egy kicsit ideges voltam főleg azért mert már tudtam hogy nincs sok időm hátra és hogy éjfélbe meg fogok halni. Este a suliban elmentem a büfébe és venni szerettem volna pár dolgot de érdekes volt hogy ez inkább boltnak tűnt mert elég sok minden volt ott. Már nem emlékszem hogy mit akartam venni csak arra hogy elég hosszú volt a sor és mikozben a sorban álltam ránéztem az órára és még csak 6 óra volt és velem szembe volt egy ablak és már sotét volt. Mikozben a sorban álltam elhatároztam hogy mivel már nincs sok időm hátra így ezt pár órát kifogom élvezni és olyan dolgokat fogok tenni amit sokszor elmulasztottam ( bulizás, pasizás..sb) és hát egy ideig még a sorban állam majd annyira türelmetlen lettem hogy kiálltam a sorból és inkább nem vettem semmi. Aztán még emlékszem hogy valami lépcsőnél álltam a suliban és volt pár fiú akik próbálkoztak nálam és hiába elhatároztam hogy kihasználom a kevés időt de mégse tettem meg. Az osszes fiut elküldtem. Aztán még este hazamentem és anyáéknak elmondtam hogy meg fogok halni és elbúcsúztam tőlük.. aztán ránéztem az órára és már elmúlt hajnali fél egy is de még nem haltam meg és nagyon boldog voltam hogy még élhetek és így megtudtam hogy még élhetek és még nem most fogok meghalni. :) ez az álom egy kicsit furcsa volt számomra mert álmodtam már érdekes dolgokat de ilyet még nem. És a valóságban is nagyon vissza fogott vagyok minta az álomba és a valóságban is a pasikat mindig elküldom...
Ma viszont volt még egy álmom. A lényeg hogy álmomban facebookon rám írt az eggyik fiu osztálytársam.. ennek nagyon orültem álmomban is és ma egész nap ezen gondolkodtam mert ebbe a fiuba már kb.egy éve reménytelenül szerelmes vagyok. nem tudom jelent-e valamit az álom. kérem segítsen és elnézést a sok helyesírási hibáért.
0 #696 Rosta Erzsébet 2014-10-29 13:49
Kedves Kinga! – Re: #693
Bár expressis verbis nem állítja, a leírásából közvetett módon azért kiderül, hogy aktív szexuális életet él, vagyis megvan a lehetősége annak, hogy teherbe essen. Sajnos az álombéli érzelmeit nem árulta el, így nem tudni, örömmel vagy negatívan fogadta-e a terhessége hírét, és az sem, hogy az abortuszt hogyan: csalódottan (kényszerként), vagy megkönnyebbülés ként élte-e meg. Az első esetben negatív az álmának a jelentése, ugyanis a magzatelhajtás valamilyen, a szívéhez közel álló ideának, vágynak, célnak az idő előtti feladását jelenti, mert belül úgy érzi, nincs más választása. Ha viszont a terhesség bejelentése megijesztette, vagy egyéb módon negatívan érintette, álma szimbolikusan azt jelzi, hogy az abortusz révén megszabadult attól, ami eddig nyomasztotta, vagy amire nem tart igényt, vagy a továbbiakban nincs szüksége. És végezetül az is lehetséges, hogy azért álmodta ezt, mert lélekben még ne készült fel rá, vagy egyszerűen fél a terhességtől.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #695 Rosta Erzsébet 2014-10-29 13:47
Kedves Benő! - Re: #692
Maga az a tény, hogy álmában úszkál - függetlenül a körülményektől - azt jelzi, hogy felfedező úton jár a tudattalanjában és az érzelmei világában. Az álma arra is utalhat, hogy emocionális támaszt keres, vagy beszédes formában azt fejezi ki, hogy a lelke mélyén bízik önmagában, és reménnyel telve néz a jövőbe. Másrészről viszont az úszás az életben maradás, a túlélés eszköze, és az álom olykor ezt ugyancsak hangsúlyozhatja . Álma valódi üzenetének megfejtéséhez számos tényezőt - a víz jellemzőit, az időjárást, érzelmi viszonyulását az úszáshoz stb. - figyelembe kell venni. Álmában csendes és kristálytiszta a Duna vize, az időjárás is ideális az úszáshoz, ami azt sugallja, hogy elkezdte átértékelni az életét, és azon dolgozik, hogy jó döntést hozzon a problémái megoldására. Mivel boldognak érzi magát, és élvezi az úszás minden mozdulatát, a tudata alatt - ellentétben mindennapi tapasztalataiva l - biztonságban véli magát, és úgy érzi, hogy szeretik. Az is fontos, hogy úszás közben nem kell küzdenie a hullámokkal, és akkor is könnyed marad, amikor megfordulva felfelé halad a folyón. Ez jó jel, mert szimbolikusan azt mutatja, hogy hatékonyan próbál felülkerekedni a nehézségein, problémáin. Vagyis megvan a lehetősége a sikeres életre, és ebben a tudattalanját és az érzelmeit megjelenítő víz is „támogatja”.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #694 Rosta Erzsébet 2014-10-28 13:28
Kedves Ramóna! – Re: #675
Ha az álma - mint ahogyan írja - valóban visszatérő jellegű, és minden alkalommal ugyanez a tartalma, azaz semmilyen változást vagy fejlődést nem mutat, attól tartok, hogy eddig nem találta meg a választ a tudattalanjának az üzenetére. Bár arról nem mondott semmit, hogy felébredés után hogyan szokta érezni magát, az utolsó mondata, melyben azt jelzi, hogy a végén az álma nyomasztóvá vált, arra enged következtetni, hogy összességében negatívan éli meg, vagyis szívesen megszabadulna tőle, örömmel venné, ha nem ismétlődne meg többet.
Az álmának fontos eleme, hogy az a lelkét szimbolizáló háznak a legalsó szintjén, a pincéjében játszódik. A pince - mint szimbólum - gyakran a legsötétebb gondolatokat, érzelmeket és emlékeket jeleníti meg, azokra a problémákra utal, melyekkel nem kívánunk foglalkozni, vagy kellemetlen rájuk gondolnunk. Vagyis egy olyan helyzetet vagy emléket, melyet képtelenek vagyunk elfelejteni, vagy egyszerűen nem engedi, hogy másra gondoljunk. De azt is jelezheti, hogy problémáink, a ránk nehezedő gondok súlyosbodóban vannak, ezért a megoldáshoz segítségre van szükségünk.
Az a tény, hogy álmaiban újra meg újra lemegy a pincébe, azt sugallja, hogy egyre mélyebbre próbál ásni a múltjában, és szeretne szembenézni a félelmeivel. Azonban lenn a pincében egy zárt ajtóval találkozik, ami azt jelzi, hogy a lehetőségei korlátozottak, illetőleg valami vagy valaki gátolja az előrejutását. Amikor viszont végre sikerül besurrannia a nyitva hagyott ajtón, és megpróbálja megtalálni a „megoldás kulcsát” elébb az ismeretlen nő rángatja ki onnan, majd a párja kérdései nyomán dönt úgy, hogy idő előtt távoznia kell a „tiltott” szobából. Mivel a szobát őrző nő az ön kreatúrája, a párja pedig egészen másképp néz ki, mint általában, igazából ők nem valóságos szereplők, hanem az ön megszemélyesíte tt vonásait, személyiségének direkt módon nem általánosítható aspektusait jelenítik meg. Az egyik arra figyelmezteti, hogy a szembenézésnek még nem jött el az ideje (nem készült fel rá, nincs hozzá ereje), a másik pedig azzal szembesíti, hogy valójában nem tudja, hogy mit akar. Ezek szerint - a múlt helyett - inkább a jövőbe kellene tekintenie.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #693 Kinga 2014-10-28 13:16
Kedves Erzsébet,
Az éjjel azt álmodtam, hogy elmentem egy orvoshoz aki azt állapította meg, hogy terhes vagyok. És másik nap pedig magzatelhajtást vitt végbe.
Ez mit jelenthet?
Nem vagyok terhes. Tudtom szerint.
Kérem segítsen.
Köszönettel, Kinga.
+1 #692 Síró Benő 2014-10-27 17:09
Kedves Erzsébet! > Általában csak a munkámmal kapcsolatban szoktak álmaim lenni, de ebben a hónapban két álmom is volt ami nem a munkámmal kapcsolatos. Az egyikre megkaptam a gyors válaszát, amelyet ez úton is köszönök tisztelettel. /// > A másik, a korábbi álmomban motorcsónakoztu nk a barátaimmal a nagy Dunán. Ők elkérték tőlem a motorcsónakot és elmentek vele lefelé a Dunán. Én pedig belementem a vízbe és elkezdtem úszni lefelé a Dunán. Csodálatos tiszta, kék színű volt a Duna vize- és csendes, sima volt a víz felülete. Ameddig láttam a motorcsónakot, addig úsztam lefelé és hihetetlenül boldog voltam- valósággal élveztem minden mozdulatot a vízben. Amikor már nem láttam a motorcsónakomat , megfordultam és elkezdtem úszni visszafelé... Széles hatalmas és csendes víz volt visszafelé is. Ami rendkívüli élmény volt, hogy a nap sugaraitól kékesen áttetsző vízben úsztam visszafelé is... /// > Kérem tisztelettel írja meg, hogy ez az álom valami sorsfordító, valami olyan fordulatot jelez amitől az eddigi igen nehéz és már - már teljesen reménytelen életem változását várhatom..?!! /// >> Válaszát várom- és egyben tisztelettel megköszönöm!
-1 #691 Rosta Erzsébet 2014-10-27 16:13
Kedves Dávid! – Re: #680
Az, hogy álmában természetfölött i erővel rendelkezik (leküzdi a gravitációt, erőkifejtés nélkül képes tárgyakat mozgatni), azt jelzi, hogy többre vágyik, szeretne erősebb, hatalmasabb lenni másoknál. Ezzel nincs semmi baj, mert az emberek nem a szürkeségre vágynak, annak örülnek, ha valamivel ki tudnak tűnni a környezetükből. A kérdés az, hogy az álma mennyire van összhangban az igyekezetével. A való életében is erre törekszik? A telekinézis számomra azt sugallja, hogy a tudatosságnak a magas szintjén áll, ezért már csak arra van szüksége, hogy az energiapotenciá lját és mentális képességét a gondolatai szolgálatába állítsa. Ez azért fontos, mert ezen álombéli képességnek lehet negatív olvasata is. Például azt a téves képzetet keltheti, hogy az eredményekért nem kell megdolgozni, elegendő, ha képes megfelelően manipulálni a környezetét. Remélem, nem erről van szó!
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #690 Rosta Erzsébet 2014-10-27 14:29
Kedves Ildikó! – Re: #673
Anélkül, hogy a részletekbe belemennék - ehhez ugyanis jó néhány kérdést kellene önnek feltennem, ami viszont meghaladja az oldalam kereteit - az álma azt sugallja számomra, hogy keresi a helyét, változást szeretne az életében, de a döntés meghozatalához nincs meg a kellő akarata. Valószínűleg a való életében nem felhőtlenül boldog, valamilyen kényszer (mely eredhet külső erőből, azaz a környezete vátja ki, állhat mögötte valamilyen megfelelni vágyás, de a saját értékrendjének is lehet a következménye) hatása alatt áll. A nyugalmat és békét sugárzó, gyönyörűn zöldellő növényekkel, ragyogó napsütéssel, az idilli tájjal a tudattalanja mintegy kompenzálni kívánja a tudatát, ami úgy tűnik, eltéríti életlehetőségei optimumától. Úgy érzem, hogy az álmát alanyi szinten kell értelmezni, melynek látható és láthatatlan szereplői tulajdonképpen az ön személyiségének különböző oldalait jelenítik meg. Az álomleírásból azt sejtem, hogy többé-kevésbé valamennyi szereplővel képes azonosulni, azonban a tudata és a tudattalanja közti konfliktust nem képes feloldani. Érdekes viszont, hogy a temető többször is felbukkan az álmában. Ez azt jelezheti, hogy tétovázása ellenére kellő élményt és tapasztalatot szerzett, hogy véget vessen valaminek (annak a rossz emléknek, bűntudatnak, vagy egészségtelen kapcsolatnak), ami hátráltatja a lelki nyugalma, boldogsága elérésében. Szeretné eltemetni ezt, és kész az újjászületésre.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #689 Rosta Erzsébet 2014-10-27 14:17
Kedves Boldizsár! – Re: #686
Általában akkor álmodjuk azt, hogy földönkívüli lények támadnak ránk, vagy rabolnak el bennünket, amikor félünk a környezetünk változástól, vagy szorongást érzünk az otthonunk és a családunk elvesztése miatt. Ébrenlétben eddig ismeretlen szituációt élünk át, az új környezet, melybe kerültünk szokatlan a számunkra. Az elrablás azt sugallja, hogy nem vagyunk urai a helyzetünknek, és azt kell tennünk, amit mások diktálnak a számunkra. Ilyesmit tapasztalhatunk , amikor kiszakadva a régi környezetünkből , egy új munkahelyre, új közösségbe kerülünk. Fokozottan igaz ez, ha minderre egy idegen országban kerül sor, ez esetben az adott nép kultúrája, szokásai ismeretlenek számunkra, és a beilleszkedéshe z alkalmazkodnunk kell, ami nem mindig megy zökkenőmentesen . Hogy a földönkívüli idegenek vizsgálják, azt jelzi, hogy hangulatilag leszálló ágban van, ám – mivel állja a kínzást, és kibírja a fájdalmakat – képes szembenézni a várható nehézségekkel.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #688 Rosta Erzsébet 2014-10-27 13:01
Kedves Benő! – Re: #685
Mivel az ellopott összeg (200 Ft) nem jelentős, és magáról a lopás tényéről is csak akkor szerez tudomást, amikor visszakapja a pénzét, a hangsúly az erejével visszaélő nagydarab ember gorombaságán van. Ez utóbbi arra utalhat, hogy valami miatt a tudata alatt úgy érzi, nem tisztelik a méltóságát, vagy a környezetében - ki nem mondottan ugyan, de - nem bízik meg valakiben. A rejtett aggodalma azonban teljesen felesleges, mert a „vesztesége” szinte azonnal megtérül, és a gorombaság is csak múló rossz emlék. Ez viszont egyértelműen azt jelzi, hogy a bizonytalanságá t kiváltó szituáció - esetleg valakinek a segítségével - hamarosan stabilizálódik.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #687 Rosta Erzsébet 2014-10-27 12:50
Kedves Babóka! – Re: #682
Noha arról nem írt, hogy az életben miként viszonyul a lifthez, figyelembe véve a leírt körülményeket, álma nem pozitív üzenetet továbbít. Már a kezdet sem jó, mert egy szemetes alagsorból indulnak el. Az alagsor – a pincéhez hasonlóan – szimbolizálhatj a a tudattalant, itt azonban nem ez a helyzet, mert nem ide érkezik, hanem innen startol az álmában. Teljesen érthető, hogy e szemetes helyről távozni szeretne, ugyanis az alagsort szennyező hulladék arra utalhat, hogy valamilyen krízisen mehet át ébrenlétben. Lehet, hogy fölöslegesen elvesztegeti az energiáját, de - figyelemmel a hulladék fogalmának meghatározására - a szemét valami „nem kívántat” (érzelmet, egészségi problémát, személyt) is szimbolizálhat, de az sem zárható ki, hogy valamiért magát érzi feleslegesnek. Megoldást a lift - mely pozitív aspektusban magasabb spirituális szintre repíti az embert - sem hoz, ugyanis az is tele van szeméttel, ráadásul a szűk hely miatt gyakorlatilag fogságba esik, jelezvén, hogy hiába az igyekezete, elvesztette a kontrollt az érzelmei fölött. Emiatt tehetetlennek érzi magát, ami frusztrációval jár. Ez utóbbit jelzi, hogy - bár működik önben az anyai ösztön - a félelmet érző kislányt képtelen megvigasztalni.
Üdvözlettel,
Erzsébet
-1 #686 Boldizsár 2014-10-27 07:07
Kedves Erzsébet az elmúlt pár napban áomottam egy olan dologról, hogy éjszaka felébrettem és egy fénysugár jött le az ágyamra ami fel vonzott. És egy ufó űrhajóra kerültem és kés kíséeleteztek rajtam és nagyon rossz volt mert féltem és fájt is amit csináltak. :sigh:
0 #685 Síró Benő 2014-10-26 23:18
Kedves Erzsébet! > Az elmúlt éjszaka azt álmodtam, hogy egy nagy darab ember elvett tőlem 200 forintot. ( De én azt nem láttam amikor elvette...) Autóban ültem és csak azt láttam amikor elment mellettem ez a nagy darab ember és igen gorombán odaszólt nekem. Ezt követően beszállt az előttem álló autóba. Jobb kéz felől, az autója mellett álló alacsony termetű öreg asszony szólt ennek a nagy darab embernek valamit. Az kiszállt az autójából és odament hozzá. A kis termetű öreg asszony mutatott valamit ennek a nagy darab férfi embernek, aki hozzávetőlegese n 30 - 35 éves lehetett. Ezután a nagy darab férfi ember odajött hozzám és visszaadott nekem 200 forintot. A pénz nagyon szépen ragyogott, mintha vadi új lett volna! /// > Mit jelent ez az álom..? /// >> Én jelenleg nem vezetek autót, mert megromlott a látásom. De az álmomban én vezettem az autót- és a feleségem ült mellettem. /// >> Kérem tisztelettel, írja meg nekem: mit jelent ez az álom. Köszönöm!
0 #684 Rosta Erzsébet 2014-10-26 14:44
Kedves Csinike!
Bár a jövendöléshez - a kávézacc- és a tealevél-jóslás t is beleértve - nem értek, és nem is foglalkozom vele, annyit segítek, hogy a poharán látott „képek” szimbolikus jelentéséről röviden írok néhány gondolatot. Az angyalok jó híreket jelentenek, és hasonlóképpen értelmezhető a vágtató ló is. A kutya - lévén a pohara alján - azt jelezheti, hogy egy barátja/barátnő je segítségre szorul. A kis angyal kezét fogó angyal azt sugallhatja, hogy valaki vigyáz önre.
Üdvözlettel,
Rosta Erzsébet
0 #683 Csinike! 2014-10-24 20:14
Tisztelt Erzsébet!!!
Köszönöm hogy kérdezte!!! Nem nem álmomban voltak ezek, hanem a valóságban!!! Elfogyasztottam a cappucinert és ezek a jelek maradtak a pohár belsejében!!!
Várom megtisztelő válaszát!!!
Üdv Erika
-1 #682 Babóka 2014-10-24 06:34
Kedves Erzsébet!

Álmom a következő volt:
Egy kb 3-4 év körüli kislánnyal vártunk a lifre, mert a 9-dik emeletre szerettünk volna feljutni. Fogtam a kislány kezét, jött egy féfi kerékpárt tolt. Benyitott ahol a lift állt, és bementünk, egy nagy üres alagsor volt, elszórtan szeméttel, ekkor kinyílt a lift ajtó, és úgy kellett bebújni a liftbe, elfeküdni, mert olyan alacsony volt, és nagyon szemetes.Tele volt dobozokkal és papir zsacskókkal. A kislány az egyik sarokba lefeküdt, a féfi középre én a másik sarokba. Amikor elindult a lift a kislány elkezdett félni, én nagyon szerettem volna megvigasztalni, de a férfi miatt nem tudtam odakúszni hozzá. Fájdalommal tölltött el, hoy nem tudom megvigasztalni, nagyon szerettem volna megölelni!


Ennyi volt az álmom: Szeretném ha megfejtené.
Köszönettel: Babóka
0 #681 Rosta Erzsébet 2014-10-23 14:01
Kedves Csinike! - Re: #679
A leírása alapján nem vagyok benne biztos, ezért inkább megkérdezem. Mindezt álmodta?
Üdvözlettel,
Rosta Erzsébet
-1 #680 Dávid 2014-10-23 06:10
Tisztelt Kedves Erzsébet!
Mostanában néha-néha megint elkezdtem olyat álmodni , hogy repülök a földről felugrok kicsit elengedem és mint a " vasember " elkezdek repülni a levegőben nincsen szárnyam se semmi csak úgy repülök plusz olyan fajta tehetségem van álmomban , hogy a kezem ráirányítom egy tárgyra és mozgatom vele távolról úgy hogy hozzá érek mint egy Jedi lovagok a Star Wars-ba csak rá irányítom valamire a kezem és elkezdem mozgatni. Na az hogy álmomban repülök annak ismerem a jelentését , hogy álom világban élek . De egyszerűen nem értem , hogy álom világban élnénk mi az amit nem vennék észre a valóságba őszintén szólva mintha annyira engem ez nem is érdekelne talán így tetszene nekem de azt is tudom hogy ebből ki kéne lépnem mert akkor eléggé arcra fogok esni ha valamit nem fogok észre venni (?) . Na mindegy megpróbálok úgy élni , hogy a lényeget veszem észre. De azért az álmomat tudná nekem értelmezni ? Legyen szíves , mert azért az a telepatikus rész amikor a kezemmel irányítok dolgokat azért érdekelne előre is köszönöm szépen a válaszát.
0 #679 Csinike! 2014-10-22 16:25
Tisztelt Erzsébet!!
Azzal a kérdéssel fordulok önhöz hogy hogy a következő leírásomra, valami értelmezhető magyarázatot adjon!: szokásomhoz híven a poharamból ittam a cappucíneremet, és az egyik nap elfelejtettem elmosni, de amit benne láttam az felül múlt mindent: egy angyal egy kutyafej mellett volt, vele szemben egy angyal egy vágtató lovon ült, és a másik oldalt pedig egy angyal fogja egy kis angyal kezét!!! azóta ezt a poharat nem mostam el!! de szeretném tudni mit jelent!!! várom megtisztelő válaszát!!!
-1 #678 Rosta Erzsébet 2014-10-19 14:12
Kedves Józsi! – Re: #676
Mindenekelőtt szeretném megnyugtatni, hogy az ilyen álom ritkán szól a kedvesünkről, azaz általában nem azt jelenti, hogy a valóságban is ez a helyzet. Sokkal inkább a saját bizonytalanságé rzetünk a kiváltója az álmunknak. A következőkben a lehetséges okok közül sorolok fel néhányat:
- a partnerünk nem figyel oda ránk (valószínűleg más érdekli),
- tovább dolgozik, több időt tölt el a fitnesszel, szépítkezéssel (másnak akar tetszeni),
- félelem az egyedülléttől (már megtapasztaltuk a hűtlenséget, elhagyást),
- önbizalomhiány, kisebbrendűség érzése (népszerű, csinos, ügyes, okos a kedvesünk)
- nem bízunk eléggé a partnerünkben,
- mi szeretnénk megcsalni a párunkat, és ehhez felmentést ad az álmunk,
- és persze az sem zárható ki, hogy valóban hűtlen, ennek azonban egyéb jelei is vannak.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #677 Rosta Erzsébet 2014-10-19 13:30
Kedves Eszter! – Re: #664, #665, #674
Bár néhány napja kéretlenül egy másik olvasóm (István) adott egyfajta értelmezést az álmaira, ennek ellenére én is megpróbálkozom vele. Mindenekelőtt azonban szeretném előrebocsátani, hogy a véleményem szerint az álmok nem különíthetők el az álomgazda személyiségétől , életkorától, fizikai és lelki állapotától. Például egészen mást jelent a gyermek születése egy termékeny korban lévő, vagy várandós fiatalasszony, mint egy férfi, vagy valamilyen kutatási területen dolgozó meddő hölgy számára. Sőt az álmodó körülményeinek, élethelyzetének ismerete nélkül sokszor még azt sem lehet eldönteni, hogy kik az álom „valóságos” szereplői, azaz, hogy tárgyi vagy alanyi álomról van-e szó. Úgy is fogalmazhatnék, hogy az álmainkat magunk „alkotjuk”, így az értelmezésük is a mi dolgunk, az álomfejtő ebben a folyamatban legfeljebb segíteni tud. Ezért én egyáltalán nem merném azt mondani, hogy a leírt esetekben „próféciás” álmokról lenne szó. Természetesen a mindennapok eseményei, a brutális terrorakciók, a katasztrófák nem maradnak nyomtalanok a tudattalanunkba n, és így az álmainknak is a részeivé válhatnak.
E hosszú bevezető után röviden az álmaihoz is fűznék néhány megjegyzést. Mivel önmagáról semmit sem árult el, csupán általánosságoka t tudok mondani, de talán ezek is segíthetnek valamit, hogy ráleljen az álmai esetleges üzenetére.
Az első lényeges momentum, amit álmaiból érdemes kiemelni, hogy mindkettő hegytetőn játszódik, de - érdekes módon - még a második álmában leírt hihetetlenül magas csúcsra sem jelentett nehézséget a feljutás. Ez számomra azt sugallja, hogy nem az a lényeg, hogy feljutott a hegy tetejére, hanem az, ami ezután történt ott. Ettől függetlenül fontos, hogy mindkét álmában hegytetőn van, mert ez azt jelzi, hogy tisztábban, más perspektívából látja a dolgokat. (De az is lehet, hogy azért megy minkét alkalommal fel a hegyre, mert szeretné világosan látni, megérteni és jobban kontrollálni a helyzetét.)
Érdekes továbbá, hogy mindkét álmának étterem az egyik helyszíne. Ez azért lehet fontos, mert általában olyankor álmodunk étteremről, amikor életünkben az előttünk álló döntési és választási lehetőségek miatt túlhajszoltnak érezzük magunkat, vagy a szociális környezetünkön kívül keresünk „érzelmi táplálékot.” Bár csak úgy mellékesen jegyzi meg a második álmában, hogy a turistaparadics omban található étteremben pincérkedik, emellett nem mehetek el szó nélkül, mert esetleg lényeges lehet, miként értékelik a vendégek a munkáját. Ez ugyanis jelezés lehet arra nézve, hogy a valódi (ébren lévő) világ mit vár el Öntől.
A következő - és talán ez a legfontosabb - momentum az, hogy Önt, a családját vagy a szerettei valamelyikét tőrbe ejtik. A csapdába kerülés, a reménytelenség, a kiúttalanság érzése - olykor alvási paralízissel is társulva - nem ritka jelenség álomban. Az ilyen álmokat gyakran a mindennapi életünk frusztrációi váltják ki. Ilyen lehet, amikor a munkahelyünkön „vakvágányra” kerülünk, vagy valaki „sikeresen” meggátolja az előremenetelünk et, esetleg a párkapcsolatunk jut el a „se vele, se nélküle” állapotba. Ez a fajta jelzés azonban akár pozitív is lehet, mert ráébreszt arra, hogy nem szabad engednünk, hogy a körülmények, a környezetünk eluralkodjanak felettünk.
És végezetül röviden kitérek a fej nélküli testek, a levágott fejek jelentésére is. Mivel álmait „hátborzongató élményként” élte meg, a lefejezés ez esetben arra utalhat, hogy lehetnek a való életében olyan színterek, ahol sérülékenynek, alulértékeltnek érzi magát, vagy éppen ön az, aki éles kritikát gyakorol önmaga fölött. Az, hogy az álmaiban nem önt, hanem másokat támadnak, vernek meg, fejeznek le, nem változtat ezen, ugyanis ezek a személyek nem valódi szereplők, hanem a szelfjének (az önmagáról kialakított énképének) a visszatükröződé sei. Érdemes lehet megkérdeznie önmagától, hogy van-e olyan terület az életében, ahol sikerült igazán előrejutnia. Nem lehetséges, hogy annyira ambiciózus, hogy céljai érdekében az Ön számára értékes dolgokat is képes feláldozni? De az is lehet, hogy elhanyagolja az egészségét, vagy azokat, akik a gondoskodását igényelnék a karrierje miatt.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #676 Jozsi 2014-10-18 14:23
Kedves Erzsebet!

Tobbszor almondom hogy a kedvesem meg csal engem. miert van ez??
-1 #675 Ramóna 2014-10-17 12:43
Kedves Erzsébet!
Elég érdekes vissza tér álmaim vannak és szinte mindenre emlékszem..az összes közül talán az utóbbi volt a legérdekesebb!

Egy pincébe voltam ahol több ajtó volt egy
amire az volt ráirva hogy belépni tilos, le volt zárva egy elég érdekes lakattal. Mindig figyeltem hogy mikor nyitják ki az ajtót. Egy nő járt le a pincébe, ő járkált be ebbe a helyiségbe és egyszer nyitva hagyta az ajtót és besurrantam
Egy oylan szoba volt régi ,rozoga, kopott szekrények voltak és asztalok. Ablakok nem voltak a lámpák is ilyen..arany színűek voltak és porosak
A polcokon régi könyvek,tekercs ek, iratok és tárgyak voltak . Elindultam a szekrények között és nézelődtem. Amikor beljebb értem hallottam hogy csukódik az ajtó..
Bejött a nő és elbújtam egy szekrény mögött. Velem szembe volt egy polc és azon volt egy könyv amin volt egy olyan pecsét, mint amilyen bronz medálom van(még.. 6-7 évvel ezelőtt kaptam egy bácsitól a helyi adventi vásáron )
Le akartam venni a könyvet, de a nő észre vett és elkezdett velem üvöltözni, de annyira össze folytak a mondatai ,hogy nem értettem hogy mit mondott. Egyedül annyit tudtam kivenni a beszédéből ,hogy "még nincs itt az ideje annak ,hogy itt legyél' és elkezdett az ajtó felé ráncigálni.
Aztán amikor az ajtóhoz értünk elengedett és a falra merengett ,de én nem láttam semmit. Mintha ott se lettem volna kisétált az ajtón. Ki néztem utána az ajtón de nem volt sehol ,Ez után körbe néztem a szobába és volt mellettem egy asztal azon pedig egy könyv. abban különböző jelképek voltak,abból egy volt ki emelve ( szó-szó emlékszem rá hogy hogy nézett ki ) .Valaki meg fogta a vállamat és nagyon megijedtem, nem mertem hátra nézni és lassan megfordultam és a párom állt mögöttem és megkérdezte hogy neked mi a sorsod ? mi a feladatod ?
Olyan más volt mint általában, nem csillogtak a szemei, olyan matt volt.Kicsit ijesztő.
Elfogott egy rossz érzés és mondtam hogy jöjjön ki velem mert nem érzem jól magam és először nem akart jönni, megfogtam a kezét hogy jöjjön és jóformán kirángattam onnan. Amikor kiléptünk abba a pillanatba becsapódott az ajtó és a lakat és rácsukódott.
Magát az álmot az elején érdekes volt megélni, de a végén nyomasztóvá vált.
Kérem,segítsen megfejteni ezt!
A válaszát előre is köszönöm!
Üdvözlettel : Ramóna
0 #674 Eszter 2014-10-17 07:35
Kedves István!
Valóban, ahogy nő a fény, úgy mélyül a sötétség.
Amit nem értettem meg, az a hegy és a lev@gott fej szimbolikája mindkét álomban. Van ötlete?
0 #673 Ildiko 2014-10-17 07:10
Kedves Erzsebet! Azt almodtam,hogy busszal utazok egy nagyon szep de ismeretlen videken,aranylo an süt a nap mindenfele zöld növenyek vannak,föleg fak,es sok örökzöld.Amikor megerkezem,beja rom a videket,olyan mint egy szep park,sok idöt töltök a temetöben,az is nagyon szep hely,megnyugtat o.Azon gondolkodom oda költözöm,de nem mindenkinek tetszik az ötlet,egy regi ismerös nö kritizal erte,hogy nem fer az apammal szemben.Jarom a környeket. Aztan kis idö mulva Ismet a buszon vagyok es megint utazom erre a szep videkre,megint minden nagyon idilli. Amikor odaerek ,minden olyan mint egy kastely parkja,tele van örökzöld fakkal,es van elöttem egy ferfi de nem latszik,csak en tudom hogy elöttem all,töle balra sok feketebe öltözött ember van akik közül egy nö kilep es biztat költözzek oda en meg mondom neki hogy az öregasszony nem engedi, akkor megjelenik a hatam mögött egy nagyon gonosz öregasszony,vic sorog ram es azt mondja mar ö is itt van es akarja ö is,hogy odaköltözzem,de nagyon gonoszul mondja. En meg mondom erre,hogy a ferfi Sem akarja,ekkor elölep a fekete ruhasok közül egy ferfi aki mondja hogy pedig akarja csak nem tudja mondani,es ö is hiv hogy költözzem oda. Meg sokan mondjak hogy költözzem az apu is.de a ferfi halgatasat nemnek veszem es azt mondom,hogy en most hazamegyek,es elindulok haza a busszal,az ut szep megint de en el vagyok keseredve nagyon. Aztan megint a temetöben vagyok valakivel ,nem latszik csak ott van velem,talan keresünk valamit,a lathatatlan ember egyszer szol hogy ö megtalalta,de nem tudom mit,ez a temetö egy dombon van es regi,sok oszlopos sirral.Aztan felebredek. Mit jelenthet mindez?
Üdvözlettel: Ildiko
0 #672 Rosta Erszébet 2014-10-16 15:34
Kedves Ildikó! - Re: #670
Előző bejegyzésében nem írta, hogy az álma a jövőben (azaz 2022-ben) játszódik, és azt sem, hogy nemrégen szakítottak. Ez esetben viszont egész más az álmának a jelentése. Valószínűleg - a szituációt, valamint önmagát is vizsgálva - keresi még a szakítás okait, és álmával a tudattalanja siet a segítségére. Talán a lelke mélyén úgy érezheti, hogy a barátja nem szerette az édesapját, a rokonai pedig Önnel nem voltak megelégedve. Az pedig, hogy exbarátja - mintegy szemrehányóan (kvázi Önt okolva) - közli, hogy édesanyja öt éve meghalt balesetben, arra utalhat, hogy nem volt kedves hozzá. Miként a barátja anyagi gyarapodása - két éve egy emeletes házat vett - sugallhatja azt is, hogy hátráltatta a karrierjében.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #671 Rosta Erzsébet 2014-10-16 14:03
Kedves Rovanopera! – Re: #667
Nem hiszem, hogy a halott nagyszülőjének a lelke „félelmet akarna ébreszteni” Önben, már csak azért sem, mert a lelkiismerete tiszta, azaz nem lehet bűntudata, vagyis semmi oka sincs a tudattalanjának erre. Ahhoz azonban, hogy bármi konkrétat is tudjak mondani, sokkal pontosabban kellene ismernem nyomasztó, horrorisztikus álmai tartalmát. Mivel ezekben 10 – 15 éve (ami nagyon hosszú idő!) rendszeresen az elhunyt nagyszüleivel álmodik, fontos lenne tudnom, hogy milyen gyakoriak (hetente, havonta, negyedévente stb. jelentkeznek?) a félelmet keltő álmai, megfigyelhető-e bennük valamilyen trend, vagy fejlődési vonal, hogyan (tehetetlenül, bénultan, félelemmel eltöltve, heves szívveréssel, esetleg időnként felriadva, utána napközben fáradtnak érezve magát stb.) éli meg őket. Esetleg nem érhette valamilyen súlyos trauma, mely a nagyszülei halálával bármilyen módon összefüggésbe hozható? Így egyelőre csak arra gondolhatok, hogy mostanáig nem értette meg visszatérő álmai üzenetét, s így a helyes választ sem adhatta meg rájuk. Pedig lehet, hogy fontos lenne!
Üdvözlettel,
Rosta Erzsébet
0 #670 Ildiko 2014-10-16 13:45
Kedves Erzsebet! 669 es levelere irom. Nem 8 eve szakitottunk hanem nemreg az alom szol ugy hogy 8 ev mulva talalkozunk es ez törtenik. Üdvözlettel: Ildiko
0 #669 Rosta Erzsébet 2014-10-16 13:00
Kedves Ildikó! – Re: #666
Mivel - mint írja - már nyolc éve szakítottak, ráadásul álma ismétlődőnek sem tekinthető, nem könnyű a válasz. Ennyi idő múltán ugyanis egészen biztos, hogy feldolgozta a szakítást, és nagy valószínűséggel semmilyen lelki kapcsolat nincs már Önök között. Ezért - bár a jelenlegi családi állapotáról, társkapcsolatár ól semmit sem írt - arra gyanakszom, hogy az álma nem önökről szól, hanem szimbolikus üzenete lehet. Talán mostanában valaki a környezetében felidézhette a tudattalanjában exe bizonyos negatív tulajdonságait, esetleg a szituáció hasonló ahhoz, amikor a régi barátjával megismerkedett. Ez esetben az álma egyfajta figyelmeztetés lehet, nehogy ugyanazokat a hibákat ismét elkövesse.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #668 Rosta Erzsébet 2014-10-16 10:09
Kedves Juhász Tiborné! - Re: #663
Sajnos keveset írt ahhoz, hogy személyre szóló értelmezést adhassak álmaira. mivel önmagáról, a jelenlegi életéről, az álma szempontjából esetleg fontos életkörülményei ről, az elhunyt nagymamájához fűződő kapcsolatáról semmit sem írt, sőt vele kapcsolatban még azt sem mondta el, hogy mikor távozott az élők sorából, az álmaival összefüggésben csak általánosságoka t tudok megfogalmazni.
Az első álmával - abból kiindulva, hogy normálisan egy felnőtt embert olyankor öntenek tiszta vízzel, ha észhez akarják téríteni - a tudattalanja arra utalhat, hogy „fel kellene ébrednie”, és másra kellene koncentrálnia, irányítania a figyelmét. Ám ugyanennek az álomnak - a jelenlegi életvitelétől, viselkedésétől függően - más jelentése lehet, például azt sugallhatja, hogy alaposabban el kellene gondolkodnia azon, hogy milyen a kapcsolata a környezetében lévő személyekkel. És bizonyos esetekben azt is jelezheti, hogy az álmodónak jobban „össze kéne szednie magát”, és keményebb munkára lenne szüksége.
Érdekes, hogy a második álmában, melyben az elhunyt nagymájánál vendégeskedik - annak ellenére, hogy a történet eleje meglehetősen életszerű - verbális kommunikációra nem kerül sor. Ez némiképp zavarba ejt, mert álomban a vizitációnak általában az a célja, hogy áthidalja a szakadékot az élő és a spirituális világ között. Mivel a vendéglátója egy szót sem szólt Önhöz, továbbá egy - a valóságban nem létező - karórákkal teli vitrinből választásra buzdította, az álma - elvesztett nagymamája jóságát és szeretetét kiemelve - valószínűleg a lelke megkönnyebbülés ét szolgálja.
Üdvözlettel,
Rosta Erzsébet
0 #667 rovanpera 2014-10-15 20:05
Kedves Erzsebet! 10-15 eve rendszeresen almodok az elhunyt nagyszuleimmel, sokszor nagyon nyomaszto es horrorisztikus dolgokat,amik rendszerint visszateroek,te hat ugyanolyan alom sokszor megismetlodik. Egyikukkel mar alvas paralizisem is volt, vagyis ugy ereztem hogy ot lattam,es borzasztoan feltem. Vele jo volt a kapcsolatom,sok at jartam hozza,szerettuk egymast,ezert nem ertem hogy a lelke miert akarna bennem felelmet ebreszteni, vagy mi erre a magyarazat.
0 #666 Ildiko 2014-10-15 06:46
Kedves Erzsebet! Azt almodtam, hogy a volt baratommal talalkozom 8 evi szakitas utan, aki nagyon arrogans velem, szememre veti, hogy miert szakitott velem, mindezt nagyon flegman teszi. Azt mondja hogy, mert azt mondtak ram a rokonai, hogy olyan vagyok, akit ledobnak egy padlasajtobol, es nem esik szet, es hogy a beteg apam nem volt szep latvany neki. Meg azt mondja hogy az ö anyja 5 eve meghalt balesetben, es hogy ket eve vett egy emeletes hazat, beszeljük, meg hogy költözzek oda, de közben menjek most el a busszal. Kb ennyi az alom. Miert almodok ilyet?
0 #665 istván 2014-10-14 11:40
Kedves Eszter!
Én is szoktam foglalkozni álom meg fejtésekkel de nem minden esetre csinálom.Amit az Erzsébet ír nektek félig meddig igaz,az álmok olyanok amik Istentől valók,de közlöm veled nem minden álom Istentől van ezekben bele bonyolodni nem szabad.az álmok megfejtéséhez nagyon nagy tudás kell és főleg az Isteni álmokhoz,majd nézd meg a Bibliát,hogy ott is Dániel prófétának az angyal mondja meg melyik álom mit jelez. Kedves Eszter a te álmodban fel fedeztem,hogy ez az álom nem a te családodról szól,és nem is rólad szolt. Gratulálok! a te álmod a mai világ borzalmairól szól,háborúiról ,és a katasztrófáiról . A te álmod a muszlim terrorizmusról szól,és meg álmodtad azt a borzalmas katasztrófát a most nem rég Japánban történt. Ezt a lehetőséget nem mindenkinek adatik meg
0 #664 Eszter 2014-10-07 12:23
Kedves Erzsébet!
Hétvégén (Szo-V) nagyon nehéz álmaim voltak. Első nap a családommal kirándulván felmentünk egy hegyre és indíttatásomra megkerestük azt az éttermet, ahol korábban elraboltak valakit. Előre mentem, de nem találtam semmit, már visszafordultam , hogy keressük tovább. Azonban a többieket brutális módon már a földre terítették. Anyu és a nővérem ugyan megverve, de éltek, a bátyámat, aput nem volt erőm megkeresni, de a ket idegen, akik szintén velünk voltak már lefejezve feküdtek a földön. Innen folytatódik a történet, pénzt kell szereznem, kiderül h már rég eltervezték a csapdába csalásomat. Kiútat nem remélhetek semmiképp. Szívtelen emberek mindenhol és egyszerűen èn nem tudom megmenteni őket, mert biztosan addig megölik valamelyiküket.
A masik álomban egy hihetlenül magas hegyre sétálok fel, havas a csúcsa és a turistaparadics omban lévő étteremben pincérkedem, elzárva a világtól és az emberektől. Elég furák az emberek és odakeveredik a párom, aki csapdába esik. Egy barlangszerű járatban reked, amit feltölt a víz, ő benn ragad, miközben talál 1 hullát. Ahhoz h kiszabadítsam, a kapu kinyítása kell. A testet lefejezi a zsilip. Ezutan ott hagytam a helyet, lejöttem a hegyről.
Hátborzongató élmény még most is...tud segíteni értelmezni?
0 #663 Juhász Tiborné 2014-10-07 08:04
Kedves Erzsébet!

Álmomban tiszta vízzel öntenek le. A legutóbbi álmomban az elhunyt nagymamám terített asztallal várt. Nem szólt egy szót sem. Az asztalon töltött húsok voltak. Egy vitrinben rengeteg karóra, és mutatta, hogy válasszak belőlük.
0 #662 Rosta Erzsébet 2014-10-04 16:25
Kedves Judit! – Re: #658
A leírása alapján az álmában, mely valójában álom volt az álomban, valahol a tudatos álmodás (lucid dream) határán járhatott, melynek során hamis ébredést (false awakening) élt át, sőt volt egy olyan pont is az álmában, amikor azon gondolkodott, hogy fel kellene magát ébresztenie. Ezzel a kérdéskörrel azonban - mivel kevésbé ismert előttem, ráadásul a szakemberek között éles vita is folyik róla - nem kívánok foglalkozni az oldalamon. Ha többet szeretne megtudni a témakörről, a magyar és az angol szakkifejezések nek valamelyik keresőbe történő begépelésével számos anyagot találhat az interneten.
Az a tény viszont, hogy álmában félt, illetőleg meg volt ijedve - függetlenül attól, hogy ezt mi váltotta ki - arra utalhat, hogy ébrenlétben (tehát a valódi életében) önbizalomhiányt vagy cselekvőképtele nséget érezhet. De az is lehetséges, hogy - ami elég gyakori - valamiért (vagy valakire) haragszik, és ezt leplezi az álma félelemmel.
Üdvözlettel,
Rosta Erzsébet
0 #661 Rosta Erzsébet 2014-10-04 15:38
Kedves Robi21! – Re: #656
Bár nem írta, hogy „gyermeke” anyja a való életében létező személy-e, és milyen vele a kapcsolata, az viszont, hogy a fia világrajövetele kor már „nem voltak együtt”, meglehetősen árulkodó. Vagyis az álmát nem szó szerint, hanem szimbolikusan kell értelmezni. Ez egy izgalmas fordulópontot, új ideák, pozitív gondolatok megjelenését jelezheti az életében. Az, hogy a tudattalanja - ismeretlenként - éppen azzal a lánnyal „hozza össze”, akivel a való életben jó viszonyban van, akár bátorítás is lehet a kapcsolatuk magasabb szintre emelésére.
Üdvözlettel,
Rosta Erzsébet
0 #660 Rosta Erzsébet 2014-10-04 15:13
Kedves Manu! – Re: #657
Álomban a koraszülött csecsemő - még ha egészségesnek is tűnik - olyan „valamit” jelenít meg, ami még nem érett meg a kipróbálásra, vagy nagyobb figyelmet kellene tanúsítani iránta. A lényeg az, hogy még nem jött el az ideje. Ez a „valami” lehet egy kapcsolat magasabb szintre emelése, de szimbolizálhat egy tervet, vagy projektet is, melynek - megfelelő felkészülés és körültekintés nélkül - idő előtt kezdett a megvalósításába . Az, hogy a tudattalanja a barátnője anyukája révén bizonytalanságo t próbál kelteni önben, csak ráerősít erre az üzenetre.
Üdvözlettel,
Rosta Erzsébet
0 #659 Rosta Erzsébet 2014-10-04 14:50
Kedves Timi! - Re: #655
Az egyébként továbbra is együtt élő szülei megálmodott válása több dolgot jelezhet. A legkézenfekvőbb az, hogy a tudattalanjában összegyűlt néhány jelzés, mely a szülei közötti összhang megbomlására utalhat. Álmának egy másik - szimbolikus - üzenete arra mutathat rá, hogy a lelke mélyén valamilyen belső konfliktuson mehet keresztül. A szülei mindegyikének szeretne a kedvében járni, anélkül, hogy csalódást okozna a másiknak. Az a sejtésem, hogy elsősorban az édesapja miatt aggódik.
A kérdésére, vagyis, hogy a fogai kihullásának van-e valamilyen köze az édesapjánál tett látogatásával, saját magának kell megadnia a választ. Az előzmények azt sugallják, hogy ez esetben a fogainak az elvesztése nagy valószínűséggel negatív jelentésű, és arra utalhat, hogy valamilyen kompromisszumos - feltehetően veszteséggel járó - döntést kell (vagy kellett mostanában) meghoznia. Lehet, hogy nincs (vagy nem volt) megelégedve az iskolájával, a karrierjében érte csalódás, esetleg a munkahelye, vagy a kapcsolata az, ami nem elégíti (elégítette) ki.
Üdvözlettel,
Rosta Erzsébet
0 #658 Judit 2014-10-04 09:14
Kedves Erzsébet!
Ma nagyon furát álmodtam,álmomb an az anyósomék házában voltam ahol 3 évig laktunk,de már 6 éve nem is jártam arra,szóval álmomban anyósomék házában keltem fel és nem tudtam hol vagyok azt tudtam hogy ott de nagyon megijedtem mert tudtam hogy nem ott aludtam el ahol álmomban felkeltem,és majdnem elkezdtem sírni,ahogy megfordultam láttam magamat aludni az ágyban,ekkor oda mentem az ablakhoz és kinézve rajta szemben bérházak voltak és ruhák voltak kiakasztva az erkélyekre emberek jöttek mentek az úton,és egyszer csak hatalmas szél támadt a ruhákat is vitte magával az emberek szaladtak menedéket keresni,és egyszer csak nagyon sötét lett az ég teljesen beborult szinte semmit nem lehetett látni,ekkor én oda mentem a szoba ajtóhoz hogy kinézzek a szobaajtó ablakán de kintről szolt a zene és én nem mertem kimenni az ajtón,azon gondolkodtam hogy fel kéne magamat ébreszteni,mert nagyon megvoltam ijedve és nem mertem semmit tenni ekkor hírtelem itthon reggel felébredtem és örültem hogy itthon vagyok...mi lehetett ez az álom?? én még ilyet sose álmodtam,várom válaszát köszönöm a segítséget....
0 #657 Manu 2014-10-04 06:59
Kedves Erzsébet!
A legutóbbi álmom kissé felzaklatott, így szeretném az Ön segítségét kérni, hátha van valami jelentősége a megálmodott eseményeknek, melyek a következők lennének:
Álmomban a barátnőmről kiderül, hogy már jó ideje terhes, ami után rövid időn belül koraszüléssel érkezik meg a csöppség. Aki valóban nagyon kicsi alakként, de teljesen egészségesként jelent meg az álomban. A gyerek körüli események után, barátnőm anyukájával veszekedek, hogy kapcsolatunk egész ideje alatt fúrta a szerelmünket, de most ne tegyen negatív jelzőket, kritikákat a helyzetre. Azon akadtam ki álmomban, hogy barátnőm anyukája azt mondta a gyerek apja kérdéses, lehet nem én vagyok.
Segítségét előre is köszönöm!
0 #656 robi21 2014-10-03 22:17
Kedves Erzsébet!
Azt álmodtam hogy fiú gyermekem született. Nagyon örültem neki. A gyermek anyjával viszont a születésekor már nem voltam együtt, neki már volt másik barátja. Kimentem a kórházból és találkoztam egy lánnyal akit a való életben ismerek és jó a kapcsolatunk, de álmomban nem ismertem és összejöttünk.
Tudna nekem segíteni, hogy ez mit jelenthet? Segítségét előre is köszönöm!
+1 #655 Timi 2014-10-02 22:32
Kedves Erzsebet!

Legutobbi almomban a szuleim kulon eltek, edesapamat latogattam, aki nagyon maga alatt volt. Ekozben nyomast ereztem a fogaimban ezert elkezdtem mozgatni okek amik vegul kiestek. Tudom, hogy foggal almodni nem szerencses, de van valami koze az apamhoz? Koszonom a valaszat.
0 #654 Rosta Erzsébet 2014-09-29 16:47
Kedves Dávid! – Re: #643
Az "álomfoszlányai " felsorolása közben annyi mindent felsorolt, hogy ezeket az eseményeket aligha lehet egyetlen álomként értelmezni. Nem is próbálkozom meg vele, már csak azért sem, mert abban sem vagyok biztos, hogy ezek az álomképek valóban a tudattalanjának , vagy inkább a fantáziájának-e a termékei.
Ehelyett inkább egyenként írok a lényegesebb mozzanatok lehetséges jelentéséről.
Az első álomfoszlány, melyben az unokahúgával közösül, gyakorlatilag egy tabu dologról, a vérfertőzésről szól. A vérfertőzés álma az álmodó szexuális vágyait jelzi, felnőttkorban az ember maszkulin és feminin vonásainak az unióját jeleníti meg. Mivel - mint írja - még csak 19 éves, az Ön esetében nem erről van szó, ugyanis jelenleg az életének abban a fázisában van, amikor már nem gyerek, de még nem is egészen felnőtt, álmában feltehetően a gyermek- és a felnőtt-énjei egyesülnek egymással.
Az ezt követő szex az érett (top kategóriájú) ismeretlen hölggyel vágyteljesítő álomként értelmezhető. Az orális szexszel ugyancsak a vágyait fejezheti ki, ugyanis a kölcsönösség egyáltalán nem érezhető a leírásából.
A későbbi maszturbálás ugyancsak ebbe sorba illik, mert a be nem vallott és kifejezésre nem juttatott szexuális vágyakat mutatja, de arra is utalhat, hogy többet kellene adnia a kapcsolatában.
A homoszexuális aktus az önszeretetére, önmaga elfogadására, vagy az önsajnálatára utalhat, de - mivel undorítónak tartja - inkább arra gondolok, hogy kétségei vannak a férfiasságával kapcsolatban.
Az pedig, hogy a maszturbálás közben orális szexre kényszeríti a partnernőjét, a szadista hajlamairól árulkodik.
Üdvözlettel,
Rosta Erzsébet
0 #653 Rosta Erzsébet 2014-09-29 13:39
Kedves Brigitta! – Re: #642
Megvallom, mindig gondban vagyok, amikor nem az álomgazda, hanem annak a hozzátartozója, barátja írja meg nekem a megfejtésre váró álmot. És nemcsak azért, mert nem vagyok benne biztos, hogy ő is egyetért vele, ha nyilvánosságra kerül, mit álmodott, de amiatt is, mert kétséges, hogy másvalaki – még ha az a legközelebbi rokona is – pontosan tolmácsolja az álmának eseményeit, és a közben átélt érzéseit.
Abból, hogy a lánya álmában a nagymamájához ment, többek között arra gondolhatok, hogy a valódi életében olyan szituációba kerülhetett, melyben gyermeknek érzi magát. Úgy is fogalmazhatnék, hogy elvesztette az irányítást az események folyása fölött. De az is lehet, hogy azért kereste fel a nagymáját, mert konfliktusba került családjának valamelyik tagjával.
Az is furcsa, hogy amikor a nagymamája házához ér, a kutyáktól alig tud hozzá bejutni, sőt az egyikük – feltehetően támadó szándékkal – követi őt. A menekülés nem megy simán, mert közben elveszíti a bal fülbevalóját. Mivel a kutyák a hűség és a szeretet szimbólumai, a lányának el kellene azon gondolkodnia, hogy van-e a családban vagy a baráti körében valaki, aki féltékeny vagy irigy rá, és mindenáron szeretne beavatkozni az életébe.
A folytatásban – vagyis a házba beérve – nemcsak a nagymamájával találkozik, hanem a nagynénje, Ön (vagyis az édesanyja) és konyhában – az éppen étkező - halott édesapja is megjelenik. Az olyan álmok, melyekben egyszerre több családtag jelen van, általában valamilyen kapcsolati probléma előjelei. Mivel mindezt súlyos stresszként élte meg a leánya (elhányta magát, majd sírásba fakadt, sőt még félálomban is folytatta a sírást), a probléma a családon belüli lehet. A leányának el kellene gondolkodnia azon, hogy mi lehet a probléma, mert minderre az unoka számára védőangyalt szimbolizáló nagymama jelenlétében kerül sor.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #652 Rosta Erzsébet 2014-09-29 12:33
Kedves Csabi! – Re - #645
Az álmai – bár látszólag nincs sok közük egymáshoz – kapcsolatban lehetnek egymással. Az elsőben a volt barátnőjét szeretné megtalálni. Bár álma közben - csaknem mozgásképtelenn é válva - az ún. alvási paralízisbe esik, a célját nem adja fel, és ha nehezen is, de sikerül egy – vélhetően a volt barátnőjéhez tartó - vonatra felkapaszkodnia . Az álomteoretikuso k szerint olyankor keresünk valakit nagyon az álmunkban, amikor valami hiányzik az életünkből, és valójában ezt a „hiányzó dolgot” szeretnénk megtalálni. Ez a hiányzó valami olyasmi lehet, mint a béke, a szeretet, a boldogság, vagy a megoldása valamilyen problémának. A megfejtéshez érdemes lenne elemezni a kapcsolatait, illetőleg az életszituációka t, melyeken mostanában átesett. Azon is hasznos lehet elgondolkodnia, hogy milyen összefüggésben lehetnek ezek a volt barátnőjével. De az is lehet, hogy minderre nincs is szükség, mert álomban a „közeledő” alagút, melyet a vonatra kapaszkodva észlel, a vaginát, az anyaméhet és a születést jelképezi, s így a biztonság és a gondozás (gyámolítás) iránti igényét jelezheti.
A másik álom szintén tekinthető egy keresésnek, ez esetben ugyanis egy sötét épületből szeretne kijutni. Szerencsére itt nincs egyedül, mert – miután gyengül és egyre rosszabbul lát - egy másik lány megfogja a kezét, majd átkarolva vezeti az úton. Valószínűleg itt is a támogatás és biztonság iránti vágya motiválta, s – miután ezt megkapja – még az erejét, szexepiljét reprezentáló fogainak elvesztése sem zavarja, a biztonságérzet, melyet leánytól nyer, megnyugvással tölti el.
Üdvözlettel,
Rosta Erzsébet
0 #651 Rosta Erzsébet 2014-09-29 12:06
Kedves Allin! – Re: #639
Álmából két momentum, a biciklizés a kerékpárúton, valamint a kiscicák kiszabadítása érdemel kiemelést. Az a mozzanat, melynek során a kerékpárúton teker, azt jelzi, hogy egyensúlyra vágyik az életében, valószínűleg a helyes arányt keresi a munka és az élvezetek között, annak érdekében, hogy sikeres legyen az aktuális vállalkozásában vagy projektjében.
A kiscicák – melyeket a kosarakban pillant meg - egyrészről azt sugallhatják, hogy életének olyan fázisába jutott, mely átmenetet képez a nagyobb függetlenség felé, vagyis annak a jele lehet, hogy kész az új dolgok felfedezésére, befogadására, melyeket az élete kínál fel az Ön számára.
Másrészről viszont szimbolikusan a sérülékenységre , a gyámolítás igényére is figyelmeztethet nek, melyre valakinek a környezetében nagy szüksége lenne. Erre leginkább a hátán fekve síró, deformált fogú vörös macskakölyök jelenléte utalhat. Valószínűleg ez utóbbi lehet az erősebb jelzés, mert kiszabadítja a pici macskákat. Ha a két mozzanatot összekapcsoljuk , álma egy olyan üzenetet továbbíthat, melynek az a lényege, hogy akkor kerülhet igazán egyensúlyba az élete, ha segít valakin, aki rászorul a támogatására.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #650 Rosta Erzsébet 2014-09-28 16:36
Kedves Niki! – Re: #646
Valóban meglehetősen furcsa az álma, az ugyanis, hogy álmában simogatja a barátja haját, az iránta érzett féltő gondoskodását jelképezi. Az viszont különféle rovarokat húz ki a hajából, eléggé bizarrnak tűnik, legalábbis ebben a kontextusban. Különösen a csontkukacok jelenléte meghökkentő, ugyanis a legyek a rothadt húsokra rakják le a petéiket, melyekből 12-24 óra alatt fejlődnek ki a nyüvek. Az álma azonban valószínűleg csak az aggodalmát fejezi ki a barátja iránt, de ha szimbolikusan közelítjük meg az esetleges jelentését, különösen, ha az álma ismétlődő, az a tény, hogy csontkukacokat szed ki a hajából, arra utalhat, hogy romlott, erkölcstelen gondolatok jönnek ki a barátja fejéből. Pozitívabb megközelítésben viszont az álma azt is szimbolizálhatj a, hogy a barátja olykor tücsköt-bogarat összehord.
Üdvözlettel,
Erzsébet

KAPCSOLÓDÓ ÍRÁSOK

Fõmenü

Az utolsó két hozzászólás