„Az álmok nem szándékos és önkényes kitalálások, hanem természetes jelenségek, és semmi mások, mint amit éppen ábrázolnak. Nem csalnak, nem hazudnak, nem csűrnek-csavarnak és nem kendőznek el semmit, hanem naiv módon azt adják tudtul, ami, és amit gondolnak. Csakis azért bosszantók és megtévesztők, mert nem értjük őket. Nem alkalmaznak semmiféle bűvészkedést, hogy elrejtsenek valamit, hanem kimondják, ami a lényegi tartalmuk, a maguk módján a lehető legvilágosabban. Azt is képesek vagyunk felismerni, miért olyan sajátosak és bonyolultak: a tapasztalat ugyanis azt mutatja, hogy olyasmit iparkodnak kifejezni, amit az én nem tud és nem ért meg.”

 

Carl Gustav Jung (1875-1961),
svájci pszichiáter, pszichológus, analitikus

(Álomfejtésről oldalamon az álmok szóval - fentebb is - jelzett linken kívül még itt olvashatnak.)

 

 A, Á

 B

 C

 CS

 D

 E, É

 F

 G

 GY

 H

 I, Í

 J

 K

 L

 M

 N

 NY

 O, Ó

 Ö, Ő

 P

 R

 S

 SZ

 T

 TY

 U, Ú

 Ü, Ű

 V

 Z

 ZS

Megfejtett álmok 


A, Á

Ablak
Az ablakkal álmodót - ha büntető eljárás alatt áll - felmentik a vád alól. Ha az álmot látónak az ablakzár látványa marad meg az álmából, pletykázása miatt alapos megdorgálásra számíthat. Az észak-afrikai arabok szerint, ha az ember álmában egy ablakon át távozik, az ügyeinek szerencsés fordulatát jelzi; ám ha az ablak szűk, és nehéz kijutni rajta, ez arra inti, hogy nagy nehézségekkel kell megbirkóznia. Muhammad An-Nefzawi 15. században írt művében, a középkori arab világ szerelmi kultúráját bemutató Illatos kertben az ablak átvitt értelemben a nőre emlékeztet, ezért aki álmában magát új, jó állapotban lévő ablakon látja bepillantani, biztos lehet benne, hogy fiatalasszonyt, vagy szüzet kerít hatalmába. Ha viszont az ablak lestrapált, kopott, az asszony öreg lesz.

Adó
Ha álmában valaki adót fizet, csinos nyereségre számíthat, ha viszont adót vetnek ki rá, nehéz munka előtt áll.

Agglegény
Agglegénnyel álmodni szerény szerencsét jelent.

Aggodalom
Aki álmában aggodalmaskodik, ha beteg, javul az állapota, ha egészséges, örömben lesz része.

Angyal
Angyallal álmodni kiváló jel, sikert, boldogságot, hasznos barátságot, szerencsés szerelmet prognosztizál. Angyallal beszélni, utálatos és gonosz dolgok történnek az álmodóval. Azt álmodni, hogy angyallal együtt lebegünk, boldog öregséget jelez.

Antilop
Az álomképként megjelenő antilop ambiciózus célokról árulkodik, melyet nagy erőfeszítések árán ér el az álomlátó. Emellett az anyagi helyzete gyors javulását is jelzi. Ha viszont az antilop elpusztul, önhibájából a szerelmi kapcsolata hamarosan megszakad.

Apáca
Apácával álmodni szerénységet, türelmet jelez, de jelenthet titkos bánatot is. Apácává válni, hűtlenség a szerelemben. Apácafőnöknőt látni, nagyravágyásra utal.

Asztal
Asztalt látni öröm; teríteni jólét; leszedni, elkerüli az álmodót a szerencse. Asztalhoz ülni, családi boldogság; asztalon ülni, váratlan öröm.

Autó
Az álomfejtők szerint autót vezetni álomban, arra figyelmezteti az embert, hogy óvatosan bánjon a pénzével, a következő két hétben ne kockáztasson, és fogadásokat se kössön. Ha álmában valaki régóta vezet kocsit, azt jelenti, hogy pénz áll a házhoz.


B

Babér
Álomban babért látni összeveszést jelez előre. A babérlevél a férfi számára azt üzeni, hogy hamarosan egy csinos nővel ismerkedik meg. A babérkoszorú ünnepélyre utal.

Babonaság
Ha az álom valamilyen babonás hiedelemről szól, udvariatlan, neveletlen emberekkel lesz dolga az álmodónak.

Bagoly
Bagollyal álmodni, gyógyíthatatlan betegséget vagy halált jelent. De utalhat haragra is. Bagolyhuhogást hallani álomban dögvészt jelez.

Bambusz
Bambusszal álmodni a veszedelem jele.

Banda
Aki arról álmodik, hogy megtámadja, vagy megfenyegeti egy banda, életkörülményei rosszabbodására kap figyelmeztetést.

Banya
Álomban banyát látni bosszúságot jelez.

Bárány
A törökök szerint fehér báránnyal álmodni, a téli hideggel, hóval kapcsolatos eseményre utal. A magyaroknál a fehér bárány boldogságot jelent a házasságban.
Bárányt leölni, kegyetlenségre és ijedtségre utal.

Bicikli
Álomban biciklivel felfelé pedálozni a hegyre, jó kilátásokat jelent, ha viszont az álmodó lefelé gurul a lejtőn, az arra figyelmezteti, hogy balszerencséje közeleg.

Bicska
Bicskával álmodni, pletykát jelent.

Bohóc
Bohóccal álmodni: könnyeket és bánatot prognosztizál.

Bors
Borsos étel rossz fogadtatásban lesz része az álmodónak. Borstartó, elővigyázatra hívja fel a figyelmet. A bors szerencsét jelent a szerelemben.

Börtön
Börtönnel álmodni az egészségi állapotban hanyatlást jelez, de jelenthet szerencsét is. Börtönben ülni és bánkódni: a szomorúságnak vége lesz. Ha álmában az ember kedvesét börtönbe zárják, azt jelenti, hogy a szerelme megbízhatatlan; ha önmagát látja börtönben, az az érzelmei korlátozását, elfojtását jelzi.

Bukfenc
Álomban bukfencezni, jó aratásra van kilátás.


C

Cápa
Cápával álmodni utazást jelent.

Cékla
Arról álmodni, hogy társaságban céklát eszünk, ájulást, majd lázas betegséget jelez.

Cinke
Cinkét látni álomban öregembernek őszi halált, fiatalnak víg farsangot jelent.

Comb
Ha asszony combjáról álmodik valaki szerencsés lesz a szerelemben, a sovány comb látványa házasságtörés jele.


CS

Csákány
Csákányozni álomban öröm; csákánnyal ajtót kifeszíteni meglepetés; csákánnyal falat bontani, jó időjárás várható.

Csat
Csatot látni álomban olyan ismeretséget jelez előre, amely az egész életre szól.

Csecsemő
Aki csecsemővel álmodik: ha szegény ember, gondoskodnak róla; ha iparos, a vállalkozása tönkremegy; ha gazdag ember, kicsúszik kezéből a hatalom; ha utazni akar, inkább mondjon le róla, maradjon otthon, mert a csecsemő sem tud megbirkózni az akadályokkal. Álomban csecsemősírást hallani, örömet jelent.

Csepegés
Álomban ereszről csepegést hallani: betegnek jó hír, egészségesnek váratlanul jó hír. Ha vízcsap csepeg: pénzkiadás jelent.

Csoda
Álomban, ha valakit csoda ér, bátorságra utal, de jelentése lehet záporeső, és anyagi kár is.

Csukló
Csuklóról álmodni kellemetlenség éri az illetőt, asszonycsuklón karperecet látni, börtön vár az álmodóra.


D

Dada
Dadával álmodni változás jele, de utalhat kisebb betegségre és kiadásra is.

Datolya
Datolyát enni álomban férfinak sikert jelent a nők körében. Datolyapálmával álmodni – a kínaiak értelmezése szerint - a korai halál jele.

Délibáb
Álomban délibábot látni, hamisságot mutat.

Disznó
Disznóval álmodni hazugságot, betegséget jelent. Disznót lelőni, szerencse a játékban. Disznóhúst enni, vagy disznózsírt kenni, gondtalan életre utal.

Doboz
Dobozzal álmodni, titkot jelent, de jelezhet titkolódzást; ha viszont eltörik a doboz, csúf veszekedést.

Dunyha
Álomban a dunyha látványa a szenvedés jele; dunyhát ajándékba kapni, rossz sors;

Dűlőút
Dűlőúton járni álomban andalgásra, új feleségre és új életre utal.


E, É

Egér
Az álomfejtők szerint egérről álmodni családi gondokat jelez, vagy azt, hogy az anyagi ügyek kedvezőtlen fordulatot vesznek. Ha egy olyan egérről szól az álom, amelyik valakire ráugrik, vagy a ruháján mászik, akkor egy barátjával botrányba keveredik az álmodó. Egér ágyban váratlan szerelembe esés jele. Egeret lenyelni, nehéz nyereményhez jutni.  Egereket, vagy patkányokat látni kamrában szűk esztendő következik.

Ékszer
Az álomfejtők szerint, álomban ékszert venni, boldogság, eladni nagy kár. Ékszert látni álmunkban, szívfájdalom, piros köves ékszert látni, betegség jele.

Elveszett tárgy
Álomban egy elveszett, vagy elfelejtett értékes tárgyat szerencsésen megtalálni, sikert jelez.

Erdő
Az álomfejtők szerint, aki álmában erdőn vág keresztül, vagy fák között sétál, átmeneti időszakot él meg. Lehet, hogy az ösztöneinek engedelmeskedik. Ha viszont az álmodó eltéved az erdőben, az annak a jele, hogy tudata alatt önmaga jobb megértésére törekszik, de jelentheti azt is, hogy egy új időszak kezdődik az életében. A sűrű, zöld erdő megcsalás jele, erdőt messziről látni, félelmet jelent.

Ernyő
Álomban lyukas esernyőt látni veszekedést jelent; esőben csukott esernyőt hordani: balszerencse az üzleti életben; nyitott esernyőt vinni esőben: nagy szerencse vár az álmodóra, minden erőfeszítése sikeres lesz. Álomban a napernyő látványa, azt jelenti, hogy mások veszik fel az illető fizetését.

Eső
Álomban megázni, megszabadulást jelez a problémáktól és nehézségektől, de termékenységet és megújulást is szimbolizálhat. Látni, amint esik az eső, és közben hallani az esőcseppek koppanását, megbocsátást és jóindulatot jelent. Ablakon át nézni az esőt, a spirituális gondolatok és megérzések tudatosulását mutatja, olykor szerencsét és szerelmet is jelképez.

Étel
Ételről álmodni, fizikai és érzelmi táplálékot és energiát jelez. A különböző ételek a gondolatok széles körét szimbolizálhatják. A gyümölcs általában az érzékiséget jelképezi, a fagyasztott ételek az álmodó hideg érzelmeiről, kimért modoráról árulkodik. Bizonyos ételek fogyasztása olyan a tulajdonságokra utalhat, amelyek hiányoznak az emberből. Aki álmában élelmet halmoz fel, valószínűleg fél az ínségtől, a nélkülözéstől. Azt is jelentheti, hogy meg van elégedve azzal, amit elért. Álomban lekvárt enni, az álmodó pénzzavarba kerül, melyet egy asszony okoz; mézet enni, vagyonhoz és szeretethez jut az álmodó; sonkát enni, az illető elveszti azt, ami sokat jelentett az életében.

Étkezés, evés
Álomban enni, egészséget jelent; azt látni, hogy valaki eszik, látogató érkezik, vagy jó jövedelemhez jut az illető. Ha az evést követően az álmodó éhes marad, az a kielégítetlen szellemi szükségleteiről, és vágyairól árulkodik. Az élelem szeretetre, barátságra, ambícióra, szexre vagy élvezetre utalhat. Aki azt álmodja, hogy elveszik előle az ételt, mielőtt befejezte volna az evést, vitákra számíthat a beosztottjaival, illetve azokkal, akik tőle függenek.


F

Fa
Kidőlő fának a látványa az álmodót arra figyelmezteti, hogy elvesztette a lába alól a talajt, és rossz irányba halad.

Fagyöngy
Fagyönggyel álmodni örömteli eseményeket és sok boldogságot jelez, de arra is utalhat, hogy az álmodót valaki a környezetében vonzónak találja.

Farkas
Farkassal álmodni némaságot okoz. Farkasfog, gyermeknek jót jelent, asszonynak gyermekáldást, öregembernek rossz ómen. Álomban farkasüvöltést hallani, nagy veszedelem.

Fém
Fémről álmodni erőt és szilárd jellemet jelez, de szimbolizálhatja a társadalom embertelen oldalát is.

Fésű
Az álomfejtők szerint bosszúság fogja érni azt, aki álmában fésűt lát, ugyanezt jelenti az is, ha leesik a fésű.

Fodrász
Ha egy asszony azt álmodja, hogy fodrászhoz ment, az annak a jele, hogy hamarosan egy családtagjának erkölcsét sértő családi botrányba keveredik. Be kell festetni a haját, hogy nagy nehezen megússza a börtönbüntetést. Ha egy férfi álmodik fodrászról, az sok pletykát jelent, vagy azt, hogy uralkodni szeretne egy gyönyörű nő fölött.

Fokhagyma
Álomban a fokhagyma látványa, ha szegény az álmodó, akkor jó jelentésű, ha gazdag, akkor valakitől gonoszságra számíthat. A fokhagymaszag levertséget jelez.

Fonál
Az álomfejtők szerint: ha egy facér nő fonállal álmodik, hamarosan egy jómódú férfi felesége lesz.

Főzés
Főzésről álmodni, az jelenti, hogy az álmodó alárendeltjévé kívánja tenni, és maga képére szeretné formázni a környezetét. Másik jelentésében viszont az ember gondoskodó oldalát jelképezi, s az illető szeretetvágyára utal. Egy másféle magyarázat szerint, az álmodó életbevágóan fontos ünnep előtt áll.

Futás
Álomban a futás nagy változásra hívja fel a figyelmet. Futni bizonyos cél felé, öröm; futás közben elfáradni, egészséges embernek jót jelent. Futás közben megállni bánatot jelez.

Füstölő
Füstölő égetésének álma az álomlátó spirituális fejlődését jelzi. Nagymértékű tudatosságot, elkötelezettséget reprezentál.


G

Gólya
Álomban gólyát látni gyermekáldást jelent, de jelenthet jó barátot is. Ha gólya kelepel az álmodó házán az illetőt szégyen éri; ha fészket rak a kéményén, akkor szerencséje lesz. Több gólya látványa boldog házasságot prognosztizál.

Gránátalma
Álomban gránátalmákat látni, termékenységet, jó egészséget és hosszú életkort prognosztizál, de szexre való csábítást, felhívást is jelezhet. Alternatív módon a vért reprezentálja.


GY

Gyapot
Gyapotföldről álmodni különös vágyat ébreszt a gyapotszedésre.

Gyémánt
Az álomfejtők szerint gyémántok birtoklásáról álmodni nagyon ígéretes álom, ugyanis magas körökből származó tiszteletet és elismerést jelent. Az viszont, ha a Szűz Mária koronájából való gyémántot lát, és visel álmában, közeli halálesetet jelez.

Gyerek
Aki kisfiút lát álmában, örömteli híreket kap, aki viszont leánygyermekről álmodik, rossz híreket hall, a török álomfejtők szerint. Általában gyermekkel álmodni, minden esetben valamilyen szerencsét jelent. Ugyanakkor a gyerekcipő: rossz hír; a gyerekruha: betegség; gyereket örökbe fogadni: viszályra figyelmeztet.

Gyertya
Az álomfejtők azt mondják, hogy a család jól megalapozott szerencséjét jelenti, ha az álomban látott gyertya tiszta, nem imbolygó lánggal ég.

Gyík
Gyíkkal álmodni egy ismeretlen ellenségre utal, vagy üzleti vállalkozásra.

Gyöngy
Gyönggyel álmodni, megfontoltságot jelez az új vállalkozásokban, tervekben. Az emberi lelket is jelképezi. Egy másik felfogás szerint a gyöngy álomban mindig könnyeket jelent.


H

Haj
Hajról álmodni azt jelenti, hogy az illető nem jár el kellő gondossággal személyes ügyeiben, és nem fog előrejutni, mert nem használja az eszét. Barna haj álomban szerencsés szerelem. Másnak haját levágni, nyereséget jelent.

Hal
Hallal álmodni egy jó ismerős teherbeesését jelenti. Halat fogni: az erő jele, tengeri halat látni álomban: rémület; a halikra: sok pénz; halat megölni: nagy bevétel; ajándékba halat kapni: gazdagság.

Halál
Álomban meghalni nyomorúság. Halálra vágyakozni, egészséget jelent. Meghalni majd újraéledni, azt jelzi, hogy nagy tisztesség éri az álmodót. A pandzsábiak szerint, ha valaki halállal álmodik, az a hosszú élet jele.

Halott
Az álomfejtők szerint, ha az álomban látott halott mond valamit, jól oda kell figyelni, mert ez nagyon fontos lehet az álmodó számára. Halott személlyel álmodni, egy figyelmeztető álom, azt jelzi, hogy a jelenlegi körülmények nem sok jóval kecsegtetnek, ezért nem szabad semmiféle egyezségbe belemenni, és semmilyen szerződést aláírni.

Hamu
Álomban: hamun járkálni, bénulást okozhat.

Háromszög
Háromszöggel álmodni szerelmi légyottot ígér, de azt is jelentheti, hogy titkos találkozóra megy az álmodó.

Házasságkötés
Házasságkötésről álmodni egy családtag halálát jelenti. Ha a házasságot idegenek kötik, akkor a halott egy távoli ismerős vagy barát lesz. Házassági ajánlat álomban, bizonyos körülmények rosszabbra fordulását jelzi. Ha álmában az előző párjával készül házasságot kötni az ember, azt jelzi, hogy elfogadta a kapcsolatából adódó kötelezettségeket, és tanult a múltbéli hibáiból. A pandzsábiak szerint házasságról álmodni szerencsétlenséget jelent.

Holdfogyatkozás
A holdfogyatkozás álma azt jelzi, hogy az illető valamilyen eddig elrejtett tulajdonságára, titkolt hibájára hamarosan fény derül.


I, Í

Iga
Nőtlennek: házasság; nősnek: nyugodalom.

Indiai jó álmok és rossz álmok
Az indiaiak nagyon hisznek az álmok erejében, melyeket isteni figyelmeztetésnek tekintenek. Szerintük istenekről, démonokról, szerencsésnek tartott állatokról vagy szerencsésnek tekintett dolgokról álmodni jó jel. Viszont aranyról, vasról, hulló csillagról vagy földrengésről álmodni rosszat jelent.  A pandzsábiak szerint a hajnali álmok általában valóra válnak. Nem jó tűzzel álmodni, vizet látni viszont szerencsét hoz. Váratlan szerencsét jelent, ha az ember álmában valamelyik ősétől ajándékot kap, ha viszont a felmenője elvisz valamit tőle, az a közelgő halál jele.

Ing
Ha fehér: nyereség; ha koszos: betegség.

Írás
Ismeretlen kézírást látni: valami hasznosat üzen az álmodónak; olyan írás, amit nem tudunk elolvasni: titkot jelent, amelyet megtudhatunk.

Ivás
Pohárból: jó társaság, amely hasznodra van.


J

Jajgatás
Álomban jajgatni, nagy bajra utal, jelenthet rossz évet, szárazságot, halálesetet.

Jég
Jéggel álmodni gond és betegség. Ha beszakad alattunk a jég, feleslegesen fogunk félni valamitől. Jégen elcsúszni szerelmi csalódás, vagy reményvesztettség. Jégen ülni, kedvezőtlen esemény bekövetkeztét jelzi. Olvadó jégen járni, füstbe ment törekvések. Jégkrémet enni, készíteni, eladni vagy felszolgálni, azt jelenti, hogy az illető elégedett az életkörülményeivel.

Jérce
Jércét látni álomban, nemsokára szerencse éri az illetőt.

Juh
Akolba zárt juhok, hosszú télre figyelmeztetnek. Juhot nyírni, veszedelmes időszak következik. Juhnyáj: az álmodó elégedett az életével. Juhokat őrizni, nyereség áll a házhoz. Juhászt látni álomban esőzéssel kapcsolatos kárt jelöl.


K

Kakas
Kakassal álmodni tűzvészre figyelmeztet, de jelenthet örömet szerző hírt, nőknél szerencsét. Kakas a tyúk hátán: szerencse a szerelemben. Kakas látványa egy torony tetején ünnepnapot jelent.

Katona
Katonával álmodni: bátorságot, olykor dühöt és gyűlöletet is jelent. A legtöbbször azonban rossz változásra van kilátás. Öreg katona látványa: hazudni fognak az álmodónak.

Kenguru
Kengurut látni, váratlan és izgalmas utazás ígéretét jelenti.

Kereszt
A keresztről és a keresztre feszítésről szóló álom szerencsét jósol az álmodónak: aki saját magát látja keresztre feszítve, nyugodt, eseménytelen házasságot remélhet; a tengerészek számára jó hajózást jelent. A politikusnak a keresztre feszítés a hivatali ranglétrán való emelkedését ígéri.

Kert
Kertet látni álomban többnyire gyerekáldást jelent. Virágos kerttel álmodni békét, kényelmet, igaz szerelmet és boldog otthont ígér. Gondozatlan, gazos kertet látni álomban, azt jelenti, hogy az illető elhanyagolta lelki szükségleteit. Az álombéli zöldséges kert, szorgalommal és gondossággal elért jólétet jelent, stabilitásra és belső erőre utal. Kert magas kerítéssel körülvéve azt jelzi, hogy adósságunkat kiegyenlítjük. Kert ősszel: gyász jele; kert télen: halott gondolatok.

Kesztyű
A kesztyű álomban, meghívásra lehet számítani. A kesztyűről álmodó embernek többnyire peres ügyei vagy üzleti gondjai lesznek, azonban megfelelő módon képes velük megbirkózni. Fekete kesztyű a gyász jele. Páratlan kesztyű: elválás olyantól, akit szeretünk.

Kígyó
Az álomfejtők szerint álomban magányos kígyót látni, és fenyegetést érezni, azt jelenti, az illetőnek egy olyan gonosz ellensége van, aki nemcsak ármánykodik ellene, hanem a testi épségére is tör. Sok kígyót látni egy gödörben balszerencse sorozatát jelzi előre a szerelemben és az üzleti életben. Ha sikerül az illetőnek legyőzni és meggyilkolni az álmában fenyegető kígyókat, azt jelzi, hogy felülkerekedik a nehézségein és diadalmaskodni fog. Kínában szerencsés előjel, ha álmunkban kígyó üldöz. Álomban fekete kígyót látni, leánygyermek születésének előjele, a szürkésfehér kígyó viszont fiúgyermek születését jövendöli. Az üzbégek szerint, aki fehér kígyóról álmodik, az meggazdagodik.

Koporsó
Az álomban látott koporsó az anyaméhet szimbolizálja. Ha üres, az álmodónak néhány területen kibékíthetetlen véleményeltérése van környezetével. A koporsóban látható holttest, depressziós időszakot jelez előre, melyet valószínűleg a személyi szabadság korlátozása okoz. Értelmetlen vagy rosszabbodó viszonyra, ügyre figyelmeztet. Itt az ideje a helyzet megszüntetésének vagy a kapcsolat felszámolásának.

Korsó
Az álomban látott korsó mindenféle rossznak a jele, kivéve, ha kútba vagy patakba esik, és darabokra törik, mert így a benne lévő bajok szétszéledhetnek. Teli korsóval álmodni, egészséget jelent; ha üres a korsó, az a szegénység jele.

Kulcs
Kulcsokat látni álomban, nem várt változást jelent, de utalhat valamilyen titokra, különösen akkor, ha a kulcs rozsdás. Kulcsot elveszíteni, haragot jelez a legjobb baráttal. Kulcsot találni: kiszabadulás szorongatott helyzetből. Kulcscsomó a kézben azt jelzi, hogy kezedben tartod a szerencsédet.

Kutya
Kutyával álmodni: az embernek alattomos ellensége van. Egy másik változatban, kutyáról álmodni nagy sikert, gyönyörűséget és állhatatos barátokat jelez. Ugató kutya felől álmodni, rosszabbodó életkörülmények várhatók, nagy valószínűséggel nehézségek fognak következni. Fogaival vicsorgó kutya látványa álomban gyűlölködést jelez előre.


L

Léggömb
Léggömböket látni álomban, szertefoszlanak a vágyak, különösen az üzleti életben és a szerelemben, de jelenthet veszteségeket is, és visszaesést, jövedelemcsökkenést a vállalkozásban, sőt válást is.

Levél
Az angol álomfejtők szerint annak a nőnek, aki szeretné megtudni, hogy szeretője őszinte-e hozzá, ki kell választania a szerelme levelei közül egyet, lehetőleg azt, amelyik a legszenvedélyesebb szövegű. Ezután a levelet az asztalra téve, össze kell hajtani kilencrétűre. Az így összehajtott levelet egy tűvel át kell szúrni, és a párna alá tenni. Ha éjjel a szerelmes nő ezüstről, drágakövekről, üvegről, kastélyról vagy tiszta vízről álmodik, biztos lehet benne, hogy szeretője őszinte, ígéretei becsületesek; ha azonban lepedőről, pókról, tűzről, fáról, virágokról vagy arról álmodik, hogy köszönti őt, akkor érzései hazugok, és el fogja hagyni. Ugyancsak álommal kapcsolatos hiedelem, ha valaki arról álmodik, hogy levele érkezett egy barátjától, annak az a jelentése, hogy a barátja hamarosan megérkezik, vagy nemsokára újabb hírt fog adni magáról.

Liba
Libát látni álomban hír jöttét jelzi, de jelenthet pletykálkodást. Ha gúnár támadja meg az álmodót, az csalárdságot jelent. Repülő liba messzi utazást prognosztizál; a libatoll pedig kigúnyolást.


Bármely lóval kapcsolatos álom nagyon szerencsés; még a halottas kocsit húzó tolldíszes lovakról való álmodás is jó jel, ugyanis esküvőt jelez előre. Az álomban látott tarka ló ugyancsak nagy szerencsét jövendöl. Hasonlóképpen vélekednek az arabok is. Aki lovakkal, öszvérekkel vagy szamarakkal álmodik, jót remélhet, mert a Próféta azt mondta: "A férfiak szerencséje a lovaik üstökéhez van kötve az utolsó ítélet napjáig." A Koránban pedig meg van írva, hogy Allah akarta úgy, hogy "meglovagolják őket és pompázzanak velük."A török álomfejtők szerint, aki fehér lóról álmodik, annak teljesülni fognak kívánságai.


M

Macska
Macskával álmodni általában kedvezőtlen előjel, jelezhet hűtlenséget, árulást vagy valamilyen szerencsétlenséget. Az álomban látott fehér macska jót jelent az angolszászoknál; a cirmos macska úgyszintén, mert szerencsés szerelmet jelez. Az álomban látott vörösessárga macska pénzt és sikeres üzletet ígér; a fekete-fehér macska az álomlátó gyerekeinek a szerencséjét jövendöli; a foltos macska, annak a jele, hogy a barátjaival lesz szerencsés az illető. Az álomban támadó macskák, ellenséget jeleznek; de ha eredményesen megküzd velük az ember, akkor nagy nehézségeken sikerül keresztülvergődnie, és hírnévre tehet szert. Ha valakit álmában csúnyán összekarmol egy macska, az betegséget és bajt jelez előre az álmodónak.

Madár
Az álomfejtők szerint madárral álmodni férjhez menést, álomban repülő madarakat látni, sikeres életet jelent. Madarat fogni: szerencse idegen vendéggel kapcsolatban. Madarat fészkén ülve látni álomban, házasságra van kilátás.

Mágia
Az álomfejtők szerint, az álomban átélt, vagy látott mágia bármilyen formája váratlan változásokat jelez. Ha azt álmodja valaki, hogy becsapta, vagy megtévesztette egy mágus, az annak a jele, hogy ismét találkozik egy rég nem látott, elveszettnek hitt barátjával, vagy felújít egy kihűlt szerelmi kapcsolatot.

Majom
Majommal álmodni azt jelenti, hogy az ember barátai álnokok, akik csak hízelegnek neki, miközben csak a saját érdeküket nézik. Táncoló majom látványa álomban közeli szórakozásra kilátás; fára mászó majom: ellenségeskedés; ordító majom: ha leány álmodja, akkor egy teszetosza fiú fog neki udvarolni.

Makk
Az álomfejtők azt mondják, makkal álmodni jó dolgokat jelez előre, jelentős vagyongyarapodást ígér. Asszonynak makkevésről álmodni azt jelenti, hogy jómódú lesz, és örömteli pozícióba emelkedik. Aki arról álmodik, hogy lerázta a makkot a fáról, annak vágyai hamarosan teljesülni fognak az üzleti életben vagy a szerelemben.

Mandula
Mandulával álmodni, átmeneti bánatot jelez. Élvezettel evett manduláról álmodni szerencsét jelent, ha keserű az íze, az eltervezett változtatásokat el kell halasztani, de utalhat betegségre is.

Medve
Az álomfejtők szerint egy medve megöléséről álmodni azt jelenti, hogy szorult helyzetből sikerül kiszabadulnia az álmodónak. A kínaiaknál az álomban látott medve fiúgyermek születésére utal.

Méh
Méhekkel álmodni sikeres üzletet jelez. A méhraj tűzvészre figyelmeztet. Álomban a méhszúrás szerencsétlenségre utal.

Méz
Álomban mézet enni szomorúság éri az embert.

Mosómedve
Mosómedvéről álmodni arra figyelmeztet, hogy fel kell készülni az önvédelemre. Egy másik változat szerint álomban mosómedvét látni, azt jelenti, hogy az emberek hamis arcukat mutatják az életben. Ha az álomban egy mosómedve kergeti az embert, annak az álmodó számára az a jelentése, hogy, akit eddig barátjának vélt, ellensége lesz, és a háta mögött a bukásán mesterkedik.


N

Nád
Álomban nádba fújni jó kilátás jele. Nádasban ülni, az álmodó a fájdalmát kívánja feledni, de jelenthet szerencsét is. Téli nádas látványa, hosszú télre lehet számítani.

Napfogyatkozás
Az álomfejtők szerint, napfogyatkozásról álmodni, az élvezetek túlzásba vitelére figyelmeztet. A túl sok esti összejövetel, az ivászat egészségi problémákhoz vezethet. Az álmodó átmeneti sikertelenségre számíthat a vállalkozásában.

Narancs
Keserű naranccsal álmodni azt jelzi, hogy rágalmak érik az embert, mégpedig arról a helyről, ahol a narancsokat látta.

Nátha
Náthásnak lenni, azt jelenti, hogy jó egészségnek örvend az álmodó.

Név
Ha valaki álmában a nevét hallja, arra utal, hogy jó üzenetet kap az álmodó.


NY

Nyak
Ha egy nyakról szól az álom, az a közelgő pénz jöttét jelzi, kivéve, ha egy törött nyakkal kapcsolatos, ebben az esetben arra figyelmeztet, hogy a vállalkozását, üzleti ügyeit rosszul menedzseli az álmodó. A vastag nyak kedvező jel.

Nyaklánc
A nyaklánc elvesztéséről álmodni, szenvedést jelent a szeretett lény elvesztése miatt. Ha az álmodó a szerelme vagy önmaga nyaka köré tesz egy nyakláncot, az házasságot és boldog családi életet jelez. Nyaklánc asszonyon: ajándékot fog kapni az álmodó.

Nyúl
Nyúllal álmodni szerencsétlenséget, rendszerint félelmet is jelent. Országúton ülő nyúl: titkos helyre való hívogatás. Nyúlganéj: kisebb szerencse éri az embert.


O, Ó

Olajbogyó
Olajbogyó álomban kereskedőnek szerencse, másnak pedig fájdalom.

Olajfa
Olajfát látni hegyen, szenvedésre számíthat az álmodó.

Olajos hal
Álomban olajos halat látni utazást jelez.

Olló
Az olló álomban is gyakran a veszekedés és harag jele. Ollót ajándékba kapni, kis szerencse. A nagy olló kövér asszonyra utal, a szabóolló pedig hideg időjárásra.

Orgyilkos
Álomban orgyilkost látni, gonosz gond fog hatalmába keríteni.

Orsó
Orsót látni álomban eljegyzést jelez a családban, nagy ünnepléssel.


Ö, Ő

Öblítés
Gonosz indulatok lecsengését, segítség érkezését vetíti előre.

Ölelés
Valakit ölelni álomban a csalfaság jele. Öregasszonyt ölelni, megszorítás, ifjú lányt ölelni, aggodalomra lesz ok.

Ölyv
Álomban ölyvet látni nagy veszedelem.

Öreg emberek
Öregurakkal álmodni jó egészség jele. Öregasszonyt látni álomban haragot jelent. Mezon kószáló öregember látványa, meglopják az álmodót. Táncoló öregember hosszú téli utazás, bánat várható.


P

Papagáj
Papagájjal álmodni azt jelenti, hogy valamilyen tréfás dolog történik az illetővel. Ha a papagáj megcsípi az álmodót, az barátnője irigységéről árulkodik. Az álomban látott és hallott beszélő papagáj azt jelenti, hogy gonosz gúnyt űznek az álmodóval.

Patkány
Álomban egy kamrában látott patkányok ínséges idők eljövetelét jelentik. A patkány látványa ellenségre hívja fel a figyelmet. Ha a patkány megharapja az álmodót, szerelmi féltékenység jele.

Páva
Álomban, ha a páva: kiált, szerencsétlenséget jelent; repül, kis öröm, amelyért nagy árat kell fizetni; alszik, a csábítás jele; a napon sütkérezik, egy asszony hiúsága miatti veszedelemre utal; döglött, öregasszony szerelmére figyelmeztet. Az álomfejtők szerint: álomban páván lovagolni, megszégyenülés jelent egy szerelemben; pávát enni böjtölés idején, gonosz áll a házhoz. Pávatollal álmodni, börtönt, pávatollal játszani, ingerlékenységet jelent.

Pénisz
Ha egy asszony péniszről álmodik, egy rokona fog meghalni, mondják a törökök.

Pénz
Pénz elvesztéséről álmodni, átmeneti zavarokat, boldogtalanságot jelent a családi életben, és visszaesést a vállalkozásban. Gyengének, sérülékenynek és talajt vesztettnek érezheti magát az álomlátó. Emellett a becsvágy, energia és a kellő önbecsülés is hiányzik belőle. Pénz ajándékozása álomban, a szeretet adásával azonos módon értékelendő. Az álmodó keresi a szeretetet. Ha mások ajándékoznak pénzt, elhanyagoltnak, mellőzöttnek érzi magát. Valószínűleg nem tanúsítanak kellő figyelmet a problémáira, és nem mutatnak együttérzést az illető iránt. Pénzt lopni, veszélyre figyelmeztet, és óvatosságra int. Pozitív értelmezésében viszont arra utal, hogy az illető – erőfeszítéseinek köszönhetően – végül képes lesz szert tenni az általa értékesnek tartott tulajdonságokra. Az indiai szikh álomfejtők szerint az alvó személy családjában betegség várható, ha az illető álmában valakitől pénzt vesz el.

Pénztelenség
Pénz hiányáról álmodni a társadalmi státusz elvesztésétől való félelmet jelzi. Az álmodó híján van azon képességeknek, melyek céljai eléréséhez szükségesek. Azt is jelezheti, hogy túlságosan sokat foglalkoznak vele, vagy ellenkezőleg, teljesen elhanyagolják az illetőt.

Pillangó
Az álomfejtők szerint körös-körül röpködő pillangókat látni álomban azt jelzi, hogy távoli barátunk felől kapunk hírt, levélben, vagy valakitől, aki találkozott vele. Pillangóról álmodni általában, a megnyugvás iránti vágyat jelzi. Emellett a pillangók kreativitást, romantikát, élvezetet és szellemiséget is kifejezhetnek. Az is lehet, hogy az álmodó gondolkodásmódja átalakulás előtt áll. Ha az alvó személy egy gyönyörű, színes pillangót lát álmában, az illetőt pozitívan értékelik egy közeli társasági összejövetelen.

Pók
A magyaroknál álomban a tarantella pók kivételével az összes pók látványa, jó szerencsét jelent. Minél nagyobb pókot lát az ember, annál nagyobb szerencséje lesz. Ha falon mászó pókot látunk álmunkban, a legkedvesebb kívánságunk fog teljesülni. Hálóját szövő pókot látni álomban, kemény munka révén növekedő vagyont jelképez.


R

Rémisztő álmok
Szerencsét jeleznek, például tűzben megégni mindenki számára szerencsét jelent, mert ha beteg álmodja, meggyógyul; ha fiatal álmodja, szerelmi szenvedély keríti hatalmába.

Repce
Repcével álmodni intő jel, civakodásra vagy egy esetleges megerőszakolásra figyelmeztet, amelynek elkerülésére fel kell készülni érzelmileg és fizikailag.

Repülőtér
Forgalmas repülőtérről álmodni az illető szabadság utáni, vagy utazási vágyát jelzi. Ha az álomban a repülőtér üres, vagy elhagyott, az útiterv megváltozik, vagy az utazás elhalasztódik.

Rossz álmok jó jelentése
Halállal álmodni, születést jelent, születésről álmodni halált. Álomban betegeskedni, jó egészség; bánkódni, jó hír felől hallani. Álomban a baleset, a sors jobbrafordulását jelenti; a büntetés, jutalmazást jelöl; a büszkeség, megszégyenítésre utal. Ha egy szegény férfi álmodja azt, hogy nővé fog változni, jó ómen, mert valaki gondoskodni fog róla, ha gazdag ember álmodja ugyanezt, akkor ez rossz ómennek minősül, mert arra utal, hogy hatalmának vége szakad.

Rózsa
Az álomban kapott virágzó rózsa a szerelmeseknek jót jelent; másnak kellemes találkozást. Fehér rózsával álmodni ártatlan lány szerelmét jelzi; a hervadt rózsa jelentése, hogy elfelejtik az illetőt. Az arabok hiedelem világában a friss rózsa a szívet megremegtető örömök eljöveteléről ad hírt, míg a hervadt rózsa csalóka híreket jelent. Rózsatövis felől álmodni, azt jelenti, hogy olyannak okozunk fájdalmat, akit szeretünk. Rózsát kötni, vigasztalódást jelez. Rózsafán jönni a világra, gazdag asszonyt jelent. Ha valaki álmában: rózsát kap és azt a hajába tűzi, akkor becsapja valaki, akiről azt hitte, hogy jó barát; tavasszal egy csokor rózsát kap, igaz szerelemre talál; ha viszont télen kapja a csokrot, a keresés hiábavalónak bizonyul. Álomban egy teljes díszben pompázó, virágba borult rózsabokrot látni, esküvőt jelez a családban. Ha valakit álmában rózsavízzel locsolnak meg, azt jelenti, hogy a kedvese másra gondol.


S

Sáfrány
Sáfrányos ételt enni álomban betegség jele.

Sánta
Sánta férfival álmodni félelmetes érzés; sánta asszonnyal: pletykáznak az illetőről; sánta gyerek: eltitkolt szerelem; sánta kutya: rossz hír.

Sebesülés
Ha egy öregember azt álmodja, hogy megsebesült a mellkasán, rossz hírt fog hallani, ha egy lány ugyanerről álmodik, akkor szerelmes szeretőre fog lelni.

Seprés
Asszonynak boldog házasság, férfinak nehéz munka.

Sóhaj
Sóhajtást hallani álomban szerencsés hír.

Sorompó
Sorompót látni álomban szép idő várható.


Sóról álmodni, új ízek és ragyogó élmények megjelenését jelzi. Az álmodó egyéni értékeinek jobb elismerését, hangulatának javulását, életerejének növekedését mutatja. Az erőfeszítések eredményre vezetnek. Hús sózásáról álmodni, az adósság felhalmozódását jelzi, melynek eredményeként folyamatosan zaklatják a pénzbeszedők.

Sör
Álomban sört látni vagy inni, boldogságot, homályt vagy ihletet jelez, de arra is utalhat, hogy az álmodó erős társadalmi életet él.

Strucc
Struccokkal álmodni rossz előjel, mert halálhírt, vagyis pusztulást jelent.


SZ

Szakáll
Szakállas emberrel álmodni, szeszélyes asszony miatti bizonytalanság. Földig érő szakáll. gazdagságot reprezentál. Lány állán növő szakáll, az álmodó elveszíti a szeretőjét.

Szamár
Aki álmában szamara hátán üget célja felé és azt el is éri, szerencsés és boldog lesz minden dolgában, de aki útközben leesik róla, azt szerencsétlenség és bánat éri.

Szamóca
Szamócát enni asszonynak titkolt szerelem, férfinak betegség, a szamóca látványa, jó házasság.

Színek
Álomban a színek közül a fehér: becsületességet jelent; a fekete: gyászt; a kék: kiegyensúlyozottságot; a vörös: elválást; a piros: erőszakot.

Szomjúság
Álomban megszomjazni, nyugtalanságot jelent, de vonatkozhat szomorúságra vagy fáradtságra is.

Születésnap
Álomban születésnapot ünnepelni, hosszú életkort jelent.


T

Takarítás
Álomban szobát takarítani irigység jele; istállót takarítani hideg idő várható.

Tanítás
Tanításról álmodni öregedés, tanítványra lelni boldogság.

Tea
Ha valaki azt álmodja, hogy teára szomjazik, akkor hívatlan vendégek fogják meglepni.

Tenger
Álomban tengerparton állni, és figyelni a hullámokat, ahogyan a habjai a fövenyen összetörnek, azt jelzi, hogy az illetőnek kis híján baleseti sérülése lesz.

Teve
Ha az ember tevével álmodik, nagyobb óvatosságra van szüksége, mert feltehetően túl sok terhet cipel a vállain. Az ilyen személy – ahelyett, hogy szabadjára engedné, hajlamos magába fojtani az érzelmeit. Meg kell tanulnia felejteni és megbocsátani. Ugyanez az álom más értelmezésben nagy problémák megoldására, akadályok leküzdésére való képességet jelez. Aki fehér tevéről álmodik, gazdaggá válik, mondják az üzbégek.

Tojás
Tojást enni álomban harag; tojáshéj: gyász; sok tojás: nyeremény; záptojás: betegség. A törököknél tojásokról álmodni hírbe hozást, pletykát jelent.

Tömjén
Tömjénnel álmodni lánynak fejfájás; másnak megkönnyebbülés; asszonynak lelkiismeret furdalás.


Az álomfejtők szerint, aki álmában tűt talál, olyan barátokra számíthat, akik nagyra értékelik őt. Tűt keresni álomban, fölösleges aggodalmakat jelez. Tűvel álmodni, egy barátság végét jelzi.

Tükör

Az álomban látott tükör az egészséges ember számára örömet jelent, ha viszont beteg az illető, egészségromlásra utal. A fényes tükör ájulást, a törött tükör pedig árulást jelez.

Tűzhely
Nőtlennek házasságot, másnak betegséget vagy helyváltoztatást jelent.


TY

Tyúk
Új taggal bővül a család.


U, Ú

Újszülött
Csecsemővel álmodni ártatlanságot, tisztalelkűséget, melegséget, új szerelem vagy új barátság kezdetét jelzi. Viszont szoptató asszonyt látni álomban, rosszat jelent, az fogja becsapni az illetőt, akiben a legjobban megbízott.

Utazás
Utazásról álmodni, az életcélok elérésére irányuló törekvést, általánosságban az életutat jelzi, melyet az álmodó örömtelinek és sikeresnek talál. Ha az álmodó ismeretlen területen utazik keresztül, az a versenytársak részéről reá leselkedő veszélyre utal. Aki álmában emberekkel teli autóban utazik, új és érdekes barátok, izgalmas kalandok elé néz. Ha viszont egyedül van az autóban, nehéz idők várnak rá.


Ü, Ű

Ürülék Aki emberi ürüléket lát álmában, az pénzhez jut, vélik a törökök.

Üstökös
Üstökösről álmodni, azt „üzeni” az álomlátónak, hogy sürgősen meg kell szabadulnia a fizikai és lelki akadályoktól, és tovább kell haladnia a céljai felé.


V

Varjú
Az álomfejtők úgy vélik, hogy varjúval álmodni, csalódást jelent mindenben, bánatra, balszerencsére figyelmeztet, sot halált is jelezhet.

Vér
Álomban vért inni, az álmodó kirobbanó életerejéről és energiájáról árulkodik.

Vipera
Viperáról álmodni balszerencsét jelent. Megölni egy viperát, általában jó ómen. Egy élő vipera a küszöbön, halálesetet jelez a házban.

Víz
Vízzel kapcsolatos álmok jelentése: a vízesés váratlan, kellemes dolog; a folyó, ha tiszta, akkor nyugodt sikeres életet; ha zavaros, fenyegető veszélyt jelent;
az óceán: az illető békéjét; a kút belső nyugalmát jelzi; a mocsár pedig valamilyen veszélyre figyelmeztet. A magyar álomfejtők szerint: tiszta vízzel álmodni jószerencse, vagyonosodás jele; zavaros víz szomorúságot jelez, vagy az álmodó sajnálkozását egy általa jól ismert személy betegsége vagy halála miatt. Álomban a koszos víz látványa, egy gátlástalan személyre figyelmeztet, aki tönkre akarja tenni az álmodót.


Z

Zafír
Zafírral álmodni kellemetlen látogatóra utal.

Zászló
Zászlóval álmodni, ha az álmodó viszi, tekintélyt jelez; ha messziről látszódik, zavaros időt jelent.

Zuhanás
Zuhanásról álmodni a lelki egyensúly, az önkontroll elvesztését jelenti. Reprezentálhatja a veszélyeztetettség érzését, az önbizalom hiányát, a kudarctól való félelmet vagy képtelenséget a helyzettel való megbirkózásra. Ha valaki magasról zuhan ki álmában, és megsérül, készüljön fel arra, hogy nehéz napok várnak rá; ha a zuhanás nyomán nem sérül meg, a probléma kisebb és átmeneti jellegű lesz.


ZS

Zsiráf
Az összképre kell figyelnünk, átfogóbb szemléletmódra van szükségünk.

 

Hozzászólások  

0 #1124 Rosta Erzsébet 2015-08-29 13:53
Kedves Zsuzsa! – Re: #1118
Általában a fog (fogak) elvesztése, szuvasodása, kihullása a tipikus foggal kapcsolatos álomtéma, ezek az álmok gyakran valamilyen bizonytalanságé rzést, az egészség és/vagy a külső megjelenés miatti aggodalmat fejeznek ki. Az ön esetében azonban ennek épp az ellenkezője történt, álmában megsokasodtak a fogai. Ez - mivel az extra fogai egészségesek - önbizalmat, jó közérzetet sugall, azt jelzi, hogy képes felülkerekedni az ön előtt álló problémákon.
0 #1123 Rosta Erzsébet 2015-08-29 12:49
Kedves Orsi! – Re: #1117
A leírt álomképeket – mivel annyira különböző a szimbolikus jelentésük – nehéz egy álomként értelmezni. Már csak azért is, mert az egyes álomfoszlányok között nem könnyű összefüggést találni. Olvasása közben az is felmerült bennem, hogy tele gyomorral merült álomba, vagyis egyáltalán nem biztos, hogy érdemes az értelmét keresni.
Mivel a kígyók oly sok mindent szimbolizálhatn ak (ráadásul paranormális szituációban jelennek meg), anélkül, hogy többet elárulna önmagáról, nem szívesen bocsátkoznék találgatásba.
Az, hogy a „rendezvényen” – ahol a következő álomkép játszódik – kétszer is meglövik, de egyik esetben sem szenved komoly sérülést, arra utalhat, hogy olyan helyzetbe került, vagy olyan társaságban van, ahol megpróbálják befolyásolni, irányítani a döntéseit. A ketrecbe zárt oroszlánok és hatalmas kutyák viszont ennek épp az ellenkezőjét jelzik, azt sugallják, hogy ön az, aki irányítani szeretne másokat. Ám a lövések célt tévesztenek, a ketrecek ajtaja pedig nyitva, így ez egyiküknek sem sikerül. Végül az indiánnak – az álom kontextustól és a való élete eseményeitől függően – megint többféle értelmezése lehet ezek közül az egyik – mely az álomképei alapján valószínűbbnek tűnik a többinél – az, hogy nagyobb önállóságra lenne szüksége.
0 #1122 Violet77 2015-08-27 10:40
és most jutott az eszembe az első álmomból hogy egy karórám volt é azon néztem folyton az időt, mikozben a valóságban nincs is karórám és nem is szeretem, de furcsa hogy mégis megjelent,
0 #1121 Violet77 2015-08-27 10:21
ja és az álmomank van egy folytatása is amit azért írok külon mert egy kicsit hoszú. Miután megérkeztem gyakorlatra midne olyan más volt. Sok osztálytársamra alig ismertem rá és nagyon sokat változtak. Voltak akik sokkal kedvesebbek lettek velem. Néhány nap múlva már a suliba voltunk és meg volt a szaéagavató ruhám is.Fel vagyok mentev testneveélsből és álmomba is fel voltam még 2 barátnőmmel. Mi 3-man már a nagyon szép szalagavató ruhákban voltunk. Nagyon szép terebélyes volt a ruhm és olyan szép fehér volt és az anyaga is nagyon finom selyem volt. Az a lényeg hogy mi 3-man a ruhában ultunk a padon és az ozstályt néztük ahogyan tesiznek. Olyan mintha ez nem is az én osztályom lett volna mert csak 2 fiu volt akit felismertem és a aze gyik barátnőm. a másik lányal is ebszélgettem é s ismerős volt nagon de mégmindig nem tudom ki lehetett. Mikozbe ultunk a barátnőm akit viszont tényleg ismerek elmet. és a másik lánnyal maradtam apadon a tobbiek pedig irigykedtek hogy mi csak ülünk mikozbe ők tesiznek. Emlékszem hogy mondam a lánynak hogy imádom ezt a ruhát és hogy egy álom vált valóra mert még soha se volt rajtam ilyen szép ruha és egyszer az életbe külonlegesek és tényleg szépnek tartottam magam, persze nem a legszebbek de akkor végre eltudtm magam fogadni. És kozbe az eggyik fiu akivel az osztályból nem vagyunk nagyon jóba csak koszonő viszonyba, folyamatosan csak mosolygot és mindenféle dolgot mondt amivel nagyon jól menevettetett. Aztán elkezdett futni tesiór az osztyály de nem megszokott rendbe hanem valamilyen más egészen furcsa felállásban. És kozbe leült melém a tesi tanár akik arról keztdettt el kérdezgetni hogy miért agok felmentve. aztán kicsengettek és valamiért az eggyik zsámojra kellett állnom a ruhában. és mogottem állt a másik fiu akivel ki nem álhatjuk egymást mert ő folyton belém kot és még álmomba is ezt tette. Végül emlékszem azt mondták hogy nem biztos hogy jó otlet hogy é állo elől igy hátrébb kellet álnom és más került a helyemre. Elképzelghető hogy zértt álmodtam ezzel a szép ruhával mert 2 napo múla esküvőre megyünk és tegnap beszéltem a menyasszonnyal . az igaz hogy tényleg szeretnék egszer egy olyan csoda szép ruhát felpróbálni de ez csak majd jovőre a szallagavatómon teljesülhet. és kozben várom a herceget még midnig 17 évesen :) és talán egyszer rám talál egy viszonzott szerelem is és akkor egy újabb álom fog valóra válni. nos ez a teljes álmom. A válaszát kíváncsian várom. :) további szép napot :)
0 #1120 Violet77 2015-08-27 09:57
Tisztelt Erzsébet
Tegnap éjjel egy nagyon furcsa álmom volt. Álmomban olyan mintha egy másik városba latam volna de a suli ugyan az lett volna ahová most is járok. ÁLmomban el kellet jutnom arra a helyr hová má évek óta járok gyakorlatr az osztáommal. De en mtegydül indultam el. Ne tuom ésnmértm hogy miért de eltévedtem . Nagyon megijjedtem mert időre kellett beérnem a gyakorlati helyre és már csak 1 órám volt oda érni. Emlékszem hogy eg keskeny utcán mentem és egy kisseb utcára fordultam le ahol egy ház ajtaján bekopogtam. előszor nem nyitotta ki enki, igy ismét kopogtam, Egy kozépkorú nő jott ki az ajtón és tőle kértem segítséget ahhoz hogy eljussak gyakorlatra. Nagyon osszezavart a magyaázatával de azért tovább mentem. Aztán valahogy egy bevásárló kozponthoz értem és pont ott osszefutottam egy régi bartnőmmel. Eggyutt bementunk a boltokba és olyan mintha épp szallagavatóelő tt állltam volna mert szalagavató ruhákat kezdtünk el nézegetni. Nasgyon sok szép rua volt. Emlékszem az eggyik királykék színű volt és egy fekete szalag volt a derekéra kotve, DE már nem volt méret belőle. Az a lényeg hogy bármilyen ruha megtetszett eggyikből se volt méret pedig egy normál testalkatú vagyok. Aztán a baratnőm hiretlen eltűnt. És az órámra néztem és láttam hogy már csak fél órám maradt hogy kiérjek gyakorlatra. Elkezdtem sietni de olyan mintha csak korbe korbe mnetme volna mert mindig ugyanoda jutottam. Nagyon nehezen tudtam eljutni a jó utcába de még ott is megállítottak. és aztán ahoigy sikerült leráznom az embereket már egyre kozelebb értem a célhoz. Nagoyn boldog voltam. És én egy visszahúzódó vagyok de álmomban mégis amikor már kozel láttam a célt egy kicsit feltűnő voltam.mert jott mogottem egy srác és azt szerettem volna hogy észrevegyen, de csak lenézett. És végül eljutottam a gyakorlati helyre és pont az utolsó pilanatba értem be. Én ahogy már korábban is íram egy viszahúzódó csendes tipus vagyok és ami még fontos hogy mindig midenkinek próbálok megfelelni és a suli a legfontosabb, ezrt sem értem hogy miért vesztegettem az időmet egy bevásárló kozpontba ha tudtam hogy íg s késésbe vagyok. Kérem fejtse meg álmom jelentését. A válaszát előre is koszonom. :)
0 #1119 Kitty 2015-08-26 08:52
Kedves Erzsébet!
Egy álmot szeretnék megfejteni, örömömre szolgálna, ha választ kapnék! Előre is köszönet érte!

Nagy vihar pusztít a világon és a tornádók megszokott jelenségek és egy este, amikor jönnek valamiért későn vettük észre őket. A többieknek sikerült a házba menni, de én kint maradtam. Elkapott az egyik és próbáltam mászni az ajtóhoz, de anyám azt mondja nekem, hogy hagyjam hogy vigyen jobb lesz így, máshol újra találkozunk.
Mostanában egyre többször álmodom ezt. Anyám a halálom akarja benne. És amikor ezt elmondja én csak annyit mondok neki, hogy "sose adom fel!". És itt fel ébredek mindig.
0 #1118 Zsu 2015-08-24 14:54
Kedves Erzsike!
Sehol nem találok magyarázatot az álmomra, amiben, tele volt fogsorral a szám! Több sorban nőtt egymás fölött a rengeteg fog egészen a szám és az ínyem találkozásáig! Egészséges fehér fogak voltak, és bár riasztó volt de tudom, hogy van valami jelentése, mert emlékeztem rá erősen amikor felkeltem, ami nagyon ritka! Köszönöm a segítséget!
Üdvözlettel: Zsuzsa :)
0 #1117 Orsi 2015-08-21 16:35
Kedves Erzsébet!
Tudna esetleg segíteni egy álmom megfejtésében? Azt álmodtam, hogy egy kígyó kúszik az asztal alatt. Egy kocsi szélvédőjére rajzoltam 5 kígyót, akik életre keltek, odadobtam őket ahhoz az egyhez, azok magukkal vitték. Utána egy rendezvényen voltam, ahol meglőtték a kézfejem véletlenül, nem fájt. Egy ápoló kiszedte. Utána megint meglőttek, de akkor az alkarom. Be akartam menni az ápolóhoz, de a rendezvényre közben ketreceket hoztak, amiben oroszlánok, hatalmas kutyák voltak, nyitva volt az ajtajuk. Nem tudtam odamenni. Megkerültem, de ott meg egy indián ült lovon. Utána felébredtem.
+1 #1116 Rosta Erzsébet 2015-08-20 14:38
Kedves Cintia! – Re: #1112
Bár konkrétan nem mondja, de a leírása alapján nem közömbös önnek a fiú, akivel Pécsett megismerkedett. Ezt nemcsak az jelzi, hogy a facebook-on rendszeresen beszélnek egymással, hanem az is, hogy legutóbb vele álmodott. Sajnos a nagy távolság egyetlen kapcsolatnak sem tesz jót, és a tudata alatt érzi is ezt, különben nem adna olyan szavakat a fiú szájába, hogy nem méltó önhöz. Az pedig, hogy ezután a srác öngyilkosságot kísérel meg, az a félelmét jelzi, hogy a lelke mélyén fél a csalódástól, nem bízik teljesen a hűségében. Ha legközelebb is valami ehhez hasonló, negatív álma lenne, talán érdemes lenne megbeszélniük egy találkozást.
0 #1115 Rosta Erzsébet 2015-08-20 13:34
Kedves Luca! – Re: #1076 – 1. álom
Ha nincs valamilyen közvetlen előzménye – pl. film, olvasmány – az álmának, a repülőkatasztró fát szimbolikusan kell értelmezni. A gorilla, vagy az esőerdő nem bír különösebb jelentőséggel, csak színező elemei álmának. Jelen esetben – függetlenül attól, hogy túléli a balesetet – a gép lezuhanása azt sugallja, hogy problémái lehetnek a kitűzött célja elérésében. Ha az álmát negatív érzésekkel élte meg (ami a leírása alapján erősen valószínűsíthet ő), akkor arra is utalhat, hogy problémái lehetnek a jövőben, esetleg változtatnia kellene a céljain, mert ha így folytatja, elvesztheti a kontrollt élete eseménye fölött.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #1114 Rosta Erzsébet 2015-08-20 13:10
Kedves Iza! – Re: #1107
Az erősen hullámzó víz és az emberre támadó állatok is számos szimbolikus jelentést hordozhatnak, konkrét álom és egyéb információk hiányában csak általánosságban tudok segíteni az álmai értelmezésében. De - mivel az esetlegesen felmerülő kérdésekre tudhatja a választ - talán ez is elegendő lesz.
A vízről szóló álmaink általában szoros kapcsolatban álnak a mindennapjainkb an átélt érzelmeinkkel. Ahhoz, hogy a víz szimbolikus jelentését értelmezhessük, nagyon fontos megértenünk, hogy mi történik valójában az életünkben. Számba kell vennünk az emocionális szükségleteinke t, konfliktusainka t, feloldatlan/elv arratlan érzéseinket és csalódásainkat. Miközben ezt tesszük, átélhetjük a megújulást, újjászületést, megtisztul a lelkünk, begyógyulnak a sebeink, elérjük a céljainkat, elhárulnak előlünk az akadályok, és megtanuljuk, miképpen tartsuk kontroll alatt érzéseinket, megteremtve a gondolkodás, a test és a lélek egyensúlyát.
A hullámzó vizet a hullámok ereje alapján kell értékelni. Ha képesek vagyunk leküzdeni az előttünk feltornyosuló hullámokat, az annak a jele, hogy bármi is álljunk az utunkba, nem jelenthet akadályt céljaink elérésében. Ha viszont a hullámok kerekednek felül, az esetben távolodunk a céljainktól.
A ránk támadó állatok általában a fenyegetettség érzésére utalnak, azt jelzik, hogy veszélyben érezzük magunkat a külvilág eseményeitől, vagy belső érzelmeinket, gondolatainkat érezzük fenyegetőnek. Gyakori az ilyen álom, amikor áldozatnak érezzük magunkat, és védekező viselkedést veszünk fel. Olykor az is lehet, hogy az álmunk egy bizonyos - velünk szemben haragot, ellenséges viszont tápláló - személyt jelenít meg állat formájában.
Ami pedig a konkrét kérdését illeti, ahhoz túl keveset tudok önről, hogy egyáltalán megpróbálhassak rá válaszolni.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #1113 Rosta Erzsébet 2015-08-20 11:53
Kedves Dávid! – Re: #1106
Mivel nem volt kérdésed a jóshoz, nem a jóslat tartalma, hanem maga a jóslás ténye, az hogy jóshoz fordultál, a lényeges. Jóssal álmodni nem feltétlenül jelent rosszat, ám mivel - mint írtad - az álmodat aggasztónak tartod, ez igen nagy bizonytalanságo t jelez. Azt érzed, hogy döntened kellene, azonban annyira tartasz esetleges rossz döntés következményeit ől, hogy mindenkire odafigyelsz, akinek a szavai bizalmat keltenek Benned. De az is lehet, hogy már többször csalódás ért, és ezért fordulsz olyan valakihez, akiről azt hiszed, hogy jobban informált Nálad, aki segíteni tud abban, hogy mit kellene tenned. És persze az sem zárható ki, hogy azt jelzi álmod, hogy valaki nagyon nem örülne, ha nem fogadnád meg a tanácsát.
0 #1112 Demény Cintia 2015-08-14 22:18
Kedves Erzsébet!
Van egy srác akivel pécsen Megismerkedtem ö oda valósi de én nem. Nagy a távolság csak facebook on beszélünk. Volt egy furcsa álmom vele, hogy együtt voltunk de nem szóltunk egymáshoz csak mentünk a semmibe ölelkezve. Majd azt mondta nekem hogy nem érdemel meg engem, ezért valahogy oda került egy hatalmas víz amibe elkezdte folytogatni magát, de úgy hogy közben láttam az arcát. Ezután kihúztam de nem volt eszméleténél ,ezért gyorsan megpróbáltam újra éleszteni. Ami nem derült ki az álmomból hogy végül is életben maradt mivel egy a tudatalattim azt mondta meghalt majd láttam hogy mintha magához térne de ezutãn felébredtem.
Mit jelent ez?
+1 #1111 Rosta Erzsébet 2015-08-14 13:40
Kedves Bella! – Re: #1101
Válaszom a harmadik álmával kezdem. Ha csak ritkán álmodja ezt, valószínűleg nem kell komolyan venni, legfeljebb arra utal, hogy szívesen létesítene kapcsolatot az önnek tetsző személlyel. Ha viszont visszatérő jelleggel álmodja ezt, az esetben a tudattalanjába már „befészkelte magát” az illető, ezért érdemes lenne beszélnie vele.
Az álmában agresszíven viselkedő állatok arra hívhatják fel a figyelmét, hogy a környezetében van valaki, aki veszélyt jelent önre. De az is elképzelhető, hogy a tudattalanja mostanában olyan jeleket észlelt, melyek potenciálisan veszélyt jelenthetnek, ezért álmával éberségre, óvatosságra figyelmezteti.
Valamilyen fenyegetettség érzést mutat az első álma is. Bár nem éri bántódás, nem árt résen lennie.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #1110 Rosta Erzsébet 2015-08-14 11:51
Kedves Jutka! – Re: #1105
Bár nem írta, hogy milyen érzéssel éli meg az álmait, és arról sem szólt, hogy a valóságban a kapcsolatuk, történt-e valamilyen változás mostanában a párja viselkedésében. Ettől függetlenül – bár lehet, hogy még nem tudatosult önben – arra gondolok, hogy a lelke mélyén féltékeny a partnerére.
+1 #1109 Rosta Erzsébet 2015-08-14 11:41
Kedves Galavér! – Re: #1094
Bár indirekt módon a kiegészítő megjegyzéséből is kiderül, az álma azonban egyértelműen megerősíti, hogy elsősorban ön az, aki szeretné magasabb szintre emelni a kapcsolatukat. Ennek érdekében hajlandó lenne áldozatot is vállalni, ám hiába az igyekezete, lassan és nehezen közeledik a célja, illetőleg a problémájának a megoldása felé. Azt viszont, hogy mindezt a realitás jelzéseként, vagy biztatásként kell-e értelmezni, az elsősorban attól függ, hogy milyen érzésekkel élte meg az álmát.
Üdvözlettel,
Erzsébet
+1 #1108 Rosta Erzsébet 2015-08-14 10:54
Kedves Csillu! – Re: #1093
Lehet, hogy igaz a sejtése, és nincs az álmának különösebb jelentősége, mert ha valamilyen hatalmas, vagy veszélyes állat üldöz, vagy támad ránk álmunkban, ez a múltbeli félelmeinkkel, a magunkban hordozott ijesztő (elborzasztó) élményeinkkel szembesít bennünket. Ha ez nem rendszeresen fordul elő, nincs semmi baj, ilyen álma bármelyikünknek lehet. Az ön esetében azonban elszabadult cirkuszi medvék, tehát idomított állatok a támadók, ami szimbolikusan arra utalhat, hogy egy eddig elfojtott (kontrollált) érzése támadhatott önre, amellyel előbb-utóbb szembe kell néznie.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #1107 Iza 2015-08-14 09:29
Kedves Erzsébet!
Az elmúlt hetekben gyakran állatokkal álmodok amelyek meg akarnak támadni, harapni, csípni ( ez olykor sikerül is nekik ). Szerepelt bennük kutya ( általában fekete ), kígyó, cápa , rák, őshüllő..valami féle gyík. Legtöbbször a kezem, lábam harapják. A rák például a gyűrűs ujjamon csípett meg ahová az eljegyzési gyűrűt szokták húzni, majd kicsordult egy csepp vér. Ezek az álmok szinte mindig olyan álommal párosulnak amikben olyan vízzel álmodom, ami erőteljesen hullámzik, de nem feltétlenül vihar miatt. Általában emlékszem az álmaimra és egyedül szoktam őket fejtegetni, de ezekre nem tudok rájönni mit jelenthet, ebben szeretném segítségét kérni. Az elmúlt hónapokban nőgyógyászati betegség is felütötte a fejét nálam, esetleg lehet ezzel összefüggésben? Tisztelettel : Iza
0 #1106 Dávid19 2015-08-14 06:39
Kedves Erzsébet! Segítségedet szeretném kérni egy aggasztó álommal kapcsolatban. Egy jósnő jósolt nekem. Kidobott nekem 3 kártyát: halál üzenet és szerelmes nő, és kérdezte tőlem, hogy hívják azt a nőt, akit szeretek. Ez mit jelenthet? Válaszod előre is köszönöm
0 #1105 jutka 2015-08-13 20:30
Jo estet.mit jelenthet ha almomban mindig mas hajszinü szamomra ismeretlen nokkel lattom a paromat,a legutobbi almomban a furdoszobamba bujt el es a parom eszre vette amitol kiabalni kezdett a no meg sirni hogy szeret?koszonom
0 #1104 Rosta Erzsébet 2015-08-13 16:36
Kedves Luca! - Re: #1086
Az álma számomra azt jelzi, hogy bizonyos metakommunikáci ós jelek alapján, melyek valójában még tudatosultak önben, a lelke mélyén olyan érzése van, hogy a barátja titkol valamit, illetve nem mond önnek igazat.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #1103 Rosta Erzsébet 2015-08-13 16:30
Kedves Kitti! – Re: #1091
Bár még nem régen szakítottak, és igazából nem is beszélték meg egymás között a dolgot, azaz „nem varrták el a szálakat”, az a tény, hogy egy alkalommal álmában ismét „együtt voltak” és szerették egymást, nem okvetlenül jelenti azt, hogy vissza kellene „csinálniuk” mindent. Ha ismétlődően ezt álmodná, feltétlenül azt tanácsolnám, mielőbb beszéljen a fiúval, így viszont önre kell bíznom a döntést.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #1102 Rosta Erzsébet 2015-08-13 16:12
Kedves Melinda! – Re: #1090
Mivel mindegyik álma ágyban játszódik (figyelemmel a bevezető mondatára is), az első gondolatom az, hogy szexuális vágyai nem nyernek teljes kielégülést. Ugyanakkor az érzései szerelme iránt oly erősek, hogy még az álmában sem „csalná meg”. Ha nem így lenne, miközben szeretkezésre készül egy „ismerős” idegennel, nem jönne meg a menzesze.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #1101 Bella 2015-08-13 15:10
Kedves Erzsebet! Mult ejszaka olyat almodtam, hogy egy ures szobaban voltam nagyon sok ablakkal. Az ablakokat valaki mindig probalta betorni ,egy kalapaccsal,de sose sikerult teljesen betorni,csak repedesek sikerult ejtenie rajtuk. es probalt bejutni hozzam. Az illeto arcat nem lattam, igy nem tudom ki lehetett . Az utobbi idoben nagyon sok allattal almodom mint pl: tigris, gorilla, amik nagyon agresszivak velem. Es megszeretnem kerdezni, ha jelent-e valamit az ha egy olyan szemellyel almodom aki tetszik, es az almokban egy kapcsolatba vagyunk?Mar elore is koszonom! Szep napot!
0 #1100 Rosta Erzsébet 2015-08-13 15:00
Kedves Lóránt! – Re: #1088
Anélkül, hogy bármit is tudnék önről, figyelemmel arra, hogy rémálmában többféle szimbólum is felbukkan, nehéz lenne értelmet adni az álmának, pontosabban nagy a kockázata a téves értelmezésnek, ezért inkább segíteni próbálok a megfejtésében, mely feladat zöme önre marad. Az első kérdés az, hogy ki (vagy inkább mi) elől menekül. Mitől fél, mi az, amivel nem tud, vagy nem mer szembenézni vagy szembeszállni? Valószínűleg nem véletlen, hogy a helyi templomba menekül, és nemcsak azért, mert a templom a „béke szigete”, hanem az is szerepet játszhat ebben, hogy az Isten házában megoszthatja a hitét más emberekkel. Itt azonban furcsa fordulatot vesz az álma, ugyanis odabent nem várt szituáció - egy keresztre feszített személy látványa - fogadja. Mivel jelen esetben a keresztre feszítés nem tekinthető vallásos szimbólumnak, hanem a büntetést jelképezi, ez a fordulat úgy is értelmezhető, hogy a vallásos hit nem jelent megoldást a problémájára. Talán ezért is találja a következő pillanatban felakasztva magát három másik ember társaságában. Szerencséjére nem hal meg, sőt az is kiderül, hogy a riadalma fölösleges volt, mert az „üldözője” mindössze egy számtani feladvány megoldására volt kíváncsi. Hazafelé menet - miután már kiszabadult a kötél szorításából - békaesőben van része. Ilyen jelenséget csak egy igen erős szélörvény képes produkálni, vagyis a tudta nélkül egy tornádó lehetett a közelben. A tornádó olyankor jelenik meg az ember álmában, amikor túlterheltnek érzik magát, vagy elvesztette a lába alól a talajt. (úgy is fogalmazhatnék, hogy nem ura a helyzetének.) Szerencsére - bár megmutatja az erejét - a tornádó nem tesz kárt önben, azt sugallva, hogy a problémája csak átmeneti, sikeresen túljut rajta.
Üdvözlettel,
Erzsébet
+1 #1099 Rosta Erzsébet 2015-08-12 15:45
Re: #1092
Röviden leírt álma arra utalhat, hogy céljait, terveit - még akkor is, ha azok nem teljesen kiérleltek - minden áron eléri, illetve véghezviszi.
0 #1098 Rosta Erzsébet 2015-08-12 15:35
Kedves Gizella! – Re: #1087
Bár nem írta, hogy van-e az álmának bármiféle valóságalapja (pl. ápol valakit, vagy az egészségügyben, esetleg a szociális szférában dolgozik), a leírtak arra utalnak, hogy szolidaritást, szimpátiát érez a gyengék, a rászorultak iránt. Itt azonban eléggé furcsa a szituáció, hiszen a néni áll, miközben a pelenkát cseréli rajta, sőt amikor rájön a hasmenés, elindul, és a székletével mindent - többek között az ön bal kezét és a ruháját - összepiszkít. Mivel fel tud állni, sőt járni is képes, talán nem is lett volna szüksége az ön segítségére. Vagyis az álma arra utalhat, hogy időnként „elpazarolja” a jóindulatát, fölöslegesen segítőkész.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #1097 Rosta Erzsébet 2015-08-12 15:08
Kedves Babóka! – Re: #1089
Bár a nők körében elég gyakori álomban a terhesség, ám sok esetben nem szó szerint kell az álmot értelmezni. Ennek még az sem feltétele, hogy a megfogantatás fizikailag lehetetlen legyen. Szimbolikusan a terhesség a kreativitásról szól. Azt jelzi, hogy valamilyen terv, elképzelés vagy gondolat „megfogant” az álmodóban, és nincs más hátra, mint hogy ezt megvalósítsa, „világra hozza”. Ez lehet például az otthon, a lakás felújítása, a szobák belső átrendezése, a kert átalakítása, egy új kézimunka (pl. hímzés, horgolás, kötés, csipkekészítés) kivitelezése, de akár egy dísznövény szaporítása is. A lényeg mindig valami új megalkotásán van. Ennek pedig nincsen korhatára.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #1096 Rosta Erzsébet 2015-08-12 14:28
Kedves Ákos! – Re: #1085
Mivel - mint írja - csak hobbiszinten játszik hangszeren (zongorán), valószínűleg az álmát szimbolikusan kell értelmezni. Mivel az orgona egy eléggé bonyolult hangszer (nem könnyű szépen megszólaltatni) , ahhoz, hogy a lejátszott hangjegyek harmonikusan illeszkedjenek egymáshoz, alaposan kell „őt” ismerni, sok gyakorlásra, koncentrációra van szükség. A hangszeres játék - egy bizonyos szinten túl - az „én”, a zenélő belső érzéseinek egyfajta kifejezése, úgy is fogalmazhatnánk , azért szólaltatjuk meg a hangszert, hogy halljanak minket, figyeljenek ránk. Talán még nem eléggé jó ebben, és gyakorolnia, csiszolnia kell a „technikáján”, ezért visszatérőek álmai.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #1095 Rosta Erzsébet 2015-08-12 11:04
Kedves Kluca! – Re: #1076 (3. álom)
Az utolsó álma valóban meglehetősen különleges, ugyanis a leírtak alapján aligha kapcsolható mindennapjaihoz , érzéseihez, gondolataihoz, illetőleg élete valamelyik eseményéhez. Az is kérdéseket vethet fel, hogyha valóban néptánc-szakkör re ment a barátjával (akinek egyébként a néptánc a hobbija), mit kerestek ott a kisgyerekek és az óvó nénik, hiszen a táncházakat nem az óvódások részére találták ki. Mivel önmagáról semmit sem árult el (csak sejtem, hogy még iskolába jár), a kisgyerekek jelenlétével nem tudok mit kezdeni. (Lehet, hogy jól érzi magát a kicsik társaságában, de az is elképzelhető, hogy az osztálytársait, barátait, barátnőit tartja önmagához képest „éretlennek”, és persze az sem zárható ki, hogy ennek nincs semmi jelentősége. Ugyanis nem szabad elfelednünk, hogy az álmainkban minden megtörténhet, vagyis nem szükségszerű, hogy tetteink racionálisak legyenek, és az sem, hogy az események a valóságot tükrözzék.) A legfontosabb azonban a levágott lófej, mely a falon lóg. Ami a legendát illeti, én a Grimm testvérek Libapásztorlány című meséjében találkoztam levágott lófejjel, melyben Falada, a beszélő kerül erre a sorsra. Ahhoz viszont, hogy ezt bármilyen kapcsolatba hozhassam önnel, többet kellene tudnom az életéről. Az pedig, hogy miért kellene eltávolítani a lófejet a falról, ebben a kontextusban végképp nem magyarázható. Lehetséges viszont, hogy álmának egyszerűen a fejétől „megfosztott” (tehát halott) ló szimbolikus jelentése az üzenete. Ez esetben a fekete lófej különféle csalódásokat jelent.
0 #1094 Galavér 2015-08-12 10:35
Kedves Erzsébet!

A segítségét szeretném kérni egy álmom megfejtésében.
A jelenlegi párom szerepel benne, akivel se veled se nélküled kapcsolatban vagyunk kb. 2 éve már. (Egyszer eltűnik 1-2 hónapra, utána megjelenik és hónapokig megint minden rendben. Mindig az volt a gond köztünk, hogy fél az elköteleződéstő l és a szabadsága fontos neki.) Nagyon rövid volt ez az álom. Annyi szerepel benne, hogy megyünk fel egy hosszú lépcsősoron, ő megy elől én meg mögötte. Nehézkesen tud felfele haladni, azt nem tudom miért. Én segítek neki, hogy hátulról tolom felfelé... Ennyi lenne. Lehet, hogy semmi jelentősége, de ha mégis van egy kicsi, akkor legyen kedves írja meg nekem! :-| :-)
0 #1093 Csillu 2015-08-12 10:25
Kedves Erzsébet!

Már máskor is fordultam önhöz, és nagyon meg vagyok elégedve, ezért ismét a segítségét kérem.
Pár hete volt egy álmom. Tudtam hogy a faluban ahol lakom egy cirkuszi társaság állomásozik. A szobában, mikor kinéztem az ablakon, azt láttam hogy 2 hatalmas (de tényleg nagyobb mint az átlag) barna cirkuszi medve lefele megy az utcánkban. Erre én gyorsan kimentem a házból, hogy átszaladjak szólni a szomszéd néniéknek, hogy zárják be az ajtókat és ki se jöjjenek, mert a medvék elszabadultak a cirkuszból. Még oda sem értem hozzájuk,hátraf ordultam és láttam, hogy az egyik medve észrevett és elindult felém. Megszaporáztam a lépteimet és gyorsan befutottam az ajtón. Mondtam a néninek, hogy reteszelje be az ajtót,a hátsót is, ami üveges volt (és a valóságban nem is létezik). Mikor ott voltunk a hátsó ajtónál, egyszer csak megjelentek a medvék és egyre közeledtek, attól féltünk, hogy betörik az ablakokat és megtámadnak. Hátrálni kezdtünk az ajtótól...és ekkor felébredtem... Nem tudom, hogy van e ennek különösebb jelentése, de ha van, akkor nagyon szépen kérem, hogy írja meg nekem! :-) :-)

Előre is köszönöm!

Csillu
0 #1092 Katalin 2015-08-11 10:22
Én zöld kígyóval álmodtam, amelyik megevett egy másik kisebb kígyót. Aztán mindenütt kerestem, mert elbújt, de nem találtam. Egyik kígyó sem volt túl nagy, de a nagyobbiknak nagyon szép smaragdzöld színe volt.
0 #1091 Budai Kitti 2015-08-10 08:48
Kedves Erzsèbet! Az elsô szerelmemmel szakítottam 6 honapja azota nem beszèlünk de egy iskolàba jàrunk egy èvvel felettem jàr. Szakítàsunk utàn minden nap talàlkoztunk de nem zàrtuk le nem beszèltük meg csak összevesztünk szakítottunk! Most hogy nem làtom nyàron volt vele egy àlmom! Àlmomban bicikliztem a fiù meg jött utànam nem szolt hozzàm csak jött èn hàtra nèztem megindultam felè ekkor màr gyalog voltam ô is ment elôttem èn utàna de èn ràkiabàltam megfordult megàllt elkeztünk beszèlgetni megölelt ès ùjra együtt voltunk! Màsik helyszínkre kerültünk ahol mondta h megy a boltba vesz nekem vmit hirtelen megjelentek az osztàlytàrsai ès elkezdtèk momdogatni h megint együtt vagyunk vissza jött a fiù megölelt mondtam h senkinek semmi köze hozzà! Felèbredtem.. Ez azt jelenti hogy beszèlnem kell vele? :/
0 #1090 Melinda 2015-08-10 07:02
Kedves Erzsébet szeretném az álmomról kérdezni többször is azt álmodom,hogy a szerelmemmel akivel olyan se vele se nélküle kapcsolatom van az eső álomban ő fekszik egy ágyban én egy másik ágyon ülök és beszélgetünk majd ö kimegy az ajtón a szobából zuhanyozni a másnapi álomban szintén ágyban de itt együtt fekszünk jól érezük magunkat és valamit eszünk is.Utána pedig egy ismeretlen kinézetű férfival fekszem egy ágyban de mégis olyan érzés mintha ismerném szeretkezni készülök vele de vérezni kezdek köszönöm válaszát
0 #1089 Babóka 2015-08-09 07:14
Kedves Erzsébet!

Szeretném mekérni, hogy fejtse meg az álmomat!
Álmomban: Vérvételre mentem, és megállapították , hogy terhes vagyok. Nagyon boldog voltam, és el akartam mondani mindenkinek, hogy babát várok, de végül még sem mondtam el senkinek. Biciklivel mentem..

Fizikailag lehetetlen, hogy terhes legyek, hisz már túlkorós vagyok, a gyermekeim, már 30 év felett vannak a valóságban!
Megfejtését előre isköszönöm.
Tisztelettel: Babóka
0 #1088 Kádár Lóránt 2015-08-09 06:37
Kedves Erzsébet!
Nagyon futcsa álmom volt és az ön segítségét szeretném kérni.
Azt álmodtam, hogy valaki üldöz és én a helyi templomba menekülök. Ott valaki keresztre volt feszítve (egy teljesen ismeretlen ember volt) és mikor megpróbáltam elmenekülni a kereszt kilökött az ajtón és felakasztva találtam magam 3 másik ember társaságában akik már halotttak voltak, de én nem haltam meg.(és aki elől menekültem valami számtani feladványt adott fel nekem, hogy oldjam meg) Ez után kiszabadultam és mikor mentem hazafelé (nagymamám társaságáben) halott és megnyúzott békák potyogtak az égből. Ezek után felijedtem álmomból.
Válaszát előre is köszönöm.
Lóránt
0 #1087 Ilonka Gizella 2015-08-09 06:06
Üdvözlön!
Álmomban pelenkát cseréltem egy idős nénin állva.
Hirtelen elkezdett ürülni belőle a széklet....reng eteg...a néni közben ment...
Én meg mentem utána....minden t összekent széklettel ami egyre csak folyt belőle..
Csak a jobb kezemen volt gumikesztyű...
A bal kezemen nem...
A bal kezem és ruhám is székletes lett....
Mit jelenthet ez?
Köszönöm válaszát!
Üdvözlettel:Gizella
0 #1086 Luca 2015-08-08 03:10
Kedves Erzsébet! Segítséget szeretnék kérni, hogy mit jelenthet az álmom. Azt álmodtam, hogy a barátom bevallotta, hogy nem 19 éves hanem 22 és hogy Ő egy teljesen más ember volt, tehát hogy konkrétan maszkot viselt. Köszönöm előre is válaszát.
0 #1085 Ákos 2015-08-06 11:02
Kedves Erzsébet!
Segítségét kérném egy visszatérő álmom kapcsán. Álmomban templomban vagyok, és nagyon gyakran ülök az orgonánál és játszok rajta.
A való életben egyébként zongorázom hobbiszinten, konkrétan orgonához nem volt szerencsém.
Köszönöm válaszát előre is!

Ákos
+1 #1084 Rosta Erzsébet 2015-08-04 15:38
Kedves Judit! – Re: #1082
Az első szerelmünk megjelenése álmunkban gyakran a szerelem, a gyengéd szeretet iránti vágyunkat szimbolizálja, amiből jelenleg szükséget szenvedünk. Elképzelhető, hogy azért álmodott az első szerelmével, mert valami olyasmi történt mostanában az életében, mely a vele töltött időszak pozitív élményeire emlékeztette, de az sem zárható ki, hogy tudattalanja azt az értéket, tulajdonságot kívánta volt szerelmével jelezni, mely benne megvolt, ám a mostani társából hiányzik. Függetlenül attól, hogy milyen érzéseket táplál iránta, számomra úgy tűnik, hogy az első szerelme képes volt megadni azt, amire most hiába vágyik.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #1083 Rosta Erzsébet 2015-08-04 13:37
Kedves Kluca! – Re: #1076 (2. álom)
Az, hogy a tanárjait rendszeresen vámpíroknak látja álmában, nem egy jó jel, mert a tudattalanja azt jelzi ezzel, hogy valakik a környezetében – akik nem szükségszerűen a tanárai - túlságosan magas követelményeket állítanak ön elé, és a megfelelési kényszer „elszívja” minden erejét. A folytatás, melyben némi menekülés után magas is vámpírrá válik, viszont arra utal, hogy nem jár helyes úton, ugyanis ez azt sugallja, hogy – a gyengeségének bevallása helyett – inkább kihasznál valakit.
+1 #1082 Judit 2015-08-04 07:14
Kedves Erzsébet!

A múlt éjjel különös álmom volt.
Az első szerelmem jelent meg. (már 5 éve nem vagyunk együtt és már legalább egy éve nem
is beszéltem vele)
Álmomban átölelt és azt mondta, hogy nagyon szeret.
Olyan végtelenül jó érzéssel töltött el ez az álom, hogy teljesen feldobta a napomat.
Mit jelenthet az álmom?

Köszönöm a válaszát!

Üdvözlettel:
Judit
0 #1081 Rosta Erzsébet 2015-08-01 13:12
Kedves Gigi! – Re: #1077
Sajnos - azon kívül, hogy kerüli a mély vizeket és nem megy be az olyan folyókba, mint például a Duna (vagy, amilyenben az álmában lebegett) - nem sokat árult el önmagáról, de még csak olyan információt sem adott, mely bármilyen módon kapcsolatba lenne hozható az álmával. Emiatt csak segíteni tudok a megfejtésben, az álma jelentésének értelmezése önre marad. Az a tény, hogy álmában lebegett a folyóban - függetlenül attól, hogy tud-e, szeret-e úszni vagy sem - arra utal, hogy képes kontrollálni az érzelmeit. Annak ellenére, hogy a zavaros víz nem jó jelentésű, hiszen azt sejteti, hogy „negatív passzban” lehet. Időlegesen olyan problémákkal kell szembenéznie, melyek negatív gondolatokat, morálisan nehezen tolerálható érzéseket válthatnak ki önből. Ahhoz, hogy megoldást találjon a gondjaira, relaxálásra lenne szüksége, illetve meg kellene tisztítania gondolatait. Szerencsére a víz nem erős sodrású, így végig megőrzi a nyugalmát, azaz van ideje alkalmazkodni a helyzethez, a változásokhoz…
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #1080 Rosta Erzsébet 2015-08-01 12:05
Kedves Hajnalka! – Re: #1075
Noha nagyon felzaklató álom tud lenni a gyermekünk elvesztése, nagyon ritkán - csak ha a való életünk eseményei, történései is erre utalnak - jelenti azt, hogy ténylegesen valamilyen veszély fenyegetné őt. Az ilyen álom Inkább magunkról, érzékenységünkr ől, sérülékenységün kről szól. Talán azért támadt fel álmában a bűntudata, a felelősségérzet e, mert az utóbbi időben túl sok feladatot vállalt magára, erőn felül igyekezett teljesíteni, és közben kissé elhanyagolta a gyermekét. De az is lehet, hogy az álmában elveszett kisfia - énjének a játékos, gyermeki oldalát szimbolizálva - azt jelzi, nem helyes, ha elfojtja az önmagában még meglévő „gyermeket”.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #1079 Rosta Erzsébet 2015-08-01 07:15
Kedves Rebeka! - Re: #1071
Noha az álmához fűzött kiegészítésében azt írja, hogy a barátjával egy vita miatt megromlott a kapcsolata, mivel a veszekedésre több mint két hónapja került sor, ráadásul nem is volt egy különösen heves szópárbaj, nem hiszem, hogy az álma ezzel állna összefüggésben. Feltételezve, hogy az álmának nincs valóságalapja, inkább az lehet az érdekes, hogy miért drogozik, illetve esik depresszióba az álmában. A kábítószer fogyasztása azt sugallja, hogy menekülni próbál a valóság elől. Ez azonban rossz út, mert csak pillanatnyi megoldást jelent a problémákra.
A depresszió viszont annak a jele lehet, hogy nem bízik önmagában, vagy úgy érzi, nem képes kezelni bizonyos szituációt, elveszthette a reményét és az önbecsülését. Más értelmezésben a depresszió önsajnálatra is utalhat. Az álombéli depresszió általában arra hívja fel a figyelmet, hogy az álomgazdának meg kéne erősítenie önmagát, hogy pozitív változás álljon be az életében, vagy jobban kellene hinnie sajátmagában.
0 #1078 Rosta Erzsébet 2015-08-01 04:40
Kedves Marika! – Re: #1070
Természetesen az említett fiú „hűtlenségét” nem kell szó szerint értelmezni, már csak azért sem, mert - mint írja - csupán baráti kapcsolat van önök között. Ezen az sem változtat, hogy ennél többet szeretne, vagyis az egymás érzett szimpátiájuk nem szimmetrikus. Ugyanakkor - mivel erős féltékenységet érez, aminek hatására mindenhová követni kezdi a nővérét - álma fontos üzenetet hordoz az ön számára. Azt jelzi ezzel a tudattalanja, hogy nincs elég önbizalma, nincs megelégedve magával, a tudata mélyén azt érzi, hogy nem tett eleget kapcsolatuk elmélyítéséért, nem kezeli helyesen a szituációt. Az viszont, hogy a barátja éppen az ön nővérével kerül szorosabb kapcsolatba, akár pozitívan is értelmezhető, mert szimbolikusan arra utalhat, hogy ha az „idősebb, érettebb énjére” hallgat, és feltárja barátja előtt, hogy mit érez iránta, reménykedhet abban, hogy a vágya teljesül.
Végezetül az is egy fontos mozzanat, hogy könnyezve, sírva ébred, ugyanis ez azt jelzi, hogy az érzelmeit jobban kifejezésre kellene juttatnia ébrenlétben…
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #1077 Gigi 2015-07-31 13:23
Kedves Erzsébet!
Nem rég volt egy igen furcsa álmom. Zavaros folyóban lebegtem háttal lefelé, fejjel felfelé. Végig a tudatomnál voltam, mellettem nagyobb hajók voltak kikötve, de nem történt semmi baj és valahogy én teljesen nyugodt voltam végig. Olyan érzésem volt végig, mintha a Dunában lennék. Igaz pesti vagyok, szinte napi szinten látom a Dunát, de soha nem mentem bele, sőt olyan vízbe nem is megyek bele, ahol nem ér le a lábam. Úszni is csak ilyen vízben tudok/merek. Remélem sikerül megfejtenie, előre is köszönöm szépen. Üdvözlettel, Gigi
0 #1076 kluca16 2015-07-30 19:41
Kedves Erzsébet, nem igazán szoktam álmodni,de ha igen,akkor sorozatban egy hétig vagy 5-6 napig,de akkor is csak rosszat. Pár különös álom megfejtésében kérném segítségét.
Ez az álmom egy visszatérő: anyukámmal és a testvéremmel megyünk a repülőtérre,mer t utazunk valahová. Amikor odaérünk a repülőtérre anyáék otthagynak engem egyedül,nem tudom miért.Nagyon sokáig nem jönnek,ezért el kezdek félni,és idegesen keresem őket,majd később úgy látom,hogy felszállnak a repülőgépre,szó val én is felszállok. A repülő pedig rögtön elindul,amint felszálltam. Körbejártam a repülőgépet de sehol sem találtam őket, és előre megyek a pilótához, és ő nem egy rendes ember,hanem egy majom,mégpedig egy gorilla... Amint meglát engem,ilyen gonosz vigyorra húzódik a szája,majd a repülőt egy esőerdő felé kormányozza,köz ben én meg nagyon sírok az egész miatt..... És hirtelen a következő képen ,már azt látom,hogy anyáék ott vannak a repülő téren és engem keresnek...majd ismét az esőerdőben vagyok és egyszercsak lezuhanunk a fák közé,és mindenki meghal,kivétel én...
Ez lett volna az első álmom. A második visszatérő álmom az,amikor az iskolában vagyok és az összes tanár vámpírrá válik és engem is azzá szeretnének tenni, és ezért menekülök,persz e a végén engem is átváltoztatnak. Amikor először álmodtam nem ismertem fel a helyszínt,meg a szereplőket, de amikor már harmadszorra álmodtam,minden kitisztult. Az utolsó álmot tegnap este álmodtam,szerin tem ez a legkülönösebb az összes közül. Tehát,már ott voltunk a helyszínen az álmomban.Valaho l a semmi közepén,az autópálya út mellett voltam én,egy kedves fiúbarátom, sok kisgyerek, és az óvó néniim.Ott ültünk egy asztal körül a teraszon,vihar készülödőtt, valamilyen néptánc szakkörre jöttünk( az a fiúbarátom,aki benne van az álmomban ,néptáncol) A falon volt egy levágott,fekete lófej. Ehhez a lófejhez valamilyen legenda kapcsolódik,val amilyen andersenes.Az óvónénik(akik a néptánctanárok voltak) arra kérték az egyik gyereket ,hogy szedje le a lófejet onnan,különben valóra fog válni a legenda...Annyi ra ijesztő volt ez az egész,hogy nagyon gyorsan felébredtem.
Megpróbáltam rövidre fogni a mondanivalómat, remélem sikerül megfejtened őket. Előre is köszönöm a választ.
0 #1075 Hajnalka 2015-07-29 21:08
Kedves Asszonyom! Egy álom megfejtésében kérnem a segitseget. A kisfiammal utaztunk egy vonaton. Aztan ahogy felrepillantott am ő mar nem volt ott. Hiaba kerestem nem nem talaltam.oldalr a ahogy az ablakon kineztem folyot lattam. Rettenetes erzes kerulgetett. Kerem irja meg az alom .koszonom Hajnalka
+1 #1074 Rosta Erzsébet 2015-07-29 15:22
Kedves Gecko!
Megköszönném, ha egy kicsit részletesebben írná le az álmát, mert bevallom, "az ellenkező irányban járó, ám orosz szempontból jónak vélt idő" jelentését nem igazán értem.
-1 #1073 Gecko 2015-07-27 15:40
Tisztelettem! Ma 2 napja hogy valamilyen ellenkező iranyban járó ám Orosz szempontból jónak vélt időt álmodok. Nem tudom mit jelenthet,nincs Orosz ismeretsegem
+1 #1072 Rosta Erzsébet 2015-07-27 13:13
Kedves Leeza! – Re: #1069
Az álma, illetve a kiegészítésként adott háttér információ alapján olyan érzésem van, hogy – bár a tudata alatt már valószínűleg nem kívánja helyreállítani a kapcsolatát (talán nem is lenne értelme ennek – bűntudatot érez (esetleg önmagát okolja) a szakításuk miatt. Noha úgy tűnik, szeretne egy új társat, még nem varrta el teljesen az elszakított szálakat, hiszen a „vágyteljesítőn ek” induló álmában a volt párja legjobb barátjával lép fizikai kontaktusba. Az viszont, hogy eközben megjelenik az exe, és keserű sírásba kezd, nem jelenti azt, hogy bármelyikük is igazán szeretné visszaforgatni az idő kerekét, csupán az ön bizonytalanságá ra, négyéves kapcsolata „lezáratlanságá ra” utal.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #1071 Rebeka 2015-07-23 18:17
Kedves Erzsébet!
Egyik fiú barátommal megromlott a kapcsolatunk egy kis vita miatt. Ez egy kettő hónapja történt.
Azóta volt egy olyan álmom, amiben ő szerepelt és az osztályomból még 2 fiú.
Úgy kezdődött, hogy a két fiúval bementem egy szórakozóhelyre . Nagyon fura volt az egész, mert én tiszta feketében voltam, a hajam is feketére volt festve, pedig igazából szőkés-barna vagyok. És kicsit félelmetes volt az egész. Ő is ott volt a haverjával és egyszer találkozott a tekintetünk. A következő pillanatban én már a bárpultnál voltam. A két fiú kísérőm próbált meggyőzni, hogy ne igyak, mert semmi értelme, mert nem old meg semmi, mellesleg ez egy rossz hely. És tényleg az volt, mert tele volt drogosokkal és egyéb hasonlókkal. És aztán a két fiú elment mellőlem, és a következő "jelenetben" a bár mögötti kicsit elhagyatott utcában voltam. A földön térdeltem és sírtam. Nagyon rosszul éreztem magamat (lelkileg), teljesen összetörve. Részeg nem voltam, de tudom, hogy drogoztam.
Eltelt körülbelül 4-5 perc amíg én ott kinn voltam, és a fiú (akivel összevesztem) odajött hozzám. Azt mondta, hogy ne tegyem ezt, mert teljesen tönkre fogom tenni magamat és ezt nem akarja.
Végül az egész olyan volt, mint ha ebből az egész "depis" korszakból csak ő tudott volna kirángatni. Senki más, csak ő.
(Igazából, amikor összevesztünk, ő veszett velem össze.)

Milyen jelentése lehet ennek az álomnak?
Segítségét előre is köszönöm!
0 #1070 B Marika 2015-07-23 07:16
Kedves Erzsébet!
Van egy fiú aki nekem nagyon tetszik, mondhatni, hogy szeretem.A kapcsolatunk viszont baráti, soha nem mondtam el neki, hogy mit is érzek ..fêltem a visszautasítást ól!Elmondása szerint kedvel és jó barátjának tart, de nemigazán szokott magárol hírt adni.Kapcsolatb an él ami sokak szerint nem harmonikus és ő is panaszkodott már nekem, hogy nincs minden rendben.
Álmom: Az említett fiuval a nővérem(aki 10 évvel idősebb tőlem és gyermeke is van már) gyanúba keveredik.Kider ül, hogy ők is szoktak beszélgetni és több is történt közöttük. (Igazábol nem ismerik egymást és ekkor az álmomban a nővérem független, még nincs családja)Az álmom arrol szol, hogy faggatom a testvérem "miért? miért?", de ő lekezelően bánik velem, kinevet és továbbra is titkolózik.Amer re megy minden felé követem.Erdőben is járunk, zöldek a fák ês egy idős férfivel többször találkozunk, de nem ismerem.A testvérem gyorsan megy szinte szaladok utána de nem mond semmit..inkább kiabál.
Aztán egy fehér falu emeletes épületben vagyunk.Elakar mondani mindent egy magnót keres, hogy megmtathassa a beszélgetésük hangfelvételét. ...és felébredek
Ez nagyon megindító volt számomra, hiszen tudom, hogy a nővérem soha nem tenne ilyet, mégis sirva ébredtem.
Előre is köszönöm szépen !!!
0 #1069 Leeza 2015-07-21 17:36
Kedves Erzsébet!
Nekem volt egy negy eves kapcsolatom egy fiuval, tobb mint egy eve nem vagyunk egyutt, o mar massal van , nekem nincs senkim azota, de eleg surun gondolok ra meg most is !
Álmom:
Egy szobaban fekszek egy agyon , az exbaratom legjobb baratjaval, beszelgetunk , egyszercsak egymasnak esunk , csokolozunk es folemhajol, ekkor látom , hogy kozeledik az ex-em a szobaajtohoz... .mi szetugrottunk .... bejon, leül, es elkezd sírni nagyon!!!! de nem mond a latottakrol semmit , es ekkor felebredtem .....
0 #1068 Viktória 2015-07-20 17:45
Kedves Erzsébet!
Van egy fiú, akivel jóba voltunk, szinte legjobb barátok, de másfél hónapja összevesztünk és azóta nem beszélünk..Egyi k nap azt álmodtam, hogy elmentünk kb 10-en túrázni a hegyekbe, és, hogy amikor megcsúsztam, akkor ő megfogta a kezemet és visszahúzott, pedig nem estem volna le..
Ez lehet egy "jel" arra, hogy kifogunk békülni, vagy esély van rá?
+1 #1067 Rosta Erzsébet 2015-07-17 11:47
Kedves Judit! – Re: #1018 - 1. álom
Álmának bevezető sorai - melyben a gyermekkora helyszínén jár, és pontosan felidézi a helyszínt, ahol felnevelkedett - a kertjük végében fürdőző kisfiúkkal és kislányokkal még idilli képet mutat, ám valami rosszat sejthet, mert meglátva a kisfiát, azonnal kiparancsolja őt a vízből. Az „előérzete” helyesnek bizonyul, ugyanis a vízből kimentett - halottnak vélt, de újraélesztett - kislányt „megszállja az ördög”. Bár mindannyian tudjuk, hogy a valóságban nincsenek ördögök, démonok, mégis elég gyakori az ilyen, vagy ehhez hasonló álom. A rémálomnak e típusával általában olyankor találkoznak az emberek, amikor képtelenek uralkodni az ösztöneik, érzelmeik fölött, amikor erőtlennek, tehetetlennek érzik magukat.
0 #1066 Rosta Erzsébet 2015-07-17 10:51
Kedves Vivi! – Re: #1062
A hozzászólásodba n leírt álomszituációid egyike sem értékelhető önálló álomként, ezért csupán segíteni tudok a megértésükben, a megfejtésükre nem vállalkozhatok.
Mivel a víz - melyből a tavakban és a tengerekben bőséggel van - az érzelmet, a lelkiállapotot, az érzések, szenvedélyek áramlását szimbolizálja, meglehetősen furcsa, hogy - visszatérő jelleggel - telefonnal, irattartóval, igazolványokkal tartózkodsz benne. A víz azonban ezekben a szituációkban nem azt mutatja, hogy miként viszonyulsz az érzelmeidhez, milyen hangulatban vagy, hanem mint a tárgyaid elnyelésével fenyegető veszélyforrás jelenik meg. Talán attól tartasz, hogy elvesztesz valamit, ha mélyebben magadba nézel.
Az osztálykirándul ások új barátságokat, vidám kalandokat kínálnak, de neked ez - legalábbis az álmaidban - nem igazán „jön össze.”
A vonat rendszeres lekésése azt sugallja, hogy általában elszalasztod az előtted álló lehetőségeket, vagy még nem készültél fel az előtted álló új életszakaszra.
A gyakori villamosozás alapján arra gondolok, hogy nem a saját utadat járod, hanem általában „együtt haladsz a tömeggel.” A menekülés valamilyen érzelmi zavart kiváltó, a múltból fakadó megoldatlan problémát jelezhet. Valódi traumák, elfojtott érzések vagy emlékek állhatnak mögötte.
0 #1065 Rosta Erzsébet 2015-07-17 09:19
Kedves ZsRM! – Re: #1063
A leírása alapján én inkább arra gondolok, hogy az álma egyáltalán nem azt üzeni, hogy azonnal „szerelmet kellene vallania”, hanem elsősorban a bizonytalanságá t fejezi ki. Ez persze nem véletlen, hiszen eddig csak nagyon keveset beszéltek egymással. Noha azt állítja, hogy a próbákon a szeme sarkából a lány figyeli önt, és a barátnőivel is beszél önről, a tudattalanja ezt még „nem érzi”, ezért is érhette álmában a közeledését a lány részéről visszautasítás. Az viszont, hogy egymásután kétszer is vele álmodott, arra utalhat, hogy - a kétségei „eltüntetése” érdekében - érdemes lenne többet beszélgetniük, jobban megismerniük egymást.
0 #1064 Rosta Erzsébet 2015-07-17 09:00
Kedves Annech! – Re: #1061
Mivel - mint írod - a barátnőd eddig mindig egyértelműen, direkt módon adott tanácsot neked, és amikor nem verbális kommunikáltatok egymással, akkor is minden probléma nélkül képes voltál megfejteni az álmod - barátnőddel közvetített - üzenetét, azt jelzi, hogy a kezében tartott csecsemőt nem szó szerint kell értelmezni. Az a tény, hogy ezúttal „nem kommunikál” veled, talán arra utalhat, hogy - bár úgy érezheted, döntési helyzet előtt állsz - a tudattalanodban összegyűlt információ nem ad ehhez elegendő muníciót. Jelen esetben a kisbaba szimbolikus jelentése sem egyértelmű. Míg pozitív értelmezésben új lehetőségeket, gondolatokat, ötleteket, terveket, célokat, életfejlemények et jelezhet; a negatív aspektusában új - korábban nem létező - problémák megoldásának, kezelésének szükségességére , új felelősség, folyamatos gondoskodással járó feladat felbukkanására, esetleg ápolást, gondozást igénylő személyre utalhat.
0 #1063 Zs.R.M. 2015-07-14 11:48
Kedves Erzsébet!
A segítségét szeretném kérni! Második éjszaka álmodtam ugyanazzal a lánnyal, akibe hónapok óta szerelmes vagyok. Két egymást követő éjjel... Az első álom teljesen lényegtelen, arról nem is ejtek szót. A lánnyal, akivel álmodtam, egy színházban dolgozunk musicalénekeské nt. Az álmokban szerepeltek a lány szülei. Teljesen másképp néztek ki külsőre, mégis tudtam, hogy ők a szülei. Álmomban a nagymamám házának udvarán ültünk egy kanapén (nem is értem, hogyan került oda a kanapé, de mindegy...) A lány a nagymamámmal szemben ült és magárol mesélt. Én a nekem tetsző lány mellett ültem és hallgattam, hogy miről beszélgetnek. Én a mellettem ülő lány vállát fogtam, illetve a hátát simogattam. A lány sajnos megpróbálta tudatni velem, hogy nem szeretné, amit csinálok és a kezemet szépen odébb helyezte. Nagyon kellemetlen érzés volt, szégyelltem magam. A beszélgetés során gyakran éreztem úgy, hogy mrgcsókolnám a lányt...
Fél éve járunk egy színházba, írtó keveset beszéltünk. Csak köszöntünk egymásnak, ha összefutottunk. Nagyon sokszor láttam a próbákon, hogy néz engem a szeme sarkából vagy rólam beszél barátnőivel. Én is sokszor bámultam őt. Az utóbbi napokban rengetegszer gondoltam rá, mert hiányzik. Nem látom őt, hisz nyári szünet van.
Ön szerint az álmom arra figyelmeztet, hogy itt az ideje, hogy szerelmet valljak neki, vagy jöjjek össze vele!?
Segítségét előre is köszönöm!!!
0 #1062 Vivi 2015-07-13 14:03
Kedves Erzsébet! Néhány visszatérő álmomra/álombel i helyzetekre próbálok magyarázatot keresni, de még nem találtam eddig. Ha tudna segíteni, megköszönném! Megpróbálom rövidre fogni őket, de elég sok helyzet van.

Az egyik gyakori helyzet, hogy tóban vagy tengerben vagyok, és attól félek, hogy beleesik a telefonom vagy az irattartóm a vízbe. Már előfordult, hogy az igazolványaim beleestek és elsüllyedtek, és nem tudtam utánanyúlni. Múltkor az (elhunyt) papámmal voltam a tengerben, ő fogta a telefont a víz felett, amíg mentünk beljebb, és mondtam is neki, hogy vigyázzon rá, nehogy beleessen.

A másik, hogy sokszor azt álmodom, hogy osztálykirándul ásra megyünk. De már 2 éve nem járok gimibe, az osztálytársaimm al se voltam olyan jóban, szóval nem is értem. Többször éppen ,,aznap" derült ki, hogy megyünk kirándulásra, és én akkor kezdtem el készülődni, ruhákat összeszedni, hazakéredzkedte m, hogy elérjem a vonatot.

Ez pedig a harmadik visszatérő dolog, hogy megyek az állomásra, és lekésem a vonatot. Mindig elmegy az orrom előtt (nem amikor kirándulásra megyek, igazából nem is tudom, hogy hova tartok, néha mintha páromhoz tartanék (?ő szokott hozzám leutazni pedig)). Utána keresem a pénztárat, hogy megtudjam, mikor jön a következő vonat, de vagy csak egy óra múlva... egyébként nem szoktam valami sűrűn vonattal járni.

Az utóbbi napokban pedig többször is villamossal álmodtam, az egyik álmomban valaki elől úgy próbáltam elmenekülni, hogy egyik villamosról szálltam át a másikra, ráadásul már annyit jártam fel-alá, metrón és héven keresztül is, hogy csupa kosz lettem, elszakadt a ruhám, mezitláb voltam, és a papucsomat hazafelé megtaláltam a hév sínén kettétörve... a másik álmomban pedig a villamoson kapucnit húztam a fejemre, hogy ne bántsanak, mert háború volt. De többször üldözött is már a villamos.

Válaszod előre is köszönöm és ne haragudj, hogy kicsit hosszúra sikeredett!
+1 #1061 Annech 2015-07-13 06:58
Kedves Erzsébet!

Segítégét szeretném kérni.
Legjobb barátnőm és bizalmasom 1 éve hunyt el. Mindig ha szeretne valamit a tudtomra adni álom formában keres meg, és meglepően mindig valóra válnak azok amiket mond-tesz, hogy segítsen nekem vagy családjának.

Most éjjel is vele álmodtam, ám ezt az álmot nem tudom megfejteni.

/ Álmokban a barátnőm mindig egyértelmű, direktbe megmondja a dolgokat, vagy pedig ha cselekszik akkor mindig ki tudom találni hogy mit szeretne/

Álom a következő volt:

Napsütésben egy utcán sétálok. A sarkon látom hogy van egy ismerős alak, gondoltam a bnőm. Ahogy közeleb értem igen, felismertem hogy ő az. Nagyon megörültem neki, ám hiba beszéltem hozzá mintha levegőnek nézett volna. Néha olyan volt mintha értette volna hogy ott vagyok és beszélek hozzá, mert rám nézett és elmosolyodott. Aztán észrevettem hogy a kezében egy csecsemő van, és nézett jobbra - balra, mintha el akarná rejteni a kisbabát, majd elszaladt.

Gyerekei általános iskolások akiket maga mögött hagyott, senki nem terhes, senkinek nem lesz gyereke a közeljövőben, és eddig minden álmomban gond nélkül kommunikáltunk, ez volt az első hogy ő engem nem látott, csak érezte hogy ott vagyok. Arra gondoltam lehet hogy tükröt akar mutatni hogy sokszor velem van, és én reagálom le így az ő közelségét? De ha í]y van akkor mit jelent a kisbaba?

Előre is nagyon köszönöm a válaszodat!
0 #1060 Rosta Erzsébet 2015-07-11 16:00
Kedves Judit! – Re: #1032
Ezúttal nagyon keveset közölt ahhoz, hogy álmát megkísérelhesse m értelmezni. Ráadásul a szomszéd néni látogatását követően végig hallucinatív és paranormális jelenségek keverednek benne, ezért az álma esetleges jelentésének (üzenetének) megkereséséhez valószínűleg hosszabb konzultációra lenne szükség.
0 #1059 Rosta Erzsébet 2015-07-11 14:18
Kedves Bulyáki Ferenc! – Re: #1052
Bár hitelesebb lett volna, ha a húga írja le az álmát, így csak feltételezem, hogy az álma az édesanyjuk (és élettársa) hiánya, a már halott nagymamák és a keresztanya jelenléte, tovább az ön - gyászt szimbolizáló - sötét öltönye és nyakkendője miatt lehetett megrázó. Mivel az álom „szereplői” között semmiféle kommunikációra nem került sor, sajnos a leírásból nem derült ki, hogy ő is ott volt-e, ezért nem állapítható meg, hogy ki a gyász „alanya”. (Ha egyáltalán gyászról van szó!) Ettől függetlenül nincs különösen rossz jelentése húga álmának, mert vagy az édesanyja, vagy pedig a saját maga egészsége miatt érzett aggodalmát jelezheti az álma. Itt azonban általában - ha csak nincs valami konkrétan erre utaló jel - nem a halálra kell gondolni, sokkal inkább az lehet az álom hátterében, hogy nehéz, emberpróbáló időszakot élhet át a húga mostanában. Azt javasolhatom, hogy próbáljon több időt szakítani a pihenésre, kikapcsolódásra , és jobban fogja érezni magát a jövőben.
Üdvözlettel,
Rosta Erzsébet
0 #1058 Rosta Erzsébet 2015-07-11 13:44
Kedves Akasa! – Re: #1053
Mivel a leírása alapján semmiféle motivációt nem láttam álmában arra vonatkozóan, hogy kíváncsi lenne, mi várható a közeli jövőben, vagyis sehol sem érhető tetten az a bizonytalanság, ami miatt jövendőmondóhoz szoktak fordulni az emberek, ráadásul nem is közeli rokonáról van szó, nem érzem azt, hogy különösebb jelentőséget kellene tulajdonítani az álmának.
+1 #1057 Rosta Erzsébet 2015-07-11 13:32
Kedves Babóka! – Re: #1044
Az álma pozitív jelentést hordoz, ugyanis a széklet ürítése azt jelzi, hogy igyekszik megszabadulni minden rossztól, nemkívánatos, szennyes dologtól, mellyel az élete során szembekerült. Valószínűleg új életet akar kezdeni, elfelejtve minden rosszat, fátylat kíván borítani a múltra és tiszta lappal indul a jövőbe. Próbál megszabadulni a negatív gondolataitól, a kellemetlen emlékeitől, le szeretné vetkőzni a rossz szokásait. Mivel álmában semmi ellenérzés, szégyenkezés nem zavarta, sőt jóleső érzése volt közben, úgy tűnik, helyes úton halad.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #1056 Rosta Erzsébet 2015-07-11 12:57
Kedves Judit! – Re: #1042
Kérdésére röviden az lehetne válaszolni, hogy annyira hihető álomban egy jósnő szava, mint amennyire azt ébrenlétben is el tudja fogadni. Ami pedig az álmát illeti, általában olyankor fordul jósnőhöz az ember, amikor erősen aggódik, hogy milyen döntést hozzon, vagy a rendelkezésére álló lehetőségek közül mit válasszon. Vagyis amikor a jövője vagy a döntésének a hatása miatt érez szorongást. Ilyenkor bízza magát egy másik személy megérzésére vagy tapasztalatára. Nem tudja, hogy mi fog történni, de úgy érzi, hogy tennie kellene valamit. Mivel nem bízik vakon az álmában látott jósnőben (kételkedik a szavaiban, nem hisz el mindent neki), a tudattalanja üzenetét pozitívan lehet értékelni, mert csupán arra mutat rá, hogy nagyobb türelemre és a döntése meghozatala előtt több információra lenne szüksége.
0 #1055 Rosta Erzsébet 2015-07-11 12:37
Kedves Rebeka! – Re: #1034
Az üldözés - melynek a leírt álmában három alkalommal is részese lehet - egyike azon tipikus álomtémáknak, melyek a való életben megélt aggodalmakból, szorongásokból erednek. Az álomgazda megpróbál elmenekülni, elrejtőzni, vagy megáll, és szembeszáll az üldözőjével. Az álombéli válasz általában hasonló ahhoz, ahogyan a mindennapjainkb an reagálunk a támadásra, fenyegetettségr e. Az ön esetében nem lehet különösebb probléma, mert a rémálma nem visszatérő jellegű, az első (lány) üldözőjével felveszi a harcot, a második álomképben nem konkretizálódik a fenyegetés, a harmadik esetében pedig a barátnője siet a segítségére. Mindezek alapján úgy néz ki, hogy kezelni tudja az aggodalmait, félelmeit.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #1054 Rosta Erzsébet 2015-07-11 11:45
Kedves László! – Re: #1043
Sajnálom, hogy nem az álom gazdája - azaz a hölgyismerőse - írta meg (esetleg anonim módon) az álmát, mert így nem tudom megkérdezni - többek között azt -, hogy milyen kapcsolat fűzi őt önhöz, arra sem kaphatok választ, hogy milyen gyakran álmodja ezt, lehetséges-e bármilyen kapcsolat a visszatérő álmai és a mindennapjai között, ki az álmában látott kislány édesanyja, változik-e a gyermek életkora az egymást követő álmaiban, milyen viszony van a hölgyismerőse és az általa „teremtett” kislány között, milyen érzések töltik el álmai közben stb. Esetleg az is fontos lehet, hogy milyen gyakran találkoznak, kommunikálnak egymással, a fia és a kedves hölgyismerőse miként jön ki egymással, és természetesen sem mellékes, hogy ön szeretne-e (vagy szeretett volna-e) kislányt, és erről a vágyáról a hölgyismerőse tud(ott)-e.
Üdvözlettel,
Rosta Erzsébet
0 #1053 akasa 2015-07-10 05:00
Kedves Erzsébet!

Vajon tényleg valami rossz fog történni?Azt álmodtam,hogy a nagymamámnak egy rokona,szegről végről az én rokonom is,azt mondta az álmomban,hogy a júliusi hónap az nagyon jó lesz,de az augusztus szörnyű lesz.Ez valami figyelmeztetés, hogy legyünk óvatosabbak?Vag y egyszerűen nem jelent semmit?Előre is köszönöm!
-1 #1052 Bulyáki Ferenc 2015-07-09 06:38
Kedves Rosta Erzsébet!
Egy eléggé megrázó álma volt a mi nap a húgomnak. Az álomban az elhunyt nagymamám házában a nagyszobában látta mind két nagymamáját és a keresztanyját akik már nincsenek köztünk és velük látott engem sötét öltönyben és nyakkendőben. Jelenleg ebben a házban lakik az édesanyám és az élettársa. Az álomban mind a két fotel amelyekben mostanában ők szoktak ülni üresek voltak. Azokon egyikünk sem foglalt helyet. Én a két fotel között foglaltam helyet és a két nagymama a húgom keresztanyjával a heverőn ült egymás mellett. Félek tőle hogy ez nem jelent jót! Kérem adjon választ!! Köszönettel: Bulyáki Ferenc
+1 #1051 Rosta Erzsébet 2015-07-08 14:03
Kedves Violet7! – Re: #1039
Álmaiból egyértelműen a bizonytalanságá t látom. Szeretne egy új kapcsolatot (xy-nal), azonban a fiú egyelőre nem akarja ezt. Bár nagyon megkedvelte xy-t, az álma (a tudattalanja) azonban óvatosságra inti. Talán éppen azért olyan hideg önnel xy, nehogy túlságosan beleélje magát a helyzetbe, képes legyen a racionális énje parancsolni magának, vagyis, hogy még időben „felébredjen”. Valójában – legalábbis a tudata alatt – önmaga is bizonytalan, hiszen az ellenkező esetben nem álmodná azt, hogy elfogadja a meghívást annak a fiúnak (xz-nek) a születésnapi ünnepségére, akibe tavaly még szerelmes volt. Az álma rámutat ambivalens érzéseire, mert a „bulin” xy is megjelenik. Arra viszont, hogy valójában mit szeretne, önnek kell megadnia a választ.
+1 #1050 Rosta Erzsébet 2015-07-08 13:24
Kedves Dóri! – Re: #1046
Bár az álmokat ritkán kell szó szerint érteni, az ön esetében természetesen nem arról van szó, hogy gyermekre vágyik, vagyis az örökbefogadást szimbolikusan kell értelmezni. Az adoptálással az álma valószínűleg azt jelzi az ön számára, hogy valami újra vágyik az életében. Ez lehet egy új feladat, egy jelentős kihívás, de az is elképzelhető, hogy több izgalmat, „kalandot” szeretne megélni. Próbálja meg végiggondolni, hogy mi az, amit hiányol az életéből, mi az, ami igazán boldoggá tehetné.
Üdvözlettel,
Erzsébet
+1 #1049 Rosta Erzsébet 2015-07-08 12:46
Kedves Liliom! – Re: #1031
Bár a valóságban nem léteznek démonok, a gondolataikban jelen vannak, ezért olykor az álmainkban is felbukkannak. Ahhoz, hogy igazán boldogok lehessünk, felül kell kerekednünk e szellemlények által megjelenített – álmunkkal jelzett – félelmeinken. Az álma leírását elolvasva számomra úgy tűnik, hogy a tudata alatt teljesen tisztában van az aggodalmai alaptalanságába n, hamis mivoltukban, mert szembeszállva a gonosz lényekkel, igyekszik magát és a környezetét is megszabadítani tőlük. Innen már csak egy lépés, hogy mindez tudatosuljon önben.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #1048 Rosta Erzsébet 2015-07-08 12:22
Kedves Enikő! – Re: #1035
A leírása alapján úgy tűnik, hogy a kibékülésüket megelőzően egyikük sem lelt új társra, ráadásul magáról egyértelműen tudja, hogy szereti a fiút, ezért az álma valószínűleg a Freud által vágyteljesítőne k nevezett álmok típusába tartozik. Vagyis az álmában az történik, amit nagyon szeretne ébrenlétben. Ha tényleg van ennek realitása, érdemes lenne beszélnie a fiúval.
0 #1047 Rosta Erzsébet 2015-07-08 11:08
Kedves D. A.! – Re: #1045
Mivel - mint írja - az álma visszatérő jellegű, olyan érzésem van, hogy nem értette meg az üzenetét, vagy pedig eddig nem adott helyes választ rá. Álmai, melyekben rendszeresen „csókot vált” a szeretett fiúval, egyrészt arra utalhatnak, hogy így éli ki a vágyait, a mindennapi fantáziáját; de azt is jelezhetik, hogy intimebb kapcsolatra lenne szüksége a barátjával, vagy egyszerűen a felé irányulói érzéseit testesítik meg. Úgy tűnik, hogy a jelenlegi helyzettel nincs megelégedve, többre: közelibb és szorosabb kapcsolatra lenne szüksége.
0 #1046 Dóri 2015-07-08 06:39
Kedves Erzsébet!
Álmomban "örök befogadtam" egy kisbabát. Ezt azért tettem idézőjelbe, mert nem emlékszem honnan hoztam, csak amikor kérdezték ki ő, akkor mondtam hogy örökbe fogadtam, valamint mondtam anyukámnak, hogyha nem bírkózom meg a feladattal, visszaviszem. Nem tudom mit jelenthet az álom, mivel még csak 19 éves vagyok, és egy jó darabig nem is szeretnék gyereket, kimondottan karrierista típus vagyok.
Köszönöm válaszát!
Dóri
0 #1045 D.A 2015-07-07 23:54
Kedves Erzsébet!
Van egy olyan fiú az életemben,akit szeretek és ő is szeret engem,de nem vagyunk együtt,még is volt köztünk valami.Visszaté rő álmaimban egymáshoz bújunk ezzel a fiúval,s jó pár csók csattan el közöttünk.
Nem tudom,hogy ez azért van,mert jól esne ez a közelség,vagy valami mást jelent.Nem tudom azt sem,hogy ennek az álomnak van e különösebb jelentősége,de szeretném tudni,hogy Ön erről mit gondol.Válaszát előre is köszönöm!
0 #1044 Babóka 2015-07-07 16:58
Kedves Erzsébet!

Már többször is írtam Önnek, és mindig nagyon tanulságos válaszokat kaptam. Most is a segítségét szeretném kérni az álmom megfejtésében:

"Egy nagy udvaron voltam és sötét volt. Ahogy kiléptem a házból oda üritettem a székletet ( vagyis oda kakiltam !! ) Később kerestem egy lapátot és azzal el akartam vinni az ürülékemet az udvar hátsó részébe, de nem fért rá az egész, mindig leesett róla egy darab. " Jó érzés volt az álmom, nem éreztem semmi szégyent vagy ellenérzést. Máskor is álmodtam már ilyesmit, hogy az udvarra üritettem! Kérdésem az lenne: Mire akar tanitani az álmom? Mire kellene figyelnem ?
Válaszát előreis köszönöm!
Tisztelettel: Babóka
0 #1043 Laszlo Pollak 2015-07-06 16:46
Kedves Erzsébet!
László vagyok,angliabó l írok önnek.Egy kedves hölgy ismerősöm aki otthon él,idestova 1 éve azzal álmodik,hogy nekem van egy kislányom,vele is külön,velem együtt is megjelenik neki ez az álom kép.
A való életben egy 12 éves fiam van.
Tetszik tudni segíteni?
Mély tisztelettel,Po llak Laszlo.
0 #1042 Judit 2015-07-06 15:58
Kedves Erzsébet!

Azt szeretném kérdezni hogy mennyire hihető egy álomban egy jósnő szava? történt ugyan is a mai álmomban a párommal elmentem jósnőhöz én ültem le vele szemben a párom meg máshova ült a jósnő kirakta a kártyákat és azt mondta nagyon vigyázzak mert lesz egy férfi aki engem üldözni fog majd megint megszólalt tudtam e azt hogy a párom már ölt embert? ami ugye nem igaz soha életében nem tenne ilyet ő egy becsületes rendes ember de ezt álmodtam még is ekkor elkezdtem félni és arra gondoltam úristen most mit tegyek? majd jött egy újabb kérdés a jósnő megkérdezte tőlem tudom e mit jelent az a 2 lap amire mutatott én rávágtam szaporodni fog a család? erre ő majd nem de inkább azt jelenti hogy a mostani lakás helyzetünk megfog oldódni nem kell aggódnom mert lakást fogunk bővíteni ekkor elkezdtem gondolkodni egy panelt hogy lehet bővíteni? mert ugye az képtelenség ekkor megszólaltam hogy mi lesz a reiki munkámmal be fog e indulni és fogok e benne dolgozni ekkor elhallgatott és nem jött válasz de még az anyagi helyzetünkre se válaszolt ekkor keltem fel mit jelenthet ez? egyáltalán van e ennek az álomnak jelentősége? köszönöm.:)
0 #1041 Rosta Erzsébet 2015-07-06 13:01
Kedves Hajni! – Re: #1030
Elég talányos a röviden leírt álma: nem tudni, hogy valóban létezik-e Ági nevű nő a férje környezetében, kik a szülei annak a beteg gyereknek, akiről a „csaj” beszél, és azt sem lehet kijelenteni, hogy a párja tudatában van annak, hogy ön minden szavukat hallja. Mindezek alapján nem jelenthető ki, hogy álmában megcsalta a férje, de nem is zárható ki. Akár az előbbi az igaz, akár az utóbbi, álma azt jelzi, hogy valakivel szemben, vagy egy szituációval kapcsolatban gyanakvóvá lett, elbizonytalanod tak az érzései. A tudata alatt attól tarthat, hogy nem úgy alakulnak a dolgok, ahogyan azt szeretné. Ha a félelme, aggodalma nem jogos, vagyis egyértelműen kizárható, hogy megcsalják, vagy gáncsoskodók vannak a környezetében, ne engedje, hogy a döntéseiben befolyásolja az álma, amíg nincsenek bizonyítékai, ne hagyjon teret a gyanakvásának.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #1040 Violet7 2015-07-05 16:38
a válaszát előre is koszonom . :)
0 #1039 Violet7 2015-07-05 16:37
Tisztelt Erzsébet
Két álmomat szeretném megosztani onnel. Az első álmom arról szolt hogy emlékszem a buszállomásra mentem hogy találkozzak azzal a személlyel akivel már a valóságban találkoztam 2 szer.
Ez a személy most legyen xy. Az a léánxyeg hogy most xy-nal nagyon jól elvagyunk de nem járunk mert el fog meni és amig nem tér vissza addig nem szeretne kapcsolatot. Az egész ismerkedésünk csak szimpla ismerkedésnek indult és nem tudtuk hogy lesz e valami belőle. én talán egy kicsit na jó nagyon mgkdeveltem és gonolom az álmom is ezzel kapcsolatos. Elnézést a sok mellébeszélésér t de szerintem ezek is fontosak mert minden álomnak szerintem koze van avalósághoz és a személyiséhez, de on a szakértő ezért is fordulok onnhoz. Szóval az első álmomban a szokásos helyre mentem hogy újra találkozhasunk de nem tudom miért én felszáltam egy buszra süteményt enni úgy hogy xy ne vegyen észre hogy eszek. Már várt rám kb.5 perce és pont elindultam felé amikor megjelentek a barátnőim mert vaélamit el kellet intézni a kozelbe. Elindultunk a helyre ahol vaami papirokat intéztünk és xy észrevette hogy elmegyek szó nélkül. Nagyon dühos lett és telefono felhívott hogy ő erre nem szmított nem eszt várta stb.. aztán szépen lassan elmagyaráztam neki hogy mindjárt visszamegyek hozzá, Így is lett. Aztán szokásosn elkezdtünk beszélgetni és adni akartam neki egy puszit mert a legutóbbi talikor nem volt puszi és ezért kicsit haraguott. Erre az álmomba kiakadt hogy minek akarok neki puszit adni és hogy inek szeretnám megolelni. Aztán elmondtam neki hogy miért és nagyon fura volt, MIntha nem is kellenék neki és eléggé húzódott tőlem. Aztán gondolom ezen elkezdtünk vezsekedni és ott hagytam őt. A valóságban eggyáltalán nem ilyen vagyis eddig nem volt ilyen. Igaz még alig ismerem.
A másik álmomba szintén xy szerepelt és egy osztályársam akibe tavaly nagyon szerelmes voltam. Most az osztálytársam legyen xz. Az a lényeg hogy xz -nek valamilyen ünnepsége volt. szerintem a szülinapját ünnepelhették és emiatt rengeteg emberrt hívott ossze a családja és engem is meghívott. Elmentem de elmlékszem hogy mindeen nagyonunalmas volt. Nagoyn kevés ember volt akit ismeretem. xz látta rajtam hogy unatkozok ezért bemutatott pár haverjának és a családjának. AZtán furcsa de a mosdót kerestem és ott osszefutottam azzal a barátnőmmel akibe xz szerelmes volt taaly és szerintem még mindig. Nagoyn keveset beszéltem vele mert ő is sietet s énis. Emlékszem hogy aztán ahogy kijottem a mosdóvol a mosdó előptt volt xz és a barátnőm és olyan volt mintha rám vártak volna. Aztán elkezdtünk beszélgetni majd a barátnőm valahová elment és ketten maradtunk xz-vel. Aztán valami tóhoz mentünk és nagon szép helyen voltunk és ott folytatuk a beszélgetést és hirtelen megjelent xy, Aztán felébredtem. Már hosszú ideje nem álmodtam xz-ről. nem értem hogy miért most kedzek róla újra álmodni. Mert már nem vagyok belé szerelmes mert sikerült őt tényeg elfelejtenem és ezt ő is tudja és csak nagyon jó barátok vagyunk és néha elmondjuk egymásnak a gondjainkat é segteni próbálunk egymásnak. Nekem ez az egész álm olyan furcsa volt. Alapból az egész hely gazdagokkal volt tele és én nem vagyok szegény de azért gazdag se. Furcsa volt ogy igazából xz-n kívül és a babrátnőmon kívül nem beszéltem mással. nagon egyedül voltam a sok ember kozott. Olya volt mintha láthatatlan lettem volna és csak xz vette volna észre hog ott vaok én is. De azt végképp nem értem hogy került oda xy. Nme emlékszem hogy most xy-nal mentem vagy hogy tényleg eggyáltalán hogy került oda.
+1 #1038 Rosta Erzsébet 2015-07-05 15:54
Kedves Klaudia! – Re: #1026
Nehéz a kérdésére válaszolni, ugyanis a leírása alapján nem dönthető el, hogy mi belőle az álom, és mi a valóság, sőt a végén kiderül, hogy még abban sem biztos, hogy egyáltalán álmodott-e. Az mindenesetre egyáltalán nem normális viselkedés a madár részéről, ismételten megpróbálkozzon berepülni a szobába egy bezárt ablakon, hogy az első eset után nem veszi észre, hogy törekvése eleve kudarcra van ítélve. Hogy ez mit jelenthet (ha jelent egyáltalán valamit), azt - mivel semmit sem mondott el magáról - csak ön tudja megválaszolni.
+1 #1037 Rosta Erzsébet 2015-07-05 13:42
Kedves Judit! – Re: #1018 - 2. álom
Ha csak addig tartott volna az álma, amikor a halottaiból feltámadt anyósa azt magyarázza, hogy miért lát rosszul a szemével, a „történetet” pozitívan lehetne értelmezni, mert azt sugallhatja, hogy nincs oka félelemre, képes lesz leküzdeni az ön előtt álló akadályokat, és végül elérheti a célját. A folytatás azonban, melyben arról számol be a férje édesanyja, hogy miként zajlott le a „túlvilági utazása” elbizonytalanít , és ez inkább a feltámadás kevésbé örömteli, alternatív értelmezését teszi számomra valószínűbbé. Vagyis arra gondolok, hogy valami régi problémája, melyet elhanyagolt, vagy nem megfelelően kezelt, újból felbukkant és ismét üldözi önt.
+1 #1036 Rosta Erzsébet 2015-07-05 13:23
Kedves David19! – Re: #1027
Ha csak annyi történt volna az álmodban, hogy az édesapáddal és a keresztapáddal beszélgettetek a kertben, és eközben valamilyen okból kifolyólag felröppent a volt barátnőd neve, arra gondolnék, hogy még nem sikerült teljesen feldolgoznod a szakításotokat. Annak viszont, hogy körülöttetek madarak csiripeltek, szimbolikus üzenete lehet, ugyanis a madárcsicsergés álomban az egyensúlyt, a harmóniát, a lelki békét és az élet napos oldalát jeleníti meg. Mostanában valószínűleg szellemi szabadságot, lelki felszabadulást élhetsz meg. Olyan ez, mintha egy nehéz súlyt vettek volna le a vállaidról. Ez azt jelentheti, hogy sikerült megszabadulnod az elválásotok lelki terhétől, az azzal kapcsolatos esetleges „bűntudatodtól” .
0 #1035 Enikő 2015-07-05 10:47
Kedves Erzsébet! :-)
Van egy fiú akiről álmodtam.. Régebben viszonyunk volt, aztán össze vesztünk, de most kibékültünk...S zeretem őt... Azt álmodtam, hogy együtt vagyunk, és minden olyan mint régen... :cry: Ez mit jelent?! Mit tehetek? :sigh:
0 #1034 Rebeka 2015-07-04 06:02
Kedves Erzsébet!

Álmomban eleinte folyton félelmet éreztem, egy lány követett, bántani akart, akire valaki (aki velem volt) és én port szórtunk. Ha fényre ment ezzel a porral, az elkezdte marni az arcát/kiütéses lett. Később üldözött egy amerikai sorozatból ismert férfi (sorozatban is negatív szereplő volt). Az álmom végén egy zárt ajtó mögött voltam a nagymamám lakásában egy régi barátnőmmel (annyira nem volt közeli a kapcsolatunk), volt nálam rengeteg pénz (euró), majd egyszercsak megéreztem, hogy az ajtóhoz kell mennem. Ott láttam, hogy valaki kívülről nyitja ki az ajtót, és a kezével forgatja a zárat. Bejött ez a férfi, el akarta venni a kezemben lévő pénz, egy kést vett elő. A barátnőm odaugrott és elvette tőle a kést, majd elébredtem.

Válaszát előre is köszönöm,
Rebeka
+2 #1033 Rosta Erzsébet 2015-07-03 13:52
Kedves Bea! – Re: #1024
Álma alapján olyan érzésem van, hogy - noha mint írja, nagyon szereti az új párját - valami hiányzik az új kapcsolatából, ami a korábbiban megvolt. Ez a hiányérzete onnantól kezdve erősödhetett meg a tudattalanjában , amióta az exe új barátnője megtiltotta, hogy kapcsolatot tartson önnel. Érdemes lenne elgondolkoznia, hogy mi állhat ismétlődő álmának a hátterében. Azt nem hiszem, hogy jogos lenne a bűntudata, de azért - mivel az álma azt sugallja, hogy több figyelemre vágyik, valakinek szeretné kiönteni az örömét vagy a bánatát - nem ártana őszintén beszélnie minderről az új barátjával.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #1032 Judit 2015-07-01 09:03
Kedves Erzsébet!
A következőt álmodtam.
Most itt voltam álmomban ahol lakom mi panelben lakunk és az egyik szomszédnéni átjött hozzám én behívtam őt a konyhában épp kávét akartam főzni mikor meghallottam hogy a kaputelefonunk csippan egyet ez akkor szokott megtörténni mikor lenni beütjük a kódot és a kaputelefon jelez hogy haza jött egy család tag nos én odamentem a bejárati ajtóhoz és a kukucskálón kinézve senkit nem láttam feljönni se az ajtóban állni így hátráltam de abban a pillanatban az ajtó kivágódott és majdnem arcon csapott ekkor odamentem a bejárathoz hogy megnézzem mi volt az de senki nem állt ott és senki nem jött be ekkor egy kislány sikolyát hallottam kiszűrődni a nagyszobából én bezártam az ajtót kulcsra és magamban morogtam hogy miért kellett nyitva hagyni az ajtót én bejöttem utána a szobába de senki nem volt benn egy lélek se ekkor az ablak felé nézve benn a szobában a függöny előtt elrepült egy gyönyörű szép hófehér madár vagy angyal azt nem tudom mi mert pont úgy repült hogy csak oldalról láttam ekkor fel is keltem...
mi lehetett ez az álom? várom válaszát köszönöm előre is.:))
0 #1031 Liliom 2015-06-30 19:17
Kedves Erzsébet!
Álmomban egy társasággal egy gyermeket védtünk szellemi lényektől. A kisded veszélyben volt, mint minden más kisbaba is, de ők valahogy emberibbek, földibbek voltak, védettebbek. Mi is félig szellemek voltunk. Hm, óvatlanság miatt azonban a démonok bejutottak a házba, ahol addig biztonságban voltunk. Mindenkit megszálltak és amire rájöttem, egyedül voltam. Először majdnem megöltem egyikünket (anyám), aztán rájöttem, hogy segíthetek visszavenni a testüket egy légzési technikával. A légzésem hangos volt a valóságban is, a Kedvesem felébresztett, de én még gyorsan befejeztem a légzéses szertartást, pedig tudtam, hogy hagyom ott őket.
Nagyon érdekes álom. Tud segíteni megérteni, kedves Erzsébet?

Köszönettel,
Liliom
0 #1030 Hajni 2015-06-30 04:45
Kedves Erzsike!
Nekem olyan álmom volt, hogy a férjem egy nővel beszélt telefonon, és én tisztán hallotam minen szot. Ági volt a csaj neve és azt mondta a férjemnek, hogy beteg a gyerek, meg" szeretlek". Erre tisztán emlékszem. Ja és a férjem nem szolt semmit! Köszönöm válaszát előre is. Üdvozlettel. Hajni
+1 #1029 Rosta Erzsébet 2015-06-29 14:42
Kedves Edina! – Re: #1017
Nem írta, hogy az álmában megjelenő kalauz, tud-e róla, hogy Ön szerelmes belé. Ugyanis, ha korábban szerelmet vallott neki (ezt tartom valószínűnek), a tudattalanjának meglehetősen egyértelmű lehet az üzenete. Tudni kell, hogy álmunkban sokszor teljesülnek a vágyaink, most azonban - amikor a halott édesapja is tanúja a történteknek - álma a realitással szembesíti. A lelke mélyén tudhatja is ezt, mert nem ragadja meg az alkalmat, azaz nem kér tanácsot az édesapjától, hanem elbújva előle, magának sírja el a fájdalmát.
Üdvözlettel,
Erzsébet
+1 #1028 Rosta Erzsébet 2015-06-29 11:33
Kedves Alexandra! – Re: #1016
Rövid leírásából nem egészen világos számomra, hogy pontosan mi az, ami álomban, és mi az, ami ébrenlétben történt, továbbá ezúttal abban sem vagyok biztos, hogy ki - ön vagy a párja-e - az álomgazda.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #1027 david19 2015-06-27 07:12
Kedves Erzsébet! Volt egy álmon, apámmal és a keresztapámmal ültem egy asztalnál egy kertben, és madarak vettek minket körbe egy etetöféleségben , és hangosan csiripeltek. Beszélgettünk valamiről, de nem értettem hogy miről, csak annyit, hogy a volt barátnőmnek a neve röppent fel a beszélgetésben. Szóval ebben kérném segítséged, hogy ez mire utal. Előre is köszönöm.
0 #1026 Klaudia 2015-06-26 19:59
Kedves Erzsébet!
Ma egy nagyon különös álmom volt, amiről igazából nem is tudom eldönteni, hogy igazán álom volt e. Álmomban éppen aludtam a saját ágyamban, a pizsamámban, és valami furcsa zajra ébredtem. Elöször nem érdekelt kifejezettebben , átfordultam a másik oldalamra az ablak felé. Amikor megint hallottam a zajt, kinyitottam a szemem, és láttam, hogy egy madár csapja, amelyik be akar jönni a szobámba, de a csukott ablak miatt újra és újra neki repült az üvegnek, az volt a zaj. Gondoltam, majdcsak elmegy, visszaaludtam, pedig nem akartam, már reggel volt. Kicsit később megint a zajra ébredtem, gondoltam, hogy kinyitom az ablakot, had repüljön egy kört a szobámban, de rá kellett jönnöm, hogy ez hülyeség. Visszaaludtam, majd megint a madárra ébredtem, ami egyébként valami kis barna mezei madár volt. Megelégeltem, aludni akartam. Gondoltam, ha elhúzom a függönyt és meglát, majd megijed és elrepül. Kiugrottam az ágyból, és abban a pillanatban, ahogy felálltam a madár is elrepült. Visszafeküdtem és aludtam tovább..
16 éves lány vagyok, és nagyon érdekel, hogy mit jelenthet ez az álom, ha álom volt egyáltalán. Bár látom, hogy a bejegyzések nem maiak, de ha látja, hogy írtam, kérem válaszoljon! Előre is köszönöm!
+1 #1025 Rosta Erzsébet 2015-06-25 12:43
Kedves Rozália! – Re: #1023
Megvallom, a kiegészítése után sem tudom igazán a helyére tenni az álmát, ugyanis az, ahogyan a kést többször is a párja mellkasába döfi, igen nagyfokú agresszivitásró l árulkodik. Ilyen álmot általában egy rossz párkapcsolat, vagy a hűtlenségtől, megcsalatástól való félelem, illetőleg az éretlen szexualitás válthat ki. Viszont a sorai alapján ezek egyike sem valószínűsíthet ő. Azt sem hinném, hogy azért álmodta ezt, mert mostanában kicsit vitatkoztak, mert a gyilkosság erre túl erős reakció lenne. Valószínűleg az álmának nincs különösebb üzenete, ugyanis az emberek olyankor ölnek meg (szúrnak szíven) hozzájuk közelálló személyt vagy ismerőst, amikor valami nagyon rossz az életükben, vagy attól tartanak, hogy a dolgok rosszra fordulnak. Erre pedig semmi sem utalt a bejegyzésében. Ha továbbra is izgatja a dolog, javasolom, beszélje meg az álmát a párjával. Hátha közösen rájönnek, mi okozhatta azt.
Üdvözlettel,
Erzsébet

KAPCSOLÓDÓ ÍRÁSOK

80 éves Öszentsége, a XIV. Dalai Láma

  Július hónap első hetében - hatodikán - ünnepli 80. születésnapját Tenzin Gjaco, azaz Őszentsége, a XIV. Dalai Láma, aki - kiválasztása után - öt évesen, háromnegyed századdal ezelőtt, 1940-ben...

Fõmenü

Az utolsó két hozzászólás

  • Álomfejtés A-tól Z-ig

    Kedves Zsuzsa! – Re: #1118 Általában a fog (fogak) elvesztése, szuvasodása, kihullása a tipikus foggal ...
     
  • Álomfejtés A-tól Z-ig

    Kedves Orsi! – Re: #1117 A leírt álomképeket – mivel annyira különböző a szimbolikus jelentésük – ...

Ezeket olvasta már?