Kedves Olvasóim!

Akik már máskor is jártak az oldalamon, azoknak nem újdonság, hogy egyetlenegy reklám sincs rajta, és azt is tudják, hogy minden szolgáltatás teljesen ingyenes. Egyedüli „fizetségem” látogatóim elégedettsége, amit elsősorban a látogatások száma, az oldalaimon eltöltött idő, a visszatérő olvasók részaránya, valamint a tetszések (lájkok) és a megosztások növekedése jelez. Az utóbbi hetekben sajnos negatív változások történtek: kevesebb lett a látogatóm, nőtt a visszafordulások részaránya, és - megmagyarázhatatlanul - több írásomnál is jelentősen (pl. a legolvasottabb álomfejtésnél, vagy a főoldalamon - több mint félezerrel!) csökkent a korábban „szerzett”, feltehetően kiérdemelten kapott lájkok és a megosztások száma. Hiába írtam többször is a ’Facebook Support Team’-nek, választ nem kaptam. Ezzel nemcsak engem károsítottak meg, hanem azokat is megsértették, akik ily módon fejezték ki valamelyik írásom iránti tetszésüket. Mindezek ellenére a továbbiakban is szeretnék az olvasóim kedvében járni, de amíg nem kapok kellő (lájkokban és olvasottságban is kifejezett) bátorítást és megerősítést, illetve nem állnak vissza a régi növekedési trendek, elsősorban technikai kérdésekkel (keresőoptimalizálással) kell foglalkoznom. Ez sajnos egyúttal azt is jelenti, hogy - a csökkenő lelkesedés mellett - kevesebb időm marad arra, hogy látogatóim kéréseinek eleget tegyek, kérdéseire válaszoljak, vagy újabb cikkeket írjak…

„Az álmok nem szándékos és önkényes kitalálások, hanem természetes jelenségek, és semmi mások, mint amit éppen ábrázolnak. Nem csalnak, nem hazudnak, nem csűrnek-csavarnak és nem kendőznek el semmit, hanem naiv módon azt adják tudtul, ami, és amit gondolnak. Csakis azért bosszantók és megtévesztők, mert nem értjük őket. Nem alkalmaznak semmiféle bűvészkedést, hogy elrejtsenek valamit, hanem kimondják, ami a lényegi tartalmuk, a maguk módján a lehető legvilágosabban. Azt is képesek vagyunk felismerni, miért olyan sajátosak és bonyolultak: a tapasztalat ugyanis azt mutatja, hogy olyasmit iparkodnak kifejezni, amit az én nem tud és nem ért meg.”

 

Carl Gustav Jung (1875-1961),
svájci pszichiáter, pszichológus, analitikus

(Álomfejtésről oldalamon az álmok szóval - fentebb is - jelzett linken kívül még itt olvashatnak.)

 

 A, Á

 B

 C

 CS

 D

 E, É

 F

 G

 GY

 H

 I, Í

 J

 K

 L

 M

 N

 NY

 O, Ó

 Ö, Ő

 P

 R

 S

 SZ

 T

 TY

 U, Ú

 Ü, Ű

 V

 Z

 ZS

Megfejtett álmok 


A, Á

Ablak
Az ablakkal álmodót - ha büntető eljárás alatt áll - felmentik a vád alól. Ha az álmot látónak az ablakzár látványa marad meg az álmából, pletykázása miatt alapos megdorgálásra számíthat. Az észak-afrikai arabok szerint, ha az ember álmában egy ablakon át távozik, az ügyeinek szerencsés fordulatát jelzi; ám ha az ablak szűk, és nehéz kijutni rajta, ez arra inti, hogy nagy nehézségekkel kell megbirkóznia. Muhammad An-Nefzawi 15. században írt művében, a középkori arab világ szerelmi kultúráját bemutató Illatos kertben az ablak átvitt értelemben a nőre emlékeztet, ezért aki álmában magát új, jó állapotban lévő ablakon látja bepillantani, biztos lehet benne, hogy fiatalasszonyt, vagy szüzet kerít hatalmába. Ha viszont az ablak lestrapált, kopott, az asszony öreg lesz.

Adó
Ha álmában valaki adót fizet, csinos nyereségre számíthat, ha viszont adót vetnek ki rá, nehéz munka előtt áll.

Agglegény
Agglegénnyel álmodni szerény szerencsét jelent.

Aggodalom
Aki álmában aggodalmaskodik, ha beteg, javul az állapota, ha egészséges, örömben lesz része.

Angyal
Angyallal álmodni kiváló jel, sikert, boldogságot, hasznos barátságot, szerencsés szerelmet prognosztizál. Angyallal beszélni, utálatos és gonosz dolgok történnek az álmodóval. Azt álmodni, hogy angyallal együtt lebegünk, boldog öregséget jelez.

Antilop
Az álomképként megjelenő antilop ambiciózus célokról árulkodik, melyet nagy erőfeszítések árán ér el az álomlátó. Emellett az anyagi helyzete gyors javulását is jelzi. Ha viszont az antilop elpusztul, önhibájából a szerelmi kapcsolata hamarosan megszakad.

Apáca
Apácával álmodni szerénységet, türelmet jelez, de jelenthet titkos bánatot is. Apácává válni, hűtlenség a szerelemben. Apácafőnöknőt látni, nagyravágyásra utal.

Asztal
Asztalt látni öröm; teríteni jólét; leszedni, elkerüli az álmodót a szerencse. Asztalhoz ülni, családi boldogság; asztalon ülni, váratlan öröm.

Autó
Az álomfejtők szerint autót vezetni álomban, arra figyelmezteti az embert, hogy óvatosan bánjon a pénzével, a következő két hétben ne kockáztasson, és fogadásokat se kössön. Ha álmában valaki régóta vezet kocsit, azt jelenti, hogy pénz áll a házhoz.


B

Babér
Álomban babért látni összeveszést jelez előre. A babérlevél a férfi számára azt üzeni, hogy hamarosan egy csinos nővel ismerkedik meg. A babérkoszorú ünnepélyre utal.

Babonaság
Ha az álom valamilyen babonás hiedelemről szól, udvariatlan, neveletlen emberekkel lesz dolga az álmodónak.

Bagoly
Bagollyal álmodni, gyógyíthatatlan betegséget vagy halált jelent. De utalhat haragra is. Bagolyhuhogást hallani álomban dögvészt jelez.

Bambusz
Bambusszal álmodni a veszedelem jele.

Banda
Aki arról álmodik, hogy megtámadja, vagy megfenyegeti egy banda, életkörülményei rosszabbodására kap figyelmeztetést.

Banya
Álomban banyát látni bosszúságot jelez.

Bárány
A törökök szerint fehér báránnyal álmodni, a téli hideggel, hóval kapcsolatos eseményre utal. A magyaroknál a fehér bárány boldogságot jelent a házasságban.
Bárányt leölni, kegyetlenségre és ijedtségre utal.

Bicikli
Álomban biciklivel felfelé pedálozni a hegyre, jó kilátásokat jelent, ha viszont az álmodó lefelé gurul a lejtőn, az arra figyelmezteti, hogy balszerencséje közeleg.

Bicska
Bicskával álmodni, pletykát jelent.

Bohóc
Bohóccal álmodni: könnyeket és bánatot prognosztizál.

Bors
Borsos étel rossz fogadtatásban lesz része az álmodónak. Borstartó, elővigyázatra hívja fel a figyelmet. A bors szerencsét jelent a szerelemben.

Börtön
Börtönnel álmodni az egészségi állapotban hanyatlást jelez, de jelenthet szerencsét is. Börtönben ülni és bánkódni: a szomorúságnak vége lesz. Ha álmában az ember kedvesét börtönbe zárják, azt jelenti, hogy a szerelme megbízhatatlan; ha önmagát látja börtönben, az az érzelmei korlátozását, elfojtását jelzi.

Bukfenc
Álomban bukfencezni, jó aratásra van kilátás.


C

Cápa
Cápával álmodni utazást jelent.

Cékla
Arról álmodni, hogy társaságban céklát eszünk, ájulást, majd lázas betegséget jelez.

Cinke
Cinkét látni álomban öregembernek őszi halált, fiatalnak víg farsangot jelent.

Comb
Ha asszony combjáról álmodik valaki szerencsés lesz a szerelemben, a sovány comb látványa házasságtörés jele.


CS

Csákány
Csákányozni álomban öröm; csákánnyal ajtót kifeszíteni meglepetés; csákánnyal falat bontani, jó időjárás várható.

Csat
Csatot látni álomban olyan ismeretséget jelez előre, amely az egész életre szól.

Csecsemő
Aki csecsemővel álmodik: ha szegény ember, gondoskodnak róla; ha iparos, a vállalkozása tönkremegy; ha gazdag ember, kicsúszik kezéből a hatalom; ha utazni akar, inkább mondjon le róla, maradjon otthon, mert a csecsemő sem tud megbirkózni az akadályokkal. Álomban csecsemősírást hallani, örömet jelent.

Csepegés
Álomban ereszről csepegést hallani: betegnek jó hír, egészségesnek váratlanul jó hír. Ha vízcsap csepeg: pénzkiadás jelent.

Csoda
Álomban, ha valakit csoda ér, bátorságra utal, de jelentése lehet záporeső, és anyagi kár is.

Csukló
Csuklóról álmodni kellemetlenség éri az illetőt, asszonycsuklón karperecet látni, börtön vár az álmodóra.


D

Dada
Dadával álmodni változás jele, de utalhat kisebb betegségre és kiadásra is.

Datolya
Datolyát enni álomban férfinak sikert jelent a nők körében. Datolyapálmával álmodni – a kínaiak értelmezése szerint - a korai halál jele.

Délibáb
Álomban délibábot látni, hamisságot mutat.

Disznó
Disznóval álmodni hazugságot, betegséget jelent. Disznót lelőni, szerencse a játékban. Disznóhúst enni, vagy disznózsírt kenni, gondtalan életre utal.

Doboz
Dobozzal álmodni, titkot jelent, de jelezhet titkolódzást; ha viszont eltörik a doboz, csúf veszekedést.

Dunyha
Álomban a dunyha látványa a szenvedés jele; dunyhát ajándékba kapni, rossz sors;

Dűlőút
Dűlőúton járni álomban andalgásra, új feleségre és új életre utal.


E, É

Egér
Az álomfejtők szerint egérről álmodni családi gondokat jelez, vagy azt, hogy az anyagi ügyek kedvezőtlen fordulatot vesznek. Ha egy olyan egérről szól az álom, amelyik valakire ráugrik, vagy a ruháján mászik, akkor egy barátjával botrányba keveredik az álmodó. Egér ágyban váratlan szerelembe esés jele. Egeret lenyelni, nehéz nyereményhez jutni.  Egereket, vagy patkányokat látni kamrában szűk esztendő következik.

Ékszer
Az álomfejtők szerint, álomban ékszert venni, boldogság, eladni nagy kár. Ékszert látni álmunkban, szívfájdalom, piros köves ékszert látni, betegség jele.

Elveszett tárgy
Álomban egy elveszett, vagy elfelejtett értékes tárgyat szerencsésen megtalálni, sikert jelez.

Erdő
Az álomfejtők szerint, aki álmában erdőn vág keresztül, vagy fák között sétál, átmeneti időszakot él meg. Lehet, hogy az ösztöneinek engedelmeskedik. Ha viszont az álmodó eltéved az erdőben, az annak a jele, hogy tudata alatt önmaga jobb megértésére törekszik, de jelentheti azt is, hogy egy új időszak kezdődik az életében. A sűrű, zöld erdő megcsalás jele, erdőt messziről látni, félelmet jelent.

Ernyő
Álomban lyukas esernyőt látni veszekedést jelent; esőben csukott esernyőt hordani: balszerencse az üzleti életben; nyitott esernyőt vinni esőben: nagy szerencse vár az álmodóra, minden erőfeszítése sikeres lesz. Álomban a napernyő látványa, azt jelenti, hogy mások veszik fel az illető fizetését.

Eső
Álomban megázni, megszabadulást jelez a problémáktól és nehézségektől, de termékenységet és megújulást is szimbolizálhat. Látni, amint esik az eső, és közben hallani az esőcseppek koppanását, megbocsátást és jóindulatot jelent. Ablakon át nézni az esőt, a spirituális gondolatok és megérzések tudatosulását mutatja, olykor szerencsét és szerelmet is jelképez.

Étel
Ételről álmodni, fizikai és érzelmi táplálékot és energiát jelez. A különböző ételek a gondolatok széles körét szimbolizálhatják. A gyümölcs általában az érzékiséget jelképezi, a fagyasztott ételek az álmodó hideg érzelmeiről, kimért modoráról árulkodik. Bizonyos ételek fogyasztása olyan a tulajdonságokra utalhat, amelyek hiányoznak az emberből. Aki álmában élelmet halmoz fel, valószínűleg fél az ínségtől, a nélkülözéstől. Azt is jelentheti, hogy meg van elégedve azzal, amit elért. Álomban lekvárt enni, az álmodó pénzzavarba kerül, melyet egy asszony okoz; mézet enni, vagyonhoz és szeretethez jut az álmodó; sonkát enni, az illető elveszti azt, ami sokat jelentett az életében.

Étkezés, evés
Álomban enni, egészséget jelent; azt látni, hogy valaki eszik, látogató érkezik, vagy jó jövedelemhez jut az illető. Ha az evést követően az álmodó éhes marad, az a kielégítetlen szellemi szükségleteiről, és vágyairól árulkodik. Az élelem szeretetre, barátságra, ambícióra, szexre vagy élvezetre utalhat. Aki azt álmodja, hogy elveszik előle az ételt, mielőtt befejezte volna az evést, vitákra számíthat a beosztottjaival, illetve azokkal, akik tőle függenek.


F

Fa
Kidőlő fának a látványa az álmodót arra figyelmezteti, hogy elvesztette a lába alól a talajt, és rossz irányba halad.

Fagyöngy
Fagyönggyel álmodni örömteli eseményeket és sok boldogságot jelez, de arra is utalhat, hogy az álmodót valaki a környezetében vonzónak találja.

Farkas
Farkassal álmodni némaságot okoz. Farkasfog, gyermeknek jót jelent, asszonynak gyermekáldást, öregembernek rossz ómen. Álomban farkasüvöltést hallani, nagy veszedelem.

Fém
Fémről álmodni erőt és szilárd jellemet jelez, de szimbolizálhatja a társadalom embertelen oldalát is.

Fésű
Az álomfejtők szerint bosszúság fogja érni azt, aki álmában fésűt lát, ugyanezt jelenti az is, ha leesik a fésű.

Fodrász
Ha egy asszony azt álmodja, hogy fodrászhoz ment, az annak a jele, hogy hamarosan egy családtagjának erkölcsét sértő családi botrányba keveredik. Be kell festetni a haját, hogy nagy nehezen megússza a börtönbüntetést. Ha egy férfi álmodik fodrászról, az sok pletykát jelent, vagy azt, hogy uralkodni szeretne egy gyönyörű nő fölött.

Fokhagyma
Álomban a fokhagyma látványa, ha szegény az álmodó, akkor jó jelentésű, ha gazdag, akkor valakitől gonoszságra számíthat. A fokhagymaszag levertséget jelez.

Fonál
Az álomfejtők szerint: ha egy facér nő fonállal álmodik, hamarosan egy jómódú férfi felesége lesz.

Főzés
Főzésről álmodni, az jelenti, hogy az álmodó alárendeltjévé kívánja tenni, és maga képére szeretné formázni a környezetét. Másik jelentésében viszont az ember gondoskodó oldalát jelképezi, s az illető szeretetvágyára utal. Egy másféle magyarázat szerint, az álmodó életbevágóan fontos ünnep előtt áll.

Futás
Álomban a futás nagy változásra hívja fel a figyelmet. Futni bizonyos cél felé, öröm; futás közben elfáradni, egészséges embernek jót jelent. Futás közben megállni bánatot jelez.

Füstölő
Füstölő égetésének álma az álomlátó spirituális fejlődését jelzi. Nagymértékű tudatosságot, elkötelezettséget reprezentál.


G

Gólya
Álomban gólyát látni gyermekáldást jelent, de jelenthet jó barátot is. Ha gólya kelepel az álmodó házán az illetőt szégyen éri; ha fészket rak a kéményén, akkor szerencséje lesz. Több gólya látványa boldog házasságot prognosztizál.

Gránátalma
Álomban gránátalmákat látni, termékenységet, jó egészséget és hosszú életkort prognosztizál, de szexre való csábítást, felhívást is jelezhet. Alternatív módon a vért reprezentálja.


GY

Gyapot
Gyapotföldről álmodni különös vágyat ébreszt a gyapotszedésre.

Gyémánt
Az álomfejtők szerint gyémántok birtoklásáról álmodni nagyon ígéretes álom, ugyanis magas körökből származó tiszteletet és elismerést jelent. Az viszont, ha a Szűz Mária koronájából való gyémántot lát, és visel álmában, közeli halálesetet jelez.

Gyerek
Aki kisfiút lát álmában, örömteli híreket kap, aki viszont leánygyermekről álmodik, rossz híreket hall, a török álomfejtők szerint. Általában gyermekkel álmodni, minden esetben valamilyen szerencsét jelent. Ugyanakkor a gyerekcipő: rossz hír; a gyerekruha: betegség; gyereket örökbe fogadni: viszályra figyelmeztet.

Gyertya
Az álomfejtők azt mondják, hogy a család jól megalapozott szerencséjét jelenti, ha az álomban látott gyertya tiszta, nem imbolygó lánggal ég.

Gyík
Gyíkkal álmodni egy ismeretlen ellenségre utal, vagy üzleti vállalkozásra.

Gyöngy
Gyönggyel álmodni, megfontoltságot jelez az új vállalkozásokban, tervekben. Az emberi lelket is jelképezi. Egy másik felfogás szerint a gyöngy álomban mindig könnyeket jelent.


H

Haj
Hajról álmodni azt jelenti, hogy az illető nem jár el kellő gondossággal személyes ügyeiben, és nem fog előrejutni, mert nem használja az eszét. Barna haj álomban szerencsés szerelem. Másnak haját levágni, nyereséget jelent.

Hal
Hallal álmodni egy jó ismerős teherbeesését jelenti. Halat fogni: az erő jele, tengeri halat látni álomban: rémület; a halikra: sok pénz; halat megölni: nagy bevétel; ajándékba halat kapni: gazdagság.

Halál
Álomban meghalni nyomorúság. Halálra vágyakozni, egészséget jelent. Meghalni majd újraéledni, azt jelzi, hogy nagy tisztesség éri az álmodót. A pandzsábiak szerint, ha valaki halállal álmodik, az a hosszú élet jele.

Halott
Az álomfejtők szerint, ha az álomban látott halott mond valamit, jól oda kell figyelni, mert ez nagyon fontos lehet az álmodó számára. Halott személlyel álmodni, egy figyelmeztető álom, azt jelzi, hogy a jelenlegi körülmények nem sok jóval kecsegtetnek, ezért nem szabad semmiféle egyezségbe belemenni, és semmilyen szerződést aláírni.

Hamu
Álomban: hamun járkálni, bénulást okozhat.

Háromszög
Háromszöggel álmodni szerelmi légyottot ígér, de azt is jelentheti, hogy titkos találkozóra megy az álmodó.

Házasságkötés
Házasságkötésről álmodni egy családtag halálát jelenti. Ha a házasságot idegenek kötik, akkor a halott egy távoli ismerős vagy barát lesz. Házassági ajánlat álomban, bizonyos körülmények rosszabbra fordulását jelzi. Ha álmában az előző párjával készül házasságot kötni az ember, azt jelzi, hogy elfogadta a kapcsolatából adódó kötelezettségeket, és tanult a múltbéli hibáiból. A pandzsábiak szerint házasságról álmodni szerencsétlenséget jelent.

Holdfogyatkozás
A holdfogyatkozás álma azt jelzi, hogy az illető valamilyen eddig elrejtett tulajdonságára, titkolt hibájára hamarosan fény derül.


I, Í

Iga
Nőtlennek: házasság; nősnek: nyugodalom.

Indiai jó álmok és rossz álmok
Az indiaiak nagyon hisznek az álmok erejében, melyeket isteni figyelmeztetésnek tekintenek. Szerintük istenekről, démonokról, szerencsésnek tartott állatokról vagy szerencsésnek tekintett dolgokról álmodni jó jel. Viszont aranyról, vasról, hulló csillagról vagy földrengésről álmodni rosszat jelent.  A pandzsábiak szerint a hajnali álmok általában valóra válnak. Nem jó tűzzel álmodni, vizet látni viszont szerencsét hoz. Váratlan szerencsét jelent, ha az ember álmában valamelyik ősétől ajándékot kap, ha viszont a felmenője elvisz valamit tőle, az a közelgő halál jele.

Ing
Ha fehér: nyereség; ha koszos: betegség.

Írás
Ismeretlen kézírást látni: valami hasznosat üzen az álmodónak; olyan írás, amit nem tudunk elolvasni: titkot jelent, amelyet megtudhatunk.

Ivás
Pohárból: jó társaság, amely hasznodra van.


J

Jajgatás
Álomban jajgatni, nagy bajra utal, jelenthet rossz évet, szárazságot, halálesetet.

Jég
Jéggel álmodni gond és betegség. Ha beszakad alattunk a jég, feleslegesen fogunk félni valamitől. Jégen elcsúszni szerelmi csalódás, vagy reményvesztettség. Jégen ülni, kedvezőtlen esemény bekövetkeztét jelzi. Olvadó jégen járni, füstbe ment törekvések. Jégkrémet enni, készíteni, eladni vagy felszolgálni, azt jelenti, hogy az illető elégedett az életkörülményeivel.

Jérce
Jércét látni álomban, nemsokára szerencse éri az illetőt.

Juh
Akolba zárt juhok, hosszú télre figyelmeztetnek. Juhot nyírni, veszedelmes időszak következik. Juhnyáj: az álmodó elégedett az életével. Juhokat őrizni, nyereség áll a házhoz. Juhászt látni álomban esőzéssel kapcsolatos kárt jelöl.


K

Kakas
Kakassal álmodni tűzvészre figyelmeztet, de jelenthet örömet szerző hírt, nőknél szerencsét. Kakas a tyúk hátán: szerencse a szerelemben. Kakas látványa egy torony tetején ünnepnapot jelent.

Katona
Katonával álmodni: bátorságot, olykor dühöt és gyűlöletet is jelent. A legtöbbször azonban rossz változásra van kilátás. Öreg katona látványa: hazudni fognak az álmodónak.

Kenguru
Kengurut látni, váratlan és izgalmas utazás ígéretét jelenti.

Kereszt
A keresztről és a keresztre feszítésről szóló álom szerencsét jósol az álmodónak: aki saját magát látja keresztre feszítve, nyugodt, eseménytelen házasságot remélhet; a tengerészek számára jó hajózást jelent. A politikusnak a keresztre feszítés a hivatali ranglétrán való emelkedését ígéri.

Kert
Kertet látni álomban többnyire gyerekáldást jelent. Virágos kerttel álmodni békét, kényelmet, igaz szerelmet és boldog otthont ígér. Gondozatlan, gazos kertet látni álomban, azt jelenti, hogy az illető elhanyagolta lelki szükségleteit. Az álombéli zöldséges kert, szorgalommal és gondossággal elért jólétet jelent, stabilitásra és belső erőre utal. Kert magas kerítéssel körülvéve azt jelzi, hogy adósságunkat kiegyenlítjük. Kert ősszel: gyász jele; kert télen: halott gondolatok.

Kesztyű
A kesztyű álomban, meghívásra lehet számítani. A kesztyűről álmodó embernek többnyire peres ügyei vagy üzleti gondjai lesznek, azonban megfelelő módon képes velük megbirkózni. Fekete kesztyű a gyász jele. Páratlan kesztyű: elválás olyantól, akit szeretünk.

Kígyó
Az álomfejtők szerint álomban magányos kígyót látni, és fenyegetést érezni, azt jelenti, az illetőnek egy olyan gonosz ellensége van, aki nemcsak ármánykodik ellene, hanem a testi épségére is tör. Sok kígyót látni egy gödörben balszerencse sorozatát jelzi előre a szerelemben és az üzleti életben. Ha sikerül az illetőnek legyőzni és meggyilkolni az álmában fenyegető kígyókat, azt jelzi, hogy felülkerekedik a nehézségein és diadalmaskodni fog. Kínában szerencsés előjel, ha álmunkban kígyó üldöz. Álomban fekete kígyót látni, leánygyermek születésének előjele, a szürkésfehér kígyó viszont fiúgyermek születését jövendöli. Az üzbégek szerint, aki fehér kígyóról álmodik, az meggazdagodik.

Koporsó
Az álomban látott koporsó az anyaméhet szimbolizálja. Ha üres, az álmodónak néhány területen kibékíthetetlen véleményeltérése van környezetével. A koporsóban látható holttest, depressziós időszakot jelez előre, melyet valószínűleg a személyi szabadság korlátozása okoz. Értelmetlen vagy rosszabbodó viszonyra, ügyre figyelmeztet. Itt az ideje a helyzet megszüntetésének vagy a kapcsolat felszámolásának.

Korsó
Az álomban látott korsó mindenféle rossznak a jele, kivéve, ha kútba vagy patakba esik, és darabokra törik, mert így a benne lévő bajok szétszéledhetnek. Teli korsóval álmodni, egészséget jelent; ha üres a korsó, az a szegénység jele.

Kulcs
Kulcsokat látni álomban, nem várt változást jelent, de utalhat valamilyen titokra, különösen akkor, ha a kulcs rozsdás. Kulcsot elveszíteni, haragot jelez a legjobb baráttal. Kulcsot találni: kiszabadulás szorongatott helyzetből. Kulcscsomó a kézben azt jelzi, hogy kezedben tartod a szerencsédet.

Kutya
Kutyával álmodni: az embernek alattomos ellensége van. Egy másik változatban, kutyáról álmodni nagy sikert, gyönyörűséget és állhatatos barátokat jelez. Ugató kutya felől álmodni, rosszabbodó életkörülmények várhatók, nagy valószínűséggel nehézségek fognak következni. Fogaival vicsorgó kutya látványa álomban gyűlölködést jelez előre.


L

Léggömb
Léggömböket látni álomban, szertefoszlanak a vágyak, különösen az üzleti életben és a szerelemben, de jelenthet veszteségeket is, és visszaesést, jövedelemcsökkenést a vállalkozásban, sőt válást is.

Levél
Az angol álomfejtők szerint annak a nőnek, aki szeretné megtudni, hogy szeretője őszinte-e hozzá, ki kell választania a szerelme levelei közül egyet, lehetőleg azt, amelyik a legszenvedélyesebb szövegű. Ezután a levelet az asztalra téve, össze kell hajtani kilencrétűre. Az így összehajtott levelet egy tűvel át kell szúrni, és a párna alá tenni. Ha éjjel a szerelmes nő ezüstről, drágakövekről, üvegről, kastélyról vagy tiszta vízről álmodik, biztos lehet benne, hogy szeretője őszinte, ígéretei becsületesek; ha azonban lepedőről, pókról, tűzről, fáról, virágokról vagy arról álmodik, hogy köszönti őt, akkor érzései hazugok, és el fogja hagyni. Ugyancsak álommal kapcsolatos hiedelem, ha valaki arról álmodik, hogy levele érkezett egy barátjától, annak az a jelentése, hogy a barátja hamarosan megérkezik, vagy nemsokára újabb hírt fog adni magáról.

Liba
Libát látni álomban hír jöttét jelzi, de jelenthet pletykálkodást. Ha gúnár támadja meg az álmodót, az csalárdságot jelent. Repülő liba messzi utazást prognosztizál; a libatoll pedig kigúnyolást.


Bármely lóval kapcsolatos álom nagyon szerencsés; még a halottas kocsit húzó tolldíszes lovakról való álmodás is jó jel, ugyanis esküvőt jelez előre. Az álomban látott tarka ló ugyancsak nagy szerencsét jövendöl. Hasonlóképpen vélekednek az arabok is. Aki lovakkal, öszvérekkel vagy szamarakkal álmodik, jót remélhet, mert a Próféta azt mondta: "A férfiak szerencséje a lovaik üstökéhez van kötve az utolsó ítélet napjáig." A Koránban pedig meg van írva, hogy Allah akarta úgy, hogy "meglovagolják őket és pompázzanak velük."A török álomfejtők szerint, aki fehér lóról álmodik, annak teljesülni fognak kívánságai.


M

Macska
Macskával álmodni általában kedvezőtlen előjel, jelezhet hűtlenséget, árulást vagy valamilyen szerencsétlenséget. Az álomban látott fehér macska jót jelent az angolszászoknál; a cirmos macska úgyszintén, mert szerencsés szerelmet jelez. Az álomban látott vörösessárga macska pénzt és sikeres üzletet ígér; a fekete-fehér macska az álomlátó gyerekeinek a szerencséjét jövendöli; a foltos macska, annak a jele, hogy a barátjaival lesz szerencsés az illető. Az álomban támadó macskák, ellenséget jeleznek; de ha eredményesen megküzd velük az ember, akkor nagy nehézségeken sikerül keresztülvergődnie, és hírnévre tehet szert. Ha valakit álmában csúnyán összekarmol egy macska, az betegséget és bajt jelez előre az álmodónak.

Madár
Az álomfejtők szerint madárral álmodni férjhez menést, álomban repülő madarakat látni, sikeres életet jelent. Madarat fogni: szerencse idegen vendéggel kapcsolatban. Madarat fészkén ülve látni álomban, házasságra van kilátás.

Mágia
Az álomfejtők szerint, az álomban átélt, vagy látott mágia bármilyen formája váratlan változásokat jelez. Ha azt álmodja valaki, hogy becsapta, vagy megtévesztette egy mágus, az annak a jele, hogy ismét találkozik egy rég nem látott, elveszettnek hitt barátjával, vagy felújít egy kihűlt szerelmi kapcsolatot.

Majom
Majommal álmodni azt jelenti, hogy az ember barátai álnokok, akik csak hízelegnek neki, miközben csak a saját érdeküket nézik. Táncoló majom látványa álomban közeli szórakozásra kilátás; fára mászó majom: ellenségeskedés; ordító majom: ha leány álmodja, akkor egy teszetosza fiú fog neki udvarolni.

Makk
Az álomfejtők azt mondják, makkal álmodni jó dolgokat jelez előre, jelentős vagyongyarapodást ígér. Asszonynak makkevésről álmodni azt jelenti, hogy jómódú lesz, és örömteli pozícióba emelkedik. Aki arról álmodik, hogy lerázta a makkot a fáról, annak vágyai hamarosan teljesülni fognak az üzleti életben vagy a szerelemben.

Mandula
Mandulával álmodni, átmeneti bánatot jelez. Élvezettel evett manduláról álmodni szerencsét jelent, ha keserű az íze, az eltervezett változtatásokat el kell halasztani, de utalhat betegségre is.

Medve
Az álomfejtők szerint egy medve megöléséről álmodni azt jelenti, hogy szorult helyzetből sikerül kiszabadulnia az álmodónak. A kínaiaknál az álomban látott medve fiúgyermek születésére utal.

Méh
Méhekkel álmodni sikeres üzletet jelez. A méhraj tűzvészre figyelmeztet. Álomban a méhszúrás szerencsétlenségre utal.

Méz
Álomban mézet enni szomorúság éri az embert.

Mosómedve
Mosómedvéről álmodni arra figyelmeztet, hogy fel kell készülni az önvédelemre. Egy másik változat szerint álomban mosómedvét látni, azt jelenti, hogy az emberek hamis arcukat mutatják az életben. Ha az álomban egy mosómedve kergeti az embert, annak az álmodó számára az a jelentése, hogy, akit eddig barátjának vélt, ellensége lesz, és a háta mögött a bukásán mesterkedik.


N

Nád
Álomban nádba fújni jó kilátás jele. Nádasban ülni, az álmodó a fájdalmát kívánja feledni, de jelenthet szerencsét is. Téli nádas látványa, hosszú télre lehet számítani.

Napfogyatkozás
Az álomfejtők szerint, napfogyatkozásról álmodni, az élvezetek túlzásba vitelére figyelmeztet. A túl sok esti összejövetel, az ivászat egészségi problémákhoz vezethet. Az álmodó átmeneti sikertelenségre számíthat a vállalkozásában.

Narancs
Keserű naranccsal álmodni azt jelzi, hogy rágalmak érik az embert, mégpedig arról a helyről, ahol a narancsokat látta.

Nátha
Náthásnak lenni, azt jelenti, hogy jó egészségnek örvend az álmodó.

Név
Ha valaki álmában a nevét hallja, arra utal, hogy jó üzenetet kap az álmodó.


NY

Nyak
Ha egy nyakról szól az álom, az a közelgő pénz jöttét jelzi, kivéve, ha egy törött nyakkal kapcsolatos, ebben az esetben arra figyelmeztet, hogy a vállalkozását, üzleti ügyeit rosszul menedzseli az álmodó. A vastag nyak kedvező jel.

Nyaklánc
A nyaklánc elvesztéséről álmodni, szenvedést jelent a szeretett lény elvesztése miatt. Ha az álmodó a szerelme vagy önmaga nyaka köré tesz egy nyakláncot, az házasságot és boldog családi életet jelez. Nyaklánc asszonyon: ajándékot fog kapni az álmodó.

Nyúl
Nyúllal álmodni szerencsétlenséget, rendszerint félelmet is jelent. Országúton ülő nyúl: titkos helyre való hívogatás. Nyúlganéj: kisebb szerencse éri az embert.


O, Ó

Olajbogyó
Olajbogyó álomban kereskedőnek szerencse, másnak pedig fájdalom.

Olajfa
Olajfát látni hegyen, szenvedésre számíthat az álmodó.

Olajos hal
Álomban olajos halat látni utazást jelez.

Olló
Az olló álomban is gyakran a veszekedés és harag jele. Ollót ajándékba kapni, kis szerencse. A nagy olló kövér asszonyra utal, a szabóolló pedig hideg időjárásra.

Orgyilkos
Álomban orgyilkost látni, gonosz gond fog hatalmába keríteni.

Orsó
Orsót látni álomban eljegyzést jelez a családban, nagy ünnepléssel.


Ö, Ő

Öblítés
Gonosz indulatok lecsengését, segítség érkezését vetíti előre.

Ölelés
Valakit ölelni álomban a csalfaság jele. Öregasszonyt ölelni, megszorítás, ifjú lányt ölelni, aggodalomra lesz ok.

Ölyv
Álomban ölyvet látni nagy veszedelem.

Öreg emberek
Öregurakkal álmodni jó egészség jele. Öregasszonyt látni álomban haragot jelent. Mezon kószáló öregember látványa, meglopják az álmodót. Táncoló öregember hosszú téli utazás, bánat várható.


P

Papagáj
Papagájjal álmodni azt jelenti, hogy valamilyen tréfás dolog történik az illetővel. Ha a papagáj megcsípi az álmodót, az barátnője irigységéről árulkodik. Az álomban látott és hallott beszélő papagáj azt jelenti, hogy gonosz gúnyt űznek az álmodóval.

Patkány
Álomban egy kamrában látott patkányok ínséges idők eljövetelét jelentik. A patkány látványa ellenségre hívja fel a figyelmet. Ha a patkány megharapja az álmodót, szerelmi féltékenység jele.

Páva
Álomban, ha a páva: kiált, szerencsétlenséget jelent; repül, kis öröm, amelyért nagy árat kell fizetni; alszik, a csábítás jele; a napon sütkérezik, egy asszony hiúsága miatti veszedelemre utal; döglött, öregasszony szerelmére figyelmeztet. Az álomfejtők szerint: álomban páván lovagolni, megszégyenülés jelent egy szerelemben; pávát enni böjtölés idején, gonosz áll a házhoz. Pávatollal álmodni, börtönt, pávatollal játszani, ingerlékenységet jelent.

Pénisz
Ha egy asszony péniszről álmodik, egy rokona fog meghalni, mondják a törökök.

Pénz
Pénz elvesztéséről álmodni, átmeneti zavarokat, boldogtalanságot jelent a családi életben, és visszaesést a vállalkozásban. Gyengének, sérülékenynek és talajt vesztettnek érezheti magát az álomlátó. Emellett a becsvágy, energia és a kellő önbecsülés is hiányzik belőle. Pénz ajándékozása álomban, a szeretet adásával azonos módon értékelendő. Az álmodó keresi a szeretetet. Ha mások ajándékoznak pénzt, elhanyagoltnak, mellőzöttnek érzi magát. Valószínűleg nem tanúsítanak kellő figyelmet a problémáira, és nem mutatnak együttérzést az illető iránt. Pénzt lopni, veszélyre figyelmeztet, és óvatosságra int. Pozitív értelmezésében viszont arra utal, hogy az illető – erőfeszítéseinek köszönhetően – végül képes lesz szert tenni az általa értékesnek tartott tulajdonságokra. Az indiai szikh álomfejtők szerint az alvó személy családjában betegség várható, ha az illető álmában valakitől pénzt vesz el.

Pénztelenség
Pénz hiányáról álmodni a társadalmi státusz elvesztésétől való félelmet jelzi. Az álmodó híján van azon képességeknek, melyek céljai eléréséhez szükségesek. Azt is jelezheti, hogy túlságosan sokat foglalkoznak vele, vagy ellenkezőleg, teljesen elhanyagolják az illetőt.

Pillangó
Az álomfejtők szerint körös-körül röpködő pillangókat látni álomban azt jelzi, hogy távoli barátunk felől kapunk hírt, levélben, vagy valakitől, aki találkozott vele. Pillangóról álmodni általában, a megnyugvás iránti vágyat jelzi. Emellett a pillangók kreativitást, romantikát, élvezetet és szellemiséget is kifejezhetnek. Az is lehet, hogy az álmodó gondolkodásmódja átalakulás előtt áll. Ha az alvó személy egy gyönyörű, színes pillangót lát álmában, az illetőt pozitívan értékelik egy közeli társasági összejövetelen.

Pók
A magyaroknál álomban a tarantella pók kivételével az összes pók látványa, jó szerencsét jelent. Minél nagyobb pókot lát az ember, annál nagyobb szerencséje lesz. Ha falon mászó pókot látunk álmunkban, a legkedvesebb kívánságunk fog teljesülni. Hálóját szövő pókot látni álomban, kemény munka révén növekedő vagyont jelképez.


R

Rémisztő álmok
Szerencsét jeleznek, például tűzben megégni mindenki számára szerencsét jelent, mert ha beteg álmodja, meggyógyul; ha fiatal álmodja, szerelmi szenvedély keríti hatalmába.

Repce
Repcével álmodni intő jel, civakodásra vagy egy esetleges megerőszakolásra figyelmeztet, amelynek elkerülésére fel kell készülni érzelmileg és fizikailag.

Repülőtér
Forgalmas repülőtérről álmodni az illető szabadság utáni, vagy utazási vágyát jelzi. Ha az álomban a repülőtér üres, vagy elhagyott, az útiterv megváltozik, vagy az utazás elhalasztódik.

Rossz álmok jó jelentése
Halállal álmodni, születést jelent, születésről álmodni halált. Álomban betegeskedni, jó egészség; bánkódni, jó hír felől hallani. Álomban a baleset, a sors jobbrafordulását jelenti; a büntetés, jutalmazást jelöl; a büszkeség, megszégyenítésre utal. Ha egy szegény férfi álmodja azt, hogy nővé fog változni, jó ómen, mert valaki gondoskodni fog róla, ha gazdag ember álmodja ugyanezt, akkor ez rossz ómennek minősül, mert arra utal, hogy hatalmának vége szakad.

Rózsa
Az álomban kapott virágzó rózsa a szerelmeseknek jót jelent; másnak kellemes találkozást. Fehér rózsával álmodni ártatlan lány szerelmét jelzi; a hervadt rózsa jelentése, hogy elfelejtik az illetőt. Az arabok hiedelem világában a friss rózsa a szívet megremegtető örömök eljöveteléről ad hírt, míg a hervadt rózsa csalóka híreket jelent. Rózsatövis felől álmodni, azt jelenti, hogy olyannak okozunk fájdalmat, akit szeretünk. Rózsát kötni, vigasztalódást jelez. Rózsafán jönni a világra, gazdag asszonyt jelent. Ha valaki álmában: rózsát kap és azt a hajába tűzi, akkor becsapja valaki, akiről azt hitte, hogy jó barát; tavasszal egy csokor rózsát kap, igaz szerelemre talál; ha viszont télen kapja a csokrot, a keresés hiábavalónak bizonyul. Álomban egy teljes díszben pompázó, virágba borult rózsabokrot látni, esküvőt jelez a családban. Ha valakit álmában rózsavízzel locsolnak meg, azt jelenti, hogy a kedvese másra gondol.


S

Sáfrány
Sáfrányos ételt enni álomban betegség jele.

Sánta
Sánta férfival álmodni félelmetes érzés; sánta asszonnyal: pletykáznak az illetőről; sánta gyerek: eltitkolt szerelem; sánta kutya: rossz hír.

Sebesülés
Ha egy öregember azt álmodja, hogy megsebesült a mellkasán, rossz hírt fog hallani, ha egy lány ugyanerről álmodik, akkor szerelmes szeretőre fog lelni.

Seprés
Asszonynak boldog házasság, férfinak nehéz munka.

Sóhaj
Sóhajtást hallani álomban szerencsés hír.

Sorompó
Sorompót látni álomban szép idő várható.


Sóról álmodni, új ízek és ragyogó élmények megjelenését jelzi. Az álmodó egyéni értékeinek jobb elismerését, hangulatának javulását, életerejének növekedését mutatja. Az erőfeszítések eredményre vezetnek. Hús sózásáról álmodni, az adósság felhalmozódását jelzi, melynek eredményeként folyamatosan zaklatják a pénzbeszedők.

Sör
Álomban sört látni vagy inni, boldogságot, homályt vagy ihletet jelez, de arra is utalhat, hogy az álmodó erős társadalmi életet él.

Strucc
Struccokkal álmodni rossz előjel, mert halálhírt, vagyis pusztulást jelent.


SZ

Szakáll
Szakállas emberrel álmodni, szeszélyes asszony miatti bizonytalanság. Földig érő szakáll. gazdagságot reprezentál. Lány állán növő szakáll, az álmodó elveszíti a szeretőjét.

Szamár
Aki álmában szamara hátán üget célja felé és azt el is éri, szerencsés és boldog lesz minden dolgában, de aki útközben leesik róla, azt szerencsétlenség és bánat éri.

Szamóca
Szamócát enni asszonynak titkolt szerelem, férfinak betegség, a szamóca látványa, jó házasság.

Színek
Álomban a színek közül a fehér: becsületességet jelent; a fekete: gyászt; a kék: kiegyensúlyozottságot; a vörös: elválást; a piros: erőszakot.

Szomjúság
Álomban megszomjazni, nyugtalanságot jelent, de vonatkozhat szomorúságra vagy fáradtságra is.

Születésnap
Álomban születésnapot ünnepelni, hosszú életkort jelent.


T

Takarítás
Álomban szobát takarítani irigység jele; istállót takarítani hideg idő várható.

Tanítás
Tanításról álmodni öregedés, tanítványra lelni boldogság.

Tea
Ha valaki azt álmodja, hogy teára szomjazik, akkor hívatlan vendégek fogják meglepni.

Tenger
Álomban tengerparton állni, és figyelni a hullámokat, ahogyan a habjai a fövenyen összetörnek, azt jelzi, hogy az illetőnek kis híján baleseti sérülése lesz.

Teve
Ha az ember tevével álmodik, nagyobb óvatosságra van szüksége, mert feltehetően túl sok terhet cipel a vállain. Az ilyen személy – ahelyett, hogy szabadjára engedné, hajlamos magába fojtani az érzelmeit. Meg kell tanulnia felejteni és megbocsátani. Ugyanez az álom más értelmezésben nagy problémák megoldására, akadályok leküzdésére való képességet jelez. Aki fehér tevéről álmodik, gazdaggá válik, mondják az üzbégek.

Tojás
Tojást enni álomban harag; tojáshéj: gyász; sok tojás: nyeremény; záptojás: betegség. A törököknél tojásokról álmodni hírbe hozást, pletykát jelent.

Tömjén
Tömjénnel álmodni lánynak fejfájás; másnak megkönnyebbülés; asszonynak lelkiismeret furdalás.


Az álomfejtők szerint, aki álmában tűt talál, olyan barátokra számíthat, akik nagyra értékelik őt. Tűt keresni álomban, fölösleges aggodalmakat jelez. Tűvel álmodni, egy barátság végét jelzi.

Tükör

Az álomban látott tükör az egészséges ember számára örömet jelent, ha viszont beteg az illető, egészségromlásra utal. A fényes tükör ájulást, a törött tükör pedig árulást jelez.

Tűzhely
Nőtlennek házasságot, másnak betegséget vagy helyváltoztatást jelent.


TY

Tyúk
Új taggal bővül a család.


U, Ú

Újszülött
Csecsemővel álmodni ártatlanságot, tisztalelkűséget, melegséget, új szerelem vagy új barátság kezdetét jelzi. Viszont szoptató asszonyt látni álomban, rosszat jelent, az fogja becsapni az illetőt, akiben a legjobban megbízott.

Utazás
Utazásról álmodni, az életcélok elérésére irányuló törekvést, általánosságban az életutat jelzi, melyet az álmodó örömtelinek és sikeresnek talál. Ha az álmodó ismeretlen területen utazik keresztül, az a versenytársak részéről reá leselkedő veszélyre utal. Aki álmában emberekkel teli autóban utazik, új és érdekes barátok, izgalmas kalandok elé néz. Ha viszont egyedül van az autóban, nehéz idők várnak rá.


Ü, Ű

Ürülék Aki emberi ürüléket lát álmában, az pénzhez jut, vélik a törökök.

Üstökös
Üstökösről álmodni, azt „üzeni” az álomlátónak, hogy sürgősen meg kell szabadulnia a fizikai és lelki akadályoktól, és tovább kell haladnia a céljai felé.


V

Varjú
Az álomfejtők úgy vélik, hogy varjúval álmodni, csalódást jelent mindenben, bánatra, balszerencsére figyelmeztet, sot halált is jelezhet.

Vér
Álomban vért inni, az álmodó kirobbanó életerejéről és energiájáról árulkodik.

Vipera
Viperáról álmodni balszerencsét jelent. Megölni egy viperát, általában jó ómen. Egy élő vipera a küszöbön, halálesetet jelez a házban.

Víz
Vízzel kapcsolatos álmok jelentése: a vízesés váratlan, kellemes dolog; a folyó, ha tiszta, akkor nyugodt sikeres életet; ha zavaros, fenyegető veszélyt jelent;
az óceán: az illető békéjét; a kút belső nyugalmát jelzi; a mocsár pedig valamilyen veszélyre figyelmeztet. A magyar álomfejtők szerint: tiszta vízzel álmodni jószerencse, vagyonosodás jele; zavaros víz szomorúságot jelez, vagy az álmodó sajnálkozását egy általa jól ismert személy betegsége vagy halála miatt. Álomban a koszos víz látványa, egy gátlástalan személyre figyelmeztet, aki tönkre akarja tenni az álmodót.


Z

Zafír
Zafírral álmodni kellemetlen látogatóra utal.

Zászló
Zászlóval álmodni, ha az álmodó viszi, tekintélyt jelez; ha messziről látszódik, zavaros időt jelent.

Zuhanás
Zuhanásról álmodni a lelki egyensúly, az önkontroll elvesztését jelenti. Reprezentálhatja a veszélyeztetettség érzését, az önbizalom hiányát, a kudarctól való félelmet vagy képtelenséget a helyzettel való megbirkózásra. Ha valaki magasról zuhan ki álmában, és megsérül, készüljön fel arra, hogy nehéz napok várnak rá; ha a zuhanás nyomán nem sérül meg, a probléma kisebb és átmeneti jellegű lesz.


ZS

Zsiráf
Az összképre kell figyelnünk, átfogóbb szemléletmódra van szükségünk.

 

Hozzászólások  

0 #1034 Rebeka 2015-07-04 06:02
Kedves Erzsébet!

Álmomban eleinte folyton félelmet éreztem, egy lány követett, bántani akart, akire valaki (aki velem volt) és én port szórtunk. Ha fényre ment ezzel a porral, az elkezdte marni az arcát/kiütéses lett. Később üldözött egy amerikai sorozatból ismert férfi (sorozatban is negatív szereplő volt). Az álmom végén egy zárt ajtó mögött voltam a nagymamám lakásában egy régi barátnőmmel (annyira nem volt közeli a kapcsolatunk), volt nálam rengeteg pénz (euró), majd egyszercsak megéreztem, hogy az ajtóhoz kell mennem. Ott láttam, hogy valaki kívülről nyitja ki az ajtót, és a kezével forgatja a zárat. Bejött ez a férfi, el akarta venni a kezemben lévő pénz, egy kést vett elő. A barátnőm odaugrott és elvette tőle a kést, majd elébredtem.

Válaszát előre is köszönöm,
Rebeka
0 #1033 Rosta Erzsébet 2015-07-03 13:52
Kedves Bea! – Re: #1024
Álma alapján olyan érzésem van, hogy - noha mint írja, nagyon szereti az új párját - valami hiányzik az új kapcsolatából, ami a korábbiban megvolt. Ez a hiányérzete onnantól kezdve erősödhetett meg a tudattalanjában , amióta az exe új barátnője megtiltotta, hogy kapcsolatot tartson önnel. Érdemes lenne elgondolkoznia, hogy mi állhat ismétlődő álmának a hátterében. Azt nem hiszem, hogy jogos lenne a bűntudata, de azért - mivel az álma azt sugallja, hogy több figyelemre vágyik, valakinek szeretné kiönteni az örömét vagy a bánatát - nem ártana őszintén beszélnie minderről az új barátjával.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #1032 Judit 2015-07-01 13:03
Kedves Erzsébet!
A következőt álmodtam.
Most itt voltam álmomban ahol lakom mi panelben lakunk és az egyik szomszédnéni átjött hozzám én behívtam őt a konyhában épp kávét akartam főzni mikor meghallottam hogy a kaputelefonunk csippan egyet ez akkor szokott megtörténni mikor lenni beütjük a kódot és a kaputelefon jelez hogy haza jött egy család tag nos én odamentem a bejárati ajtóhoz és a kukucskálón kinézve senkit nem láttam feljönni se az ajtóban állni így hátráltam de abban a pillanatban az ajtó kivágódott és majdnem arcon csapott ekkor odamentem a bejárathoz hogy megnézzem mi volt az de senki nem állt ott és senki nem jött be ekkor egy kislány sikolyát hallottam kiszűrődni a nagyszobából én bezártam az ajtót kulcsra és magamban morogtam hogy miért kellett nyitva hagyni az ajtót én bejöttem utána a szobába de senki nem volt benn egy lélek se ekkor az ablak felé nézve benn a szobában a függöny előtt elrepült egy gyönyörű szép hófehér madár vagy angyal azt nem tudom mi mert pont úgy repült hogy csak oldalról láttam ekkor fel is keltem...
mi lehetett ez az álom? várom válaszát köszönöm előre is.:))
0 #1031 Liliom 2015-06-30 19:17
Kedves Erzsébet!
Álmomban egy társasággal egy gyermeket védtünk szellemi lényektől. A kisded veszélyben volt, mint minden más kisbaba is, de ők valahogy emberibbek, földibbek voltak, védettebbek. Mi is félig szellemek voltunk. Hm, óvatlanság miatt azonban a démonok bejutottak a házba, ahol addig biztonságban voltunk. Mindenkit megszálltak és amire rájöttem, egyedül voltam. Először majdnem megöltem egyikünket (anyám), aztán rájöttem, hogy segíthetek visszavenni a testüket egy légzési technikával. A légzésem hangos volt a valóságban is, a Kedvesem felébresztett, de én még gyorsan befejeztem a légzéses szertartást, pedig tudtam, hogy hagyom ott őket.
Nagyon érdekes álom. Tud segíteni megérteni, kedves Erzsébet?

Köszönettel,
Liliom
0 #1030 Hajni 2015-06-30 04:45
Kedves Erzsike!
Nekem olyan álmom volt, hogy a férjem egy nővel beszélt telefonon, és én tisztán hallotam minen szot. Ági volt a csaj neve és azt mondta a férjemnek, hogy beteg a gyerek, meg" szeretlek". Erre tisztán emlékszem. Ja és a férjem nem szolt semmit! Köszönöm válaszát előre is. Üdvozlettel. Hajni
0 #1029 Rosta Erzsébet 2015-06-29 14:42
Kedves Edina! – Re: #1017
Nem írta, hogy az álmában megjelenő kalauz, tud-e róla, hogy Ön szerelmes belé. Ugyanis, ha korábban szerelmet vallott neki (ezt tartom valószínűnek), a tudattalanjának meglehetősen egyértelmű lehet az üzenete. Tudni kell, hogy álmunkban sokszor teljesülnek a vágyaink, most azonban - amikor a halott édesapja is tanúja a történteknek - álma a realitással szembesíti. A lelke mélyén tudhatja is ezt, mert nem ragadja meg az alkalmat, azaz nem kér tanácsot az édesapjától, hanem elbújva előle, magának sírja el a fájdalmát.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #1028 Rosta Erzsébet 2015-06-29 11:33
Kedves Alexandra! – Re: #1016
Rövid leírásából nem egészen világos számomra, hogy pontosan mi az, ami álomban, és mi az, ami ébrenlétben történt, továbbá ezúttal abban sem vagyok biztos, hogy ki - ön vagy a párja-e - az álomgazda.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #1027 david19 2015-06-27 09:12
kedves erzsébet volt egy álmon apámal és a kereszapmal ültem egy aztalnál egy kertben és madarak vettek minket körbe egy etettö féleségben és hangosan csiripeltek beszélgetünk valamiröl de nem értettem hogy miröl csak annyit hogy a volt barátnömnek a neve röpent fel a beszélgetésben szóval ebben kérném segicségedet hogy ez mire utal elöre is köszönöm
0 #1026 Klaudia 2015-06-26 19:59
Kedves Erzsébet!
Ma egy nagyon különös álmom volt, amiről igazából nem is tudom eldönteni, hogy igazán álom volt e. Álmomban éppen aludtam a saját ágyamban, a pizsamámban, és valami furcsa zajra ébredtem. Elöször nem érdekelt kifejezettebben , átfordultam a másik oldalamra az ablak felé. Amikor megint hallottam a zajt, kinyitottam a szemem, és láttam, hogy egy madár csapja, amelyik be akar jönni a szobámba, de a csukott ablak miatt újra és újra neki repült az üvegnek, az volt a zaj. Gondoltam, majdcsak elmegy, visszaaludtam, pedig nem akartam, már reggel volt. Kicsit később megint a zajra ébredtem, gondoltam, hogy kinyitom az ablakot, had repüljön egy kört a szobámban, de rá kellett jönnöm, hogy ez hülyeség. Visszaaludtam, majd megint a madárra ébredtem, ami egyébként valami kis barna mezei madár volt. Megelégeltem, aludni akartam. Gondoltam, ha elhúzom a függönyt és meglát, majd megijed és elrepül. Kiugrottam az ágyból, és abban a pillanatban, ahogy felálltam a madár is elrepült. Visszafeküdtem és aludtam tovább..
16 éves lány vagyok, és nagyon érdekel, hogy mit jelenthet ez az álom, ha álom volt egyáltalán. Bár látom, hogy a bejegyzések nem maiak, de ha látja, hogy írtam, kérem válaszoljon! Előre is köszönöm!
0 #1025 Rosta Erzsébet 2015-06-25 12:43
Kedves Rozália! – Re: #1023
Megvallom, a kiegészítése után sem tudom igazán a helyére tenni az álmát, ugyanis az, ahogyan a kést többször is a párja mellkasába döfi, igen nagyfokú agresszivitásró l árulkodik. Ilyen álmot általában egy rossz párkapcsolat, vagy a hűtlenségtől, megcsalatástól való félelem, illetőleg az éretlen szexualitás válthat ki. Viszont a sorai alapján ezek egyike sem valószínűsíthet ő. Azt sem hinném, hogy azért álmodta ezt, mert mostanában kicsit vitatkoztak, mert a gyilkosság erre túl erős reakció lenne. Valószínűleg az álmának nincs különösebb üzenete, ugyanis az emberek olyankor ölnek meg (szúrnak szíven) hozzájuk közelálló személyt vagy ismerőst, amikor valami nagyon rossz az életükben, vagy attól tartanak, hogy a dolgok rosszra fordulnak. Erre pedig semmi sem utalt a bejegyzésében. Ha továbbra is izgatja a dolog, javasolom, beszélje meg az álmát a párjával. Hátha közösen rájönnek, mi okozhatta azt.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #1024 Bea 2015-06-25 10:24
Kedves Erzsébet!
Én egy nagyon régóta elhúzódó problémával fordulok önhöz.
Volt egy párom, akivel 4 évig éltem párkapcsolatban . Szakítottunk, majd viszonylag hamar, hirtelen nagy lelkesedéssel belementem a következő párkapcsolatomb a. Nagy szerelem volt. Az előző párommal úgy adódott, hogy nap mint nap láttuk egymást. Barátok maradtunk, így mindkettőnknek kevésbé kellemetlen volt. Lett egy kapcsolata, amelyben az új társa mindenféle kontaktust tiltott neki. Többet nem szólt hozzám, nem nézett rám, nem is köszönt. Teljesen megszakított velem minden kapcsolatot. Ami nem zavart, hiszen nagyon szeretem a jelenlegi párom és úgy érzem, az előzőt lezártam. Aztán elkezdtem az előző párommal álmodnak több hónap után. Ezek az álmok mostanra, több mint egy évvel szakításunk óta mindennapossá váltak. Sablonosak, mindegyik ugyanarról szól: valahogy úgy alakul, hogy újra beszélünk, elmondom neki, mennyi minden ért engem azalatt az idő alatt, amíg nem beszéltünk. Legutóbbi álmomban már erőszakos voltam, kiabáltam vele, hogy mostmár elég, figyeljen végre rám és hallgasson meg.
Már egyszer megpróbáltam a valós életben a volt párommal beszélni, de amint hozzászóltam, rideg elutasítás lett a vége, így ez a módszer nem megvalósítható.
Zavar nagyon ez a dolog, hiszen emészt folyamatosan és bűntudatom van a jelenlegi párommal szemben.
Kérem, ha tud, segítsen!
0 #1023 Rozsi 2015-06-25 06:06
Kedves Erzsebet!
Koszom valaszat, Nos szeretem paromat es ragaszkodom hozza, nagyon hianyzik, az egyuttlet az mindig varazsos, O nem mutatja ki az erzelmeit annyira, ezeket nem tudom hova tenni, pedig tudtomra adta hogy szeret, igaz mostanaban kicsit vitatkoztunk. De nem tudom hova tenni ezt az almot. Mikor fekve beleszurom a kest a szivehez/be tenyerrel tobbszor is es mosolyog kozben, ennek a jelentoseget nem ertem, tud ebben segiteni. Varom valaszat. Udv Rozalia
0 #1022 Rosta Erzsébet 2015-06-24 15:54
Kedves Rozália! – Re: #1015
Miután semmit sem írt önmagáról, a párja iránt táplált érzéseiről, a konkrét kérdésére felelőtlenség lenne választ adnom. Ha a valóságban minden rendben van önök között, vagyis szeretik egymást, az álmát természetesen szimbolikusan kell érteni. Hogy álmában gyilkol – függetlenül attól, hogy ki az áldozat – azt jelzi, hogy valamilyen elfojtott harag vagy kielégületlensé g lappang önben, olyan helyzetbe került, melyből egyedül a „gyilkosság” a kiút. A meggyilkolt ember az életének vagy személyiségének egy olyan részét, oldalát reprezentálhatj a, amitől mindenképpen szeretne megszabadulni, de utalhat egy olyan – az ön számára kellemetlen – szituációra is, melyhez oly erősen „kötődik”, mint a párjához.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #1021 Rosta Erzsébet 2015-06-24 15:38
Kedves Alexandra! – Re: #1014
Mindenekelőtt szeretném jelezni, hogy nem szívesen értelmezek olyan álmokat, melyeket nem az álomgazda küldött el. Egyrészt azért nem, mert az álmaink a saját „alkotásaink”, melyeknek mi vagyunk az egyedüli tulajdonosai. Másrészről az is fontos lehet, hogy a párja mit érzett az álma közben (ezt a legautentikusab ban ő tudja elmondani), és persze az sem mellékes, hogy a „megfejtés” során esetleg olyan részletek is nyilvánosságra kerülhetnek, melyeknek nem biztos, hogy maradéktalanul örülne.
Jelen esetben - anélkül hogy részletekbe belemennék, illetve önön keresztül kérdéseket tennék fel a párjának - csupán annyit jegyzek meg, hogy a kedvese valószínűleg félhet (tarthat) valamitől, amit nem ért. A kísértet lehet, hogy valamilyen fájdalmas gyermekkori élményét vagy elfojtott emlékét szimbolizálja. Nem tudom mi történt az útjuk során, vagy az utazás előtt, ha az első éjszaka Horvátországban a párja tudattalanjából ezt hozta elő.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #1020 Rosta Erzsébet 2015-06-24 13:58
Kedves Nikolett! – Re: #1013
Az autónk azt az energiánkat és a motivációnkat jeleníti meg, mellyel szeretnénk előrehaladni életünk egy bizonyos területén. Kevésbé gyakran az irányt is jelezheti, mely felé tartunk. Ezért az, hogy nem találja az autóját, arra utalhat, hogy mostanában elvesztette a belső késztetését, vagy „irányítatlanná ” vált, azaz nem tudja, merre haladjon tovább.
Amennyiben a halottaskocsi is többször megjelenne az álmodban, valószínű, hogy új fázisba kezd átmenni az életed. Ez esetben célszerű lezárnod a befejezetlen ügyeket, elvarrni az elvarratlan szálakat, és meg kell tenned a szükséges lépéseket, hogy az átmenet zökkenőmentes legyen.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #1019 Rosta Erzsébet 2015-06-24 11:13
Kedves Tímea! – Re: #1012
Szívesen segítenék, de nagyon keveset írt ahhoz, hogy álmát többé-kevésbé értelmezni lehessen. Talán mostanában – pontosabban az álmát megelőző időszakban – találkozhatott valahol (pl. egy taxiban, vagy az elektronikus médiában) Szent Kristóf medáljával, s ez az emléke jött vissza az álmában. Az is lehet, hogy egy nagy – esetleg veszélyes – utazás előtt áll, és a tudattalanja „próbálja bátorítani” az álmával…
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #1018 Judit 2015-06-24 10:23
Kedves Erzsébet!
A következőket álmodtam.

Álmomban otthon voltam ahol felnőttem és nekünk van ott nagy udvarunk és hátul csirkeól és disznóól is van és a csirkeól mögött van egy hosszúkás kertünk és ott ribizli bokrok vannak nos álmomban ott voltam abban a kertben gyönyörű nap volt és a nap is sütött azt tudni kell hogy ha megyünk a kert végébe akkor ott van egy erdő ahol gyerekként sokat játszottam nos én elindultam a kert vége felé gondoltam bemegyek megint az erdőbe de ahogy megyek előttem a kertünk végében gyerekek játszottak és fürdő ruhában voltak kisfiúk kislányok olyan 8-10 évesek és ott volt 2 medence is az egyik olyan szökőkutas volt a másik hagyományos én megálltam és néztem őket ekkor megláttam hogy a középső fiam is aki 8 éves benne van a medencébe én rászóltam jöjjön ki onnan ő kijött és elment de a többi gyerek játszott tovább a medencében ki be ugráltak ekkor észre vettem hogy az egyik kislány kezénél fogva húz ki egy másikat ekkor láttam hogy a másik kislány nem él belefulladt a medencébe ekkor oda szóltam annak az embernek hogy menjen oda és élessze újra a kislányt de addigra már volt ott pár felnőtt és ők cselekedtek ekkor a kislány magához tért de ismét meghalt mikor másodszor is újra élesztették én láttam hogy a testébe a sátán vagy valami ördögi lény ment bele a kislány felpattant és a legcsúnyább szavakkal elkezdett kiabálni és szaladgált fel alá és azt kiabálta hogy megfogja ölni az anyját engem nem bántott de a házba beszaladva az anyját kereste egyfolytában és ekkor felkeltem...

A következő álmom anyósomról és apósomról szólt őróluk nem szoktam álmodni már 7 éve hogy eltávoztak a földről de most valahogy bejöttek az álmomba anyósom beszélt hozzám csak és azt mondta hogy ő 1 évig volt halott és most feltámadt én meg néztem bambán hogy miről is beszél és azt mondta még hogy a szemével is azért lát rosszul mert sokáig volt rajta beton ekkor kérdeztem őt hogy mit látott és ő azt mondta mikor meghalt akkor nagyon félelmetes helyre került és egy videó magnóba betett nekem egy kazettát és azt mondta nézzem meg mert ilyen helyen volt egy föld alatti alagút volt a filmben ami ahogy mentünk beljebb egyre sötétebb lett de én nem néztem végig a filmet mert ismét felkeltem....
Mit jelenthetnek ezek az álmok? köszönöm szépen előre is..:)
0 #1017 Bakos Edina 2015-06-24 06:19
Kedves Erzsébet!
Álmomban a következő játszódott: Vonaton utaztam, apám is ott volt, /valóságban nem él/, egy ismeretlen nénike. Jött a kalauz, aki a valóságban is az és én szerelmes vagyok belé, de ő nem.Azt mondta hogy soha nem lesz köztünk semmi hagyjam békén. Utána a Lánchíd lábánál zokogtam, elbújva apám elöl hogy ne lássa.Kérem segítsen ez mit jelenthet.
0 #1016 Dorner Alexandra 2015-06-24 00:40
Kedves E.!
A második napja vagyunk itt most úgy keltem h a paromtol kerdezgettem hogy jól vagy? 3-4-szer. Utána megpofozott és mondta hogy erre ébredt hogy ezt csinálom vele és razom. Mi történik velünk?
0 #1015 Rozsi 2015-06-23 10:51
Kedves Erzsébet!
Azt almodtam hogy megoltem a paromat egy kessel. Ennek mi lehet a jelentosege!
Koszonom,
Rozalia
0 #1014 Dorner Alexandra 2015-06-23 02:47
Kedves Erzsébet!
Első nap Horvátországban és a párom olyat álmodott amit meg soha.
mentünk az utcán és megszolitott minket egy nő.
Kérdezte h mi legyen a bónusz és elkezdtek párom karkotojet dorzsolni. Elkezdtek villodzni a fények és mondta h ő nem hisz ilyenekben de miután megriadva felebredt hallotta meg a kisertetet. Olyan volt mintha a karkotojebol akarták volna kiuzni.
várom mielőbbi reakcióját.
Üdvözlettel Dorner Alexandra.
-1 #1013 Nikolett 2015-06-20 13:19
Kedves Erzsébet! Múltkor jeleztem neked hogy gyakori álmomban a fogak elvesztése. Most ehhez a visszatérő álmomhoz cirka 2 hete társul az is hogy az autóm eltűnik nem találom állandóan keresem! Mostanában erről álmodom és a helyszínek mindig elhagyatottak de volt olyan hogy miközben az autómat keresem felbukkant egy halottas kocsi.
0 #1012 Bagi Tímea 2015-06-19 15:03
Tisztelt Erzsébet!
A minap az utazók védőszentjének medálját tartottam a kezemben álmomban. Ez vajon mit jelent? Kérem segítsen!
Tisztelettel: Bagi Tímea
0 #1011 Rosta Erzsébet 2015-06-18 13:59
Kedves Judit! – Re: #1006
Mivel az egyes események, álom-mozzanatok értelmezése ellentmondásos, meglehetősen ambivalens érzéseim voltak legutóbbi álma olvasása közben. Az ugyanis, hogy egy templomszerű épületben találja magát (ahol úgy érezte, mintha misén lett volna), egyértelműen arra utal, hogy valamilyen útmutatásra van szüksége. Választ vár élete valamely problémájára, ami nyomasztja önt. Nem tudja, hogy mit tegyen, olyan, mint aki keresztúthoz érkezett, és választania kell, merre folytassa az útját. Miután a papnő megszólítja, a korábbi szimbolikusról egycsapásra direktre vált a tudattalanja üzenete. A szerzetesnő ébreszti rá arra, hogy félelmének nincs való oka, hiszen az a személy, akihez a földből előkapart fej tartozik, aligha lehet élő. Ez azt mutatja, hogy szorongása morális természetű, és - figyelemmel a korábbi álmaira - az aggodalmát kiváltó bűntudatát spirituális úton próbálja mérsékelni, a hitben keres enyhülést. Jó úton jár, mert - ahogyan a papnő ígérte - a szemei elé emelt tenyerében valóban meglátja Jézust. A Megváltónkat látni álmunkban igen jó jel, mert azt üzeni, hogy a legnagyobb vágyaink, a legfontosabb céljaink teljesülni fognak. Ez az álom támaszként szolgál és erőt ad a nehéz időkben, azzal biztat, hogy felülkerekedhet ünk problémáinkon. A záró képnek megint közvetlen lehet az üzenete. Mivel az önnek adott imakellék (rózsafüzér, imafüzér, olvasó, vagy lánc) nagyobb volt a többiekénél, és csak ön mellett imádkozott a papnő, álma befejező képe arra utalhat, hogy gyakrabban járhatna templomba, és többet kellene imádkoznia.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #1010 Rosta Erzsébet 2015-06-17 14:40
Kedves Ilona – Re: #1007
Noha a sok szép virágot – melyről az első mondataiban ír – nem ön kapja, hanem a termet – melyben éppen tartózkodnak – díszíti fel velük a rokonszenvesnek talált férfi, álmát azonban olyan érzésekkel éli meg, mintha önnek szánták volna őket. Ez azért lényeges, mert az álomban virág a szeretetet, a gyengédséget, a megbecsülést és a rajongást szimbolizálja. Egyúttal a virágok – figyelemmel az álombéli érzéseire – azt is jelzik, hogy ön egy kedves és gyengéd ember, akinek szeretet és szolidaritás lakozik a szívében. Az álmoskönyvek szerint a virágok arra is utalhatnak, hogy szép napok előtt áll, boldog időszak köszönt be az életébe.
Azt ugyan nem írta, hogy a valóságban van-e gyermeke, de ez az adott pillanatban talán nem is lényeges, mert a kisfiú – lévén csecsemő – az adott szituációban valami újnak a kezdetét, megszületését, illetőleg az önben meglévő anyai gondoskodást szimbolizálja. Mivel a következő pillanatokban fényképeket készít, a tudata alatt arra vágyakozik, hogy szabadabban fejezhesse ki magát. A fényképészet a legőszintébb formája a művészeteknek, mivel olyannak mutatja az embereket, amilyen a valóságban. Az önkifejezés nagyon fontos az ember „jólléte” (jó közérzete szempontjából. Másrészről a fotó készítése azt is jelezheti, hogy szeretné megörökíteni ezt érzést, ezt a pillanatot az életéből.
Végezetül az, hogy a termet virágokkal feldíszítő férfi a kezét a karjára téve megérinti önt, azt jelezheti, hogy közel érzi magát valakihez. Szimbolikus megközelítésben arra utalhat, hogy összhangban van, és jól kijön a nőiességével. Metaforikusan pedig érzelmi feltöltöttségét , szenzitivitását mutatja.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #1009 Rosta Erzsébet 2015-06-17 10:37
Kedves Niki! – Re: #1005
Sajnos nem sok információt adott meglehetősen bonyolult álma megfejtéséhez. Annak, hogy álmában a párja a húgával ment el kamionozni, valószínűleg nincs különösebb jelentősége. Mivel -mint írja - szeretne kamionos jogosítványt szerezni, nem meglepő, hogy álmában alkalma nyílik a kamion vezetésére. Ez esetben álmának ez a monumentuma vágya beteljesüléseké nt értelmezhető. Ugyanakkor az sem zárható ki, hogy a kamiont, mint szimbólumot kell figyelembe venni. Ha ez a helyes megközelítés, akkor az álma – melyben ön vezeti e hatalmas járművet – pozitív üzenetet hordoz, mert arra utal, hogy – ezzel az erőt és stabilitást megtestesítő járművel – biztosan halad törekvései megvalósítása és a céljai felé. Ebben – figyelemmel járműve képességeire – még az útján felbukkanó akadályok sem gátolhatják. Ha viszont gyermeket vár, egészen mást jelenthet a kamion álmában. A terhes nők számára az álombéli kamion, illetve a kamion vezetése azt jelezheti, hogy túl nagy teher, aránytalanul sok felelősség nehezedik rájuk.
A következő álommomentum (vagyis a katonai felszerelések megpillantása a kamionban) – ha csak nincs valami konkrét előzménye – viszont negatív üzenetet hordozhat. A gázálarc azt jelezheti, hogy verbálisan vagy érzelmileg támadás érhette valamelyik barátja, vagy egy önhöz közelálló személy részéről, ezért azonnali védekezésre van szüksége. Ehhez szorosan kapcsolódik a gázmaszk mellett heverő gránát, mely azt sugallja, hogy már nem képes tovább uralkodni magán, hamarosan kirobbanhatnak az elfojtott érzései. A gránát – mint szimbólum – az álmodóban felgyülemlett sérelemre, haragra is utalhat.
A következő kép, melyben ennivalót akarnak vásárolni, vagy a „mekiben” enni szeretnének, azt jelezheti, hogy az élete valamely területen kielégítetlen. Lehet, hogy több elismerésre, hírnévre, gazdagságra, nagyobb hatalomra, esetleg jobb szexre vágyakozik. Az, hogy nincs elég pénzük, illetőleg részegek jelenléte, a vágyai előtt álló akadályokat jelzi. De az is lehet, hogy éhesen feküdt le, és ez manifesztálódot t az álmában.
A kiscicák értelmezésével kapcsolatban megint az a gond, hogy semmit sem tudok önről. Általánosságban azt jelezhetik, hogy az álomgazdát a való életben sokszor becsaphatják. Ennek az lehet a legfontosabb üzenete, hogy ne engedje azt, hogy a környezete mindenben befolyásolja. Az álmában megjelenő kis fekete macska, melyet bevisz a húgának azt sejtetheti, hogy magában még bizonytalan abban, mit akar az élettől.
A befejezést – megvallom őszintén – nem nagyon értettem, de így önmagában, vagyis minden további információ nélkül, aligha van különösebb jelentősége.
Üdvözlettel,
Erzsébet
+1 #1008 Rosta Erzsébet 2015-06-07 19:58
Kedves Ilona!
Mindenekelőtt boldog születésnapot kívánok!
Hamarosan az álmát is értelmezem.
Üdvözlettel,
Erzsébet
+3 #1007 Farkasné Ilona 2015-06-07 09:00
Kedves Erzsébet!
Ma van a születésnapom - június 7. Ritkán álmodom, de ma..azt álmodtam...egy nagy terembe vagyok, belépett egy férfi rengeteg csodás virág hozott..néztem és vártam, hogy odajön hozzám - de nem - lerakta a sok sok virágot...minta feldíszítette volna a termet..és nem foglalkozott velem látta, hogy ott vagyok, és éreztem, hogy fontos nekem és én is fontos vagyok neki...majd előkerült egy karon ülő baba..egy kisfiú, aki az enyém volt..és egy fiatal hölgy rokonom...fényk épeket készítettem a gépet pedig feltettem egy tehergépkocsi tetejére sad: majd visszatértünk immár a babával a virágos terembe, ahol kerestem a fotómasinát és eszembe jutott, hol hagytam...mire egy fiatalember azonnal jelezte, ő visszatudja hozni...majd valaki inni akart...mire a termet felvirágozó férfi átöblít egy - inkább kévés csészének látszó pohárkát és odaadja nekem...majd a hátam mögül előrenyúlva a a kezét a karom teszi...mintegy jelezve, hogy hozzá tartozom..erre ébredtem...de olyan plasztikus álom volt, hogy most órákkal később is látom magam előtt...a történéseket, de a résztvevők arcát nem...csak tudom, hogy számomra kedves és meghatározó emberek voltak...leszne k...nem tudom, az is lehet, hogy valami egészen más magyarázata van...kérem mondja el nekem. Előre is köszönöm!
-1 #1006 Judit 2015-06-05 12:45
Kedves Erzsébet.
Most olyan álmom volt amit még most álmodtam először nos egy helyen voltam és azon a helyen csak egy egyszerű házszerűség volt olyan volt mint egy templom de mégse templom volt kinn a szabadban este volt már és csillagos volt az ég és abban az épületben amiben voltam égett a villany ott sokan voltak olyan volt az egész mintha egy misére mentem volna ekkor egy papnő megszólított hogy menjek ki a szabadba és kezdjem el egy bottal kaparni a földet és megfogom látni ki az akitől én félek én kimentem a szabadba le guggoltam és bottal elkezdtem kaparni a földet olyan homokos föld volt és közben felnéztem az égre egyszer csak egy jó nagy férfi feje bukkant elő és ahogy kapartam a bottal a földet egyre jobban kirajzolódott a fej de mivel fekete fehér volt a kép nem tudok színeket írni annyit tudok a férfi feje nem volt haragos nem mosolygott csak egyszerűen nézett és a haja elől szépen hátra volt fésülve de egyszer csak megijedtem és abba hagytam a kaparás féltem hogy egyre félelmetesebb lesz a fej így nem csináltam már ekkor a papnő mondta emeljem fel a bal kezem és megfogom látni Jézust a tenyeremben ekkor felemeltem a kezem a szemem elé és abban a pillanatban már láttam is Jézust hófehér ruhában volt és vállig érő haja volt és egyre közelebb láttam őt ekkor benn a helyiségben találtam magam ott 9 db szék volt és én leültem az egyikre és mellettem is ültek az ajtóban meg sok ember állt a főpapnő oda jött hozzám és a 2 kezemre rakott egy rózsafüzér szerűséget mert nem mondhatnám rózsafüzérnek csak hasonló volt és ez egy hosszú lánc volt ekkor elkezdett imádkozni a főpapnő előttem miközben le guggolt hozzám és nekem adta a láncot akik mellettem ültek azok kisebb láncot kaptak mint én és ott már nem imádkozott a főpapnő ezután felkeltem...
Mit jelenthet ez az álom? várom válaszát köszönöm.:))
+1 #1005 Niki 2015-06-03 04:27
Üdvözlöm!
Ez egy elég összevissza álom, és nem tudom, hogy van-e jelentése. Sajnos, nem is a legérthetőbben írtam le, mert amint felébredtem már jegyzeteltem is, nehogy elfelejtsek valamit. De ha megtisztelne azzal, hogy segít megfejteni, azt nagyon megköszönném! Annyit még mondanék, hogy a valóságban nincs úgyan kamionos jogosítványom, de szeretnék, mert beleszerettem, és a párom tényleg kamionos, de a húgommal nem tartja különösebben a kapcsolatot.

A párom a húgommal ment kamionozni, de találkoztak velem, és a párom a pirosnál állt, egyik percről a másikra átadta nekem a kormányt, és közölte, hogy akkor mostantól én vezetek, ő meg kiszállt, a húgom pedig velem maradt. A kamion fura volt, nem volt emeletes ágya, csak lent volt, az is inkább matracból állt, és fura katonai felszerelésekke l volt tele díszítés gyanánt. Egy katonai kabátra emlékszek, két gázálarcra, és egy gránátra. Ezek mind a páromé voltak.
Este amikor megálltunk kiderült, hogy se ennivalónk nincs, se pénzünk, aztán a húgom talált 1700ftot a párom ruhái közt, úgyhogy elmentünk boltot keresni, de vasárnap volt és semmi nem volt nyitva. Viszont, volt egy nagy mulatság vagy mi, és rengeteg részeg volt ott, átmenni se lehetett tőlük, de egyik pillanatról a másikra kevesebben lettek és már tudtunk mozogni, a húgom végig azt mondta, hogy menjünk a mekibe enni, de hiába mondtam neki, hogy arra nincs pénzünk, nem érdekelte, aztán egy házban találtam magam, szép nagy világos kertes ház volt, és a húgom itt is velem volt, mondta, hogy kintről hozzam be azt a szép macskát, de csak azt a többi nem kell neki, kimentem, és egy tucat kismacska volt ott, próbáltam találomra megfogni az egyiket, de nem sikerült, a húgom meg végig hajtogatta, hogy nem az kell, aztán oda mentem egy tényleg aranyos, elesett pici fekete macskához és őt feltudtam venni, odavittem a húgomnak és mondta, hogy ez az amelyiket szerette volna, majd megint váltottunk és újra a kamionban voltunk. Készülödtünk a lefekvéshez és a húgom este megkért, hogy a gázálarcokat tüntessem el, mert ő utálja azokat, csak a párom nem volt hajlandó megválni tőlük, meg mondta, hogy elege volt a páromból, mert semmit nem volt hajlandó csinálni, még főzni se főzött, ezután a párom újra visszajött a kamionba. Mondtam neki, hogy én csak akkor csinálom ezt tovább, ha fizetést is kapok érte, mert így semmi pénzem nem lesz, erre ideges lett és mondta, hogy jó akkor hagyjam, én meg kijelentettem, hogy mostmár olyan fáradt vagyok, hogy muszáj egy órát aludnom. Mondtam a húgomnak, hogy ne haragudjon, de tényleg csak egy órát fogok és elmentem aludni, majd felriadtam a valóságban.
:-)
+1 #1004 Rosta Erzsébet 2015-06-02 15:12
Kedves Bence! – Re: #997
Mivel az álma idején - május utolsó hetében - elég zivataros időjárás volt, nem zárható ki, hogy az éjszakai villámlás és mennydörgés is közrejátszhatot t furcsa álmában, ugyanis régóta ismert, hogy bizonyos fizikai jelenségek - pl. az erős légmozgás, hang- és hőhatások - befolyással lehetnek arra, hogy mit álmodunk. Ha nem erről van szó, és nem is valamilyen közelmúlt átélt, vagy filmen látott hasonló élménye az, az esetben álmát szimbolikusan kell értelmezni. Mivel a forgószél, különösen, ha tornádó erősségűvé válik, hirtelen és olykor katasztrofális változásokat okoz, álma egy olyan érzést vagy intuíciót jelezhet, hogy az életében változás közeleg, olyan váratlan események jöhetnek, melyek nagy átalakulást hozhatnak, de fenyegetést is jelenthetnek. Olyan erőteljes hatásokról lehet szó, mint a környezet, az önnel szemben támasztott követelmények megváltozása, különféle konfliktusok, érzelmi kényszerek, melyekkel szemben erőtlennek, tehetetlennek érezheti magát. De az álmában látott vihar azt mentális, emocionális atmoszférát is jelezheti, melyben jelenleg él. A vihart kísérő villámlás, a forgószélből kicsapó tűz pozitív jelentésében hirtelen megvilágosodásr a, spirituális megújulásra, szellemi megtisztulásra utalhat. Alternatív értelmezésében viszont az események megdöbbentő fordulatát jelezheti, arra utalva, hogy számos olyan erő irányítja az életét, melyre nincs befolyása, és ezek olykor pusztítóvá válhatnak. Az álmában, illetve a felébredés után megtapasztalt lemerevedést alvási bénulásnak nevezi a szakirodalom, erről bőséggel találhat leírást az interneten.
Üdvözlettel,
Erzsébet
+2 #1003 Rosta Erzsébet 2015-06-02 14:36
Kedves Bea! – Re: #999
Mivel semmit sem tudok önökről és kapcsolatukról, ezért könnyen meglehet, hogy az álma egyszerűen csak azt jelzi, hogy - még ha nincs is rá különösebb oka - a tudata alatt aggódik a szerelméért. Ez esetben nem kell törődnie az álmával, annak nincs különösebb jelentősége. Viszont a partner elvesztése álomban, azt is jelezheti, hogy érdemes lenne megvizsgálnia a kapcsolatukat, nem szorul-e korrekcióra vagy megújításra. Lehet, hogy titkon attól fél, elveszíti a barátját, vagy eltávolodik öntől. Ha az aggodalma nem alaptalan, a problémára önnek kell megtalálnia a helyes választ.
Üdvözlettel,
Erzsébet
+1 #1002 Rosta Erzsébet 2015-06-02 13:10
Kedves Patty – Re: #996
Bár semmit sem árult el magáról, valamilyen oka valószínűleg van annak, hogy egyetlen éjszaka két alkalommal is olyan álma volt, melyben - jogi kifejezéssel élve - magánlaksértést követtek el ön ellen, ami álomszimbólumké nt a magánszférája elleni támadásként értelmezhető. Az álmai, melyekben háborgatják, ha nem valamilyen friss élmény váltotta ki őket, általában olyan valós szituációkból eredhetnek, melyeket nem tudott megmagyarázni vagy feldolgozni, és az idő múlásával az emlékezetében elhalványultak. Lehet, hogy korábban - a szituációt követően - is voltak hasonló álmai, melyeket most álom-emlékezete hozott elő, innen eredhet a déja-vu („már láttam ezt, álmodtam ezt”) érzése. Az álombéli zaklatás azt jelezheti, hogy valamiféle bosszúság vagy kellemetlenség érhette, de figyelemmel az álmában történtekre, nem valószínű, hogy nagy jelentősége lenne a dolognak. Ha valóban így van, nyomasztó álma valószínűleg nem folytatódnak, és hamarosan túlteszi magát a történteken.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #1001 Rosta Erzsébet 2015-06-02 11:35
Kedves Tiffany – Re: #995
Ha nem túlságosan jóllakottan hajtotta a fejét álomra, nem látott mostanában valamilyen horrorfilmet, vagy nem olvasott rémtörténeteket , az álmának lehet valamilyen értelmes üzenete. Ugyanis ritkán álmodik és beszélget az ember álmában egy csontvázzal. A leggyakrabban olyankor jelenik meg álmunkban a halált szimbolizáló csontváz, amikor aggódunk az egészségi állapotunk miatt, vagy egy orvosi vizsgálat (pl. rákszűrés) eredményét várjuk nagy izgalommal. A csontváz olykor egy valódi betegséget is jelezhet, ezért, ha nem vagyunk teljesen biztosak, hogy nem lehet erről szó, érdemes felkeresnünk a háziorvosunkat. Az ön esetében - bár teljesen nem zárható ki - valószínűleg nem erről (vagy nem csak erről) lehet szó, ugyanis álmában beszél önhöz a csontváz. Egyértelműen jelzi, hogy a lelkét akarja, és a családja csak akkor menekül meg, ha eladja neki azt. A csontváz formájában megjelenő ördöggel, aki a lelkét kívánja, a tudattalanja az ön bűntudatát jelzi, valószínűleg vétkezhetett valamit, ami nagyon zavarja. Ám még mielőtt eldöntené, hogy belemenjen-e az alkuba, odaadja-e a lelkét a családja nyugalmáért, az álma félbeszakad, vagyis nem derül ki, hogy teljesíti-e az ördög kérését. Így az arra sem kapunk választ, hogy továbbra is együtt él a - lelke eladásával megjelenített - bűntudatával, csalódottságáva l, vagy pedig - szembeszállva az ajánlattal - feltárja a valódi okait, és szembenézve velük, igyekszik megszabadulni a negatív érzéseitől.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #1000 Rosta Erzsébet 2015-06-01 15:37
Kedves Asuka3 – Re: #994
Mivel - mint írja – már évek óta visszatérő álma, hogy ismeretlen emberek bántalmazni kívánják, elveszik a szerelmét, vagy meg akarják ölni (olykor sikerül is nekik), a konkrét álmával nem foglalkozom hosszabban, ebből ugyanis elsősorban az a lényeges, hogy miképpen reagál az idegenek támadására. (A megcsalást tartalmazó álmokkal kapcsolatban a #22; #230; #597 és a #969 sorszám alatt írt álomértelmezése im elolvasását javasolom.)
Az álmaiban egyébként nincs semmi különös, ugyanis egyáltalán nem ritka dolog, hogy a tudattalanunk az álmaink segítségével próbálja meg ráirányítani figyelmünket olyan problémákra, veszélyekre, melyeknek nem vagyunk a tudatában. Mintegy figyelmeztetést küld nekünk, hogy valami nagyon fontos dolgot elhanyagoltunk. Amikor már sokadszor azt álmodja, hogy meg akarják ölni, érdemes elgondolkoznia az életéről, milyen változások történtek vagy vannak épen folyamatban, vagy mi lehet az, amire jobban oda kellene figyelnie. Ugyanis a tudattalan a gyilkossággal, a halállal gyakran azt kívánja jelezni, hogy az életének egy szakasz véget ért, és valami új vette kezdetét.
De direktebb módon az is lehet a rémálmai kiváltója, hogy fél valamitől. Például attól, hogy egy munkatársa megpróbálja „kitúrni” a pozíciójából, vagy a reputációját, a pozitív megítélését fenyegeti valaki. A gyilkosság azt is jelezheti, hogy ellenségesnek, fenyegetőnek érzi a környezetét, esetleg irigykednek a szépségére, a sikereire, az eredményességére.
Az ismétlődő üldözés arra is utalhat, hogy valamit az életében nagyon szeretne elkerülni, ezért inkább a menekülést választja, vagy hagyja „megölni” (elfojtani) érzéseinek egy részét, énjének valamely oldalát, ahelyett, hogy szembenézne és foglalkozna azzal, hogy mi idegesíti a tudattalanját. Bár a részletesen leírt legutóbbi álmában fellelhető némi küzdelem, szembeszállás a rémisztő nővel, azonban ez nem elég, mert összességében itt is a menekülés dominál. Folyamatban van valamilyen nagy változás az életében, mellyel nem akar szembenézni? Vagy valami más miatt aggódik?
De az sem zárható ki, hogy ismétlődő rémálmait a való életét is jellemző általános szorongása, esetleges paranoiája okozza. Lehet, hogy túlságosan megterhelik, sokat várnak el a munkahelyén, esetleg a kapcsolata nyomasztja. Talán problémát jelenthet szembenéznie a realitással? Bizonyos esetekben az is lehetséges, hogy az álomgazda érzelmeit reprezentálják az ismeretlen üldözői. Ez olyankor lehet jellemző, amikor haraggal, sértettséggel és félelemmel telnek az álmodó napjai. Ezek az érzések az álmaiban, mint ismeretlen személyek, rémek jelennek meg, és így próbálják önt legyőzni. Amíg az ismétlő rémálmai a pihenését nem zavarják, nem okoznak szaporább szívverést, a lelkiállapotát az ébredés után nem befolyásolják, nem kell különösebben aggódnia miattuk, ha viszont nem ez a helyzet, igyekeznie kell megtalálnia, mi állhat az álmai hátterében, és a kiváltó okra adott helyes válasz megadásával tudja megszüntetni őket.
Üdvözlettel,
Erzsébet
+1 #999 Bea 2015-06-01 15:16
Kedves Erzsébet!
Az éjjel nagyon furcsa álmom volt. Azt álmodtam, hogy a szerelmemet valaki lelőtte a szemem láttára. Szeretném megtudni ,hogy ez mit jelent.
Köszönettel: Bea
+1 #998 Rosta Erzsébet 2015-05-29 13:50
Kedves Gabi! – Re: #992
Ha már régebb idő (az álmai kezdete) óta szeretne gyermeket, illetve foglalkoztatja a gyermekvállalás gondolata, visszatérő álma valószínűleg ezzel lehet kapcsolatos. Ez esetben az álmával azt üzenheti a tudattalanja, hogy ideje lenne már dönteniük. Azonban ez a ritkább eset, ugyanis a gyermekáldás álomban általában szimbolikusan értelmezendő. A megszületett gyermek, aki korábban nem létezett, valami újat jelent. Ez lehet valami új hobbi, vagy elképzelés, esetleg egy új cél (projekt), mellyel szívesen foglalkozik, és figyeli a fejlődését. De lehet a gyermek új érzések jelképe is. Esetleg optimistább lett az utóbbi időben, vagy a párkapcsolata léphetett egy új fázisba. másrészről a gyermekek gondozást igényelnek, ezért az álma azt is jelezheti, hogy célszerű lenne mérsékelnie az élettempóját, és több figyelmet fordítania önmagára.
Üdvözlettel,
Erzsébet
+2 #997 Bence015 2015-05-26 14:04
Kedves Erzsébet!

A minap az éjjel furcsa álmom volt. A következő zajlott le. Nagymamáméknál játszódott le a történet, az udvarukon. Egyik pillanatról a másikra elsötétült az ég, és nem messze tőlünk egy kisebb felhő képződött. A felhőből hatalmas és hangos mennydörgések csaptak ki és forgószél is keletkezett(gye rek koromban erről a teraszról néztünk végig egy kisebb forgószelet a távolból). Nem normális forgószél volt, mert tűz és villámlás jött belőle. Elég nyomasztó álom volt, és végig olyan volt mint ha teljesen lemerevedtem volna. Nemrégiben volt hasonló élményem, mikor hason aludtam és hirtelen olyan érzésem támadt, mint ha valaki megnyomta volna az újával a hátam közepét. Akkor is ijedtemben felébredtem, de percekig még megszólalni se tudtam.

Köszönöm, ha tud segíteni valamilyen formában.

Üdvözlettel: P.Bence
0 #996 Patty 2015-05-24 19:33
Kedves Erzsébet!
Nem jellemző, hogy nyomasztó álmaim lennének.
Most mégis kettő is jutott egy éjszakára.
Első az éjszaka közepén, amitől nagyon megijedtem és
fel is ébredtem. Régebbi otthonunkban, az egyik gyermekemet kísértem az emeleti szobájába aludni, éppen arról panaszkodott, hogy ott egyedül van.
Mondtam neki, hogy alhatok ott a másik szobában, nekem mindegy hol alszom,nem muszáj a földszinten aludjak. És akkor a lépcsőfordulóba n megláttuk az idős nőt, ülve, a fal felé fordulva, ahogy mázolt valamit a falra. Azonnal tudtam, hogy láttam már ezt a jelenetet. Tudtam, hogy nem élő, de nagyon jól látható volt. Meg is kérdeztem a gyereket, hogy Ő is látja e. Látta. Rádöbbentem, hogy nem vagyunk egyedül, valaki ott van! Mit csinál? Megijedtem és felébredtem. Tudtam, hogy ezt már álmodtam.
A másik álom reggel felé egészen más volt, de abban megegyezek az előzővel, hogy utána meg voltam győződve arról, hogy ezt is álmodtam már.
Egy középkorú, idegen külsejű férfi ment el a kertünkben az ajtó előtt. Megkérdeztem, hogy hogy gondolja ezt. Hátul az alacsony kerítésen "átlépett" és előre az utca felé igyekezett. (talán így rövidítette le az útját) Nem támadott, de nyugtalansággal töltött el az, hogy a nyitott bejárati ajtón bármikor bejöhet, ha itt mászkál.
Segítségét megköszönöm!
Üdvözlettel, Patty
+1 #995 Tiffany 2015-05-21 06:44
Kedves Erzsébet!

Tegnap elég érdekes álmom volt. Kint voltam a testvéremmel az udvaron, amikor az egyik kutyánk rémülten kezdett felém ugatni, mint ha lenne mögöttem valaki. Ránéztem a kutyára (puli) és néhány helyen a kutya csupasz volt. A következő kép, hogy a húgom és lát valamit mögöttem, elkezdte mondani hogy mit mond neki az a valaki, de egyszer csak ő is rémülten elhallgatott. Bementünk a házba, később kijöttem édesanyámmal, a puli ugyanúgy jelzett nekem, amikor hátra fordultam egy fekete talárban csontvázzal nézett szemközt, aki saját magára mutatott, hogy elvisz. A következő kép, hogy nem tudok bemenni a házba, nézek be a terasz ajtaján a családom pedig le-fel járkálnak nagy fekete szemekkel, miközben ez a csontváz hozzám beszél: ha eladom a lelkem, és halálom után magamtól megyek a pokolba a családom megmenekül. A másik kutyám egy németjuhász, odajött hozzám de nem is ugatott, furcsán nyugodt volt, nem tudom ennek van e jelentősége, de olyan érzés volt mint ha nem is az én kutyám lenne. És végül felriadtam.

Ennél értelmesebben nem tudom megfogalmazni :) Köszönöm szépen
0 #994 asuka3 2015-05-21 04:56
Kedves Erzsébet!
Az utóbbi 1-2 3vben szinte mindig arról álmodom hogy megölnek vagy meg akarnak ölni olyan emberek akik számomra ismeretlenek. Azonban van hogy az almom témája az hogy elveszik tőlem a szerelmem vagy megcsal vagy hasonló. A legutóbbi álmom a 2 keveréke volt.
mar nem emlékszem hogyan kezdődött. Ami rémlik hogy a barátommal az ágyában feküdtünk ő alsóban én pizsamaban. Átkarolt és majdnem elaludtunk amikor hirtelen egy kórházi ágyon voltunk és a barátom mögött egy öreg nő feküdt. Felénk fordította undorító üveges szemét és átakarta ölelni a barátom. Próbáltam lerugdosni nem sok sikerrel. Ennek az lett a következménye hogy felettünk termett egy férfi aki valami hatalmas talán tálat tartott és amikor megburította akkor a fedő alatt valami forró lötty burult ki. Elkezdte kimarni a takarónkat és a barátommal kiugrottunk alóla. Ő fölvett egy pólót majd elkezdtünk futni egyenesen előre. Sötét utcákon szaladtunk . Nem telt bele sok idő és utolértek minket. Vagyis a nő inkább utolgurult mivel végig az ágyon maradt.aztán a nő nyöszörgött és rángatózótt én meg lerántottam róla a takarót. Kövér volt és ráncos bőrén hatalmas lila foltok éktelenkedtek mintha már halott lenne. Nekem rögtön az ugrott be hogy megszállta az ördög. A férfi erre a húzásomra odaugrott és megpróbálta hozzámnyomni a kezében tartott forró tálszerűséget. A barátom levette a pólóját és azzal lezdte el támadni a férfit. Odakiáltotta nekem hogy meneküljek és én így is tettem.ott volt melletünk egy daru"rúd" bemásztam a kózepébe és elkedztem felfelé mászni azzal a tudattal hogy van rajt egy nagyobb rés ahol kitudok mászni és leugrani a túloldalra, mert a két helyet betomfal válsztotta el. Már annyira magasan jártam hogy elkezdett szűkülni a járat. Aztán halllottam hogy a nővérem kiáltja: vigyázz alattad! Lenéztem és ott mászott utánnam az öreg még mindig pucéran bandzsa üveges szemekkel. Elkezdem lejjebb mászni majd beletapostam az arcába bár közben féltem hogy elkapja a lábam és beleharap tűhegyes fogaival. Ez nem tőrtént meg és én elkezdtem lejjebb tuszkolni a lábammal ami meglehetősen könnyen ment mintha tényleg egy halottat taposnék. Miközben másztam lejebb a kijáratot kerestem még mindig mert úgy gondoltam biztos olyan gyorsan másztam hogy nem vettem észre. Itt ébredtem fel.
Csak szeretném tudni hogy ez az álom mit jelent és hogy mért álmodom szinte mindig azt hogy vagy bántani vagy megölni akarnak......
0 #993 Judit 2015-05-19 16:05
Kedves Erzsébet!

Köszönöm szépen a választ és minden szava igaz...
azt is le kell írnom hogy engem a nagyszüleim neveltek fel 3-éves koromtól és hogy a témánál maradjunk ma kedden megint a nagymamámmal álmodtam egy kanapén feküdtünk és épp arra gondoltam hogy be kell adnom neki a gyógyszert amikor megszólalt és azt mondta hogy nem szeretne engem elveszíteni és én mondtam neki mosolyogva hogy nem fog ami igaz nagyon boldoggá tett engem hogy ő ezt mondta de el is gondolkoztam hogy ezt inkább nekem kellett volna mondanom még ő élt de annyira szoros volt köztünk a kapcsolat hogy sose gondoltam rá hogy elveszíthetem ezért a tanácsát amit Erzsébet javasolt megfogadtam és minden nap imádkozok a lelkéért a nagymamámnak... .Köszönöm.:))
0 #992 Csiliga Gabriella 2015-05-19 09:24
Kedves Erzsébet!

Ez az álmom már évek óta vissza tér.Legelőször azt álmodtam,hogy sír a kisbabám-erre fel is riadtam. Majd nem sokkal később azt álmodtam,hogy szülök,éreztem a fájdalmat,kimer ültséget,kisfiú volt nagy fekete hajjal,de az arcát nem láttam-homályos volt. Később sétáltam az utcán a kisfiammal (a kis arca homályos volt),és ő épp megdobálta sárral a kirakatot. Pár hete megint kisbabával álmodtam (az én kisbabámmal),cs alós volt,mert nem lehetett eldönteni az öltözékéből,hog y kisfiú vagy kislány. Megkérdeztem tőle,hogy kisfiú vagy-e vagy kislány? Amint megfogtam éreztem,hogy fiú! Ekkor már láttam kristály tisztán az arcát,gyönyörű kerek arca volt.Álmomban ott állt bal oldalon az anyósom,jobb oldalon pedig a párom.Ezt el is meséltem a páromnak,ő erre csak annyit mondott,hogy az édesanyja családjában vannak kerek arcúak. Aznap mondta anyósom,hogy az ő anyósa azt álmodta,hogy vitték neki a dédit! A mai álmomban pedig egy piacon sétáltunk,fogta m a kezemben jó idő volt (de a piac tele volt Mikulásokkal) ő szeretett volna egy csokit,mondtam neki,hogy most nem veszünk-megérte tte. Én azt mondtam,hogy milyen jó,hogy nekem ilyen szófogadó kisfiam van.
Minden álmomban úgy hívják a kisfiamat,hogy: Erik
Vajon már készülődik hozzánk a mi kicsi babánk?
Elnézést kérek,hogy ennyire hosszú levelet írtam Önnek! Minden jót kívánok!
Üdvözlettel: Gabi
-2 #991 Rosta Erzsébet 2015-05-18 15:17
Kedves Paszkál – Re: #989
Álma, melynek az a lényege, hogy kormánykerék nélkül valójában nem ura az autójának (mivel az autó álomban az álomgazda életútját jeleníti meg), szimbolikusan arra utalhat, hogy olyan szituációba kerülhetett, melyben úgy érzi, nem ura az események menetének. Valami történhetett, ami eltérítette a megszokott életritmusától, életvezetésétől . Ez lehet akár egy költözés is, amikor már majdnem minden dobozokban van, melyre bármikor sor kerülhet, de még mindig nem tudja ennek a pontos idejét. Ilyenkor semmi sincs a megszokott helyén, nem azt tesszük, amit szeretnénk. Természetesen állhat valamilyen érzelmi probléma is az álma mögött, ez esetben álma egyfajta figyelmeztetés is lehet, mégpedig arra vonatkozóan, hogy baj lehet, ha nem változtat a dolgokon, és nem szedi össze minden erejét, hogy ismét megtalálja a helyes irányt.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #990 Rosta Erzsébet 2015-05-18 14:53
Kedves Laura! – Re:#984
Bár a történetek különbözőek, mindkét álmában az exének a megjelenése a legfontosabb. Az értelmezés szempontjából természetesen az sem mellékes, hogy jelenleg új párkapcsolatban él, és az előző barátjával nem a közelmúltban, hanem már 3 éve szakítottak.
Az, hogy első álmában az exe haláláról értesül, ha csak nincsenek erre utaló jelek, természetesen nem szabad szó szerint érteni, inkább metaforikusan arról lehet szó, hogy az exe mostanra teljesen „meghalt” az ön számára, tökéletesen lezárta múltat, minden szálat elvarrt, vagyis semmi gátolja az új kapcsolata kiépítésében. Azt viszont, hogy minden pénzét önre hagyta, egyéb információ nélkül nem tudom értékelni, de lehet, hogy ez valójában nem is fontos. Az pedig, hogy nem örül a váratlan „meggazdagodásn ak”, egyáltalán nem jelenti azt, hogy hiányzik önnek. valószínűleg az értékrendjéből fakadó felebaráti szeretetének a megnyilvánulása.
A második álmában – arra az esetre, ha esetleg valamiféle lelkiismeret furdalása lenne – a tudattalanja azzal a siet a segítségére, hogy ezúttal élő valójában mutatja meg az exét, és mintegy ráerősítve a három évvel ezelőtt hozott szakítási döntésére, megmutatja, hogy már nem ő az, akire a bajban számíthat. Sőt az exe - szemben az ön (első álmában) iránta érzett szomorúságával - éppen ellentétesen reagál (kineveti) az ön életét fenyegető szituációra.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #989 Paszkál 2015-05-17 20:39
Kedves Erzsébet!
Szeretném leírni Önnek a mai álmomat...
Itthonról indultam autóval, vezetés közben napszemüvegben voltam és a kezemben egy újságot tartottam amit olvastam.
Végig abban a hitben voltam, hogy a lábammal fogom a kormányt, de mikor úgy éreztem, hogy ideje félretenni az újságot és a vezetésre koncentrálni láttam, hogy nincs kormánykerék az autón.
Emiatt nagyon megijedtem nem tudtam mi lesz most, hogy fogok így vezetni és felébredtem.
(épp költözés előtt állok esetleg összefüggésbe lehet ezzel az álmom?)
Köszönettel: Paszkál
0 #988 Rosta Erzsébet 2015-05-15 15:41
Kedves Kingus! – Re: #983
Bár - mint írja - valójában is enyhe allergiája van, az a tény, hogy álmában ez annyira rosszabbodott, hogy orvoshoz kellett fordulnia, arra utalhat, hogy olyan helyzetbe kerülhetett, ami érzékenyen érinti. Esetleg olyan érzése lehet, hogy fizikailag vagy érzelmileg korlátozzák abban, hogy valamit megtegyen. Az injekciós tű jelen esetben nem valamilyen anyag befecskendezésé re, hanem a tüdejében felhalmozódott savós folyadék eltávolítására szolgál. Vagyis, ha minden rendben menne, álma szimbolikusan azt jelentené, hogy ideje lenne megszabadulnia az életét megmérgező külső befolyástól. Jelen esetben azonban az orvos nem a beteg tüdejébe, hanem a szívébe szúrja tűt, sőt – amikor a szájába helyezi az ön által ismeretlen célt szolgáló „sárga/piros eszközt”, az eset ismeretlen szemtanúját felszólítja, hogy ne leselkedjen. Ez azt jelzi, hogy van valami takargatnivalój a, vagyis mindezt a való életére kivetítve, az a személy, akiben megbízik, és akinek elfogadja a segítséget, valójában nem őszinte, és lehet, hogy ártani akar önnek.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #987 Rosta Erzsébet 2015-05-15 14:07
Kedves Judit! – Re: #961
Lehet, hogy nincs jelentősége, hogy álmában a panelházukban nem az első emeleten, hanem feljebb lakik, de - figyelemmel az előző álmára - az sem zárható ki, hogy ezzel a tudattalanja azt jelzi, hogy az elmúlt időszak során a spiritualitásna k magasabb szintjére jutott el. A vihar álomban általában nem jó jel, ugyanis gyakran nehéz küzdelmet, erős megrázkódtatást , veszteséget jelez az álomgazda életében. Ugyanakkor a vihar elfojtott félelmekre, érzelmekre is utalhat. Jelen esetben azonban - igaz némi angyali segítséggel - minden különösebb baj nélkül, gyorsan elvonul, azt sugallva, hogy az aggodalmai alaptalanok, a problémáin túlteszi magát. Hiszen önnek „védőangyalai” vannak, és a szeretett nagymamája is mindig megjelenik, ha bajban van. Vagyis nem kell magát idegesíteni, a „háborgó hullámok lecsillapodnak. ” Az ismeretlen kisbaba, akit a nagyija a gondozására bíz, az egyik lehetséges értelmezés szerint az önben lévő gyermeket szimbolizálja. Ez egyfajta figyelmeztetésk ént fogható fel, azt üzenve, hogy - mivel kiskorú gyermekei vannak - a gondjai ellenére se engedje kiveszni magából a gyermeki játékosságot. Ám az is lehet, hogy a gondjára bízott kisded valójában nem más, mint ön, akire azonban nem fordít kellő figyelmet, mert kiesik a babakocsiból. Ez szimbolikusan azt sugallja, hogy nem törődik önmagával, a saját szükségleteivel , rosszul bánik, illetőleg nem él a lehetőségeivel.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #986 Rosta Erzsébet 2015-05-15 13:06
Kedves Judit! - Re: #959
Álmait olvasva, feltűnő, hogy milyen gyakran álmodik elhunyt nagymamájával, aki az emlékezetes álmaiban szinte majdnem mindig jelen van. Ha nemrégen (maximum 1 éven belül) halt volna meg, ez nem lenne meglepő, mert a beírásaiból egyértelműen kiderül, hogy milyen szoros kapcsolat fűzte a nagyijához. Ez nemcsak azt jelzi számomra, hogy erős kötelék fűzi a felmenőihez, hanem azt is kifejezi, hogy támogatásra, gyengédségre és figyelemre vágyik. Nem kizárt, hogy ezt gyermekként elsősorban a nagymamájától kaphatta meg, ezért lehet az, amikor a hiányérzete átlép egy bizonyos határt, álmában a nagyijánál keres megnyugvást. Most is ez történhetett, először ott, ahol felnőtt, majd egy másik épületben beszélgetnek gondtalanul és vidáman. Nagymamája - mintha csak azt akarná, hogy az unokájának örömet szerezzen - beszámol arról, hogy milyen szép helyen járt, hogy sok csecsemőt és gyermeket látott, és hagyják pihenni. Ezzel egyúttal mintegy bátorítást ad önnek, azt fejezve ki, hogy a nehézségek leküzdhetők, csak pozitívan kell szemlélni az életet. Ám egyszer csak vége szakad az idilli állapotnak, ugyanis amikor a keresztapja felől érdeklődik, egy ismeretlen morcos férfi lép ki a nejlonfüggöny mögül és hangos kiabálással durván elzavarja önt. Ez az álomszituáció arra utal, hogy a valódi életében valamilyen elutasításban, visszautasításb an lehetett része. Ez nagyon érzékenyen érinthette, mert - noha álmában egyáltalán nem félt az említett férfitól - ezt követően elsötétedett az ég és felhők vonultak át rajta. Odakint hiába fogják meg – gyermekek és emberek – egymás kezét, a fény csak nem akar eljönni. Ám amikor a szabadban találja magát, és újra ön mellett van a nagymája, már szürkül az ég, és angyalok repülnek át rajta. Az egyiküket, aki a közeli lépcsőn pihent, a nagymamája biztatására megsimogatja, aki minden egyes kívánsága után puszit nyom a homlokára. Mivel a nagymája az ön őrangyala, a nagyiját szimbolizálják, azt sugallva, hogy szeretettel gondoljon rá, mert ő az aki, megóvja világ minden gonoszságától. Imádkozzon a nyugalmáért!
Üdvözlettel,
Erzsébet
+1 #985 Rosta Erzsébet 2015-05-15 11:54
Kedves Kinga! – Re: #964
Mivel önmagáról – azon kívül, hogy sem férje, sem gyermeke nincsen – semmi érdemlegesen nem írt, nehéz összefűzni a különféle álomképeket, ezért aztán személyre szóló értelmezés sem adható meg. Ez a feladat Önre marad.
Az első mozzanat, mely arról szól, hogy nyaralni volt, arra utalhat, hogy pihenésre lenne szüksége, méghozzá oly módon, hogy közben ne kelljen gondoskodnia másokról. Talán túl sok megterhelésnek volt kitéve mostanában, és szüksége lenne egy kis semmittevésre. Annak, hogy a férje és a kisfia - akik a valóságban nem léteznek - is önnel vannak, itt még nincs jelentősége.
A következő álomszimbólum, vagyis a tó, melyben az egyik régi barátnőjével fürdik, azt jelezheti, hogy olyan fázisba jutott az élete, melyben folyamatosan követik egymást a váratlan események, de egyúttal ez az álomhelyszín arra is lehetőséget nyújt, hogy jobban megértse és megismerje önmagát. Ugyanis a tó a belső érzésvilágát, a képzelőerejét és egyéb belső erőforrásait szimbolizálja, melyeket ismernie kell, hogy ki tudja őket aknázni. Mivel a víz és az ég is szürke, barna színben tűnik fel - a gondolatai nem tiszták, nem ígérnek semmi jót. Talán ezért is borzong belül.
Nem sokkal később a „kisfiát” a vízen lebegve holtan találja. Mivel a valóságban nincs kisfia, a gyermek halála valami olyasminek elvesztését szimbolizálhatj a, amit ugyan szeretne (vagy szeretett volna), de nem az öné. Ez talán valamilyen ön által „megszült” és dédelgetett terv, vágy, ábránd feladását jelezheti. Bár bűntudata a hátrahagyott kisfia miatt, nem próbál utánajárni, miként fulladhatott meg, mi okozhatta a halálát, hanem kúszva menekül, és próbálja megmenteni a kutyáját. Az üldöző kiléte, a menekülést kiváltó veszély mibenléte azonban nem derül ki. Menekülésről általában olyankor álmodunk, amikor a valós életünkben szeretnénk kikerülni egy kellemetlen, veszélyesnek érzett szituációból, távol kerülni egy számunkra nem kívánatos személytől, vagy a bennünket gyötrő rossz (vagy nemkívánatosnak tartott) érzéseinktől akarunk megszabadulni. Ez az álma szerint úgy néz ki, hogy sikerülhet is, de nagy árat kell fizetnie érte.
Ami pedig az ébredés utáni dezsavü érzését illeti, ezt az emlékezete játékának lehet tekinteni.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #984 Kovács Laura 2015-05-14 19:50
Kedves Erzsébet!
Hétfő éjszaka azt álmodtam,hogy a jelenlegi párommal sétálunk egy sétáló utcán a kiskutyánkkal(t örpe tacskó)és egy bank elött a mamám és a testvére aki nő oda jönnek hozzánk és adnak egy végrendeletet amit a régi párom küldött nekünk hogy az összes pénzét nekünk adja mert ő meghalt.az álomban nagyon rossz volt ez a hír és nem tudtam örülni a pénznek.erre felriadtam fel.
aztán szerda éjszaka ismét álmodtam.azt hogy valahonnan futok a kiskutyámmal az ölemben és egy nagy mély fűves árok van elöttem és a régi párom és egy barátja állnak a másik oldalon(akit nem ismerek és férfi)átugrom az árkon de meg csuszok a fű miatt és nyújtom a kezem de ő nem segit a másiki férfi mondja neki hogy segítsen de ő nevet csak.én lezuhanok sikítok és a kiskutyát féltem.az álomban nem derült ki hogy mi lett velünk de hallottam ahogy a kiskutya nyüszit.és az az érzés volt bennem hogy meghaltunk.szin tén úgy riadtam fel.
3 év telt el azóta hogy a régi párommal vége lett a kapcsolatnak.
Válaszát előre is köszönöm.
0 #983 Kingus 2015-05-14 10:54
Kedves Erzsébet!
A mai álmomban elmentem egy házi orvoshoz a rosszabbodó allergiám miatt (tényleg van enyhe allergiám). Az orvos megállapította, hogy valami savós folyadék van a tüdőmben és ha nem akarok megfulladni akkor azonnal le kell szívni. A következő pillanatban már félmeztelenül feküdtem egy asztalon és szíven szúrtak egy injekciós tűvel. Éreztem ahogy bizsereg a testem és kábulatba esem. Mielőtt ez megtörtént még láttam, hogy behelyezett a számba egy piros/ sárga színű eszközt és rászólt egy ismeretlen úriemberre, hogy ne leselkedjen. Ezután felébredtem. Mit jelenthet ez?
Válaszát előre is köszönöm!
0 #982 fashian 2015-05-13 15:33
Koszonom valaszat teljesen egyett ertek!
0 #981 Rosta Erzsébet 2015-05-13 14:37
Kedves Fashian! – Re: #980
Függetlenül attól, hogy ki volt a tolvaj, és mit vett el öntől, álmának az a lényege, hogy meglopták. Mint a legtöbb esetben, most sem szó szerint, hanem szimbolikusan kell értelmezni az álmát. Álma szerint a tekintélyén, a boldogságán vagy a függetlenségén eshetett csorba. Úgy érzi méltánytalan helyzetbe került, vagy igazságtalanul bánhattak önnel. Nem érezhet úgy, ahogyan szeretne, nem teheti azt, amit akarna. Valaki vagy valami elvette az örömét, a lelkesedését, elrontotta a hangulatát. Szeretne (vagy szeretett volna) valamit, ám az nem lehet (lehetett) az öné.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #980 fashian 2015-05-13 09:03
Kedves Erzsebet tegnap azt almodtam hogy egy nagydarab cigany elopta a mobil telefonomat ez mit jelenthet??
0 #979 Elina 2015-05-12 14:08
Kedves Erzsebet!

Nagyon szepen koszonom a valaszat,nagy igazsag van abban,amit leirt,igenis megrndult a bizalom,amire ra is szolgalt a parom.A datum miatt aggodtam,sikeru lt egy kicsit megnyugodni.
+1 #978 fashian 2015-05-11 16:43
Koszonom valaszat,nem felek a kutyaktol sot igaza van valaki vagyis a harapos kutya egy haragosom lehet aki molesztalta a pacienseket es en buktatam le es ki is rugtak az illetot.gondolo m o a kutya aki jol meg harapna..
+1 #977 Rosta Erzsébet 2015-05-11 15:13
Kedves Napsugár! – Re: #960
Jó lett volna, ha magáról is írt volna, legalább azt tudatta volna velem, hogy a valóságban van-e párja, illetőleg kisbabája. Az ugyanis, hogy egy ön által soha nem látott férfival, mint a párjával, aki lehet, hogy a valóságban nem létező kisbabájának az apja, egy régi körfolyosós házban élnek, meglehetősen irracionális. Természetesen egy álomban minden megtörténhet, de az ott lejátszódó események valamilyen formában (direkt módon, metaforikusan vagy szimbolikusan) kapcsolódnak a valósághoz. Így arra kell hagyatkoznom, hogy álmában egy gyilkosság szemtanúja lesz, majd a gyilkos (akivel együtt él, de akit nem ismer) az ön életére tör. Sajnos így még azt sem tudom eldönteni, hogy tárgyi vagy alanyi álomról van-e szó, személyre szabott választ semmiképpen sem adhatok.
Néhány támponttal azonban segíthetem az álma értelmezésében.
Olyankor gyakori az ilyen álom, amikor az álomgazda depressziós állapotban van, vagy a tudata alatt fél valakitől.
Az is lehet, hogy álmával a tudattalanja egy olyan veszélyre próbálja felhívni a figyelmét, amelynek jelenleg nincs tudatában.
A tudattalan a halált gyakran a változás metaforájaként használja, ez esetben a halál valami újnak a kezdetét szimbolizálja.
És az is lehet, hogy fél valamitől, például valaki az állására pályázik, el akarja venni sikereit stb.
Ami pedig a második kérdését illeti, a felsorolt álomtémák (álomképek) többsége – így pédául az eltévedés (mindig más emeleten találja magát), a menekülés, vízbe fulladás, idegenek támadása, mozgásképtelens ég (nem tud felmenni a lépcsőn) – viszonylag gyakori, és az álomkontextustó l valamint az álomgazda élethelyzetétől , a gondolatait foglalkoztató problémáitól, érzelmi állapotától függően különféle jelentéssel bír. Annak is lehet üzenete, ha álmunkban ismét a szülői házban élünk, de ennek értelmezéséhez is többletinformác ió szükséges.
Üdvözlettel,
Erzsébet
+2 #976 Rosta Erzsébet 2015-05-11 14:18
Kedves Judit! – Re: #957
Az igazat megvallva, meglehetősen kuszák és ellentmondásosa k az álmai, és mai még furcsább, mindezeket egyetlen éjszaka álmodta. Megpróbáltam, de nem igazán tudtam kapcsolatot találni közöttük. A tartalmukat elemezve, olyan benyomást keltettek bennem, hogy érzelmileg meglehetősen kiegyensúlyozat lan. Talán ezért is bukkannak fel álmában ilyen ellentmondásos álomképek.
Az első álmában például a megújulást, a spirituális fejlődést szimbolizáló csigalépcsőn fordulójában áll, amikor az internetes doktor ismerőse durván elzavarja. Természetesen itt nem tárgyi álomról van szó (nem az orvos barátja akarja a szakítást), a halálát is kívánó „doki” az énjének (személyiségéne k) a vágyát elfojtó (a jelenlegi párjától való elszakadást ellenző) oldalát jeleníti meg.
Ugyanakkor a következő álomképben már egy helyen dolgoznak, és bár titkolják a kapcsolatukat, a dolog mindkettőjüket örömmel tölti el. Ez bizonyos fejlődést mutat, és pozitív a kisugárzása. A medállal díszített nyaklánc, melyre takarítás közben lel, azt sugallja, hogy feltáratlan értékek, képességek vannak önben, melyek segíthetnek abban, miként válaszoljon bizonyos élethelyzetekre , hogyan alakítsa kapcsolatait a jövőben.
A harmadik álomrészletben - igaz, hogy jó messzire Magyarországtól és idegenek között - már szabadon szerethetik egymást. A csókok - melyeket a doktortól kap, és különösen az, ahogyan azokat megéli - viszont azt jelzik, hogy jelenlegi életében nem kap elég törődést, gyengédséget.
Végül az utolsó álomkép visszaröpíti a valóságba. Egy vidám társas összejövetelen találja magát, de nem boldog, nem a szórakozást, az önfeledt kikapcsolódást keresi, hanem - kötelességtudat ától vezérelve - a majális szervezőjét, hogy a párjának elintézze, hogy ők zenélhessenek a mulatságon.
Azt hiszem az fő baj, hogy csaponganak és ellentmondásosa k az érzései, nem tudja még, hogy valójában mit akar.
Üdvözlettel,
Erzsébet
+2 #975 Rosta Erzsébet 2015-05-11 12:49
Kedves Fashian! – Re: #972
Anélkül, hogy tudnám, általában miként viszonyul a kutyákhoz (szereti őket, vagy fél tőlük), van-e saját kutyája, az álmában látott eb ismerős vagy idegen volt-e, nem sokat tudok mondani az álmáról. Mást jelent a kutya fenyegető ugatása és támadása, ha szereti őket (vagyis nem félelmet, ellenszenvet irántuk), és mást, ha viselkedésével maga váltja ki az állat haragját, és persze az sem mindegy, hogy az álomban látott kutya egyébként szelíd vagy agresszív-e. Ha például ön idegenkedik vagy fél a kutyáktól, és a kis eb történetesen egy csivava, nincs semmi rendkívüli az álmában, a kutya reakciója teljesen természetes. Az álma akkor érdekes, ha ön szereti az állatokat, és semmiféle okot nem szolgáltatott a támadásra. Ez esetben az ugatás valamilyen veszélyt jelent vagy jelez, a támadása pedig arra utalhat, hogy mostanában megsérthetett, felbosszanthato tt valakit, aki emiatt nagyon haragszik önre. Ha pedig egyáltalán nem adekvát reakció a kutya részéről a támadás, álma azt sugallhatja, hogy valaki, akiben megbízik, nem lojális önhöz.
Üdvözlettel,
Erzsébet
+2 #974 Rosta Erzsébet 2015-05-11 12:12
Kedves Sasa! – Re: #965
Gyakori és tipikus álomtéma a fogak kihullása, elporladása, szilánkosra törése és elvesztése. Mivel - mint írja 20 - éves, az ön esetében az öregedéstől való félelem (az, hogy önmagát nem tudja elfogadni) szóba sem jöhet, de a gyengeség, erőtlenség érzése sem valószínű. (A családtag elvesztését pedig csak a babonás álmoskönyvek állítják.) Én inkább arra gondolok, hogy hasonló változást él meg, mint gyermekkorában, amikor a tejfogait vesztette el. Akkor az iskola, a tanulás, a gondtalan gyermekkor vége jelentette a változást, most pedig az önállóvá válás, az útkeresés, a karrier elindítása az, ami kihívást jelent az ön számára. A két szituáció némileg hasonlít egymáshoz, így talán nem véletlen, hogy álmában újra átéli fogai elvesztését.
Másrészről - mivel az ép fogak az egészséget, az erőt, a vitalitást szimbolizálják - az is lehetséges, hogy olyan feladatok előtt áll, célokat tűzött ki maga elé, melyek - az érzései szerint - meghaladhatják a képességeit, ami némi önértékelés zavart eredményezhet. Álmában ezt a bizonytalanságá t, önbizalomhiányá t fejezheti ki a fogai elvesztése.
Üdvözlettel,
Erzsébet
+1 #973 Rosta Erzsébet 2015-05-11 11:16
Kedves Klaudia! – Re: #966
Az üldözés, vagyis amikor valaki elöl - aki bántalmazni szándékozik vagy meg akar ölni bennünket - menekülünk, gyakori álomtéma. Ilyenkor szinte természetes reakció, hogy megpróbálunk elrejtőzni, vagy elfutni üldözőnk elől Az ilyen álom elsősorban akkor hordoz fontos üzenetet, ha - mint az ön esetében - ismétlődő jellegű. Ekkor ugyanis azt jelzi, hogy miként viselkedünk a való életben, amikor stressz alatt vagyunk, szorongunk valami miatt, vagy veszélyes helyzetbe kerültünk. Mivel - ahelyett, hogy szembeszállna az üldözőjével - minden alkalommal a menekülést választja, úgy tűnik, nem mer szembeszállni a problémával. Ahhoz, hogy megtalálhassa félelmei, szorongásai okát, meg kellene kérdeznie önmagától, valójában ki vagy mi elől menekül.
Az üldöző sok esetben nem egy személy, hanem az álomgazda személyiségének valamely oldalát jeleníti meg. Lehet, hogy a félelem, a harag, az irigység, esetleg a szeretet érzéseit szimbolizálja az üldözője; esetleg az ismeretlen üldöző figura énjének valamely elfojtott tulajdonságát testesíti meg. Vagyis ezeket az érzéseit vetíti ki az üldöző személyre. Legközelebb, ha ismét ilyet álmodik, álljon meg, forduljon szembe a támadójával, és kérdezze meg, mit akar öntől!
Ez azért is fontos, mert – mint írja – a támadója majdnem minden esetben utoléri, és csupán az ébredés „menti meg az életét.” Ez azt jelzi, hogy a probléma nem szűnt meg, jelen van az életében. Amennyiben a jövőben sem sikerülne növelnie a távolságot önmaga és az üldözője között, csak abban az esetben szűnnek meg ismétlődő rémálmai, ha szembeszáll a támadójával.
Végezetül - bár a leírása alapján ez kevéssé valószínű – ismétlődő rémálmait az üldözéstől, a megtámadástól való félelem is motiválhatja. Ez azokra jellemző, akik a való életükben már átéltek ilyen támadást.
Üdvözlettel,
Erzsébet
+1 #972 fashian 2015-05-11 05:47
Hello kedves Erzsebet azt almodtam hogy egy pici (bokaig ero) kutya ugatot es meg akart harapni csak az mentet meg hogy lancra volt kotve en meg elhuzodtam MIt jelenthet mindez?????elor e is koszonom valaszat
+1 #971 Rosta Erzsébet 2015-05-10 15:24
Kedves Regina! – Re: #963
Álma értelmezése szempontjából esetleg fontos lehet az életkora, hogy a valóságban tud-e lovagolni, illetőleg van-e lova, és az is, hogy kik és miért rabolták el, Ennek ellenére a leírtak alapján is tudok segíteni, ugyanis általában olyankor álmodja az ember azt, hogy elrabolták, amikor úgy érzi, csapdába esett, vagy érzelmileg/fizi kailag korlátozzák. Valaki, vagy valamilyen szituáció elvonja a figyelmét, és eltéríti a céljától.
A hajhullás ebben a helyzetben a gyengeség, sérülékenység érzését reprezentálja. Azt mutatja, hogy nincs kellő önben, hogy megvalósítsa az elképzeléseit.
Más értelmezésben a haj elvesztése az öregedéstől való félelmet, a szexuális vonzerő elvesztése miatti aggodalmat is jelezheti.
Üdvözlettel,
Erzsébet
+1 #970 Rosta Erzsébet 2015-05-10 15:05
Kedves Melinda! – Re: #955
Az ágyára felmászó, a feje felé masírozó csótányféle bogarak nem kívánatos érzést szimbolizálnak. Valamit, amit nagyon nem szeretne az életében. Talán nem véletlen, hogy a bogarak akkor tűnnek fel, amikor a jelenlegi – nem nagyon kedvelt – élettársával fekszenek az ágyban. Fontos lehet az is, hogy a csótányok megjelenése a tisztátlanságot is jelképezheti. Ez nemcsak szó szerint, hanem metaforikusan is értelmezhető, vagyis álma arra utalhat, hogy „rendet kéne raknia magában”, tisztáznia kellene érzéseit az élettársával, meg kellene mondani neki, hogy mást szeret. Azzal ugyanis, hogy miután söprűt ragad és elkezdi söpörni a bogarakat, azok mozdulatlanná válnak, a tudattalanja ezt a „belső takarítást”, és ezt követő megújulást „javasolja” önnek.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #969 Rosta Erzsébet 2015-05-10 13:00
Kedves Péter! – Re: #952
Az, hogy az álmunkban megcsalnak bennünket, ritkán jelenti azt, hogy a valóságban is ez a helyzet, bár az ön esetében - figyelembe véve az előzményeket - ez egyáltalán nem zárható ki. Bevezető soraiban azt írja, hogy féltékenysége kb. fél éve kezdődött, miután a kapcsolatuk megromlott. („…keveset lehettem velük, pici gyermekeimmel.” ) Viszont azt is megemlíti, hogy szinte a kezdetektől fogva külön élnek (külföldön dolgozik), ezért nem egészen világos, hogy miért (mi volt az oka annak, hogy) éppen fél éve romlott meg a kapcsolatuk. Veszekedtek valami miatt, vagy olyan érzése lett, hogy a párja kevesebb figyelmet fordít önre? (Kevesebbet beszéltek telefonon vagy skype-on, csökkent az elektronikus üzenetváltások száma, esetleg a párja valamilyen új „társas” hobbiba kezdett?) Valamilyen konfliktusnak kellett történnie a menyasszonya és ön között, mert ezt követően kibékülésről írt. Sajnos később - a ritka találkozások egyikén - berúgott, és fizikailag bántalmazta a párját. Ez - a lelkiismeret furdalás mellett - joggal kelthet olyan érzést, hogy a párja tart ki tartósan ön mellett. Álmának lehet az is az oka, hogy valami miatt az utóbbi időben csökkent az önbecsülése, azt érzi, van valaki a párja környezetében, aki - valamilyen tekintetben - jobb önnél. És persze az sem zárható ki, hogy valami miatt megrendült a bizalma a menyasszonyában . Azzal viszont, hogy az álmában megverekszik érte - még ha a párja dögösebbnek is tartja a vetélytársát - a tudattalanja azt jelzi, hogy szereti őt, és tenni is akar a megtartásáért. Legközelebb - ha ismét hazajön - helyesen tenné, ha leülnének egymással, és megbeszélnék a jövőjüket.
Üdvözlettel,
Erzsébet
-1 #968 Rosta Erzsébet 2015-05-10 12:29
Kedves Elina! – Re: #962
Röviden leírt álma lényegében azt jelenti, hogy attól fél, mást vesz feleségül, vagyis hűtlen lesz önhöz a párja. Abban, hogy a másik nő nevét is megtudja, valamint a dátumot is „előrelátja”, látszólag van valami végzetszerű. Ezzel szemben a valóság azonban az, hogy a hűtlenség (elhagyás) álma ritkán jelenti azt, hogy a valóságban is erre kellene számítania. Inkább az állhat a háttérben, hogy valami miatt „megrendült” a bizalma a párjában. Talán kevésbé figyelmes, kevesebbet foglalkozik mostanában önnel, esetleg több időt szentel a hobbijának, vagy tölt el a barátai társaságában. Az is lehetséges, hogy valami miatt önnek csökkent az önbizalma, talán nem érez magában annyi erőt, hogy megtartsa a barátját. Ha valójában nem szolgált rá a féltékenységre, nincs miért aggódnia. Ettől függetlenül – már csak önmaga megnyugtatása miatt is – lehet, hogy az lenne a legjobb, ha megbeszélnék a dolgot, és elmesélné az álmát a párjának.
Üdvözlettel,
Erzsébet
+1 #967 Rosta Erzsébet 2015-05-10 12:15
Kedves Tamara! – Re: #947
Mivel önmagáról semmit sem írt, a neve alapján csak annyit tudok önről, hogy nő, szinte lehetetlen feladat elé állított, amikor - az egyébként többféle szimbólumot tartalmazó - álma megfejtését kérte. Fontos lenne tudnom, hogy hány éves, van-e családja, vannak-e gyerekei (esetleg várandós-e), milyen körülmények között él, milyenek a baráti, munkahelyi kapcsolatai, mennyire megterhelt fizikailag és lelkileg, kiegyensúlyozot t-e érzelmileg, milyen érzésekkel élte meg az álmát, miként érezte magát ébredés után, és minden mást, amiről azt gondolja, fontos lehet az álma értelmezése szempontjából. Enélkül nem tudom összekapcsolni az egyes álomjelenetek lehetséges szimbolikus jelentését. Az ugyanis, hogy fürdőhelyre megy, például arra utalhat, hogy relaxálásra, feltöltődésre lehet szüksége, de azt is jelezheti (a habos medence legalábbis ezt sejteti), hogy szeretne megtisztítani a lelkét, megszabadulni a szorongástól, aggodalmat okozó gondoktól, mielőtt folytatná az útját a céljai megvalósítása felé. A fulladás viszont ennél sokkal rosszabbat jelez, ugyanis azt sugallja, hogy valami nagyon erősen nyomaszthatja önt. Ez lehet a párkapcsolata, de egy elviselhetetlen főnök, munkakör is hasonló álmot válthat ki. A következő jelenet viszont, melyben 3 kisbabát hoznak önnek, azzal a megjegyzéssel, hogy azok az ön gyermekei, nehezen illeszthető a képbe. A lehetséges jelentés szempontjából nem mindegy, hogy a kisbabák ikrek-e vagy sem, hogy egyáltalán lehet-e realitása annak, hogy anya legyen.
A legnagyobb talányt azonban az álma befejezése, vagyis valós idő megmondása jelenti számomra. Mivel a leírt időpont (10:34) nehezen kapcsolható bármilyen mindennapos eseményhez (felkelés, munkába indulás, munkakezdés, ebéd, vacsora stb. ideje), jelen esetben különös, mondhatni misztikusan véletlen egybeeséssel állunk szemben. Ezt a jelenséget Carl Gustav Jung szinkronicitásn ak nevezte el, és azt mondta róla, hogy az ehhez hasonló „véletleneket” a kollektív tudattalan vezérli. Szerinte ezek a történések jelentéssel bírnak, melyek felismerése változást hoz(hat) a jelenséget megtapasztaló személy életében.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #966 Orgován Klaudia 2015-05-09 12:35
Kedves Rosta Erzsébet!
Régóta keresem a választ egy folytonosan visszatérő álmomra. Gyakran álmodom és szinte mindig emlékszem is rá. Minden álmomból egy fontos kép marad meg.Akárhogyan is kezdődik az álmom, bármilyen szép is, a vége általában mindig az,hogy valaki elől félve futok, gyakran ébredek fel abban a pillanatban, mikor pl.: már utolér aki elől futok, és ahogyan emeli a kést hogy leszúrjon.... Eleinte nem foglalkoztattak annyira ezek az álmok, de már lassan egy éve hetente többször is visszatérnek, ami kezd aggasztani.
0 #965 sasa 2015-05-09 11:17
Kedves Erzsébet! Szeretném a segítségét kérni.
20 éves lány vagyok.
Már lassan 4 hónapja úgy 1,5 hetente mindig azt álmodom, hogy egy barátnőmmel, vagy egy családtagommal, vagy éppen a barátommal elmegyünk valahova és ha oda kerül a sor, hogy valamit ennénk akkor elkezdem érezni, hogy fáj a fogam, elkezd mozogni, majd miközben rágok szilánkosra törik, vagy épp elporlik, kiesik. Eddig az álmok végén sose láttam a fogakat, de most láttam a tenyeremben őket hosszú barna fogak voltak, gyökerestől. Magamat nem láttam, de a tenyerem és a ruhám is tiszta vér volt.
Sok mindent olvastam és hallottam már erről, hogy a fog egy családtag halálát jelenti vagy azt, hogy nem tudom elfogadni magam stb.
Kérem segítsen, hogy mit is jelenthet ez az álom!
Válaszát előre is köszönöm!
+1 #964 Kinga 2015-05-07 12:05
Kedves Erzsébet!
Álmomban nyaralni voltunk a férjemmel, kisfiammal (nincs férjem se gyerekem a valóságban az álomban szereplő emberek ismeretlenek számomra). Egy tóban fürödtem az egyik régi barátnőmmel. Az ég és a víz is szürke, barna színben tűnt fel. Végig úgy éreztem magam mint egy thrillerben, a hangulat kellemes volt, de tudtam, hogy valami nincs rendben, végig borzongtam belül. Később láttam a kisfiam ruhástól vízbe fulladva egy fehér menyasszonyi fátyol volt rajta, lebegtek a vízen. Bűntudatom volt, hogy ott kell hagynom a gyermekem, de menekülnünk kellett, nem tudom mi elől, egy szűk járaton kúszva kellett mennünk. A járatban magam elé engedtem a kutyámat, hogy biztos megmeneküljön. A járatból kiérve láttam egy vonatot amit elakartunk érni, szép kék volt az ég, zöldek a növények.. elértem a vonatot, de hiába mert szomorú voltam továbbra is a hátrahagyott fiam miatt.
Mikor felébredtem olyan érzésem volt, mintha ezt az álmot már láttam volna, de abban az álomban egyedül voltam ezen a helyen most meg a családommal mentem.
Válaszát előre is köszönöm. Szép napot!
0 #963 regina 2015-05-06 08:03
kedves Erzsébet álmomba egy erdőközt mentem a lovamal és elraboltak de ismertem az el rablóimat is és a lovamat lelőtték. Én sokat sírtam azután pedig aszt vetem észre hogy elhullt fele hajam amitől nagyon megejtem . próbáltam megszökni de nemvolt hozzá erőm annyit sírtam
0 #962 Elina 2015-05-04 09:17
Kedves Erzsebet!
Egy almot lattam par hete,ami nem hagy nyugodni azota se.A tablagep kijelzojen egy datum volt nagyba kiirva (junius 22) es oda volt irva melle,mintha egy facebook megosztas lenne,hogy a paromnak es egy masik nonek lesz az eskuvoje.A no nevere is tisztan emlekszem...
Nagyon aggodok,hogy mi fog tortenni valoban azon a napon...
0 #961 Judit 2015-05-03 10:11
Kedves Erzsébet..
Ismét itt egy álom nagyon nagyon érdekes volt most azt álmodtam hogy álmomban egy panelházban lakok most is abban lakok de álmomban a 10 emeletesben fentebb laktam és nem az elsőn ahol most szóval azt álmodtam hogy otthon voltam és délután volt amikor is történt egy olyan hogy kinézve az ablakon hatalmas viharvolt kinn semmit nem lehetett látni mert a szél mindent hozott magával csak az eget láttam ami irtó sötét volt és az ég alatt piros volt itt ott és villámok is jöttek én elkezdtem aggódni hogy hogyan fogok elindulni a gyerekekért az iskolába óvodába mert már 14:30 volt erre határozottan emlékszem és ahogy ott aggódok megint kinéztem az ablakon és 3 angyalt láttam meg az ég alatt tisztán láttam őket az egyik kezében egy kürt volt és mind a 3 an hófehér ruhában voltak a derakukon öv volt körben és a hajuk az rövid göndör barna volt a szárnyuk hatalmas tele volt tollal és az alakjuk olyan volt mint nekünk teljesen emberi alak és ők azon dolgoztak hogy a vihar elmúljon mert ahogy ott néztem őket láttam hogy szépen kékül az ég de ők nem jöttek oda hozzám ekkor a fotelben ott ült a nagymamám is a másik pillanatban abban a házban voltam ahol felnőttem a teraszon voltunk és a nagyi azt mondta vigyem el a kislány sétáltassam meg egy csöpp pici baba volt a babakocsiban egy édes kislány hófehér sapka volt a fején és nyakig be volt takarva azt nem tudom kinek volt a gyermeke mert én csak sétálni mentem vele ekkor a kisbaba felült a kocsiban és rám nézett én meg mondtam neki hogy feküdjön vissza aludjon még és megsimogattam de abban a pillanatban a baba kiesett a kocsiból fejjel lefelé és ekkor fel is ijedtem nem tudom mi volt utána mit jelent ez az álom? várom válaszát előre is köszönöm szépen.:)
0 #960 Napsugár 2015-05-02 16:12
Kedves Erzsébet...a Tegnapi álmom igen érdekes volt.. Egy régi, kör folyosón házban voltunk, ott is éltünk a párommal, akit a való életben soha nem láttam.. A kisbabánk a szobában aludt.. Nem láttam, de tudtam hogy ott van.. Egyszer a szomszéd hölgy a le bontott karácsonyfát le dobta az emeletről.. A "parom" kint volt szintén és le lökte az emeletről.. Én féltem, h engem is bántani fog így nem mondtam semmit mikor vissza jött. . De éreztette h engem is meg fog ölni.. Itt fel ébredtem.. Viszont rendszeresen álmodom furcsa dolgokat.. Pl ahol gyerekként laktunk, álmomban meg ott éltünk.. Mentem vna haza, de nem tudtam felvenni a lépcsőn.. Vagy mindig másik emeleten találom magam. . Az is rendszeres, hogy kutyák elől menekülök vagy vízbe fulladok, meg támadnak .. Nem tudom ezeknek van-e jelentesük.. Válaszát előre is köszönöm
0 #959 Judit 2015-04-27 06:31
Kedves Erzsébet...

Felettébb nagyon érdekes álmom volt nos otthon voltam én a nagyi és nagyapa ott ahol felnőttem a teraszon voltunk és én odamentem a nagyihoz és szorosan átöleltem ő beszélgetett a nagyapával és mosolygott közben ekkor a szobában voltunk a nagyi a kanapéra ült én meg vele szembe a fotelban közben meg nagyapa párnákat rakott a nagyi mögé hogy kényelmesen ülhessen közben én kérdeztem tőle és ő válaszolt is elmondta hogy nagyon szép helyen járt és ott minden idős ember kap fél óra szünetet ahol pihenhetnek mondta azt is hogy ott rengeteg gyerek van és csecsemő és beszélgettünk tovább ezután egy kis épületben voltunk ott már én és a nagyi voltunk csak az az épület körben üveges volt és nem volt semmi benne csak egy helyiség egy asztal két szék és egy nejlon függöny nagyi az asztal mögé ült le én meg vele szemben a székre ott is mosolygott és én kérdeztem tőle hol van keresztapám? mert ő meg 1987 ben halt meg sajnos... én akkor 9 éves voltam erre nagyi azt mondta mindjárt itt lesz ő is ott van a függöny mellett de én senkit nem láttam ott aztán egyszer csak meglibbent a függöny és engem félig betakart én azt hittem kereszt apu az és elkezdtem nevetni hogy milyen kis vicces de a nagyi már nem nevetett és semmit nem is mondott hanem abban a pillanatban az asztal mögött a széken ülve megjelent egy férfi vékony volt és kopasz és azt kiabálta nekem hogy takarodjak onnan és soha többé ne menjek oda ekkor kinn az ég nagyon sötét lett és a felhők gyorsan mentek és egyre sötétedett de én nem féltem egy cseppet se attól a férfitól nem tudom ki lehetett az a férfi mert elég gonosz volt (keresztapám nem lehetett mert élt halt értem imádott engem) ekkor én kiszaladtam az épületből és egy másikban a lépcsőn mentünk felfele én és egy csomó ember és gyerekek is és azt mondták fogjuk meg egymás kezét és csináljunk hatalmas fényt nagy körben álltunk és megfogtuk egymás kezét de a fény nem jött létre sajnos ebben a pillanatban én kinn találtam magam a szabadban az ég szürke volt már nem volt olyan sötét és a nagyi is ott volt mellettem megint ekkor az égen angyalok repültek még a szárnyukat is hallottam ahogy csapkodtak vele ekkor az egyik lépcsőn ott pihent egy angyal nagyi mondta menjek oda simogassam meg oda mentem és én úgy láttam őt mint egy hattyút a teste az széles volt és 2 fej volt 1 testen én az ölembe vettem és simogattam és minden kívánságom után nyomott egy puszit a homlokomra az angyal mert azt tudom ha kívánunk az angyaloktól azt teljesítik hát ennyi volt az álmom várom válaszát köszönöm..:))
0 #958 Rosta Erzsébet 2015-04-25 16:27
Kedves Hella! – Re: #951
Mivel a cigány jósnő nem válaszol a jövendőjüket firtató kérdésére, hanem egy Szűz Máriát ábrázoló ezüstgyűrűt ajándékoz önnek, melyet az ősei kollektív bölcsességét, élettapasztalat át megjelenítő (nemrég elhunyt) nagymamájával együtt húznak az ujjára, álma egyértelműen pozitív üzenetet hordoz. Az ezüstgyűrű ugyanis azt jelzi, hogy a megajándékozott álomgazda - aki jelen esetben ön - ugyanolyan értékekkel bír, mint a partnere, hasonlóan gondolkodik, és cselekszik. Ugyanakkor az ezüst a Holdat is szimbolizálja, a Hold pedig a lelket jeleníti meg. Ezért az álombéli ezüstgyűrű két lelket jelképez, és ez a két lélek készen áll arra, hogy a nehéz időkben támogassák egymást. A gyűrűn ábrázolt Szűz Mária pedig az önzetlen szeretet, a könyörület, a lelki értékek és az eszményi anyaság szimbóluma. Mindezekre figyelemmel, álmával tudattalanja arra bátorítja, hogy párjával alapítsanak családot.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #957 Judit 2015-04-22 13:11
Kedves Erzsébet!
A tegnapi álmom nem hagy nyugodni ami több álom volt egymás után!
Egy internetes külföldi doktor ismerősömmel álmodtam,aki állítása szerint szeret.Nekem 6 éve párom van,de egyre unalmasabb,lapo sabb a kapcsolat.És a "dokimmal" mindent meg tudunk beszélni,egy hullám hosszon vagyunk!! Az álmok így jöttek sorba.
Egy emeleti csiga lépcső fordulóban álltam ,ő kiabált velem és elzavart még a halálomat is kívánta én sírva mentem le a lépcsőn mindig felnézve rá és kérdeztem,miért bánt engem,miért küld el,én megtettem mindent kettőnkért.
Második álmomban egy munkahelyen dolgoztunk én takarítottam , ő kocsival folyton jött-ment ügyeket intézet.A bátyám is ott dolgozott,de mi titkoltuk a kapcsolatunkat ami izgalmas volt és boldogsággal töltött el.Takarítás közben találtam egy nyakláncot amin egy medál volt,a nyakamba akasztottam és eltettem a ruhám alá.
A 3. álmomban egy orvosi folyosón megyek valahol Szaudarábiában ,ő ott ül az egyik széken,körbe turbános emberek.Félve mellé ülök ,erre ő felém fordul megfogja az állam és olyan szelíden,finoma n megcsókol,hogy szinte felébredve is éreztem.Én kérdőn rá nézek és megkérdezem,nem lesz ebből baj,hisz meglátnak.Ő erre azt feleli,nem,mert soha többé nem kell többé bujkálni,szabad on szerethetjük egymást,aztán újra megcsókol.
Az utolsó álomban itthon voltam a falumban és majális volt,csak sétáltam és folyamat kerestem egy szervezőt akivel beszélni tudnék,hogy a páromék zenélhetnek-e(ő zenész).De őt magát nem látom sehol és a szervezőt se találom meg a tömegben hiába keresem.
Elég zavaros álmok egy éjszakára,és nagyon nyugtalanítanak .Félelemmel töltenek el.
Kérem segítsen megfejteni nekem!
Válaszát előre is köszönöm!!!
+1 #956 Rosta Erzsébet 2015-04-21 15:55
Kedves Ági! – Re: #950
Álmod – melyben, mint írod, nagyon magasról ugrasz le, és ennek ellenére minden komplikáció nélkül, sértetlenül célba érsz – egyértelműen pozitív üzenetet hordoz. Mivel a kihívásnak könnyedén megfelelsz, és miután a körbe értél, boldogan lépsz tovább, arra gondolok, hogy mostanában – pontosabban az álmaidat megelőző napokban – a „topon” lehetsz (vagy lehettél), erősnek érzed magad, úgy véled, hogy semmi sem állíthat meg a céljaid elérésében, fényesnek látod a jövődet. Az is lehet, hogy e pozitív álmod valamilyen konkrét szituációhoz, célkitűzéshez kapcsolódik, erre viszont magadnak kell megtalálnod a választ. Másrészről a leugrásod szimbolikusan azt is jelezheti, hogy alámerültél a tudattalanodba, felfedezni a mély-éned eddig ismeretlen területeit. Az üzenet ez esetben is pozitív, mert amit „találtál”, örömmel töltött el.
Üdvözöllek,
Erzsébet
0 #955 kovács Melinda 2015-04-21 12:29
Kedves erzsébet szeretném az álmomról kérdezni.Azt álmodtam ,hogy az élettársammal fekszem egy ágyban azt hozzáteszem ,hogy nem vagyunk tul jó viszonyban nekem van valaki más az életemben akit szeretek csak nem lehetünk együtt igazán .tehát fekszünk az ágyban és jön valahonnan sok bogár olyan csotány féle feketék feljönnek az ágyra a fejemhez én akor felkelek fogom a kezembe a párnám majd fogok egy seprűt és elkezdem seperni a bogarakat és mikor hozzájuk érek a seprüvel akkor mozdulatlanok lesznek köszönöm válaszát Melinda
-1 #954 Rosta Erzsébet 2015-04-20 15:21
Kedves Kriszti! - Re: #948
Bár külön nem jelezte, feltételezem, hogy nincs pók fóbiája. Ez esetben ugyanis maga is tudná az álma okát. Az álomban megjelenő pók a nagyságától, a színétől, a „tevékenységétő l” függően mást és mást jelenthet. A nagy fekete pók, mely riadalmat váltott ki önben, lehet egy mérgező madárpók, de egy jóval kisebb és kevésbé veszélyes pókféle is. Ha madárpókot látott, álma arra utalhat, hogy úgy érzi, csapdába esett, ahonnan nem lát esélyt a menekülésre. Másrészről a pók megjelenése álomban valamilyen konfliktust is szimbolizálhat, vagy egy nőt a környezetéből, aki uralkodik ön felett. És természetesen az sem zárható ki, hogy a való életében, esetleg az elektronikus médiumokban találkozott az ön által valószínűleg nem nem kedvelt pókokkal, s az álmát e közelmúltbeli élménye váltotta ki.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #953 Rosta Erzsébet 2015-04-20 13:32
Kedves Szilvia! – Re: #946
Ha gyakran álmodja azt, hogy üldözik, majd elkapják, megölik, vagy súlyosan megsebesítik, az nem jó jel, mert az ilyen álmok depresszióra utalhatnak. De még ha az nem is lenne igaz, álmai akkor is azt jelzik, hogy negatív érzések dominálhatnak önben, fél a kudarctól, a csalódástól, hogy mások megakadályozzák céljai elérésében. Attól tart, hogy a környezete tele van láthatatlan ellenségekkel, akiknek nincs más céljuk, csak az, hogy ártsanak önnek. Az viszont, hogy más bőrében menekül, akár pozitívan is értékelhető, mert ezzel a tudattalanja esetleg arról próbálja informálni, hogy valójában nem is ön az, akinek félnivalója kellene, hogy legyen.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #952 Nagy Péter 2015-04-20 04:58
Kedves Erzsébet! A magánéletem mostanában romokban hever. A párommal (menyasszonyom) 5 éve vagyunk együtt, 2pici közös, és előző kapcsolatából 2 nagyobb gyermekünk van. Sajnos szinte a kapcsolatunk elejétől kisebb megszakìtásokka l külföldön dolgozom. Az utóbbi fél évben azt feltételeztem hogy megcsal. Erre nem katam egyértelmű választ eddig sem. Mielőtt ez a feltételezésem elkezdődött volna, megromlott a kapcsolatunk, nagyon keveset lehettem velük,pici gyermekeimmel. Végül amikor kibékültünk és újra szépen kezdtek alakulni a dolgaink, csúnyán berugtam és sajnos megvertem. // Most 4 nap után azt álmodtam hogy külföldön laktunk együtt a család, és megcsalt ott, ami ki derült. Mi összeverekedtün k a màsik fèrfival,ezért letartòztattak mindkettőnket és börtönbe kerültünk. A párom azt a választ mondta,hogy ő dögösebb mint én, az álmomban.
Köszönettel,Péter
-2 #951 Hella 2015-04-19 08:27
Kedves Erzsébet. Remélem tud nekem segíteni. Azt álmodtam, hogy a nemrég meghalt nagymamám és nagypapám házában én és a párom áltunk a lépcső előtt, a lépcsőn feljött egy cigány jósnő és megkérdeztük hogy boldogan élhetünk-e majd eggyütt a továbbiakban. A jósnő adott egy ezüst gyűrűt és a megboldogúlt nagymamámal együtt felhúzták az ujjamra. A gyűrűn Szűz Mária arcképe volt, ugy nézett ki mint általában a festményeken ábrázolják. Mit jelenthet ez az álom? Köszönöm a segítségét.
0 #950 Ági 2015-04-18 11:52
Jó vagy rossz? Másodszor álmodom, nagyon magasról leugrom, egy kör alakú valamire, inkább karika. Boldogan érek le, mert egy nagyon könnyű lépéssel tovább megyek. Nem tudom hova. ? Ennyi az egész. Köszönöm Erzsébet, ha találsz rá magyarázatot.
0 #949 Rosta Erzsébet 2015-04-17 13:38
Kedves Krisztián! – Re: #937
Mivel a szerver által rögzített adatok alapján úgy látom, hogy hazánkban él (legalábbis a bejegyzését itt írta), a valóságban nem fenyegeti életét egy medve, vagyis az álmát szimbolikusan kell értelmezni. Amikor valamilyen vérszomjas állat, vagy szörny üldöz bennünket, általában a mindennapi félelmeink, rémületeink, vagy a múltban átélt vérfagyasztó élményeink jelennek meg. Az álma megfejtéséhez arra a kérdésre kell válaszolni, hogy mi lehet az, ami elől menekül, amit legyőzhetetlenn ek érez, erősebbnek tart magánál. Vagyis a medvét nyugodtan elfelejtheti, az ugyanis az ön „teremtménye”, csak egy álomkép, mellyel a tudattalanja az érzelmei, vagy valami más dolog által kiváltott félelmét testesíti meg. Ha csak nem bújik el vagy menekül a való életében is a problémák, konfliktusok elől, természetesen ön az erősebb.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #948 Kriszti 2015-04-15 21:09
Kedves Erzsébet! én tisza kiütés voltam álmomban és a mellemet felemelve ott volt alatta egy nagy fekete pók..Szeretném tudni mit jelent.Előre is köszönöm a szegítséget.
0 #947 Tamara 2015-04-15 01:46
Kedves Erzsébet!
A tegnap éjjel volt egy furcsa álmom és nem tudom mit jelent! A barátommal, az unokatestvével és neki a pàrjával elmentünk egy fűrdő helyre, ahol habos medence volt. Amikor belementem éreztem hogy fulladok meg, majd mikor kimentem a vízből és 3 kisbabát hoztak oda nekem, hogy azok az én gyermekeim. Ezután a babákkal együtt beültünk a kocsiba és haza mentünk, leültem az ágyra és a barátom unokatestvére megkérdezte hány ora, én meg megmondtam: 10:34. Abban a pillanatban megébredtem és mikor megnéztem az orát 10:34volt. :o :o
0 #946 szilvia 2015-04-13 23:27
Kedves Erzsébet!
Kíváncsi lennék mit jelent az álmaimban az, hogy menekülök az üldözőim elöl, de az üldözők emberek, szörnyek vagy ördögök mindig elkapnak, lelőnek, megölnek. Viszont én mindig valakinek a bőrében vagyok (csak nőkében), és rendszerint mindig a cél előtt halok meg vagy lőtt nyílt sebekkel élek tovább. Előre is köszönöm. :-)
Tisztelettel: Szilvia
0 #945 Rosta Erzsébet 2015-04-13 12:37
Kedves Azuca! – Re: #939
Bár kifejezetten nem jelzi, a történetéből (főleg abból, hogy felriadt attól, amit „elkövetett”) úgy érzem, hogy a valóságban szereti a macskáját, vagyis az álmát szimbolikusan kell értelmezni. Bár többféle eshetőség is reálisan elképzelhető, én három dologra gyanakszom. Az egyik verzió szerint - mivel a macskák olykor az illúziókat szimbolizálják - lehetséges, hogy az önámításával, csalóka ábrándjaival szeretne leszámolni, vagy erre készteti valami. Azonban nincs ereje hozzá. A másik magyarázat abból indulhat ki, hogy a macskák kicsi, szeretnivaló lények, ezért a bántalmazásukka l önmagának (vagy valakinek, aki közel áll önhöz) okozhat súlyos sebeket. Ez esetben álma jelenlegi viselkedésének a veszélyére hívhatja fel a figyelmét. És végezetül álma azt is jelezheti, hogy szeretné, ha nagyobb mértékben irányíthatná a saját életét, ám amikor szembenéz a következményekk el, megijed tőle. A folytatásból - melyben megjelennek a szülei - előbb az édesapja, majd (az 5 éve elhunyt) édesanyja is - nem derül ki, hogy megtudták-e mit tett, illetve készült tenni a macskájával, a leírásából csupán annyi vehető ki, hogy mindketten magára hagyják, vagyis a problémáját egyedül kell megoldania.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #944 Rosta Erzsébet 2015-04-13 09:36
Kedves Lorant! – Re: #938
Azt alighanem jól látod, hogy az álmodnak esetleg fontos üzenete lehet, ugyanis az álmok általában olyankor ismétlődnek, ha az álomgazda nem találja meg a helyes választ rájuk. Most azonban nem próbálkozom az értelmezésével, ugyanis a történetedben vannak olyan momentumok, melyek nem egészen világosak számomra, illetőleg bizonytalanná tesznek. Úgy is fogalmazhatnék, hogy a megfejtéshez a segítségedre lenne szükségem. A legelső kérdésem az, hogy az álmodnak – azon kívül, hogy a lábfájás, ha kisebb mértékben is, de a mindennapi életedben szintén megjelent - van-e valamilyen kapcsolata a való életeddel. (Fogyasztasz-e valamilyen nyugtatót, foglalkoztat-e a drogfogyasztás gondolata, menekülsz-e, vagy szeretnél menekülni valami elől, akadályoz-e valami a céljaid elérésében, rendben van-e az egészséged stb.) Az is fontos lehet, hogy az ismétlődő álmod után miként ébredsz az alvásból: kipihenten, fáradtan, nyugodtan, zaklatottan, esetleg érzel ébredés után is fájdalmat. Valódi ébredés-e, amit annak tartasz, melyből azonnal „visszateleport álod” magad az álmodba. Mikor kezdődtek ismétlődő álmaid? Kapcsolható ez életednek valamilyen eseményéhez? És természetesen minden további információ hasznos lehet, melyről úgy érzed, köze lehet valamilyen módon az álmodhoz.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #943 Rosta Erzsébet 2015-04-13 08:31
Kedves László! – Re: #935
Őszintén szólva, nem igazán tudom, hogy mit mondja, ugyanis álomképei rövid leírásában annyi rosszat felsorolt. A rejtőzködés, a bujkálási kényszer például azt jelezheti, hogy úgy érzi, nem része a környezetében zajló történéseknek, időnként olyannak találja a világot, mintha nem tartozna senkihez sem. Az ilyen álom – különösen, ha gyakori – érzelmi elszigeteltségr e utal.
A sorozatos légi katasztrófa – ha csak nincs összefüggésben valamilyen közelmúltban megtörtént tényleges esettel – azt szimbolizálhatj a, hogy képtelen elérni a maga elé kitűzött célokat, megoldani az elvégzendő feladatokat. Ha álmában tehetetlennek érzi magát, az álomkép azt is sugallhatja, hogy kudarcra ítéltnek, vesztesnek tekinti magát.
A következő álomrészlet szerint – melyben önt okolják valamiért – bűntudatot táplálhat magában, vagy arra utalhat, hogy nincs elég önbizalma, nem tudja, mit kezdjen magával.
Egyedül talán az utolsó álomrészlet hordoz pozitív üzenetet, annak ellenére, hogy leveri az asztalról a spray flakont, itt ugyanis szembeszáll a támadással. Ez tulajdonképpen a tudattalanjának egyfajta figyelmeztetése , mellyel azt próbálja megértetni önnel, hogy meg kellene szabadulnia az önpusztító gondolataitól.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #942 Rosta Erzsébet 2015-04-12 14:50
Kedves Dorottya! – Re: #936
Miután - az életkorán és a nemén kívül - semmit sem írt magáról, nem sok támpontot adott az álma értelmezéséhez. Pedig ez esetben szükség lenne rá, mert meglehetősen ellentmondásos a története: Amíg a fiú apja erőlteti a kapcsolatukat, ön ellenkezik; ám miután a fiúval kettesben maradva szeretkeztek, és ez kiderül, az apa lesz az, aki meg akarja akadályozni szerelmük beteljesedését. Eközben hiányos öltözékben látják a vendégek, később természetfölött i képessége támad és elrepül, majd az apa próbálja a fia „agyát kimosni”, amit ön - kiszabadítva a „szerelmét” - megakadályoz, de az apa ismét megjelenik, és elviszi a fiát. Szívesen segítenék, de ez csak az ön együttműködésév el lehetséges.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #941 Rosta Erzsébet 2015-04-12 14:05
Kedves Judit! – Re: #934
Ha jól emlékszem, lassan már két éve, hogy eltávozott a nagymamája az élők sorából, ezért indokolt a kérdése. Bár nem tekintettem át az összes - korábban elküldött - álmát, de találtam olyat is, melyben nem haldoklóként, hanem élő valójában jelent meg a szeretett „nagyija”, sőt még tanácsot is adott önnek. Hogy éppen most érzi (vagy tapasztalja) azt, hogy gyakorivá váltak a negatív élmények álmaiban, annak valami oka lehet. Talán a nélküle eltöltött Húsvét, vagy valamilyen családi ünnep (születésnap, névnap) lehet a háttérben. A halott szeretteinkkel való álmoknak elsősorban pszichológiai okai lehetnek. Például bűntudatot vagy sajnálkozást érzünk amiatt, hogy - amikor lehetőségünk lett volna rá - nem töltöttünk több időt elhunyt szerettünkkel. De az is lehet, hogy még mindig nagy szomorúság tölti el nagymamája eltávozása miatt. Esetleg a haláltusája, a szenvedése hagyhatott mély nyomokat a lelkében. Talán idő előtt, vagy teljesen váratlanul ment el. Az álmaiban megjelenő képek a tudattalanjának az érzelemkitörései.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #940 Rosta Erzsébet 2015-04-12 12:31
Kedves Violet77! – Re: #933
Az első álmához fűzött kiegészítések, illetve megjegyzések sokat segítettek az értelmezésben, és arról is meggyőztek, hogy az ön esetében nem szimbolikus, hanem meglehetősen direkt az álma üzenete. Ami egyértelműen jó jel az, hogy valóban túltette magát xy-on, hiszen már az álmában is öröm tölti el, hogy egymásra találtak a barátnőjével. Másrészről viszont úgy tűnik, nem erősödött meg az önbizalma, és valószínűleg ebből fakad a bizonytalansága , az, hogy még önmagának sem meri bevallani, mit érez az álmában leírt természetet kedvelő fiú iránt. A tudattalanjában viszont már épp elég információ összegyűlhetett , mert „összehozza” önöket, és a tóparton olyan képességét (csupasz kézzel tud halakat fogni) mutatja meg a fiúnak, amivel imponálhat előtte, felhívhatja a figyelmét magára. Természetesen ezt nem szószerint kell értelmezni, vagyis nem arról van szó, hogy a „horgásztudomán yával” (halfogási képességével) kell elkápráztatnia a fiút, hanem csupán azt jelzi, hogy vannak olyan értékei, melyekben jobb másoknál, melyekre igenis büszke lehet. Ezekből önbizalmat meríthet, vagyis nem szabad eleve esélytelennek tekintenie önmagát. (Gondoljon csak arra, hogy amikor egyedül fogta meg a halakat, egyikük sem sérült meg!
A második álma - további információ hiányában - azon kívül, hogy valami miatt úgy érzi, mostanában nem gondoskodik kellően szeretett kutyájáról, valószínűleg nem hordoz különösebb üzenetet. Azt viszont ez az álma is jelzi, hogy kishitű önmagával szemben.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #939 Azuca 2015-04-09 23:43
Én nem rég riadtam meg. :sad:
Egy régi házban laktam (?) a cirmos cicámmal. Arra már nem emlékszem, hogy miért, de el akartam tenni láb alól a macskám - annyi rémlik, hogy valaki kérte. Levágtam a farkát, féli lenyúztam a bőrét és a nyakát is el akartam vágni, de valamiért nem tettem meg. Megsajnáltam. Felriadtam, megnéztem a macsekot, hogy jól van-e. Békésen szuszogott mellettem. Vissza aludtam, de az álom ott folytatódott, ahol abbamaradt. :sad: Ekkor megjelent apukám, el akart menni valahova, de én csak öleltem, hogy ne menjen. Időnként megnéztem a macskát, hogy jól van-e. És ekkor megjelent anyukám (5 éve halt meg) és nagyon megörültem neki, hogy végre hazajött. Apu már a kertből kifelé tartott, és anyu is közölte, hogy átmegy apu nővéréhez takarítani (tavaly ősszel halt meg). Én meg ott bőgtem és veszekedtem Vele, hogy most nem hagyhat itt. Anyuval sokszor álmodom, nagyon hiányzik.
-1 #938 Lorant 2015-04-09 12:08
Kedves Erzsébet.
Én szkeptikus vagyok, általában nem hiszek az ilyesmiben, de már nagyon felkeltette a figyelmemet egy folyamatosan visszatérő álmom. Először fittyet sem hányva rá, elfelejtettem az egészet, aztán újra meg újra megtörtént. Az álmomban az van, hogy Kolozsváron, nem messze az otthonomtól, éppen hazafele tartok, mikoris nagyon erős, éles szűró fájdalmat érzek a jobb combomban, ez minden lépésnél egyre erősebb és szinte már elviselhetetlen . Nagyon valósághűen megélem azt ahogy a Kolozsvári utcán már már vonszolom magam a lábam miatt. Nem menekülök senki elől, mégis valahogy csak az a célom, hogy haza jussak, de ez sosem jön össze. Általában megjellennek a kábitószer körüli gondolataim is, ami miatt talán érzem azt, hogy valaki üldöz. Ez a lábfájás újabban a való világban is megjelent, persze nem ennyire elviselhetetlen módon mint az álmomban. Az álmom megfejtésére segítségedet kérem, mert szinte biztos vagyok benne, hogy valami üzenetet hordoz, és és nem jövök rá, hogy mit. Ha segítek ezzel akkor kiemelném a kulcsszavakat is az álmomból : Kolozsvár, jobb comb, szúró fájdalom, jajgatás- szenvedés, drogok. Fontos megjegyeznem, hogy míg a többi álmomra nem emlékszem , addig ezekre kristály tisztán, többször előfordult, hogy meg is ébredtem, és szinte ugyanabba a momentumba teleportáltam aztán vissza. Segítség
0 #937 Krisztián 2015-04-06 16:53
Tisztelt Erzsébet! Tanácsát, segítségét szeretném kérni az álmom megfejtésében. Arról álmodtam múlt éjjel hogy 1 medve elől menekülök fáról-fára ugráltam de ez a medve "vérszomjasan" követett. Aztán felébredtem.... . Igazából ennyi. Segítségét előre is köszönöm.
Tisztelettel: Krisztián
0 #936 Dorottya 2015-04-06 07:37
Kedves Erzsébet! (17 éves lány vagyok)
Megszeretném osztani önnel az álmomat
az én álmom arról szól hogy belém szeret egy fiú
akinek az édesapja nagyon gazdag mert feltalált valamites szeretne az apja hogy en meg o eggyutt legyunk de en az elejen nem szeretnek ezert mindig elfognak es elvisznek a fiuhoz a fiu nem eroszakol semmit csak az apja szeretne nagyon. Majd mikor kettesbe maradok a fiaval hirtelen megcsokolom es szeretkezunk de egyszer csak megjelenik az apa vendegeivel en nekem sikerul az asztal ala bujnom.. nehany vendeg eszre is vett es mutattam nekik hogy meradjanak csondben de aztan az asztalnak hirtelen nem lett teteje es majdnem lebuktam de polokkal leterítették az egyik polot felvettem (mert nem volt rajtam felso csak melltarto )es kiszaladtam az asztal alol mire eszrevett a fiu apja en elkezdtem szaladni a kabatomert aztan felkaptam magamra es kiszaladtam es elkezdtem felfele repulni ekkor merges lett az apa es a fiat elvitte hogy az elmelyet megzavarva megutaljon esrakotottek egy gepre en elmentem erte es lekotottem a geprol de egyszercsak az apja egy ablakon atugrott es kitort az ablak elvitte a fiat es vege lett az alomnak.
0 #935 László 2015-04-06 04:30
Kedves Erzsébet!
Sokmindent álmodok össze-vissza, rémálmok vannak a múltamból, egy barátomhoz megyek be a házukba ahol el kell bújnom, hogy ne vegyenek észre és úgy is megyek be hogy a hátsó ajtón, hogy ne lássanak a szülei. Van ott még valaki, de később eltűnik. Harmadik napja egy repülőgép szerencsétlensé gről álmodok, mintha folytatódna ahol abbahagytam, több repülő egyszerre lezuhan, keresik a hibást egy még működő gépen ahol én is ott vagyok. Egy nő rácsap az asztalra, úgy érzem mintha engem hibázatna vagy valakit aki nagyon közel áll hozzám. Aztán ma hajnalban arra ébredtem hogy az említett még működő repülőn megjelenik egy nő, aki meg akar támadni, hullafehér fejjel jön felém, arra ébredtem hogy ütök egyet, akarom védeni magam, az ágyam mellett van egy kis asztal amin a parfümöm a sprayim vannak, a spray-s dobozt vertem le fél 5 kor. Kérem valami jelentést segítsen megfejteni nem bírom már, kezeltek kórházban, három hetet voltam bent a péterfy krízisen, pénteken jöhettem haza, most húsvét hétfő van...

KAPCSOLÓDÓ ÍRÁSOK

Ravidász soraival kívánunk Boldog Új Évet!

      Ravidász: Az Isten városa     Van egy hely, amit Nincs-szomorúság városának neveznek. Ott nincsen bánat, és nincsen szenvedés. Nincsenek adóbehajtók, senki sem szed sarcot. Nincs aggodalom és bűn, nincs félelem és...

Bőrfoltok

Az alábbiakban csokorba gyűjtött - különböző népek hagyományaiban gyökerező - bőrfoltokkal kapcsolatos hiedelmek, karakter-értelmezések, szerencse-jövendölések nem vonatkoznak a barnássárga vagy...

Fõmenü

Az utolsó két hozzászólás

  • Álomfejtés A-tól Z-ig

    Kedves Erzsébet! Álmomban eleinte folyton félelmet éreztem, egy lány követett, bántani akart ...
     
  • Álomfejtés A-tól Z-ig

    Kedves Bea! – Re: #1024 Álma alapján olyan érzésem van, hogy - noha mint írja, nagyon szereti az ...