„Az álmok nem szándékos és önkényes kitalálások, hanem természetes jelenségek, és semmi mások, mint amit éppen ábrázolnak. Nem csalnak, nem hazudnak, nem csűrnek-csavarnak és nem kendőznek el semmit, hanem naiv módon azt adják tudtul, ami, és amit gondolnak. Csakis azért bosszantók és megtévesztők, mert nem értjük őket. Nem alkalmaznak semmiféle bűvészkedést, hogy elrejtsenek valamit, hanem kimondják, ami a lényegi tartalmuk, a maguk módján a lehető legvilágosabban. Azt is képesek vagyunk felismerni, miért olyan sajátosak és bonyolultak: a tapasztalat ugyanis azt mutatja, hogy olyasmit iparkodnak kifejezni, amit az én nem tud és nem ért meg.”

 

Carl Gustav Jung (1875-1961),
svájci pszichiáter, pszichológus, analitikus

(Álomfejtésről oldalamon az álmok szóval - fentebb is - jelzett linken kívül még itt olvashatnak.)

 

 A, Á

 B

 C

 CS

 D

 E, É

 F

 G

 GY

 H

 I, Í

 J

 K

 L

 M

 N

 NY

 O, Ó

 Ö, Ő

 P

 R

 S

 SZ

 T

 TY

 U, Ú

 Ü, Ű

 V

 Z

 ZS

Megfejtett álmok 


A, Á

Ablak
Az ablakkal álmodót - ha büntető eljárás alatt áll - felmentik a vád alól. Ha az álmot látónak az ablakzár látványa marad meg az álmából, pletykázása miatt alapos megdorgálásra számíthat. Az észak-afrikai arabok szerint, ha az ember álmában egy ablakon át távozik, az ügyeinek szerencsés fordulatát jelzi; ám ha az ablak szűk, és nehéz kijutni rajta, ez arra inti, hogy nagy nehézségekkel kell megbirkóznia. Muhammad An-Nefzawi 15. században írt művében, a középkori arab világ szerelmi kultúráját bemutató Illatos kertben az ablak átvitt értelemben a nőre emlékeztet, ezért aki álmában magát új, jó állapotban lévő ablakon látja bepillantani, biztos lehet benne, hogy fiatalasszonyt, vagy szüzet kerít hatalmába. Ha viszont az ablak lestrapált, kopott, az asszony öreg lesz.

Adó
Ha álmában valaki adót fizet, csinos nyereségre számíthat, ha viszont adót vetnek ki rá, nehéz munka előtt áll.

Agglegény
Agglegénnyel álmodni szerény szerencsét jelent.

Aggodalom
Aki álmában aggodalmaskodik, ha beteg, javul az állapota, ha egészséges, örömben lesz része.

Angyal
Angyallal álmodni kiváló jel, sikert, boldogságot, hasznos barátságot, szerencsés szerelmet prognosztizál. Angyallal beszélni, utálatos és gonosz dolgok történnek az álmodóval. Azt álmodni, hogy angyallal együtt lebegünk, boldog öregséget jelez.

Antilop
Az álomképként megjelenő antilop ambiciózus célokról árulkodik, melyet nagy erőfeszítések árán ér el az álomlátó. Emellett az anyagi helyzete gyors javulását is jelzi. Ha viszont az antilop elpusztul, önhibájából a szerelmi kapcsolata hamarosan megszakad.

Apáca
Apácával álmodni szerénységet, türelmet jelez, de jelenthet titkos bánatot is. Apácává válni, hűtlenség a szerelemben. Apácafőnöknőt látni, nagyravágyásra utal.

Asztal
Asztalt látni öröm; teríteni jólét; leszedni, elkerüli az álmodót a szerencse. Asztalhoz ülni, családi boldogság; asztalon ülni, váratlan öröm.

Autó
Az álomfejtők szerint autót vezetni álomban, arra figyelmezteti az embert, hogy óvatosan bánjon a pénzével, a következő két hétben ne kockáztasson, és fogadásokat se kössön. Ha álmában valaki régóta vezet kocsit, azt jelenti, hogy pénz áll a házhoz.


B

Babér
Álomban babért látni összeveszést jelez előre. A babérlevél a férfi számára azt üzeni, hogy hamarosan egy csinos nővel ismerkedik meg. A babérkoszorú ünnepélyre utal.

Babonaság
Ha az álom valamilyen babonás hiedelemről szól, udvariatlan, neveletlen emberekkel lesz dolga az álmodónak.

Bagoly
Bagollyal álmodni, gyógyíthatatlan betegséget vagy halált jelent. De utalhat haragra is. Bagolyhuhogást hallani álomban dögvészt jelez.

Bambusz
Bambusszal álmodni a veszedelem jele.

Banda
Aki arról álmodik, hogy megtámadja, vagy megfenyegeti egy banda, életkörülményei rosszabbodására kap figyelmeztetést.

Banya
Álomban banyát látni bosszúságot jelez.

Bárány
A törökök szerint fehér báránnyal álmodni, a téli hideggel, hóval kapcsolatos eseményre utal. A magyaroknál a fehér bárány boldogságot jelent a házasságban.
Bárányt leölni, kegyetlenségre és ijedtségre utal.

Bicikli
Álomban biciklivel felfelé pedálozni a hegyre, jó kilátásokat jelent, ha viszont az álmodó lefelé gurul a lejtőn, az arra figyelmezteti, hogy balszerencséje közeleg.

Bicska
Bicskával álmodni, pletykát jelent.

Bohóc
Bohóccal álmodni: könnyeket és bánatot prognosztizál.

Bors
Borsos étel rossz fogadtatásban lesz része az álmodónak. Borstartó, elővigyázatra hívja fel a figyelmet. A bors szerencsét jelent a szerelemben.

Börtön
Börtönnel álmodni az egészségi állapotban hanyatlást jelez, de jelenthet szerencsét is. Börtönben ülni és bánkódni: a szomorúságnak vége lesz. Ha álmában az ember kedvesét börtönbe zárják, azt jelenti, hogy a szerelme megbízhatatlan; ha önmagát látja börtönben, az az érzelmei korlátozását, elfojtását jelzi.

Bukfenc
Álomban bukfencezni, jó aratásra van kilátás.


C

Cápa
Cápával álmodni utazást jelent.

Cékla
Arról álmodni, hogy társaságban céklát eszünk, ájulást, majd lázas betegséget jelez.

Cinke
Cinkét látni álomban öregembernek őszi halált, fiatalnak víg farsangot jelent.

Comb
Ha asszony combjáról álmodik valaki szerencsés lesz a szerelemben, a sovány comb látványa házasságtörés jele.


CS

Csákány
Csákányozni álomban öröm; csákánnyal ajtót kifeszíteni meglepetés; csákánnyal falat bontani, jó időjárás várható.

Csat
Csatot látni álomban olyan ismeretséget jelez előre, amely az egész életre szól.

Csecsemő
Aki csecsemővel álmodik: ha szegény ember, gondoskodnak róla; ha iparos, a vállalkozása tönkremegy; ha gazdag ember, kicsúszik kezéből a hatalom; ha utazni akar, inkább mondjon le róla, maradjon otthon, mert a csecsemő sem tud megbirkózni az akadályokkal. Álomban csecsemősírást hallani, örömet jelent.

Csepegés
Álomban ereszről csepegést hallani: betegnek jó hír, egészségesnek váratlanul jó hír. Ha vízcsap csepeg: pénzkiadás jelent.

Csoda
Álomban, ha valakit csoda ér, bátorságra utal, de jelentése lehet záporeső, és anyagi kár is.

Csukló
Csuklóról álmodni kellemetlenség éri az illetőt, asszonycsuklón karperecet látni, börtön vár az álmodóra.


D

Dada
Dadával álmodni változás jele, de utalhat kisebb betegségre és kiadásra is.

Datolya
Datolyát enni álomban férfinak sikert jelent a nők körében. Datolyapálmával álmodni – a kínaiak értelmezése szerint - a korai halál jele.

Délibáb
Álomban délibábot látni, hamisságot mutat.

Disznó
Disznóval álmodni hazugságot, betegséget jelent. Disznót lelőni, szerencse a játékban. Disznóhúst enni, vagy disznózsírt kenni, gondtalan életre utal.

Doboz
Dobozzal álmodni, titkot jelent, de jelezhet titkolódzást; ha viszont eltörik a doboz, csúf veszekedést.

Dunyha
Álomban a dunyha látványa a szenvedés jele; dunyhát ajándékba kapni, rossz sors;

Dűlőút
Dűlőúton járni álomban andalgásra, új feleségre és új életre utal.


E, É

Egér
Az álomfejtők szerint egérről álmodni családi gondokat jelez, vagy azt, hogy az anyagi ügyek kedvezőtlen fordulatot vesznek. Ha egy olyan egérről szól az álom, amelyik valakire ráugrik, vagy a ruháján mászik, akkor egy barátjával botrányba keveredik az álmodó. Egér ágyban váratlan szerelembe esés jele. Egeret lenyelni, nehéz nyereményhez jutni.  Egereket, vagy patkányokat látni kamrában szűk esztendő következik.

Ékszer
Az álomfejtők szerint, álomban ékszert venni, boldogság, eladni nagy kár. Ékszert látni álmunkban, szívfájdalom, piros köves ékszert látni, betegség jele.

Elveszett tárgy
Álomban egy elveszett, vagy elfelejtett értékes tárgyat szerencsésen megtalálni, sikert jelez.

Erdő
Az álomfejtők szerint, aki álmában erdőn vág keresztül, vagy fák között sétál, átmeneti időszakot él meg. Lehet, hogy az ösztöneinek engedelmeskedik. Ha viszont az álmodó eltéved az erdőben, az annak a jele, hogy tudata alatt önmaga jobb megértésére törekszik, de jelentheti azt is, hogy egy új időszak kezdődik az életében. A sűrű, zöld erdő megcsalás jele, erdőt messziről látni, félelmet jelent.

Ernyő
Álomban lyukas esernyőt látni veszekedést jelent; esőben csukott esernyőt hordani: balszerencse az üzleti életben; nyitott esernyőt vinni esőben: nagy szerencse vár az álmodóra, minden erőfeszítése sikeres lesz. Álomban a napernyő látványa, azt jelenti, hogy mások veszik fel az illető fizetését.

Eső
Álomban megázni, megszabadulást jelez a problémáktól és nehézségektől, de termékenységet és megújulást is szimbolizálhat. Látni, amint esik az eső, és közben hallani az esőcseppek koppanását, megbocsátást és jóindulatot jelent. Ablakon át nézni az esőt, a spirituális gondolatok és megérzések tudatosulását mutatja, olykor szerencsét és szerelmet is jelképez.

Étel
Ételről álmodni, fizikai és érzelmi táplálékot és energiát jelez. A különböző ételek a gondolatok széles körét szimbolizálhatják. A gyümölcs általában az érzékiséget jelképezi, a fagyasztott ételek az álmodó hideg érzelmeiről, kimért modoráról árulkodik. Bizonyos ételek fogyasztása olyan a tulajdonságokra utalhat, amelyek hiányoznak az emberből. Aki álmában élelmet halmoz fel, valószínűleg fél az ínségtől, a nélkülözéstől. Azt is jelentheti, hogy meg van elégedve azzal, amit elért. Álomban lekvárt enni, az álmodó pénzzavarba kerül, melyet egy asszony okoz; mézet enni, vagyonhoz és szeretethez jut az álmodó; sonkát enni, az illető elveszti azt, ami sokat jelentett az életében.

Étkezés, evés
Álomban enni, egészséget jelent; azt látni, hogy valaki eszik, látogató érkezik, vagy jó jövedelemhez jut az illető. Ha az evést követően az álmodó éhes marad, az a kielégítetlen szellemi szükségleteiről, és vágyairól árulkodik. Az élelem szeretetre, barátságra, ambícióra, szexre vagy élvezetre utalhat. Aki azt álmodja, hogy elveszik előle az ételt, mielőtt befejezte volna az evést, vitákra számíthat a beosztottjaival, illetve azokkal, akik tőle függenek.


F

Fa
Kidőlő fának a látványa az álmodót arra figyelmezteti, hogy elvesztette a lába alól a talajt, és rossz irányba halad.

Fagyöngy
Fagyönggyel álmodni örömteli eseményeket és sok boldogságot jelez, de arra is utalhat, hogy az álmodót valaki a környezetében vonzónak találja.

Farkas
Farkassal álmodni némaságot okoz. Farkasfog, gyermeknek jót jelent, asszonynak gyermekáldást, öregembernek rossz ómen. Álomban farkasüvöltést hallani, nagy veszedelem.

Fém
Fémről álmodni erőt és szilárd jellemet jelez, de szimbolizálhatja a társadalom embertelen oldalát is.

Fésű
Az álomfejtők szerint bosszúság fogja érni azt, aki álmában fésűt lát, ugyanezt jelenti az is, ha leesik a fésű.

Fodrász
Ha egy asszony azt álmodja, hogy fodrászhoz ment, az annak a jele, hogy hamarosan egy családtagjának erkölcsét sértő családi botrányba keveredik. Be kell festetni a haját, hogy nagy nehezen megússza a börtönbüntetést. Ha egy férfi álmodik fodrászról, az sok pletykát jelent, vagy azt, hogy uralkodni szeretne egy gyönyörű nő fölött.

Fokhagyma
Álomban a fokhagyma látványa, ha szegény az álmodó, akkor jó jelentésű, ha gazdag, akkor valakitől gonoszságra számíthat. A fokhagymaszag levertséget jelez.

Fonál
Az álomfejtők szerint: ha egy facér nő fonállal álmodik, hamarosan egy jómódú férfi felesége lesz.

Főzés
Főzésről álmodni, az jelenti, hogy az álmodó alárendeltjévé kívánja tenni, és maga képére szeretné formázni a környezetét. Másik jelentésében viszont az ember gondoskodó oldalát jelképezi, s az illető szeretetvágyára utal. Egy másféle magyarázat szerint, az álmodó életbevágóan fontos ünnep előtt áll.

Futás
Álomban a futás nagy változásra hívja fel a figyelmet. Futni bizonyos cél felé, öröm; futás közben elfáradni, egészséges embernek jót jelent. Futás közben megállni bánatot jelez.

Füstölő
Füstölő égetésének álma az álomlátó spirituális fejlődését jelzi. Nagymértékű tudatosságot, elkötelezettséget reprezentál.


G

Gólya
Álomban gólyát látni gyermekáldást jelent, de jelenthet jó barátot is. Ha gólya kelepel az álmodó házán az illetőt szégyen éri; ha fészket rak a kéményén, akkor szerencséje lesz. Több gólya látványa boldog házasságot prognosztizál.

Gránátalma
Álomban gránátalmákat látni, termékenységet, jó egészséget és hosszú életkort prognosztizál, de szexre való csábítást, felhívást is jelezhet. Alternatív módon a vért reprezentálja.


GY

Gyapot
Gyapotföldről álmodni különös vágyat ébreszt a gyapotszedésre.

Gyémánt
Az álomfejtők szerint gyémántok birtoklásáról álmodni nagyon ígéretes álom, ugyanis magas körökből származó tiszteletet és elismerést jelent. Az viszont, ha a Szűz Mária koronájából való gyémántot lát, és visel álmában, közeli halálesetet jelez.

Gyerek
Aki kisfiút lát álmában, örömteli híreket kap, aki viszont leánygyermekről álmodik, rossz híreket hall, a török álomfejtők szerint. Általában gyermekkel álmodni, minden esetben valamilyen szerencsét jelent. Ugyanakkor a gyerekcipő: rossz hír; a gyerekruha: betegség; gyereket örökbe fogadni: viszályra figyelmeztet.

Gyertya
Az álomfejtők azt mondják, hogy a család jól megalapozott szerencséjét jelenti, ha az álomban látott gyertya tiszta, nem imbolygó lánggal ég.

Gyík
Gyíkkal álmodni egy ismeretlen ellenségre utal, vagy üzleti vállalkozásra.

Gyöngy
Gyönggyel álmodni, megfontoltságot jelez az új vállalkozásokban, tervekben. Az emberi lelket is jelképezi. Egy másik felfogás szerint a gyöngy álomban mindig könnyeket jelent.


H

Haj
Hajról álmodni azt jelenti, hogy az illető nem jár el kellő gondossággal személyes ügyeiben, és nem fog előrejutni, mert nem használja az eszét. Barna haj álomban szerencsés szerelem. Másnak haját levágni, nyereséget jelent.

Hal
Hallal álmodni egy jó ismerős teherbeesését jelenti. Halat fogni: az erő jele, tengeri halat látni álomban: rémület; a halikra: sok pénz; halat megölni: nagy bevétel; ajándékba halat kapni: gazdagság.

Halál
Álomban meghalni nyomorúság. Halálra vágyakozni, egészséget jelent. Meghalni majd újraéledni, azt jelzi, hogy nagy tisztesség éri az álmodót. A pandzsábiak szerint, ha valaki halállal álmodik, az a hosszú élet jele.

Halott
Az álomfejtők szerint, ha az álomban látott halott mond valamit, jól oda kell figyelni, mert ez nagyon fontos lehet az álmodó számára. Halott személlyel álmodni, egy figyelmeztető álom, azt jelzi, hogy a jelenlegi körülmények nem sok jóval kecsegtetnek, ezért nem szabad semmiféle egyezségbe belemenni, és semmilyen szerződést aláírni.

Hamu
Álomban: hamun járkálni, bénulást okozhat.

Háromszög
Háromszöggel álmodni szerelmi légyottot ígér, de azt is jelentheti, hogy titkos találkozóra megy az álmodó.

Házasságkötés
Házasságkötésről álmodni egy családtag halálát jelenti. Ha a házasságot idegenek kötik, akkor a halott egy távoli ismerős vagy barát lesz. Házassági ajánlat álomban, bizonyos körülmények rosszabbra fordulását jelzi. Ha álmában az előző párjával készül házasságot kötni az ember, azt jelzi, hogy elfogadta a kapcsolatából adódó kötelezettségeket, és tanult a múltbéli hibáiból. A pandzsábiak szerint házasságról álmodni szerencsétlenséget jelent.

Holdfogyatkozás
A holdfogyatkozás álma azt jelzi, hogy az illető valamilyen eddig elrejtett tulajdonságára, titkolt hibájára hamarosan fény derül.


I, Í

Iga
Nőtlennek: házasság; nősnek: nyugodalom.

Indiai jó álmok és rossz álmok
Az indiaiak nagyon hisznek az álmok erejében, melyeket isteni figyelmeztetésnek tekintenek. Szerintük istenekről, démonokról, szerencsésnek tartott állatokról vagy szerencsésnek tekintett dolgokról álmodni jó jel. Viszont aranyról, vasról, hulló csillagról vagy földrengésről álmodni rosszat jelent.  A pandzsábiak szerint a hajnali álmok általában valóra válnak. Nem jó tűzzel álmodni, vizet látni viszont szerencsét hoz. Váratlan szerencsét jelent, ha az ember álmában valamelyik ősétől ajándékot kap, ha viszont a felmenője elvisz valamit tőle, az a közelgő halál jele.

Ing
Ha fehér: nyereség; ha koszos: betegség.

Írás
Ismeretlen kézírást látni: valami hasznosat üzen az álmodónak; olyan írás, amit nem tudunk elolvasni: titkot jelent, amelyet megtudhatunk.

Ivás
Pohárból: jó társaság, amely hasznodra van.


J

Jajgatás
Álomban jajgatni, nagy bajra utal, jelenthet rossz évet, szárazságot, halálesetet.

Jég
Jéggel álmodni gond és betegség. Ha beszakad alattunk a jég, feleslegesen fogunk félni valamitől. Jégen elcsúszni szerelmi csalódás, vagy reményvesztettség. Jégen ülni, kedvezőtlen esemény bekövetkeztét jelzi. Olvadó jégen járni, füstbe ment törekvések. Jégkrémet enni, készíteni, eladni vagy felszolgálni, azt jelenti, hogy az illető elégedett az életkörülményeivel.

Jérce
Jércét látni álomban, nemsokára szerencse éri az illetőt.

Juh
Akolba zárt juhok, hosszú télre figyelmeztetnek. Juhot nyírni, veszedelmes időszak következik. Juhnyáj: az álmodó elégedett az életével. Juhokat őrizni, nyereség áll a házhoz. Juhászt látni álomban esőzéssel kapcsolatos kárt jelöl.


K

Kakas
Kakassal álmodni tűzvészre figyelmeztet, de jelenthet örömet szerző hírt, nőknél szerencsét. Kakas a tyúk hátán: szerencse a szerelemben. Kakas látványa egy torony tetején ünnepnapot jelent.

Katona
Katonával álmodni: bátorságot, olykor dühöt és gyűlöletet is jelent. A legtöbbször azonban rossz változásra van kilátás. Öreg katona látványa: hazudni fognak az álmodónak.

Kenguru
Kengurut látni, váratlan és izgalmas utazás ígéretét jelenti.

Kereszt
A keresztről és a keresztre feszítésről szóló álom szerencsét jósol az álmodónak: aki saját magát látja keresztre feszítve, nyugodt, eseménytelen házasságot remélhet; a tengerészek számára jó hajózást jelent. A politikusnak a keresztre feszítés a hivatali ranglétrán való emelkedését ígéri.

Kert
Kertet látni álomban többnyire gyerekáldást jelent. Virágos kerttel álmodni békét, kényelmet, igaz szerelmet és boldog otthont ígér. Gondozatlan, gazos kertet látni álomban, azt jelenti, hogy az illető elhanyagolta lelki szükségleteit. Az álombéli zöldséges kert, szorgalommal és gondossággal elért jólétet jelent, stabilitásra és belső erőre utal. Kert magas kerítéssel körülvéve azt jelzi, hogy adósságunkat kiegyenlítjük. Kert ősszel: gyász jele; kert télen: halott gondolatok.

Kesztyű
A kesztyű álomban, meghívásra lehet számítani. A kesztyűről álmodó embernek többnyire peres ügyei vagy üzleti gondjai lesznek, azonban megfelelő módon képes velük megbirkózni. Fekete kesztyű a gyász jele. Páratlan kesztyű: elválás olyantól, akit szeretünk.

Kígyó
Az álomfejtők szerint álomban magányos kígyót látni, és fenyegetést érezni, azt jelenti, az illetőnek egy olyan gonosz ellensége van, aki nemcsak ármánykodik ellene, hanem a testi épségére is tör. Sok kígyót látni egy gödörben balszerencse sorozatát jelzi előre a szerelemben és az üzleti életben. Ha sikerül az illetőnek legyőzni és meggyilkolni az álmában fenyegető kígyókat, azt jelzi, hogy felülkerekedik a nehézségein és diadalmaskodni fog. Kínában szerencsés előjel, ha álmunkban kígyó üldöz. Álomban fekete kígyót látni, leánygyermek születésének előjele, a szürkésfehér kígyó viszont fiúgyermek születését jövendöli. Az üzbégek szerint, aki fehér kígyóról álmodik, az meggazdagodik.

Koporsó
Az álomban látott koporsó az anyaméhet szimbolizálja. Ha üres, az álmodónak néhány területen kibékíthetetlen véleményeltérése van környezetével. A koporsóban látható holttest, depressziós időszakot jelez előre, melyet valószínűleg a személyi szabadság korlátozása okoz. Értelmetlen vagy rosszabbodó viszonyra, ügyre figyelmeztet. Itt az ideje a helyzet megszüntetésének vagy a kapcsolat felszámolásának.

Korsó
Az álomban látott korsó mindenféle rossznak a jele, kivéve, ha kútba vagy patakba esik, és darabokra törik, mert így a benne lévő bajok szétszéledhetnek. Teli korsóval álmodni, egészséget jelent; ha üres a korsó, az a szegénység jele.

Kulcs
Kulcsokat látni álomban, nem várt változást jelent, de utalhat valamilyen titokra, különösen akkor, ha a kulcs rozsdás. Kulcsot elveszíteni, haragot jelez a legjobb baráttal. Kulcsot találni: kiszabadulás szorongatott helyzetből. Kulcscsomó a kézben azt jelzi, hogy kezedben tartod a szerencsédet.

Kutya
Kutyával álmodni: az embernek alattomos ellensége van. Egy másik változatban, kutyáról álmodni nagy sikert, gyönyörűséget és állhatatos barátokat jelez. Ugató kutya felől álmodni, rosszabbodó életkörülmények várhatók, nagy valószínűséggel nehézségek fognak következni. Fogaival vicsorgó kutya látványa álomban gyűlölködést jelez előre.


L

Léggömb
Léggömböket látni álomban, szertefoszlanak a vágyak, különösen az üzleti életben és a szerelemben, de jelenthet veszteségeket is, és visszaesést, jövedelemcsökkenést a vállalkozásban, sőt válást is.

Levél
Az angol álomfejtők szerint annak a nőnek, aki szeretné megtudni, hogy szeretője őszinte-e hozzá, ki kell választania a szerelme levelei közül egyet, lehetőleg azt, amelyik a legszenvedélyesebb szövegű. Ezután a levelet az asztalra téve, össze kell hajtani kilencrétűre. Az így összehajtott levelet egy tűvel át kell szúrni, és a párna alá tenni. Ha éjjel a szerelmes nő ezüstről, drágakövekről, üvegről, kastélyról vagy tiszta vízről álmodik, biztos lehet benne, hogy szeretője őszinte, ígéretei becsületesek; ha azonban lepedőről, pókról, tűzről, fáról, virágokról vagy arról álmodik, hogy köszönti őt, akkor érzései hazugok, és el fogja hagyni. Ugyancsak álommal kapcsolatos hiedelem, ha valaki arról álmodik, hogy levele érkezett egy barátjától, annak az a jelentése, hogy a barátja hamarosan megérkezik, vagy nemsokára újabb hírt fog adni magáról.

Liba
Libát látni álomban hír jöttét jelzi, de jelenthet pletykálkodást. Ha gúnár támadja meg az álmodót, az csalárdságot jelent. Repülő liba messzi utazást prognosztizál; a libatoll pedig kigúnyolást.


Bármely lóval kapcsolatos álom nagyon szerencsés; még a halottas kocsit húzó tolldíszes lovakról való álmodás is jó jel, ugyanis esküvőt jelez előre. Az álomban látott tarka ló ugyancsak nagy szerencsét jövendöl. Hasonlóképpen vélekednek az arabok is. Aki lovakkal, öszvérekkel vagy szamarakkal álmodik, jót remélhet, mert a Próféta azt mondta: "A férfiak szerencséje a lovaik üstökéhez van kötve az utolsó ítélet napjáig." A Koránban pedig meg van írva, hogy Allah akarta úgy, hogy "meglovagolják őket és pompázzanak velük."A török álomfejtők szerint, aki fehér lóról álmodik, annak teljesülni fognak kívánságai.


M

Macska
Macskával álmodni általában kedvezőtlen előjel, jelezhet hűtlenséget, árulást vagy valamilyen szerencsétlenséget. Az álomban látott fehér macska jót jelent az angolszászoknál; a cirmos macska úgyszintén, mert szerencsés szerelmet jelez. Az álomban látott vörösessárga macska pénzt és sikeres üzletet ígér; a fekete-fehér macska az álomlátó gyerekeinek a szerencséjét jövendöli; a foltos macska, annak a jele, hogy a barátjaival lesz szerencsés az illető. Az álomban támadó macskák, ellenséget jeleznek; de ha eredményesen megküzd velük az ember, akkor nagy nehézségeken sikerül keresztülvergődnie, és hírnévre tehet szert. Ha valakit álmában csúnyán összekarmol egy macska, az betegséget és bajt jelez előre az álmodónak.

Madár
Az álomfejtők szerint madárral álmodni férjhez menést, álomban repülő madarakat látni, sikeres életet jelent. Madarat fogni: szerencse idegen vendéggel kapcsolatban. Madarat fészkén ülve látni álomban, házasságra van kilátás.

Mágia
Az álomfejtők szerint, az álomban átélt, vagy látott mágia bármilyen formája váratlan változásokat jelez. Ha azt álmodja valaki, hogy becsapta, vagy megtévesztette egy mágus, az annak a jele, hogy ismét találkozik egy rég nem látott, elveszettnek hitt barátjával, vagy felújít egy kihűlt szerelmi kapcsolatot.

Majom
Majommal álmodni azt jelenti, hogy az ember barátai álnokok, akik csak hízelegnek neki, miközben csak a saját érdeküket nézik. Táncoló majom látványa álomban közeli szórakozásra kilátás; fára mászó majom: ellenségeskedés; ordító majom: ha leány álmodja, akkor egy teszetosza fiú fog neki udvarolni.

Makk
Az álomfejtők azt mondják, makkal álmodni jó dolgokat jelez előre, jelentős vagyongyarapodást ígér. Asszonynak makkevésről álmodni azt jelenti, hogy jómódú lesz, és örömteli pozícióba emelkedik. Aki arról álmodik, hogy lerázta a makkot a fáról, annak vágyai hamarosan teljesülni fognak az üzleti életben vagy a szerelemben.

Mandula
Mandulával álmodni, átmeneti bánatot jelez. Élvezettel evett manduláról álmodni szerencsét jelent, ha keserű az íze, az eltervezett változtatásokat el kell halasztani, de utalhat betegségre is.

Medve
Az álomfejtők szerint egy medve megöléséről álmodni azt jelenti, hogy szorult helyzetből sikerül kiszabadulnia az álmodónak. A kínaiaknál az álomban látott medve fiúgyermek születésére utal.

Méh
Méhekkel álmodni sikeres üzletet jelez. A méhraj tűzvészre figyelmeztet. Álomban a méhszúrás szerencsétlenségre utal.

Méz
Álomban mézet enni szomorúság éri az embert.

Mosómedve
Mosómedvéről álmodni arra figyelmeztet, hogy fel kell készülni az önvédelemre. Egy másik változat szerint álomban mosómedvét látni, azt jelenti, hogy az emberek hamis arcukat mutatják az életben. Ha az álomban egy mosómedve kergeti az embert, annak az álmodó számára az a jelentése, hogy, akit eddig barátjának vélt, ellensége lesz, és a háta mögött a bukásán mesterkedik.


N

Nád
Álomban nádba fújni jó kilátás jele. Nádasban ülni, az álmodó a fájdalmát kívánja feledni, de jelenthet szerencsét is. Téli nádas látványa, hosszú télre lehet számítani.

Napfogyatkozás
Az álomfejtők szerint, napfogyatkozásról álmodni, az élvezetek túlzásba vitelére figyelmeztet. A túl sok esti összejövetel, az ivászat egészségi problémákhoz vezethet. Az álmodó átmeneti sikertelenségre számíthat a vállalkozásában.

Narancs
Keserű naranccsal álmodni azt jelzi, hogy rágalmak érik az embert, mégpedig arról a helyről, ahol a narancsokat látta.

Nátha
Náthásnak lenni, azt jelenti, hogy jó egészségnek örvend az álmodó.

Név
Ha valaki álmában a nevét hallja, arra utal, hogy jó üzenetet kap az álmodó.


NY

Nyak
Ha egy nyakról szól az álom, az a közelgő pénz jöttét jelzi, kivéve, ha egy törött nyakkal kapcsolatos, ebben az esetben arra figyelmeztet, hogy a vállalkozását, üzleti ügyeit rosszul menedzseli az álmodó. A vastag nyak kedvező jel.

Nyaklánc
A nyaklánc elvesztéséről álmodni, szenvedést jelent a szeretett lény elvesztése miatt. Ha az álmodó a szerelme vagy önmaga nyaka köré tesz egy nyakláncot, az házasságot és boldog családi életet jelez. Nyaklánc asszonyon: ajándékot fog kapni az álmodó.

Nyúl
Nyúllal álmodni szerencsétlenséget, rendszerint félelmet is jelent. Országúton ülő nyúl: titkos helyre való hívogatás. Nyúlganéj: kisebb szerencse éri az embert.


O, Ó

Olajbogyó
Olajbogyó álomban kereskedőnek szerencse, másnak pedig fájdalom.

Olajfa
Olajfát látni hegyen, szenvedésre számíthat az álmodó.

Olajos hal
Álomban olajos halat látni utazást jelez.

Olló
Az olló álomban is gyakran a veszekedés és harag jele. Ollót ajándékba kapni, kis szerencse. A nagy olló kövér asszonyra utal, a szabóolló pedig hideg időjárásra.

Orgyilkos
Álomban orgyilkost látni, gonosz gond fog hatalmába keríteni.

Orsó
Orsót látni álomban eljegyzést jelez a családban, nagy ünnepléssel.


Ö, Ő

Öblítés
Gonosz indulatok lecsengését, segítség érkezését vetíti előre.

Ölelés
Valakit ölelni álomban a csalfaság jele. Öregasszonyt ölelni, megszorítás, ifjú lányt ölelni, aggodalomra lesz ok.

Ölyv
Álomban ölyvet látni nagy veszedelem.

Öreg emberek
Öregurakkal álmodni jó egészség jele. Öregasszonyt látni álomban haragot jelent. Mezon kószáló öregember látványa, meglopják az álmodót. Táncoló öregember hosszú téli utazás, bánat várható.


P

Papagáj
Papagájjal álmodni azt jelenti, hogy valamilyen tréfás dolog történik az illetővel. Ha a papagáj megcsípi az álmodót, az barátnője irigységéről árulkodik. Az álomban látott és hallott beszélő papagáj azt jelenti, hogy gonosz gúnyt űznek az álmodóval.

Patkány
Álomban egy kamrában látott patkányok ínséges idők eljövetelét jelentik. A patkány látványa ellenségre hívja fel a figyelmet. Ha a patkány megharapja az álmodót, szerelmi féltékenység jele.

Páva
Álomban, ha a páva: kiált, szerencsétlenséget jelent; repül, kis öröm, amelyért nagy árat kell fizetni; alszik, a csábítás jele; a napon sütkérezik, egy asszony hiúsága miatti veszedelemre utal; döglött, öregasszony szerelmére figyelmeztet. Az álomfejtők szerint: álomban páván lovagolni, megszégyenülés jelent egy szerelemben; pávát enni böjtölés idején, gonosz áll a házhoz. Pávatollal álmodni, börtönt, pávatollal játszani, ingerlékenységet jelent.

Pénisz
Ha egy asszony péniszről álmodik, egy rokona fog meghalni, mondják a törökök.

Pénz
Pénz elvesztéséről álmodni, átmeneti zavarokat, boldogtalanságot jelent a családi életben, és visszaesést a vállalkozásban. Gyengének, sérülékenynek és talajt vesztettnek érezheti magát az álomlátó. Emellett a becsvágy, energia és a kellő önbecsülés is hiányzik belőle. Pénz ajándékozása álomban, a szeretet adásával azonos módon értékelendő. Az álmodó keresi a szeretetet. Ha mások ajándékoznak pénzt, elhanyagoltnak, mellőzöttnek érzi magát. Valószínűleg nem tanúsítanak kellő figyelmet a problémáira, és nem mutatnak együttérzést az illető iránt. Pénzt lopni, veszélyre figyelmeztet, és óvatosságra int. Pozitív értelmezésében viszont arra utal, hogy az illető – erőfeszítéseinek köszönhetően – végül képes lesz szert tenni az általa értékesnek tartott tulajdonságokra. Az indiai szikh álomfejtők szerint az alvó személy családjában betegség várható, ha az illető álmában valakitől pénzt vesz el.

Pénztelenség
Pénz hiányáról álmodni a társadalmi státusz elvesztésétől való félelmet jelzi. Az álmodó híján van azon képességeknek, melyek céljai eléréséhez szükségesek. Azt is jelezheti, hogy túlságosan sokat foglalkoznak vele, vagy ellenkezőleg, teljesen elhanyagolják az illetőt.

Pillangó
Az álomfejtők szerint körös-körül röpködő pillangókat látni álomban azt jelzi, hogy távoli barátunk felől kapunk hírt, levélben, vagy valakitől, aki találkozott vele. Pillangóról álmodni általában, a megnyugvás iránti vágyat jelzi. Emellett a pillangók kreativitást, romantikát, élvezetet és szellemiséget is kifejezhetnek. Az is lehet, hogy az álmodó gondolkodásmódja átalakulás előtt áll. Ha az alvó személy egy gyönyörű, színes pillangót lát álmában, az illetőt pozitívan értékelik egy közeli társasági összejövetelen.

Pók
A magyaroknál álomban a tarantella pók kivételével az összes pók látványa, jó szerencsét jelent. Minél nagyobb pókot lát az ember, annál nagyobb szerencséje lesz. Ha falon mászó pókot látunk álmunkban, a legkedvesebb kívánságunk fog teljesülni. Hálóját szövő pókot látni álomban, kemény munka révén növekedő vagyont jelképez.


R

Rémisztő álmok
Szerencsét jeleznek, például tűzben megégni mindenki számára szerencsét jelent, mert ha beteg álmodja, meggyógyul; ha fiatal álmodja, szerelmi szenvedély keríti hatalmába.

Repce
Repcével álmodni intő jel, civakodásra vagy egy esetleges megerőszakolásra figyelmeztet, amelynek elkerülésére fel kell készülni érzelmileg és fizikailag.

Repülőtér
Forgalmas repülőtérről álmodni az illető szabadság utáni, vagy utazási vágyát jelzi. Ha az álomban a repülőtér üres, vagy elhagyott, az útiterv megváltozik, vagy az utazás elhalasztódik.

Rossz álmok jó jelentése
Halállal álmodni, születést jelent, születésről álmodni halált. Álomban betegeskedni, jó egészség; bánkódni, jó hír felől hallani. Álomban a baleset, a sors jobbrafordulását jelenti; a büntetés, jutalmazást jelöl; a büszkeség, megszégyenítésre utal. Ha egy szegény férfi álmodja azt, hogy nővé fog változni, jó ómen, mert valaki gondoskodni fog róla, ha gazdag ember álmodja ugyanezt, akkor ez rossz ómennek minősül, mert arra utal, hogy hatalmának vége szakad.

Rózsa
Az álomban kapott virágzó rózsa a szerelmeseknek jót jelent; másnak kellemes találkozást. Fehér rózsával álmodni ártatlan lány szerelmét jelzi; a hervadt rózsa jelentése, hogy elfelejtik az illetőt. Az arabok hiedelem világában a friss rózsa a szívet megremegtető örömök eljöveteléről ad hírt, míg a hervadt rózsa csalóka híreket jelent. Rózsatövis felől álmodni, azt jelenti, hogy olyannak okozunk fájdalmat, akit szeretünk. Rózsát kötni, vigasztalódást jelez. Rózsafán jönni a világra, gazdag asszonyt jelent. Ha valaki álmában: rózsát kap és azt a hajába tűzi, akkor becsapja valaki, akiről azt hitte, hogy jó barát; tavasszal egy csokor rózsát kap, igaz szerelemre talál; ha viszont télen kapja a csokrot, a keresés hiábavalónak bizonyul. Álomban egy teljes díszben pompázó, virágba borult rózsabokrot látni, esküvőt jelez a családban. Ha valakit álmában rózsavízzel locsolnak meg, azt jelenti, hogy a kedvese másra gondol.


S

Sáfrány
Sáfrányos ételt enni álomban betegség jele.

Sánta
Sánta férfival álmodni félelmetes érzés; sánta asszonnyal: pletykáznak az illetőről; sánta gyerek: eltitkolt szerelem; sánta kutya: rossz hír.

Sebesülés
Ha egy öregember azt álmodja, hogy megsebesült a mellkasán, rossz hírt fog hallani, ha egy lány ugyanerről álmodik, akkor szerelmes szeretőre fog lelni.

Seprés
Asszonynak boldog házasság, férfinak nehéz munka.

Sóhaj
Sóhajtást hallani álomban szerencsés hír.

Sorompó
Sorompót látni álomban szép idő várható.


Sóról álmodni, új ízek és ragyogó élmények megjelenését jelzi. Az álmodó egyéni értékeinek jobb elismerését, hangulatának javulását, életerejének növekedését mutatja. Az erőfeszítések eredményre vezetnek. Hús sózásáról álmodni, az adósság felhalmozódását jelzi, melynek eredményeként folyamatosan zaklatják a pénzbeszedők.

Sör
Álomban sört látni vagy inni, boldogságot, homályt vagy ihletet jelez, de arra is utalhat, hogy az álmodó erős társadalmi életet él.

Strucc
Struccokkal álmodni rossz előjel, mert halálhírt, vagyis pusztulást jelent.


SZ

Szakáll
Szakállas emberrel álmodni, szeszélyes asszony miatti bizonytalanság. Földig érő szakáll. gazdagságot reprezentál. Lány állán növő szakáll, az álmodó elveszíti a szeretőjét.

Szamár
Aki álmában szamara hátán üget célja felé és azt el is éri, szerencsés és boldog lesz minden dolgában, de aki útközben leesik róla, azt szerencsétlenség és bánat éri.

Szamóca
Szamócát enni asszonynak titkolt szerelem, férfinak betegség, a szamóca látványa, jó házasság.

Színek
Álomban a színek közül a fehér: becsületességet jelent; a fekete: gyászt; a kék: kiegyensúlyozottságot; a vörös: elválást; a piros: erőszakot.

Szomjúság
Álomban megszomjazni, nyugtalanságot jelent, de vonatkozhat szomorúságra vagy fáradtságra is.

Születésnap
Álomban születésnapot ünnepelni, hosszú életkort jelent.


T

Takarítás
Álomban szobát takarítani irigység jele; istállót takarítani hideg idő várható.

Tanítás
Tanításról álmodni öregedés, tanítványra lelni boldogság.

Tea
Ha valaki azt álmodja, hogy teára szomjazik, akkor hívatlan vendégek fogják meglepni.

Tenger
Álomban tengerparton állni, és figyelni a hullámokat, ahogyan a habjai a fövenyen összetörnek, azt jelzi, hogy az illetőnek kis híján baleseti sérülése lesz.

Teve
Ha az ember tevével álmodik, nagyobb óvatosságra van szüksége, mert feltehetően túl sok terhet cipel a vállain. Az ilyen személy – ahelyett, hogy szabadjára engedné, hajlamos magába fojtani az érzelmeit. Meg kell tanulnia felejteni és megbocsátani. Ugyanez az álom más értelmezésben nagy problémák megoldására, akadályok leküzdésére való képességet jelez. Aki fehér tevéről álmodik, gazdaggá válik, mondják az üzbégek.

Tojás
Tojást enni álomban harag; tojáshéj: gyász; sok tojás: nyeremény; záptojás: betegség. A törököknél tojásokról álmodni hírbe hozást, pletykát jelent.

Tömjén
Tömjénnel álmodni lánynak fejfájás; másnak megkönnyebbülés; asszonynak lelkiismeret furdalás.


Az álomfejtők szerint, aki álmában tűt talál, olyan barátokra számíthat, akik nagyra értékelik őt. Tűt keresni álomban, fölösleges aggodalmakat jelez. Tűvel álmodni, egy barátság végét jelzi.

Tükör

Az álomban látott tükör az egészséges ember számára örömet jelent, ha viszont beteg az illető, egészségromlásra utal. A fényes tükör ájulást, a törött tükör pedig árulást jelez.

Tűzhely
Nőtlennek házasságot, másnak betegséget vagy helyváltoztatást jelent.


TY

Tyúk
Új taggal bővül a család.


U, Ú

Újszülött
Csecsemővel álmodni ártatlanságot, tisztalelkűséget, melegséget, új szerelem vagy új barátság kezdetét jelzi. Viszont szoptató asszonyt látni álomban, rosszat jelent, az fogja becsapni az illetőt, akiben a legjobban megbízott.

Utazás
Utazásról álmodni, az életcélok elérésére irányuló törekvést, általánosságban az életutat jelzi, melyet az álmodó örömtelinek és sikeresnek talál. Ha az álmodó ismeretlen területen utazik keresztül, az a versenytársak részéről reá leselkedő veszélyre utal. Aki álmában emberekkel teli autóban utazik, új és érdekes barátok, izgalmas kalandok elé néz. Ha viszont egyedül van az autóban, nehéz idők várnak rá.


Ü, Ű

Ürülék Aki emberi ürüléket lát álmában, az pénzhez jut, vélik a törökök.

Üstökös
Üstökösről álmodni, azt „üzeni” az álomlátónak, hogy sürgősen meg kell szabadulnia a fizikai és lelki akadályoktól, és tovább kell haladnia a céljai felé.


V

Varjú
Az álomfejtők úgy vélik, hogy varjúval álmodni, csalódást jelent mindenben, bánatra, balszerencsére figyelmeztet, sot halált is jelezhet.

Vér
Álomban vért inni, az álmodó kirobbanó életerejéről és energiájáról árulkodik.

Vipera
Viperáról álmodni balszerencsét jelent. Megölni egy viperát, általában jó ómen. Egy élő vipera a küszöbön, halálesetet jelez a házban.

Víz
Vízzel kapcsolatos álmok jelentése: a vízesés váratlan, kellemes dolog; a folyó, ha tiszta, akkor nyugodt sikeres életet; ha zavaros, fenyegető veszélyt jelent;
az óceán: az illető békéjét; a kút belső nyugalmát jelzi; a mocsár pedig valamilyen veszélyre figyelmeztet. A magyar álomfejtők szerint: tiszta vízzel álmodni jószerencse, vagyonosodás jele; zavaros víz szomorúságot jelez, vagy az álmodó sajnálkozását egy általa jól ismert személy betegsége vagy halála miatt. Álomban a koszos víz látványa, egy gátlástalan személyre figyelmeztet, aki tönkre akarja tenni az álmodót.


Z

Zafír
Zafírral álmodni kellemetlen látogatóra utal.

Zászló
Zászlóval álmodni, ha az álmodó viszi, tekintélyt jelez; ha messziről látszódik, zavaros időt jelent.

Zuhanás
Zuhanásról álmodni a lelki egyensúly, az önkontroll elvesztését jelenti. Reprezentálhatja a veszélyeztetettség érzését, az önbizalom hiányát, a kudarctól való félelmet vagy képtelenséget a helyzettel való megbirkózásra. Ha valaki magasról zuhan ki álmában, és megsérül, készüljön fel arra, hogy nehéz napok várnak rá; ha a zuhanás nyomán nem sérül meg, a probléma kisebb és átmeneti jellegű lesz.


ZS

Zsiráf
Az összképre kell figyelnünk, átfogóbb szemléletmódra van szükségünk.

 

Hozzászólások  

0 #995 Tiffany 2015-05-21 06:44
Kedves Erzsébet!

Tegnap elég érdekes álmom volt. Kint voltam a testvéremmel az udvaron, amikor az egyik kutyánk rémülten kezdett felém ugatni, mint ha lenne mögöttem valaki. Ránéztem a kutyára (puli) és néhány helyen a kutya csupasz volt. A következő kép, hogy a húgom és lát valamit mögöttem, elkezdte mondani hogy mit mond neki az a valaki, de egyszer csak ő is rémülten elhallgatott. Bementünk a házba, később kijöttem édesanyámmal, a puli ugyanúgy jelzett nekem, amikor hátra fordultam egy fekete talárban csontvázzal nézett szemközt, aki saját magára mutatott, hogy elvisz. A következő kép, hogy nem tudok bemenni a házba, nézek be a terasz ajtaján a családom pedig le-fel járkálnak nagy fekete szemekkel, miközben ez a csontváz hozzám beszél: ha eladom a lelkem, és halálom után magamtól megyek a pokolba a családom megmenekül. A másik kutyám egy németjuhász, odajött hozzám de nem is ugatott, furcsán nyugodt volt, nem tudom ennek van e jelentősége, de olyan érzés volt mint ha nem is az én kutyám lenne. És végül felriadtam.

Ennél értelmesebben nem tudom megfogalmazni :) Köszönöm szépen
0 #994 asuka3 2015-05-21 04:56
Kedves Erzsébet!
Az utóbbi 1-2 3vben szinte mindig arról álmodom hogy megölnek vagy meg akarnak ölni olyan emberek akik számomra ismeretlenek. Azonban van hogy az almom témája az hogy elveszik tőlem a szerelmem vagy megcsal vagy hasonló. A legutóbbi álmom a 2 keveréke volt.
mar nem emlékszem hogyan kezdődött. Ami rémlik hogy a barátommal az ágyában feküdtünk ő alsóban én pizsamaban. Átkarolt és majdnem elaludtunk amikor hirtelen egy kórházi ágyon voltunk és a barátom mögött egy öreg nő feküdt. Felénk fordította undorító üveges szemét és átakarta ölelni a barátom. Próbáltam lerugdosni nem sok sikerrel. Ennek az lett a következménye hogy felettünk termett egy férfi aki valami hatalmas talán tálat tartott és amikor megburította akkor a fedő alatt valami forró lötty burult ki. Elkezdte kimarni a takarónkat és a barátommal kiugrottunk alóla. Ő fölvett egy pólót majd elkezdtünk futni egyenesen előre. Sötét utcákon szaladtunk . Nem telt bele sok idő és utolértek minket. Vagyis a nő inkább utolgurult mivel végig az ágyon maradt.aztán a nő nyöszörgött és rángatózótt én meg lerántottam róla a takarót. Kövér volt és ráncos bőrén hatalmas lila foltok éktelenkedtek mintha már halott lenne. Nekem rögtön az ugrott be hogy megszállta az ördög. A férfi erre a húzásomra odaugrott és megpróbálta hozzámnyomni a kezében tartott forró tálszerűséget. A barátom levette a pólóját és azzal lezdte el támadni a férfit. Odakiáltotta nekem hogy meneküljek és én így is tettem.ott volt melletünk egy daru"rúd" bemásztam a kózepébe és elkedztem felfelé mászni azzal a tudattal hogy van rajt egy nagyobb rés ahol kitudok mászni és leugrani a túloldalra, mert a két helyet betomfal válsztotta el. Már annyira magasan jártam hogy elkezdett szűkülni a járat. Aztán halllottam hogy a nővérem kiáltja: vigyázz alattad! Lenéztem és ott mászott utánnam az öreg még mindig pucéran bandzsa üveges szemekkel. Elkezdem lejjebb mászni majd beletapostam az arcába bár közben féltem hogy elkapja a lábam és beleharap tűhegyes fogaival. Ez nem tőrtént meg és én elkezdtem lejjebb tuszkolni a lábammal ami meglehetősen könnyen ment mintha tényleg egy halottat taposnék. Miközben másztam lejebb a kijáratot kerestem még mindig mert úgy gondoltam biztos olyan gyorsan másztam hogy nem vettem észre. Itt ébredtem fel.
Csak szeretném tudni hogy ez az álom mit jelent és hogy mért álmodom szinte mindig azt hogy vagy bántani vagy megölni akarnak......
0 #993 Judit 2015-05-19 16:05
Kedves Erzsébet!

Köszönöm szépen a választ és minden szava igaz...
azt is le kell írnom hogy engem a nagyszüleim neveltek fel 3-éves koromtól és hogy a témánál maradjunk ma kedden megint a nagymamámmal álmodtam egy kanapén feküdtünk és épp arra gondoltam hogy be kell adnom neki a gyógyszert amikor megszólalt és azt mondta hogy nem szeretne engem elveszíteni és én mondtam neki mosolyogva hogy nem fog ami igaz nagyon boldoggá tett engem hogy ő ezt mondta de el is gondolkoztam hogy ezt inkább nekem kellett volna mondanom még ő élt de annyira szoros volt köztünk a kapcsolat hogy sose gondoltam rá hogy elveszíthetem ezért a tanácsát amit Erzsébet javasolt megfogadtam és minden nap imádkozok a lelkéért a nagymamámnak... .Köszönöm.:))
0 #992 Csiliga Gabriella 2015-05-19 09:24
Kedves Erzsébet!

Ez az álmom már évek óta vissza tér.Legelőször azt álmodtam,hogy sír a kisbabám-erre fel is riadtam. Majd nem sokkal később azt álmodtam,hogy szülök,éreztem a fájdalmat,kimer ültséget,kisfiú volt nagy fekete hajjal,de az arcát nem láttam-homályos volt. Később sétáltam az utcán a kisfiammal (a kis arca homályos volt),és ő épp megdobálta sárral a kirakatot. Pár hete megint kisbabával álmodtam (az én kisbabámmal),cs alós volt,mert nem lehetett eldönteni az öltözékéből,hog y kisfiú vagy kislány. Megkérdeztem tőle,hogy kisfiú vagy-e vagy kislány? Amint megfogtam éreztem,hogy fiú! Ekkor már láttam kristály tisztán az arcát,gyönyörű kerek arca volt.Álmomban ott állt bal oldalon az anyósom,jobb oldalon pedig a párom.Ezt el is meséltem a páromnak,ő erre csak annyit mondott,hogy az édesanyja családjában vannak kerek arcúak. Aznap mondta anyósom,hogy az ő anyósa azt álmodta,hogy vitték neki a dédit! A mai álmomban pedig egy piacon sétáltunk,fogta m a kezemben jó idő volt (de a piac tele volt Mikulásokkal) ő szeretett volna egy csokit,mondtam neki,hogy most nem veszünk-megérte tte. Én azt mondtam,hogy milyen jó,hogy nekem ilyen szófogadó kisfiam van.
Minden álmomban úgy hívják a kisfiamat,hogy: Erik
Vajon már készülődik hozzánk a mi kicsi babánk?
Elnézést kérek,hogy ennyire hosszú levelet írtam Önnek! Minden jót kívánok!
Üdvözlettel: Gabi
-1 #991 Rosta Erzsébet 2015-05-18 15:17
Kedves Paszkál – Re: #989
Álma, melynek az a lényege, hogy kormánykerék nélkül valójában nem ura az autójának (mivel az autó álomban az álomgazda életútját jeleníti meg), szimbolikusan arra utalhat, hogy olyan szituációba kerülhetett, melyben úgy érzi, nem ura az események menetének. Valami történhetett, ami eltérítette a megszokott életritmusától, életvezetésétől . Ez lehet akár egy költözés is, amikor már majdnem minden dobozokban van, melyre bármikor sor kerülhet, de még mindig nem tudja ennek a pontos idejét. Ilyenkor semmi sincs a megszokott helyén, nem azt tesszük, amit szeretnénk. Természetesen állhat valamilyen érzelmi probléma is az álma mögött, ez esetben álma egyfajta figyelmeztetés is lehet, mégpedig arra vonatkozóan, hogy baj lehet, ha nem változtat a dolgokon, és nem szedi össze minden erejét, hogy ismét megtalálja a helyes irányt.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #990 Rosta Erzsébet 2015-05-18 14:53
Kedves Laura! – Re:#984
Bár a történetek különbözőek, mindkét álmában az exének a megjelenése a legfontosabb. Az értelmezés szempontjából természetesen az sem mellékes, hogy jelenleg új párkapcsolatban él, és az előző barátjával nem a közelmúltban, hanem már 3 éve szakítottak.
Az, hogy első álmában az exe haláláról értesül, ha csak nincsenek erre utaló jelek, természetesen nem szabad szó szerint érteni, inkább metaforikusan arról lehet szó, hogy az exe mostanra teljesen „meghalt” az ön számára, tökéletesen lezárta múltat, minden szálat elvarrt, vagyis semmi gátolja az új kapcsolata kiépítésében. Azt viszont, hogy minden pénzét önre hagyta, egyéb információ nélkül nem tudom értékelni, de lehet, hogy ez valójában nem is fontos. Az pedig, hogy nem örül a váratlan „meggazdagodásn ak”, egyáltalán nem jelenti azt, hogy hiányzik önnek. valószínűleg az értékrendjéből fakadó felebaráti szeretetének a megnyilvánulása.
A második álmában – arra az esetre, ha esetleg valamiféle lelkiismeret furdalása lenne – a tudattalanja azzal a siet a segítségére, hogy ezúttal élő valójában mutatja meg az exét, és mintegy ráerősítve a három évvel ezelőtt hozott szakítási döntésére, megmutatja, hogy már nem ő az, akire a bajban számíthat. Sőt az exe - szemben az ön (első álmában) iránta érzett szomorúságával - éppen ellentétesen reagál (kineveti) az ön életét fenyegető szituációra.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #989 Paszkál 2015-05-17 20:39
Kedves Erzsébet!
Szeretném leírni Önnek a mai álmomat...
Itthonról indultam autóval, vezetés közben napszemüvegben voltam és a kezemben egy újságot tartottam amit olvastam.
Végig abban a hitben voltam, hogy a lábammal fogom a kormányt, de mikor úgy éreztem, hogy ideje félretenni az újságot és a vezetésre koncentrálni láttam, hogy nincs kormánykerék az autón.
Emiatt nagyon megijedtem nem tudtam mi lesz most, hogy fogok így vezetni és felébredtem.
(épp költözés előtt állok esetleg összefüggésbe lehet ezzel az álmom?)
Köszönettel: Paszkál
0 #988 Rosta Erzsébet 2015-05-15 15:41
Kedves Kingus! – Re: #983
Bár - mint írja - valójában is enyhe allergiája van, az a tény, hogy álmában ez annyira rosszabbodott, hogy orvoshoz kellett fordulnia, arra utalhat, hogy olyan helyzetbe kerülhetett, ami érzékenyen érinti. Esetleg olyan érzése lehet, hogy fizikailag vagy érzelmileg korlátozzák abban, hogy valamit megtegyen. Az injekciós tű jelen esetben nem valamilyen anyag befecskendezésé re, hanem a tüdejében felhalmozódott savós folyadék eltávolítására szolgál. Vagyis, ha minden rendben menne, álma szimbolikusan azt jelentené, hogy ideje lenne megszabadulnia az életét megmérgező külső befolyástól. Jelen esetben azonban az orvos nem a beteg tüdejébe, hanem a szívébe szúrja tűt, sőt – amikor a szájába helyezi az ön által ismeretlen célt szolgáló „sárga/piros eszközt”, az eset ismeretlen szemtanúját felszólítja, hogy ne leselkedjen. Ez azt jelzi, hogy van valami takargatnivalój a, vagyis mindezt a való életére kivetítve, az a személy, akiben megbízik, és akinek elfogadja a segítséget, valójában nem őszinte, és lehet, hogy ártani akar önnek.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #987 Rosta Erzsébet 2015-05-15 14:07
Kedves Judit! – Re: #961
Lehet, hogy nincs jelentősége, hogy álmában a panelházukban nem az első emeleten, hanem feljebb lakik, de - figyelemmel az előző álmára - az sem zárható ki, hogy ezzel a tudattalanja azt jelzi, hogy az elmúlt időszak során a spiritualitásna k magasabb szintjére jutott el. A vihar álomban általában nem jó jel, ugyanis gyakran nehéz küzdelmet, erős megrázkódtatást , veszteséget jelez az álomgazda életében. Ugyanakkor a vihar elfojtott félelmekre, érzelmekre is utalhat. Jelen esetben azonban - igaz némi angyali segítséggel - minden különösebb baj nélkül, gyorsan elvonul, azt sugallva, hogy az aggodalmai alaptalanok, a problémáin túlteszi magát. Hiszen önnek „védőangyalai” vannak, és a szeretett nagymamája is mindig megjelenik, ha bajban van. Vagyis nem kell magát idegesíteni, a „háborgó hullámok lecsillapodnak. ” Az ismeretlen kisbaba, akit a nagyija a gondozására bíz, az egyik lehetséges értelmezés szerint az önben lévő gyermeket szimbolizálja. Ez egyfajta figyelmeztetésk ént fogható fel, azt üzenve, hogy - mivel kiskorú gyermekei vannak - a gondjai ellenére se engedje kiveszni magából a gyermeki játékosságot. Ám az is lehet, hogy a gondjára bízott kisded valójában nem más, mint ön, akire azonban nem fordít kellő figyelmet, mert kiesik a babakocsiból. Ez szimbolikusan azt sugallja, hogy nem törődik önmagával, a saját szükségleteivel , rosszul bánik, illetőleg nem él a lehetőségeivel.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #986 Rosta Erzsébet 2015-05-15 13:06
Kedves Judit! - Re: #959
Álmait olvasva, feltűnő, hogy milyen gyakran álmodik elhunyt nagymamájával, aki az emlékezetes álmaiban szinte majdnem mindig jelen van. Ha nemrégen (maximum 1 éven belül) halt volna meg, ez nem lenne meglepő, mert a beírásaiból egyértelműen kiderül, hogy milyen szoros kapcsolat fűzte a nagyijához. Ez nemcsak azt jelzi számomra, hogy erős kötelék fűzi a felmenőihez, hanem azt is kifejezi, hogy támogatásra, gyengédségre és figyelemre vágyik. Nem kizárt, hogy ezt gyermekként elsősorban a nagymamájától kaphatta meg, ezért lehet az, amikor a hiányérzete átlép egy bizonyos határt, álmában a nagyijánál keres megnyugvást. Most is ez történhetett, először ott, ahol felnőtt, majd egy másik épületben beszélgetnek gondtalanul és vidáman. Nagymamája - mintha csak azt akarná, hogy az unokájának örömet szerezzen - beszámol arról, hogy milyen szép helyen járt, hogy sok csecsemőt és gyermeket látott, és hagyják pihenni. Ezzel egyúttal mintegy bátorítást ad önnek, azt fejezve ki, hogy a nehézségek leküzdhetők, csak pozitívan kell szemlélni az életet. Ám egyszer csak vége szakad az idilli állapotnak, ugyanis amikor a keresztapja felől érdeklődik, egy ismeretlen morcos férfi lép ki a nejlonfüggöny mögül és hangos kiabálással durván elzavarja önt. Ez az álomszituáció arra utal, hogy a valódi életében valamilyen elutasításban, visszautasításb an lehetett része. Ez nagyon érzékenyen érinthette, mert - noha álmában egyáltalán nem félt az említett férfitól - ezt követően elsötétedett az ég és felhők vonultak át rajta. Odakint hiába fogják meg – gyermekek és emberek – egymás kezét, a fény csak nem akar eljönni. Ám amikor a szabadban találja magát, és újra ön mellett van a nagymája, már szürkül az ég, és angyalok repülnek át rajta. Az egyiküket, aki a közeli lépcsőn pihent, a nagymamája biztatására megsimogatja, aki minden egyes kívánsága után puszit nyom a homlokára. Mivel a nagymája az ön őrangyala, a nagyiját szimbolizálják, azt sugallva, hogy szeretettel gondoljon rá, mert ő az aki, megóvja világ minden gonoszságától. Imádkozzon a nyugalmáért!
Üdvözlettel,
Erzsébet
+1 #985 Rosta Erzsébet 2015-05-15 11:54
Kedves Kinga! – Re: #964
Mivel önmagáról – azon kívül, hogy sem férje, sem gyermeke nincsen – semmi érdemlegesen nem írt, nehéz összefűzni a különféle álomképeket, ezért aztán személyre szóló értelmezés sem adható meg. Ez a feladat Önre marad.
Az első mozzanat, mely arról szól, hogy nyaralni volt, arra utalhat, hogy pihenésre lenne szüksége, méghozzá oly módon, hogy közben ne kelljen gondoskodnia másokról. Talán túl sok megterhelésnek volt kitéve mostanában, és szüksége lenne egy kis semmittevésre. Annak, hogy a férje és a kisfia - akik a valóságban nem léteznek - is önnel vannak, itt még nincs jelentősége.
A következő álomszimbólum, vagyis a tó, melyben az egyik régi barátnőjével fürdik, azt jelezheti, hogy olyan fázisba jutott az élete, melyben folyamatosan követik egymást a váratlan események, de egyúttal ez az álomhelyszín arra is lehetőséget nyújt, hogy jobban megértse és megismerje önmagát. Ugyanis a tó a belső érzésvilágát, a képzelőerejét és egyéb belső erőforrásait szimbolizálja, melyeket ismernie kell, hogy ki tudja őket aknázni. Mivel a víz és az ég is szürke, barna színben tűnik fel - a gondolatai nem tiszták, nem ígérnek semmi jót. Talán ezért is borzong belül.
Nem sokkal később a „kisfiát” a vízen lebegve holtan találja. Mivel a valóságban nincs kisfia, a gyermek halála valami olyasminek elvesztését szimbolizálhatj a, amit ugyan szeretne (vagy szeretett volna), de nem az öné. Ez talán valamilyen ön által „megszült” és dédelgetett terv, vágy, ábránd feladását jelezheti. Bár bűntudata a hátrahagyott kisfia miatt, nem próbál utánajárni, miként fulladhatott meg, mi okozhatta a halálát, hanem kúszva menekül, és próbálja megmenteni a kutyáját. Az üldöző kiléte, a menekülést kiváltó veszély mibenléte azonban nem derül ki. Menekülésről általában olyankor álmodunk, amikor a valós életünkben szeretnénk kikerülni egy kellemetlen, veszélyesnek érzett szituációból, távol kerülni egy számunkra nem kívánatos személytől, vagy a bennünket gyötrő rossz (vagy nemkívánatosnak tartott) érzéseinktől akarunk megszabadulni. Ez az álma szerint úgy néz ki, hogy sikerülhet is, de nagy árat kell fizetnie érte.
Ami pedig az ébredés utáni dezsavü érzését illeti, ezt az emlékezete játékának lehet tekinteni.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #984 Kovács Laura 2015-05-14 19:50
Kedves Erzsébet!
Hétfő éjszaka azt álmodtam,hogy a jelenlegi párommal sétálunk egy sétáló utcán a kiskutyánkkal(t örpe tacskó)és egy bank elött a mamám és a testvére aki nő oda jönnek hozzánk és adnak egy végrendeletet amit a régi párom küldött nekünk hogy az összes pénzét nekünk adja mert ő meghalt.az álomban nagyon rossz volt ez a hír és nem tudtam örülni a pénznek.erre felriadtam fel.
aztán szerda éjszaka ismét álmodtam.azt hogy valahonnan futok a kiskutyámmal az ölemben és egy nagy mély fűves árok van elöttem és a régi párom és egy barátja állnak a másik oldalon(akit nem ismerek és férfi)átugrom az árkon de meg csuszok a fű miatt és nyújtom a kezem de ő nem segit a másiki férfi mondja neki hogy segítsen de ő nevet csak.én lezuhanok sikítok és a kiskutyát féltem.az álomban nem derült ki hogy mi lett velünk de hallottam ahogy a kiskutya nyüszit.és az az érzés volt bennem hogy meghaltunk.szin tén úgy riadtam fel.
3 év telt el azóta hogy a régi párommal vége lett a kapcsolatnak.
Válaszát előre is köszönöm.
0 #983 Kingus 2015-05-14 10:54
Kedves Erzsébet!
A mai álmomban elmentem egy házi orvoshoz a rosszabbodó allergiám miatt (tényleg van enyhe allergiám). Az orvos megállapította, hogy valami savós folyadék van a tüdőmben és ha nem akarok megfulladni akkor azonnal le kell szívni. A következő pillanatban már félmeztelenül feküdtem egy asztalon és szíven szúrtak egy injekciós tűvel. Éreztem ahogy bizsereg a testem és kábulatba esem. Mielőtt ez megtörtént még láttam, hogy behelyezett a számba egy piros/ sárga színű eszközt és rászólt egy ismeretlen úriemberre, hogy ne leselkedjen. Ezután felébredtem. Mit jelenthet ez?
Válaszát előre is köszönöm!
0 #982 fashian 2015-05-13 15:33
Koszonom valaszat teljesen egyett ertek!
0 #981 Rosta Erzsébet 2015-05-13 14:37
Kedves Fashian! – Re: #980
Függetlenül attól, hogy ki volt a tolvaj, és mit vett el öntől, álmának az a lényege, hogy meglopták. Mint a legtöbb esetben, most sem szó szerint, hanem szimbolikusan kell értelmezni az álmát. Álma szerint a tekintélyén, a boldogságán vagy a függetlenségén eshetett csorba. Úgy érzi méltánytalan helyzetbe került, vagy igazságtalanul bánhattak önnel. Nem érezhet úgy, ahogyan szeretne, nem teheti azt, amit akarna. Valaki vagy valami elvette az örömét, a lelkesedését, elrontotta a hangulatát. Szeretne (vagy szeretett volna) valamit, ám az nem lehet (lehetett) az öné.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #980 fashian 2015-05-13 09:03
Kedves Erzsebet tegnap azt almodtam hogy egy nagydarab cigany elopta a mobil telefonomat ez mit jelenthet??
0 #979 Elina 2015-05-12 14:08
Kedves Erzsebet!

Nagyon szepen koszonom a valaszat,nagy igazsag van abban,amit leirt,igenis megrndult a bizalom,amire ra is szolgalt a parom.A datum miatt aggodtam,sikeru lt egy kicsit megnyugodni.
+1 #978 fashian 2015-05-11 16:43
Koszonom valaszat,nem felek a kutyaktol sot igaza van valaki vagyis a harapos kutya egy haragosom lehet aki molesztalta a pacienseket es en buktatam le es ki is rugtak az illetot.gondolo m o a kutya aki jol meg harapna..
+1 #977 Rosta Erzsébet 2015-05-11 15:13
Kedves Napsugár! – Re: #960
Jó lett volna, ha magáról is írt volna, legalább azt tudatta volna velem, hogy a valóságban van-e párja, illetőleg kisbabája. Az ugyanis, hogy egy ön által soha nem látott férfival, mint a párjával, aki lehet, hogy a valóságban nem létező kisbabájának az apja, egy régi körfolyosós házban élnek, meglehetősen irracionális. Természetesen egy álomban minden megtörténhet, de az ott lejátszódó események valamilyen formában (direkt módon, metaforikusan vagy szimbolikusan) kapcsolódnak a valósághoz. Így arra kell hagyatkoznom, hogy álmában egy gyilkosság szemtanúja lesz, majd a gyilkos (akivel együtt él, de akit nem ismer) az ön életére tör. Sajnos így még azt sem tudom eldönteni, hogy tárgyi vagy alanyi álomról van-e szó, személyre szabott választ semmiképpen sem adhatok.
Néhány támponttal azonban segíthetem az álma értelmezésében.
Olyankor gyakori az ilyen álom, amikor az álomgazda depressziós állapotban van, vagy a tudata alatt fél valakitől.
Az is lehet, hogy álmával a tudattalanja egy olyan veszélyre próbálja felhívni a figyelmét, amelynek jelenleg nincs tudatában.
A tudattalan a halált gyakran a változás metaforájaként használja, ez esetben a halál valami újnak a kezdetét szimbolizálja.
És az is lehet, hogy fél valamitől, például valaki az állására pályázik, el akarja venni sikereit stb.
Ami pedig a második kérdését illeti, a felsorolt álomtémák (álomképek) többsége – így pédául az eltévedés (mindig más emeleten találja magát), a menekülés, vízbe fulladás, idegenek támadása, mozgásképtelens ég (nem tud felmenni a lépcsőn) – viszonylag gyakori, és az álomkontextustó l valamint az álomgazda élethelyzetétől , a gondolatait foglalkoztató problémáitól, érzelmi állapotától függően különféle jelentéssel bír. Annak is lehet üzenete, ha álmunkban ismét a szülői házban élünk, de ennek értelmezéséhez is többletinformác ió szükséges.
Üdvözlettel,
Erzsébet
+2 #976 Rosta Erzsébet 2015-05-11 14:18
Kedves Judit! – Re: #957
Az igazat megvallva, meglehetősen kuszák és ellentmondásosa k az álmai, és mai még furcsább, mindezeket egyetlen éjszaka álmodta. Megpróbáltam, de nem igazán tudtam kapcsolatot találni közöttük. A tartalmukat elemezve, olyan benyomást keltettek bennem, hogy érzelmileg meglehetősen kiegyensúlyozat lan. Talán ezért is bukkannak fel álmában ilyen ellentmondásos álomképek.
Az első álmában például a megújulást, a spirituális fejlődést szimbolizáló csigalépcsőn fordulójában áll, amikor az internetes doktor ismerőse durván elzavarja. Természetesen itt nem tárgyi álomról van szó (nem az orvos barátja akarja a szakítást), a halálát is kívánó „doki” az énjének (személyiségéne k) a vágyát elfojtó (a jelenlegi párjától való elszakadást ellenző) oldalát jeleníti meg.
Ugyanakkor a következő álomképben már egy helyen dolgoznak, és bár titkolják a kapcsolatukat, a dolog mindkettőjüket örömmel tölti el. Ez bizonyos fejlődést mutat, és pozitív a kisugárzása. A medállal díszített nyaklánc, melyre takarítás közben lel, azt sugallja, hogy feltáratlan értékek, képességek vannak önben, melyek segíthetnek abban, miként válaszoljon bizonyos élethelyzetekre , hogyan alakítsa kapcsolatait a jövőben.
A harmadik álomrészletben - igaz, hogy jó messzire Magyarországtól és idegenek között - már szabadon szerethetik egymást. A csókok - melyeket a doktortól kap, és különösen az, ahogyan azokat megéli - viszont azt jelzik, hogy jelenlegi életében nem kap elég törődést, gyengédséget.
Végül az utolsó álomkép visszaröpíti a valóságba. Egy vidám társas összejövetelen találja magát, de nem boldog, nem a szórakozást, az önfeledt kikapcsolódást keresi, hanem - kötelességtudat ától vezérelve - a majális szervezőjét, hogy a párjának elintézze, hogy ők zenélhessenek a mulatságon.
Azt hiszem az fő baj, hogy csaponganak és ellentmondásosa k az érzései, nem tudja még, hogy valójában mit akar.
Üdvözlettel,
Erzsébet
+2 #975 Rosta Erzsébet 2015-05-11 12:49
Kedves Fashian! – Re: #972
Anélkül, hogy tudnám, általában miként viszonyul a kutyákhoz (szereti őket, vagy fél tőlük), van-e saját kutyája, az álmában látott eb ismerős vagy idegen volt-e, nem sokat tudok mondani az álmáról. Mást jelent a kutya fenyegető ugatása és támadása, ha szereti őket (vagyis nem félelmet, ellenszenvet irántuk), és mást, ha viselkedésével maga váltja ki az állat haragját, és persze az sem mindegy, hogy az álomban látott kutya egyébként szelíd vagy agresszív-e. Ha például ön idegenkedik vagy fél a kutyáktól, és a kis eb történetesen egy csivava, nincs semmi rendkívüli az álmában, a kutya reakciója teljesen természetes. Az álma akkor érdekes, ha ön szereti az állatokat, és semmiféle okot nem szolgáltatott a támadásra. Ez esetben az ugatás valamilyen veszélyt jelent vagy jelez, a támadása pedig arra utalhat, hogy mostanában megsérthetett, felbosszanthato tt valakit, aki emiatt nagyon haragszik önre. Ha pedig egyáltalán nem adekvát reakció a kutya részéről a támadás, álma azt sugallhatja, hogy valaki, akiben megbízik, nem lojális önhöz.
Üdvözlettel,
Erzsébet
+2 #974 Rosta Erzsébet 2015-05-11 12:12
Kedves Sasa! – Re: #965
Gyakori és tipikus álomtéma a fogak kihullása, elporladása, szilánkosra törése és elvesztése. Mivel - mint írja 20 - éves, az ön esetében az öregedéstől való félelem (az, hogy önmagát nem tudja elfogadni) szóba sem jöhet, de a gyengeség, erőtlenség érzése sem valószínű. (A családtag elvesztését pedig csak a babonás álmoskönyvek állítják.) Én inkább arra gondolok, hogy hasonló változást él meg, mint gyermekkorában, amikor a tejfogait vesztette el. Akkor az iskola, a tanulás, a gondtalan gyermekkor vége jelentette a változást, most pedig az önállóvá válás, az útkeresés, a karrier elindítása az, ami kihívást jelent az ön számára. A két szituáció némileg hasonlít egymáshoz, így talán nem véletlen, hogy álmában újra átéli fogai elvesztését.
Másrészről - mivel az ép fogak az egészséget, az erőt, a vitalitást szimbolizálják - az is lehetséges, hogy olyan feladatok előtt áll, célokat tűzött ki maga elé, melyek - az érzései szerint - meghaladhatják a képességeit, ami némi önértékelés zavart eredményezhet. Álmában ezt a bizonytalanságá t, önbizalomhiányá t fejezheti ki a fogai elvesztése.
Üdvözlettel,
Erzsébet
+1 #973 Rosta Erzsébet 2015-05-11 11:16
Kedves Klaudia! – Re: #966
Az üldözés, vagyis amikor valaki elöl - aki bántalmazni szándékozik vagy meg akar ölni bennünket - menekülünk, gyakori álomtéma. Ilyenkor szinte természetes reakció, hogy megpróbálunk elrejtőzni, vagy elfutni üldözőnk elől Az ilyen álom elsősorban akkor hordoz fontos üzenetet, ha - mint az ön esetében - ismétlődő jellegű. Ekkor ugyanis azt jelzi, hogy miként viselkedünk a való életben, amikor stressz alatt vagyunk, szorongunk valami miatt, vagy veszélyes helyzetbe kerültünk. Mivel - ahelyett, hogy szembeszállna az üldözőjével - minden alkalommal a menekülést választja, úgy tűnik, nem mer szembeszállni a problémával. Ahhoz, hogy megtalálhassa félelmei, szorongásai okát, meg kellene kérdeznie önmagától, valójában ki vagy mi elől menekül.
Az üldöző sok esetben nem egy személy, hanem az álomgazda személyiségének valamely oldalát jeleníti meg. Lehet, hogy a félelem, a harag, az irigység, esetleg a szeretet érzéseit szimbolizálja az üldözője; esetleg az ismeretlen üldöző figura énjének valamely elfojtott tulajdonságát testesíti meg. Vagyis ezeket az érzéseit vetíti ki az üldöző személyre. Legközelebb, ha ismét ilyet álmodik, álljon meg, forduljon szembe a támadójával, és kérdezze meg, mit akar öntől!
Ez azért is fontos, mert – mint írja – a támadója majdnem minden esetben utoléri, és csupán az ébredés „menti meg az életét.” Ez azt jelzi, hogy a probléma nem szűnt meg, jelen van az életében. Amennyiben a jövőben sem sikerülne növelnie a távolságot önmaga és az üldözője között, csak abban az esetben szűnnek meg ismétlődő rémálmai, ha szembeszáll a támadójával.
Végezetül - bár a leírása alapján ez kevéssé valószínű – ismétlődő rémálmait az üldözéstől, a megtámadástól való félelem is motiválhatja. Ez azokra jellemző, akik a való életükben már átéltek ilyen támadást.
Üdvözlettel,
Erzsébet
+1 #972 fashian 2015-05-11 05:47
Hello kedves Erzsebet azt almodtam hogy egy pici (bokaig ero) kutya ugatot es meg akart harapni csak az mentet meg hogy lancra volt kotve en meg elhuzodtam MIt jelenthet mindez?????elor e is koszonom valaszat
+1 #971 Rosta Erzsébet 2015-05-10 15:24
Kedves Regina! – Re: #963
Álma értelmezése szempontjából esetleg fontos lehet az életkora, hogy a valóságban tud-e lovagolni, illetőleg van-e lova, és az is, hogy kik és miért rabolták el, Ennek ellenére a leírtak alapján is tudok segíteni, ugyanis általában olyankor álmodja az ember azt, hogy elrabolták, amikor úgy érzi, csapdába esett, vagy érzelmileg/fizi kailag korlátozzák. Valaki, vagy valamilyen szituáció elvonja a figyelmét, és eltéríti a céljától.
A hajhullás ebben a helyzetben a gyengeség, sérülékenység érzését reprezentálja. Azt mutatja, hogy nincs kellő önben, hogy megvalósítsa az elképzeléseit.
Más értelmezésben a haj elvesztése az öregedéstől való félelmet, a szexuális vonzerő elvesztése miatti aggodalmat is jelezheti.
Üdvözlettel,
Erzsébet
+1 #970 Rosta Erzsébet 2015-05-10 15:05
Kedves Melinda! – Re: #955
Az ágyára felmászó, a feje felé masírozó csótányféle bogarak nem kívánatos érzést szimbolizálnak. Valamit, amit nagyon nem szeretne az életében. Talán nem véletlen, hogy a bogarak akkor tűnnek fel, amikor a jelenlegi – nem nagyon kedvelt – élettársával fekszenek az ágyban. Fontos lehet az is, hogy a csótányok megjelenése a tisztátlanságot is jelképezheti. Ez nemcsak szó szerint, hanem metaforikusan is értelmezhető, vagyis álma arra utalhat, hogy „rendet kéne raknia magában”, tisztáznia kellene érzéseit az élettársával, meg kellene mondani neki, hogy mást szeret. Azzal ugyanis, hogy miután söprűt ragad és elkezdi söpörni a bogarakat, azok mozdulatlanná válnak, a tudattalanja ezt a „belső takarítást”, és ezt követő megújulást „javasolja” önnek.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #969 Rosta Erzsébet 2015-05-10 13:00
Kedves Péter! – Re: #952
Az, hogy az álmunkban megcsalnak bennünket, ritkán jelenti azt, hogy a valóságban is ez a helyzet, bár az ön esetében - figyelembe véve az előzményeket - ez egyáltalán nem zárható ki. Bevezető soraiban azt írja, hogy féltékenysége kb. fél éve kezdődött, miután a kapcsolatuk megromlott. („…keveset lehettem velük, pici gyermekeimmel.” ) Viszont azt is megemlíti, hogy szinte a kezdetektől fogva külön élnek (külföldön dolgozik), ezért nem egészen világos, hogy miért (mi volt az oka annak, hogy) éppen fél éve romlott meg a kapcsolatuk. Veszekedtek valami miatt, vagy olyan érzése lett, hogy a párja kevesebb figyelmet fordít önre? (Kevesebbet beszéltek telefonon vagy skype-on, csökkent az elektronikus üzenetváltások száma, esetleg a párja valamilyen új „társas” hobbiba kezdett?) Valamilyen konfliktusnak kellett történnie a menyasszonya és ön között, mert ezt követően kibékülésről írt. Sajnos később - a ritka találkozások egyikén - berúgott, és fizikailag bántalmazta a párját. Ez - a lelkiismeret furdalás mellett - joggal kelthet olyan érzést, hogy a párja tart ki tartósan ön mellett. Álmának lehet az is az oka, hogy valami miatt az utóbbi időben csökkent az önbecsülése, azt érzi, van valaki a párja környezetében, aki - valamilyen tekintetben - jobb önnél. És persze az sem zárható ki, hogy valami miatt megrendült a bizalma a menyasszonyában . Azzal viszont, hogy az álmában megverekszik érte - még ha a párja dögösebbnek is tartja a vetélytársát - a tudattalanja azt jelzi, hogy szereti őt, és tenni is akar a megtartásáért. Legközelebb - ha ismét hazajön - helyesen tenné, ha leülnének egymással, és megbeszélnék a jövőjüket.
Üdvözlettel,
Erzsébet
-1 #968 Rosta Erzsébet 2015-05-10 12:29
Kedves Elina! – Re: #962
Röviden leírt álma lényegében azt jelenti, hogy attól fél, mást vesz feleségül, vagyis hűtlen lesz önhöz a párja. Abban, hogy a másik nő nevét is megtudja, valamint a dátumot is „előrelátja”, látszólag van valami végzetszerű. Ezzel szemben a valóság azonban az, hogy a hűtlenség (elhagyás) álma ritkán jelenti azt, hogy a valóságban is erre kellene számítania. Inkább az állhat a háttérben, hogy valami miatt „megrendült” a bizalma a párjában. Talán kevésbé figyelmes, kevesebbet foglalkozik mostanában önnel, esetleg több időt szentel a hobbijának, vagy tölt el a barátai társaságában. Az is lehetséges, hogy valami miatt önnek csökkent az önbizalma, talán nem érez magában annyi erőt, hogy megtartsa a barátját. Ha valójában nem szolgált rá a féltékenységre, nincs miért aggódnia. Ettől függetlenül – már csak önmaga megnyugtatása miatt is – lehet, hogy az lenne a legjobb, ha megbeszélnék a dolgot, és elmesélné az álmát a párjának.
Üdvözlettel,
Erzsébet
+1 #967 Rosta Erzsébet 2015-05-10 12:15
Kedves Tamara! – Re: #947
Mivel önmagáról semmit sem írt, a neve alapján csak annyit tudok önről, hogy nő, szinte lehetetlen feladat elé állított, amikor - az egyébként többféle szimbólumot tartalmazó - álma megfejtését kérte. Fontos lenne tudnom, hogy hány éves, van-e családja, vannak-e gyerekei (esetleg várandós-e), milyen körülmények között él, milyenek a baráti, munkahelyi kapcsolatai, mennyire megterhelt fizikailag és lelkileg, kiegyensúlyozot t-e érzelmileg, milyen érzésekkel élte meg az álmát, miként érezte magát ébredés után, és minden mást, amiről azt gondolja, fontos lehet az álma értelmezése szempontjából. Enélkül nem tudom összekapcsolni az egyes álomjelenetek lehetséges szimbolikus jelentését. Az ugyanis, hogy fürdőhelyre megy, például arra utalhat, hogy relaxálásra, feltöltődésre lehet szüksége, de azt is jelezheti (a habos medence legalábbis ezt sejteti), hogy szeretne megtisztítani a lelkét, megszabadulni a szorongástól, aggodalmat okozó gondoktól, mielőtt folytatná az útját a céljai megvalósítása felé. A fulladás viszont ennél sokkal rosszabbat jelez, ugyanis azt sugallja, hogy valami nagyon erősen nyomaszthatja önt. Ez lehet a párkapcsolata, de egy elviselhetetlen főnök, munkakör is hasonló álmot válthat ki. A következő jelenet viszont, melyben 3 kisbabát hoznak önnek, azzal a megjegyzéssel, hogy azok az ön gyermekei, nehezen illeszthető a képbe. A lehetséges jelentés szempontjából nem mindegy, hogy a kisbabák ikrek-e vagy sem, hogy egyáltalán lehet-e realitása annak, hogy anya legyen.
A legnagyobb talányt azonban az álma befejezése, vagyis valós idő megmondása jelenti számomra. Mivel a leírt időpont (10:34) nehezen kapcsolható bármilyen mindennapos eseményhez (felkelés, munkába indulás, munkakezdés, ebéd, vacsora stb. ideje), jelen esetben különös, mondhatni misztikusan véletlen egybeeséssel állunk szemben. Ezt a jelenséget Carl Gustav Jung szinkronicitásn ak nevezte el, és azt mondta róla, hogy az ehhez hasonló „véletleneket” a kollektív tudattalan vezérli. Szerinte ezek a történések jelentéssel bírnak, melyek felismerése változást hoz(hat) a jelenséget megtapasztaló személy életében.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #966 Orgován Klaudia 2015-05-09 12:35
Kedves Rosta Erzsébet!
Régóta keresem a választ egy folytonosan visszatérő álmomra. Gyakran álmodom és szinte mindig emlékszem is rá. Minden álmomból egy fontos kép marad meg.Akárhogyan is kezdődik az álmom, bármilyen szép is, a vége általában mindig az,hogy valaki elől félve futok, gyakran ébredek fel abban a pillanatban, mikor pl.: már utolér aki elől futok, és ahogyan emeli a kést hogy leszúrjon.... Eleinte nem foglalkoztattak annyira ezek az álmok, de már lassan egy éve hetente többször is visszatérnek, ami kezd aggasztani.
0 #965 sasa 2015-05-09 11:17
Kedves Erzsébet! Szeretném a segítségét kérni.
20 éves lány vagyok.
Már lassan 4 hónapja úgy 1,5 hetente mindig azt álmodom, hogy egy barátnőmmel, vagy egy családtagommal, vagy éppen a barátommal elmegyünk valahova és ha oda kerül a sor, hogy valamit ennénk akkor elkezdem érezni, hogy fáj a fogam, elkezd mozogni, majd miközben rágok szilánkosra törik, vagy épp elporlik, kiesik. Eddig az álmok végén sose láttam a fogakat, de most láttam a tenyeremben őket hosszú barna fogak voltak, gyökerestől. Magamat nem láttam, de a tenyerem és a ruhám is tiszta vér volt.
Sok mindent olvastam és hallottam már erről, hogy a fog egy családtag halálát jelenti vagy azt, hogy nem tudom elfogadni magam stb.
Kérem segítsen, hogy mit is jelenthet ez az álom!
Válaszát előre is köszönöm!
+1 #964 Kinga 2015-05-07 12:05
Kedves Erzsébet!
Álmomban nyaralni voltunk a férjemmel, kisfiammal (nincs férjem se gyerekem a valóságban az álomban szereplő emberek ismeretlenek számomra). Egy tóban fürödtem az egyik régi barátnőmmel. Az ég és a víz is szürke, barna színben tűnt fel. Végig úgy éreztem magam mint egy thrillerben, a hangulat kellemes volt, de tudtam, hogy valami nincs rendben, végig borzongtam belül. Később láttam a kisfiam ruhástól vízbe fulladva egy fehér menyasszonyi fátyol volt rajta, lebegtek a vízen. Bűntudatom volt, hogy ott kell hagynom a gyermekem, de menekülnünk kellett, nem tudom mi elől, egy szűk járaton kúszva kellett mennünk. A járatban magam elé engedtem a kutyámat, hogy biztos megmeneküljön. A járatból kiérve láttam egy vonatot amit elakartunk érni, szép kék volt az ég, zöldek a növények.. elértem a vonatot, de hiába mert szomorú voltam továbbra is a hátrahagyott fiam miatt.
Mikor felébredtem olyan érzésem volt, mintha ezt az álmot már láttam volna, de abban az álomban egyedül voltam ezen a helyen most meg a családommal mentem.
Válaszát előre is köszönöm. Szép napot!
0 #963 regina 2015-05-06 08:03
kedves Erzsébet álmomba egy erdőközt mentem a lovamal és elraboltak de ismertem az el rablóimat is és a lovamat lelőtték. Én sokat sírtam azután pedig aszt vetem észre hogy elhullt fele hajam amitől nagyon megejtem . próbáltam megszökni de nemvolt hozzá erőm annyit sírtam
0 #962 Elina 2015-05-04 09:17
Kedves Erzsebet!
Egy almot lattam par hete,ami nem hagy nyugodni azota se.A tablagep kijelzojen egy datum volt nagyba kiirva (junius 22) es oda volt irva melle,mintha egy facebook megosztas lenne,hogy a paromnak es egy masik nonek lesz az eskuvoje.A no nevere is tisztan emlekszem...
Nagyon aggodok,hogy mi fog tortenni valoban azon a napon...
0 #961 Judit 2015-05-03 10:11
Kedves Erzsébet..
Ismét itt egy álom nagyon nagyon érdekes volt most azt álmodtam hogy álmomban egy panelházban lakok most is abban lakok de álmomban a 10 emeletesben fentebb laktam és nem az elsőn ahol most szóval azt álmodtam hogy otthon voltam és délután volt amikor is történt egy olyan hogy kinézve az ablakon hatalmas viharvolt kinn semmit nem lehetett látni mert a szél mindent hozott magával csak az eget láttam ami irtó sötét volt és az ég alatt piros volt itt ott és villámok is jöttek én elkezdtem aggódni hogy hogyan fogok elindulni a gyerekekért az iskolába óvodába mert már 14:30 volt erre határozottan emlékszem és ahogy ott aggódok megint kinéztem az ablakon és 3 angyalt láttam meg az ég alatt tisztán láttam őket az egyik kezében egy kürt volt és mind a 3 an hófehér ruhában voltak a derakukon öv volt körben és a hajuk az rövid göndör barna volt a szárnyuk hatalmas tele volt tollal és az alakjuk olyan volt mint nekünk teljesen emberi alak és ők azon dolgoztak hogy a vihar elmúljon mert ahogy ott néztem őket láttam hogy szépen kékül az ég de ők nem jöttek oda hozzám ekkor a fotelben ott ült a nagymamám is a másik pillanatban abban a házban voltam ahol felnőttem a teraszon voltunk és a nagyi azt mondta vigyem el a kislány sétáltassam meg egy csöpp pici baba volt a babakocsiban egy édes kislány hófehér sapka volt a fején és nyakig be volt takarva azt nem tudom kinek volt a gyermeke mert én csak sétálni mentem vele ekkor a kisbaba felült a kocsiban és rám nézett én meg mondtam neki hogy feküdjön vissza aludjon még és megsimogattam de abban a pillanatban a baba kiesett a kocsiból fejjel lefelé és ekkor fel is ijedtem nem tudom mi volt utána mit jelent ez az álom? várom válaszát előre is köszönöm szépen.:)
0 #960 Napsugár 2015-05-02 16:12
Kedves Erzsébet...a Tegnapi álmom igen érdekes volt.. Egy régi, kör folyosón házban voltunk, ott is éltünk a párommal, akit a való életben soha nem láttam.. A kisbabánk a szobában aludt.. Nem láttam, de tudtam hogy ott van.. Egyszer a szomszéd hölgy a le bontott karácsonyfát le dobta az emeletről.. A "parom" kint volt szintén és le lökte az emeletről.. Én féltem, h engem is bántani fog így nem mondtam semmit mikor vissza jött. . De éreztette h engem is meg fog ölni.. Itt fel ébredtem.. Viszont rendszeresen álmodom furcsa dolgokat.. Pl ahol gyerekként laktunk, álmomban meg ott éltünk.. Mentem vna haza, de nem tudtam felvenni a lépcsőn.. Vagy mindig másik emeleten találom magam. . Az is rendszeres, hogy kutyák elől menekülök vagy vízbe fulladok, meg támadnak .. Nem tudom ezeknek van-e jelentesük.. Válaszát előre is köszönöm
0 #959 Judit 2015-04-27 06:31
Kedves Erzsébet...

Felettébb nagyon érdekes álmom volt nos otthon voltam én a nagyi és nagyapa ott ahol felnőttem a teraszon voltunk és én odamentem a nagyihoz és szorosan átöleltem ő beszélgetett a nagyapával és mosolygott közben ekkor a szobában voltunk a nagyi a kanapéra ült én meg vele szembe a fotelban közben meg nagyapa párnákat rakott a nagyi mögé hogy kényelmesen ülhessen közben én kérdeztem tőle és ő válaszolt is elmondta hogy nagyon szép helyen járt és ott minden idős ember kap fél óra szünetet ahol pihenhetnek mondta azt is hogy ott rengeteg gyerek van és csecsemő és beszélgettünk tovább ezután egy kis épületben voltunk ott már én és a nagyi voltunk csak az az épület körben üveges volt és nem volt semmi benne csak egy helyiség egy asztal két szék és egy nejlon függöny nagyi az asztal mögé ült le én meg vele szemben a székre ott is mosolygott és én kérdeztem tőle hol van keresztapám? mert ő meg 1987 ben halt meg sajnos... én akkor 9 éves voltam erre nagyi azt mondta mindjárt itt lesz ő is ott van a függöny mellett de én senkit nem láttam ott aztán egyszer csak meglibbent a függöny és engem félig betakart én azt hittem kereszt apu az és elkezdtem nevetni hogy milyen kis vicces de a nagyi már nem nevetett és semmit nem is mondott hanem abban a pillanatban az asztal mögött a széken ülve megjelent egy férfi vékony volt és kopasz és azt kiabálta nekem hogy takarodjak onnan és soha többé ne menjek oda ekkor kinn az ég nagyon sötét lett és a felhők gyorsan mentek és egyre sötétedett de én nem féltem egy cseppet se attól a férfitól nem tudom ki lehetett az a férfi mert elég gonosz volt (keresztapám nem lehetett mert élt halt értem imádott engem) ekkor én kiszaladtam az épületből és egy másikban a lépcsőn mentünk felfele én és egy csomó ember és gyerekek is és azt mondták fogjuk meg egymás kezét és csináljunk hatalmas fényt nagy körben álltunk és megfogtuk egymás kezét de a fény nem jött létre sajnos ebben a pillanatban én kinn találtam magam a szabadban az ég szürke volt már nem volt olyan sötét és a nagyi is ott volt mellettem megint ekkor az égen angyalok repültek még a szárnyukat is hallottam ahogy csapkodtak vele ekkor az egyik lépcsőn ott pihent egy angyal nagyi mondta menjek oda simogassam meg oda mentem és én úgy láttam őt mint egy hattyút a teste az széles volt és 2 fej volt 1 testen én az ölembe vettem és simogattam és minden kívánságom után nyomott egy puszit a homlokomra az angyal mert azt tudom ha kívánunk az angyaloktól azt teljesítik hát ennyi volt az álmom várom válaszát köszönöm..:))
0 #958 Rosta Erzsébet 2015-04-25 16:27
Kedves Hella! – Re: #951
Mivel a cigány jósnő nem válaszol a jövendőjüket firtató kérdésére, hanem egy Szűz Máriát ábrázoló ezüstgyűrűt ajándékoz önnek, melyet az ősei kollektív bölcsességét, élettapasztalat át megjelenítő (nemrég elhunyt) nagymamájával együtt húznak az ujjára, álma egyértelműen pozitív üzenetet hordoz. Az ezüstgyűrű ugyanis azt jelzi, hogy a megajándékozott álomgazda - aki jelen esetben ön - ugyanolyan értékekkel bír, mint a partnere, hasonlóan gondolkodik, és cselekszik. Ugyanakkor az ezüst a Holdat is szimbolizálja, a Hold pedig a lelket jeleníti meg. Ezért az álombéli ezüstgyűrű két lelket jelképez, és ez a két lélek készen áll arra, hogy a nehéz időkben támogassák egymást. A gyűrűn ábrázolt Szűz Mária pedig az önzetlen szeretet, a könyörület, a lelki értékek és az eszményi anyaság szimbóluma. Mindezekre figyelemmel, álmával tudattalanja arra bátorítja, hogy párjával alapítsanak családot.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #957 Judit 2015-04-22 13:11
Kedves Erzsébet!
A tegnapi álmom nem hagy nyugodni ami több álom volt egymás után!
Egy internetes külföldi doktor ismerősömmel álmodtam,aki állítása szerint szeret.Nekem 6 éve párom van,de egyre unalmasabb,lapo sabb a kapcsolat.És a "dokimmal" mindent meg tudunk beszélni,egy hullám hosszon vagyunk!! Az álmok így jöttek sorba.
Egy emeleti csiga lépcső fordulóban álltam ,ő kiabált velem és elzavart még a halálomat is kívánta én sírva mentem le a lépcsőn mindig felnézve rá és kérdeztem,miért bánt engem,miért küld el,én megtettem mindent kettőnkért.
Második álmomban egy munkahelyen dolgoztunk én takarítottam , ő kocsival folyton jött-ment ügyeket intézet.A bátyám is ott dolgozott,de mi titkoltuk a kapcsolatunkat ami izgalmas volt és boldogsággal töltött el.Takarítás közben találtam egy nyakláncot amin egy medál volt,a nyakamba akasztottam és eltettem a ruhám alá.
A 3. álmomban egy orvosi folyosón megyek valahol Szaudarábiában ,ő ott ül az egyik széken,körbe turbános emberek.Félve mellé ülök ,erre ő felém fordul megfogja az állam és olyan szelíden,finoma n megcsókol,hogy szinte felébredve is éreztem.Én kérdőn rá nézek és megkérdezem,nem lesz ebből baj,hisz meglátnak.Ő erre azt feleli,nem,mert soha többé nem kell többé bujkálni,szabad on szerethetjük egymást,aztán újra megcsókol.
Az utolsó álomban itthon voltam a falumban és majális volt,csak sétáltam és folyamat kerestem egy szervezőt akivel beszélni tudnék,hogy a páromék zenélhetnek-e(ő zenész).De őt magát nem látom sehol és a szervezőt se találom meg a tömegben hiába keresem.
Elég zavaros álmok egy éjszakára,és nagyon nyugtalanítanak .Félelemmel töltenek el.
Kérem segítsen megfejteni nekem!
Válaszát előre is köszönöm!!!
+1 #956 Rosta Erzsébet 2015-04-21 15:55
Kedves Ági! – Re: #950
Álmod – melyben, mint írod, nagyon magasról ugrasz le, és ennek ellenére minden komplikáció nélkül, sértetlenül célba érsz – egyértelműen pozitív üzenetet hordoz. Mivel a kihívásnak könnyedén megfelelsz, és miután a körbe értél, boldogan lépsz tovább, arra gondolok, hogy mostanában – pontosabban az álmaidat megelőző napokban – a „topon” lehetsz (vagy lehettél), erősnek érzed magad, úgy véled, hogy semmi sem állíthat meg a céljaid elérésében, fényesnek látod a jövődet. Az is lehet, hogy e pozitív álmod valamilyen konkrét szituációhoz, célkitűzéshez kapcsolódik, erre viszont magadnak kell megtalálnod a választ. Másrészről a leugrásod szimbolikusan azt is jelezheti, hogy alámerültél a tudattalanodba, felfedezni a mély-éned eddig ismeretlen területeit. Az üzenet ez esetben is pozitív, mert amit „találtál”, örömmel töltött el.
Üdvözöllek,
Erzsébet
0 #955 kovács Melinda 2015-04-21 12:29
Kedves erzsébet szeretném az álmomról kérdezni.Azt álmodtam ,hogy az élettársammal fekszem egy ágyban azt hozzáteszem ,hogy nem vagyunk tul jó viszonyban nekem van valaki más az életemben akit szeretek csak nem lehetünk együtt igazán .tehát fekszünk az ágyban és jön valahonnan sok bogár olyan csotány féle feketék feljönnek az ágyra a fejemhez én akor felkelek fogom a kezembe a párnám majd fogok egy seprűt és elkezdem seperni a bogarakat és mikor hozzájuk érek a seprüvel akkor mozdulatlanok lesznek köszönöm válaszát Melinda
-1 #954 Rosta Erzsébet 2015-04-20 15:21
Kedves Kriszti! - Re: #948
Bár külön nem jelezte, feltételezem, hogy nincs pók fóbiája. Ez esetben ugyanis maga is tudná az álma okát. Az álomban megjelenő pók a nagyságától, a színétől, a „tevékenységétő l” függően mást és mást jelenthet. A nagy fekete pók, mely riadalmat váltott ki önben, lehet egy mérgező madárpók, de egy jóval kisebb és kevésbé veszélyes pókféle is. Ha madárpókot látott, álma arra utalhat, hogy úgy érzi, csapdába esett, ahonnan nem lát esélyt a menekülésre. Másrészről a pók megjelenése álomban valamilyen konfliktust is szimbolizálhat, vagy egy nőt a környezetéből, aki uralkodik ön felett. És természetesen az sem zárható ki, hogy a való életében, esetleg az elektronikus médiumokban találkozott az ön által valószínűleg nem nem kedvelt pókokkal, s az álmát e közelmúltbeli élménye váltotta ki.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #953 Rosta Erzsébet 2015-04-20 13:32
Kedves Szilvia! – Re: #946
Ha gyakran álmodja azt, hogy üldözik, majd elkapják, megölik, vagy súlyosan megsebesítik, az nem jó jel, mert az ilyen álmok depresszióra utalhatnak. De még ha az nem is lenne igaz, álmai akkor is azt jelzik, hogy negatív érzések dominálhatnak önben, fél a kudarctól, a csalódástól, hogy mások megakadályozzák céljai elérésében. Attól tart, hogy a környezete tele van láthatatlan ellenségekkel, akiknek nincs más céljuk, csak az, hogy ártsanak önnek. Az viszont, hogy más bőrében menekül, akár pozitívan is értékelhető, mert ezzel a tudattalanja esetleg arról próbálja informálni, hogy valójában nem is ön az, akinek félnivalója kellene, hogy legyen.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #952 Nagy Péter 2015-04-20 04:58
Kedves Erzsébet! A magánéletem mostanában romokban hever. A párommal (menyasszonyom) 5 éve vagyunk együtt, 2pici közös, és előző kapcsolatából 2 nagyobb gyermekünk van. Sajnos szinte a kapcsolatunk elejétől kisebb megszakìtásokka l külföldön dolgozom. Az utóbbi fél évben azt feltételeztem hogy megcsal. Erre nem katam egyértelmű választ eddig sem. Mielőtt ez a feltételezésem elkezdődött volna, megromlott a kapcsolatunk, nagyon keveset lehettem velük,pici gyermekeimmel. Végül amikor kibékültünk és újra szépen kezdtek alakulni a dolgaink, csúnyán berugtam és sajnos megvertem. // Most 4 nap után azt álmodtam hogy külföldön laktunk együtt a család, és megcsalt ott, ami ki derült. Mi összeverekedtün k a màsik fèrfival,ezért letartòztattak mindkettőnket és börtönbe kerültünk. A párom azt a választ mondta,hogy ő dögösebb mint én, az álmomban.
Köszönettel,Péter
-2 #951 Hella 2015-04-19 08:27
Kedves Erzsébet. Remélem tud nekem segíteni. Azt álmodtam, hogy a nemrég meghalt nagymamám és nagypapám házában én és a párom áltunk a lépcső előtt, a lépcsőn feljött egy cigány jósnő és megkérdeztük hogy boldogan élhetünk-e majd eggyütt a továbbiakban. A jósnő adott egy ezüst gyűrűt és a megboldogúlt nagymamámal együtt felhúzták az ujjamra. A gyűrűn Szűz Mária arcképe volt, ugy nézett ki mint általában a festményeken ábrázolják. Mit jelenthet ez az álom? Köszönöm a segítségét.
0 #950 Ági 2015-04-18 11:52
Jó vagy rossz? Másodszor álmodom, nagyon magasról leugrom, egy kör alakú valamire, inkább karika. Boldogan érek le, mert egy nagyon könnyű lépéssel tovább megyek. Nem tudom hova. ? Ennyi az egész. Köszönöm Erzsébet, ha találsz rá magyarázatot.
0 #949 Rosta Erzsébet 2015-04-17 13:38
Kedves Krisztián! – Re: #937
Mivel a szerver által rögzített adatok alapján úgy látom, hogy hazánkban él (legalábbis a bejegyzését itt írta), a valóságban nem fenyegeti életét egy medve, vagyis az álmát szimbolikusan kell értelmezni. Amikor valamilyen vérszomjas állat, vagy szörny üldöz bennünket, általában a mindennapi félelmeink, rémületeink, vagy a múltban átélt vérfagyasztó élményeink jelennek meg. Az álma megfejtéséhez arra a kérdésre kell válaszolni, hogy mi lehet az, ami elől menekül, amit legyőzhetetlenn ek érez, erősebbnek tart magánál. Vagyis a medvét nyugodtan elfelejtheti, az ugyanis az ön „teremtménye”, csak egy álomkép, mellyel a tudattalanja az érzelmei, vagy valami más dolog által kiváltott félelmét testesíti meg. Ha csak nem bújik el vagy menekül a való életében is a problémák, konfliktusok elől, természetesen ön az erősebb.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #948 Kriszti 2015-04-15 21:09
Kedves Erzsébet! én tisza kiütés voltam álmomban és a mellemet felemelve ott volt alatta egy nagy fekete pók..Szeretném tudni mit jelent.Előre is köszönöm a szegítséget.
0 #947 Tamara 2015-04-15 01:46
Kedves Erzsébet!
A tegnap éjjel volt egy furcsa álmom és nem tudom mit jelent! A barátommal, az unokatestvével és neki a pàrjával elmentünk egy fűrdő helyre, ahol habos medence volt. Amikor belementem éreztem hogy fulladok meg, majd mikor kimentem a vízből és 3 kisbabát hoztak oda nekem, hogy azok az én gyermekeim. Ezután a babákkal együtt beültünk a kocsiba és haza mentünk, leültem az ágyra és a barátom unokatestvére megkérdezte hány ora, én meg megmondtam: 10:34. Abban a pillanatban megébredtem és mikor megnéztem az orát 10:34volt. :o :o
0 #946 szilvia 2015-04-13 23:27
Kedves Erzsébet!
Kíváncsi lennék mit jelent az álmaimban az, hogy menekülök az üldözőim elöl, de az üldözők emberek, szörnyek vagy ördögök mindig elkapnak, lelőnek, megölnek. Viszont én mindig valakinek a bőrében vagyok (csak nőkében), és rendszerint mindig a cél előtt halok meg vagy lőtt nyílt sebekkel élek tovább. Előre is köszönöm. :-)
Tisztelettel: Szilvia
0 #945 Rosta Erzsébet 2015-04-13 12:37
Kedves Azuca! – Re: #939
Bár kifejezetten nem jelzi, a történetéből (főleg abból, hogy felriadt attól, amit „elkövetett”) úgy érzem, hogy a valóságban szereti a macskáját, vagyis az álmát szimbolikusan kell értelmezni. Bár többféle eshetőség is reálisan elképzelhető, én három dologra gyanakszom. Az egyik verzió szerint - mivel a macskák olykor az illúziókat szimbolizálják - lehetséges, hogy az önámításával, csalóka ábrándjaival szeretne leszámolni, vagy erre készteti valami. Azonban nincs ereje hozzá. A másik magyarázat abból indulhat ki, hogy a macskák kicsi, szeretnivaló lények, ezért a bántalmazásukka l önmagának (vagy valakinek, aki közel áll önhöz) okozhat súlyos sebeket. Ez esetben álma jelenlegi viselkedésének a veszélyére hívhatja fel a figyelmét. És végezetül álma azt is jelezheti, hogy szeretné, ha nagyobb mértékben irányíthatná a saját életét, ám amikor szembenéz a következményekk el, megijed tőle. A folytatásból - melyben megjelennek a szülei - előbb az édesapja, majd (az 5 éve elhunyt) édesanyja is - nem derül ki, hogy megtudták-e mit tett, illetve készült tenni a macskájával, a leírásából csupán annyi vehető ki, hogy mindketten magára hagyják, vagyis a problémáját egyedül kell megoldania.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #944 Rosta Erzsébet 2015-04-13 09:36
Kedves Lorant! – Re: #938
Azt alighanem jól látod, hogy az álmodnak esetleg fontos üzenete lehet, ugyanis az álmok általában olyankor ismétlődnek, ha az álomgazda nem találja meg a helyes választ rájuk. Most azonban nem próbálkozom az értelmezésével, ugyanis a történetedben vannak olyan momentumok, melyek nem egészen világosak számomra, illetőleg bizonytalanná tesznek. Úgy is fogalmazhatnék, hogy a megfejtéshez a segítségedre lenne szükségem. A legelső kérdésem az, hogy az álmodnak – azon kívül, hogy a lábfájás, ha kisebb mértékben is, de a mindennapi életedben szintén megjelent - van-e valamilyen kapcsolata a való életeddel. (Fogyasztasz-e valamilyen nyugtatót, foglalkoztat-e a drogfogyasztás gondolata, menekülsz-e, vagy szeretnél menekülni valami elől, akadályoz-e valami a céljaid elérésében, rendben van-e az egészséged stb.) Az is fontos lehet, hogy az ismétlődő álmod után miként ébredsz az alvásból: kipihenten, fáradtan, nyugodtan, zaklatottan, esetleg érzel ébredés után is fájdalmat. Valódi ébredés-e, amit annak tartasz, melyből azonnal „visszateleport álod” magad az álmodba. Mikor kezdődtek ismétlődő álmaid? Kapcsolható ez életednek valamilyen eseményéhez? És természetesen minden további információ hasznos lehet, melyről úgy érzed, köze lehet valamilyen módon az álmodhoz.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #943 Rosta Erzsébet 2015-04-13 08:31
Kedves László! – Re: #935
Őszintén szólva, nem igazán tudom, hogy mit mondja, ugyanis álomképei rövid leírásában annyi rosszat felsorolt. A rejtőzködés, a bujkálási kényszer például azt jelezheti, hogy úgy érzi, nem része a környezetében zajló történéseknek, időnként olyannak találja a világot, mintha nem tartozna senkihez sem. Az ilyen álom – különösen, ha gyakori – érzelmi elszigeteltségr e utal.
A sorozatos légi katasztrófa – ha csak nincs összefüggésben valamilyen közelmúltban megtörtént tényleges esettel – azt szimbolizálhatj a, hogy képtelen elérni a maga elé kitűzött célokat, megoldani az elvégzendő feladatokat. Ha álmában tehetetlennek érzi magát, az álomkép azt is sugallhatja, hogy kudarcra ítéltnek, vesztesnek tekinti magát.
A következő álomrészlet szerint – melyben önt okolják valamiért – bűntudatot táplálhat magában, vagy arra utalhat, hogy nincs elég önbizalma, nem tudja, mit kezdjen magával.
Egyedül talán az utolsó álomrészlet hordoz pozitív üzenetet, annak ellenére, hogy leveri az asztalról a spray flakont, itt ugyanis szembeszáll a támadással. Ez tulajdonképpen a tudattalanjának egyfajta figyelmeztetése , mellyel azt próbálja megértetni önnel, hogy meg kellene szabadulnia az önpusztító gondolataitól.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #942 Rosta Erzsébet 2015-04-12 14:50
Kedves Dorottya! – Re: #936
Miután - az életkorán és a nemén kívül - semmit sem írt magáról, nem sok támpontot adott az álma értelmezéséhez. Pedig ez esetben szükség lenne rá, mert meglehetősen ellentmondásos a története: Amíg a fiú apja erőlteti a kapcsolatukat, ön ellenkezik; ám miután a fiúval kettesben maradva szeretkeztek, és ez kiderül, az apa lesz az, aki meg akarja akadályozni szerelmük beteljesedését. Eközben hiányos öltözékben látják a vendégek, később természetfölött i képessége támad és elrepül, majd az apa próbálja a fia „agyát kimosni”, amit ön - kiszabadítva a „szerelmét” - megakadályoz, de az apa ismét megjelenik, és elviszi a fiát. Szívesen segítenék, de ez csak az ön együttműködésév el lehetséges.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #941 Rosta Erzsébet 2015-04-12 14:05
Kedves Judit! – Re: #934
Ha jól emlékszem, lassan már két éve, hogy eltávozott a nagymamája az élők sorából, ezért indokolt a kérdése. Bár nem tekintettem át az összes - korábban elküldött - álmát, de találtam olyat is, melyben nem haldoklóként, hanem élő valójában jelent meg a szeretett „nagyija”, sőt még tanácsot is adott önnek. Hogy éppen most érzi (vagy tapasztalja) azt, hogy gyakorivá váltak a negatív élmények álmaiban, annak valami oka lehet. Talán a nélküle eltöltött Húsvét, vagy valamilyen családi ünnep (születésnap, névnap) lehet a háttérben. A halott szeretteinkkel való álmoknak elsősorban pszichológiai okai lehetnek. Például bűntudatot vagy sajnálkozást érzünk amiatt, hogy - amikor lehetőségünk lett volna rá - nem töltöttünk több időt elhunyt szerettünkkel. De az is lehet, hogy még mindig nagy szomorúság tölti el nagymamája eltávozása miatt. Esetleg a haláltusája, a szenvedése hagyhatott mély nyomokat a lelkében. Talán idő előtt, vagy teljesen váratlanul ment el. Az álmaiban megjelenő képek a tudattalanjának az érzelemkitörései.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #940 Rosta Erzsébet 2015-04-12 12:31
Kedves Violet77! – Re: #933
Az első álmához fűzött kiegészítések, illetve megjegyzések sokat segítettek az értelmezésben, és arról is meggyőztek, hogy az ön esetében nem szimbolikus, hanem meglehetősen direkt az álma üzenete. Ami egyértelműen jó jel az, hogy valóban túltette magát xy-on, hiszen már az álmában is öröm tölti el, hogy egymásra találtak a barátnőjével. Másrészről viszont úgy tűnik, nem erősödött meg az önbizalma, és valószínűleg ebből fakad a bizonytalansága , az, hogy még önmagának sem meri bevallani, mit érez az álmában leírt természetet kedvelő fiú iránt. A tudattalanjában viszont már épp elég információ összegyűlhetett , mert „összehozza” önöket, és a tóparton olyan képességét (csupasz kézzel tud halakat fogni) mutatja meg a fiúnak, amivel imponálhat előtte, felhívhatja a figyelmét magára. Természetesen ezt nem szószerint kell értelmezni, vagyis nem arról van szó, hogy a „horgásztudomán yával” (halfogási képességével) kell elkápráztatnia a fiút, hanem csupán azt jelzi, hogy vannak olyan értékei, melyekben jobb másoknál, melyekre igenis büszke lehet. Ezekből önbizalmat meríthet, vagyis nem szabad eleve esélytelennek tekintenie önmagát. (Gondoljon csak arra, hogy amikor egyedül fogta meg a halakat, egyikük sem sérült meg!
A második álma - további információ hiányában - azon kívül, hogy valami miatt úgy érzi, mostanában nem gondoskodik kellően szeretett kutyájáról, valószínűleg nem hordoz különösebb üzenetet. Azt viszont ez az álma is jelzi, hogy kishitű önmagával szemben.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #939 Azuca 2015-04-09 23:43
Én nem rég riadtam meg. :sad:
Egy régi házban laktam (?) a cirmos cicámmal. Arra már nem emlékszem, hogy miért, de el akartam tenni láb alól a macskám - annyi rémlik, hogy valaki kérte. Levágtam a farkát, féli lenyúztam a bőrét és a nyakát is el akartam vágni, de valamiért nem tettem meg. Megsajnáltam. Felriadtam, megnéztem a macsekot, hogy jól van-e. Békésen szuszogott mellettem. Vissza aludtam, de az álom ott folytatódott, ahol abbamaradt. :sad: Ekkor megjelent apukám, el akart menni valahova, de én csak öleltem, hogy ne menjen. Időnként megnéztem a macskát, hogy jól van-e. És ekkor megjelent anyukám (5 éve halt meg) és nagyon megörültem neki, hogy végre hazajött. Apu már a kertből kifelé tartott, és anyu is közölte, hogy átmegy apu nővéréhez takarítani (tavaly ősszel halt meg). Én meg ott bőgtem és veszekedtem Vele, hogy most nem hagyhat itt. Anyuval sokszor álmodom, nagyon hiányzik.
-1 #938 Lorant 2015-04-09 12:08
Kedves Erzsébet.
Én szkeptikus vagyok, általában nem hiszek az ilyesmiben, de már nagyon felkeltette a figyelmemet egy folyamatosan visszatérő álmom. Először fittyet sem hányva rá, elfelejtettem az egészet, aztán újra meg újra megtörtént. Az álmomban az van, hogy Kolozsváron, nem messze az otthonomtól, éppen hazafele tartok, mikoris nagyon erős, éles szűró fájdalmat érzek a jobb combomban, ez minden lépésnél egyre erősebb és szinte már elviselhetetlen . Nagyon valósághűen megélem azt ahogy a Kolozsvári utcán már már vonszolom magam a lábam miatt. Nem menekülök senki elől, mégis valahogy csak az a célom, hogy haza jussak, de ez sosem jön össze. Általában megjellennek a kábitószer körüli gondolataim is, ami miatt talán érzem azt, hogy valaki üldöz. Ez a lábfájás újabban a való világban is megjelent, persze nem ennyire elviselhetetlen módon mint az álmomban. Az álmom megfejtésére segítségedet kérem, mert szinte biztos vagyok benne, hogy valami üzenetet hordoz, és és nem jövök rá, hogy mit. Ha segítek ezzel akkor kiemelném a kulcsszavakat is az álmomból : Kolozsvár, jobb comb, szúró fájdalom, jajgatás- szenvedés, drogok. Fontos megjegyeznem, hogy míg a többi álmomra nem emlékszem , addig ezekre kristály tisztán, többször előfordult, hogy meg is ébredtem, és szinte ugyanabba a momentumba teleportáltam aztán vissza. Segítség
0 #937 Krisztián 2015-04-06 16:53
Tisztelt Erzsébet! Tanácsát, segítségét szeretném kérni az álmom megfejtésében. Arról álmodtam múlt éjjel hogy 1 medve elől menekülök fáról-fára ugráltam de ez a medve "vérszomjasan" követett. Aztán felébredtem.... . Igazából ennyi. Segítségét előre is köszönöm.
Tisztelettel: Krisztián
0 #936 Dorottya 2015-04-06 07:37
Kedves Erzsébet! (17 éves lány vagyok)
Megszeretném osztani önnel az álmomat
az én álmom arról szól hogy belém szeret egy fiú
akinek az édesapja nagyon gazdag mert feltalált valamites szeretne az apja hogy en meg o eggyutt legyunk de en az elejen nem szeretnek ezert mindig elfognak es elvisznek a fiuhoz a fiu nem eroszakol semmit csak az apja szeretne nagyon. Majd mikor kettesbe maradok a fiaval hirtelen megcsokolom es szeretkezunk de egyszer csak megjelenik az apa vendegeivel en nekem sikerul az asztal ala bujnom.. nehany vendeg eszre is vett es mutattam nekik hogy meradjanak csondben de aztan az asztalnak hirtelen nem lett teteje es majdnem lebuktam de polokkal leterítették az egyik polot felvettem (mert nem volt rajtam felso csak melltarto )es kiszaladtam az asztal alol mire eszrevett a fiu apja en elkezdtem szaladni a kabatomert aztan felkaptam magamra es kiszaladtam es elkezdtem felfele repulni ekkor merges lett az apa es a fiat elvitte hogy az elmelyet megzavarva megutaljon esrakotottek egy gepre en elmentem erte es lekotottem a geprol de egyszercsak az apja egy ablakon atugrott es kitort az ablak elvitte a fiat es vege lett az alomnak.
0 #935 László 2015-04-06 04:30
Kedves Erzsébet!
Sokmindent álmodok össze-vissza, rémálmok vannak a múltamból, egy barátomhoz megyek be a házukba ahol el kell bújnom, hogy ne vegyenek észre és úgy is megyek be hogy a hátsó ajtón, hogy ne lássanak a szülei. Van ott még valaki, de később eltűnik. Harmadik napja egy repülőgép szerencsétlensé gről álmodok, mintha folytatódna ahol abbahagytam, több repülő egyszerre lezuhan, keresik a hibást egy még működő gépen ahol én is ott vagyok. Egy nő rácsap az asztalra, úgy érzem mintha engem hibázatna vagy valakit aki nagyon közel áll hozzám. Aztán ma hajnalban arra ébredtem hogy az említett még működő repülőn megjelenik egy nő, aki meg akar támadni, hullafehér fejjel jön felém, arra ébredtem hogy ütök egyet, akarom védeni magam, az ágyam mellett van egy kis asztal amin a parfümöm a sprayim vannak, a spray-s dobozt vertem le fél 5 kor. Kérem valami jelentést segítsen megfejteni nem bírom már, kezeltek kórházban, három hetet voltam bent a péterfy krízisen, pénteken jöhettem haza, most húsvét hétfő van...
0 #934 Judit 2015-04-05 21:58
Kedves Erzsébet.
Volt egy különös álmom azt álmodtam hogy mentünk haza én a nagyi és nagyapa a buszmegállóból mentünk abba a házba ahol felnőttem ez egy családi ház én hátul mentem előttem a nagyi és ő előtte nagyapa hallottam ahogy nagymama morog nagyapára hogy annyira fáj a lába és nem tud már sokat menni ekkor nagymama megállt azt tudni kell ekkor még nagymama otthonkában volt az álmomban nos mikor megállt a nagymama mert fájt a lába nagyon ekkor nagyapa az ölébe vette a nagyit és úgy mentünk volna de mivel a nagyit nem bírta el nagyapa így a nagyi fejtől derékig a földön feküdt és nagyapa csak a 2 lábát tudta még tartani de ekkor már nagymama a kórházi hálóingben volt és nem volt magánál már én meg csak álltam és néztem...
Mit jelenthet ez az álom? miért szoktam a nagyival úgy álmodni mint amikor haldoklott a kórházban? nem szoktam sokat gondolni arra a rossz élményre de álmomban előszokott jönni és ez nekem nem jó..
Várom válaszát köszönöm előre is...
0 #933 Violet77 2015-04-04 19:32
Kedves Erzsébet
Volt egy elég fura álmom.. álmomban a fiu akibe szerelmes voltam xy osszejott azzal a lánnyal aki a barátnőm és akire még tavaly féltékeny voltam. a valóság az az hogy xy tényleg szerelmes a barátnőmbe mert ezt elmondta egyszer nekem.. és már túl vagyok rajta és elég rég nem álmodtam xy-ról. de ezzel még nem volt vége az álomnak.. mert hirtelen egy tóparton találtam magam és mintha horgásztam volna.. akibe most talán szerelmes vagyok, vagy nem tudom mert még nem tudom mit érzek szóval ez a fiu nagyon szeret horgászni és szereti a természete,, nos álmomban mellette voltam egy tóparton, és horgászás kozbe valamiért bele mentem a vízbe és ahogy belementem és bele nyúltam a vízbe egy halat rogton kifogtam,, aztán azt kérdezte tőlem hogy ezt hogy csinálom, és még így kifogtam pár halat és kozbe ő is be jott hozzám a vízbe hogy segítsen kifogni a halat, és ahogy kozosen próbáltuk kifogni a halat annyira boldog voltam.. és egy másik tó parton találtam magam és szintén beelmentem a vízbe és megint veem volt az a fiu akibe kezdek beleszeretni és megint megtortént ugyez az amit az elpőbb leírtam csak egy másik helyszínen és most anniy változás volt hogy egy halat amit kozosen fogtunk ki megsérült.. emlékszem hogy ahogy ki vettük a vízből a hal vérzett és a pikkelye is lejott félig,, aztán felébredtem..
és volt még egy álmom,, álmomban pár rokon jott el hozzánk és a garázsba mentem és ott rengeteg hús volt.. és valami azt mondta hogy a kutyám akit nagyon szeretk elpusztult.. és én nagyon kiakadtam és magam okoltam. na ez egy nagyon rossz álom volt..
mit jelentenek az álmaim,, főként az első érdekel.. ja és emlékszem még arra az első álomból hog y délután a suli után szokásosan egyedül szomorúan sétáltam a városba és akkor vetem véletlenül észre xy- és a barátnőmet hogy sétálnak kézen fogva a parkban és nagyon boldogok voltak ők és furcsa mert ahogy réjuk néztem én is boldog voltam.. ez az álom jeentheti azt hogy tényleg túl vagyok xy-on? és aztán volt az hogy a tópartra kerültem ahhoz a személyhez aki iránt még én se tudom hogy mit érzek, de szerintem nála se lesz esélyem... kérem segítsen megfejteni az álmom jelentését,, koszon :)
0 #932 Rosta Erzsébet 2015-04-01 15:12
Kedves Franciska! – Re: #927
Mivel a leírt álma egybeesett az említett súlyos betegségével, ráadásul kétszer is ugyanezt álmodta, üzenete van az álmának. A történetet olvasva mégcsak nem is szimbolikus, hanem meglehetősen direkt üzenet ez. Álmában halott szerettei – a férje és a fia – jelennek meg, és arra kérik, ne dolgozzon annyit, pihenjen meg. Ám ön nem hallgat rájuk, sőt inkább azt szeretné, ha ők is kivennék a részüket a kerti munkából. Hiába hívják ezután is, a pihenés helyett inkább a szomszédasszony nak segít a szekrény elhúzásában. A döntését nem helyeslik, mert szó nélkül elmennek a temető felé vezető úton. Álma arra utalhat, hogy „alacsonyabb fokozatra” kellene kapcsolnia, a tudattalanja az elhunyt férje és fia „szájába adva” jelzi, hogy több pihenésre lenne szüksége, kímélnie kellene magát.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #931 Rosta Erzsébet 2015-03-30 16:13
Kedves Vivi! – Re: #922
Az előző álma kapcsán annyit tudtam meg önről, hogy jelenleg 20 éves, szereti a kisállatokat, és felelősséggel (amit talán eltúloz) viseltetik irántuk. A párkapcsolata mikéntjéről, a barátja iránti érzelmeiről semmit sem írt. Ha ott nem tévedtem abban, hogy az álmát direkt módon kell értelmezni, vagyis a rágcsálók iránt érzett sajnálata, s a megmentésük, nem pedig általában a gondoskodási vágyának kudarca, s az emiatt érzett elégedetlensége , önvádja motiválja ismétlődő álmait, ez utóbbi szimbolikusan arra utalhat, hogy nem biztos eléggé magában. Talán nem teljesen meggyőződve róla, hogy a jelenlegi kapcsolata képes kiállni a térbeli és időbeli távolságot. Ugyan egy teljesen banális dolog miatt (ellenőrizni kell egy nyaklánc valódiságát) hagyja magára párját, ám a távolság növekedésével és az idő múlásával – ugyan a „mentségére” szolgál, hogy a megszólalásig hasonlít a barátjára – az ékszerészben leli meg az új társát.
Üdvözlettel,
Erzsébet
+1 #930 Rosta Erzsébet 2015-03-30 15:04
Kedves Lilla! – Re : #923
Jól érzi, hogy álma összefüggésben lehet az életével, a párkapcsolatáva l, ugyanis az álmában egy buszra vár, mellyel el akar utazni valahová. Az, hogy nagy hó volt, illetve, hová szeretett volna menni, jelen esetben lényegtelennek tűnik, a hangsúly az utazáson van. Általában olyankor álmodjuk, hogy valamilyen járműre várakozunk utazás céljából, amikor szeretnénk, ha végre változás állna be a jelenlegi helyzetünkben. Az ön esetében ez a két „párja” közti ingadozás, a bizonytalanság megszűntetésére irányulhat. Ezt az érzését tükrözi vissza álmában a tudattalanja, mely jelen esetben úgy tűnik, inspiráló hatással lehet önre. A döntése, mely szerint nem várja meg a második párját (Tibit), hanem felszáll a megállóban gördülő emeletes buszra, meghozza a „gyümölcsét,” mert az álma végén egy gyönyörű lakás boldog tulajdonosa lesz, amire – ha Tibivel indul el – aligha lett volna esélye. Hallgasson a szívére, és ne azzal az emberrel keresse a boldogságot, aki egyszer már otthagyta önt.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #929 Rosta Erzsébet 2015-03-30 12:10
Kedves Judit! – Re: #917
Sok minden lehet az álmának az oka. Például az, hogy valamiért aggódik a kislánya miatt. Talán fizikailag gyengébb vagy kevésbé fejlett a kortársainál, vagy annál, amit ön szeretne. Vagy éppen az álmát megelőző időszakban volt a leánya a szokásosnál kevésbé mozgékony. Egy másik lehetséges ok, hogy a közelmúltban súlyos stressznek volt kitéve. Az is kiváltója lehet az álmának, hogy olykor a média is nagyobb figyelmet szentel a fogyatékosok problémáinak, önkéntes jelentkezők ki is próbálhatják, hogy milyen lehet kerekesszékben, testi fogyatékosságga l, süketen vagy világtalanul élni. Más aspektusban nézve az álmát, a fogyatékosság – e tekintetben olykor nem releváns, hogy kiről van szó – az álomgazda gyengeségére, támogatás iránti igényére utalhat. Így az sem lehet véletlen, hogy álmában az a személy, akihez korábban oly gyengéd szálak fűzték, a már lassan két elhunyt halott nagymamája próbál segíteni. Magát az álmot természetesen nem kell szó szerint érteni, ha csak nincs valamilyen racionális oka, a kislányát nem fenyegeti veszély, az viszont elképzelhető, hogy jelenleg sok kihívással kell megküzdenie, és minden erejét latba kell vetnie.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #928 Rosta Erzsébet 2015-03-30 11:18
Kedves Vivi! – Re: #921
Visszatérő álmának valószínűleg köze van az előzményekhez. A leírása alapján szeretheti a kisállatokat, és felelősséget érez a sorsuk miatt. Talán többet is, mint kellene, a bűntudata mindenesetre ezt jelzi, és ez az oka annak, hogy egy kisállattenyész tőnél vállalt munkát. Az a tény, hogy az apró kis rágcsálók megmentésére törekszik, azt jelzi, hogy értékeli az általuk megjelenített érzéseket és tulajdonságokat . De valószínűleg túlvállalja magát, vagy azt érezheti, hogy alkalmatlan erre a feladatra. A nagyjából azonos tartalmú ismétlődő álmokkal a tudattalan azt jelzi, hogy valamilyen problémára nem jó választ ad, ezért kell újra meg újra átélnie a tehetetlenség frusztráló érzését. Ahhoz, hogy megszüntesse kellemetlen álmait, érdemes lenne csökkentenie az önre nehezedő (esetleg önként vállalt) terhelést, és/vagy nagyobb önbecsülésre lenne szüksége, azaz jobban kellene bíznia önmagában.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #927 Franciska 2015-03-28 19:56
Kedves Erzsébet!
Néhány hete súlyos betegségen estem át, és ezzel egyidőben furcsa álmom is volt. Kétszer álmodtam a következőt: Nyár van, nagy meleg, dolgozom a kertben. Férjem és fiam(már nem élnek igazából) ülnek egy asztalnál, és hívnak, hogy pihenjek meg, ne dolgozzak annyit. Mondom nekik: de mi lesz a kerttel?Inkább segítenétek! Erre nem válaszolnak, csak továbbra is hívnak. Még egy szék is van az asztalnál, oda akarnak leültetni. Ekkor megjelenik a szomszédasszony om, és azt mondja, hogy menjek át neki segíteni, mert egyedül nem bírja elhúzni a szekrényt. Átmegyek, mire visszaérek, férjem és fiam a temető felé vezető úton mennek, utánuk kiáltok: Mi van, most megsértődtetek? vissza sem néznek, csak mennek tovább.Míg éltek, mindegyikükkel jó volt a viszonyom, halálukat is sikerült feldolgozni. Mit jelenthet az álom?
0 #926 Rosta Erzsébet 2015-03-28 16:17
Kedves Szilva! – Re: #920
Bár külön nem jelezte, a leírása, de főleg az (egyébként nem nyilvános) email címe alapján feltételezem, hogy férfi lehet. (Ha nem így lenne, kérem, jelezzen vissza, mert ez esetben az álmának egészen más a valószínű jelentése.) Ami az első álomképet illeti, az ilyen jellegű álmok általában a magas tesztoszteron szinttel állnak összefüggésben, és rendszerint a hajnali nyugodt alvás REM fázisában alakulnak ki. Gyakran erotikus álom nélkül is létrejöhet spontán merevedés. Más lehetséges értelmezésen csak akkor érdemes gondolkodni, ha egészségi problémái vannak, vagy korábban sohasem voltak szexuálisan izgató álmai.
Ami viszont a második álomképet illeti, azt kellene kitalálnia, vajon mit szimbolizálhatn ak a szörnyek, akik ellen a hajón harcolnia kellett. Mivel a valóságban nincsenek ilyen lények, az álma arra utalhat, hogy valamilyen nem létező, önmaga által kreált probléma ellen küzd. Tetézi a bajt, hogy közben „királynak érzi magát.”
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #925 Rosta Erzsébet 2015-03-28 15:42
Kedves Spotty! – Re: #919
Mindenekelőtt szeretném megnyugtatni, semmi oka sincs a bűntudatra, ugyanis az álma nem jelenti azt, hogy továbbra is vonzódik a régi párjához, de még csak azt sem, hogy a tudata alatt problémát, hiányt „érzékelne” a jelenlegi kapcsolatában. Inkább arról lehet szó, hogy – miután a jelenlegi párja megkérte a kezét – a szerelmük egy új, a korábbinál magasabb szintre lépett. Vagyis semmiképpen sem kell attól tartania, hogy a mostani kapcsolata az előző sorsára juthat. Mivel – mint írja – az említett fiú az első szerelme volt, úgy vélem, az álma azt jelezheti, hogy szeretné lángra lobbantani a belsejében parázsló szenvedélyt.
Üdvözlettel,
Erzsé
0 #924 Rosta Erzsébet 2015-03-27 16:20
Kedves Regina! – Re: #918
Bár az álomban látott agresszív macskának többféle jelentése is lehet, az ön esetében a harapni készülő macska – figyelemmel arra, hogy csak olyankor fenyegeti, amikor nincs a közelben a párja – valószínűleg arra utalhat, hogy a környezetében valaki nem igazán megbízható, nem lojális önhöz. A támadó macska azt is jelezheti, hogy ideje lenne valamilyen kapcsolatát befejezni, vagy legalábbis leülni az illetővel, és megbeszélni a problémákat. Más megközelítésben viszont az is elképzelhető, hogy az önt megharapni szándékozó macskával azt üzeni az álma, hogy nehezen tudja elfogadni a tényeket, problémája van az objektivitással.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #923 Lilla 2015-03-26 21:43
Kedves Erzsébet!
Egy régóta tartó szerelmi ügy és a valószínüleg hozzá kapcsolódó álmom miatt szeretném a segítségét kérni.
Első párommal 4 évig voltam együtt,szerette m nagyon.De megismertem közben valakit és miatta otthagytam.Szin tén nagy volt a szerelem vele is,de ő pedig engem hagyott ott és hoppon maradtam...Késő bb újra felvette velem a kapcsolatot de nem jutunk előbbre,nem akar kapcsolatot de találkozgatunk, viszont megjelent a másik volt párom is és rájöttem,hogy még őt sem felejtettem el....A második páromon kéne túllépnem de nem tudok..nehéz elküldenem..az kellene h ő küldjön el végleg de nem teszi. Mert ha vele vége lenne,lehet megpróbálnám újra az első párommal ha ő is akarja,aminek nagy a valószínűsége.. Az álmom úgy gondolom ehhez kapcsolatos de szeretnék megerősítést... Álmomban nagy hó volt,és vártam a buszra sok emberrel együtt,de az nem jött meg.Apukám mondta h hívjam fel Tibit a második volt páromat, hogy hátha el tud vinni kocsival.Felhív tam,azt mondta megpróbálja. De időközben megjelent egy emeletes busz...én vacilláltam, hogy felszálljak e,mert ha megteszem,nem találkozok Tibivel...de végül mégis felszálltam.Egy csodaszép épületbe kerültem ahol megmutattak nekem egy gyönyörű szobát mindennel, amit valaha szerettem volna és közölték h az az enyém örökre.És éreztem,hogy ott boldog vagyok...
Előre is nagyon szépen köszönöm,ha válaszol az üzenetemre,nagy on szeretném tudni,hogy ez az álom mit is jelent pontosan! :)
-1 #922 Vivi 2015-03-25 22:00
Még egy másik álmot is leírnék, amit nem értek, ez nem visszatérő, csak egyszer álmodtam.
A párommal vagyok, érzem, hogy szerelmes vagyok belé. De el kell mennem tőle, hogy elvigyek egy nyakláncot, hogy megnézzék, valódi arany v. ezüst, vagy hamis. Miközben úton vagyok, olyan érzésem van, mintha nagyon hosszú idő telne el, és eltávolodnék a páromtól. Odaérek a bolthoz, megmutatom neki a nyakláncot, de azt mondja, hogy ez nem valódi (egyébként volt benne arany és ezüst szín is). Az eladó ugyanúgy néz ki mint a párom, és az idő alatt, amit vele töltök a boltban, annyira hosszúnak tűnik szintén, hogy nagyon szimpatikussá válik. Arra gondolok, hogy ez mind hiába, mikor engem otthon vár a párom. De végül annyi idő telik már el nélküle, hogy beleszeretek az eladóba. És már a távoli párom emléke kezd elhalványulni, és az eladó kezd egyre jobban hasonlítani a páromra, és a kapcsolatunk is egyre jobban hasonlít már az igazi kapcsolatunkra, már olyan közel vagyunk egymáshoz. Ekkor azon gondolkozok, hogy most mi legyen, és megmondom neki, hogy nekem van már szerelmem... erre ő bánatos szemekkel azt feleli, hogy akkor menjek vissza hozzá. De már nem vagyok képes visszamenni, és nála maradok.
0 #921 Vivi 2015-03-25 21:42
Kedves Erzsébet! Segítséget szeretnék kérni az álmaim megfejtésében. (20 éves lány vagyok)
Van egy visszatérő helyzet az álmomban. Régen, mikor kb. 8-10 éves voltam, kaptam kis rágcsálókat, de még nem nagyon volt elterjed Magyarországon, és ezért sok-sok tartási hibát követtünk el (kicsi ketrec, nem megfelelő táplálás, stb) 13 éves koromra egy maradt már csak életben, és ő volt a kedvencem is, viszont már pontosan nem emlékszem hogy miért, de elhanyagoltam, és nem adtam neki almát, és elpusztult, miattam. Azóta is bűntudatom van és akárhányszor felidézem ezeket az emlékeket, újra és újra eltöltenek a rossz érzések. Két éve elhatároztam, hogy szerzek be megint ilyen kisállatokat, meg is tettem, és tartásuk alatt ilyenféle kisállattenyész tőre akadtam rá, akinél a mai napig dolgozom (takarítást). Nem is volt semmi gond velük, de allergiás lettem, és emiatt el kellett ajándékoznom őket, de a munkát tovább folytattam.
Az álmaimban az alap szituáció, hogy a kisállatok bajban vannak valami oknál fogva, és én nem tudok rajtuk segíteni. Általában túl sokan vannak, nincs számukra elég ketrec, vagy egyáltalán nincs ketrecem, és apró dobozba kell őket zárnom, tehetetlen vagyok, hiába akarok rajtuk segíteni, egyszerűen nem tudok, és miattam lesz rossz sorsuk. Van, hogy más felelőtlensége miatt kerülnek hozzám, én meg be akarom fogadni őket, de hiába számolom a ketreceket, tudom, hogy úgyse lesz elég, de pénzem meg nincs újakat venni, akkor mégis hova tegyem őket, hogy jó helyük legyen?
Általában mindig nagyon sok-sok rágcsáló van, van, hogy nem tudom őket megtartani a karomban, meg a pulcsimban, annyira sokan vannak, hogy félek, el fognak futni, és meghalnak, vagy ha nem zárom be az ajtajukat, akkor is elfutnak, és stbstb...
Nem akarom, hogy szenvedjenek! Nagyon fáj ez az érzés. Egyszerűen nem tudom, hogy szabaduljak meg ezektől az álmoktól.
Előre is köszönöm a válaszát
Vivi
0 #920 Szilva 2015-03-25 03:53
Kedves Erzsebet! Az en almomban arrol almodtam hogy egy pillanatban egy nagy bevasarlokozpon tban voltam es egy 40koruli no egy szal melltartoban es bugyiban maszkalt be a raktarba es kozbes neveket mondott hogy hany kuncsaftal vegzett.Az almomban kesztetest ereztem arra hogy en is bemenjek vele a raktarba de hirtelen ennek az almomnak vege lett es egy hajora kerultem sok katona koze es torz szornyek ellen kellett harcolnom..a tobbi ember kiralyomnak szolitott.Nos szeretnem az on velemenyet kikerni mit is jelenthet ez az alom.
0 #919 Spotty 2015-03-24 07:15
Kedves Erzsébet!

A segítségét szeretném kérni egy álmommal kapcsolatban, ami nagyon felkavart. A háttér információkról annyit, hogy 8 évvel ezelőtt volt az életemben egy fiú, akit az első nagy szerelemnek tartok. 3 évig tartott a kapcsolatunk, ami alatt én családi okokból kifolyólag mély depresszióba estem és pszichológushoz is jártam. Ekkora teherhez akkor még túl fiatalok voltunk, szakítás lett a szerelemből. Pár évvel később befejeztük az egyetemet és mielőtt elköltözött egy másik városba, megkeresett, mert úgy érezte, hogy nem tud elmenni anélkül, hogy elköszönne tőlem. Akkor ez engem eléggé felkavart, mert az volt az érzésem, hogy arra vár, hogy jelezzem, hogy szeretném újra kezdeni. Nem tettem, holott nem voltam kapcsolatban. Jelenleg nagyon boldog és kiegyensúlyozot t kapcsolatban élek 3 éve, és 1 hónapja a párom megkérte a kezem. Nagyon szeretem őt és ez az érzés viszonzott, et kifejezi minden lehetséges módon. Boldog vagyok mellette. Erre ma éjjel azt álmodtam, hogy az első szerelmem megkeresett, én először nehéz szívvel, de visszautasított am, majd "beadtam a derekam" és többször lefeküdtem vele, ami kifejezetten élvezetes és örömteli volt. A legrosszabb, hogy olyasmi is rémlik az álomból, hogy majd reggel bánkódom, most tudni szeretném, hogy ez milyen érzés. Emészt a bűntudat és nem értem, hogy miért most jött ez az álom. Ráadásul ha eddig - mert többször előfordult - az álmomban felbukkant, mindig nehéz szívvel ugyan, de visszautasított am. Nem értem ezt az álmot, ebben kérem a segítségét.

Köszönettel: Spotty
+1 #918 regina 2015-03-21 08:58
kedves Erzsébet az álmomba egy sárgás vöröses macska minden áron meg akart harapni de nem-tudom h miért és mikor a párom mellém állt akkor csak ártatlan szemekkel nézet ránk de mihelyt a párom elment mellőlem ismét nekem akart támadni de oly annyira hogy meg az ablakot is beakarta törni csak hogy meg támadhasson mit jelent ?
+1 #917 Judit 2015-03-21 08:23
Kedves Erzsébet.
A mai álmom se volt semmi azt álmodtam hogy egy intézményben voltunk olyan volt mint egy kórház de nem az volt mégse abban az intézményben gyerekeket vizsgáltak orvosok főleg nők én a 3 gyerekem és a nagymama is velünk volt a lánykámat behívták vizsgálatra annyit kellett csinálnia hogy 2 mankóval a hóna alatt el kellett játszania hogy ő egy sérült ember és nem tud menni a lábain csak a 2 mankóval lánykám most 6 éves utána meg a falra fel voltak szerelve körbe polcok amin könyvek meg más egyéb is volt erre tette fel az orvos a lánykámat és a polc tetején körbe kellett szaladnia rajta amíg ő ezt csinálta én a nagyival a folyosón álltam és jött egy másik nővér aki mondta hogy törli az adatbázisból a gyerekeimet de már késő volt mert a lánykám közben végzett a vizsgálattal én meg rohantam a nagy fiamat keresni az épületben ő meg is lett egy asztalnál evett a többi gyerekkel én mondtam neki jöjjön velem de nem nagyon akart jönni aztán elindultunk a rendelő felé ahol a lányom volt erre megszólal a doktornő aki vizsgálta a lányomat hogy ő jó lesz és adott a lányomnak egy tenyérnyi nagy pogácsát amit a lánykám evett de mikor a hátam mögé néztem láttam a lánykám a földön fekszik és tudtam hogy a sütiben volt valami amitől lebénulhat én nagyon sírtam zokogtam és mondtam hangosan miért? miért ver engem a sors? és a nagymama guggolt a lánykám mellett és próbálta élesztgetni a másik 2 fiammal semmi rossz nem történt ekkor felkeltem mit jelenthet ez az álom?
Köszönöm előre is a segítséget...
0 #916 Rosta Erzsébet 2015-03-19 13:52
Kedves Su! – Re: #901
Mivel semmit sem árult el magáról, és az álmának leírásában is csak fizikai érzéseiről (a víz hűsíti, odakinn forróság lehet; később fázik, reszket, alhasi fájdalom, lábfájás, lúdbőrzés; végül elvakulás az erős fénytől) számol be, csak segíteni tudok álma értelmezésében, a feladat nagy része önre marad.
Az úszkálás a medencében azt sugallja, hogy felfedező útra indult a tudattalanjában és érzelmei világában. Az álmának ez a képe arra utalhat, hogy valamilyenfajta megerősítést, érzelmi támogatást keres. Zárójelben megjegyzem, hogy többnyire olyankor álmodnak az emberek úszkálásról, amikor valamilyen gyógykezelésen mennek keresztül. Esetleg még lényeges lehet, hogy mezítelenül látja magát a vízben, ami az elégedetlenség, vagy a kielégületlensé g jele lehet. Amint „elhagyja a tudattalanját”, szinte azonnal rosszul lesz, és véres hányásba kezd. Mivel a hányás után megtisztul a test, ugyanez történik a lélekkel is. Álma azt jelezheti, hogy a lelke mélyén nagyon szeretne valamitől (sérelem érzése, bosszúvágy, bűntudat stb.) megszabadulni. Az pedig, hogy vért és fogakat is lát a hányadékban, egyfajta figyelmeztetés lehet az egészségét fenyegető veszélyre. Lehet, hogy valamit változtatnia kell, hogy elkerülje a további bajt (sérelmet, veszteséget). A következő részletet, melyben a hüvelytáji fájdalmat követő folyás után apró, a macskákéhoz hasonló éles fogakat talál a tenyerében, nem igazán tudom értelmezni. Ugyanis a „vagina dentata” (fogazott vagina) mítosz, a valóságban ilyen nem létezik, de az esetleg fogat is tartalmazó dermoid ciszták (a tudomásom szerint) csak műtéttel távolíthatók el, spontán nem hagyják el a petefészket. Egyfajta lehetséges metaforikus magyarázat a „jelenségre” az lehet, hogy a - megelőzőleg a hányással jelzett - „megtisztulás” részeként - megszabadul a népi hiedelemvilágba n a női aggresszívitást szimbolizáló fogaktól is. Álmának befejező részében nincs különösebb jelentősége annak, hogy meztelen, részben azért, mert a megjelenő férfiakról tudja, hogy homoszexuálisok , másrészt pedig amiatt, hogy a fájdalmával, a rosszullétével van elfoglalva. Igazi fontosságot a befejező momentum jelent, amikor az erős fénytől elvakulva már csak sárgás-fehérség et lát. Ez a „jelenséget” - a halálközeli élményt átéltek beszámolói alapján - a „halál utáni élettel” társítják. Természetesen nem szó szerint kell értelmezni a dolgot, az álmának záró képsora nem az ön haláláról szól, hanem arra utalhat, hogy a személyiségének valamelyik részére a továbbiakban nincs már szüksége, metaforikusan mondva „halott”. Ezt a fényt látva, álma szimbolikusan azt jelzi, hogy „fény van az alagút végén”, vagyis az énjének e része nélkül is boldogul.
Ami pedig a rokona visszatérő álmát illeti, a szürrealisztiku s képet - melyen a levegőben halakat lát úszni maga körül - valószínűleg metaforikusan kell értelmezni. Az életterükből eltávolított halak - bármennyire is élettelinek látszanak - nem érezhetik jól magukat, vagyis a visszatérő álma azt üzenheti, hogy egy olyan új környezetbe vagy szokatlan szituációba kerülhetett, mely kényelmetlen, vagy kellemetlen a számára.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #915 Rosta Erzsébet 2015-03-18 15:20
Kedves Judit! – Re: #898
Álomban a szülői ház melyben felnőtt, a lelkiállapotát szimbolizálja, mely vagy édesapja mentális támogatását keresi ahhoz, hogy miként döntsön egy problémás ügyben, illetőleg hogyan szálljon szembe egy kellemetlen szituációval, vagy az édesanyja érzelmi segítségét próbálja igénybe venni, hogy megtalálja a probléma nyitját, esetleg távol tartsa magától, mielőtt még valamilyen baj történne. Valószínűleg mások miatt aggódhat, mert az ablakon kitekintve egy halálos gépjármű balesetnek lesznek szemtanúi. Álmának ez a fordulata szimbolikusan arra utalhat, hogy fölöslegesen „töri magát”, ugyanis képtelen mások tetteit kontrollálni. Vagyis hiábavaló az aggodalma, igyekezete, az „érintetteknek” viselniük kell döntéseik következményeit . És természetesen az sem lehetetlen, hogy - az elektronikus médiumokban, vagy szemtanúként - a való életében is látott mostanában egy balesetet, mely valamilyen módon asszociálható a gyermekkorával és/vagy a szülei házával.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #914 Rosta Erzsébet 2015-03-18 13:27
Kedves Horváth Melinda! – Re: #907
Bevallom, nem minden mondatát értem, vagy tudom elképzelni a leírásának, ezért - hogy „össze tudjam rakni” a történetet - némi pontosításra, kiegészítésre lenne szükségem.
Honnan, hogyan kerültek elő a kártyák? Hogyan haltak meg a gyereke és az öreg néni? Mi történt a holttestekkel? És természetesen bármi mást is megírhat, mely segíthet a történet megértésében.
Üdvözlettel,
Rosta Erzsébet
0 #913 Rosta Erzsébet 2015-03-18 12:56
Kedves Melinda! – Re: #906
A leírását olvasva - a hallucinációi és tehetetlensége alapján: földönkívüli lény (szellem) ragadja meg a kezét, és húzza ki az ágyából, akiben a szerelmét véli felfedezni, félelmet érez (az egész teste remeg), majd arra ébred, hogy kiabál - elsőként arra gondolok, hogy alvási bénulást élhetett át. Ha ez az igazság, hacsak nincsenek gyakran hasonló álmai, nincs különösebb oka az aggodalomra, hasonló álmot az emberek többsége legalább egyszer átél az életében. Ha alaposabban érdekli a téma, az „alvási bénulás”, vagy „alvásparalízis ” szavakra rákeresve, számos írást találhat a világhálón. Ha viszont valódi álomról számolt be, az esetben érdemes lenne elgondolkoznia azon, hogy miért szellem képében jelent a szerelme az álmában. Tett-e valami olyat, és ezért lehet-e bűntudata, ami indokolja, hogy megijessze, vagy kísértse önt.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #912 Rosta Erzsébet 2015-03-18 11:46
Kedves Harald! – Re:#902
Jelen esetben a kard csak eszköze önpusztító tettének, és – mivel nem szeppukut követ el – annak sincs különösebb jelentősége, hogy szamuráj kardot használ a torka elvágásához. Vagyis a hangsúly a megkísérelt öngyilkosságon van. Álombéli tette azt jelképezheti, hogy erőre, tekintélyre lenne szüksége. Más megközelítésben viszont arra is utalhat, hogy egy problémára, annak bizonyos részének „megölésével” keres megoldást. Az öngyilkosságot ugyan nem kell szó szerint érteni, azonban lehet az álomnak olyan üzenete is, mely az önpusztító életvitel, az esetleges káros szenvedélyek nem kívánt hatására figyelmeztet. Ez esetben álma spirituálisan azt jelezheti, hogy fel kellene hagynia valamilyen egészségkárosít ó szokásával. Ha nem ez a helyzet, álma egyszerűen valamilyen közelgő kudarc veszélyére hívja fel a figyelmet. Érdemes lenne alaposan elgondolkodnia, hogy helyes úton jár-e, ugyanis az öngyilkosság álma az esetek nagy részében nem egy jó jel, mert mentális konfliktusokról árulkodik.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #911 Rosta Erzsébet 2015-03-18 10:07
Kedves Kati! – Re: #899
Húslegyeket találni az elfogyasztott ételben (ami az álmában kolbász volt), a személyes higiénia hiányára utalhat. Lehet, hogy valamilyen rossz, egészségtelen szokást vett fel, s a teste az álmán keresztül küld figyelmeztetést az ön számára. De olyan értelmezése is elképzelhető az álmának, hogy valaki, akit nagyon szeret, és a teljes bizalmát élvezi, sérelmet vagy fájdalmat okoz önnek. Jó, ha nem felejti el, hogy az egészség mindennél fontosabb.
Üdvözlettel,
Erzsébet
+1 #910 Rosta Erzsébet 2015-03-17 15:38
Kedves Mami! – Re: #897
Az elsőként leírt álom, vagyis a leégett ház, mivel a családi ház a gazdáját (tulajdonosát), illetőleg annak önmagáról alkotott képét, érzelmi világát, vagy azt a módot szimbolizálja, ahogyan ő az életét elrendezi (hacsak nem valami konkrét - például a médiumokban látott - tűzeset váltotta ki a férjed álmát), azt jelezheti, hogy a párod személyisége, vagy az életvitele jelentős változáson megy keresztül (vagy legalábbis erre lenne szüksége). Az, hogy sajnálkozik a ház leégése miatt, arra utalhat, hogy a férjed ennek nem igazán örül.
A második álom, melynek Te vagy a gazdája, lényegében egy lekésett lakomáról szól, még akkor is, ha az asztal végén egy hatalmas, pecsenyékkel rántott húsokkal és kacsacombokkal megrakott tálra leltél. (Ugyanis a húsok evésre alkalmatlanok: hidegek és túlsültek voltak.) Az álmod több dologra is utalhat, jelezheti azt, hogy valamilyen kellemetlen, nyugtalanító esemény járhat az eszedben, de utalhat érzelmi szükségleted vagy a szexuális étvágyad kielégítetlensé gére is.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #909 Rosta Erzsébet 2015-03-17 14:37
Kedves Zivatar! – Re: #896
A bejegyzésében leírt álma nagy valószínűséggel összefüggésben lehet azzal, hogy nemrégiben megismert egy fiút, akivel - mind mondja - remekül megértik egymást. Valamit azonban hiányolhat a kapcsolatukból, mert álmában egy ismeretlen, idegen fiúba lesz „halálosan szerelmes”, és a vasúti síneken ölelkezve (vagyis kizárva a környező világot, és ezzel az életét is kockáztatva) vele él át elementáris erejű boldogságot. Bár az álma bizonyos szemszögből nézve arra is utalhat, hogy kevés a szex az életében, én inkább arra gondolok - noha rendesnek és szimpatikusnak találja a megismert fiút - több odaadást és romantikát várna az új partnerétől.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #908 Rosta Erzsébet 2015-03-17 14:16
Kedves Katicabogár! – Re: #895
Mindenekelőtt fogadja részvétemet édesanyja halála miatt. Mivel - mint írja - hosszú betegség után és fiatalon hunyt el, a szenvedése mély nyomot hagyhatott önben, ezért - noha már közel két éve eltávozott az élők sorából - még most is elegendő egy emlékfoszlány, vagy bármilyen édesanyjával összefüggésbe hozható esemény vagy kép, hogy a tudattalanjában felidézze az akkori szomorú napokat. Azzal, hogy ha valaki fiatalon hagy el bennünket, sokkal nehezebb megbékélnünk. Valószínűleg a halála után sokat gondolhatott édesanyjára, aki - mivel nagyon hiányzik önnek - most is gyakran felbukkan az emlékezetében, ezért álmodhat vele. Az viszont nem jó, hogy a szenvedését éli át álmában újra meg újra. Ez ellen tennie kellene, mert a lelki egészségének árthat vele. Próbálja meg tudatosan befolyásolni a gondolatait, lefekvés előtt lazítson el, és ha az édesanyjára gondol, az örömteli, szép emlékeket igyekezzen felidézni magában. A levele alapján biztos vagyok benne, hogy mindent megtett az édesanyjáért, és ő is azt szeretné, ha vigyázna önmagára.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #907 Horváth Melinda 2015-03-17 12:18
Tisztelt Rosta Erzsébet!

Azzal kezdeném, hogy általában kisgyerekekről álmodom. Legutóbbi álmom nagyon megviselt. Egy kisfiú, egy kislány halt meg. Nem ismerem őket. Halálakor, csak a ruhájuk maradt meg és a testükből felszállás két kártya.Egy makk 9, alsó zöld.
Tovább álmodta egy talpig feketébe öreg nénit láttam, aki kedves, mosolygós volt és mondott valamit. Az öreg nádas kis kunyhójában voltunk.Láttam őt is, magamat is.
Meghalt ő is. Szint úgy a testéből felszállt egy kártyával, egy tök alsó, de középen 2 szer át volt lyukasztva.Ekko r összeestem és az ajtó felé kúszva mentem kifelé és mondtam magamnak meg tudom csinálni és felálltam.
Miután felkeltem egész nap furcsa, nyomasztó érzésem volt.
Nagyon sokszor álmodom gyerekekről. Vannak, akiket ismerek és vannak ismeretlenek.Ha pedig nem gyerek, akkor öreg nénitől álmodom.
Remélem érthetően fogalmaztam meg.
Köszönöm a segítségét.
Üdvözlettel; Melinda
0 #906 kovács Melinda 2015-03-17 08:36
Kedves Erzsébet.Volt egy nagyon furcsa félelmetes álmom eről szeretném kérdezni.Azt álmodtam ,hogy egy szellem megfogja a kezem és húz ki az ágyból de mintha a szerelmem lett volna mert láttam az arcát előttem meg mintha az ágyam mellett állt volna fel is ébredtem arra hogy a nevét kiabáltam meg közbe az egész testem remegett nagyon megilyedtem mi lehet ennek az álomnak a jelentése válaszát köszönöm
0 #905 Rosta Erzsébet 2015-03-11 16:10
Kedves Judit! – Re: #891
Fontos szerepet játszhatott az életében, mert ahogyan írásaiból látom, a halála (2013 szeptembere) óta többször is megjelent az álmában. Most azonban inkább úgy érzem, szimbolikusan kell értelmezni nagymamája balesetét (halálát?), mely a „forradalom” üdvözlése közben érte. A forradalomról azt kell tudni, hogy általában olyankor jelenik meg az emberek álmában, amikor jelentős változás megy végbe a személyiségükbe n, a szemléletmódjuk ban, vágyaikban, céljaikban. Ez gyakran belső konfliktusokkal jár együtt. Mivel a nagyszülők gyakran a legfőbb támaszt jelentik számunkra, akikre a szüleinkkel „szemben” is számíthatunk, nagyija balesete – amit hiába próbál megakadályozni – arra utalhat, hogy a tudata alatt aggódik amiatt, hogy az érzelmi és/vagy a mentális világában lezajló változások miatt támasz nélkül, magára maradhat.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #904 Rosta Erzsébet 2015-03-11 15:27
Kedves Imi! – Re: #900
Mivel azt nem írja, hogy a visszatérő álmaiban felébred, az alvási bénulást - ami a legtöbbször az ilyen álmok oka lehet - az ön esetében valószínűtlenne k tartom. Inkább arra gondolok, hogy álmával azt jelzi önnek a tudattalanja, hogy a való életében (ébrenlétben) képtelen meggyőzni a környezetét tervei, céljai helyességéről. De az is lehet, hogy egyensúlytalans ág van az érzelmei és az intellektusa között (valamelyikük túlsúlyban van), és ez mutatkozik meg beszéd-képtelen ségben az álmaiban.
Üdvözlettel,
Erzsébet
+1 #903 Rosta Erzsébet 2015-03-11 14:04
Kedves Rozália! – Re: #890
A klasszikus értelmezés szerint arany ékszereket találni jó ómen, mert szerencsét jelent az álmodó számára.
A modern álomfejtés szerint az arany - mely ékszer értékes, becses dolog - megtalálása azt jelzi, hogy valamilyen értékes dolgot, tulajdonságot, jellemvonást fedeztünk fel magunkban. Mivel meglehetősen könnyen - fű szedése közben - akadt rá, az álma azt üzenheti, hogy - bár eddig elrejtette - sok pozitív tulajdonsággal rendelkezik, és ideje lenne használnia őket.
Ha viszont nem töltötte el pozitív érzés alvása közben, az álma arra is utalhat, hogy hiányzik a fény, a csillogás az életéből, és a tudattalanja ezt próbálja megadni önnek.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #902 Harald Honzik 2015-03-10 08:01
Kedves Erzsebet !
Probalom rovidre fogni , latom sok levelre valaszol. Koszonjuk onzetlenseget!! Olyan almom volt hogy lattam onmagam, egy nagyon eles szamuraj kard volt a kezemben es halalos sebet ejtettem magamon es utana atvagtam a torkom vele es neztem utana az atvagott torkom es csodalkoztam es ereztem hogy elek.
Megkoszonnem a irna par szot errol, esa kerestem a test szot es a kard szot az alom abc-ben, de nem talaltam. A kerdesem, jol probaltam megfejteni az almom ezekkel a szavakkal?
0 #901 Su 2015-03-09 21:23
Kedves Erzsébet,
Elég durva álmom volt, probáltam összerakni vajon mit jelenthet, de sajnos nem sikerült értelmeznem. Úgy kezdődött, hogy vízben vagyok, egy hatalmas medencében úszkálok meztelenül (kivülről is láttam magam) hatalmas márványoszlopok körülöttem. Hűsítő érzése van a víznek, de érzem hogy kint iszonyatos forróság van. Aztán kimászok a vízből és nagyon rosszul leszek, térdre esem és elkezdek hányni véreset és fogak vannak benne, de minden fogam meg van. Utána nagyon fáj lent a hüvelynél is, mikor oda nyúlok semmi furát nem érzek, aztán egyszercsak folyik belőlem valami, de már nem érzek fájdalmat, elveszem onnan a kezem és ahogy a tenyerembe nézek hegyes fogakat, mintha macska fogak látnék, aprók. Elkezdek reszketni, fázom, aztán rengeteg férfi jelenik meg előttem. Mindegyikőjüket ismerem, de olyanokat látok akikről tudom, hogy homosexuálisok. Ketten odalépnek hozzám a karom alatt fognak meg, megemelnek, de a lábfejem még a hideg kőhöz ér és egyre jobban fáj, mert érzem, hogy horzsolja szét. Végül annyit érzek hogy kicsit fúj a szél fázom, libabőrös vagyok és már alig látok, mert nagyon erős fény van, szinte csaj sárgás fehérséget látok.
Nagyon érdekel vajon mit jelenthet, mire utalhat ez az álmom, remélem valamennyire az Ön segítségével közelebb juthatok a megfejtéshez.

Még egy olyan kérdésem lenne, hogy egyik rokonomnak van egy visszatérő álma, de ő sem tudja mit jelenthet. Álmában rendesen lélegzik, nincs körülötte víz, semmi, mégis halakat lát úszni maga körül, mitha a levegőben úsznának.

Előre is köszönöm válaszát és segítségét!
+1 #900 imi 2015-03-09 18:06
En mostanaban mindig arrol almodok, hogy almomban nem tudok megszolalni (kialtani), es ezt mar tobb alkalommal is almodtam. Vajon mit jelent ez.
0 #899 Kati 2015-03-09 14:51
Kedves Erzsébet!
Tegnap volt egy nagyon fura, ugyanakkor nagyon gusztustalan álmom. Csak arra emkékszem, hogy valami kamra szerűségben voltam és kolbászt eszem, amiben húslegyek vannak. Többször ránéztem a kolbászra közben és megfogalmazódot t bennem, hogy undorító, de ugyanakkor mintha ízlett is volna. Egyszerre volt undorító és "finom" . Még arra emlékszem, hogy volt ott valaki, aki szintén a kolbászt ette. Mit jelenthet ez az álom? Válaszát előre is köszönöm! Kati
0 #898 Judit 2015-03-08 21:10
Kedves Erzsébet.
Úgy látszik a fura álmaim folytatódnak most azt álmodtam hogy otthon voltam abban a házban ahol felnőttem de most én és párom voltunk csak nappal volt és mi benn ültünk a szobában én olvastam párom csak ült egyszer csak olyan érzésem lett hogy ki kell néznem az ablakon felálltam és párom is odaszaladt és kinéztünk az ablakon ekkor valami furcsát láttunk az utcán volt ott egy kék busz és 2 autó ami karambolozott egymással és 2 db koporsót láttam és egy papot és sok embert feketében ott álltak és néztek és én arra gondoltam miért nem mehetettem oda segíteni mert érdekes módon mi nem hallottunk semmit hogy baleset történt volna ekkor az egyik nő zokogva beült a buszba és vele együtt pár ember is de ahogy a nő beült a vezető fülkébe elájult de senki nem tett semmit amikor magához tért bekapcsolta a biztonsági övet és elindította a buszt és ekkor keltem fel...
vajon mit jelenthet ez az álmom is? köszönöm a segítséget...
0 #897 Mami 2015-03-08 10:12
Férjem leégett családi házunkat látta. Nem voltak falai, csak néhány üszkös gerenda és a lábazat maradt. Hamut nem látott. A családtagok sem szerepeltek semmilyen formában. Nem tudta, hogy hogyan történt. Sajnálta a házat. Egy nap múlva én azt álmodtam, hogy hosszú egybefüggő fehér abroszos asztaloknál már egy lezajlott eszem-iszom volt. Elkéstem vagy nem invitált az asztalhoz senki. Valakivel voltam, de mindig messzebb volt tőlem, nem tartott velem igazán. Az asztalok végén volt, vagy oda tettek egy hatalmas hússal megrakott pecsenyés tálat. Nem ettünk belőle. Hidegnek és túl sűltnek látszottak a nagyméretű pecsenyék, rántott húsok, kacsacombok. Az abroszok fehérek és vasaltak voltak. Köszi a válaszod.
+1 #896 zivatar 2015-03-06 00:43
Kedves Erzsébet!

Nemrégiben volt egy álmom, amit nem igazán tudok hová tenni. Egy benzinkúton voltam épp, amikor egy fehér oszlop mögül előlépett egy fiú, akivel egymásra néztünk, majd egymásra is mosolyogtunk és azonnal beleszerettem, mondhatni "halálosan". Ezután elkezdtük úgymond játékosan kergetni egymást, mígnem egy vasúti sínhez értünk, ahol utolértem, majd a sínekre fekve átöleltük egymást. Ebben a pillanatban egészen elementáris erejű boldogság járt át... Ez az álom azért különös számomra, mert a valóságban is megismertem egy fiút nem túl régen, akivel ugyan remekül kijövünk, de közel sem ébresztett bennem olyan különösen erős érzelmeket, mint az álombéli fiú. Ön szerint mire utalhat ez az álom? (27 éves vagyok egyébként.)
Segítségét előre is köszönöm!
Üdvözlettel:
zivatar

KAPCSOLÓDÓ ÍRÁSOK

A sorsszámok értelmezése - Öt

Az ötöst erőteljes, hatékony számnak tekintik. Az asztrológusok az Istenek hírnökének tartott Merkúrral társítják. A tenyéren a kisujj alatt található domb reprezentálja. Erős Merkúr-domb és egy jól...

A perec igazi története

„Egyik napilap «gyászjelentést» közölt a 45 éves múltra visszatekintő perec kimúlásáról és azt a mesét tálalta fel olvasóközönségének, hogy a perecet a Milleneum alkalmával egy pesti pékmester...

Fõmenü

Az utolsó két hozzászólás

  • Álomfejtés A-tól Z-ig

    Kedves Erzsébet! Tegnap elég érdekes álmom volt. Kint voltam a testvéremmel az udvaron, amikor az ...
     
  • Álomfejtés A-tól Z-ig

    Kedves Erzsébet! Az utóbbi 1-2 3vben szinte mindig arról álmodom hogy megölnek vagy meg akarnak ölni ...

Ezeket olvasta már?