„Az álmok nem szándékos és önkényes kitalálások, hanem természetes jelenségek, és semmi mások, mint amit éppen ábrázolnak. Nem csalnak, nem hazudnak, nem csűrnek-csavarnak és nem kendőznek el semmit, hanem naiv módon azt adják tudtul, ami, és amit gondolnak. Csakis azért bosszantók és megtévesztők, mert nem értjük őket. Nem alkalmaznak semmiféle bűvészkedést, hogy elrejtsenek valamit, hanem kimondják, ami a lényegi tartalmuk, a maguk módján a lehető legvilágosabban. Azt is képesek vagyunk felismerni, miért olyan sajátosak és bonyolultak: a tapasztalat ugyanis azt mutatja, hogy olyasmit iparkodnak kifejezni, amit az én nem tud és nem ért meg.”

 

Carl Gustav Jung (1875-1961),
svájci pszichiáter, pszichológus, analitikus

(Álomfejtésről oldalamon az álmok szóval - fentebb is - jelzett linken kívül még itt olvashatnak.)

 

 A, Á

 B

 C

 CS

 D

 E, É

 F

 G

 GY

 H

 I, Í

 J

 K

 L

 M

 N

 NY

 O, Ó

 Ö, Ő

 P

 R

 S

 SZ

 T

 TY

 U, Ú

 Ü, Ű

 V

 Z

 ZS

Megfejtett álmok 


A, Á

Ablak
Az ablakkal álmodót - ha büntető eljárás alatt áll - felmentik a vád alól. Ha az álmot látónak az ablakzár látványa marad meg az álmából, pletykázása miatt alapos megdorgálásra számíthat. Az észak-afrikai arabok szerint, ha az ember álmában egy ablakon át távozik, az ügyeinek szerencsés fordulatát jelzi; ám ha az ablak szűk, és nehéz kijutni rajta, ez arra inti, hogy nagy nehézségekkel kell megbirkóznia. Muhammad An-Nefzawi 15. században írt művében, a középkori arab világ szerelmi kultúráját bemutató Illatos kertben az ablak átvitt értelemben a nőre emlékeztet, ezért aki álmában magát új, jó állapotban lévő ablakon látja bepillantani, biztos lehet benne, hogy fiatalasszonyt, vagy szüzet kerít hatalmába. Ha viszont az ablak lestrapált, kopott, az asszony öreg lesz.

Adó
Ha álmában valaki adót fizet, csinos nyereségre számíthat, ha viszont adót vetnek ki rá, nehéz munka előtt áll.

Agglegény
Agglegénnyel álmodni szerény szerencsét jelent.

Aggodalom
Aki álmában aggodalmaskodik, ha beteg, javul az állapota, ha egészséges, örömben lesz része.

Angyal
Angyallal álmodni kiváló jel, sikert, boldogságot, hasznos barátságot, szerencsés szerelmet prognosztizál. Angyallal beszélni, utálatos és gonosz dolgok történnek az álmodóval. Azt álmodni, hogy angyallal együtt lebegünk, boldog öregséget jelez.

Antilop
Az álomképként megjelenő antilop ambiciózus célokról árulkodik, melyet nagy erőfeszítések árán ér el az álomlátó. Emellett az anyagi helyzete gyors javulását is jelzi. Ha viszont az antilop elpusztul, önhibájából a szerelmi kapcsolata hamarosan megszakad.

Apáca
Apácával álmodni szerénységet, türelmet jelez, de jelenthet titkos bánatot is. Apácává válni, hűtlenség a szerelemben. Apácafőnöknőt látni, nagyravágyásra utal.

Asztal
Asztalt látni öröm; teríteni jólét; leszedni, elkerüli az álmodót a szerencse. Asztalhoz ülni, családi boldogság; asztalon ülni, váratlan öröm.

Autó
Az álomfejtők szerint autót vezetni álomban, arra figyelmezteti az embert, hogy óvatosan bánjon a pénzével, a következő két hétben ne kockáztasson, és fogadásokat se kössön. Ha álmában valaki régóta vezet kocsit, azt jelenti, hogy pénz áll a házhoz.


B

Babér
Álomban babért látni összeveszést jelez előre. A babérlevél a férfi számára azt üzeni, hogy hamarosan egy csinos nővel ismerkedik meg. A babérkoszorú ünnepélyre utal.

Babonaság
Ha az álom valamilyen babonás hiedelemről szól, udvariatlan, neveletlen emberekkel lesz dolga az álmodónak.

Bagoly
Bagollyal álmodni, gyógyíthatatlan betegséget vagy halált jelent. De utalhat haragra is. Bagolyhuhogást hallani álomban dögvészt jelez.

Bambusz
Bambusszal álmodni a veszedelem jele.

Banda
Aki arról álmodik, hogy megtámadja, vagy megfenyegeti egy banda, életkörülményei rosszabbodására kap figyelmeztetést.

Banya
Álomban banyát látni bosszúságot jelez.

Bárány
A törökök szerint fehér báránnyal álmodni, a téli hideggel, hóval kapcsolatos eseményre utal. A magyaroknál a fehér bárány boldogságot jelent a házasságban.
Bárányt leölni, kegyetlenségre és ijedtségre utal.

Bicikli
Álomban biciklivel felfelé pedálozni a hegyre, jó kilátásokat jelent, ha viszont az álmodó lefelé gurul a lejtőn, az arra figyelmezteti, hogy balszerencséje közeleg.

Bicska
Bicskával álmodni, pletykát jelent.

Bohóc
Bohóccal álmodni: könnyeket és bánatot prognosztizál.

Bors
Borsos étel rossz fogadtatásban lesz része az álmodónak. Borstartó, elővigyázatra hívja fel a figyelmet. A bors szerencsét jelent a szerelemben.

Börtön
Börtönnel álmodni az egészségi állapotban hanyatlást jelez, de jelenthet szerencsét is. Börtönben ülni és bánkódni: a szomorúságnak vége lesz. Ha álmában az ember kedvesét börtönbe zárják, azt jelenti, hogy a szerelme megbízhatatlan; ha önmagát látja börtönben, az az érzelmei korlátozását, elfojtását jelzi.

Bukfenc
Álomban bukfencezni, jó aratásra van kilátás.


C

Cápa
Cápával álmodni utazást jelent.

Cékla
Arról álmodni, hogy társaságban céklát eszünk, ájulást, majd lázas betegséget jelez.

Cinke
Cinkét látni álomban öregembernek őszi halált, fiatalnak víg farsangot jelent.

Comb
Ha asszony combjáról álmodik valaki szerencsés lesz a szerelemben, a sovány comb látványa házasságtörés jele.


CS

Csákány
Csákányozni álomban öröm; csákánnyal ajtót kifeszíteni meglepetés; csákánnyal falat bontani, jó időjárás várható.

Csat
Csatot látni álomban olyan ismeretséget jelez előre, amely az egész életre szól.

Csecsemő
Aki csecsemővel álmodik: ha szegény ember, gondoskodnak róla; ha iparos, a vállalkozása tönkremegy; ha gazdag ember, kicsúszik kezéből a hatalom; ha utazni akar, inkább mondjon le róla, maradjon otthon, mert a csecsemő sem tud megbirkózni az akadályokkal. Álomban csecsemősírást hallani, örömet jelent.

Csepegés
Álomban ereszről csepegést hallani: betegnek jó hír, egészségesnek váratlanul jó hír. Ha vízcsap csepeg: pénzkiadás jelent.

Csoda
Álomban, ha valakit csoda ér, bátorságra utal, de jelentése lehet záporeső, és anyagi kár is.

Csukló
Csuklóról álmodni kellemetlenség éri az illetőt, asszonycsuklón karperecet látni, börtön vár az álmodóra.


D

Dada
Dadával álmodni változás jele, de utalhat kisebb betegségre és kiadásra is.

Datolya
Datolyát enni álomban férfinak sikert jelent a nők körében. Datolyapálmával álmodni – a kínaiak értelmezése szerint - a korai halál jele.

Délibáb
Álomban délibábot látni, hamisságot mutat.

Disznó
Disznóval álmodni hazugságot, betegséget jelent. Disznót lelőni, szerencse a játékban. Disznóhúst enni, vagy disznózsírt kenni, gondtalan életre utal.

Doboz
Dobozzal álmodni, titkot jelent, de jelezhet titkolódzást; ha viszont eltörik a doboz, csúf veszekedést.

Dunyha
Álomban a dunyha látványa a szenvedés jele; dunyhát ajándékba kapni, rossz sors;

Dűlőút
Dűlőúton járni álomban andalgásra, új feleségre és új életre utal.


E, É

Egér
Az álomfejtők szerint egérről álmodni családi gondokat jelez, vagy azt, hogy az anyagi ügyek kedvezőtlen fordulatot vesznek. Ha egy olyan egérről szól az álom, amelyik valakire ráugrik, vagy a ruháján mászik, akkor egy barátjával botrányba keveredik az álmodó. Egér ágyban váratlan szerelembe esés jele. Egeret lenyelni, nehéz nyereményhez jutni.  Egereket, vagy patkányokat látni kamrában szűk esztendő következik.

Ékszer
Az álomfejtők szerint, álomban ékszert venni, boldogság, eladni nagy kár. Ékszert látni álmunkban, szívfájdalom, piros köves ékszert látni, betegség jele.

Elveszett tárgy
Álomban egy elveszett, vagy elfelejtett értékes tárgyat szerencsésen megtalálni, sikert jelez.

Erdő
Az álomfejtők szerint, aki álmában erdőn vág keresztül, vagy fák között sétál, átmeneti időszakot él meg. Lehet, hogy az ösztöneinek engedelmeskedik. Ha viszont az álmodó eltéved az erdőben, az annak a jele, hogy tudata alatt önmaga jobb megértésére törekszik, de jelentheti azt is, hogy egy új időszak kezdődik az életében. A sűrű, zöld erdő megcsalás jele, erdőt messziről látni, félelmet jelent.

Ernyő
Álomban lyukas esernyőt látni veszekedést jelent; esőben csukott esernyőt hordani: balszerencse az üzleti életben; nyitott esernyőt vinni esőben: nagy szerencse vár az álmodóra, minden erőfeszítése sikeres lesz. Álomban a napernyő látványa, azt jelenti, hogy mások veszik fel az illető fizetését.

Eső
Álomban megázni, megszabadulást jelez a problémáktól és nehézségektől, de termékenységet és megújulást is szimbolizálhat. Látni, amint esik az eső, és közben hallani az esőcseppek koppanását, megbocsátást és jóindulatot jelent. Ablakon át nézni az esőt, a spirituális gondolatok és megérzések tudatosulását mutatja, olykor szerencsét és szerelmet is jelképez.

Étel
Ételről álmodni, fizikai és érzelmi táplálékot és energiát jelez. A különböző ételek a gondolatok széles körét szimbolizálhatják. A gyümölcs általában az érzékiséget jelképezi, a fagyasztott ételek az álmodó hideg érzelmeiről, kimért modoráról árulkodik. Bizonyos ételek fogyasztása olyan a tulajdonságokra utalhat, amelyek hiányoznak az emberből. Aki álmában élelmet halmoz fel, valószínűleg fél az ínségtől, a nélkülözéstől. Azt is jelentheti, hogy meg van elégedve azzal, amit elért. Álomban lekvárt enni, az álmodó pénzzavarba kerül, melyet egy asszony okoz; mézet enni, vagyonhoz és szeretethez jut az álmodó; sonkát enni, az illető elveszti azt, ami sokat jelentett az életében.

Étkezés, evés
Álomban enni, egészséget jelent; azt látni, hogy valaki eszik, látogató érkezik, vagy jó jövedelemhez jut az illető. Ha az evést követően az álmodó éhes marad, az a kielégítetlen szellemi szükségleteiről, és vágyairól árulkodik. Az élelem szeretetre, barátságra, ambícióra, szexre vagy élvezetre utalhat. Aki azt álmodja, hogy elveszik előle az ételt, mielőtt befejezte volna az evést, vitákra számíthat a beosztottjaival, illetve azokkal, akik tőle függenek.


F

Fa
Kidőlő fának a látványa az álmodót arra figyelmezteti, hogy elvesztette a lába alól a talajt, és rossz irányba halad.

Fagyöngy
Fagyönggyel álmodni örömteli eseményeket és sok boldogságot jelez, de arra is utalhat, hogy az álmodót valaki a környezetében vonzónak találja.

Farkas
Farkassal álmodni némaságot okoz. Farkasfog, gyermeknek jót jelent, asszonynak gyermekáldást, öregembernek rossz ómen. Álomban farkasüvöltést hallani, nagy veszedelem.

Fém
Fémről álmodni erőt és szilárd jellemet jelez, de szimbolizálhatja a társadalom embertelen oldalát is.

Fésű
Az álomfejtők szerint bosszúság fogja érni azt, aki álmában fésűt lát, ugyanezt jelenti az is, ha leesik a fésű.

Fodrász
Ha egy asszony azt álmodja, hogy fodrászhoz ment, az annak a jele, hogy hamarosan egy családtagjának erkölcsét sértő családi botrányba keveredik. Be kell festetni a haját, hogy nagy nehezen megússza a börtönbüntetést. Ha egy férfi álmodik fodrászról, az sok pletykát jelent, vagy azt, hogy uralkodni szeretne egy gyönyörű nő fölött.

Fokhagyma
Álomban a fokhagyma látványa, ha szegény az álmodó, akkor jó jelentésű, ha gazdag, akkor valakitől gonoszságra számíthat. A fokhagymaszag levertséget jelez.

Fonál
Az álomfejtők szerint: ha egy facér nő fonállal álmodik, hamarosan egy jómódú férfi felesége lesz.

Főzés
Főzésről álmodni, az jelenti, hogy az álmodó alárendeltjévé kívánja tenni, és maga képére szeretné formázni a környezetét. Másik jelentésében viszont az ember gondoskodó oldalát jelképezi, s az illető szeretetvágyára utal. Egy másféle magyarázat szerint, az álmodó életbevágóan fontos ünnep előtt áll.

Futás
Álomban a futás nagy változásra hívja fel a figyelmet. Futni bizonyos cél felé, öröm; futás közben elfáradni, egészséges embernek jót jelent. Futás közben megállni bánatot jelez.

Füstölő
Füstölő égetésének álma az álomlátó spirituális fejlődését jelzi. Nagymértékű tudatosságot, elkötelezettséget reprezentál.


G

Gólya
Álomban gólyát látni gyermekáldást jelent, de jelenthet jó barátot is. Ha gólya kelepel az álmodó házán az illetőt szégyen éri; ha fészket rak a kéményén, akkor szerencséje lesz. Több gólya látványa boldog házasságot prognosztizál.

Gránátalma
Álomban gránátalmákat látni, termékenységet, jó egészséget és hosszú életkort prognosztizál, de szexre való csábítást, felhívást is jelezhet. Alternatív módon a vért reprezentálja.


GY

Gyapot
Gyapotföldről álmodni különös vágyat ébreszt a gyapotszedésre.

Gyémánt
Az álomfejtők szerint gyémántok birtoklásáról álmodni nagyon ígéretes álom, ugyanis magas körökből származó tiszteletet és elismerést jelent. Az viszont, ha a Szűz Mária koronájából való gyémántot lát, és visel álmában, közeli halálesetet jelez.

Gyerek
Aki kisfiút lát álmában, örömteli híreket kap, aki viszont leánygyermekről álmodik, rossz híreket hall, a török álomfejtők szerint. Általában gyermekkel álmodni, minden esetben valamilyen szerencsét jelent. Ugyanakkor a gyerekcipő: rossz hír; a gyerekruha: betegség; gyereket örökbe fogadni: viszályra figyelmeztet.

Gyertya
Az álomfejtők azt mondják, hogy a család jól megalapozott szerencséjét jelenti, ha az álomban látott gyertya tiszta, nem imbolygó lánggal ég.

Gyík
Gyíkkal álmodni egy ismeretlen ellenségre utal, vagy üzleti vállalkozásra.

Gyöngy
Gyönggyel álmodni, megfontoltságot jelez az új vállalkozásokban, tervekben. Az emberi lelket is jelképezi. Egy másik felfogás szerint a gyöngy álomban mindig könnyeket jelent.


H

Haj
Hajról álmodni azt jelenti, hogy az illető nem jár el kellő gondossággal személyes ügyeiben, és nem fog előrejutni, mert nem használja az eszét. Barna haj álomban szerencsés szerelem. Másnak haját levágni, nyereséget jelent.

Hal
Hallal álmodni egy jó ismerős teherbeesését jelenti. Halat fogni: az erő jele, tengeri halat látni álomban: rémület; a halikra: sok pénz; halat megölni: nagy bevétel; ajándékba halat kapni: gazdagság.

Halál
Álomban meghalni nyomorúság. Halálra vágyakozni, egészséget jelent. Meghalni majd újraéledni, azt jelzi, hogy nagy tisztesség éri az álmodót. A pandzsábiak szerint, ha valaki halállal álmodik, az a hosszú élet jele.

Halott
Az álomfejtők szerint, ha az álomban látott halott mond valamit, jól oda kell figyelni, mert ez nagyon fontos lehet az álmodó számára. Halott személlyel álmodni, egy figyelmeztető álom, azt jelzi, hogy a jelenlegi körülmények nem sok jóval kecsegtetnek, ezért nem szabad semmiféle egyezségbe belemenni, és semmilyen szerződést aláírni.

Hamu
Álomban: hamun járkálni, bénulást okozhat.

Háromszög
Háromszöggel álmodni szerelmi légyottot ígér, de azt is jelentheti, hogy titkos találkozóra megy az álmodó.

Házasságkötés
Házasságkötésről álmodni egy családtag halálát jelenti. Ha a házasságot idegenek kötik, akkor a halott egy távoli ismerős vagy barát lesz. Házassági ajánlat álomban, bizonyos körülmények rosszabbra fordulását jelzi. Ha álmában az előző párjával készül házasságot kötni az ember, azt jelzi, hogy elfogadta a kapcsolatából adódó kötelezettségeket, és tanult a múltbéli hibáiból. A pandzsábiak szerint házasságról álmodni szerencsétlenséget jelent.

Holdfogyatkozás
A holdfogyatkozás álma azt jelzi, hogy az illető valamilyen eddig elrejtett tulajdonságára, titkolt hibájára hamarosan fény derül.


I, Í

Iga
Nőtlennek: házasság; nősnek: nyugodalom.

Indiai jó álmok és rossz álmok
Az indiaiak nagyon hisznek az álmok erejében, melyeket isteni figyelmeztetésnek tekintenek. Szerintük istenekről, démonokról, szerencsésnek tartott állatokról vagy szerencsésnek tekintett dolgokról álmodni jó jel. Viszont aranyról, vasról, hulló csillagról vagy földrengésről álmodni rosszat jelent.  A pandzsábiak szerint a hajnali álmok általában valóra válnak. Nem jó tűzzel álmodni, vizet látni viszont szerencsét hoz. Váratlan szerencsét jelent, ha az ember álmában valamelyik ősétől ajándékot kap, ha viszont a felmenője elvisz valamit tőle, az a közelgő halál jele.

Ing
Ha fehér: nyereség; ha koszos: betegség.

Írás
Ismeretlen kézírást látni: valami hasznosat üzen az álmodónak; olyan írás, amit nem tudunk elolvasni: titkot jelent, amelyet megtudhatunk.

Ivás
Pohárból: jó társaság, amely hasznodra van.


J

Jajgatás
Álomban jajgatni, nagy bajra utal, jelenthet rossz évet, szárazságot, halálesetet.

Jég
Jéggel álmodni gond és betegség. Ha beszakad alattunk a jég, feleslegesen fogunk félni valamitől. Jégen elcsúszni szerelmi csalódás, vagy reményvesztettség. Jégen ülni, kedvezőtlen esemény bekövetkeztét jelzi. Olvadó jégen járni, füstbe ment törekvések. Jégkrémet enni, készíteni, eladni vagy felszolgálni, azt jelenti, hogy az illető elégedett az életkörülményeivel.

Jérce
Jércét látni álomban, nemsokára szerencse éri az illetőt.

Juh
Akolba zárt juhok, hosszú télre figyelmeztetnek. Juhot nyírni, veszedelmes időszak következik. Juhnyáj: az álmodó elégedett az életével. Juhokat őrizni, nyereség áll a házhoz. Juhászt látni álomban esőzéssel kapcsolatos kárt jelöl.


K

Kakas
Kakassal álmodni tűzvészre figyelmeztet, de jelenthet örömet szerző hírt, nőknél szerencsét. Kakas a tyúk hátán: szerencse a szerelemben. Kakas látványa egy torony tetején ünnepnapot jelent.

Katona
Katonával álmodni: bátorságot, olykor dühöt és gyűlöletet is jelent. A legtöbbször azonban rossz változásra van kilátás. Öreg katona látványa: hazudni fognak az álmodónak.

Kenguru
Kengurut látni, váratlan és izgalmas utazás ígéretét jelenti.

Kereszt
A keresztről és a keresztre feszítésről szóló álom szerencsét jósol az álmodónak: aki saját magát látja keresztre feszítve, nyugodt, eseménytelen házasságot remélhet; a tengerészek számára jó hajózást jelent. A politikusnak a keresztre feszítés a hivatali ranglétrán való emelkedését ígéri.

Kert
Kertet látni álomban többnyire gyerekáldást jelent. Virágos kerttel álmodni békét, kényelmet, igaz szerelmet és boldog otthont ígér. Gondozatlan, gazos kertet látni álomban, azt jelenti, hogy az illető elhanyagolta lelki szükségleteit. Az álombéli zöldséges kert, szorgalommal és gondossággal elért jólétet jelent, stabilitásra és belső erőre utal. Kert magas kerítéssel körülvéve azt jelzi, hogy adósságunkat kiegyenlítjük. Kert ősszel: gyász jele; kert télen: halott gondolatok.

Kesztyű
A kesztyű álomban, meghívásra lehet számítani. A kesztyűről álmodó embernek többnyire peres ügyei vagy üzleti gondjai lesznek, azonban megfelelő módon képes velük megbirkózni. Fekete kesztyű a gyász jele. Páratlan kesztyű: elválás olyantól, akit szeretünk.

Kígyó
Az álomfejtők szerint álomban magányos kígyót látni, és fenyegetést érezni, azt jelenti, az illetőnek egy olyan gonosz ellensége van, aki nemcsak ármánykodik ellene, hanem a testi épségére is tör. Sok kígyót látni egy gödörben balszerencse sorozatát jelzi előre a szerelemben és az üzleti életben. Ha sikerül az illetőnek legyőzni és meggyilkolni az álmában fenyegető kígyókat, azt jelzi, hogy felülkerekedik a nehézségein és diadalmaskodni fog. Kínában szerencsés előjel, ha álmunkban kígyó üldöz. Álomban fekete kígyót látni, leánygyermek születésének előjele, a szürkésfehér kígyó viszont fiúgyermek születését jövendöli. Az üzbégek szerint, aki fehér kígyóról álmodik, az meggazdagodik.

Koporsó
Az álomban látott koporsó az anyaméhet szimbolizálja. Ha üres, az álmodónak néhány területen kibékíthetetlen véleményeltérése van környezetével. A koporsóban látható holttest, depressziós időszakot jelez előre, melyet valószínűleg a személyi szabadság korlátozása okoz. Értelmetlen vagy rosszabbodó viszonyra, ügyre figyelmeztet. Itt az ideje a helyzet megszüntetésének vagy a kapcsolat felszámolásának.

Korsó
Az álomban látott korsó mindenféle rossznak a jele, kivéve, ha kútba vagy patakba esik, és darabokra törik, mert így a benne lévő bajok szétszéledhetnek. Teli korsóval álmodni, egészséget jelent; ha üres a korsó, az a szegénység jele.

Kulcs
Kulcsokat látni álomban, nem várt változást jelent, de utalhat valamilyen titokra, különösen akkor, ha a kulcs rozsdás. Kulcsot elveszíteni, haragot jelez a legjobb baráttal. Kulcsot találni: kiszabadulás szorongatott helyzetből. Kulcscsomó a kézben azt jelzi, hogy kezedben tartod a szerencsédet.

Kutya
Kutyával álmodni: az embernek alattomos ellensége van. Egy másik változatban, kutyáról álmodni nagy sikert, gyönyörűséget és állhatatos barátokat jelez. Ugató kutya felől álmodni, rosszabbodó életkörülmények várhatók, nagy valószínűséggel nehézségek fognak következni. Fogaival vicsorgó kutya látványa álomban gyűlölködést jelez előre.


L

Léggömb
Léggömböket látni álomban, szertefoszlanak a vágyak, különösen az üzleti életben és a szerelemben, de jelenthet veszteségeket is, és visszaesést, jövedelemcsökkenést a vállalkozásban, sőt válást is.

Levél
Az angol álomfejtők szerint annak a nőnek, aki szeretné megtudni, hogy szeretője őszinte-e hozzá, ki kell választania a szerelme levelei közül egyet, lehetőleg azt, amelyik a legszenvedélyesebb szövegű. Ezután a levelet az asztalra téve, össze kell hajtani kilencrétűre. Az így összehajtott levelet egy tűvel át kell szúrni, és a párna alá tenni. Ha éjjel a szerelmes nő ezüstről, drágakövekről, üvegről, kastélyról vagy tiszta vízről álmodik, biztos lehet benne, hogy szeretője őszinte, ígéretei becsületesek; ha azonban lepedőről, pókról, tűzről, fáról, virágokról vagy arról álmodik, hogy köszönti őt, akkor érzései hazugok, és el fogja hagyni. Ugyancsak álommal kapcsolatos hiedelem, ha valaki arról álmodik, hogy levele érkezett egy barátjától, annak az a jelentése, hogy a barátja hamarosan megérkezik, vagy nemsokára újabb hírt fog adni magáról.

Liba
Libát látni álomban hír jöttét jelzi, de jelenthet pletykálkodást. Ha gúnár támadja meg az álmodót, az csalárdságot jelent. Repülő liba messzi utazást prognosztizál; a libatoll pedig kigúnyolást.


Bármely lóval kapcsolatos álom nagyon szerencsés; még a halottas kocsit húzó tolldíszes lovakról való álmodás is jó jel, ugyanis esküvőt jelez előre. Az álomban látott tarka ló ugyancsak nagy szerencsét jövendöl. Hasonlóképpen vélekednek az arabok is. Aki lovakkal, öszvérekkel vagy szamarakkal álmodik, jót remélhet, mert a Próféta azt mondta: "A férfiak szerencséje a lovaik üstökéhez van kötve az utolsó ítélet napjáig." A Koránban pedig meg van írva, hogy Allah akarta úgy, hogy "meglovagolják őket és pompázzanak velük."A török álomfejtők szerint, aki fehér lóról álmodik, annak teljesülni fognak kívánságai.


M

Macska
Macskával álmodni általában kedvezőtlen előjel, jelezhet hűtlenséget, árulást vagy valamilyen szerencsétlenséget. Az álomban látott fehér macska jót jelent az angolszászoknál; a cirmos macska úgyszintén, mert szerencsés szerelmet jelez. Az álomban látott vörösessárga macska pénzt és sikeres üzletet ígér; a fekete-fehér macska az álomlátó gyerekeinek a szerencséjét jövendöli; a foltos macska, annak a jele, hogy a barátjaival lesz szerencsés az illető. Az álomban támadó macskák, ellenséget jeleznek; de ha eredményesen megküzd velük az ember, akkor nagy nehézségeken sikerül keresztülvergődnie, és hírnévre tehet szert. Ha valakit álmában csúnyán összekarmol egy macska, az betegséget és bajt jelez előre az álmodónak.

Madár
Az álomfejtők szerint madárral álmodni férjhez menést, álomban repülő madarakat látni, sikeres életet jelent. Madarat fogni: szerencse idegen vendéggel kapcsolatban. Madarat fészkén ülve látni álomban, házasságra van kilátás.

Mágia
Az álomfejtők szerint, az álomban átélt, vagy látott mágia bármilyen formája váratlan változásokat jelez. Ha azt álmodja valaki, hogy becsapta, vagy megtévesztette egy mágus, az annak a jele, hogy ismét találkozik egy rég nem látott, elveszettnek hitt barátjával, vagy felújít egy kihűlt szerelmi kapcsolatot.

Majom
Majommal álmodni azt jelenti, hogy az ember barátai álnokok, akik csak hízelegnek neki, miközben csak a saját érdeküket nézik. Táncoló majom látványa álomban közeli szórakozásra kilátás; fára mászó majom: ellenségeskedés; ordító majom: ha leány álmodja, akkor egy teszetosza fiú fog neki udvarolni.

Makk
Az álomfejtők azt mondják, makkal álmodni jó dolgokat jelez előre, jelentős vagyongyarapodást ígér. Asszonynak makkevésről álmodni azt jelenti, hogy jómódú lesz, és örömteli pozícióba emelkedik. Aki arról álmodik, hogy lerázta a makkot a fáról, annak vágyai hamarosan teljesülni fognak az üzleti életben vagy a szerelemben.

Mandula
Mandulával álmodni, átmeneti bánatot jelez. Élvezettel evett manduláról álmodni szerencsét jelent, ha keserű az íze, az eltervezett változtatásokat el kell halasztani, de utalhat betegségre is.

Medve
Az álomfejtők szerint egy medve megöléséről álmodni azt jelenti, hogy szorult helyzetből sikerül kiszabadulnia az álmodónak. A kínaiaknál az álomban látott medve fiúgyermek születésére utal.

Méh
Méhekkel álmodni sikeres üzletet jelez. A méhraj tűzvészre figyelmeztet. Álomban a méhszúrás szerencsétlenségre utal.

Méz
Álomban mézet enni szomorúság éri az embert.

Mosómedve
Mosómedvéről álmodni arra figyelmeztet, hogy fel kell készülni az önvédelemre. Egy másik változat szerint álomban mosómedvét látni, azt jelenti, hogy az emberek hamis arcukat mutatják az életben. Ha az álomban egy mosómedve kergeti az embert, annak az álmodó számára az a jelentése, hogy, akit eddig barátjának vélt, ellensége lesz, és a háta mögött a bukásán mesterkedik.


N

Nád
Álomban nádba fújni jó kilátás jele. Nádasban ülni, az álmodó a fájdalmát kívánja feledni, de jelenthet szerencsét is. Téli nádas látványa, hosszú télre lehet számítani.

Napfogyatkozás
Az álomfejtők szerint, napfogyatkozásról álmodni, az élvezetek túlzásba vitelére figyelmeztet. A túl sok esti összejövetel, az ivászat egészségi problémákhoz vezethet. Az álmodó átmeneti sikertelenségre számíthat a vállalkozásában.

Narancs
Keserű naranccsal álmodni azt jelzi, hogy rágalmak érik az embert, mégpedig arról a helyről, ahol a narancsokat látta.

Nátha
Náthásnak lenni, azt jelenti, hogy jó egészségnek örvend az álmodó.

Név
Ha valaki álmában a nevét hallja, arra utal, hogy jó üzenetet kap az álmodó.


NY

Nyak
Ha egy nyakról szól az álom, az a közelgő pénz jöttét jelzi, kivéve, ha egy törött nyakkal kapcsolatos, ebben az esetben arra figyelmeztet, hogy a vállalkozását, üzleti ügyeit rosszul menedzseli az álmodó. A vastag nyak kedvező jel.

Nyaklánc
A nyaklánc elvesztéséről álmodni, szenvedést jelent a szeretett lény elvesztése miatt. Ha az álmodó a szerelme vagy önmaga nyaka köré tesz egy nyakláncot, az házasságot és boldog családi életet jelez. Nyaklánc asszonyon: ajándékot fog kapni az álmodó.

Nyúl
Nyúllal álmodni szerencsétlenséget, rendszerint félelmet is jelent. Országúton ülő nyúl: titkos helyre való hívogatás. Nyúlganéj: kisebb szerencse éri az embert.


O, Ó

Olajbogyó
Olajbogyó álomban kereskedőnek szerencse, másnak pedig fájdalom.

Olajfa
Olajfát látni hegyen, szenvedésre számíthat az álmodó.

Olajos hal
Álomban olajos halat látni utazást jelez.

Olló
Az olló álomban is gyakran a veszekedés és harag jele. Ollót ajándékba kapni, kis szerencse. A nagy olló kövér asszonyra utal, a szabóolló pedig hideg időjárásra.

Orgyilkos
Álomban orgyilkost látni, gonosz gond fog hatalmába keríteni.

Orsó
Orsót látni álomban eljegyzést jelez a családban, nagy ünnepléssel.


Ö, Ő

Öblítés
Gonosz indulatok lecsengését, segítség érkezését vetíti előre.

Ölelés
Valakit ölelni álomban a csalfaság jele. Öregasszonyt ölelni, megszorítás, ifjú lányt ölelni, aggodalomra lesz ok.

Ölyv
Álomban ölyvet látni nagy veszedelem.

Öreg emberek
Öregurakkal álmodni jó egészség jele. Öregasszonyt látni álomban haragot jelent. Mezon kószáló öregember látványa, meglopják az álmodót. Táncoló öregember hosszú téli utazás, bánat várható.


P

Papagáj
Papagájjal álmodni azt jelenti, hogy valamilyen tréfás dolog történik az illetővel. Ha a papagáj megcsípi az álmodót, az barátnője irigységéről árulkodik. Az álomban látott és hallott beszélő papagáj azt jelenti, hogy gonosz gúnyt űznek az álmodóval.

Patkány
Álomban egy kamrában látott patkányok ínséges idők eljövetelét jelentik. A patkány látványa ellenségre hívja fel a figyelmet. Ha a patkány megharapja az álmodót, szerelmi féltékenység jele.

Páva
Álomban, ha a páva: kiált, szerencsétlenséget jelent; repül, kis öröm, amelyért nagy árat kell fizetni; alszik, a csábítás jele; a napon sütkérezik, egy asszony hiúsága miatti veszedelemre utal; döglött, öregasszony szerelmére figyelmeztet. Az álomfejtők szerint: álomban páván lovagolni, megszégyenülés jelent egy szerelemben; pávát enni böjtölés idején, gonosz áll a házhoz. Pávatollal álmodni, börtönt, pávatollal játszani, ingerlékenységet jelent.

Pénisz
Ha egy asszony péniszről álmodik, egy rokona fog meghalni, mondják a törökök.

Pénz
Pénz elvesztéséről álmodni, átmeneti zavarokat, boldogtalanságot jelent a családi életben, és visszaesést a vállalkozásban. Gyengének, sérülékenynek és talajt vesztettnek érezheti magát az álomlátó. Emellett a becsvágy, energia és a kellő önbecsülés is hiányzik belőle. Pénz ajándékozása álomban, a szeretet adásával azonos módon értékelendő. Az álmodó keresi a szeretetet. Ha mások ajándékoznak pénzt, elhanyagoltnak, mellőzöttnek érzi magát. Valószínűleg nem tanúsítanak kellő figyelmet a problémáira, és nem mutatnak együttérzést az illető iránt. Pénzt lopni, veszélyre figyelmeztet, és óvatosságra int. Pozitív értelmezésében viszont arra utal, hogy az illető – erőfeszítéseinek köszönhetően – végül képes lesz szert tenni az általa értékesnek tartott tulajdonságokra. Az indiai szikh álomfejtők szerint az alvó személy családjában betegség várható, ha az illető álmában valakitől pénzt vesz el.

Pénztelenség
Pénz hiányáról álmodni a társadalmi státusz elvesztésétől való félelmet jelzi. Az álmodó híján van azon képességeknek, melyek céljai eléréséhez szükségesek. Azt is jelezheti, hogy túlságosan sokat foglalkoznak vele, vagy ellenkezőleg, teljesen elhanyagolják az illetőt.

Pillangó
Az álomfejtők szerint körös-körül röpködő pillangókat látni álomban azt jelzi, hogy távoli barátunk felől kapunk hírt, levélben, vagy valakitől, aki találkozott vele. Pillangóról álmodni általában, a megnyugvás iránti vágyat jelzi. Emellett a pillangók kreativitást, romantikát, élvezetet és szellemiséget is kifejezhetnek. Az is lehet, hogy az álmodó gondolkodásmódja átalakulás előtt áll. Ha az alvó személy egy gyönyörű, színes pillangót lát álmában, az illetőt pozitívan értékelik egy közeli társasági összejövetelen.

Pók
A magyaroknál álomban a tarantella pók kivételével az összes pók látványa, jó szerencsét jelent. Minél nagyobb pókot lát az ember, annál nagyobb szerencséje lesz. Ha falon mászó pókot látunk álmunkban, a legkedvesebb kívánságunk fog teljesülni. Hálóját szövő pókot látni álomban, kemény munka révén növekedő vagyont jelképez.


R

Rémisztő álmok
Szerencsét jeleznek, például tűzben megégni mindenki számára szerencsét jelent, mert ha beteg álmodja, meggyógyul; ha fiatal álmodja, szerelmi szenvedély keríti hatalmába.

Repce
Repcével álmodni intő jel, civakodásra vagy egy esetleges megerőszakolásra figyelmeztet, amelynek elkerülésére fel kell készülni érzelmileg és fizikailag.

Repülőtér
Forgalmas repülőtérről álmodni az illető szabadság utáni, vagy utazási vágyát jelzi. Ha az álomban a repülőtér üres, vagy elhagyott, az útiterv megváltozik, vagy az utazás elhalasztódik.

Rossz álmok jó jelentése
Halállal álmodni, születést jelent, születésről álmodni halált. Álomban betegeskedni, jó egészség; bánkódni, jó hír felől hallani. Álomban a baleset, a sors jobbrafordulását jelenti; a büntetés, jutalmazást jelöl; a büszkeség, megszégyenítésre utal. Ha egy szegény férfi álmodja azt, hogy nővé fog változni, jó ómen, mert valaki gondoskodni fog róla, ha gazdag ember álmodja ugyanezt, akkor ez rossz ómennek minősül, mert arra utal, hogy hatalmának vége szakad.

Rózsa
Az álomban kapott virágzó rózsa a szerelmeseknek jót jelent; másnak kellemes találkozást. Fehér rózsával álmodni ártatlan lány szerelmét jelzi; a hervadt rózsa jelentése, hogy elfelejtik az illetőt. Az arabok hiedelem világában a friss rózsa a szívet megremegtető örömök eljöveteléről ad hírt, míg a hervadt rózsa csalóka híreket jelent. Rózsatövis felől álmodni, azt jelenti, hogy olyannak okozunk fájdalmat, akit szeretünk. Rózsát kötni, vigasztalódást jelez. Rózsafán jönni a világra, gazdag asszonyt jelent. Ha valaki álmában: rózsát kap és azt a hajába tűzi, akkor becsapja valaki, akiről azt hitte, hogy jó barát; tavasszal egy csokor rózsát kap, igaz szerelemre talál; ha viszont télen kapja a csokrot, a keresés hiábavalónak bizonyul. Álomban egy teljes díszben pompázó, virágba borult rózsabokrot látni, esküvőt jelez a családban. Ha valakit álmában rózsavízzel locsolnak meg, azt jelenti, hogy a kedvese másra gondol.


S

Sáfrány
Sáfrányos ételt enni álomban betegség jele.

Sánta
Sánta férfival álmodni félelmetes érzés; sánta asszonnyal: pletykáznak az illetőről; sánta gyerek: eltitkolt szerelem; sánta kutya: rossz hír.

Sebesülés
Ha egy öregember azt álmodja, hogy megsebesült a mellkasán, rossz hírt fog hallani, ha egy lány ugyanerről álmodik, akkor szerelmes szeretőre fog lelni.

Seprés
Asszonynak boldog házasság, férfinak nehéz munka.

Sóhaj
Sóhajtást hallani álomban szerencsés hír.

Sorompó
Sorompót látni álomban szép idő várható.


Sóról álmodni, új ízek és ragyogó élmények megjelenését jelzi. Az álmodó egyéni értékeinek jobb elismerését, hangulatának javulását, életerejének növekedését mutatja. Az erőfeszítések eredményre vezetnek. Hús sózásáról álmodni, az adósság felhalmozódását jelzi, melynek eredményeként folyamatosan zaklatják a pénzbeszedők.

Sör
Álomban sört látni vagy inni, boldogságot, homályt vagy ihletet jelez, de arra is utalhat, hogy az álmodó erős társadalmi életet él.

Strucc
Struccokkal álmodni rossz előjel, mert halálhírt, vagyis pusztulást jelent.


SZ

Szakáll
Szakállas emberrel álmodni, szeszélyes asszony miatti bizonytalanság. Földig érő szakáll. gazdagságot reprezentál. Lány állán növő szakáll, az álmodó elveszíti a szeretőjét.

Szamár
Aki álmában szamara hátán üget célja felé és azt el is éri, szerencsés és boldog lesz minden dolgában, de aki útközben leesik róla, azt szerencsétlenség és bánat éri.

Szamóca
Szamócát enni asszonynak titkolt szerelem, férfinak betegség, a szamóca látványa, jó házasság.

Színek
Álomban a színek közül a fehér: becsületességet jelent; a fekete: gyászt; a kék: kiegyensúlyozottságot; a vörös: elválást; a piros: erőszakot.

Szomjúság
Álomban megszomjazni, nyugtalanságot jelent, de vonatkozhat szomorúságra vagy fáradtságra is.

Születésnap
Álomban születésnapot ünnepelni, hosszú életkort jelent.


T

Takarítás
Álomban szobát takarítani irigység jele; istállót takarítani hideg idő várható.

Tanítás
Tanításról álmodni öregedés, tanítványra lelni boldogság.

Tea
Ha valaki azt álmodja, hogy teára szomjazik, akkor hívatlan vendégek fogják meglepni.

Tenger
Álomban tengerparton állni, és figyelni a hullámokat, ahogyan a habjai a fövenyen összetörnek, azt jelzi, hogy az illetőnek kis híján baleseti sérülése lesz.

Teve
Ha az ember tevével álmodik, nagyobb óvatosságra van szüksége, mert feltehetően túl sok terhet cipel a vállain. Az ilyen személy – ahelyett, hogy szabadjára engedné, hajlamos magába fojtani az érzelmeit. Meg kell tanulnia felejteni és megbocsátani. Ugyanez az álom más értelmezésben nagy problémák megoldására, akadályok leküzdésére való képességet jelez. Aki fehér tevéről álmodik, gazdaggá válik, mondják az üzbégek.

Tojás
Tojást enni álomban harag; tojáshéj: gyász; sok tojás: nyeremény; záptojás: betegség. A törököknél tojásokról álmodni hírbe hozást, pletykát jelent.

Tömjén
Tömjénnel álmodni lánynak fejfájás; másnak megkönnyebbülés; asszonynak lelkiismeret furdalás.


Az álomfejtők szerint, aki álmában tűt talál, olyan barátokra számíthat, akik nagyra értékelik őt. Tűt keresni álomban, fölösleges aggodalmakat jelez. Tűvel álmodni, egy barátság végét jelzi.

Tükör

Az álomban látott tükör az egészséges ember számára örömet jelent, ha viszont beteg az illető, egészségromlásra utal. A fényes tükör ájulást, a törött tükör pedig árulást jelez.

Tűzhely
Nőtlennek házasságot, másnak betegséget vagy helyváltoztatást jelent.


TY

Tyúk
Új taggal bővül a család.


U, Ú

Újszülött
Csecsemővel álmodni ártatlanságot, tisztalelkűséget, melegséget, új szerelem vagy új barátság kezdetét jelzi. Viszont szoptató asszonyt látni álomban, rosszat jelent, az fogja becsapni az illetőt, akiben a legjobban megbízott.

Utazás
Utazásról álmodni, az életcélok elérésére irányuló törekvést, általánosságban az életutat jelzi, melyet az álmodó örömtelinek és sikeresnek talál. Ha az álmodó ismeretlen területen utazik keresztül, az a versenytársak részéről reá leselkedő veszélyre utal. Aki álmában emberekkel teli autóban utazik, új és érdekes barátok, izgalmas kalandok elé néz. Ha viszont egyedül van az autóban, nehéz idők várnak rá.


Ü, Ű

Ürülék Aki emberi ürüléket lát álmában, az pénzhez jut, vélik a törökök.

Üstökös
Üstökösről álmodni, azt „üzeni” az álomlátónak, hogy sürgősen meg kell szabadulnia a fizikai és lelki akadályoktól, és tovább kell haladnia a céljai felé.


V

Varjú
Az álomfejtők úgy vélik, hogy varjúval álmodni, csalódást jelent mindenben, bánatra, balszerencsére figyelmeztet, sot halált is jelezhet.

Vér
Álomban vért inni, az álmodó kirobbanó életerejéről és energiájáról árulkodik.

Vipera
Viperáról álmodni balszerencsét jelent. Megölni egy viperát, általában jó ómen. Egy élő vipera a küszöbön, halálesetet jelez a házban.

Víz
Vízzel kapcsolatos álmok jelentése: a vízesés váratlan, kellemes dolog; a folyó, ha tiszta, akkor nyugodt sikeres életet; ha zavaros, fenyegető veszélyt jelent;
az óceán: az illető békéjét; a kút belső nyugalmát jelzi; a mocsár pedig valamilyen veszélyre figyelmeztet. A magyar álomfejtők szerint: tiszta vízzel álmodni jószerencse, vagyonosodás jele; zavaros víz szomorúságot jelez, vagy az álmodó sajnálkozását egy általa jól ismert személy betegsége vagy halála miatt. Álomban a koszos víz látványa, egy gátlástalan személyre figyelmeztet, aki tönkre akarja tenni az álmodót.


Z

Zafír
Zafírral álmodni kellemetlen látogatóra utal.

Zászló
Zászlóval álmodni, ha az álmodó viszi, tekintélyt jelez; ha messziről látszódik, zavaros időt jelent.

Zuhanás
Zuhanásról álmodni a lelki egyensúly, az önkontroll elvesztését jelenti. Reprezentálhatja a veszélyeztetettség érzését, az önbizalom hiányát, a kudarctól való félelmet vagy képtelenséget a helyzettel való megbirkózásra. Ha valaki magasról zuhan ki álmában, és megsérül, készüljön fel arra, hogy nehéz napok várnak rá; ha a zuhanás nyomán nem sérül meg, a probléma kisebb és átmeneti jellegű lesz.


ZS

Zsiráf
Az összképre kell figyelnünk, átfogóbb szemléletmódra van szükségünk.

 

Hozzászólások  

0 #1077 Gigi 2015-07-31 13:23
Kedves Erzsébet!
Nem rég volt egy igen furcsa álmom. Zavaros folyóban lebegtem háttal lefelé, fejjel felfelé. Végig a tudatomnál voltam, mellettem nagyobb hajók voltak kikötve, de nem történt semmi baj és valahogy én teljesen nyugodt voltam végig. Olyan érzésem volt végig, mintha a Dunában lennék. Igaz pesti vagyok, szinte napi szinten látom a Dunát, de soha nem mentem bele, sőt olyan vízbe nem is megyek bele, ahol nem ér le a lábam. Úszni is csak ilyen vízben tudok/merek. Remélem sikerül megfejtenie, előre is köszönöm szépen. Üdvözlettel, Gigi
0 #1076 kluca16 2015-07-30 19:41
Kedves Erzsébet, nem igazán szoktam álmodni,de ha igen,akkor sorozatban egy hétig vagy 5-6 napig,de akkor is csak rosszat. Pár különös álom megfejtésében kérném segítségét.
Ez az álmom egy visszatérő: anyukámmal és a testvéremmel megyünk a repülőtérre,mer t utazunk valahová. Amikor odaérünk a repülőtérre anyáék otthagynak engem egyedül,nem tudom miért.Nagyon sokáig nem jönnek,ezért el kezdek félni,és idegesen keresem őket,majd később úgy látom,hogy felszállnak a repülőgépre,szó val én is felszállok. A repülő pedig rögtön elindul,amint felszálltam. Körbejártam a repülőgépet de sehol sem találtam őket, és előre megyek a pilótához, és ő nem egy rendes ember,hanem egy majom,mégpedig egy gorilla... Amint meglát engem,ilyen gonosz vigyorra húzódik a szája,majd a repülőt egy esőerdő felé kormányozza,köz ben én meg nagyon sírok az egész miatt..... És hirtelen a következő képen ,már azt látom,hogy anyáék ott vannak a repülő téren és engem keresnek...majd ismét az esőerdőben vagyok és egyszercsak lezuhanunk a fák közé,és mindenki meghal,kivétel én...
Ez lett volna az első álmom. A második visszatérő álmom az,amikor az iskolában vagyok és az összes tanár vámpírrá válik és engem is azzá szeretnének tenni, és ezért menekülök,persz e a végén engem is átváltoztatnak. Amikor először álmodtam nem ismertem fel a helyszínt,meg a szereplőket, de amikor már harmadszorra álmodtam,minden kitisztult. Az utolsó álmot tegnap este álmodtam,szerin tem ez a legkülönösebb az összes közül. Tehát,már ott voltunk a helyszínen az álmomban.Valaho l a semmi közepén,az autópálya út mellett voltam én,egy kedves fiúbarátom, sok kisgyerek, és az óvó néniim.Ott ültünk egy asztal körül a teraszon,vihar készülödőtt, valamilyen néptánc szakkörre jöttünk( az a fiúbarátom,aki benne van az álmomban ,néptáncol) A falon volt egy levágott,fekete lófej. Ehhez a lófejhez valamilyen legenda kapcsolódik,val amilyen andersenes.Az óvónénik(akik a néptánctanárok voltak) arra kérték az egyik gyereket ,hogy szedje le a lófejet onnan,különben valóra fog válni a legenda...Annyi ra ijesztő volt ez az egész,hogy nagyon gyorsan felébredtem.
Megpróbáltam rövidre fogni a mondanivalómat, remélem sikerül megfejtened őket. Előre is köszönöm a választ.
0 #1075 Hajnalka 2015-07-29 21:08
Kedves Asszonyom! Egy álom megfejtésében kérnem a segitseget. A kisfiammal utaztunk egy vonaton. Aztan ahogy felrepillantott am ő mar nem volt ott. Hiaba kerestem nem nem talaltam.oldalr a ahogy az ablakon kineztem folyot lattam. Rettenetes erzes kerulgetett. Kerem irja meg az alom .koszonom Hajnalka
0 #1074 Rosta Erzsébet 2015-07-29 15:22
Kedves Gecko!
Megköszönném, ha egy kicsit részletesebben írná le az álmát, mert bevallom, "az ellenkező irányban járó, ám orosz szempontból jónak vélt idő" jelentését nem igazán értem.
0 #1073 Gecko 2015-07-27 15:40
Tisztelettem! Ma 2 napja hogy valamilyen ellenkező iranyban járó ám Orosz szempontból jónak vélt időt álmodok. Nem tudom mit jelenthet,nincs Orosz ismeretsegem
+1 #1072 Rosta Erzsébet 2015-07-27 13:13
Kedves Leeza! – Re: #1069
Az álma, illetve a kiegészítésként adott háttér információ alapján olyan érzésem van, hogy – bár a tudata alatt már valószínűleg nem kívánja helyreállítani a kapcsolatát (talán nem is lenne értelme ennek – bűntudatot érez (esetleg önmagát okolja) a szakításuk miatt. Noha úgy tűnik, szeretne egy új társat, még nem varrta el teljesen az elszakított szálakat, hiszen a „vágyteljesítőn ek” induló álmában a volt párja legjobb barátjával lép fizikai kontaktusba. Az viszont, hogy eközben megjelenik az exe, és keserű sírásba kezd, nem jelenti azt, hogy bármelyikük is igazán szeretné visszaforgatni az idő kerekét, csupán az ön bizonytalanságá ra, négyéves kapcsolata „lezáratlanságá ra” utal.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #1071 Rebeka 2015-07-23 18:17
Kedves Erzsébet!
Egyik fiú barátommal megromlott a kapcsolatunk egy kis vita miatt. Ez egy kettő hónapja történt.
Azóta volt egy olyan álmom, amiben ő szerepelt és az osztályomból még 2 fiú.
Úgy kezdődött, hogy a két fiúval bementem egy szórakozóhelyre . Nagyon fura volt az egész, mert én tiszta feketében voltam, a hajam is feketére volt festve, pedig igazából szőkés-barna vagyok. És kicsit félelmetes volt az egész. Ő is ott volt a haverjával és egyszer találkozott a tekintetünk. A következő pillanatban én már a bárpultnál voltam. A két fiú kísérőm próbált meggyőzni, hogy ne igyak, mert semmi értelme, mert nem old meg semmi, mellesleg ez egy rossz hely. És tényleg az volt, mert tele volt drogosokkal és egyéb hasonlókkal. És aztán a két fiú elment mellőlem, és a következő "jelenetben" a bár mögötti kicsit elhagyatott utcában voltam. A földön térdeltem és sírtam. Nagyon rosszul éreztem magamat (lelkileg), teljesen összetörve. Részeg nem voltam, de tudom, hogy drogoztam.
Eltelt körülbelül 4-5 perc amíg én ott kinn voltam, és a fiú (akivel összevesztem) odajött hozzám. Azt mondta, hogy ne tegyem ezt, mert teljesen tönkre fogom tenni magamat és ezt nem akarja.
Végül az egész olyan volt, mint ha ebből az egész "depis" korszakból csak ő tudott volna kirángatni. Senki más, csak ő.
(Igazából, amikor összevesztünk, ő veszett velem össze.)

Milyen jelentése lehet ennek az álomnak?
Segítségét előre is köszönöm!
0 #1070 B Marika 2015-07-23 07:16
Kedves Erzsébet!
Van egy fiú aki nekem nagyon tetszik, mondhatni, hogy szeretem.A kapcsolatunk viszont baráti, soha nem mondtam el neki, hogy mit is érzek ..fêltem a visszautasítást ól!Elmondása szerint kedvel és jó barátjának tart, de nemigazán szokott magárol hírt adni.Kapcsolatb an él ami sokak szerint nem harmonikus és ő is panaszkodott már nekem, hogy nincs minden rendben.
Álmom: Az említett fiuval a nővérem(aki 10 évvel idősebb tőlem és gyermeke is van már) gyanúba keveredik.Kider ül, hogy ők is szoktak beszélgetni és több is történt közöttük. (Igazábol nem ismerik egymást és ekkor az álmomban a nővérem független, még nincs családja)Az álmom arrol szol, hogy faggatom a testvérem "miért? miért?", de ő lekezelően bánik velem, kinevet és továbbra is titkolózik.Amer re megy minden felé követem.Erdőben is járunk, zöldek a fák ês egy idős férfivel többször találkozunk, de nem ismerem.A testvérem gyorsan megy szinte szaladok utána de nem mond semmit..inkább kiabál.
Aztán egy fehér falu emeletes épületben vagyunk.Elakar mondani mindent egy magnót keres, hogy megmtathassa a beszélgetésük hangfelvételét. ...és felébredek
Ez nagyon megindító volt számomra, hiszen tudom, hogy a nővérem soha nem tenne ilyet, mégis sirva ébredtem.
Előre is köszönöm szépen !!!
0 #1069 Leeza 2015-07-21 17:36
Kedves Erzsébet!
Nekem volt egy negy eves kapcsolatom egy fiuval, tobb mint egy eve nem vagyunk egyutt, o mar massal van , nekem nincs senkim azota, de eleg surun gondolok ra meg most is !
Álmom:
Egy szobaban fekszek egy agyon , az exbaratom legjobb baratjaval, beszelgetunk , egyszercsak egymasnak esunk , csokolozunk es folemhajol, ekkor látom , hogy kozeledik az ex-em a szobaajtohoz... .mi szetugrottunk .... bejon, leül, es elkezd sírni nagyon!!!! de nem mond a latottakrol semmit , es ekkor felebredtem .....
0 #1068 Viktória 2015-07-20 17:45
Kedves Erzsébet!
Van egy fiú, akivel jóba voltunk, szinte legjobb barátok, de másfél hónapja összevesztünk és azóta nem beszélünk..Egyi k nap azt álmodtam, hogy elmentünk kb 10-en túrázni a hegyekbe, és, hogy amikor megcsúsztam, akkor ő megfogta a kezemet és visszahúzott, pedig nem estem volna le..
Ez lehet egy "jel" arra, hogy kifogunk békülni, vagy esély van rá?
0 #1067 Rosta Erzsébet 2015-07-17 11:47
Kedves Judit! – Re: #1018 - 1. álom
Álmának bevezető sorai - melyben a gyermekkora helyszínén jár, és pontosan felidézi a helyszínt, ahol felnevelkedett - a kertjük végében fürdőző kisfiúkkal és kislányokkal még idilli képet mutat, ám valami rosszat sejthet, mert meglátva a kisfiát, azonnal kiparancsolja őt a vízből. Az „előérzete” helyesnek bizonyul, ugyanis a vízből kimentett - halottnak vélt, de újraélesztett - kislányt „megszállja az ördög”. Bár mindannyian tudjuk, hogy a valóságban nincsenek ördögök, démonok, mégis elég gyakori az ilyen, vagy ehhez hasonló álom. A rémálomnak e típusával általában olyankor találkoznak az emberek, amikor képtelenek uralkodni az ösztöneik, érzelmeik fölött, amikor erőtlennek, tehetetlennek érzik magukat.
0 #1066 Rosta Erzsébet 2015-07-17 10:51
Kedves Vivi! – Re: #1062
A hozzászólásodba n leírt álomszituációid egyike sem értékelhető önálló álomként, ezért csupán segíteni tudok a megértésükben, a megfejtésükre nem vállalkozhatok.
Mivel a víz - melyből a tavakban és a tengerekben bőséggel van - az érzelmet, a lelkiállapotot, az érzések, szenvedélyek áramlását szimbolizálja, meglehetősen furcsa, hogy - visszatérő jelleggel - telefonnal, irattartóval, igazolványokkal tartózkodsz benne. A víz azonban ezekben a szituációkban nem azt mutatja, hogy miként viszonyulsz az érzelmeidhez, milyen hangulatban vagy, hanem mint a tárgyaid elnyelésével fenyegető veszélyforrás jelenik meg. Talán attól tartasz, hogy elvesztesz valamit, ha mélyebben magadba nézel.
Az osztálykirándul ások új barátságokat, vidám kalandokat kínálnak, de neked ez - legalábbis az álmaidban - nem igazán „jön össze.”
A vonat rendszeres lekésése azt sugallja, hogy általában elszalasztod az előtted álló lehetőségeket, vagy még nem készültél fel az előtted álló új életszakaszra.
A gyakori villamosozás alapján arra gondolok, hogy nem a saját utadat járod, hanem általában „együtt haladsz a tömeggel.” A menekülés valamilyen érzelmi zavart kiváltó, a múltból fakadó megoldatlan problémát jelezhet. Valódi traumák, elfojtott érzések vagy emlékek állhatnak mögötte.
0 #1065 Rosta Erzsébet 2015-07-17 09:19
Kedves ZsRM! – Re: #1063
A leírása alapján én inkább arra gondolok, hogy az álma egyáltalán nem azt üzeni, hogy azonnal „szerelmet kellene vallania”, hanem elsősorban a bizonytalanságá t fejezi ki. Ez persze nem véletlen, hiszen eddig csak nagyon keveset beszéltek egymással. Noha azt állítja, hogy a próbákon a szeme sarkából a lány figyeli önt, és a barátnőivel is beszél önről, a tudattalanja ezt még „nem érzi”, ezért is érhette álmában a közeledését a lány részéről visszautasítás. Az viszont, hogy egymásután kétszer is vele álmodott, arra utalhat, hogy - a kétségei „eltüntetése” érdekében - érdemes lenne többet beszélgetniük, jobban megismerniük egymást.
0 #1064 Rosta Erzsébet 2015-07-17 09:00
Kedves Annech! – Re: #1061
Mivel - mint írod - a barátnőd eddig mindig egyértelműen, direkt módon adott tanácsot neked, és amikor nem verbális kommunikáltatok egymással, akkor is minden probléma nélkül képes voltál megfejteni az álmod - barátnőddel közvetített - üzenetét, azt jelzi, hogy a kezében tartott csecsemőt nem szó szerint kell értelmezni. Az a tény, hogy ezúttal „nem kommunikál” veled, talán arra utalhat, hogy - bár úgy érezheted, döntési helyzet előtt állsz - a tudattalanodban összegyűlt információ nem ad ehhez elegendő muníciót. Jelen esetben a kisbaba szimbolikus jelentése sem egyértelmű. Míg pozitív értelmezésben új lehetőségeket, gondolatokat, ötleteket, terveket, célokat, életfejlemények et jelezhet; a negatív aspektusában új - korábban nem létező - problémák megoldásának, kezelésének szükségességére , új felelősség, folyamatos gondoskodással járó feladat felbukkanására, esetleg ápolást, gondozást igénylő személyre utalhat.
0 #1063 Zs.R.M. 2015-07-14 11:48
Kedves Erzsébet!
A segítségét szeretném kérni! Második éjszaka álmodtam ugyanazzal a lánnyal, akibe hónapok óta szerelmes vagyok. Két egymást követő éjjel... Az első álom teljesen lényegtelen, arról nem is ejtek szót. A lánnyal, akivel álmodtam, egy színházban dolgozunk musicalénekeské nt. Az álmokban szerepeltek a lány szülei. Teljesen másképp néztek ki külsőre, mégis tudtam, hogy ők a szülei. Álmomban a nagymamám házának udvarán ültünk egy kanapén (nem is értem, hogyan került oda a kanapé, de mindegy...) A lány a nagymamámmal szemben ült és magárol mesélt. Én a nekem tetsző lány mellett ültem és hallgattam, hogy miről beszélgetnek. Én a mellettem ülő lány vállát fogtam, illetve a hátát simogattam. A lány sajnos megpróbálta tudatni velem, hogy nem szeretné, amit csinálok és a kezemet szépen odébb helyezte. Nagyon kellemetlen érzés volt, szégyelltem magam. A beszélgetés során gyakran éreztem úgy, hogy mrgcsókolnám a lányt...
Fél éve járunk egy színházba, írtó keveset beszéltünk. Csak köszöntünk egymásnak, ha összefutottunk. Nagyon sokszor láttam a próbákon, hogy néz engem a szeme sarkából vagy rólam beszél barátnőivel. Én is sokszor bámultam őt. Az utóbbi napokban rengetegszer gondoltam rá, mert hiányzik. Nem látom őt, hisz nyári szünet van.
Ön szerint az álmom arra figyelmeztet, hogy itt az ideje, hogy szerelmet valljak neki, vagy jöjjek össze vele!?
Segítségét előre is köszönöm!!!
0 #1062 Vivi 2015-07-13 14:03
Kedves Erzsébet! Néhány visszatérő álmomra/álombel i helyzetekre próbálok magyarázatot keresni, de még nem találtam eddig. Ha tudna segíteni, megköszönném! Megpróbálom rövidre fogni őket, de elég sok helyzet van.

Az egyik gyakori helyzet, hogy tóban vagy tengerben vagyok, és attól félek, hogy beleesik a telefonom vagy az irattartóm a vízbe. Már előfordult, hogy az igazolványaim beleestek és elsüllyedtek, és nem tudtam utánanyúlni. Múltkor az (elhunyt) papámmal voltam a tengerben, ő fogta a telefont a víz felett, amíg mentünk beljebb, és mondtam is neki, hogy vigyázzon rá, nehogy beleessen.

A másik, hogy sokszor azt álmodom, hogy osztálykirándul ásra megyünk. De már 2 éve nem járok gimibe, az osztálytársaimm al se voltam olyan jóban, szóval nem is értem. Többször éppen ,,aznap" derült ki, hogy megyünk kirándulásra, és én akkor kezdtem el készülődni, ruhákat összeszedni, hazakéredzkedte m, hogy elérjem a vonatot.

Ez pedig a harmadik visszatérő dolog, hogy megyek az állomásra, és lekésem a vonatot. Mindig elmegy az orrom előtt (nem amikor kirándulásra megyek, igazából nem is tudom, hogy hova tartok, néha mintha páromhoz tartanék (?ő szokott hozzám leutazni pedig)). Utána keresem a pénztárat, hogy megtudjam, mikor jön a következő vonat, de vagy csak egy óra múlva... egyébként nem szoktam valami sűrűn vonattal járni.

Az utóbbi napokban pedig többször is villamossal álmodtam, az egyik álmomban valaki elől úgy próbáltam elmenekülni, hogy egyik villamosról szálltam át a másikra, ráadásul már annyit jártam fel-alá, metrón és héven keresztül is, hogy csupa kosz lettem, elszakadt a ruhám, mezitláb voltam, és a papucsomat hazafelé megtaláltam a hév sínén kettétörve... a másik álmomban pedig a villamoson kapucnit húztam a fejemre, hogy ne bántsanak, mert háború volt. De többször üldözött is már a villamos.

Válaszod előre is köszönöm és ne haragudj, hogy kicsit hosszúra sikeredett!
+1 #1061 Annech 2015-07-13 06:58
Kedves Erzsébet!

Segítégét szeretném kérni.
Legjobb barátnőm és bizalmasom 1 éve hunyt el. Mindig ha szeretne valamit a tudtomra adni álom formában keres meg, és meglepően mindig valóra válnak azok amiket mond-tesz, hogy segítsen nekem vagy családjának.

Most éjjel is vele álmodtam, ám ezt az álmot nem tudom megfejteni.

/ Álmokban a barátnőm mindig egyértelmű, direktbe megmondja a dolgokat, vagy pedig ha cselekszik akkor mindig ki tudom találni hogy mit szeretne/

Álom a következő volt:

Napsütésben egy utcán sétálok. A sarkon látom hogy van egy ismerős alak, gondoltam a bnőm. Ahogy közeleb értem igen, felismertem hogy ő az. Nagyon megörültem neki, ám hiba beszéltem hozzá mintha levegőnek nézett volna. Néha olyan volt mintha értette volna hogy ott vagyok és beszélek hozzá, mert rám nézett és elmosolyodott. Aztán észrevettem hogy a kezében egy csecsemő van, és nézett jobbra - balra, mintha el akarná rejteni a kisbabát, majd elszaladt.

Gyerekei általános iskolások akiket maga mögött hagyott, senki nem terhes, senkinek nem lesz gyereke a közeljövőben, és eddig minden álmomban gond nélkül kommunikáltunk, ez volt az első hogy ő engem nem látott, csak érezte hogy ott vagyok. Arra gondoltam lehet hogy tükröt akar mutatni hogy sokszor velem van, és én reagálom le így az ő közelségét? De ha í]y van akkor mit jelent a kisbaba?

Előre is nagyon köszönöm a válaszodat!
0 #1060 Rosta Erzsébet 2015-07-11 16:00
Kedves Judit! – Re: #1032
Ezúttal nagyon keveset közölt ahhoz, hogy álmát megkísérelhesse m értelmezni. Ráadásul a szomszéd néni látogatását követően végig hallucinatív és paranormális jelenségek keverednek benne, ezért az álma esetleges jelentésének (üzenetének) megkereséséhez valószínűleg hosszabb konzultációra lenne szükség.
0 #1059 Rosta Erzsébet 2015-07-11 14:18
Kedves Bulyáki Ferenc! – Re: #1052
Bár hitelesebb lett volna, ha a húga írja le az álmát, így csak feltételezem, hogy az álma az édesanyjuk (és élettársa) hiánya, a már halott nagymamák és a keresztanya jelenléte, tovább az ön - gyászt szimbolizáló - sötét öltönye és nyakkendője miatt lehetett megrázó. Mivel az álom „szereplői” között semmiféle kommunikációra nem került sor, sajnos a leírásból nem derült ki, hogy ő is ott volt-e, ezért nem állapítható meg, hogy ki a gyász „alanya”. (Ha egyáltalán gyászról van szó!) Ettől függetlenül nincs különösen rossz jelentése húga álmának, mert vagy az édesanyja, vagy pedig a saját maga egészsége miatt érzett aggodalmát jelezheti az álma. Itt azonban általában - ha csak nincs valami konkrétan erre utaló jel - nem a halálra kell gondolni, sokkal inkább az lehet az álom hátterében, hogy nehéz, emberpróbáló időszakot élhet át a húga mostanában. Azt javasolhatom, hogy próbáljon több időt szakítani a pihenésre, kikapcsolódásra , és jobban fogja érezni magát a jövőben.
Üdvözlettel,
Rosta Erzsébet
0 #1058 Rosta Erzsébet 2015-07-11 13:44
Kedves Akasa! – Re: #1053
Mivel a leírása alapján semmiféle motivációt nem láttam álmában arra vonatkozóan, hogy kíváncsi lenne, mi várható a közeli jövőben, vagyis sehol sem érhető tetten az a bizonytalanság, ami miatt jövendőmondóhoz szoktak fordulni az emberek, ráadásul nem is közeli rokonáról van szó, nem érzem azt, hogy különösebb jelentőséget kellene tulajdonítani az álmának.
+1 #1057 Rosta Erzsébet 2015-07-11 13:32
Kedves Babóka! – Re: #1044
Az álma pozitív jelentést hordoz, ugyanis a széklet ürítése azt jelzi, hogy igyekszik megszabadulni minden rossztól, nemkívánatos, szennyes dologtól, mellyel az élete során szembekerült. Valószínűleg új életet akar kezdeni, elfelejtve minden rosszat, fátylat kíván borítani a múltra és tiszta lappal indul a jövőbe. Próbál megszabadulni a negatív gondolataitól, a kellemetlen emlékeitől, le szeretné vetkőzni a rossz szokásait. Mivel álmában semmi ellenérzés, szégyenkezés nem zavarta, sőt jóleső érzése volt közben, úgy tűnik, helyes úton halad.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #1056 Rosta Erzsébet 2015-07-11 12:57
Kedves Judit! – Re: #1042
Kérdésére röviden az lehetne válaszolni, hogy annyira hihető álomban egy jósnő szava, mint amennyire azt ébrenlétben is el tudja fogadni. Ami pedig az álmát illeti, általában olyankor fordul jósnőhöz az ember, amikor erősen aggódik, hogy milyen döntést hozzon, vagy a rendelkezésére álló lehetőségek közül mit válasszon. Vagyis amikor a jövője vagy a döntésének a hatása miatt érez szorongást. Ilyenkor bízza magát egy másik személy megérzésére vagy tapasztalatára. Nem tudja, hogy mi fog történni, de úgy érzi, hogy tennie kellene valamit. Mivel nem bízik vakon az álmában látott jósnőben (kételkedik a szavaiban, nem hisz el mindent neki), a tudattalanja üzenetét pozitívan lehet értékelni, mert csupán arra mutat rá, hogy nagyobb türelemre és a döntése meghozatala előtt több információra lenne szüksége.
0 #1055 Rosta Erzsébet 2015-07-11 12:37
Kedves Rebeka! – Re: #1034
Az üldözés - melynek a leírt álmában három alkalommal is részese lehet - egyike azon tipikus álomtémáknak, melyek a való életben megélt aggodalmakból, szorongásokból erednek. Az álomgazda megpróbál elmenekülni, elrejtőzni, vagy megáll, és szembeszáll az üldözőjével. Az álombéli válasz általában hasonló ahhoz, ahogyan a mindennapjainkb an reagálunk a támadásra, fenyegetettségr e. Az ön esetében nem lehet különösebb probléma, mert a rémálma nem visszatérő jellegű, az első (lány) üldözőjével felveszi a harcot, a második álomképben nem konkretizálódik a fenyegetés, a harmadik esetében pedig a barátnője siet a segítségére. Mindezek alapján úgy néz ki, hogy kezelni tudja az aggodalmait, félelmeit.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #1054 Rosta Erzsébet 2015-07-11 11:45
Kedves László! – Re: #1043
Sajnálom, hogy nem az álom gazdája - azaz a hölgyismerőse - írta meg (esetleg anonim módon) az álmát, mert így nem tudom megkérdezni - többek között azt -, hogy milyen kapcsolat fűzi őt önhöz, arra sem kaphatok választ, hogy milyen gyakran álmodja ezt, lehetséges-e bármilyen kapcsolat a visszatérő álmai és a mindennapjai között, ki az álmában látott kislány édesanyja, változik-e a gyermek életkora az egymást követő álmaiban, milyen viszony van a hölgyismerőse és az általa „teremtett” kislány között, milyen érzések töltik el álmai közben stb. Esetleg az is fontos lehet, hogy milyen gyakran találkoznak, kommunikálnak egymással, a fia és a kedves hölgyismerőse miként jön ki egymással, és természetesen sem mellékes, hogy ön szeretne-e (vagy szeretett volna-e) kislányt, és erről a vágyáról a hölgyismerőse tud(ott)-e.
Üdvözlettel,
Rosta Erzsébet
0 #1053 akasa 2015-07-10 05:00
Kedves Erzsébet!

Vajon tényleg valami rossz fog történni?Azt álmodtam,hogy a nagymamámnak egy rokona,szegről végről az én rokonom is,azt mondta az álmomban,hogy a júliusi hónap az nagyon jó lesz,de az augusztus szörnyű lesz.Ez valami figyelmeztetés, hogy legyünk óvatosabbak?Vag y egyszerűen nem jelent semmit?Előre is köszönöm!
-1 #1052 Bulyáki Ferenc 2015-07-09 06:38
Kedves Rosta Erzsébet!
Egy eléggé megrázó álma volt a mi nap a húgomnak. Az álomban az elhunyt nagymamám házában a nagyszobában látta mind két nagymamáját és a keresztanyját akik már nincsenek köztünk és velük látott engem sötét öltönyben és nyakkendőben. Jelenleg ebben a házban lakik az édesanyám és az élettársa. Az álomban mind a két fotel amelyekben mostanában ők szoktak ülni üresek voltak. Azokon egyikünk sem foglalt helyet. Én a két fotel között foglaltam helyet és a két nagymama a húgom keresztanyjával a heverőn ült egymás mellett. Félek tőle hogy ez nem jelent jót! Kérem adjon választ!! Köszönettel: Bulyáki Ferenc
+1 #1051 Rosta Erzsébet 2015-07-08 14:03
Kedves Violet7! – Re: #1039
Álmaiból egyértelműen a bizonytalanságá t látom. Szeretne egy új kapcsolatot (xy-nal), azonban a fiú egyelőre nem akarja ezt. Bár nagyon megkedvelte xy-t, az álma (a tudattalanja) azonban óvatosságra inti. Talán éppen azért olyan hideg önnel xy, nehogy túlságosan beleélje magát a helyzetbe, képes legyen a racionális énje parancsolni magának, vagyis, hogy még időben „felébredjen”. Valójában – legalábbis a tudata alatt – önmaga is bizonytalan, hiszen az ellenkező esetben nem álmodná azt, hogy elfogadja a meghívást annak a fiúnak (xz-nek) a születésnapi ünnepségére, akibe tavaly még szerelmes volt. Az álma rámutat ambivalens érzéseire, mert a „bulin” xy is megjelenik. Arra viszont, hogy valójában mit szeretne, önnek kell megadnia a választ.
0 #1050 Rosta Erzsébet 2015-07-08 13:24
Kedves Dóri! – Re: #1046
Bár az álmokat ritkán kell szó szerint érteni, az ön esetében természetesen nem arról van szó, hogy gyermekre vágyik, vagyis az örökbefogadást szimbolikusan kell értelmezni. Az adoptálással az álma valószínűleg azt jelzi az ön számára, hogy valami újra vágyik az életében. Ez lehet egy új feladat, egy jelentős kihívás, de az is elképzelhető, hogy több izgalmat, „kalandot” szeretne megélni. Próbálja meg végiggondolni, hogy mi az, amit hiányol az életéből, mi az, ami igazán boldoggá tehetné.
Üdvözlettel,
Erzsébet
+1 #1049 Rosta Erzsébet 2015-07-08 12:46
Kedves Liliom! – Re: #1031
Bár a valóságban nem léteznek démonok, a gondolataikban jelen vannak, ezért olykor az álmainkban is felbukkannak. Ahhoz, hogy igazán boldogok lehessünk, felül kell kerekednünk e szellemlények által megjelenített – álmunkkal jelzett – félelmeinken. Az álma leírását elolvasva számomra úgy tűnik, hogy a tudata alatt teljesen tisztában van az aggodalmai alaptalanságába n, hamis mivoltukban, mert szembeszállva a gonosz lényekkel, igyekszik magát és a környezetét is megszabadítani tőlük. Innen már csak egy lépés, hogy mindez tudatosuljon önben.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #1048 Rosta Erzsébet 2015-07-08 12:22
Kedves Enikő! – Re: #1035
A leírása alapján úgy tűnik, hogy a kibékülésüket megelőzően egyikük sem lelt új társra, ráadásul magáról egyértelműen tudja, hogy szereti a fiút, ezért az álma valószínűleg a Freud által vágyteljesítőne k nevezett álmok típusába tartozik. Vagyis az álmában az történik, amit nagyon szeretne ébrenlétben. Ha tényleg van ennek realitása, érdemes lenne beszélnie a fiúval.
0 #1047 Rosta Erzsébet 2015-07-08 11:08
Kedves D. A.! – Re: #1045
Mivel - mint írja - az álma visszatérő jellegű, olyan érzésem van, hogy nem értette meg az üzenetét, vagy pedig eddig nem adott helyes választ rá. Álmai, melyekben rendszeresen „csókot vált” a szeretett fiúval, egyrészt arra utalhatnak, hogy így éli ki a vágyait, a mindennapi fantáziáját; de azt is jelezhetik, hogy intimebb kapcsolatra lenne szüksége a barátjával, vagy egyszerűen a felé irányulói érzéseit testesítik meg. Úgy tűnik, hogy a jelenlegi helyzettel nincs megelégedve, többre: közelibb és szorosabb kapcsolatra lenne szüksége.
0 #1046 Dóri 2015-07-08 06:39
Kedves Erzsébet!
Álmomban "örök befogadtam" egy kisbabát. Ezt azért tettem idézőjelbe, mert nem emlékszem honnan hoztam, csak amikor kérdezték ki ő, akkor mondtam hogy örökbe fogadtam, valamint mondtam anyukámnak, hogyha nem bírkózom meg a feladattal, visszaviszem. Nem tudom mit jelenthet az álom, mivel még csak 19 éves vagyok, és egy jó darabig nem is szeretnék gyereket, kimondottan karrierista típus vagyok.
Köszönöm válaszát!
Dóri
0 #1045 D.A 2015-07-07 23:54
Kedves Erzsébet!
Van egy olyan fiú az életemben,akit szeretek és ő is szeret engem,de nem vagyunk együtt,még is volt köztünk valami.Visszaté rő álmaimban egymáshoz bújunk ezzel a fiúval,s jó pár csók csattan el közöttünk.
Nem tudom,hogy ez azért van,mert jól esne ez a közelség,vagy valami mást jelent.Nem tudom azt sem,hogy ennek az álomnak van e különösebb jelentősége,de szeretném tudni,hogy Ön erről mit gondol.Válaszát előre is köszönöm!
0 #1044 Babóka 2015-07-07 16:58
Kedves Erzsébet!

Már többször is írtam Önnek, és mindig nagyon tanulságos válaszokat kaptam. Most is a segítségét szeretném kérni az álmom megfejtésében:

"Egy nagy udvaron voltam és sötét volt. Ahogy kiléptem a házból oda üritettem a székletet ( vagyis oda kakiltam !! ) Később kerestem egy lapátot és azzal el akartam vinni az ürülékemet az udvar hátsó részébe, de nem fért rá az egész, mindig leesett róla egy darab. " Jó érzés volt az álmom, nem éreztem semmi szégyent vagy ellenérzést. Máskor is álmodtam már ilyesmit, hogy az udvarra üritettem! Kérdésem az lenne: Mire akar tanitani az álmom? Mire kellene figyelnem ?
Válaszát előreis köszönöm!
Tisztelettel: Babóka
0 #1043 Laszlo Pollak 2015-07-06 16:46
Kedves Erzsébet!
László vagyok,angliabó l írok önnek.Egy kedves hölgy ismerősöm aki otthon él,idestova 1 éve azzal álmodik,hogy nekem van egy kislányom,vele is külön,velem együtt is megjelenik neki ez az álom kép.
A való életben egy 12 éves fiam van.
Tetszik tudni segíteni?
Mély tisztelettel,Po llak Laszlo.
0 #1042 Judit 2015-07-06 15:58
Kedves Erzsébet!

Azt szeretném kérdezni hogy mennyire hihető egy álomban egy jósnő szava? történt ugyan is a mai álmomban a párommal elmentem jósnőhöz én ültem le vele szemben a párom meg máshova ült a jósnő kirakta a kártyákat és azt mondta nagyon vigyázzak mert lesz egy férfi aki engem üldözni fog majd megint megszólalt tudtam e azt hogy a párom már ölt embert? ami ugye nem igaz soha életében nem tenne ilyet ő egy becsületes rendes ember de ezt álmodtam még is ekkor elkezdtem félni és arra gondoltam úristen most mit tegyek? majd jött egy újabb kérdés a jósnő megkérdezte tőlem tudom e mit jelent az a 2 lap amire mutatott én rávágtam szaporodni fog a család? erre ő majd nem de inkább azt jelenti hogy a mostani lakás helyzetünk megfog oldódni nem kell aggódnom mert lakást fogunk bővíteni ekkor elkezdtem gondolkodni egy panelt hogy lehet bővíteni? mert ugye az képtelenség ekkor megszólaltam hogy mi lesz a reiki munkámmal be fog e indulni és fogok e benne dolgozni ekkor elhallgatott és nem jött válasz de még az anyagi helyzetünkre se válaszolt ekkor keltem fel mit jelenthet ez? egyáltalán van e ennek az álomnak jelentősége? köszönöm.:)
0 #1041 Rosta Erzsébet 2015-07-06 13:01
Kedves Hajni! – Re: #1030
Elég talányos a röviden leírt álma: nem tudni, hogy valóban létezik-e Ági nevű nő a férje környezetében, kik a szülei annak a beteg gyereknek, akiről a „csaj” beszél, és azt sem lehet kijelenteni, hogy a párja tudatában van annak, hogy ön minden szavukat hallja. Mindezek alapján nem jelenthető ki, hogy álmában megcsalta a férje, de nem is zárható ki. Akár az előbbi az igaz, akár az utóbbi, álma azt jelzi, hogy valakivel szemben, vagy egy szituációval kapcsolatban gyanakvóvá lett, elbizonytalanod tak az érzései. A tudata alatt attól tarthat, hogy nem úgy alakulnak a dolgok, ahogyan azt szeretné. Ha a félelme, aggodalma nem jogos, vagyis egyértelműen kizárható, hogy megcsalják, vagy gáncsoskodók vannak a környezetében, ne engedje, hogy a döntéseiben befolyásolja az álma, amíg nincsenek bizonyítékai, ne hagyjon teret a gyanakvásának.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #1040 Violet7 2015-07-05 16:38
a válaszát előre is koszonom . :)
0 #1039 Violet7 2015-07-05 16:37
Tisztelt Erzsébet
Két álmomat szeretném megosztani onnel. Az első álmom arról szolt hogy emlékszem a buszállomásra mentem hogy találkozzak azzal a személlyel akivel már a valóságban találkoztam 2 szer.
Ez a személy most legyen xy. Az a léánxyeg hogy most xy-nal nagyon jól elvagyunk de nem járunk mert el fog meni és amig nem tér vissza addig nem szeretne kapcsolatot. Az egész ismerkedésünk csak szimpla ismerkedésnek indult és nem tudtuk hogy lesz e valami belőle. én talán egy kicsit na jó nagyon mgkdeveltem és gonolom az álmom is ezzel kapcsolatos. Elnézést a sok mellébeszélésér t de szerintem ezek is fontosak mert minden álomnak szerintem koze van avalósághoz és a személyiséhez, de on a szakértő ezért is fordulok onnhoz. Szóval az első álmomban a szokásos helyre mentem hogy újra találkozhasunk de nem tudom miért én felszáltam egy buszra süteményt enni úgy hogy xy ne vegyen észre hogy eszek. Már várt rám kb.5 perce és pont elindultam felé amikor megjelentek a barátnőim mert vaélamit el kellet intézni a kozelbe. Elindultunk a helyre ahol vaami papirokat intéztünk és xy észrevette hogy elmegyek szó nélkül. Nagyon dühos lett és telefono felhívott hogy ő erre nem szmított nem eszt várta stb.. aztán szépen lassan elmagyaráztam neki hogy mindjárt visszamegyek hozzá, Így is lett. Aztán szokásosn elkezdtünk beszélgetni és adni akartam neki egy puszit mert a legutóbbi talikor nem volt puszi és ezért kicsit haraguott. Erre az álmomba kiakadt hogy minek akarok neki puszit adni és hogy inek szeretnám megolelni. Aztán elmondtam neki hogy miért és nagyon fura volt, MIntha nem is kellenék neki és eléggé húzódott tőlem. Aztán gondolom ezen elkezdtünk vezsekedni és ott hagytam őt. A valóságban eggyáltalán nem ilyen vagyis eddig nem volt ilyen. Igaz még alig ismerem.
A másik álmomba szintén xy szerepelt és egy osztályársam akibe tavaly nagyon szerelmes voltam. Most az osztálytársam legyen xz. Az a lényeg hogy xz -nek valamilyen ünnepsége volt. szerintem a szülinapját ünnepelhették és emiatt rengeteg emberrt hívott ossze a családja és engem is meghívott. Elmentem de elmlékszem hogy mindeen nagyonunalmas volt. Nagoyn kevés ember volt akit ismeretem. xz látta rajtam hogy unatkozok ezért bemutatott pár haverjának és a családjának. AZtán furcsa de a mosdót kerestem és ott osszefutottam azzal a barátnőmmel akibe xz szerelmes volt taaly és szerintem még mindig. Nagoyn keveset beszéltem vele mert ő is sietet s énis. Emlékszem hogy aztán ahogy kijottem a mosdóvol a mosdó előptt volt xz és a barátnőm és olyan volt mintha rám vártak volna. Aztán elkezdtünk beszélgetni majd a barátnőm valahová elment és ketten maradtunk xz-vel. Aztán valami tóhoz mentünk és nagon szép helyen voltunk és ott folytatuk a beszélgetést és hirtelen megjelent xy, Aztán felébredtem. Már hosszú ideje nem álmodtam xz-ről. nem értem hogy miért most kedzek róla újra álmodni. Mert már nem vagyok belé szerelmes mert sikerült őt tényeg elfelejtenem és ezt ő is tudja és csak nagyon jó barátok vagyunk és néha elmondjuk egymásnak a gondjainkat é segteni próbálunk egymásnak. Nekem ez az egész álm olyan furcsa volt. Alapból az egész hely gazdagokkal volt tele és én nem vagyok szegény de azért gazdag se. Furcsa volt ogy igazából xz-n kívül és a babrátnőmon kívül nem beszéltem mással. nagon egyedül voltam a sok ember kozott. Olya volt mintha láthatatlan lettem volna és csak xz vette volna észre hog ott vaok én is. De azt végképp nem értem hogy került oda xy. Nme emlékszem hogy most xy-nal mentem vagy hogy tényleg eggyáltalán hogy került oda.
+1 #1038 Rosta Erzsébet 2015-07-05 15:54
Kedves Klaudia! – Re: #1026
Nehéz a kérdésére válaszolni, ugyanis a leírása alapján nem dönthető el, hogy mi belőle az álom, és mi a valóság, sőt a végén kiderül, hogy még abban sem biztos, hogy egyáltalán álmodott-e. Az mindenesetre egyáltalán nem normális viselkedés a madár részéről, ismételten megpróbálkozzon berepülni a szobába egy bezárt ablakon, hogy az első eset után nem veszi észre, hogy törekvése eleve kudarcra van ítélve. Hogy ez mit jelenthet (ha jelent egyáltalán valamit), azt - mivel semmit sem mondott el magáról - csak ön tudja megválaszolni.
+1 #1037 Rosta Erzsébet 2015-07-05 13:42
Kedves Judit! – Re: #1018 - 2. álom
Ha csak addig tartott volna az álma, amikor a halottaiból feltámadt anyósa azt magyarázza, hogy miért lát rosszul a szemével, a „történetet” pozitívan lehetne értelmezni, mert azt sugallhatja, hogy nincs oka félelemre, képes lesz leküzdeni az ön előtt álló akadályokat, és végül elérheti a célját. A folytatás azonban, melyben arról számol be a férje édesanyja, hogy miként zajlott le a „túlvilági utazása” elbizonytalanít , és ez inkább a feltámadás kevésbé örömteli, alternatív értelmezését teszi számomra valószínűbbé. Vagyis arra gondolok, hogy valami régi problémája, melyet elhanyagolt, vagy nem megfelelően kezelt, újból felbukkant és ismét üldözi önt.
+1 #1036 Rosta Erzsébet 2015-07-05 13:23
Kedves David19! – Re: #1027
Ha csak annyi történt volna az álmodban, hogy az édesapáddal és a keresztapáddal beszélgettetek a kertben, és eközben valamilyen okból kifolyólag felröppent a volt barátnőd neve, arra gondolnék, hogy még nem sikerült teljesen feldolgoznod a szakításotokat. Annak viszont, hogy körülöttetek madarak csiripeltek, szimbolikus üzenete lehet, ugyanis a madárcsicsergés álomban az egyensúlyt, a harmóniát, a lelki békét és az élet napos oldalát jeleníti meg. Mostanában valószínűleg szellemi szabadságot, lelki felszabadulást élhetsz meg. Olyan ez, mintha egy nehéz súlyt vettek volna le a vállaidról. Ez azt jelentheti, hogy sikerült megszabadulnod az elválásotok lelki terhétől, az azzal kapcsolatos esetleges „bűntudatodtól” .
0 #1035 Enikő 2015-07-05 10:47
Kedves Erzsébet! :-)
Van egy fiú akiről álmodtam.. Régebben viszonyunk volt, aztán össze vesztünk, de most kibékültünk...S zeretem őt... Azt álmodtam, hogy együtt vagyunk, és minden olyan mint régen... :cry: Ez mit jelent?! Mit tehetek? :sigh:
0 #1034 Rebeka 2015-07-04 06:02
Kedves Erzsébet!

Álmomban eleinte folyton félelmet éreztem, egy lány követett, bántani akart, akire valaki (aki velem volt) és én port szórtunk. Ha fényre ment ezzel a porral, az elkezdte marni az arcát/kiütéses lett. Később üldözött egy amerikai sorozatból ismert férfi (sorozatban is negatív szereplő volt). Az álmom végén egy zárt ajtó mögött voltam a nagymamám lakásában egy régi barátnőmmel (annyira nem volt közeli a kapcsolatunk), volt nálam rengeteg pénz (euró), majd egyszercsak megéreztem, hogy az ajtóhoz kell mennem. Ott láttam, hogy valaki kívülről nyitja ki az ajtót, és a kezével forgatja a zárat. Bejött ez a férfi, el akarta venni a kezemben lévő pénz, egy kést vett elő. A barátnőm odaugrott és elvette tőle a kést, majd elébredtem.

Válaszát előre is köszönöm,
Rebeka
+2 #1033 Rosta Erzsébet 2015-07-03 13:52
Kedves Bea! – Re: #1024
Álma alapján olyan érzésem van, hogy - noha mint írja, nagyon szereti az új párját - valami hiányzik az új kapcsolatából, ami a korábbiban megvolt. Ez a hiányérzete onnantól kezdve erősödhetett meg a tudattalanjában , amióta az exe új barátnője megtiltotta, hogy kapcsolatot tartson önnel. Érdemes lenne elgondolkoznia, hogy mi állhat ismétlődő álmának a hátterében. Azt nem hiszem, hogy jogos lenne a bűntudata, de azért - mivel az álma azt sugallja, hogy több figyelemre vágyik, valakinek szeretné kiönteni az örömét vagy a bánatát - nem ártana őszintén beszélnie minderről az új barátjával.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #1032 Judit 2015-07-01 09:03
Kedves Erzsébet!
A következőt álmodtam.
Most itt voltam álmomban ahol lakom mi panelben lakunk és az egyik szomszédnéni átjött hozzám én behívtam őt a konyhában épp kávét akartam főzni mikor meghallottam hogy a kaputelefonunk csippan egyet ez akkor szokott megtörténni mikor lenni beütjük a kódot és a kaputelefon jelez hogy haza jött egy család tag nos én odamentem a bejárati ajtóhoz és a kukucskálón kinézve senkit nem láttam feljönni se az ajtóban állni így hátráltam de abban a pillanatban az ajtó kivágódott és majdnem arcon csapott ekkor odamentem a bejárathoz hogy megnézzem mi volt az de senki nem állt ott és senki nem jött be ekkor egy kislány sikolyát hallottam kiszűrődni a nagyszobából én bezártam az ajtót kulcsra és magamban morogtam hogy miért kellett nyitva hagyni az ajtót én bejöttem utána a szobába de senki nem volt benn egy lélek se ekkor az ablak felé nézve benn a szobában a függöny előtt elrepült egy gyönyörű szép hófehér madár vagy angyal azt nem tudom mi mert pont úgy repült hogy csak oldalról láttam ekkor fel is keltem...
mi lehetett ez az álom? várom válaszát köszönöm előre is.:))
0 #1031 Liliom 2015-06-30 19:17
Kedves Erzsébet!
Álmomban egy társasággal egy gyermeket védtünk szellemi lényektől. A kisded veszélyben volt, mint minden más kisbaba is, de ők valahogy emberibbek, földibbek voltak, védettebbek. Mi is félig szellemek voltunk. Hm, óvatlanság miatt azonban a démonok bejutottak a házba, ahol addig biztonságban voltunk. Mindenkit megszálltak és amire rájöttem, egyedül voltam. Először majdnem megöltem egyikünket (anyám), aztán rájöttem, hogy segíthetek visszavenni a testüket egy légzési technikával. A légzésem hangos volt a valóságban is, a Kedvesem felébresztett, de én még gyorsan befejeztem a légzéses szertartást, pedig tudtam, hogy hagyom ott őket.
Nagyon érdekes álom. Tud segíteni megérteni, kedves Erzsébet?

Köszönettel,
Liliom
0 #1030 Hajni 2015-06-30 04:45
Kedves Erzsike!
Nekem olyan álmom volt, hogy a férjem egy nővel beszélt telefonon, és én tisztán hallotam minen szot. Ági volt a csaj neve és azt mondta a férjemnek, hogy beteg a gyerek, meg" szeretlek". Erre tisztán emlékszem. Ja és a férjem nem szolt semmit! Köszönöm válaszát előre is. Üdvozlettel. Hajni
+1 #1029 Rosta Erzsébet 2015-06-29 14:42
Kedves Edina! – Re: #1017
Nem írta, hogy az álmában megjelenő kalauz, tud-e róla, hogy Ön szerelmes belé. Ugyanis, ha korábban szerelmet vallott neki (ezt tartom valószínűnek), a tudattalanjának meglehetősen egyértelmű lehet az üzenete. Tudni kell, hogy álmunkban sokszor teljesülnek a vágyaink, most azonban - amikor a halott édesapja is tanúja a történteknek - álma a realitással szembesíti. A lelke mélyén tudhatja is ezt, mert nem ragadja meg az alkalmat, azaz nem kér tanácsot az édesapjától, hanem elbújva előle, magának sírja el a fájdalmát.
Üdvözlettel,
Erzsébet
+1 #1028 Rosta Erzsébet 2015-06-29 11:33
Kedves Alexandra! – Re: #1016
Rövid leírásából nem egészen világos számomra, hogy pontosan mi az, ami álomban, és mi az, ami ébrenlétben történt, továbbá ezúttal abban sem vagyok biztos, hogy ki - ön vagy a párja-e - az álomgazda.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #1027 david19 2015-06-27 07:12
Kedves Erzsébet! Volt egy álmon, apámmal és a keresztapámmal ültem egy asztalnál egy kertben, és madarak vettek minket körbe egy etetöféleségben , és hangosan csiripeltek. Beszélgettünk valamiről, de nem értettem hogy miről, csak annyit, hogy a volt barátnőmnek a neve röppent fel a beszélgetésben. Szóval ebben kérném segítséged, hogy ez mire utal. Előre is köszönöm.
0 #1026 Klaudia 2015-06-26 19:59
Kedves Erzsébet!
Ma egy nagyon különös álmom volt, amiről igazából nem is tudom eldönteni, hogy igazán álom volt e. Álmomban éppen aludtam a saját ágyamban, a pizsamámban, és valami furcsa zajra ébredtem. Elöször nem érdekelt kifejezettebben , átfordultam a másik oldalamra az ablak felé. Amikor megint hallottam a zajt, kinyitottam a szemem, és láttam, hogy egy madár csapja, amelyik be akar jönni a szobámba, de a csukott ablak miatt újra és újra neki repült az üvegnek, az volt a zaj. Gondoltam, majdcsak elmegy, visszaaludtam, pedig nem akartam, már reggel volt. Kicsit később megint a zajra ébredtem, gondoltam, hogy kinyitom az ablakot, had repüljön egy kört a szobámban, de rá kellett jönnöm, hogy ez hülyeség. Visszaaludtam, majd megint a madárra ébredtem, ami egyébként valami kis barna mezei madár volt. Megelégeltem, aludni akartam. Gondoltam, ha elhúzom a függönyt és meglát, majd megijed és elrepül. Kiugrottam az ágyból, és abban a pillanatban, ahogy felálltam a madár is elrepült. Visszafeküdtem és aludtam tovább..
16 éves lány vagyok, és nagyon érdekel, hogy mit jelenthet ez az álom, ha álom volt egyáltalán. Bár látom, hogy a bejegyzések nem maiak, de ha látja, hogy írtam, kérem válaszoljon! Előre is köszönöm!
+1 #1025 Rosta Erzsébet 2015-06-25 12:43
Kedves Rozália! – Re: #1023
Megvallom, a kiegészítése után sem tudom igazán a helyére tenni az álmát, ugyanis az, ahogyan a kést többször is a párja mellkasába döfi, igen nagyfokú agresszivitásró l árulkodik. Ilyen álmot általában egy rossz párkapcsolat, vagy a hűtlenségtől, megcsalatástól való félelem, illetőleg az éretlen szexualitás válthat ki. Viszont a sorai alapján ezek egyike sem valószínűsíthet ő. Azt sem hinném, hogy azért álmodta ezt, mert mostanában kicsit vitatkoztak, mert a gyilkosság erre túl erős reakció lenne. Valószínűleg az álmának nincs különösebb üzenete, ugyanis az emberek olyankor ölnek meg (szúrnak szíven) hozzájuk közelálló személyt vagy ismerőst, amikor valami nagyon rossz az életükben, vagy attól tartanak, hogy a dolgok rosszra fordulnak. Erre pedig semmi sem utalt a bejegyzésében. Ha továbbra is izgatja a dolog, javasolom, beszélje meg az álmát a párjával. Hátha közösen rájönnek, mi okozhatta azt.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #1024 Bea 2015-06-25 10:24
Kedves Erzsébet!
Én egy nagyon régóta elhúzódó problémával fordulok önhöz.
Volt egy párom, akivel 4 évig éltem párkapcsolatban . Szakítottunk, majd viszonylag hamar, hirtelen nagy lelkesedéssel belementem a következő párkapcsolatomb a. Nagy szerelem volt. Az előző párommal úgy adódott, hogy nap mint nap láttuk egymást. Barátok maradtunk, így mindkettőnknek kevésbé kellemetlen volt. Lett egy kapcsolata, amelyben az új társa mindenféle kontaktust tiltott neki. Többet nem szólt hozzám, nem nézett rám, nem is köszönt. Teljesen megszakított velem minden kapcsolatot. Ami nem zavart, hiszen nagyon szeretem a jelenlegi párom és úgy érzem, az előzőt lezártam. Aztán elkezdtem az előző párommal álmodnak több hónap után. Ezek az álmok mostanra, több mint egy évvel szakításunk óta mindennapossá váltak. Sablonosak, mindegyik ugyanarról szól: valahogy úgy alakul, hogy újra beszélünk, elmondom neki, mennyi minden ért engem azalatt az idő alatt, amíg nem beszéltünk. Legutóbbi álmomban már erőszakos voltam, kiabáltam vele, hogy mostmár elég, figyeljen végre rám és hallgasson meg.
Már egyszer megpróbáltam a valós életben a volt párommal beszélni, de amint hozzászóltam, rideg elutasítás lett a vége, így ez a módszer nem megvalósítható.
Zavar nagyon ez a dolog, hiszen emészt folyamatosan és bűntudatom van a jelenlegi párommal szemben.
Kérem, ha tud, segítsen!
0 #1023 Rozsi 2015-06-25 06:06
Kedves Erzsebet!
Koszom valaszat, Nos szeretem paromat es ragaszkodom hozza, nagyon hianyzik, az egyuttlet az mindig varazsos, O nem mutatja ki az erzelmeit annyira, ezeket nem tudom hova tenni, pedig tudtomra adta hogy szeret, igaz mostanaban kicsit vitatkoztunk. De nem tudom hova tenni ezt az almot. Mikor fekve beleszurom a kest a szivehez/be tenyerrel tobbszor is es mosolyog kozben, ennek a jelentoseget nem ertem, tud ebben segiteni. Varom valaszat. Udv Rozalia
+1 #1022 Rosta Erzsébet 2015-06-24 15:54
Kedves Rozália! – Re: #1015
Miután semmit sem írt önmagáról, a párja iránt táplált érzéseiről, a konkrét kérdésére felelőtlenség lenne választ adnom. Ha a valóságban minden rendben van önök között, vagyis szeretik egymást, az álmát természetesen szimbolikusan kell érteni. Hogy álmában gyilkol – függetlenül attól, hogy ki az áldozat – azt jelzi, hogy valamilyen elfojtott harag vagy kielégületlensé g lappang önben, olyan helyzetbe került, melyből egyedül a „gyilkosság” a kiút. A meggyilkolt ember az életének vagy személyiségének egy olyan részét, oldalát reprezentálhatj a, amitől mindenképpen szeretne megszabadulni, de utalhat egy olyan – az ön számára kellemetlen – szituációra is, melyhez oly erősen „kötődik”, mint a párjához.
Üdvözlettel,
Erzsébet
+1 #1021 Rosta Erzsébet 2015-06-24 15:38
Kedves Alexandra! – Re: #1014
Mindenekelőtt szeretném jelezni, hogy nem szívesen értelmezek olyan álmokat, melyeket nem az álomgazda küldött el. Egyrészt azért nem, mert az álmaink a saját „alkotásaink”, melyeknek mi vagyunk az egyedüli tulajdonosai. Másrészről az is fontos lehet, hogy a párja mit érzett az álma közben (ezt a legautentikusab ban ő tudja elmondani), és persze az sem mellékes, hogy a „megfejtés” során esetleg olyan részletek is nyilvánosságra kerülhetnek, melyeknek nem biztos, hogy maradéktalanul örülne.
Jelen esetben - anélkül hogy részletekbe belemennék, illetve önön keresztül kérdéseket tennék fel a párjának - csupán annyit jegyzek meg, hogy a kedvese valószínűleg félhet (tarthat) valamitől, amit nem ért. A kísértet lehet, hogy valamilyen fájdalmas gyermekkori élményét vagy elfojtott emlékét szimbolizálja. Nem tudom mi történt az útjuk során, vagy az utazás előtt, ha az első éjszaka Horvátországban a párja tudattalanjából ezt hozta elő.
Üdvözlettel,
Erzsébet
+1 #1020 Rosta Erzsébet 2015-06-24 13:58
Kedves Nikolett! – Re: #1013
Az autónk azt az energiánkat és a motivációnkat jeleníti meg, mellyel szeretnénk előrehaladni életünk egy bizonyos területén. Kevésbé gyakran az irányt is jelezheti, mely felé tartunk. Ezért az, hogy nem találja az autóját, arra utalhat, hogy mostanában elvesztette a belső késztetését, vagy „irányítatlanná ” vált, azaz nem tudja, merre haladjon tovább.
Amennyiben a halottaskocsi is többször megjelenne az álmodban, valószínű, hogy új fázisba kezd átmenni az életed. Ez esetben célszerű lezárnod a befejezetlen ügyeket, elvarrni az elvarratlan szálakat, és meg kell tenned a szükséges lépéseket, hogy az átmenet zökkenőmentes legyen.
Üdvözlettel,
Erzsébet
+1 #1019 Rosta Erzsébet 2015-06-24 11:13
Kedves Tímea! – Re: #1012
Szívesen segítenék, de nagyon keveset írt ahhoz, hogy álmát többé-kevésbé értelmezni lehessen. Talán mostanában – pontosabban az álmát megelőző időszakban – találkozhatott valahol (pl. egy taxiban, vagy az elektronikus médiában) Szent Kristóf medáljával, s ez az emléke jött vissza az álmában. Az is lehet, hogy egy nagy – esetleg veszélyes – utazás előtt áll, és a tudattalanja „próbálja bátorítani” az álmával…
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #1018 Judit 2015-06-24 10:23
Kedves Erzsébet!
A következőket álmodtam.

Álmomban otthon voltam ahol felnőttem és nekünk van ott nagy udvarunk és hátul csirkeól és disznóól is van és a csirkeól mögött van egy hosszúkás kertünk és ott ribizli bokrok vannak nos álmomban ott voltam abban a kertben gyönyörű nap volt és a nap is sütött azt tudni kell hogy ha megyünk a kert végébe akkor ott van egy erdő ahol gyerekként sokat játszottam nos én elindultam a kert vége felé gondoltam bemegyek megint az erdőbe de ahogy megyek előttem a kertünk végében gyerekek játszottak és fürdő ruhában voltak kisfiúk kislányok olyan 8-10 évesek és ott volt 2 medence is az egyik olyan szökőkutas volt a másik hagyományos én megálltam és néztem őket ekkor megláttam hogy a középső fiam is aki 8 éves benne van a medencébe én rászóltam jöjjön ki onnan ő kijött és elment de a többi gyerek játszott tovább a medencében ki be ugráltak ekkor észre vettem hogy az egyik kislány kezénél fogva húz ki egy másikat ekkor láttam hogy a másik kislány nem él belefulladt a medencébe ekkor oda szóltam annak az embernek hogy menjen oda és élessze újra a kislányt de addigra már volt ott pár felnőtt és ők cselekedtek ekkor a kislány magához tért de ismét meghalt mikor másodszor is újra élesztették én láttam hogy a testébe a sátán vagy valami ördögi lény ment bele a kislány felpattant és a legcsúnyább szavakkal elkezdett kiabálni és szaladgált fel alá és azt kiabálta hogy megfogja ölni az anyját engem nem bántott de a házba beszaladva az anyját kereste egyfolytában és ekkor felkeltem...

A következő álmom anyósomról és apósomról szólt őróluk nem szoktam álmodni már 7 éve hogy eltávoztak a földről de most valahogy bejöttek az álmomba anyósom beszélt hozzám csak és azt mondta hogy ő 1 évig volt halott és most feltámadt én meg néztem bambán hogy miről is beszél és azt mondta még hogy a szemével is azért lát rosszul mert sokáig volt rajta beton ekkor kérdeztem őt hogy mit látott és ő azt mondta mikor meghalt akkor nagyon félelmetes helyre került és egy videó magnóba betett nekem egy kazettát és azt mondta nézzem meg mert ilyen helyen volt egy föld alatti alagút volt a filmben ami ahogy mentünk beljebb egyre sötétebb lett de én nem néztem végig a filmet mert ismét felkeltem....
Mit jelenthetnek ezek az álmok? köszönöm szépen előre is..:)
0 #1017 Bakos Edina 2015-06-24 06:19
Kedves Erzsébet!
Álmomban a következő játszódott: Vonaton utaztam, apám is ott volt, /valóságban nem él/, egy ismeretlen nénike. Jött a kalauz, aki a valóságban is az és én szerelmes vagyok belé, de ő nem.Azt mondta hogy soha nem lesz köztünk semmi hagyjam békén. Utána a Lánchíd lábánál zokogtam, elbújva apám elöl hogy ne lássa.Kérem segítsen ez mit jelenthet.
0 #1016 Dorner Alexandra 2015-06-24 00:40
Kedves E.!
A második napja vagyunk itt most úgy keltem h a paromtol kerdezgettem hogy jól vagy? 3-4-szer. Utána megpofozott és mondta hogy erre ébredt hogy ezt csinálom vele és razom. Mi történik velünk?
0 #1015 Rozsi 2015-06-23 10:51
Kedves Erzsébet!
Azt almodtam hogy megoltem a paromat egy kessel. Ennek mi lehet a jelentosege!
Koszonom,
Rozalia
0 #1014 Dorner Alexandra 2015-06-23 02:47
Kedves Erzsébet!
Első nap Horvátországban és a párom olyat álmodott amit meg soha.
mentünk az utcán és megszolitott minket egy nő.
Kérdezte h mi legyen a bónusz és elkezdtek párom karkotojet dorzsolni. Elkezdtek villodzni a fények és mondta h ő nem hisz ilyenekben de miután megriadva felebredt hallotta meg a kisertetet. Olyan volt mintha a karkotojebol akarták volna kiuzni.
várom mielőbbi reakcióját.
Üdvözlettel Dorner Alexandra.
-1 #1013 Nikolett 2015-06-20 13:19
Kedves Erzsébet! Múltkor jeleztem neked hogy gyakori álmomban a fogak elvesztése. Most ehhez a visszatérő álmomhoz cirka 2 hete társul az is hogy az autóm eltűnik nem találom állandóan keresem! Mostanában erről álmodom és a helyszínek mindig elhagyatottak de volt olyan hogy miközben az autómat keresem felbukkant egy halottas kocsi.
0 #1012 Bagi Tímea 2015-06-19 15:03
Tisztelt Erzsébet!
A minap az utazók védőszentjének medálját tartottam a kezemben álmomban. Ez vajon mit jelent? Kérem segítsen!
Tisztelettel: Bagi Tímea
+1 #1011 Rosta Erzsébet 2015-06-18 13:59
Kedves Judit! – Re: #1006
Mivel az egyes események, álom-mozzanatok értelmezése ellentmondásos, meglehetősen ambivalens érzéseim voltak legutóbbi álma olvasása közben. Az ugyanis, hogy egy templomszerű épületben találja magát (ahol úgy érezte, mintha misén lett volna), egyértelműen arra utal, hogy valamilyen útmutatásra van szüksége. Választ vár élete valamely problémájára, ami nyomasztja önt. Nem tudja, hogy mit tegyen, olyan, mint aki keresztúthoz érkezett, és választania kell, merre folytassa az útját. Miután a papnő megszólítja, a korábbi szimbolikusról egycsapásra direktre vált a tudattalanja üzenete. A szerzetesnő ébreszti rá arra, hogy félelmének nincs való oka, hiszen az a személy, akihez a földből előkapart fej tartozik, aligha lehet élő. Ez azt mutatja, hogy szorongása morális természetű, és - figyelemmel a korábbi álmaira - az aggodalmát kiváltó bűntudatát spirituális úton próbálja mérsékelni, a hitben keres enyhülést. Jó úton jár, mert - ahogyan a papnő ígérte - a szemei elé emelt tenyerében valóban meglátja Jézust. A Megváltónkat látni álmunkban igen jó jel, mert azt üzeni, hogy a legnagyobb vágyaink, a legfontosabb céljaink teljesülni fognak. Ez az álom támaszként szolgál és erőt ad a nehéz időkben, azzal biztat, hogy felülkerekedhet ünk problémáinkon. A záró képnek megint közvetlen lehet az üzenete. Mivel az önnek adott imakellék (rózsafüzér, imafüzér, olvasó, vagy lánc) nagyobb volt a többiekénél, és csak ön mellett imádkozott a papnő, álma befejező képe arra utalhat, hogy gyakrabban járhatna templomba, és többet kellene imádkoznia.
Üdvözlettel,
Erzsébet
+1 #1010 Rosta Erzsébet 2015-06-17 14:40
Kedves Ilona – Re: #1007
Noha a sok szép virágot – melyről az első mondataiban ír – nem ön kapja, hanem a termet – melyben éppen tartózkodnak – díszíti fel velük a rokonszenvesnek talált férfi, álmát azonban olyan érzésekkel éli meg, mintha önnek szánták volna őket. Ez azért lényeges, mert az álomban virág a szeretetet, a gyengédséget, a megbecsülést és a rajongást szimbolizálja. Egyúttal a virágok – figyelemmel az álombéli érzéseire – azt is jelzik, hogy ön egy kedves és gyengéd ember, akinek szeretet és szolidaritás lakozik a szívében. Az álmoskönyvek szerint a virágok arra is utalhatnak, hogy szép napok előtt áll, boldog időszak köszönt be az életébe.
Azt ugyan nem írta, hogy a valóságban van-e gyermeke, de ez az adott pillanatban talán nem is lényeges, mert a kisfiú – lévén csecsemő – az adott szituációban valami újnak a kezdetét, megszületését, illetőleg az önben meglévő anyai gondoskodást szimbolizálja. Mivel a következő pillanatokban fényképeket készít, a tudata alatt arra vágyakozik, hogy szabadabban fejezhesse ki magát. A fényképészet a legőszintébb formája a művészeteknek, mivel olyannak mutatja az embereket, amilyen a valóságban. Az önkifejezés nagyon fontos az ember „jólléte” (jó közérzete szempontjából. Másrészről a fotó készítése azt is jelezheti, hogy szeretné megörökíteni ezt érzést, ezt a pillanatot az életéből.
Végezetül az, hogy a termet virágokkal feldíszítő férfi a kezét a karjára téve megérinti önt, azt jelezheti, hogy közel érzi magát valakihez. Szimbolikus megközelítésben arra utalhat, hogy összhangban van, és jól kijön a nőiességével. Metaforikusan pedig érzelmi feltöltöttségét , szenzitivitását mutatja.
Üdvözlettel,
Erzsébet
+1 #1009 Rosta Erzsébet 2015-06-17 10:37
Kedves Niki! – Re: #1005
Sajnos nem sok információt adott meglehetősen bonyolult álma megfejtéséhez. Annak, hogy álmában a párja a húgával ment el kamionozni, valószínűleg nincs különösebb jelentősége. Mivel -mint írja - szeretne kamionos jogosítványt szerezni, nem meglepő, hogy álmában alkalma nyílik a kamion vezetésére. Ez esetben álmának ez a monumentuma vágya beteljesüléseké nt értelmezhető. Ugyanakkor az sem zárható ki, hogy a kamiont, mint szimbólumot kell figyelembe venni. Ha ez a helyes megközelítés, akkor az álma – melyben ön vezeti e hatalmas járművet – pozitív üzenetet hordoz, mert arra utal, hogy – ezzel az erőt és stabilitást megtestesítő járművel – biztosan halad törekvései megvalósítása és a céljai felé. Ebben – figyelemmel járműve képességeire – még az útján felbukkanó akadályok sem gátolhatják. Ha viszont gyermeket vár, egészen mást jelenthet a kamion álmában. A terhes nők számára az álombéli kamion, illetve a kamion vezetése azt jelezheti, hogy túl nagy teher, aránytalanul sok felelősség nehezedik rájuk.
A következő álommomentum (vagyis a katonai felszerelések megpillantása a kamionban) – ha csak nincs valami konkrét előzménye – viszont negatív üzenetet hordozhat. A gázálarc azt jelezheti, hogy verbálisan vagy érzelmileg támadás érhette valamelyik barátja, vagy egy önhöz közelálló személy részéről, ezért azonnali védekezésre van szüksége. Ehhez szorosan kapcsolódik a gázmaszk mellett heverő gránát, mely azt sugallja, hogy már nem képes tovább uralkodni magán, hamarosan kirobbanhatnak az elfojtott érzései. A gránát – mint szimbólum – az álmodóban felgyülemlett sérelemre, haragra is utalhat.
A következő kép, melyben ennivalót akarnak vásárolni, vagy a „mekiben” enni szeretnének, azt jelezheti, hogy az élete valamely területen kielégítetlen. Lehet, hogy több elismerésre, hírnévre, gazdagságra, nagyobb hatalomra, esetleg jobb szexre vágyakozik. Az, hogy nincs elég pénzük, illetőleg részegek jelenléte, a vágyai előtt álló akadályokat jelzi. De az is lehet, hogy éhesen feküdt le, és ez manifesztálódot t az álmában.
A kiscicák értelmezésével kapcsolatban megint az a gond, hogy semmit sem tudok önről. Általánosságban azt jelezhetik, hogy az álomgazdát a való életben sokszor becsaphatják. Ennek az lehet a legfontosabb üzenete, hogy ne engedje azt, hogy a környezete mindenben befolyásolja. Az álmában megjelenő kis fekete macska, melyet bevisz a húgának azt sejtetheti, hogy magában még bizonytalan abban, mit akar az élettől.
A befejezést – megvallom őszintén – nem nagyon értettem, de így önmagában, vagyis minden további információ nélkül, aligha van különösebb jelentősége.
Üdvözlettel,
Erzsébet
+1 #1008 Rosta Erzsébet 2015-06-07 19:58
Kedves Ilona!
Mindenekelőtt boldog születésnapot kívánok!
Hamarosan az álmát is értelmezem.
Üdvözlettel,
Erzsébet
+3 #1007 Farkasné Ilona 2015-06-07 09:00
Kedves Erzsébet!
Ma van a születésnapom - június 7. Ritkán álmodom, de ma..azt álmodtam...egy nagy terembe vagyok, belépett egy férfi rengeteg csodás virág hozott..néztem és vártam, hogy odajön hozzám - de nem - lerakta a sok sok virágot...minta feldíszítette volna a termet..és nem foglalkozott velem látta, hogy ott vagyok, és éreztem, hogy fontos nekem és én is fontos vagyok neki...majd előkerült egy karon ülő baba..egy kisfiú, aki az enyém volt..és egy fiatal hölgy rokonom...fényk épeket készítettem a gépet pedig feltettem egy tehergépkocsi tetejére sad: majd visszatértünk immár a babával a virágos terembe, ahol kerestem a fotómasinát és eszembe jutott, hol hagytam...mire egy fiatalember azonnal jelezte, ő visszatudja hozni...majd valaki inni akart...mire a termet felvirágozó férfi átöblít egy - inkább kévés csészének látszó pohárkát és odaadja nekem...majd a hátam mögül előrenyúlva a a kezét a karom teszi...mintegy jelezve, hogy hozzá tartozom..erre ébredtem...de olyan plasztikus álom volt, hogy most órákkal később is látom magam előtt...a történéseket, de a résztvevők arcát nem...csak tudom, hogy számomra kedves és meghatározó emberek voltak...leszne k...nem tudom, az is lehet, hogy valami egészen más magyarázata van...kérem mondja el nekem. Előre is köszönöm!
-1 #1006 Judit 2015-06-05 12:45
Kedves Erzsébet.
Most olyan álmom volt amit még most álmodtam először nos egy helyen voltam és azon a helyen csak egy egyszerű házszerűség volt olyan volt mint egy templom de mégse templom volt kinn a szabadban este volt már és csillagos volt az ég és abban az épületben amiben voltam égett a villany ott sokan voltak olyan volt az egész mintha egy misére mentem volna ekkor egy papnő megszólított hogy menjek ki a szabadba és kezdjem el egy bottal kaparni a földet és megfogom látni ki az akitől én félek én kimentem a szabadba le guggoltam és bottal elkezdtem kaparni a földet olyan homokos föld volt és közben felnéztem az égre egyszer csak egy jó nagy férfi feje bukkant elő és ahogy kapartam a bottal a földet egyre jobban kirajzolódott a fej de mivel fekete fehér volt a kép nem tudok színeket írni annyit tudok a férfi feje nem volt haragos nem mosolygott csak egyszerűen nézett és a haja elől szépen hátra volt fésülve de egyszer csak megijedtem és abba hagytam a kaparás féltem hogy egyre félelmetesebb lesz a fej így nem csináltam már ekkor a papnő mondta emeljem fel a bal kezem és megfogom látni Jézust a tenyeremben ekkor felemeltem a kezem a szemem elé és abban a pillanatban már láttam is Jézust hófehér ruhában volt és vállig érő haja volt és egyre közelebb láttam őt ekkor benn a helyiségben találtam magam ott 9 db szék volt és én leültem az egyikre és mellettem is ültek az ajtóban meg sok ember állt a főpapnő oda jött hozzám és a 2 kezemre rakott egy rózsafüzér szerűséget mert nem mondhatnám rózsafüzérnek csak hasonló volt és ez egy hosszú lánc volt ekkor elkezdett imádkozni a főpapnő előttem miközben le guggolt hozzám és nekem adta a láncot akik mellettem ültek azok kisebb láncot kaptak mint én és ott már nem imádkozott a főpapnő ezután felkeltem...
Mit jelenthet ez az álom? várom válaszát köszönöm.:))
+1 #1005 Niki 2015-06-03 04:27
Üdvözlöm!
Ez egy elég összevissza álom, és nem tudom, hogy van-e jelentése. Sajnos, nem is a legérthetőbben írtam le, mert amint felébredtem már jegyzeteltem is, nehogy elfelejtsek valamit. De ha megtisztelne azzal, hogy segít megfejteni, azt nagyon megköszönném! Annyit még mondanék, hogy a valóságban nincs úgyan kamionos jogosítványom, de szeretnék, mert beleszerettem, és a párom tényleg kamionos, de a húgommal nem tartja különösebben a kapcsolatot.

A párom a húgommal ment kamionozni, de találkoztak velem, és a párom a pirosnál állt, egyik percről a másikra átadta nekem a kormányt, és közölte, hogy akkor mostantól én vezetek, ő meg kiszállt, a húgom pedig velem maradt. A kamion fura volt, nem volt emeletes ágya, csak lent volt, az is inkább matracból állt, és fura katonai felszerelésekke l volt tele díszítés gyanánt. Egy katonai kabátra emlékszek, két gázálarcra, és egy gránátra. Ezek mind a páromé voltak.
Este amikor megálltunk kiderült, hogy se ennivalónk nincs, se pénzünk, aztán a húgom talált 1700ftot a párom ruhái közt, úgyhogy elmentünk boltot keresni, de vasárnap volt és semmi nem volt nyitva. Viszont, volt egy nagy mulatság vagy mi, és rengeteg részeg volt ott, átmenni se lehetett tőlük, de egyik pillanatról a másikra kevesebben lettek és már tudtunk mozogni, a húgom végig azt mondta, hogy menjünk a mekibe enni, de hiába mondtam neki, hogy arra nincs pénzünk, nem érdekelte, aztán egy házban találtam magam, szép nagy világos kertes ház volt, és a húgom itt is velem volt, mondta, hogy kintről hozzam be azt a szép macskát, de csak azt a többi nem kell neki, kimentem, és egy tucat kismacska volt ott, próbáltam találomra megfogni az egyiket, de nem sikerült, a húgom meg végig hajtogatta, hogy nem az kell, aztán oda mentem egy tényleg aranyos, elesett pici fekete macskához és őt feltudtam venni, odavittem a húgomnak és mondta, hogy ez az amelyiket szerette volna, majd megint váltottunk és újra a kamionban voltunk. Készülödtünk a lefekvéshez és a húgom este megkért, hogy a gázálarcokat tüntessem el, mert ő utálja azokat, csak a párom nem volt hajlandó megválni tőlük, meg mondta, hogy elege volt a páromból, mert semmit nem volt hajlandó csinálni, még főzni se főzött, ezután a párom újra visszajött a kamionba. Mondtam neki, hogy én csak akkor csinálom ezt tovább, ha fizetést is kapok érte, mert így semmi pénzem nem lesz, erre ideges lett és mondta, hogy jó akkor hagyjam, én meg kijelentettem, hogy mostmár olyan fáradt vagyok, hogy muszáj egy órát aludnom. Mondtam a húgomnak, hogy ne haragudjon, de tényleg csak egy órát fogok és elmentem aludni, majd felriadtam a valóságban.
:-)
+2 #1004 Rosta Erzsébet 2015-06-02 15:12
Kedves Bence! – Re: #997
Mivel az álma idején - május utolsó hetében - elég zivataros időjárás volt, nem zárható ki, hogy az éjszakai villámlás és mennydörgés is közrejátszhatot t furcsa álmában, ugyanis régóta ismert, hogy bizonyos fizikai jelenségek - pl. az erős légmozgás, hang- és hőhatások - befolyással lehetnek arra, hogy mit álmodunk. Ha nem erről van szó, és nem is valamilyen közelmúlt átélt, vagy filmen látott hasonló élménye az, az esetben álmát szimbolikusan kell értelmezni. Mivel a forgószél, különösen, ha tornádó erősségűvé válik, hirtelen és olykor katasztrofális változásokat okoz, álma egy olyan érzést vagy intuíciót jelezhet, hogy az életében változás közeleg, olyan váratlan események jöhetnek, melyek nagy átalakulást hozhatnak, de fenyegetést is jelenthetnek. Olyan erőteljes hatásokról lehet szó, mint a környezet, az önnel szemben támasztott követelmények megváltozása, különféle konfliktusok, érzelmi kényszerek, melyekkel szemben erőtlennek, tehetetlennek érezheti magát. De az álmában látott vihar azt mentális, emocionális atmoszférát is jelezheti, melyben jelenleg él. A vihart kísérő villámlás, a forgószélből kicsapó tűz pozitív jelentésében hirtelen megvilágosodásr a, spirituális megújulásra, szellemi megtisztulásra utalhat. Alternatív értelmezésében viszont az események megdöbbentő fordulatát jelezheti, arra utalva, hogy számos olyan erő irányítja az életét, melyre nincs befolyása, és ezek olykor pusztítóvá válhatnak. Az álmában, illetve a felébredés után megtapasztalt lemerevedést alvási bénulásnak nevezi a szakirodalom, erről bőséggel találhat leírást az interneten.
Üdvözlettel,
Erzsébet
+3 #1003 Rosta Erzsébet 2015-06-02 14:36
Kedves Bea! – Re: #999
Mivel semmit sem tudok önökről és kapcsolatukról, ezért könnyen meglehet, hogy az álma egyszerűen csak azt jelzi, hogy - még ha nincs is rá különösebb oka - a tudata alatt aggódik a szerelméért. Ez esetben nem kell törődnie az álmával, annak nincs különösebb jelentősége. Viszont a partner elvesztése álomban, azt is jelezheti, hogy érdemes lenne megvizsgálnia a kapcsolatukat, nem szorul-e korrekcióra vagy megújításra. Lehet, hogy titkon attól fél, elveszíti a barátját, vagy eltávolodik öntől. Ha az aggodalma nem alaptalan, a problémára önnek kell megtalálnia a helyes választ.
Üdvözlettel,
Erzsébet
+2 #1002 Rosta Erzsébet 2015-06-02 13:10
Kedves Patty – Re: #996
Bár semmit sem árult el magáról, valamilyen oka valószínűleg van annak, hogy egyetlen éjszaka két alkalommal is olyan álma volt, melyben - jogi kifejezéssel élve - magánlaksértést követtek el ön ellen, ami álomszimbólumké nt a magánszférája elleni támadásként értelmezhető. Az álmai, melyekben háborgatják, ha nem valamilyen friss élmény váltotta ki őket, általában olyan valós szituációkból eredhetnek, melyeket nem tudott megmagyarázni vagy feldolgozni, és az idő múlásával az emlékezetében elhalványultak. Lehet, hogy korábban - a szituációt követően - is voltak hasonló álmai, melyeket most álom-emlékezete hozott elő, innen eredhet a déja-vu („már láttam ezt, álmodtam ezt”) érzése. Az álombéli zaklatás azt jelezheti, hogy valamiféle bosszúság vagy kellemetlenség érhette, de figyelemmel az álmában történtekre, nem valószínű, hogy nagy jelentősége lenne a dolognak. Ha valóban így van, nyomasztó álma valószínűleg nem folytatódnak, és hamarosan túlteszi magát a történteken.
Üdvözlettel,
Erzsébet
+1 #1001 Rosta Erzsébet 2015-06-02 11:35
Kedves Tiffany – Re: #995
Ha nem túlságosan jóllakottan hajtotta a fejét álomra, nem látott mostanában valamilyen horrorfilmet, vagy nem olvasott rémtörténeteket , az álmának lehet valamilyen értelmes üzenete. Ugyanis ritkán álmodik és beszélget az ember álmában egy csontvázzal. A leggyakrabban olyankor jelenik meg álmunkban a halált szimbolizáló csontváz, amikor aggódunk az egészségi állapotunk miatt, vagy egy orvosi vizsgálat (pl. rákszűrés) eredményét várjuk nagy izgalommal. A csontváz olykor egy valódi betegséget is jelezhet, ezért, ha nem vagyunk teljesen biztosak, hogy nem lehet erről szó, érdemes felkeresnünk a háziorvosunkat. Az ön esetében - bár teljesen nem zárható ki - valószínűleg nem erről (vagy nem csak erről) lehet szó, ugyanis álmában beszél önhöz a csontváz. Egyértelműen jelzi, hogy a lelkét akarja, és a családja csak akkor menekül meg, ha eladja neki azt. A csontváz formájában megjelenő ördöggel, aki a lelkét kívánja, a tudattalanja az ön bűntudatát jelzi, valószínűleg vétkezhetett valamit, ami nagyon zavarja. Ám még mielőtt eldöntené, hogy belemenjen-e az alkuba, odaadja-e a lelkét a családja nyugalmáért, az álma félbeszakad, vagyis nem derül ki, hogy teljesíti-e az ördög kérését. Így az arra sem kapunk választ, hogy továbbra is együtt él a - lelke eladásával megjelenített - bűntudatával, csalódottságáva l, vagy pedig - szembeszállva az ajánlattal - feltárja a valódi okait, és szembenézve velük, igyekszik megszabadulni a negatív érzéseitől.
Üdvözlettel,
Erzsébet
+1 #1000 Rosta Erzsébet 2015-06-01 15:37
Kedves Asuka3 – Re: #994
Mivel - mint írja – már évek óta visszatérő álma, hogy ismeretlen emberek bántalmazni kívánják, elveszik a szerelmét, vagy meg akarják ölni (olykor sikerül is nekik), a konkrét álmával nem foglalkozom hosszabban, ebből ugyanis elsősorban az a lényeges, hogy miképpen reagál az idegenek támadására. (A megcsalást tartalmazó álmokkal kapcsolatban a #22; #230; #597 és a #969 sorszám alatt írt álomértelmezése im elolvasását javasolom.)
Az álmaiban egyébként nincs semmi különös, ugyanis egyáltalán nem ritka dolog, hogy a tudattalanunk az álmaink segítségével próbálja meg ráirányítani figyelmünket olyan problémákra, veszélyekre, melyeknek nem vagyunk a tudatában. Mintegy figyelmeztetést küld nekünk, hogy valami nagyon fontos dolgot elhanyagoltunk. Amikor már sokadszor azt álmodja, hogy meg akarják ölni, érdemes elgondolkoznia az életéről, milyen változások történtek vagy vannak épen folyamatban, vagy mi lehet az, amire jobban oda kellene figyelnie. Ugyanis a tudattalan a gyilkossággal, a halállal gyakran azt kívánja jelezni, hogy az életének egy szakasz véget ért, és valami új vette kezdetét.
De direktebb módon az is lehet a rémálmai kiváltója, hogy fél valamitől. Például attól, hogy egy munkatársa megpróbálja „kitúrni” a pozíciójából, vagy a reputációját, a pozitív megítélését fenyegeti valaki. A gyilkosság azt is jelezheti, hogy ellenségesnek, fenyegetőnek érzi a környezetét, esetleg irigykednek a szépségére, a sikereire, az eredményességére.
Az ismétlődő üldözés arra is utalhat, hogy valamit az életében nagyon szeretne elkerülni, ezért inkább a menekülést választja, vagy hagyja „megölni” (elfojtani) érzéseinek egy részét, énjének valamely oldalát, ahelyett, hogy szembenézne és foglalkozna azzal, hogy mi idegesíti a tudattalanját. Bár a részletesen leírt legutóbbi álmában fellelhető némi küzdelem, szembeszállás a rémisztő nővel, azonban ez nem elég, mert összességében itt is a menekülés dominál. Folyamatban van valamilyen nagy változás az életében, mellyel nem akar szembenézni? Vagy valami más miatt aggódik?
De az sem zárható ki, hogy ismétlődő rémálmait a való életét is jellemző általános szorongása, esetleges paranoiája okozza. Lehet, hogy túlságosan megterhelik, sokat várnak el a munkahelyén, esetleg a kapcsolata nyomasztja. Talán problémát jelenthet szembenéznie a realitással? Bizonyos esetekben az is lehetséges, hogy az álomgazda érzelmeit reprezentálják az ismeretlen üldözői. Ez olyankor lehet jellemző, amikor haraggal, sértettséggel és félelemmel telnek az álmodó napjai. Ezek az érzések az álmaiban, mint ismeretlen személyek, rémek jelennek meg, és így próbálják önt legyőzni. Amíg az ismétlő rémálmai a pihenését nem zavarják, nem okoznak szaporább szívverést, a lelkiállapotát az ébredés után nem befolyásolják, nem kell különösebben aggódnia miattuk, ha viszont nem ez a helyzet, igyekeznie kell megtalálnia, mi állhat az álmai hátterében, és a kiváltó okra adott helyes válasz megadásával tudja megszüntetni őket.
Üdvözlettel,
Erzsébet
+1 #999 Bea 2015-06-01 15:16
Kedves Erzsébet!
Az éjjel nagyon furcsa álmom volt. Azt álmodtam, hogy a szerelmemet valaki lelőtte a szemem láttára. Szeretném megtudni ,hogy ez mit jelent.
Köszönettel: Bea
+1 #998 Rosta Erzsébet 2015-05-29 13:50
Kedves Gabi! – Re: #992
Ha már régebb idő (az álmai kezdete) óta szeretne gyermeket, illetve foglalkoztatja a gyermekvállalás gondolata, visszatérő álma valószínűleg ezzel lehet kapcsolatos. Ez esetben az álmával azt üzenheti a tudattalanja, hogy ideje lenne már dönteniük. Azonban ez a ritkább eset, ugyanis a gyermekáldás álomban általában szimbolikusan értelmezendő. A megszületett gyermek, aki korábban nem létezett, valami újat jelent. Ez lehet valami új hobbi, vagy elképzelés, esetleg egy új cél (projekt), mellyel szívesen foglalkozik, és figyeli a fejlődését. De lehet a gyermek új érzések jelképe is. Esetleg optimistább lett az utóbbi időben, vagy a párkapcsolata léphetett egy új fázisba. másrészről a gyermekek gondozást igényelnek, ezért az álma azt is jelezheti, hogy célszerű lenne mérsékelnie az élettempóját, és több figyelmet fordítania önmagára.
Üdvözlettel,
Erzsébet
+2 #997 Bence015 2015-05-26 14:04
Kedves Erzsébet!

A minap az éjjel furcsa álmom volt. A következő zajlott le. Nagymamáméknál játszódott le a történet, az udvarukon. Egyik pillanatról a másikra elsötétült az ég, és nem messze tőlünk egy kisebb felhő képződött. A felhőből hatalmas és hangos mennydörgések csaptak ki és forgószél is keletkezett(gye rek koromban erről a teraszról néztünk végig egy kisebb forgószelet a távolból). Nem normális forgószél volt, mert tűz és villámlás jött belőle. Elég nyomasztó álom volt, és végig olyan volt mint ha teljesen lemerevedtem volna. Nemrégiben volt hasonló élményem, mikor hason aludtam és hirtelen olyan érzésem támadt, mint ha valaki megnyomta volna az újával a hátam közepét. Akkor is ijedtemben felébredtem, de percekig még megszólalni se tudtam.

Köszönöm, ha tud segíteni valamilyen formában.

Üdvözlettel: P.Bence
0 #996 Patty 2015-05-24 19:33
Kedves Erzsébet!
Nem jellemző, hogy nyomasztó álmaim lennének.
Most mégis kettő is jutott egy éjszakára.
Első az éjszaka közepén, amitől nagyon megijedtem és
fel is ébredtem. Régebbi otthonunkban, az egyik gyermekemet kísértem az emeleti szobájába aludni, éppen arról panaszkodott, hogy ott egyedül van.
Mondtam neki, hogy alhatok ott a másik szobában, nekem mindegy hol alszom,nem muszáj a földszinten aludjak. És akkor a lépcsőfordulóba n megláttuk az idős nőt, ülve, a fal felé fordulva, ahogy mázolt valamit a falra. Azonnal tudtam, hogy láttam már ezt a jelenetet. Tudtam, hogy nem élő, de nagyon jól látható volt. Meg is kérdeztem a gyereket, hogy Ő is látja e. Látta. Rádöbbentem, hogy nem vagyunk egyedül, valaki ott van! Mit csinál? Megijedtem és felébredtem. Tudtam, hogy ezt már álmodtam.
A másik álom reggel felé egészen más volt, de abban megegyezek az előzővel, hogy utána meg voltam győződve arról, hogy ezt is álmodtam már.
Egy középkorú, idegen külsejű férfi ment el a kertünkben az ajtó előtt. Megkérdeztem, hogy hogy gondolja ezt. Hátul az alacsony kerítésen "átlépett" és előre az utca felé igyekezett. (talán így rövidítette le az útját) Nem támadott, de nyugtalansággal töltött el az, hogy a nyitott bejárati ajtón bármikor bejöhet, ha itt mászkál.
Segítségét megköszönöm!
Üdvözlettel, Patty
+1 #995 Tiffany 2015-05-21 06:44
Kedves Erzsébet!

Tegnap elég érdekes álmom volt. Kint voltam a testvéremmel az udvaron, amikor az egyik kutyánk rémülten kezdett felém ugatni, mint ha lenne mögöttem valaki. Ránéztem a kutyára (puli) és néhány helyen a kutya csupasz volt. A következő kép, hogy a húgom és lát valamit mögöttem, elkezdte mondani hogy mit mond neki az a valaki, de egyszer csak ő is rémülten elhallgatott. Bementünk a házba, később kijöttem édesanyámmal, a puli ugyanúgy jelzett nekem, amikor hátra fordultam egy fekete talárban csontvázzal nézett szemközt, aki saját magára mutatott, hogy elvisz. A következő kép, hogy nem tudok bemenni a házba, nézek be a terasz ajtaján a családom pedig le-fel járkálnak nagy fekete szemekkel, miközben ez a csontváz hozzám beszél: ha eladom a lelkem, és halálom után magamtól megyek a pokolba a családom megmenekül. A másik kutyám egy németjuhász, odajött hozzám de nem is ugatott, furcsán nyugodt volt, nem tudom ennek van e jelentősége, de olyan érzés volt mint ha nem is az én kutyám lenne. És végül felriadtam.

Ennél értelmesebben nem tudom megfogalmazni :) Köszönöm szépen
0 #994 asuka3 2015-05-21 04:56
Kedves Erzsébet!
Az utóbbi 1-2 3vben szinte mindig arról álmodom hogy megölnek vagy meg akarnak ölni olyan emberek akik számomra ismeretlenek. Azonban van hogy az almom témája az hogy elveszik tőlem a szerelmem vagy megcsal vagy hasonló. A legutóbbi álmom a 2 keveréke volt.
mar nem emlékszem hogyan kezdődött. Ami rémlik hogy a barátommal az ágyában feküdtünk ő alsóban én pizsamaban. Átkarolt és majdnem elaludtunk amikor hirtelen egy kórházi ágyon voltunk és a barátom mögött egy öreg nő feküdt. Felénk fordította undorító üveges szemét és átakarta ölelni a barátom. Próbáltam lerugdosni nem sok sikerrel. Ennek az lett a következménye hogy felettünk termett egy férfi aki valami hatalmas talán tálat tartott és amikor megburította akkor a fedő alatt valami forró lötty burult ki. Elkezdte kimarni a takarónkat és a barátommal kiugrottunk alóla. Ő fölvett egy pólót majd elkezdtünk futni egyenesen előre. Sötét utcákon szaladtunk . Nem telt bele sok idő és utolértek minket. Vagyis a nő inkább utolgurult mivel végig az ágyon maradt.aztán a nő nyöszörgött és rángatózótt én meg lerántottam róla a takarót. Kövér volt és ráncos bőrén hatalmas lila foltok éktelenkedtek mintha már halott lenne. Nekem rögtön az ugrott be hogy megszállta az ördög. A férfi erre a húzásomra odaugrott és megpróbálta hozzámnyomni a kezében tartott forró tálszerűséget. A barátom levette a pólóját és azzal lezdte el támadni a férfit. Odakiáltotta nekem hogy meneküljek és én így is tettem.ott volt melletünk egy daru"rúd" bemásztam a kózepébe és elkedztem felfelé mászni azzal a tudattal hogy van rajt egy nagyobb rés ahol kitudok mászni és leugrani a túloldalra, mert a két helyet betomfal válsztotta el. Már annyira magasan jártam hogy elkezdett szűkülni a járat. Aztán halllottam hogy a nővérem kiáltja: vigyázz alattad! Lenéztem és ott mászott utánnam az öreg még mindig pucéran bandzsa üveges szemekkel. Elkezdem lejjebb mászni majd beletapostam az arcába bár közben féltem hogy elkapja a lábam és beleharap tűhegyes fogaival. Ez nem tőrtént meg és én elkezdtem lejjebb tuszkolni a lábammal ami meglehetősen könnyen ment mintha tényleg egy halottat taposnék. Miközben másztam lejebb a kijáratot kerestem még mindig mert úgy gondoltam biztos olyan gyorsan másztam hogy nem vettem észre. Itt ébredtem fel.
Csak szeretném tudni hogy ez az álom mit jelent és hogy mért álmodom szinte mindig azt hogy vagy bántani vagy megölni akarnak......
0 #993 Judit 2015-05-19 16:05
Kedves Erzsébet!

Köszönöm szépen a választ és minden szava igaz...
azt is le kell írnom hogy engem a nagyszüleim neveltek fel 3-éves koromtól és hogy a témánál maradjunk ma kedden megint a nagymamámmal álmodtam egy kanapén feküdtünk és épp arra gondoltam hogy be kell adnom neki a gyógyszert amikor megszólalt és azt mondta hogy nem szeretne engem elveszíteni és én mondtam neki mosolyogva hogy nem fog ami igaz nagyon boldoggá tett engem hogy ő ezt mondta de el is gondolkoztam hogy ezt inkább nekem kellett volna mondanom még ő élt de annyira szoros volt köztünk a kapcsolat hogy sose gondoltam rá hogy elveszíthetem ezért a tanácsát amit Erzsébet javasolt megfogadtam és minden nap imádkozok a lelkéért a nagymamámnak... .Köszönöm.:))
0 #992 Csiliga Gabriella 2015-05-19 09:24
Kedves Erzsébet!

Ez az álmom már évek óta vissza tér.Legelőször azt álmodtam,hogy sír a kisbabám-erre fel is riadtam. Majd nem sokkal később azt álmodtam,hogy szülök,éreztem a fájdalmat,kimer ültséget,kisfiú volt nagy fekete hajjal,de az arcát nem láttam-homályos volt. Később sétáltam az utcán a kisfiammal (a kis arca homályos volt),és ő épp megdobálta sárral a kirakatot. Pár hete megint kisbabával álmodtam (az én kisbabámmal),cs alós volt,mert nem lehetett eldönteni az öltözékéből,hog y kisfiú vagy kislány. Megkérdeztem tőle,hogy kisfiú vagy-e vagy kislány? Amint megfogtam éreztem,hogy fiú! Ekkor már láttam kristály tisztán az arcát,gyönyörű kerek arca volt.Álmomban ott állt bal oldalon az anyósom,jobb oldalon pedig a párom.Ezt el is meséltem a páromnak,ő erre csak annyit mondott,hogy az édesanyja családjában vannak kerek arcúak. Aznap mondta anyósom,hogy az ő anyósa azt álmodta,hogy vitték neki a dédit! A mai álmomban pedig egy piacon sétáltunk,fogta m a kezemben jó idő volt (de a piac tele volt Mikulásokkal) ő szeretett volna egy csokit,mondtam neki,hogy most nem veszünk-megérte tte. Én azt mondtam,hogy milyen jó,hogy nekem ilyen szófogadó kisfiam van.
Minden álmomban úgy hívják a kisfiamat,hogy: Erik
Vajon már készülődik hozzánk a mi kicsi babánk?
Elnézést kérek,hogy ennyire hosszú levelet írtam Önnek! Minden jót kívánok!
Üdvözlettel: Gabi
-2 #991 Rosta Erzsébet 2015-05-18 15:17
Kedves Paszkál – Re: #989
Álma, melynek az a lényege, hogy kormánykerék nélkül valójában nem ura az autójának (mivel az autó álomban az álomgazda életútját jeleníti meg), szimbolikusan arra utalhat, hogy olyan szituációba kerülhetett, melyben úgy érzi, nem ura az események menetének. Valami történhetett, ami eltérítette a megszokott életritmusától, életvezetésétől . Ez lehet akár egy költözés is, amikor már majdnem minden dobozokban van, melyre bármikor sor kerülhet, de még mindig nem tudja ennek a pontos idejét. Ilyenkor semmi sincs a megszokott helyén, nem azt tesszük, amit szeretnénk. Természetesen állhat valamilyen érzelmi probléma is az álma mögött, ez esetben álma egyfajta figyelmeztetés is lehet, mégpedig arra vonatkozóan, hogy baj lehet, ha nem változtat a dolgokon, és nem szedi össze minden erejét, hogy ismét megtalálja a helyes irányt.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #990 Rosta Erzsébet 2015-05-18 14:53
Kedves Laura! – Re:#984
Bár a történetek különbözőek, mindkét álmában az exének a megjelenése a legfontosabb. Az értelmezés szempontjából természetesen az sem mellékes, hogy jelenleg új párkapcsolatban él, és az előző barátjával nem a közelmúltban, hanem már 3 éve szakítottak.
Az, hogy első álmában az exe haláláról értesül, ha csak nincsenek erre utaló jelek, természetesen nem szabad szó szerint érteni, inkább metaforikusan arról lehet szó, hogy az exe mostanra teljesen „meghalt” az ön számára, tökéletesen lezárta múltat, minden szálat elvarrt, vagyis semmi gátolja az új kapcsolata kiépítésében. Azt viszont, hogy minden pénzét önre hagyta, egyéb információ nélkül nem tudom értékelni, de lehet, hogy ez valójában nem is fontos. Az pedig, hogy nem örül a váratlan „meggazdagodásn ak”, egyáltalán nem jelenti azt, hogy hiányzik önnek. valószínűleg az értékrendjéből fakadó felebaráti szeretetének a megnyilvánulása.
A második álmában – arra az esetre, ha esetleg valamiféle lelkiismeret furdalása lenne – a tudattalanja azzal a siet a segítségére, hogy ezúttal élő valójában mutatja meg az exét, és mintegy ráerősítve a három évvel ezelőtt hozott szakítási döntésére, megmutatja, hogy már nem ő az, akire a bajban számíthat. Sőt az exe - szemben az ön (első álmában) iránta érzett szomorúságával - éppen ellentétesen reagál (kineveti) az ön életét fenyegető szituációra.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #989 Paszkál 2015-05-17 20:39
Kedves Erzsébet!
Szeretném leírni Önnek a mai álmomat...
Itthonról indultam autóval, vezetés közben napszemüvegben voltam és a kezemben egy újságot tartottam amit olvastam.
Végig abban a hitben voltam, hogy a lábammal fogom a kormányt, de mikor úgy éreztem, hogy ideje félretenni az újságot és a vezetésre koncentrálni láttam, hogy nincs kormánykerék az autón.
Emiatt nagyon megijedtem nem tudtam mi lesz most, hogy fogok így vezetni és felébredtem.
(épp költözés előtt állok esetleg összefüggésbe lehet ezzel az álmom?)
Köszönettel: Paszkál
0 #988 Rosta Erzsébet 2015-05-15 15:41
Kedves Kingus! – Re: #983
Bár - mint írja - valójában is enyhe allergiája van, az a tény, hogy álmában ez annyira rosszabbodott, hogy orvoshoz kellett fordulnia, arra utalhat, hogy olyan helyzetbe kerülhetett, ami érzékenyen érinti. Esetleg olyan érzése lehet, hogy fizikailag vagy érzelmileg korlátozzák abban, hogy valamit megtegyen. Az injekciós tű jelen esetben nem valamilyen anyag befecskendezésé re, hanem a tüdejében felhalmozódott savós folyadék eltávolítására szolgál. Vagyis, ha minden rendben menne, álma szimbolikusan azt jelentené, hogy ideje lenne megszabadulnia az életét megmérgező külső befolyástól. Jelen esetben azonban az orvos nem a beteg tüdejébe, hanem a szívébe szúrja tűt, sőt – amikor a szájába helyezi az ön által ismeretlen célt szolgáló „sárga/piros eszközt”, az eset ismeretlen szemtanúját felszólítja, hogy ne leselkedjen. Ez azt jelzi, hogy van valami takargatnivalój a, vagyis mindezt a való életére kivetítve, az a személy, akiben megbízik, és akinek elfogadja a segítséget, valójában nem őszinte, és lehet, hogy ártani akar önnek.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #987 Rosta Erzsébet 2015-05-15 14:07
Kedves Judit! – Re: #961
Lehet, hogy nincs jelentősége, hogy álmában a panelházukban nem az első emeleten, hanem feljebb lakik, de - figyelemmel az előző álmára - az sem zárható ki, hogy ezzel a tudattalanja azt jelzi, hogy az elmúlt időszak során a spiritualitásna k magasabb szintjére jutott el. A vihar álomban általában nem jó jel, ugyanis gyakran nehéz küzdelmet, erős megrázkódtatást , veszteséget jelez az álomgazda életében. Ugyanakkor a vihar elfojtott félelmekre, érzelmekre is utalhat. Jelen esetben azonban - igaz némi angyali segítséggel - minden különösebb baj nélkül, gyorsan elvonul, azt sugallva, hogy az aggodalmai alaptalanok, a problémáin túlteszi magát. Hiszen önnek „védőangyalai” vannak, és a szeretett nagymamája is mindig megjelenik, ha bajban van. Vagyis nem kell magát idegesíteni, a „háborgó hullámok lecsillapodnak. ” Az ismeretlen kisbaba, akit a nagyija a gondozására bíz, az egyik lehetséges értelmezés szerint az önben lévő gyermeket szimbolizálja. Ez egyfajta figyelmeztetésk ént fogható fel, azt üzenve, hogy - mivel kiskorú gyermekei vannak - a gondjai ellenére se engedje kiveszni magából a gyermeki játékosságot. Ám az is lehet, hogy a gondjára bízott kisded valójában nem más, mint ön, akire azonban nem fordít kellő figyelmet, mert kiesik a babakocsiból. Ez szimbolikusan azt sugallja, hogy nem törődik önmagával, a saját szükségleteivel , rosszul bánik, illetőleg nem él a lehetőségeivel.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #986 Rosta Erzsébet 2015-05-15 13:06
Kedves Judit! - Re: #959
Álmait olvasva, feltűnő, hogy milyen gyakran álmodik elhunyt nagymamájával, aki az emlékezetes álmaiban szinte majdnem mindig jelen van. Ha nemrégen (maximum 1 éven belül) halt volna meg, ez nem lenne meglepő, mert a beírásaiból egyértelműen kiderül, hogy milyen szoros kapcsolat fűzte a nagyijához. Ez nemcsak azt jelzi számomra, hogy erős kötelék fűzi a felmenőihez, hanem azt is kifejezi, hogy támogatásra, gyengédségre és figyelemre vágyik. Nem kizárt, hogy ezt gyermekként elsősorban a nagymamájától kaphatta meg, ezért lehet az, amikor a hiányérzete átlép egy bizonyos határt, álmában a nagyijánál keres megnyugvást. Most is ez történhetett, először ott, ahol felnőtt, majd egy másik épületben beszélgetnek gondtalanul és vidáman. Nagymamája - mintha csak azt akarná, hogy az unokájának örömet szerezzen - beszámol arról, hogy milyen szép helyen járt, hogy sok csecsemőt és gyermeket látott, és hagyják pihenni. Ezzel egyúttal mintegy bátorítást ad önnek, azt fejezve ki, hogy a nehézségek leküzdhetők, csak pozitívan kell szemlélni az életet. Ám egyszer csak vége szakad az idilli állapotnak, ugyanis amikor a keresztapja felől érdeklődik, egy ismeretlen morcos férfi lép ki a nejlonfüggöny mögül és hangos kiabálással durván elzavarja önt. Ez az álomszituáció arra utal, hogy a valódi életében valamilyen elutasításban, visszautasításb an lehetett része. Ez nagyon érzékenyen érinthette, mert - noha álmában egyáltalán nem félt az említett férfitól - ezt követően elsötétedett az ég és felhők vonultak át rajta. Odakint hiába fogják meg – gyermekek és emberek – egymás kezét, a fény csak nem akar eljönni. Ám amikor a szabadban találja magát, és újra ön mellett van a nagymája, már szürkül az ég, és angyalok repülnek át rajta. Az egyiküket, aki a közeli lépcsőn pihent, a nagymamája biztatására megsimogatja, aki minden egyes kívánsága után puszit nyom a homlokára. Mivel a nagymája az ön őrangyala, a nagyiját szimbolizálják, azt sugallva, hogy szeretettel gondoljon rá, mert ő az aki, megóvja világ minden gonoszságától. Imádkozzon a nyugalmáért!
Üdvözlettel,
Erzsébet
+1 #985 Rosta Erzsébet 2015-05-15 11:54
Kedves Kinga! – Re: #964
Mivel önmagáról – azon kívül, hogy sem férje, sem gyermeke nincsen – semmi érdemlegesen nem írt, nehéz összefűzni a különféle álomképeket, ezért aztán személyre szóló értelmezés sem adható meg. Ez a feladat Önre marad.
Az első mozzanat, mely arról szól, hogy nyaralni volt, arra utalhat, hogy pihenésre lenne szüksége, méghozzá oly módon, hogy közben ne kelljen gondoskodnia másokról. Talán túl sok megterhelésnek volt kitéve mostanában, és szüksége lenne egy kis semmittevésre. Annak, hogy a férje és a kisfia - akik a valóságban nem léteznek - is önnel vannak, itt még nincs jelentősége.
A következő álomszimbólum, vagyis a tó, melyben az egyik régi barátnőjével fürdik, azt jelezheti, hogy olyan fázisba jutott az élete, melyben folyamatosan követik egymást a váratlan események, de egyúttal ez az álomhelyszín arra is lehetőséget nyújt, hogy jobban megértse és megismerje önmagát. Ugyanis a tó a belső érzésvilágát, a képzelőerejét és egyéb belső erőforrásait szimbolizálja, melyeket ismernie kell, hogy ki tudja őket aknázni. Mivel a víz és az ég is szürke, barna színben tűnik fel - a gondolatai nem tiszták, nem ígérnek semmi jót. Talán ezért is borzong belül.
Nem sokkal később a „kisfiát” a vízen lebegve holtan találja. Mivel a valóságban nincs kisfia, a gyermek halála valami olyasminek elvesztését szimbolizálhatj a, amit ugyan szeretne (vagy szeretett volna), de nem az öné. Ez talán valamilyen ön által „megszült” és dédelgetett terv, vágy, ábránd feladását jelezheti. Bár bűntudata a hátrahagyott kisfia miatt, nem próbál utánajárni, miként fulladhatott meg, mi okozhatta a halálát, hanem kúszva menekül, és próbálja megmenteni a kutyáját. Az üldöző kiléte, a menekülést kiváltó veszély mibenléte azonban nem derül ki. Menekülésről általában olyankor álmodunk, amikor a valós életünkben szeretnénk kikerülni egy kellemetlen, veszélyesnek érzett szituációból, távol kerülni egy számunkra nem kívánatos személytől, vagy a bennünket gyötrő rossz (vagy nemkívánatosnak tartott) érzéseinktől akarunk megszabadulni. Ez az álma szerint úgy néz ki, hogy sikerülhet is, de nagy árat kell fizetnie érte.
Ami pedig az ébredés utáni dezsavü érzését illeti, ezt az emlékezete játékának lehet tekinteni.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #984 Kovács Laura 2015-05-14 19:50
Kedves Erzsébet!
Hétfő éjszaka azt álmodtam,hogy a jelenlegi párommal sétálunk egy sétáló utcán a kiskutyánkkal(t örpe tacskó)és egy bank elött a mamám és a testvére aki nő oda jönnek hozzánk és adnak egy végrendeletet amit a régi párom küldött nekünk hogy az összes pénzét nekünk adja mert ő meghalt.az álomban nagyon rossz volt ez a hír és nem tudtam örülni a pénznek.erre felriadtam fel.
aztán szerda éjszaka ismét álmodtam.azt hogy valahonnan futok a kiskutyámmal az ölemben és egy nagy mély fűves árok van elöttem és a régi párom és egy barátja állnak a másik oldalon(akit nem ismerek és férfi)átugrom az árkon de meg csuszok a fű miatt és nyújtom a kezem de ő nem segit a másiki férfi mondja neki hogy segítsen de ő nevet csak.én lezuhanok sikítok és a kiskutyát féltem.az álomban nem derült ki hogy mi lett velünk de hallottam ahogy a kiskutya nyüszit.és az az érzés volt bennem hogy meghaltunk.szin tén úgy riadtam fel.
3 év telt el azóta hogy a régi párommal vége lett a kapcsolatnak.
Válaszát előre is köszönöm.
0 #983 Kingus 2015-05-14 10:54
Kedves Erzsébet!
A mai álmomban elmentem egy házi orvoshoz a rosszabbodó allergiám miatt (tényleg van enyhe allergiám). Az orvos megállapította, hogy valami savós folyadék van a tüdőmben és ha nem akarok megfulladni akkor azonnal le kell szívni. A következő pillanatban már félmeztelenül feküdtem egy asztalon és szíven szúrtak egy injekciós tűvel. Éreztem ahogy bizsereg a testem és kábulatba esem. Mielőtt ez megtörtént még láttam, hogy behelyezett a számba egy piros/ sárga színű eszközt és rászólt egy ismeretlen úriemberre, hogy ne leselkedjen. Ezután felébredtem. Mit jelenthet ez?
Válaszát előre is köszönöm!
0 #982 fashian 2015-05-13 15:33
Koszonom valaszat teljesen egyett ertek!
+1 #981 Rosta Erzsébet 2015-05-13 14:37
Kedves Fashian! – Re: #980
Függetlenül attól, hogy ki volt a tolvaj, és mit vett el öntől, álmának az a lényege, hogy meglopták. Mint a legtöbb esetben, most sem szó szerint, hanem szimbolikusan kell értelmezni az álmát. Álma szerint a tekintélyén, a boldogságán vagy a függetlenségén eshetett csorba. Úgy érzi méltánytalan helyzetbe került, vagy igazságtalanul bánhattak önnel. Nem érezhet úgy, ahogyan szeretne, nem teheti azt, amit akarna. Valaki vagy valami elvette az örömét, a lelkesedését, elrontotta a hangulatát. Szeretne (vagy szeretett volna) valamit, ám az nem lehet (lehetett) az öné.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #980 fashian 2015-05-13 09:03
Kedves Erzsebet tegnap azt almodtam hogy egy nagydarab cigany elopta a mobil telefonomat ez mit jelenthet??
0 #979 Elina 2015-05-12 14:08
Kedves Erzsebet!

Nagyon szepen koszonom a valaszat,nagy igazsag van abban,amit leirt,igenis megrndult a bizalom,amire ra is szolgalt a parom.A datum miatt aggodtam,sikeru lt egy kicsit megnyugodni.
+1 #978 fashian 2015-05-11 16:43
Koszonom valaszat,nem felek a kutyaktol sot igaza van valaki vagyis a harapos kutya egy haragosom lehet aki molesztalta a pacienseket es en buktatam le es ki is rugtak az illetot.gondolo m o a kutya aki jol meg harapna..

KAPCSOLÓDÓ ÍRÁSOK

Azok a fránya kabócák

Mintegy tíz éven át - amikor lent az Adria-tenger partján lévő Moščenićka Dragán nyaraltunk - abban a tévhitben voltunk, hogy esténként (olykor nappal is) a tücskök kedves hegedülését halljuk....

Fõmenü

Az utolsó két hozzászólás