„Az álmok nem szándékos és önkényes kitalálások, hanem természetes jelenségek, és semmi mások, mint amit éppen ábrázolnak. Nem csalnak, nem hazudnak, nem csűrnek-csavarnak és nem kendőznek el semmit, hanem naiv módon azt adják tudtul, ami, és amit gondolnak. Csakis azért bosszantók és megtévesztők, mert nem értjük őket. Nem alkalmaznak semmiféle bűvészkedést, hogy elrejtsenek valamit, hanem kimondják, ami a lényegi tartalmuk, a maguk módján a lehető legvilágosabban. Azt is képesek vagyunk felismerni, miért olyan sajátosak és bonyolultak: a tapasztalat ugyanis azt mutatja, hogy olyasmit iparkodnak kifejezni, amit az én nem tud és nem ért meg.”

 

Carl Gustav Jung (1875-1961),
svájci pszichiáter, pszichológus, analitikus

(Álomfejtésről oldalamon az álmok szóval - fentebb is - jelzett linken kívül még itt olvashatnak.)

 

 A, Á

B

C

CS

D

 E, É

F

G

GY

 H

I, Í

J

 K

L

M

N

 NY

 O, Ó

Ö, Ő

P

R

S

SZ

T

 TY

 U, Ú

 Ü, Ű

 V

 Z

 ZS

Megfejtett álmok 


A, Á

Ablak
Az ablakkal álmodót - ha büntető eljárás alatt áll - felmentik a vád alól. Ha az álmot látónak az ablakzár látványa marad meg az álmából, pletykázása miatt alapos megdorgálásra számíthat. Az észak-afrikai arabok szerint, ha az ember álmában egy ablakon át távozik, az ügyeinek szerencsés fordulatát jelzi; ám ha az ablak szűk, és nehéz kijutni rajta, ez arra inti, hogy nagy nehézségekkel kell megbirkóznia. Muhammad An-Nefzawi 15. században írt művében, a középkori arab világ szerelmi kultúráját bemutató Illatos kertben az ablak átvitt értelemben a nőre emlékeztet, ezért aki álmában magát új, jó állapotban lévő ablakon látja bepillantani, biztos lehet benne, hogy fiatalasszonyt, vagy szüzet kerít hatalmába. Ha viszont az ablak lestrapált, kopott, az asszony öreg lesz.

Adó
Ha álmában valaki adót fizet, csinos nyereségre számíthat, ha viszont adót vetnek ki rá, nehéz munka előtt áll.

Agglegény
Agglegénnyel álmodni szerény szerencsét jelent.

Aggodalom
Aki álmában aggodalmaskodik, ha beteg, javul az állapota, ha egészséges, örömben lesz része.

Angyal
Angyallal álmodni kiváló jel, sikert, boldogságot, hasznos barátságot, szerencsés szerelmet prognosztizál. Angyallal beszélni, utálatos és gonosz dolgok történnek az álmodóval. Azt álmodni, hogy angyallal együtt lebegünk, boldog öregséget jelez.

Antilop
Az álomképként megjelenő antilop ambiciózus célokról árulkodik, melyet nagy erőfeszítések árán ér el az álomlátó. Emellett az anyagi helyzete gyors javulását is jelzi. Ha viszont az antilop elpusztul, önhibájából a szerelmi kapcsolata hamarosan megszakad.

Apáca
Apácával álmodni szerénységet, türelmet jelez, de jelenthet titkos bánatot is. Apácává válni, hűtlenség a szerelemben. Apácafőnöknőt látni, nagyravágyásra utal.

Asztal
Asztalt látni öröm; teríteni jólét; leszedni, elkerüli az álmodót a szerencse. Asztalhoz ülni, családi boldogság; asztalon ülni, váratlan öröm.

Autó
Az álomfejtők szerint autót vezetni álomban, arra figyelmezteti az embert, hogy óvatosan bánjon a pénzével, a következő két hétben ne kockáztasson, és fogadásokat se kössön. Ha álmában valaki régóta vezet kocsit, azt jelenti, hogy pénz áll a házhoz.


B

Babér
Álomban babért látni összeveszést jelez előre. A babérlevél a férfi számára azt üzeni, hogy hamarosan egy csinos nővel ismerkedik meg. A babérkoszorú ünnepélyre utal.

Babonaság
Ha az álom valamilyen babonás hiedelemről szól, udvariatlan, neveletlen emberekkel lesz dolga az álmodónak.

Bagoly
Bagollyal álmodni, gyógyíthatatlan betegséget vagy halált jelent. De utalhat haragra is. Bagolyhuhogást hallani álomban dögvészt jelez.

Bambusz
Bambusszal álmodni a veszedelem jele.

Banda
Aki arról álmodik, hogy megtámadja, vagy megfenyegeti egy banda, életkörülményei rosszabbodására kap figyelmeztetést.

Banya
Álomban banyát látni bosszúságot jelez.

Bárány
A törökök szerint fehér báránnyal álmodni, a téli hideggel, hóval kapcsolatos eseményre utal. A magyaroknál a fehér bárány boldogságot jelent a házasságban.
Bárányt leölni, kegyetlenségre és ijedtségre utal.

Bicikli
Álomban biciklivel felfelé pedálozni a hegyre, jó kilátásokat jelent, ha viszont az álmodó lefelé gurul a lejtőn, az arra figyelmezteti, hogy balszerencséje közeleg.

Bicska
Bicskával álmodni, pletykát jelent.

Bohóc
Bohóccal álmodni: könnyeket és bánatot prognosztizál.

Bors
Borsos étel rossz fogadtatásban lesz része az álmodónak. Borstartó, elővigyázatra hívja fel a figyelmet. A bors szerencsét jelent a szerelemben.

Börtön
Börtönnel álmodni az egészségi állapotban hanyatlást jelez, de jelenthet szerencsét is. Börtönben ülni és bánkódni: a szomorúságnak vége lesz. Ha álmában az ember kedvesét börtönbe zárják, azt jelenti, hogy a szerelme megbízhatatlan; ha önmagát látja börtönben, az az érzelmei korlátozását, elfojtását jelzi.

Bukfenc
Álomban bukfencezni, jó aratásra van kilátás.


C

Cápa
Cápával álmodni utazást jelent.

Cékla
Arról álmodni, hogy társaságban céklát eszünk, ájulást, majd lázas betegséget jelez.

Cinke
Cinkét látni álomban öregembernek őszi halált, fiatalnak víg farsangot jelent.

Comb
Ha asszony combjáról álmodik valaki szerencsés lesz a szerelemben, a sovány comb látványa házasságtörés jele.


CS

Csákány
Csákányozni álomban öröm; csákánnyal ajtót kifeszíteni meglepetés; csákánnyal falat bontani, jó időjárás várható.

Csat
Csatot látni álomban olyan ismeretséget jelez előre, amely az egész életre szól.

Csecsemő
Aki csecsemővel álmodik: ha szegény ember, gondoskodnak róla; ha iparos, a vállalkozása tönkremegy; ha gazdag ember, kicsúszik kezéből a hatalom; ha utazni akar, inkább mondjon le róla, maradjon otthon, mert a csecsemő sem tud megbirkózni az akadályokkal. Álomban csecsemősírást hallani, örömet jelent.

Csepegés
Álomban ereszről csepegést hallani: betegnek jó hír, egészségesnek váratlanul jó hír. Ha vízcsap csepeg: pénzkiadás jelent.

Csoda
Álomban, ha valakit csoda ér, bátorságra utal, de jelentése lehet záporeső, és anyagi kár is.

Csukló
Csuklóról álmodni kellemetlenség éri az illetőt, asszonycsuklón karperecet látni, börtön vár az álmodóra.


D

Dada
Dadával álmodni változás jele, de utalhat kisebb betegségre és kiadásra is.

Datolya
Datolyát enni álomban férfinak sikert jelent a nők körében. Datolyapálmával álmodni – a kínaiak értelmezése szerint - a korai halál jele.

Délibáb
Álomban délibábot látni, hamisságot mutat.

Disznó
Disznóval álmodni hazugságot, betegséget jelent. Disznót lelőni, szerencse a játékban. Disznóhúst enni, vagy disznózsírt kenni, gondtalan életre utal.

Doboz
Dobozzal álmodni, titkot jelent, de jelezhet titkolódzást; ha viszont eltörik a doboz, csúf veszekedést.

Dunyha
Álomban a dunyha látványa a szenvedés jele; dunyhát ajándékba kapni, rossz sors;

Dűlőút
Dűlőúton járni álomban andalgásra, új feleségre és új életre utal.


E, É

Egér
Az álomfejtők szerint egérről álmodni családi gondokat jelez, vagy azt, hogy az anyagi ügyek kedvezőtlen fordulatot vesznek. Ha egy olyan egérről szól az álom, amelyik valakire ráugrik, vagy a ruháján mászik, akkor egy barátjával botrányba keveredik az álmodó. Egér ágyban váratlan szerelembe esés jele. Egeret lenyelni, nehéz nyereményhez jutni.  Egereket, vagy patkányokat látni kamrában szűk esztendő következik.

Ékszer
Az álomfejtők szerint, álomban ékszert venni, boldogság, eladni nagy kár. Ékszert látni álmunkban, szívfájdalom, piros köves ékszert látni, betegség jele.

Elveszett tárgy
Álomban egy elveszett, vagy elfelejtett értékes tárgyat szerencsésen megtalálni, sikert jelez.

Erdő
Az álomfejtők szerint, aki álmában erdőn vág keresztül, vagy fák között sétál, átmeneti időszakot él meg. Lehet, hogy az ösztöneinek engedelmeskedik. Ha viszont az álmodó eltéved az erdőben, az annak a jele, hogy tudata alatt önmaga jobb megértésére törekszik, de jelentheti azt is, hogy egy új időszak kezdődik az életében. A sűrű, zöld erdő megcsalás jele, erdőt messziről látni, félelmet jelent.

Ernyő
Álomban lyukas esernyőt látni veszekedést jelent; esőben csukott esernyőt hordani: balszerencse az üzleti életben; nyitott esernyőt vinni esőben: nagy szerencse vár az álmodóra, minden erőfeszítése sikeres lesz. Álomban a napernyő látványa, azt jelenti, hogy mások veszik fel az illető fizetését.

Eső
Álomban megázni, megszabadulást jelez a problémáktól és nehézségektől, de termékenységet és megújulást is szimbolizálhat. Látni, amint esik az eső, és közben hallani az esőcseppek koppanását, megbocsátást és jóindulatot jelent. Ablakon át nézni az esőt, a spirituális gondolatok és megérzések tudatosulását mutatja, olykor szerencsét és szerelmet is jelképez.

Étel
Ételről álmodni, fizikai és érzelmi táplálékot és energiát jelez. A különböző ételek a gondolatok széles körét szimbolizálhatják. A gyümölcs általában az érzékiséget jelképezi, a fagyasztott ételek az álmodó hideg érzelmeiről, kimért modoráról árulkodik. Bizonyos ételek fogyasztása olyan a tulajdonságokra utalhat, amelyek hiányoznak az emberből. Aki álmában élelmet halmoz fel, valószínűleg fél az ínségtől, a nélkülözéstől. Azt is jelentheti, hogy meg van elégedve azzal, amit elért. Álomban lekvárt enni, az álmodó pénzzavarba kerül, melyet egy asszony okoz; mézet enni, vagyonhoz és szeretethez jut az álmodó; sonkát enni, az illető elveszti azt, ami sokat jelentett az életében.

Étkezés, evés
Álomban enni, egészséget jelent; azt látni, hogy valaki eszik, látogató érkezik, vagy jó jövedelemhez jut az illető. Ha az evést követően az álmodó éhes marad, az a kielégítetlen szellemi szükségleteiről, és vágyairól árulkodik. Az élelem szeretetre, barátságra, ambícióra, szexre vagy élvezetre utalhat. Aki azt álmodja, hogy elveszik előle az ételt, mielőtt befejezte volna az evést, vitákra számíthat a beosztottjaival, illetve azokkal, akik tőle függenek.


F

Fa
Kidőlő fának a látványa az álmodót arra figyelmezteti, hogy elvesztette a lába alól a talajt, és rossz irányba halad.

Fagyöngy
Fagyönggyel álmodni örömteli eseményeket és sok boldogságot jelez, de arra is utalhat, hogy az álmodót valaki a környezetében vonzónak találja.

Farkas
Farkassal álmodni némaságot okoz. Farkasfog, gyermeknek jót jelent, asszonynak gyermekáldást, öregembernek rossz ómen. Álomban farkasüvöltést hallani, nagy veszedelem.

Fém
Fémről álmodni erőt és szilárd jellemet jelez, de szimbolizálhatja a társadalom embertelen oldalát is.

Fésű
Az álomfejtők szerint bosszúság fogja érni azt, aki álmában fésűt lát, ugyanezt jelenti az is, ha leesik a fésű.

Fodrász
Ha egy asszony azt álmodja, hogy fodrászhoz ment, az annak a jele, hogy hamarosan egy családtagjának erkölcsét sértő családi botrányba keveredik. Be kell festetni a haját, hogy nagy nehezen megússza a börtönbüntetést. Ha egy férfi álmodik fodrászról, az sok pletykát jelent, vagy azt, hogy uralkodni szeretne egy gyönyörű nő fölött.

Fokhagyma
Álomban a fokhagyma látványa, ha szegény az álmodó, akkor jó jelentésű, ha gazdag, akkor valakitől gonoszságra számíthat. A fokhagymaszag levertséget jelez.

Fonál
Az álomfejtők szerint: ha egy facér nő fonállal álmodik, hamarosan egy jómódú férfi felesége lesz.

Főzés
Főzésről álmodni, az jelenti, hogy az álmodó alárendeltjévé kívánja tenni, és maga képére szeretné formázni a környezetét. Másik jelentésében viszont az ember gondoskodó oldalát jelképezi, s az illető szeretetvágyára utal. Egy másféle magyarázat szerint, az álmodó életbevágóan fontos ünnep előtt áll.

Futás
Álomban a futás nagy változásra hívja fel a figyelmet. Futni bizonyos cél felé, öröm; futás közben elfáradni, egészséges embernek jót jelent. Futás közben megállni bánatot jelez.

Füstölő
Füstölő égetésének álma az álomlátó spirituális fejlődését jelzi. Nagymértékű tudatosságot, elkötelezettséget reprezentál.


G

Gólya
Álomban gólyát látni gyermekáldást jelent, de jelenthet jó barátot is. Ha gólya kelepel az álmodó házán az illetőt szégyen éri; ha fészket rak a kéményén, akkor szerencséje lesz. Több gólya látványa boldog házasságot prognosztizál.

Gránátalma
Álomban gránátalmákat látni, termékenységet, jó egészséget és hosszú életkort prognosztizál, de szexre való csábítást, felhívást is jelezhet. Alternatív módon a vért reprezentálja.


GY

Gyapot
Gyapotföldről álmodni különös vágyat ébreszt a gyapotszedésre.

Gyémánt
Az álomfejtők szerint gyémántok birtoklásáról álmodni nagyon ígéretes álom, ugyanis magas körökből származó tiszteletet és elismerést jelent. Az viszont, ha a Szűz Mária koronájából való gyémántot lát, és visel álmában, közeli halálesetet jelez.

Gyerek
Aki kisfiút lát álmában, örömteli híreket kap, aki viszont leánygyermekről álmodik, rossz híreket hall, a török álomfejtők szerint. Általában gyermekkel álmodni, minden esetben valamilyen szerencsét jelent. Ugyanakkor a gyerekcipő: rossz hír; a gyerekruha: betegség; gyereket örökbe fogadni: viszályra figyelmeztet.

Gyertya
Az álomfejtők azt mondják, hogy a család jól megalapozott szerencséjét jelenti, ha az álomban látott gyertya tiszta, nem imbolygó lánggal ég.

Gyík
Gyíkkal álmodni egy ismeretlen ellenségre utal, vagy üzleti vállalkozásra.

Gyöngy
Gyönggyel álmodni, megfontoltságot jelez az új vállalkozásokban, tervekben. Az emberi lelket is jelképezi. Egy másik felfogás szerint a gyöngy álomban mindig könnyeket jelent.


H

Haj
Hajról álmodni azt jelenti, hogy az illető nem jár el kellő gondossággal személyes ügyeiben, és nem fog előrejutni, mert nem használja az eszét. Barna haj álomban szerencsés szerelem. Másnak haját levágni, nyereséget jelent.

Hal
Hallal álmodni egy jó ismerős teherbeesését jelenti. Halat fogni: az erő jele, tengeri halat látni álomban: rémület; a halikra: sok pénz; halat megölni: nagy bevétel; ajándékba halat kapni: gazdagság.

Halál
Álomban meghalni nyomorúság. Halálra vágyakozni, egészséget jelent. Meghalni majd újraéledni, azt jelzi, hogy nagy tisztesség éri az álmodót. A pandzsábiak szerint, ha valaki halállal álmodik, az a hosszú élet jele.

Halott
Az álomfejtők szerint, ha az álomban látott halott mond valamit, jól oda kell figyelni, mert ez nagyon fontos lehet az álmodó számára. Halott személlyel álmodni, egy figyelmeztető álom, azt jelzi, hogy a jelenlegi körülmények nem sok jóval kecsegtetnek, ezért nem szabad semmiféle egyezségbe belemenni, és semmilyen szerződést aláírni.

Hamu
Álomban: hamun járkálni, bénulást okozhat.

Háromszög
Háromszöggel álmodni szerelmi légyottot ígér, de azt is jelentheti, hogy titkos találkozóra megy az álmodó.

Házasságkötés
Házasságkötésről álmodni egy családtag halálát jelenti. Ha a házasságot idegenek kötik, akkor a halott egy távoli ismerős vagy barát lesz. Házassági ajánlat álomban, bizonyos körülmények rosszabbra fordulását jelzi. Ha álmában az előző párjával készül házasságot kötni az ember, azt jelzi, hogy elfogadta a kapcsolatából adódó kötelezettségeket, és tanult a múltbéli hibáiból. A pandzsábiak szerint házasságról álmodni szerencsétlenséget jelent.

Holdfogyatkozás
A holdfogyatkozás álma azt jelzi, hogy az illető valamilyen eddig elrejtett tulajdonságára, titkolt hibájára hamarosan fény derül.


I, Í

Iga
Nőtlennek: házasság; nősnek: nyugodalom.

Indiai jó álmok és rossz álmok
Az indiaiak nagyon hisznek az álmok erejében, melyeket isteni figyelmeztetésnek tekintenek. Szerintük istenekről, démonokról, szerencsésnek tartott állatokról vagy szerencsésnek tekintett dolgokról álmodni jó jel. Viszont aranyról, vasról, hulló csillagról vagy földrengésről álmodni rosszat jelent.  A pandzsábiak szerint a hajnali álmok általában valóra válnak. Nem jó tűzzel álmodni, vizet látni viszont szerencsét hoz. Váratlan szerencsét jelent, ha az ember álmában valamelyik ősétől ajándékot kap, ha viszont a felmenője elvisz valamit tőle, az a közelgő halál jele.

Ing
Ha fehér: nyereség; ha koszos: betegség.

Írás
Ismeretlen kézírást látni: valami hasznosat üzen az álmodónak; olyan írás, amit nem tudunk elolvasni: titkot jelent, amelyet megtudhatunk.

Ivás
Pohárból: jó társaság, amely hasznodra van.


J

Jajgatás
Álomban jajgatni, nagy bajra utal, jelenthet rossz évet, szárazságot, halálesetet.

Jég
Jéggel álmodni gond és betegség. Ha beszakad alattunk a jég, feleslegesen fogunk félni valamitől. Jégen elcsúszni szerelmi csalódás, vagy reményvesztettség. Jégen ülni, kedvezőtlen esemény bekövetkeztét jelzi. Olvadó jégen járni, füstbe ment törekvések. Jégkrémet enni, készíteni, eladni vagy felszolgálni, azt jelenti, hogy az illető elégedett az életkörülményeivel.

Jérce
Jércét látni álomban, nemsokára szerencse éri az illetőt.

Juh
Akolba zárt juhok, hosszú télre figyelmeztetnek. Juhot nyírni, veszedelmes időszak következik. Juhnyáj: az álmodó elégedett az életével. Juhokat őrizni, nyereség áll a házhoz. Juhászt látni álomban esőzéssel kapcsolatos kárt jelöl.


K

Kakas
Kakassal álmodni tűzvészre figyelmeztet, de jelenthet örömet szerző hírt, nőknél szerencsét. Kakas a tyúk hátán: szerencse a szerelemben. Kakas látványa egy torony tetején ünnepnapot jelent.

Katona
Katonával álmodni: bátorságot, olykor dühöt és gyűlöletet is jelent. A legtöbbször azonban rossz változásra van kilátás. Öreg katona látványa: hazudni fognak az álmodónak.

Kenguru
Kengurut látni, váratlan és izgalmas utazás ígéretét jelenti.

Kereszt
A keresztről és a keresztre feszítésről szóló álom szerencsét jósol az álmodónak: aki saját magát látja keresztre feszítve, nyugodt, eseménytelen házasságot remélhet; a tengerészek számára jó hajózást jelent. A politikusnak a keresztre feszítés a hivatali ranglétrán való emelkedését ígéri.

Kert
Kertet látni álomban többnyire gyerekáldást jelent. Virágos kerttel álmodni békét, kényelmet, igaz szerelmet és boldog otthont ígér. Gondozatlan, gazos kertet látni álomban, azt jelenti, hogy az illető elhanyagolta lelki szükségleteit. Az álombéli zöldséges kert, szorgalommal és gondossággal elért jólétet jelent, stabilitásra és belső erőre utal. Kert magas kerítéssel körülvéve azt jelzi, hogy adósságunkat kiegyenlítjük. Kert ősszel: gyász jele; kert télen: halott gondolatok.

Kesztyű
A kesztyű álomban, meghívásra lehet számítani. A kesztyűről álmodó embernek többnyire peres ügyei vagy üzleti gondjai lesznek, azonban megfelelő módon képes velük megbirkózni. Fekete kesztyű a gyász jele. Páratlan kesztyű: elválás olyantól, akit szeretünk.

Kígyó
Az álomfejtők szerint álomban magányos kígyót látni, és fenyegetést érezni, azt jelenti, az illetőnek egy olyan gonosz ellensége van, aki nemcsak ármánykodik ellene, hanem a testi épségére is tör. Sok kígyót látni egy gödörben balszerencse sorozatát jelzi előre a szerelemben és az üzleti életben. Ha sikerül az illetőnek legyőzni és meggyilkolni az álmában fenyegető kígyókat, azt jelzi, hogy felülkerekedik a nehézségein és diadalmaskodni fog. Kínában szerencsés előjel, ha álmunkban kígyó üldöz. Álomban fekete kígyót látni, leánygyermek születésének előjele, a szürkésfehér kígyó viszont fiúgyermek születését jövendöli. Az üzbégek szerint, aki fehér kígyóról álmodik, az meggazdagodik.

Koporsó
Az álomban látott koporsó az anyaméhet szimbolizálja. Ha üres, az álmodónak néhány területen kibékíthetetlen véleményeltérése van környezetével. A koporsóban látható holttest, depressziós időszakot jelez előre, melyet valószínűleg a személyi szabadság korlátozása okoz. Értelmetlen vagy rosszabbodó viszonyra, ügyre figyelmeztet. Itt az ideje a helyzet megszüntetésének vagy a kapcsolat felszámolásának.

Korsó
Az álomban látott korsó mindenféle rossznak a jele, kivéve, ha kútba vagy patakba esik, és darabokra törik, mert így a benne lévő bajok szétszéledhetnek. Teli korsóval álmodni, egészséget jelent; ha üres a korsó, az a szegénység jele.

Kulcs
Kulcsokat látni álomban, nem várt változást jelent, de utalhat valamilyen titokra, különösen akkor, ha a kulcs rozsdás. Kulcsot elveszíteni, haragot jelez a legjobb baráttal. Kulcsot találni: kiszabadulás szorongatott helyzetből. Kulcscsomó a kézben azt jelzi, hogy kezedben tartod a szerencsédet.

Kutya
Kutyával álmodni: az embernek alattomos ellensége van. Egy másik változatban, kutyáról álmodni nagy sikert, gyönyörűséget és állhatatos barátokat jelez. Ugató kutya felől álmodni, rosszabbodó életkörülmények várhatók, nagy valószínűséggel nehézségek fognak következni. Fogaival vicsorgó kutya látványa álomban gyűlölködést jelez előre.


L

Léggömb
Léggömböket látni álomban, szertefoszlanak a vágyak, különösen az üzleti életben és a szerelemben, de jelenthet veszteségeket is, és visszaesést, jövedelemcsökkenést a vállalkozásban, sőt válást is.

Levél
Az angol álomfejtők szerint annak a nőnek, aki szeretné megtudni, hogy szeretője őszinte-e hozzá, ki kell választania a szerelme levelei közül egyet, lehetőleg azt, amelyik a legszenvedélyesebb szövegű. Ezután a levelet az asztalra téve, össze kell hajtani kilencrétűre. Az így összehajtott levelet egy tűvel át kell szúrni, és a párna alá tenni. Ha éjjel a szerelmes nő ezüstről, drágakövekről, üvegről, kastélyról vagy tiszta vízről álmodik, biztos lehet benne, hogy szeretője őszinte, ígéretei becsületesek; ha azonban lepedőről, pókról, tűzről, fáról, virágokról vagy arról álmodik, hogy köszönti őt, akkor érzései hazugok, és el fogja hagyni. Ugyancsak álommal kapcsolatos hiedelem, ha valaki arról álmodik, hogy levele érkezett egy barátjától, annak az a jelentése, hogy a barátja hamarosan megérkezik, vagy nemsokára újabb hírt fog adni magáról.

Liba
Libát látni álomban hír jöttét jelzi, de jelenthet pletykálkodást. Ha gúnár támadja meg az álmodót, az csalárdságot jelent. Repülő liba messzi utazást prognosztizál; a libatoll pedig kigúnyolást.


Bármely lóval kapcsolatos álom nagyon szerencsés; még a halottas kocsit húzó tolldíszes lovakról való álmodás is jó jel, ugyanis esküvőt jelez előre. Az álomban látott tarka ló ugyancsak nagy szerencsét jövendöl. Hasonlóképpen vélekednek az arabok is. Aki lovakkal, öszvérekkel vagy szamarakkal álmodik, jót remélhet, mert a Próféta azt mondta: "A férfiak szerencséje a lovaik üstökéhez van kötve az utolsó ítélet napjáig." A Koránban pedig meg van írva, hogy Allah akarta úgy, hogy "meglovagolják őket és pompázzanak velük."A török álomfejtők szerint, aki fehér lóról álmodik, annak teljesülni fognak kívánságai.


M

Macska
Macskával álmodni általában kedvezőtlen előjel, jelezhet hűtlenséget, árulást vagy valamilyen szerencsétlenséget. Az álomban látott fehér macska jót jelent az angolszászoknál; a cirmos macska úgyszintén, mert szerencsés szerelmet jelez. Az álomban látott vörösessárga macska pénzt és sikeres üzletet ígér; a fekete-fehér macska az álomlátó gyerekeinek a szerencséjét jövendöli; a foltos macska, annak a jele, hogy a barátjaival lesz szerencsés az illető. Az álomban támadó macskák, ellenséget jeleznek; de ha eredményesen megküzd velük az ember, akkor nagy nehézségeken sikerül keresztülvergődnie, és hírnévre tehet szert. Ha valakit álmában csúnyán összekarmol egy macska, az betegséget és bajt jelez előre az álmodónak.

Madár
Az álomfejtők szerint madárral álmodni férjhez menést, álomban repülő madarakat látni, sikeres életet jelent. Madarat fogni: szerencse idegen vendéggel kapcsolatban. Madarat fészkén ülve látni álomban, házasságra van kilátás.

Mágia
Az álomfejtők szerint, az álomban átélt, vagy látott mágia bármilyen formája váratlan változásokat jelez. Ha azt álmodja valaki, hogy becsapta, vagy megtévesztette egy mágus, az annak a jele, hogy ismét találkozik egy rég nem látott, elveszettnek hitt barátjával, vagy felújít egy kihűlt szerelmi kapcsolatot.

Majom
Majommal álmodni azt jelenti, hogy az ember barátai álnokok, akik csak hízelegnek neki, miközben csak a saját érdeküket nézik. Táncoló majom látványa álomban közeli szórakozásra kilátás; fára mászó majom: ellenségeskedés; ordító majom: ha leány álmodja, akkor egy teszetosza fiú fog neki udvarolni.

Makk
Az álomfejtők azt mondják, makkal álmodni jó dolgokat jelez előre, jelentős vagyongyarapodást ígér. Asszonynak makkevésről álmodni azt jelenti, hogy jómódú lesz, és örömteli pozícióba emelkedik. Aki arról álmodik, hogy lerázta a makkot a fáról, annak vágyai hamarosan teljesülni fognak az üzleti életben vagy a szerelemben.

Mandula
Mandulával álmodni, átmeneti bánatot jelez. Élvezettel evett manduláról álmodni szerencsét jelent, ha keserű az íze, az eltervezett változtatásokat el kell halasztani, de utalhat betegségre is.

Medve
Az álomfejtők szerint egy medve megöléséről álmodni azt jelenti, hogy szorult helyzetből sikerül kiszabadulnia az álmodónak. A kínaiaknál az álomban látott medve fiúgyermek születésére utal.

Méh
Méhekkel álmodni sikeres üzletet jelez. A méhraj tűzvészre figyelmeztet. Álomban a méhszúrás szerencsétlenségre utal.

Méz
Álomban mézet enni szomorúság éri az embert.

Mosómedve
Mosómedvéről álmodni arra figyelmeztet, hogy fel kell készülni az önvédelemre. Egy másik változat szerint álomban mosómedvét látni, azt jelenti, hogy az emberek hamis arcukat mutatják az életben. Ha az álomban egy mosómedve kergeti az embert, annak az álmodó számára az a jelentése, hogy, akit eddig barátjának vélt, ellensége lesz, és a háta mögött a bukásán mesterkedik.


N

Nád
Álomban nádba fújni jó kilátás jele. Nádasban ülni, az álmodó a fájdalmát kívánja feledni, de jelenthet szerencsét is. Téli nádas látványa, hosszú télre lehet számítani.

Napfogyatkozás
Az álomfejtők szerint, napfogyatkozásról álmodni, az élvezetek túlzásba vitelére figyelmeztet. A túl sok esti összejövetel, az ivászat egészségi problémákhoz vezethet. Az álmodó átmeneti sikertelenségre számíthat a vállalkozásában.

Narancs
Keserű naranccsal álmodni azt jelzi, hogy rágalmak érik az embert, mégpedig arról a helyről, ahol a narancsokat látta.

Nátha
Náthásnak lenni, azt jelenti, hogy jó egészségnek örvend az álmodó.

Név
Ha valaki álmában a nevét hallja, arra utal, hogy jó üzenetet kap az álmodó.


NY

Nyak
Ha egy nyakról szól az álom, az a közelgő pénz jöttét jelzi, kivéve, ha egy törött nyakkal kapcsolatos, ebben az esetben arra figyelmeztet, hogy a vállalkozását, üzleti ügyeit rosszul menedzseli az álmodó. A vastag nyak kedvező jel.

Nyaklánc
A nyaklánc elvesztéséről álmodni, szenvedést jelent a szeretett lény elvesztése miatt. Ha az álmodó a szerelme vagy önmaga nyaka köré tesz egy nyakláncot, az házasságot és boldog családi életet jelez. Nyaklánc asszonyon: ajándékot fog kapni az álmodó.

Nyúl
Nyúllal álmodni szerencsétlenséget, rendszerint félelmet is jelent. Országúton ülő nyúl: titkos helyre való hívogatás. Nyúlganéj: kisebb szerencse éri az embert.


O, Ó

Olajbogyó
Olajbogyó álomban kereskedőnek szerencse, másnak pedig fájdalom.

Olajfa
Olajfát látni hegyen, szenvedésre számíthat az álmodó.

Olajos hal
Álomban olajos halat látni utazást jelez.

Olló
Az olló álomban is gyakran a veszekedés és harag jele. Ollót ajándékba kapni, kis szerencse. A nagy olló kövér asszonyra utal, a szabóolló pedig hideg időjárásra.

Orgyilkos
Álomban orgyilkost látni, gonosz gond fog hatalmába keríteni.

Orsó
Orsót látni álomban eljegyzést jelez a családban, nagy ünnepléssel.


Ö, Ő

Öblítés
Gonosz indulatok lecsengését, segítség érkezését vetíti előre.

Ölelés
Valakit ölelni álomban a csalfaság jele. Öregasszonyt ölelni, megszorítás, ifjú lányt ölelni, aggodalomra lesz ok.

Ölyv
Álomban ölyvet látni nagy veszedelem.

Öreg emberek
Öregurakkal álmodni jó egészség jele. Öregasszonyt látni álomban haragot jelent. Mezon kószáló öregember látványa, meglopják az álmodót. Táncoló öregember hosszú téli utazás, bánat várható.


P

Papagáj
Papagájjal álmodni azt jelenti, hogy valamilyen tréfás dolog történik az illetővel. Ha a papagáj megcsípi az álmodót, az barátnője irigységéről árulkodik. Az álomban látott és hallott beszélő papagáj azt jelenti, hogy gonosz gúnyt űznek az álmodóval.

Patkány
Álomban egy kamrában látott patkányok ínséges idők eljövetelét jelentik. A patkány látványa ellenségre hívja fel a figyelmet. Ha a patkány megharapja az álmodót, szerelmi féltékenység jele.

Páva
Álomban, ha a páva: kiált, szerencsétlenséget jelent; repül, kis öröm, amelyért nagy árat kell fizetni; alszik, a csábítás jele; a napon sütkérezik, egy asszony hiúsága miatti veszedelemre utal; döglött, öregasszony szerelmére figyelmeztet. Az álomfejtők szerint: álomban páván lovagolni, megszégyenülés jelent egy szerelemben; pávát enni böjtölés idején, gonosz áll a házhoz. Pávatollal álmodni, börtönt, pávatollal játszani, ingerlékenységet jelent.

Pénisz
Ha egy asszony péniszről álmodik, egy rokona fog meghalni, mondják a törökök.

Pénz
Pénz elvesztéséről álmodni, átmeneti zavarokat, boldogtalanságot jelent a családi életben, és visszaesést a vállalkozásban. Gyengének, sérülékenynek és talajt vesztettnek érezheti magát az álomlátó. Emellett a becsvágy, energia és a kellő önbecsülés is hiányzik belőle. Pénz ajándékozása álomban, a szeretet adásával azonos módon értékelendő. Az álmodó keresi a szeretetet. Ha mások ajándékoznak pénzt, elhanyagoltnak, mellőzöttnek érzi magát. Valószínűleg nem tanúsítanak kellő figyelmet a problémáira, és nem mutatnak együttérzést az illető iránt. Pénzt lopni, veszélyre figyelmeztet, és óvatosságra int. Pozitív értelmezésében viszont arra utal, hogy az illető – erőfeszítéseinek köszönhetően – végül képes lesz szert tenni az általa értékesnek tartott tulajdonságokra. Az indiai szikh álomfejtők szerint az alvó személy családjában betegség várható, ha az illető álmában valakitől pénzt vesz el.

Pénztelenség
Pénz hiányáról álmodni a társadalmi státusz elvesztésétől való félelmet jelzi. Az álmodó híján van azon képességeknek, melyek céljai eléréséhez szükségesek. Azt is jelezheti, hogy túlságosan sokat foglalkoznak vele, vagy ellenkezőleg, teljesen elhanyagolják az illetőt.

Pillangó
Az álomfejtők szerint körös-körül röpködő pillangókat látni álomban azt jelzi, hogy távoli barátunk felől kapunk hírt, levélben, vagy valakitől, aki találkozott vele. Pillangóról álmodni általában, a megnyugvás iránti vágyat jelzi. Emellett a pillangók kreativitást, romantikát, élvezetet és szellemiséget is kifejezhetnek. Az is lehet, hogy az álmodó gondolkodásmódja átalakulás előtt áll. Ha az alvó személy egy gyönyörű, színes pillangót lát álmában, az illetőt pozitívan értékelik egy közeli társasági összejövetelen.

Pók
A magyaroknál álomban a tarantella pók kivételével az összes pók látványa, jó szerencsét jelent. Minél nagyobb pókot lát az ember, annál nagyobb szerencséje lesz. Ha falon mászó pókot látunk álmunkban, a legkedvesebb kívánságunk fog teljesülni. Hálóját szövő pókot látni álomban, kemény munka révén növekedő vagyont jelképez.


R

Rémisztő álmok
Szerencsét jeleznek, például tűzben megégni mindenki számára szerencsét jelent, mert ha beteg álmodja, meggyógyul; ha fiatal álmodja, szerelmi szenvedély keríti hatalmába.

Repce
Repcével álmodni intő jel, civakodásra vagy egy esetleges megerőszakolásra figyelmeztet, amelynek elkerülésére fel kell készülni érzelmileg és fizikailag.

Repülőtér
Forgalmas repülőtérről álmodni az illető szabadság utáni, vagy utazási vágyát jelzi. Ha az álomban a repülőtér üres, vagy elhagyott, az útiterv megváltozik, vagy az utazás elhalasztódik.

Rossz álmok jó jelentése
Halállal álmodni, születést jelent, születésről álmodni halált. Álomban betegeskedni, jó egészség; bánkódni, jó hír felől hallani. Álomban a baleset, a sors jobbrafordulását jelenti; a büntetés, jutalmazást jelöl; a büszkeség, megszégyenítésre utal. Ha egy szegény férfi álmodja azt, hogy nővé fog változni, jó ómen, mert valaki gondoskodni fog róla, ha gazdag ember álmodja ugyanezt, akkor ez rossz ómennek minősül, mert arra utal, hogy hatalmának vége szakad.

Rózsa
Az álomban kapott virágzó rózsa a szerelmeseknek jót jelent; másnak kellemes találkozást. Fehér rózsával álmodni ártatlan lány szerelmét jelzi; a hervadt rózsa jelentése, hogy elfelejtik az illetőt. Az arabok hiedelem világában a friss rózsa a szívet megremegtető örömök eljöveteléről ad hírt, míg a hervadt rózsa csalóka híreket jelent. Rózsatövis felől álmodni, azt jelenti, hogy olyannak okozunk fájdalmat, akit szeretünk. Rózsát kötni, vigasztalódást jelez. Rózsafán jönni a világra, gazdag asszonyt jelent. Ha valaki álmában: rózsát kap és azt a hajába tűzi, akkor becsapja valaki, akiről azt hitte, hogy jó barát; tavasszal egy csokor rózsát kap, igaz szerelemre talál; ha viszont télen kapja a csokrot, a keresés hiábavalónak bizonyul. Álomban egy teljes díszben pompázó, virágba borult rózsabokrot látni, esküvőt jelez a családban. Ha valakit álmában rózsavízzel locsolnak meg, azt jelenti, hogy a kedvese másra gondol.


S

Sáfrány
Sáfrányos ételt enni álomban betegség jele.

Sánta
Sánta férfival álmodni félelmetes érzés; sánta asszonnyal: pletykáznak az illetőről; sánta gyerek: eltitkolt szerelem; sánta kutya: rossz hír.

Sebesülés
Ha egy öregember azt álmodja, hogy megsebesült a mellkasán, rossz hírt fog hallani, ha egy lány ugyanerről álmodik, akkor szerelmes szeretőre fog lelni.

Seprés
Asszonynak boldog házasság, férfinak nehéz munka.

Sóhaj
Sóhajtást hallani álomban szerencsés hír.

Sorompó
Sorompót látni álomban szép idő várható.


Sóról álmodni, új ízek és ragyogó élmények megjelenését jelzi. Az álmodó egyéni értékeinek jobb elismerését, hangulatának javulását, életerejének növekedését mutatja. Az erőfeszítések eredményre vezetnek. Hús sózásáról álmodni, az adósság felhalmozódását jelzi, melynek eredményeként folyamatosan zaklatják a pénzbeszedők.

Sör
Álomban sört látni vagy inni, boldogságot, homályt vagy ihletet jelez, de arra is utalhat, hogy az álmodó erős társadalmi életet él.

Strucc
Struccokkal álmodni rossz előjel, mert halálhírt, vagyis pusztulást jelent.


SZ

Szakáll
Szakállas emberrel álmodni, szeszélyes asszony miatti bizonytalanság. Földig érő szakáll. gazdagságot reprezentál. Lány állán növő szakáll, az álmodó elveszíti a szeretőjét.

Szamár
Aki álmában szamara hátán üget célja felé és azt el is éri, szerencsés és boldog lesz minden dolgában, de aki útközben leesik róla, azt szerencsétlenség és bánat éri.

Szamóca
Szamócát enni asszonynak titkolt szerelem, férfinak betegség, a szamóca látványa, jó házasság.

Színek
Álomban a színek közül a fehér: becsületességet jelent; a fekete: gyászt; a kék: kiegyensúlyozottságot; a vörös: elválást; a piros: erőszakot.

Szomjúság
Álomban megszomjazni, nyugtalanságot jelent, de vonatkozhat szomorúságra vagy fáradtságra is.

Születésnap
Álomban születésnapot ünnepelni, hosszú életkort jelent.


T

Takarítás
Álomban szobát takarítani irigység jele; istállót takarítani hideg idő várható.

Tanítás
Tanításról álmodni öregedés, tanítványra lelni boldogság.

Tea
Ha valaki azt álmodja, hogy teára szomjazik, akkor hívatlan vendégek fogják meglepni.

Tenger
Álomban tengerparton állni, és figyelni a hullámokat, ahogyan a habjai a fövenyen összetörnek, azt jelzi, hogy az illetőnek kis híján baleseti sérülése lesz.

Teve
Ha az ember tevével álmodik, nagyobb óvatosságra van szüksége, mert feltehetően túl sok terhet cipel a vállain. Az ilyen személy – ahelyett, hogy szabadjára engedné, hajlamos magába fojtani az érzelmeit. Meg kell tanulnia felejteni és megbocsátani. Ugyanez az álom más értelmezésben nagy problémák megoldására, akadályok leküzdésére való képességet jelez. Aki fehér tevéről álmodik, gazdaggá válik, mondják az üzbégek.

Tojás
Tojást enni álomban harag; tojáshéj: gyász; sok tojás: nyeremény; záptojás: betegség. A törököknél tojásokról álmodni hírbe hozást, pletykát jelent.

Tömjén
Tömjénnel álmodni lánynak fejfájás; másnak megkönnyebbülés; asszonynak lelkiismeret furdalás.


Az álomfejtők szerint, aki álmában tűt talál, olyan barátokra számíthat, akik nagyra értékelik őt. Tűt keresni álomban, fölösleges aggodalmakat jelez. Tűvel álmodni, egy barátság végét jelzi.

Tükör

Az álomban látott tükör az egészséges ember számára örömet jelent, ha viszont beteg az illető, egészségromlásra utal. A fényes tükör ájulást, a törött tükör pedig árulást jelez.

Tűzhely
Nőtlennek házasságot, másnak betegséget vagy helyváltoztatást jelent.


TY

Tyúk
Új taggal bővül a család.


U, Ú

Újszülött
Csecsemővel álmodni ártatlanságot, tisztalelkűséget, melegséget, új szerelem vagy új barátság kezdetét jelzi. Viszont szoptató asszonyt látni álomban, rosszat jelent, az fogja becsapni az illetőt, akiben a legjobban megbízott.

Utazás
Utazásról álmodni, az életcélok elérésére irányuló törekvést, általánosságban az életutat jelzi, melyet az álmodó örömtelinek és sikeresnek talál. Ha az álmodó ismeretlen területen utazik keresztül, az a versenytársak részéről reá leselkedő veszélyre utal. Aki álmában emberekkel teli autóban utazik, új és érdekes barátok, izgalmas kalandok elé néz. Ha viszont egyedül van az autóban, nehéz idők várnak rá.


Ü, Ű

Ürülék Aki emberi ürüléket lát álmában, az pénzhez jut, vélik a törökök.

Üstökös
Üstökösről álmodni, azt „üzeni” az álomlátónak, hogy sürgősen meg kell szabadulnia a fizikai és lelki akadályoktól, és tovább kell haladnia a céljai felé.


V

Varjú
Az álomfejtők úgy vélik, hogy varjúval álmodni, csalódást jelent mindenben, bánatra, balszerencsére figyelmeztet, sot halált is jelezhet.

Vér
Álomban vért inni, az álmodó kirobbanó életerejéről és energiájáról árulkodik.

Vipera
Viperáról álmodni balszerencsét jelent. Megölni egy viperát, általában jó ómen. Egy élő vipera a küszöbön, halálesetet jelez a házban.

Víz
Vízzel kapcsolatos álmok jelentése: a vízesés váratlan, kellemes dolog; a folyó, ha tiszta, akkor nyugodt sikeres életet; ha zavaros, fenyegető veszélyt jelent; az óceán: az illető békéjét; a kút belső nyugalmát jelzi; a mocsár pedig valamilyen veszélyre figyelmeztet. A magyar álomfejtők szerint: tiszta vízzel álmodni jószerencse, vagyonosodás jele; zavaros víz szomorúságot jelez, vagy az álmodó sajnálkozását egy általa jól ismert személy betegsége vagy halála miatt. Álomban a koszos víz látványa, egy gátlástalan személyre figyelmeztet, aki tönkre akarja tenni az álmodót.


Z

Zafír
Zafírral álmodni kellemetlen látogatóra utal.

Zászló
Zászlóval álmodni, ha az álmodó viszi, tekintélyt jelez; ha messziről látszódik, zavaros időt jelent.

Zuhanás
Zuhanásról álmodni a lelki egyensúly, az önkontroll elvesztését jelenti. Reprezentálhatja a veszélyeztetettség érzését, az önbizalom hiányát, a kudarctól való félelmet vagy képtelenséget a helyzettel való megbirkózásra. Ha valaki magasról zuhan ki álmában, és megsérül, készüljön fel arra, hogy nehéz napok várnak rá; ha a zuhanás nyomán nem sérül meg, a probléma kisebb és átmeneti jellegű lesz.


ZS

Zsiráf
Az összképre kell figyelnünk, átfogóbb szemléletmódra van szükségünk.

 

Hozzászólások  

0 #1463 Szia 2016-06-26 10:59
Kedves Erzsébet!
Az este elég különös álmom volt. A suliba indultam és nemsokára láttam pár ismerőst. Mielőtt bementünk volna a barátaimmal az osztályba, felmentünk egy sárga csúszdára (esőkabátban)le kellet zuhanyozni. Ezután mindenki ott volt az udvaron, mert ott kellett találkozni. Ekkor rájöttem, hogy ma megyünk táborba. Mindenki elment csak az maradt az udvaron aki jelentkezett. Ezután egy épületben találtuk magunkat nem volt bejárat, de megkellett találni a kijáratot (ezt csak később tudtam meg).Együtt kerestük a kijáratot, de valahogy lemaradtak/elsz akadtam a többiektől. Kétségbeesetten kerestem a kijáratot de valahogy nem találtam. Ezután átkerültem az óvodámban (ami a suli mellett volt),és láttam egy óvonőt, elkezdtem sírni tud -e segíteni, hogy megtaláljam a kijáratot. Erre elővett egy könyvet, ami ilyen madzaggal voltak összekötve.Muta tott egy teknőst aminek a jobb alsó lába/úszója lila színű volt. Azt is mondta a 3.-4.emeleten van ez a kijárat. Egyszer csak otthon voltam és gondolkoztam, hogy megkell tennem, hogy kijutok az épületből. Kiléptem az ajtónkon és hívni akartam a liftet, de ekkor a liftből ijesztő hangok jöttek és féltem. Így inkább a lépcsőn egy sárga takaróval lecsúsztam. Megint az épületben voltam, de már tudtam merre kellett mennem és megtaláltam a szobát. A hatalmas ajtón láttam a volt tanítóimat. A kijárat nem más volt mint egy nyitott ablak. (Ami mellett már elmentem1x az fix).Mikor kimásztam az ablakon ott vártak a többiek az udvaron és még nem mentek el. (Én meg végig azt hittem, hogy lekéstem a buszt.)
Köszönöm előre is a válaszát. Nagyon kíváncsi vagyok az álom jelentésére.
0 #1462 Boglárka 2016-06-26 08:59
Kedves Erzsébet!
Az elmúlt két éjszakai álmaim nagyon kíváncsivá tettek.
Az első éjjel azt álmodtam, hogy éppen telefonon beszéltem egy barátnőmmel, amikor éreztem, hogy mozog az egyik fogam. Kisiettem a fürdőbe, akkor láttam hogy a felső, középső, jobb oldali fogam kiesett. Édesanyámhoz rohantam, aki azonnal mondta, hogy siessünk fogorvoshoz. Itt felriadtam.
A második éjjel szintén azt álmodtam, hogy kiesett a fogam, de ekkor az alsó, középső, jobb oldali. Ekkor édesapám volt velem, aki azt mondta ráérünk fogorvoshoz menni.
Mindkét álom során kézbe vettem a kiesett fogam, és nem tudtam becsukni rendesen a számat.
Mit jelenthet?
Köszönöm a segítségét előre is.
Tisztelettel,
Boglárka
0 #1461 Rosta Erzsébet 2016-06-23 14:11
Kedves Viktória! – Re: #1456
Bár semmit sem írt magáról, az életkörülményei ről, az álma kontextusa alapján az a gyanúm, hogy mostanában túlterhelte magát, vagy esetleg úgy érzi, elveszítette a kontrollt a környezetében zajló események fölött, aminek az álmában természetes folyománya a balesete. A fulladása önbizalomhiányt jelezhet, ezért érdemes önmagába néznie, és megtudakolnia magától, személyiségének melyik oldala igényel több teret, hogy levegőhöz juthasson. A konfliktust mely a belső világa és a környezet között zajlik, önmagának kell feloldania. Más értelmezésben a fulladás az adott pillanatban végbemenő küzdelemre is utalhat, melynek során valamilyen változásra (változtatásra) törekszik, de még nem igazán tudja, hogyan kezdjen hozzá.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #1460 Rosta Erzsébet 2016-06-23 13:16
Kedves Baboka! – Re: #1455
Sajnos az álmai leírásából sok minden hiányzik. Egyikből sem derül ki, hogy a jelenben vagy a múltban játszódik-e; nem tudható, hogy a leírtaknak van-e valamilyen kapcsolatuk a valósággal, továbbá arra sem tudom a választ, hogy ébren miként viszonyul álmai főszereplőihez: a „régi ismerőséhez” és az egykori „szerelméhez.” Mivel ezen felül az álmai - a saját szavai szerint - semmilyen érzelmet sem váltottak ki önben, továbbá mindkét álmában passzív megfigyelője a történéseknek, nincs igazi támpontom az álmai esetleges üzenetének megfejtéséhez. Talán az is segíthetne, ha az említetteken túl, önmagáról is írna valamit.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #1459 Rosta Erzsébet 2016-06-23 11:20
Kedves Cecília! – Re: #1368, #1455
Mivel az élete eseményei látszólag nem indokolják az álmát, s a bevezető sorai alapján féltékenységről sem lehet szó, egyéb információ hiányában egyedül csak arra tudok gondolni, hogy olykor önbizalomhiánya lehet, vagy alul értékeli önmagát. Bár a két álmának a leírása szóról szóra azonos, nehezen hihető számomra, hogy minden apró részletükben megegyeznének. Lehet, hogy éppen a nüánsznyi eltérések hordoznak fontos információt. Esetleg az is fontos lehet, hogy mi történt az álmait (április 7-ét és június 16-át) megelőző napokban. Ez utóbbiakra azonban csak ön tudja a választ.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #1458 Alexandra 2016-06-23 06:55
Kedves Erzsébet!!
3 napja álmodom tovább az álmomat!
2 fegyveres ember megtámadott minket,gondolom egy iskolában. Le kellett ülnünk,ekkor a mellettem ülőhöz lépett az egyik és hadonászva fenyegette,hogy meghalsz! Aztán hozzám fordult ugyan ezekkel a szavakkal eltudtam venni tőle a fegyvert és elsőre a lábaba lőttem másodszor a homlokába!
Aztán szégyent megvetést éreztem es a hóviharban elmenekültem!
Következő nap,továbbálmod tam!
Egy szabadtéri rendezvényen voltunk találkoztunk ismerősökkel és az egyikhez odentem akit valojában is ismerek csak ugy döltek belőlem a szavak, és elmondtam neki,hogy mit tettem.
Aztán ma megint!
Miután elmondtam az ismerősömnek,ki nyílt egy folyoson egy ajtó,kórház szerűnek tűnt,
Bementem az ajtón és egy olyan ember volt bent aki ott volt a lövöldözésen! Megint kibuktak belőlem a szavak és elmeséltem mindent..... De a válaszát már nem tudom mert felébredtem
Nagyon Megkölszönném ha magyarázatot találna rá!
Azon kapom magam h napkölzben is erre gondolok h mit jelenthet!
Üdvözlettel Alexandra!
0 #1457 Csilla 2016-06-22 13:06
Kedves Erzsébet! A következőt álmodtam: Iker lánygyermekeim születtek. Nagy volt a meglepetés, mert egy gyermek érkezését vártam. A szülés után azonnal elindultam és elújságoltam (nem derült ki, hogy kiknek, vagy nem emlékszem rá). Annyit mondtam, hogy 4, vagyis négyre emelkedett a gyermekeim létszáma, ami valós, hiszen két felnőtt korú lányom van. Elképzelhető, hogy a 4-es számnak is van jelentősége? Köszönöm a választ.
0 #1456 Németh Viktória 2016-06-21 04:51
Kedves Erzsébet.
Én azt álmodtam, hogy valamiféle helyről jövök ki és elesek... A szemüvegem összetörik és a szilánkja a torkomba kerül. A telefonom is eltörik. Ott fekszek az úton és arra gondolok, hogy most itt feküdjek e az úton vagy visszamenjek e az étteremhez. Végül visszamentem és segítségét kértem a volt tanáromtól aki nem segített. Más viszont odajött és elvitt a kórházba. A kórházban ott tehetetlenkedte k és közben ott fuldokoltam. Ezután vége lett az álomnak,felébre dtem és ott éreztem a fájdalmat a torkomban
Mit jelen ez az álom? Előre köszönöm válaszát.
0 #1455 Baboka 2016-06-19 06:03
Kedves Erzsébet!
Az elmúlt éjszaka két álmom is volt! Szeretném ha megfejtené, segítségét előre is köszönöm:
első álom: egy régi ismerősőmnél nagy buli volt, de ők nem voltak otthon,, egyik szobából ruhangáltunk a másik szobába, a lépcső alatt tanult a nő nagyfia, de félmeztelenül, az egyik szobába ( ez egy újonnan épült szoba volt ) volt egy vetett francia ágy, valaki mondta, hogy nem alszanak egy ágyba,. Az ágy végén ott volt két fehér, gyönyörű csipkés babaruha,. Felvettem a kezembe és az első gondoltaom az volt, hogy összeházasodnak , majd az a gondolat jött be, hogy babájuk fog születni és az kislány lesz.
Második álmom: Az erkélyemen állok és egy csodálatos fekete autóból egy régi barátom integett kii (Ő valamikor a szerelmem volt, ) Megállnak és bemennek a szembe lévő családi házba, ahol nagy társaság egy hatalmas úszómedecében szórakozik. A Barátommal egy magas , rövid hajú szőke nő volt, aki nem is nézett hátra, csak tűsarkú cipőben és nyári ruhában ment. Ahogy beléptek az ajtón ők is ruhástul a vízbe ugrottak.
Az álmok nem váltottak ki belőllem semmi érzelmet, inkább kíváncsiságot.
Köszönettel : Baboka
0 #1454 Mészáros Cecilia 2016-06-16 17:46
Kedves Erzsébet! Sajnos ez az álmom újra megismétlődött. Nagyon aggódom!
1368 Cecília 2016-04-07 10:18

Kedves Erzsébet! Szokatlan és kétségbe ejtő álmom volt az éjjel. Párommal nagyon kiegyensúlyozot t a kapcsolatunk és szinte probléma mentes a való életben. Nagyon szeretjük egymást és határozottan szerencsésnek érzem magam, hogy ilyen férfit tudhatok magam mellett. Viszont az álmomban megjelent egy nő és elcsábította. Páromat kétségbe esetten faggattam és kérleltem, hogy őszintén mondja el mi ez az egész. Ő csak annyit felelt hosszú unszolásra , hogy már nem szeret. Sírtam , szőrnyű fájdalmat éreztem és csak azt hajtogattam, hogy ez nem lehet igaz könyörögtem neki, hogy ne tegye ezt velem de késő volt. A nő másnap már pakolta a szekrényünkből a holmit és közölte velem , hogy hozzá költözik. Válaszát előre is köszönöm ! Üdvözlettel : Cecília
0 #1453 Rosta Erzsébet 2016-06-15 13:22
Kedves Á! – Re: #1447
Az, hogy álmában ismétlődően éri medvetámadás, vagy fordítva, a medve menekül ön elől, arra utalhat, hogy gyakran haragot érez vagy haraggal viseltetik önmaga illetve mások iránt.
Ugyanez a ló esetében azt szimbolizálhatj a, hogy nehezen kezeli a szexualitását.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #1452 Rosta Erzsébet 2016-06-15 11:39
Kedves Vali! – Re: #1443
Mivel éppen a szeme előtt bújnak ki a földből és szökkennek virágba, az álmában látott virágok pozitív jelentést hordoznak. Szimbolikusan egy gondolat, vagy egy új kapcsolat virágzását, illetve életében egy új szakasz kezdetét jelezhetik. A domboldalon látott narancs illetve sárga színű vadvirágok a szabadságot, az üdeséget és természetes szépséget jelenítik meg. Az álma alapján kellemesen érzi magát, optimizmus töltheti el.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #1451 Rosta Erzsébet 2016-06-15 11:10
Kedves Kitty! – Re: #1444
Valószínűleg a háza tervezett eladása miatt álmodott a nagypapájával, és – mivel a ház az álmában a vihar (vagy valami más) előli menedékként szolgált a család részére – az a gyanúm, hogy a lelke mélyén idegenkedik a nagyszülői ház eladásától. Az álma vége viszont eléggé különös, mert általában csak idegennek (illetve nagyon régen látott, s ezért már elfeledett egykori ismerősnek) szokott bemutatkozni az ember.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #1450 Rosta Erzsébet 2016-06-14 13:26
Kedves Fanni! – Re:#1442
Bár az álma leírásából nem derül ki egyértelműen, feltételezem, hogy mostanában lehetett a ballagása. Mivel az ezt követő buli egyben búcsú is, nem tartom véletlennek, hogy az álmában minden olyan személy megjelenik, akiktől tanulhatott valamit.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #1449 Rosta Erzsébet 2016-06-14 13:09
Kedves Tina! – Re: #1441
Nem vagyok könnyű helyzetben, mert – mivel semmit sem írt önmagáról – még csak sejtelmem sem lehet, hogy milyen kapcsolat lehet az álma és a valóság között. A női mellek a kamaszkorban – pontosabban a női nemi hormonok termelésével (aminek beindulása a genetikai adottságoktól és egyéb körülményektől függően meglehetősen tág határok között változhat) – kezdenek el növekedni, és általában 17-18 éves korra fejlődnek ki teljesen. De nemcsak a pubertáskor idején figyelhető meg a mellek növekedése, hanem a terhesség idején is. Ennek jelei már az első trimeszter közepén észlelhetőek, és a növekedés gyakran egészen a szülésig folytatódik. (És a hormonális hatásokon kívül az elhízás miatt is megnőhetnek a mellek.) Mindezeket azért jegyeztem meg, mert az álma esetleges jelentése szempontjából fontos lehet az ön életkora. És az sem mellékes, hogy mennyire van megelégedve a mellei méretével, azaz jó lenne tudni, miért tiltakozik az édesanyja és elhunyt nagymamája megállapítása ellen.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #1448 K. Tünde 2016-06-14 07:50
Kedves Erzsébet! Azért írok, hátha megmondod mit jelent az álmom. Az álmomban fő rész a menekekülés, és mindig kocsiban. A házunktól, mindig valamennyi táskával rohanok a kocsiig, amivel aztán valahogyan sikerül elmenni. Az első esetnél (mert háromszor esett meg, vagyis inkább ennyire emlékszek) a házunkban valaki már összekészített csomagokat, én mindegyikbe belenézek, és kettőt kiválasztottam hasznosság alapján és elfutottam a kocsihoz amiben a testvérem várt, közben egy csomó ismeretlen ember próbál elkapni (mintha zombik lennének, nem szószerint csak agymosott módjára próbálnak elkapni minket.)
A mádosik esetnél, már célirányosabban megszerzem a csomagot, plusz felkaptam egy kevés pénzt plusz egy táska ruhát (ez már nem ismeretlen táska számomra, hanem az amit a koliban használok) megint futok de most mintha bérgyilkosok üldöznének de nem találnak el a golyóik, sőt az egyiktől elveszem a fegyvert és vissza lövök, nem találok el senkit. A tömeg ismét megjelenik, most lövöldöznek, tesóm az mondja nem baj ha a kapu zárva (nem szó szerint ezt, de erre utalt) elhajtott a kertünk felé a garázsból és ott a kocsi pattant egyet de a második próbálkozásnál már felrepült és sikerült a menekülés. (a kocsi golyóálló volt, meg tudom is én mikkel volt felszerelve, különös volt számomra, meg ott volt apám horgászfelszere lése is)
A harmadik esetben nem igazán tudtam mit vigyek még vissza is rohantam két törülközőért. Már nem emlékszem ki vezette a kocsit amibe beszálltam de több idegen ember ült benne. Az út szélén rengeteg érett paradicsom is volt, de nem akarták engedni, hogy leszedjem, de végül sokat könyörögtem és egyért megengedték, hogy kinyúljak. Viszont nem tudtam az ablakot lehúzni, nem volt lehetséges így az ajtót kellett résnyire kinyitnom, egy kissebb paradicsomot sikerült leszednem, nem azt amelyiket akartam, viszont így is otthagytam majdnem a fogamat a most már megint agymosott tömeg miatt. És még bántam egy kicsit, hogy nem saját hibámból, elszalasztottam azt a szép érett könnyű zsákmánynak tűnő paradicsomot. Viszont ez az álom kicsit tovább folytatódott, ugyanezekkel az emberekkel. Egy hegyoldalon találtuk magunkat ahol fel kell mászni és egy kártyákból, CD-kből, szemétből álló útvonalat követtünk. Az emberek folyamatosan szedték a szemetet, és én is segíteni akartam óvni a környezetet viszont én nem a közepétől akartam kezdeni, ezért felmásztam, a végén függőleges hegyoldalon, vízszintes fákba kapaszkodva. Végül egy őrült nőnél álltunk meg, aki kék ruhában volt. Eddig emlékszek viszonylag tisztán. Azért is írtam meg mert annyira élénk volt az álom, hogy nem megy ki a fejemből. Háttér információként azt elmondanám, hogy érettségizek, és félek, hogy megbuktam emelt törin. Nyáron dolgozni fogok, amitől megint csak tartok, mivel a könyvelés egy részét fogom csinálni valószínűleg, és ha azt elrontom, akkor ott gáz van. Nem értem miért maradt meg ez ennyire tisztán részletesen, csak két három álmom volt eddig életemben, amire majdnem ilyen részletesen emlékszem és azok nem voltak ilyen hosszúak. Köszönöm előre is a választ!
0 #1447 Á 2016-06-13 18:32
Kedves Erzsébet!
Két éve szakítottunk rendszeresen találkozunk ő szakított velem Karácsonykor. Mindkettőnknek van párja, jó volt a kapcsolatunk. Ezek mellett szinte minden álmomban medve és ló van. Rengeteget álmodom nagymamámmal ,aki már elhunyt, sokat üzent nekem álmomban és azok mindig bejönnek. Cigánykártyából jósolok és tenyérből , ha minden igaz ő az Őrangyalom lett, a kártya mindig azt mutatja ,hogy vissza jön hozzám az exem, és ezt ismert jósok is alátámasztották . A ló és a medve mit jelképezhet az álmaimban? Mindkettő megakar támadni vagy menekül előlem.
0 #1446 Rosta Erzsébet 2016-06-13 16:36
Kedves Á! – Re: #1440
Kiegészítő információ nélkül nem könnyű megfejteni az álmát, mert a jelentése több mindentől is függhet. Lényeges lehet például, hogy mennyi ideje szakítottak, milyen érzelmi állapotban váltak el egymástól, találkoztak-e azóta, az sem mellékes, hogy melyikük visel több felelősséget a válásukért, de nem hanyagolható el az sem, hogy jelenleg új kapcsolatban élnek-e. Röviden leírt álmából úgy tűnik, hogy még nem tette túl magát a szakításon, reménykedik a barátnője visszatérésében . Az is lehet, hogy mostanában történt valami, ami okot adhat a bizakodására, de ez egyáltalán nem szükségszerű, ugyanis annyi is elég az álmához, ha egyedül ön érzi volt párja hiányát. Összességében én vágyteljesítő álomra gyanakszom.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #1445 Rosta Erzsébet 2016-06-13 14:51
Kedves Judit! – Re: #1439
Lottón nyerni álomban általában két dolgot jelenthet: vagy arra utal, hogy a lelke mélyén már nagyon vágyik arra, hogy anyagi gondok, pénzügyi nehézségek nélkül éljen; vagy pedig valamilyen váratlan jó hír, örömteli esemény előjele. Az pedig teljesen természetes, hogy ha az embert öröm éri, szeretné, ha az elhunyt szerettei is részesei lennének boldogságának.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #1444 Kitty 2016-06-13 08:02
Kedves Erzsébet! A nagypapám évekkel ezelőtt meghalt, és anyukám is. Múlt éjjel azt álmodtam, hogy a papa házában együtt volt a család, és valami viharféle közeledett, vagy valami előt oda menekültünk, mintha a ház védett volna bennünket. Az álmom végén a papa magához ölelt, és azt mondta, hogy Huber vagyok (ez a neve, de az enyém nem, mert anyukám apukája volt). Ami a legfurább az egészben, hogy anyukám nem volt ott, a több családtag nagyjából igen. Ez már a valóság: el akarja adni a család a házukat, mert senki nem lakja. Mit jelenthet az álmom? Üdvözlettel: Kitty
0 #1443 Vali 2016-06-12 10:35
Kedves Erzsébet!
Remélem az álmom nem olyan rossz mint amilyen szép!
Álmomban egy enyhén dombos tájat láttam, ahogy a pillantásom végigsiklott a dombocskán, a fűben sorra kibújt a földből és kinyílt 8-10 db tenyérnagyságú (margarétára hasonlító) teljes egészében narancssárga virág. Távolabb 1 darab volt halvány citromsárga. Kellemes, örömteli érzés volt látni a virágos tájat. Lehajoltam, és a legközelebbit felemeltem. Nem volt szára, csak közvetlenül a földből nyílt. Amint felemeltem, rögtön előbújt és kinyilt a helyén egy másik ugyanolyan virág. Ekkor eszembe jutott, hogy nem lett volna szabad letépnem! Erre egy szívdobbanással felébredtem. Előre is köszönöm értékelését. Judit
0 #1442 Fanni 2016-06-12 10:26
Egy csomo ember volt az álmomban az volt ovónénimtől kezdve minden általános tanáromig és ez mind a ballagásom utáni bulin volt.
0 #1441 Tina 2016-06-11 21:47
Kedves Erzsébet!

Az álmom:
Anyukám és a rég elhunyt nagymamám ültek kint, a házunk udvarán. Lépkedtem feléjük, mintha akkor értem volna haza valahonnan. A nagymamám kiegyensúlyozot tnak tűnt, anyukám arcára nem emlékszem sajnos, azt hiszem teregetett, de rám néztek, mindketten megjegyezték, hogy megnőtt a mellem, én pedig bizonygattam, hogy nem, dehogy nőtt meg, csak képzelődnek.

Ez mit jelent? Válaszát előre is köszönöm.
0 #1440 Á 2016-06-05 15:41
Kedves Erzsébet!
Nemrég küldtem önnek egy üzenetet freemailon , azután olvastam , hogy ott ne kérdezzünk az álmokról, az álmom a következő: Az exemmel a tükör előtt ölelkeztünk és néztük magunkat benne, közben mosolyogtunk. Előtte volt egy kis erotika is az új autójában , amely csak az álmomban volt új,valójában nem olyan kocsija van. Várom a válaszát.
Üdvözlettel: Á.
0 #1439 Judit 2016-06-04 21:38
Kedves Erzsébet!

Köszönöm a választ a kérdésre meg az a válaszom hogy én nem szeretem a szüleimet apám alkoholista volt anyám átadott a nagymamáéknak 3 éves koromban akkor meghalt bennem a szüleim iránt minden érzésem nekem csak a nagymamámék voltak akik felneveltek 5-ödik gyerekként és ezért mindig hálás leszek nekik amikor felkeltem jó érzés volt egész nap arra gondoltam mit jelenthetett az álom de már tudom mert leírta.:)

És ma meg azt álmodtam hogy nyertünk a lottón nem tudom hogy ez befolyásolja e hogy anyóst apóst nagymamát láttam és ezt sem tudom mire vélni egy jel vagy üzenet?
Köszönöm szépen még egyszer a segítséget.
-1 #1438 Rosta Erzsébet 2016-06-04 14:59
Kedves Judit! – Re: #1434
Átlapozva a korábbi álmait, feltűnő számomra, hogy a halott anyósa, apósa, de különösen a nagymamája gyakran feltűnik az álmaiban, viszont a saját szüleivel sohasem álmodott, Nem tudom, hogy élnek-e még, de az eléggé különös, hogy sohasem fordul hozzájuk tanácsért. Az álmaihoz fűzött elejtett félszavak alapján olyan érzés alakult ki önről bennem, hogy nehéz gyermekkora lehetett, és a nagymamája volt az a személy, aki mindig kiállt ön mellett a bajban, akinek igazán kiönthette a szívét. Talán ezért nem képes őt még három év múltán sem elengedni. Álmai alapján az is lehet, hogy felnőttként - a nagymamája mellett - a párja szüleitől kapta meg azt a szeretetet, amiben gyermekként esetleg hiányt szenvedhetett. Ha ez az igazság, akkor teljesen indokolt lehet, hogy hiányolja őket és viszonylag gyakran velük álmodik. Valószínűleg ezen álmainak - amennyiben nincs bennük direkt utalás valamire - nem is a tartalmuk a fontos, hanem az, hogy álmában miként éli meg ezeket a találkozásokat, és felébredve milyen érzések töltik el a nap hátralévő részében.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #1437 Rosta Erzsébet 2016-06-04 13:32
Kedves Nicole! – Re: #1416, #1436
Bár – mint kiegészítő bejegyzésében írja – minél fiatalabb korban szeretne gyermeket, és erre meglenne a lehetősége, álmát mégsem szó szerint, vagyis vágyteljesítésk ént értékelném, ugyanis azt is megjegyzi, hogy még nem érzi elég stabilnak a párkapcsolatát. Ha mindezek ellenére, mégis a gyermekvállalás ról szólna az álma, akkor sem pozitív az üzenete, mert nem a – szereplők között meg sem említett – párja, hanem édesapja az, aki igazán kíváncsi a gyermek megszületésének időpontjára, ő fordul a bölcs öregember szimbolizáló nagyapja szelleméhez a kérdésével. Ez mintegy megerősíti azt a ki nem mondott érzését, hogy nem egyformán szeretnének gyermeket. Mivel a gyermek világrajövetele a jelzett (megjósolt) időpontban elmarad, a tudattalanja azt üzeni, hogy az anyává válásnak még nem jött el az ideje. Ha viszont a terhesség életirány-váltá st, vagy a családalapítás kezdetét szimbolizálja, az esetben is figyelmeztetésk ént kell értékelni azt, hogy ennek a gyümölcsöző volta igencsak kétséges. Ha pedig elvonatkoztatun k a gyermek utáni vágyától, és egy kreatív folyamat egyik stádiumaként értékeljük a megfogantatást, majd a növekvő pocakkal jelzett fejlődést, akkor is csak azt láthatjuk, hogy egyedül az édesapja érdeklődik a „projektje” sikere után. Bár örömmel veti bele magát a „kivitelezésébe ” – a lehetősége nem realizálódik.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #1436 Nicole 2016-06-03 22:53
Kedves Erzsébet!
Korábbi álmomhoz kapcsolódó kérdéire válaszolok:
22 éves vagyok, párkapcsolatban élek, a párom 3 hónappal ezelőtt jegyzett el. Nem voltam korábban állapotos, de minél fiatalabb korban szeretnék gyermeket, azonban jelenleg úgy érzem, nem elég stabil hozzá a párkapcsolatom. Édesapám elég távolságtartó, de jó a kapcsolatunk, nagyapám 8 éves koromban öngyilkos lett, így sok emlékem nincs róla.
Szép estét! :)
0 #1435 Rosta Erzsébet 2016-06-03 13:04
Kedves Eszter! – Re: #1433
Bár nem sok támpontot adott az álma értelmezéséhez, annak alapján, hogy „háziállatként” kíván gondoskodnia madárpókról, nem érez ellenszenvet a pókokkal szemben, vagyis az ön számára nem csapdát állító, hálót szövő veszélyes lényt, hanem az élővilággal való kapcsolatot szimbolizálják, azaz arra törekszik, hogy integrálja magát a környezetébe. A tarantula azonban – az ön gondatlansága következtében – megszökik, ami azt sugallhatja, hogy a tervezett feladatra még nem készült fel, nem rendelkezik a szükséges felelősségtudat tal.
Ami pedig az álmok megjegyzésével kapcsolatos kérdését illeti, én álomnapló vezetését javasolnám. Vagyis válasszon ki egy füzetet erre a célra, és éjszakára - megfelelő íróeszközökkel együtt - tegye az éjjeli szekrényre vagy a párnája mellé. Ha éjszaka (rémálomból) vagy reggel az álmából felébred, azonnal jegyezze fel a friss álomélményeit, különös tekintettel az álma helyszínére, cselekményére, szereplőire, és az álma közben megélt érzéseire. Az egyes álmokat célszerű dátummal ellátni, mert így könnyebben emlékszik az álmait befolyásoló napi eseményekre és az esetleges hangulati elemekre.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #1434 Judit 2016-05-30 13:48
Kedves Erzsébet!

A következőt álmodtam egy házban voltam aminek a folyósója úgy nézett ki mint egy szállodáé de nem szállodában voltam ekkor bent voltam egy szobában ahol megpillantottam anyósomat ő egy olyan szerződés félét olvasott olyat mint egy lakás szerződés és alá is írta ekkor elindultunk egy másik szoba felé és amikor bementünk oda a szoba egyből azé a házzá alakult át ahol felnőttem én leültem az ágyra és anyósom felnézett a plafonra mosolygott egyet és apósom is megjelent ekkor azt mondtam anyósomnak hogy nagyon szépen kérem hívja ide a nagyimat is csak 1-2 percre hogy hagy lássam őt is ekkor ő átment a másik szobában én meg apósomtól megkérdeztem hogy van ő azt mondta nagyon jól ekkor jött a nagyi is és mikor megláttam nagyon megörültem majdnem sírtam is de érdekes mód nem éreztem semmit se örömöt se bánatot se haragot semmit a világon pedig mindent megadnék hogy lássam tényleg a nagyimat ekkor a nagyi oda ült mellém és azt mondta hogy a lakás szerződésünket jó lett volna lefordítattni valakivel mert bár magyarul volt írva de nem értettük ami benne le van írva bár ennek már 7 éve és ekkor fel is keltem sajnos semmit nem tudtam meg mi lehetett ez és csak azért írtam le az álmom mert ha nincs is jelentősége azt jó lenne tudni mit jelent anyóssal apóssal nagymamával álmodni? anyósom 2008 ban halt meg apósom 2010 ben nagymama 2013 ban.
köszönöm a segítséget előre is.
0 #1433 Mayor Eszter 2016-05-27 14:29
Kedves Erzsébet!
Én arról álmodtam múltkor, hogy az állatkereskedés ben veszek egy madárpókot melyet mikor hazaviszek és leteszem az asztalomra, elszökik. Amikor álmodtam mindezt, akkor rémült voltam, pedig élőben is szeretnék egy madárpókot. Ez mit jelenthet?
És kíváncsi lennék, hogyan tudnám megjegyezni az álmomat, nagyon sokszor nem emlékszem.
Előre köszönöm válaszát! Tisztelettel; Mayor Eszter
+1 #1432 Rosta Erzsébet 2016-05-27 12:57
Kedves Viktória! – Re: #1429
Mivel a rövid kiegészítésében azt írja, hogy mostanában azon gondolkodik, hogy levágja-e a haját, az álmát nagy valószínűséggel nem szimbolikusan, hanem közvetlen módon kell értelmezni. Önben ugyan még nem tudatosult, hogy mi lenne a jó választás, a tudata alatt már kellő mennyiségű információ „összegyűlt” ahhoz, hogy a tudattalanja által kreált álma – a hajvágás eredményének negatív értékelésével – egyértelműen nemleges választ adjon a kérdésére.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #1431 Rosta Erzsébet 2016-05-27 11:46
Kedves Judit! – Re: #1415
Bár így, teljesen ismeretlenül, csupán a tartalma alapján, kockázatos bármit is mondani az álmáról, ugyanis a farkas nemcsak szimbólumként hordoz változatos jelentéstartalm at, de az egyes kultúrákban még az álombéli megjelenését is eltérő módon értelmezik. Azonban a leírtak alapján - noha a mellékszereplők (állatorvos, fiatal férfi) nem kifejezetten segítőkészek - számomra mégis úgy tűnik, az álma egyértelműen pozitív jelentésű, mert tudattalanjának „alkotása” az ön természet iránt érzett szeretetét, felelősségét fejezi ki. Álmában ugyanis a balesetben súlyosan megsérült fehér farkas, mint védelmező, életet adó szimbólum jelenik meg, amit ön gondoskodó énje ösztönösen felismer, és azonnali cselekvésre (segítségnyújtá sra) készteti.
Üdvözlettel,
Erzsébet
+1 #1430 Rosta Erzsébet 2016-05-26 15:28
Kedves Erzsébet! – Re: #1426
A gólya az új élet, a boldogság és az örömökben gazdag házasság szimbóluma, ezért, ha egy (termékeny életkorban lévő) nő álmodik vele, elsőként mindig a terhesség lehetőségét érdemes megvizsgálni, még akkor is, ha ennek még nincsen semmiféle előjele. Ez esetben azon érdemes elgondolkodnia, hogy a tudata alatt miért érzi azt, hogy a környezete nem tartja fontosnak az ön számára ily pozitív jelentést hordozó madár megmentését.
Abban az esetben, ha az előbbi eshetőség kizárható, a sérült gólyamadár álombéli megjelenése a boldogságát fenyegető apróbb veszélyekre figyelmeztethet i. Az viszont, hogy eltökélt a madár megmentésében, aggódik a sorsa miatt, arra utalhat, hogy az egyik családtagja, vagy valamelyik rokona hamarosan az ön segítségére szorul.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #1429 Németh Viktória 2016-05-25 16:15
Tisztelt Erzsébet!
Én azt álmodtam, hogy otthon levágom a hajam egy ollóval úgy, hogy az nem tetszik.
Mostanában pont azon gondolkodom, hogy levágjam e. Ez jelent valamit? Előre köszönöm válaszát.
0 #1428 Rosta Erzsébet 2016-05-25 13:25
Kedves Dóri! – Re: #1417
Az önéhez hasonló álom, melynek az a lényege, hogy a fogmosás eltávolítja a fogkövet és az üledéket a fogakról, és azok ezt követően – mint régen – gyönyörű hófehérek lesznek, arra utal, hogy az álomgazda önmaga erejéből képes lehet egy elhúzódó betegségből (vagy szimbolikusan értve, egy elhúzódó kellemetlen, rossz közérzetet okozó helyzetből) kilábalni, kikecmeregni; vagyis idővel minden rendbe jön. Az ön álma azonban visszatérő (újból megjelenik az alsó fogsorán a fogkő), ami arra figyelmeztet, hogy a környezete megbízhatatlans ága miatt óvatosnak kell lennie.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #1427 Rosta Erzsébet 2016-05-25 12:58
Kedves Katalin! – Re: #1419
Ha jól értelmezem a leírását, nem alvabeszélésről (somniloguy) van szó, hanem álmodta azt, hogy a felsorolt számokat mondogatta. Sajnos a három ismételgetett szám – 79, 83, 52 – között én semmilyen lényeges összefüggést nem vélek felfedezni, önről pedig még ennél is kevesebbet tudok, ezért – mivel ok nélkül aligha választhatta ki őket – saját magának kellene elgondolkoznia azon, hogy miért fontosak ezek a számok, milyen kapcsolatban állhatnak a családjával, a mindennapjaival , esetleg az élete fontosabb eseményeivel.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #1426 Szarvas Erzsébet 2016-05-25 06:03
Kedves Erzsébet! Az éjjel sérült gólyával álmodtam, ami a szülői ház udvarán feküdt. Próbáltam neki állatorvost keresni, de a körülöttem lévő emberek nem igazán akarták meggyógyítani, inkább el akarták tüntetni onnan. Mit jelenthet ez? Köszönöm.
0 #1425 Rosta Erzsébet 2016-05-24 15:37
Kedves Nicole! – Re: #1416
Az álma többféleképpen is értelmezhető, ezért megkönnyítené a dolgomat, ha némi kiegészítő információt kaphatnék öntől. Van-e az álmának bármilyen köze a valósághoz? Mivel a terhesség szimbolikusan is értelmezhető, tudnom kellene, hogy párkapcsolatban él-e, illetőleg termékeny korban van-e. Esetleg az is érdekes lehet, hogy volt-e már korábban állapotos (szült már), vagy szeretne gyermekeket? Érdekelne továbbá, hogy milyen (volt) a viszonya a családja férfi tagjaival (vagyis az édesapjával, a nagyapjával). És természetes bármi egyébről is írhat, amit hasznosnak vél.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #1424 Rosta Erzsébet 2016-05-24 14:20
Kedves Sziszi! – Re: #1413
Mivel az álmod gyakran ismétlődik, és nem mutat semmilyen fejlődési irányt, biztosan állíthatom, hogy a helyes választ még nem találtad meg rá. Abban valószínűleg igazad van, hogy lelkileg nehezen tudod elengedni, az viszont pozitív dolog, hogy – ellentétben a korábbi álmaiddal – most az exed kezdeményezi a kibékülést, ő szeretne bocsánatot kérni. Ez számomra kevésbé erős kötődést jelent, mint amikor Te mentél utána. Viszont valamiért nem lehet teljesen tökéletes az új kapcsolatod, valamilyen tulajdonság, érték hiányozhat az új párodból, ami a régiben megvolt, mert ha nem így lenne, egyre ritkábban álmodnál az exeddel. Az ismételt kibékülés helyett azonban én inkább azt javasolnám, hogy beszélj őszintén a jelenlegi pároddal, meséld el neki az álmaidat, s azt is, hogy ha van vele valamilyen problémád.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #1423 Rosta Erzsébet 2016-05-24 13:59
Kedves Judit! – Re: #1414
Mivel korábban nem számolt be hasonló álomról, szerintem is valószínűtlen, hogy poszttraumás stressz állna az álma mögött. Tehát nem kell arra gyanakodni, hogy gyermekkorában molesztálták, vagy szexuális abúzus érhette. Inkább azt jelezheti álmával a tudattalanja, hogy valamilyen személyes sérelem, gáncsoskodás érhette az utóbbi időben, vagy valaki kihasználja a jóságát, megpróbálja kizsigerelni önt. Emellett szól többek között az is, hogy az álombéli agresszor nem egy ismert személy. Ennek figyelembevétel ével az sem biztos, hogy valóban létezik-e egy ilyen „ellenség”, hanem egyszerűen csak arra figyelmezteti az álma, hogy sok felelősség, feladat hárul önre, ami miatt „leigázottnak” érezheti magát.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #1422 Rosta Erzsébet 2016-05-24 13:06
Kedves Alice! – Re: #1412
Mivel azon kívül, hogy nő, semmit sem tudok magáról, csak segíteni tudok, az álma értelmezése önre vár. A barnás víz, melyben több ember társaságában úszott piszkosnak tekinthető, ami arra utalhat, hogy mostanában „rossz passzban van.” Egy kis időre célszerű megállnia, és tisztába tenni a gondolatait. A zavaros víz ugyanis általában negatív szimbólum, azt sugallja, hogy a tisztánlátáshoz el kellene távolítania életéből az akadályokat.
A bikinijének elszakadó alsó része azt sejteti, hogy „nem érzi igazán jól magát a bőrében”, valamire alkalmatlannak tartja magát. Lehet, hogy a szexualitása miatt nyugtalan, de sem zárható ki, hogy általában kritikus önmagával.
Az pedig, hogy fogszabályzó kerül a fogaira – holott a valóságban nincs szüksége rá – azt jelentheti, hogy tökéletességet várnak öntől, amihez nem igazán fűlik a foga.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #1421 Vida Vivien 2016-05-24 12:23
Kedves Vivien! – Re: #1408
Sajnos csak annyit tudok önről, hogy feltehetően iskolába jár, ezért csupán sejtésem lehet az álma jelentéséről. Részletes értelmezésre nincs lehetőségem, legfeljebb annyit tudok segíteni, hogy a repülőgép katasztrófa általában azt a veszélyt jelezheti, hogy az életében valami gyorsan és váratlanul végződhet. Lehet, hogy a céljai, a vágyai rugaszkodtak el túlzottan a talajtól, de arra is utalhat az álma, hogy önnek vannak kétségei e cél elérhetőségében . Esetleg azért, mert nincs kellő önbizalma. És persze az sem zárható ki, hogy az is jelentéssel bír, miszerint ön – ellentétben az osztálytársaiva l – végül is épségben megússza a zuhanást. Ebbe azonban – részben a bevezetőben jelzettek miatt, valamint az álom részletei ismeretének hiányában – nem mennék bele.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #1420 Rosta Erzsébet 2016-05-24 11:23
Kedves Heny! – Re: #1407
Röviden leírt álma látszólag egyszerűnek tűnik, ennek ellenére - az élethelyzetétől , mentális, érzelmi és fizikai állapotától függően – többféle értelmezése is lehet. Könnyebb lenne a dolgom, ha valamit önmagáról is írt volna, és esetleg az is segítségemre lehetne, ha ismerném az álma egyéb részleteit is. Ezek hiányában – némileg vakon próbálkozva – az álmában a legfontosabbnak azt érzem, hogy vízbezuhanást, majd az alámerülést félelem nélkül, mondhatni könnyedén éli meg. Mivel az álmában a balesetet önmaga idézi elő azzal, hogy az autója fölött elveszti az uralmát, a történet azt sugallja, hogy a valódi életének eseményei, történései kieshettek az irányítása alól. Hogy mindez egy hídon történik, azt is jelentheti, hogy erre életének egy átmeneti periódusában került sor. Lehet, hogy rossz döntést hozott, vagy felelőtlen, gondatlan volt. Ugyanakkor – mivel nem érez semmiféle félelmet, vagy bűntudatot – feltételezhető, hogy nem tartja jelentősnek a problémát, nem különösebben izgatja, hogy miként alakulnak a dolgok. Talán éppen azért nyugodt, mert „kiszállva a projektből”, a továbbiakban nem kell érte felelősséget vállalnia.
Üdvözlettel,
Erzsébet
-1 #1419 Tóth Katalin 2016-05-23 06:57
Kedves Erzsébet! Álmomban ezeket a számokat mondogatta. 79, 83, 52. Képileg nem jelent meg, de ezt mondogattam. Vajon mit jelenthet? Köszönöm a választ. üdv. Tóth Katalin
0 #1418 Éva 2016-05-22 19:32
Kedves Erzsébet!
92-ben rákos,59 évesen elhunyt Édesanyámmal álmodtam.Utolsó 3 hó álmomra,de egy kertben padokon ültünk több nő beszélgettünk,n evettünk. Körülöttünk fák voltak,kissé sárgás-zöld levelekkel.Arco kra nem emlékszem.Amiko r felmentünk a házba,konyhasze krényből kiömlött a porcukor(?).Feh ér por kb.bokáig ért a földön.Anyukám lapátolta fel.Én ijedt voltam.Máskor virágos réten nevetgélünk anyuval.megyünk sóskát szedni,mint gyerekkoromban falun.Mit jelentenek? : sigh:
0 #1417 Dóri 2016-05-20 09:24
Kedves Erzsébet!
Visszatérő álmom,hogy az alsó fogaimon fogkő van és mikor megmosom őket lejön róla darabokban és utána gyönyörű szép hófehérek lesznek! Szeretném megtudni,hogy jelent-e valamit, mivel soha nem szokott visszatérő almom lenni,de ez mostanában hetente előfordul. Előre is köszönöm a válaszát.
0 #1416 Nicole 2016-05-18 16:12
Kedves Erzsébet!
Nem nagyon szoktam foglalkozni az álmaimmal és többnyire nem is emlékszem rájuk reggel. Azonban amit most álmodtam, nagyon megragadt és egész nap ez járt a fejemben. A segítségét szeretném kérni abban, hogy mit jelenthet.
Az álmom: Állapotos voltam, már szép nagy pocim volt, és imádtam. Az álmomban mindig mellettem voltak a barátaim, a családom. Aztán édesapám beszélt nagyapám szellemével, és ő mondta meg, hogy melyik nap hány órakor fog a baba megszületni. Eljött az idő, de a szülés nem indult be. Édesapám ideges lett és mérges, hogy még halottként sem lehet adni nagyapám szavára és nem lehet benne megbízni. A gyerek később sem született meg, majd felébredtem.
Előre is köszönöm. Szép estét!
0 #1415 Judit 2016-05-18 06:56
Kedves Erzsébet,

az éjjel a következőt álmodtam:
Mentem az úton és egy vérző fehér farkas volt az úttesten, akit tudtam, hogy elütöttek az autók és azért fekszik ott (bár nem láttam magát az eseményt). Elmentem mellette, de láttam a kölykét, és nem akartam, hogy ő is elpusztuljon, ezért úgy döntöttem magammal viszem. Miután mentem már pár métert, a fehér farkas utánam jött, és mutatta még kettő fekete kis kölykét a kezében és szólt is hozzám, hogy azokat is vigyem el és neveljem fel, kért engem erre, mert én lennék erre a legjobb alany. Én annyit kérdeztem, hogy "de hát hármat neveljek fel?" úgy éreztem túl sok lesz. De végül elvittem őket is, a fehér farkas pedig visszament az úttestre és lefeküdt meghalni. Utána az állatorvoshoz mentem, ahol nem a kölyköket nézte, hanem engem vizsgált (mintha nőgyógyász lett volna..) De én kértem, hogy menjen ki gyorsan az úttestre, hátha még meg tudja menteni a farkast, és elmeséltem a történetet. Ott volt egy fiatal férfi is, aki közölte, hogy nem tarthatom meg mindhárom kölyköt, mert tiltja a szabály, hogy farkas kölyköket tartson bárki, de én közöltem, hogy én akkor is megtartom őket és kész. Ezután felébredtem.

Előre is köszönöm, ha meg tudja fejteni az álmom jelentését.

Szép napot kívánok!
0 #1414 Judit 2016-05-17 07:30
Kedves Erzsébet!

Álmom most rövid volt de elgondolkodtató.

Történt ugyan is hogy egy házban voltam olyan volt mint most a bérházunk de még is más volt a folyosó is meg minden a széken ültem egy hölggyel ő göndör barna hajú volt és szemüveges és beszélgettünk sajnos arra már nem emlékszem miről de arra igen hogy azt mondtam neki milyen jó hogy nagyapa túltudott lépni a gyászon hogy megözvegyült erre a hölgy azt mondta igen én nem tudom ki volt az a hölgy de olyan volt mintha a nagyim lett volna csak fiatalabban olyan 50 körül volt és tök sima volt az arcbőre is ekkor felálltunk a székről és bementünk a szomszédnéni házába aki itt mellettünk már meghalt és megnéztem hogy milyen szép rend tisztaság van ekkor én átjöttem ide az otthonomban mert megakartam számolni a pénzt ami az ágyon hevert leültem és abban a pillanatban egy 50 körüli férfi nekem esett hogy ő megakar engem erőszakolni én ellenálltam és mondtam neki hagyjon békén de amikor kiabálni akartam segítségért egy árva hang sem jött ki a torkomon de próbáltam kapálózni ekkor felébredtem mert nem akartam végig álmodni ezt az álmot...(arról tudni kell hogy engem soha senki nem akart és nem is erőszakolt meg sajnos arról meg nem tudok hogy mikor apám részeg volt és hazajött anyám nem volt otthon akkor apám mit csinált mert még nagyon pici voltam de tuti erőszakról nem volt szó soha....) akkor mi lehetett ez az álom? várom válaszát köszönöm előre is.
0 #1413 Sziszi 2016-05-16 13:08
Szia! Nekem az lenne a kérdésem/problé mám, hogy majdnem minden éjjel a volt párommal álmodom, akivel már lassan egy éve külön vagyunk, és azt álmodom, legtöbbször, hogy jön bocsánatot kérni , ki akar békülni , de elutasitom mivel neki is és nekem is van most párom. De annyira fel kavar , nagyon valóságos, és azért is érdekel ennyire, hogy mi ennek a jelentése mert mi már háromszor is voltunk együtt, és mielött harmadjára is összejöttünk volna, akkor is mindig róla álmodtam, csak akkor arról szóltak az álmaim hogy mentem mindig utánna, és nem érdekelte..aztá n későbbiekben tényleg összejöttünk, elmondta MAGÁTÓL hogy minden este rólam álmodott, hogy jön utánnam és nem törödtöm vele.. a mostaniakban pedig amiket ugye én álmodok, békülne, és szivem szerint akarnám, de eszem szerint félek töle hogy megint megbánt...és ezt álmomban teljesen átérzem..most arra lennék kiváncsi hogy megérezzük egymás hiányát, vagy csak nem tudom lelkileg elengedni? mert mióta szétmentünk, nincs olyan hét hogy ne álmodnék vele :(
0 #1412 Alice 2016-05-15 15:28
Kedves Erzsébet!
Azt álmodtam ma éjjel, hogy több emberrel úsztam egy barnás vízben. A bikinim alsó része elszakadt, amire egy barátnőm figyelmeztetett . Ezután kiszálltam a vízből. Majd valahogyan fogszabályozós lettem (igazából nem vagyok az). Először tetszett, majd hisztiztem, hogy vegyék le, mert nagyon csúnya voltam úgy.
Mit jelent ez?
0 #1411 Rosta Erzsébet 2016-05-15 13:27
Kedves Balázs! – Re: #1406
Mivel – mint írja – visszatérő álomról van szó, álmának valószínűleg üzenete lehet az ön számára. Mindenekelőtt fontosnak tartom megjegyezni, hogy a vízzel kapcsolatos álmok általában szoros kapcsolatot mutatnak az életünk folyamán átélt érzelmeinkkel. Ezért annak értelmezéséhez, hogy mit jelenthet a víz az álmában, alapvető lenne tudni, hogy mi történik mostanában az életében. Például sokat segíthet, ha számba veszi, milyen ki nem elégített érzelmi szükségletek, konfliktusok, megoldatlan problémák vagy csalódások állhatnak a háttérben. Azzal, hogy az álma ismétlődő jellegű, a tudattalanja igyekszik jelezni a problémát. Bár újra és újra minden kényszer nélkül „alámerül a tudattalanjába” , mivel az álmait összességükben negatívan (kellemetlen érzéssel) éli meg, nem nyert megtisztulást, eddig nem lelt rá a megoldásra. Pedig ha az okot sikerül azonosítania, talán további segítség nélkül is teljes fizikai és lelki megújulásban lehet része, elhárítva az akadályokat új célokat tűzhet maga elé, és megtanulva miképpen uralkodhat az érzelmei fölött, testi, lelki és szellemi egészségben lesz része.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #1410 Rosta Erzsébet 2016-05-15 12:12
Kedves Eufrozina! - Re: #1402
A leírásból úgy látom, hogy nem igazán sikerült „új hazájában” gyökeret vernie, vagyis – még ha bizonytalannak is látja a jövőjét – a hazatéréssel nincs túl sok veszíteni valója…
Lehet, hogy a legutóbb látott álma is egyfajta biztatás, ugyanis az egér – noha látszólag jelentéktelen, apró kis lény – meglehetősen leleményes és intelligens teremtmény. Álombéli megjelenése arra utalhat, hogy nem az erő, a méret a lényeg, hanem a szabad döntés, gyors észjárás és cselekvés a legfontosabbak a korlátozott lehetőségek minél jobb kihasználásában.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #1409 Rosta Erzsébet 2016-05-15 11:44
Kedves Hanna! – Re: #1403
Annak, hogy pontosan nyolc foga hullott ki, nem látom különösebb jelentőségét. Ami viszont a kékkel kapcsolatos kérdését illeti, talán érdemes megjegyezni, hogy - mivel ezt a színt gyakran a vízzel, a mennyel és az égbolttal asszociálják – a kék álomban általában pozitív jelentésű. Az ön esetében azonban – figyelemmel a való életére – szerintem inkább a másodlagos értelmezése a valószínűbb, azaz szomorúságra, depresszióra utalhat.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #1408 Vida Vivien 2016-05-15 06:04
Kéne egy kis segítség mert azt álmodtam hogy elutaztunk épp repülőgépen voltunk az osztálytársaimm al de az egyiket nem engedték hogy üljön melléjük és egy másik fülkébe volt és én emlékszem hogy én felmentem a lépcsőn és a repülőgépen meghalt a pilóta és lezuhantunk de én nem sérültem meg egy seb sem volt rajtam engem kimenekítettek de az osztálytársaima t nem egy nagy erdőbe zuhantunk és volt egy kicsi víz is meg egy kutya és én szerettem volna megmenteni az osztálytársaima t de nem engedték és vége volt az álmomnak
0 #1407 Heny 2016-05-14 22:49
En azt almodtam hogy autot vezettem es egy nagyon meredek hidra erve a kanyarban az auto fejjel lefele elkezdett a vizbe zuhanni Es lattam ahogy kozeledek a vizhez es ereztem ahogy sullyedek mikor leertem az aljara akkor behunytam a szemem es azt mondtam magamnak hogy akkor most meghalok es egy nagyon konnyu legies erzes volt mintha ment volna ki a testembol az elet majd felebredtem de nem feltem egyaltalan ez mit jelenthet?
0 #1406 Balázs 2016-05-11 22:30
Kedves Erzsébet!

Olvastam vízzel kapcsolatos álmokról, de nem igazán találtam olyan leírást, ami magyarázattal szolgálna az esetemben gyakran visszatérő álomra.

Az alap helyzet a víz, de nem természetes környezetben, hanem kivétel nélkül medencében játszódnak le ezek az álmok. Inkább egy nagyobb csarnok, uszoda belsejében. Ritkán fordul elő hogy kültéren játszódik.

A vízzel mindig kapcsolatba kerülök. Változó történésekkel, önszántamból sok esetben le is merülök, de mindig feljövök a felszínre.

AMi nyomasztó ezekben az álmokban, hogy bár nem zavaros, maga az épület vagy a medence régies. Sokszor repedezett. Előfordult hogy a csempe volt koszos. Összességében kellemetlen érzést kelt, de valamiért még is mindig beleugrok, bemegyek a vízbe. (szintén mindig önszántamból jutok a partról a vízbe)

Érdekelne, mit gondol erről az álomról.
Szíves válaszát és segítségét előre is köszönöm!
0 #1405 Rosta Erzsébet 2016-05-11 12:03
Re: #1404
A leírás alapján – feltéve, hogy a cica eltűnése nem az álom része – ún. vágy beteljesítő álomról lehet szó. Valószínűleg nagyon hiányzik a cicája, ezért álmodta azt, hogy megkerült.
0 #1404 Heni 2016-05-11 03:47
Szürke cica ami valoszinü màr nem èl mert el tünt ès nem tudjuk hol van azzal àlmodtam .9
0 #1403 Hanna 2016-05-10 20:57
Kedves Erzsébet!
Valóban, mindháromra igen a válasz... !
De csak az álmomban álltam érettségi előtt. A valóságban jövőre kerülök a diploma elé.
Az hogy 8 darab fog esett ki és hogy meg is számoltam, bírhat valamilyen jelentőséggel? Illetve mit jelent a kék szín ami áthatotta a konyhát?
Köszönettel, újra és újra (!)
0 #1402 Eufrozina 2016-05-10 13:28
Kedves Erzsebet! #1395
Nagyon szepen koszonom! Mamammal volt egy nagyon eros kapocs, 2szer tudtam csak hazalatogatni, mielott meghalt. Nem tudom megerte e kulfold. Meg annyit hozzatennek, hogy eletem legnehezebb idoszakat elem, valoszinuleg valok es 10 evnyi kulfold utan hazamegyek a bizonytalanba a gyermekeimmel. Jo lenne tudni jo dontes volt e kulfold, mert nem volt kolbaszbol a kerites, es nem is lett jobb. Eljatszom a gondolattal mi lett volna ha...Igen az ido kereket is visszaforditana m ha lehet. Hatalmas vivodas elozte meg a valas es ujra Mo. gondolatat. Remelem jol dontok.
Ma pedig az almomban egy zacsko krumpli volt a spajzban nyitott veggel es vki kaparta ki belole a homokot-mert homok is volt benne-odanezek egy ici-pici egerke. Nagyon koszonom, hogy segitett, probaltam egy picit pontositani. Varom nagyon a valaszat. Szeretettel:Euf rozina
0 #1401 Rosta Erzsébet 2016-05-09 08:48
Kedves Hanna! – Re: #1394
Álmának első felét olvasva akár pozitívan is értékelhetnénk, ugyanis a leírtakból úgy tűnik, hogy a lelkében élő férfi - mivel racionálisan, körültekintően viselkedik, támogatást, biztonságot nyújt önnek - kedvező változáson ment keresztül. Azt viszont eddig nem írta, hogy érettségi előtt áll, ez ugyanis egészen más megvilágításba teszi a korábbi álmát, melynek során meglazult a foga, de különösen a mostani folytatását, melyben több fogát is elveszíti. Lényeges azonban, hogy mielőtt kihullanának, a fogai nagy része letöredezik. Maga az érettségi jelentős változást jelent az ember életében, mely ahhoz fogható, melyet kisgyermek korában élt, amikor sorra elveszítette a tejfogait, hogy helyüket tartós, csontfogak foglalják el. Az időszak nagyjából az iskolakezdéssel , a játékos, gondtalan kisgyermekkor végével esett egybe, a mostani viszont az önállóvá válás, a felelősségtelje s évek kezdetét, a családteremtés megalapozásának időszakát indítja el. Ezt a fajta változást gyakran kihulló fogakkal jelképezi az álom. A szituáció azonban ettől bonyolultabb, ugyanis az ön fogai már csonkok, amikor kihullnak.
A törött fogak arra utalhatnak, hogy valami meginoghatott önben. Esetleg kétségei támadhattak önmaga értékeiben, attraktivitásáb an, a fizikai megjelenésében? Vagy az állhat az álma hátterében, hogy elvesztett valamit (vagy valakit), ami (aki) nagyon fontos volt az ön számára? Lehet, hogy választás előtt áll, és álma az esetleg rossz döntése „árát” mutatja? És az sem lehetetlen, hogy mindhárom kérdésre igen a válasz.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #1400 Rosta Erzsébet 2016-05-09 08:11
Kedves Eufrozina! – Re: #1395
A halott nagymamájával kapcsolatos visszatérő álmait illetően – mivel a leírásából a részletek, illetőleg az esetleges érzelmi folyamatait jellemző változások nem derülnek ki – csak annyit tudok mondani, hogy a hiányát, a nagymamája elvesztése miatt érzett fájdalmát, szomorúságát fejezik ki. Az ilyen jellegű visszatérő álmok természetesek, és általában segítenek a gyász feldolgozásában , a halott hozzátartozó „elengedésében. ” A három év, mely a nagymamája halála óta eltelt ugyan hosszú idő, az azonban, hogy még most is vele álmodik, egyáltalán nem rendkívüli.
A másodikként leírt álma, melyben időgép segítségével „ugrál” a múltjában – mivel többféle jelentése is lehet - már jóval talányosabb a számomra. Az időutazás többek között jelezheti azt is, amire ön gondolt, vagyis azért megy vissza a múltjába, hogy szembesítse magát döntésének a következményeiv el. De olyankor is utazást tehetünk a múltunkban, amikor magyarázatot keresünk valamire, vagy abban reménykedünk, hogy visszaforgatva az idő kerekét, képesek lehetünk megváltoztatni a jelent. Álmát az is okozhatta, hogy felbukkant egy személy a múltjából, akiről kiderül, hogy mindent jobban csinált, mint ön. Ebben az esetben a rossz érzése abból adódik, hogy a tudata alatt úgy érzi, nem tökéletes az élete. Más megközelítésben az időutazás a változást szimbolizálja, ami arra utalhat, hogy a jelenlegi élete jelentős változást jelent az ön számára. Ez esetben arra mutathat rá, hogy döntéseivel befolyásolhatja a jövőt. És végezetül álma azt is tükrözheti, hogy mostanában valami olyasmit csinált, amire hosszú évek óta nem volt módja, vagy nem kerített sort.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #1399 Rosta Erzsébet 2016-05-08 09:34
Kedves Judit! – Re: #1390
Ezúttal egy olyan paranormális jelenséget (egyfajta szellemidézést) írt le az álmában, mellyel nem tud mit kezdeni a modern álomfejtés. Ráadásul még minimális támpontot sem nyújtott, mert mindezt teljesen érzelemmentesen , mintegy kívülállóként élte meg, és a szellem identitása sem volt megállapítható. Az álomkutatás úttörője, Freud az álomban megjelenő szellemekről azt gondolta, hogy azoknak az embereknek a látomásai, akik félnek a haláltól. Ebben megközelítésben a szellem nem létezik, csupán a tudattalanunk álombéli kivetülése.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #1398 Rosta Erzsébet 2016-05-01 12:48
Kedves Judit! – Re: #1388
Anélkül, hogy egyéb részleteibe is belemennék, azok alapján, amit korábban írt (kiegyensúlyozo tt családi életet élnek, nem néznek híradót, erőszakos filmeket) meglehetősen furcsának találom, hogy ugyanabban az álmában előbb egy halott kislányt lát nyitott koporsóban, majd a következő álomképben egy háború közepén találja magát, végül pedig - miközben egy házba menekül - nemi erőszak szemtanújává lesz.
Figyelemmel a korábbi álmaira is, az álma kezdete – megy az úton és akaratlanul (a tudattalanja által vezérelve) a temető (a nagyija) felé az útját – azt sugallja, hogy tanácsra, útmutatásra lenne szüksége. Bár megpróbál „ellenállni” a tudattalanjának , az események viszonylag hamar kikerülnek az irányítása alól, és eljut a temetőbe, ahol egy néhány hónapos halott kislányt lát nyitott koporsóban. Ez szimbolikusan arra figyelmeztethet i, hogy felelősséget kell vállalnia másokért, vagyis érdemes végiggondolnia, hogy mostanában mindent megtett-e azokért, akiknek ön viseli a gondját. Nem lehet, hogy egyéb feladatai miatt egy kicsit elhanyagolta a szeretteit? Ugyanez az álomkép azonban azt is jelentheti, hogy valami (például egy terv, vagy egy elképzelés) a „ködbe veszett”, még mielőtt kiérlelődhetett volna.
A következő álomkép - mivel jelenleg nincs nálunk háborús veszély, és az életkora alapján háborús élménye sem lehetett - csak szimbolikusan értelmezhető. Vagyis ez feltehetően a pszichéjében zajló hirtelen és viharos változások álombéli leképezése. Ugyanis amikor a körülmények hatására az ember gyengének, sérülékenynek érzi magát, vagy valamiért felerősödik benne a szorongás, a tudattalanja gyakran háborúval fejezi ki a szituáció „borzalmasságát.”
Végezetül az utolsó mozzanat, melynek során a katona az ön jelenlétében megerőszakolja a kikötözött mezítelen nőt, azt jelezheti, hogy problémák lehetnek a szexuális életével, vagy mostanában vegyes érzelmeket vált ki önben a szex.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #1397 Rosta Erzsébet 2016-04-29 15:07
Kedves Vivi! – Re: #1395
Bár önmagáról, a jelenlegi élethelyzetéről - azon kívül, hogy 21 éves lány - semmit sem írt, ennek ellenére nem csodálom, hogy azt gondolja, álmának „a férfiakhoz, vagy a szexualitáshoz lehet köze.” Siegmund Freud szerint ugyanis a kígyó elsősorban fallikus jelkép, a pénisz és a szexualitás szimbóluma, azaz a freudisták megközelítésébe n a kígyóval kapcsolatos álmokat az elfojtott szexuális vágy szimbólumaként, illetőleg a szexualitás kifejezésével vagy megélésével kapcsolatos belső konfliktus megjelenítéseké nt kell értékelni. Ebben a megközelítésben , mivel nagy nehézséget jelent önnek a kígyó fejének a levágása, álma arra utalhat, hogy - eltökéltsége ellenére - nehezen tudja a nemi ösztönét kontrollálni. Erősen vágyik intim kapcsolatra, esetleg hiánya van a szexuális örömökben. Bár a leírt kontextusban ez kevésbé valószínű, másféle értelmezése is lehet az álmának, az például, hogy a „kígyó fejét kell levágnia”, metaforikusan azt jelentheti, hogy először a legerősebb ellenségétől kell megszabadulnia.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #1396 Vivi 2016-04-29 06:48
Kedves Erzsébet!
Egy álmom megfejtésében kérnék segítséget, ami a következőképp történt: egy vendéglőben/sör özőben voltam, ahol éppen kígyólevest főztek. A lábasban egy piros kígyó úszkált, még életben volt teljes egészében, és mintha egy receptben le lett volna írva, hogy mikor kell levágni a fejét. Mivel éppen senki nem volt a közelben akkor, nekem kellett vállalnom a feladatot. Fogtam egy kis kést, és elkezdtem szelni a nyakát, de nagyon nehezen ment, csak piciket haladtam, és borzasztó érzés volt, éreztem a bőre alatti "dolgokat", a csigolyáit, mintha kb. egy embernek vágnám le a fejét... a kígyó nem ellenkezett, és meg se mozdult közben. Közben a körülöttem lévő férfiak látták, hogy mit csinálok, és őket is elborzasztotta ez a nyakvágósdi, én meg panaszkodtam, hogy igen, ez borzasztó, mire a végén leesett a feje több perc szelés után.
Egyébként gondolom az álmomban a férfiakhoz, vagy szexualitáshoz lehet köze, de egyedül nem igazán tudom megfejteni. 21 éves lány vagyok.
Előre is köszönöm a választ!
0 #1395 Eufrozina 2016-04-29 05:22
Kedves Erzsebet!
Visszatero almom van. Nagymamam van mindig benne, volt hogy a kezemben meghalt, vmikor elmondom mennyire szeretem, van hogy anyukam furdeti. 3 eve halt meg, nem lett eltemetve egy urnaban van edesanyamnal. Az almaim nem emlekszem hogy tortenetek lennenek, csak rola almodom.
Legutobbi almom mas jellegu volt. azon a jatszoteren amin 20 evig lejartam,- gyerekkent jatszani kesobb baratokkal beszelgetni- ugyanott voltam. Volt ott tobb fa, egyet kivalasztottam es egy idogep segitsegevel ugraltam az idoben. Visszamentem a 70-es evek elejere amikor meg nem voltak ott a panelek, es a jatszoter, aztan 80-as evek, majd 90 -es .....ugrottam a jovobe es megneztem akkor is de hogy mit lattam, nem emlekszem, de nem ebredtem jokedvuen. Jelentektelen alomnak hangzik de nagyon mely nyomott hagyott bennem.Azota minden nap eszembe jut az a jatszoter. Kulfoldon elek, ha ez fontos lehet. Lehet csak a honvagy? Elore is nagyon szepen koszonom a megfejtest! Eufrozina
0 #1394 Hanna 2016-04-27 17:14
Kedves Erzsébet!
"Folytatódik" a "történet" álmomban. Ezúttal, azután, hogy írtam az exemnek arról, hogy érzelmileg mennyit jelentett nekem a kapcsolatunk és hogy ő mennyire nem "adta ki magát" nekem ilyen értelemben (hogy legyen valami "tanulsága" a történetünknek. ..) ő szépen és diplomatikusan kérte ne hibáztassam se őt, se magamat ebben az egészben mert "más természetű dolgokról van szó" és hogy úgy érzi ennek se helye se ideje nincs most, hogy mi erről beszélgessünk.
Álmomban együtt voltunk, mintha el sem szakadtunk volna, nagyon boldogok voltunk (ha vele álmodtam korábban - csupán párszor fordult elő... sosem kapcsolódott "jó" érzés) szexuális tartalom is volt benne (vele szintén nem álmodtam ilyet) megnyugtatni próbált, mert tudta, hogy holnap lesz az érettségim és hogy nagyon félek. Melegséggel és biztonsággal töltött el ahogy vigyázni próbált rám és segíteni. Aztán elkezdtek kiesni a fogaim. Kézzel szedtem ki őket. Ekkor már nagymamámnál voltam a konyhában és vele együtt nézegettük a fogakat és nem értettük hogy maradhattak eddig a számban amikor olyan picike a gyökerük vagy le vannak töredezve. Az exem valahogy ott is volt, meg nem is. A konyhában világos kékes színek uralkodtak. A fogaimat a bal tenyeremben felsorakoztatva néztem. 7 db esett ki. 3 volt egy sorba rakva, alatta még 3 a következőben és a 6tól jobbra, a két sor közén a hetedik. Aggódtam a fogaim miatt, de nem annyira mint az érettségi miatt. Inkább csak értetlenül álltam előttük. Azt hittem nem esik már ki több, de aztán mégis kiszedtem még egy 8.-at is... és itt vége lett.
0 #1393 Rosta Erzsébet 2016-04-27 14:47
Kedves Dóri! – Re: #1389
Mivel két álmában (az elsőben és a másodikban) is megjelenik a barátnője, akivel összeveszett, de egyikben sem táplál haragot ön iránt, akármelyikük is volt a hibás, a tudattalanja azt jelzi, hogy ideje lenne kibékülniük. Lehet, hogy ezt magának kellene kezdeményeznie.
A harmadik álmából az ismerőse sérülése érdemel különösebb figyelmet, ugyanis ez arra utalhat, hogy ébrenlétben milyen érzést táplál iránta, amikor ő érzelmileg, fizikailag vagy mentálisan sebezhető állapotban van. Erről a „mindenki pánikol” megfogalmazása árulkodó lehet.
Az első álmával kapcsolatban - bár valószínűleg nem emlékszik fontos részletekre - talán még az érdemel említést, hogy egyedül nem képes megtalálni a nagymamája házát.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #1392 Rosta Erzsébet 2016-04-27 12:31
Kedves Ottília! – Re: #1383
Természetesen elemezhetők az álmai, de ehhez nemcsak több részletre (olyanokra például, mint hogy milyen érzésekkel élte meg őket, a visszatérő álmában megfigyelhető-e valamilyen változás, fejlődés, ismerősök-e az álmai szereplői stb.) lenne szükség, hanem – mivel az álmaink igen szorosan kapcsolódnak az emlékeinkhez, a való életünkhöz – hasznos lenne, ha némi információt megosztana velem önmagáról is. Annak alapján, hogy ismerte a dédnagyanyját, még valószínűleg fiatal lehet, ezért igencsak kíváncsivá tesz, hogy miért foglalkoztatja a halál gondolata. És az is magyarázatot kívánhat, hogy mi állhat gyermekkori ismétlődő rémálma hátterében.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #1391 Rosta Erzsébet 2016-04-27 12:08
Kedves Rea! – Re: #1386, #1387
Az álmát és a későbbiekben hozzáfűzött kiegészítést is elolvasva olyan érzésem van, hogy nem boldog, valami nagyon hiányzik az életéből, sőt útmutatásra, védelemre és vigasztalásra lenne szüksége. És ki mástól várhatná ezt, mint élete egykori „nagy szerelmétől.” Miután értesült volt barátja haláláról, a tudattalanja mélyén elfojtott érzelmei álmában törtek a felszínre. Az időzítés - a névnapja - egyáltalán nem véletlen, hiszen az emlékek szorosan kapcsolódnak bizonyos fontos eseményekhez, családi ünnepekhez. A halottaink rendszerint ilyen alkalmakkor jelennek meg az álmainkban. Valószínűleg igaza lehet abban, hogy az álma valamilyen üzenetet hordoz, ezt azonban nem szó szerint kell érteni. Azaz az elhunyt szerelme képében nem a volt barátja, hanem az egykori énje, személyiségének immáron több mint két évtizede elfojtott oldala próbál üzenni önnek. A kérdés, hogy valójában mi az, amit feladott, miután végleg szakítottak, érez-e bűntudatot emiatt, mitől remélhet megnyugvást. Ezekre viszont csak ön válaszolhat, és a szükséges következtetések et is önmagának kell levonnia. Elképzelhető viszont, hogy a közeli jövőben a tudattalanja újabb álommal siet a segítségére.
Üdvözlettel,
Erzsébet
+1 #1390 Judit 2016-04-27 06:14
Kedves Erzsébet!

Úgy látszik a fura álmok álmát élem.
A mai álmom a következő volt már este volt mikor épp tartottam haza buszra szálltam és vettem jegyet aztán leszálltam a buszról kicsit arrébb mikor egyik volt osztálytárs nőmet megpillantottam ekkor ő beinvitált a kocsijában mert ő egy butikban pont vásárolt én elfogadtam és megfogtam a táskáját és beültünk a kocsiba én hátra ültem jobb oldalra ekkor elöl már 2 férfi is ült akik köszöntek nekem és csatlakozott egy harmadik férfi is aki mellém ült hátra majd megérkeztünk volt osztálytársnőm házához ott kiszálltam de mondtam neki hogy nekem este 8 kor haza kell menni bementünk a házba és kissé szegényes volt semmi meglepőt nem láttam majd volt ott egy kislány azt hiszem az övé volt de nem biztos pontosan nem emlékszem a kislány olyan 6 éves körül lehetett aki azt mondta nekem hogy ha kinyitom a papír zsebkendőt és ügy fényképezek akkor egy szellemet fogok rajta látni én megtettem a telefonom elé tartottam a papír zsepit és kattintottam ekkor jól megnézve a zsebkendőt volt rajta egy szellem de halvány volt utána észre vettem hogy a házuk egy temetőre van építve egy pár darab sír volt a szobában és ők ott laktak aztán bejött ismerősöm anyuja is és mondta hogy nagyon fura dolgok szoktak ott történni én meg mondtam nem csodálom ha egy temetőbe van építve a ház ekkor előjött egy vörös cica aki az ágy mellé állt és nagyon fújtatott felállt a szőr a hátán a kislány félve jött oda hozzám ő nagyon félt ekkor megint fényképeztem és a zsebkendőn egy nagyon csúnya alakot láttam mondta volt ismerősöm hogy inkább ezt ne mondja a lánykának mert félni fog ...
utána már felkeltem várom a választ mi lehetett ez köszönöm szépen....
0 #1389 Dori14 2016-04-26 14:23
Kedves Erzsébet!
Nekem három álmom volt.Az elsőben a barátnőimel megyünk valahova én nem tudom hova aztán én a nagymamám házát keresem egyedül de nem találom találkozok egy régi ismerősömmel aki nagyon megváltozot aztán az egyik barátnőm oda jön ( ő az egyik akivel az elején sétáltam) vele nem rég vesztem össze aztán beszélek a régi ismerössel és vége. A második álmomból csak anyira emlékszem hogy az a barátnőm szereplet benne akivel össze vesztem.A harmadik álomomban egy stadionban vagyok ahova sokat járok a tesnevelés tanárom azt mondja nekem és a barátnőmnek ( nem vele vesztem össze) hogy fusunk egy kört a stadionban egy lány akit ismerek megsérül arra már nem emlékszem hogy hol van a seb de mindenki pánikol és többre nem emlékszem.Szere tném tudni hogy mit jelenthetnek ezek az álmok.(14 éves vagyok).
Köszönöm a válaszát. Üdv.: Dori
0 #1388 judit 2016-04-24 08:27
Kedves Erzsébet!

A mai álmom a következő mentem szépen csendben az úton és egyszer csak megláttam a temetőt ahol a nagyim fekszik hirtelen eszembe jutott miért megyek én a temető felé hisz én nem ide akartam jönni mit keresek itt? ekkor megfordultam hogy vissza menjek ahonnan jöttem de egy férfi aki kék felsőben volt megragadta a kezem és nagyon elkezdtem félni nem tudom mit akarhatott tőlem de mondtam neki eresszen el hagyjon békén (tisztára olyan érzésem volt mintha a saját félelmemmel álltam volna szembe) ekkor tényleg valahogy bekerültem a temetőbe ahol egy kicsi koporsóban feküdt egy kislány pár hónapos lehetett a haja fekete volt és csapzott itt ott hiányos hosszú haja volt és nyitva volt a koporsó fedele de annyira nem lehetett bele látni ekkor újra egy másik helyszínen voltam egy dombos réten ahol bujkálni kellett mert háború volt a fű zöld volt az ég tiszta sütött a nap ekkor valaki kiabált hogy bújjon el mindenki mert támadnak minket én meg 2 ember bebujtunk egy sátorba ekkor az ellenség már a sátor körül volt és kinyitották a sátor ajtót ekkor én mondtam kifele menjünk innen és a másik oldalon kitudtunk menni én elkezdtem futni a dombon felfele és betudtam jutni egy házba de ott meg egy nő ki volt kötve meztelen volt és a hasán feküdt ekkor egy katona ráült a hátára és megerőszakolta érdekes mód én úgy éreztem magam mintha csak tvt néznék...mit jelenthet ez az álom? köszönöm szépen előre is.
0 #1387 Rea 2016-04-19 20:20
Kedves Erzsébet!

Szeretném kiegészíteni a tegnap elküldött/ elmesélt álmomat, hogy Önnek minél tisztább legyen az álom.
Évek óta nem láttam már az egykori barátomat és mivel a haláláról sem tudtam, így a temetésen sem tudtam részt venni.Sőt,még mindig nem mentem ki a sírjához, mert valahogy nem tudok, érzem teljesen kiborulnék.
Álmomban biztos hogy a régi lakótelepen voltunk, ahol laktunk egykor,csak az volt a furcsa hogy Ö volt az erkélyen és nem én. Egykor , régen órákat állt az ablakom,erkélye m alatt és úgy beszélgettünk esténként.A telefonszám, amin kérte álmomban a levélben, hogy hívjam fel kétszer is le volt írva.Talán a régi vonalas száma lehetett, sajnos nem emlékszem már a régi ( 20 évvel ezelőtti számára).
Valamit nagyon szeretett volna nekem el-vagy megmagyarázni a levélben, majd a telefonban ha felhívom.
Annyira élethű volt az egész, képtelen vagyok másra gondolni azóta.Azt érzem, hogy valamit üzeni szeretett volna nekem , csak nem tudom mit , miért és főleg hogy miért most.
Kérem segítsen megérteni az álmot
Köszönettel : Rea
0 #1386 Rea 2016-04-18 16:27
Kedves Erzsébet!

Kb 1 hónapja tudtam tudtam meg véletlenül, hogy a régi volt báratom, akivel 18 évesen jártam ( életem nagy szerelme volt) 1.5 éve meghalt 40 évesen. Egykor nagyon csúnyán váltunk el és mikor utoljára láttam évekkel ezelőtt még a fejem is elfordítottam.
Tegnap éjjel viszont álmomban láttam egy bérház erkélyén és szintén a fejem is elfordítottam, hogy ne tudjon velem beszélni. Azonban még ott helyszínen( azt hiszem a régi lakótelepen voltunk ahol valamikor laktunk) kaptam egy levelet tőle! A levélben az állt, hogy folyamatosan hív telefonon , de nem tud elérni( a telefonom az álmomban nem is csörgött) és hívjam fel, mert beszélni akar velem. A levélben le volt írva egy vezetékes szám! Azt mondta személyesen nem tud keresni , mert a felesége Szilvia mindig körülötte van. A feleségét nem is Szilvinek hívták. Volt még egy két dolog a levélben, de sajnos nem emlékszem rá, csak hogy valamit magyarázott benne nekem. A furcsaság , hogy ma van pont a névnapom. ( Én őt szerettem nagyon és nem azért fordítottam el a fejem egykor , mert haragudtam rá, hanem , hogy védjem magam és a szívem a csalódástól)

Segíteni megérteni az üzenetet. Mit szeretne tőlem?!
0 #1385 Rosta Erzsébet 2016-04-18 13:05
Kedves Gábor! – Re: #1375
Most, hogy végre az időm engedte, noha többször is elolvastam a meglehetősen furcsa álmait (bár vannak sejtéseim, de nem szeretném félrevezetni), ám - mivel annyira elválaszthatatl annak tűnnek az „alkotójuktól, azaz Öntől - a jelentésük, illetőleg az esetleges üzenetük „megfejtésében” csak abban az esetben tudok, illetőleg próbálok meg segíteni, ha önmagáról is ad némi információt. (Például olyanokra lennék kíváncsi, hogy milyen idős, egyedülálló vagy kapcsolatban él-e, mennyire elégedett a jelenlegi életével, helyzetével, érez-e frusztráltságot , milyennek - barátságosnak, támogatónak, vagy ellenségesnek - ítéli meg a környezetét, vannak-e - ha igen milyen jellegű - problémái mostanában, történt-e valami fontos az életében a legutóbbi álmait megelőzően, milyen volt a gyermekkora stb.)
Üdvözlettel,
Erzsébet
+1 #1384 Rosta Erzsébet 2016-04-18 12:06
Kedves Hanna! – Re: #1377
A meglazult fog álomban többféle jelentést hordozhat. Utalhat arra például, hogy egy nehéz döntéssel néz szembe, vagy átmenet, változás időszaka jött el az életében. Az álma azt jelezheti a meglazuló fogával, hogy belül úgy érzi, az egyensúlya veszített a stabilitásából. De a lötyögő fog kifejezheti nyugtalanságát, vagy bizonytalanságá t, melyet az generál, hogy nem tudja milyen döntést hozzon, a továbbiakban merre haladjon. Ez esetben a bizonytalanság és a döntésképtelens ég kifejezője. És végezetül jelezheti a határozatlanság ának vagy a kompromisszumán ak a „költségét” is. Lehet, hogy változásra vágyik, de még nem szánta el magát a döntésre, vagy egyszerűen nem tudja, hogy mit tegyen.
A zöld színnek ugyancsak többféle olvasata lehet. Mivel a legtöbb növény zöld, álomban ez a szín a növekedéssel, fejlődéssel, valamint a gyümölcsöző és megújuló képességgel hozható összefüggésbe. De jelezheti ez a szín valaminek az éretlen voltát, vagy – átvitt értelemben – a tapasztalat hiányát is. És mivel a közlekedési lámpák esetében a zöld „szabad utat” mutat, az helyeslést (igent) jelez a döntéseinkre, az általunk kiválasztott irányra.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #1383 Ottilia 2016-04-18 11:02
Kedves Erzsébet!

Több furcsa álmom volt, ami megmaradt és kristálytisztán emlékszem rájuk.
Egy visszatérő gyermekkori álmom volt, hogy két férfi akiknek nem látom az arcát, de tudom, hogy azok, egy leláncolt fa ládában cipelnek fel egy hídra, amiről ledobják. Nem gyerek vagyok, hanem felnőtt, azt nem tudom, hogy férfi, vagy nő. Ahogy a láda süllyed, fulladni kezdek és levegőért kapkodva felkelek.

A másik egy esős késő délutáni, sötét nap. Elkezd ömleni az eső, balomon egy férfival egy gondozott kis sóderes úton haladunk. Szemben jön egy férfi és egy nő, akik felajánlják, hogy húzzuk meg magunkat nyugodtan a kastélyban, míg eláll az eső. miután megköszönöm, tovább haladunk mi a kastély felé, ők ketten a kastélytól. A mellettem lévő férfi felém fordul és azt mondja, hogy: "Látod? Ők mi voltunk." Mikor odaérünk, egy halotti tor kellős közepébe csöppenünk és mindenki ledermed mint akik szellemeket látnak. Álmomban világossá válik, hogy minket gyászolnak, minket búcsúztatnak. (Nem családias a halotti tor, inkább ilyen apraja-nagyja érzés).

A harmadik: eltávozott dédnagymamám megfogja a kezemet, és bevezet egy házba. Az ablak felé nézek, mikor érzékelem, hogy beáll az udvarba egy autó és lezárják azt. A ház letisztult, ízléses. Mintha én rendeztem volna be. Olyan érzésem van, mintha az otthonomban lennék. A konyhapulton egy torta van. Tudom, hogy az enyém. Születésnapom van. a tortán 91-es számú gyertya (91 éves volt szeretett dédnagyanyám mikor meghalt). A gyertya hirtelen átvált 39-re. Ránézek dédnagyanyámra és megkérdezem: 39 évesen halok meg? Nem jön válasz, csak egy mosoly.

Nem tudom mennyire elemezhetőek ezek az álmok, de ha megtenné, hogy vet rájuk egy pillantást, megköszönném.
Üdvözlettel,
Ottilia
0 #1382 Rosta Erzsébet 2016-04-18 10:57
Kedves Kszénia! – Re: #1379
Ha csak nincs mostanában nagy stressz alatt, vagy a munkahelyén túlzottan leterhelve, arra kell gondolnom, hogy valami zavaró negatívumot fedezett fel a párja viselkedésében. Mivel nem tudja, vagy nem meri szóvá tenni a negatív érzéseit, az álma az az időszak, amikor „kieresztheti magából a gőzt.” Pedig az lenne a helyes, ha elmondaná neki, mi bántja, mi az, ami nem tetszik önnek, mert különben a „veszekedős álmai” valószínűleg tovább folytatódnak.
Üdvözlettel,
Erzsébet
+1 #1381 Rosta Erzsébet 2016-04-18 10:11
Kedves Katalin! – Re: #1378
Sok emberben a kígyó látványa – különösen, ha az mérges kígyónak vélik – félelmet vált ki. Ugyanis a kígyók viselkedése kiszámíthatatla n, és bármely pillanatban mindenféle figyelmeztetés nélkül támadásba lendülhetnek. Ennek tükrében az álmában látott kígyók olyan eseményt vagy cselekvést jeleníthetnek meg az életében, mely előrejelezhetet len az ön számára, és nem gyakorol fölötte semmiféle kontrollt. Az pedig sok esetben teljesen természetes lehet, hogy tartunk az ismeretlentől. Láthatólag ön sem kíván szembenézni a kiszámíthatatla n veszéllyel, ezért mindent megtesznek, hogy elhárítsák. Álma alapján úgy tűnik, hogy sikeresen.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #1380 Rosta Erzsébet 2016-04-18 07:49
Kedves Lea! - Re: #1374
Anélkül, hogy a – végül is jól végződő – rémálma részletes elemzésébe belemennék (ehhez ugyanis lényegesen többet kellene tudnom Önről), annyit azért – az álmában lezajló egymást követő átváltozásokra (cipőfűző – kobra - vicsorgó farkas - boszorkány; olló – toll - kés) tekintettel - megjegyzek, hogy valami az életében nem az lehet, aminek látszik. Az álombéli események félelmet, elfojtott indulatokat és irányíthatatlan erőszakot, agressziót jeleznek. Az ehhez hasonló álmok gyakran valamilyen problémára utalnak, itt azonban – mivel szembeszállnak a különböző formákat öltő boszorkánnyal, és végül győzedelmeskedn ek is felette – valószínűleg nem negatív az álom jelentése. A végkifejlet alapján arra gondolok, hogy – bár a környezetében próbálkozhatnak vele – nem tudnak jelentősebb sérelmet vagy kárt okozni önnek.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #1379 Kszénia 2016-04-17 13:59
Kedves Erzsébet!
Szeretném kérdezni hogy mit jelent ha álmunkban összeveszünk valakivel? Én már több napja azt álmodom hogy a párommal összeveszünk mindég!
0 #1378 Katalin 2016-04-11 20:51
Üdvözlom kedves Erzsébet, újból volt egy fucsa álmom.
Apu kint volt a kertben, és láttam, hogy mellette egy kígyó furakszik a földbe. Ő nem csapta agyon ahogyan én szerettem volna, hanem utána küldött egy nagy szürke macskát. Ezután én bementem a szobámba, és láttam, hogy a fotel támláján is van egy kisebb kígyó, ugyanolyan mintázattal mint a kinti, narancssárga rombusz mintás. Csak ennek a mintája nem a hátán volt, hanem a hasán. Egy kisebb kapával rácsaptam és odaszögeztem a fotelhoz. Behívtam aput is, hogy lássa, már bent is van kígyó, ő azzal a kapával ketté vágta, de az elülső része, még mindíg kúszott, akkor addig csapkodtuk amíg csak a feje maradt. De még akkor is nyújtogatta a nyelvét, én erre egy baltával hosszában ketté csaptam a fejét, amíg teljesen szétnyílt. Csak ekkor nyugodtam meg, hogy tényleg döglött. Válaszát tisztelettel köszönöm.
0 #1377 Hanna 2016-04-10 22:16
Kedves Erzsébet!
Ismételten köszönöm a válaszát!!
Tegnapi álmom egész kontextusára nem emlékszem ugyan, de rettenetesen lötyögött talán az egyik szemfogam, mozgattam is és aggasztó érzés volt. Egy pillanatra még mintha láttam is volna magamat kívülről mint valami tükörben de az azt hiszem nem volt. És sok volt a zöldes szín. A fal vagy háttér és a ruhám is.
Lehet ennek valami általános jelentősége?
Köszönettel!
0 #1376 Rosta Erzsébet 2016-04-10 14:49
Re: #1373
Álomban a telefon a kommunikáció szimbóluma, ezért annak leesése és összetörése arra utalhat, hogy az álomgazdának ébrenlétben kommunikációs nehézsége keletkezett a környezetével. Amennyiben valóban munkaeszköz a mobiltelefon, munkavégzési problémákra is utalhat az álom.
0 #1375 Gábor 2016-04-10 14:44
Kedves Erzsébet!
Az elmúlt két napban olyan álmaim voltak, amikben sok közös van.
Az első az volt, hogy beiratkoztam egy repülős iskolába, de volt felvételi követelmény. Nem tudtam mi az. El kellett mennem egy helyre, rajtam kívül még volt ott 10-15 velem egy idős ember (18 évesek). Be kellett szállnunk egy hatalmas repülőbe. Nem tudtam hova megyünk ezért meg kérdeztem a többieket ők mondták el,hogy fel az űrbe. Oda is értünk és kiszállítottak egy hatalmas absztrakt alakú fém lapra. Ki kellett ott bírnunk 25 percet levegő nélkül. Öt percig bírtam aztán elkezdtem fuldokolni és szaladni egy mentő állomás felé, út közben felébredtem.

A másikban egy árva házban nőttem fel egyedül. Nem emlékszek arra, hogy milyen életem volt ott csak miután elértem jelenlegi életkoromat, el kezdődtek az események. Kiszöktem az árva házból és nem tudom hogyan de lett több millió gyerekem. Nem emberek voltak. Göb alakjuk volt akkorák mint egy favágó mark(ilyen stressz labda méretűek), de voltak kisebbek is. Kék szőr borította őket. Volt két szemük és két tenyerük , amikhez nem tartozott kar. Nagyon kedves és jó indulatú volt mindegyik és csak gyümölcsöt ettek. A következő kép (nem volt átmenet), hogy egy politikus elzárta őket egy hatalmas ketrecbe, mert túl kedvesek. Én ott voltam a ketrec mellett a parlamentben (ez a parlament ilyen futurisztikus volt hatalmas és fémből épült). El kezdtem küzdeni a politikussal. mind a ketten repülve harcoltunk. A harc kimenetelét nem tudom, csak azt, hogy utána ott feküdtem szőrgolyóim között és ők elleptek engem, de mégis olyan jó érzés volt.

Mind a két álom nyomasztó volt. Ugyan úgy egyedül voltam mind a kettőben és nem volt senki se akit itt ébren ismerek, akik ott voltak vagy közömbösek voltak irántam vagy ellenem voltak. És mindkettőben valami problémával kellett megküzdenem. Régóta nem álmodtam de már két napja folyamatosan álmodok és mindig nap közben egy képről jut eszembe az álmom.

Válaszát előre is köszönöm
Gábor
0 #1374 Lea 2016-04-10 08:01
Kedves Erzsebet!
Soha nem neztem utana az almaimnak de a mai kulonosen mas jellegu volt mint a tobbi.
Megneztem a szavak jelenteset,legt obbjuk jot jelent en megis szornyunek es rendkivul vaosagosnak eltem meg : kint ultem anyukammal a lakasunk elotti folyosonkon egy kerti szeken o is es enis kozottunk egy vas asztal,leneztem es a labamnal talaltam egy bontatlan cipofuzot,kibon tottam es hirtelen beborult az eg mire vissza neztem a cipofuzo mar egy kobra lett.Bekuldtem anyamat a lakasba mig en egy nagy kovet dobtam ra ami a folyoso vegen hevert,de lepattant rola.Futottam be a lakasba es bevagtam az ajtot de lattam hogy beakar jutni.Anya fel ala maszkalt,berako tt egy adag mosast,fozott egy kavet,mig en probaltam kint tartani a kobrat.Latszola g feladta igy elindultam bejjebb a lakasba,mikor anya felsikit,a kigyo megmarta lattam ahogy elkuszik onnan.Anya a konyhaba megy es fertotleniti a sebet amint vegzett leul az asztalhoz kavezni.En tovabbra is elszantan keresem a kis bestiat,latom a konyhaban nincs szep lassan megyek egyre beljebb a lakasban a konyhankban es az eloszobaban vilagos van es a haltol befele egyre sotetedik a szoba vege mar nem is latszodik.A furdoszoba fele megyek lassan es magabiztosan korbe nezek,de sehol sem latom.A polc fele nyulok es megragadom a hajlakkot.Elind ulok vele kifele.A kutyamat szolongatom mikor kijon a sotet szobabol se az egyik szeme hianyzik es ezt kerdeztem tole: - Hol a kigyo Nazs? Hol van? .Banban nezett ram a hianyzo szeme kijott es elszaladt mellettem,bemen t anyahoz a konyhaba es elkezdett enni.Elindultam a nagyszobanka es meglattam a kigyot a kanapen egy pokroc alatt heverve csak a feje latszodott.Fele meltem a kezemben levo hajlakkot es elkezdtem lefujni,mire a kigyo egyre csak nagyobb es nagyobb lett,nemtudom miert de nem hagytam abba csak fujtam es fujtam.Mikor kiurult a flakon oda neztem es egy hatalmas vicsorgo farkas allt elottem.Lelekve sztve szaladtam kifele a vilagos reszre (bar a szobaba az ut ket perc volt visszafele legalabb 3 orat futottam). Kiertem a halba ahol ravetettem magam a farkasra,kikial tottam anyanak a konyhaba: - Megvan! Hozz valamit! Siess!. Jott kezeben egy olloval es mig en probaltam lent tartani elkezdte nyiszatolni a nyakat de nem ment semmire igy letette az ollot es kijelentette mindjart jon hoz egy kest mig a farkas demonikus kialtast es horgest hallatott es tovabbra is acsarkodott.Meg akartam ragadni az ollot de helyeben csak egy toll hevert mire vissza neztem a farkas egy foltos haju nove valtozott aki kejelentette hogy nemtudom megolni mert o egy boszorkany.Megr agadtam a tollat es a bal szemebe vagtam mikor kihuztam a szemenek semmi baja sen volt. A toll a kezemben kesse lett es megprobaltam beleszurni es bar egy helyben volt en mindig melle szurtam a kutyam tisztes tavolsagbol nezte a "harcunkat" es vegig ugatott.Anya vissza tert kezeben egy sepruvel,raeros itettuk a banyat es kidobtuk az ablakon. Itt keltem fol,szeretnek segitseget kerni megis nagyjabol ez mit jelenthet Koszonettel: Lea
0 #1373 peti 2016-04-10 07:04
Álmomban a munkaeszközöm - mobiltelefon- leesett, összetört, szétesett. Mit jelent.
0 #1372 Rosta Erzsébet 2016-04-08 12:35
Kedves Cecília! – Re: #1368
A bevezető mondatait olvasva az álma miatt - ha csak később nem válik ismétlődő jellegűvé - egyáltalán nem kell aggódnia. Mivel párja viselkedésében semmi változást nem tapasztalt az utóbbi időben, és a nő, aki elcsábítja, nem egy ismert személy, álmát nem szó szerint kell értelmezni, vagyis az nem a párja hűtlenségéről szól. Az viszont érdekes lehet, hogy kit szimbolizálhat ez a nő, mert ez segíthet annak kiderítésében, hogy mi okozhatta az álmát kiváltó tudatalatti aggodalmát. Arra gondolok, hogy a párja munkája, vagy valamelyik rokona (leánytestvére, édesanyja stb.) miatt mostanában kevesebb időt tölthetnek együtt, vagy esetleg olyan feladatot, megbízatást kapott, ami egy időre elválasztja önöket, és az emiatt érzett aggodalma jelenik meg álmában párja elcsábításaként . Tanácsként azt javasolom, hogy - önmaga megnyugtatása érdekében is - mesélje el az álmát a párjának.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #1371 Rosta Erzsébet 2016-04-08 12:17
Kedves Katalin – Re: #1367
Álmát olvasva olyan érzésem van, hogy ön még mindig bízik a férjében, és azt hiszi, hogy erővel akadályozzák meg a visszatérésében . Mivel több ismerősétől is azt hallotta, hogy megbánta és szeretné „visszacsinálni ” az egészet, ez a reménykedése - optimizmusát táplálva - a tudattalanjába is befészkelte magát. Ez a magyarázata a filmbeillő, különös - happyenddel végződő - álmának. Mivel a valóságot csak ön ismerheti, nem tudom megítélni, hogy mindennek (mármint a férje visszatérésének ) mennyi a realitása, kérdéseire - azon kívül, hogy a férje halálától nem kell tartania - nem tudok válaszolni. Azt viszont feltételezem, hogy nem tartják mindenkitől elszigetelten rabságban, ezért azt javasolnám, vegye fel a férjével a kapcsolatot, és egymás közt beszéljék meg a jövőjüket.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #1370 Rosta Erzsébet 2016-04-08 11:54
Kedves Hanna! – Re: #1366
Elolvasva a kiegészítő megjegyzéseit, olyan érzésem van, hogy jelenleg bizonytalan abban (pontosabban nem igazán tudja), melyik szükségletét elégítse ki elsőként, hogy a környezetével testileg és lelkileg egyaránt összhangba, egyensúlyba kerüljön. Az élettani szükségletek és ösztönök - például a létfenntartás, a nemi vagy életösztön (ez utóbbiba értve az egészséges, orgazmust kiváltó szexet is) stb. - mellett ugyanolyan fontosak a lelkikapcsolat- vagy pszichológiai szükségletek (vonzódás, kötődés valakihez; bizalom és biztonság érzése), melyek ráadásul sok esetben jelentős befolyással vannak az előbbiek minőségére is. Leírásából úgy tűnik, hogy önnek most a bizalom és biztonság hiányzik a legjobban, vagyis ennek megszerzésére kellene a legtöbb energiát fordítania. A kötődés, amit érez a legutolsó exe iránt nem kölcsönös (egyirányú), amire a tudattalanja egyértelműen igyekszik az álmával felhívni a figyelmét, és nem mellékes az sem, hogy az álmában az „idegen férfival” megélt spontán orgazmusa fiziológiailag is ezt támasztja alá. Mivel a szavaiból nem félelmet, aggodalmat, hanem inkább egyfajta türelmetlensége t vélek felfedezni, biztos vagyon benne, hogy nem vonul vissza, és képes arra, hogy szükségletei kielégítése érdekében megfelelően manipulálja a környezetét.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #1369 Violet7 2016-04-07 13:54
Kedves Erzsébet :)
Nagyon szépne koszonom a válaszát.:)
0 #1368 Cecília 2016-04-07 10:18
Kedves Erzsébet! Szokatlan és kétségbe ejtő álmom volt az éjjel. Párommal nagyon kiegyensúlyozot t a kapcsolatunk és szinte probléma mentes a való életben. Nagyon szeretjük egymást és határozottan szerencsésnek érzem magam, hogy ilyen férfit tudhatok magam mellett. Viszont az álmomban megjelent egy nő és elcsábította. Páromat kétségbe esetten faggattam és kérleltem, hogy őszintén mondja el mi ez az egész. Ő csak annyit felelt hosszú unszolásra , hogy már nem szeret. Sírtam , szőrnyű fájdalmat éreztem és csak azt hajtogattam, hogy ez nem lehet igaz könyörögtem neki, hogy ne tegye ezt velem de késő volt. A nő másnap már pakolta a szekrényünkből a holmit és közölte velem , hogy hozzá költözik. Válaszát előre is köszönöm ! Üdvözlettel : Cecília
0 #1367 Katalin Csomos 2016-04-06 10:54
Kedves Erzsébet, nagyon köszönöm a múltkori elemzést, most viszont egy elég aggasztó álmom volt. Azt álmodtam ugyanis, hogy a férjemet koporsóban hozták haza. Én nem mertem megnézni, mert féltem, hogy tényleg ő van benne. A sógorom, aki a férjem ikertestvére, nevetve mondta, hogy a férjem ittasan vezetett, és karambolozott. Nem értettem ennek miért örül, erre megnyugtatott, hogy ez a fedő sztori, csak így tudott megszabadulni onnan ahol most van(jelenleg nem lakunk együtt, a férjem úgy 2 hónapja elköltözött a szeretőjéhez, közben mindenkinek azt mondja, hogy megbánta, és vissza szeretné csinálni az egészet, de mégsem tesz semmit). Aztán mégiscsak kinyitottam óvatosan a koporsót a lábánál. A test még egy fekete zacskóban is benne volt, kicsomagoltam a lábát és ráismertem. Aztán megfordult, mert hason feküdt, és mondta ő is, hogy csak így tudott megszabadulni a szeretője családjától, hogy eljátszotta hogy meghalt. Mindez vajon azt jelenti, hogy nem jön élve haza, vagy tényleg nem engedik, vagy csak én szeretném ezt hinni? Válaszát előre is köszönöm, üdvözlettel Katalin Csomos.
0 #1366 Hanna 2016-04-05 20:08
Kedves Erzsébet! Nagyon szépen köszönöm a válaszát bár nagyon megörültem a "hírnek" :) mégsem értem...
Ezek szerint amit depresszióként, szorongásként élek meg valójában valami tudati... "kreálmány"?
A részletek amiket említett: igen, volt már korábban is, többször is orgazmusom álmomban, de régebben. nem volt intenzívebb az ébrenlétben megélteknél de valóban hamarabb követezett be. viszont tény az is, hogy elég nagy igényem van(lenne) a szexre és hogy egy férfi volt csak(másik ex) eddig akitől orgazmusom volt, úgy hogy kézzel izgatott, viszont semmi más része a szexualitásnak vele nem működött jól és ritka is volt az együttlét... a többmindenre vonatkozó vonzalom sem volt meg. viszont vele abszolút biztonságban éreztem magam!
A párommal akivel nemrég szakítottunk sokkal gyakoribb volt a szex, de még mindig nekem volt jóval nagyobb az igényem, de ettől meg el tudtam tekinteni mert olyan erős kötődést és vonzalmat érzek felé minden téren. Viszont vele nem volt annyi idő hogy kialakulhasson a "bizalmi-bizton sági" rész, nem is derülhetett igazán ki, hogy egyáltalán ki tudna-e alakulni. és nem is volt orgazmusom.
A kapcsolat még valamilyen szinten fenn van tartva és igazából abban reménykedek, hogy még újra közelebb kerülhetünk egymáshoz másképp...
Önkielégíteni szoktam bár nem olyan gyakran mint ahogyan "igényelném az eredményét" mert az exemre gondolok közben(vagy néha egy másik régebbi exemre akibe szerelmes voltam, az egyedülire akivel egy szinten voltak a szexuális igényeink, de aki mellett szintén nem volt orgazmusom, mert szinte egyáltalán nem éreztem mellette a biztonságot) és az orgazmus utáni pillanatban rögtön olyan szomorú leszek, hogy egyedül élem ezt meg, hogy elsírom magamat sokszor... Úgyhogy ha szeretném is többször, néha "nem látom értelmét", mert elszomorít. Álmomban persze abszolút nem ez volt.
0 #1365 Rosta Erzsébet 2016-04-05 13:30
Kedves Hanna! – Re: #1359
Mivel csak néhány hete szakítottak a párjával, és ön még elvarratlannak érzi a szálakat (pontosabban kötődést érez az exe iránt), teljesen természetes, hogy körülötte járnak a gondolatai, és az is, hogy a problémájára a tudattalanja is reagált. Talán azért, mert még nem tudatosult önben, hogy a kapcsolatuk végérvényesen befejeződött. Ehhez úgy tűnik, arra van szüksége, hogy álmában is megtörténjen a szakítás, és a tudattalanjától is megerősítést vár. A következő álomkép - melyben szexuálisan kezdeményezőkén t lép fel az idősebb férfival - viszont arról tanúskodik, hogy egészséges a libidója és viszonylag magas szervezetének a tesztoszteron szintje. Azt ugyan nem írta, hogy volt-e már máskor is álmában orgazmusa, és azt sem tudható, mennyire volt a kapcsolatukban meghatározó a szex, azonban ettől függetlenül az álma kontextusában valószínűleg az orgazmusnak van a legnagyobb jelentősége. Különösen akkor, ha ez - mint ahogyan az álmukban orgazmust megélő nők esetében gyakori - intenzívebb volt, vagy jóval hamarabb következett be, mint ahogyan azt ébrenlétben megszokta. Ez a megvilágosodáss zerű, gyönyörérzéssel együtt járó álombéli élménye - mely szorongásos, depressziós állapotban aligha képzelhető el - azt jelzi, hogy fizikailag és lelkileg egyaránt egészséges, és jó úton jár.
Üdvözlettel,
Erzsébet
+1 #1364 Rosta Erzsébet 2016-04-04 12:00
Kedves Violet7! – Re: #1354
(1. álom) Noha az álmát még a tavaszi szünetben küldte el, a nyaralásról az jut az eszembe, hogy pihenésre, kikapcsolódásra , környezetváltoz ásra lenne szüksége. De mivel a nyaralás, strand a nyárhoz kötődik, az is lehet, hogy melegségre vágyik. Érdekes viszont, hogy a szűk lakás, az intimitás hiánya, a szomszéd közelsége egyáltalán nem zavarja, sőt az ismeretlen kislányt, akivel elbeszélgetett, szimpatikusnak tartja. Talán ő volt az, akinek elmondhatta a problémáit?
(2. álom) A második álma viszont – bár tartalmaz néhány életszerűtlen elemet (például a helikopter megjelenése) – úgy tűnik, szorosan kapcsolódik a mindennapi életéhez. A leírása alapján olyan érzésem van, hogy akad olyan fiú, aki tetszik önnek, és szívesen is venné, ha a barátja lenne, de valami visszatartja attól, hogy érzéseit a tudtára adja. Talán erre kezdetben nem is lenne szükség, elég, ha beszélgetnek, és jobban megismerik egymást. Az a furcsa számomra, hogy még álmában is menekül, bujkál előle. Annak ellenére, hogy a tudattalanja megpróbál „ellenállni” önnek, olyan mintha időnként tudatossá válna az álma, és nemet mond a titkos vágyainak. Pedig az álomban nem kellene félni, mert amit az álmainkban teszünk, azért nem felelünk, nem érhet bennünket retorzió. Ha mégis nemkívános fordulatot vennének a történések, menekülőútként még mindig ott van a felébredés.
Üdvözlettel,
Erzsébet

KAPCSOLÓDÓ ÍRÁSOK

A sorsszámok jelzései

Az olvasó informálására és a gyakorlati útmutatás céljából a következőkben röviden áttekintjük a kilenc planétát reprezentáló 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 számok legfontosabb jelzéseit. E bolygók...

A sorsszámok értelmezése - Öt

Az ötöst erőteljes, hatékony számnak tekintik. Az asztrológusok az Istenek hírnökének tartott Merkúrral társítják. A tenyéren a kisujj alatt található domb reprezentálja. Erős Merkúr-domb és egy jól...

Fõmenü

Az utolsó két hozzászólás

  • Álomfejtés A-tól Z-ig

    Kedves Erzsébet! Az este elég különös álmom volt. A suliba indultam és nemsokára láttam pár ismerőst.
     
  • Álomfejtés A-tól Z-ig

    Kedves Erzsébet! Az elmúlt két éjszakai álmaim nagyon kíváncsivá tettek. Az első éjjel azt álmodtam ...

Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. Az oldal böngészésével elfogadja ezt.

Ezeket olvasta már?