„Az álmok nem szándékos és önkényes kitalálások, hanem természetes jelenségek, és semmi mások, mint amit éppen ábrázolnak. Nem csalnak, nem hazudnak, nem csűrnek-csavarnak és nem kendőznek el semmit, hanem naiv módon azt adják tudtul, ami, és amit gondolnak. Csakis azért bosszantók és megtévesztők, mert nem értjük őket. Nem alkalmaznak semmiféle bűvészkedést, hogy elrejtsenek valamit, hanem kimondják, ami a lényegi tartalmuk, a maguk módján a lehető legvilágosabban. Azt is képesek vagyunk felismerni, miért olyan sajátosak és bonyolultak: a tapasztalat ugyanis azt mutatja, hogy olyasmit iparkodnak kifejezni, amit az én nem tud és nem ért meg.”

 

Carl Gustav Jung (1875-1961),
svájci pszichiáter, pszichológus, analitikus

(Álomfejtésről oldalamon az álmok szóval - fentebb is - jelzett linken kívül még itt olvashatnak.)

 

 A, Á

 B

 C

 CS

 D

 E, É

 F

 G

 GY

 H

 I, Í

 J

 K

 L

 M

 N

 NY

 O, Ó

 Ö, Ő

 P

 R

 S

 SZ

 T

 TY

 U, Ú

 Ü, Ű

 V

 Z

 ZS

Megfejtett álmok 


A, Á

Ablak
Az ablakkal álmodót - ha büntető eljárás alatt áll - felmentik a vád alól. Ha az álmot látónak az ablakzár látványa marad meg az álmából, pletykázása miatt alapos megdorgálásra számíthat. Az észak-afrikai arabok szerint, ha az ember álmában egy ablakon át távozik, az ügyeinek szerencsés fordulatát jelzi; ám ha az ablak szűk, és nehéz kijutni rajta, ez arra inti, hogy nagy nehézségekkel kell megbirkóznia. Muhammad An-Nefzawi 15. században írt művében, a középkori arab világ szerelmi kultúráját bemutató Illatos kertben az ablak átvitt értelemben a nőre emlékeztet, ezért aki álmában magát új, jó állapotban lévő ablakon látja bepillantani, biztos lehet benne, hogy fiatalasszonyt, vagy szüzet kerít hatalmába. Ha viszont az ablak lestrapált, kopott, az asszony öreg lesz.

Adó
Ha álmában valaki adót fizet, csinos nyereségre számíthat, ha viszont adót vetnek ki rá, nehéz munka előtt áll.

Agglegény
Agglegénnyel álmodni szerény szerencsét jelent.

Aggodalom
Aki álmában aggodalmaskodik, ha beteg, javul az állapota, ha egészséges, örömben lesz része.

Angyal
Angyallal álmodni kiváló jel, sikert, boldogságot, hasznos barátságot, szerencsés szerelmet prognosztizál. Angyallal beszélni, utálatos és gonosz dolgok történnek az álmodóval. Azt álmodni, hogy angyallal együtt lebegünk, boldog öregséget jelez.

Antilop
Az álomképként megjelenő antilop ambiciózus célokról árulkodik, melyet nagy erőfeszítések árán ér el az álomlátó. Emellett az anyagi helyzete gyors javulását is jelzi. Ha viszont az antilop elpusztul, önhibájából a szerelmi kapcsolata hamarosan megszakad.

Apáca
Apácával álmodni szerénységet, türelmet jelez, de jelenthet titkos bánatot is. Apácává válni, hűtlenség a szerelemben. Apácafőnöknőt látni, nagyravágyásra utal.

Asztal
Asztalt látni öröm; teríteni jólét; leszedni, elkerüli az álmodót a szerencse. Asztalhoz ülni, családi boldogság; asztalon ülni, váratlan öröm.

Autó
Az álomfejtők szerint autót vezetni álomban, arra figyelmezteti az embert, hogy óvatosan bánjon a pénzével, a következő két hétben ne kockáztasson, és fogadásokat se kössön. Ha álmában valaki régóta vezet kocsit, azt jelenti, hogy pénz áll a házhoz.


B

Babér
Álomban babért látni összeveszést jelez előre. A babérlevél a férfi számára azt üzeni, hogy hamarosan egy csinos nővel ismerkedik meg. A babérkoszorú ünnepélyre utal.

Babonaság
Ha az álom valamilyen babonás hiedelemről szól, udvariatlan, neveletlen emberekkel lesz dolga az álmodónak.

Bagoly
Bagollyal álmodni, gyógyíthatatlan betegséget vagy halált jelent. De utalhat haragra is. Bagolyhuhogást hallani álomban dögvészt jelez.

Bambusz
Bambusszal álmodni a veszedelem jele.

Banda
Aki arról álmodik, hogy megtámadja, vagy megfenyegeti egy banda, életkörülményei rosszabbodására kap figyelmeztetést.

Banya
Álomban banyát látni bosszúságot jelez.

Bárány
A törökök szerint fehér báránnyal álmodni, a téli hideggel, hóval kapcsolatos eseményre utal. A magyaroknál a fehér bárány boldogságot jelent a házasságban.
Bárányt leölni, kegyetlenségre és ijedtségre utal.

Bicikli
Álomban biciklivel felfelé pedálozni a hegyre, jó kilátásokat jelent, ha viszont az álmodó lefelé gurul a lejtőn, az arra figyelmezteti, hogy balszerencséje közeleg.

Bicska
Bicskával álmodni, pletykát jelent.

Bohóc
Bohóccal álmodni: könnyeket és bánatot prognosztizál.

Bors
Borsos étel rossz fogadtatásban lesz része az álmodónak. Borstartó, elővigyázatra hívja fel a figyelmet. A bors szerencsét jelent a szerelemben.

Börtön
Börtönnel álmodni az egészségi állapotban hanyatlást jelez, de jelenthet szerencsét is. Börtönben ülni és bánkódni: a szomorúságnak vége lesz. Ha álmában az ember kedvesét börtönbe zárják, azt jelenti, hogy a szerelme megbízhatatlan; ha önmagát látja börtönben, az az érzelmei korlátozását, elfojtását jelzi.

Bukfenc
Álomban bukfencezni, jó aratásra van kilátás.


C

Cápa
Cápával álmodni utazást jelent.

Cékla
Arról álmodni, hogy társaságban céklát eszünk, ájulást, majd lázas betegséget jelez.

Cinke
Cinkét látni álomban öregembernek őszi halált, fiatalnak víg farsangot jelent.

Comb
Ha asszony combjáról álmodik valaki szerencsés lesz a szerelemben, a sovány comb látványa házasságtörés jele.


CS

Csákány
Csákányozni álomban öröm; csákánnyal ajtót kifeszíteni meglepetés; csákánnyal falat bontani, jó időjárás várható.

Csat
Csatot látni álomban olyan ismeretséget jelez előre, amely az egész életre szól.

Csecsemő
Aki csecsemővel álmodik: ha szegény ember, gondoskodnak róla; ha iparos, a vállalkozása tönkremegy; ha gazdag ember, kicsúszik kezéből a hatalom; ha utazni akar, inkább mondjon le róla, maradjon otthon, mert a csecsemő sem tud megbirkózni az akadályokkal. Álomban csecsemősírást hallani, örömet jelent.

Csepegés
Álomban ereszről csepegést hallani: betegnek jó hír, egészségesnek váratlanul jó hír. Ha vízcsap csepeg: pénzkiadás jelent.

Csoda
Álomban, ha valakit csoda ér, bátorságra utal, de jelentése lehet záporeső, és anyagi kár is.

Csukló
Csuklóról álmodni kellemetlenség éri az illetőt, asszonycsuklón karperecet látni, börtön vár az álmodóra.


D

Dada
Dadával álmodni változás jele, de utalhat kisebb betegségre és kiadásra is.

Datolya
Datolyát enni álomban férfinak sikert jelent a nők körében. Datolyapálmával álmodni – a kínaiak értelmezése szerint - a korai halál jele.

Délibáb
Álomban délibábot látni, hamisságot mutat.

Disznó
Disznóval álmodni hazugságot, betegséget jelent. Disznót lelőni, szerencse a játékban. Disznóhúst enni, vagy disznózsírt kenni, gondtalan életre utal.

Doboz
Dobozzal álmodni, titkot jelent, de jelezhet titkolódzást; ha viszont eltörik a doboz, csúf veszekedést.

Dunyha
Álomban a dunyha látványa a szenvedés jele; dunyhát ajándékba kapni, rossz sors;

Dűlőút
Dűlőúton járni álomban andalgásra, új feleségre és új életre utal.


E, É

Egér
Az álomfejtők szerint egérről álmodni családi gondokat jelez, vagy azt, hogy az anyagi ügyek kedvezőtlen fordulatot vesznek. Ha egy olyan egérről szól az álom, amelyik valakire ráugrik, vagy a ruháján mászik, akkor egy barátjával botrányba keveredik az álmodó. Egér ágyban váratlan szerelembe esés jele. Egeret lenyelni, nehéz nyereményhez jutni.  Egereket, vagy patkányokat látni kamrában szűk esztendő következik.

Ékszer
Az álomfejtők szerint, álomban ékszert venni, boldogság, eladni nagy kár. Ékszert látni álmunkban, szívfájdalom, piros köves ékszert látni, betegség jele.

Elveszett tárgy
Álomban egy elveszett, vagy elfelejtett értékes tárgyat szerencsésen megtalálni, sikert jelez.

Erdő
Az álomfejtők szerint, aki álmában erdőn vág keresztül, vagy fák között sétál, átmeneti időszakot él meg. Lehet, hogy az ösztöneinek engedelmeskedik. Ha viszont az álmodó eltéved az erdőben, az annak a jele, hogy tudata alatt önmaga jobb megértésére törekszik, de jelentheti azt is, hogy egy új időszak kezdődik az életében. A sűrű, zöld erdő megcsalás jele, erdőt messziről látni, félelmet jelent.

Ernyő
Álomban lyukas esernyőt látni veszekedést jelent; esőben csukott esernyőt hordani: balszerencse az üzleti életben; nyitott esernyőt vinni esőben: nagy szerencse vár az álmodóra, minden erőfeszítése sikeres lesz. Álomban a napernyő látványa, azt jelenti, hogy mások veszik fel az illető fizetését.

Eső
Álomban megázni, megszabadulást jelez a problémáktól és nehézségektől, de termékenységet és megújulást is szimbolizálhat. Látni, amint esik az eső, és közben hallani az esőcseppek koppanását, megbocsátást és jóindulatot jelent. Ablakon át nézni az esőt, a spirituális gondolatok és megérzések tudatosulását mutatja, olykor szerencsét és szerelmet is jelképez.

Étel
Ételről álmodni, fizikai és érzelmi táplálékot és energiát jelez. A különböző ételek a gondolatok széles körét szimbolizálhatják. A gyümölcs általában az érzékiséget jelképezi, a fagyasztott ételek az álmodó hideg érzelmeiről, kimért modoráról árulkodik. Bizonyos ételek fogyasztása olyan a tulajdonságokra utalhat, amelyek hiányoznak az emberből. Aki álmában élelmet halmoz fel, valószínűleg fél az ínségtől, a nélkülözéstől. Azt is jelentheti, hogy meg van elégedve azzal, amit elért. Álomban lekvárt enni, az álmodó pénzzavarba kerül, melyet egy asszony okoz; mézet enni, vagyonhoz és szeretethez jut az álmodó; sonkát enni, az illető elveszti azt, ami sokat jelentett az életében.

Étkezés, evés
Álomban enni, egészséget jelent; azt látni, hogy valaki eszik, látogató érkezik, vagy jó jövedelemhez jut az illető. Ha az evést követően az álmodó éhes marad, az a kielégítetlen szellemi szükségleteiről, és vágyairól árulkodik. Az élelem szeretetre, barátságra, ambícióra, szexre vagy élvezetre utalhat. Aki azt álmodja, hogy elveszik előle az ételt, mielőtt befejezte volna az evést, vitákra számíthat a beosztottjaival, illetve azokkal, akik tőle függenek.


F

Fa
Kidőlő fának a látványa az álmodót arra figyelmezteti, hogy elvesztette a lába alól a talajt, és rossz irányba halad.

Fagyöngy
Fagyönggyel álmodni örömteli eseményeket és sok boldogságot jelez, de arra is utalhat, hogy az álmodót valaki a környezetében vonzónak találja.

Farkas
Farkassal álmodni némaságot okoz. Farkasfog, gyermeknek jót jelent, asszonynak gyermekáldást, öregembernek rossz ómen. Álomban farkasüvöltést hallani, nagy veszedelem.

Fém
Fémről álmodni erőt és szilárd jellemet jelez, de szimbolizálhatja a társadalom embertelen oldalát is.

Fésű
Az álomfejtők szerint bosszúság fogja érni azt, aki álmában fésűt lát, ugyanezt jelenti az is, ha leesik a fésű.

Fodrász
Ha egy asszony azt álmodja, hogy fodrászhoz ment, az annak a jele, hogy hamarosan egy családtagjának erkölcsét sértő családi botrányba keveredik. Be kell festetni a haját, hogy nagy nehezen megússza a börtönbüntetést. Ha egy férfi álmodik fodrászról, az sok pletykát jelent, vagy azt, hogy uralkodni szeretne egy gyönyörű nő fölött.

Fokhagyma
Álomban a fokhagyma látványa, ha szegény az álmodó, akkor jó jelentésű, ha gazdag, akkor valakitől gonoszságra számíthat. A fokhagymaszag levertséget jelez.

Fonál
Az álomfejtők szerint: ha egy facér nő fonállal álmodik, hamarosan egy jómódú férfi felesége lesz.

Főzés
Főzésről álmodni, az jelenti, hogy az álmodó alárendeltjévé kívánja tenni, és maga képére szeretné formázni a környezetét. Másik jelentésében viszont az ember gondoskodó oldalát jelképezi, s az illető szeretetvágyára utal. Egy másféle magyarázat szerint, az álmodó életbevágóan fontos ünnep előtt áll.

Futás
Álomban a futás nagy változásra hívja fel a figyelmet. Futni bizonyos cél felé, öröm; futás közben elfáradni, egészséges embernek jót jelent. Futás közben megállni bánatot jelez.

Füstölő
Füstölő égetésének álma az álomlátó spirituális fejlődését jelzi. Nagymértékű tudatosságot, elkötelezettséget reprezentál.


G

Gólya
Álomban gólyát látni gyermekáldást jelent, de jelenthet jó barátot is. Ha gólya kelepel az álmodó házán az illetőt szégyen éri; ha fészket rak a kéményén, akkor szerencséje lesz. Több gólya látványa boldog házasságot prognosztizál.

Gránátalma
Álomban gránátalmákat látni, termékenységet, jó egészséget és hosszú életkort prognosztizál, de szexre való csábítást, felhívást is jelezhet. Alternatív módon a vért reprezentálja.


GY

Gyapot
Gyapotföldről álmodni különös vágyat ébreszt a gyapotszedésre.

Gyémánt
Az álomfejtők szerint gyémántok birtoklásáról álmodni nagyon ígéretes álom, ugyanis magas körökből származó tiszteletet és elismerést jelent. Az viszont, ha a Szűz Mária koronájából való gyémántot lát, és visel álmában, közeli halálesetet jelez.

Gyerek
Aki kisfiút lát álmában, örömteli híreket kap, aki viszont leánygyermekről álmodik, rossz híreket hall, a török álomfejtők szerint. Általában gyermekkel álmodni, minden esetben valamilyen szerencsét jelent. Ugyanakkor a gyerekcipő: rossz hír; a gyerekruha: betegség; gyereket örökbe fogadni: viszályra figyelmeztet.

Gyertya
Az álomfejtők azt mondják, hogy a család jól megalapozott szerencséjét jelenti, ha az álomban látott gyertya tiszta, nem imbolygó lánggal ég.

Gyík
Gyíkkal álmodni egy ismeretlen ellenségre utal, vagy üzleti vállalkozásra.

Gyöngy
Gyönggyel álmodni, megfontoltságot jelez az új vállalkozásokban, tervekben. Az emberi lelket is jelképezi. Egy másik felfogás szerint a gyöngy álomban mindig könnyeket jelent.


H

Haj
Hajról álmodni azt jelenti, hogy az illető nem jár el kellő gondossággal személyes ügyeiben, és nem fog előrejutni, mert nem használja az eszét. Barna haj álomban szerencsés szerelem. Másnak haját levágni, nyereséget jelent.

Hal
Hallal álmodni egy jó ismerős teherbeesését jelenti. Halat fogni: az erő jele, tengeri halat látni álomban: rémület; a halikra: sok pénz; halat megölni: nagy bevétel; ajándékba halat kapni: gazdagság.

Halál
Álomban meghalni nyomorúság. Halálra vágyakozni, egészséget jelent. Meghalni majd újraéledni, azt jelzi, hogy nagy tisztesség éri az álmodót. A pandzsábiak szerint, ha valaki halállal álmodik, az a hosszú élet jele.

Halott
Az álomfejtők szerint, ha az álomban látott halott mond valamit, jól oda kell figyelni, mert ez nagyon fontos lehet az álmodó számára. Halott személlyel álmodni, egy figyelmeztető álom, azt jelzi, hogy a jelenlegi körülmények nem sok jóval kecsegtetnek, ezért nem szabad semmiféle egyezségbe belemenni, és semmilyen szerződést aláírni.

Hamu
Álomban: hamun járkálni, bénulást okozhat.

Háromszög
Háromszöggel álmodni szerelmi légyottot ígér, de azt is jelentheti, hogy titkos találkozóra megy az álmodó.

Házasságkötés
Házasságkötésről álmodni egy családtag halálát jelenti. Ha a házasságot idegenek kötik, akkor a halott egy távoli ismerős vagy barát lesz. Házassági ajánlat álomban, bizonyos körülmények rosszabbra fordulását jelzi. Ha álmában az előző párjával készül házasságot kötni az ember, azt jelzi, hogy elfogadta a kapcsolatából adódó kötelezettségeket, és tanult a múltbéli hibáiból. A pandzsábiak szerint házasságról álmodni szerencsétlenséget jelent.

Holdfogyatkozás
A holdfogyatkozás álma azt jelzi, hogy az illető valamilyen eddig elrejtett tulajdonságára, titkolt hibájára hamarosan fény derül.


I, Í

Iga
Nőtlennek: házasság; nősnek: nyugodalom.

Indiai jó álmok és rossz álmok
Az indiaiak nagyon hisznek az álmok erejében, melyeket isteni figyelmeztetésnek tekintenek. Szerintük istenekről, démonokról, szerencsésnek tartott állatokról vagy szerencsésnek tekintett dolgokról álmodni jó jel. Viszont aranyról, vasról, hulló csillagról vagy földrengésről álmodni rosszat jelent.  A pandzsábiak szerint a hajnali álmok általában valóra válnak. Nem jó tűzzel álmodni, vizet látni viszont szerencsét hoz. Váratlan szerencsét jelent, ha az ember álmában valamelyik ősétől ajándékot kap, ha viszont a felmenője elvisz valamit tőle, az a közelgő halál jele.

Ing
Ha fehér: nyereség; ha koszos: betegség.

Írás
Ismeretlen kézírást látni: valami hasznosat üzen az álmodónak; olyan írás, amit nem tudunk elolvasni: titkot jelent, amelyet megtudhatunk.

Ivás
Pohárból: jó társaság, amely hasznodra van.


J

Jajgatás
Álomban jajgatni, nagy bajra utal, jelenthet rossz évet, szárazságot, halálesetet.

Jég
Jéggel álmodni gond és betegség. Ha beszakad alattunk a jég, feleslegesen fogunk félni valamitől. Jégen elcsúszni szerelmi csalódás, vagy reményvesztettség. Jégen ülni, kedvezőtlen esemény bekövetkeztét jelzi. Olvadó jégen járni, füstbe ment törekvések. Jégkrémet enni, készíteni, eladni vagy felszolgálni, azt jelenti, hogy az illető elégedett az életkörülményeivel.

Jérce
Jércét látni álomban, nemsokára szerencse éri az illetőt.

Juh
Akolba zárt juhok, hosszú télre figyelmeztetnek. Juhot nyírni, veszedelmes időszak következik. Juhnyáj: az álmodó elégedett az életével. Juhokat őrizni, nyereség áll a házhoz. Juhászt látni álomban esőzéssel kapcsolatos kárt jelöl.


K

Kakas
Kakassal álmodni tűzvészre figyelmeztet, de jelenthet örömet szerző hírt, nőknél szerencsét. Kakas a tyúk hátán: szerencse a szerelemben. Kakas látványa egy torony tetején ünnepnapot jelent.

Katona
Katonával álmodni: bátorságot, olykor dühöt és gyűlöletet is jelent. A legtöbbször azonban rossz változásra van kilátás. Öreg katona látványa: hazudni fognak az álmodónak.

Kenguru
Kengurut látni, váratlan és izgalmas utazás ígéretét jelenti.

Kereszt
A keresztről és a keresztre feszítésről szóló álom szerencsét jósol az álmodónak: aki saját magát látja keresztre feszítve, nyugodt, eseménytelen házasságot remélhet; a tengerészek számára jó hajózást jelent. A politikusnak a keresztre feszítés a hivatali ranglétrán való emelkedését ígéri.

Kert
Kertet látni álomban többnyire gyerekáldást jelent. Virágos kerttel álmodni békét, kényelmet, igaz szerelmet és boldog otthont ígér. Gondozatlan, gazos kertet látni álomban, azt jelenti, hogy az illető elhanyagolta lelki szükségleteit. Az álombéli zöldséges kert, szorgalommal és gondossággal elért jólétet jelent, stabilitásra és belső erőre utal. Kert magas kerítéssel körülvéve azt jelzi, hogy adósságunkat kiegyenlítjük. Kert ősszel: gyász jele; kert télen: halott gondolatok.

Kesztyű
A kesztyű álomban, meghívásra lehet számítani. A kesztyűről álmodó embernek többnyire peres ügyei vagy üzleti gondjai lesznek, azonban megfelelő módon képes velük megbirkózni. Fekete kesztyű a gyász jele. Páratlan kesztyű: elválás olyantól, akit szeretünk.

Kígyó
Az álomfejtők szerint álomban magányos kígyót látni, és fenyegetést érezni, azt jelenti, az illetőnek egy olyan gonosz ellensége van, aki nemcsak ármánykodik ellene, hanem a testi épségére is tör. Sok kígyót látni egy gödörben balszerencse sorozatát jelzi előre a szerelemben és az üzleti életben. Ha sikerül az illetőnek legyőzni és meggyilkolni az álmában fenyegető kígyókat, azt jelzi, hogy felülkerekedik a nehézségein és diadalmaskodni fog. Kínában szerencsés előjel, ha álmunkban kígyó üldöz. Álomban fekete kígyót látni, leánygyermek születésének előjele, a szürkésfehér kígyó viszont fiúgyermek születését jövendöli. Az üzbégek szerint, aki fehér kígyóról álmodik, az meggazdagodik.

Koporsó
Az álomban látott koporsó az anyaméhet szimbolizálja. Ha üres, az álmodónak néhány területen kibékíthetetlen véleményeltérése van környezetével. A koporsóban látható holttest, depressziós időszakot jelez előre, melyet valószínűleg a személyi szabadság korlátozása okoz. Értelmetlen vagy rosszabbodó viszonyra, ügyre figyelmeztet. Itt az ideje a helyzet megszüntetésének vagy a kapcsolat felszámolásának.

Korsó
Az álomban látott korsó mindenféle rossznak a jele, kivéve, ha kútba vagy patakba esik, és darabokra törik, mert így a benne lévő bajok szétszéledhetnek. Teli korsóval álmodni, egészséget jelent; ha üres a korsó, az a szegénység jele.

Kulcs
Kulcsokat látni álomban, nem várt változást jelent, de utalhat valamilyen titokra, különösen akkor, ha a kulcs rozsdás. Kulcsot elveszíteni, haragot jelez a legjobb baráttal. Kulcsot találni: kiszabadulás szorongatott helyzetből. Kulcscsomó a kézben azt jelzi, hogy kezedben tartod a szerencsédet.

Kutya
Kutyával álmodni: az embernek alattomos ellensége van. Egy másik változatban, kutyáról álmodni nagy sikert, gyönyörűséget és állhatatos barátokat jelez. Ugató kutya felől álmodni, rosszabbodó életkörülmények várhatók, nagy valószínűséggel nehézségek fognak következni. Fogaival vicsorgó kutya látványa álomban gyűlölködést jelez előre.


L

Léggömb
Léggömböket látni álomban, szertefoszlanak a vágyak, különösen az üzleti életben és a szerelemben, de jelenthet veszteségeket is, és visszaesést, jövedelemcsökkenést a vállalkozásban, sőt válást is.

Levél
Az angol álomfejtők szerint annak a nőnek, aki szeretné megtudni, hogy szeretője őszinte-e hozzá, ki kell választania a szerelme levelei közül egyet, lehetőleg azt, amelyik a legszenvedélyesebb szövegű. Ezután a levelet az asztalra téve, össze kell hajtani kilencrétűre. Az így összehajtott levelet egy tűvel át kell szúrni, és a párna alá tenni. Ha éjjel a szerelmes nő ezüstről, drágakövekről, üvegről, kastélyról vagy tiszta vízről álmodik, biztos lehet benne, hogy szeretője őszinte, ígéretei becsületesek; ha azonban lepedőről, pókról, tűzről, fáról, virágokról vagy arról álmodik, hogy köszönti őt, akkor érzései hazugok, és el fogja hagyni. Ugyancsak álommal kapcsolatos hiedelem, ha valaki arról álmodik, hogy levele érkezett egy barátjától, annak az a jelentése, hogy a barátja hamarosan megérkezik, vagy nemsokára újabb hírt fog adni magáról.

Liba
Libát látni álomban hír jöttét jelzi, de jelenthet pletykálkodást. Ha gúnár támadja meg az álmodót, az csalárdságot jelent. Repülő liba messzi utazást prognosztizál; a libatoll pedig kigúnyolást.


Bármely lóval kapcsolatos álom nagyon szerencsés; még a halottas kocsit húzó tolldíszes lovakról való álmodás is jó jel, ugyanis esküvőt jelez előre. Az álomban látott tarka ló ugyancsak nagy szerencsét jövendöl. Hasonlóképpen vélekednek az arabok is. Aki lovakkal, öszvérekkel vagy szamarakkal álmodik, jót remélhet, mert a Próféta azt mondta: "A férfiak szerencséje a lovaik üstökéhez van kötve az utolsó ítélet napjáig." A Koránban pedig meg van írva, hogy Allah akarta úgy, hogy "meglovagolják őket és pompázzanak velük."A török álomfejtők szerint, aki fehér lóról álmodik, annak teljesülni fognak kívánságai.


M

Macska
Macskával álmodni általában kedvezőtlen előjel, jelezhet hűtlenséget, árulást vagy valamilyen szerencsétlenséget. Az álomban látott fehér macska jót jelent az angolszászoknál; a cirmos macska úgyszintén, mert szerencsés szerelmet jelez. Az álomban látott vörösessárga macska pénzt és sikeres üzletet ígér; a fekete-fehér macska az álomlátó gyerekeinek a szerencséjét jövendöli; a foltos macska, annak a jele, hogy a barátjaival lesz szerencsés az illető. Az álomban támadó macskák, ellenséget jeleznek; de ha eredményesen megküzd velük az ember, akkor nagy nehézségeken sikerül keresztülvergődnie, és hírnévre tehet szert. Ha valakit álmában csúnyán összekarmol egy macska, az betegséget és bajt jelez előre az álmodónak.

Madár
Az álomfejtők szerint madárral álmodni férjhez menést, álomban repülő madarakat látni, sikeres életet jelent. Madarat fogni: szerencse idegen vendéggel kapcsolatban. Madarat fészkén ülve látni álomban, házasságra van kilátás.

Mágia
Az álomfejtők szerint, az álomban átélt, vagy látott mágia bármilyen formája váratlan változásokat jelez. Ha azt álmodja valaki, hogy becsapta, vagy megtévesztette egy mágus, az annak a jele, hogy ismét találkozik egy rég nem látott, elveszettnek hitt barátjával, vagy felújít egy kihűlt szerelmi kapcsolatot.

Majom
Majommal álmodni azt jelenti, hogy az ember barátai álnokok, akik csak hízelegnek neki, miközben csak a saját érdeküket nézik. Táncoló majom látványa álomban közeli szórakozásra kilátás; fára mászó majom: ellenségeskedés; ordító majom: ha leány álmodja, akkor egy teszetosza fiú fog neki udvarolni.

Makk
Az álomfejtők azt mondják, makkal álmodni jó dolgokat jelez előre, jelentős vagyongyarapodást ígér. Asszonynak makkevésről álmodni azt jelenti, hogy jómódú lesz, és örömteli pozícióba emelkedik. Aki arról álmodik, hogy lerázta a makkot a fáról, annak vágyai hamarosan teljesülni fognak az üzleti életben vagy a szerelemben.

Mandula
Mandulával álmodni, átmeneti bánatot jelez. Élvezettel evett manduláról álmodni szerencsét jelent, ha keserű az íze, az eltervezett változtatásokat el kell halasztani, de utalhat betegségre is.

Medve
Az álomfejtők szerint egy medve megöléséről álmodni azt jelenti, hogy szorult helyzetből sikerül kiszabadulnia az álmodónak. A kínaiaknál az álomban látott medve fiúgyermek születésére utal.

Méh
Méhekkel álmodni sikeres üzletet jelez. A méhraj tűzvészre figyelmeztet. Álomban a méhszúrás szerencsétlenségre utal.

Méz
Álomban mézet enni szomorúság éri az embert.

Mosómedve
Mosómedvéről álmodni arra figyelmeztet, hogy fel kell készülni az önvédelemre. Egy másik változat szerint álomban mosómedvét látni, azt jelenti, hogy az emberek hamis arcukat mutatják az életben. Ha az álomban egy mosómedve kergeti az embert, annak az álmodó számára az a jelentése, hogy, akit eddig barátjának vélt, ellensége lesz, és a háta mögött a bukásán mesterkedik.


N

Nád
Álomban nádba fújni jó kilátás jele. Nádasban ülni, az álmodó a fájdalmát kívánja feledni, de jelenthet szerencsét is. Téli nádas látványa, hosszú télre lehet számítani.

Napfogyatkozás
Az álomfejtők szerint, napfogyatkozásról álmodni, az élvezetek túlzásba vitelére figyelmeztet. A túl sok esti összejövetel, az ivászat egészségi problémákhoz vezethet. Az álmodó átmeneti sikertelenségre számíthat a vállalkozásában.

Narancs
Keserű naranccsal álmodni azt jelzi, hogy rágalmak érik az embert, mégpedig arról a helyről, ahol a narancsokat látta.

Nátha
Náthásnak lenni, azt jelenti, hogy jó egészségnek örvend az álmodó.

Név
Ha valaki álmában a nevét hallja, arra utal, hogy jó üzenetet kap az álmodó.


NY

Nyak
Ha egy nyakról szól az álom, az a közelgő pénz jöttét jelzi, kivéve, ha egy törött nyakkal kapcsolatos, ebben az esetben arra figyelmeztet, hogy a vállalkozását, üzleti ügyeit rosszul menedzseli az álmodó. A vastag nyak kedvező jel.

Nyaklánc
A nyaklánc elvesztéséről álmodni, szenvedést jelent a szeretett lény elvesztése miatt. Ha az álmodó a szerelme vagy önmaga nyaka köré tesz egy nyakláncot, az házasságot és boldog családi életet jelez. Nyaklánc asszonyon: ajándékot fog kapni az álmodó.

Nyúl
Nyúllal álmodni szerencsétlenséget, rendszerint félelmet is jelent. Országúton ülő nyúl: titkos helyre való hívogatás. Nyúlganéj: kisebb szerencse éri az embert.


O, Ó

Olajbogyó
Olajbogyó álomban kereskedőnek szerencse, másnak pedig fájdalom.

Olajfa
Olajfát látni hegyen, szenvedésre számíthat az álmodó.

Olajos hal
Álomban olajos halat látni utazást jelez.

Olló
Az olló álomban is gyakran a veszekedés és harag jele. Ollót ajándékba kapni, kis szerencse. A nagy olló kövér asszonyra utal, a szabóolló pedig hideg időjárásra.

Orgyilkos
Álomban orgyilkost látni, gonosz gond fog hatalmába keríteni.

Orsó
Orsót látni álomban eljegyzést jelez a családban, nagy ünnepléssel.


Ö, Ő

Öblítés
Gonosz indulatok lecsengését, segítség érkezését vetíti előre.

Ölelés
Valakit ölelni álomban a csalfaság jele. Öregasszonyt ölelni, megszorítás, ifjú lányt ölelni, aggodalomra lesz ok.

Ölyv
Álomban ölyvet látni nagy veszedelem.

Öreg emberek
Öregurakkal álmodni jó egészség jele. Öregasszonyt látni álomban haragot jelent. Mezon kószáló öregember látványa, meglopják az álmodót. Táncoló öregember hosszú téli utazás, bánat várható.


P

Papagáj
Papagájjal álmodni azt jelenti, hogy valamilyen tréfás dolog történik az illetővel. Ha a papagáj megcsípi az álmodót, az barátnője irigységéről árulkodik. Az álomban látott és hallott beszélő papagáj azt jelenti, hogy gonosz gúnyt űznek az álmodóval.

Patkány
Álomban egy kamrában látott patkányok ínséges idők eljövetelét jelentik. A patkány látványa ellenségre hívja fel a figyelmet. Ha a patkány megharapja az álmodót, szerelmi féltékenység jele.

Páva
Álomban, ha a páva: kiált, szerencsétlenséget jelent; repül, kis öröm, amelyért nagy árat kell fizetni; alszik, a csábítás jele; a napon sütkérezik, egy asszony hiúsága miatti veszedelemre utal; döglött, öregasszony szerelmére figyelmeztet. Az álomfejtők szerint: álomban páván lovagolni, megszégyenülés jelent egy szerelemben; pávát enni böjtölés idején, gonosz áll a házhoz. Pávatollal álmodni, börtönt, pávatollal játszani, ingerlékenységet jelent.

Pénisz
Ha egy asszony péniszről álmodik, egy rokona fog meghalni, mondják a törökök.

Pénz
Pénz elvesztéséről álmodni, átmeneti zavarokat, boldogtalanságot jelent a családi életben, és visszaesést a vállalkozásban. Gyengének, sérülékenynek és talajt vesztettnek érezheti magát az álomlátó. Emellett a becsvágy, energia és a kellő önbecsülés is hiányzik belőle. Pénz ajándékozása álomban, a szeretet adásával azonos módon értékelendő. Az álmodó keresi a szeretetet. Ha mások ajándékoznak pénzt, elhanyagoltnak, mellőzöttnek érzi magát. Valószínűleg nem tanúsítanak kellő figyelmet a problémáira, és nem mutatnak együttérzést az illető iránt. Pénzt lopni, veszélyre figyelmeztet, és óvatosságra int. Pozitív értelmezésében viszont arra utal, hogy az illető – erőfeszítéseinek köszönhetően – végül képes lesz szert tenni az általa értékesnek tartott tulajdonságokra. Az indiai szikh álomfejtők szerint az alvó személy családjában betegség várható, ha az illető álmában valakitől pénzt vesz el.

Pénztelenség
Pénz hiányáról álmodni a társadalmi státusz elvesztésétől való félelmet jelzi. Az álmodó híján van azon képességeknek, melyek céljai eléréséhez szükségesek. Azt is jelezheti, hogy túlságosan sokat foglalkoznak vele, vagy ellenkezőleg, teljesen elhanyagolják az illetőt.

Pillangó
Az álomfejtők szerint körös-körül röpködő pillangókat látni álomban azt jelzi, hogy távoli barátunk felől kapunk hírt, levélben, vagy valakitől, aki találkozott vele. Pillangóról álmodni általában, a megnyugvás iránti vágyat jelzi. Emellett a pillangók kreativitást, romantikát, élvezetet és szellemiséget is kifejezhetnek. Az is lehet, hogy az álmodó gondolkodásmódja átalakulás előtt áll. Ha az alvó személy egy gyönyörű, színes pillangót lát álmában, az illetőt pozitívan értékelik egy közeli társasági összejövetelen.

Pók
A magyaroknál álomban a tarantella pók kivételével az összes pók látványa, jó szerencsét jelent. Minél nagyobb pókot lát az ember, annál nagyobb szerencséje lesz. Ha falon mászó pókot látunk álmunkban, a legkedvesebb kívánságunk fog teljesülni. Hálóját szövő pókot látni álomban, kemény munka révén növekedő vagyont jelképez.


R

Rémisztő álmok
Szerencsét jeleznek, például tűzben megégni mindenki számára szerencsét jelent, mert ha beteg álmodja, meggyógyul; ha fiatal álmodja, szerelmi szenvedély keríti hatalmába.

Repce
Repcével álmodni intő jel, civakodásra vagy egy esetleges megerőszakolásra figyelmeztet, amelynek elkerülésére fel kell készülni érzelmileg és fizikailag.

Repülőtér
Forgalmas repülőtérről álmodni az illető szabadság utáni, vagy utazási vágyát jelzi. Ha az álomban a repülőtér üres, vagy elhagyott, az útiterv megváltozik, vagy az utazás elhalasztódik.

Rossz álmok jó jelentése
Halállal álmodni, születést jelent, születésről álmodni halált. Álomban betegeskedni, jó egészség; bánkódni, jó hír felől hallani. Álomban a baleset, a sors jobbrafordulását jelenti; a büntetés, jutalmazást jelöl; a büszkeség, megszégyenítésre utal. Ha egy szegény férfi álmodja azt, hogy nővé fog változni, jó ómen, mert valaki gondoskodni fog róla, ha gazdag ember álmodja ugyanezt, akkor ez rossz ómennek minősül, mert arra utal, hogy hatalmának vége szakad.

Rózsa
Az álomban kapott virágzó rózsa a szerelmeseknek jót jelent; másnak kellemes találkozást. Fehér rózsával álmodni ártatlan lány szerelmét jelzi; a hervadt rózsa jelentése, hogy elfelejtik az illetőt. Az arabok hiedelem világában a friss rózsa a szívet megremegtető örömök eljöveteléről ad hírt, míg a hervadt rózsa csalóka híreket jelent. Rózsatövis felől álmodni, azt jelenti, hogy olyannak okozunk fájdalmat, akit szeretünk. Rózsát kötni, vigasztalódást jelez. Rózsafán jönni a világra, gazdag asszonyt jelent. Ha valaki álmában: rózsát kap és azt a hajába tűzi, akkor becsapja valaki, akiről azt hitte, hogy jó barát; tavasszal egy csokor rózsát kap, igaz szerelemre talál; ha viszont télen kapja a csokrot, a keresés hiábavalónak bizonyul. Álomban egy teljes díszben pompázó, virágba borult rózsabokrot látni, esküvőt jelez a családban. Ha valakit álmában rózsavízzel locsolnak meg, azt jelenti, hogy a kedvese másra gondol.


S

Sáfrány
Sáfrányos ételt enni álomban betegség jele.

Sánta
Sánta férfival álmodni félelmetes érzés; sánta asszonnyal: pletykáznak az illetőről; sánta gyerek: eltitkolt szerelem; sánta kutya: rossz hír.

Sebesülés
Ha egy öregember azt álmodja, hogy megsebesült a mellkasán, rossz hírt fog hallani, ha egy lány ugyanerről álmodik, akkor szerelmes szeretőre fog lelni.

Seprés
Asszonynak boldog házasság, férfinak nehéz munka.

Sóhaj
Sóhajtást hallani álomban szerencsés hír.

Sorompó
Sorompót látni álomban szép idő várható.


Sóról álmodni, új ízek és ragyogó élmények megjelenését jelzi. Az álmodó egyéni értékeinek jobb elismerését, hangulatának javulását, életerejének növekedését mutatja. Az erőfeszítések eredményre vezetnek. Hús sózásáról álmodni, az adósság felhalmozódását jelzi, melynek eredményeként folyamatosan zaklatják a pénzbeszedők.

Sör
Álomban sört látni vagy inni, boldogságot, homályt vagy ihletet jelez, de arra is utalhat, hogy az álmodó erős társadalmi életet él.

Strucc
Struccokkal álmodni rossz előjel, mert halálhírt, vagyis pusztulást jelent.


SZ

Szakáll
Szakállas emberrel álmodni, szeszélyes asszony miatti bizonytalanság. Földig érő szakáll. gazdagságot reprezentál. Lány állán növő szakáll, az álmodó elveszíti a szeretőjét.

Szamár
Aki álmában szamara hátán üget célja felé és azt el is éri, szerencsés és boldog lesz minden dolgában, de aki útközben leesik róla, azt szerencsétlenség és bánat éri.

Szamóca
Szamócát enni asszonynak titkolt szerelem, férfinak betegség, a szamóca látványa, jó házasság.

Színek
Álomban a színek közül a fehér: becsületességet jelent; a fekete: gyászt; a kék: kiegyensúlyozottságot; a vörös: elválást; a piros: erőszakot.

Szomjúság
Álomban megszomjazni, nyugtalanságot jelent, de vonatkozhat szomorúságra vagy fáradtságra is.

Születésnap
Álomban születésnapot ünnepelni, hosszú életkort jelent.


T

Takarítás
Álomban szobát takarítani irigység jele; istállót takarítani hideg idő várható.

Tanítás
Tanításról álmodni öregedés, tanítványra lelni boldogság.

Tea
Ha valaki azt álmodja, hogy teára szomjazik, akkor hívatlan vendégek fogják meglepni.

Tenger
Álomban tengerparton állni, és figyelni a hullámokat, ahogyan a habjai a fövenyen összetörnek, azt jelzi, hogy az illetőnek kis híján baleseti sérülése lesz.

Teve
Ha az ember tevével álmodik, nagyobb óvatosságra van szüksége, mert feltehetően túl sok terhet cipel a vállain. Az ilyen személy – ahelyett, hogy szabadjára engedné, hajlamos magába fojtani az érzelmeit. Meg kell tanulnia felejteni és megbocsátani. Ugyanez az álom más értelmezésben nagy problémák megoldására, akadályok leküzdésére való képességet jelez. Aki fehér tevéről álmodik, gazdaggá válik, mondják az üzbégek.

Tojás
Tojást enni álomban harag; tojáshéj: gyász; sok tojás: nyeremény; záptojás: betegség. A törököknél tojásokról álmodni hírbe hozást, pletykát jelent.

Tömjén
Tömjénnel álmodni lánynak fejfájás; másnak megkönnyebbülés; asszonynak lelkiismeret furdalás.


Az álomfejtők szerint, aki álmában tűt talál, olyan barátokra számíthat, akik nagyra értékelik őt. Tűt keresni álomban, fölösleges aggodalmakat jelez. Tűvel álmodni, egy barátság végét jelzi.

Tükör

Az álomban látott tükör az egészséges ember számára örömet jelent, ha viszont beteg az illető, egészségromlásra utal. A fényes tükör ájulást, a törött tükör pedig árulást jelez.

Tűzhely
Nőtlennek házasságot, másnak betegséget vagy helyváltoztatást jelent.


TY

Tyúk
Új taggal bővül a család.


U, Ú

Újszülött
Csecsemővel álmodni ártatlanságot, tisztalelkűséget, melegséget, új szerelem vagy új barátság kezdetét jelzi. Viszont szoptató asszonyt látni álomban, rosszat jelent, az fogja becsapni az illetőt, akiben a legjobban megbízott.

Utazás
Utazásról álmodni, az életcélok elérésére irányuló törekvést, általánosságban az életutat jelzi, melyet az álmodó örömtelinek és sikeresnek talál. Ha az álmodó ismeretlen területen utazik keresztül, az a versenytársak részéről reá leselkedő veszélyre utal. Aki álmában emberekkel teli autóban utazik, új és érdekes barátok, izgalmas kalandok elé néz. Ha viszont egyedül van az autóban, nehéz idők várnak rá.


Ü, Ű

Ürülék Aki emberi ürüléket lát álmában, az pénzhez jut, vélik a törökök.

Üstökös
Üstökösről álmodni, azt „üzeni” az álomlátónak, hogy sürgősen meg kell szabadulnia a fizikai és lelki akadályoktól, és tovább kell haladnia a céljai felé.


V

Varjú
Az álomfejtők úgy vélik, hogy varjúval álmodni, csalódást jelent mindenben, bánatra, balszerencsére figyelmeztet, sot halált is jelezhet.

Vér
Álomban vért inni, az álmodó kirobbanó életerejéről és energiájáról árulkodik.

Vipera
Viperáról álmodni balszerencsét jelent. Megölni egy viperát, általában jó ómen. Egy élő vipera a küszöbön, halálesetet jelez a házban.

Víz
Vízzel kapcsolatos álmok jelentése: a vízesés váratlan, kellemes dolog; a folyó, ha tiszta, akkor nyugodt sikeres életet; ha zavaros, fenyegető veszélyt jelent;
az óceán: az illető békéjét; a kút belső nyugalmát jelzi; a mocsár pedig valamilyen veszélyre figyelmeztet. A magyar álomfejtők szerint: tiszta vízzel álmodni jószerencse, vagyonosodás jele; zavaros víz szomorúságot jelez, vagy az álmodó sajnálkozását egy általa jól ismert személy betegsége vagy halála miatt. Álomban a koszos víz látványa, egy gátlástalan személyre figyelmeztet, aki tönkre akarja tenni az álmodót.


Z

Zafír
Zafírral álmodni kellemetlen látogatóra utal.

Zászló
Zászlóval álmodni, ha az álmodó viszi, tekintélyt jelez; ha messziről látszódik, zavaros időt jelent.

Zuhanás
Zuhanásról álmodni a lelki egyensúly, az önkontroll elvesztését jelenti. Reprezentálhatja a veszélyeztetettség érzését, az önbizalom hiányát, a kudarctól való félelmet vagy képtelenséget a helyzettel való megbirkózásra. Ha valaki magasról zuhan ki álmában, és megsérül, készüljön fel arra, hogy nehéz napok várnak rá; ha a zuhanás nyomán nem sérül meg, a probléma kisebb és átmeneti jellegű lesz.


ZS

Zsiráf
Az összképre kell figyelnünk, átfogóbb szemléletmódra van szükségünk.


 

Hozzászólások  

0 #1282 Beatrix 2016-02-01 18:14
Kedves Erzsébet!

Köszönöm szépen a válaszát.
Valóban komoly önbizalom problémákkal küzdöm és úgy érzem senkire nem számíthatok, egyedül érzem magam.
Az utóbbi 7 évben sok megalázás ért, a saját családom részéről is, nem tudok ezeknek lehet e köze az álmaimhoz. Sajnos nagyon erős a halálfélelmem is.
A temető és a holttest nem együtt szokott megjelenni, a holttestek, mint visszatérő elemek általában boncteremben, ahonnan én menekülnék, nem akarok ránézni, félek tőle és nem akarom látni a boncolást. Más a helyszín mindegyiknél, de a szituáció ugyanaz. Lehet ahhoz köze, hogy mindig orvos akartam lenni, de ez nem jött össze? Lehet az életben is így reagálnám le a helyzetet. Szerencsére ilyen jllegű álmom régebben volt, de akkor rendszeresen. A mostani visszatérő, szinte napi szinten a foghullás és a szerelmemmel való pozitív álom, amiben az történik, amire vágyom és jól érzem benne magam. Sajnos nagyon nehezen engedek el, akár álmot, akár szerelmet. A jövőm valóban nagyon bizonytalan, sajnos sokszor nem tudom merre induljak.

Köszönöm a segítséget!

Üdvözlettel:

Beatrix
0 #1281 Kata 2016-02-01 18:04
Kedves Erzsébet!
Évek óta többször visszatérő álmom van. Ez az ember már 15 éve meghalt, hirtelen balesetben. Nős ember volt, szerelmes volt belém, nekem sem volt közömbös, de nem volt semmi közöttünk. Legalább 4-szer álmodtam azt, hogy tévedés történt, meg sem halt, és én nagyon örülök álmomban, hogy ő mégis él. Házában vagyunk, a felesége is ott van valahol, de mégis én vagyok a párja. Nagyon rossz erre ébredni reggel, mert ez olyan rég volt amikor ő élt, de mai napig sajnálom, hogy nem történt semmi közöttünk életében.Mi lehet ez? Remélem, nem akar még elvinni az élők sorából ...:)?
0 #1280 Rosta Erzsébet 2016-02-01 16:05
Kedves Beatrix! – Re: #1271
Több álomképet is felsorolt a leírásában, és - úgy tűnik - mindegyik összefüggésben áll az életével, problémáival. Az elsőként említett visszatérő álma, mely arról szól, hogy minden előzmény nélkül darabokban hullnak ki a fogai, számomra azt jelzi, hogy talán fölöslegesen aggódik a külső megjelenése miatt, és az önbizalomhiánya okozhatja a félelmét, hogy elveszítheti attraktivitását .
A temető, benne az önmagát felrobbantó bűnözővel, a halálfélelmének lehet a „szüleménye”, de arra is utalhat, hogy lehet a környezetében valaki, aki meglehetősen destruktívan viselkedik, és semmitől sem riad vissza, csakhogy az igazát bizonyítsa. Az álmaiban megjelenő hullák, visszataszító látványt nyújtó megégett holttestek azt sugallják, hogy nehéz időszak előtt áll. Bizonytalan jövőt, szomorúságot, csalódottságot, kapcsolatok megszakítását jelzik. Többnyire negatív hatások érik mostanában, talán megbízhatóbb társat, barátokat kellene keresnie. Annyi pozitívum azért lehet az - egyébként horrorisztikusn ak mondható - álmaiban, hogy a barátját, aki nem érdemli meg önt, kezdi „elengedni.”
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #1279 Rosta Erzsébet 2016-02-01 15:20
Kedves Emili! - Re: #1272
A története és a hozzáfűzött kiegészítése alapján arra gondolok, hogy az álma – a barátnői értetlenkedése ellenére – azt sugallja, ne adja alább az igényeit. A karaoke ugyan egyaránt lehet a túlzott önbizalomnak és az ellentétének a szimbóluma, álmának végkifejlete arra utal, hogy talán nem is lenne szüksége a karaoke gépre, nélküle is közönség elé állhatna, vagyis az önbizalma, és belőle fakadó igényessége teljesen helyénvaló. Ha a tudata alatt bármi kétsége is lenne ebben, vacillált volna álmában, hogy énekeljen a szemrevaló eladó srác előtt. Ne titkolja el a tehetségét, mutassa meg másoknak is, hogy mire képes.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #1278 Rosta Erzsébet 2016-02-01 13:24
Kedves Ari! – Re: #1270
Meglehetősen rémes az álma, ám - mivel csak egyszer álmodott ilyet - ha tudja (vagy legalábbis úgy érzi), hogy nem lehet különösebb oka az álmának (vagyis nincsenek gondjai, érzelmi, lelki problémái, ellenségei, nem akadályozzák a céljai elérésében stb.), nem kell jelentőséget tulajdonítania neki. Ha viszont van olyan információja, amiről úgy véli, hogy fontos lehet, írja meg, mert lehet, hogy értelmet ad az álmának.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #1277 Katalin Csomos 2016-02-01 10:51
Jó napot kívánok, nekem 2 álmom is volt, úgy hogy az egyikből átléptem a másikba. Mindkettőben szerepel a férjem meg a szeretője, akivel 2 hete költözött össze, de már 2 éve tart a viszonyuk. Többször is szakított vele mondván hogy én és a 20 éves fiunk vagyunk a legfontosabbak a számára(a férjem 46, a szerető 22 éves), de mindig kibékültek, végül most össze is költöztek.
Az első álmomban a férjemmel meg a fiammal voltunk vásárolni, de valamilyen oknál fogva nem autóval voltunk, hanem helikopterrel. Leszálltunk egy mezőn, és bementünk egy plázába, de mivel éhesek voltunk benéztünk egy büfébe, ahol kértünk enni, de a férjem nem evett, ő kiment. Mikor a fiammal megettük az ételt, utána mentünk, és mondta hogy hívott valakit, hogy hazavigyen mert a mi helikopterünk lerobbant. Ugyancsak egy helikopter jött értünk, egy kicsi fekete. Én busszal szerettem volna hazamenni, de odamentem én is a helikopterhez, amiből kiszállt egy kislány akit a férjem körbepuszilt. A pilóta volt a kislány apja, aki nem volt szimpatikus, és bent ült az anya is aki a férjem szeretője volt(a valódi, és az álmomban is az volt). Kiderült, hogy a pilóta nem csak a gyerek apja, hanem a nagybátya is (mert a szeretőnek a testvére). Mikor a szerető is kiszáll, mi egymásnak estünk, de én voltam az erősebb, és letepertem.
Innen átléptem a második álomba, ahol tengerpartra érkeztem a fiammal, meg barátokkal. A víz szép tiszta volt, csak tele volt, én úgy mondtam hogy kicsi szürke fókákkal, de azok úgy néztek ki mint a piócák, voltak kisebbek meg nagyobbak is, és ha beléptünk a vízbe, ránk tapadtak. Ott voltak nagy fókák is azok teljesen aranyos szürke fókák voltak. Találtam viszont egy helyet ahol nem nyüzsgött a vízben semmi, így inkább ott lubickoltunk. Minden rendeben volt amíg meg nem láttam, hogy a férjem elhozta a szeretőjét is, és egymás mellett feküdtek. Egy kicsit veszekedtem vele, hogy képes volt azt a számító szutykot is nyaralni hozni, képes rákölteni az összes pénzét, ezután meg felébredtem, de nagyon zaklatott voltam.
Elnézést, hogy ilyen hosszúra sikerült a beszámolóm, és köszönöm előre is az elemzést.
További szép napot, és jó munkát.
0 #1276 Vida Brigitta 2016-02-01 06:56
Kedves Erzsébet!
Már napok óta ugyan azt álmodom. Mintha folytatódna az egész. Angyal vagyok. Angyal pár régi ismerős is a középiskolából valamint mostani barátaim is. Szárnyaink vannak, repülünk, eszünk rendesen, játszunk. Én mégsem vagyok velük. Érzem, h nem tartozom hozzájuk. Nem bírom ott hagyni őket, pedig mennem kellene valahova. Arra is emlékszem, h van egy srác még ott. Nem ismerem, de ugyan olyan, mint én. Mindenben egyezünk. De soha nem tudom elérni. Mindig gátol benne valaki vagy valami.
Kérem segítsen, mert nagyon zavar ez az egész.ár 1 hete tart.
0 #1275 Varga Beáta 2016-01-31 22:36
Kedves Erzsébet! Egy nagyon különös àlom folytàn kérném a segìtségét. Àlmomban úgy bevertem a fejemet,hogy a homlokomnàl szétnyìlt a bőröm,a húsom ig hatolt a vàgàs. Egy idő utàn elkezdett összeforrni de észrevettem hogy a mindig gondterhes arckifejezésem miatt összeràncolt homlokkal nő össze a bőröm ìgy felszakìtottam a sebet.Ezutàn elkezdett kettévàlni a fejem és azt vettem màr csak észre hogy két fejem lett a nyakamon (minden megduplàzódott, szem stb.).Ez mit jelenthet?Kicsi t aggaszt,mivel mostanàban nem vagyok lelkileg jól.Köszönöm vàlaszàt,segìts égét! Üdv: Varga Bea
0 #1274 Péter 2016-01-31 20:52
Jó napot!
Ma délben elszundikáltam álmomban bementem egy udvarra,ahol a mellék épületből kilépet egy ember homályos volt az arca nem láttam pontosan ki az! A következő pillanatban kifutott egy kutya is ugyan abból az épületből,(Véko ny kutya volt nagy szőrrel) és hangosan ugatva felém rohant,felugrot t és meg akart harapni de éppen még az arcom előtt elkaptam a grabancát és így nem ért el de nagyon nehéz volt tartanom és csak ugatott szinte éreztem a fogainak a közelségét! Amikor már végképp nem tudtam tartani egyszer csak megszelídült abba hagyta az ugatást én megsimogattam és jobban lettünk! Ekkor megszólalt az telefonom és felriadtam tiszta víz voltam! Utána néztem a kutyás álmoknak de konkrét ilyen sztorit nem találtam! Tudna nekem segíteni! Kérem!
0 #1273 Bernáth Zsuzsanna Bi 2016-01-31 14:23
Kedves Erzsébet,
Édesanyám 4 hónapja halt meg, előszőr álmodtam vele. Velem szemben űlt feketében, és azt mondta nekem, hogy büdös vagy ! Szagolgattam magam, de nem éreztem. Aztán megint megszólalt és azt mondta:-ott lent, és a szemérem helyem felé bökött !! Ennyi, mást nem láttam vele. Anyukám a mostohaapám miatt nem szeretett engem, mert a Mostohám gyerekként egyszer molesztált, amit Anyukám nem hitt el. Őt választotta, és a pénzt. Így éltük le az életünk, olyan szánk befog stílussal :( Az örökségből csak a köteles rész maradt rám. Ma meg egy kék síruhában voltam, kék fogakkal. Nincs fogam, de azzal a szép kék színben, teljes csodás fogam volt. A házzal is álmodtam, amiből a mostohám miatt kitagadott Anyu. A mai napig síratom, hisz én szerettem, akár milyen volt is. Meg szeretném kérdezni, hogy ennek az álomnak van értelme, és hogy összefügg ez a két álom ?!
0 #1272 Emili 2016-01-28 07:30
Kedves Erzsébet!
Az éjszaka igen különös álmom volt. Egyszer csak besétáltam egy zene boltba, ahol egy karaoke gépet szerettem volna megnézni. Az eladó srác pedig azt állította, hogy előtte való nap már jártam ott, amikor a kolléga nője volt. Ezután megengedte, hogy kipróbáljam a gépet, és azt mondta, hogy reméli most végre szerelmes lehet. Hozzá kell tennem azt is, hogy mintha a jövőbeli énemet láttam volna, a srác pedig egyenesen egy ismeretlen szeméy volt számomra, és minden megvolt benne amit keresek. Végül odáig jutott a dolog, hogy megfogta a kezem, aztán felkeltett az ébresztőm.
Jelenleg nincs kapcsolatom, és a barátnőim teljesen ki vannak akadva a hozzáállásomon, mert egyszerűen a lehetetlent keresem.
Mit jelenthet ez?
+1 #1271 Beatrix 2016-01-26 09:04
Kedves Erzsébet!

Van egy évek óta visszatérő álmom, melyben darabokban kihullanak a fogaim, maguktól. Ettől a való életben és félek, hogy elveszítem őket, szerencsére egészségesek, de úgy érzem nélkülük nem lennék teljes.
A múlt éjszaka volt egy ettől független, rémísztő álmom. Egy temetőben voltunk, nem emlészem, hogy a körülöttem lév embereket ismertem e vagy sem, a lényeg, hogy nem egyedül voltam. Üldöztünk egy bűnözőt, aki egyszer csak felrobbantotta magát egy sírhellyel együtt. Hatalmas lángok csaptak fel, a bűnöző teste nem égett szénné. Ezután a sírhely még égett, de min elkezdünk nyugalomban kifelé sétálni a temetőből. Többször álmodtam már temetővel, égett vagy sima holttestekkel, melyekre nem merek ránézni. Álmomban írtózom tőlük. Pánikbeteg vagyok, nagyon erős halálfélelmem van, és mindg egészségügyis akartam lenni, de a pánikbetegségem óta félek. Egy szerelmi csalódást is most próbálok feldolgozni, egy embert elengedni az életemből. Eddig hetente a szerelmemmel álmodta, hogy eljön hozzám és átölel és megnyugvást érzek. Ezek után rossz volt felkelni, mert pont ezek azok a dolgok, amiket nem akart megtenni. Nem találom a helyem egyideje és pont tegnap már jobban voltam, erre este jött ez az álom. Mit üzenhetett? És visszatérők?

Előre is köszönöm szépen a segítségét!!

Üdvözlettel:
Beatrix
0 #1270 Ari 2016-01-25 22:26
Kedves Erzsébet!
Köszönöm!
És mit jelenthet ha...
A felsoroltak nálam mind jelen vannak.
Vannak gondjaim,érzelm i ill. lelki problémáim is.
Ellenségeim ,és vannak akik akadályoznak a céljaim elérésében.
Úgy érzem, valamiért oka van ennek az álomnak.
Volt már hasonló.
0 #1269 Rosta Erzsébet 2016-01-24 14:33
Kedves Krisztina! – Re: #1268
Mivel mindenkit megöl (majd eltemet), aki az útjába kerül, úgy tűnik, valamiért nem szeretné, ha az emberek közel kerülnének önhöz, és nem hagyja, hogy szerepet játsszanak az ébren töltött életében.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #1268 Ritok krisztina 2016-01-24 05:38
Udv mindenkinek Almomban mindenkit leszurkaltam es eltemettem. Ez mit jelent?
0 #1267 Rosta Erzsébet 2016-01-23 15:18
Kedves Ari! – Re: #1257
Meglehetősen rémes az álma, ám - mivel csak egyszer álmodott ilyet - ha tudja (vagy legalábbis úgy érzi), hogy nem lehet különösebb oka az álmának (vagyis nincsenek gondjai, érzelmi, lelki problémái, ellenségei, nem akadályozzák a céljai elérésében stb.), nem kell jelentőséget tulajdonítania neki. Ha viszont van olyan információja, amiről úgy véli, hogy fontos lehet, írja meg, mert lehet, hogy értelmet ad az álmának.
Üdvözlettel,
Erzsébet
+1 #1266 Rosta Erzsébet 2016-01-23 10:28
Kedves MA! – Re: #1258
Természetesen az álmát nem kell szó szerint érteni, a leírtak alapján valószínűtlen, hogy a férjezett kolléganője kapcsolatot szeretne önnel létesíteni. Én inkább arra gondolok, hogy hiányzik az életéből a szerelem vagy egy bensőséges, intim kapcsolat. De az is lehet, hogy a szexuális feszültsége áll az álma mögött.
0 #1265 Rosta Erzsébet 2016-01-23 09:39
Kedves Dóra! – Re: #1259
Az álma alapján arra gondolok, hogy olyan érzése lehet, hogy valaki a környezetében, nem nézi jó szemmel a kapcsolatukat, befolyásolva a párját, megpróbál akadályokat gördíteni a közös életük elé. De is állhat az álma hátterében, hogy a tudata alatt a párjával szemben adósnak érzi magát, s az álmában - vállalva a kínzásokat - „kompenzálni” igyekszik a társa szeretetét. De az is lehet, hogy az életük próbatétel előtt áll, vagyis az álmát szó szerint kell értelmezni. Ez esetben bátorításnak tekinthető, az jelzi, hogy nem kell félnie, képes lesz megfelelni a kihívásoknak.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #1264 Rosta Erzsébet 2016-01-23 09:06
Kedves Gabriella! – Re: #1255
Nehéz - mondhatni lehetetlen - úgy értelmezni egy álmot, ha az álomgazda részéről nem tapasztalható együttműködés. Ráadásul a jelen esetben még csak sejteni sem lehet, mi mozgatja az eseményeket, nem igen fedezhető fel logikai összefüggés közöttük. Ráadásul több - különböző módon értelmezhető - álomszimbólum is megjelenik az álmában. A lopás például jelezheti azt, hogy elnyomottnak érzi magát, de utalhat arra is, hogy nem teljesültek a céljai, az elképzelései. A benzinkút felrobbantása többek között jelezheti a haragját, a pusztító hajlamát, de azt is, hogy valami - drámai körülmények között - hirtelen véget ért az életében. A menekülés okára csak ön adhatja a választ. Ki vagy mi üldözi? Mivel nem mer szembenézni? És a teleportálás az álma végén pedig arra utalhat, hogy frusztrálják az akadályok, a nehézségek, könnyebb életet szeretne.
0 #1263 Rosta Erzsébet 2016-01-23 08:24
Kedves Barbara! - Re: #1254
Mivel méhek általában a jó szerencsét, a szorgalom és a kemény munka jutalmát jelenítik meg, az hogy ezek a pozitív szimbólumot hordozó teremtmények megtámadják és összeszurkálják , csalódottságot, frusztrációt jelezhet. Álma kiváltója valószínűleg az lehet, hogy úgy érzi, hiába igyekeznek, próbál erejükön felül teljesíteni, elkerüli önöket a szerencse, s a dolgok nem úgy alakulnak, ahogyan azt szeretnék. A legfontosabb az, hogy ne törődjön bele, próbálja meg kitalálni, mit tegyen, és higgyen benne, hogy pozitív irányba fordulhat az életük.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #1262 Zsuzsanna 2016-01-22 20:29
:)
0 #1261 Rosta Erzsébet 2016-01-22 16:19
Kedves Kata! – Re: #1260
Az álma feltételezhetőe n nem jelenti azt, hogy valami más, az eddiginél mélyebb kapcsolat lenne önök között kialakulóban. Inkább arra gondolok, hogy lehet (vagy csak feltételezi, hogy van) a barátjában valami, amit nem kap meg, vagy hiányzik a jelenlegi párjából. Esetleg nem eléggé „romantikus” önnek, nem jellemző rá a gyengédség, vagy nem szavakkal, hanem inkább tettekkel fejezi ki az ön iránt érzett szeretetét. Ám mivel az álma jelentősebben nem zaklatta fel, és nem volt korábban előzménye, valószínűleg nincs különösebb jelentősége.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #1260 Kata 2016-01-21 16:25
Álmomban egy nagyon jó barátomtól kaptam egy rövid, meghökkentően szép és nagyon mély szerelmi vallomást. Álmomban először egy templomban voltunk, ahol ő egy meglehetősen újszerű előadásban mondott beszédet majd táncra perdült. Mások is beálltak mellé. Én nem mertem és nem is akartam. De aztán ez lényegtelenné is vált. Aztán már "ugyanott" filmvetítésen voltunk és ő mögöttem ült le. Voltaképp nagyon határozottan "megsúgta" nekem egy hatalmas tömegben és közben megérintett. Nagyon nagy szeretettel. Megnyugtatott amit mondott és viszonozva is éreztem amit mondott.
Csak szeretettel vagyunk egymás iránt. És mindkettőnknek van is párja, akiket szeretünk. De akkor mit jelenthet ez?
+1 #1259 Dora 2016-01-19 09:55
Kedves Erzsebet! Sosem fordulok alomfejteshez de ezuttal nagyon erdekelne... Az ejjel almomban a paromat elraboltak es fogva tartottak. Nem volt kotelezo kiszabaditanom, de en mentem. Ez egy teszt volt a fogvatartok reszerol. Ha nem megyek, ot megolik, de nekem nem lesz bantodasom...Ha megyek, engem is megkinoznak de a vegen elengednek minket.
A parom egy szoba kozepen ult (mely valosagban a sajatja) egy szeghez kotozve. Kinzaskepp csavarokat furtak mindkettonk fejebe ketoldalt es nekem kellett kiszednem azokat szerszammal. Eloszor ot probaltam menteni. Nehezen es lassan de vegul sikerult. Ezutan a sajatjaimat akartam, de ugy emlekszem csak konnyeden kihuztam oket. ujabb probakat akartak elenkallitani kinzas formajaban.
Sajnos az almom vege homalyos de a szoba kigyulladt es valahogy megmenekultunk.
Tudom, kicsit zavaros de nagyon erdekelne mit jelenthet mindez. Valaszat elore is koszonom :)
0 #1258 MA 2016-01-18 21:36
Nem tudom mit jelent, éppen 1 hónapja álmodtam, de még emlékszem rá. Az év végi szabadság előtti utolsó munkanapomon, december 18-án álmodtam, a reggeli ébredés előtt.

Az álom: Fekszem az ágyban pizsamában, félálomban. Az amúgy velem egykorúnak kinéző, de 11 évvel idősebb és férjezett kolléganőm belép a szobámba, felöltözve, és mondja, mit csinálna velem az ágyban...

Ekkor felébredtem.

Amúgy a valóságban ez a hölgy nem tudja a címem, és nem vagyok szerelmes belé, sőt, még nem is voltam senkibe, és nem kezdenék ki férjezett nővel. De akkor miért álmodtam ilyet?
0 #1257 Ari 2016-01-18 20:58
Kedves Erzsébet!

Álomról szeretném önt kérdezni. Amit nem értek. Tisztán emlékszem rá. Nem tudom feledni,folyton eszembe jut. Sosem kértem ilyet,sosem szoktam álmoskönyveket lapozni. De ez valamiért , nagyon érdekelne,hogy mit jelenthet ez.
Volt egy álmom amiben embereket ölt meg előttem egy férfi. Azok az emberek ismeretlenek voltak ,ahogyan a gyilkos férfi is. De azok az emberek álmomban bántottak engem,szavakkal . Szomorú voltam miatta,és sírtam is. Nem védett meg senki. Egyedűl voltam. Aztán jött az a férfi.. Elkezdte egyesével megölni őket,csak előttem, de úgy hogy előszőr nem láttam őt. És aztán azon gondolgodtam, ki lehet az aki ezt teszi. Aztán egyszer csak tisztán láttam azt a férfit,de számomra ismeretlen volt. Féltem tőle. Üldözött,bujkál tunk előle de mindig megtalált. Megölte a körülöttem lévőket . Szó szerint, szét tépdeste őket előttem. Közben mosolygott rám. De, engem nem bántott, egy kicsit sem,csak mosolygott rám "kedvesen". Mikor már megölt mindenkit. Intett felém,hívott. Elkezdtem felé menni. De aztán átváltozott valamiféle démonná..borzal masan nézett ki,nagyon féltem de az a démon csak mosolygott rám folyton,ugyan úgy,oda jött hozzám és megsimogatta a fejem aztán lassan elment. De a nevére emlékszem,folyt on ezt ordibáltam rá míg el nem tűnt..a neve valamiféle belzebúb. Felkeltem rá,és egy ideig ezt a nevet mondogadtam még ébren is.
Mit jelenthet ez?
Válaszát köszönöm!
0 #1256 Rosta Erzsébet 2016-01-18 15:58
Kedves Gabriella/
Lehet, hogy nincs jelentősége a helyszínnek, de azért jó lenne, ha megmondaná, mit akart írni az elütött első szó helyett.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #1255 Gabriella 2016-01-18 08:23
Kepzban talal ram az egyik rab, ahogy lopom a tojasokat . Mikor kerdezi, mit csinalok, csak mutatok be a szobaba. Egy idos ember alszik bent, kozel ereztem magamhoz, feltettem, de nem tudtam ki o. A haz mellett volt egy benzinkut, amit fel kellett robbantanom. Aztan rohantunk egyenesen az uton, par rabot lattam meghalni, ahogy szaladtam a partos uton felfele. Kamionok zuhantak. Mikor felertem az ut csucsara, a part tetejere, nagyon nagy lejto volt elottem, de a robbanas utolert volna. Harman megusztuk. Aztan a dombon allva egy magus feleseg jelent meg, elvarazsolt minket matricákká.. ezt en sem ertettem.... azt mondta igy tuleljuk, ha valaki leveszi a vedofoliat, ujra elni fogunk.. es elvarazsolt nagyon messzire.... (elegge morbid alom... ossze van kuszalodva... de orulnek, ha segitene) elore is koszonom !
0 #1254 Barbara 2016-01-17 07:33
Kedves Erzsébet! Már aggódom, mert immár másodjára álmodok hasonlót. Mégpedig mind a kétszer a szülőfalumban vagyok, és egyszer mamám házánál rajtam volt egy méhanya, és emiatt kergettek a méhek, de akkor nem szúrtak meg! És most megint falumban, de a focipályán rönkök égtek, és abból jöttek ki méhek sokan, nem zümmögtek, de összecsipdestek minket, mert többen is voltunk..Arra kérném Magát, hogy próbálja meg értelmezhetővé tenni, mert aggódunk a párommal, mert most így is nehéz időket élünk anyagilag.
+1 #1253 Rosta Erzsébet 2016-01-16 16:48
Kedves Judit! – Re: #1249
Bár nem minden részletét értettem az álmának, ennek ellenére jelentésének lényege viszonylag tömören megfogalmazható . Azzal, hogy felfelé és lefelé megy a lifttel, álma az életének viszontagságait , örömteli és problémákkal, gondokkal teli időszakait, „feldobott” és lehangolt érzelmi állapotait jelzi. Az viszont, hogy liftnek nincsenek oldalai, vagyis benne az utazás lefelé és felfelé haladva egyaránt veszélyes, azt sugallja, hogy teljesen mindegy az, hogy „jó passzban” (felfelé megy önnel a lift), vagy éppen nehézségekkel, problémákkal küzd, a boldoguláshoz több erőfeszítésre van szüksége, mint másoknak. Ugyanakkor – mivel minden veszély elhárul – álma egyúttal azt is üzeni, hogy sohasem szabad kétségbe esnie.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #1252 Rosta Erzsébet 2016-01-16 15:55
Kedves Dorka! – Re: #1240
Mindenekelőtt szeretettel viszonzom a jó kívánságát. Ami viszont az álmát illeti, megnehezíti a dolgom, hogy semmit sem árult el önmagáról, nem ismerem az életkörülményei t, az életkorát, a családi állapotát, nem tudom, mit érez a jövendőbeli párjaként megjelenő közismert, de önhöz nagyon fiatal költő iránt, de még csak abban sem lehetek biztos, hogy egyáltalán szereti-e a költészetet. Vagyis elképzelésem sincs arról, hogy mit reprezentálhat, milyen értékrendet mutathat az ön számára ez a személy. Pedig az, hogy vele álmodott, sőt eleinte úgy tűnt, ő lesz a férje, valamilyen tudat alatt dédelgetett vágyát fejezheti ki. Hasonló társra vágyik? Vagy olyan híres szeretne lenni? Esetleg az önértékelése, önbizalma szenved némi hiányt, amit ily módon - egy híres személlyel házasságot kötve - próbál kompenzálni? Az álma azonban nem válik „vágyteljesítő” álommá, a tervezett esküvő elmarad, vagyis joggal merülhet fel a kérdés, hogy nem vár túl sokat az élettől? Reális célokat tűzött ki maga elé?
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #1251 Rosta Erzsébet 2016-01-16 13:23
Kedves Dávid! – Re: #1248
A rothadó, szuvasodó fogak álomban arra utalhatnak, hogy valamit nagyon elhanyagolt az életében, vagy személyiségének valamelyik oldalával nem foglalkozott kellőképpen, pedig szükség lett volna rá. Akármelyikről is legyen szó, nem jó rágondolni. Jellemzően olyan problémáról lehet szó, ami már régóta foglalkoztatja, mégsem oldotta meg teljesen. Talán tett vagy - épp ellenkezőleg - elmulasztott valamit, amit megbánt, vagy a kihulló, szuvas fogak énjének az ön számára elfogadhatatlan , ezért elfojtott oldalát jelenítik meg. Másrészről a rotható fogak jelezhetnek valamilyen veszteséget, elégedetlensége t, vagy elhúzódó problémát is.
Üdvözlettel,
Erzsébet
-1 #1250 Rosta Erzsébet 2016-01-15 15:10
Kedves Judit! – Re: #1239
Ismét elolvasva korábbi álmait, melyekben a lánytestvére(i) szerepelt(ek), úgy érzem, a lelke mélyén még most is bánthatja, hogy megszakadt velük a kapcsolata. Nagy problémát azonban ez nem jelenthet, mert két év alatt ez csak a harmadik eset, amikor (valamelyik) leánytestvéréve l álmodott. Figyelemmel az álmai tartalmára, melyekben a testvérei nem tűnnek felelősségtelje snek és rokonszenvesnek , arra gondolok, hogy amikor ez a „bűntudat” érzése kezd elhatalmasodni, a tudattalanja - egy-egy álommal sietve a segítségére -próbálja megnyugtatni.
Üdvözlettel,
Erzsébet
+1 #1249 Judit 2016-01-14 14:38
Kedves Erzsébet!

A következőt álmodtam megvoltam hívva álmomban egy össze jövetelre én elmentem és az épületben egy lifttel kellett felmenni egy terembe nos az a lift nem szokványos lift volt hanem csak alja volt és teteje és körben pedig tégla fal volt én beszálltam a liftbe de voltak már benne emberek akiket nem nagyon ismertem nos ahogy a lift ment felfelé a fal az úgy volt megépítve téglából hogy velünk szemben előttünk és a hátunk mögött a tégla fal ki volt építve és csak egy szűk rés volt a két fal között de nem volt nagy rés ahogy közeledtünk feléje én nagyon megijedtem hogy nem fogok a rés között levegőt kapni ezért nem mertem pánikba esni és a fejemet felemeltem felfelé néztem aztán átment a lift a résen és akkor már jó volt kiszálltunk a liftből és a teremben már sok ember volt nem ismertem őket én leültem ők beszélgettek ekkor én felálltam és vissza szálltam a liftbe elkezdett lefelé menni de ekkor eszembe jutott hogy vissza mennék aztán megnyomtam a gombot és elkezdett felfelé menni a lift de a teteje nem akart mozdulni én meg bepánikoltam hogy mi lesz velem össze fog nyomni a lift de ahogy a fejem búbja érte a lift tetejét észre vettem hogy nekem kell felfele nyomni a lift tetejét hogy menjen felfele a lift ezután már csak az ébredésemre emlékszem....
Mit jelenthet ez az álom? várom válaszát köszönöm szépen előre is.:)
+1 #1248 Dávid Denisa 2016-01-10 17:51
Kedves Erzsébet!
Gyakran álmodok fogakkal, főleg rothadó fogakkal, fájdalom nincs az álmaimban.
A fogak az enyémek...., ezek előtt is álmodtam sokszor kihulló fogakkal is, fájdalom sose nincs benne. Érdekelne, hogy mit jelenthet, előre is köszönöm.
+1 #1247 Rosta Erzsébet 2016-01-10 16:59
Kedves Vivien! – Re: #1242
Álmai alapján elég indulatos, olykor aggresszív lehet az életben. Álmunkban – ahol a tetteinknek nincs semmilyen negatív következménye – ugyanis kiélhetjük az elfojtott indulatainkat. Mivel – mint írja – mindkét gyilkossággal végződő álma előtt veszekedett, a viták heves érzelmeket válthattak ki önben. Amíg a gyilkos álmai nem visszatérőek, nincs miért aggódnia, ám ha gyakorivá válnak, érdemes lenne elgondolkodnia, miként tudná kordában tartani az indulatait.
Üdvözlettel,
Erzsébet
+1 #1246 Rosta Erzsébet 2016-01-09 12:37
Kedves Bálint! – Re: #1241
Noha meglehetősen érzelemmentesen - szinte „kívülállóként” - ír a kapcsolatuk befejezéséről, az álma - mely rámutat exe érzelmi, fizikai vagy mentális sérülékenységér e - a barátnője iránt érzett aggodalmáról, féltéséről tanúskodik. Az ön részéről még egyáltalán nem biztos, hogy befejezett a kapcsolat.
+2 #1245 Rosta Erzsébet 2016-01-09 11:53
Kedves István! – Re: #1236
Mivel - mint írja - jelenleg van kapcsolata, és a volt osztálytársa még csak az exének sem tekinthető, visszatérő álmai - melyekben találkoznak és gyorsan „összejönnek” - arra utalhatnak, hogy valamit (valamilyen tulajdonságot, képesség, értéket stb.) hiányolhat a jelenlegi párjából, ami az egykori osztálytársnőjé ben megvolt.
Üdvözlettel,
Erzsébet
+1 #1244 Rosta Erzsébet 2016-01-09 10:15
Kedves Ibolya! – Re: #1243
Álmod szerint lehetséges, hogy a mindennapi életében fenyegetve érzed magad, megtámadástól, molesztálástól tartasz. Esetleg érzed mások gonoszságának a negatív hatásait. De az álmod arra is utalhat, hogy a függő helyzetben vagy, amit már nehezen viselsz el.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #1243 Balogh. Ibolya 2016-01-08 21:57
Szia. Erzsébet sajnos még mindig nem tudom az àlmom jelentését. Azt àlmodtam, hogy egy nagy kùtya megharapott, és tiszta vér voltam. Ebben kérném segítséged. Előre. Is kőszi
+1 #1242 Vivien 2016-01-08 18:30
Kedves Erzsébet!
Barátommal egy félre értés miatt össze kaptunk és azóta nem igazán beszélünk.
Azt álmodtam, hogy egy idegen lakásba keveredünk nagyon kedves velem/velünk a család. Azt hiszem van két kisgyerek is. Szép, tiszta otthonos a ház. Bent vagyok az anyukával a nappaliban és egyszer csak felpillantok megláttam kint a teraszon a páromat épp cigarettázik és a mobilját nyomkodja. ( Emiatt a két dolog miatt is volt már vitánk.) Bejön a teraszról cipőben, és láttam, hogy koszos, lábnyomos lett a padló. Rászoltam, hogy vegye le úgy is tett, akkor kicsit kellemetlenül éreztem magam, hogy "vendégségbe" vagyunk és így viselkedik. Telt az idő és mintha betörtek volna. Nem sok mindenre emlékszek, de igazából annyi a lényeg, hogy az egyik betolakodó fejét szétvertem a radiátoron, a másikkal nem tudom, hogy mit csináltam, de őt is meg öltem. A harmadikat nem bántottam. Megkérdezte, hogy hol vannak a társai nem válaszoltam... Ennyi amire úgy emlékszem.
Körülbelül 1 hónapja is volt egy hasonló álmom, akkor is össze kaptunk a barátommal és erre azt álmodtam, hogy feldaraboltam egy férfit. Abban az álmomban nem szerepelt a párom.
Nem tudom ezeket az álmokat hova tenni? Van valami köze az előtte való vitákhoz? Mit jelenthetnek?
Előre is köszönöm a válaszát!
+1 #1241 Kis-Benedek Bálint 2016-01-08 10:27
Egy nemrég hirtelen. befejezett kapcsolat ( a másik fél dobta be a törülközőt ).
2 hete nincs kommunikáció, de az álomban megjelent a lépcsőházban, összevert arrcal ( kék, lila foltok ).
Az álomban minden rendeződni látszik.
Mit jelent?
+1 #1240 Bencze Dorka 2016-01-07 10:14
Boldog új évet kívánok, kedves Erzsébet!
Ritkán álmodom, ezért jobban odafigyelek álmaimra.
Elmondom az éjjel látott hosszú álmomat. Mintha esküvőmre készültem volna, nem itthon, ismeretlen helyen, megjött a jövendőbeli párom, aki nevetséges módon egy közismert, hozzám nagyon fiatal költő. Én nagyon örvendtem, mutogattam neki valami gyöngysort/fülb evalót, kérdezve, hogy talál-e? Ő higgadt volt, kimért, és nem örvendett se nekem sem a gyöngyöknek. Mondta, hogy nem lesz esküvő. mert mást szeret.
Mintha tudtam volna, hogy álom, és győzködtem magam, hogy ne fájjon. és csodálkoztam, hogy nem halok meg a hír hallatán. Sok nép vett körül, mintha valami vásárban lettem volna, biztos, hogy virágvásár vagy virágkiállítás volt. Rózsát láttam, sokat, sokfajtát. Aztán kértem egy cigarettát valaki ismeretlen lánytól, elszívtam, és elkábultam. (Nem cigarettázom). Nem emlékszem a többire, de volt még folytatása.
Nagyon megköszönném, ha segítene a megfejtésben. üdvözlettel, Dorka
+2 #1239 Judit 2016-01-04 17:28
Kedves Erzsébet!

Ma megint furát álmodtam és ezt most nem tudom hova tenni. álmomban buszon voltam és utaztam valahová amikor megláttam hogy az egyik lánytestvérem egy bérházba megy be én egyből leszálltam a buszról és utána mentem belépve a bérházba szem elől tévesztettem de sikerült megtalálni beléptem az ajtón és 2 gyereke ült az ágyon egy fiú és egy lány azt tudni kell hogy most 2 fia van nos én egyből neki estem a lánytesómnak hogy szégyellje magát hogy soha nem jön meglátogatni az anyját és hogy milyen ember ő hogy csak így tesz az anyjára de nem szólt semmit majd megkérdeztem tőle hogy hol a harmadik gyereke de ő ekkor elkezdett zokogni és annyit mondott már nincs ekkor én megint neki estem hogy milyen ember ő és hogy miért nem hívott meg a temetésre és hogy még erre sem volt esze hogy meghívjon én kérdeztem tőle és hogy halt meg a gyerek de ő csak sírt sírt és nem mondott semmit én meg egyre erőszakosabban kérdeztem hogy mi történt de semmi válasz.....
ekkor már felkeltem mi lehetett ez az álom? annyit még tudni kell hogy tesóimmal nem tartom a kapcsolatot elfordultak tőlem...Előre is köszönöm szépen a segítséget.:)
+1 #1238 Rosta Erzsébet 2016-01-04 15:30
Kedves Marcsi! - Re: #1235
A kolléganője agyvérzése független az ön álmától. És nemcsak amiatt, hogy nem ő álmodott disznóval, de azért sem, mert a disznó – piszkos állat lévén – a fertőzésveszéll yel asszociálható.
Üdvözlettel,
Erzsébet
A jókívánságát szeretettel viszonozom.
+1 #1237 Stranger 2016-01-04 14:27
Kedves Erzsébet!

Köszönöm a segítséget...Mi nden jót!
+2 #1236 istvan 2016-01-04 04:53
Kedves Erzsébet! Ez az álom már nagyon sokszor megtortent velem. Van egy lány nincs köztünk semmi csak annyi h osztalytarsak voltunk és jó volt a kapcsolatunk. Azóta elkerultunk egyetemre két külön városba gyakorlatilag kb 2 éve nm láttuk egymást de volt már jó pár alkalom h álmomban találkoztunk és hirtelen percek alatt össze jöttünk.vagyis ez mind jó idáig de miért van az h nagyon sokszor álmodok vele? Nekem kapcsolatomvan róla még semmit se tudok csak jön egy álom és felkavarja az erzelmeimet... kérem magyarázza ezt meg nekem.
+1 #1235 Marcsi 2016-01-03 18:59
Kedves Erzsébet!
Az első verzió lesz a helytálló, ugyanis ez teljesen rám illik a munkahelyre vonatkoztatva. Nagyon köszönöm a segítségét! Több helyen olvastam,hogy a disznó betegséget is jelent. Ma agyvérzés érte a kolléganőmet. Összefügg az álmommal? Vagy a betegség az álmodóra vonatkozik?
Üdvözlettel: Marcsi
Boldog Új Évet Kívánok!
+1 #1234 Renata 2016-01-03 13:38
Kedves Renáta! - Re: #1233
Megkönnyítené a dolgom, ha nem kellene találgatásokba bocsátkoznom, ezért jó lenne, ha - az álma mellett - valamit önmagáról (életkoráról, családi állapotáról, az esetleges problémáiról, konfliktusairól , feladatairól, céljairól stb.) is írna.
+1 #1233 Renata 2016-01-03 13:01
Üdv! Van egy problémám.. Minden akkor kezdődött el, amikor a 2 éves húgom elvette a tollamat az asztalról, és az ágyam melletti falra felfirkált ezt, azt. Pont a falnak arra a részére, ahol a fejem van. A falhoz van tolva az ágyam, ezért elég közel van a fejemhez. (30, max 40 cm) Nem most firkált fel, hanem kb harmadik napja. Aznap este, amikor felrajzolta a figuráit a falamra, álmodtam valamit, de már nem emlékszek rá. Viszont arra igen, hogy felkeltem, és azután visszaaludtam, és tovább álmodtam. Az ezt követő estén, azaz tegnap megint álmodtam. Tegnap előtt viszont azt álmodtam, hogy valami nagyon ijesztő pinceféleségben voltam a legjobb barátnőmmel, és a sarokban ott volt egy fekete hajú kislány a plüssmackójával . A szobában nagyon sötét volt. Néha-néha egy fénycsóva eliszkolt mellettem, és lépcső vezetett fel a pince szobából. Meg akartak ölni minket, erre emlékszek. Az ijesztő kislány apja nagyon gonosz volt, gyilkos. Felkeltem 2x, minden felkelés után megijedtem, és amikor visszafeküdtem pontosan onnan tovább álmodtam. Tegnap pedig azt álmodtam, hogy a párommal elmentem a régi iskolám udvarába, mert volt valami ott. Elsétáltunk onnan vásárolni, nézegettem cipőket, pontosan emlékszek hogy nézett ki a bolt belülről. Azután egyszer csak egyedül lettem, és elmentem valahova. Magas sarkú cipő lett hirtelen rajtam, és én attól féltem elesek. Botladoztam az úton, hogy visszajussak, de a páromat még mindig nem találtam meg. Nem volt nálam telefon, (a való életben sincs telefonom), de az álmomban sem volt. A végén visszamentem a régi sulim udvarába, és ott volt egy férfi, aki szemüveges volt, és más ruhában volt, de azt hittem, hogy nem a párom az. Odajött egy kisfiú, és mondott valami olyat, hogy „jól elveszítettétek egymást”, és rám nézett, akkor tudtam meg, hogy Ő az én párom! Nem mondta el, de tudtam. Rám nézett, azután elsétált. Persze ezt se így álmodtam, hanem 2x felriadtam, majd amikor visszafeküdtem, tovább álmodtam. A húgom bejött a szobámba nem rég, és beszélt a falfirkájához, ráordított, hogy „hagyjál békén”. Tényleg még csak 2 éves. Megijedtem, és ránéztem. Azt mondta a falfirkának, hogy „jó éjszakát, jó éjt”. És bólogatott a falamnak, mintha valami ember lenne. Mi történhetett? Amióta felrajzolta, úgy érzem, hogy más is van a szobámban. Mintha nem lennék egyedül. Valami megszállhatta a falamat ezzel a rajzzal? Vagy mi? Nem hiszem el, hogy amióta fent van, ilyeneket álmodok. Van valami ötlete?
+2 #1232 Rosta Erzsébet 2016-01-03 12:47
Kedves Marcsi! – Re: #1230
Kétféleképpen is értelmezhető az álma. Tárgyi szinten az üldözés kritikát, bírálatot szimbolizálhat, míg a disznó egy olyan dolgot vagy személyt, amit/akit nem szeret. Ebben a kontextusban valószínűleg nem foga el, vagy visszautasít valamilyen kritikát, mely a mindennapjai során éri. E a csalódottságána k, melyet az igazságtalannak érzett bíráló szavak, vagy kritika vált ki önben, fejezi ki az, hogy az álmában egy nagy disznó üldözi.
A tudata alatt sértettnek érzi magát, és e sérelmének kivetülése az álma.
A másik lehetséges értelmezés alanyi szintű, vagyis az álma másik szereplője is önmaga. Pontosabban fogalmazva ez esetben a disznóval szimbolizált negatív ösztönei (falánkság, mohóság, bujaság) elől menekül.
Üdvözlettel,
Erzsébet
+1 #1231 Rosta Erzsébet 2016-01-03 09:34
Kedves Babóka! – Re: #1211
Az álma jelentésének megtalálása szempontjából valószínűleg az a legfontosabb, hogy az ön számára milyen célt szolgál a melltartója. Erre viszont csak saját maga tudja megadni a helyes választ. A szerencsétlen véletlen folytán ugyanis - azáltal, hogy leesik a sziklaszirtről - az álmában nemcsak elveszíti a melltartóját, hanem később ez az intim ruhadarabja egy dühös, arrogáns, önökkel szemben ellenséges érzelmet tápláló férfi birtokába kerül. Emiatt az álma arra metaforikusan utalhat, hogy valaki a környezetében nem engedi, hogy támogatást (támaszt) találjon, esetleg meggátolja abban, hogy több gondot fordíthasson a külső megjelenésére, a kényelmére, illetőleg az egészségére, vagy pedig abban akadályozza, hogy megfelelhessen a társadalmi elvárásoknak. Hogy ezek közül melyik lehet az igaz, az ön válaszától függ.
Üdvözlettel,
Erzsébet
+1 #1230 Marcsi 2016-01-02 20:42
Kedves Erzsébet!
Tudna segíteni? Sokszor álmodom azt, hogy menekülök egy nagy és erős disznó elől, futok és nagyon félek. Mindig el tudok menekülni, van amikor a disznó el is pusztul, de nem én ölöm meg. Ilyenkor vért is látok körülötte. A félelem és a menekülés nagyon erős. Most két éjszaka is ezt álmodtam egymás után.
Köszönettel:Marcsi
+1 #1229 Rosta Erzsébet 2016-01-02 20:27
Kedves Stranger! – Re: #1216
Bár - mint írja - az apósa békés, konzervatív ember volt, számomra mégis nagy talány, hogy tíz évvel a halála után miért álmodott vele. Különösen annak tükrében, hogy az apósa élt, sőt kommunikált is önnel. Ugyanis általában olyankor az álmunkban elevenen a halott rokonaink, ha hiányoznak nekünk, tanácsra van szükségünk, vagy valamilyen közösen megélt élmény jött elő az emlékezetünkből . Az ön esetében viszont ezt - tekintettel a volt házassága körülményeire - nehezen tudom elképzelni. Mivel a válása óta külföldön dolgozik és él a fiával, az álma indítékaként csak arra tudok gondolni, hogy vagy a fia viselkedésében történt az utóbbi időben valamilyen az ön számára nem kívánatos változás, és kezdi az apjára emlékeztetni, vagy pedig a múltjából bukkant fel egy közös ismerősük, barátjuk. Vagyis valószínűleg jogos a néhai apósa kérdése. Mit keres közöttük? Törölnie kellene emlékezetéből a múltat. Az apósa által kierőszakolt undorító, nyálas csók emellett arra is figyelmeztethet i, hogy vigyázzon, mert „az alma nem esik messze a fájától.”
Üdvözlettel,
Erzsébet
+1 #1228 Rosta Erzsébet 2016-01-02 17:14
Kedves Adriana! – Re: #1219
Álma alapján a lelke mélyén olyan érzése van, mintha az Istent szolgálnák, s ezért - ön és az említett férfi, aki a személyes ismerőse - nagyon jók az emberekhez. Azzal pedig, hogy egymást átölelve felfelé szállnak az egekbe, a tudattalanja az ebből fakadó örömét, emelkedettségét , felemelő érzését fejezi ki.
Üdvözlettel,
Erzsébet
+1 #1227 Rosta Erzsébet 2016-01-02 15:45
Kedves Linda! - Re: #1223
Bár én sem feltételezem, hogy az álmának valami köze lenne a valósághoz, de mivel meglehetősen felzaklatta, sőt még utána is órákig a hatása alatt volt, komolyan kell vennie. Többféle oka is lehet az álmának, azonban a legvalószínűbbn ek azt tartom, hogy bizonytalanságo t érez a kapcsolatuk jövőjét illetően. Talán nem tartja önmagát eléggé vonzónak, nincs teljesen megelégedve a külsejével, a megjelenésével? Nem féltékeny valami miatt a húgára? Nem lehet, hogy mostanában valami más (munkája, hobbija, tanulás stb.) jobban leköti önnél, vagy némileg elvonja öntől a párja figyelmét? Ugyanazt a szeretetet, megbecsülést kapja tőle, mint korábban? Ha biztos benne, hogy nem önben van a hiba, nem a kishitűsége, az önbizalomhiánya miatt álmodott ilyen rémeset, nem ártana, ha beszélne az álmáról a párjával.
Üdvözlettel,
Erzsébet
+1 #1226 Rosta Erzsébet 2016-01-02 15:27
Kedves Tünde! – Re: #1222
Mivel „visszatérni” csak oda lehet, ahol korábban éltünk vagy tartózkodtunk, az álmával a tudattalanja - különösen annak fényében, hogy a megelőző este beszélt az öntől külön élő férjével - arra figyelmeztet, hogy a tartós távolléte miatt a tudata alatt kezd a férje idegenné válni. Vagyis nem tesz ez jót a kapcsolatuknak.
Üdvözlettel,
Erzsébet
+1 #1225 Rosta Erzsébet 2016-01-02 15:12
Kedves Ivett! – Re: #1221
Nehéz úgy válaszolni a kérdésére, hogy semmit nem árult el magáról, de még csak az álombéli érzéseit sem osztotta meg velem. Fontos lehet például, hogy mit jelent az ön, illetőleg a párja számára ez a macska. Esetleg önnek nem volt fontos, azért került hozzá? (Vagy valamilyen egyéb okból?) Az is érdeklődésre tarthat számot, hogy - noha nem voltak biztosak benne, hogy meghalt - miért tették egy dobozba, és hagyták magára. És az elhallgatott álombéli érzései mellett az sem mellékes, hogy való életben általában miként viszonyul a macskákhoz. A legfőbb gondom az, hogy álma leírásából az együttérzés és a gondoskodás igényének a hiánya szembetűnő a számomra, ami eléggé hihetetlennek tűnik.
Üdvözlettel,
Erzsébet
+1 #1224 Rosta Erzsébet 2016-01-02 14:38
Kedves Judit! – Re: #1220
Halott rokonokat - beleértve az anyóst és az apóst is - élve látni álomban arra utal, hogy hiányoljuk őket, és megpróbáljuk újra átélni velük régi élményeinket. Azzal, hogy időnként feltűnnek az álmunkban, segítenek abban, hogy könnyebben „elengedhessük” őket.
A másik álmában, melyben a halott nagymamájától kér választ élete nagy kérdésére, a nagyija nagyon bölcsen nem mond semmit, mert ő is jól tudja, hogy felnőttként erre már önnek kell a feleletet, vagyis a helyes utat megtalálnia. Szimbolikus „segítséget” az ön előtt megjelenő angyal- vagy tündérszerű lénytől kap, ugyanis a - drogokkal vagy mérgekkel kapcsolatba hozható - fehér por, amit a tenyeréből ön felé fúj, azt jelezheti, hogy amit a közeljövőben tenni készül, vagy amibe nemrégen belekezdett, ártalmas az ön számára.
Üdvözlettel,
Erzsébet
+2 #1223 Linda 2016-01-01 16:29
Kedves Erzsébet!
Már két alkalommal is ugyanazt álmodtam. A páromat és a húgomat félreérthetetle n helyzetben találtam. Az első álmomban még előtte rajtakaptam őket így nem sikerült nekik kapcsolatot létesíteni. Ekkor ők nagyon megijedtek, viszont a második álmomban nem tudtam megelőzni és megtették. Mikor benyitottam ezúttal nem törődtek velem folytatták ugyanúgy. Én pedig hisztérikus sírásba kezdtem. Nagyon rosszul esett, hogy ezt pont ők teszik meg velem. Az álmok után még órákig a hatása alatt voltam. Tudom, nem hogy ez a való életben soha nem történne meg, mégis rendkívül felzaklatott. Van ennek bármiféle jelentése? Előre is köszönöm szépen és várom válaszát! :)
+2 #1222 Zajacz Tünde 2016-01-01 11:56
Kedves Erzsébet!
Azt álmodtam,hogy egy idegen férfi az mondja nekem, hogy majd 4 hónap múlva jön vissza.
Külön élünk, de haza jár a férjem, rendszeresen. Előző este volt egy beszélgetésünk, talán ezért álmodtam.
Segítségét előre is köszönöm.
+1 #1221 Ivett 2015-12-31 10:32
Kedves Erzsébet!
Álmomban egy macskával álmodtam aki párommal lakik most de kölyökkorában nallunk nevelkedett.
Beteg lett vagy meghalt és nevelőapámmal egy dobozba tettük.
De kis idő múlva előkerült a doboz benne a cica de élt .
Megvakult és megsketült de élt.
Álmomban az ölemben feküdt véresen és éreztem a hullaszagot is.
Mit jelent ez?
+1 #1220 Judit 2015-12-30 17:44
Kedves Erzsébet!

Mit jelent anyóssal és apóssal álmodni? már meghaltak anyósom 2008 ban apóson meg 2009 ben és mind a 2 jüket láttam álmomban de csak apósom beszélt hozzám arra sajnos már nem emlékszem hogy mit..:/

Aztán ma meg a drága nagymamámmal álmodtam egy ágyon ültünk egymás mellett és megint beszélt hozzám de sajnos csak egy töredékre emlékszem mit mondott én kérdeztem tőle hogy miért van az hogy Isten egyes embereknek mindent megad nekem meg mindenért szenvednem és imádkoznom kell de a nagyi csak annyit mondott hogy nem tudja én meg mondtam neki dehogy nem neki ezt tudnia kéne de erre nem akart válaszolni aztán kinn voltam az udvaron ott már egyedül és egy picit szomorúan ültem amikor megjelent előttem egy angyal vagy egy tündér féle erre sem emlékszem pontosan mi de a kettő közül valamelyik és ő is mondott valamit nekem majd valamilyen port fújt felém a tenyeréből ekkor keltem fel...

Mit jelentenek ezek az álmok? köszönöm szépen előre is.:)
+1 #1219 Adriana 2015-12-29 10:43
Furcsa almom volt. AZT almodtam, hogy egy angyal vagyok es egy ferfival aki szinten angyal (hozza teszem ismerem személyesen, valosagban az illetot) egymast atölelve szàllunk kifejezetten boldog an felfelé az egekbe.... :-| :-| nem is tudom h ijeszt vagy sokkol ez az alom ... Talan mindketto egyszerre.. Kérem, fejtse meg valaki... MI EZ?!
0 #1218 Bognar Anita 2015-12-28 19:06
Koszonom szepen.
+1 #1217 Rosta Erzsébet 2015-12-28 16:23
Kedves Anita – Re: #1213
Az álmához írt rövid kiegészítését olvasva, azon félelmének, hogy a párja elhagyja, nincs reális alapja, tehát biztos lehet benne, hogy ismétlődő „rémálmát” nem ez (nem a párja viselkedése) motiválja. Ennek ellenére fontos lenne megállapítania ismétlődő álmának az „üzenetét”, mert csak így tud tenni az életét megkeserítő szituáció ellen. Jó lenne, ha visszagondolna azon időszak eseményeire, történései, amikor ezek a kínzó álmai elkezdődtek, esetleg találhat valamit, ami összefüggésbe hozható velük. Nem történt valami változás az életükben. Például - a lakásra spórolva - több munkát vállalnak, vagy valamelyikük tanfolyamra (képzésre) iratkozott be, s ezért kevesebb időt tudnak egymással beszélgetni, intim kettesben eltölteni. Az elhagyás ismétlődő álma ugyanis gyakran a bizonytalanság, az egyedülléttől való félelem jele. (Lehet, hogy kevesebbet van mostanában együtt a párjával? Kibeszélik egymásnak a problémáikat?) De az is lehet, hogy ön az, az utóbbi időben túl nagy terhet vett a nyakába, s a visszatérő álma az esetleges „önsajnálatának ” a leképezése. Nem vesztett el a szerettei közül valakit mostanában? (Olykor még egy kedvenc háziállat - kutya vagy macska - elvesztése is hasonló érzéseket/álmok at válthat ki.) És persze az sem zárható ki, hogy életében többször is „megtapasztalta ” az elhagyást. Mostani álmai mögött akár gyermekkori rossz élménye (pl. a szülők válása) is állhat, amit a közelmúlt valamilyen eseménye, egy múltjából felbukkanó személy megjelenése hozhatott elő az emlékeiből. Ám akkor sem kell elcsüggednie, ha nem sikerül megtalálni az álmai valódi okát, csak arra vigyázzon nagyon, nehogy az álmai rabjává váljon, és ne engedje, hogy befolyásolják a tetteit, a párja iránt táplált érzéseit. Ha nem biztos magában, beszéljen vele az álmairól, próbálják meg együtt megtalálni a megoldást.
Üdvözlettel,
Erzsébet
+1 #1216 Stranger 2015-12-28 15:32
Kedves Erzsébet!
Egy udvaron történt dombok, zöldek között feküdt az Apósom (aki már 10 éve meghalt) egyik kezére feltámaszkodva, vele szemben feküdt ugyanígy a volt férjem (még él, agresszív állat) "anyósom" apósom második felesége dolgozott eladóként egy boltban az álmomban (ő is meghalt már). Én álltam felettük,néztem le rájuk,mindkettő nagyon öreg és beteg volt már, apósom megszólalt,hogy "Te mit keresel itt? Te mit keresel közöttünk?" Én ezen az álmomban tényleg elgondolkoztam. Utána azt mondta a fiának,hogy te nem is tudsz udvarolni ezzel lehúzta a fejemet magához a jobb karjával szorította le és szájon csókolt. Undorító, nyálas csókja volt fel is ébredtem rá!
A valóságban apósom egy békés konzervatív ember volt.Mit jelenthet? 2 halottal álmodni és a volt férjemmel.Ő a valóságban egy undorító, agresszív állat.Én voltam a 3. felesége, elváltunk 6 éve. A válást megálmodtam, jóval előtte egy jósló álommal, csak ezt akkor még nem tudtam.
Válaszát előre is köszönöm
Válás óta külföldön dolgozom, a fiam is itt van velem.
0 #1215 Rosta Erzsébet 2015-12-28 14:06
Kedves Anita! – Re: #1214
Kérdésének csak akkor van igazán értelme, ha laboratóriumi körülmények között is bizonyítható, hogy prekognitív (jövőbelátó) képességekkel rendelkezik. Vagyis olyan eseményeket is képes előre megálmodni, melyek bekövetkezésére nem lehet semmilyen befolyással. De egy adott álom esetében még ebben az esetben sem lehet 100%-ig biztos benne, hogy valóban előrejelző (jósló) álmot álmodott, vagy csak álmodta azt, hogy meglátta álmában a jövőt. Amíg ezt nem tudja - különösen abban az esetben, ha gyakran vannak a jövőre utaló álmai - a változtatási (megelőzési) szándék sok esetben helytelen döntéshez vezethet, ami megnehezítheti az életét.
Üdvözlettel,
Erzsébet
+1 #1214 Bognar Anita 2015-12-28 11:45
Udvozlom.
Az lenne a kerdesem, ha meg tudom fejteni az almaimat, azok mindenkepp bekovetkeznek, vagy tudok rajtuk jo iranyba valtoztatni? Joslo almok.
Koszonom
+1 #1213 Anita 2015-12-28 09:43
Kedves Erzsébet!
Már nem egyszer álmodok arról hogy épp beszélgetek a párommal, megosztom vele a problémáim róla vagy a kapcsolatunkat, erre ő fogja magát és közli elmegy, vége és elköltözik.. Én eleinte helyeslem a dolgot de másnap próbálom elérni, vagy elmegyek utána persze álmomban nem mindig találom meg... De ha sikerül elérnem akkor is csak smsben, telefonon de olyan hűvös és mintha nem lettem volna.. Nem mond kettőnkről semmit csak hogy vmi dolga van és én elköszönök. Na ilyenkor ébredek fel. Ez egy ismétlő álom. Már mondhatni remálom. Nem tudom ez jót vagy rosszat jelent, de nem tudom mit tegyek hogy erről többet ne álmodjak. Jövőre tervezzük az esküvőt házvételt, gyereket. Bár nekem már van egy lányom nem tőle de a párom sajátjaként szereti.. De ez az álom megkeserít, és elbizonytalanít . Mit akar nekem ez az álom mondani? :sigh: Köszönöm a választ előre is üdv : Anita :sad:
+1 #1212 Rosta Erzsébet 2015-12-27 14:48
Kedves „Lifting”! – Re: #1208
Noha meglehetősen érzékletesen ír róla, úgy érzem, mégsem az emeletes ágya alatt fekvő disznó, hanem a fertőzéstől való félelme, a „kisfia” féltése áll az álma középpontjában. Vagyis a fizikailag jelen lévő disznó, illetve a gyomrába képzelt patkányok nem szimbolikus értelmet hordoznak, hanem az ön tudata mélyén megbúvó, s az álma által felszínre hozott félelmeit, aggodalmait testesítik meg. A láthatatlan baktériumok vagy vírusok által jelzett veszély forrása valószínűleg rejtett vagy ismeretlen ön előtt, de az álma azt jelzi, hogy a tudattalanjában már gyökeret vert a félelme, hogy valaki vagy valami veszélyt jelent (vagy jelenthet) a családjára, jóllétére, egészségükre, esetleg a kapcsolatukra. Ez utóbbit a kis pók hozza a képbe, ugyanis az ugráló fekete pók álomban egy kapcsolat próbatételét szimbolizálja. A végkifejlet viszont egyértelműen pozitív, nem menekül el (vagy menekül ébredésbe), hanem biztonságba helyezi a „gyermekét”, majd segít a felébredő párjának, aki szembeszáll a „veszéllyel”…
+1 #1211 Babóka 2015-12-26 09:30
Kedves Erzsébet!
Kicsit megkésve de annál nagyobb szeretettel kívánok nagyon boldog ünnepeket !
Szeretném ha megfejtené az álmomat, eddig még minden megfejtése sokat segített nekem megérteni a körülöttem lezajló eseményeket.
Álmom a következő: Egy sziklaszírt tetején, összedobált ruhákon ( amiket naponta hordok) hasaltunk a barátnőmmel, és egy melltartó után kutattunk, de a melltartó leesett a mélybe, ahol egy patak csordogált. Csak néztük, ahogy lassan esek lefele. Elkezdte sodorni a víz lassan, mi a szemükkel követtük, a patak partján kicsit lejjebb olyan szegényes ház, rendetlen udvar, pár sovány állat álldogált, egy öregasszony csak ül egy széken az udvar közepén,és egy férfi, egy bottal kihalászta a melltartómat. A barátnőm ekkor megszólalt, hogy ő ismeri ezt a férfit, egy nagyon, arrogáns, agresszív, bunkó kiabálós férfi. És már hallotta, ahogy valahol kiabált, és mondta, hogy meneküljünk innét.
Ennyi volt az álmom, az álmom alatt nem volt bennem félelem, mindent nyugodtan, csendben éltem meg.
Megköszönném ha megfejtené az álmomat.
Segítségét előre is köszönöm.
Tisztelettel: Babóka
+1 #1210 Rosta Erzsébet 2015-12-20 14:20
Kedves Franciska! – Re: #1207
Bár az álmának a leírása alapján arra is gyanakodhatnánk , hogy gondolatban „megcsalja” a párját, vagy legalábbis megfordulhatott ennek a lehetősége a fejében, én azonban nem hiszem, hogy erről lenne szó. Az viszont elképzelhető, hogy az álmában megjelenő szomszéd férfi szimbolikusan egy olyan tulajdonságot (értéket) testesít meg, amit hiányol a jelenlegi párjából. És valószínűleg az sem mellékes, hogy egy légy elkergetésében siet a segítségére. A légy megjelenése álomban arra utalhat, hogy lehet valami kellemetlen, zavaró az életében, amitől szívesen megszabadulna. Kérdés az, hogy erre egyedül képes-e. Ha nem, kap-e segítséget.
Üdvözlettel,
Erzsébet
+1 #1209 Rosta Erzsébet 2015-12-16 13:04
Kedves Roland! – Re: #1206
A leírásod alapján az „éned” racionális oldala határozza meg a döntéseidet, azonban a tudatod alatt még él az előző kapcsolatod. De úgy látszik, már a távoli messzeségbe vész, mert az exedet egy gőzmozdonnyal vontatott vonaton pillantod meg. Mivel a gőzmozdonyokat már a múlt század végén (ha jól tudom, még 90-es évek előtt) kivonták a forgalomból, napjainkban csak nosztalgiajárat okon találkozni velük. Vagyis futásod a vonat után, melyen az exed utazott, a vele töltött időszak iránt érzett nosztalgiádat fejezi ki, ami – feltehetően, amikor hiányt érzel valamiben – olykor a szakításotok óta is feltámad.
Üdvözlettel,
Erzsébet
+1 #1208 Lifting 2015-12-16 10:47
Kedves Rosta Erzsébet!

Azt álmodtam hogy egy világos szobában vagyok a férjemmel aki alszik. Ez alatt én egy kisgyerekkel játszom (aki az álmomban a fiam volt). A gyerek játéka begurult az emeletes ágya alá. Gondoltam kiveszem...amik or az ágy alá néztem ott feküdt egy nagy disznó. Sokáig néztem és azon gondolkodtam mit csináljak?....m ikor és hogyan került oda? ...és hogy hogy nem vettük észre? ....lehet már patkányok vannak a gyomrában.... ( :-x ) A lényeg, hogy fura kérdések jöttek, de végül úgy döntöttem, hogy nem csinálok semmit, nehogy megrémüljön a gyerek...és majd később eltüntetem.... -akkor megint jött a fura kérdés magamban....-ha patkány van a gyomrában akkor az a gyerekre veszélyt jelent...meg a döglött disznó is fertőző. Még egyszer benéztem az ágy alá, hogy felmérjem a helyzetet, hogy mit is tudok csinálni. Az ágy alatt sötét volt...a disznó nagyon világos szinű...még láttam egy nagyon pici fekete pókot ami ugrálva haladt. ....ahogy szemléltem a helyzetet, láttam, hogy a disznó hasa mozog, majd a toka rész ...(itt már nagyon megrémültem, hogy most jön ki a patkány.... :-x ) ...mire egyszer csak a disznó kinyitotta a szemét és éledezni kezdett ...(helyezkedet t , ahogy egy ember az ágyban ...kinyitotta majd becsukta a szemét )
Felkeltettem a férjem és rémülten meséltem a dolgokat... a gyereket felkaptam és gyorsan mentem a konyhába késért. Bevittem több darabot is a páromnak majd mondtam neki hogy vigyázzon meg ne harapja a lábát! Majd becsuktam a szoba ajtót kivülről és elé toltam egy bőr fotelt. Résnyire nyitni lehetett az ajtót, de közben az járt a fejemben , hogy segítenem kellene, , de akkor a gyerek egyedül marad.....vagy legalább az ajtót szabadon hagyni. ....és itt fel is ébredtem...

Mit jelenthet ez a "beteg" álom?
Válaszát előre is köszönöm!
0 #1207 Franciska 2015-12-15 08:49
Kedves Erzsébet!

25 éves, párkapcsolatban , (még nem házasság) élő nő vagyok. A berátommal jól megvagyunk, nincs veszekedés, vita. A szomszéd férfival (ő kb. 28) nem vagyok túl jóban, köszönünk, és ennyi, soha nem is beszélgettünk még 2 percet sem. Álmomban átjött hozzám ez a férfi, és a saját szobámban egy legyet kergettünk, (úgy tűnt egészen hosszú ideig.) Valami megmagyarázhata tlan vágy fogott el a férfi irányába. Kimelegedett, levette a felsőjét, s én egy idő után már nem is a legyet figyeltem. Nagyon jól éreztem magam, mikor felébredtem, még akkor is. Van valami jelentése az álomnak? Azóta sem megy ki a fejemből.
+1 #1206 Végh Roland 2015-12-14 21:22
Kedves Erzsébet!

2 napja álmodtam egy olyan dologgal kapcsolatban ami nem hagy nyugodni.. Egyik haverommal állunk az állomáson, és egy régi típusú gőzmozdonnyal húzott vonaton megpillantottam az exem. A vonat után futottam, de nem értem el. Itt visszasétáltam az állomásra és felébredtem. Nem tudom hogy miért van ez.. Jelenleg is van barátnőm, de a vonaton utazó személy is fontos az életemben. Csak nem tudok vele beszélni mert milyen dolog az, ha az exem után futok miközben van barátnőm. :) Köszi hogy elolvastad. Remélem Te rájössz mi ez az álom.. Üdvözlettel: Végh Roland
+1 #1205 Dávid 2015-12-14 15:59
Kedves Erzsébet! Szoval akkor vegyem komolyan azt amit álmodtam, és adjak neki időt arra hogy jobb benyomással legyünk egymás iránt? Meg is néztem az álomfejtésben ha egy fiatal személy kártyalapokkal álmodik, akkor az házaságra utal. Ennek van valami jelentösége? azt el felejtettem önnek elmondani hogy valojában megjosoltak, de az kb 2 hónapja volt, és hasonlo volt ehez az álomhoz !
+1 #1204 Rosta Erzsébet 2015-12-13 16:06
Kedves Judit! – Re: #1198
Lehet, hogy nincs különösebb jelentősége az álmának, mert bármelyikünkkel előfordulhat az, hogy nem találunk valamit, pedig tudnunk kellene, hol keressük. Amikor ez a normálisnál gyakrabban ismétlődik, szimbolikusan az álmunkban is visszatükröződh et. De az sem zárható ki, hogy az álmának mégis van valamilyen fontos üzenete, ugyanis az út azt is szimbolizálhatj a, hogy hová tartunk mostanában. Bár az utat, ahol megy szépen zöldellő fák, sűrűn növő bokrok veszik körül, mégsem áll meg, hanem egyre csak megy tovább. Keresi a célját, szimbolikusan ez azt jelzi, szeretné „megtalálni önmagát”. Balra ugyan egy útelágazásra lel, melynek a látszik a vége, ám ön nem ezt, hanem amelyiken elindult, vagyis a karmája által előírt kanyargós, végeláthatatlan utat választja. Spirituálisan azt, amelyiken éli az életét, és igyekszik megfizetni az összes karmikus adósságát.
Üdvözlettel,
Erzsébet
+2 #1203 Rosta Erzsébet 2015-12-13 15:20
Kedves Niki! – Re: #1197
Többször is elolvastam az álmát, de sajnos nem tudtam biztosan megállapítani, hogy mikor végződik az álma, illetőleg hol kezdődik a valóság. Pontosabban azt nem tudom, hogy – miután tisztának és szépnek látja a nagyszülei házát – valóban felébredt-e, vagy az ébredést is álmodta-e, és csak később, az álombéli kiabálására ébredt fel. És ha már kiegészítést kértem, azt is jó lenne, ha röviden megírná, hogy élnek-e a nagyszülei, milyen (volt?) a kapcsolata velük, és egyáltalán mit jelent az ön számára a nagyszülei háza. (És természetesen bármi mást is közölhet, amit fontosnak gondol.)
Üdvözlettel,
Erzsébet
+2 #1202 Rosta Erzsébet 2015-12-13 14:53
Kedves Dávid! – Re: #1199
Az álma alapján úgy érzem, némi félelemmel, szorongással tekint a jövőbe. A bizonytalanságá t az okozza, hogy a párkapcsolatába n nem teljes mértékben ura a helyzetnek, vagyis ennek a sikeressége nemcsak önön múlik. A jósnő nem valóságos személy, hanem a tudattalanjának az alkotása. Azonban a jövendölését - mivel az nem tudatosult benyomásaira, tapasztalataira , érzéseire támaszkodik - valószínűleg érdemes komolyan vennie. Talán ettől egy kicsit megnyugszik a lelke.
+1 #1201 Rosta Erzsébet 2015-12-13 14:51
Kedves Issirrete! – Re: #1196
Álmai csak látszólag vannak ellentmondásban a mindennapi életével, ha a szimbolikus jelentésüket nézzük, a harmónia azonnal helyreáll.
Hogy repül álmában, képes a mozgását irányítani, és élvezi a repülést, arra utal, hogy – azon az időszakban, amikor ezek az álmai gyakrabban jelentkeznek – a „topon” (a helyzet csúcsán) érzi magát, esetleg új, a korábbitól eltérő perspektívából látja a dolgokat. Az álombéli repülés azt is jelzi, hogy képesnek tartja magát a fizikai korlátok leküzdésére, erősnek és szabadnak érzi magát.
A másik gyakori álma, melyben fehér lovon ülve, kardjával pusztítja el az ellenségeit, szintén egyfajta erőt, magabiztosságot sugalmaz, de emellett azt is jelzi, hogy kész küzdeni, harcolni azért, amit helyesnek gondol. Itt viszont kérdés lehet, hogy valóban mindig a jó utat választja? A gyakori harckészség ugyanis negatív jelentést is hordozhat. Mindig betartja a szabályokat és a törvényeket?
Üdvözlettel,
Erzsébet
+1 #1200 Rosta Erzsébet 2015-12-13 14:00
Kedves Tünde! – Re: #1195
Sajnos semmit sem árult el önmagáról, az életéről, a problémáiról, de még csak azt sem osztotta meg velem, hogy a valóságban miként viszonyul az egerekhez, pedig annak, hogy megharapta az apró kis jószág, majd sírva ébredt fel, fontos üzenete lehet. Kellő információ hiányában csak általánosságoka t tudok mondani, az álmának értelmezése önmagára vár.
Általában olyankor álmodjuk, hogy megharap, vagy megmar minket egy állat az álmunkban, amikor valamilyen megoldatlan érzelmi probléma miatt sérülékenynek érezzük magunkat. Az ön esetében ez az állat egy kisegér, ami a félénkségére és az önbizalomhiányá ra is utalhat, legalábbis a rémülete ezt támasztja alá. Végezetül pedig az, hogy - mielőtt felébredne - sírva fakad, azt sejteti, hogy az álma mögött valójában valamilyen eddig elfojtott fájdalma, vagy korábbi sérelme áll. Ez egyértelmű jelzése annak, hogy a továbbiakban már nem teheti ezt, szembe kell nézni vele.
Üdvözlettel,
Erzsébet
+1 #1199 Dávid 2015-12-12 18:06
Kedves Erzsébet!
Azt álmodtam, hogy egy jósnő elkezdett nekem jósolni tarot kártyákkal. A párkapcsolatomr ól kérdezett engem, egy rontást levett rólam, és - mivel látta, hogy vannak kisebb nehézségeim - kirakta nekem a kártyákat, és azt mondta, hogy minden jóra fog fordulni, csak adjak időt a barátnőmnek. A válaszát előre is köszönöm.
+1 #1198 Judit 2015-12-11 10:49
Kedves Erzsébet!
A következőt álmodtam álmom nem volt hosszú de érdekes volt..
Valamit kerestem álmomban egy helyet amit ismertem de most így ébren már nem emlékszem rá melyik hely volt az nos én elindultam az úton az út jobb oldalán az út szélen fák voltak szépen zöldeltek és sűrűn voltak egymás mellett a jobb oldalon sűrűn bokrok voltak az út szélén és az út az apró kavicsos volt én elindultam és ahogy megyek baloldalra vezetett egy út de én nem mentem arra pedig nem volt hosszú az út és a végét is láttam de engem az előttem levő hosszú út érdekelt ami már nem volt kavicsos hanem szép tiszta volt de nem egyenes út volt és az út végét se lehetett látni én inkább arra mentem de nem mentem végig így azt sem tudom mi lehetett az út végén..
Mit jelenthet ez az álom? köszönöm szépen előre is.:)
+1 #1197 Niki 2015-12-10 17:20
Kedves Erzsébet!
Sokat álmodom a nagyszüleimmel, de ilyet még soha,ezért szeretném,ha segítene a megfejtésében.
A nagyszüleim házának udvarában,majd magában a házban vagyok,ami elhagyatott,kos zos,poros,de a holmijuk bent van.Maga a felújítás és a takarítási folyamatra nem emlékszem,csak hogy tiszta,szép a ház.Álmomból arra ébredek,hogy a ház tele van emberekkel,akik valamit ünnepelnek.Én pedig torkom szakadtából kiabálok,hogy tűnjenek el.
Előre is köszönöm,hogy segít!
Szép estét kívánok!
+1 #1196 robika 2015-12-09 08:52
Tiszteletem kedves Erzsike!
Kérem fejtse meg álmaim gerincét, köszönettel.

Almodom sokat, színes, párbeszédes, illatos mintha e világban, a jelenben tőrténne. Amit sok álmomban megélek fehér lovammal csatában karddal ölök, mindíg egyedül élem túl, se barát, se ellen nem él, csak a szomorúság van velem, s néha lovam, mindig csurog rólam a vér. Máskor repülök, lebegek kapukon folyókon más akadályokon át, én irányítom mikor repülök, mások kőrülöttem megijednek félnek ekkor. Csalados kiegyensúlyozot t boldog repülés kard ló vér mentes életet élek.

köszönettel
Issirrete
+1 #1195 Tünde.M 2015-12-07 15:29
Kedves Erzsébet!

Tőlem több méterrel messzibb, kis sötét alagútból egy egér bukkant elő, ide-oda futkározott pár pillanatig, majd észre vett engem és elég messziről rá ugrott a kezemre aztán beleharapott.
Jó ideig nem tudtam, ő sem, kihúzni a fogát a kezemből, fájdalmat nem éreztem csak rémületet, ahogy én megijedtem éreztem az állatban is az ijedséget.
Elkezdtem sírni majd felébredtem.

Köszönettel
Tünde.M
+1 #1194 Rosta Erzsébet 2015-12-07 09:18
Kedves Lorand!
Általában nem tartom helyénvalónak az olyan álmok értelmezését, melyeket nem az álomgazda küld el nekem. Egyrészt azért nem, mert az álmok az álmodó saját „alkotásai”, ugyanis a legtöbb esetben róla szólnak, és esetleg olyan dolgokat (pl. gyengeségeket, hibákat) árulhatnak el, melyeket nem biztos, hogy örömmel osztana meg másokkal. Másrészt az sem mellékes, hogy az álomgazda milyen érzésekkel élte meg az álmát, miként viszonyult hozzá, és az életében milyen előzményei voltak az álmának. Ezekre a kérdésekre csak ő tud adekvát választ adni. A röviden leírt álom értelmezéséhez már csak azért sem értelmes hozzákezdeni, mert még az sem ismert, hogy a barátnője miként viszonyul Jézushoz. Hisz benne, vagy esetleg ateista? Mi a vallása? Anélkül, hogy tudnánk, hol találkozott a barátnője Jézussal, milyen célt szolgáló, milyen eredetű vízről van szó, miben volt víz stb., annak sincs sok értelme, hogy Jézus arra kéri, tegye a kezét a vízbe.
Üdvözlettel,
Erzsébet
+1 #1193 lorand 2015-12-07 02:35
Hello a barátnőm Jézusal álmodott és ő azt mondta neki tegye a kezét a vízbe ami

langyos volt ..mit jelentenek?
+1 #1192 Rosta Erzsébet 2015-11-23 12:35
Kedves Judit – Re: #1182
Az első álmában - mint korábban oly sokszor - a halott nagymamájával találkozik, aki ezúttal enni ad önnek. A levest, amit elfogyaszt „spirituális táplálékként” is lehet értelmezni. Az álma folytatása kissé ellentmondásos, ugyanis nehezen illeszthető a képbe, hogy kezében labdarózsákkal megy a találkára. Egyrészt azért, mert nem jellemző, hogy a találkára a nők virággal menjenek, másrészről pedig azért, mert virágnyelven a fehér labdarózsa a telet jelképezi. (Ha viszont vannak a családjában, vagy a felmenői között ukránok, szlovákok, bulgárok, szerbek stb., akkor feloldódik az ellentmondás, ugyanis a szláv folklórban a labdarózsa a házasságot szimbolizálja.) A csokor fehér rózsának, amit a „barátjától” kap „normálisan” a tiszta, őszinte szerelem, az erkölcsösség és a hűség lenne a jelentése, itt azonban - az ön álombéli reakciója alapján - valószínűleg nem erről van szó. Inkább arra utalhat, hogy már nagyon vágyakozik egy tökéletes szerelemre. Ennek azonban még nem jött el az ideje.
A második álmában a pókok azt szimbolizálhatj ák, hogy valaki a környezetében veszélyt jelent önre, illetőleg csapdát tervez állítani önnek és a családjának, míg a macskájából kiszedett kullancsok azokat a személyeket jelenítik meg, akik el akarják venni a reményeit, az álmait, vagyis arra törekednek, hogy boldogtalanná tegyék.
Ami pedig a kérdését (Mennyi valóság alapja van annak, amit a nagyim mondott álmomban? Egyáltalán meg fognak e történni azok az események? Vagy nincs semmi jelentősége? Nagyon sok mindent mondott most és egész nap csak ez jár a fejemben az álmom vele reggel történ ébredésem előtt.”) illeti, mindenekelőtt el kell mondanom, hogy nagyon ritka az, hogy az álmunkban megjelenő elhunyt szerettünk (házastársunk, szüleink, nagyszüleink, rokonaink) szavait próféciaként kellene értelmezni. Mivel - mint korábban írta - szoros kapcsolatban volt a nagyijával, szinte anyaként tekintett rá, én inkább tanácsként fognám fel a mondatait. Ha mondatai Ön szerint a jövőre utalnak, akkor azon célszerű elgondolkodnia, hogy ezek az „előrejelzések” milyen kapcsolatban állnak a jelenlegi életével, problémáival, életvitelével. Kívánatosnak tartja a bekövetkezésüke t, vagy sem. Ha az előbbi a válasza, az esetben a nagyija üzenete bátorításként, viselkedésének, tevékenységének helyesléseként fogható fel, ha viszont nem szeretné, hogy ezek valóra váljanak, akkor figyelmeztetésn ek kell tekintenie. Ez esetben célszerű elgondolkodnia, mi lehet az, amit rosszul csinál, min kellene változtatnia.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #1191 Rosta Erzsébet 2015-11-23 09:51
Kedves Franciska! – Re: #1189
Mivel semmit sem írt magáról, csak valószínűsíteni tudom, hogy az álmát közvetlenül, azaz tárgyi álomként kell értelmezni. Mivel a ló az emberek többsége számára az erőt szimbolizálja, a hajtó nélküli kocsit húzó, önre támadó ló olyan erőt, hatalmat esetleg személyt reprezentál, amely (aki) megpróbál úrrá lenni ön felett, vagy olyasvalamire szeretné kényszeríteni, amit nem akar megtenni. Eleinte - gyorsabbra fogva lépteit - megpróbál kitérni a fenyegetés elől, ám amikor nem vezet eredményre, felveszi a harcot támadójával, és lelövi a megvadult állatot. Valószínűleg helyes döntést hozott, mert ezután végtelen nyugalmat érez álmában. Az esetleges üzenet megfejtéséhez arra kellene önmagának választ adni, vajon ki vagy mi lehet az a környezetében, aki, vagy ami uralkodni szeretne ön felett, vagy le akarja győzni az ellenállását.
Üdvözlettel,
Erzsébet
+1 #1190 Rosta Erzsébet 2015-11-21 12:48
Kedves Erzsike! – Re: #1188
Bár arról semmit sem árult el, hogy milyen (pozitív vagy negatív) érzése volt álmában, abból kiindulva, hogy nem rég szakított a barátjával, az álma azt jelzi, hogy ott van még az életében, vagyis nem dolgozta fel teljesen a történteket.
+1 #1189 franciska 2015-11-16 09:26
Kedves Erzsébet!
Álmomban sétálok egy városban, és látom, hogy egy bekötő úton egy ló közeledik, kocsit húz maga után.(kocsis nincs rajt) Sietek, hogy ne pont addigra érjek a kereszteződéshe z, mikor a ló, meg félek, mert ember nélkül megy, de miután kikanyarodik az útra, egyre gyorsabban húzza a kocsit, többször visszanézek, követ engem. Egy idő után utolér, s akkor két fegyvert látok a ló előtt, az egyiket felveszem, viaskodok a lóval, majd lelövöm. Furcsa, hogy a "menekülés" alatt nem féltem, csak izgatott voltam, s mikor lelőttem, akkor végtelen nyugalmat éreztem álmomban. A lovas álmok általában jót jelentenek. Ebben az esetben mi a helyzet?
+1 #1188 Erzsike 2015-11-15 23:41
Kinyitom a szobám ajtaját,az ágyon ott fekszik a volt barátom/nem rég szakítottam vele/ és engem vár.
+1 #1187 Rosta Erzsébet 2015-11-15 15:00
Kedves Porcelánbaba! – Re: #1180, #1186
Azon információja alapján, mely szerint egész biztos abban, hogy másfél éve a párja nem tartja a kapcsolatot az exével, és ön sem álmodik gyakran a volt feleségével, kizárhatónak tűnik, hogy a párja még nem zárta le a múltat. A történtek fényében a bizalmatlansága érthető, ez azonban – tekintve, hogy eddig csak kétszer álmodott a párja ex feleségével – nem mondható egészségtelennek.
Üdvözlettel,
Erzsébet
+1 #1186 porcelánbaba 2015-11-15 14:01
Kedves Erzsebet!
Nem volt megnyugtato a valasza. Reszletesebben a mi kapcsolatunk ugy kezdodott a parommal, hogy ugymond csak szorakozas celjabol jartunk ossze, nem komoly kapcsolat szandekabol. O mar akkor rosszban volt a felesegevel, kulon is mentek. De ugy alakult, hogy par honap mulva megint osszejottek egy kis ideig, es vegul megint kulonvaltak. Ekkor mar kicsit komolyabb volt koztunk a dolog, es ez mar valahol akkor fajt nekem. Tartottak a kapcsolatot a gyerekek miatt, es amikor mar mi komolyabban egyutt voltunk, utolag megtudtam hogy egy alkalommal egyutt voltak. Akkor nehezen, de megbocsatottam neki. Szivbol utalom a volt feleseget, es kicsit bizalmatlan is vagyok. A kapcsolatot masfel eve nem tartja vele, ezt tudom 100%ban. Ketszer fordult elo, hogy az exfeleseggel almodtam. !gy is ugyanaz a jelentese az almomnak hogy a parom meg nem zarta le magaban a multat!? Elore is koszonom
+1 #1185 Rosta Erzsébet 2015-11-14 10:15
Kedves álmodó! – Re: #1181
Mivel az álomban látott macskáknak többféle szimbolikus jelentésük lehet, és a rövid leírásán kívül semmi egyéb muníciót nem adott az álma értelmezéséhez, csupán annyit tudok segíteni, hogy a macskák az álomgazda intuícióját is szimbolizálhatj ák, ezért a macskák egészsége arra utalhat, hogy mennyire támaszkodik a megérzéseire (illetőleg hanyagolja el azokat). A társai által széttépett beteg macska azt jelezheti, hogy a „racionális énje” helyett inkább az ösztönös megérzéseire kellene támaszkodnia.
+1 #1184 Rosta Erzsébet 2015-11-14 09:23
Kedves „Porcelánbaba”! – Re: #1180
Bár semmit sem írt önmagáról, a párjához fűződő kapcsolatáról, az a tény, hogy a partnere ex feleségével álmodott, ráadásul a párja a kettőjük közül őt választotta arra utal, hogy valamiért nem teljesen bízik meg benne, esetleg aggódik, hogy nem szakadt meg teljesen a kapcsolatuk. Azt is lehet, hogy valamiben kevésbé jónak tartja magát a párja exénél, és ez okozza a bizonytalanságá t. És - bár ezt a rövid leírása alapján nem tartom nagyon valószínűnek - nem zárható ki az sem, hogy valós oka van az álmának. Amíg az álma nem visszatérő jellegű, valószínűleg nincs semmi probléma, ám, ha ébren is úgy érzi, hogy a párja még nem „varrta el” az előző kapcsolatát, a legjobb az lenne, ha aggodalmait megbeszélné vele.
Üdvözlettel,
Erzsébet
+1 #1183 Rosta Erzsébet 2015-11-14 09:00
Kedves Andrea! – Re: #1179
Mivel - mint ahogyan írja - szoros kapcsolatban volt elhunyt édesanyjával, még négy év múltán sem meglepő, hogy az álmában valamilyen módon felbukkan a halálát megelőző időszak. Az, hogy még a kezelést megelőző állapotában, egészségesnek látja, ám az édesanyja ennek ellenére arra kéri önt és a nővérét, hogy elevenen temessék el, szimbolikusan azt jelzi, hogy nem voltak felkészülve rá, vagyis váratlanul érte önöket az édesanyjuk halála. Másrészről a halott hozzátartozóink olyankor jelennek meg az álmunkban, amikor úgy érezzük, hogy szeretnénk kommunikálni velük, vagy esetleg általa valamilyen üzenetet kíván küldeni számunkra a tudattalanunk. Noha vonakodva teljesítik édesanyjuk kérését, ezzel ő nem fájdalmat akar okozni önöknek, hanem csak azt szeretné, ha a halálát megelőző időszak, a szenvedésének nyomasztó emléke távozna lányai életéből, úgy kép maradjon meg róla önökben, amilyennek a rákos megbetegedése előtt láthatták. Nem kizárt, hogy szimbolikus jelentése van a sírkő alatt talált szarkofágnak is. Ez esetben arra utalhat, hogy valami nagyon fontos dolgot meg kell értenie, vagy egy régóta megfogalmazott kérdésére választ kell kapnia. Közvetlen értelmezésben viszont a halottnak állított emlékmű, mely a halált jeleníti meg, de egyúttal „halhatatlanná” is teszi az eltávozott életet.
Üdvözlettel,
Erzsébet

KAPCSOLÓDÓ ÍRÁSOK

Rám spriccelte ondóját

Az ember nem szívesen emlékszik a kényes, kellemetlen, dolgokra, az undorítóakat pedig szeretné minél előbb elfelejteni. Nagy segítség, hogy az átélt rosszat - ha nem is gyorsan, vagy azonnal - az...

Fõmenü

Az utolsó két hozzászólás

  • Olvasóink kérdezték, mi válaszoltunk

    Kedves Erzsébet! Nagyon kellemetlenül ébredtem, furcsa álmom volt, elmondaná Ön szerint mit jelent? Álom ...
     
  • Álomfejtés

    Kedves Erzsebet! Altalaban nem foglalkozom az almaimmal, atlepek felettuk, annak ellenere hogy hiszem ...

Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. Az oldal böngészésével elfogadja ezt.