„Az álmok nem szándékos és önkényes kitalálások, hanem természetes jelenségek, és semmi mások, mint amit éppen ábrázolnak. Nem csalnak, nem hazudnak, nem csűrnek-csavarnak és nem kendőznek el semmit, hanem naiv módon azt adják tudtul, ami, és amit gondolnak. Csakis azért bosszantók és megtévesztők, mert nem értjük őket. Nem alkalmaznak semmiféle bűvészkedést, hogy elrejtsenek valamit, hanem kimondják, ami a lényegi tartalmuk, a maguk módján a lehető legvilágosabban. Azt is képesek vagyunk felismerni, miért olyan sajátosak és bonyolultak: a tapasztalat ugyanis azt mutatja, hogy olyasmit iparkodnak kifejezni, amit az én nem tud és nem ért meg.”

 

Carl Gustav Jung (1875-1961),
svájci pszichiáter, pszichológus, analitikus

(Álomfejtésről oldalamon az álmok szóval - fentebb is - jelzett linken kívül még itt olvashatnak.)

 

 A, Á

 B

 C

 CS

 D

 E, É

 F

 G

 GY

 H

 I, Í

 J

 K

 L

 M

 N

 NY

 O, Ó

 Ö, Ő

 P

 R

 S

 SZ

 T

 TY

 U, Ú

 Ü, Ű

 V

 Z

 ZS

Megfejtett álmok 


A, Á

Ablak
Az ablakkal álmodót - ha büntető eljárás alatt áll - felmentik a vád alól. Ha az álmot látónak az ablakzár látványa marad meg az álmából, pletykázása miatt alapos megdorgálásra számíthat. Az észak-afrikai arabok szerint, ha az ember álmában egy ablakon át távozik, az ügyeinek szerencsés fordulatát jelzi; ám ha az ablak szűk, és nehéz kijutni rajta, ez arra inti, hogy nagy nehézségekkel kell megbirkóznia. Muhammad An-Nefzawi 15. században írt művében, a középkori arab világ szerelmi kultúráját bemutató Illatos kertben az ablak átvitt értelemben a nőre emlékeztet, ezért aki álmában magát új, jó állapotban lévő ablakon látja bepillantani, biztos lehet benne, hogy fiatalasszonyt, vagy szüzet kerít hatalmába. Ha viszont az ablak lestrapált, kopott, az asszony öreg lesz.

Adó
Ha álmában valaki adót fizet, csinos nyereségre számíthat, ha viszont adót vetnek ki rá, nehéz munka előtt áll.

Agglegény
Agglegénnyel álmodni szerény szerencsét jelent.

Aggodalom
Aki álmában aggodalmaskodik, ha beteg, javul az állapota, ha egészséges, örömben lesz része.

Angyal
Angyallal álmodni kiváló jel, sikert, boldogságot, hasznos barátságot, szerencsés szerelmet prognosztizál. Angyallal beszélni, utálatos és gonosz dolgok történnek az álmodóval. Azt álmodni, hogy angyallal együtt lebegünk, boldog öregséget jelez.

Antilop
Az álomképként megjelenő antilop ambiciózus célokról árulkodik, melyet nagy erőfeszítések árán ér el az álomlátó. Emellett az anyagi helyzete gyors javulását is jelzi. Ha viszont az antilop elpusztul, önhibájából a szerelmi kapcsolata hamarosan megszakad.

Apáca
Apácával álmodni szerénységet, türelmet jelez, de jelenthet titkos bánatot is. Apácává válni, hűtlenség a szerelemben. Apácafőnöknőt látni, nagyravágyásra utal.

Asztal
Asztalt látni öröm; teríteni jólét; leszedni, elkerüli az álmodót a szerencse. Asztalhoz ülni, családi boldogság; asztalon ülni, váratlan öröm.

Autó
Az álomfejtők szerint autót vezetni álomban, arra figyelmezteti az embert, hogy óvatosan bánjon a pénzével, a következő két hétben ne kockáztasson, és fogadásokat se kössön. Ha álmában valaki régóta vezet kocsit, azt jelenti, hogy pénz áll a házhoz.


B

Babér
Álomban babért látni összeveszést jelez előre. A babérlevél a férfi számára azt üzeni, hogy hamarosan egy csinos nővel ismerkedik meg. A babérkoszorú ünnepélyre utal.

Babonaság
Ha az álom valamilyen babonás hiedelemről szól, udvariatlan, neveletlen emberekkel lesz dolga az álmodónak.

Bagoly
Bagollyal álmodni, gyógyíthatatlan betegséget vagy halált jelent. De utalhat haragra is. Bagolyhuhogást hallani álomban dögvészt jelez.

Bambusz
Bambusszal álmodni a veszedelem jele.

Banda
Aki arról álmodik, hogy megtámadja, vagy megfenyegeti egy banda, életkörülményei rosszabbodására kap figyelmeztetést.

Banya
Álomban banyát látni bosszúságot jelez.

Bárány
A törökök szerint fehér báránnyal álmodni, a téli hideggel, hóval kapcsolatos eseményre utal. A magyaroknál a fehér bárány boldogságot jelent a házasságban.
Bárányt leölni, kegyetlenségre és ijedtségre utal.

Bicikli
Álomban biciklivel felfelé pedálozni a hegyre, jó kilátásokat jelent, ha viszont az álmodó lefelé gurul a lejtőn, az arra figyelmezteti, hogy balszerencséje közeleg.

Bicska
Bicskával álmodni, pletykát jelent.

Bohóc
Bohóccal álmodni: könnyeket és bánatot prognosztizál.

Bors
Borsos étel rossz fogadtatásban lesz része az álmodónak. Borstartó, elővigyázatra hívja fel a figyelmet. A bors szerencsét jelent a szerelemben.

Börtön
Börtönnel álmodni az egészségi állapotban hanyatlást jelez, de jelenthet szerencsét is. Börtönben ülni és bánkódni: a szomorúságnak vége lesz. Ha álmában az ember kedvesét börtönbe zárják, azt jelenti, hogy a szerelme megbízhatatlan; ha önmagát látja börtönben, az az érzelmei korlátozását, elfojtását jelzi.

Bukfenc
Álomban bukfencezni, jó aratásra van kilátás.


C

Cápa
Cápával álmodni utazást jelent.

Cékla
Arról álmodni, hogy társaságban céklát eszünk, ájulást, majd lázas betegséget jelez.

Cinke
Cinkét látni álomban öregembernek őszi halált, fiatalnak víg farsangot jelent.

Comb
Ha asszony combjáról álmodik valaki szerencsés lesz a szerelemben, a sovány comb látványa házasságtörés jele.


CS

Csákány
Csákányozni álomban öröm; csákánnyal ajtót kifeszíteni meglepetés; csákánnyal falat bontani, jó időjárás várható.

Csat
Csatot látni álomban olyan ismeretséget jelez előre, amely az egész életre szól.

Csecsemő
Aki csecsemővel álmodik: ha szegény ember, gondoskodnak róla; ha iparos, a vállalkozása tönkremegy; ha gazdag ember, kicsúszik kezéből a hatalom; ha utazni akar, inkább mondjon le róla, maradjon otthon, mert a csecsemő sem tud megbirkózni az akadályokkal. Álomban csecsemősírást hallani, örömet jelent.

Csepegés
Álomban ereszről csepegést hallani: betegnek jó hír, egészségesnek váratlanul jó hír. Ha vízcsap csepeg: pénzkiadás jelent.

Csoda
Álomban, ha valakit csoda ér, bátorságra utal, de jelentése lehet záporeső, és anyagi kár is.

Csukló
Csuklóról álmodni kellemetlenség éri az illetőt, asszonycsuklón karperecet látni, börtön vár az álmodóra.


D

Dada
Dadával álmodni változás jele, de utalhat kisebb betegségre és kiadásra is.

Datolya
Datolyát enni álomban férfinak sikert jelent a nők körében. Datolyapálmával álmodni – a kínaiak értelmezése szerint - a korai halál jele.

Délibáb
Álomban délibábot látni, hamisságot mutat.

Disznó
Disznóval álmodni hazugságot, betegséget jelent. Disznót lelőni, szerencse a játékban. Disznóhúst enni, vagy disznózsírt kenni, gondtalan életre utal.

Doboz
Dobozzal álmodni, titkot jelent, de jelezhet titkolódzást; ha viszont eltörik a doboz, csúf veszekedést.

Dunyha
Álomban a dunyha látványa a szenvedés jele; dunyhát ajándékba kapni, rossz sors;

Dűlőút
Dűlőúton járni álomban andalgásra, új feleségre és új életre utal.


E, É

Egér
Az álomfejtők szerint egérről álmodni családi gondokat jelez, vagy azt, hogy az anyagi ügyek kedvezőtlen fordulatot vesznek. Ha egy olyan egérről szól az álom, amelyik valakire ráugrik, vagy a ruháján mászik, akkor egy barátjával botrányba keveredik az álmodó. Egér ágyban váratlan szerelembe esés jele. Egeret lenyelni, nehéz nyereményhez jutni.  Egereket, vagy patkányokat látni kamrában szűk esztendő következik.

Ékszer
Az álomfejtők szerint, álomban ékszert venni, boldogság, eladni nagy kár. Ékszert látni álmunkban, szívfájdalom, piros köves ékszert látni, betegség jele.

Elveszett tárgy
Álomban egy elveszett, vagy elfelejtett értékes tárgyat szerencsésen megtalálni, sikert jelez.

Erdő
Az álomfejtők szerint, aki álmában erdőn vág keresztül, vagy fák között sétál, átmeneti időszakot él meg. Lehet, hogy az ösztöneinek engedelmeskedik. Ha viszont az álmodó eltéved az erdőben, az annak a jele, hogy tudata alatt önmaga jobb megértésére törekszik, de jelentheti azt is, hogy egy új időszak kezdődik az életében. A sűrű, zöld erdő megcsalás jele, erdőt messziről látni, félelmet jelent.

Ernyő
Álomban lyukas esernyőt látni veszekedést jelent; esőben csukott esernyőt hordani: balszerencse az üzleti életben; nyitott esernyőt vinni esőben: nagy szerencse vár az álmodóra, minden erőfeszítése sikeres lesz. Álomban a napernyő látványa, azt jelenti, hogy mások veszik fel az illető fizetését.

Eső
Álomban megázni, megszabadulást jelez a problémáktól és nehézségektől, de termékenységet és megújulást is szimbolizálhat. Látni, amint esik az eső, és közben hallani az esőcseppek koppanását, megbocsátást és jóindulatot jelent. Ablakon át nézni az esőt, a spirituális gondolatok és megérzések tudatosulását mutatja, olykor szerencsét és szerelmet is jelképez.

Étel
Ételről álmodni, fizikai és érzelmi táplálékot és energiát jelez. A különböző ételek a gondolatok széles körét szimbolizálhatják. A gyümölcs általában az érzékiséget jelképezi, a fagyasztott ételek az álmodó hideg érzelmeiről, kimért modoráról árulkodik. Bizonyos ételek fogyasztása olyan a tulajdonságokra utalhat, amelyek hiányoznak az emberből. Aki álmában élelmet halmoz fel, valószínűleg fél az ínségtől, a nélkülözéstől. Azt is jelentheti, hogy meg van elégedve azzal, amit elért. Álomban lekvárt enni, az álmodó pénzzavarba kerül, melyet egy asszony okoz; mézet enni, vagyonhoz és szeretethez jut az álmodó; sonkát enni, az illető elveszti azt, ami sokat jelentett az életében.

Étkezés, evés
Álomban enni, egészséget jelent; azt látni, hogy valaki eszik, látogató érkezik, vagy jó jövedelemhez jut az illető. Ha az evést követően az álmodó éhes marad, az a kielégítetlen szellemi szükségleteiről, és vágyairól árulkodik. Az élelem szeretetre, barátságra, ambícióra, szexre vagy élvezetre utalhat. Aki azt álmodja, hogy elveszik előle az ételt, mielőtt befejezte volna az evést, vitákra számíthat a beosztottjaival, illetve azokkal, akik tőle függenek.


F

Fa
Kidőlő fának a látványa az álmodót arra figyelmezteti, hogy elvesztette a lába alól a talajt, és rossz irányba halad.

Fagyöngy
Fagyönggyel álmodni örömteli eseményeket és sok boldogságot jelez, de arra is utalhat, hogy az álmodót valaki a környezetében vonzónak találja.

Farkas
Farkassal álmodni némaságot okoz. Farkasfog, gyermeknek jót jelent, asszonynak gyermekáldást, öregembernek rossz ómen. Álomban farkasüvöltést hallani, nagy veszedelem.

Fém
Fémről álmodni erőt és szilárd jellemet jelez, de szimbolizálhatja a társadalom embertelen oldalát is.

Fésű
Az álomfejtők szerint bosszúság fogja érni azt, aki álmában fésűt lát, ugyanezt jelenti az is, ha leesik a fésű.

Fodrász
Ha egy asszony azt álmodja, hogy fodrászhoz ment, az annak a jele, hogy hamarosan egy családtagjának erkölcsét sértő családi botrányba keveredik. Be kell festetni a haját, hogy nagy nehezen megússza a börtönbüntetést. Ha egy férfi álmodik fodrászról, az sok pletykát jelent, vagy azt, hogy uralkodni szeretne egy gyönyörű nő fölött.

Fokhagyma
Álomban a fokhagyma látványa, ha szegény az álmodó, akkor jó jelentésű, ha gazdag, akkor valakitől gonoszságra számíthat. A fokhagymaszag levertséget jelez.

Fonál
Az álomfejtők szerint: ha egy facér nő fonállal álmodik, hamarosan egy jómódú férfi felesége lesz.

Főzés
Főzésről álmodni, az jelenti, hogy az álmodó alárendeltjévé kívánja tenni, és maga képére szeretné formázni a környezetét. Másik jelentésében viszont az ember gondoskodó oldalát jelképezi, s az illető szeretetvágyára utal. Egy másféle magyarázat szerint, az álmodó életbevágóan fontos ünnep előtt áll.

Futás
Álomban a futás nagy változásra hívja fel a figyelmet. Futni bizonyos cél felé, öröm; futás közben elfáradni, egészséges embernek jót jelent. Futás közben megállni bánatot jelez.

Füstölő
Füstölő égetésének álma az álomlátó spirituális fejlődését jelzi. Nagymértékű tudatosságot, elkötelezettséget reprezentál.


G

Gólya
Álomban gólyát látni gyermekáldást jelent, de jelenthet jó barátot is. Ha gólya kelepel az álmodó házán az illetőt szégyen éri; ha fészket rak a kéményén, akkor szerencséje lesz. Több gólya látványa boldog házasságot prognosztizál.

Gránátalma
Álomban gránátalmákat látni, termékenységet, jó egészséget és hosszú életkort prognosztizál, de szexre való csábítást, felhívást is jelezhet. Alternatív módon a vért reprezentálja.


GY

Gyapot
Gyapotföldről álmodni különös vágyat ébreszt a gyapotszedésre.

Gyémánt
Az álomfejtők szerint gyémántok birtoklásáról álmodni nagyon ígéretes álom, ugyanis magas körökből származó tiszteletet és elismerést jelent. Az viszont, ha a Szűz Mária koronájából való gyémántot lát, és visel álmában, közeli halálesetet jelez.

Gyerek
Aki kisfiút lát álmában, örömteli híreket kap, aki viszont leánygyermekről álmodik, rossz híreket hall, a török álomfejtők szerint. Általában gyermekkel álmodni, minden esetben valamilyen szerencsét jelent. Ugyanakkor a gyerekcipő: rossz hír; a gyerekruha: betegség; gyereket örökbe fogadni: viszályra figyelmeztet.

Gyertya
Az álomfejtők azt mondják, hogy a család jól megalapozott szerencséjét jelenti, ha az álomban látott gyertya tiszta, nem imbolygó lánggal ég.

Gyík
Gyíkkal álmodni egy ismeretlen ellenségre utal, vagy üzleti vállalkozásra.

Gyöngy
Gyönggyel álmodni, megfontoltságot jelez az új vállalkozásokban, tervekben. Az emberi lelket is jelképezi. Egy másik felfogás szerint a gyöngy álomban mindig könnyeket jelent.


H

Haj
Hajról álmodni azt jelenti, hogy az illető nem jár el kellő gondossággal személyes ügyeiben, és nem fog előrejutni, mert nem használja az eszét. Barna haj álomban szerencsés szerelem. Másnak haját levágni, nyereséget jelent.

Hal
Hallal álmodni egy jó ismerős teherbeesését jelenti. Halat fogni: az erő jele, tengeri halat látni álomban: rémület; a halikra: sok pénz; halat megölni: nagy bevétel; ajándékba halat kapni: gazdagság.

Halál
Álomban meghalni nyomorúság. Halálra vágyakozni, egészséget jelent. Meghalni majd újraéledni, azt jelzi, hogy nagy tisztesség éri az álmodót. A pandzsábiak szerint, ha valaki halállal álmodik, az a hosszú élet jele.

Halott
Az álomfejtők szerint, ha az álomban látott halott mond valamit, jól oda kell figyelni, mert ez nagyon fontos lehet az álmodó számára. Halott személlyel álmodni, egy figyelmeztető álom, azt jelzi, hogy a jelenlegi körülmények nem sok jóval kecsegtetnek, ezért nem szabad semmiféle egyezségbe belemenni, és semmilyen szerződést aláírni.

Hamu
Álomban: hamun járkálni, bénulást okozhat.

Háromszög
Háromszöggel álmodni szerelmi légyottot ígér, de azt is jelentheti, hogy titkos találkozóra megy az álmodó.

Házasságkötés
Házasságkötésről álmodni egy családtag halálát jelenti. Ha a házasságot idegenek kötik, akkor a halott egy távoli ismerős vagy barát lesz. Házassági ajánlat álomban, bizonyos körülmények rosszabbra fordulását jelzi. Ha álmában az előző párjával készül házasságot kötni az ember, azt jelzi, hogy elfogadta a kapcsolatából adódó kötelezettségeket, és tanult a múltbéli hibáiból. A pandzsábiak szerint házasságról álmodni szerencsétlenséget jelent.

Holdfogyatkozás
A holdfogyatkozás álma azt jelzi, hogy az illető valamilyen eddig elrejtett tulajdonságára, titkolt hibájára hamarosan fény derül.


I, Í

Iga
Nőtlennek: házasság; nősnek: nyugodalom.

Indiai jó álmok és rossz álmok
Az indiaiak nagyon hisznek az álmok erejében, melyeket isteni figyelmeztetésnek tekintenek. Szerintük istenekről, démonokról, szerencsésnek tartott állatokról vagy szerencsésnek tekintett dolgokról álmodni jó jel. Viszont aranyról, vasról, hulló csillagról vagy földrengésről álmodni rosszat jelent.  A pandzsábiak szerint a hajnali álmok általában valóra válnak. Nem jó tűzzel álmodni, vizet látni viszont szerencsét hoz. Váratlan szerencsét jelent, ha az ember álmában valamelyik ősétől ajándékot kap, ha viszont a felmenője elvisz valamit tőle, az a közelgő halál jele.

Ing
Ha fehér: nyereség; ha koszos: betegség.

Írás
Ismeretlen kézírást látni: valami hasznosat üzen az álmodónak; olyan írás, amit nem tudunk elolvasni: titkot jelent, amelyet megtudhatunk.

Ivás
Pohárból: jó társaság, amely hasznodra van.


J

Jajgatás
Álomban jajgatni, nagy bajra utal, jelenthet rossz évet, szárazságot, halálesetet.

Jég
Jéggel álmodni gond és betegség. Ha beszakad alattunk a jég, feleslegesen fogunk félni valamitől. Jégen elcsúszni szerelmi csalódás, vagy reményvesztettség. Jégen ülni, kedvezőtlen esemény bekövetkeztét jelzi. Olvadó jégen járni, füstbe ment törekvések. Jégkrémet enni, készíteni, eladni vagy felszolgálni, azt jelenti, hogy az illető elégedett az életkörülményeivel.

Jérce
Jércét látni álomban, nemsokára szerencse éri az illetőt.

Juh
Akolba zárt juhok, hosszú télre figyelmeztetnek. Juhot nyírni, veszedelmes időszak következik. Juhnyáj: az álmodó elégedett az életével. Juhokat őrizni, nyereség áll a házhoz. Juhászt látni álomban esőzéssel kapcsolatos kárt jelöl.


K

Kakas
Kakassal álmodni tűzvészre figyelmeztet, de jelenthet örömet szerző hírt, nőknél szerencsét. Kakas a tyúk hátán: szerencse a szerelemben. Kakas látványa egy torony tetején ünnepnapot jelent.

Katona
Katonával álmodni: bátorságot, olykor dühöt és gyűlöletet is jelent. A legtöbbször azonban rossz változásra van kilátás. Öreg katona látványa: hazudni fognak az álmodónak.

Kenguru
Kengurut látni, váratlan és izgalmas utazás ígéretét jelenti.

Kereszt
A keresztről és a keresztre feszítésről szóló álom szerencsét jósol az álmodónak: aki saját magát látja keresztre feszítve, nyugodt, eseménytelen házasságot remélhet; a tengerészek számára jó hajózást jelent. A politikusnak a keresztre feszítés a hivatali ranglétrán való emelkedését ígéri.

Kert
Kertet látni álomban többnyire gyerekáldást jelent. Virágos kerttel álmodni békét, kényelmet, igaz szerelmet és boldog otthont ígér. Gondozatlan, gazos kertet látni álomban, azt jelenti, hogy az illető elhanyagolta lelki szükségleteit. Az álombéli zöldséges kert, szorgalommal és gondossággal elért jólétet jelent, stabilitásra és belső erőre utal. Kert magas kerítéssel körülvéve azt jelzi, hogy adósságunkat kiegyenlítjük. Kert ősszel: gyász jele; kert télen: halott gondolatok.

Kesztyű
A kesztyű álomban, meghívásra lehet számítani. A kesztyűről álmodó embernek többnyire peres ügyei vagy üzleti gondjai lesznek, azonban megfelelő módon képes velük megbirkózni. Fekete kesztyű a gyász jele. Páratlan kesztyű: elválás olyantól, akit szeretünk.

Kígyó
Az álomfejtők szerint álomban magányos kígyót látni, és fenyegetést érezni, azt jelenti, az illetőnek egy olyan gonosz ellensége van, aki nemcsak ármánykodik ellene, hanem a testi épségére is tör. Sok kígyót látni egy gödörben balszerencse sorozatát jelzi előre a szerelemben és az üzleti életben. Ha sikerül az illetőnek legyőzni és meggyilkolni az álmában fenyegető kígyókat, azt jelzi, hogy felülkerekedik a nehézségein és diadalmaskodni fog. Kínában szerencsés előjel, ha álmunkban kígyó üldöz. Álomban fekete kígyót látni, leánygyermek születésének előjele, a szürkésfehér kígyó viszont fiúgyermek születését jövendöli. Az üzbégek szerint, aki fehér kígyóról álmodik, az meggazdagodik.

Koporsó
Az álomban látott koporsó az anyaméhet szimbolizálja. Ha üres, az álmodónak néhány területen kibékíthetetlen véleményeltérése van környezetével. A koporsóban látható holttest, depressziós időszakot jelez előre, melyet valószínűleg a személyi szabadság korlátozása okoz. Értelmetlen vagy rosszabbodó viszonyra, ügyre figyelmeztet. Itt az ideje a helyzet megszüntetésének vagy a kapcsolat felszámolásának.

Korsó
Az álomban látott korsó mindenféle rossznak a jele, kivéve, ha kútba vagy patakba esik, és darabokra törik, mert így a benne lévő bajok szétszéledhetnek. Teli korsóval álmodni, egészséget jelent; ha üres a korsó, az a szegénység jele.

Kulcs
Kulcsokat látni álomban, nem várt változást jelent, de utalhat valamilyen titokra, különösen akkor, ha a kulcs rozsdás. Kulcsot elveszíteni, haragot jelez a legjobb baráttal. Kulcsot találni: kiszabadulás szorongatott helyzetből. Kulcscsomó a kézben azt jelzi, hogy kezedben tartod a szerencsédet.

Kutya
Kutyával álmodni: az embernek alattomos ellensége van. Egy másik változatban, kutyáról álmodni nagy sikert, gyönyörűséget és állhatatos barátokat jelez. Ugató kutya felől álmodni, rosszabbodó életkörülmények várhatók, nagy valószínűséggel nehézségek fognak következni. Fogaival vicsorgó kutya látványa álomban gyűlölködést jelez előre.


L

Léggömb
Léggömböket látni álomban, szertefoszlanak a vágyak, különösen az üzleti életben és a szerelemben, de jelenthet veszteségeket is, és visszaesést, jövedelemcsökkenést a vállalkozásban, sőt válást is.

Levél
Az angol álomfejtők szerint annak a nőnek, aki szeretné megtudni, hogy szeretője őszinte-e hozzá, ki kell választania a szerelme levelei közül egyet, lehetőleg azt, amelyik a legszenvedélyesebb szövegű. Ezután a levelet az asztalra téve, össze kell hajtani kilencrétűre. Az így összehajtott levelet egy tűvel át kell szúrni, és a párna alá tenni. Ha éjjel a szerelmes nő ezüstről, drágakövekről, üvegről, kastélyról vagy tiszta vízről álmodik, biztos lehet benne, hogy szeretője őszinte, ígéretei becsületesek; ha azonban lepedőről, pókról, tűzről, fáról, virágokról vagy arról álmodik, hogy köszönti őt, akkor érzései hazugok, és el fogja hagyni. Ugyancsak álommal kapcsolatos hiedelem, ha valaki arról álmodik, hogy levele érkezett egy barátjától, annak az a jelentése, hogy a barátja hamarosan megérkezik, vagy nemsokára újabb hírt fog adni magáról.

Liba
Libát látni álomban hír jöttét jelzi, de jelenthet pletykálkodást. Ha gúnár támadja meg az álmodót, az csalárdságot jelent. Repülő liba messzi utazást prognosztizál; a libatoll pedig kigúnyolást.


Bármely lóval kapcsolatos álom nagyon szerencsés; még a halottas kocsit húzó tolldíszes lovakról való álmodás is jó jel, ugyanis esküvőt jelez előre. Az álomban látott tarka ló ugyancsak nagy szerencsét jövendöl. Hasonlóképpen vélekednek az arabok is. Aki lovakkal, öszvérekkel vagy szamarakkal álmodik, jót remélhet, mert a Próféta azt mondta: "A férfiak szerencséje a lovaik üstökéhez van kötve az utolsó ítélet napjáig." A Koránban pedig meg van írva, hogy Allah akarta úgy, hogy "meglovagolják őket és pompázzanak velük."A török álomfejtők szerint, aki fehér lóról álmodik, annak teljesülni fognak kívánságai.


M

Macska
Macskával álmodni általában kedvezőtlen előjel, jelezhet hűtlenséget, árulást vagy valamilyen szerencsétlenséget. Az álomban látott fehér macska jót jelent az angolszászoknál; a cirmos macska úgyszintén, mert szerencsés szerelmet jelez. Az álomban látott vörösessárga macska pénzt és sikeres üzletet ígér; a fekete-fehér macska az álomlátó gyerekeinek a szerencséjét jövendöli; a foltos macska, annak a jele, hogy a barátjaival lesz szerencsés az illető. Az álomban támadó macskák, ellenséget jeleznek; de ha eredményesen megküzd velük az ember, akkor nagy nehézségeken sikerül keresztülvergődnie, és hírnévre tehet szert. Ha valakit álmában csúnyán összekarmol egy macska, az betegséget és bajt jelez előre az álmodónak.

Madár
Az álomfejtők szerint madárral álmodni férjhez menést, álomban repülő madarakat látni, sikeres életet jelent. Madarat fogni: szerencse idegen vendéggel kapcsolatban. Madarat fészkén ülve látni álomban, házasságra van kilátás.

Mágia
Az álomfejtők szerint, az álomban átélt, vagy látott mágia bármilyen formája váratlan változásokat jelez. Ha azt álmodja valaki, hogy becsapta, vagy megtévesztette egy mágus, az annak a jele, hogy ismét találkozik egy rég nem látott, elveszettnek hitt barátjával, vagy felújít egy kihűlt szerelmi kapcsolatot.

Majom
Majommal álmodni azt jelenti, hogy az ember barátai álnokok, akik csak hízelegnek neki, miközben csak a saját érdeküket nézik. Táncoló majom látványa álomban közeli szórakozásra kilátás; fára mászó majom: ellenségeskedés; ordító majom: ha leány álmodja, akkor egy teszetosza fiú fog neki udvarolni.

Makk
Az álomfejtők azt mondják, makkal álmodni jó dolgokat jelez előre, jelentős vagyongyarapodást ígér. Asszonynak makkevésről álmodni azt jelenti, hogy jómódú lesz, és örömteli pozícióba emelkedik. Aki arról álmodik, hogy lerázta a makkot a fáról, annak vágyai hamarosan teljesülni fognak az üzleti életben vagy a szerelemben.

Mandula
Mandulával álmodni, átmeneti bánatot jelez. Élvezettel evett manduláról álmodni szerencsét jelent, ha keserű az íze, az eltervezett változtatásokat el kell halasztani, de utalhat betegségre is.

Medve
Az álomfejtők szerint egy medve megöléséről álmodni azt jelenti, hogy szorult helyzetből sikerül kiszabadulnia az álmodónak. A kínaiaknál az álomban látott medve fiúgyermek születésére utal.

Méh
Méhekkel álmodni sikeres üzletet jelez. A méhraj tűzvészre figyelmeztet. Álomban a méhszúrás szerencsétlenségre utal.

Méz
Álomban mézet enni szomorúság éri az embert.

Mosómedve
Mosómedvéről álmodni arra figyelmeztet, hogy fel kell készülni az önvédelemre. Egy másik változat szerint álomban mosómedvét látni, azt jelenti, hogy az emberek hamis arcukat mutatják az életben. Ha az álomban egy mosómedve kergeti az embert, annak az álmodó számára az a jelentése, hogy, akit eddig barátjának vélt, ellensége lesz, és a háta mögött a bukásán mesterkedik.


N

Nád
Álomban nádba fújni jó kilátás jele. Nádasban ülni, az álmodó a fájdalmát kívánja feledni, de jelenthet szerencsét is. Téli nádas látványa, hosszú télre lehet számítani.

Napfogyatkozás
Az álomfejtők szerint, napfogyatkozásról álmodni, az élvezetek túlzásba vitelére figyelmeztet. A túl sok esti összejövetel, az ivászat egészségi problémákhoz vezethet. Az álmodó átmeneti sikertelenségre számíthat a vállalkozásában.

Narancs
Keserű naranccsal álmodni azt jelzi, hogy rágalmak érik az embert, mégpedig arról a helyről, ahol a narancsokat látta.

Nátha
Náthásnak lenni, azt jelenti, hogy jó egészségnek örvend az álmodó.

Név
Ha valaki álmában a nevét hallja, arra utal, hogy jó üzenetet kap az álmodó.


NY

Nyak
Ha egy nyakról szól az álom, az a közelgő pénz jöttét jelzi, kivéve, ha egy törött nyakkal kapcsolatos, ebben az esetben arra figyelmeztet, hogy a vállalkozását, üzleti ügyeit rosszul menedzseli az álmodó. A vastag nyak kedvező jel.

Nyaklánc
A nyaklánc elvesztéséről álmodni, szenvedést jelent a szeretett lény elvesztése miatt. Ha az álmodó a szerelme vagy önmaga nyaka köré tesz egy nyakláncot, az házasságot és boldog családi életet jelez. Nyaklánc asszonyon: ajándékot fog kapni az álmodó.

Nyúl
Nyúllal álmodni szerencsétlenséget, rendszerint félelmet is jelent. Országúton ülő nyúl: titkos helyre való hívogatás. Nyúlganéj: kisebb szerencse éri az embert.


O, Ó

Olajbogyó
Olajbogyó álomban kereskedőnek szerencse, másnak pedig fájdalom.

Olajfa
Olajfát látni hegyen, szenvedésre számíthat az álmodó.

Olajos hal
Álomban olajos halat látni utazást jelez.

Olló
Az olló álomban is gyakran a veszekedés és harag jele. Ollót ajándékba kapni, kis szerencse. A nagy olló kövér asszonyra utal, a szabóolló pedig hideg időjárásra.

Orgyilkos
Álomban orgyilkost látni, gonosz gond fog hatalmába keríteni.

Orsó
Orsót látni álomban eljegyzést jelez a családban, nagy ünnepléssel.


Ö, Ő

Öblítés
Gonosz indulatok lecsengését, segítség érkezését vetíti előre.

Ölelés
Valakit ölelni álomban a csalfaság jele. Öregasszonyt ölelni, megszorítás, ifjú lányt ölelni, aggodalomra lesz ok.

Ölyv
Álomban ölyvet látni nagy veszedelem.

Öreg emberek
Öregurakkal álmodni jó egészség jele. Öregasszonyt látni álomban haragot jelent. Mezon kószáló öregember látványa, meglopják az álmodót. Táncoló öregember hosszú téli utazás, bánat várható.


P

Papagáj
Papagájjal álmodni azt jelenti, hogy valamilyen tréfás dolog történik az illetővel. Ha a papagáj megcsípi az álmodót, az barátnője irigységéről árulkodik. Az álomban látott és hallott beszélő papagáj azt jelenti, hogy gonosz gúnyt űznek az álmodóval.

Patkány
Álomban egy kamrában látott patkányok ínséges idők eljövetelét jelentik. A patkány látványa ellenségre hívja fel a figyelmet. Ha a patkány megharapja az álmodót, szerelmi féltékenység jele.

Páva
Álomban, ha a páva: kiált, szerencsétlenséget jelent; repül, kis öröm, amelyért nagy árat kell fizetni; alszik, a csábítás jele; a napon sütkérezik, egy asszony hiúsága miatti veszedelemre utal; döglött, öregasszony szerelmére figyelmeztet. Az álomfejtők szerint: álomban páván lovagolni, megszégyenülés jelent egy szerelemben; pávát enni böjtölés idején, gonosz áll a házhoz. Pávatollal álmodni, börtönt, pávatollal játszani, ingerlékenységet jelent.

Pénisz
Ha egy asszony péniszről álmodik, egy rokona fog meghalni, mondják a törökök.

Pénz
Pénz elvesztéséről álmodni, átmeneti zavarokat, boldogtalanságot jelent a családi életben, és visszaesést a vállalkozásban. Gyengének, sérülékenynek és talajt vesztettnek érezheti magát az álomlátó. Emellett a becsvágy, energia és a kellő önbecsülés is hiányzik belőle. Pénz ajándékozása álomban, a szeretet adásával azonos módon értékelendő. Az álmodó keresi a szeretetet. Ha mások ajándékoznak pénzt, elhanyagoltnak, mellőzöttnek érzi magát. Valószínűleg nem tanúsítanak kellő figyelmet a problémáira, és nem mutatnak együttérzést az illető iránt. Pénzt lopni, veszélyre figyelmeztet, és óvatosságra int. Pozitív értelmezésében viszont arra utal, hogy az illető – erőfeszítéseinek köszönhetően – végül képes lesz szert tenni az általa értékesnek tartott tulajdonságokra. Az indiai szikh álomfejtők szerint az alvó személy családjában betegség várható, ha az illető álmában valakitől pénzt vesz el.

Pénztelenség
Pénz hiányáról álmodni a társadalmi státusz elvesztésétől való félelmet jelzi. Az álmodó híján van azon képességeknek, melyek céljai eléréséhez szükségesek. Azt is jelezheti, hogy túlságosan sokat foglalkoznak vele, vagy ellenkezőleg, teljesen elhanyagolják az illetőt.

Pillangó
Az álomfejtők szerint körös-körül röpködő pillangókat látni álomban azt jelzi, hogy távoli barátunk felől kapunk hírt, levélben, vagy valakitől, aki találkozott vele. Pillangóról álmodni általában, a megnyugvás iránti vágyat jelzi. Emellett a pillangók kreativitást, romantikát, élvezetet és szellemiséget is kifejezhetnek. Az is lehet, hogy az álmodó gondolkodásmódja átalakulás előtt áll. Ha az alvó személy egy gyönyörű, színes pillangót lát álmában, az illetőt pozitívan értékelik egy közeli társasági összejövetelen.

Pók
A magyaroknál álomban a tarantella pók kivételével az összes pók látványa, jó szerencsét jelent. Minél nagyobb pókot lát az ember, annál nagyobb szerencséje lesz. Ha falon mászó pókot látunk álmunkban, a legkedvesebb kívánságunk fog teljesülni. Hálóját szövő pókot látni álomban, kemény munka révén növekedő vagyont jelképez.


R

Rémisztő álmok
Szerencsét jeleznek, például tűzben megégni mindenki számára szerencsét jelent, mert ha beteg álmodja, meggyógyul; ha fiatal álmodja, szerelmi szenvedély keríti hatalmába.

Repce
Repcével álmodni intő jel, civakodásra vagy egy esetleges megerőszakolásra figyelmeztet, amelynek elkerülésére fel kell készülni érzelmileg és fizikailag.

Repülőtér
Forgalmas repülőtérről álmodni az illető szabadság utáni, vagy utazási vágyát jelzi. Ha az álomban a repülőtér üres, vagy elhagyott, az útiterv megváltozik, vagy az utazás elhalasztódik.

Rossz álmok jó jelentése
Halállal álmodni, születést jelent, születésről álmodni halált. Álomban betegeskedni, jó egészség; bánkódni, jó hír felől hallani. Álomban a baleset, a sors jobbrafordulását jelenti; a büntetés, jutalmazást jelöl; a büszkeség, megszégyenítésre utal. Ha egy szegény férfi álmodja azt, hogy nővé fog változni, jó ómen, mert valaki gondoskodni fog róla, ha gazdag ember álmodja ugyanezt, akkor ez rossz ómennek minősül, mert arra utal, hogy hatalmának vége szakad.

Rózsa
Az álomban kapott virágzó rózsa a szerelmeseknek jót jelent; másnak kellemes találkozást. Fehér rózsával álmodni ártatlan lány szerelmét jelzi; a hervadt rózsa jelentése, hogy elfelejtik az illetőt. Az arabok hiedelem világában a friss rózsa a szívet megremegtető örömök eljöveteléről ad hírt, míg a hervadt rózsa csalóka híreket jelent. Rózsatövis felől álmodni, azt jelenti, hogy olyannak okozunk fájdalmat, akit szeretünk. Rózsát kötni, vigasztalódást jelez. Rózsafán jönni a világra, gazdag asszonyt jelent. Ha valaki álmában: rózsát kap és azt a hajába tűzi, akkor becsapja valaki, akiről azt hitte, hogy jó barát; tavasszal egy csokor rózsát kap, igaz szerelemre talál; ha viszont télen kapja a csokrot, a keresés hiábavalónak bizonyul. Álomban egy teljes díszben pompázó, virágba borult rózsabokrot látni, esküvőt jelez a családban. Ha valakit álmában rózsavízzel locsolnak meg, azt jelenti, hogy a kedvese másra gondol.


S

Sáfrány
Sáfrányos ételt enni álomban betegség jele.

Sánta
Sánta férfival álmodni félelmetes érzés; sánta asszonnyal: pletykáznak az illetőről; sánta gyerek: eltitkolt szerelem; sánta kutya: rossz hír.

Sebesülés
Ha egy öregember azt álmodja, hogy megsebesült a mellkasán, rossz hírt fog hallani, ha egy lány ugyanerről álmodik, akkor szerelmes szeretőre fog lelni.

Seprés
Asszonynak boldog házasság, férfinak nehéz munka.

Sóhaj
Sóhajtást hallani álomban szerencsés hír.

Sorompó
Sorompót látni álomban szép idő várható.


Sóról álmodni, új ízek és ragyogó élmények megjelenését jelzi. Az álmodó egyéni értékeinek jobb elismerését, hangulatának javulását, életerejének növekedését mutatja. Az erőfeszítések eredményre vezetnek. Hús sózásáról álmodni, az adósság felhalmozódását jelzi, melynek eredményeként folyamatosan zaklatják a pénzbeszedők.

Sör
Álomban sört látni vagy inni, boldogságot, homályt vagy ihletet jelez, de arra is utalhat, hogy az álmodó erős társadalmi életet él.

Strucc
Struccokkal álmodni rossz előjel, mert halálhírt, vagyis pusztulást jelent.


SZ

Szakáll
Szakállas emberrel álmodni, szeszélyes asszony miatti bizonytalanság. Földig érő szakáll. gazdagságot reprezentál. Lány állán növő szakáll, az álmodó elveszíti a szeretőjét.

Szamár
Aki álmában szamara hátán üget célja felé és azt el is éri, szerencsés és boldog lesz minden dolgában, de aki útközben leesik róla, azt szerencsétlenség és bánat éri.

Szamóca
Szamócát enni asszonynak titkolt szerelem, férfinak betegség, a szamóca látványa, jó házasság.

Színek
Álomban a színek közül a fehér: becsületességet jelent; a fekete: gyászt; a kék: kiegyensúlyozottságot; a vörös: elválást; a piros: erőszakot.

Szomjúság
Álomban megszomjazni, nyugtalanságot jelent, de vonatkozhat szomorúságra vagy fáradtságra is.

Születésnap
Álomban születésnapot ünnepelni, hosszú életkort jelent.


T

Takarítás
Álomban szobát takarítani irigység jele; istállót takarítani hideg idő várható.

Tanítás
Tanításról álmodni öregedés, tanítványra lelni boldogság.

Tea
Ha valaki azt álmodja, hogy teára szomjazik, akkor hívatlan vendégek fogják meglepni.

Tenger
Álomban tengerparton állni, és figyelni a hullámokat, ahogyan a habjai a fövenyen összetörnek, azt jelzi, hogy az illetőnek kis híján baleseti sérülése lesz.

Teve
Ha az ember tevével álmodik, nagyobb óvatosságra van szüksége, mert feltehetően túl sok terhet cipel a vállain. Az ilyen személy – ahelyett, hogy szabadjára engedné, hajlamos magába fojtani az érzelmeit. Meg kell tanulnia felejteni és megbocsátani. Ugyanez az álom más értelmezésben nagy problémák megoldására, akadályok leküzdésére való képességet jelez. Aki fehér tevéről álmodik, gazdaggá válik, mondják az üzbégek.

Tojás
Tojást enni álomban harag; tojáshéj: gyász; sok tojás: nyeremény; záptojás: betegség. A törököknél tojásokról álmodni hírbe hozást, pletykát jelent.

Tömjén
Tömjénnel álmodni lánynak fejfájás; másnak megkönnyebbülés; asszonynak lelkiismeret furdalás.


Az álomfejtők szerint, aki álmában tűt talál, olyan barátokra számíthat, akik nagyra értékelik őt. Tűt keresni álomban, fölösleges aggodalmakat jelez. Tűvel álmodni, egy barátság végét jelzi.

Tükör

Az álomban látott tükör az egészséges ember számára örömet jelent, ha viszont beteg az illető, egészségromlásra utal. A fényes tükör ájulást, a törött tükör pedig árulást jelez.

Tűzhely
Nőtlennek házasságot, másnak betegséget vagy helyváltoztatást jelent.


TY

Tyúk
Új taggal bővül a család.


U, Ú

Újszülött
Csecsemővel álmodni ártatlanságot, tisztalelkűséget, melegséget, új szerelem vagy új barátság kezdetét jelzi. Viszont szoptató asszonyt látni álomban, rosszat jelent, az fogja becsapni az illetőt, akiben a legjobban megbízott.

Utazás
Utazásról álmodni, az életcélok elérésére irányuló törekvést, általánosságban az életutat jelzi, melyet az álmodó örömtelinek és sikeresnek talál. Ha az álmodó ismeretlen területen utazik keresztül, az a versenytársak részéről reá leselkedő veszélyre utal. Aki álmában emberekkel teli autóban utazik, új és érdekes barátok, izgalmas kalandok elé néz. Ha viszont egyedül van az autóban, nehéz idők várnak rá.


Ü, Ű

Ürülék Aki emberi ürüléket lát álmában, az pénzhez jut, vélik a törökök.

Üstökös
Üstökösről álmodni, azt „üzeni” az álomlátónak, hogy sürgősen meg kell szabadulnia a fizikai és lelki akadályoktól, és tovább kell haladnia a céljai felé.


V

Varjú
Az álomfejtők úgy vélik, hogy varjúval álmodni, csalódást jelent mindenben, bánatra, balszerencsére figyelmeztet, sot halált is jelezhet.

Vér
Álomban vért inni, az álmodó kirobbanó életerejéről és energiájáról árulkodik.

Vipera
Viperáról álmodni balszerencsét jelent. Megölni egy viperát, általában jó ómen. Egy élő vipera a küszöbön, halálesetet jelez a házban.

Víz
Vízzel kapcsolatos álmok jelentése: a vízesés váratlan, kellemes dolog; a folyó, ha tiszta, akkor nyugodt sikeres életet; ha zavaros, fenyegető veszélyt jelent;
az óceán: az illető békéjét; a kút belső nyugalmát jelzi; a mocsár pedig valamilyen veszélyre figyelmeztet. A magyar álomfejtők szerint: tiszta vízzel álmodni jószerencse, vagyonosodás jele; zavaros víz szomorúságot jelez, vagy az álmodó sajnálkozását egy általa jól ismert személy betegsége vagy halála miatt. Álomban a koszos víz látványa, egy gátlástalan személyre figyelmeztet, aki tönkre akarja tenni az álmodót.


Z

Zafír
Zafírral álmodni kellemetlen látogatóra utal.

Zászló
Zászlóval álmodni, ha az álmodó viszi, tekintélyt jelez; ha messziről látszódik, zavaros időt jelent.

Zuhanás
Zuhanásról álmodni a lelki egyensúly, az önkontroll elvesztését jelenti. Reprezentálhatja a veszélyeztetettség érzését, az önbizalom hiányát, a kudarctól való félelmet vagy képtelenséget a helyzettel való megbirkózásra. Ha valaki magasról zuhan ki álmában, és megsérül, készüljön fel arra, hogy nehéz napok várnak rá; ha a zuhanás nyomán nem sérül meg, a probléma kisebb és átmeneti jellegű lesz.


ZS

Zsiráf
Az összképre kell figyelnünk, átfogóbb szemléletmódra van szükségünk.

 

Hozzászólások  

0 #1192 Rosta Erzsébet 2015-11-23 12:35
Kedves Judit – Re: #1182
Az első álmában - mint korábban oly sokszor - a halott nagymamájával találkozik, aki ezúttal enni ad önnek. A levest, amit elfogyaszt „spirituális táplálékként” is lehet értelmezni. Az álma folytatása kissé ellentmondásos, ugyanis nehezen illeszthető a képbe, hogy kezében labdarózsákkal megy a találkára. Egyrészt azért, mert nem jellemző, hogy a találkára a nők virággal menjenek, másrészről pedig azért, mert virágnyelven a fehér labdarózsa a telet jelképezi. (Ha viszont vannak a családjában, vagy a felmenői között ukránok, szlovákok, bulgárok, szerbek stb., akkor feloldódik az ellentmondás, ugyanis a szláv folklórban a labdarózsa a házasságot szimbolizálja.) A csokor fehér rózsának, amit a „barátjától” kap „normálisan” a tiszta, őszinte szerelem, az erkölcsösség és a hűség lenne a jelentése, itt azonban - az ön álombéli reakciója alapján - valószínűleg nem erről van szó. Inkább arra utalhat, hogy már nagyon vágyakozik egy tökéletes szerelemre. Ennek azonban még nem jött el az ideje.
A második álmában a pókok azt szimbolizálhatj ák, hogy valaki a környezetében veszélyt jelent önre, illetőleg csapdát tervez állítani önnek és a családjának, míg a macskájából kiszedett kullancsok azokat a személyeket jelenítik meg, akik el akarják venni a reményeit, az álmait, vagyis arra törekednek, hogy boldogtalanná tegyék.
Ami pedig a kérdését (Mennyi valóság alapja van annak, amit a nagyim mondott álmomban? Egyáltalán meg fognak e történni azok az események? Vagy nincs semmi jelentősége? Nagyon sok mindent mondott most és egész nap csak ez jár a fejemben az álmom vele reggel történ ébredésem előtt.”) illeti, mindenekelőtt el kell mondanom, hogy nagyon ritka az, hogy az álmunkban megjelenő elhunyt szerettünk (házastársunk, szüleink, nagyszüleink, rokonaink) szavait próféciaként kellene értelmezni. Mivel - mint korábban írta - szoros kapcsolatban volt a nagyijával, szinte anyaként tekintett rá, én inkább tanácsként fognám fel a mondatait. Ha mondatai Ön szerint a jövőre utalnak, akkor azon célszerű elgondolkodnia, hogy ezek az „előrejelzések” milyen kapcsolatban állnak a jelenlegi életével, problémáival, életvitelével. Kívánatosnak tartja a bekövetkezésüke t, vagy sem. Ha az előbbi a válasza, az esetben a nagyija üzenete bátorításként, viselkedésének, tevékenységének helyesléseként fogható fel, ha viszont nem szeretné, hogy ezek valóra váljanak, akkor figyelmeztetésn ek kell tekintenie. Ez esetben célszerű elgondolkodnia, mi lehet az, amit rosszul csinál, min kellene változtatnia.
Üdvözlettel,
Erzsébet
-1 #1191 Rosta Erzsébet 2015-11-23 09:51
Kedves Franciska! – Re: #1189
Mivel semmit sem írt magáról, csak valószínűsíteni tudom, hogy az álmát közvetlenül, azaz tárgyi álomként kell értelmezni. Mivel a ló az emberek többsége számára az erőt szimbolizálja, a hajtó nélküli kocsit húzó, önre támadó ló olyan erőt, hatalmat esetleg személyt reprezentál, amely (aki) megpróbál úrrá lenni ön felett, vagy olyasvalamire szeretné kényszeríteni, amit nem akar megtenni. Eleinte - gyorsabbra fogva lépteit - megpróbál kitérni a fenyegetés elől, ám amikor nem vezet eredményre, felveszi a harcot támadójával, és lelövi a megvadult állatot. Valószínűleg helyes döntést hozott, mert ezután végtelen nyugalmat érez álmában. Az esetleges üzenet megfejtéséhez arra kellene önmagának választ adni, vajon ki vagy mi lehet az a környezetében, aki, vagy ami uralkodni szeretne ön felett, vagy le akarja győzni az ellenállását.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #1190 Rosta Erzsébet 2015-11-21 12:48
Kedves Erzsike! – Re: #1188
Bár arról semmit sem árult el, hogy milyen (pozitív vagy negatív) érzése volt álmában, abból kiindulva, hogy nem rég szakított a barátjával, az álma azt jelzi, hogy ott van még az életében, vagyis nem dolgozta fel teljesen a történteket.
0 #1189 franciska 2015-11-16 09:26
Kedves Erzsébet!
Álmomban sétálok egy városban, és látom, hogy egy bekötő úton egy ló közeledik, kocsit húz maga után.(kocsis nincs rajt) Sietek, hogy ne pont addigra érjek a kereszteződéshe z, mikor a ló, meg félek, mert ember nélkül megy, de miután kikanyarodik az útra, egyre gyorsabban húzza a kocsit, többször visszanézek, követ engem. Egy idő után utolér, s akkor két fegyvert látok a ló előtt, az egyiket felveszem, viaskodok a lóval, majd lelövöm. Furcsa, hogy a "menekülés" alatt nem féltem, csak izgatott voltam, s mikor lelőttem, akkor végtelen nyugalmat éreztem álmomban. A lovas álmok általában jót jelentenek. Ebben az esetben mi a helyzet?
0 #1188 Erzsike 2015-11-15 23:41
Kinyitom a szobám ajtaját,az ágyon ott fekszik a volt barátom/nem rég szakítottam vele/ és engem vár.
0 #1187 Rosta Erzsébet 2015-11-15 15:00
Kedves Porcelánbaba! – Re: #1180, #1186
Azon információja alapján, mely szerint egész biztos abban, hogy másfél éve a párja nem tartja a kapcsolatot az exével, és ön sem álmodik gyakran a volt feleségével, kizárhatónak tűnik, hogy a párja még nem zárta le a múltat. A történtek fényében a bizalmatlansága érthető, ez azonban – tekintve, hogy eddig csak kétszer álmodott a párja ex feleségével – nem mondható egészségtelennek.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #1186 porcelánbaba 2015-11-15 14:01
Kedves Erzsebet!
Nem volt megnyugtato a valasza. Reszletesebben a mi kapcsolatunk ugy kezdodott a parommal, hogy ugymond csak szorakozas celjabol jartunk ossze, nem komoly kapcsolat szandekabol. O mar akkor rosszban volt a felesegevel, kulon is mentek. De ugy alakult, hogy par honap mulva megint osszejottek egy kis ideig, es vegul megint kulonvaltak. Ekkor mar kicsit komolyabb volt koztunk a dolog, es ez mar valahol akkor fajt nekem. Tartottak a kapcsolatot a gyerekek miatt, es amikor mar mi komolyabban egyutt voltunk, utolag megtudtam hogy egy alkalommal egyutt voltak. Akkor nehezen, de megbocsatottam neki. Szivbol utalom a volt feleseget, es kicsit bizalmatlan is vagyok. A kapcsolatot masfel eve nem tartja vele, ezt tudom 100%ban. Ketszer fordult elo, hogy az exfeleseggel almodtam. !gy is ugyanaz a jelentese az almomnak hogy a parom meg nem zarta le magaban a multat!? Elore is koszonom
0 #1185 Rosta Erzsébet 2015-11-14 10:15
Kedves álmodó! – Re: #1181
Mivel az álomban látott macskáknak többféle szimbolikus jelentésük lehet, és a rövid leírásán kívül semmi egyéb muníciót nem adott az álma értelmezéséhez, csupán annyit tudok segíteni, hogy a macskák az álomgazda intuícióját is szimbolizálhatj ák, ezért a macskák egészsége arra utalhat, hogy mennyire támaszkodik a megérzéseire (illetőleg hanyagolja el azokat). A társai által széttépett beteg macska azt jelezheti, hogy a „racionális énje” helyett inkább az ösztönös megérzéseire kellene támaszkodnia.
0 #1184 Rosta Erzsébet 2015-11-14 09:23
Kedves „Porcelánbaba”! – Re: #1180
Bár semmit sem írt önmagáról, a párjához fűződő kapcsolatáról, az a tény, hogy a partnere ex feleségével álmodott, ráadásul a párja a kettőjük közül őt választotta arra utal, hogy valamiért nem teljesen bízik meg benne, esetleg aggódik, hogy nem szakadt meg teljesen a kapcsolatuk. Azt is lehet, hogy valamiben kevésbé jónak tartja magát a párja exénél, és ez okozza a bizonytalanságá t. És - bár ezt a rövid leírása alapján nem tartom nagyon valószínűnek - nem zárható ki az sem, hogy valós oka van az álmának. Amíg az álma nem visszatérő jellegű, valószínűleg nincs semmi probléma, ám, ha ébren is úgy érzi, hogy a párja még nem „varrta el” az előző kapcsolatát, a legjobb az lenne, ha aggodalmait megbeszélné vele.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #1183 Rosta Erzsébet 2015-11-14 09:00
Kedves Andrea! – Re: #1179
Mivel - mint ahogyan írja - szoros kapcsolatban volt elhunyt édesanyjával, még négy év múltán sem meglepő, hogy az álmában valamilyen módon felbukkan a halálát megelőző időszak. Az, hogy még a kezelést megelőző állapotában, egészségesnek látja, ám az édesanyja ennek ellenére arra kéri önt és a nővérét, hogy elevenen temessék el, szimbolikusan azt jelzi, hogy nem voltak felkészülve rá, vagyis váratlanul érte önöket az édesanyjuk halála. Másrészről a halott hozzátartozóink olyankor jelennek meg az álmunkban, amikor úgy érezzük, hogy szeretnénk kommunikálni velük, vagy esetleg általa valamilyen üzenetet kíván küldeni számunkra a tudattalanunk. Noha vonakodva teljesítik édesanyjuk kérését, ezzel ő nem fájdalmat akar okozni önöknek, hanem csak azt szeretné, ha a halálát megelőző időszak, a szenvedésének nyomasztó emléke távozna lányai életéből, úgy kép maradjon meg róla önökben, amilyennek a rákos megbetegedése előtt láthatták. Nem kizárt, hogy szimbolikus jelentése van a sírkő alatt talált szarkofágnak is. Ez esetben arra utalhat, hogy valami nagyon fontos dolgot meg kell értenie, vagy egy régóta megfogalmazott kérdésére választ kell kapnia. Közvetlen értelmezésben viszont a halottnak állított emlékmű, mely a halált jeleníti meg, de egyúttal „halhatatlanná” is teszi az eltávozott életet.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #1182 Judit. 2015-11-12 13:36
Kedves Erzsébet a következőket álmodtam..

Álmomban otthon voltam a nagymamámmal és pont enni adott nekem sajnos nem tudom már milyen leves volt a tányérban de szívesen ettem aztán eszembe jutott hogy mennem kell mert mindjárt találkozok az udvarlómmal el is indultam megbeszéltük hogy a házunktól egy megállóra találkozzunk én el is mentem és gyönyörű szép hófehér labdarózsák voltak a kezemben elkezdtem aggódni mert már fél 2 volt délután és még sehol nem volt az udvarlóm aztán felakartam hívni de a mobilom félig le volt már merülve ekkor elkezdtem bosszankodni és már épp mentem volna mikor megláttam hogy jön ő egy csokor fehér rózsát hozott magával és el is ejtett belőle egyet de felvette amikor odaért hozzám majdnem sírtam és mondtam neki hogy ő nem is szeret engem igazán erre ő megpuszilt és azt mondta dehogy nem de én nem hittem el neki erre folytatta hogy ő szeret engem csak értsem meg hogy neki még idő kell ekkor felébredtem...A z még tudni kell hogy most a való életben 3 gyerekem van és elváltam 3 éve már....

A másik álmom meg itthon volt és a mostani volt párom is benne volt az álmomban épp fektettük volna le a gyerekeket mikor észrevettem hogy a kisebbik fiamnak pókok vannak az ágyában ő meg már az ágyban volt még nem takartam be de a pókok szaladtak kifelé nem voltak olyan nagyok volt barnás és volt fekete és volt pirosas hátú is ők nem bántottak de nagyon megijedtem hogy megcsípnek minket azon gondolkoztam hogy lehetne eltüntetni őket mikor a macskánk felugrott az ágyra és észrevettem hogy kullancsok vannak benne én csipesszel kezdtem kiszedni belőle a kullancsokat és volt párom mondta hogy rakjam őket a markába de szóltam neki hogy vigyázzon mert még élnek egészen szép kifejlett kullancsok voltak a macskában ekkor szintén felébredtem.... Miket jelenthetnek ezek az álmok? várom válaszát nagyon szépen köszönöm.:)
-1 #1181 stehli marianna 2015-11-08 19:23
Kedves álomfejtő. 3 világos macskával álmodtam. Az egyik beteg volt. A másik kettő széttépte. Mit jelent?
0 #1180 porcelánbaba 2015-11-07 15:46
Kedves Erzsėbet!
Szeretnem ha valamilyen magyarazatot adna az almomra. Az elmult ejjel a paromnak az ex felesegevel almodtam hogy kettonk kozul meg mindig ot valasztotta nem pedig engem ez mit magyarazhat ez az alom?
0 #1179 Andrea 2015-11-04 17:51
Tisztelt Erzsébet!

A segítségét szeretném kérni egy álmom megfejtésében, Rettenetesen nyomaszt és nap mint nap ezen gondolkodom, szóval nem hagy nyugodni... Nem tudom mi a módja Önnel kapcsolatba lépni és hogy miként tudna nekem segíteni, de szeretném, ha esetleg ötlete vagy tanácsa van, hogy mit jelenthet az álmom, akkor a fenti e-mail címen elérhető vagyok naponta és hálásan várnám szíves válaszát.

Tehát az álmom:
Az előzménye az, hogy Édesanyám 4 évvel ezelőtt rákbetegségben elhunyt. Nagyon szoros kapcsolatban voltunk. Én 31 éves vagyok, ő 56 volt, amikor elhunyt.

Szóval: mivel rákbetegségben hunyt el, kemoterápiára is járt, tehát kihullott a haja, de én őt még a régi valójában láttam, nem betegen. Azt kérte tőlünk, hogy temessük el. Élve. Ez önmagában is eléggé riasztó, könyörögtem neki, hogy ne kérje ezt. Ragaszkodott hozzá, azt mondta úgyis hamarosan meg fog halni. Nem értettem miért kell élve eltemetni, de a rimánkodásom ellenére el kellett temetni. Annyit sikerült megígértetnem vele, hogy a mobiltelefonját is eltemetjük mellé, ha mégis meggondolja magát, akkor hívjon fel és kiássuk... Éjjel a nővéremmel kimentünk a sírhoz és meg akartam tudni, hogy él-e. Hívogattam a mobiltelefonját , de nem hallottuk, hogy csörög, ezért eltoltam a sírkő fedlapját és nagyon meglepődtem, hogy nem föld van a sírban, hanem egy szarkofág, mint a fáraóké, egy fáraó formát is ábrázolt. Mondtam nővéremnek, hogy lehet abból nem hallatszik ki a telefon csörgése, és valószínűleg nem él már, mert nem kap a szarkofágban levegőt. Én nem mertem kinyitni a szarkofágot, nővéremnek mondtam, hogy nyissa ki ő. Megpróbálta kinyitni, de erőlködött, nem tudta, én nekiálltam kiabálni vele, hogy nyissa már fel. Ebben a pillanatban ébredtem fel, a kiabálásra, szóval nem tudtam meg, hogy élt-e vagy egyáltalán mi történt utána... Rákerestem neten álmoskönyvekben , hogy mit jelenthet, de nem jövök rá, ezért kérem segítsen, mert mint írtam fentebb, nagyon nyomaszt és nem tudom kiverni a fejemből ezt az álmot. Én egészséges vagyok, ha ez esetleg még támpont, legalábbis nem tudok semmi komoly betegségemről.

Várom esetleges válaszát és előre is nagyon köszönöm, ha megtisztel vele!

Tisztelettel

Andrea
0 #1178 Rosta Erzsébet 2015-11-01 17:16
Kedves Péter! – Re: #1172
Mindenféle háttér információ nélkül, nem tudok válaszolni a kérdésére, mert - a körülményektől, a való életben kapcsolatuktól, az álom során átélt érzésektől stb. - függően álmának többféle jelentése lehet. Annyit azért megjegyzek, hogy a legtöbb esetben ez teljesen ártatlan álom, vagyis még csak gondolatban sem jelenti párja „megcsalását”, sőt sokszor javíthat a kapcsolatuk minőségén. Gond csak akkor van, ha nincs megelégedve partnere szexuális teljesítményéve l.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #1177 Rosta Erzsébet 2015-11-01 17:03
Kedves Kereső! – Re: #1166
A korábbi (a fallosz szimbolikus jelentéséről szóló) írásomhoz, melyre egyébként - mint írta - ön is rálelt, tulajdonképpen nincs sok kiegészíteni valóm. A merev hímvessző álomban - függetlenül az álomgazda nemétől - általában erős szexuális vágyat szimbolizál. Figyelemmel a huszonéves életkorára, teljesen normális, hogy erotikus álmai vannak, és szexuális gondolatok foglalkoztatják . Az emberek életében ez az életszakasz az az időszak, amikor a társkapcsolatró l szóló álmok igazi tartalmat nyernek, és már azt keresik, ki a megfelelő partner a számukra. Az álomban megjelenő fallosz azonban arra is utalhat (amit egyébként jelzett), hogy problémái vannak a szexuális életében.
Miután az ismeretlen férfival szexuális aktusra is sor kerül, az álma nemcsak a jelenlegi partnerkapcsola tából hiányzó szexuális összhangról és az emiatt érzett elégedetlenségé ről árulkodik, hanem azt is sugallhatja, hogy bizonytalan a jövőjét illetően. Ám az eddig elmondottakkal nem sokat segítettem, ugyanis ön elsősorban nem az álma okára, hanem a jelentésére, az esetleges üzenetére kíváncsi. Ebben a történet értelmezése jelenthet előrelépést, ám ez annyira bizarr, hogy aligha vonatkozhat valóságos (az ébrenlét világában ismert) személyre vagy tárgyi körülményekre, ezért csak az alanyi szintű álomfejtés jöhet számításba. (Erről röviden annyit érdemes tudni, hogy ilyenkor az álom minden aspektusát magára az álmodóra vonatkoztatják, ugyanis ez esetben - Jung szavait idézve - „az álom olyan színház, ahol az álmodó maga a színpad, a színész, a súgó, a rendező, a szerző, a közönség és a kritikus.”) Ebben a megközelítésben a hatalmas, tekeredő fallosszal rendelkező kék bőrű férfi az ön maszkulin oldalát, az animusát testesíti meg. A férfiasságra a kék szín is asszociálhat, ugyanis az álomban a nőkre támadó férfiak gyakran sötétkék vagy tengerészkék színű ruhában jelennek meg. Itt azonban fontosabb az, hogy a kék a határtalanság, a valami „mindent felölelő voltának” a színe. (Ez a szimbolika azon a való életben is megfigyelhető tapasztalaton alapszik, hogy ami roppant mérete miatt túlmegy az érzékelésünk határain - miként a végtelen óceán vagy az égbolt - kék színű. Ezért kék bőrűek az ábrázolásokon India istenei közül többen is - például Krisna és Ráma -, ugyanis ezzel jelzik, hogy határtalan az aurájuk.) Mivel maszkulin oldalának „túl nagy az aurája”, a feminim oldalával való egyesülése (a szeretkezés) során egyikük sem nyer kielégülést. Az alanyi értelmezés kontextusában az álom befejezése - vagyis a túlzott maszkulinitását , animusa irányító szerepét hangsúlyozó, erekcióban lévő fallosz különválása a férfias oldalát reprezentáló kék bőrű férfiről, amit ezután kisajátítva stólaként nyakába vetett - arra utalhat, hogy talán engednie kellene a makacsságából, és elgondolkoznia azon, hogy az élet, konkrétabban a férfiak valóban adósak-e önnek valamivel.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #1176 Péter 2015-10-31 21:07
Kedves Erzsébet!
Én azt álmodtam, hogy a párom baratnőjével szeretkeztem! Mit jelent?
0 #1175 Rosta Erzsébet 2015-10-31 16:45
Kedves Mónika! – Re: #1167
Sajnos nem sok háttér információt adott az álmához, önmagáról semmit sem mondott, nem írta meg, hogy milyen érzései voltak az álmában, de még csak azt sem árulta el, hogy miképpen viszonyul a kígyókhoz, illetve a macskákhoz. Mivel nem tudom, hogy érzelmileg „megérintette-e ” az álma, még az sem dönthető el, hogy egyáltalán van-e az álmának valamilyen jelentősége.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #1174 Rosta Erzsébet 2015-10-31 16:30
Kedves Julianna! Re: #1169
Mindenekelőtt javasolom, hogy olvassa el az „Álmomban meglőnek. Mit jelent ez?” című írásomban, ahol részletesebben olvashat a kérdésről. Álmának leírása azonban úgy is értelmezhető, hogy valakinek - jelen esetben egy ismeretlen fegyveres férfinak - szándékában állt megölni önt. Ez utóbbi arra utalhat, hogy szeretne megszabadulni a személyiségének valamilyen tulajdonságától , melyet nem szeret, vagy nehezen tud elfogadni.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #1173 Rosta Erzsébet 2015-10-31 16:07
Kedves Anna! – Re: #1170
Nagyon keveset írt ahhoz, hogy megfejthessem az álmát. Önről például csak annyit tudok, hogy elvesztette a férjét és egyedül él. Bár az álma visszatérő jellegű, nem tudni, hogy mi történik bennük. Többek között fontos lehet, hogy változik-e az álmai „cselekménye”, illetőleg az is, hogy mit csinál bennük az ismeretlen („arcnélküli”) személy. Az teljesen természetes, hogy olykor az elhunyt férjével álmodik, hiszen bizonyára nagyon hiányzik önnek. Egy ismeretlen ember gyakori megjelenése álomban arra is utalhat, hogy az álmodó „keresi önmagát”, szeretné tudni, kicsoda valójában, mi az, amit tennie kellene, hogy jobban eligazodjon az emberek érzelmeiben. Ez utóbbinak azonban némiképp ellentmond, hogy inkább jónak tekinti az álmait. És persze az sem zárható ki, hogy azért álmodik rendszeresen egy férfival, mert társra lenne szüksége.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #1172 Rosta Erzsébet 2015-10-31 15:48
Kedves Krisztina! – Re: #1171
Tornádóról álmodni többfélét jelenhet, egyaránt utalhat érzelmi megrázkódtatásr a, valamilyen hirtelen változásra, vagy - figyelemmel a forgószél pusztító hatására - ártalmas (önpusztító) viselkedésre. Azt, hogy az ön esetében melyikről lehet szó - (bár van némi gyanúm, de) mivel semmiféle háttér információt nem adott a számomra - saját magának kell kiválasztania. Az álma értelmezésében legfeljebb néhány kérdéssel segíthetek:
Átélt mostanában valamilyen átláthatatlanna k tűnő vagy rendkívül változékony helyzetet, esetleg kapcsolatot?
Volt önnek a közelmúltban erős érzelmi kitörése, vagy valakinek a környezetében?
Túlterheltnek érzi magát, esetleg zűrzavaros helyzetbe került?
Úgy érzi, hogy elvesztette az önuralmát, vagy egy raplis személy társaságát kell elviselnie?
Esetleg annyira felhalmozódtak önben az érzelmek, hogy „ki kellene a gőzt eresztenie?”
Felgyorsultak az események a környezetében, vagy hirtelen változást élt át mostanában az életében?
Önpusztítónak tartja a viselkedését, vagy „saját maga ellen dolgozik” élete valamely területén?
Csalódottnak érzi magát, esetleg bonyolult szituációba keveredett?
Ha a felsorolt kérdésekre őszinte választ magának, talán közelebb jut a megfejtéshez. A végén azonban annyit azért megjegyzek, hogy - mivel sértetlenül viseli el a tornádót - a nehéz (problémás) időszak csak átmeneti jellegű.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #1171 Tóth Krisztina 2015-10-30 11:09
Kedves Erzsébet
Szeretném megkérdezni,mit jelenthet az álmom?
Késő este kutyákat sétáltattam,köz be jött egy nagy tornádó és felkapott a kutyákkal együtt.Én néztem lefelé és azt látom,hogy az egyik fa elkezdet égni.Egy férfi szaladt a vihar elől,próbáltam kiabálni neki,de nem halotta.Azon gondolkodtam milyen magasra fog vinni,de nem vitt magasra csak olyan 6.emeletig.Ez panelházak között volt.Nem estem le,fent maradtam a levegőben és a kutyáimat is fogtam közbe.De nagyon féltem.
-1 #1170 molnaranna 2015-10-29 11:08
Kedves Erzsébet , Nagyon sokszor 1 férfivel álmodok ,de az arcát talán 10 -ből 1x látom az a volt férjem aki már nem él ,Ki leht az amikor egyedül élek nagyon rég óta ,Nem bánt inkább jó az álom ,de mit jelent ?Köszönöm ,
0 #1169 Szalontai julianna 2015-10-26 09:17
Szep jó napot.. én egy fegyveres férfival álmodtam..még pedig aszt hogy meglött a nyakam tájékÁn de nem éreztem fájdalmat.. csak nagyon gyenge voltam és túl éltem
0 #1168 Rosta Erzsébet 2015-10-23 15:56
Kedves Erika! – Re: #1165
Mindenekelőtt szeretném megnyugtatni, a katasztrófa álmokat csak egészen kivételes esetekben kell szó szerint értelmezni, most azonban szinte biztos, hogy nem erről van szó. Maga a tűz több dolgot is szimbolizálhat, erre a „Mit jelent a tűzvész álma?” című írásomban részletes választ kap. Az ön esetében azonban - noha önmagáról nem sokat árult el - inkább arra gondolok, hogy valamilyen változásra, megtisztulásra lenne szüksége, ám valójában még nem áll készen erre. Ezért látja álmában a lángokkal tűzoltókat, és kéri meg őket, hogy a saját házukra locsoljanak a vízből.
Üdvözlettel,
Erzsébet
-1 #1167 Mónika 2015-10-22 21:09
Kedves Erzsébet,
Azt álmodtam, hogy volt egy csomó kígyó,és mindet megette a macska, de olyan furcsa kígyók voltak, inkább halakhoz hasonlítottak, és téglalapalakúak voltak, a végén volt még két fekete csörgőkígyó is, ilyen vékonyabbak. Várom válaszát! köszönettel: Mónika
0 #1166 Kereső 2015-10-22 05:14
Kedves Erzsébet!
Szeretném segítségét kérni egy álom elemzésében!
Életem bizonytalanabb időszakaiban mindig "segítségül" jön egy bizarrabb álom, hogy jobban megértsem az adódó helyzetet s könnyebben tájékozódjak magamat illetően. Huszonéves bika nő vagyok, oroszlán aszcendenssel. Alkotómunkát végzek, pillanatnyilag nagy kihívások előtt is állok.
Eddigi néhány évem alatt mindig be(vagy ki...)-nem-telj esedő két "szállal" tudtam csak foglalkozni, amik számomra a legeslegfontosa bb dolgok: a szerelem és a vitalitás. Abban a hitben avagy tévhitben tengetem az életem, hogy a minden téren harmonikus szerelem az egyetlen számomra, ami megadja egyrészt az alkotás inspirációját valamint a mindennapi "alap-vitalitás t" az életemhez. Ez talán (a) hiba...
Viharosabb időszak után, egész sokára lett csak kapcsolatom, amiben a szexuális összhang megvolt, de az érzelmi egyáltalán nem én mégis ehhez az emberhez kötődtem a legjobban. Az ezt követő kapcsolatomban a tökéletes ellentétét tapasztaltam meg ennek: az érzelmi összhang működött, a szexuális nem, ezért, bár nagyon küzdöttem ellene, gondolatban nehezen tudtam elszakadni az előző kapcsolat emlékeitől, ami sokat rontott az utóbbin is... Úgy érzem továbblépésre volna szükségem, de tehetetlennek, erőtlennek és bizonytalannak érzem magam... Mind a feladataimat, mind az "egyedüllétemet " illetően, bár valaha-volt legnagyobb álmom az, hogy fölszabadítsam az energiáimat és ne érezzem ezeket a megkötöttségeke t vagy bevonzzam végre az energiák szempontjából legideálisabbat ! Természetesen erre vagyok képtelen jelenleg...
Szexuális tartalmú álmaimban általában nem idegenek szerepelnek, de jelen esetben ez történt. Egy kék bőrű férfival szeretkeztem akinek hatalmas fallosza volt. Tekeredő és élénk kék. A helyzetben éreztem valami bizarrságot de semmiféle negatív érzés nem volt jelen. Az aktus után amiben nem volt orgazmus, se bármiféle végpont, ez az erekciós állapotban lévő fallosz valahogy különvált a férfilénytől és én jóformán kacérul és büszkén viccelődve, mint valami dáma, a nyakamba vetettem kisajátítva és csak annyit mondtam: "Akár egy boa!"
Meglepődtem az álmon és azt hiszem még nem minden részletén igazodtam el teljesen, de mindenesetre mikor rákerestem, az Ön egyik levelét találtam, ami a fallosz álom-béli jelentéseiről szól. Ebben sok mindent találtam, arra volnék még kíváncsi, hogy az én álmom esetében mondjuk milyen "kiegészítéseke t" tudna tenni az elemzésnél?
Köszönettel,
0 #1165 Erika 2015-10-21 10:58
Az este azt álmodtam,hogy láttam egy hatalmas füstöt.azt hittem hogy a mi házunk èg.nagyon megijedtem.szal adtam hogy megnèzzwm de odaèrve láttam hogy a szomszèd háza ègett.A tűzoltok már oltották.megkèe deztèk hogy tudom-e hogy hol van tűzcsap.megmuta ttam nekik ès megkèrtem őket hogy locsoljanak vízet a mi házunkra mert biztos felmelegedett a hőtöl ès nehogy baj legyen.ez volt az álmom.mostanába èrzek nèha füst szagot vagy hirtelen meleghöt pedig nincs semmi.ès pont ma voltak kint a vízesek ellenőrizni a tűzcsapot.remèl em nincs összefüggèsbe ès nem törtènik semmi rossz.köszönöm a segitsègèt.
0 #1164 Rosta Erzsébet 2015-10-19 08:15
Kedves Brigi! – Re: #1163
Valóban nem jó jelentésű az álma, ugyanis az ön által leírt óriási húsevő halak különféle cápákat, vagy gyilkos bálnákat (kardszárnyú delfineket) reprezentálhatn ak. Mivel önmagáról, az esetleges problémáiról, életkörülményei ről semmit sem osztott meg vele, álmához csak általánosságban tudok észrevételeket fűzni. E hatalmas ragadozók megjelenése álomban betegséget, vagy ellenséget szimbolizál. Mivel az álma visszatérő jellegű, ha betegségről van szó, akkor az egy súlyos és tartós (krónikus) kór, ezért a gyógyuláshoz feltétlenül meg kell fogadnia az orvosa tanácsait. Ha viszont ellenséget jelképeznek a húsevő ragadozók, akkor egy komoly és veszélyes rosszakarója van. Nehéz küzdelem vár önre, és csekély az esélye, hogy végül győzedelmeskedi k. Ez esetben lehet, hogy jobb lenne elmenekülnie.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #1163 brigi 2015-10-15 16:55
Kedves erzsèbet! Már lassan 2 ève folyamatosan oriási halakkal álmodok.megakar nak enni es nagyon fèlek tölük ott uszkálnak mellettem van hogy a vizbe vagyok velük van hogy csak a partrol látom öket de mindig elakarnak kapni egymast is ölik megeszik oriási csunya husevő halak tobb meretbe szinbe kèrem segitsen vàlasztkapnom hogy mit jelent azt tudom hogy nem jot válaszát köszönöm !!
+3 #1162 Rosta Erzsébet 2015-10-14 15:24
Kedves Tibor! – Re: #1159
Különös, de egyúttal megható álma arról árulkodik, hogy valakinek a környezetében szüksége lehet az ön segítségére, és ha szándékában áll megtenni ezt, az sokat jelenthet az illető számára. Az álma tulajdonképpen egy figyelmezetés: tartsa nyitva a szemét, hogy amikor a dolog aktuálissá válik, azonnal a segítségére tudjon sietni. Ez a személy lehet egy barát, egy családtag, egy munkatárs, de akár idegen is. Az álma azt is jelzi, hogy együtt érző, a nehéz helyzetben lévők problémáira nyitott ember, aki segítő szívvel fordul mások felé. Az álma, melyben visszahozza a kisbabát a halálból, szimbolikusan arra utal, hogy képes lehet meggyógyítani a lelkeket és a szíveket.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #1161 Rosta Erzsébet 2015-10-14 14:12
Kedves Adrianna! – Re: #1158
Visszatérő rémálmának sokféle oka lehet, erre azonban - anélkül, hogy részletesebben írna önmagáról, az életkörülményei ről, az esetleges problémáiról, érzelmi konfliktusairól - nem lehet választ adni. Az sem zárható ki, hogy valamilyen alvászavarban szenved, de ez utóbbit is több minden okozhatja. A legfőbb probléma azonban nem ez, hanem az, hogy az álmait követően már napközben is félelmek gyötrik, hangokat hall. Ez utóbbi hallucinációra utal, ami viszont stresszes életmódra, lelki problémákra utalhat. Így ismeretlenül azt javasolom, hogy közvetlenül lefekvés ne egyen, ne vacsorázzon nehéz, fűszeres ételeket, ha sok kávét iszik, csökkentse az elfogyasztott koffein mennyiségét, elalvás előtt próbáljon pozitív dolgokra koncentrálni, lehetőleg kerülje a stresszes szituációkat, és elalvás előtt relaxáljon. Mindezeket azért írtam, mert a rémálmai károsíthatják az egészségét. Ha tanácsaimat megfogadva, egy-két héten belül nem tapasztalna lényeges változást, célszerű lenne orvoshoz fordulnia.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #1160 Rosta Erzsébet 2015-10-14 13:31
Kedves Alexandra! – Re: #1157
Anélkül, hogy bármit is tudnék magáról, meglehetősen nehéz és bizonytalan kimenetelű vállalkozás röviden leírt álmai lehetséges értelmének megkeresése. Az, hogy sokszor álmodik az elhunyt édesanyjával, arra utalhat, hogy nagyon hiányzik önnek. Arra viszont, hogy legutóbb miért látta tolókocsiban, tűkkel összeszurkált kezekkel, ha csak nem volt a múltban önnek valamilyen ehhez hasonló „élménye”, egyéb információ hiányában nem lehet választ adni. (Többek között lényeges lehet az is, hogy általában miképpen jelenik meg édesanyja az álmaiban.) Amit pedig az édesapja haláláról és a temetéséről álmodott - mivel a disznónak többféle szimbolikus jelentése is lehet - még nehezebb értelmezni. Annyit azért megjegyzek, hogyha az édesapja egészséges (de legalábbis nem súlyos beteg), semmiképp sem kell az álmát rossz ómennek tekinteni.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #1159 Tibor 2015-10-10 00:01
Kedves Erzsébet. A múlt éjjel nagyon fura álmom volt mely azóta sem hagy nyugodni. A párommal elköltöztünk egy másik városban, ahol munkát is találtam, egy alkalommal gyalog indultam dolgozni, amikor egy ismerősöm futott felém, akit még a régi lakóhelyemről ismerek, és azt mondta siessek mert baj van. Elöttünk az útonkb. 100 Méterrel egy kereszteződés volt, ahol mentő és rendőr autók kék villogását lehetett látni. Tudtam h valamiféle baleset történt. Amikor oda értünk, a szemem elé tárult egy mentő autó, a két hátsó ajtaja ki volt nyitva és benne holtan feküdt egy kisbaba. A mentőautó mellett egy számomra teljesen ismeretlen nő sírva könyörgött h mentsem meg a gyermeket. Én nem értettem h hogyan tudnék segiteni hiszen meghalt az a kisbaba, de ahogy sirt az a nő , és ott feküdt a baba előttem hirtelen oriási fájdalom jött rám és sirni, zokogni kezdtem. Lehajtottam a fejem a kis baba lábához és csak sirtam. Erre a kisbaba kinyitotta a szemét, és vissza jött belé az élet. Ez után a nő megcsókolt engem. Kérem, segitsen megfejteni mit jelent ez. Köszönöm megtisztelő válaszát.
0 #1158 Adrianna Zsigmond 2015-10-08 12:49
Jónapot kívánok azt álmodtam hogy erdő szélén voltam tudom hogy sétáltam melletem nagy gépek voltak amit favagáshoz használták megláttam egy lányt fehér köpenyben tudtam a nevét Evelinek hívták, odamentem hozzá mert valahogy furán viselgedett mintha valami megszállta volna ..azthiszem ritualet csinált.. Nem volt magánál segíteni akartam neki de akkor megjelent vagy 3 remiszto alak de csak kettőre emlékszem az egyik mo volt nagyon csúnya kovér nagy orral es nevetett a másik az ijen negyven körüli ronda ember nagyon félelmetes volt .. Muszáj voltam ott hagyni Evelint .. Az mondtam " Hagyatok engem itt hagyom Evelint nem szólok bele amit csináljátok inkább fel kelek és akkor felébredtemde többször álmodtam már ugyan ezt.. Csak mindig magam voltam sosem volt ott senki.. Már a szobámban 2x van egér ebben a hónapban amióta ezt álmodom.. Sohasem volt.. Nappal hangokat hallok félelmetes retegek.. :-/
0 #1157 Alexandra Horvath 2015-10-08 06:41
Már mindenhol kerestem de sehol nem találtam volt egy fura álmom egyszer hogy édesapám meghalt es már a temetése volt es megakartam nézni es nem apum volt a koporsóba hanem egy disznó mit jelenthet ez ? Meg édesanyról almodtam aki már 7 éve elhunyt :sad: azt almodtam hogy egy tolókocsiban ült a kezeit mutata tele volt tűvel es tiszta vér volt a tenyere es azt mondta nézd mitcsinaltak velem es meg fogta a kezem meg olelelt sokszor szoktam vele akmodni amióta meghalt tud valami választ adni?
+1 #1156 Rosta Erzsébet 2015-10-07 15:59
Kedves Judit! – Re: #1155
Bár, mint írja, „még soha sem volt terhes”, ennek ellenére sem gondolom azt, hogy az álmát szimbolikusan kellene értelmezni. Már csak azért sem, mert felébredve nem a szülés elmaradása (befejezetlensé ge vagy sikertelensége) , hanem az álmában átélt fájdalmak miatt - melyeket elviselhetetlen nek vél - volt rossz érzése. Azt ugyan nem írta, hogy párkapcsolatban él-e, és valamelyikük szeretne-e gyermeket, mégis arra gyanakszom, hogy a környezetéből ugyan késztetést érezhet a gyermekvállalás ra, de valamiért tart ettől, és az álma csak ráerősít a félelmeire. Ez esetben álma egyfajta önigazolásként értelmezhető.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #1155 Judit 2015-10-05 07:31
Kedves Erzsébet!

Fura álmom volt az éjjel. 9 hónapos terhes voltam és megindult a szülés nálam. Szinte éreztem, ahogy megmozdul bennem a magzat és fájt. Éreztem a fájdalmat a hasamban. Álmomban azt néztem, hogy vajon elfolyt-e a magzatvíz, de nem tudtam megállapítani. A szülés nem ment végbe. Csak a tolófájásokat éreztem. Az a legérdekesebb az egészben, hogy még soha nem voltam terhes, mégis valahogy tökéletesen átéreztem, hogy milyen lenne ez az állapot. Mikor felkeltem, rossz érzésem volt. Azt éreztem, hogy nem bírnám elviselni ezt a fájdalmat. Mit jelent az álmom?
Előre is köszönöm a válaszát!
Szép napot kívánok!

Judit
0 #1154 Rosta Erzsébet 2015-10-04 14:53
Kedves Ancsika! – Re: #1152
Mivel semmit sem írt arról, hogy lett volna bármilyen előzménye is az álmának, nem hiszem, hogy az álmát szó szerint kellene érteni. Inkább arra gondolok, hogy úgy érzi, az utóbbi időben elhanyagolta az élettársa, esetleg kevésbé bizalmas önnel (eltitkol ön alól valamit), vagy saját magában - például az önbizalma csökkenésében - kell keresnie álma okát. Ha nem sikerült megnyugtatnom, javasolom, beszélje meg a dolgot nyíltan a párjával.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #1153 Rosta Erzsébet 2015-10-02 11:32
Kedves Judit! – Re: #1142
Ha a való életében nem ez a szokása (amit a korábbi álmai alapján valószínűnek tartok), érdekesnek látom, hogy álmában jegy nélkül utazik, ugyanis általában olyankor álmodja az ember potyautasnak magát, amikor titokban, vagy „alattomosan” tesz valamit, vagy pedig azért, mert hiányérzete van, mivel szeretne tartozni valakihez. (Ez utóbbi az ön esetében azonban – ismerve az életkörülményei t – kizárható.) Azon kellene elgondolkodnia, hogy mi az, amit eltitkol a környezete elől, mert a tudattalanja az ellenőr balesetével arra figyelmezteti, hogy valaki súlyos árat fizethet ezért. Ami pedig „a harmadik szem” megnyitásával kapcsolatos álomrészletet illeti, a történet arra utalhat, hogy szeretné a lelkét megtisztítani, spirituálisan tökéletessé fejleszti magát, de ehhez nincs elég elszántsága, kellő eltökéltsége, ezért a könnyebb utat keresi. Ilyen azonban nem létezik…
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #1152 Ancsika 2015-10-02 00:06
Kedves Erzsébet,az én álmomban 10 év után az élettársam betoppant a frissen elvett feleségével és ezzel akkor szembesültem,el hagytam,külföld re mentem a 2 gyerekemmel. :sigh:
0 #1151 Rosta Erzsébet 2015-10-01 15:51
Kedves Vanessa! - Re: #1150
Feltételezem, hogy azért nem írt a rémálmai tartalmáról, mert meglehetősen változatosak. Ha ez a helyzet, akkor ezeknek valóban nincs relevanciájuk. Magát a jelenséget, amit leír, hamis ébredésnek (angolul false awakening) nevezi a szakirodalom. Ennek az lényege, hogy álmában tudja, hogy álom az, amit lát, csak azt nem tudja eldönteni, hogy az ébredése mikor valódi. Mivel - mint írja - a hamis ébredése során az egyik rémálmából a másikba „alszik” bele, a felébredés kontrollálását kellene megtanulnia. Ennek leírása azonban túlmutat az oldalam keretein, ezért azt javasolom, hogy az interneten keressen rá a „hamis ébredés” (false awakening) és a „tudatos álmodás” (lucid dreaming) kifejezésekre, és részletes leírást talál az alkalmazandó technikákról.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #1150 Vanessa 2015-09-27 16:49
Kedves Erzsébet!
Az idei év óta tart,hogy az álmaimon belül is álmodom.Mindig rémálmaim vannak,és sorban,az egyik rémálomból ébredek a másikba.Ilyenko r azt hiszem,hogy fent vagyok,aztán belecsöppenek a másik rémálomba,aztán abból is felébredek a következőbe.Elő fordult már,hogy egyszerűen nem bírtam felébredni.Az álmomon belül volt még 5-6 álom.Iszonyatos érzés.Amikor viszont tényleg felébredtem,nem hittem el,azt hittem,az is csak egy újabb álom,amiből majd megint egy másikba ébredek.Nem tudom,hogy ezt hogyan kezeljem.Néha úgy érzem,megbolond ultam.Remélem tud segíteni.
0 #1149 Rosta Erzsébet 2015-09-26 15:38
Kedves Edina! – Re: #1144
Anélkül, hogy tudnánk kitől, milyen kontextusban, érzelmi állapotban hangzott el ez a mondat, vagyis csupán annak alapján, hogy az álmát követően „rossz érzés kerítette hatalmába”, felelőtlenség lenne megpróbálkoznom a kérdésére válaszolni. Legfeljebb abban tudok segíteni, hogy Freudra hivatkozva jelzem azt, hogy nincs eredeti beszéd az álmokban, vagyis az elhangzott mondatnak a való élete lehet a forrása. Ezért önmagának kellene elgondolkoznia azon, kinek állhat útjában, vajon mit jelenthet, illetőleg miért hangozhatott el álmában az idézett mondat.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #1148 Rosta Erzsébet 2015-09-26 15:06
Kedves Vanda! – Re: #1143
Mivel két hónapja volt az eljegyzésük, és a párjának - lévén katona - feladatai miatt éppen most kellett elmennie, nem csodálkozom az álmán. Az eljegyzési gyűrű megsérülése, eltörése a rossz érzéseit szimbolizálja. Azt jelzi, aggódik a jövő miatt, attól fél, hogy nem úgy alakulnak a dolgok, ahogyan azt eltervezte, és árthat a távollét a kapcsolatuknak. Az is állhat az álma mögött, hogy váratlanul érte a párja távozása, nem volt felkészülve rá, hogy a hivatása miatt ez bármikor bekövetkezhet. Amíg ezek a kétségei ébrenlétben nem jelentkeznek, vagy a hasonlóan kellemetlen álmok nem válnak gyakorivá, nincs oka különösebb aggodalomra, de azért – már csak önmaga megnyugtatása miatt is – nem ártana, ha az álmát a párjának is elmesélné.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #1147 Rosta Erzsébet 2015-09-26 14:23
Kedves Judit! – Re: #1141
Ami az álmának az első részét illeti, ilyet csak az álmodhat, aki tudja, hogy mi a reiki, vagy maga is folytatja ezt a tevékenységet. A leírása alapján én az utóbbira gondolok. Ebben az esetben viszont lehet, hogy azért álmodja ezt, mert nem tudja kellőképpen hasznosítani ezt a képességét. A tudattalanja úgy próbálja kompenzálni a hiányérzetét, hogy álmában lehetőséget biztosít erre.
A második álomkép, melyben a szemöldökébe piercinget szúrnak többféleképpen is értelmezhető. Utalhat például arra, hogy átható tekintetével belelát mások gondolatába, de szimbolikusan azt is jelezheti, hogy valami olyasmit láthatott, amit nem szabadott volna. Ám mivel kényszerítik a piercing viselésére, ez valószínűleg nem állhatott a szándékában. Az pedig, hogy ellenáll annak, hogy az orrába is piercinget tegyenek, arra mutat rá, hogy nem akar valamilyen problémára alaposabban odafigyelni. És végezetül - visszagondolva korábbi álmaira - feltűnő, hogy a - már néhány éve halott - nagymamája értékrendjéhez próbál igazodni.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #1146 Rosta Erzsébet 2015-09-26 14:02
Kedves Tünde! – Re: #1145
Bár az arany ékszerek megsérülésének, eltörésének álomban általában negatív a konnotációja, a karikagyűrű eltörése például a párkapcsolatuk tartósságában való kétségeinek a jele lehet, a fülbevaló megsérüléséről az álmos könyvek azt mondják, hogy rosszindulatú pletykákra utal, én azonban - ha csak nem titkol el valamit - a leírtak alapján nem látok komoly problémát. Lehet, hogy a mindennapjaiban , néha elbizonytalanod nak az érzései, ám - mivel a párja reakciója a történtekre pozitív - ezek még nem fészkelték be magukat a tudattalanjába.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #1145 Tünde 2015-09-25 03:09
Kedeves Erzsébet az éjjel álmomba azt álmodtam h hogy az arany karikagyűrűm meg hajlott ki akartam egyenesiteni soha nem volt forrasztva de abann a pillanatban ahol megy hajolott forasztast láttam és eltört le esett belöle egy kis darab és még egy kis darab,utàna el tört pontosan arra nem emlékszem vagy a karlánc vagy a fülbe valom.el voltam keseredve mutattam a páromnak az eltört ékszereket és azt mondta hogy tegyem fére majd meg csinàltatjuk.Và rom a válaszát elöre is köszönöm szépen!!
0 #1144 Edina 2015-09-24 16:45
Kedves Erzsébet!
Nem emlékszem magára az álmomra, de volt egy mondat, amire viszont felébredtem: "Hamarosan el kell menned." Nagyon rossz érzés kerített hatalmába, ami azóta is tart. Jelenthet ez rosszat? Nagyon köszönöm a válaszát!
0 #1143 Vanda 2015-09-24 06:20
Kedves Erzsébet! Hajnalban volt egy nagyon rossz álmom, 20 éves vagyok es a párommal 2 hónapja volt az eljegyzésünk. Ő egyébként katona és most vitték el tőlem. :cry: Hajnalban azt álmodtam hogy a tőle kapott gyűrű eltört az ujjamon. Nagyon kétségbe voltam esve és szomorú rossz erzésem volt ahogy mindezt álmodtam. Nem tudom mi jelenthet. Kérem segítsen nekem!! Válaszát előre is köszönöm!!
0 #1142 Judit 2015-09-23 06:55
Kedves Erzsébet.

Megint fura álmom volt..
Álmomban egy buszon voltam én és a párom amikor is felszállt egy ellenőr én mérges lettem mert nem volt jegyem és 2 megálló lett volna hogy leszálljunk mindenki jegyét bérletét végig nézte de mikor hozzánk ért én egyből adtam neki oda a személyimet ekkor ő elkezdett írni de valamiért leszállt a buszról és a vezető ezt nem vehette észre mert bezárta az ajtót ekkor az ellenőr gyorsan a buszhoz szaladt és elkezdte verni az ajtót mivel én ablak mellett ültem mindent láttam majd ahogy kanyarodott ki a busz az ellenőrön végighajtott valahogy a busz kerekei alá került és elkezdtem kiabálni a sofőrnek hogy álljon meg de nem hallotta a fülkébe mert be volt zárva az ajtaja ekkor gyorsan előre szaladtam és elmondtam neki mi történt ekkor ő megállt és mindenki leszállta a buszról és a sofőr is elkezdtünk visszafele szaladni hogy megnézzük a sérültet aki megpróbált felállni de nem sikerült neki mert össze rogyott ekkor megpillantottam a személyimet a földön egyből felvettem és a papírokat is amit az ellenőr írt gyorsan eldugtam mindent hogy nehogy valaki is lássa a büntetésemet az ellenőr körül minden enyhén véres volt és szóltam páromnak hogy adja már oda a sofőrnek a telefont hogy kihívja a mentőket de valamiért nem adta oda ekkor már egy nagy bevásárló központban találtam magam és párom is ott volt mind a ketten bementünk egy mellékhelyiségb e és hallom hogy a másik női mellékhelyiségb en van egy lány én kinyitottam az ajtót és elkezdtünk beszélgetni ő mondta hogy már sok embernek segített kinyitni a harmadik szemét én meg mondtam neki hogy nekem is segíthetne mivel én angyalokkal szeretnék jobban kommunikálni ő azt mondta hogy adjam meg a nevem és a telefon számom és majd hívni fog de akik beleőrültek ebbe azokkal nem tud mit kezdeni én meg mondtam neki miért vannak olyanok akik beleőrülnek ebbe? és ő mondta hogy igen ekkor újból a buszon találtam magam de már nem jött az ellenőr és két megállóval arrébb le is szálltunk utána keltem fel...

Várom ezzel az álommal kapcsolatban is majd válaszát nagyon szépen köszönöm.:)
0 #1141 Judit 2015-09-19 08:21
Kedves Erzsébet.

A következőt álmodtam álmomban egy buszra szálltam fel és leültem mikor a buszsofőrnő kiszólt nekem hogy mostanában olyan szomorú és letört vagyok én mondtam neki és hangosan hogy a többi utas is hallja hogy ez azért van mert senki nem akarja hogy gyógyítsam mivel én reikizek senki nem jön hogy segítsek ekkor a jobb oldali egyes ülésekben megszólal egy idősebb nő nő hogy menjek oda a férjének nagyon fáj a keze gyógyítsam meg én odamentem és megfogtam a 2 tenyerem közé az ember kezét és ő mondta hogy milyen jó meleg a tenyerem de sajna 2 megállóval arrébb le kellett szállniuk ők felálltak és én elengedte a férfikezét mire a nő megszólalt még mindig fáj a férje keze én meg mondtam nekik legyenek türelmesek még hat az energia és eltűntek aztán egy szobában találtam magam volt ott egy pár fiatal nő és férfi leültettek egy székre és a nyakamba fehér törölközőt tettek és az egyik fiú elkezdett vágni a hajamból utána meg kenőccsel bekente a szemöldökömet ekkor az egyik lány megjelent egy csomó pircinggel és a tiltakozásom ellenére beledöftek egyet a szemöldökömbe(m egjegyzem semmilyen testékszerem nincs és nem is lesz.) ekkor eszembe jutott hogy mit fog szólni a nagymamám ha meglátja nem mertem hazamenni és azon gondolkoztam hogy szedjem ki a pircinget ekkor az oromba is akartak tenni egyet de mondtam hogy allergiás vagyok így abbahagyták....

Mit jelenthet ez az álom? köszönöm előre is.:)
0 #1140 Rosta Erzsébet 2015-09-16 15:23
Kedves Kriszti! Re - #1134
Egy-egy rémálomban bármelyikünknek része lehet, és a legtöbb esetben nem is kell különösebb jelentőséget tulajdonítani ennek. Probléma akkor van, ha gyakorivá válnak a hasonló rossz álmok, és a negatív hatásuk ébredés után is tartósan megmarad. Gyakran azért alszunk el nehezen, mert előzőleg valami felzaklatott bennünket. Lehet, hogy valami rossz élménye volt, mielőtt lefeküdt, de a mostanában a médiában látott harci cselekmények, a menekültkrízis eseményei okozhatták az álmát.
Az, hogy fegyveres összecsapást lát álmában, menekül a golyózápor elől, arra is utalhat, hogy túlterhelte magát, pihenésre lenne szüksége. Bár nem nagy a valószínűsége, azért nem kizárt, hogy mélyebb jelentése is lehet félelmetes álmának, ennek megfejtéséhez azonban lényegesen többet kellene elárulnia önmagáról.
0 #1139 Rosta Erzsébet 2015-09-16 13:49
Kedves Sára! – Re: #1136
Mivel önmagáról csak nagyon keveset árult el, legfeljebb segíteni tudok az álma értelmezésében. Mivel az álmát nagyon rossznak tartja, feltételezem, hogy a fél a pókoktól, skorpióktól, de legalábbis kellő távolságot tart tőlük. Emiatt (noha skorpió - ahogyan feltételezte - egy a skorpió jegyében született személyt is szimbolizálhat) mindkét ízeltlábú negatív jelentés hordozhat. A madárpók például azt jelezheti, hogy ellenségek veszik körül, akik valamilyen bajt hozhatnak önre. De szimbolizálhatj a személyiségének a „sötét” oldalát, valamilyen egészségi problémát, esetleg szerelmi csalódást jelez, vagy azt sugallja, hogy valamilyen kellemetlen helyzetbe került. Alternatív módon az önt üldöző tarantulának olyan üzenete is lehet, hogy nem szabad elmenekülnie a felelősség elől, ideje lenne öntudatosabbá válnia. A skorpió - akárcsak a madárpók - egy kellemetlen, kínos szituációra utalhat, emellett negatív gondolatokra, destruktív érzésekre is figyelmeztethet . Lehet, hogy ez utóbbiakat éppen az exe táplálja önben. Végezetül, mivel a párja nem nagyon a segítségére, úgy tűnik, a problémáit egyedül kell megoldania.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #1138 Rosta Erzsébet 2015-09-13 12:25
Kedves Anasztázia!
Valószínűleg azért nem találta meg a választ, mert időközben több álomról is írtam, illetőleg nem ott kereste, ahová leírta őket. Ha rákattint az Álomfejtések írásomra, az oldal alján megtalálja a két álma értelmezését.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #1137 anasztázia 2015-09-13 09:15
Kedves Erzsébet Irtam magának de választ még nem kaptam legalábis nem találom ha tudna legyen szives nekem válaszolni mert nagyon szeretném tudni a jelentését előre is kőszőnőm Anasztázia
0 #1136 Sára 2015-09-13 06:30
Kedves Erzsébet!
Ma nagyon rosszat álmodtam!
Kint voltunk az udvaron a testvérem tálált egy skorpiót megy tarantulát a házban egy hozzánk érzékő dobozba volt. Kivette a testvérem az állatok a dobozból es elkezdett vele üldözni engem. Amikor sikerült neki akkor en a földön feküdtem és ugy engedte. Rám. Amikor kiabálta segítségért épp akkor jött be a párom egyáltalán nem rohant . itt ébredtem fel. Ui az exem horoszkópja skorpió nem tudom ez is kozre játszhat e .
Köszönöm válaszát: Sára
0 #1135 Eva 2015-09-12 13:25
Kedves Erzsebet!
Koszonom elemzeset. Elgondolkodtato , amit irt.
Amugy nagyszeru az weboldala. Tovabbi sok sikert kivanok hozza!
Udvozlettel:
Eva
-1 #1134 Bányai Kriszti 2015-09-12 05:44
Kedves Erzsébet!
Ma este nagyon nehezen tudtam elaludni, és mikor végre sikerült egy félelmetes álmot láttam.
Egy magas, lakótelepi házban voltam az anyukámmal, az épület tetejét láttam magam előtt ahol 2féle egyenruhás csapat kegyetlenül mészárolta egymást, ekkor csattanásokat hallottam, anyukámmal azonnal menekülni kezdtünk, körülöttünk ágyúgolyó szerű dolgok csapódtak a többnyire fa alapanyagú lépcsőházba. Bemenekültünk a szemközti épületbe, miközben egyenruhás torzszülöttek tartottak az épület felé. Az utca és az irodaház, ahová menekültünk tele volt rettegő emberekkel. Az álmom végén az épület szintenként magába roskadt, miközben végignéztem ahogy egy nő 2 gyerekkel megpróbálja túlélni a katasztrófát az összeomló falak között. Mikor ők eltűntek az egyik felsőbb szinten 2 idősebb hölgy jelent meg akik valamit kántáltak miközben misztikus mintájú terítőket aggattak az erkélyekre. Ezután mindenféle flitteres ruhadarabokat kezdtek az emberek közzé dobálni. Mindenki kapkodta azokat megfeletkezve a borzalomról, majd egy csattanás és remegve felébredtem.
0 #1133 Katalin Csomos 2015-09-11 19:33
Nagyon szépen köszönöm az elemzést, azt gondolom minden szó igaz, ugyanis nem tudom hányadán állunk a férjemmel, mert egy éve megcsalt, aztán többször is esküdözött, hogy vége, s mindig kiderült, hogy hazugság. Most is már két hónapja úgy van, hogy már szakítottak, de én már nem merek sem hinni, sem bízni.
+1 #1132 Rosta Erzsébet 2015-09-11 11:39
Kedves Katalin! – Re: #1130
Mivel önmagáról semmit sem árult el, nem tudom, hogy van-e valamilyen jelentősége az álmának. Az viszont, hogy különféle rovarok közül kell kiválogatnia a hangyákat, eléggé értelmetlennek tűnik. Tehát az álma esetleg arra utalhat, hogy a jelenlegi feladata, munkája, a projekt, melyen dolgozik, nem nyújt az ön számára élvezetet. Ebben a kontextusban a hangyák szimbolikusan azt jelezhetik, hogy nincs megelégedve a jelenlegi helyzetével, esetleg úgy érzi, nem törődnek önnel, nem veszik észre az értékeit. A kezébe akadó „nagyobbacska” bogarat valójában nem tudom azonosítani, ám az, hogy rögtön az ujjába fúrja magát, arra enged következtetni, hogy valamilyen vérszívó parazitáról lehet szó. Ha helyes a feltételezésem, ez azt jelentheti, hogy valami (a kapcsolata, a munkája, vagy a környezetéből valaki) lassanként felemészti az energiáját, elszívja az erejét. A szúrást követő reakciójával jelzi a tudattalanja, hogy ezt nem szabad engednie.
Üdvözlettel,
Erzsébet
+1 #1131 Rosta Erzsébet 2015-09-11 08:28
Kedves Violet77 – Re: #1120, 1121, 1122
Többször is elolvasva részletesen leírt álmát, úgy tűnik, hogy keresi, de még nem nagy találja önmagát. Miközben megpróbál megfelelni a környezete elvárásainak, szeretne valamivel (álmában ez a gyönyörű szalagavató ruhát, melyet a testnevelés óra előtt magára ölt) kitűnni, felhívni magára figyelmet, ám ez igazából nem sikerül. Az álma megerősíti azt a közlését, hogy visszahúzódó alkat, és arra is rámutat, hogy erősebben kellene integrálódnia az iskolai közösségbe, könnyedebb, lazább viselkedésre lenne szüksége, és nem ártana, ha őszintén megosztaná a gondolatait másokkal. Nem szabad befelé fordulnia, és a félénkségre sincs oka, mert egészen biztos, hogy van olyan képessége, tulajdonsága, amiben van olyan jó (vagy esetleg jobb), mint az osztálytársai. Álma a mindennapi gondolatait, gondjait és a vágyait tükrözi, azt sugallja, hogy nyitottabbá, kezdeményezőbbé kell válnia, és ideje lenne félretenni a kishitűségét. Ne idegen segítségtől, vagy egy szép ruhától várja, hogy felfigyeljenek az értékeire, hanem önmaga is tegyen érte.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #1130 Katalin Csomos 2015-09-09 19:32
Jó estét, nem tudom van-e számottevő jelentése az alábbi álmomnak, de hátha mégis. Egy dobozban volt többféle bogár, meg hangyák. Egyenként ki kellett válogassam a hangyákat, de egyszer egy nagyobbacska bogár akadt a kezembe ami rögtön belefúrta magát az ujjamba, és jól meg is szúrt. Kitéptem a bogarat, ám beleszakadt a feje, de sikerült azt is kiszedni. Előre is köszönöm, és további jó munkát.
0 #1129 Rosta Erzsébet 2015-09-08 12:37
Kedves Viktória! – Re: #1127
A leírása alapján - különösen, ha nem az ön kezdeményezte a szakításhoz vezető veszekedést - nem merném biztosra venni, hogy azért álmodta ezt, mert hiányzik a barátja. (Ez esetben miután valószínűleg nem kellett volna ehhez 2 és fél hónapnak eltelnie.) Inkább arra gondolok, hogy a tanévkezdés, az ismételt találkozásuk válthatta ki az álmát. Esetleg érzett valamilyen metakommunikáci ós jelzést a volt barátja részéről, ami a tudata alatt bizakodást keltetetett önben, és az álma ennek lehet a következménye. Azt nem mondanám, hogy van esély a kibékülésre, azonban ha ismételten hasonlót álmodna (noha nem ön volt a hibás), érdemes lenne egy beszélgetést kezdeményeznie vele.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #1128 Rosta Erzsébet 2015-09-08 12:35
Kedves Éva! – Re: #1125
Annak, hogy az utóbbi időben viszonylag gyakran valamelyik közeli hozzátartozóján ak (például a férjének vagy az édesapjának) a halálával álmodik többféle oka, illetve magyarázata lehet. A legkézenfekvőbb és leglogikusabb elképzelés az, hogy valamilyen félelemérzés állhat álmai mögött. Valami miatt attól tart, hogy elvesztheti a szeretteit. Egy másik lehetséges magyarázat, hogy az életében történt változások, az ezekkel járó stressz álmai kiváltója. Ebben nemcsak az esetleges negatív benyomások, a barátságtalan környezet, hanem a régi munkatársaktól, barátoktól való elszakadás is szerepet játszhat. A klasszikus (a 20. század előtti) álomfejtők szerint, valakinek a halála álomban, a közelgő terhesség előjele. Noha semmiféle bizonyíték nem létezik rá, az elképzelés még napjainkban is meglehetősen népszerű.
Az is okozhatja az ilyen álmot, hogy tökéletlennek érezzük magunkat. Ha környezetünkben olyan személyek élnek, akikben megvan az a tulajdonság, képesség, ami belőlünk hiányzik, különösen felzaklatóak lehetnek az olyan álmok, melyekben őket látjuk meghalni. Amikor negatív gondolatok gyötrik az embert, idővel hajlamossá válik arra, hogy alulértékelje önmagát, vagy elveszti az önbizalmát, ami olykor szintén hasonló álmokat eredményezhet.
A visszatérő sikertelen menekülés álomban a tehetetlenség, a kétségbeesettsé g érzését jelzi, vagy arra utal, hogy képtelen megbirkózni élete problémáival, megszabadulni az önre nehezedő stressztől. Arra kellene megadnia a választ, hogy honnan vagy mi elől menekül. Másrészről az ilyen álmok tanácstalanságr a, önbizalomhiányr a is utalhatnak.
Ami pedig a harmadik álmát illeti, teljesen természetes, hogy arról álmodik, ami az ébrenlétben izgatja, leköti a figyelmét. A lelkiismeret furdalásra semmi oka, hiszen az álmában „barátjává” váló kollégájában ugyanazokat az értékeket, tulajdonságokat szereti és becsüli, mint a párjában.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #1127 Viktória 2015-09-04 17:10
Kedves Erzsébet!
Volt egy fiú osztálytársam, akivel elég jóba lettünk. 2 és fél hónapja vesztünk össze. Őszintén bevallom, hogy hiányzik.
Sokszor mondta, hogy legjobb barátjának tart és, hogy milyen rossz volt nélkülem neki, amikor nem beszéltünk több napig és, hogy ő szeret. Persze csak barátnak tekintett. (Elvileg)
Az egyik éjjel vele álmodtam. Annyira emlékszem, hogy az osztályteremben ültem és odajött hozzám, hogy szeretne beszélni velem erről, hogy esetleg kibékülhetnénk- e.
Igazából azért furcsa, mert úgymond ő veszett én velem össze.
Ez az álom jelentheti esetleg azt, hogy van esély, hogy kibéküljünk, vagy csak azért álmodtam vele, mert hiányzik? Vagy ez esetleg valami tudatalatti jelzés lenne, vagy megoldás?
Segítségét köszönöm előre is!
0 #1126 Rosta Erzsébet 2015-09-02 12:31
Kedves Kitty! – Re: #1119
Azt hiszem, azt mondanom sem kell, hogy az édesanyja a valóságban nem akarhatja a halálát, sőt még az sem valószínű, hogy rosszat kívánna önnek. Ugyanakkor mivel - mint írja - az álma visszatérő, és mindig ugyanaz történik benne, feltehetően valamilyen üzenetet hordozhat az ön számára. Tekintve, hogy a vihar, a tornádó, valamint az édesanya egyaránt meglehetősen komplex álomszimbólum, anélkül, hogy részletesebben informálna önmagáról, az érzéseiről, az életéről, felelőtlenség lenne megpróbálkozni az álma értelmezésével, csupán segíteni tudok a megfejtésében.
A heves vihar, a tornádó általában olyankor jelenik meg az álmunkban, amikor az életünkben olyan helyzetbe kerülünk, melyet nem vagyunk képesek irányítani. Ez utalhat például arra, hogy „összecsaptak a fejünk fölött a hullámok”, vagy valakinek képtelenek vagyunk ellenállni. Ugyanakkor azt is jelezheti, hogy bennünk tombolnak az érzelmek, melyek igyekeznek a hatalmukba keríteni és magukkal sodorni. Bár a viharokhoz, tornádókhoz a legtöbbször a rombolás, a pusztítás képe kapcsolódik, azt sem szabad elfelednünk, hogy eltakarít, magával sodor mindent, ami az útjába kerül, ezért szimbolikusan a „tiszta lappal” való újrakezdés lehetőségét is megteremti. Ön azonban - édesanyja intelme ellenére, aki az ellenállás feladására bíztatja - újra meg újra „felveszi a harcot” a pusztító természeti jelenségekkel szimbolizált erővel. Javasolom, gondolja végig a helyzetét, válaszoljon magának, hogy mi ellen küzd, nem lehetséges-e, hogy „szélmalomharco t” vív. Amíg nem találja meg a helyes választ, és/vagy érzelmi egyensúlyát (aktív kikapcsolódás, relaxálás vagy autogén tréning segítségével) nem nyeri vissza, kellemetlen álma valószínűleg tovább folytatódnak.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #1125 Eva 2015-08-30 13:17
Kedves Rosta Erzsebet!
Remelem nem zavarom vasarnap uzenetemmel.
Abban szeretnem segitseget kerni, hogy az utobbi idoben tobbszor almodtam, azzal, hogy valaki meghal a kornyezetembol. Edesapam, ferjem... Annyira valoszerunek tunik, hogy mikor felebredek par pillanatig el is hiszem. Nagyon megzavarja az egesz napomat. Ferjemnek nem mertem mondani, mert aggodna ertem.
A masik visszatero elem, hogy menekulok. Egyik alkalommal ez ugy jelent meg, hogy nem tudtam hazaterni mert az utcan lottek, a vasutat lezartak. Nem tudtam szolni a ferjemnek mert nem mukodtek a telefonvonalak. Semmi nem mukodott a varosban. Odamentem valahogy a munkahelyere, de addigra mar o is engem keresett. nem talaltuk egymast. Az egesz nyomaszto.
Nem akarok ezekre gondolni de mindig eszembe jutnak. Par honapja lett uj munkahelyem. Nem tudom ez a stress kozbejatszhat-e benne, meg ez a szornyu helyzet, amit naponta latok magam is.
Az uj munkahelyemen van egy kollegam aki kisertetiesen hasonlit a ferjemre, mind kulsoleg mind viselkedeseben. Kepteten vagyok figyelmen kivul hagyni, sokszor azon vaszem magam eszre, hogy figyelem es a hasonlatossagok at keresem. Mostanaban mar o is megjelenik almaiban, mint ferjem baratja, aki mellesleg az en "baratom" is. Ettol szinte lelkiismeret furdalasom van. Osszezavar, mar szinte kellemetlenul erzem magam a jelenleteben. A ferjemert szinte rajongok, sosem voltak kapcsolati problemaink.
Elnezest, hogy ilyen hosszan irtam, remelem nem terhelem vele.
Valaszat elore is koszonom!
0 #1124 Rosta Erzsébet 2015-08-29 13:53
Kedves Zsuzsa! – Re: #1118
Általában a fog (fogak) elvesztése, szuvasodása, kihullása a tipikus foggal kapcsolatos álomtéma, ezek az álmok gyakran valamilyen bizonytalanságé rzést, az egészség és/vagy a külső megjelenés miatti aggodalmat fejeznek ki. Az ön esetében azonban ennek épp az ellenkezője történt, álmában megsokasodtak a fogai. Ez - mivel az extra fogai egészségesek - önbizalmat, jó közérzetet sugall, azt jelzi, hogy képes felülkerekedni az ön előtt álló problémákon.
0 #1123 Rosta Erzsébet 2015-08-29 12:49
Kedves Orsi! – Re: #1117
A leírt álomképeket – mivel annyira különböző a szimbolikus jelentésük – nehéz egy álomként értelmezni. Már csak azért is, mert az egyes álomfoszlányok között nem könnyű összefüggést találni. Olvasása közben az is felmerült bennem, hogy tele gyomorral merült álomba, vagyis egyáltalán nem biztos, hogy érdemes az értelmét keresni.
Mivel a kígyók oly sok mindent szimbolizálhatn ak (ráadásul paranormális szituációban jelennek meg), anélkül, hogy többet elárulna önmagáról, nem szívesen bocsátkoznék találgatásba.
Az, hogy a „rendezvényen” – ahol a következő álomkép játszódik – kétszer is meglövik, de egyik esetben sem szenved komoly sérülést, arra utalhat, hogy olyan helyzetbe került, vagy olyan társaságban van, ahol megpróbálják befolyásolni, irányítani a döntéseit. A ketrecbe zárt oroszlánok és hatalmas kutyák viszont ennek épp az ellenkezőjét jelzik, azt sugallják, hogy ön az, aki irányítani szeretne másokat. Ám a lövések célt tévesztenek, a ketrecek ajtaja pedig nyitva, így ez egyiküknek sem sikerül. Végül az indiánnak – az álom kontextustól és a való élete eseményeitől függően – megint többféle értelmezése lehet ezek közül az egyik – mely az álomképei alapján valószínűbbnek tűnik a többinél – az, hogy nagyobb önállóságra lenne szüksége.
0 #1122 Violet77 2015-08-27 10:40
és most jutott az eszembe az első álmomból hogy egy karórám volt é azon néztem folyton az időt, mikozben a valóságban nincs is karórám és nem is szeretem, de furcsa hogy mégis megjelent,
0 #1121 Violet77 2015-08-27 10:21
ja és az álmomank van egy folytatása is amit azért írok külon mert egy kicsit hoszú. Miután megérkeztem gyakorlatra midne olyan más volt. Sok osztálytársamra alig ismertem rá és nagyon sokat változtak. Voltak akik sokkal kedvesebbek lettek velem. Néhány nap múlva már a suliba voltunk és meg volt a szaéagavató ruhám is.Fel vagyok mentev testneveélsből és álmomba is fel voltam még 2 barátnőmmel. Mi 3-man már a nagyon szép szalagavató ruhákban voltunk. Nagyon szép terebélyes volt a ruhm és olyan szép fehér volt és az anyaga is nagyon finom selyem volt. Az a lényeg hogy mi 3-man a ruhában ultunk a padon és az ozstályt néztük ahogyan tesiznek. Olyan mintha ez nem is az én osztályom lett volna mert csak 2 fiu volt akit felismertem és a aze gyik barátnőm. a másik lányal is ebszélgettem é s ismerős volt nagon de mégmindig nem tudom ki lehetett. Mikozbe ultunk a barátnőm akit viszont tényleg ismerek elmet. és a másik lánnyal maradtam apadon a tobbiek pedig irigykedtek hogy mi csak ülünk mikozbe ők tesiznek. Emlékszem hogy mondam a lánynak hogy imádom ezt a ruhát és hogy egy álom vált valóra mert még soha se volt rajtam ilyen szép ruha és egyszer az életbe külonlegesek és tényleg szépnek tartottam magam, persze nem a legszebbek de akkor végre eltudtm magam fogadni. És kozbe az eggyik fiu akivel az osztályból nem vagyunk nagyon jóba csak koszonő viszonyba, folyamatosan csak mosolygot és mindenféle dolgot mondt amivel nagyon jól menevettetett. Aztán elkezdett futni tesiór az osztyály de nem megszokott rendbe hanem valamilyen más egészen furcsa felállásban. És kozbe leült melém a tesi tanár akik arról keztdettt el kérdezgetni hogy miért agok felmentve. aztán kicsengettek és valamiért az eggyik zsámojra kellett állnom a ruhában. és mogottem állt a másik fiu akivel ki nem álhatjuk egymást mert ő folyton belém kot és még álmomba is ezt tette. Végül emlékszem azt mondták hogy nem biztos hogy jó otlet hogy é állo elől igy hátrébb kellet álnom és más került a helyemre. Elképzelghető hogy zértt álmodtam ezzel a szép ruhával mert 2 napo múla esküvőre megyünk és tegnap beszéltem a menyasszonnyal . az igaz hogy tényleg szeretnék egszer egy olyan csoda szép ruhát felpróbálni de ez csak majd jovőre a szallagavatómon teljesülhet. és kozben várom a herceget még midnig 17 évesen :) és talán egyszer rám talál egy viszonzott szerelem is és akkor egy újabb álom fog valóra válni. nos ez a teljes álmom. A válaszát kíváncsian várom. :) további szép napot :)
0 #1120 Violet77 2015-08-27 09:57
Tisztelt Erzsébet
Tegnap éjjel egy nagyon furcsa álmom volt. Álmomban olyan mintha egy másik városba latam volna de a suli ugyan az lett volna ahová most is járok. ÁLmomban el kellet jutnom arra a helyr hová má évek óta járok gyakorlatr az osztáommal. De en mtegydül indultam el. Ne tuom ésnmértm hogy miért de eltévedtem . Nagyon megijjedtem mert időre kellett beérnem a gyakorlati helyre és már csak 1 órám volt oda érni. Emlékszem hogy eg keskeny utcán mentem és egy kisseb utcára fordultam le ahol egy ház ajtaján bekopogtam. előszor nem nyitotta ki enki, igy ismét kopogtam, Egy kozépkorú nő jott ki az ajtón és tőle kértem segítséget ahhoz hogy eljussak gyakorlatra. Nagyon osszezavart a magyaázatával de azért tovább mentem. Aztán valahogy egy bevásárló kozponthoz értem és pont ott osszefutottam egy régi bartnőmmel. Eggyutt bementunk a boltokba és olyan mintha épp szallagavatóelő tt állltam volna mert szalagavató ruhákat kezdtünk el nézegetni. Nasgyon sok szép rua volt. Emlékszem az eggyik királykék színű volt és egy fekete szalag volt a derekéra kotve, DE már nem volt méret belőle. Az a lényeg hogy bármilyen ruha megtetszett eggyikből se volt méret pedig egy normál testalkatú vagyok. Aztán a baratnőm hiretlen eltűnt. És az órámra néztem és láttam hogy már csak fél órám maradt hogy kiérjek gyakorlatra. Elkezdtem sietni de olyan mintha csak korbe korbe mnetme volna mert mindig ugyanoda jutottam. Nagyon nehezen tudtam eljutni a jó utcába de még ott is megállítottak. és aztán ahoigy sikerült leráznom az embereket már egyre kozelebb értem a célhoz. Nagoyn boldog voltam. És én egy visszahúzódó vagyok de álmomban mégis amikor már kozel láttam a célt egy kicsit feltűnő voltam.mert jott mogottem egy srác és azt szerettem volna hogy észrevegyen, de csak lenézett. És végül eljutottam a gyakorlati helyre és pont az utolsó pilanatba értem be. Én ahogy már korábban is íram egy viszahúzódó csendes tipus vagyok és ami még fontos hogy mindig midenkinek próbálok megfelelni és a suli a legfontosabb, ezrt sem értem hogy miért vesztegettem az időmet egy bevásárló kozpontba ha tudtam hogy íg s késésbe vagyok. Kérem fejtse meg álmom jelentését. A válaszát előre is koszonom. :)
0 #1119 Kitty 2015-08-26 08:52
Kedves Erzsébet!
Egy álmot szeretnék megfejteni, örömömre szolgálna, ha választ kapnék! Előre is köszönet érte!

Nagy vihar pusztít a világon és a tornádók megszokott jelenségek és egy este, amikor jönnek valamiért későn vettük észre őket. A többieknek sikerült a házba menni, de én kint maradtam. Elkapott az egyik és próbáltam mászni az ajtóhoz, de anyám azt mondja nekem, hogy hagyjam hogy vigyen jobb lesz így, máshol újra találkozunk.
Mostanában egyre többször álmodom ezt. Anyám a halálom akarja benne. És amikor ezt elmondja én csak annyit mondok neki, hogy "sose adom fel!". És itt fel ébredek mindig.
0 #1118 Zsu 2015-08-24 14:54
Kedves Erzsike!
Sehol nem találok magyarázatot az álmomra, amiben, tele volt fogsorral a szám! Több sorban nőtt egymás fölött a rengeteg fog egészen a szám és az ínyem találkozásáig! Egészséges fehér fogak voltak, és bár riasztó volt de tudom, hogy van valami jelentése, mert emlékeztem rá erősen amikor felkeltem, ami nagyon ritka! Köszönöm a segítséget!
Üdvözlettel: Zsuzsa :)
0 #1117 Orsi 2015-08-21 16:35
Kedves Erzsébet!
Tudna esetleg segíteni egy álmom megfejtésében? Azt álmodtam, hogy egy kígyó kúszik az asztal alatt. Egy kocsi szélvédőjére rajzoltam 5 kígyót, akik életre keltek, odadobtam őket ahhoz az egyhez, azok magukkal vitték. Utána egy rendezvényen voltam, ahol meglőtték a kézfejem véletlenül, nem fájt. Egy ápoló kiszedte. Utána megint meglőttek, de akkor az alkarom. Be akartam menni az ápolóhoz, de a rendezvényre közben ketreceket hoztak, amiben oroszlánok, hatalmas kutyák voltak, nyitva volt az ajtajuk. Nem tudtam odamenni. Megkerültem, de ott meg egy indián ült lovon. Utána felébredtem.
+1 #1116 Rosta Erzsébet 2015-08-20 14:38
Kedves Cintia! – Re: #1112
Bár konkrétan nem mondja, de a leírása alapján nem közömbös önnek a fiú, akivel Pécsett megismerkedett. Ezt nemcsak az jelzi, hogy a facebook-on rendszeresen beszélnek egymással, hanem az is, hogy legutóbb vele álmodott. Sajnos a nagy távolság egyetlen kapcsolatnak sem tesz jót, és a tudata alatt érzi is ezt, különben nem adna olyan szavakat a fiú szájába, hogy nem méltó önhöz. Az pedig, hogy ezután a srác öngyilkosságot kísérel meg, az a félelmét jelzi, hogy a lelke mélyén fél a csalódástól, nem bízik teljesen a hűségében. Ha legközelebb is valami ehhez hasonló, negatív álma lenne, talán érdemes lenne megbeszélniük egy találkozást.
0 #1115 Rosta Erzsébet 2015-08-20 13:34
Kedves Luca! – Re: #1076 – 1. álom
Ha nincs valamilyen közvetlen előzménye – pl. film, olvasmány – az álmának, a repülőkatasztró fát szimbolikusan kell értelmezni. A gorilla, vagy az esőerdő nem bír különösebb jelentőséggel, csak színező elemei álmának. Jelen esetben – függetlenül attól, hogy túléli a balesetet – a gép lezuhanása azt sugallja, hogy problémái lehetnek a kitűzött célja elérésében. Ha az álmát negatív érzésekkel élte meg (ami a leírása alapján erősen valószínűsíthet ő), akkor arra is utalhat, hogy problémái lehetnek a jövőben, esetleg változtatnia kellene a céljain, mert ha így folytatja, elvesztheti a kontrollt élete eseménye fölött.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #1114 Rosta Erzsébet 2015-08-20 13:10
Kedves Iza! – Re: #1107
Az erősen hullámzó víz és az emberre támadó állatok is számos szimbolikus jelentést hordozhatnak, konkrét álom és egyéb információk hiányában csak általánosságban tudok segíteni az álmai értelmezésében. De - mivel az esetlegesen felmerülő kérdésekre tudhatja a választ - talán ez is elegendő lesz.
A vízről szóló álmaink általában szoros kapcsolatban álnak a mindennapjainkb an átélt érzelmeinkkel. Ahhoz, hogy a víz szimbolikus jelentését értelmezhessük, nagyon fontos megértenünk, hogy mi történik valójában az életünkben. Számba kell vennünk az emocionális szükségleteinke t, konfliktusainka t, feloldatlan/elv arratlan érzéseinket és csalódásainkat. Miközben ezt tesszük, átélhetjük a megújulást, újjászületést, megtisztul a lelkünk, begyógyulnak a sebeink, elérjük a céljainkat, elhárulnak előlünk az akadályok, és megtanuljuk, miképpen tartsuk kontroll alatt érzéseinket, megteremtve a gondolkodás, a test és a lélek egyensúlyát.
A hullámzó vizet a hullámok ereje alapján kell értékelni. Ha képesek vagyunk leküzdeni az előttünk feltornyosuló hullámokat, az annak a jele, hogy bármi is álljunk az utunkba, nem jelenthet akadályt céljaink elérésében. Ha viszont a hullámok kerekednek felül, az esetben távolodunk a céljainktól.
A ránk támadó állatok általában a fenyegetettség érzésére utalnak, azt jelzik, hogy veszélyben érezzük magunkat a külvilág eseményeitől, vagy belső érzelmeinket, gondolatainkat érezzük fenyegetőnek. Gyakori az ilyen álom, amikor áldozatnak érezzük magunkat, és védekező viselkedést veszünk fel. Olykor az is lehet, hogy az álmunk egy bizonyos - velünk szemben haragot, ellenséges viszont tápláló - személyt jelenít meg állat formájában.
Ami pedig a konkrét kérdését illeti, ahhoz túl keveset tudok önről, hogy egyáltalán megpróbálhassak rá válaszolni.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #1113 Rosta Erzsébet 2015-08-20 11:53
Kedves Dávid! – Re: #1106
Mivel nem volt kérdésed a jóshoz, nem a jóslat tartalma, hanem maga a jóslás ténye, az hogy jóshoz fordultál, a lényeges. Jóssal álmodni nem feltétlenül jelent rosszat, ám mivel - mint írtad - az álmodat aggasztónak tartod, ez igen nagy bizonytalanságo t jelez. Azt érzed, hogy döntened kellene, azonban annyira tartasz esetleges rossz döntés következményeit ől, hogy mindenkire odafigyelsz, akinek a szavai bizalmat keltenek Benned. De az is lehet, hogy már többször csalódás ért, és ezért fordulsz olyan valakihez, akiről azt hiszed, hogy jobban informált Nálad, aki segíteni tud abban, hogy mit kellene tenned. És persze az sem zárható ki, hogy azt jelzi álmod, hogy valaki nagyon nem örülne, ha nem fogadnád meg a tanácsát.
0 #1112 Demény Cintia 2015-08-14 22:18
Kedves Erzsébet!
Van egy srác akivel pécsen Megismerkedtem ö oda valósi de én nem. Nagy a távolság csak facebook on beszélünk. Volt egy furcsa álmom vele, hogy együtt voltunk de nem szóltunk egymáshoz csak mentünk a semmibe ölelkezve. Majd azt mondta nekem hogy nem érdemel meg engem, ezért valahogy oda került egy hatalmas víz amibe elkezdte folytogatni magát, de úgy hogy közben láttam az arcát. Ezután kihúztam de nem volt eszméleténél ,ezért gyorsan megpróbáltam újra éleszteni. Ami nem derült ki az álmomból hogy végül is életben maradt mivel egy a tudatalattim azt mondta meghalt majd láttam hogy mintha magához térne de ezutãn felébredtem.
Mit jelent ez?
+1 #1111 Rosta Erzsébet 2015-08-14 13:40
Kedves Bella! – Re: #1101
Válaszom a harmadik álmával kezdem. Ha csak ritkán álmodja ezt, valószínűleg nem kell komolyan venni, legfeljebb arra utal, hogy szívesen létesítene kapcsolatot az önnek tetsző személlyel. Ha viszont visszatérő jelleggel álmodja ezt, az esetben a tudattalanjába már „befészkelte magát” az illető, ezért érdemes lenne beszélnie vele.
Az álmában agresszíven viselkedő állatok arra hívhatják fel a figyelmét, hogy a környezetében van valaki, aki veszélyt jelent önre. De az is elképzelhető, hogy a tudattalanja mostanában olyan jeleket észlelt, melyek potenciálisan veszélyt jelenthetnek, ezért álmával éberségre, óvatosságra figyelmezteti.
Valamilyen fenyegetettség érzést mutat az első álma is. Bár nem éri bántódás, nem árt résen lennie.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #1110 Rosta Erzsébet 2015-08-14 11:51
Kedves Jutka! – Re: #1105
Bár nem írta, hogy milyen érzéssel éli meg az álmait, és arról sem szólt, hogy a valóságban a kapcsolatuk, történt-e valamilyen változás mostanában a párja viselkedésében. Ettől függetlenül – bár lehet, hogy még nem tudatosult önben – arra gondolok, hogy a lelke mélyén féltékeny a partnerére.
+1 #1109 Rosta Erzsébet 2015-08-14 11:41
Kedves Galavér! – Re: #1094
Bár indirekt módon a kiegészítő megjegyzéséből is kiderül, az álma azonban egyértelműen megerősíti, hogy elsősorban ön az, aki szeretné magasabb szintre emelni a kapcsolatukat. Ennek érdekében hajlandó lenne áldozatot is vállalni, ám hiába az igyekezete, lassan és nehezen közeledik a célja, illetőleg a problémájának a megoldása felé. Azt viszont, hogy mindezt a realitás jelzéseként, vagy biztatásként kell-e értelmezni, az elsősorban attól függ, hogy milyen érzésekkel élte meg az álmát.
Üdvözlettel,
Erzsébet
+1 #1108 Rosta Erzsébet 2015-08-14 10:54
Kedves Csillu! – Re: #1093
Lehet, hogy igaz a sejtése, és nincs az álmának különösebb jelentősége, mert ha valamilyen hatalmas, vagy veszélyes állat üldöz, vagy támad ránk álmunkban, ez a múltbeli félelmeinkkel, a magunkban hordozott ijesztő (elborzasztó) élményeinkkel szembesít bennünket. Ha ez nem rendszeresen fordul elő, nincs semmi baj, ilyen álma bármelyikünknek lehet. Az ön esetében azonban elszabadult cirkuszi medvék, tehát idomított állatok a támadók, ami szimbolikusan arra utalhat, hogy egy eddig elfojtott (kontrollált) érzése támadhatott önre, amellyel előbb-utóbb szembe kell néznie.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #1107 Iza 2015-08-14 09:29
Kedves Erzsébet!
Az elmúlt hetekben gyakran állatokkal álmodok amelyek meg akarnak támadni, harapni, csípni ( ez olykor sikerül is nekik ). Szerepelt bennük kutya ( általában fekete ), kígyó, cápa , rák, őshüllő..valami féle gyík. Legtöbbször a kezem, lábam harapják. A rák például a gyűrűs ujjamon csípett meg ahová az eljegyzési gyűrűt szokták húzni, majd kicsordult egy csepp vér. Ezek az álmok szinte mindig olyan álommal párosulnak amikben olyan vízzel álmodom, ami erőteljesen hullámzik, de nem feltétlenül vihar miatt. Általában emlékszem az álmaimra és egyedül szoktam őket fejtegetni, de ezekre nem tudok rájönni mit jelenthet, ebben szeretném segítségét kérni. Az elmúlt hónapokban nőgyógyászati betegség is felütötte a fejét nálam, esetleg lehet ezzel összefüggésben? Tisztelettel : Iza
0 #1106 Dávid19 2015-08-14 06:39
Kedves Erzsébet! Segítségedet szeretném kérni egy aggasztó álommal kapcsolatban. Egy jósnő jósolt nekem. Kidobott nekem 3 kártyát: halál üzenet és szerelmes nő, és kérdezte tőlem, hogy hívják azt a nőt, akit szeretek. Ez mit jelenthet? Válaszod előre is köszönöm
0 #1105 jutka 2015-08-13 20:30
Jo estet.mit jelenthet ha almomban mindig mas hajszinü szamomra ismeretlen nokkel lattom a paromat,a legutobbi almomban a furdoszobamba bujt el es a parom eszre vette amitol kiabalni kezdett a no meg sirni hogy szeret?koszonom
0 #1104 Rosta Erzsébet 2015-08-13 16:36
Kedves Luca! - Re: #1086
Az álma számomra azt jelzi, hogy bizonyos metakommunikáci ós jelek alapján, melyek valójában még tudatosultak önben, a lelke mélyén olyan érzése van, hogy a barátja titkol valamit, illetve nem mond önnek igazat.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #1103 Rosta Erzsébet 2015-08-13 16:30
Kedves Kitti! – Re: #1091
Bár még nem régen szakítottak, és igazából nem is beszélték meg egymás között a dolgot, azaz „nem varrták el a szálakat”, az a tény, hogy egy alkalommal álmában ismét „együtt voltak” és szerették egymást, nem okvetlenül jelenti azt, hogy vissza kellene „csinálniuk” mindent. Ha ismétlődően ezt álmodná, feltétlenül azt tanácsolnám, mielőbb beszéljen a fiúval, így viszont önre kell bíznom a döntést.
Üdvözlettel,
Erzsébet
-1 #1102 Rosta Erzsébet 2015-08-13 16:12
Kedves Melinda! – Re: #1090
Mivel mindegyik álma ágyban játszódik (figyelemmel a bevezető mondatára is), az első gondolatom az, hogy szexuális vágyai nem nyernek teljes kielégülést. Ugyanakkor az érzései szerelme iránt oly erősek, hogy még az álmában sem „csalná meg”. Ha nem így lenne, miközben szeretkezésre készül egy „ismerős” idegennel, nem jönne meg a menzesze.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #1101 Bella 2015-08-13 15:10
Kedves Erzsebet! Mult ejszaka olyat almodtam, hogy egy ures szobaban voltam nagyon sok ablakkal. Az ablakokat valaki mindig probalta betorni ,egy kalapaccsal,de sose sikerult teljesen betorni,csak repedesek sikerult ejtenie rajtuk. es probalt bejutni hozzam. Az illeto arcat nem lattam, igy nem tudom ki lehetett . Az utobbi idoben nagyon sok allattal almodom mint pl: tigris, gorilla, amik nagyon agresszivak velem. Es megszeretnem kerdezni, ha jelent-e valamit az ha egy olyan szemellyel almodom aki tetszik, es az almokban egy kapcsolatba vagyunk?Mar elore is koszonom! Szep napot!
0 #1100 Rosta Erzsébet 2015-08-13 15:00
Kedves Lóránt! – Re: #1088
Anélkül, hogy bármit is tudnék önről, figyelemmel arra, hogy rémálmában többféle szimbólum is felbukkan, nehéz lenne értelmet adni az álmának, pontosabban nagy a kockázata a téves értelmezésnek, ezért inkább segíteni próbálok a megfejtésében, mely feladat zöme önre marad. Az első kérdés az, hogy ki (vagy inkább mi) elől menekül. Mitől fél, mi az, amivel nem tud, vagy nem mer szembenézni vagy szembeszállni? Valószínűleg nem véletlen, hogy a helyi templomba menekül, és nemcsak azért, mert a templom a „béke szigete”, hanem az is szerepet játszhat ebben, hogy az Isten házában megoszthatja a hitét más emberekkel. Itt azonban furcsa fordulatot vesz az álma, ugyanis odabent nem várt szituáció - egy keresztre feszített személy látványa - fogadja. Mivel jelen esetben a keresztre feszítés nem tekinthető vallásos szimbólumnak, hanem a büntetést jelképezi, ez a fordulat úgy is értelmezhető, hogy a vallásos hit nem jelent megoldást a problémájára. Talán ezért is találja a következő pillanatban felakasztva magát három másik ember társaságában. Szerencséjére nem hal meg, sőt az is kiderül, hogy a riadalma fölösleges volt, mert az „üldözője” mindössze egy számtani feladvány megoldására volt kíváncsi. Hazafelé menet - miután már kiszabadult a kötél szorításából - békaesőben van része. Ilyen jelenséget csak egy igen erős szélörvény képes produkálni, vagyis a tudta nélkül egy tornádó lehetett a közelben. A tornádó olyankor jelenik meg az ember álmában, amikor túlterheltnek érzik magát, vagy elvesztette a lába alól a talajt. (úgy is fogalmazhatnék, hogy nem ura a helyzetének.) Szerencsére - bár megmutatja az erejét - a tornádó nem tesz kárt önben, azt sugallva, hogy a problémája csak átmeneti, sikeresen túljut rajta.
Üdvözlettel,
Erzsébet
+1 #1099 Rosta Erzsébet 2015-08-12 15:45
Re: #1092
Röviden leírt álma arra utalhat, hogy céljait, terveit - még akkor is, ha azok nem teljesen kiérleltek - minden áron eléri, illetve véghezviszi.
0 #1098 Rosta Erzsébet 2015-08-12 15:35
Kedves Gizella! – Re: #1087
Bár nem írta, hogy van-e az álmának bármiféle valóságalapja (pl. ápol valakit, vagy az egészségügyben, esetleg a szociális szférában dolgozik), a leírtak arra utalnak, hogy szolidaritást, szimpátiát érez a gyengék, a rászorultak iránt. Itt azonban eléggé furcsa a szituáció, hiszen a néni áll, miközben a pelenkát cseréli rajta, sőt amikor rájön a hasmenés, elindul, és a székletével mindent - többek között az ön bal kezét és a ruháját - összepiszkít. Mivel fel tud állni, sőt járni is képes, talán nem is lett volna szüksége az ön segítségére. Vagyis az álma arra utalhat, hogy időnként „elpazarolja” a jóindulatát, fölöslegesen segítőkész.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #1097 Rosta Erzsébet 2015-08-12 15:08
Kedves Babóka! – Re: #1089
Bár a nők körében elég gyakori álomban a terhesség, ám sok esetben nem szó szerint kell az álmot értelmezni. Ennek még az sem feltétele, hogy a megfogantatás fizikailag lehetetlen legyen. Szimbolikusan a terhesség a kreativitásról szól. Azt jelzi, hogy valamilyen terv, elképzelés vagy gondolat „megfogant” az álmodóban, és nincs más hátra, mint hogy ezt megvalósítsa, „világra hozza”. Ez lehet például az otthon, a lakás felújítása, a szobák belső átrendezése, a kert átalakítása, egy új kézimunka (pl. hímzés, horgolás, kötés, csipkekészítés) kivitelezése, de akár egy dísznövény szaporítása is. A lényeg mindig valami új megalkotásán van. Ennek pedig nincsen korhatára.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #1096 Rosta Erzsébet 2015-08-12 14:28
Kedves Ákos! – Re: #1085
Mivel - mint írja - csak hobbiszinten játszik hangszeren (zongorán), valószínűleg az álmát szimbolikusan kell értelmezni. Mivel az orgona egy eléggé bonyolult hangszer (nem könnyű szépen megszólaltatni) , ahhoz, hogy a lejátszott hangjegyek harmonikusan illeszkedjenek egymáshoz, alaposan kell „őt” ismerni, sok gyakorlásra, koncentrációra van szükség. A hangszeres játék - egy bizonyos szinten túl - az „én”, a zenélő belső érzéseinek egyfajta kifejezése, úgy is fogalmazhatnánk , azért szólaltatjuk meg a hangszert, hogy halljanak minket, figyeljenek ránk. Talán még nem eléggé jó ebben, és gyakorolnia, csiszolnia kell a „technikáján”, ezért visszatérőek álmai.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #1095 Rosta Erzsébet 2015-08-12 11:04
Kedves Kluca! – Re: #1076 (3. álom)
Az utolsó álma valóban meglehetősen különleges, ugyanis a leírtak alapján aligha kapcsolható mindennapjaihoz , érzéseihez, gondolataihoz, illetőleg élete valamelyik eseményéhez. Az is kérdéseket vethet fel, hogyha valóban néptánc-szakkör re ment a barátjával (akinek egyébként a néptánc a hobbija), mit kerestek ott a kisgyerekek és az óvó nénik, hiszen a táncházakat nem az óvódások részére találták ki. Mivel önmagáról semmit sem árult el (csak sejtem, hogy még iskolába jár), a kisgyerekek jelenlétével nem tudok mit kezdeni. (Lehet, hogy jól érzi magát a kicsik társaságában, de az is elképzelhető, hogy az osztálytársait, barátait, barátnőit tartja önmagához képest „éretlennek”, és persze az sem zárható ki, hogy ennek nincs semmi jelentősége. Ugyanis nem szabad elfelednünk, hogy az álmainkban minden megtörténhet, vagyis nem szükségszerű, hogy tetteink racionálisak legyenek, és az sem, hogy az események a valóságot tükrözzék.) A legfontosabb azonban a levágott lófej, mely a falon lóg. Ami a legendát illeti, én a Grimm testvérek Libapásztorlány című meséjében találkoztam levágott lófejjel, melyben Falada, a beszélő kerül erre a sorsra. Ahhoz viszont, hogy ezt bármilyen kapcsolatba hozhassam önnel, többet kellene tudnom az életéről. Az pedig, hogy miért kellene eltávolítani a lófejet a falról, ebben a kontextusban végképp nem magyarázható. Lehetséges viszont, hogy álmának egyszerűen a fejétől „megfosztott” (tehát halott) ló szimbolikus jelentése az üzenete. Ez esetben a fekete lófej különféle csalódásokat jelent.
0 #1094 Galavér 2015-08-12 10:35
Kedves Erzsébet!

A segítségét szeretném kérni egy álmom megfejtésében.
A jelenlegi párom szerepel benne, akivel se veled se nélküled kapcsolatban vagyunk kb. 2 éve már. (Egyszer eltűnik 1-2 hónapra, utána megjelenik és hónapokig megint minden rendben. Mindig az volt a gond köztünk, hogy fél az elköteleződéstő l és a szabadsága fontos neki.) Nagyon rövid volt ez az álom. Annyi szerepel benne, hogy megyünk fel egy hosszú lépcsősoron, ő megy elől én meg mögötte. Nehézkesen tud felfele haladni, azt nem tudom miért. Én segítek neki, hogy hátulról tolom felfelé... Ennyi lenne. Lehet, hogy semmi jelentősége, de ha mégis van egy kicsi, akkor legyen kedves írja meg nekem! :-| :-)
0 #1093 Csillu 2015-08-12 10:25
Kedves Erzsébet!

Már máskor is fordultam önhöz, és nagyon meg vagyok elégedve, ezért ismét a segítségét kérem.
Pár hete volt egy álmom. Tudtam hogy a faluban ahol lakom egy cirkuszi társaság állomásozik. A szobában, mikor kinéztem az ablakon, azt láttam hogy 2 hatalmas (de tényleg nagyobb mint az átlag) barna cirkuszi medve lefele megy az utcánkban. Erre én gyorsan kimentem a házból, hogy átszaladjak szólni a szomszéd néniéknek, hogy zárják be az ajtókat és ki se jöjjenek, mert a medvék elszabadultak a cirkuszból. Még oda sem értem hozzájuk,hátraf ordultam és láttam, hogy az egyik medve észrevett és elindult felém. Megszaporáztam a lépteimet és gyorsan befutottam az ajtón. Mondtam a néninek, hogy reteszelje be az ajtót,a hátsót is, ami üveges volt (és a valóságban nem is létezik). Mikor ott voltunk a hátsó ajtónál, egyszer csak megjelentek a medvék és egyre közeledtek, attól féltünk, hogy betörik az ablakokat és megtámadnak. Hátrálni kezdtünk az ajtótól...és ekkor felébredtem... Nem tudom, hogy van e ennek különösebb jelentése, de ha van, akkor nagyon szépen kérem, hogy írja meg nekem! :-) :-)

Előre is köszönöm!

Csillu

KAPCSOLÓDÓ ÍRÁSOK

Kiscsikó születik

Néhány napja egy - az Interneten megismert - barátnőmtől, Haga Zsuzsitól kaptam levelet. Nagyon megörültem jelentkezésének, mert már jó ideje nem hallottam felőle. Ám az igazi meglepetés az üzenete...

Csiklandozás

A csiklandozásnak - vagyis annak a tevékenységnek, amikor valaki az ember testének különösen érzékeny helyén a bőrét többször könnyed, futó érintéssel ingerli, s ezzel izgató, bizsergő, viszkető...

Bőrfoltok

Az alábbiakban csokorba gyűjtött - különböző népek hagyományaiban gyökerező - bőrfoltokkal kapcsolatos hiedelmek, karakter-értelmezések, szerencse-jövendölések nem vonatkoznak a barnássárga vagy...

Fõmenü

Az utolsó két hozzászólás

  • Álomszótár

    Kedves Erzsébet Számomra szokatlan álomból ébredtem, gondolkodtam is rajta, ki sem keltem az ágyból sokáig ...
     
  • Anyajegyek értelmezése

    Kedves Petra! A test jobb és bal oldalán, egymással szemben elhelyezkedő anyajegyek a klasszikus ...

Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. Az oldal böngészésével elfogadja ezt.