Kedves Olvasóim!

Miként azt valószínűleg észrevették, az oldalam az elmúlt hetekben jelentősen átalakult. Az időközben okozott kellemetlenségekért elnézésüket kérem. Amennyiben a honlapom jobbításához bármilyen további javaslatuk lenne, minden észrevételüket örömmel veszem.

Rosta Erzsébet

SlideBar

„Az álmok nem szándékos és önkényes kitalálások, hanem természetes jelenségek, és semmi mások, mint amit éppen ábrázolnak. Nem csalnak, nem hazudnak, nem csűrnek-csavarnak és nem kendőznek el semmit, hanem naiv módon azt adják tudtul, ami, és amit gondolnak. Csakis azért bosszantók és megtévesztők, mert nem értjük őket. Nem alkalmaznak semmiféle bűvészkedést, hogy elrejtsenek valamit, hanem kimondják, ami a lényegi tartalmuk, a maguk módján a lehető legvilágosabban. Azt is képesek vagyunk felismerni, miért olyan sajátosak és bonyolultak: a tapasztalat ugyanis azt mutatja, hogy olyasmit iparkodnak kifejezni, amit az én nem tud és nem ért meg.”

 

Carl Gustav Jung (1875-1961),
svájci pszichiáter, pszichológus, analitikus

(Álomfejtésről oldalamon az álmok szóval - fentebb is - jelzett linken kívül még itt olvashatnak.)

Ablak
Az ablakkal álmodót - ha büntető eljárás alatt áll - felmentik a vád alól. Ha az álmot látónak az ablakzár látványa marad meg az álmából, pletykázása miatt alapos megdorgálásra számíthat. Az észak-afrikai arabok szerint, ha az ember álmában egy ablakon át távozik, az ügyeinek szerencsés fordulatát jelzi; ám ha az ablak szűk, és nehéz kijutni rajta, ez arra inti, hogy nagy nehézségekkel kell megbirkóznia. Muhammad An-Nefzawi 15. században írt művében, a középkori arab világ szerelmi kultúráját bemutató Illatos kertben az ablak átvitt értelemben a nőre emlékeztet, ezért aki álmában magát új, jó állapotban lévő ablakon látja bepillantani, biztos lehet benne, hogy fiatalasszonyt, vagy szüzet kerít hatalmába. Ha viszont az ablak lestrapált, kopott, az asszony öreg lesz.

Adó
Ha álmában valaki adót fizet, csinos nyereségre számíthat, ha viszont adót vetnek ki rá, nehéz munka előtt áll.

Agglegény
Agglegénnyel álmodni szerény szerencsét jelent.

Aggodalom
Aki álmában aggodalmaskodik, ha beteg, javul az állapota, ha egészséges, örömben lesz része.

Angyal
Angyallal álmodni kiváló jel, sikert, boldogságot, hasznos barátságot, szerencsés szerelmet prognosztizál. Angyallal beszélni, utálatos és gonosz dolgok történnek az álmodóval. Azt álmodni, hogy angyallal együtt lebegünk, boldog öregséget jelez.

Antilop
Az álomképként megjelenő antilop ambiciózus célokról árulkodik, melyet nagy erőfeszítések árán ér el az álomlátó. Emellett az anyagi helyzete gyors javulását is jelzi. Ha viszont az antilop elpusztul, önhibájából a szerelmi kapcsolata hamarosan megszakad.

Apáca
Apácával álmodni szerénységet, türelmet jelez, de jelenthet titkos bánatot is. Apácává válni, hűtlenség a szerelemben. Apácafőnöknőt látni, nagyravágyásra utal.

Asztal
Asztalt látni öröm; teríteni jólét; leszedni, elkerüli az álmodót a szerencse. Asztalhoz ülni, családi boldogság; asztalon ülni, váratlan öröm.

Autó
Az álomfejtők szerint autót vezetni álomban, arra figyelmezteti az embert, hogy óvatosan bánjon a pénzével, a következő két hétben ne kockáztasson, és fogadásokat se kössön. Ha álmában valaki régóta vezet kocsit, azt jelenti, hogy pénz áll a házhoz.

Babér
Álomban babért látni összeveszést jelez előre. A babérlevél a férfi számára azt üzeni, hogy hamarosan egy csinos nővel ismerkedik meg. A babérkoszorú ünnepélyre utal.

Babonaság
Ha az álom valamilyen babonás hiedelemről szól, udvariatlan, neveletlen emberekkel lesz dolga az álmodónak.

Bagoly
Bagollyal álmodni, gyógyíthatatlan betegséget vagy halált jelent. De utalhat haragra is. Bagolyhuhogást hallani álomban dögvészt jelez.

Bambusz
Bambusszal álmodni a veszedelem jele.

Banda
Aki arról álmodik, hogy megtámadja, vagy megfenyegeti egy banda, életkörülményei rosszabbodására kap figyelmeztetést.

Banya
Álomban banyát látni bosszúságot jelez.

Bárány
A törökök szerint fehér báránnyal álmodni, a téli hideggel, hóval kapcsolatos eseményre utal. A magyaroknál a fehér bárány boldogságot jelent a házasságban.
Bárányt leölni, kegyetlenségre és ijedtségre utal.

Bicikli
Álomban biciklivel felfelé pedálozni a hegyre, jó kilátásokat jelent, ha viszont az álmodó lefelé gurul a lejtőn, az arra figyelmezteti, hogy balszerencséje közeleg.

Bicska
Bicskával álmodni, pletykát jelent.

Bohóc
Bohóccal álmodni: könnyeket és bánatot prognosztizál.

Bors
Borsos étel rossz fogadtatásban lesz része az álmodónak. Borstartó, elővigyázatra hívja fel a figyelmet. A bors szerencsét jelent a szerelemben.

Börtön
Börtönnel álmodni az egészségi állapotban hanyatlást jelez, de jelenthet szerencsét is. Börtönben ülni és bánkódni: a szomorúságnak vége lesz. Ha álmában az ember kedvesét börtönbe zárják, azt jelenti, hogy a szerelme megbízhatatlan; ha önmagát látja börtönben, az az érzelmei korlátozását, elfojtását jelzi.

Bukfenc
Álomban bukfencezni, jó aratásra van kilátás.

Cápa
Cápával álmodni utazást jelent.

Cékla
Arról álmodni, hogy társaságban céklát eszünk, ájulást, majd lázas betegséget jelez.

Cinke
Cinkét látni álomban öregembernek őszi halált, fiatalnak víg farsangot jelent.

Comb
Ha asszony combjáról álmodik valaki szerencsés lesz a szerelemben, a sovány comb látványa házasságtörés jele.

Csákány
Csákányozni álomban öröm; csákánnyal ajtót kifeszíteni meglepetés; csákánnyal falat bontani, jó időjárás várható.

Csat
Csatot látni álomban olyan ismeretséget jelez előre, amely az egész életre szól.

Csecsemő
Aki csecsemővel álmodik: ha szegény ember, gondoskodnak róla; ha iparos, a vállalkozása tönkremegy; ha gazdag ember, kicsúszik kezéből a hatalom; ha utazni akar, inkább mondjon le róla, maradjon otthon, mert a csecsemő sem tud megbirkózni az akadályokkal. Álomban csecsemősírást hallani, örömet jelent.

Csepegés
Álomban ereszről csepegést hallani: betegnek jó hír, egészségesnek váratlanul jó hír. Ha vízcsap csepeg: pénzkiadás jelent.

Csoda
Álomban, ha valakit csoda ér, bátorságra utal, de jelentése lehet záporeső, és anyagi kár is.

Csukló
Csuklóról álmodni kellemetlenség éri az illetőt, asszonycsuklón karperecet látni, börtön vár az álmodóra.

Dada
Dadával álmodni változás jele, de utalhat kisebb betegségre és kiadásra is.

Datolya
Datolyát enni álomban férfinak sikert jelent a nők körében. Datolyapálmával álmodni – a kínaiak értelmezése szerint - a korai halál jele.

Délibáb
Álomban délibábot látni, hamisságot mutat.

Disznó
Disznóval álmodni hazugságot, betegséget jelent. Disznót lelőni, szerencse a játékban. Disznóhúst enni, vagy disznózsírt kenni, gondtalan életre utal.

Doboz
Dobozzal álmodni, titkot jelent, de jelezhet titkolódzást; ha viszont eltörik a doboz, csúf veszekedést.

Dunyha
Álomban a dunyha látványa a szenvedés jele; dunyhát ajándékba kapni, rossz sors;

Dűlőút
Dűlőúton járni álomban andalgásra, új feleségre és új életre utal.

Egér
Az álomfejtők szerint egérről álmodni családi gondokat jelez, vagy azt, hogy az anyagi ügyek kedvezőtlen fordulatot vesznek. Ha egy olyan egérről szól az álom, amelyik valakire ráugrik, vagy a ruháján mászik, akkor egy barátjával botrányba keveredik az álmodó. Egér ágyban váratlan szerelembe esés jele. Egeret lenyelni, nehéz nyereményhez jutni.  Egereket, vagy patkányokat látni kamrában szűk esztendő következik.

Ékszer
Az álomfejtők szerint, álomban ékszert venni, boldogság, eladni nagy kár. Ékszert látni álmunkban, szívfájdalom, piros köves ékszert látni, betegség jele.

Elveszett tárgy
Álomban egy elveszett, vagy elfelejtett értékes tárgyat szerencsésen megtalálni, sikert jelez.

Erdő
Az álomfejtők szerint, aki álmában erdőn vág keresztül, vagy fák között sétál, átmeneti időszakot él meg. Lehet, hogy az ösztöneinek engedelmeskedik. Ha viszont az álmodó eltéved az erdőben, az annak a jele, hogy tudata alatt önmaga jobb megértésére törekszik, de jelentheti azt is, hogy egy új időszak kezdődik az életében. A sűrű, zöld erdő megcsalás jele, erdőt messziről látni, félelmet jelent.

Ernyő
Álomban lyukas esernyőt látni veszekedést jelent; esőben csukott esernyőt hordani: balszerencse az üzleti életben; nyitott esernyőt vinni esőben: nagy szerencse vár az álmodóra, minden erőfeszítése sikeres lesz. Álomban a napernyő látványa, azt jelenti, hogy mások veszik fel az illető fizetését.

Eső
Álomban megázni, megszabadulást jelez a problémáktól és nehézségektől, de termékenységet és megújulást is szimbolizálhat. Látni, amint esik az eső, és közben hallani az esőcseppek koppanását, megbocsátást és jóindulatot jelent. Ablakon át nézni az esőt, a spirituális gondolatok és megérzések tudatosulását mutatja, olykor szerencsét és szerelmet is jelképez.

Étel
Ételről álmodni, fizikai és érzelmi táplálékot és energiát jelez. A különböző ételek a gondolatok széles körét szimbolizálhatják. A gyümölcs általában az érzékiséget jelképezi, a fagyasztott ételek az álmodó hideg érzelmeiről, kimért modoráról árulkodik. Bizonyos ételek fogyasztása olyan a tulajdonságokra utalhat, amelyek hiányoznak az emberből. Aki álmában élelmet halmoz fel, valószínűleg fél az ínségtől, a nélkülözéstől. Azt is jelentheti, hogy meg van elégedve azzal, amit elért. Álomban lekvárt enni, az álmodó pénzzavarba kerül, melyet egy asszony okoz; mézet enni, vagyonhoz és szeretethez jut az álmodó; sonkát enni, az illető elveszti azt, ami sokat jelentett az életében.

Étkezés, evés
Álomban enni, egészséget jelent; azt látni, hogy valaki eszik, látogató érkezik, vagy jó jövedelemhez jut az illető. Ha az evést követően az álmodó éhes marad, az a kielégítetlen szellemi szükségleteiről, és vágyairól árulkodik. Az élelem szeretetre, barátságra, ambícióra, szexre vagy élvezetre utalhat. Aki azt álmodja, hogy elveszik előle az ételt, mielőtt befejezte volna az evést, vitákra számíthat a beosztottjaival, illetve azokkal, akik tőle függenek.

Fa
Kidőlő fának a látványa az álmodót arra figyelmezteti, hogy elvesztette a lába alól a talajt, és rossz irányba halad.

Fagyöngy
Fagyönggyel álmodni örömteli eseményeket és sok boldogságot jelez, de arra is utalhat, hogy az álmodót valaki a környezetében vonzónak találja.

Farkas
Farkassal álmodni némaságot okoz. Farkasfog, gyermeknek jót jelent, asszonynak gyermekáldást, öregembernek rossz ómen. Álomban farkasüvöltést hallani, nagy veszedelem.

Fém
Fémről álmodni erőt és szilárd jellemet jelez, de szimbolizálhatja a társadalom embertelen oldalát is.

Fésű
Az álomfejtők szerint bosszúság fogja érni azt, aki álmában fésűt lát, ugyanezt jelenti az is, ha leesik a fésű.

Fodrász
Ha egy asszony azt álmodja, hogy fodrászhoz ment, az annak a jele, hogy hamarosan egy családtagjának erkölcsét sértő családi botrányba keveredik. Be kell festetni a haját, hogy nagy nehezen megússza a börtönbüntetést. Ha egy férfi álmodik fodrászról, az sok pletykát jelent, vagy azt, hogy uralkodni szeretne egy gyönyörű nő fölött.

Fokhagyma
Álomban a fokhagyma látványa, ha szegény az álmodó, akkor jó jelentésű, ha gazdag, akkor valakitől gonoszságra számíthat. A fokhagymaszag levertséget jelez.

Fonál
Az álomfejtők szerint: ha egy facér nő fonállal álmodik, hamarosan egy jómódú férfi felesége lesz.

Főzés
Főzésről álmodni, az jelenti, hogy az álmodó alárendeltjévé kívánja tenni, és maga képére szeretné formázni a környezetét. Másik jelentésében viszont az ember gondoskodó oldalát jelképezi, s az illető szeretetvágyára utal. Egy másféle magyarázat szerint, az álmodó életbevágóan fontos ünnep előtt áll.

Futás
Álomban a futás nagy változásra hívja fel a figyelmet. Futni bizonyos cél felé, öröm; futás közben elfáradni, egészséges embernek jót jelent. Futás közben megállni bánatot jelez.

Füstölő
Füstölő égetésének álma az álomlátó spirituális fejlődését jelzi. Nagymértékű tudatosságot, elkötelezettséget reprezentál.

Gólya
Álomban gólyát látni gyermekáldást jelent, de jelenthet jó barátot is. Ha gólya kelepel az álmodó házán az illetőt szégyen éri; ha fészket rak a kéményén, akkor szerencséje lesz. Több gólya látványa boldog házasságot prognosztizál.

Gránátalma
Álomban gránátalmákat látni, termékenységet, jó egészséget és hosszú életkort prognosztizál, de szexre való csábítást, felhívást is jelezhet. Alternatív módon a vért reprezentálja.

Gyapot
Gyapotföldről álmodni különös vágyat ébreszt a gyapotszedésre.

Gyémánt
Az álomfejtők szerint gyémántok birtoklásáról álmodni nagyon ígéretes álom, ugyanis magas körökből származó tiszteletet és elismerést jelent. Az viszont, ha a Szűz Mária koronájából való gyémántot lát, és visel álmában, közeli halálesetet jelez.

Gyerek
Aki kisfiút lát álmában, örömteli híreket kap, aki viszont leánygyermekről álmodik, rossz híreket hall, a török álomfejtők szerint. Általában gyermekkel álmodni, minden esetben valamilyen szerencsét jelent. Ugyanakkor a gyerekcipő: rossz hír; a gyerekruha: betegség; gyereket örökbe fogadni: viszályra figyelmeztet.

Gyertya
Az álomfejtők azt mondják, hogy a család jól megalapozott szerencséjét jelenti, ha az álomban látott gyertya tiszta, nem imbolygó lánggal ég.

Gyík
Gyíkkal álmodni egy ismeretlen ellenségre utal, vagy üzleti vállalkozásra.

Gyöngy
Gyönggyel álmodni, megfontoltságot jelez az új vállalkozásokban, tervekben. Az emberi lelket is jelképezi. Egy másik felfogás szerint a gyöngy álomban mindig könnyeket jelent.

Haj
Hajról álmodni azt jelenti, hogy az illető nem jár el kellő gondossággal személyes ügyeiben, és nem fog előrejutni, mert nem használja az eszét. Barna haj álomban szerencsés szerelem. Másnak haját levágni, nyereséget jelent.

Hal
Hallal álmodni egy jó ismerős teherbeesését jelenti. Halat fogni: az erő jele, tengeri halat látni álomban: rémület; a halikra: sok pénz; halat megölni: nagy bevétel; ajándékba halat kapni: gazdagság.

Halál
Álomban meghalni nyomorúság. Halálra vágyakozni, egészséget jelent. Meghalni majd újraéledni, azt jelzi, hogy nagy tisztesség éri az álmodót. A pandzsábiak szerint, ha valaki halállal álmodik, az a hosszú élet jele.

Halott
Az álomfejtők szerint, ha az álomban látott halott mond valamit, jól oda kell figyelni, mert ez nagyon fontos lehet az álmodó számára. Halott személlyel álmodni, egy figyelmeztető álom, azt jelzi, hogy a jelenlegi körülmények nem sok jóval kecsegtetnek, ezért nem szabad semmiféle egyezségbe belemenni, és semmilyen szerződést aláírni.

Hamu
Álomban: hamun járkálni, bénulást okozhat.

Háromszög
Háromszöggel álmodni szerelmi légyottot ígér, de azt is jelentheti, hogy titkos találkozóra megy az álmodó.

Házasságkötés
Házasságkötésről álmodni egy családtag halálát jelenti. Ha a házasságot idegenek kötik, akkor a halott egy távoli ismerős vagy barát lesz. Házassági ajánlat álomban, bizonyos körülmények rosszabbra fordulását jelzi. Ha álmában az előző párjával készül házasságot kötni az ember, azt jelzi, hogy elfogadta a kapcsolatából adódó kötelezettségeket, és tanult a múltbéli hibáiból. A pandzsábiak szerint házasságról álmodni szerencsétlenséget jelent.

Holdfogyatkozás
A holdfogyatkozás álma azt jelzi, hogy az illető valamilyen eddig elrejtett tulajdonságára, titkolt hibájára hamarosan fény derül.

Iga
Nőtlennek: házasság; nősnek: nyugodalom.

Indiai jó álmok és rossz álmok
Az indiaiak nagyon hisznek az álmok erejében, melyeket isteni figyelmeztetésnek tekintenek. Szerintük istenekről, démonokról, szerencsésnek tartott állatokról vagy szerencsésnek tekintett dolgokról álmodni jó jel. Viszont aranyról, vasról, hulló csillagról vagy földrengésről álmodni rosszat jelent.  A pandzsábiak szerint a hajnali álmok általában valóra válnak. Nem jó tűzzel álmodni, vizet látni viszont szerencsét hoz. Váratlan szerencsét jelent, ha az ember álmában valamelyik ősétől ajándékot kap, ha viszont a felmenője elvisz valamit tőle, az a közelgő halál jele.

Ing
Ha fehér: nyereség; ha koszos: betegség.

Írás
Ismeretlen kézírást látni: valami hasznosat üzen az álmodónak; olyan írás, amit nem tudunk elolvasni: titkot jelent, amelyet megtudhatunk.

Ivás
Pohárból: jó társaság, amely hasznodra van.

Jajgatás
Álomban jajgatni, nagy bajra utal, jelenthet rossz évet, szárazságot, halálesetet.

Jég
Jéggel álmodni gond és betegség. Ha beszakad alattunk a jég, feleslegesen fogunk félni valamitől. Jégen elcsúszni szerelmi csalódás, vagy reményvesztettség. Jégen ülni, kedvezőtlen esemény bekövetkeztét jelzi. Olvadó jégen járni, füstbe ment törekvések. Jégkrémet enni, készíteni, eladni vagy felszolgálni, azt jelenti, hogy az illető elégedett az életkörülményeivel.

Jérce
Jércét látni álomban, nemsokára szerencse éri az illetőt.

Juh
Akolba zárt juhok, hosszú télre figyelmeztetnek. Juhot nyírni, veszedelmes időszak következik. Juhnyáj: az álmodó elégedett az életével. Juhokat őrizni, nyereség áll a házhoz. Juhászt látni álomban esőzéssel kapcsolatos kárt jelöl.

Kakas
Kakassal álmodni tűzvészre figyelmeztet, de jelenthet örömet szerző hírt, nőknél szerencsét. Kakas a tyúk hátán: szerencse a szerelemben. Kakas látványa egy torony tetején ünnepnapot jelent.

Katona
Katonával álmodni: bátorságot, olykor dühöt és gyűlöletet is jelent. A legtöbbször azonban rossz változásra van kilátás. Öreg katona látványa: hazudni fognak az álmodónak.

Kenguru
Kengurut látni, váratlan és izgalmas utazás ígéretét jelenti.

Kereszt
A keresztről és a keresztre feszítésről szóló álom szerencsét jósol az álmodónak: aki saját magát látja keresztre feszítve, nyugodt, eseménytelen házasságot remélhet; a tengerészek számára jó hajózást jelent. A politikusnak a keresztre feszítés a hivatali ranglétrán való emelkedését ígéri.

Kert
Kertet látni álomban többnyire gyerekáldást jelent. Virágos kerttel álmodni békét, kényelmet, igaz szerelmet és boldog otthont ígér. Gondozatlan, gazos kertet látni álomban, azt jelenti, hogy az illető elhanyagolta lelki szükségleteit. Az álombéli zöldséges kert, szorgalommal és gondossággal elért jólétet jelent, stabilitásra és belső erőre utal. Kert magas kerítéssel körülvéve azt jelzi, hogy adósságunkat kiegyenlítjük. Kert ősszel: gyász jele; kert télen: halott gondolatok.

Kesztyű
A kesztyű álomban, meghívásra lehet számítani. A kesztyűről álmodó embernek többnyire peres ügyei vagy üzleti gondjai lesznek, azonban megfelelő módon képes velük megbirkózni. Fekete kesztyű a gyász jele. Páratlan kesztyű: elválás olyantól, akit szeretünk.

Kígyó
Az álomfejtők szerint álomban magányos kígyót látni, és fenyegetést érezni, azt jelenti, az illetőnek egy olyan gonosz ellensége van, aki nemcsak ármánykodik ellene, hanem a testi épségére is tör. Sok kígyót látni egy gödörben balszerencse sorozatát jelzi előre a szerelemben és az üzleti életben. Ha sikerül az illetőnek legyőzni és meggyilkolni az álmában fenyegető kígyókat, azt jelzi, hogy felülkerekedik a nehézségein és diadalmaskodni fog. Kínában szerencsés előjel, ha álmunkban kígyó üldöz. Álomban fekete kígyót látni, leánygyermek születésének előjele, a szürkésfehér kígyó viszont fiúgyermek születését jövendöli. Az üzbégek szerint, aki fehér kígyóról álmodik, az meggazdagodik.

Koporsó
Az álomban látott koporsó az anyaméhet szimbolizálja. Ha üres, az álmodónak néhány területen kibékíthetetlen véleményeltérése van környezetével. A koporsóban látható holttest, depressziós időszakot jelez előre, melyet valószínűleg a személyi szabadság korlátozása okoz. Értelmetlen vagy rosszabbodó viszonyra, ügyre figyelmeztet. Itt az ideje a helyzet megszüntetésének vagy a kapcsolat felszámolásának.

Korsó
Az álomban látott korsó mindenféle rossznak a jele, kivéve, ha kútba vagy patakba esik, és darabokra törik, mert így a benne lévő bajok szétszéledhetnek. Teli korsóval álmodni, egészséget jelent; ha üres a korsó, az a szegénység jele.

Kulcs
Kulcsokat látni álomban, nem várt változást jelent, de utalhat valamilyen titokra, különösen akkor, ha a kulcs rozsdás. Kulcsot elveszíteni, haragot jelez a legjobb baráttal. Kulcsot találni: kiszabadulás szorongatott helyzetből. Kulcscsomó a kézben azt jelzi, hogy kezedben tartod a szerencsédet.

Kutya
Kutyával álmodni: az embernek alattomos ellensége van. Egy másik változatban, kutyáról álmodni nagy sikert, gyönyörűséget és állhatatos barátokat jelez. Ugató kutya felől álmodni, rosszabbodó életkörülmények várhatók, nagy valószínűséggel nehézségek fognak következni. Fogaival vicsorgó kutya látványa álomban gyűlölködést jelez előre.

Léggömb
Léggömböket látni álomban, szertefoszlanak a vágyak, különösen az üzleti életben és a szerelemben, de jelenthet veszteségeket is, és visszaesést, jövedelemcsökkenést a vállalkozásban, sőt válást is.

Levél
Az angol álomfejtők szerint annak a nőnek, aki szeretné megtudni, hogy szeretője őszinte-e hozzá, ki kell választania a szerelme levelei közül egyet, lehetőleg azt, amelyik a legszenvedélyesebb szövegű. Ezután a levelet az asztalra téve, össze kell hajtani kilencrétűre. Az így összehajtott levelet egy tűvel át kell szúrni, és a párna alá tenni. Ha éjjel a szerelmes nő ezüstről, drágakövekről, üvegről, kastélyról vagy tiszta vízről álmodik, biztos lehet benne, hogy szeretője őszinte, ígéretei becsületesek; ha azonban lepedőről, pókról, tűzről, fáról, virágokról vagy arról álmodik, hogy köszönti őt, akkor érzései hazugok, és el fogja hagyni. Ugyancsak álommal kapcsolatos hiedelem, ha valaki arról álmodik, hogy levele érkezett egy barátjától, annak az a jelentése, hogy a barátja hamarosan megérkezik, vagy nemsokára újabb hírt fog adni magáról.

Liba
Libát látni álomban hír jöttét jelzi, de jelenthet pletykálkodást. Ha gúnár támadja meg az álmodót, az csalárdságot jelent. Repülő liba messzi utazást prognosztizál; a libatoll pedig kigúnyolást.


Bármely lóval kapcsolatos álom nagyon szerencsés; még a halottas kocsit húzó tolldíszes lovakról való álmodás is jó jel, ugyanis esküvőt jelez előre. Az álomban látott tarka ló ugyancsak nagy szerencsét jövendöl. Hasonlóképpen vélekednek az arabok is. Aki lovakkal, öszvérekkel vagy szamarakkal álmodik, jót remélhet, mert a Próféta azt mondta: "A férfiak szerencséje a lovaik üstökéhez van kötve az utolsó ítélet napjáig." A Koránban pedig meg van írva, hogy Allah akarta úgy, hogy "meglovagolják őket és pompázzanak velük."A török álomfejtők szerint, aki fehér lóról álmodik, annak teljesülni fognak kívánságai.

Macska
Macskával álmodni általában kedvezőtlen előjel, jelezhet hűtlenséget, árulást vagy valamilyen szerencsétlenséget. Az álomban látott fehér macska jót jelent az angolszászoknál; a cirmos macska úgyszintén, mert szerencsés szerelmet jelez. Az álomban látott vörösessárga macska pénzt és sikeres üzletet ígér; a fekete-fehér macska az álomlátó gyerekeinek a szerencséjét jövendöli; a foltos macska, annak a jele, hogy a barátjaival lesz szerencsés az illető. Az álomban támadó macskák, ellenséget jeleznek; de ha eredményesen megküzd velük az ember, akkor nagy nehézségeken sikerül keresztülvergődnie, és hírnévre tehet szert. Ha valakit álmában csúnyán összekarmol egy macska, az betegséget és bajt jelez előre az álmodónak.

Madár
Az álomfejtők szerint madárral álmodni férjhez menést, álomban repülő madarakat látni, sikeres életet jelent. Madarat fogni: szerencse idegen vendéggel kapcsolatban. Madarat fészkén ülve látni álomban, házasságra van kilátás.

Mágia
Az álomfejtők szerint, az álomban átélt, vagy látott mágia bármilyen formája váratlan változásokat jelez. Ha azt álmodja valaki, hogy becsapta, vagy megtévesztette egy mágus, az annak a jele, hogy ismét találkozik egy rég nem látott, elveszettnek hitt barátjával, vagy felújít egy kihűlt szerelmi kapcsolatot.

Majom
Majommal álmodni azt jelenti, hogy az ember barátai álnokok, akik csak hízelegnek neki, miközben csak a saját érdeküket nézik. Táncoló majom látványa álomban közeli szórakozásra kilátás; fára mászó majom: ellenségeskedés; ordító majom: ha leány álmodja, akkor egy teszetosza fiú fog neki udvarolni.

Makk
Az álomfejtők azt mondják, makkal álmodni jó dolgokat jelez előre, jelentős vagyongyarapodást ígér. Asszonynak makkevésről álmodni azt jelenti, hogy jómódú lesz, és örömteli pozícióba emelkedik. Aki arról álmodik, hogy lerázta a makkot a fáról, annak vágyai hamarosan teljesülni fognak az üzleti életben vagy a szerelemben.

Mandula
Mandulával álmodni, átmeneti bánatot jelez. Élvezettel evett manduláról álmodni szerencsét jelent, ha keserű az íze, az eltervezett változtatásokat el kell halasztani, de utalhat betegségre is.

Medve
Az álomfejtők szerint egy medve megöléséről álmodni azt jelenti, hogy szorult helyzetből sikerül kiszabadulnia az álmodónak. A kínaiaknál az álomban látott medve fiúgyermek születésére utal.

Méh
Méhekkel álmodni sikeres üzletet jelez. A méhraj tűzvészre figyelmeztet. Álomban a méhszúrás szerencsétlenségre utal.

Méz
Álomban mézet enni szomorúság éri az embert.

Mosómedve
Mosómedvéről álmodni arra figyelmeztet, hogy fel kell készülni az önvédelemre. Egy másik változat szerint álomban mosómedvét látni, azt jelenti, hogy az emberek hamis arcukat mutatják az életben. Ha az álomban egy mosómedve kergeti az embert, annak az álmodó számára az a jelentése, hogy, akit eddig barátjának vélt, ellensége lesz, és a háta mögött a bukásán mesterkedik.

Nád
Álomban nádba fújni jó kilátás jele. Nádasban ülni, az álmodó a fájdalmát kívánja feledni, de jelenthet szerencsét is. Téli nádas látványa, hosszú télre lehet számítani.

Napfogyatkozás
Az álomfejtők szerint, napfogyatkozásról álmodni, az élvezetek túlzásba vitelére figyelmeztet. A túl sok esti összejövetel, az ivászat egészségi problémákhoz vezethet. Az álmodó átmeneti sikertelenségre számíthat a vállalkozásában.

Narancs
Keserű naranccsal álmodni azt jelzi, hogy rágalmak érik az embert, mégpedig arról a helyről, ahol a narancsokat látta.

Nátha
Náthásnak lenni, azt jelenti, hogy jó egészségnek örvend az álmodó.

Név
Ha valaki álmában a nevét hallja, arra utal, hogy jó üzenetet kap az álmodó.

Nyak
Ha egy nyakról szól az álom, az a közelgő pénz jöttét jelzi, kivéve, ha egy törött nyakkal kapcsolatos, ebben az esetben arra figyelmeztet, hogy a vállalkozását, üzleti ügyeit rosszul menedzseli az álmodó. A vastag nyak kedvező jel.

Nyaklánc
A nyaklánc elvesztéséről álmodni, szenvedést jelent a szeretett lény elvesztése miatt. Ha az álmodó a szerelme vagy önmaga nyaka köré tesz egy nyakláncot, az házasságot és boldog családi életet jelez. Nyaklánc asszonyon: ajándékot fog kapni az álmodó.

Nyúl
Nyúllal álmodni szerencsétlenséget, rendszerint félelmet is jelent. Országúton ülő nyúl: titkos helyre való hívogatás. Nyúlganéj: kisebb szerencse éri az embert.

Olajbogyó
Olajbogyó álomban kereskedőnek szerencse, másnak pedig fájdalom.

Olajfa
Olajfát látni hegyen, szenvedésre számíthat az álmodó.

Olajos hal
Álomban olajos halat látni utazást jelez.

Olló
Az olló álomban is gyakran a veszekedés és harag jele. Ollót ajándékba kapni, kis szerencse. A nagy olló kövér asszonyra utal, a szabóolló pedig hideg időjárásra.

Orgyilkos
Álomban orgyilkost látni, gonosz gond fog hatalmába keríteni.

Orsó
Orsót látni álomban eljegyzést jelez a családban, nagy ünnepléssel.

Öblítés
Gonosz indulatok lecsengését, segítség érkezését vetíti előre.

Ölelés
Valakit ölelni álomban a csalfaság jele. Öregasszonyt ölelni, megszorítás, ifjú lányt ölelni, aggodalomra lesz ok.

Ölyv
Álomban ölyvet látni nagy veszedelem.

Öreg emberek
Öregurakkal álmodni jó egészség jele. Öregasszonyt látni álomban haragot jelent. Mezon kószáló öregember látványa, meglopják az álmodót. Táncoló öregember hosszú téli utazás, bánat várható.

Papagáj
Papagájjal álmodni azt jelenti, hogy valamilyen tréfás dolog történik az illetővel. Ha a papagáj megcsípi az álmodót, az barátnője irigységéről árulkodik. Az álomban látott és hallott beszélő papagáj azt jelenti, hogy gonosz gúnyt űznek az álmodóval.

Patkány
Álomban egy kamrában látott patkányok ínséges idők eljövetelét jelentik. A patkány látványa ellenségre hívja fel a figyelmet. Ha a patkány megharapja az álmodót, szerelmi féltékenység jele.

Páva
Álomban, ha a páva: kiált, szerencsétlenséget jelent; repül, kis öröm, amelyért nagy árat kell fizetni; alszik, a csábítás jele; a napon sütkérezik, egy asszony hiúsága miatti veszedelemre utal; döglött, öregasszony szerelmére figyelmeztet. Az álomfejtők szerint: álomban páván lovagolni, megszégyenülés jelent egy szerelemben; pávát enni böjtölés idején, gonosz áll a házhoz. Pávatollal álmodni, börtönt, pávatollal játszani, ingerlékenységet jelent.

Pénisz
Ha egy asszony péniszről álmodik, egy rokona fog meghalni, mondják a törökök.

Pénz
Pénz elvesztéséről álmodni, átmeneti zavarokat, boldogtalanságot jelent a családi életben, és visszaesést a vállalkozásban. Gyengének, sérülékenynek és talajt vesztettnek érezheti magát az álomlátó. Emellett a becsvágy, energia és a kellő önbecsülés is hiányzik belőle. Pénz ajándékozása álomban, a szeretet adásával azonos módon értékelendő. Az álmodó keresi a szeretetet. Ha mások ajándékoznak pénzt, elhanyagoltnak, mellőzöttnek érzi magát. Valószínűleg nem tanúsítanak kellő figyelmet a problémáira, és nem mutatnak együttérzést az illető iránt. Pénzt lopni, veszélyre figyelmeztet, és óvatosságra int. Pozitív értelmezésében viszont arra utal, hogy az illető – erőfeszítéseinek köszönhetően – végül képes lesz szert tenni az általa értékesnek tartott tulajdonságokra. Az indiai szikh álomfejtők szerint az alvó személy családjában betegség várható, ha az illető álmában valakitől pénzt vesz el.

Pénztelenség
Pénz hiányáról álmodni a társadalmi státusz elvesztésétől való félelmet jelzi. Az álmodó híján van azon képességeknek, melyek céljai eléréséhez szükségesek. Azt is jelezheti, hogy túlságosan sokat foglalkoznak vele, vagy ellenkezőleg, teljesen elhanyagolják az illetőt.

Pillangó
Az álomfejtők szerint körös-körül röpködő pillangókat látni álomban azt jelzi, hogy távoli barátunk felől kapunk hírt, levélben, vagy valakitől, aki találkozott vele. Pillangóról álmodni általában, a megnyugvás iránti vágyat jelzi. Emellett a pillangók kreativitást, romantikát, élvezetet és szellemiséget is kifejezhetnek. Az is lehet, hogy az álmodó gondolkodásmódja átalakulás előtt áll. Ha az alvó személy egy gyönyörű, színes pillangót lát álmában, az illetőt pozitívan értékelik egy közeli társasági összejövetelen.

Pók
A magyaroknál álomban a tarantella pók kivételével az összes pók látványa, jó szerencsét jelent. Minél nagyobb pókot lát az ember, annál nagyobb szerencséje lesz. Ha falon mászó pókot látunk álmunkban, a legkedvesebb kívánságunk fog teljesülni. Hálóját szövő pókot látni álomban, kemény munka révén növekedő vagyont jelképez.

Rémisztő álmok
Szerencsét jeleznek, például tűzben megégni mindenki számára szerencsét jelent, mert ha beteg álmodja, meggyógyul; ha fiatal álmodja, szerelmi szenvedély keríti hatalmába.

Repce
Repcével álmodni intő jel, civakodásra vagy egy esetleges megerőszakolásra figyelmeztet, amelynek elkerülésére fel kell készülni érzelmileg és fizikailag.

Repülőtér
Forgalmas repülőtérről álmodni az illető szabadság utáni, vagy utazási vágyát jelzi. Ha az álomban a repülőtér üres, vagy elhagyott, az útiterv megváltozik, vagy az utazás elhalasztódik.

Rossz álmok jó jelentése
Halállal álmodni, születést jelent, születésről álmodni halált. Álomban betegeskedni, jó egészség; bánkódni, jó hír felől hallani. Álomban a baleset, a sors jobbrafordulását jelenti; a büntetés, jutalmazást jelöl; a büszkeség, megszégyenítésre utal. Ha egy szegény férfi álmodja azt, hogy nővé fog változni, jó ómen, mert valaki gondoskodni fog róla, ha gazdag ember álmodja ugyanezt, akkor ez rossz ómennek minősül, mert arra utal, hogy hatalmának vége szakad.

Rózsa
Az álomban kapott virágzó rózsa a szerelmeseknek jót jelent; másnak kellemes találkozást. Fehér rózsával álmodni ártatlan lány szerelmét jelzi; a hervadt rózsa jelentése, hogy elfelejtik az illetőt. Az arabok hiedelem világában a friss rózsa a szívet megremegtető örömök eljöveteléről ad hírt, míg a hervadt rózsa csalóka híreket jelent. Rózsatövis felől álmodni, azt jelenti, hogy olyannak okozunk fájdalmat, akit szeretünk. Rózsát kötni, vigasztalódást jelez. Rózsafán jönni a világra, gazdag asszonyt jelent. Ha valaki álmában: rózsát kap és azt a hajába tűzi, akkor becsapja valaki, akiről azt hitte, hogy jó barát; tavasszal egy csokor rózsát kap, igaz szerelemre talál; ha viszont télen kapja a csokrot, a keresés hiábavalónak bizonyul. Álomban egy teljes díszben pompázó, virágba borult rózsabokrot látni, esküvőt jelez a családban. Ha valakit álmában rózsavízzel locsolnak meg, azt jelenti, hogy a kedvese másra gondol.

Sáfrány
Sáfrányos ételt enni álomban betegség jele.

Sánta
Sánta férfival álmodni félelmetes érzés; sánta asszonnyal: pletykáznak az illetőről; sánta gyerek: eltitkolt szerelem; sánta kutya: rossz hír.

Sebesülés
Ha egy öregember azt álmodja, hogy megsebesült a mellkasán, rossz hírt fog hallani, ha egy lány ugyanerről álmodik, akkor szerelmes szeretőre fog lelni.

Seprés
Asszonynak boldog házasság, férfinak nehéz munka.

Sóhaj
Sóhajtást hallani álomban szerencsés hír.

Sorompó
Sorompót látni álomban szép idő várható.


Sóról álmodni, új ízek és ragyogó élmények megjelenését jelzi. Az álmodó egyéni értékeinek jobb elismerését, hangulatának javulását, életerejének növekedését mutatja. Az erőfeszítések eredményre vezetnek. Hús sózásáról álmodni, az adósság felhalmozódását jelzi, melynek eredményeként folyamatosan zaklatják a pénzbeszedők.

Sör
Álomban sört látni vagy inni, boldogságot, homályt vagy ihletet jelez, de arra is utalhat, hogy az álmodó erős társadalmi életet él.

Strucc
Struccokkal álmodni rossz előjel, mert halálhírt, vagyis pusztulást jelent.

Szakáll
Szakállas emberrel álmodni, szeszélyes asszony miatti bizonytalanság. Földig érő szakáll. gazdagságot reprezentál. Lány állán növő szakáll, az álmodó elveszíti a szeretőjét.

Szamár
Aki álmában szamara hátán üget célja felé és azt el is éri, szerencsés és boldog lesz minden dolgában, de aki útközben leesik róla, azt szerencsétlenség és bánat éri.

Szamóca
Szamócát enni asszonynak titkolt szerelem, férfinak betegség, a szamóca látványa, jó házasság.

Színek
Álomban a színek közül a fehér: becsületességet jelent; a fekete: gyászt; a kék: kiegyensúlyozottságot; a vörös: elválást; a piros: erőszakot.

Szomjúság
Álomban megszomjazni, nyugtalanságot jelent, de vonatkozhat szomorúságra vagy fáradtságra is.

Születésnap
Álomban születésnapot ünnepelni, hosszú életkort jelent.

Takarítás
Álomban szobát takarítani irigység jele; istállót takarítani hideg idő várható.

Tanítás
Tanításról álmodni öregedés, tanítványra lelni boldogság.

Tea
Ha valaki azt álmodja, hogy teára szomjazik, akkor hívatlan vendégek fogják meglepni.

Tenger
Álomban tengerparton állni, és figyelni a hullámokat, ahogyan a habjai a fövenyen összetörnek, azt jelzi, hogy az illetőnek kis híján baleseti sérülése lesz.

Teve
Ha az ember tevével álmodik, nagyobb óvatosságra van szüksége, mert feltehetően túl sok terhet cipel a vállain. Az ilyen személy – ahelyett, hogy szabadjára engedné, hajlamos magába fojtani az érzelmeit. Meg kell tanulnia felejteni és megbocsátani. Ugyanez az álom más értelmezésben nagy problémák megoldására, akadályok leküzdésére való képességet jelez. Aki fehér tevéről álmodik, gazdaggá válik, mondják az üzbégek.

Tojás
Tojást enni álomban harag; tojáshéj: gyász; sok tojás: nyeremény; záptojás: betegség. A törököknél tojásokról álmodni hírbe hozást, pletykát jelent.

Tömjén
Tömjénnel álmodni lánynak fejfájás; másnak megkönnyebbülés; asszonynak lelkiismeret furdalás.


Az álomfejtők szerint, aki álmában tűt talál, olyan barátokra számíthat, akik nagyra értékelik őt. Tűt keresni álomban, fölösleges aggodalmakat jelez. Tűvel álmodni, egy barátság végét jelzi.

Tükör

Az álomban látott tükör az egészséges ember számára örömet jelent, ha viszont beteg az illető, egészségromlásra utal. A fényes tükör ájulást, a törött tükör pedig árulást jelez.

Tűzhely
Nőtlennek házasságot, másnak betegséget vagy helyváltoztatást jelent.

Újszülött
Csecsemővel álmodni ártatlanságot, tisztalelkűséget, melegséget, új szerelem vagy új barátság kezdetét jelzi. Viszont szoptató asszonyt látni álomban, rosszat jelent, az fogja becsapni az illetőt, akiben a legjobban megbízott.

Utazás
Utazásról álmodni, az életcélok elérésére irányuló törekvést, általánosságban az életutat jelzi, melyet az álmodó örömtelinek és sikeresnek talál. Ha az álmodó ismeretlen területen utazik keresztül, az a versenytársak részéről reá leselkedő veszélyre utal. Aki álmában emberekkel teli autóban utazik, új és érdekes barátok, izgalmas kalandok elé néz. Ha viszont egyedül van az autóban, nehéz idők várnak rá.

Ürülék Aki emberi ürüléket lát álmában, az pénzhez jut, vélik a törökök.

Üstökös
Üstökösről álmodni, azt „üzeni” az álomlátónak, hogy sürgősen meg kell szabadulnia a fizikai és lelki akadályoktól, és tovább kell haladnia a céljai felé.

Varjú
Az álomfejtők úgy vélik, hogy varjúval álmodni, csalódást jelent mindenben, bánatra, balszerencsére figyelmeztet, sot halált is jelezhet.

Vér
Álomban vért inni, az álmodó kirobbanó életerejéről és energiájáról árulkodik.

Vipera
Viperáról álmodni balszerencsét jelent. Megölni egy viperát, általában jó ómen. Egy élő vipera a küszöbön, halálesetet jelez a házban.

Víz
Vízzel kapcsolatos álmok jelentése: a vízesés váratlan, kellemes dolog; a folyó, ha tiszta, akkor nyugodt sikeres életet; ha zavaros, fenyegető veszélyt jelent;
az óceán: az illető békéjét; a kút belső nyugalmát jelzi; a mocsár pedig valamilyen veszélyre figyelmeztet. A magyar álomfejtők szerint: tiszta vízzel álmodni jószerencse, vagyonosodás jele; zavaros víz szomorúságot jelez, vagy az álmodó sajnálkozását egy általa jól ismert személy betegsége vagy halála miatt. Álomban a koszos víz látványa, egy gátlástalan személyre figyelmeztet, aki tönkre akarja tenni az álmodót.

Zafír
Zafírral álmodni kellemetlen látogatóra utal.

Zászló
Zászlóval álmodni, ha az álmodó viszi, tekintélyt jelez; ha messziről látszódik, zavaros időt jelent.

Zuhanás
Zuhanásról álmodni a lelki egyensúly, az önkontroll elvesztését jelenti. Reprezentálhatja a veszélyeztetettség érzését, az önbizalom hiányát, a kudarctól való félelmet vagy képtelenséget a helyzettel való megbirkózásra. Ha valaki magasról zuhan ki álmában, és megsérül, készüljön fel arra, hogy nehéz napok várnak rá; ha a zuhanás nyomán nem sérül meg, a probléma kisebb és átmeneti jellegű lesz.

 

Hozzászólások  

0 #632 mayaaaa 2014-09-10 07:09
Kedves Erzsébet!
Azt álmodtam múlt éjjel hogy sétáltam egy utcán valamelyik házból kiszabadult egy kutya (pitbull) és elkezdett engem ugatva üldözni! Egy kis ideig futottam aztán valahogy ott volt egy nyitott ajtó berohantam és bezártam az ajtót a kutya csak ugatott már de követni nem tudott.
Aztán átcsöppentem egy másik álomba miszerint van egy médium aki kapcsolatba tud lépni a halott nagyapámmal és beszélni tudok vele. Nem tudtam beszélni vele az álom végére mert a médium eltűnt. Később a szerelmemről álmodtam hogy nem mondta meg nekem hogy hol van és rajta kaptam hogy szórakozik és más lányoknak csapja a szelet. És velem a többiek előtt akikkel volt lehangolóan viselkedett! Ez a három álom mit jelent? Köszönöm a válaszát!
0 #631 Péteri Dávid 2014-09-09 20:56
Kedves Erzsébet!
A következőt álmodtam az éjjel, és nem hagy nyugodni: azt álmodtam, hogy megszállt engem egy démon, és ki kell űznöm magamból. Hihetetlen küzdelem volt, furcsa víziókkal, és sokáig tartott (egy padlásszobában vergődtem, lázálmokkal küzdöttem), de legyőztem. Mikor öntudatra ébredtem az álmomban, odajött a barátnőm, sírva fakadtam. Megbeszéltük, hogy már értjük, miért voltam ennyit szomorú az utóbbi időben, miért voltam ennyire nyomott: a démon nyomta a lelkemet! Vajon mit jelenthet igazából ez a szellem? Van ennek valamilyen hagyományos álomfejtő jelentése?
Köszönöm :)
0 #630 olgi 2014-09-09 15:17
Kedves Erzsébet! Kérem segitsen! A sogornöm terhes és napok ota halottal álmodik,bilincc sel és vérrel.. és azt mondja hogy a halott fogdosa öt és reggelre fáj neki azok a helyek,de viszont a halott arcát nem látja.
0 #629 olgi 2014-09-09 15:12
:lol:
0 #628 Rosta Erzsébet 2014-09-06 12:45
Kedves Tamara! – Re: #626
A pince gyakran a sötétséget és az ismeretlent reprezentálja, ezért az a mondata, mely szerint nem szíveli a házuk pincéjét, számomra azt jelzi, hogy a való életében nem a kalandvágy a legfőbb jellemzője. Álma arra is utalhat, hogy valami új, valami változás előtt áll, vagy már elkezdődött az életében, és az, ami a tudata alatt félelmet kelt Önben. Ez változás lehet pl. egy iskola- vagy munkahelyváltás (új közösségbe kerülés), összefügghet a hormonális változásokkal (felnőtté válás, menopauza), de az is elképzelhető, hogy fél szembenézni a soron következő kihívásokkal. Pedig nem kéne, mert az első álmában a kötelékeiből kiszabadul, a másodikban pedig felkelve a leesés után - „mintha mi sem történt volna” - karcolás nélkül halad tovább. Az első álmával kapcsolatban - melyben megkötözve volt a pincében - még annyit jegyeznék meg, hogy érdemes lenne végiggondolkodn ia, van-e valami, amiben korlátozva érzi magát.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #627 Rosta Erzsébet 2014-09-01 13:38
Kedves Marya! – Re: #612
A kérdésemre adott válasza, illetőleg a kiegészítése alapján az álmában látott, lejtőn nagy sebességgel lefelé folyó víz az érzelmi túlterheltségét jelzi. A kontrollálatlan víz gyakran nyugtalanító érzést, szorongást kölcsönöz az álmodó számára, azt jelezve, hogy elvesztette az irányítást a körülmények fölött. Jelenleg ez konkrétan azt jelezheti (vagy tükrözheti vissza), hogy nem Önön múlik, hogy sikerül-e meglátogatnia a férjét Egyiptomban. Az erőfeszítései önmagukban nem elegendőek, mert képtelen álmában átúszni a túloldalra.
Második álmában a zavaros, piszkos víz arra utal, hogy eluralkodhattak Önben a negatív érzések. Időre, nyugalomra lenne szüksége, hogy letisztuljanak a gondolatai, és meglelje a belső békéjét. A koszos víz, melyből úszás közben le is nyel egy keveset, azt is jelezheti, hogy bizonytalan, és össze van zavarodva a helyzetét illetően, nem tudja, hogy mi lenne a helyes döntés, nem látja a helyes megoldást a problémájára, továbbá ez utóbbi álma arra is utalhat, hogy nehéz időszaknak néz elébe.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #626 Tamara 2014-08-31 08:44
Kedves Erzsébet!
Már másodszor álmodtam a pincénkkel,mind a két álom rossz.Az eslőben azt álmodtam,hogy meg voltam kötözve,és ott volt egy ember.Végül sikerült kiszabadulnom,é s futottam felfelé,de mire kiértem volna,vége lett az álomnak.A második álomban futottam a pince felé,mintha valaki/valami kergetne oda.Futok le a lépcsőn,megbotl ik a lábom,és leesek.Megütöm magam,viszont minden erőmet összeszedem,és felállok.Gondta lanul megyek tovább,mintha misem történt volna,egy karcolás nélkül.
Én nem igazán szívlelem azt a pincét..valamié rt kiráz a hideg,ha csak arra nézek.Így elég nyomasztó többször is azzal álmodni,főleg,h ogy fogalmam sincs mi okból jelentkezik.
Üdvőzlet.
-1 #625 B 2014-08-30 21:43
Kedves Erzsébet !

Hason szoktam elaludni, de most, hogy márm tudom miről van szó sokkal nyugodtabb vagyok.

Üdv
Balázs
0 #624 Rosta Erzsébet 2014-08-29 13:55
Kedves Balázs! – Re: #620
A jelenséget, amit egy ideje rendszeresen átél az álmában, alvásparalízisn ek nevezi a szakirodalom. Ez a leggyakrabban az alvásnak a gyors szemmozgással jellemzett (ún. REM – rapid eye movement) szakaszában következik be. A bénuláshoz hasonló mozgásképtelens égnek oka lehet az elalváskor leeső vérnyomás, de azzal is magyarázzák, hogy az alvás közbeni cselekvés megakadályozása végett bénítja le a szervezet ideiglenesen a vázizmokat. Egyes emberekkel előfordul, hogy ilyenkor felébrednek, miközben a testük továbbra is álomban marad. Ez okozhat olyan hallucinációkat , melyet leírt. Itt most a részletekbe nem mennék bele, a témáról alvási bénulás (sleep paralysis) címszó alatt rengeteg információ található a neten, sőt a kérdéskör témájában számos könyv is megjelent. Félni nem kell tőle, nem valamilyen alvási rendellenesség. Ha lefekvéskor megpróbál relaxálni, és ügyel arra, hogy ne a hátán fekve aludjon el, a „bénulásos rémálmait” megelőzheti.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #623 Rosta Erzsébet 2014-08-29 13:27
Kedves Marci! – Re: #613
Mivel már másfél éve vége lett a kapcsolatának, álma aligha jelenti azt, hogy a tudata alatt szeretné „újraéleszteni” . Már csak azért sem, mert nem a szakítás után, hanem csak az utóbbi időben kezdett a lánnyal álmodni. Az ismétlődő álma inkább egy új kapcsolat kibontakozását, vagy az eziránti vágyát szimbolizálhatj a. Ennek legfeljebb annyiban lehet köze az exéhez, hogy a meghódítani kívánt (vagy elképzelt) leány valamilyen tulajdonságával az elődjére emlékeztetheti. És természetesen egyfajta biztatás is lehet.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #622 Rosta Erzsébet 2014-08-29 12:20
Kedves Gabi! – Re: #614
Mivel - mint írja - az álmodó nagymamája nem régen halt meg, az álomnak nem valószínű, hogy szimbolikus jelentése lenne. Egyszerűen arról van szó, hogy az illető még nem dolgozta fel nagymamájának az elvesztését. A varródoboz talán arra utalhat, hogy a nagymama volt a családban az, aki a varróeszközökke l a legjobban tudott bánni.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #621 Rosta Erzsébet 2014-08-29 12:08
Kedves Enikő! – Re: #615
Az embert - különösen, ha tetszik neki az illető - megzavarhatják az érzései, és átsiklik az apróbb hibákon, gyanús előjeleken. A tudattalanunk viszont mindent rögzít, és ha az ésszerűség konfliktusba kerül az érzelmekkel, álom formájában figyelmeztethet . Valószínűleg erről lehet szó, egyedül az a meglepő, hogy ilyen gyorsan történt mindez, hiszen még csak egy hónapja tart az új kapcsolata. Mindenesetre legyen óvatos, mert ha a kapcsolatának az elején a régi, ma már nem tetsző exével álmodik, az nem jó jel.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #620 B 2014-08-29 11:57
Kedves Erzsébet !

Van egy visszatérő kellemetlen álmom. Szinte minden éjjel álmodom. Élomomban valami vagy valaki elkap hátulról és lefog, szorosan úgy , hogy nem tudok szabadulni. Nagyon kellemetlen érzés. Néha remegve ébredek az álomból.

Üdv
Balázs
+1 #619 Rosta Erzsébet 2014-08-29 11:42
Kedves Marya! – Re: #612
Nem szeretnék sötétben tapogatózni, ezért inkább megkérdezem, hogy meg tudja-e mondani, miért kellett átjutnia a másik oldalra, egyáltalán, miként élte meg az álmát, milyen érzései támadtak aközben, mialatt a sodró erejű, hömpölygő víztömegen próbált átúszni a túloldalra. Félt, veszélyesnek tartotta a szituációt, valamint frusztrálta-e a sikertelensége. Kérdéseimre adott válasza azért lenne fontos, mert ettől függően más és más lehet álmának a jelentése.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #618 Rosta Erzsébet 2014-08-29 11:15
Kedves Laura! – Re: #610
Mivel az előző kapcsolata már 2012-ben véget ért, és ezt Ön is lezártnak tekinti, az álmát semmiképpen sem az exe után érzett - ki nem mondott - vágyaként kell értelmezni. Viszont az üzenete nem elhanyagolható, ugyanis a legtöbb esetben az ilyen álmok valamilyen figyelmeztetést hordoznak. Különösen olyankor igaz ez, amikor egy új kapcsolat van kialakulóban. A röviden leírt álmában - azon kívül, hogy látja az exét - ugyan semmi sem történik, ám a hely, ahol összefut vele, nem más, mint az új barátjának a háza. Ez utóbbi megerősíti bennem azt a gyanút, hogy lehet valami közös a régi és az barátjában, vagy pedig Ön esett (vagy készül beleesni) abba a hibába, melyet akkoriban elkövetett. Gondolja alaposan végig, mi az, amit szeret vagy becsül az új barátjában, miért keresi a társaságát, mennyire egyenrangú a kapcsolatuk, melyiküknek van nagyobb szüksége a másikra, megkapja-e a kellő tiszteletet és megbecsülést, továbbá az sem lényegtelen, hogy jelenleg ki miatt „állnak egy helyben”. Az, hogy kétszer is az új barátja házában látta az exét, óvatosságra kell, hogy intse.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #617 Rosta Erzsébet 2014-08-29 09:25
Kedves Judit! – Re: #609
Gyermek születését látni és segíteni a világrahozatalá t álomban, pozitív jelentésű, ugyanis új lehetőségeket, vagy az újrakezdés esélyét jelzi. Azzal, hogy segít a húgának a szülésben, az álma azt sugallja, hogy a tudata alatt megvan Önben a szándék a kapcsolatuk helyreállításár a. Ez azonban valószínűleg nélkülözi a realitást, mert a gyermeke megszületése után a testvére teljesen elhanyagolja csecsemőjét, gyakorlatilag Önnek kell az újszülöttel kapcsolatban mindenről gondoskodnia. Ezzel - legalábbis a tudattalanja részéről - mintegy felmentést kap, hogy megpróbálja elnyerni testvére jó szándékát.
Üdvözlettel,
Erzsébet
+1 #616 Rosta Erzsébet 2014-08-29 08:48
Kedves Katika! – Re: #608
Alighanem jól gondolja, hogy a leírt álma, illetve a hasonló rossz álmai összefüggésben állhatnak általános iskolai megpróbáltatása ival. És nemcsak a szimbolikus jelentésük miatt, hanem azért is, mert még nem olyan régen kezdte el a középiskolát. Az, hogy az álmában egy erősebb fiú késsel vagdossa a lábát, talán azért, mert szeretné megcsonkítani, egyértelműen arra utal, hogy a való életben gyengének, tehetetlennek érezheti magát. Mivel a támadás a lábára irányul, esetleg attól fél, hogy olyan helyzetbe került vagy kerülhet, melyből képtelen lesz előrehaladni. Mivel nem kap segítséget, a problémájában egyedül érzi magát. A gúnyolódás, a kicsúfolás ébrenlétben sem egy kellemes dolog, álomban viszont azt jelzi, hogy nincs kellő önbecsülése, nem bízik eléggé önmagában, attól tart, hogy nem alkalmas a maga elé kitűzött célok teljesítésére, feladatai tökéletes ellátására. Könnyen lehet, hogy ez az érzése éppen az általános iskolai kudarcaiból, a kiközösítés negatív élményeiből fakad. Nem írta, mióta vannak ilyen álmai, ha már hosszabb ideje ismétlődnek, valószínűleg még nem adta meg a helyes választ rájuk. Elsőként a legfontosabb az lenne, hogy önmaga számára bizonyítson, egész biztos, hogy van valami, amiben jobb a többieknél, vagy legalábbis versenyképes velük. És az sem árthat, ha a párjával is beszél róluk.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #615 Enikő 2014-08-27 20:21
Kedves Erzsébet !
Az Mit jelenthet hogy nekem régen tetszet egy fiu de már nem tetszik és most van már vagy 1 hónapja egy párkapcsolatom de mindig arról a fiúról álmodok aki régen tetszet .

Ez mit jelenthet ?
0 #614 Gabi 2014-08-27 11:21
Kedves Erzsébet!

Mit jelent ha valaki halott nagymamájával álmod,aki nem régen halt meg és az ágyában fekteti le,aki közben egy cérnás dobozt is szeretne megmutatni az álmodónak?

Köszönöm!
0 #613 Marci 2014-08-27 09:32
Kedves Erzsébet!
Kb. Másfél éve hirtelen vége lett egy kapcsolatomnak. Hirtelen, minden előzmény nélkül. A lánnyal minden kapcsolat megszakadt. Törölt az életéből. Az utóbbi időben viszont egyre gyakrabban álmodom vele. Az álmokban először menekül vagy ellenséges, a végén viszont kedves, csókkal, simogatással ér véget az álom. Jelenthet-e ez valamit?
0 #612 Marya 2014-08-26 13:39
Szép napot kívánok!
Mivel már másodszor álmodtam a közelmúltban majdnem ugyanazt és nem sűrűn álmodok, szeretném megtudni mit is jelenthet:
Egy lejtős úton nagy sebességgel folyik a víz, nekem át kell jutnom a másik oldalra és felfelé kéne mennem de a víz lefelé sodor - és itt vége az álomnak.
Első alkalommal nem láttam, hogy milyen a víz - másodszor viszont piszkosnak láttam és úszás közben vizet is nyeltem.
Köszönöm ha segít értelmezni álmomat.
Üdvözlettel
-1 #611 Rosta Erzsébet 2014-08-25 15:39
Kedves Zsuzsi!
Mivel a válaszából megtudtam, hogy jelenleg sem a családjával, sem a környezetével nincs gondja, sőt valójában a helyzetével meg van elégedve, a „kiköltözését” legjobb barátnőivel Kaliforniába semmiképpen sem a környezetváltoz ás iránti titkolt vágyaként kell értelmezni. Talán nem is gondolta végig, hogy a szülőföld elhagyása teljes életmódváltássa l jár. De a leírása alapján mintha nem is ez lenne a lényeg, vagyis nem új életet, változást keres, de az álma azt sem jelentheti, hogy így próbálna megszabadulni a gondjaitól, életproblémáitó l, mert - mint írta - ilyenek nincsenek. A helyszínnek ez esetben legfeljebb annyi a szerepe, hogy jelenlegi lakóhelyétől meglehetősen távol van. És itt a messzi idegenben jelenik meg egy ismerős arcú férfi, aki az életét feláldozva, és utolsó szavaival szerelmet vallva, megmenti a végzetes balesettől. És ez az álom egy ideje megismétlődik. Az, hogy ismételten megmentik az életét, szimbolikusan a személyiségének eddig elhanyagolt oldalát jelezheti. Talán éppen azt keresi, hogyan ezt kifejezésre juttatni. Alternatív módon viszont arra utalhat, hogy a tudattalanja segítség után kiált, csak valószínűleg túlságosan büszke, hogy ezt kimondja, és tegyen önmaga érdekében valamit. A privát levelében azt is jelezte, hogy sokat gondol arra, hogy szüksége lenne egy férfi társra, ezért az álma - melyben a tudattalanja által kreált személy újra meg újra Önért az életét áldozza - arra figyelmeztethet i, hogy túlságosan idealisztikus képet alkot magának a leendő társáról.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #610 Laura 2014-08-25 10:30
Jó napot! :-)

2 évig jártam egy fiúval, de sajnos nem működött már a kapcsolatunk.. így 2012-ben véget is ért, már nyugodtan mondhatom, hogy teljes mértékben túl vagyok rajta! Már van is egy kialakulóban lévő kapcsolatom, ami most kicsit "egy helyben áll". Nem rég álmodtam a régi párommal, de a furcsa az volt benne, hogy a mostani barátom házában laknak, es ami még furcsább 2x álmodtam ezt! :o Kérem segítsen mi lehet ennek az oka, nagyon érdekel.

Köszönettel: Laura
0 #609 Judit 2014-08-24 08:32
Kedves Erzsébet!
Ma azt álmodtam hogy az egyik lánytestvérem szült,és a szülést én vezettem le,egy fiú gyermeknek adott életet,és én a karomban tartottam a gyereket,aztán otthon voltunk és testvérem elment dolgozni,én meg beadtam bölcsödébe a gyereket,mikor testvérem hazajött mondtam neki hogy vegyen egy babakocsit mert nincsen,én elindultam a lányomért az oviba,és hirtelen eszembe jutott hogy este 10 óra és nem mentem még a gyerekért a bölcsibe,hazaér ve a gyerekkel mondtam testvéremnek szoptassa meg a gyerekét de ő nem nagyon akarta megtenni,én meg azon gondolkodtam hogy hogyan lehetne tápszert felíratni az orvossal mert a kisgyerek már nagyon éhes volt,és ez miatt kissé össze is vesztem a testvéremmel...

azt tudni kell hogy én meg testvérem nem vagyunk jó viszonyban,sőt évek óta nem is láttam,akkor miért álmodtam ezt az álmot? várom válaszát. köszönöm szépen!!!!
0 #608 Katika 2014-08-24 07:43
Kedves Erzsébet!
Mostanában sokszor vannak rossz álmaim.A családom csakhogy nem szétesett,és sok megrázkódtatáso n estem túl.Közép elsős vagyok.Általáno s iskolában sokszor csúfoltak,és kiközösítettek. A múlt éjjel azt álmodtam,hogy egy fiú odaszorított a földhöz,majd elkezdte vágdosni a lábam.Kapálózta m,és próbáltam kiszabadulni,de túl erős volt.Sírva könyörögtem neki,hogy engedjen el,és azt hajtogattam,hog y "Elég,hagyd abba"...voltak még ott gyerekek,akik az egészet végignézték,és inkább gúnyoldótak,min thogy segítettek volna.Csak nézték,ahogyan megkínoz engem az a gyerek.A másik pillanatban már sétáltam,viszon t a lábaim csupa véresek voltak,és még sírtam.Odajött a párom,és elmondtam neki,hogy bántalmaztak,és kérdeztem,hogy merre volt,mért nem segített rajtam.A továbbiakra nem emlékszem.Mikor felébredtem,rög tön az általános iskolás életem jutott az eszembe,ezért is írtam le azt is,hátha ez miatt volt.
Üdvözlet.
0 #607 Rosta Erzsébet 2014-08-22 14:37
Kedves Zsuzsi! – Re: #600
Nem tudom, hogy jól értem-e, de az utolsó előtti mondatából úgy tűnik számomra, hogy a leírt álmát hatszor élte át, vagyis már nem először álmodja ezt. Mivel az álmának - különösen, ha valóban visszatérő - esetleg fontos üzenete lehet, nem ártana, ha valamit magáról is írna.
Például arról, hogy jelenleg mennyire "érzi jól magát a bőrében", meg van elégedve a helyzetével, az életkörülményei vel. Milyen a kapcsolata a családjával, szüleivel, a barátnőivel? Vagy esetleg, amit fontosnak tart.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #606 Rosta Erzsébet 2014-08-22 14:18
Kedves Klaudia! – Re: #601
Álma, mely egy vizet kérő ismerőse haláltusájával, majd hirtelen „meggyógyulásáv al” indul, majd egy fordulatot véve egy fűrészes gyilkos vágja le a ház lakóinak, a szüleinek, majd Önnek is a lábait, egy igazi rémálom, ami a felébredése, majd ismételt elalvása után egy más helyszínen, de ugyancsak rémisztő eseményekkel folytatódik. Ezúttal négerek elől kell menekülnie, akik megverik a mamáját, majd a kistesóját veszik autóval üldözőbe. Az utóbbiból a menekülő autóra lövések dördülnek el, ami frontális ütközéssel, és az autókban ülők halálával végződik. Mivel egyedi álomról van szó (ugyanis ha ismétlődő rémálmai lennének, feltételezem, megírta volna), az egyes események - haláltusa, feléledés, megcsonkítás, amputálás, verés, üldözés, lövések, karambol stb. - jelentésével, esetleges szimbolikus üzenetével nem érdemes foglalkozni, mert olykor-olykor mindannyiunknak lehetnek rémálmai. Ezeket általában valamilyen átélt stressz, fűszeres ételek, alkohol, drogok, vagy helytelen táplálkozás (például a lefekvés előtt nehéz ételek fogyasztása) válthatják ki. Probléma akkor van, ha az ilyen, vagy ehhez hasonló rémálmok gyakorivá, visszatérő jellegűvé válnak. Ez esetben valamilyen elfojtott érzés, feldolgozatlan bánat, csalódás állhat mögöttük.
Üdvözlettel,
Erzsébet
+1 #605 Rosta Erzsébet 2014-08-22 13:10
Kedves Vanessa! – Re: #603
Mivel csak annyit árult el magáról, hogy nincs gyermeke és nem dohányzik, nem sok támpontom van az álma értelmezéséhez. Az például, hogy álmában dohányzik, holott a való életben nem, arra utalhat, hogy szeretné megóvni magát és a környezetét az érzelmeitől. Ugyanakkor az álombéli kisfiú kérésére - akiről nem tudni, hogy az öné vagy másvalakié-e - azonnal eloltja a cigarettát, vagyis ha valaki (jelen esetben egy gyámolításra szoruló kisfiú) zavarónak találja ezt, nem ragaszkodik az elhatározásához . A kezében tartott kisfiú arra is utalhat, hogy szeretne saját családot, esetleg gyermek után vágyakozik. De az sem kizárt, hogy az álma értelmezése szempontjából a gyermek neme az érdekes, ekkor a kezében tartott kisfiú azt jelezheti, hogy személyiségében kevés a fiús vonás, túlságosan nőies. Továbbá a dohányzásnak lehet olyan jelentése is, hogy valamilyen függőséget kiváltó kapcsolata vagy szokása van a valódi életében.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #604 Rosta Erzsébet 2014-08-22 11:47
Kedves Klaudia! – Re: #602
Érdekes a visszatérő jellegű álma, ugyanis - a többséggel ellentétben - a földtől való elválást, vagyis az emelkedést (ami olykor a repüléshez hasonló érzéseket hordozhat) némi szorongással, a zuhanást viszont nyugalommal éli meg. Mivel vagy egy tornádó kapja fel, vagy a pad végére - melyen ül - valaki teljes erejével ráugrik, és ettől emelkedik a magasba, mostanában olykor attól félhet, hogy „elveszítheti a lába alól a talajt”.Talán túl sok terhet hordoz a vállain, vagy nem kap elég segítséget (ez utóbbira amiatt gondolok, hogy rendszeresen a hátára esik), azonban nem esik kétségbe, és felelősségtelje sen minden erejével azon van, hogy megóvja a gyermekét. Ez minden alkalommal sikerül is, sőt - annak ellenére, hogy földre érkezve nem a talpára, hanem a hátára esik, nem sérül meg, és még csak fájdalmat sem érez. Ezzel a tudattalanja azt jelezheti, hogy fizikailag és érzelmileg egyaránt jó terhelhető. Lehetséges, hogy ébrenlétben aggódik (valószínűleg fölöslegesen) valami miatt, és éppen az ismétlő álma az, ami próbálja megnyugtatni.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #603 Vanessa 2014-08-22 09:12
Kedves Erzsébet!
Azt álmodtam,hogy egy fiú gyermeket tartok a kezemben,és közben dohányzom (ami a valóságban egyik sem létezik)..a kisfiú megkér arra,hogy oltsam el a cigarettát,mert zavarja,így én el is oltom,és a karomban vele sétálok tovább.Nem tudom,mit jelenthet,ezért kérem az ön segitségét.
Üdv.
-1 #602 Klaudia 2014-08-17 22:32
Kedves Erzsébet!

Pár hónapja született meg első gyermekem. Azóta van egy rendszeresen visszatérő álmom, amit nem tudok sehogy se értelmezni. Az álom lényege az, hogy valamilyen módon nagyon magasra felrepülök (pl. felkap egy tornádó, vagy ülök egy padon és teljes erőből vki ráugrik a másik végére). Egy pillanatra megijedek, majd a következőben már teljes nyugalom áraszt el, és figyelek, hogy a hátamra essek. Amikor az emelkedés zuhanásba vált, már teljes bizonyossággal tudom, hogy jól fogok landolni. Minden alkalommal a hátamra esek, semmim nem sérül meg, semmim nem fáj, és teljesen biztonságban érzem magam, mintha mi sem történt volna. Illetve ami még fontos, hogy a kisfiam általában az ölemben van, és mindig próbálom szorosan tartani. Neki se lesz soha baja, és egyáltalán nem ijed meg. Ezután pedig mindig felébredek.
Mivel az álom nem félelmetes, nem okoz gondot újra és újra átélni az élményt, de furdalja az oldalam a kíváncsiság, hogy milyen lelki dolog húzódik meg mögötte.
Válaszát előre is köszönöm.
Üdvözlettel: Klaudia
0 #601 Klaudia 2014-08-17 08:11
Kedves Erzsébet!
Álmomban itthon voltam, és egy ember akti csak látásból ismerek, feljött hozzánk innivalót kérni a tömblakásba. Az a lényeg mikor innivalót adtam neki elkezdett erősön büfögni mire , egyszer kimeredtek a szemei és fenékre ült, majd hát dűlt. Lila zöld kék minden színű lett egyből. és vergődött. Szüleimnek hiába szóltam nem foglalkoztak vele. Kivéve anyám szaladt megnézni, de elsápadva jött vissza az ajtóból. Gyorsan telefont kerestem , nehezen pánikba esett mentőt hívtam. Míg vártuk , hogy kiérjenek kimentem, mire a lány az ajtóba aki rosszul volt. Eltűntek róla a foltok/színek, és nevetve gurult a folyosón. Majd közben a szembe szomszédba is nyitott volt az ajtó, és egy ember kúszott át segítséget kérve be hozzánk, fél lábbal. Segítséget kérve, nem értettük az egészet mi a baja. Mire egy másik ember szaladt be hozzánk fűrésszel, és végig néztem ahogy levágja a lábát az összes embernek/szülei mnek akik velem voltak. Majd oda jött és levágta az egyik lábam, könyörögtem neki, de levágta a másikról a húst majd teljesen az egész lábam. (Felkeltem , majd vissza aludtam) - és tovább álmodtam , de ekkor már a világvégéről. Bújkáltunk a néger emberek elől. Mamát pedig láttam hogy elverik a négerek, mert adott vizet kistestvéremnek . Rózsaszín volt az ég. Kistesóm is elkapták a négerek, de ő elmenekült kiugrott a kerítésen és futott egy kocsi után. Felpattant a kocsira kapaszkodott. A kocsi előtt volt még 1 kocsi ami pont vele szembe jött, aki üldözte ember kistesóm, rálőtt és kistesómék előtti kocsi frontálisan ütközött kistesómékba, és ott szörnyet halt mindenki aki benne volt.
0 #600 Zsuzsi 2014-08-15 10:21
Kedves Erzsébet!Azt álmodtam,hogy kiköltöztem a legjobb barátnőimmel Kaliforniába!Eb ben igazán engem csak az lepett meg amikor egy sétánk alkalmával egy férfivel aki nem tudom miért,de nagyon ismerős volt nekem, buszra száltunk és semmi komoly nem is történt addig amíg hirtelen a busz neki nem ment egy csöveket szálító autónak, az autó tartalma perepült a busz elején és át is lyukasztott volna,ha a férfi elém nem ugrik így őt érte az ütés és át nem lyukasztotta a cső a hasát, utolsó lehelletével pedig azt mondta,hogy szeret!Engem inkább az zavart,hogy nem értettem miért álmodtam ezt,de az is ,hogy egymás után még hatszor átéltem!Mégis mit akar ez jelenteni??
0 #599 Rosta Erzsébet 2014-08-13 14:11
Kedves Judit!
Az álmának kezdete, melynek során egy kisebb társaságban vidámparkba indulnak, azt jelzi, hogy több kikapcsolódásra , lazításra és örömre lenne szüksége. Mivel a vidámparkoknak szinte elmaradhatatlan „kelléke” (helyszíne) a szellemvasút, útközben a maszkos fiatalok megjelenése - mivel álomról van szó - egyáltalán nem rendkívüli, már csak azért sem, mert a maszkjuk csak rémisztő, de nem félelmetes. Ám - miután leszállnak - nem a vidámparkot találják meg, hanem egy ismeretlen épületet, ahol az elhunyt nagymamájával találkozik. Ő azonban menekül Ön elől. Ez azonban nem azt jelenti, hogy haragszik valamiért, vagy fél Öntől, hanem valószínűleg a tudattalanja üzeni, hogy - bármennyire is szerette - ideje lenne már „elengednie” őt. Talán épp ehhez lenne szüksége önfeledt kikapcsolódásra . A következő kép szerint azonban ez nem fog könnyen menni, mert - anélkül, hogy bármiféle fenyegetés érné - félelmet érez és bezárja magát az idegen fiuk megjelenésekor. Ez utóbbit abból gondolom, hogy - mivel az idegenek személyiségének az ismeretlen oldalát jelenítik meg, az elzárkózás előlük azt jelzi, fél önmagába nézni.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #598 Judit 2014-08-11 08:10
Kedves Erzsébet!

Ma nagyon furcsa álmom volt. Azt álmodtam hogy én és 2 lány meg egy fiú elindultunk vidámparkot keresni,mi felszálltunk a buszra és az egyik megállóban,masz kos fiatalok szálltak fel mindegyiknek rémisztő de nem félelmetes maszkja volt,aztán mi a következő megállóban leszálltunk, elindultunk vidámparkot keresni, de helyette egy épületet találtunk,mi bementünk oda és minden helyiséget végig néztünk, ahogy én ott állok megpillantottam a 11 hónapja elhunyt nagymamámat én rögtön elindultam felé,de ő szinte menekült előlem hátra nézve ment előre,én kiabáltam utána álljon meg de ő nem állt meg,aztán egyszer csak bement egy szobába a szoba ajtón ablak volt így benéztem az ablakon és ő leült a szobában és elkezdett énekelni,én beakartam menni de mivel be volt kulcsolva az ajtó nem lehetett bemenni és akkor dühösen mondtam neki jó akkor ne gyere ki és ott hagytam,vissza mentem ahhoz a 3 emberhez akikkel voltam,ott benn volt mindenféle kacat ők nézegették azt, én meg észre vettem hogy más is van rajtunk kívül kinn pár fiú,én gyorsan bezártam az ajtót és a láncot is körbe tekertem a zár körül de közben meg aggódtam nehogy bejöjjön az a pár fiú az ajtón és ennyi volt...
A nagymamámmal mindig jó volt a kapcsolatom épp ezért nem értem mért nem állt meg nekem miért haragudott rám? várom válaszát köszönöm.....
0 #597 Rosta Erzsébet 2014-08-09 08:21
Kedves Mónika! – Re: #594
A megcsalás álma ritkán szól a partner hűtlenségéről, inkább a saját félelmeinket, bizonytalanságu nkat fejezi ki. Két éve, amikor a kapcsolatukat szorosabbra fonták, valószínűleg ez lehetett a helyzet, vagyis minden bizonnyal igaza volt a párjának. Hogy akkoriban konkrétan mi lehetett ismétlődő álmainak az oka, csak valószínűsíteni tudom, ugyanis egy kapcsolat kezdetén általában a korábbi rossz tapasztalat (megcsalás, elhagyás), az egyedülléttől való félelem, vagy az önbizalomhiány vezethet ilyen visszatérő álmok kialakulásához. Most viszont úgy érzem, hogy - bár reggelente zaklatottan ébred - az álomsorozata egy „gyógyító folyamat”, azaz a tudattalanja ily módon - volt partnerét a szeretetére érdemtelennek mutatva - próbálja „kirángatni” elkeseredéséből.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #596 Rosta Erzsébet 2014-08-09 06:30
Kedves Kriszta! - Re: #593
Feltételezem, hogy Ön az álomgazda, és azt is, hogy valójában nem szerelmes. Az utóbbit azért, mert ha valaki ébren szerelmes - mivel intenzív érzéseket táplál valaki iránt - teljesen természetes, hogy álmában is hasonló érzéseket él át. Ha viszont nem ez a helyzet, akkor az álma arra utalhat, hogy nem kap elég szeretetet. Az ember természetes szükséglete, hogy elfogadják és tartozzon valakihez.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #595 Rosta Erzsébet 2014-08-09 03:26
Kedves Viktória! – Re: #592
Mivel semmit sem írt magáról, és azt sem közölte, hogy az álmait milyen érzésekkel élte meg (a nyakán lévő nagy vérző sebbel kapcsolatban is csak attól félt, hogy összevérzi az ágyneműt), kérdésére csak általánosságban tudok válaszolni.
Általában olyankor vannak az embereknek apokaliptikus álmai, amikor érzelmi és drámai változásokat élnek át. Az ilyen álmokat kiválthatják a hormonális változások (pubertás, menopauza), egy szeretett hozzátartozó elvesztése, szakítás vagy válás, és egyéb társkapcsolati problémák. Az álombéli „világvége” tulajdonképpen egy menekülési mechanizmus, melynek az a célja, hogy ne kelljen szembenéznünk a drámai módon megváltozott környezetünkkel . Olykor az apokalipszis álma egy kellemes, gondtalan életvitel végét is jelezheti.
A vérző seb, melyet a nyakán látott álmában, valamilyen stresszre vagy aggodalomra utalhat, de az is lehet, hogy mostanában valami rossz történhetett Önnel, és a felépülési, gyógyulási folyamattal lehet kapcsolatos.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #594 Mónika 2014-08-08 08:49
Kedves Erzsébet,

Arra kérem segítsen nekem megfejteni egy álomsorozatot.

Most lett vége egy kétéves kapcsolatomnak, közvetetten egy másik nő miatt, de nem volt szó megcsalásról. Azóta folyamatosan minden egyes este azt álmodom, hogy a volt párom más-más nőkkel csal meg.

Mikor két éve összejöttünk, akkor is folyamatosan ezt álmodtam, de akkor Ő azt mondta, hogy ez annak a jele, hogy mennyire szeretjük egymást, és hogy hűséges.

Teljesen össze vagyok zavarodva, és lassan már aludni sem merek, mert borzasztó minden reggel így kelni.

Remélem tudsz nekem segíteni.

Köszönettel, Mónika
0 #593 Kriszta 2014-08-07 18:26
Es mit jelent az, ha valaki azt almodja, hogy szerelmes? :lol:
0 #592 Bősz Viktória 2014-08-07 13:22
Kedves Erzsébet!
Kérem, ha tud segítsen megfejteni az álmaimat.
Mostanában visszatérő jelleggel vannak apokaliptikus (világvége) álmaim. Egyik éjjel azt álmodtam, hogy jeges áradat önti el az utcákat. Olyan is volt, hogy robbanás szemtanúja voltam, amit mindent elpusztított. Másik éjjel azt láttam, hogy egy ház a szemem előtt omlik össze. Mire utalhatnak ezek?
Illetve a seb? Tegnap éjjel álmomban egy nagy, vágott seb volt a nyakamon, ami össze volt varrva, de vérzett. (Álmomban még féltem is hogy összevérzem az ágyneműt)

Előre is köszönöm a válaszát!
0 #591 Egy kedves idegen 2014-08-07 07:01
Kedves Erzsébet!

Köszönöm a válaszát!

Egy kedves idegen
0 #590 Rosta Erzsébet 2014-08-06 13:58
Kedves Éva! – Re: #583
Egészen biztos benne, hogy nem szeretnének több gyereket? Azért kérdezem, mert ahogyan az álmáról ír, ezzel kapcsolatban kétségek ébredtek bennem. Talán a körülményeik, vagy egyéb okok miatt nem szeretnének még egy gyermeket vállalni. Ha viszont eredetileg is három gyermeket akartak, és boldogok, hogy vágyuk teljesült, az álmát szimbolikusan kell értelmezni. Ez esetben az álmában megszülető fiúgyermek, akit boldogan szoptat valamilyen titkolt vagy ki nem mondott - új, vagy egy régóta magában dédelgetett - tervének megvalósítását (vagy megvalósíthatós ágát) jelképezi. Talán azt üzeni, hogy nyugodtan vágjon bele, sikerülni fog, és örömét leli benne.
A repülésről, mivel meglehetősen gyakori álom, egyszer majd hosszabban is írok, most csak annyit jegyzek meg, hogy egyáltalán nem lep meg, hogy csodálatos érzésként élte meg, ugyanis a repülés a szabadság szimbóluma. Olyankor szállunk a magasba álmunkban, amikor megszabadulunk a terheinktől, túl vagyunk egy nehéz döntésen, sikerül lebontanunk a korlátainkat, melyek akadályt képeznek cselekedeteinkn ek és gondolatainknak . A repülés egyet jelent a relaxálással, kreativitásunk kiélésével…
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #589 Rosta Erzsébet 2014-08-06 13:31
Kedves Zsanett! – Re: #571
Rövid bejegyzésében négy álmát is felsorolta, azonban önmagáról, az életkörülményei ről, valamint az álmai milyen kapcsolatban lehetnek az életével, semmit sem árult el, ezért kérdésére csak személytelenül - az egyes álomszimbólumok ismertetésével - tudok válaszolni.
Az, hogy kirabolták, arra utalhat, hogy önazonossági válságot él át, vagy valamilyen veszteség érte az életében. Esetleg valaki „ellopta” a sikerét, vagy a bizalmat, amit korábban szerzett magának.
Álomban a bőr megégetése zavarodottságot , kellemetlen következményeke t vagy fájdalmat okozó tetteket jelezhet. Valószínűleg nem örülnek annak, amit tesz, vagy nem szabadna megismételnie.
Az, hogy álmában fogorvoshoz kerül, aki a szuvas fogát fájdalomcsillap ítás nélkül kezeli, arra figyelmeztet, hogy valamit elhanyagolt, és ez fájdalmas következményekk el járhat.
A csonttörés pedig arról árulkodik, hogy felfogta, realizálta a terve, vagy elképzelése gyengeségét. De az is lehet, hogy valamilyen - a közelmúltban átélt - csalódást, veszteséget jelez a törött kisujj.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #588 Rosta Erzsébet 2014-08-06 13:11
Kedves Renáta!
Erős érzelmek köthették a nagymamájához, sok kellemes percet tölthettek együtt, mert a leírásából úgy látom, hogy nagyon felzaklatta a halála. Mivel még csak két hete távozott az élők sorából, természetes, hogy körülötte forognak a gondolatai, s így az sem meglepő, hogy gyakran vele álmodik. Viszont úgy tűnik, hogy egyelőre még nem képes „elengedni” őt, ezt jelzi álmával a tudattalanja is. Ha ez hetekkel később sem változna, alaposabb önvizsgálatra leeht szüksége.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #587 Renáta 2014-08-06 11:46
Kedves Erzsébet!

Nagyon fura álmom volt,a nagymamám 2 hete körül halt mag! azóta folyamatosan vele álmodozok,már amikor tudok aludni. A mostani álmom viszont nagyon fölzaklatott. azt álmodtam hogy a kórházban voltunk ahol meghalt a nagymamám,és épp akkor jelentették be hogy elhalálozott,vi szont csak a hangokat hallottam és nem láttam semmit csak feketét.pát másodpercre rá meg szorító érzést éreztem mind két kezemen....a nagymamám volt az de nem láttam csak éreztem hogy ő az. Rettenetesen szorított nagyon melegek voltak a kezei és azt mondogatta,hogy gyere velem! húzott maga után. Majd ugy engedett el hogy kiabálni kezdtem hogy Segíts istenem! Erzsébet Ön szerint ez mit jelenthet? Kérem segítsen! Előre is köszönöm :)
+1 #586 Rosta Erzsébet 2014-08-06 10:36
Kedves „Egy kedves idegen”! – Re: #572
Az álomban kihulló fogakról korábban részletesen írtam, ezt most nem ismétlem meg, viszont annyi kiegészítést tennék hozzá, hogy a fogak gyakran az énképünk gyökereit és a döntéseinkben megjelenő értékeinket, személyes prioritásainkat jelenítik meg. Rendszerint akkor álmodunk a fogaink elvesztéséről, amikor egy olyan kompromisszumot kötünk - még ha ezt jó célból is tettük - mely aláássa a szelfünket, a magunkról alkotott kép valahol belül megsérül. Ez nem szükségszerűen rossz, azonban - megértve a veszélyeket - a konfliktust mindenképpen fel kell oldanunk, és hosszú távú megoldást kell keresnünk.
A találkozás halott szeretteinkkel álmunkban azt jelzi, hogy mindennapjaink során a tudatunk átalakulóban van. Bár tudjuk, hogy végleg eltávoztak, az emlékeink, a velük átélt élményeink és a tulajdonságaik alapján álmunkban újrateremtjük őket. Az, hogy az énképét megrázó álmát - melyben sorra hullnak ki a fogai - követő (délutáni) álmában a szeretett édesanyja jelent meg, nem lehet véletlen. Talán éppen az ő továbbélő szeretete az, amiből erőt meríthet. Ugyanakkor az álma azt is jelzi, hogy azok a tulajdonságok, melyeket az édesanyjában csodált és nagyon szeretett, egyre jobban Önre is jellemzőek. Az álombéli társalgásnak épp az a célja, hogy ez tudatosuljon Önben. Az álma újra összekapcsolja azzal, amiről azt hitte, hogy örökre elveszett. Újraegyesült mindazzal, amit az édesanyja jelentett Önnek. Érzelmileg még álomban is felkavaró megélni azt, hogy a szerettünk - akiről tudjuk, hogy fizikailag nincs már velünk - tulajdonságai, értékei tovább élnek bennünk, és ezért még nagyobb szeretettel, tisztelettel gondolunk rájuk.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #585 Rosta Erzsébet 2014-08-06 10:27
Kedves Vanda! – Re: #578
Általában olyankor álmodjuk azt, hogy valaki követ, vagy leselkedik ránk, amikor a „szőnyeg alá söpörjük” a gondjainkat, problémáinkat. Ezek ugyanis, attól, hogy nem veszünk tudomást róluk, nem tűnnek el. Ha azt szeretné, hogy a kellemetlen álmai megszűnjenek, ezekkel a kihívásokkal szembe kell néznie. Ha viszont nem zaklatásról van szó, hanem valaki egyszerűen csak figyeli Önt, az arra utalhat, hogy túlságosan beletemetkezett a munkájába, vagy a kapcsolatába. Nincs egészséges magánélete, és a tudata alatt úgy érzi, hogy kritizálják, illetőleg fürkésző szemek figyelik. Persze, ha való életben is azt tapasztalja, hogy figyelik, vagy a titkai után kutatnak, az esetben ez az álmában is megtörténhet.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #584 Rosta Erzsébet 2014-08-06 09:34
Kedves Csilla! – Re: #579
Mivel az álma és a való élet között oly sok az egybeesés, nem hiszem, hogy szimbolikusan kellene értelmezni. Már csak azért sem, mert egy költözés – amit már tervbe vettek – jelentős változást hoz az ember életében. Valószínűleg olykor önkéntelenül is ekörül forognak a gondolatai, így nem csoda, hogy álmában vonatra szállnak, és egy olyan helyre mennek, mely hasonlít költözésük céljához, a párja szülővárosához. Ide egy alagúton áthaladva érkeznek, ami azt jelzi, hogy a változás ténye egyre inkább Önben is tudatosul.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #583 Éva 2014-08-06 08:07
Kedves Erzsébet!
Ha van ideje, kérem írja meg mit jelenthet az álmom. Azt álmodtam, hogy kisfiam született és szoptattam őt. Nagyon jó érzés volt maga a tudat, hogy gyermekem született, és olyan természetes is volt. Hozzáteszem, hogy már van 3 gyerekünk és többet nem szeretnénk. Mit jelenthet az álmom?
Ezenkívül régebben sokszor repültem álmomban, sajnos mostanában nem. Csodálatos érzés! Ez mit jelent?
Köszönettel,
Éva
0 #582 Rosta Erzsébet 2014-08-05 11:02
Kedves Gréta! – Re: #570
A lábak álomban azt jelzik az álmodónak, hogy a tudata mélyén milyennek érzékeli az önbizalmát, vagy a támogatottságát a világban. Mivel álmáaiban a lábfájása, vagy egyéb ok miatt csak nagyon nehezen képes előrehaladni, úgy tűnik, hogy „megakadt valahol”. Ez vagy az érzelmeivel, vagy a jelenlegi élethelyzetével lehet kapcsolatos. Az sem zárható ki, hogy az önértékelésével van a baj, s ezen kellene változtatnia. Mint írja, zavarja, hogy nem dolgozik, ugyanakkor - bár igyekszik az egyetemi feladatait ellátni - van némi elmaradása. Mivel az álmai visszatérő jellegűek, és - mint jelzi - gyakran nem képes kipihenni magát, valamit tennie kellene, hogy a „tudattalanja megnyugodjon”. Legelőször azt kellene magában tisztáznia, mennyire csorbítja önérzetét a kielégítetlen szabadságvágya (aki támogatásra szorul, nem teljesen szabad), illetve, hogy jelenlegi helyzete miként egyeztethető össze értékrendjével és érzelmeivel. Ha megtalálja az egyensúlyt, valószínűleg a rossz álmai is elmúlnak.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #581 Rosta Erzsébet 2014-08-05 09:24
Kedves Noémi! – Re: #569
Mindkét álmában bikák fenyegetik vagy üldözik, ami azt jelzi, hogy menekül a problémái elől. Ez nem jó jel, mert ha továbbra sem szembe velük, nem próbál megoldást találni rájuk, könnyen bekövetkezhet, amitől fél. Az viszont, hogy a második álmában feltehetően valamelyik hozzátartozója lett a bika áldozata, szimbolikusan arra utalhat, hogy a legrosszabb dolog is bekövetkezhet. A sírva ébredése pedig az érzelmi frusztráltságát , kétségbeesettsé gét jelzi.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #580 Rosta Erzsébet 2014-08-05 08:51
Kedves Evita! – Re: #568
Az első álmával - mivel a megfejtéséhez semmi támpontot nem adott - nem igazán tudok mit kezdeni. Egyébként abban nincs semmi különös, hogy az álmunkban látott - érzésünk szerint idegen - személyhez hasonlóval a való életben is találkozunk. Ez egyáltalán nem tekinthető prekognitív (próféciás) álomnak. Sőt még az sem biztos, hogy valóban idegen az illető, mert lehet, hogy már láttuk valahol, csak a külseje nem tudatosult bennünk. Ez utóbbi jelenségről azt is mondhatnánk, hogy a dézsavü ellentéte, vagyis valamit, amit korábban már átéltünk, új eseményként élünk meg.
A második álma, vagyis a heves szívverés, mely felébredve is folytatódott, viszont már figyelmet érdemel. Az értelmezéséhez azonban többet kellene tudnom az álmáról, voltak-e más szereplői, mi történt előtte, mi váltotta ki a heves szívverését. Azt sem ártana tudnom, hogy ébrenlétben mennyire követi az intuícióit, figyel oda az érzéseire, egyáltalán hallgat-e a szívére. A feltett kérdésekre adott válaszok már csak azért is fontosak lehetnek, mert álomban a szívroham - különösen, ha ismétlődő az álom - azt jelezheti, hogy rossz útra tért, nem lesz annak jó vége, ha elfojtja érzéseit és mindenben csak a racionalitást keresi.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #579 Csilla 2014-08-04 12:53
Kedves Erzsébet!

Szeretném megkérni hogy értelmeze eme álmomat.
A párommal egy vonat állomásra érkeztünk,ahol nem tudtunk jegyet venni a vonatra,de ennek ellenére felszálltunk rá.A vonat belülről régi stílusú volt,ahol egy étkező vagonban ültünk,ahol fehér inges és fekete mellényes emberek mászkáltak fel alá.Az utazás során egy alaguton mentünk át,az alagutból kiérkezve egy dimbes-dombos tájhoz érkeztünk amit macsaköves út szegélyezett ahol emlékem szerint le is szálltunk a vonatról.
Nem tudom az álom szimbólikus jelentésü e,vagy sem,de tervben van hogy egy másik városban költözünk oda ahol a párom született,a várost dombok ölelik körül és a belváros macskaköves.Nem tudom van e összefüggés a dolog között vagy szimbolikus jelentésű volt ez az álom.Előre is köszönöm válaszát!
0 #578 Sárközi Vanda 2014-08-04 06:45
Üdvözlöm.Nagyon furcsa álmom volt.Az előzményekre nem emlékszem,csak arra,hogy Édesanyámék házában voltunk este volt én a konyhában voltam amikor észrevettem,hog y az udvarunk felöli ablakból egy ismeretlen fekete öltönyös férfi bámul.Az arcát nem láttam csak,hogy talpig feketében van,fekete öltöny,nadrág.N agyon megijedtem tőle és ezt már nem először álmodom.Azóta olyan furcsa rossz érzés kerülget.Vajon ez mit jelenthet?Köszö nettel:Vanda
0 #577 Rosta Erzsébet 2014-08-03 16:33
Kedves Mónika! – Re: #573
Ha nem írta volna, hogy kicsit meg volt rémülve, továbbá azt, hogy az utóbbi időben gondok voltak az életében, az első gondolatom az lett volna, hogy álma szembenállására az uralkodó nézettel, illetőleg a közvéleménnyel valóellenszegül ésére utalhat, ugyanis ha valaki szembe megy a többiekkel, kihívhatja a környezete ellenszenvét maga ellen, és ezáltal megnehezítheti céljai elérését. Ám az Ön esetében valószínűleg nem erről van szó, leírásából nem érződik a szándékosság és a dacolás a szabályokkal. Inkább vétlenül, tévedésből választhatta a rossz irányt, túl sok stresszen mehetett át, és ez kényszeríthette rossz irányba, ezért megy pont az ellenkező irányban, mint amerre haladni szeretne. De az is lehet, hogy minden „összegubancoló dott” az életében, s ezért nem tudja, hogy tulajdonképpen merre is kellene haladnia. És végezetül abból a fél mondatából, hogy - noha megtalálta a maga számára megfelelő munkát, de nem érzi magát biztonságban - arra is gondolhatok, hogy álmával a tudattalanja figyelmezteti az ébren esetleg nem észlelt veszélyekre, illetőleg arra, hogy talán még mindig nem tudja biztosan, hogy mit szeretne.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #576 Anica 2014-08-03 14:39
Köszönöm szépen a válaszát! :) Ezt a megkönnyebbülés t! :) A lányom 1 hétig nyaral a nagyszülőkkel + óvodát is vált szeptembertől + az öccse most megy bölcsődébe én meg teljesen új munkaterületre dolgozni, így elég feszült is vagyok.
Még egyszer köszönöm! ♥
0 #575 Rosta Erzsébet 2014-08-03 14:16
Kedves Anica!
Bár idő előtt felébredt, a körülmények figyelembevétel ével a leírását úgy értelmezem, hogy a kislányát elrabolták. Általában olyankor álmodnak ilyet az anyák, amikor úgy érzik, hogy az élet „eltávolítja” tőlük a gyermeküket. Például nem láthatja eleget, a sok munkája tennivalója miatt nem tölthet vele annyi időt, amennyit szeretne, vagy valami miatt másnál - volt férjnél, testvérnél, esetleg távol élő rokonnál - van a gyermeke. Olyankor is álmodhatunk ilyet, amikor a gyermek életében változás történik, óvodába vagy iskolába kerül, vagy kezd felnőni, azaz lassanként megszűnik kisgyermek lenni. Az álma meglehetősen élőre sikeredhetett, hiszen felébredve még a kocsi rendszámára is pontosan emlékezett. Ettől azonban nem kell aggódnia, mert az álma - ha csak a való életben nem akarja valaki elvenni Öntől - nem jelenti azt, hogy veszély fenyegeti a gyermekét, vagy le kellene mondania róla. Álmát az is magyarázhatja, ha mostanában aggódott valamiért a lánya miatt, például először hagyta magára egy bébiszitterrel, vagy a szülői elképzelésével össze nem egyeztethető társadalmi, vallási vagy morális nyomás okozhatta az álmát inspiráló szorongást. Persze az is lehet, hogy mostanában nagyon stresszes időszakot élt át, ami - ha nincs ideje az embernek kipihennie magát - az elképzelhető legrosszabb rémálmot válthatja ki.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #574 Anica 2014-08-03 12:02
Kedves Erzsébet!

Reggel óta nyugtalanít az álmom. A 4 éves lányommal álmodtam. Beszélgettem az utcán valakivel (ahol felnőttem, nem ahol most élek) és a lányom mellettem csacsogott. Mikor elhallgatott tudtam gond van és rohantam megnézni. Csak annyit láttam, hogy egy kék autóban ül két idegennel. Rohantam a kocsi után még a "rendszámát" is láttam, ami belém égett, mert fel is ébredtem. Y33-Z74 Reggel óta agyalok, mi volt ez az álom. Segítene?
0 #573 Mónika Molnár 2014-08-01 21:53
Kedves Erzsebet,
Tegnap furcsa almom volt. Nem sok mindenre emlekszem, csak arra hogy vezetek,de szembe a forgalommal. Ha jol emlekszem,egy kicsit meg voltam remulve. Nem mondom,hogy nincsenek gondok az eletemben, mert ket eve minden kicsuszott a labam alol. Ket honap kulonbaeggel lett vege a kapcsolatomnak es a munkamnak. Van egy 5,5 eves remek Kisfiam es keresem a szamomra megfelelo munkat. Most ugy erzem megtalaltam,de mivel egyelore nem fix jovedelem,a biztonsagot meg nem erzem. De hiszek benne. Azt hiszem. :)
Mit jelent ez az alom? mit szeretne nekem mondani?
Koszonom a valaszat. Moni
+1 #572 Egy kedves idegen 2014-08-01 14:56
Kedves Erzsébet!

Furcsa álmom volt a minap. Már az éjjel azt álmodtam, hogy ráharaptam a fogamra, erre az elkezdett rohadni, míg végül kihullott. Az első kisörlőm, aztán a szemfogam, majd a jobboldali metszőfogam is. Mind a három egymás mellett. Vérezni nem vérzett, de éreztem, hogy fáj és nagyon rossz volt felébredni. Aztán ezután délután is lefeküdtem aludni, mert fáradt voltam és képzelje édesanyámmal álmodtam, aki 14 éve meghalt, még kislány koromban. Ültünk itthon a szobában egy körben. Régicsoporttárs aim az egyetemről, akik nem igazán voltak a barátaim, a legjobb barátnőm, majd anyu és én. Beszélgettünk valamiről. Azt mondta anyu, hogy pályaválasztási tanácsadót is fogadott, mikor tovább tanultam. Ami abszolút nem lehetséges, hiszen akkor már nem is élt. Aztán felém fordult és megölelt. Azt mondtam neki ekkor, hogy szeretlek, erre ő, hogy ő még jobban. Majd erre azt mondta, hogy akkor minden a legnagyobb rendben. Majd odafordultam még egyszer és azt mondtam neki, hogy mindent a lehető legjobban csinált, nem rontott el semmit. Ekkor felkeltem és patakokban folyt a könnyem. Rossz érzés volt felkelni. Kellett néhány perc, mire rájöttem, hogy ez csak egy álom volt. Kérem, mondja meg mit jelentenek ezek az álmok, leginkább a második, mert az nagyon nyomaszt. 2 éve már, hogy nem álmodtam a halott édesanyámmal.
Előre is köszönöm válaszát:
Egy kedves idegen
0 #571 Zsanett 2014-07-29 08:48
Kedves Erzsébet napok óta furcsaságokat álmodok. Két napig azt , hogy mentem haza a unka után és kiraboltak. utána meg azt hogy grilleztünk, és én csináltam a tüzet, de megégettem magam vagyis mindkét kézfejem egy nagy darab kieső parázzsal . Most meg el kellet mennem fogorvoshoz, és nem adott fájdalom csillapított ,és úgy kezdte el fúrni a fogam ami rettenetesen fájt. és később megnyaralni voltam és eltört a kisujjam, egy rejtett törés volt benne... Mit jelentenek ? Köszönöm a válaszát ! Zsanett
-1 #570 Gréta 2014-07-29 08:48
Kedves Erzsébet!
Körülbelül egy éve már, hogy ha álmodom is valamit, akkor az valami rossz...kelleme s álmom régen nem volt! Mostanában is ez a helyzet, kipihenni nem bírom magam, vagy hajnalban ébredek, vagy pedig délelőtt, de természetesen rossz álmokkal. Egyre gyakrabban álmodom azt, hogy nehezen járok, nem haladok, pedig nagyon sietnék, vagy hogy az egyik lábam nagyon fáj, és szintén nehezen megy a járás. Igazából ehhez az életemből nem tudom mit tudok mit kellene írnom. Negyedéves joghallgató vagyok, amit csinálok rendesen, persze van elmaradásom. A párommal élek együtt, egyenlőre nem dolgozom, ami zavar.
0 #569 Noemi 2014-07-29 07:23
Kedves Erzsebet!

Lehet erdekesen hangzik, de kezd zavarni, hogy elég sokat almodom bikákkal. Ketto alom, ami eléggé megmaradt. Az egyik, ahol egy nagy betonfalnál állok, nezem , hogy merrol szalad a bika a falnak, hogy arrebb tudjak állni-amit ereztem,csak félelem. A masik, hogy sok idegen ember, koztuk en is rengeteg bika elol menekultunk, aztan valaki mondta , hogy meghalt valaki akit szeretek, ez nem tiszta , hogy ferjem, vagy melyik hozzzatartozom, szoval felszurta a bika es meghalt. En elkezdtem sirni, tovabb nem almodtam- ELore is koszonom!
0 #568 Éva 2014-07-28 20:43
Nekem volt 1 álmom. Egyik nap 1 idegen kislánnyal álmodtam és másnap egy ugyanilyen kinézetű kislány jött be hozzánk az üzletbe, annyi különbséggel, hogy a valóságban nem copfban volt a haja, hanem kiengedve. Aztán voltak olyan álmom amikor majdnem szívrohamot kaptam s erre ébredtem fel. Nyilalt a szivem, hevesen vert és alig tudtam visszaaludni. A napokban is álmodtam, de még nem teljesült be. Ha beteljesül, feltétlenül megírom.
0 #567 Rosta Erzsébet 2014-07-28 16:24
Kedves Ádám! – Re: #560
Bár lehet, hogy valamilyen - mára teljesen elfeledett - gyerekkorában hallott történet, vagy legenda emlékfoszlánya rekedt meg a tudattalanjában , és ez jött elő, ehhez kreált történetet az álmában, nem hiszem, hogy létező személyekről álmodott volna. A temető visszatérő megjelenése álmában inkább azt jelzi, hogy gondolatait a halál kérdése, ősei hagyománya, kulturális és szellemi öröksége foglalkoztatja. A temető gyakran azonban életünk, személyiségünk „elföldelt” részét, „eltemetett” emlékeinket, kapcsolatainkat is szimbolizálja. A sírkőnek viszont lehet üzenete, ám ehhez meg kellene tudni, kik láthatók a fényképen, hogyan éltek és haltak meg, továbbá, hogy milyen kapcsolatuk lehet a jelenlegi életével. Az elhagyott ház, ahol éltek - azt jelezve, hogy maga mögött hagyta a múltját - csak részben ad választ, és a bölcsességet szimbolizáló öregember sem sokat segít, bár elmondja, hogy megháborodtak és egyszerre haltak meg, de meg is ijed ettől, amivel azt sugallja, hogy a múltat nem szabad bolygatni.
Elgondolkoztató viszont, hogy ennyire tisztán emlékszik az 1757-es dátumra. Amikor egy szám többször is megjelenik az álmunkban, érdemes lehet feltenni a kérdést, kapcsolódik-e valamilyen módon a múltunkhoz vagy a jövőnkhöz, lehet-e valamilyen jelentősége az életünk szempontjából. Mivel itt egy meglehetősen régi dátumról van szó, érdemes végiggondolni, hogy a 17-es és az 57-es számokkal mi a helyzet. Nincs kizárva, hogy esetleg ezek valamelyik bírhat fontossággal.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #566 Rosta Erzsébet 2014-07-28 15:46
Kedves Szilvi! – Re: #554
Rendhagyó módon a végétől kezdem álmának értelmezését, az ugyanis, amikor sírásra ébredünk, azt jelzi, hogy egy korábbi - eddig elfojtott - sérelmünk vagy traumánk a felszínre tört, nem tudjuk többé eltitkolni, meg nem történtnek tekinteni, azaz mindenképpen foglalkoznunk kell vele. Az érzelmek ilyen heves kitörése ébredéskor arra utal, hogy változtatnunk kell a viselkedésünkön , életvitelünkön, hogy ismét visszanyerjük belső harmóniánkat. Álmának ilyetén történő befejezése nem lehet véletlen, ugyanis a barlang, melyet végigjár, álmában a tudattalanjának a bejáratát jelképezi, útja során a lelkének eddig ismeretlen területeit, mélyebb dimenzióit ismeri meg. Amikor a létrán mászik felfelé személyiségfejl ődésének egy új, magasabb szintje irányába halad, leesve viszont kénes vízben találja magát, ami viszont - barlangban lévén - az anyaméhet, a születés előtti életet szimbolizálja. A következő kép, a bíborossal vidáman éneklő gyermekek örömteli gyermekkorát, gondtalanságát idézhetik fel, ami viszont éles ellentétben állhat jelenlegi emócinális állapotával, mert e meghatóan idilli környezetből sírva tér vissza a valódi (ébrenléti) világba.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #565 Rosta Erzsébet 2014-07-28 15:17
Kedves Lamakid! – Re: #557
Általában olyankor álmodjuk, hogy börtönben vagyunk, amikor képtelenek vagyunk megbirkózni a helyzetünkkel, szembeszállni rokonainkkal, a hozzánk közelállókkal, vagy nem tudjuk levetkőzni a rosszkedvünket, azaz a tehetetlenségün k, aggodalmaink, értékrendünk, ambícióink vagy önmagunk túlértékelése miatt csapdába estünk. Bár látszólag ismeretlen külső erő áldozatai vagyunk, rá kell jönnünk, hogy a börtönfalakat nem mások, hanem félelmeink emelték körénk. Kilátástalanság unk mögött munkahelyi probléma, családi konfliktus vagy érzelmi elbizonytalanod ás állhat. Ilyenkor normálisan azonnal beindul a menekülési ösztön, a szorult helyzetéből szökni próbál az ember. Ön is megszökik, de csak akkor, miután megtudja, hogy a felesége elhagyta, és a fogva tartói nem engedik, hogy beszéljen vele és a döntése okát megtudja. A válás pontosítja a probléma forrását, valószínűleg nem bízik teljesen a párjában, ugyanakkor fél az egyedülléttől. Az pedig, hogy a párja nővére helyett megjelenő exével nem száll szembe, hanem a felébredésben keres előle menedéket, arra utalhat, hogy nem érzi önmagát elég erősnek. Zavarát, érzelmi felindultságát ébredése után sem képes leplezni, amit a felesége is rendre észrevesz. Ha az álma továbbra is megjelenik, talán nem ártana, ha beszélne róla a párjával.
Üdvözlettel,
Erzsébet
+1 #564 Rosta Erzsébet 2014-07-28 13:46
Kedves Rita! – Re: #559
Mindenekelőtt fontosnak tartom megjegyezni, hogy az álmaink - függetlenül attól, hogy alanyi vagy tárgyi álomról van-e szó - minden esetben a tudattalanunk „teremtményei”. Nagyon szoros kapcsolatnak kell lennie az álomgazda és az álmának „főszereplője” között, hogy az álom ne neki „üzenjen”. Ön viszont egy távoli lányismerősének az álmát írta meg, és arra kíváncsi, hogy mi jelenthet ez az Ön számára. Először is azt kellene látnom, hogy mit tud az ismerőse Önről, a volt párjáról, a kapcsolatukról, vagyis, hogy egyáltalán tárgyi álomként kell-e kezelni, s ha igen, lehet-e valamilyen racionális magyarázata az álmának. Ez csak az álomgazda hathatós közreműködéséve l deríthető ki, egyedül ő tudhat arra válaszolni, miért álmodhatott Önről. Ha erre nincs, vagy nem adható felelet, ismerősének álma ún. alanyi álom, melynek a szereplői az álomgazda személyiségének , szelfjének különböző oldalát jelenítik meg. Ez esetben az Önnek elmondott álma valójában neki üzent, megfejtéséhez ismerősének Önnel kapcsolatos érzései, életének aktuális eseményei nyújthatnak támpontot.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #563 Rosta Erzsébet 2014-07-28 12:56
Kedves Zsófia! – Re: #558
A másodunokatestv ér meglehetősen távoli rokon (vannak olyan családok, ahol a dédunokatestvér ek nem is ismerik egymást), akivel - bár vérségi kapcsolat köt össze bennünket - általában nem sok időt töltünk együtt. Ennek ellenére nem szabad negligálnunk, ha olykor vele álmodunk. Jelen esetben összejöttek valahol (egy furcsa épületben), és együtt múlatták az időt. Mivel - mint írja - nagyon régen találkoztak, és az álmához fűzött megjegyzéséből az is kiderül, hogy együtt érez vele, s a valóságban is örömmel találkoznának, az álma azt jelzi, hogy több időt kellene töltenie a családjával, a rokonokkal. Általában azokkal álmodunk, akikre ébrenlétben sokat gondolunk valamiért. Valószínűleg hiányozhat már az „unokatesói”, és e találkozás iránti vágya teljesült be álmában.
Üdvözlettel,
Erzsébet
+1 #562 Rosta Erzsébet 2014-07-28 12:28
Kedves Éva!
Az „érdekes álmait”, melyekről ír, prekognitív (látnoki) álmoknak nevezi az álomfejtés szakirodalma. Arról, hogy ilyen álmok valóban léteznek-e, vagy a tudattalanunkba n felhalmozódott információk feldolgozásának , esetleg csak a véletlennek tulajdoníthatók -e, megoszlanak a vélemények. Statisztikailag nem lehet (vagy szinte lehetetlen) igazolni, ugyanis álmaink többségét elfelejtjük, a jövőre utaló álmaink közül pedig valószínűleg elsősorban a beváltakra emlékezünk, ezeket jegyezzük meg. A „jövőbelátás” igazolására számos kísérlet történt, de vagy negatív eredményt hoztak, vagy a tudományosság próbáját nem állták ki.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #561 Éva 2014-07-27 10:36
Kedves Erzsébet!

3-4 éve érdekes álmaim vannak. Van amikor előre megálmodok dolgokat, idegenekkel vagy ismerősökkel. A napokban szinte 3 napon keresztül megálmodtam dolgokat melyből 1 valóra is vált. Mit tegyek, érdemes ezzel valamilyen formában foglalkoznom?
Üdvözlettel

Éva
+1 #560 Ádám 2014-07-22 17:10
Kedves Erzsébet! Már néhányszor visszatér a következő álmom, nem tudom, mi lehet a jelentése, van-e jelentése. Egy kis faluban élek, kb. 200-an laknak itt. Az álom a következő: Sétálok a faluban, egyszer csak a temetőben találom magam. Megállok egy sírkő előtt, amin van 5 fénykép. Egy család: szülők, két 16 év körüli fiú, és egy ugyanilyen korú lány. Arra emlékszem még, hogy a családfő 1757.-ben született, de a nevükre sajnos nem. Ami meglepő még, hogy a fényképen már meghalva szerepelnek. Tovább megyek, látok egy házat, ami sűrűn be van nőve bozóttal, nem lakik benne senki. Kérdezek egy öreg bácsit, ki lakik itt, nem szól semmit. Megkérdezek egy másikat, aki elmondja, hogy az a család lakott itt, akiknek a fényképes sírjuk van, egyszerre haltak meg, megháborodtak, megőrültek. Amint ezt elmondja, rögtön behív magához, és állítása szerint azonnal el kell bújnunk, mert olyan dolgot mondott el, amit nem szabadott volna. Itt az álom véget ér. Akárhányszor álmodom, mindig csak az 1757-es dátumra emlékszem a nevekre nem. Kíváncsiságból elmentem arra, ahol álmomban a házat láttam, azóta nem épült ott semmi, kopár a vidék. Vajon valóban élt személyekről álmodhatok, vagy nem is lényeges h kik voltak?
0 #559 Rita 2014-07-22 07:13
Kedves Erzsébet!
Egy távoli lány ismerősöm tegnap éjjel álmodott velem. Fontos tudni, hogy az illetővel régen nem beszéltünk, nem is tartjuk a kapcsolatot, de nincs köztünk harag vagy rossz viszony.
Az álom a következő volt:
"Ültünk egy padon,szürke szomorú idő volt,mint ma és azt kérdezted tőlem hogy "mit jelent,milyen èrzelmi értéke van egy gyűrűnek?" (Pontosan ezt,így kérdezted,felír tan éjjel)Aztán ránéztem a kezedre és nem volt rajtad gyűrű csak a helye làtszódott.(bal kéz gyűrűs)Szoromú voltál,olyan mély fájdalom ült az arcodon.nagyon sajnáltalak mert nem tudtam segíteni.
Aztán csak ültünk csendben egymás mellett."
Jelenleg a volt párommal akivel 6 hónapig voltunk külön előtte viszont 3 évig voltunk együtt újra szeretnénk rendezni a kapcsolatunkat, de még a bizalom visszaépítéséné l tartunk. Gyanítom, hogy ezzel lehet összefüggésben. Segítségét nagyon szépen köszönöm.
0 #558 Lukács Zsófia 2014-07-19 08:45
Kedves Erzsébet
Van két másodunokatesom egy lány betti és egy fiú pisti régota nem találkoztam velük de álmodtam bettiről hogy végre jönni fognak nálunk és jöttek is de nem a házunkba játszodott hanem valami furcsa épületben
De tudom hogy nem jöhetnek ide mert nagyon szegények és nincs pénzük és betti a várba dolgozik és ősszel meg a többi évszakban se tudnak eljöni de mi se tudunk elmeni válaszát előte is köszönöm
0 #557 Lamakid 2014-07-18 10:37
kedves Erzsebet!

Nekem visszatero almom, hogy bortonben vagyok, es sehogyan sem tudok kijutni onnan. Probalnam megvarni ameddig letelik a ram kiszabott ido, de ennek a veget sehol sem latom. Azt sem tudom miert vagyok bent. Vegul akkor szokom meg, amikor meghallom hogy a felesegem elvalt tolem. Nem engedik hogy beszeljek vele, vagy egyaltalan rakerdezzek hogy miert tette. Ezert dontok a szokes mellett. Aztan amikor mar kint vagyok, megkeresem parom noveret, es o mondja el, hogy igen elvalt tolem, ami nekem nagyon faj, de o csak mosolyog rajta. Aztan szol hogy hamarosan jon butorokert munkabol. Amikor meglatom, akkor lepodok meg, es ebredek fel mindig, mert nem is a felesegem all velem szemben, hanem az utolso exem, akit meg elotte ismertem, es aki tobbszor bele akart ronditani a hazassagunkba. De o voszont tolunk tobb szaz kilometerre lakik. Ezert sem ertem ezt az egeszet. Ebredes utan viszont sosem erti parom mi bajom van. Nagyon megkoszonnem ha segitene kideriteni mi lehet a hatterben! Koszonettel: Jozsef.
0 #556 Rosta Erzsébet 2014-07-17 13:22
Kedves Bella! – Re: #553
A nagyszülők, dédszülők, ha róluk álmodunk az közvetlenül rájuk is vonatkozhat, de a hagyományra, hitre is, melyet ők adtak nekünk tovább. Mivel nem gondolt mostanában a dédmamájára, megjelenése az álmában szimbolikus jelentőségű. Életre kelése azt jelzi, hogy még él Önben az öröksége, azonban a fizikai gyengesége azt jelzi, hogy metaforikusan ápolásra szorul. Ezt tudat alatt érezheti, mert kérés nélkül ápolni kezdi dédmamáját, sőt még a testvére segítségét is kéri ehhez. Amit a félelméről írt, nem hiszem, hogy a dédnagymamájátó l félt volna, inkább arra gyanakszom, hogy a halál gondolata okozhatja szorongását. A következő álomkép mindenesetre emellett szól, hiszen a szobából - ahol előzőleg a halottaiból feltámadt dédmamája aludt - felébredve a rákban szenvedő nagymája jön ki Önhöz, jelezve, hogy inkább ő, a még élő nagyszülő szorulna több figyelemre és támogatásra.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #555 Rosta Erzsébet 2014-07-17 12:52
Kedves Lina! – Re: #551
Álomban a vécé a legtöbbször valamilyen nagyobb odafigyelést érdemlő problémánkkal vagy nehézségeinkkel állhat összefüggésben. A toalett - különösen, ha piszkos büdös (vagy ilyen benyomást kelt) - utalhat személyiségünkn ek arra az oldalára is, melyet elutasítunk, vagy szégyellünk magunkban, és - miközben szeretnénk megszabadulni tőle - nem szeretnénk, ha e hibánkról (vagy „bűnünkről”) mások is tudomást szereznének. Ám mivel az álmában újra meg újra rendetlen, piszkos vécét talál, a probléma komoly lehet, előbb utóbb tennie kell valamit a megoldása érdekében.
Másrészről, amikor az ember álmában toalettet keres, de csak piszkos, eldugult, vagyis gyakorlatilag használhatatlan vécéket talál, a legyőzöttség, túlterheltség érzetét keltheti. A „még vécére sem tudok elmenni” álomszituáció az olyan emberekre jellemző, akik mindig a mások kívánságát részesítik előnyben, a saját szükségleteiket az utolsó helyre teszik. Az ismétlődő álommal a tudattalanja azt jelezheti, hogy ez az önfeláldozó viselkedés nem vezet jóra.
Az eredeti funkciójára alkalmatlan, szennyezett vagy eldugult WC álma olykor eszköz lehet arra, hogy - noha már szükségét érzi, és menne is a toalettre - ne kelljen még felkelnie. Ez esetben a piszkos illemhely érvként szolgál az ágyban maradáshoz. Vagyis arról van szó, hogy az álomgazda szándékosan kreálja magának egy eldugult, piszkos WC képét, hogy indoka legyen a felkelés elhalasztásához . Ez a fajta tudatalatti álomkép-alkotás elsősorban a nőkre jellemző, közülük is azokra, aki reggelente olykor szeretnek egy kicsit „lustálkodni”.
És végezetül a teli vécé azt is jelezheti, hogy egy régi feldolgozatlan probléma vagy elfojtott érzés erős nyomást gyakorol ránk, amitől külső segítség vagy bátorítás nélkül képtelenek vagyunk megszabadulni. Ezt a tehetetlenséget feltehetően a visszautasítást ól vagy az elítéléstől való félelem táplálja.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #554 Szilvi78 2014-07-15 15:03
Kedves Erzsike!
A segítségét kérném mert nem nagyon tudtam elemezni az álmom.Egy baráti társasággal nagyokat nevetve valamilyen barlangban voltunk.Egyszer csak megláttunk egy hidat átmentünk rejta...és a végén egy létra volt le akartunk mászni rajta de beleestünkvalmi lyen csúszós, kénes vízbe.Elősször megijedtünk és jótnevettünk rajta, és akkor figyeltem fel egy kis zúgra ahol nevető gyerekek meg egy bíboros volt és énekeltek.nagyo n meghatódtam olyan szép volt.Arra ébredtem hogy sírok
-4 #553 Bella 2014-07-10 05:34
Kedves Erzsebet!
Ujra az on segitsegere lenne szuksegem. A mult ejszaka , mar a 8 eve elhunyt dednagyanyamrol almodtam, aki mar az almomban is halott volt . Egyszer csak, mintha a halalbol visszatert volna es haza jott, mi persze boldogan fogattuk. Gyenge volt es apolasra volt szuksege, ezert en es az unokatestverem ,Szilard, apolgattuk. Meg a haloszobamat is felajanlottam neki. Amikor bevittem a haloszobaba es o lefekudt, tavozasomkor egy felelem csapott el. Ugy ereztem, hogy felnem kell tole valami miatt.(kozlom, hogy ameddig elt nagyon szeretett es mindig csak jot cselekedett velem , de en nem voltam a legkedvesebb) Vissza terve, nem mertem tobbet meg a haloszobam kozelebe se menni es mindig azt a kerdest raktam fel mindenkinek hogy "miert gonoszak velem, amikor en csak a javukat akarom" . Amiutan felebredt es kijott hozzank (hozzam es Szilardhoz) mindkettonket atolelt es oromeben sirt is es kacagott is, de amikor megfordult , mar nem is o volt, hanem a nagyanyam ,aki rakban szenved es ezutan megjobban magahoz olelt , ugy sirt. Ennyire emlekszem. Nem tudom hogy ugrott be a dednagyanyam, nem szoktam sokat gondolni ra vagy valami, de egy kicsit felbolygatott.
A valaszat mar elore is koszonom!
0 #552 Baboka 2014-07-09 19:16
Kedves Erszébet!
Nagyon szépen köszönöm a megfejtést!
Megint nagyon elgondolkodtató.
Szeretettel: Baboka
-2 #551 Lina 2014-07-09 06:50
Kedves Erzsélbet!
Nagyon sokszor visszatérő álmom, hogy vécére akarok menni, de olyan piszkos mellékhelyisége ket találok, amelyek el vannak dugulva, tele vannak tömködve piszkos vécépapírokkal, stb. Így végül nem tudok egyet sem használni. Már arra is gondoltam, hogy ez egy ún. ingerálom, és megvéd attól, hogy Isten ne adja, az ágyban végezzem el a dolgomat. Ráadásul a helyszín is mindig ugyanaz, de a valóságban mélg sosem jártam ott. Mit jelenthet ez? Köszönettel: Lina
+3 #550 Rosta Erzsébet 2014-07-08 17:47
Kedves Judit! – Re: #546
Nem biztos, hogy örülni fog a válaszomnak, de az, hogy a „barátja-sorstá rsa” az álmában spicces állapotba került, majd később - amikor lefeküdtek aludni - elhányta magát, nem jelent jót. Az emberek általában olyankor igyekeznek mámoros állapotba kerülni, amikor az örömöt, az élvezetet keresik, vagy menekülnek valami elől. Ezt úgy is lehet értelmezni, hogy egyiküknek sem igazán jó ez a határok/korláto k közé zárt kapcsolat, az igazi boldogságot az jelentené, ha sikerülne kiszabadulniuk a béklyóikból. Nem véletlen, hogy barátja spiccességét, és az ezzel járó felszabadultság át álmában pozitívan éli meg. Az viszont, hogy otthon - az Ön jelenlétében - az oldalára fekve, magyarázható ok nélkül (hiszen csak spicces volt) hányt, azt jelezheti, hogy nem feltétlenül őszinte önhöz, megpróbálja kihasználni a jóságát, az iránta érzett tiszteletét. Ezt ébrenlétben valószínűleg nem látja, vagy nem feltételezi, de a tudattalanja érzékeli. Freud álomelmélete szerint álmát vágyteljesítő álomként is lehet értelmezni, melyben a tudattalanja megkísérli feloldani a konfliktusát az ébrenlétben megélt életével.
Üdvözlettel,
Erzsébet
+1 #549 J.Klaudia 2014-07-08 16:09
Kedves Erzsébet!
Szeretném a segítségét kérni .
A nagymamámról álmodtam. A temetésére készültünk. Délelőtt a ravatalozóba vitték a koporsóját.Egye dül szerettem volna elbúcsúzni tőle.A koporsó fedelét felnyitottam, ott feküdt benne a mamám.Megfogtam a kezét erre ő felkelt, életre kelt.Majd kiszállt a koporsóból. Mosolygott, valamit mondott de nem emlékszem rá hogy mit.(Azt kell erről még tudni h a mamám pár nappal ezelőtt meghalt.Nem tudtam tőle elbúcsúzni, pont nyaraltunk.Miko r megérkeztem a nyaralásból a kórházba siettem, ott mondták h 1 órával ezelőtt a mamám meghalt :(2 nap múlva lesz a temetése. ) Remélem tud segíteni.
Válaszát előre is köszönöm
0 #548 Rosta Erzsébet 2014-07-08 15:30
Kedves Baboka! – Re: #519
Mindenekelőtt az tűnt fel számomra, hogy mindkét álma a múltban játszódik, a szereplői viszont - valamilyen formában - részesei voltak, illetőleg jelenleg is részesei az életének. Az első időutazása az ezredforduló idejére, a második pedig a 80-as közepére megy vissza, sőt ez utóbbiban a szereplők (gyilkosok) ruhája az 50-es évek öltözködési divatját tükrözi. Leírásából azonban úgy érzem, hogy csak helyszínt és a szereplőket helyezte vissza a múltba, a látogatást a jelenlegi énje teszi meg. Ez azért lényeges, mert ha nem így lenne, álma azt is jelezheti, hogy ragaszkodik akkori személyiségéhez , és - nem tanulva korábbi ballépéseiből - ugyanazokat a hibákat készül most is elkövetni.
Az első álma azonban egyértelműen rácáfol erre, mert tudja, hogy exférje alkoholista, és álmában negatívan ítéli meg az italozó társaságot. Távozni szeretne a helyszínről - vagyis szabadulna a rossz élményeitől, menekülne a múltjától -, azonban valami mindig megakadályozza ebben. (Először a szemüvegét, majd a táskáját nem találja. Ez utóbbi keresésekor - elhunyt édesapjával találkozva - ismét rossz emlékekkel kell szembenéznie.) Az utcára érve pedig a fiai próbálják visszatartani. A kalácsot dobáló esküvői menet ugyancsak azt - az értékeit nem tisztelő - „világot” szimbolizálja, melyet szeretne elfelejteni.
A második álmában, mely szintén a régmúltban játszódik, egy szörnyű gyilkosságnak a szemtanúja. A gyilkosság - akkor is, ha az áldozat ismeretlen - valamilyen kedvezőtlen változást vagy veszteséget jelez az álomgazda számára. Az pedig, hogy mindezt tétlenül - pontosabban tehetetlenül - figyeli, arra utal, hogy az események nincsenek a kontrollja alatt, és segítségre, támogatásra sem számíthat. Mivel mindezt a múltban, a volt párjával és annak a barátjával éli meg, a szimbolikus történet nem a jelenre vonatkozik, álmát ugyancsak a tudattalanjában felhalmozódott rossz emlékképek válthatták ki.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #547 Rosta Erzsébet 2014-07-08 15:15
Kedves Klaudia!
Mindenekelőtt fogadja őszinte együttérzésemet . Mivel édesanyja nem régen távozott e világról, teljesen érthető, hogy a temetéssel, a halállal álmodik. A szerettünk elvesztése után olykor ébrenlétben is napokig álomszerű létezésben vagyunk, és hajlunk rá, hogy úgy alakítsuk magunk körül a dolgokat, ahogyan azt látni, vagy megélni szeretnénk. Különösen olyankor zavarodunk össze, ha a haláleset váratlanul ért bennünket. Mivel nem tudott elbúcsúzni édesanyjától, a lelkében nem fogadja el a halálát, álmában a tudattalanja életre kelti őt. Édesanyja feltámadása szimbolikusan azt jelzi, hogy továbbra is szereti és védelmezi Önt.
Erzsébet
0 #546 Judit 2014-07-07 16:24
Kedves Erzsébet!

Nagyon érdekes álmom volt:
Az illető, akivel lassan 8 éve viszonyban vagyunk, elég zavaros, de kb úgy tudnám leírni, hogy talán amíg vagyunk, ez tartani fog, erős sorstrási-barát i kötelék van közöttünk, afféle spirituális testvériség is, de néha úgy alakul, hogy megengedjük magunknak, hogy szerelemmel is legyünk picit...ez nem tart sokáig és túl közel sem kerülhetünk egyéb okok miatt. és egyébként sokkal tüöbbet tudunk adni egymásnak, ha a férfi-női érzelmeket nem kavarjuk bele a kapcsolatunkba.
de évente 2 szer kb úgy alakul, általában nyáron és karácsony felé, hogy picit engedünk a vonzalomnak és bele-bele megyünk, majd újra meghúzzuk a határokat és nemet mondunk. persze én érzelmileg eléggé labilissá válok nőként ebben, szóval nehéz olyankor, de azt hiszem mostanra egészségesen el tudom engedni hamar, ha már meghúzzuk újra a határokat :)
szóval az álmom:
nagyon fiatallelkű volt a "párom", ez az idősebb férfi az álmomban és picit becsípett. engedte, hoyg fogjam a kezét, kérte, hogy üljek az emberek előtt csak úgy az ölébe, mint a párok. nagyon aranyos volt és felvállaltuk azt, amit érzünk bizonyos szinteken. aztán elmentünk haza és otthon szerű szobában lefeküdtünk nevetve aludni, ő be volt csípve (amúgy életben kb szinte soha nem iszik) és ahogy odlalrta feküdt, láttam, hogy fehéret hány, fehér volt és főtt tojás darabok voltak benne.
én segítettem neki, oldaltfordítva tettem még jobban illetve aztán fogtam picit még, az álomnak itt vége is lett. picit megijedtem, mikor kijött belőle, de vhol természetes érzés is volt...
nem tudom, ez mit szimbolizál, de annyira furcsa volt és nonszensz, hogy gondoltam tanácsot kérek öntől, mert úgy hiszem-érzem, ennek van vmi jelentőssége.
egyébként nagyon fontos számomra ő, nagyon fel is nézek rá sok sok mindenért. egy igazi, alkotó, kreatív erős férfi, akinek nagyon használható ötletei vannak az elég nagy vállalkozásában , amit egyébként szinte a semmiből teremtett kemény munkával :)
izgatottan várom válaszát!
előre is köszönöm!
kellemes nyarat :)
0 #545 Rosta Erzsébet 2014-07-07 14:41
Kedves Judit! - Re: #527
Nálunk oly ritka a pusztító tornádók kialakulása, hogy az álmát semmiképpen sem kell szó szerint, valamilyen természeti katasztrófa előjeleként értelmezni. Ugyanakkor, ami valószínűtlen, azzal - ha csak nem valamilyen tornádókról szóló ismeretterjeszt ő film gyakorolt mély benyomást ránk, s hagyott nyomot a tudattalanunkba n - ritkán álmodunk, ezért álmunkat komolyan kell vennünk. meglehetősen dinamikus és pusztító természete miatt a legtöbbször olyankor álmodunk tornádóval, amikor érzéseink teljesen összekuszálódta k és heves érzelmi kitörésen megyünk keresztül. De az is lehetséges, hogy válságos, vagy destruktív szituációba kerültünk, miközben tehetetlennek, erőtlennek érezzük magunkat, mert például veszélybe került az állásunk, vagy éppen szakítás előtt állunk. Jellemzője a helyzetnek, hogy kicsúszott a lábunk alól a talaj, elvesztettük a kontrollt az események fölött.
Másrészről a tornádók a hirtelen változást is szimbolizálhatj ák, bár útjukat pusztítás kíséri, az elvonuló viharok nyomában új élet kezdődhet. Mivel - mint írja - nem érzett félelmet, ha kell, valószínűleg készen áll a váltásra, a változásra.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #544 Rosta Erzsébet 2014-07-07 14:07
Kedves Manna! – Re: #533
Érdeklődéssel olvastam az álmát, ugyanis ha álmunkban elveszítjük a szemünk látását, vagy súlyosan megsérült a szemünk, az annak a jele, hogy nem látjuk tisztán a tényeket, vagy az adott helyzetben képtelenek vagyunk szembenézni az igazsággal. Ha viszont csak az egyik szemünk hiányzik, vagy sérült, az esetben arról van szó, hogy nem vagyunk képesek, vagy nem akarunk figyelembe venni más szempontokat. A hiányzó szemgolyó pedig azt jelezheti, hogy néha túlságosan idealisták vagyunk, és nem tudjuk megkülönböztetn i álmainkat a valóságtól. Az viszont, hogy hamarosan visszanyerte a szemét és a látását, jó jel, mert arra utal, hogy világossá váltak a dolgok a számára, megértette a helyzetét, vagy ártatlannak bizonyult valamiben. Álmának befejezős része - melyben filmszerűen roncsolódott szemű emberek vonulnak fel a szeme előtt a világ minden tájáról - valahogy nem illik a történetbe, mert az előzmények után nehezen tudom elhinni, hogy a tudata alatt azt érezné, a környezetében egyedül Ön látná az igazságot.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #543 Rosta Erzsébet 2014-07-07 13:02
Kedves Titi! - Re: #537
Miként ébrenlétben is gyakran gondolunk a szeretteinkre, teljesen természetes, hogy álmainkban is megjelennek. Ezek az álmok lehetnek emlékképek, jelezhetik, hogy hiányoznak nekünk, fontos üzenetet csak akkor hordoznak, ha az ilyen álmainknak a való életünk eseményeihez kapcsolható tartalma van. Ezt viszont konkrét álomleírás nélkül nem lehet megállapítani.
A fog letörésének álmáról az oldalamon - „Mit jelent a fog elvesztésének álma?” címmel - részletesen olvashat. A lábujjak elvesztése a bizalom elvesztését, vagy a bizonytalanság érzetét szimbolizálja.
Az utolsó álma, melyben romantikus szerelmet élt át, majd jóleső érzéssel ébredt fel, valószínűleg a jelenlegi párja iránt táplált intenzív érzéseit jelzi. Arra utalhat, hogy boldog, elégedett és „jól érzi magát a bőrében.”
Persze az sem kizárt - bár ekkor valószínűleg nem ébredt volna boldogan -, hogy azért álmodta ezt, mert hiányzik az életéből a romantika, az igazi szerelem.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #542 Rosta Erzsébet 2014-07-07 12:49
Kedves Ana! – Re: #536
Álmát természetesen nem szabad próféciás álomnak tekinteni, mint ahogyan a klasszikus álmoskönyvek azon megállapítása sem igaz, hogy akinek a halálával álmodunk, az sokáig fog élni. Álomban a gyilkosság, melynek az álomgazda (vagyis Ön) nem az elkövetője, hanem a szemtanúja, arra utalhat, hogy valamilyen változás következhet be az életében, ami nem egészen a kedvére való, vagy veszteség érheti.
Mivel az áldozat - mint írja - nagyon fontos az Ön számára, tehát magához közelállónak tekinti, a szituáció ennél kedvezőtlenebb, ugyanis ezt azt jelzi, hogy foglalkoznia kell azzal a gondolattal, hogy valakit vagy valamit, aki, vagy ami az Ön számára értékes, erőszakkal elszakítanak, vagy idő előtt elvesznek Öntől.
Az pedig, hogy a gyilkosságot - bár szeretne segíteni - bénultan figyeli, azt sugallhatja, hogy mostanában tehetetlennek érzi magát az események kikerültek a kontrollja alól. A paralízis álomban gyakran a kétségbeesettsé g jele, amire ráerősít, hogy álmából sírva ébred.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #541 Rosta Erzsébet 2014-07-07 11:38
Kedves Ibolya! – Re: #524
Az álma olyannyira kapcsolódik mindennapi életéhez, az iskolai órákhoz, hogy szinte biztosan állíthatom, hogy nem szimbolikusan, hanem direkt módon kell értelmezni. Nem írta, hogy tud-e arról az Ön által „xy”-nak nevezett fiú, hogy „szerelmes” belé, ugyanis az álma azt jelzi a számomra, hogy szeretne valamivel kitűnni előtte. Ennek eredménye - noha fel van mentve tornából - a részvétele a futóversenyen, és az álma mintegy biztatásként értékelhető, ugyanis azt jelzi, ha nagyon akarja - megmutatva, hogy le tudja győzni a gyengeségét - képes megküzdeni az elismeréséért. E tekintetben az teljesen mellékes, hogy 1-est adott a teljesítményére . A következő részlet, mely az angol óra előtt játszódik, vágybeteljesítő álomként értelmezhető, osztálytársai - mintegy megérezve, hogy mit szeretne - magukra hagyják, hogy kettesben lehessenek xy-nal. Álma azt sugallja, hogy több önbizalomra lenne szüksége és bátrabbnak kellene lennie.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #540 Rosta Erzsébet 2014-07-07 07:25
Kedves Alexandra! – Re: #523
Leírásából - valamint az általa közvetített érzései alapján - úgy tűnik, hogy szívesen alakított volna komolyabb kapcsolatot a tavaly megismert fiúval, azonban a tudata alatt már lemondott erről. És nemcsak a nagy távolság valamint az interneten is megszakadó kommunikáció miatt. Ezt jelzi, hogy az álma kezdő színét jellemző idilli kép (egy gyönyörű réten van a pad, ahol egymással szemben ülnek, a közelben csörgedező kis patak, vidáman játszó gyermekek) - mely boldogságot, nyugalmat áraszt magából - ellenére, a szíve mélyén fájdalmat, szomorúságot érez. Ezen még az sem változtat, hogy a kisbaba, akit időnként a kezébe vesz, a tisztaság, a melegség és valami új kezdetének a szimbóluma. Érzelmileg még nem elég erős, nem akar, vagy nem képes továbblépni, ehhez külső segítségre, támogató szavakra lenne szüksége, amit - a mostanában visszatérő álmában - a tudattalanja a fiú szájába ad. A második színhely, a piramis általában valami pozitív dolgot szimbolizál, itt azonban - kezében a megújulást és a sérülékenységet jelképező csecsemővel - elveszettnek érzi magát, és a kiutat keresi ijedten, ami ugyancsak arra utalhat, hogy segítségre lehet szüksége, mert nehezére esik a valódi (ébrenléti) világ, a racionalitás „parancsait” végrehajtani.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #539 Rosta Erzsébet 2014-07-06 13:56
Kedves Ildikó! – Re: #531
Miután - mint írja - szeretett édesapja már 15 éve meghalt, felbukkanása az álmában nem őróla, de nem is kettejükről, a kapcsolatuk valamilyen „elvarratlan száláról” szól, ez esetben ugyanis már korábban is többször álmodott volna az elhunyt édesapjával. Álmának története alapján én inkább arra gondolok, hogy apukája „apa figurát”, vagy egy olyan személyt szimbolizál, akinek hatalma van Ön felett, akivel függő viszonyban áll. Ez akár a munkahelyi főnöke is lehet. Bár az eseményre valójában nem kerül sor, de álmában mégis úgy érzi, mintha az édesapjával megjelenített személy molesztálni akarná. Ez nem jó jel, mert azt sugallja, hogy ez a valaki megsérthette az érzéseit, megbánthatta az önbecsülését.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #538 Rosta Erzsébet 2014-07-06 11:34
Kedves Bella! – Re: #532
A szűkszavú leírásból nem derül ki, azonban annak hangvételéből feltételezem, hogy - bár már szülőképes korban van - még nincs gyermeke, és nem is azért álmodott arról, hogy gyermekei születtek, mert jelenleg áldott állapotban lenne. (Ez utóbbi esetben ugyanis általában a szülés részletei is megjelennek az álomban.) Mindezek alapján valószínűnek tartom, hogy az álmát szimbolikusan kell értelmezni. Ez esetben a szülés egy új gondolat vagy terv megszületését jelképezi, de utalhat szemléletmód-vá ltozásra, vagy egy fontos esemény kezdetére is.
De az is lehet, hogy a két kisgyermek megszületése az Önben meglévő gyermekre, illetőleg az általuk jelzett játékosságra, önfeledtségre hívja a fel a figyelmet. Lehetséges, hogy az utóbbi időszakban elsősorban a feladataira koncentrált, túlságosan komolyan vette az életét, és az álma azt kívánta jelezni, hogy egy kis lazításra, könnyed játékra is szüksége lenne olykor. Persze az sem kizárt, hogy a lelke mélyén szeretné, ha lenne gyermeke, vagy legalábbis szívesen gondoskodna valakiről.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #537 Titi 2014-07-03 18:56
Kedves Erzsébet!
Visszatérő álmom, hogy elhunyt szereteimmel álmodom rendszeresen. De nem mindig emlékszem, sőt az esetek többségében csak, annyit tudok, hogy velük álmodtam már megint.
Egyik nap 3 lábujjam volt, fura, mert láttam is, és letört a fogam is.
És hát nagyon ritka és gyönyörű álmom volt egyik nap, szerelmes voltam, egy romantikus történetet ámodtam, amiben én voltam a főszereplő, és mikor felébredtem, boldog érzés öntött el, pedig házasságban élek. Ezeknek van jelentésük? Vagy csupán furcsa emlékképek? Előre is Nagyon Köszönöm!
0 #536 Ana 2014-07-03 16:58
Kedves Erzsébet!

2 napja azt álmondtam hogy egy számomra nagyon fontos ember meghalt.
egy bálon voltunk és beszélgettünk üzletemberekkel meg bort ittunk. és egyszercsak megjelent egy fekete ruhába öltözött nő egyí késsel a kezében és egyenesen elindult a 'barátom'(nem járunk) felé.
olyan volt mintha én öltem volna meg de mégsem mert ott álltam mellette lebénultan és nem bírtam mozogni hogy megmentsem. és arra eszméltem föl álmomban hogy összesik mellettem.
ezek után sírva ébredtem.
mi fog történni? :( mit jelent az álmom?
köszönöm előre is!
0 #535 Rosta Erzsébet 2014-07-03 07:24
Kedves Péter! – Re: #522
Ha valóban úgy van, ahogyan írja, vagyis hetente legalább két-három alkalommal az ex barátnőjével álmodik, akkor az álma - ellentétben a feltételezéséve l - visszatérő jellegű. Az viszont a korábbi leveleiből egyértelmű, hogy álmait direkt módon (azaz nem szimbolikusan) kell értelmezni, egyszerűen arra utalnak, hogy még nem tudta feldolgozni magában a szakítást, nem volt képes elvarrni a szálakat. Ha ébrenlétben is úgy érzi, hogy van remény a kapcsolata helyreállításár a, próbáljon meg beszélni a volt barátnőjével, mert - ha azt akarja, hogy álmai „békén hagyják” - mielőbb döntést kell hoznia.
Üdvözlettel,
Rosta Erzsébet
0 #534 Rosta Erzsébet 2014-07-02 16:00
Kedves Judit! – Re: #525
Igen nehéz kérdést tett fel, ugyanis az álomban látott halnak - mivel ez az egyik legsokoldalúbb álomszimbólum - nagyon sokféle értelmezése lehetséges. Az akváriumban úszkáló halak jelenthetik a nyugalmat és a békét, de sehová sem tartó úszkálásukkal utalhatnak tevékenységünk értelmetlenségé re, életünk céltalanságára is. Ugyanakkor az akvárium egy olyan hely, hogy a benne lévő lények sehová sem bújhatnak el a figyelő szemek elől, vagyis az intimitás, a magánélet hiányát jelképezi. Ebben a kontextusban a biztonságos élőhelyüket elhagyó halak, e probléma súlyosságát jelezhetik. Azt is szokták mondani, hogy a halak - mivel a valódi élőhelyükön nagy mélységeket érhetnek el - a tudattalanunk mély rétegeit reprezentálják, az akváriumra pedig, hogy az érzelmeink tárhelyét testesíti meg. Ez utóbbi megközelítésben az akváriumból kiugráló halak kétségbeesést, a menekülés értelmetlenségé t, pusztulásukkal pedig az érzelmek halálát mutathatják.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #533 manna 2014-07-01 09:01
Kedves Erzsebet,
nagyon furcsa almom volt ma hajnalban. Nagyon ritkan emlekszem az almaimra, ha emlekszem rajuk, akkor mindig ugy gondolom, hogy ezek jelentos uzenetek. Az esettek tobbsegeben boldogulok is veluk, ertelmezem, hagyom, hogy dolgozzanak bennem. De ez a ma hajnali nagyon furcsa volt.
Egy tukorben neztem magam, es egeszen megelegedetten ugy gondoltam, hogy egesz jol nezek ki, es pislogtam egyet, es amikor kinyitottam a szemem, akkor a bal szemem helyen fekete lyuk volt, tehat nem volt szemgolyom. Gorsan becsuktam a szemem, ujra kinyitottam, es akkor lattam a szemem ujra, szep volt es tiszta. Ugy ereztem, hogy felebredtem az ijedtsegtol, de a szemeim csukva voltak, es olyan arcokat lattam, akiknek a szeme roncsolodott volt, de nem ertettem, hogy miert latom ezeket, hiszen mar ebren vagyok, -ebren is voltam,- de ilyen kepkockakkent mentek elottem a kepek. Furcsa arcok voltak, a vilag minden reszerol, talan kulonbozo vallasi kulturakbol....
Aztan felebredtem, es nem igazan tudtam aludni utana. :-)
Vajon mit jelenthet ez? Koszonom a segitseget, valaszat, es csodalatos, tartalmas a honlap! Gratulalok hozza! :-)

KAPCSOLÓDÓ ÍRÁSOK

A sorsszámok értelmezése - Hat

A hatos szám a Vénusz-bolygóval harmonizál, a kézen pedig az életvonal és a hüvelykujj közötti terület, a Vénusz-domb felel meg neki. A hindu bölcsek szerint a Vénusz az asurák mestere, míg a...

Miért lett 'kacsa' a hírlapi átverés?

  A kacsáról mindenki tudja, hogy hízékony háziszárnyas, jóval kisebb a libánál, rövidebb a nyaka és a lába is. Az sem hordoz sok információt, hogy hívják még récének, rucának, gácsérnak, tasónak, sőt kacsa...

Fõmenü

Az utolsó két hozzászólás