Kedves Olvasóim!

Miként azt valószínűleg észrevették, az oldalam az elmúlt hetekben jelentősen átalakult. Az időközben okozott kellemetlenségekért elnézésüket kérem. Amennyiben a honlapom jobbításához bármilyen további javaslatuk lenne, minden észrevételüket örömmel veszem.

Rosta Erzsébet

SlideBar

„Az álmok nem szándékos és önkényes kitalálások, hanem természetes jelenségek, és semmi mások, mint amit éppen ábrázolnak. Nem csalnak, nem hazudnak, nem csűrnek-csavarnak és nem kendőznek el semmit, hanem naiv módon azt adják tudtul, ami, és amit gondolnak. Csakis azért bosszantók és megtévesztők, mert nem értjük őket. Nem alkalmaznak semmiféle bűvészkedést, hogy elrejtsenek valamit, hanem kimondják, ami a lényegi tartalmuk, a maguk módján a lehető legvilágosabban. Azt is képesek vagyunk felismerni, miért olyan sajátosak és bonyolultak: a tapasztalat ugyanis azt mutatja, hogy olyasmit iparkodnak kifejezni, amit az én nem tud és nem ért meg.”

 

Carl Gustav Jung (1875-1961),
svájci pszichiáter, pszichológus, analitikus

(Álomfejtésről oldalamon az álmok szóval - fentebb is - jelzett linken kívül még itt olvashatnak.)

Ablak
Az ablakkal álmodót - ha büntető eljárás alatt áll - felmentik a vád alól. Ha az álmot látónak az ablakzár látványa marad meg az álmából, pletykázása miatt alapos megdorgálásra számíthat. Az észak-afrikai arabok szerint, ha az ember álmában egy ablakon át távozik, az ügyeinek szerencsés fordulatát jelzi; ám ha az ablak szűk, és nehéz kijutni rajta, ez arra inti, hogy nagy nehézségekkel kell megbirkóznia. Muhammad An-Nefzawi 15. században írt művében, a középkori arab világ szerelmi kultúráját bemutató Illatos kertben az ablak átvitt értelemben a nőre emlékeztet, ezért aki álmában magát új, jó állapotban lévő ablakon látja bepillantani, biztos lehet benne, hogy fiatalasszonyt, vagy szüzet kerít hatalmába. Ha viszont az ablak lestrapált, kopott, az asszony öreg lesz.

Adó
Ha álmában valaki adót fizet, csinos nyereségre számíthat, ha viszont adót vetnek ki rá, nehéz munka előtt áll.

Agglegény
Agglegénnyel álmodni szerény szerencsét jelent.

Aggodalom
Aki álmában aggodalmaskodik, ha beteg, javul az állapota, ha egészséges, örömben lesz része.

Angyal
Angyallal álmodni kiváló jel, sikert, boldogságot, hasznos barátságot, szerencsés szerelmet prognosztizál. Angyallal beszélni, utálatos és gonosz dolgok történnek az álmodóval. Azt álmodni, hogy angyallal együtt lebegünk, boldog öregséget jelez.

Antilop
Az álomképként megjelenő antilop ambiciózus célokról árulkodik, melyet nagy erőfeszítések árán ér el az álomlátó. Emellett az anyagi helyzete gyors javulását is jelzi. Ha viszont az antilop elpusztul, önhibájából a szerelmi kapcsolata hamarosan megszakad.

Apáca
Apácával álmodni szerénységet, türelmet jelez, de jelenthet titkos bánatot is. Apácává válni, hűtlenség a szerelemben. Apácafőnöknőt látni, nagyravágyásra utal.

Asztal
Asztalt látni öröm; teríteni jólét; leszedni, elkerüli az álmodót a szerencse. Asztalhoz ülni, családi boldogság; asztalon ülni, váratlan öröm.

Autó
Az álomfejtők szerint autót vezetni álomban, arra figyelmezteti az embert, hogy óvatosan bánjon a pénzével, a következő két hétben ne kockáztasson, és fogadásokat se kössön. Ha álmában valaki régóta vezet kocsit, azt jelenti, hogy pénz áll a házhoz.

Babér
Álomban babért látni összeveszést jelez előre. A babérlevél a férfi számára azt üzeni, hogy hamarosan egy csinos nővel ismerkedik meg. A babérkoszorú ünnepélyre utal.

Babonaság
Ha az álom valamilyen babonás hiedelemről szól, udvariatlan, neveletlen emberekkel lesz dolga az álmodónak.

Bagoly
Bagollyal álmodni, gyógyíthatatlan betegséget vagy halált jelent. De utalhat haragra is. Bagolyhuhogást hallani álomban dögvészt jelez.

Bambusz
Bambusszal álmodni a veszedelem jele.

Banda
Aki arról álmodik, hogy megtámadja, vagy megfenyegeti egy banda, életkörülményei rosszabbodására kap figyelmeztetést.

Banya
Álomban banyát látni bosszúságot jelez.

Bárány
A törökök szerint fehér báránnyal álmodni, a téli hideggel, hóval kapcsolatos eseményre utal. A magyaroknál a fehér bárány boldogságot jelent a házasságban.
Bárányt leölni, kegyetlenségre és ijedtségre utal.

Bicikli
Álomban biciklivel felfelé pedálozni a hegyre, jó kilátásokat jelent, ha viszont az álmodó lefelé gurul a lejtőn, az arra figyelmezteti, hogy balszerencséje közeleg.

Bicska
Bicskával álmodni, pletykát jelent.

Bohóc
Bohóccal álmodni: könnyeket és bánatot prognosztizál.

Bors
Borsos étel rossz fogadtatásban lesz része az álmodónak. Borstartó, elővigyázatra hívja fel a figyelmet. A bors szerencsét jelent a szerelemben.

Börtön
Börtönnel álmodni az egészségi állapotban hanyatlást jelez, de jelenthet szerencsét is. Börtönben ülni és bánkódni: a szomorúságnak vége lesz. Ha álmában az ember kedvesét börtönbe zárják, azt jelenti, hogy a szerelme megbízhatatlan; ha önmagát látja börtönben, az az érzelmei korlátozását, elfojtását jelzi.

Bukfenc
Álomban bukfencezni, jó aratásra van kilátás.

Cápa
Cápával álmodni utazást jelent.

Cékla
Arról álmodni, hogy társaságban céklát eszünk, ájulást, majd lázas betegséget jelez.

Cinke
Cinkét látni álomban öregembernek őszi halált, fiatalnak víg farsangot jelent.

Comb
Ha asszony combjáról álmodik valaki szerencsés lesz a szerelemben, a sovány comb látványa házasságtörés jele.

Csákány
Csákányozni álomban öröm; csákánnyal ajtót kifeszíteni meglepetés; csákánnyal falat bontani, jó időjárás várható.

Csat
Csatot látni álomban olyan ismeretséget jelez előre, amely az egész életre szól.

Csecsemő
Aki csecsemővel álmodik: ha szegény ember, gondoskodnak róla; ha iparos, a vállalkozása tönkremegy; ha gazdag ember, kicsúszik kezéből a hatalom; ha utazni akar, inkább mondjon le róla, maradjon otthon, mert a csecsemő sem tud megbirkózni az akadályokkal. Álomban csecsemősírást hallani, örömet jelent.

Csepegés
Álomban ereszről csepegést hallani: betegnek jó hír, egészségesnek váratlanul jó hír. Ha vízcsap csepeg: pénzkiadás jelent.

Csoda
Álomban, ha valakit csoda ér, bátorságra utal, de jelentése lehet záporeső, és anyagi kár is.

Csukló
Csuklóról álmodni kellemetlenség éri az illetőt, asszonycsuklón karperecet látni, börtön vár az álmodóra.

Dada
Dadával álmodni változás jele, de utalhat kisebb betegségre és kiadásra is.

Datolya
Datolyát enni álomban férfinak sikert jelent a nők körében. Datolyapálmával álmodni – a kínaiak értelmezése szerint - a korai halál jele.

Délibáb
Álomban délibábot látni, hamisságot mutat.

Disznó
Disznóval álmodni hazugságot, betegséget jelent. Disznót lelőni, szerencse a játékban. Disznóhúst enni, vagy disznózsírt kenni, gondtalan életre utal.

Doboz
Dobozzal álmodni, titkot jelent, de jelezhet titkolódzást; ha viszont eltörik a doboz, csúf veszekedést.

Dunyha
Álomban a dunyha látványa a szenvedés jele; dunyhát ajándékba kapni, rossz sors;

Dűlőút
Dűlőúton járni álomban andalgásra, új feleségre és új életre utal.

Egér
Az álomfejtők szerint egérről álmodni családi gondokat jelez, vagy azt, hogy az anyagi ügyek kedvezőtlen fordulatot vesznek. Ha egy olyan egérről szól az álom, amelyik valakire ráugrik, vagy a ruháján mászik, akkor egy barátjával botrányba keveredik az álmodó. Egér ágyban váratlan szerelembe esés jele. Egeret lenyelni, nehéz nyereményhez jutni.  Egereket, vagy patkányokat látni kamrában szűk esztendő következik.

Ékszer
Az álomfejtők szerint, álomban ékszert venni, boldogság, eladni nagy kár. Ékszert látni álmunkban, szívfájdalom, piros köves ékszert látni, betegség jele.

Elveszett tárgy
Álomban egy elveszett, vagy elfelejtett értékes tárgyat szerencsésen megtalálni, sikert jelez.

Erdő
Az álomfejtők szerint, aki álmában erdőn vág keresztül, vagy fák között sétál, átmeneti időszakot él meg. Lehet, hogy az ösztöneinek engedelmeskedik. Ha viszont az álmodó eltéved az erdőben, az annak a jele, hogy tudata alatt önmaga jobb megértésére törekszik, de jelentheti azt is, hogy egy új időszak kezdődik az életében. A sűrű, zöld erdő megcsalás jele, erdőt messziről látni, félelmet jelent.

Ernyő
Álomban lyukas esernyőt látni veszekedést jelent; esőben csukott esernyőt hordani: balszerencse az üzleti életben; nyitott esernyőt vinni esőben: nagy szerencse vár az álmodóra, minden erőfeszítése sikeres lesz. Álomban a napernyő látványa, azt jelenti, hogy mások veszik fel az illető fizetését.

Eső
Álomban megázni, megszabadulást jelez a problémáktól és nehézségektől, de termékenységet és megújulást is szimbolizálhat. Látni, amint esik az eső, és közben hallani az esőcseppek koppanását, megbocsátást és jóindulatot jelent. Ablakon át nézni az esőt, a spirituális gondolatok és megérzések tudatosulását mutatja, olykor szerencsét és szerelmet is jelképez.

Étel
Ételről álmodni, fizikai és érzelmi táplálékot és energiát jelez. A különböző ételek a gondolatok széles körét szimbolizálhatják. A gyümölcs általában az érzékiséget jelképezi, a fagyasztott ételek az álmodó hideg érzelmeiről, kimért modoráról árulkodik. Bizonyos ételek fogyasztása olyan a tulajdonságokra utalhat, amelyek hiányoznak az emberből. Aki álmában élelmet halmoz fel, valószínűleg fél az ínségtől, a nélkülözéstől. Azt is jelentheti, hogy meg van elégedve azzal, amit elért. Álomban lekvárt enni, az álmodó pénzzavarba kerül, melyet egy asszony okoz; mézet enni, vagyonhoz és szeretethez jut az álmodó; sonkát enni, az illető elveszti azt, ami sokat jelentett az életében.

Étkezés, evés
Álomban enni, egészséget jelent; azt látni, hogy valaki eszik, látogató érkezik, vagy jó jövedelemhez jut az illető. Ha az evést követően az álmodó éhes marad, az a kielégítetlen szellemi szükségleteiről, és vágyairól árulkodik. Az élelem szeretetre, barátságra, ambícióra, szexre vagy élvezetre utalhat. Aki azt álmodja, hogy elveszik előle az ételt, mielőtt befejezte volna az evést, vitákra számíthat a beosztottjaival, illetve azokkal, akik tőle függenek.

Fa
Kidőlő fának a látványa az álmodót arra figyelmezteti, hogy elvesztette a lába alól a talajt, és rossz irányba halad.

Fagyöngy
Fagyönggyel álmodni örömteli eseményeket és sok boldogságot jelez, de arra is utalhat, hogy az álmodót valaki a környezetében vonzónak találja.

Farkas
Farkassal álmodni némaságot okoz. Farkasfog, gyermeknek jót jelent, asszonynak gyermekáldást, öregembernek rossz ómen. Álomban farkasüvöltést hallani, nagy veszedelem.

Fém
Fémről álmodni erőt és szilárd jellemet jelez, de szimbolizálhatja a társadalom embertelen oldalát is.

Fésű
Az álomfejtők szerint bosszúság fogja érni azt, aki álmában fésűt lát, ugyanezt jelenti az is, ha leesik a fésű.

Fodrász
Ha egy asszony azt álmodja, hogy fodrászhoz ment, az annak a jele, hogy hamarosan egy családtagjának erkölcsét sértő családi botrányba keveredik. Be kell festetni a haját, hogy nagy nehezen megússza a börtönbüntetést. Ha egy férfi álmodik fodrászról, az sok pletykát jelent, vagy azt, hogy uralkodni szeretne egy gyönyörű nő fölött.

Fokhagyma
Álomban a fokhagyma látványa, ha szegény az álmodó, akkor jó jelentésű, ha gazdag, akkor valakitől gonoszságra számíthat. A fokhagymaszag levertséget jelez.

Fonál
Az álomfejtők szerint: ha egy facér nő fonállal álmodik, hamarosan egy jómódú férfi felesége lesz.

Főzés
Főzésről álmodni, az jelenti, hogy az álmodó alárendeltjévé kívánja tenni, és maga képére szeretné formázni a környezetét. Másik jelentésében viszont az ember gondoskodó oldalát jelképezi, s az illető szeretetvágyára utal. Egy másféle magyarázat szerint, az álmodó életbevágóan fontos ünnep előtt áll.

Futás
Álomban a futás nagy változásra hívja fel a figyelmet. Futni bizonyos cél felé, öröm; futás közben elfáradni, egészséges embernek jót jelent. Futás közben megállni bánatot jelez.

Füstölő
Füstölő égetésének álma az álomlátó spirituális fejlődését jelzi. Nagymértékű tudatosságot, elkötelezettséget reprezentál.

Gólya
Álomban gólyát látni gyermekáldást jelent, de jelenthet jó barátot is. Ha gólya kelepel az álmodó házán az illetőt szégyen éri; ha fészket rak a kéményén, akkor szerencséje lesz. Több gólya látványa boldog házasságot prognosztizál.

Gránátalma
Álomban gránátalmákat látni, termékenységet, jó egészséget és hosszú életkort prognosztizál, de szexre való csábítást, felhívást is jelezhet. Alternatív módon a vért reprezentálja.

Gyapot
Gyapotföldről álmodni különös vágyat ébreszt a gyapotszedésre.

Gyémánt
Az álomfejtők szerint gyémántok birtoklásáról álmodni nagyon ígéretes álom, ugyanis magas körökből származó tiszteletet és elismerést jelent. Az viszont, ha a Szűz Mária koronájából való gyémántot lát, és visel álmában, közeli halálesetet jelez.

Gyerek
Aki kisfiút lát álmában, örömteli híreket kap, aki viszont leánygyermekről álmodik, rossz híreket hall, a török álomfejtők szerint. Általában gyermekkel álmodni, minden esetben valamilyen szerencsét jelent. Ugyanakkor a gyerekcipő: rossz hír; a gyerekruha: betegség; gyereket örökbe fogadni: viszályra figyelmeztet.

Gyertya
Az álomfejtők azt mondják, hogy a család jól megalapozott szerencséjét jelenti, ha az álomban látott gyertya tiszta, nem imbolygó lánggal ég.

Gyík
Gyíkkal álmodni egy ismeretlen ellenségre utal, vagy üzleti vállalkozásra.

Gyöngy
Gyönggyel álmodni, megfontoltságot jelez az új vállalkozásokban, tervekben. Az emberi lelket is jelképezi. Egy másik felfogás szerint a gyöngy álomban mindig könnyeket jelent.

Haj
Hajról álmodni azt jelenti, hogy az illető nem jár el kellő gondossággal személyes ügyeiben, és nem fog előrejutni, mert nem használja az eszét. Barna haj álomban szerencsés szerelem. Másnak haját levágni, nyereséget jelent.

Hal
Hallal álmodni egy jó ismerős teherbeesését jelenti. Halat fogni: az erő jele, tengeri halat látni álomban: rémület; a halikra: sok pénz; halat megölni: nagy bevétel; ajándékba halat kapni: gazdagság.

Halál
Álomban meghalni nyomorúság. Halálra vágyakozni, egészséget jelent. Meghalni majd újraéledni, azt jelzi, hogy nagy tisztesség éri az álmodót. A pandzsábiak szerint, ha valaki halállal álmodik, az a hosszú élet jele.

Halott
Az álomfejtők szerint, ha az álomban látott halott mond valamit, jól oda kell figyelni, mert ez nagyon fontos lehet az álmodó számára. Halott személlyel álmodni, egy figyelmeztető álom, azt jelzi, hogy a jelenlegi körülmények nem sok jóval kecsegtetnek, ezért nem szabad semmiféle egyezségbe belemenni, és semmilyen szerződést aláírni.

Hamu
Álomban: hamun járkálni, bénulást okozhat.

Háromszög
Háromszöggel álmodni szerelmi légyottot ígér, de azt is jelentheti, hogy titkos találkozóra megy az álmodó.

Házasságkötés
Házasságkötésről álmodni egy családtag halálát jelenti. Ha a házasságot idegenek kötik, akkor a halott egy távoli ismerős vagy barát lesz. Házassági ajánlat álomban, bizonyos körülmények rosszabbra fordulását jelzi. Ha álmában az előző párjával készül házasságot kötni az ember, azt jelzi, hogy elfogadta a kapcsolatából adódó kötelezettségeket, és tanult a múltbéli hibáiból. A pandzsábiak szerint házasságról álmodni szerencsétlenséget jelent.

Holdfogyatkozás
A holdfogyatkozás álma azt jelzi, hogy az illető valamilyen eddig elrejtett tulajdonságára, titkolt hibájára hamarosan fény derül.

Iga
Nőtlennek: házasság; nősnek: nyugodalom.

Indiai jó álmok és rossz álmok
Az indiaiak nagyon hisznek az álmok erejében, melyeket isteni figyelmeztetésnek tekintenek. Szerintük istenekről, démonokról, szerencsésnek tartott állatokról vagy szerencsésnek tekintett dolgokról álmodni jó jel. Viszont aranyról, vasról, hulló csillagról vagy földrengésről álmodni rosszat jelent.  A pandzsábiak szerint a hajnali álmok általában valóra válnak. Nem jó tűzzel álmodni, vizet látni viszont szerencsét hoz. Váratlan szerencsét jelent, ha az ember álmában valamelyik ősétől ajándékot kap, ha viszont a felmenője elvisz valamit tőle, az a közelgő halál jele.

Ing
Ha fehér: nyereség; ha koszos: betegség.

Írás
Ismeretlen kézírást látni: valami hasznosat üzen az álmodónak; olyan írás, amit nem tudunk elolvasni: titkot jelent, amelyet megtudhatunk.

Ivás
Pohárból: jó társaság, amely hasznodra van.

Jajgatás
Álomban jajgatni, nagy bajra utal, jelenthet rossz évet, szárazságot, halálesetet.

Jég
Jéggel álmodni gond és betegség. Ha beszakad alattunk a jég, feleslegesen fogunk félni valamitől. Jégen elcsúszni szerelmi csalódás, vagy reményvesztettség. Jégen ülni, kedvezőtlen esemény bekövetkeztét jelzi. Olvadó jégen járni, füstbe ment törekvések. Jégkrémet enni, készíteni, eladni vagy felszolgálni, azt jelenti, hogy az illető elégedett az életkörülményeivel.

Jérce
Jércét látni álomban, nemsokára szerencse éri az illetőt.

Juh
Akolba zárt juhok, hosszú télre figyelmeztetnek. Juhot nyírni, veszedelmes időszak következik. Juhnyáj: az álmodó elégedett az életével. Juhokat őrizni, nyereség áll a házhoz. Juhászt látni álomban esőzéssel kapcsolatos kárt jelöl.

Kakas
Kakassal álmodni tűzvészre figyelmeztet, de jelenthet örömet szerző hírt, nőknél szerencsét. Kakas a tyúk hátán: szerencse a szerelemben. Kakas látványa egy torony tetején ünnepnapot jelent.

Katona
Katonával álmodni: bátorságot, olykor dühöt és gyűlöletet is jelent. A legtöbbször azonban rossz változásra van kilátás. Öreg katona látványa: hazudni fognak az álmodónak.

Kenguru
Kengurut látni, váratlan és izgalmas utazás ígéretét jelenti.

Kereszt
A keresztről és a keresztre feszítésről szóló álom szerencsét jósol az álmodónak: aki saját magát látja keresztre feszítve, nyugodt, eseménytelen házasságot remélhet; a tengerészek számára jó hajózást jelent. A politikusnak a keresztre feszítés a hivatali ranglétrán való emelkedését ígéri.

Kert
Kertet látni álomban többnyire gyerekáldást jelent. Virágos kerttel álmodni békét, kényelmet, igaz szerelmet és boldog otthont ígér. Gondozatlan, gazos kertet látni álomban, azt jelenti, hogy az illető elhanyagolta lelki szükségleteit. Az álombéli zöldséges kert, szorgalommal és gondossággal elért jólétet jelent, stabilitásra és belső erőre utal. Kert magas kerítéssel körülvéve azt jelzi, hogy adósságunkat kiegyenlítjük. Kert ősszel: gyász jele; kert télen: halott gondolatok.

Kesztyű
A kesztyű álomban, meghívásra lehet számítani. A kesztyűről álmodó embernek többnyire peres ügyei vagy üzleti gondjai lesznek, azonban megfelelő módon képes velük megbirkózni. Fekete kesztyű a gyász jele. Páratlan kesztyű: elválás olyantól, akit szeretünk.

Kígyó
Az álomfejtők szerint álomban magányos kígyót látni, és fenyegetést érezni, azt jelenti, az illetőnek egy olyan gonosz ellensége van, aki nemcsak ármánykodik ellene, hanem a testi épségére is tör. Sok kígyót látni egy gödörben balszerencse sorozatát jelzi előre a szerelemben és az üzleti életben. Ha sikerül az illetőnek legyőzni és meggyilkolni az álmában fenyegető kígyókat, azt jelzi, hogy felülkerekedik a nehézségein és diadalmaskodni fog. Kínában szerencsés előjel, ha álmunkban kígyó üldöz. Álomban fekete kígyót látni, leánygyermek születésének előjele, a szürkésfehér kígyó viszont fiúgyermek születését jövendöli. Az üzbégek szerint, aki fehér kígyóról álmodik, az meggazdagodik.

Koporsó
Az álomban látott koporsó az anyaméhet szimbolizálja. Ha üres, az álmodónak néhány területen kibékíthetetlen véleményeltérése van környezetével. A koporsóban látható holttest, depressziós időszakot jelez előre, melyet valószínűleg a személyi szabadság korlátozása okoz. Értelmetlen vagy rosszabbodó viszonyra, ügyre figyelmeztet. Itt az ideje a helyzet megszüntetésének vagy a kapcsolat felszámolásának.

Korsó
Az álomban látott korsó mindenféle rossznak a jele, kivéve, ha kútba vagy patakba esik, és darabokra törik, mert így a benne lévő bajok szétszéledhetnek. Teli korsóval álmodni, egészséget jelent; ha üres a korsó, az a szegénység jele.

Kulcs
Kulcsokat látni álomban, nem várt változást jelent, de utalhat valamilyen titokra, különösen akkor, ha a kulcs rozsdás. Kulcsot elveszíteni, haragot jelez a legjobb baráttal. Kulcsot találni: kiszabadulás szorongatott helyzetből. Kulcscsomó a kézben azt jelzi, hogy kezedben tartod a szerencsédet.

Kutya
Kutyával álmodni: az embernek alattomos ellensége van. Egy másik változatban, kutyáról álmodni nagy sikert, gyönyörűséget és állhatatos barátokat jelez. Ugató kutya felől álmodni, rosszabbodó életkörülmények várhatók, nagy valószínűséggel nehézségek fognak következni. Fogaival vicsorgó kutya látványa álomban gyűlölködést jelez előre.

Léggömb
Léggömböket látni álomban, szertefoszlanak a vágyak, különösen az üzleti életben és a szerelemben, de jelenthet veszteségeket is, és visszaesést, jövedelemcsökkenést a vállalkozásban, sőt válást is.

Levél
Az angol álomfejtők szerint annak a nőnek, aki szeretné megtudni, hogy szeretője őszinte-e hozzá, ki kell választania a szerelme levelei közül egyet, lehetőleg azt, amelyik a legszenvedélyesebb szövegű. Ezután a levelet az asztalra téve, össze kell hajtani kilencrétűre. Az így összehajtott levelet egy tűvel át kell szúrni, és a párna alá tenni. Ha éjjel a szerelmes nő ezüstről, drágakövekről, üvegről, kastélyról vagy tiszta vízről álmodik, biztos lehet benne, hogy szeretője őszinte, ígéretei becsületesek; ha azonban lepedőről, pókról, tűzről, fáról, virágokról vagy arról álmodik, hogy köszönti őt, akkor érzései hazugok, és el fogja hagyni. Ugyancsak álommal kapcsolatos hiedelem, ha valaki arról álmodik, hogy levele érkezett egy barátjától, annak az a jelentése, hogy a barátja hamarosan megérkezik, vagy nemsokára újabb hírt fog adni magáról.

Liba
Libát látni álomban hír jöttét jelzi, de jelenthet pletykálkodást. Ha gúnár támadja meg az álmodót, az csalárdságot jelent. Repülő liba messzi utazást prognosztizál; a libatoll pedig kigúnyolást.


Bármely lóval kapcsolatos álom nagyon szerencsés; még a halottas kocsit húzó tolldíszes lovakról való álmodás is jó jel, ugyanis esküvőt jelez előre. Az álomban látott tarka ló ugyancsak nagy szerencsét jövendöl. Hasonlóképpen vélekednek az arabok is. Aki lovakkal, öszvérekkel vagy szamarakkal álmodik, jót remélhet, mert a Próféta azt mondta: "A férfiak szerencséje a lovaik üstökéhez van kötve az utolsó ítélet napjáig." A Koránban pedig meg van írva, hogy Allah akarta úgy, hogy "meglovagolják őket és pompázzanak velük."A török álomfejtők szerint, aki fehér lóról álmodik, annak teljesülni fognak kívánságai.

Macska
Macskával álmodni általában kedvezőtlen előjel, jelezhet hűtlenséget, árulást vagy valamilyen szerencsétlenséget. Az álomban látott fehér macska jót jelent az angolszászoknál; a cirmos macska úgyszintén, mert szerencsés szerelmet jelez. Az álomban látott vörösessárga macska pénzt és sikeres üzletet ígér; a fekete-fehér macska az álomlátó gyerekeinek a szerencséjét jövendöli; a foltos macska, annak a jele, hogy a barátjaival lesz szerencsés az illető. Az álomban támadó macskák, ellenséget jeleznek; de ha eredményesen megküzd velük az ember, akkor nagy nehézségeken sikerül keresztülvergődnie, és hírnévre tehet szert. Ha valakit álmában csúnyán összekarmol egy macska, az betegséget és bajt jelez előre az álmodónak.

Madár
Az álomfejtők szerint madárral álmodni férjhez menést, álomban repülő madarakat látni, sikeres életet jelent. Madarat fogni: szerencse idegen vendéggel kapcsolatban. Madarat fészkén ülve látni álomban, házasságra van kilátás.

Mágia
Az álomfejtők szerint, az álomban átélt, vagy látott mágia bármilyen formája váratlan változásokat jelez. Ha azt álmodja valaki, hogy becsapta, vagy megtévesztette egy mágus, az annak a jele, hogy ismét találkozik egy rég nem látott, elveszettnek hitt barátjával, vagy felújít egy kihűlt szerelmi kapcsolatot.

Majom
Majommal álmodni azt jelenti, hogy az ember barátai álnokok, akik csak hízelegnek neki, miközben csak a saját érdeküket nézik. Táncoló majom látványa álomban közeli szórakozásra kilátás; fára mászó majom: ellenségeskedés; ordító majom: ha leány álmodja, akkor egy teszetosza fiú fog neki udvarolni.

Makk
Az álomfejtők azt mondják, makkal álmodni jó dolgokat jelez előre, jelentős vagyongyarapodást ígér. Asszonynak makkevésről álmodni azt jelenti, hogy jómódú lesz, és örömteli pozícióba emelkedik. Aki arról álmodik, hogy lerázta a makkot a fáról, annak vágyai hamarosan teljesülni fognak az üzleti életben vagy a szerelemben.

Mandula
Mandulával álmodni, átmeneti bánatot jelez. Élvezettel evett manduláról álmodni szerencsét jelent, ha keserű az íze, az eltervezett változtatásokat el kell halasztani, de utalhat betegségre is.

Medve
Az álomfejtők szerint egy medve megöléséről álmodni azt jelenti, hogy szorult helyzetből sikerül kiszabadulnia az álmodónak. A kínaiaknál az álomban látott medve fiúgyermek születésére utal.

Méh
Méhekkel álmodni sikeres üzletet jelez. A méhraj tűzvészre figyelmeztet. Álomban a méhszúrás szerencsétlenségre utal.

Méz
Álomban mézet enni szomorúság éri az embert.

Mosómedve
Mosómedvéről álmodni arra figyelmeztet, hogy fel kell készülni az önvédelemre. Egy másik változat szerint álomban mosómedvét látni, azt jelenti, hogy az emberek hamis arcukat mutatják az életben. Ha az álomban egy mosómedve kergeti az embert, annak az álmodó számára az a jelentése, hogy, akit eddig barátjának vélt, ellensége lesz, és a háta mögött a bukásán mesterkedik.

Nád
Álomban nádba fújni jó kilátás jele. Nádasban ülni, az álmodó a fájdalmát kívánja feledni, de jelenthet szerencsét is. Téli nádas látványa, hosszú télre lehet számítani.

Napfogyatkozás
Az álomfejtők szerint, napfogyatkozásról álmodni, az élvezetek túlzásba vitelére figyelmeztet. A túl sok esti összejövetel, az ivászat egészségi problémákhoz vezethet. Az álmodó átmeneti sikertelenségre számíthat a vállalkozásában.

Narancs
Keserű naranccsal álmodni azt jelzi, hogy rágalmak érik az embert, mégpedig arról a helyről, ahol a narancsokat látta.

Nátha
Náthásnak lenni, azt jelenti, hogy jó egészségnek örvend az álmodó.

Név
Ha valaki álmában a nevét hallja, arra utal, hogy jó üzenetet kap az álmodó.

Nyak
Ha egy nyakról szól az álom, az a közelgő pénz jöttét jelzi, kivéve, ha egy törött nyakkal kapcsolatos, ebben az esetben arra figyelmeztet, hogy a vállalkozását, üzleti ügyeit rosszul menedzseli az álmodó. A vastag nyak kedvező jel.

Nyaklánc
A nyaklánc elvesztéséről álmodni, szenvedést jelent a szeretett lény elvesztése miatt. Ha az álmodó a szerelme vagy önmaga nyaka köré tesz egy nyakláncot, az házasságot és boldog családi életet jelez. Nyaklánc asszonyon: ajándékot fog kapni az álmodó.

Nyúl
Nyúllal álmodni szerencsétlenséget, rendszerint félelmet is jelent. Országúton ülő nyúl: titkos helyre való hívogatás. Nyúlganéj: kisebb szerencse éri az embert.

Olajbogyó
Olajbogyó álomban kereskedőnek szerencse, másnak pedig fájdalom.

Olajfa
Olajfát látni hegyen, szenvedésre számíthat az álmodó.

Olajos hal
Álomban olajos halat látni utazást jelez.

Olló
Az olló álomban is gyakran a veszekedés és harag jele. Ollót ajándékba kapni, kis szerencse. A nagy olló kövér asszonyra utal, a szabóolló pedig hideg időjárásra.

Orgyilkos
Álomban orgyilkost látni, gonosz gond fog hatalmába keríteni.

Orsó
Orsót látni álomban eljegyzést jelez a családban, nagy ünnepléssel.

Öblítés
Gonosz indulatok lecsengését, segítség érkezését vetíti előre.

Ölelés
Valakit ölelni álomban a csalfaság jele. Öregasszonyt ölelni, megszorítás, ifjú lányt ölelni, aggodalomra lesz ok.

Ölyv
Álomban ölyvet látni nagy veszedelem.

Öreg emberek
Öregurakkal álmodni jó egészség jele. Öregasszonyt látni álomban haragot jelent. Mezon kószáló öregember látványa, meglopják az álmodót. Táncoló öregember hosszú téli utazás, bánat várható.

Papagáj
Papagájjal álmodni azt jelenti, hogy valamilyen tréfás dolog történik az illetővel. Ha a papagáj megcsípi az álmodót, az barátnője irigységéről árulkodik. Az álomban látott és hallott beszélő papagáj azt jelenti, hogy gonosz gúnyt űznek az álmodóval.

Patkány
Álomban egy kamrában látott patkányok ínséges idők eljövetelét jelentik. A patkány látványa ellenségre hívja fel a figyelmet. Ha a patkány megharapja az álmodót, szerelmi féltékenység jele.

Páva
Álomban, ha a páva: kiált, szerencsétlenséget jelent; repül, kis öröm, amelyért nagy árat kell fizetni; alszik, a csábítás jele; a napon sütkérezik, egy asszony hiúsága miatti veszedelemre utal; döglött, öregasszony szerelmére figyelmeztet. Az álomfejtők szerint: álomban páván lovagolni, megszégyenülés jelent egy szerelemben; pávát enni böjtölés idején, gonosz áll a házhoz. Pávatollal álmodni, börtönt, pávatollal játszani, ingerlékenységet jelent.

Pénisz
Ha egy asszony péniszről álmodik, egy rokona fog meghalni, mondják a törökök.

Pénz
Pénz elvesztéséről álmodni, átmeneti zavarokat, boldogtalanságot jelent a családi életben, és visszaesést a vállalkozásban. Gyengének, sérülékenynek és talajt vesztettnek érezheti magát az álomlátó. Emellett a becsvágy, energia és a kellő önbecsülés is hiányzik belőle. Pénz ajándékozása álomban, a szeretet adásával azonos módon értékelendő. Az álmodó keresi a szeretetet. Ha mások ajándékoznak pénzt, elhanyagoltnak, mellőzöttnek érzi magát. Valószínűleg nem tanúsítanak kellő figyelmet a problémáira, és nem mutatnak együttérzést az illető iránt. Pénzt lopni, veszélyre figyelmeztet, és óvatosságra int. Pozitív értelmezésében viszont arra utal, hogy az illető – erőfeszítéseinek köszönhetően – végül képes lesz szert tenni az általa értékesnek tartott tulajdonságokra. Az indiai szikh álomfejtők szerint az alvó személy családjában betegség várható, ha az illető álmában valakitől pénzt vesz el.

Pénztelenség
Pénz hiányáról álmodni a társadalmi státusz elvesztésétől való félelmet jelzi. Az álmodó híján van azon képességeknek, melyek céljai eléréséhez szükségesek. Azt is jelezheti, hogy túlságosan sokat foglalkoznak vele, vagy ellenkezőleg, teljesen elhanyagolják az illetőt.

Pillangó
Az álomfejtők szerint körös-körül röpködő pillangókat látni álomban azt jelzi, hogy távoli barátunk felől kapunk hírt, levélben, vagy valakitől, aki találkozott vele. Pillangóról álmodni általában, a megnyugvás iránti vágyat jelzi. Emellett a pillangók kreativitást, romantikát, élvezetet és szellemiséget is kifejezhetnek. Az is lehet, hogy az álmodó gondolkodásmódja átalakulás előtt áll. Ha az alvó személy egy gyönyörű, színes pillangót lát álmában, az illetőt pozitívan értékelik egy közeli társasági összejövetelen.

Pók
A magyaroknál álomban a tarantella pók kivételével az összes pók látványa, jó szerencsét jelent. Minél nagyobb pókot lát az ember, annál nagyobb szerencséje lesz. Ha falon mászó pókot látunk álmunkban, a legkedvesebb kívánságunk fog teljesülni. Hálóját szövő pókot látni álomban, kemény munka révén növekedő vagyont jelképez.

Rémisztő álmok
Szerencsét jeleznek, például tűzben megégni mindenki számára szerencsét jelent, mert ha beteg álmodja, meggyógyul; ha fiatal álmodja, szerelmi szenvedély keríti hatalmába.

Repce
Repcével álmodni intő jel, civakodásra vagy egy esetleges megerőszakolásra figyelmeztet, amelynek elkerülésére fel kell készülni érzelmileg és fizikailag.

Repülőtér
Forgalmas repülőtérről álmodni az illető szabadság utáni, vagy utazási vágyát jelzi. Ha az álomban a repülőtér üres, vagy elhagyott, az útiterv megváltozik, vagy az utazás elhalasztódik.

Rossz álmok jó jelentése
Halállal álmodni, születést jelent, születésről álmodni halált. Álomban betegeskedni, jó egészség; bánkódni, jó hír felől hallani. Álomban a baleset, a sors jobbrafordulását jelenti; a büntetés, jutalmazást jelöl; a büszkeség, megszégyenítésre utal. Ha egy szegény férfi álmodja azt, hogy nővé fog változni, jó ómen, mert valaki gondoskodni fog róla, ha gazdag ember álmodja ugyanezt, akkor ez rossz ómennek minősül, mert arra utal, hogy hatalmának vége szakad.

Rózsa
Az álomban kapott virágzó rózsa a szerelmeseknek jót jelent; másnak kellemes találkozást. Fehér rózsával álmodni ártatlan lány szerelmét jelzi; a hervadt rózsa jelentése, hogy elfelejtik az illetőt. Az arabok hiedelem világában a friss rózsa a szívet megremegtető örömök eljöveteléről ad hírt, míg a hervadt rózsa csalóka híreket jelent. Rózsatövis felől álmodni, azt jelenti, hogy olyannak okozunk fájdalmat, akit szeretünk. Rózsát kötni, vigasztalódást jelez. Rózsafán jönni a világra, gazdag asszonyt jelent. Ha valaki álmában: rózsát kap és azt a hajába tűzi, akkor becsapja valaki, akiről azt hitte, hogy jó barát; tavasszal egy csokor rózsát kap, igaz szerelemre talál; ha viszont télen kapja a csokrot, a keresés hiábavalónak bizonyul. Álomban egy teljes díszben pompázó, virágba borult rózsabokrot látni, esküvőt jelez a családban. Ha valakit álmában rózsavízzel locsolnak meg, azt jelenti, hogy a kedvese másra gondol.

Sáfrány
Sáfrányos ételt enni álomban betegség jele.

Sánta
Sánta férfival álmodni félelmetes érzés; sánta asszonnyal: pletykáznak az illetőről; sánta gyerek: eltitkolt szerelem; sánta kutya: rossz hír.

Sebesülés
Ha egy öregember azt álmodja, hogy megsebesült a mellkasán, rossz hírt fog hallani, ha egy lány ugyanerről álmodik, akkor szerelmes szeretőre fog lelni.

Seprés
Asszonynak boldog házasság, férfinak nehéz munka.

Sóhaj
Sóhajtást hallani álomban szerencsés hír.

Sorompó
Sorompót látni álomban szép idő várható.


Sóról álmodni, új ízek és ragyogó élmények megjelenését jelzi. Az álmodó egyéni értékeinek jobb elismerését, hangulatának javulását, életerejének növekedését mutatja. Az erőfeszítések eredményre vezetnek. Hús sózásáról álmodni, az adósság felhalmozódását jelzi, melynek eredményeként folyamatosan zaklatják a pénzbeszedők.

Sör
Álomban sört látni vagy inni, boldogságot, homályt vagy ihletet jelez, de arra is utalhat, hogy az álmodó erős társadalmi életet él.

Strucc
Struccokkal álmodni rossz előjel, mert halálhírt, vagyis pusztulást jelent.

Szakáll
Szakállas emberrel álmodni, szeszélyes asszony miatti bizonytalanság. Földig érő szakáll. gazdagságot reprezentál. Lány állán növő szakáll, az álmodó elveszíti a szeretőjét.

Szamár
Aki álmában szamara hátán üget célja felé és azt el is éri, szerencsés és boldog lesz minden dolgában, de aki útközben leesik róla, azt szerencsétlenség és bánat éri.

Szamóca
Szamócát enni asszonynak titkolt szerelem, férfinak betegség, a szamóca látványa, jó házasság.

Színek
Álomban a színek közül a fehér: becsületességet jelent; a fekete: gyászt; a kék: kiegyensúlyozottságot; a vörös: elválást; a piros: erőszakot.

Szomjúság
Álomban megszomjazni, nyugtalanságot jelent, de vonatkozhat szomorúságra vagy fáradtságra is.

Születésnap
Álomban születésnapot ünnepelni, hosszú életkort jelent.

Takarítás
Álomban szobát takarítani irigység jele; istállót takarítani hideg idő várható.

Tanítás
Tanításról álmodni öregedés, tanítványra lelni boldogság.

Tea
Ha valaki azt álmodja, hogy teára szomjazik, akkor hívatlan vendégek fogják meglepni.

Tenger
Álomban tengerparton állni, és figyelni a hullámokat, ahogyan a habjai a fövenyen összetörnek, azt jelzi, hogy az illetőnek kis híján baleseti sérülése lesz.

Teve
Ha az ember tevével álmodik, nagyobb óvatosságra van szüksége, mert feltehetően túl sok terhet cipel a vállain. Az ilyen személy – ahelyett, hogy szabadjára engedné, hajlamos magába fojtani az érzelmeit. Meg kell tanulnia felejteni és megbocsátani. Ugyanez az álom más értelmezésben nagy problémák megoldására, akadályok leküzdésére való képességet jelez. Aki fehér tevéről álmodik, gazdaggá válik, mondják az üzbégek.

Tojás
Tojást enni álomban harag; tojáshéj: gyász; sok tojás: nyeremény; záptojás: betegség. A törököknél tojásokról álmodni hírbe hozást, pletykát jelent.

Tömjén
Tömjénnel álmodni lánynak fejfájás; másnak megkönnyebbülés; asszonynak lelkiismeret furdalás.


Az álomfejtők szerint, aki álmában tűt talál, olyan barátokra számíthat, akik nagyra értékelik őt. Tűt keresni álomban, fölösleges aggodalmakat jelez. Tűvel álmodni, egy barátság végét jelzi.

Tükör

Az álomban látott tükör az egészséges ember számára örömet jelent, ha viszont beteg az illető, egészségromlásra utal. A fényes tükör ájulást, a törött tükör pedig árulást jelez.

Tűzhely
Nőtlennek házasságot, másnak betegséget vagy helyváltoztatást jelent.

Újszülött
Csecsemővel álmodni ártatlanságot, tisztalelkűséget, melegséget, új szerelem vagy új barátság kezdetét jelzi. Viszont szoptató asszonyt látni álomban, rosszat jelent, az fogja becsapni az illetőt, akiben a legjobban megbízott.

Utazás
Utazásról álmodni, az életcélok elérésére irányuló törekvést, általánosságban az életutat jelzi, melyet az álmodó örömtelinek és sikeresnek talál. Ha az álmodó ismeretlen területen utazik keresztül, az a versenytársak részéről reá leselkedő veszélyre utal. Aki álmában emberekkel teli autóban utazik, új és érdekes barátok, izgalmas kalandok elé néz. Ha viszont egyedül van az autóban, nehéz idők várnak rá.

Ürülék Aki emberi ürüléket lát álmában, az pénzhez jut, vélik a törökök.

Üstökös
Üstökösről álmodni, azt „üzeni” az álomlátónak, hogy sürgősen meg kell szabadulnia a fizikai és lelki akadályoktól, és tovább kell haladnia a céljai felé.

Varjú
Az álomfejtők úgy vélik, hogy varjúval álmodni, csalódást jelent mindenben, bánatra, balszerencsére figyelmeztet, sot halált is jelezhet.

Vér
Álomban vért inni, az álmodó kirobbanó életerejéről és energiájáról árulkodik.

Vipera
Viperáról álmodni balszerencsét jelent. Megölni egy viperát, általában jó ómen. Egy élő vipera a küszöbön, halálesetet jelez a házban.

Víz
Vízzel kapcsolatos álmok jelentése: a vízesés váratlan, kellemes dolog; a folyó, ha tiszta, akkor nyugodt sikeres életet; ha zavaros, fenyegető veszélyt jelent;
az óceán: az illető békéjét; a kút belső nyugalmát jelzi; a mocsár pedig valamilyen veszélyre figyelmeztet. A magyar álomfejtők szerint: tiszta vízzel álmodni jószerencse, vagyonosodás jele; zavaros víz szomorúságot jelez, vagy az álmodó sajnálkozását egy általa jól ismert személy betegsége vagy halála miatt. Álomban a koszos víz látványa, egy gátlástalan személyre figyelmeztet, aki tönkre akarja tenni az álmodót.

Zafír
Zafírral álmodni kellemetlen látogatóra utal.

Zászló
Zászlóval álmodni, ha az álmodó viszi, tekintélyt jelez; ha messziről látszódik, zavaros időt jelent.

Zuhanás
Zuhanásról álmodni a lelki egyensúly, az önkontroll elvesztését jelenti. Reprezentálhatja a veszélyeztetettség érzését, az önbizalom hiányát, a kudarctól való félelmet vagy képtelenséget a helyzettel való megbirkózásra. Ha valaki magasról zuhan ki álmában, és megsérül, készüljön fel arra, hogy nehéz napok várnak rá; ha a zuhanás nyomán nem sérül meg, a probléma kisebb és átmeneti jellegű lesz.

 

Hozzászólások  

0 #698 Dávid 2014-10-30 07:03
Tisztelt Kedves Erzsébet !
Ismét én vagyok Dávid , megint azt álmodtam , hogy tárgyakat emeltem , dobáltam a kezemmel de ebbe a álomba most más is közre játszott olyat tudtam csinálni még emellett a telekinézis mellett, hogy áramot lőttem a kezemből. De ez az áram közvetítés úgy történt , hogy csak megadott ideig tudom csinálni felkellet magamat tölteni és ismét áramot lőttem a kezemből , ujjaimból , mint a star wars-ba a Sithek . Volt mikor csak szimplán tárgyra vetettem ezt az áramot volt mikor emberre. És még emlékszem olyanra is , hogyha hiába töltöttem fel magamat már csak egy kicsit tudtam használni ezt az erőt és hát megszűnt azt hiszem akkor keltem fel (?) . Amúgy meg ezeket az álmokat élvezem és tetszenek csak nem tudom , hogy miért álmodom ilyet . Amúgy meg még az álmomban találkoztam azzal a kettő lánnyal , akikkel még az előző iskolámban jóba voltam. Az egyikkel lassú táncot jártam , majd mind kettővel elkezdtem csókolózni egyszerre. És elnézést , hogy ilyenekkel fárasztom , de azt meg nem értettem az előző válaszában , hogy mennyire vagyok összhangba az igyekezetemmel. Ezt nem értem meg azt se , hogy az energiapotenciá lomat és a mentális képességemet állítsam a gondolataim szolgálatába . Ezt legyen szíves nekem részletesebben elmagyarázni. Köszönöm szépen előre is és köszönöm a válaszát az előző álmom magyarázatához.
0 #697 Violet77 2014-10-29 17:25
Kedves Erzsébet.
Nemrég kb.3 napja elég érdekes álmom volt. Álmomban valahogy megtudtam hogy már csak 1 napom van hátra az életemből. Én erre egy kicsit kiakadtam de úgy tettem azon a napon is mint ahogy máskor. Elmentem a suliba (amugy 16 éves vagyok) és bár egy kicsit csendesebb voltam de amugy sem vagyok egy nagy szájú. A lényeg hogy azon a napon volt este valami bál a suliba és hát emiatt egy kicsit ideges voltam főleg azért mert már tudtam hogy nincs sok időm hátra és hogy éjfélbe meg fogok halni. Este a suliban elmentem a büfébe és venni szerettem volna pár dolgot de érdekes volt hogy ez inkább boltnak tűnt mert elég sok minden volt ott. Már nem emlékszem hogy mit akartam venni csak arra hogy elég hosszú volt a sor és mikozben a sorban álltam ránéztem az órára és még csak 6 óra volt és velem szembe volt egy ablak és már sotét volt. Mikozben a sorban álltam elhatároztam hogy mivel már nincs sok időm hátra így ezt pár órát kifogom élvezni és olyan dolgokat fogok tenni amit sokszor elmulasztottam ( bulizás, pasizás..sb) és hát egy ideig még a sorban állam majd annyira türelmetlen lettem hogy kiálltam a sorból és inkább nem vettem semmi. Aztán még emlékszem hogy valami lépcsőnél álltam a suliban és volt pár fiú akik próbálkoztak nálam és hiába elhatároztam hogy kihasználom a kevés időt de mégse tettem meg. Az osszes fiut elküldtem. Aztán még este hazamentem és anyáéknak elmondtam hogy meg fogok halni és elbúcsúztam tőlük.. aztán ránéztem az órára és már elmúlt hajnali fél egy is de még nem haltam meg és nagyon boldog voltam hogy még élhetek és így megtudtam hogy még élhetek és még nem most fogok meghalni. :) ez az álom egy kicsit furcsa volt számomra mert álmodtam már érdekes dolgokat de ilyet még nem. És a valóságban is nagyon vissza fogott vagyok minta az álomba és a valóságban is a pasikat mindig elküldom...
Ma viszont volt még egy álmom. A lényeg hogy álmomban facebookon rám írt az eggyik fiu osztálytársam.. ennek nagyon orültem álmomban is és ma egész nap ezen gondolkodtam mert ebbe a fiuba már kb.egy éve reménytelenül szerelmes vagyok. nem tudom jelent-e valamit az álom. kérem segítsen és elnézést a sok helyesírási hibáért.
0 #696 Rosta Erzsébet 2014-10-29 13:49
Kedves Kinga! – Re: #693
Bár expressis verbis nem állítja, a leírásából közvetett módon azért kiderül, hogy aktív szexuális életet él, vagyis megvan a lehetősége annak, hogy teherbe essen. Sajnos az álombéli érzelmeit nem árulta el, így nem tudni, örömmel vagy negatívan fogadta-e a terhessége hírét, és az sem, hogy az abortuszt hogyan: csalódottan (kényszerként), vagy megkönnyebbülés ként élte-e meg. Az első esetben negatív az álmának a jelentése, ugyanis a magzatelhajtás valamilyen, a szívéhez közel álló ideának, vágynak, célnak az idő előtti feladását jelenti, mert belül úgy érzi, nincs más választása. Ha viszont a terhesség bejelentése megijesztette, vagy egyéb módon negatívan érintette, álma szimbolikusan azt jelzi, hogy az abortusz révén megszabadult attól, ami eddig nyomasztotta, vagy amire nem tart igényt, vagy a továbbiakban nincs szüksége. És végezetül az is lehetséges, hogy azért álmodta ezt, mert lélekben még ne készült fel rá, vagy egyszerűen fél a terhességtől.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #695 Rosta Erzsébet 2014-10-29 13:47
Kedves Benő! - Re: #692
Maga az a tény, hogy álmában úszkál - függetlenül a körülményektől - azt jelzi, hogy felfedező úton jár a tudattalanjában és az érzelmei világában. Az álma arra is utalhat, hogy emocionális támaszt keres, vagy beszédes formában azt fejezi ki, hogy a lelke mélyén bízik önmagában, és reménnyel telve néz a jövőbe. Másrészről viszont az úszás az életben maradás, a túlélés eszköze, és az álom olykor ezt ugyancsak hangsúlyozhatja . Álma valódi üzenetének megfejtéséhez számos tényezőt - a víz jellemzőit, az időjárást, érzelmi viszonyulását az úszáshoz stb. - figyelembe kell venni. Álmában csendes és kristálytiszta a Duna vize, az időjárás is ideális az úszáshoz, ami azt sugallja, hogy elkezdte átértékelni az életét, és azon dolgozik, hogy jó döntést hozzon a problémái megoldására. Mivel boldognak érzi magát, és élvezi az úszás minden mozdulatát, a tudata alatt - ellentétben mindennapi tapasztalataiva l - biztonságban véli magát, és úgy érzi, hogy szeretik. Az is fontos, hogy úszás közben nem kell küzdenie a hullámokkal, és akkor is könnyed marad, amikor megfordulva felfelé halad a folyón. Ez jó jel, mert szimbolikusan azt mutatja, hogy hatékonyan próbál felülkerekedni a nehézségein, problémáin. Vagyis megvan a lehetősége a sikeres életre, és ebben a tudattalanját és az érzelmeit megjelenítő víz is „támogatja”.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #694 Rosta Erzsébet 2014-10-28 13:28
Kedves Ramóna! – Re: #675
Ha az álma - mint ahogyan írja - valóban visszatérő jellegű, és minden alkalommal ugyanez a tartalma, azaz semmilyen változást vagy fejlődést nem mutat, attól tartok, hogy eddig nem találta meg a választ a tudattalanjának az üzenetére. Bár arról nem mondott semmit, hogy felébredés után hogyan szokta érezni magát, az utolsó mondata, melyben azt jelzi, hogy a végén az álma nyomasztóvá vált, arra enged következtetni, hogy összességében negatívan éli meg, vagyis szívesen megszabadulna tőle, örömmel venné, ha nem ismétlődne meg többet.
Az álmának fontos eleme, hogy az a lelkét szimbolizáló háznak a legalsó szintjén, a pincéjében játszódik. A pince - mint szimbólum - gyakran a legsötétebb gondolatokat, érzelmeket és emlékeket jeleníti meg, azokra a problémákra utal, melyekkel nem kívánunk foglalkozni, vagy kellemetlen rájuk gondolnunk. Vagyis egy olyan helyzetet vagy emléket, melyet képtelenek vagyunk elfelejteni, vagy egyszerűen nem engedi, hogy másra gondoljunk. De azt is jelezheti, hogy problémáink, a ránk nehezedő gondok súlyosbodóban vannak, ezért a megoldáshoz segítségre van szükségünk.
Az a tény, hogy álmaiban újra meg újra lemegy a pincébe, azt sugallja, hogy egyre mélyebbre próbál ásni a múltjában, és szeretne szembenézni a félelmeivel. Azonban lenn a pincében egy zárt ajtóval találkozik, ami azt jelzi, hogy a lehetőségei korlátozottak, illetőleg valami vagy valaki gátolja az előrejutását. Amikor viszont végre sikerül besurrannia a nyitva hagyott ajtón, és megpróbálja megtalálni a „megoldás kulcsát” elébb az ismeretlen nő rángatja ki onnan, majd a párja kérdései nyomán dönt úgy, hogy idő előtt távoznia kell a „tiltott” szobából. Mivel a szobát őrző nő az ön kreatúrája, a párja pedig egészen másképp néz ki, mint általában, igazából ők nem valóságos szereplők, hanem az ön megszemélyesíte tt vonásait, személyiségének direkt módon nem általánosítható aspektusait jelenítik meg. Az egyik arra figyelmezteti, hogy a szembenézésnek még nem jött el az ideje (nem készült fel rá, nincs hozzá ereje), a másik pedig azzal szembesíti, hogy valójában nem tudja, hogy mit akar. Ezek szerint - a múlt helyett - inkább a jövőbe kellene tekintenie.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #693 Kinga 2014-10-28 13:16
Kedves Erzsébet,
Az éjjel azt álmodtam, hogy elmentem egy orvoshoz aki azt állapította meg, hogy terhes vagyok. És másik nap pedig magzatelhajtást vitt végbe.
Ez mit jelenthet?
Nem vagyok terhes. Tudtom szerint.
Kérem segítsen.
Köszönettel, Kinga.
+1 #692 Síró Benő 2014-10-27 17:09
Kedves Erzsébet! > Általában csak a munkámmal kapcsolatban szoktak álmaim lenni, de ebben a hónapban két álmom is volt ami nem a munkámmal kapcsolatos. Az egyikre megkaptam a gyors válaszát, amelyet ez úton is köszönök tisztelettel. /// > A másik, a korábbi álmomban motorcsónakoztu nk a barátaimmal a nagy Dunán. Ők elkérték tőlem a motorcsónakot és elmentek vele lefelé a Dunán. Én pedig belementem a vízbe és elkezdtem úszni lefelé a Dunán. Csodálatos tiszta, kék színű volt a Duna vize- és csendes, sima volt a víz felülete. Ameddig láttam a motorcsónakot, addig úsztam lefelé és hihetetlenül boldog voltam- valósággal élveztem minden mozdulatot a vízben. Amikor már nem láttam a motorcsónakomat , megfordultam és elkezdtem úszni visszafelé... Széles hatalmas és csendes víz volt visszafelé is. Ami rendkívüli élmény volt, hogy a nap sugaraitól kékesen áttetsző vízben úsztam visszafelé is... /// > Kérem tisztelettel írja meg, hogy ez az álom valami sorsfordító, valami olyan fordulatot jelez amitől az eddigi igen nehéz és már - már teljesen reménytelen életem változását várhatom..?!! /// >> Válaszát várom- és egyben tisztelettel megköszönöm!
-1 #691 Rosta Erzsébet 2014-10-27 16:13
Kedves Dávid! – Re: #680
Az, hogy álmában természetfölött i erővel rendelkezik (leküzdi a gravitációt, erőkifejtés nélkül képes tárgyakat mozgatni), azt jelzi, hogy többre vágyik, szeretne erősebb, hatalmasabb lenni másoknál. Ezzel nincs semmi baj, mert az emberek nem a szürkeségre vágynak, annak örülnek, ha valamivel ki tudnak tűnni a környezetükből. A kérdés az, hogy az álma mennyire van összhangban az igyekezetével. A való életében is erre törekszik? A telekinézis számomra azt sugallja, hogy a tudatosságnak a magas szintjén áll, ezért már csak arra van szüksége, hogy az energiapotenciá lját és mentális képességét a gondolatai szolgálatába állítsa. Ez azért fontos, mert ezen álombéli képességnek lehet negatív olvasata is. Például azt a téves képzetet keltheti, hogy az eredményekért nem kell megdolgozni, elegendő, ha képes megfelelően manipulálni a környezetét. Remélem, nem erről van szó!
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #690 Rosta Erzsébet 2014-10-27 14:29
Kedves Ildikó! – Re: #673
Anélkül, hogy a részletekbe belemennék - ehhez ugyanis jó néhány kérdést kellene önnek feltennem, ami viszont meghaladja az oldalam kereteit - az álma azt sugallja számomra, hogy keresi a helyét, változást szeretne az életében, de a döntés meghozatalához nincs meg a kellő akarata. Valószínűleg a való életében nem felhőtlenül boldog, valamilyen kényszer (mely eredhet külső erőből, azaz a környezete vátja ki, állhat mögötte valamilyen megfelelni vágyás, de a saját értékrendjének is lehet a következménye) hatása alatt áll. A nyugalmat és békét sugárzó, gyönyörűn zöldellő növényekkel, ragyogó napsütéssel, az idilli tájjal a tudattalanja mintegy kompenzálni kívánja a tudatát, ami úgy tűnik, eltéríti életlehetőségei optimumától. Úgy érzem, hogy az álmát alanyi szinten kell értelmezni, melynek látható és láthatatlan szereplői tulajdonképpen az ön személyiségének különböző oldalait jelenítik meg. Az álomleírásból azt sejtem, hogy többé-kevésbé valamennyi szereplővel képes azonosulni, azonban a tudata és a tudattalanja közti konfliktust nem képes feloldani. Érdekes viszont, hogy a temető többször is felbukkan az álmában. Ez azt jelezheti, hogy tétovázása ellenére kellő élményt és tapasztalatot szerzett, hogy véget vessen valaminek (annak a rossz emléknek, bűntudatnak, vagy egészségtelen kapcsolatnak), ami hátráltatja a lelki nyugalma, boldogsága elérésében. Szeretné eltemetni ezt, és kész az újjászületésre.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #689 Rosta Erzsébet 2014-10-27 14:17
Kedves Boldizsár! – Re: #686
Általában akkor álmodjuk azt, hogy földönkívüli lények támadnak ránk, vagy rabolnak el bennünket, amikor félünk a környezetünk változástól, vagy szorongást érzünk az otthonunk és a családunk elvesztése miatt. Ébrenlétben eddig ismeretlen szituációt élünk át, az új környezet, melybe kerültünk szokatlan a számunkra. Az elrablás azt sugallja, hogy nem vagyunk urai a helyzetünknek, és azt kell tennünk, amit mások diktálnak a számunkra. Ilyesmit tapasztalhatunk , amikor kiszakadva a régi környezetünkből , egy új munkahelyre, új közösségbe kerülünk. Fokozottan igaz ez, ha minderre egy idegen országban kerül sor, ez esetben az adott nép kultúrája, szokásai ismeretlenek számunkra, és a beilleszkedéshe z alkalmazkodnunk kell, ami nem mindig megy zökkenőmentesen . Hogy a földönkívüli idegenek vizsgálják, azt jelzi, hogy hangulatilag leszálló ágban van, ám – mivel állja a kínzást, és kibírja a fájdalmakat – képes szembenézni a várható nehézségekkel.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #688 Rosta Erzsébet 2014-10-27 13:01
Kedves Benő! – Re: #685
Mivel az ellopott összeg (200 Ft) nem jelentős, és magáról a lopás tényéről is csak akkor szerez tudomást, amikor visszakapja a pénzét, a hangsúly az erejével visszaélő nagydarab ember gorombaságán van. Ez utóbbi arra utalhat, hogy valami miatt a tudata alatt úgy érzi, nem tisztelik a méltóságát, vagy a környezetében - ki nem mondottan ugyan, de - nem bízik meg valakiben. A rejtett aggodalma azonban teljesen felesleges, mert a „vesztesége” szinte azonnal megtérül, és a gorombaság is csak múló rossz emlék. Ez viszont egyértelműen azt jelzi, hogy a bizonytalanságá t kiváltó szituáció - esetleg valakinek a segítségével - hamarosan stabilizálódik.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #687 Rosta Erzsébet 2014-10-27 12:50
Kedves Babóka! – Re: #682
Noha arról nem írt, hogy az életben miként viszonyul a lifthez, figyelembe véve a leírt körülményeket, álma nem pozitív üzenetet továbbít. Már a kezdet sem jó, mert egy szemetes alagsorból indulnak el. Az alagsor – a pincéhez hasonlóan – szimbolizálhatj a a tudattalant, itt azonban nem ez a helyzet, mert nem ide érkezik, hanem innen startol az álmában. Teljesen érthető, hogy e szemetes helyről távozni szeretne, ugyanis az alagsort szennyező hulladék arra utalhat, hogy valamilyen krízisen mehet át ébrenlétben. Lehet, hogy fölöslegesen elvesztegeti az energiáját, de - figyelemmel a hulladék fogalmának meghatározására - a szemét valami „nem kívántat” (érzelmet, egészségi problémát, személyt) is szimbolizálhat, de az sem zárható ki, hogy valamiért magát érzi feleslegesnek. Megoldást a lift - mely pozitív aspektusban magasabb spirituális szintre repíti az embert - sem hoz, ugyanis az is tele van szeméttel, ráadásul a szűk hely miatt gyakorlatilag fogságba esik, jelezvén, hogy hiába az igyekezete, elvesztette a kontrollt az érzelmei fölött. Emiatt tehetetlennek érzi magát, ami frusztrációval jár. Ez utóbbit jelzi, hogy - bár működik önben az anyai ösztön - a félelmet érző kislányt képtelen megvigasztalni.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #686 Boldizsár 2014-10-27 07:07
Kedves Erzsébet az elmúlt pár napban áomottam egy olan dologról, hogy éjszaka felébrettem és egy fénysugár jött le az ágyamra ami fel vonzott. És egy ufó űrhajóra kerültem és kés kíséeleteztek rajtam és nagyon rossz volt mert féltem és fájt is amit csináltak. :sigh:
0 #685 Síró Benő 2014-10-26 23:18
Kedves Erzsébet! > Az elmúlt éjszaka azt álmodtam, hogy egy nagy darab ember elvett tőlem 200 forintot. ( De én azt nem láttam amikor elvette...) Autóban ültem és csak azt láttam amikor elment mellettem ez a nagy darab ember és igen gorombán odaszólt nekem. Ezt követően beszállt az előttem álló autóba. Jobb kéz felől, az autója mellett álló alacsony termetű öreg asszony szólt ennek a nagy darab embernek valamit. Az kiszállt az autójából és odament hozzá. A kis termetű öreg asszony mutatott valamit ennek a nagy darab férfi embernek, aki hozzávetőlegese n 30 - 35 éves lehetett. Ezután a nagy darab férfi ember odajött hozzám és visszaadott nekem 200 forintot. A pénz nagyon szépen ragyogott, mintha vadi új lett volna! /// > Mit jelent ez az álom..? /// >> Én jelenleg nem vezetek autót, mert megromlott a látásom. De az álmomban én vezettem az autót- és a feleségem ült mellettem. /// >> Kérem tisztelettel, írja meg nekem: mit jelent ez az álom. Köszönöm!
0 #684 Rosta Erzsébet 2014-10-26 14:44
Kedves Csinike!
Bár a jövendöléshez - a kávézacc- és a tealevél-jóslás t is beleértve - nem értek, és nem is foglalkozom vele, annyit segítek, hogy a poharán látott „képek” szimbolikus jelentéséről röviden írok néhány gondolatot. Az angyalok jó híreket jelentenek, és hasonlóképpen értelmezhető a vágtató ló is. A kutya - lévén a pohara alján - azt jelezheti, hogy egy barátja/barátnő je segítségre szorul. A kis angyal kezét fogó angyal azt sugallhatja, hogy valaki vigyáz önre.
Üdvözlettel,
Rosta Erzsébet
0 #683 Csinike! 2014-10-24 20:14
Tisztelt Erzsébet!!!
Köszönöm hogy kérdezte!!! Nem nem álmomban voltak ezek, hanem a valóságban!!! Elfogyasztottam a cappucinert és ezek a jelek maradtak a pohár belsejében!!!
Várom megtisztelő válaszát!!!
Üdv Erika
-1 #682 Babóka 2014-10-24 06:34
Kedves Erzsébet!

Álmom a következő volt:
Egy kb 3-4 év körüli kislánnyal vártunk a lifre, mert a 9-dik emeletre szerettünk volna feljutni. Fogtam a kislány kezét, jött egy féfi kerékpárt tolt. Benyitott ahol a lift állt, és bementünk, egy nagy üres alagsor volt, elszórtan szeméttel, ekkor kinyílt a lift ajtó, és úgy kellett bebújni a liftbe, elfeküdni, mert olyan alacsony volt, és nagyon szemetes.Tele volt dobozokkal és papir zsacskókkal. A kislány az egyik sarokba lefeküdt, a féfi középre én a másik sarokba. Amikor elindult a lift a kislány elkezdett félni, én nagyon szerettem volna megvigasztalni, de a férfi miatt nem tudtam odakúszni hozzá. Fájdalommal tölltött el, hoy nem tudom megvigasztalni, nagyon szerettem volna megölelni!


Ennyi volt az álmom: Szeretném ha megfejtené.
Köszönettel: Babóka
0 #681 Rosta Erzsébet 2014-10-23 14:01
Kedves Csinike! - Re: #679
A leírása alapján nem vagyok benne biztos, ezért inkább megkérdezem. Mindezt álmodta?
Üdvözlettel,
Rosta Erzsébet
0 #680 Dávid 2014-10-23 06:10
Tisztelt Kedves Erzsébet!
Mostanában néha-néha megint elkezdtem olyat álmodni , hogy repülök a földről felugrok kicsit elengedem és mint a " vasember " elkezdek repülni a levegőben nincsen szárnyam se semmi csak úgy repülök plusz olyan fajta tehetségem van álmomban , hogy a kezem ráirányítom egy tárgyra és mozgatom vele távolról úgy hogy hozzá érek mint egy Jedi lovagok a Star Wars-ba csak rá irányítom valamire a kezem és elkezdem mozgatni. Na az hogy álmomban repülök annak ismerem a jelentését , hogy álom világban élek . De egyszerűen nem értem , hogy álom világban élnénk mi az amit nem vennék észre a valóságba őszintén szólva mintha annyira engem ez nem is érdekelne talán így tetszene nekem de azt is tudom hogy ebből ki kéne lépnem mert akkor eléggé arcra fogok esni ha valamit nem fogok észre venni (?) . Na mindegy megpróbálok úgy élni , hogy a lényeget veszem észre. De azért az álmomat tudná nekem értelmezni ? Legyen szíves , mert azért az a telepatikus rész amikor a kezemmel irányítok dolgokat azért érdekelne előre is köszönöm szépen a válaszát.
0 #679 Csinike! 2014-10-22 16:25
Tisztelt Erzsébet!!
Azzal a kérdéssel fordulok önhöz hogy hogy a következő leírásomra, valami értelmezhető magyarázatot adjon!: szokásomhoz híven a poharamból ittam a cappucíneremet, és az egyik nap elfelejtettem elmosni, de amit benne láttam az felül múlt mindent: egy angyal egy kutyafej mellett volt, vele szemben egy angyal egy vágtató lovon ült, és a másik oldalt pedig egy angyal fogja egy kis angyal kezét!!! azóta ezt a poharat nem mostam el!! de szeretném tudni mit jelent!!! várom megtisztelő válaszát!!!
-1 #678 Rosta Erzsébet 2014-10-19 14:12
Kedves Józsi! – Re: #676
Mindenekelőtt szeretném megnyugtatni, hogy az ilyen álom ritkán szól a kedvesünkről, azaz általában nem azt jelenti, hogy a valóságban is ez a helyzet. Sokkal inkább a saját bizonytalanságé rzetünk a kiváltója az álmunknak. A következőkben a lehetséges okok közül sorolok fel néhányat:
- a partnerünk nem figyel oda ránk (valószínűleg más érdekli),
- tovább dolgozik, több időt tölt el a fitnesszel, szépítkezéssel (másnak akar tetszeni),
- félelem az egyedülléttől (már megtapasztaltuk a hűtlenséget, elhagyást),
- önbizalomhiány, kisebbrendűség érzése (népszerű, csinos, ügyes, okos a kedvesünk)
- nem bízunk eléggé a partnerünkben,
- mi szeretnénk megcsalni a párunkat, és ehhez felmentést ad az álmunk,
- és persze az sem zárható ki, hogy valóban hűtlen, ennek azonban egyéb jelei is vannak.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #677 Rosta Erzsébet 2014-10-19 13:30
Kedves Eszter! – Re: #664, #665, #674
Bár néhány napja kéretlenül egy másik olvasóm (István) adott egyfajta értelmezést az álmaira, ennek ellenére én is megpróbálkozom vele. Mindenekelőtt azonban szeretném előrebocsátani, hogy a véleményem szerint az álmok nem különíthetők el az álomgazda személyiségétől , életkorától, fizikai és lelki állapotától. Például egészen mást jelent a gyermek születése egy termékeny korban lévő, vagy várandós fiatalasszony, mint egy férfi, vagy valamilyen kutatási területen dolgozó meddő hölgy számára. Sőt az álmodó körülményeinek, élethelyzetének ismerete nélkül sokszor még azt sem lehet eldönteni, hogy kik az álom „valóságos” szereplői, azaz, hogy tárgyi vagy alanyi álomról van-e szó. Úgy is fogalmazhatnék, hogy az álmainkat magunk „alkotjuk”, így az értelmezésük is a mi dolgunk, az álomfejtő ebben a folyamatban legfeljebb segíteni tud. Ezért én egyáltalán nem merném azt mondani, hogy a leírt esetekben „próféciás” álmokról lenne szó. Természetesen a mindennapok eseményei, a brutális terrorakciók, a katasztrófák nem maradnak nyomtalanok a tudattalanunkba n, és így az álmainknak is a részeivé válhatnak.
E hosszú bevezető után röviden az álmaihoz is fűznék néhány megjegyzést. Mivel önmagáról semmit sem árult el, csupán általánosságoka t tudok mondani, de talán ezek is segíthetnek valamit, hogy ráleljen az álmai esetleges üzenetére.
Az első lényeges momentum, amit álmaiból érdemes kiemelni, hogy mindkettő hegytetőn játszódik, de - érdekes módon - még a második álmában leírt hihetetlenül magas csúcsra sem jelentett nehézséget a feljutás. Ez számomra azt sugallja, hogy nem az a lényeg, hogy feljutott a hegy tetejére, hanem az, ami ezután történt ott. Ettől függetlenül fontos, hogy mindkét álmában hegytetőn van, mert ez azt jelzi, hogy tisztábban, más perspektívából látja a dolgokat. (De az is lehet, hogy azért megy minkét alkalommal fel a hegyre, mert szeretné világosan látni, megérteni és jobban kontrollálni a helyzetét.)
Érdekes továbbá, hogy mindkét álmának étterem az egyik helyszíne. Ez azért lehet fontos, mert általában olyankor álmodunk étteremről, amikor életünkben az előttünk álló döntési és választási lehetőségek miatt túlhajszoltnak érezzük magunkat, vagy a szociális környezetünkön kívül keresünk „érzelmi táplálékot.” Bár csak úgy mellékesen jegyzi meg a második álmában, hogy a turistaparadics omban található étteremben pincérkedik, emellett nem mehetek el szó nélkül, mert esetleg lényeges lehet, miként értékelik a vendégek a munkáját. Ez ugyanis jelezés lehet arra nézve, hogy a valódi (ébren lévő) világ mit vár el Öntől.
A következő - és talán ez a legfontosabb - momentum az, hogy Önt, a családját vagy a szerettei valamelyikét tőrbe ejtik. A csapdába kerülés, a reménytelenség, a kiúttalanság érzése - olykor alvási paralízissel is társulva - nem ritka jelenség álomban. Az ilyen álmokat gyakran a mindennapi életünk frusztrációi váltják ki. Ilyen lehet, amikor a munkahelyünkön „vakvágányra” kerülünk, vagy valaki „sikeresen” meggátolja az előremenetelünk et, esetleg a párkapcsolatunk jut el a „se vele, se nélküle” állapotba. Ez a fajta jelzés azonban akár pozitív is lehet, mert ráébreszt arra, hogy nem szabad engednünk, hogy a körülmények, a környezetünk eluralkodjanak felettünk.
És végezetül röviden kitérek a fej nélküli testek, a levágott fejek jelentésére is. Mivel álmait „hátborzongató élményként” élte meg, a lefejezés ez esetben arra utalhat, hogy lehetnek a való életében olyan színterek, ahol sérülékenynek, alulértékeltnek érzi magát, vagy éppen ön az, aki éles kritikát gyakorol önmaga fölött. Az, hogy az álmaiban nem önt, hanem másokat támadnak, vernek meg, fejeznek le, nem változtat ezen, ugyanis ezek a személyek nem valódi szereplők, hanem a szelfjének (az önmagáról kialakított énképének) a visszatükröződé sei. Érdemes lehet megkérdeznie önmagától, hogy van-e olyan terület az életében, ahol sikerült igazán előrejutnia. Nem lehetséges, hogy annyira ambiciózus, hogy céljai érdekében az Ön számára értékes dolgokat is képes feláldozni? De az is lehet, hogy elhanyagolja az egészségét, vagy azokat, akik a gondoskodását igényelnék a karrierje miatt.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #676 Jozsi 2014-10-18 14:23
Kedves Erzsebet!

Tobbszor almondom hogy a kedvesem meg csal engem. miert van ez??
-1 #675 Ramóna 2014-10-17 12:43
Kedves Erzsébet!
Elég érdekes vissza tér álmaim vannak és szinte mindenre emlékszem..az összes közül talán az utóbbi volt a legérdekesebb!

Egy pincébe voltam ahol több ajtó volt egy
amire az volt ráirva hogy belépni tilos, le volt zárva egy elég érdekes lakattal. Mindig figyeltem hogy mikor nyitják ki az ajtót. Egy nő járt le a pincébe, ő járkált be ebbe a helyiségbe és egyszer nyitva hagyta az ajtót és besurrantam
Egy oylan szoba volt régi ,rozoga, kopott szekrények voltak és asztalok. Ablakok nem voltak a lámpák is ilyen..arany színűek voltak és porosak
A polcokon régi könyvek,tekercs ek, iratok és tárgyak voltak . Elindultam a szekrények között és nézelődtem. Amikor beljebb értem hallottam hogy csukódik az ajtó..
Bejött a nő és elbújtam egy szekrény mögött. Velem szembe volt egy polc és azon volt egy könyv amin volt egy olyan pecsét, mint amilyen bronz medálom van(még.. 6-7 évvel ezelőtt kaptam egy bácsitól a helyi adventi vásáron )
Le akartam venni a könyvet, de a nő észre vett és elkezdett velem üvöltözni, de annyira össze folytak a mondatai ,hogy nem értettem hogy mit mondott. Egyedül annyit tudtam kivenni a beszédéből ,hogy "még nincs itt az ideje annak ,hogy itt legyél' és elkezdett az ajtó felé ráncigálni.
Aztán amikor az ajtóhoz értünk elengedett és a falra merengett ,de én nem láttam semmit. Mintha ott se lettem volna kisétált az ajtón. Ki néztem utána az ajtón de nem volt sehol ,Ez után körbe néztem a szobába és volt mellettem egy asztal azon pedig egy könyv. abban különböző jelképek voltak,abból egy volt ki emelve ( szó-szó emlékszem rá hogy hogy nézett ki ) .Valaki meg fogta a vállamat és nagyon megijedtem, nem mertem hátra nézni és lassan megfordultam és a párom állt mögöttem és megkérdezte hogy neked mi a sorsod ? mi a feladatod ?
Olyan más volt mint általában, nem csillogtak a szemei, olyan matt volt.Kicsit ijesztő.
Elfogott egy rossz érzés és mondtam hogy jöjjön ki velem mert nem érzem jól magam és először nem akart jönni, megfogtam a kezét hogy jöjjön és jóformán kirángattam onnan. Amikor kiléptünk abba a pillanatba becsapódott az ajtó és a lakat és rácsukódott.
Magát az álmot az elején érdekes volt megélni, de a végén nyomasztóvá vált.
Kérem,segítsen megfejteni ezt!
A válaszát előre is köszönöm!
Üdvözlettel : Ramóna
0 #674 Eszter 2014-10-17 07:35
Kedves István!
Valóban, ahogy nő a fény, úgy mélyül a sötétség.
Amit nem értettem meg, az a hegy és a lev@gott fej szimbolikája mindkét álomban. Van ötlete?
0 #673 Ildiko 2014-10-17 07:10
Kedves Erzsebet! Azt almodtam,hogy busszal utazok egy nagyon szep de ismeretlen videken,aranylo an süt a nap mindenfele zöld növenyek vannak,föleg fak,es sok örökzöld.Amikor megerkezem,beja rom a videket,olyan mint egy szep park,sok idöt töltök a temetöben,az is nagyon szep hely,megnyugtat o.Azon gondolkodom oda költözöm,de nem mindenkinek tetszik az ötlet,egy regi ismerös nö kritizal erte,hogy nem fer az apammal szemben.Jarom a környeket. Aztan kis idö mulva Ismet a buszon vagyok es megint utazom erre a szep videkre,megint minden nagyon idilli. Amikor odaerek ,minden olyan mint egy kastely parkja,tele van örökzöld fakkal,es van elöttem egy ferfi de nem latszik,csak en tudom hogy elöttem all,töle balra sok feketebe öltözött ember van akik közül egy nö kilep es biztat költözzek oda en meg mondom neki hogy az öregasszony nem engedi, akkor megjelenik a hatam mögött egy nagyon gonosz öregasszony,vic sorog ram es azt mondja mar ö is itt van es akarja ö is,hogy odaköltözzem,de nagyon gonoszul mondja. En meg mondom erre,hogy a ferfi Sem akarja,ekkor elölep a fekete ruhasok közül egy ferfi aki mondja hogy pedig akarja csak nem tudja mondani,es ö is hiv hogy költözzem oda. Meg sokan mondjak hogy költözzem az apu is.de a ferfi halgatasat nemnek veszem es azt mondom,hogy en most hazamegyek,es elindulok haza a busszal,az ut szep megint de en el vagyok keseredve nagyon. Aztan megint a temetöben vagyok valakivel ,nem latszik csak ott van velem,talan keresünk valamit,a lathatatlan ember egyszer szol hogy ö megtalalta,de nem tudom mit,ez a temetö egy dombon van es regi,sok oszlopos sirral.Aztan felebredek. Mit jelenthet mindez?
Üdvözlettel: Ildiko
0 #672 Rosta Erszébet 2014-10-16 15:34
Kedves Ildikó! - Re: #670
Előző bejegyzésében nem írta, hogy az álma a jövőben (azaz 2022-ben) játszódik, és azt sem, hogy nemrégen szakítottak. Ez esetben viszont egész más az álmának a jelentése. Valószínűleg - a szituációt, valamint önmagát is vizsgálva - keresi még a szakítás okait, és álmával a tudattalanja siet a segítségére. Talán a lelke mélyén úgy érezheti, hogy a barátja nem szerette az édesapját, a rokonai pedig Önnel nem voltak megelégedve. Az pedig, hogy exbarátja - mintegy szemrehányóan (kvázi Önt okolva) - közli, hogy édesanyja öt éve meghalt balesetben, arra utalhat, hogy nem volt kedves hozzá. Miként a barátja anyagi gyarapodása - két éve egy emeletes házat vett - sugallhatja azt is, hogy hátráltatta a karrierjében.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #671 Rosta Erzsébet 2014-10-16 14:03
Kedves Rovanopera! – Re: #667
Nem hiszem, hogy a halott nagyszülőjének a lelke „félelmet akarna ébreszteni” Önben, már csak azért sem, mert a lelkiismerete tiszta, azaz nem lehet bűntudata, vagyis semmi oka sincs a tudattalanjának erre. Ahhoz azonban, hogy bármi konkrétat is tudjak mondani, sokkal pontosabban kellene ismernem nyomasztó, horrorisztikus álmai tartalmát. Mivel ezekben 10 – 15 éve (ami nagyon hosszú idő!) rendszeresen az elhunyt nagyszüleivel álmodik, fontos lenne tudnom, hogy milyen gyakoriak (hetente, havonta, negyedévente stb. jelentkeznek?) a félelmet keltő álmai, megfigyelhető-e bennük valamilyen trend, vagy fejlődési vonal, hogyan (tehetetlenül, bénultan, félelemmel eltöltve, heves szívveréssel, esetleg időnként felriadva, utána napközben fáradtnak érezve magát stb.) éli meg őket. Esetleg nem érhette valamilyen súlyos trauma, mely a nagyszülei halálával bármilyen módon összefüggésbe hozható? Így egyelőre csak arra gondolhatok, hogy mostanáig nem értette meg visszatérő álmai üzenetét, s így a helyes választ sem adhatta meg rájuk. Pedig lehet, hogy fontos lenne!
Üdvözlettel,
Rosta Erzsébet
0 #670 Ildiko 2014-10-16 13:45
Kedves Erzsebet! 669 es levelere irom. Nem 8 eve szakitottunk hanem nemreg az alom szol ugy hogy 8 ev mulva talalkozunk es ez törtenik. Üdvözlettel: Ildiko
0 #669 Rosta Erzsébet 2014-10-16 13:00
Kedves Ildikó! – Re: #666
Mivel - mint írja - már nyolc éve szakítottak, ráadásul álma ismétlődőnek sem tekinthető, nem könnyű a válasz. Ennyi idő múltán ugyanis egészen biztos, hogy feldolgozta a szakítást, és nagy valószínűséggel semmilyen lelki kapcsolat nincs már Önök között. Ezért - bár a jelenlegi családi állapotáról, társkapcsolatár ól semmit sem írt - arra gyanakszom, hogy az álma nem önökről szól, hanem szimbolikus üzenete lehet. Talán mostanában valaki a környezetében felidézhette a tudattalanjában exe bizonyos negatív tulajdonságait, esetleg a szituáció hasonló ahhoz, amikor a régi barátjával megismerkedett. Ez esetben az álma egyfajta figyelmeztetés lehet, nehogy ugyanazokat a hibákat ismét elkövesse.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #668 Rosta Erzsébet 2014-10-16 10:09
Kedves Juhász Tiborné! - Re: #663
Sajnos keveset írt ahhoz, hogy személyre szóló értelmezést adhassak álmaira. mivel önmagáról, a jelenlegi életéről, az álma szempontjából esetleg fontos életkörülményei ről, az elhunyt nagymamájához fűződő kapcsolatáról semmit sem írt, sőt vele kapcsolatban még azt sem mondta el, hogy mikor távozott az élők sorából, az álmaival összefüggésben csak általánosságoka t tudok megfogalmazni.
Az első álmával - abból kiindulva, hogy normálisan egy felnőtt embert olyankor öntenek tiszta vízzel, ha észhez akarják téríteni - a tudattalanja arra utalhat, hogy „fel kellene ébrednie”, és másra kellene koncentrálnia, irányítania a figyelmét. Ám ugyanennek az álomnak - a jelenlegi életvitelétől, viselkedésétől függően - más jelentése lehet, például azt sugallhatja, hogy alaposabban el kellene gondolkodnia azon, hogy milyen a kapcsolata a környezetében lévő személyekkel. És bizonyos esetekben azt is jelezheti, hogy az álmodónak jobban „össze kéne szednie magát”, és keményebb munkára lenne szüksége.
Érdekes, hogy a második álmában, melyben az elhunyt nagymájánál vendégeskedik - annak ellenére, hogy a történet eleje meglehetősen életszerű - verbális kommunikációra nem kerül sor. Ez némiképp zavarba ejt, mert álomban a vizitációnak általában az a célja, hogy áthidalja a szakadékot az élő és a spirituális világ között. Mivel a vendéglátója egy szót sem szólt Önhöz, továbbá egy - a valóságban nem létező - karórákkal teli vitrinből választásra buzdította, az álma - elvesztett nagymamája jóságát és szeretetét kiemelve - valószínűleg a lelke megkönnyebbülés ét szolgálja.
Üdvözlettel,
Rosta Erzsébet
0 #667 rovanpera 2014-10-15 20:05
Kedves Erzsebet! 10-15 eve rendszeresen almodok az elhunyt nagyszuleimmel, sokszor nagyon nyomaszto es horrorisztikus dolgokat,amik rendszerint visszateroek,te hat ugyanolyan alom sokszor megismetlodik. Egyikukkel mar alvas paralizisem is volt, vagyis ugy ereztem hogy ot lattam,es borzasztoan feltem. Vele jo volt a kapcsolatom,sok at jartam hozza,szerettuk egymast,ezert nem ertem hogy a lelke miert akarna bennem felelmet ebreszteni, vagy mi erre a magyarazat.
0 #666 Ildiko 2014-10-15 06:46
Kedves Erzsebet! Azt almodtam, hogy a volt baratommal talalkozom 8 evi szakitas utan, aki nagyon arrogans velem, szememre veti, hogy miert szakitott velem, mindezt nagyon flegman teszi. Azt mondja hogy, mert azt mondtak ram a rokonai, hogy olyan vagyok, akit ledobnak egy padlasajtobol, es nem esik szet, es hogy a beteg apam nem volt szep latvany neki. Meg azt mondja hogy az ö anyja 5 eve meghalt balesetben, es hogy ket eve vett egy emeletes hazat, beszeljük, meg hogy költözzek oda, de közben menjek most el a busszal. Kb ennyi az alom. Miert almodok ilyet?
0 #665 istván 2014-10-14 11:40
Kedves Eszter!
Én is szoktam foglalkozni álom meg fejtésekkel de nem minden esetre csinálom.Amit az Erzsébet ír nektek félig meddig igaz,az álmok olyanok amik Istentől valók,de közlöm veled nem minden álom Istentől van ezekben bele bonyolodni nem szabad.az álmok megfejtéséhez nagyon nagy tudás kell és főleg az Isteni álmokhoz,majd nézd meg a Bibliát,hogy ott is Dániel prófétának az angyal mondja meg melyik álom mit jelez. Kedves Eszter a te álmodban fel fedeztem,hogy ez az álom nem a te családodról szól,és nem is rólad szolt. Gratulálok! a te álmod a mai világ borzalmairól szól,háborúiról ,és a katasztrófáiról . A te álmod a muszlim terrorizmusról szól,és meg álmodtad azt a borzalmas katasztrófát a most nem rég Japánban történt. Ezt a lehetőséget nem mindenkinek adatik meg
0 #664 Eszter 2014-10-07 12:23
Kedves Erzsébet!
Hétvégén (Szo-V) nagyon nehéz álmaim voltak. Első nap a családommal kirándulván felmentünk egy hegyre és indíttatásomra megkerestük azt az éttermet, ahol korábban elraboltak valakit. Előre mentem, de nem találtam semmit, már visszafordultam , hogy keressük tovább. Azonban a többieket brutális módon már a földre terítették. Anyu és a nővérem ugyan megverve, de éltek, a bátyámat, aput nem volt erőm megkeresni, de a ket idegen, akik szintén velünk voltak már lefejezve feküdtek a földön. Innen folytatódik a történet, pénzt kell szereznem, kiderül h már rég eltervezték a csapdába csalásomat. Kiútat nem remélhetek semmiképp. Szívtelen emberek mindenhol és egyszerűen èn nem tudom megmenteni őket, mert biztosan addig megölik valamelyiküket.
A masik álomban egy hihetlenül magas hegyre sétálok fel, havas a csúcsa és a turistaparadics omban lévő étteremben pincérkedem, elzárva a világtól és az emberektől. Elég furák az emberek és odakeveredik a párom, aki csapdába esik. Egy barlangszerű járatban reked, amit feltölt a víz, ő benn ragad, miközben talál 1 hullát. Ahhoz h kiszabadítsam, a kapu kinyítása kell. A testet lefejezi a zsilip. Ezutan ott hagytam a helyet, lejöttem a hegyről.
Hátborzongató élmény még most is...tud segíteni értelmezni?
0 #663 Juhász Tiborné 2014-10-07 08:04
Kedves Erzsébet!

Álmomban tiszta vízzel öntenek le. A legutóbbi álmomban az elhunyt nagymamám terített asztallal várt. Nem szólt egy szót sem. Az asztalon töltött húsok voltak. Egy vitrinben rengeteg karóra, és mutatta, hogy válasszak belőlük.
0 #662 Rosta Erzsébet 2014-10-04 16:25
Kedves Judit! – Re: #658
A leírása alapján az álmában, mely valójában álom volt az álomban, valahol a tudatos álmodás (lucid dream) határán járhatott, melynek során hamis ébredést (false awakening) élt át, sőt volt egy olyan pont is az álmában, amikor azon gondolkodott, hogy fel kellene magát ébresztenie. Ezzel a kérdéskörrel azonban - mivel kevésbé ismert előttem, ráadásul a szakemberek között éles vita is folyik róla - nem kívánok foglalkozni az oldalamon. Ha többet szeretne megtudni a témakörről, a magyar és az angol szakkifejezések nek valamelyik keresőbe történő begépelésével számos anyagot találhat az interneten.
Az a tény viszont, hogy álmában félt, illetőleg meg volt ijedve - függetlenül attól, hogy ezt mi váltotta ki - arra utalhat, hogy ébrenlétben (tehát a valódi életében) önbizalomhiányt vagy cselekvőképtele nséget érezhet. De az is lehetséges, hogy - ami elég gyakori - valamiért (vagy valakire) haragszik, és ezt leplezi az álma félelemmel.
Üdvözlettel,
Rosta Erzsébet
0 #661 Rosta Erzsébet 2014-10-04 15:38
Kedves Robi21! – Re: #656
Bár nem írta, hogy „gyermeke” anyja a való életében létező személy-e, és milyen vele a kapcsolata, az viszont, hogy a fia világrajövetele kor már „nem voltak együtt”, meglehetősen árulkodó. Vagyis az álmát nem szó szerint, hanem szimbolikusan kell értelmezni. Ez egy izgalmas fordulópontot, új ideák, pozitív gondolatok megjelenését jelezheti az életében. Az, hogy a tudattalanja - ismeretlenként - éppen azzal a lánnyal „hozza össze”, akivel a való életben jó viszonyban van, akár bátorítás is lehet a kapcsolatuk magasabb szintre emelésére.
Üdvözlettel,
Rosta Erzsébet
0 #660 Rosta Erzsébet 2014-10-04 15:13
Kedves Manu! – Re: #657
Álomban a koraszülött csecsemő - még ha egészségesnek is tűnik - olyan „valamit” jelenít meg, ami még nem érett meg a kipróbálásra, vagy nagyobb figyelmet kellene tanúsítani iránta. A lényeg az, hogy még nem jött el az ideje. Ez a „valami” lehet egy kapcsolat magasabb szintre emelése, de szimbolizálhat egy tervet, vagy projektet is, melynek - megfelelő felkészülés és körültekintés nélkül - idő előtt kezdett a megvalósításába . Az, hogy a tudattalanja a barátnője anyukája révén bizonytalanságo t próbál kelteni önben, csak ráerősít erre az üzenetre.
Üdvözlettel,
Rosta Erzsébet
0 #659 Rosta Erzsébet 2014-10-04 14:50
Kedves Timi! - Re: #655
Az egyébként továbbra is együtt élő szülei megálmodott válása több dolgot jelezhet. A legkézenfekvőbb az, hogy a tudattalanjában összegyűlt néhány jelzés, mely a szülei közötti összhang megbomlására utalhat. Álmának egy másik - szimbolikus - üzenete arra mutathat rá, hogy a lelke mélyén valamilyen belső konfliktuson mehet keresztül. A szülei mindegyikének szeretne a kedvében járni, anélkül, hogy csalódást okozna a másiknak. Az a sejtésem, hogy elsősorban az édesapja miatt aggódik.
A kérdésére, vagyis, hogy a fogai kihullásának van-e valamilyen köze az édesapjánál tett látogatásával, saját magának kell megadnia a választ. Az előzmények azt sugallják, hogy ez esetben a fogainak az elvesztése nagy valószínűséggel negatív jelentésű, és arra utalhat, hogy valamilyen kompromisszumos - feltehetően veszteséggel járó - döntést kell (vagy kellett mostanában) meghoznia. Lehet, hogy nincs (vagy nem volt) megelégedve az iskolájával, a karrierjében érte csalódás, esetleg a munkahelye, vagy a kapcsolata az, ami nem elégíti (elégítette) ki.
Üdvözlettel,
Rosta Erzsébet
0 #658 Judit 2014-10-04 09:14
Kedves Erzsébet!
Ma nagyon furát álmodtam,álmomb an az anyósomék házában voltam ahol 3 évig laktunk,de már 6 éve nem is jártam arra,szóval álmomban anyósomék házában keltem fel és nem tudtam hol vagyok azt tudtam hogy ott de nagyon megijedtem mert tudtam hogy nem ott aludtam el ahol álmomban felkeltem,és majdnem elkezdtem sírni,ahogy megfordultam láttam magamat aludni az ágyban,ekkor oda mentem az ablakhoz és kinézve rajta szemben bérházak voltak és ruhák voltak kiakasztva az erkélyekre emberek jöttek mentek az úton,és egyszer csak hatalmas szél támadt a ruhákat is vitte magával az emberek szaladtak menedéket keresni,és egyszer csak nagyon sötét lett az ég teljesen beborult szinte semmit nem lehetett látni,ekkor én oda mentem a szoba ajtóhoz hogy kinézzek a szobaajtó ablakán de kintről szolt a zene és én nem mertem kimenni az ajtón,azon gondolkodtam hogy fel kéne magamat ébreszteni,mert nagyon megvoltam ijedve és nem mertem semmit tenni ekkor hírtelem itthon reggel felébredtem és örültem hogy itthon vagyok...mi lehetett ez az álom?? én még ilyet sose álmodtam,várom válaszát köszönöm a segítséget....
0 #657 Manu 2014-10-04 06:59
Kedves Erzsébet!
A legutóbbi álmom kissé felzaklatott, így szeretném az Ön segítségét kérni, hátha van valami jelentősége a megálmodott eseményeknek, melyek a következők lennének:
Álmomban a barátnőmről kiderül, hogy már jó ideje terhes, ami után rövid időn belül koraszüléssel érkezik meg a csöppség. Aki valóban nagyon kicsi alakként, de teljesen egészségesként jelent meg az álomban. A gyerek körüli események után, barátnőm anyukájával veszekedek, hogy kapcsolatunk egész ideje alatt fúrta a szerelmünket, de most ne tegyen negatív jelzőket, kritikákat a helyzetre. Azon akadtam ki álmomban, hogy barátnőm anyukája azt mondta a gyerek apja kérdéses, lehet nem én vagyok.
Segítségét előre is köszönöm!
0 #656 robi21 2014-10-03 22:17
Kedves Erzsébet!
Azt álmodtam hogy fiú gyermekem született. Nagyon örültem neki. A gyermek anyjával viszont a születésekor már nem voltam együtt, neki már volt másik barátja. Kimentem a kórházból és találkoztam egy lánnyal akit a való életben ismerek és jó a kapcsolatunk, de álmomban nem ismertem és összejöttünk.
Tudna nekem segíteni, hogy ez mit jelenthet? Segítségét előre is köszönöm!
+1 #655 Timi 2014-10-02 22:32
Kedves Erzsebet!

Legutobbi almomban a szuleim kulon eltek, edesapamat latogattam, aki nagyon maga alatt volt. Ekozben nyomast ereztem a fogaimban ezert elkezdtem mozgatni okek amik vegul kiestek. Tudom, hogy foggal almodni nem szerencses, de van valami koze az apamhoz? Koszonom a valaszat.
0 #654 Rosta Erzsébet 2014-09-29 16:47
Kedves Dávid! – Re: #643
Az "álomfoszlányai " felsorolása közben annyi mindent felsorolt, hogy ezeket az eseményeket aligha lehet egyetlen álomként értelmezni. Nem is próbálkozom meg vele, már csak azért sem, mert abban sem vagyok biztos, hogy ezek az álomképek valóban a tudattalanjának , vagy inkább a fantáziájának-e a termékei.
Ehelyett inkább egyenként írok a lényegesebb mozzanatok lehetséges jelentéséről.
Az első álomfoszlány, melyben az unokahúgával közösül, gyakorlatilag egy tabu dologról, a vérfertőzésről szól. A vérfertőzés álma az álmodó szexuális vágyait jelzi, felnőttkorban az ember maszkulin és feminin vonásainak az unióját jeleníti meg. Mivel - mint írja - még csak 19 éves, az Ön esetében nem erről van szó, ugyanis jelenleg az életének abban a fázisában van, amikor már nem gyerek, de még nem is egészen felnőtt, álmában feltehetően a gyermek- és a felnőtt-énjei egyesülnek egymással.
Az ezt követő szex az érett (top kategóriájú) ismeretlen hölggyel vágyteljesítő álomként értelmezhető. Az orális szexszel ugyancsak a vágyait fejezheti ki, ugyanis a kölcsönösség egyáltalán nem érezhető a leírásából.
A későbbi maszturbálás ugyancsak ebbe sorba illik, mert a be nem vallott és kifejezésre nem juttatott szexuális vágyakat mutatja, de arra is utalhat, hogy többet kellene adnia a kapcsolatában.
A homoszexuális aktus az önszeretetére, önmaga elfogadására, vagy az önsajnálatára utalhat, de - mivel undorítónak tartja - inkább arra gondolok, hogy kétségei vannak a férfiasságával kapcsolatban.
Az pedig, hogy a maszturbálás közben orális szexre kényszeríti a partnernőjét, a szadista hajlamairól árulkodik.
Üdvözlettel,
Rosta Erzsébet
0 #653 Rosta Erzsébet 2014-09-29 13:39
Kedves Brigitta! – Re: #642
Megvallom, mindig gondban vagyok, amikor nem az álomgazda, hanem annak a hozzátartozója, barátja írja meg nekem a megfejtésre váró álmot. És nemcsak azért, mert nem vagyok benne biztos, hogy ő is egyetért vele, ha nyilvánosságra kerül, mit álmodott, de amiatt is, mert kétséges, hogy másvalaki – még ha az a legközelebbi rokona is – pontosan tolmácsolja az álmának eseményeit, és a közben átélt érzéseit.
Abból, hogy a lánya álmában a nagymamájához ment, többek között arra gondolhatok, hogy a valódi életében olyan szituációba kerülhetett, melyben gyermeknek érzi magát. Úgy is fogalmazhatnék, hogy elvesztette az irányítást az események folyása fölött. De az is lehet, hogy azért kereste fel a nagymáját, mert konfliktusba került családjának valamelyik tagjával.
Az is furcsa, hogy amikor a nagymamája házához ér, a kutyáktól alig tud hozzá bejutni, sőt az egyikük – feltehetően támadó szándékkal – követi őt. A menekülés nem megy simán, mert közben elveszíti a bal fülbevalóját. Mivel a kutyák a hűség és a szeretet szimbólumai, a lányának el kellene azon gondolkodnia, hogy van-e a családban vagy a baráti körében valaki, aki féltékeny vagy irigy rá, és mindenáron szeretne beavatkozni az életébe.
A folytatásban – vagyis a házba beérve – nemcsak a nagymamájával találkozik, hanem a nagynénje, Ön (vagyis az édesanyja) és konyhában – az éppen étkező - halott édesapja is megjelenik. Az olyan álmok, melyekben egyszerre több családtag jelen van, általában valamilyen kapcsolati probléma előjelei. Mivel mindezt súlyos stresszként élte meg a leánya (elhányta magát, majd sírásba fakadt, sőt még félálomban is folytatta a sírást), a probléma a családon belüli lehet. A leányának el kellene gondolkodnia azon, hogy mi lehet a probléma, mert minderre az unoka számára védőangyalt szimbolizáló nagymama jelenlétében kerül sor.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #652 Rosta Erzsébet 2014-09-29 12:33
Kedves Csabi! – Re - #645
Az álmai – bár látszólag nincs sok közük egymáshoz – kapcsolatban lehetnek egymással. Az elsőben a volt barátnőjét szeretné megtalálni. Bár álma közben - csaknem mozgásképtelenn é válva - az ún. alvási paralízisbe esik, a célját nem adja fel, és ha nehezen is, de sikerül egy – vélhetően a volt barátnőjéhez tartó - vonatra felkapaszkodnia . Az álomteoretikuso k szerint olyankor keresünk valakit nagyon az álmunkban, amikor valami hiányzik az életünkből, és valójában ezt a „hiányzó dolgot” szeretnénk megtalálni. Ez a hiányzó valami olyasmi lehet, mint a béke, a szeretet, a boldogság, vagy a megoldása valamilyen problémának. A megfejtéshez érdemes lenne elemezni a kapcsolatait, illetőleg az életszituációka t, melyeken mostanában átesett. Azon is hasznos lehet elgondolkodnia, hogy milyen összefüggésben lehetnek ezek a volt barátnőjével. De az is lehet, hogy minderre nincs is szükség, mert álomban a „közeledő” alagút, melyet a vonatra kapaszkodva észlel, a vaginát, az anyaméhet és a születést jelképezi, s így a biztonság és a gondozás (gyámolítás) iránti igényét jelezheti.
A másik álom szintén tekinthető egy keresésnek, ez esetben ugyanis egy sötét épületből szeretne kijutni. Szerencsére itt nincs egyedül, mert – miután gyengül és egyre rosszabbul lát - egy másik lány megfogja a kezét, majd átkarolva vezeti az úton. Valószínűleg itt is a támogatás és biztonság iránti vágya motiválta, s – miután ezt megkapja – még az erejét, szexepiljét reprezentáló fogainak elvesztése sem zavarja, a biztonságérzet, melyet leánytól nyer, megnyugvással tölti el.
Üdvözlettel,
Rosta Erzsébet
0 #651 Rosta Erzsébet 2014-09-29 12:06
Kedves Allin! – Re: #639
Álmából két momentum, a biciklizés a kerékpárúton, valamint a kiscicák kiszabadítása érdemel kiemelést. Az a mozzanat, melynek során a kerékpárúton teker, azt jelzi, hogy egyensúlyra vágyik az életében, valószínűleg a helyes arányt keresi a munka és az élvezetek között, annak érdekében, hogy sikeres legyen az aktuális vállalkozásában vagy projektjében.
A kiscicák – melyeket a kosarakban pillant meg - egyrészről azt sugallhatják, hogy életének olyan fázisába jutott, mely átmenetet képez a nagyobb függetlenség felé, vagyis annak a jele lehet, hogy kész az új dolgok felfedezésére, befogadására, melyeket az élete kínál fel az Ön számára.
Másrészről viszont szimbolikusan a sérülékenységre , a gyámolítás igényére is figyelmeztethet nek, melyre valakinek a környezetében nagy szüksége lenne. Erre leginkább a hátán fekve síró, deformált fogú vörös macskakölyök jelenléte utalhat. Valószínűleg ez utóbbi lehet az erősebb jelzés, mert kiszabadítja a pici macskákat. Ha a két mozzanatot összekapcsoljuk , álma egy olyan üzenetet továbbíthat, melynek az a lényege, hogy akkor kerülhet igazán egyensúlyba az élete, ha segít valakin, aki rászorul a támogatására.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #650 Rosta Erzsébet 2014-09-28 16:36
Kedves Niki! – Re: #646
Valóban meglehetősen furcsa az álma, az ugyanis, hogy álmában simogatja a barátja haját, az iránta érzett féltő gondoskodását jelképezi. Az viszont különféle rovarokat húz ki a hajából, eléggé bizarrnak tűnik, legalábbis ebben a kontextusban. Különösen a csontkukacok jelenléte meghökkentő, ugyanis a legyek a rothadt húsokra rakják le a petéiket, melyekből 12-24 óra alatt fejlődnek ki a nyüvek. Az álma azonban valószínűleg csak az aggodalmát fejezi ki a barátja iránt, de ha szimbolikusan közelítjük meg az esetleges jelentését, különösen, ha az álma ismétlődő, az a tény, hogy csontkukacokat szed ki a hajából, arra utalhat, hogy romlott, erkölcstelen gondolatok jönnek ki a barátja fejéből. Pozitívabb megközelítésben viszont az álma azt is szimbolizálhatj a, hogy a barátja olykor tücsköt-bogarat összehord.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #649 Rosta Erzsébet 2014-09-28 14:53
Kedves Dávid 21! – Re: #644
Az ex-barátnő (ex-barát) álmáról korábban már többféle kontextusban írtam (fellapozva a hozzászólások oldalait, ezek a böngésző kereső funkciója segítségével megtalálhatók), a jelen esetben azonban inkább azt tartom valószínűnek, hogy mostanában egy olyan lánnyal találkozhattál (azt nem tudom, hogy ez valóságos vagy virtuális találkozás volt-e), aki valamilyen tulajdonságával az exedre emlékeztet, vagyis nem a kapcsolat megújítása iránti vágyad, hanem csak a kíváncsiság hajtott utána. Álmod szerint úgy tűnik, szeretnél (vagy szerettél volna) kommunikálni vele, az őt megszemélyesítő álombéli ex azonban egyelőre csak az írás lehetőségét kínálta fel.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #648 Rosta Erzsébet 2014-09-28 13:56
Kedves Charlie! – Re: #637
Nem írta, hogy mikor hunyt el az édesanyja, pedig fontos lett volna, ugyanis, ha nem régen távozott e világról (vagy még most is nagyon sokat gondol rá), a megjelenése az álmában azt mutathatja, hogy mennyire hiányolja őt. Ez esetben a „beszélgetés” a bűntudatát jelezheti, amit amiatt érez, hogy talán kevés időt töltött az édesanyjával. Ha viszont régebben halt meg az édesanyja, vagy már lélekben „elengedte a kezét”, álmában az emlékei és a vele átélt élményei alapján újrateremti édesanyja személyiségét és tulajdonságait, a találkozásuk pedig azt jelzi, hogy ezek a vonások és értékek egyre inkább megjelennek az Ön viselkedésében. Ebben az értelemben álma ismét összeköti Önt személyiségének azzal a részével, melyről azt hitte, hogy édesanyja távoztával örökre elveszett. A tudattalanja által kreált társalgás (édesanyja kérdései, és az álombéli válasza) metaforikusan azt sugallja, hogy ezt a lelke mélyén már Ön is érzi.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #647 Rosta Erzsébet 2014-09-28 12:27
Kedves Ella! – Re: #638
Bár nem Ön, hanem a kedves párja az álomgazda, a leírásából elég egyértelműen kiderül, hogy nem visszatérő álomról van szó. Ennek ellenére - mivel felzaklatta a párját - az álomnak fontos, szimbolikus üzenete lehet. Azt a jelenséget, amikor az álmunkban tenni szeretnénk valamit, de mozgásképtelenn é válunk, vagy valamilyen cél felé haladva egyszer csak lebénul a lábunk, alvási paralízisnek nevezik. Az álombéli lebénulás azt jelezheti, hogy a való életben úgy érezzük, a dolgok fölött elvesztettük a kontrollt, valójában nem tudjuk, hogy mit tegyünk. A meglehetősen kellemetlen szituációt szimbolizálják az égen gyülekező viharfelhők, a párja tanácstalanságá t, hogy elindul az édesanyjához. A bénulás arra is utalhat, hogy, bár tudja azt, hogy tennie vagy mondania kellene valamit, de nincs meg hozzá a bátorsága. Lehetséges, hogy egy nehéz döntést kellene meghoznia. Az alvási bénulás nem szokatlan álomkép, és jó indikátora az álmodó tehetetlenségén ek vagy tanácstalanságá nak. Egy figyelmeztetés, hogy - segítséggel (pl. a problémát megosztva valakivel) vagy nélküle, de - mielőbb döntésre kell jutnia, hogy a dolgok rendbe jöjjenek.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #646 Niki1326 2014-09-28 10:57
Kedves Erzsébet.
Tegnap éjjel nagyon furcsa álmom volt. Szeretném ha nekem is megfejtené ezt a fura álmot.
Azt álmodtam, hogy a barátom haját simogattam és fura állatokat, bogarakat húztam ki belőle. Volt bent méh, csontkukac és egy nagytestű lapos, csíkos bogár (általam nem ismert faj). Kérem segítsen az álom megfejtésében. Nagyon szépen köszönöm előre is.
0 #645 Csabi 2014-09-28 04:48
Kedves Erzsébet!

Két álom kapcsán kérnék segítséget.
Az egyik a volt barátnőm városában a vasút állomáson játszódott, ott voltam.Őt kerestem, de folyton összecsuklottak a lábaim, újra és újra próbáltam felállni de mindig összeestem, próbáltam tárgyakba kapaszkodni, és azokkal felsegíteni, felhúzni magamat, és így araszoltam előre, igen fájdalmasan és lassan.Aztán jött egy vonat, éreztem hogy ez hozzá vezet, és minden áron próbáltam rá feljutni, de úgyancsak nem ment a feljutás, kapaszkodtam belé, az meg megindult, én rajta csüngtem és előttünk egy alagút állt.

A második álomban egy másik lánnyal voltam, akivel nagyon jóba vagyok.Egy sötét épületben voltunk, aminek a lépcsőházából mentünk kifelé, ott az ajtón ami a szabadba vezet egyszerre próbáltunk kimenni, mind a ketten felakadtunk, de ő csak zavarba ejtően mosolygott.Után a kint megfogta a kezem, én meg egyre inkább gyengültem, egyre nehezebben láttam, de ő átkarolt és vezetett.Eközbe n úgy éreztem a fogaim esnek ki.És ő vitt tovább, megnyugtató érzés volt.-
Kiváncsian várom válaszát :)
0 #644 Dávid 21 2014-09-27 14:37
Kedves Erzsébet a volt barátnőmmel álmodtam. Az álmomban az utcánkban sétált, és én utána eredtem, de eltűnt, csak a cipőjének a nyomait láttam. Aztán hazamentem, és a házunk előtt állt, és azt mondta nekem, hogy írj! írj! Ez mit jelent? Válaszodat előre is köszönöm.
0 #643 Dávid 2014-09-27 06:21
Tisztelt Rosta Erzsébet !

Kérem értelmezze nekem ezt az álmot , mármint amit álmodtam , mert érdekelne , hogy mit jelent . Leginkább már csak álom foszlányokat tudok felsorolni mikre emlékszem. Kezdem azzal hogy , : a mamám lakásán történt az eset és a szobájába voltam bent a lány unokatesómmal aki nálam 2-3 évvel fiatalabb ( magam vagyok 19 éves ) és ketten a sötét szobában hát durván fogalmazzam közösültünk. Aztán utána jöttem rá az álomban is , hogy elég nagy hülyeséget cselekedtem és nem is akartuk senkinek sem elmondani . Következő álom jelenet amire emlékszem , hogy kettő elég jó kinézetű csajjal voltam kb.: 24-26 év körüliek lehettek akik a mai divatlapnak egy 10-es skálán 8-10 pontot érdemelnek szóval hát az egyikkel szexeltem meg orális szex is megtörtént , majd ha jól emlékszem megjelent a barátja utánna már csak szinte egymáson feküdtünk de semmi intim érintés nem lehetett annyi hogy, egymást megérintettük simogatás lehetett a melleit is fogdostam , hogy durván fogalmazzak én akartam is a nővel közösülni , de nem engedte és szinte megőrültem annak hatására , hogy nem csinálhattam vele egész álomban szinte ezzel a a két nővel egy lakókocsi szerűségnek a tetején voltunk egy tengeren , a tenger szép kék volt , majd hirtelen hely változások történtek , voltunk parkolóba is ott is megkívántam a nőt és pont abban a pillanatban jelent meg a barátja ( zárójelbe említve őszíntén szólva nem tudom hogy a barátja volt , de valamilyen srác mindig megjelent ) és akkor is ott a parkolóba én már nem voltam a "lakókocsi" tetején hanem már mellette lent , úgy néztem fel rá és nyújtottam felé a karjaimat ha jól emlékszem felhúzott és csak puszilgattuk egymást .Harmadik helyként a szobámban jelentünk meg nem volt túl világos , de nagyon sötét sem közép szerű volt a szoba fénymérséklete a szobámba is ott volt a nő akkor már magamhoz nyúltam és maszturbáltam majd a nőt rá kényszerítettem , hogy orálisan avatkozzon be , de akkor már férfiak is voltak a szobába itt már csak szinte emlékképek vannak az álomról és mintha az egyik férfi csinálta volna nekem és én is neki pár másodpercre nagyon undorítónak tartom ezt , akkor is szinte kívántam a nőt és nem tudtam vele lefeküdni . Részletekként az álmomban motoroztam is futottam a motrommal , mert úgy tudtam beindítani egy kört tettem vele , majd ott volt az egyik osztály társam is . Nagyon várom válaszát , hogy mit jelenthetnek ezek előre is nagyon szépen köszönöm . Tisztelettel : Dávid
0 #642 Rankasz Brigitta 2014-09-26 17:10
Kedves Erzsébet ! Lányom külföldön él, kérem segítségét, mert számára ijesztő álmot élt meg. Nagymamájához ment, ott a kutyáktól alig tudott bemenni, egy kutya követte az udvarba, barna, nagy, majd nagy nehezen bement a nagymama lakásába. Közben kiesett a bal fülbevalója. Majd ott látott engem, mamáját és nagynénjét. A konyhában pedig édesapját ( aki már nem él) látta , aki éppen evett. Ekkor elkezdett hányni,és sírt - nagyon sírt,félálomban , sokáig , párja alig tudta megnyugtatni.So káig rossz állapotban volt, és nagyon megviselte az álom. Hálásan köszönöm az útmutatást. :-) B.
0 #641 Rosta Erzsébet 2014-09-26 12:58
Kedves Dániel! – Re: #640
A kígyómarás álma egy komoly figyelmeztetés vagy ébresztő az álomgazda életét illetően. Röviden az a fő üzenete, hogy álmodónak oda kell figyelnie valamire, amivel eddig a túlságosan bizalmas, vagy kellemetlen volta miatt nem foglalkozott.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #640 Czinege Dániel 2014-09-25 10:50
Kedves Erzsébet kigyó harapás mit jelent???
0 #639 Allin 2014-09-24 17:01
Kedves Erzsébet!
Bicikliztem egy úton egy kosaras biciklivel, majd az út mentén megpillantottam egy olyan helyet, ami olyan volt, mint egy régi zöldséges...meg álltam, benéztem és megpillantottam a kosarakban kis pici macskákat...fek üdtek a hátukon, mint az érett citromok...és sírtak...
Az egyik kiscica vörös színű volt, feküdt a hátán, majd megpillantottam egy sárgás fogát, amelyik villás volt...mondhatn i ugyanolyan, mint egy kígyónak, csak ez csontból...majd kijött egy olyan ember, akinek nem volt túlzottan természetes arca, talán az egyik szomszédomhoz tudnám hasonlítani, de teljesen ahhoz se...
Ez az álom vajon mit jelenthet?
(Kérem, a mailemre is küldje el válaszát, mert sok a munkám és néha elfelejtem ezeket a dolgokat, de tényleg érdekel...)
-1 #638 H.Ella 2014-09-24 07:34
Kedves Erzsébet!
Kérem fejtse meg a párom álmát. Nagyon stabil ember, maga a jóság, kedvesség, önzetlenség, nem ismerek hozzá hasonló jó embert ezen a Földön. Ma azzal állt elém, hogy nagyon rosszat álmodott.
Nagyon csúnya világvégi viharfelhők voltak az égen, elindult egy városszéli úton egy hátizsákkal az édesanyjához. Haladt a következő városba, de egyszer csak a lábai már nem engedelmeskedte k. Nagyon rossz érzés kerítette hatalmába, szenvedett, hogy nem tud eljutni a másik városba. A hátizsákja nem volt nehéz, de a lábai nem mozdultak.
Feldúlva mesélte, nem szokott ennyire rosszat álmodni, illetve nem emlékszik rá ilyen élénken.
Kérem asszonyom segítsen megfejteni mit jelent ez az álom! Köszönettel és tisztelettel! H.Ella
0 #637 Charlie 2014-09-23 17:04
Kedves Erzsébet!
Nagyon zavar érzelmileg az álmom.
Elhunyt édesanyámmal beszélgettem. "megkérdezte mikor halok meg, és én azt mondtam pár hét múlva, és viszakérdezett sokáig maradsz?" Mire utalhat az álmom? köszönöm
0 #636 Péteri Dávid 2014-09-21 16:07
Köszönöm szépen, és bocsánat, véletlenül a negatív visszajelzésre kattintottam, pedig a pozitívra szerettem volna :)
0 #635 Rosta Erzsébet 2014-09-21 15:26
Kedves Mayaaaa! - Re: #632
Az első álma, melyben egy ugató pitbull üldözi, az Ön „harc vagy menekülés” reakciója lehet valamilyen kellemetlen szituációra, mellyel mostanában kellett szembenéznie. Ugyanakkor azt sem szabad elfelejteni, hogy a kutya a hűség és a szeretet szimbóluma, ezért érdemes önmagától megkérdeznie, hogy van-e a családjában, vagy a baráti társaságában valaki, aki féltékeny lehet önre, vagy szeretne beavatkozni az életébe, s ezért megpróbál elmenekülni előle.
A második álma – mivel a médium eltűnt – sajnos nem sok támpontot adott a megfejtéséhez, erről most csak annyit mondhatok, hogy valamilyen információhoz – mely a halott nagyapja, vagy az általa szimbolizált személy birtokában volt/van – intuitív módon szeretne hozzáférni.
A harmadik álma a leírtak alapján – feltéve, hogy a való életben nem így viselkedik a szerelme - arra utalhat, hogy valamiért nem bízik eléggé önmagában.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #634 Rosta Erzsébet 2014-09-21 14:55
Kedves Olgi! Re: #630
Mivel a sógornője az álomgazda, a meglehetősen tömören leírt álom megfejtésében sajnos nem sokat tudok segíteni. Fontos lehet, hogy milyen funkciót tölt be a bilincs az álomban, mihez kapcsolódik a vér látványa, és az sem lehet mellékes, hogy kit szimbolizálhat a halott személy. Abból kiindulva, hogy a halott molesztálja a sógornőjét, arra gyanakszom, hogy valamitől lelki sérülést szenvedett az álmát megelőző napokban. Azt kellene kiderítenie, hogy ezt a munkahelye, a családja, vagy valaki más okozhatta-e. A fenyegetettség álma azt is jelezheti, hogy a való életben is veszélyeztetve érezheti magát.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #633 Rosta Erzsébet 2014-09-21 14:31
Kedves Dávid! – Re: #631
Azt álmodni, hogy megszállta egy démon vészjelzés lehet az Ön számára. Gyakran stresszt és szorongást jelez, de utalhat az önbizalom hiányára is. Azonban – mint ahogyan a jelen esetben sem – nem mindig negatív jelentésű. Mivel álmában megküzd a gonosz szellemmel, a történet arra utal, hogy kész szembenézni a problémákkal. Az álma arra ösztönözte, hogy küzdje le az esetleges félelmeit, negatív érzéseit, s a győzelme a démon felett erősebbé tette és növelte az önbizalmát. Úgy látszik "Vette" az üzenetet, mert álma segített megszabadulni az ismeretlen eredetű rossz érzéstől, mely az utóbbi napokban a lelkét nyomasztotta.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #632 mayaaaa 2014-09-10 07:09
Kedves Erzsébet!
Azt álmodtam múlt éjjel hogy sétáltam egy utcán valamelyik házból kiszabadult egy kutya (pitbull) és elkezdett engem ugatva üldözni! Egy kis ideig futottam aztán valahogy ott volt egy nyitott ajtó berohantam és bezártam az ajtót a kutya csak ugatott már de követni nem tudott.
Aztán átcsöppentem egy másik álomba miszerint van egy médium aki kapcsolatba tud lépni a halott nagyapámmal és beszélni tudok vele. Nem tudtam beszélni vele az álom végére mert a médium eltűnt. Később a szerelmemről álmodtam hogy nem mondta meg nekem hogy hol van és rajta kaptam hogy szórakozik és más lányoknak csapja a szelet. És velem a többiek előtt akikkel volt lehangolóan viselkedett! Ez a három álom mit jelent? Köszönöm a válaszát!
0 #631 Péteri Dávid 2014-09-09 20:56
Kedves Erzsébet!
A következőt álmodtam az éjjel, és nem hagy nyugodni: azt álmodtam, hogy megszállt engem egy démon, és ki kell űznöm magamból. Hihetetlen küzdelem volt, furcsa víziókkal, és sokáig tartott (egy padlásszobában vergődtem, lázálmokkal küzdöttem), de legyőztem. Mikor öntudatra ébredtem az álmomban, odajött a barátnőm, sírva fakadtam. Megbeszéltük, hogy már értjük, miért voltam ennyit szomorú az utóbbi időben, miért voltam ennyire nyomott: a démon nyomta a lelkemet! Vajon mit jelenthet igazából ez a szellem? Van ennek valamilyen hagyományos álomfejtő jelentése?
Köszönöm :)
+1 #630 olgi 2014-09-09 15:17
Kedves Erzsébet! Kérem segitsen! A sogornöm terhes és napok ota halottal álmodik,bilincc sel és vérrel.. és azt mondja hogy a halott fogdosa öt és reggelre fáj neki azok a helyek,de viszont a halott arcát nem látja.
+1 #629 olgi 2014-09-09 15:12
:lol:
0 #628 Rosta Erzsébet 2014-09-06 12:45
Kedves Tamara! – Re: #626
A pince gyakran a sötétséget és az ismeretlent reprezentálja, ezért az a mondata, mely szerint nem szíveli a házuk pincéjét, számomra azt jelzi, hogy a való életében nem a kalandvágy a legfőbb jellemzője. Álma arra is utalhat, hogy valami új, valami változás előtt áll, vagy már elkezdődött az életében, és az, ami a tudata alatt félelmet kelt Önben. Ez változás lehet pl. egy iskola- vagy munkahelyváltás (új közösségbe kerülés), összefügghet a hormonális változásokkal (felnőtté válás, menopauza), de az is elképzelhető, hogy fél szembenézni a soron következő kihívásokkal. Pedig nem kéne, mert az első álmában a kötelékeiből kiszabadul, a másodikban pedig felkelve a leesés után - „mintha mi sem történt volna” - karcolás nélkül halad tovább. Az első álmával kapcsolatban - melyben megkötözve volt a pincében - még annyit jegyeznék meg, hogy érdemes lenne végiggondolkodn ia, van-e valami, amiben korlátozva érzi magát.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #627 Rosta Erzsébet 2014-09-01 13:38
Kedves Marya! – Re: #612
A kérdésemre adott válasza, illetőleg a kiegészítése alapján az álmában látott, lejtőn nagy sebességgel lefelé folyó víz az érzelmi túlterheltségét jelzi. A kontrollálatlan víz gyakran nyugtalanító érzést, szorongást kölcsönöz az álmodó számára, azt jelezve, hogy elvesztette az irányítást a körülmények fölött. Jelenleg ez konkrétan azt jelezheti (vagy tükrözheti vissza), hogy nem Önön múlik, hogy sikerül-e meglátogatnia a férjét Egyiptomban. Az erőfeszítései önmagukban nem elegendőek, mert képtelen álmában átúszni a túloldalra.
Második álmában a zavaros, piszkos víz arra utal, hogy eluralkodhattak Önben a negatív érzések. Időre, nyugalomra lenne szüksége, hogy letisztuljanak a gondolatai, és meglelje a belső békéjét. A koszos víz, melyből úszás közben le is nyel egy keveset, azt is jelezheti, hogy bizonytalan, és össze van zavarodva a helyzetét illetően, nem tudja, hogy mi lenne a helyes döntés, nem látja a helyes megoldást a problémájára, továbbá ez utóbbi álma arra is utalhat, hogy nehéz időszaknak néz elébe.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #626 Tamara 2014-08-31 08:44
Kedves Erzsébet!
Már másodszor álmodtam a pincénkkel,mind a két álom rossz.Az eslőben azt álmodtam,hogy meg voltam kötözve,és ott volt egy ember.Végül sikerült kiszabadulnom,é s futottam felfelé,de mire kiértem volna,vége lett az álomnak.A második álomban futottam a pince felé,mintha valaki/valami kergetne oda.Futok le a lépcsőn,megbotl ik a lábom,és leesek.Megütöm magam,viszont minden erőmet összeszedem,és felállok.Gondta lanul megyek tovább,mintha misem történt volna,egy karcolás nélkül.
Én nem igazán szívlelem azt a pincét..valamié rt kiráz a hideg,ha csak arra nézek.Így elég nyomasztó többször is azzal álmodni,főleg,h ogy fogalmam sincs mi okból jelentkezik.
Üdvőzlet.
0 #625 B 2014-08-30 21:43
Kedves Erzsébet !

Hason szoktam elaludni, de most, hogy márm tudom miről van szó sokkal nyugodtabb vagyok.

Üdv
Balázs
0 #624 Rosta Erzsébet 2014-08-29 13:55
Kedves Balázs! – Re: #620
A jelenséget, amit egy ideje rendszeresen átél az álmában, alvásparalízisn ek nevezi a szakirodalom. Ez a leggyakrabban az alvásnak a gyors szemmozgással jellemzett (ún. REM – rapid eye movement) szakaszában következik be. A bénuláshoz hasonló mozgásképtelens égnek oka lehet az elalváskor leeső vérnyomás, de azzal is magyarázzák, hogy az alvás közbeni cselekvés megakadályozása végett bénítja le a szervezet ideiglenesen a vázizmokat. Egyes emberekkel előfordul, hogy ilyenkor felébrednek, miközben a testük továbbra is álomban marad. Ez okozhat olyan hallucinációkat , melyet leírt. Itt most a részletekbe nem mennék bele, a témáról alvási bénulás (sleep paralysis) címszó alatt rengeteg információ található a neten, sőt a kérdéskör témájában számos könyv is megjelent. Félni nem kell tőle, nem valamilyen alvási rendellenesség. Ha lefekvéskor megpróbál relaxálni, és ügyel arra, hogy ne a hátán fekve aludjon el, a „bénulásos rémálmait” megelőzheti.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #623 Rosta Erzsébet 2014-08-29 13:27
Kedves Marci! – Re: #613
Mivel már másfél éve vége lett a kapcsolatának, álma aligha jelenti azt, hogy a tudata alatt szeretné „újraéleszteni” . Már csak azért sem, mert nem a szakítás után, hanem csak az utóbbi időben kezdett a lánnyal álmodni. Az ismétlődő álma inkább egy új kapcsolat kibontakozását, vagy az eziránti vágyát szimbolizálhatj a. Ennek legfeljebb annyiban lehet köze az exéhez, hogy a meghódítani kívánt (vagy elképzelt) leány valamilyen tulajdonságával az elődjére emlékeztetheti. És természetesen egyfajta biztatás is lehet.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #622 Rosta Erzsébet 2014-08-29 12:20
Kedves Gabi! – Re: #614
Mivel - mint írja - az álmodó nagymamája nem régen halt meg, az álomnak nem valószínű, hogy szimbolikus jelentése lenne. Egyszerűen arról van szó, hogy az illető még nem dolgozta fel nagymamájának az elvesztését. A varródoboz talán arra utalhat, hogy a nagymama volt a családban az, aki a varróeszközökke l a legjobban tudott bánni.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #621 Rosta Erzsébet 2014-08-29 12:08
Kedves Enikő! – Re: #615
Az embert - különösen, ha tetszik neki az illető - megzavarhatják az érzései, és átsiklik az apróbb hibákon, gyanús előjeleken. A tudattalanunk viszont mindent rögzít, és ha az ésszerűség konfliktusba kerül az érzelmekkel, álom formájában figyelmeztethet . Valószínűleg erről lehet szó, egyedül az a meglepő, hogy ilyen gyorsan történt mindez, hiszen még csak egy hónapja tart az új kapcsolata. Mindenesetre legyen óvatos, mert ha a kapcsolatának az elején a régi, ma már nem tetsző exével álmodik, az nem jó jel.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #620 B 2014-08-29 11:57
Kedves Erzsébet !

Van egy visszatérő kellemetlen álmom. Szinte minden éjjel álmodom. Élomomban valami vagy valaki elkap hátulról és lefog, szorosan úgy , hogy nem tudok szabadulni. Nagyon kellemetlen érzés. Néha remegve ébredek az álomból.

Üdv
Balázs
+1 #619 Rosta Erzsébet 2014-08-29 11:42
Kedves Marya! – Re: #612
Nem szeretnék sötétben tapogatózni, ezért inkább megkérdezem, hogy meg tudja-e mondani, miért kellett átjutnia a másik oldalra, egyáltalán, miként élte meg az álmát, milyen érzései támadtak aközben, mialatt a sodró erejű, hömpölygő víztömegen próbált átúszni a túloldalra. Félt, veszélyesnek tartotta a szituációt, valamint frusztrálta-e a sikertelensége. Kérdéseimre adott válasza azért lenne fontos, mert ettől függően más és más lehet álmának a jelentése.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #618 Rosta Erzsébet 2014-08-29 11:15
Kedves Laura! – Re: #610
Mivel az előző kapcsolata már 2012-ben véget ért, és ezt Ön is lezártnak tekinti, az álmát semmiképpen sem az exe után érzett - ki nem mondott - vágyaként kell értelmezni. Viszont az üzenete nem elhanyagolható, ugyanis a legtöbb esetben az ilyen álmok valamilyen figyelmeztetést hordoznak. Különösen olyankor igaz ez, amikor egy új kapcsolat van kialakulóban. A röviden leírt álmában - azon kívül, hogy látja az exét - ugyan semmi sem történik, ám a hely, ahol összefut vele, nem más, mint az új barátjának a háza. Ez utóbbi megerősíti bennem azt a gyanút, hogy lehet valami közös a régi és az barátjában, vagy pedig Ön esett (vagy készül beleesni) abba a hibába, melyet akkoriban elkövetett. Gondolja alaposan végig, mi az, amit szeret vagy becsül az új barátjában, miért keresi a társaságát, mennyire egyenrangú a kapcsolatuk, melyiküknek van nagyobb szüksége a másikra, megkapja-e a kellő tiszteletet és megbecsülést, továbbá az sem lényegtelen, hogy jelenleg ki miatt „állnak egy helyben”. Az, hogy kétszer is az új barátja házában látta az exét, óvatosságra kell, hogy intse.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #617 Rosta Erzsébet 2014-08-29 09:25
Kedves Judit! – Re: #609
Gyermek születését látni és segíteni a világrahozatalá t álomban, pozitív jelentésű, ugyanis új lehetőségeket, vagy az újrakezdés esélyét jelzi. Azzal, hogy segít a húgának a szülésben, az álma azt sugallja, hogy a tudata alatt megvan Önben a szándék a kapcsolatuk helyreállításár a. Ez azonban valószínűleg nélkülözi a realitást, mert a gyermeke megszületése után a testvére teljesen elhanyagolja csecsemőjét, gyakorlatilag Önnek kell az újszülöttel kapcsolatban mindenről gondoskodnia. Ezzel - legalábbis a tudattalanja részéről - mintegy felmentést kap, hogy megpróbálja elnyerni testvére jó szándékát.
Üdvözlettel,
Erzsébet
+1 #616 Rosta Erzsébet 2014-08-29 08:48
Kedves Katika! – Re: #608
Alighanem jól gondolja, hogy a leírt álma, illetve a hasonló rossz álmai összefüggésben állhatnak általános iskolai megpróbáltatása ival. És nemcsak a szimbolikus jelentésük miatt, hanem azért is, mert még nem olyan régen kezdte el a középiskolát. Az, hogy az álmában egy erősebb fiú késsel vagdossa a lábát, talán azért, mert szeretné megcsonkítani, egyértelműen arra utal, hogy a való életben gyengének, tehetetlennek érezheti magát. Mivel a támadás a lábára irányul, esetleg attól fél, hogy olyan helyzetbe került vagy kerülhet, melyből képtelen lesz előrehaladni. Mivel nem kap segítséget, a problémájában egyedül érzi magát. A gúnyolódás, a kicsúfolás ébrenlétben sem egy kellemes dolog, álomban viszont azt jelzi, hogy nincs kellő önbecsülése, nem bízik eléggé önmagában, attól tart, hogy nem alkalmas a maga elé kitűzött célok teljesítésére, feladatai tökéletes ellátására. Könnyen lehet, hogy ez az érzése éppen az általános iskolai kudarcaiból, a kiközösítés negatív élményeiből fakad. Nem írta, mióta vannak ilyen álmai, ha már hosszabb ideje ismétlődnek, valószínűleg még nem adta meg a helyes választ rájuk. Elsőként a legfontosabb az lenne, hogy önmaga számára bizonyítson, egész biztos, hogy van valami, amiben jobb a többieknél, vagy legalábbis versenyképes velük. És az sem árthat, ha a párjával is beszél róluk.
Üdvözlettel,
Erzsébet
+1 #615 Enikő 2014-08-27 20:21
Kedves Erzsébet !
Az Mit jelenthet hogy nekem régen tetszet egy fiu de már nem tetszik és most van már vagy 1 hónapja egy párkapcsolatom de mindig arról a fiúról álmodok aki régen tetszet .

Ez mit jelenthet ?
+1 #614 Gabi 2014-08-27 11:21
Kedves Erzsébet!

Mit jelent ha valaki halott nagymamájával álmod,aki nem régen halt meg és az ágyában fekteti le,aki közben egy cérnás dobozt is szeretne megmutatni az álmodónak?

Köszönöm!
0 #613 Marci 2014-08-27 09:32
Kedves Erzsébet!
Kb. Másfél éve hirtelen vége lett egy kapcsolatomnak. Hirtelen, minden előzmény nélkül. A lánnyal minden kapcsolat megszakadt. Törölt az életéből. Az utóbbi időben viszont egyre gyakrabban álmodom vele. Az álmokban először menekül vagy ellenséges, a végén viszont kedves, csókkal, simogatással ér véget az álom. Jelenthet-e ez valamit?
0 #612 Marya 2014-08-26 13:39
Szép napot kívánok!
Mivel már másodszor álmodtam a közelmúltban majdnem ugyanazt és nem sűrűn álmodok, szeretném megtudni mit is jelenthet:
Egy lejtős úton nagy sebességgel folyik a víz, nekem át kell jutnom a másik oldalra és felfelé kéne mennem de a víz lefelé sodor - és itt vége az álomnak.
Első alkalommal nem láttam, hogy milyen a víz - másodszor viszont piszkosnak láttam és úszás közben vizet is nyeltem.
Köszönöm ha segít értelmezni álmomat.
Üdvözlettel
+1 #611 Rosta Erzsébet 2014-08-25 15:39
Kedves Zsuzsi!
Mivel a válaszából megtudtam, hogy jelenleg sem a családjával, sem a környezetével nincs gondja, sőt valójában a helyzetével meg van elégedve, a „kiköltözését” legjobb barátnőivel Kaliforniába semmiképpen sem a környezetváltoz ás iránti titkolt vágyaként kell értelmezni. Talán nem is gondolta végig, hogy a szülőföld elhagyása teljes életmódváltássa l jár. De a leírása alapján mintha nem is ez lenne a lényeg, vagyis nem új életet, változást keres, de az álma azt sem jelentheti, hogy így próbálna megszabadulni a gondjaitól, életproblémáitó l, mert - mint írta - ilyenek nincsenek. A helyszínnek ez esetben legfeljebb annyi a szerepe, hogy jelenlegi lakóhelyétől meglehetősen távol van. És itt a messzi idegenben jelenik meg egy ismerős arcú férfi, aki az életét feláldozva, és utolsó szavaival szerelmet vallva, megmenti a végzetes balesettől. És ez az álom egy ideje megismétlődik. Az, hogy ismételten megmentik az életét, szimbolikusan a személyiségének eddig elhanyagolt oldalát jelezheti. Talán éppen azt keresi, hogyan ezt kifejezésre juttatni. Alternatív módon viszont arra utalhat, hogy a tudattalanja segítség után kiált, csak valószínűleg túlságosan büszke, hogy ezt kimondja, és tegyen önmaga érdekében valamit. A privát levelében azt is jelezte, hogy sokat gondol arra, hogy szüksége lenne egy férfi társra, ezért az álma - melyben a tudattalanja által kreált személy újra meg újra Önért az életét áldozza - arra figyelmeztethet i, hogy túlságosan idealisztikus képet alkot magának a leendő társáról.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #610 Laura 2014-08-25 10:30
Jó napot! :-)

2 évig jártam egy fiúval, de sajnos nem működött már a kapcsolatunk.. így 2012-ben véget is ért, már nyugodtan mondhatom, hogy teljes mértékben túl vagyok rajta! Már van is egy kialakulóban lévő kapcsolatom, ami most kicsit "egy helyben áll". Nem rég álmodtam a régi párommal, de a furcsa az volt benne, hogy a mostani barátom házában laknak, es ami még furcsább 2x álmodtam ezt! :o Kérem segítsen mi lehet ennek az oka, nagyon érdekel.

Köszönettel: Laura
0 #609 Judit 2014-08-24 08:32
Kedves Erzsébet!
Ma azt álmodtam hogy az egyik lánytestvérem szült,és a szülést én vezettem le,egy fiú gyermeknek adott életet,és én a karomban tartottam a gyereket,aztán otthon voltunk és testvérem elment dolgozni,én meg beadtam bölcsödébe a gyereket,mikor testvérem hazajött mondtam neki hogy vegyen egy babakocsit mert nincsen,én elindultam a lányomért az oviba,és hirtelen eszembe jutott hogy este 10 óra és nem mentem még a gyerekért a bölcsibe,hazaér ve a gyerekkel mondtam testvéremnek szoptassa meg a gyerekét de ő nem nagyon akarta megtenni,én meg azon gondolkodtam hogy hogyan lehetne tápszert felíratni az orvossal mert a kisgyerek már nagyon éhes volt,és ez miatt kissé össze is vesztem a testvéremmel...

azt tudni kell hogy én meg testvérem nem vagyunk jó viszonyban,sőt évek óta nem is láttam,akkor miért álmodtam ezt az álmot? várom válaszát. köszönöm szépen!!!!
0 #608 Katika 2014-08-24 07:43
Kedves Erzsébet!
Mostanában sokszor vannak rossz álmaim.A családom csakhogy nem szétesett,és sok megrázkódtatáso n estem túl.Közép elsős vagyok.Általáno s iskolában sokszor csúfoltak,és kiközösítettek. A múlt éjjel azt álmodtam,hogy egy fiú odaszorított a földhöz,majd elkezdte vágdosni a lábam.Kapálózta m,és próbáltam kiszabadulni,de túl erős volt.Sírva könyörögtem neki,hogy engedjen el,és azt hajtogattam,hog y "Elég,hagyd abba"...voltak még ott gyerekek,akik az egészet végignézték,és inkább gúnyoldótak,min thogy segítettek volna.Csak nézték,ahogyan megkínoz engem az a gyerek.A másik pillanatban már sétáltam,viszon t a lábaim csupa véresek voltak,és még sírtam.Odajött a párom,és elmondtam neki,hogy bántalmaztak,és kérdeztem,hogy merre volt,mért nem segített rajtam.A továbbiakra nem emlékszem.Mikor felébredtem,rög tön az általános iskolás életem jutott az eszembe,ezért is írtam le azt is,hátha ez miatt volt.
Üdvözlet.
0 #607 Rosta Erzsébet 2014-08-22 14:37
Kedves Zsuzsi! – Re: #600
Nem tudom, hogy jól értem-e, de az utolsó előtti mondatából úgy tűnik számomra, hogy a leírt álmát hatszor élte át, vagyis már nem először álmodja ezt. Mivel az álmának - különösen, ha valóban visszatérő - esetleg fontos üzenete lehet, nem ártana, ha valamit magáról is írna.
Például arról, hogy jelenleg mennyire "érzi jól magát a bőrében", meg van elégedve a helyzetével, az életkörülményei vel. Milyen a kapcsolata a családjával, szüleivel, a barátnőivel? Vagy esetleg, amit fontosnak tart.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #606 Rosta Erzsébet 2014-08-22 14:18
Kedves Klaudia! – Re: #601
Álma, mely egy vizet kérő ismerőse haláltusájával, majd hirtelen „meggyógyulásáv al” indul, majd egy fordulatot véve egy fűrészes gyilkos vágja le a ház lakóinak, a szüleinek, majd Önnek is a lábait, egy igazi rémálom, ami a felébredése, majd ismételt elalvása után egy más helyszínen, de ugyancsak rémisztő eseményekkel folytatódik. Ezúttal négerek elől kell menekülnie, akik megverik a mamáját, majd a kistesóját veszik autóval üldözőbe. Az utóbbiból a menekülő autóra lövések dördülnek el, ami frontális ütközéssel, és az autókban ülők halálával végződik. Mivel egyedi álomról van szó (ugyanis ha ismétlődő rémálmai lennének, feltételezem, megírta volna), az egyes események - haláltusa, feléledés, megcsonkítás, amputálás, verés, üldözés, lövések, karambol stb. - jelentésével, esetleges szimbolikus üzenetével nem érdemes foglalkozni, mert olykor-olykor mindannyiunknak lehetnek rémálmai. Ezeket általában valamilyen átélt stressz, fűszeres ételek, alkohol, drogok, vagy helytelen táplálkozás (például a lefekvés előtt nehéz ételek fogyasztása) válthatják ki. Probléma akkor van, ha az ilyen, vagy ehhez hasonló rémálmok gyakorivá, visszatérő jellegűvé válnak. Ez esetben valamilyen elfojtott érzés, feldolgozatlan bánat, csalódás állhat mögöttük.
Üdvözlettel,
Erzsébet
+1 #605 Rosta Erzsébet 2014-08-22 13:10
Kedves Vanessa! – Re: #603
Mivel csak annyit árult el magáról, hogy nincs gyermeke és nem dohányzik, nem sok támpontom van az álma értelmezéséhez. Az például, hogy álmában dohányzik, holott a való életben nem, arra utalhat, hogy szeretné megóvni magát és a környezetét az érzelmeitől. Ugyanakkor az álombéli kisfiú kérésére - akiről nem tudni, hogy az öné vagy másvalakié-e - azonnal eloltja a cigarettát, vagyis ha valaki (jelen esetben egy gyámolításra szoruló kisfiú) zavarónak találja ezt, nem ragaszkodik az elhatározásához . A kezében tartott kisfiú arra is utalhat, hogy szeretne saját családot, esetleg gyermek után vágyakozik. De az sem kizárt, hogy az álma értelmezése szempontjából a gyermek neme az érdekes, ekkor a kezében tartott kisfiú azt jelezheti, hogy személyiségében kevés a fiús vonás, túlságosan nőies. Továbbá a dohányzásnak lehet olyan jelentése is, hogy valamilyen függőséget kiváltó kapcsolata vagy szokása van a valódi életében.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #604 Rosta Erzsébet 2014-08-22 11:47
Kedves Klaudia! – Re: #602
Érdekes a visszatérő jellegű álma, ugyanis - a többséggel ellentétben - a földtől való elválást, vagyis az emelkedést (ami olykor a repüléshez hasonló érzéseket hordozhat) némi szorongással, a zuhanást viszont nyugalommal éli meg. Mivel vagy egy tornádó kapja fel, vagy a pad végére - melyen ül - valaki teljes erejével ráugrik, és ettől emelkedik a magasba, mostanában olykor attól félhet, hogy „elveszítheti a lába alól a talajt”.Talán túl sok terhet hordoz a vállain, vagy nem kap elég segítséget (ez utóbbira amiatt gondolok, hogy rendszeresen a hátára esik), azonban nem esik kétségbe, és felelősségtelje sen minden erejével azon van, hogy megóvja a gyermekét. Ez minden alkalommal sikerül is, sőt - annak ellenére, hogy földre érkezve nem a talpára, hanem a hátára esik, nem sérül meg, és még csak fájdalmat sem érez. Ezzel a tudattalanja azt jelezheti, hogy fizikailag és érzelmileg egyaránt jó terhelhető. Lehetséges, hogy ébrenlétben aggódik (valószínűleg fölöslegesen) valami miatt, és éppen az ismétlő álma az, ami próbálja megnyugtatni.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #603 Vanessa 2014-08-22 09:12
Kedves Erzsébet!
Azt álmodtam,hogy egy fiú gyermeket tartok a kezemben,és közben dohányzom (ami a valóságban egyik sem létezik)..a kisfiú megkér arra,hogy oltsam el a cigarettát,mert zavarja,így én el is oltom,és a karomban vele sétálok tovább.Nem tudom,mit jelenthet,ezért kérem az ön segitségét.
Üdv.
-1 #602 Klaudia 2014-08-17 22:32
Kedves Erzsébet!

Pár hónapja született meg első gyermekem. Azóta van egy rendszeresen visszatérő álmom, amit nem tudok sehogy se értelmezni. Az álom lényege az, hogy valamilyen módon nagyon magasra felrepülök (pl. felkap egy tornádó, vagy ülök egy padon és teljes erőből vki ráugrik a másik végére). Egy pillanatra megijedek, majd a következőben már teljes nyugalom áraszt el, és figyelek, hogy a hátamra essek. Amikor az emelkedés zuhanásba vált, már teljes bizonyossággal tudom, hogy jól fogok landolni. Minden alkalommal a hátamra esek, semmim nem sérül meg, semmim nem fáj, és teljesen biztonságban érzem magam, mintha mi sem történt volna. Illetve ami még fontos, hogy a kisfiam általában az ölemben van, és mindig próbálom szorosan tartani. Neki se lesz soha baja, és egyáltalán nem ijed meg. Ezután pedig mindig felébredek.
Mivel az álom nem félelmetes, nem okoz gondot újra és újra átélni az élményt, de furdalja az oldalam a kíváncsiság, hogy milyen lelki dolog húzódik meg mögötte.
Válaszát előre is köszönöm.
Üdvözlettel: Klaudia
0 #601 Klaudia 2014-08-17 08:11
Kedves Erzsébet!
Álmomban itthon voltam, és egy ember akti csak látásból ismerek, feljött hozzánk innivalót kérni a tömblakásba. Az a lényeg mikor innivalót adtam neki elkezdett erősön büfögni mire , egyszer kimeredtek a szemei és fenékre ült, majd hát dűlt. Lila zöld kék minden színű lett egyből. és vergődött. Szüleimnek hiába szóltam nem foglalkoztak vele. Kivéve anyám szaladt megnézni, de elsápadva jött vissza az ajtóból. Gyorsan telefont kerestem , nehezen pánikba esett mentőt hívtam. Míg vártuk , hogy kiérjenek kimentem, mire a lány az ajtóba aki rosszul volt. Eltűntek róla a foltok/színek, és nevetve gurult a folyosón. Majd közben a szembe szomszédba is nyitott volt az ajtó, és egy ember kúszott át segítséget kérve be hozzánk, fél lábbal. Segítséget kérve, nem értettük az egészet mi a baja. Mire egy másik ember szaladt be hozzánk fűrésszel, és végig néztem ahogy levágja a lábát az összes embernek/szülei mnek akik velem voltak. Majd oda jött és levágta az egyik lábam, könyörögtem neki, de levágta a másikról a húst majd teljesen az egész lábam. (Felkeltem , majd vissza aludtam) - és tovább álmodtam , de ekkor már a világvégéről. Bújkáltunk a néger emberek elől. Mamát pedig láttam hogy elverik a négerek, mert adott vizet kistestvéremnek . Rózsaszín volt az ég. Kistesóm is elkapták a négerek, de ő elmenekült kiugrott a kerítésen és futott egy kocsi után. Felpattant a kocsira kapaszkodott. A kocsi előtt volt még 1 kocsi ami pont vele szembe jött, aki üldözte ember kistesóm, rálőtt és kistesómék előtti kocsi frontálisan ütközött kistesómékba, és ott szörnyet halt mindenki aki benne volt.
0 #600 Zsuzsi 2014-08-15 10:21
Kedves Erzsébet!Azt álmodtam,hogy kiköltöztem a legjobb barátnőimmel Kaliforniába!Eb ben igazán engem csak az lepett meg amikor egy sétánk alkalmával egy férfivel aki nem tudom miért,de nagyon ismerős volt nekem, buszra száltunk és semmi komoly nem is történt addig amíg hirtelen a busz neki nem ment egy csöveket szálító autónak, az autó tartalma perepült a busz elején és át is lyukasztott volna,ha a férfi elém nem ugrik így őt érte az ütés és át nem lyukasztotta a cső a hasát, utolsó lehelletével pedig azt mondta,hogy szeret!Engem inkább az zavart,hogy nem értettem miért álmodtam ezt,de az is ,hogy egymás után még hatszor átéltem!Mégis mit akar ez jelenteni??
0 #599 Rosta Erzsébet 2014-08-13 14:11
Kedves Judit!
Az álmának kezdete, melynek során egy kisebb társaságban vidámparkba indulnak, azt jelzi, hogy több kikapcsolódásra , lazításra és örömre lenne szüksége. Mivel a vidámparkoknak szinte elmaradhatatlan „kelléke” (helyszíne) a szellemvasút, útközben a maszkos fiatalok megjelenése - mivel álomról van szó - egyáltalán nem rendkívüli, már csak azért sem, mert a maszkjuk csak rémisztő, de nem félelmetes. Ám - miután leszállnak - nem a vidámparkot találják meg, hanem egy ismeretlen épületet, ahol az elhunyt nagymamájával találkozik. Ő azonban menekül Ön elől. Ez azonban nem azt jelenti, hogy haragszik valamiért, vagy fél Öntől, hanem valószínűleg a tudattalanja üzeni, hogy - bármennyire is szerette - ideje lenne már „elengednie” őt. Talán épp ehhez lenne szüksége önfeledt kikapcsolódásra . A következő kép szerint azonban ez nem fog könnyen menni, mert - anélkül, hogy bármiféle fenyegetés érné - félelmet érez és bezárja magát az idegen fiuk megjelenésekor. Ez utóbbit abból gondolom, hogy - mivel az idegenek személyiségének az ismeretlen oldalát jelenítik meg, az elzárkózás előlük azt jelzi, fél önmagába nézni.
Üdvözlettel,
Erzsébet

KAPCSOLÓDÓ ÍRÁSOK

Fõmenü

Az utolsó két hozzászólás

  • Anyajegyek értelmezése

    Kedves Erzsébet! Nekem a bal oldali vállamon van egy korona alakú anyajegy. Halvány piros színű és ...
     
  • Álomfejtés A-tól Z-ig

    Tisztelt Kedves Erzsébet ! Ismét én vagyok Dávid , megint azt álmodtam , hogy tárgyakat emeltem ...

Ezeket olvasta már?