Kedves Olvasóim!

Miként azt valószínűleg észrevették, az oldalam az elmúlt hetekben jelentősen átalakult. Az időközben okozott kellemetlenségekért elnézésüket kérem. Amennyiben a honlapom jobbításához bármilyen további javaslatuk lenne, minden észrevételüket örömmel veszem.

Rosta Erzsébet

SlideBar

Az életvonal, mely a tenyér legfontosabb vonala, a hüvelykujjat veszi körül. Az ideális életvonal szabályosan hosszú, szépen ívelt, egyenletesen sima, töretlen, a Vénusz-domb tövében húzódik. Az ön- és a fajfenntartást jelképezi, mert ezen a vonalon a Vénusz és a Mars erői találkoznak. Az életvonal minőségéből a vitalitás mértékére, a fizikai erőnlétre, a szervezet egészséges vagy megbetegedett állapotára következtethetünk.
 
Az életvonal nem igazi karakterjelző, mivel inkább a megtörtént, illetve a közeljövőben potenciálisan várható események kulcsvonala. E szerepe elsősorban két területen: az általa határolt Vénusz-dombbal való kapcsolatában, valamint az egészség-prognózisokban fontos. Ez utóbbinál azért, mert a közérzetet befolyásolva, közvetett módon hatással van az ember karakterére. Azt, hogy ép testben ép lélek lakozik-e, az élet- és a fejvonalak mutatják.
 
Az életvonal azzal jelezheti a karaktert, hogy miként ível át a kézen. Ha mélyen a tenyér belsejében, egészen a csuklóig húzódik, akkor a Vénusz-domb nagyon fejlett, ez esetben kicsattanó vitalitású, életigenlő, jelentős szexuális energiával rendelkező embert jelez. A hüvelykujjhoz közel haladó kis ívű életvonal kényes egészséget, következésképpen csendesebb karaktert mutat. Az ilyen személy visszahúzódó természetű.
 
Az életvonal színe is tudósíthat a fizikai állapotról. A halvány életvonal legyengült szervezetet, vérszegénységet, a vörös életvonal jó egészséget jelképez.
 
A szélesen ívelt, hosszú életvonal egészséges életet, kiegyensúlyozott szexualitást jelez. A kis ívű, lapos életvonal csökkent életerőről, unalmas szexuális életről árulkodik. A hullámos életvonal az illető állhatatlanságára, gyengeségére utal. A rövid életvonal nem feltétlenül jelent rövid életet, de kétségtelenül kedvezőtlen. Jelenthet gyenge koncentrálóképességet, megromlott egészségi állapot miatti gyenge fizikumot. A hirtelen kettétört, megszakadt életvonal életveszélyt, súlyos betegséget jelezhet. A dupla életvonal nagyon ritka jel, mivel megkettőzött életerőt jelöl.
 
Bár az életvonal hosszából sokan következtetnek a várható élettartamra, a hosszú életvonal mégsem jelent hosszú életet is. Az életvonal hossza inkább az illető szívósságáról, egészségi állapotáról árulkodhat.
 

Az élettartam hozzávetőleges megállapítása azért érdemel elsősorban figyelmet, mert ennek alapján dönthető el, hogy az életvonalról leolvasható események közül melyik az, amelyikben az illető már túljutott, és melyek azok, amelyek még váratnak magukra. Az életvonal felosztása a Jupiter- és a Vénusz-domb között kezdődik, és a vonalról a csukló felé haladva 20 éves periódusokat lehet meghatározni. A csuklóvonalig lefutó életvonalnak többnyire 80 évet tulajdonítanak. Az életkor felét jelentő 40 évet a Vénusz-domb közepére helyezhetjük el.

 

Hozzászólások  

0 #12 Rosta Erzsébet 2014-03-10 12:50
Kedves Julianna!
Az ujjak morfológiájából , egymáshoz viszonyított hosszából, a tenyér bőrbarázda-rajz olataiból, a fővonalak milyenségéből és az ujjlenyomatokbó l sok minden megállapítható már gyermekkorban is, azonban a részletes kézelemzést (ami nem tévesztendő össze a tenyérjóslással ) csak a pubertás befejeztével érdemes elvégezni. A csecsemők vagy kisgyermekek kézelemzése elsősorban a genetikai rendellenessége k, örökletes problémák és bizonyos betegséghajlamo k felismerésére irányul.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #11 Julianna 2014-03-10 12:26
Kedves Erzsébet !
Szeretném megkerdezni , hogy gyermekeknél hány éves kortól lehet tenyér jóslást végezni ? Mert én azt hallottam hogy egy bizonyos korig alakulnak a kis tenyerében a vonallak ?
előre is köszönöm
0 #10 Rosta Erzsébet 2014-02-20 10:26
Kedves Fruzsi!
Bár kétségtelen, hogy az életvonal hossza és a várható élettartam között van némi összefüggés, ez a kapcsolat olyan gyenge, hogy előrejelzési célokra egyáltalán nem használható. Másrészről egyetlen jellemző (például az életvonal) kiragadása nem elegendő a helyes értékeléshez. Ha a privát levelemben megadott Email címemre jó felbontású fotókat küld a tenyeréről, és megírja azt is, hogy melyik az aktív keze, néhány mondatban szívesen válaszolok arra, hogy mit látok az életvonalából.
Üdvözlettel,
Erzsébet
0 #9 Fruzsi 2014-02-19 19:19
Kedves Erzsébet!

Az lenne a kérdésem, - mert nem találtam,hol is lehetne képet küldeni a tenyeremről - hogy mennyire jelent hirtelen halált (álmoskönyvek szerint) vagy rövid életet,ha olyan az életvonalam,hog y a hüvelykujj fölött elindul egy ívelt vonal,de az szinte dupla vonal,kb 2 cm hosszú.Majd az utolsó egy cm mellett tőle fél centire elindul egy egyenesebb vonal,ami végül összeér a sorsvonallal.Ez a két részből álló életvonal összekötődik,de mégis külön halad.A jobb kezemen ugyanez,csak még távolabb áll egymástól a két vonal.Nem tudom mennyire volt érthető.Előre is köszönöm válaszát!
+1 #8 Rosta Erzsébet 2013-06-17 15:43
Kedves Imre!
Az életvonal - vagyis a tenyér radiális oldalán futó longitudinális tenyérredő - esetében az alsó/felső megkülönbözteté s nem nagyon (legfeljebb a vonal kezdeti szakaszán) értelmezhető, ezért nem vagyok benne biztos, hogy a leírása (szemléltető rajza) valóban az életvonaláról szól-e. (Inkább a két haránt redő valamelyikére, vagyis a szív- vagy a fejvonalra tippelek.) De még ha biztosan is tudnám, hogy melyik fővonaláról van szó, akkor sem lehetne értelmezni a formáció jelentését a tenyér és a kéz többi jellemzőjének ismerete nélkül.
Üdvözlettel,
Rosta Erzsébet
0 #7 Nagy Imre Csaba 2013-06-16 22:10
Lenne egy kérdésem nekem elég fura vonalam van ----========= és a fölső folytatódik tovább , már mindenütt kerestem a választ de eddig még nem találtam rá. Előre is köszönöm válaszát.
0 #6 Rosta Erzsébet 2012-12-31 08:19
Kedves Tia Róz!
Szívesen válaszolnék kérdésére, de nem szeretném félrevezetni, ugyanis a különböző vonalformációkn ak - a kéz többi jellemzőjétől függően - eltérő jelentése lehet. Ezért azt javasolom, küldjön egy képet a barátja tenyeréről, melyen a tenyér mellett az ujjak is jól látszanak.
Üdvözlettel,
Rosta Erzsébet
0 #5 Tia Róz 2012-12-30 17:40
Üdvözlöm!
Egy kérdésem lenne, egy nagyon jó barátomnak az életvonala szög egyenes, nagyon mély, töretlen és a Neptunusz-domb alá, egészen a csuklóig leér. Tehát nem a Vénusz-domb alatt ívként helyezkedik el, hanem egyenesen átível a Neptunusz- és a Hold-domb közé. Ez nem tudom, mit jelenthet, esetleg tudna nekem segíteni, sehol nem találunk hozzá magyarázatot.
Előre is köszönöm.
0 #4 Rosta Erzsébet 2012-08-02 09:11
Kedves Horvát Gábor!
Egyetlen fotó, és csupán az életvonal alapján felelőtlenség lenne bármit is mondanom, ezért javasolom, olvassa el a Kézelemzés gyakorlata menüpont alatt megjelent 'Kézelemzés a Neten', 'Küldje el a kezét!' és a 'Tenyérlenyomat ok készítése' című írásaim, és a bennük foglalt instrukcióknak megfelelően készítsen 2-2 felvételt a kézfejeiről és a tenyereiről, majd a "Küldje el a kezét!" feliratú ikonra kattintva megjelenő űrlap segítségével továbbítsa őket számomra. Bár az említett cikkekben részletesen leírtam, fontos, hogy a képek ne torzítsanak, jó felbontásúak legyenek, a körmök és az ujjvégződések is jól látszódjanak, továbbá a tenyérképeken összezártak, a kézfej fotókon pedig széttártak legyenek az ujjak. Ha megkapom a felvételeket, az érkezés dátumával felveszem az analízisre várakozók sorába. Még annyit el kell mondanom, hogy - figyelemmel más olvasók érdeklődésére - csak minden tizedik új írásom kézelemzés, és jelenleg 16-an vannak ön előtt, ezért elég sokat kell várnia.
Üdvözlettel,
Rosta Erzsébet
0 #3 Horváth Gábor 2012-08-01 09:32
Üdvözlöm!

Nekem az lenne a kérdésem, hogy amennyiben küldök egy fotót a kezemről, úgy tudna-e segíteni nekem abban, hogy milyen minőségű az életvonalam és mire utal?

Válaszát előre is köszönöm.
0 #2 Rosta Erzsébet 2012-05-17 08:51
Kedves Nikolett!
Ha a kérdése mellett - az oldalamon leírtaknak megfelelően - fotókat is küldött volna a kezeiről, más lenne a helyzet, így látatlanban viszont felelőtlenség lenne bármit is mondanom, ugyanis nem mindegy, hogy hol ágazik ki az említett lefelé futó vonal, hogy milyen ennek, továbbá az életvonalnak az állapota, árkoltsága, futása stb. De még ez sem elég, ugyanis a megbízható véleményformálá shoz a kéz többi jellemzőjét is értékelni kell, mivel - jellemző módon - egy-egy vonalkombináció jelentése, értelmezése a kéztípustól, a kéz tulajdonságaitó l függően különböző lehet.
Üdvözlettel,
Rosta Erzsébet
+4 #1 Tóth Nikolett 2012-05-16 20:26
Üdvözlöm.
Én annyit szeretnék kérdezni, hogy mi van akkor, ha az életvonalamból ágazik lefelé egy hosszú másik vonal?

KAPCSOLÓDÓ ÍRÁSOK

Jelek és mintázatok a hüvelykujjon

   Egy tiszta, jól rajzolt vertikális vonal a hüvelykujj körömpercén szerencsés jel. Életerőt, eltökéltséget, kitartást és extra energiát ad a kéz tulajdonosának céljai eléréséhez.    Ha a hüvelykujj...

Az életvonal hossza és minősége

Olvasóimtól gyakran kapok a rövid vagy szakadt életvonal miatt aggódó privát leveleket. Bár az ezzel kapcsolatos kérdéseket általában „postafordultával” megválaszolom, a probléma általános...

Az utolsó két hozzászólás

  • Álomfejtés A-tól Z-ig

    Kedves Erzsébet! Álmom a következő volt: Egy kb 3-4 év körüli kislánnyal vártunk a lifre, mert a 9-dik ...
     
  • Álomfejtés A-tól Z-ig

    Kedves Csinike! - Re: #679 A leírása alapján nem vagyok benne biztos, ezért inkább megkérdezem. Mindezt ...

Ezeket olvasta már?